Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Posted: 30 Sep 2011 12:40 AM PDT

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30.9

30/9 έως 7/10 , «Baumstrasse/ Δρόμος με Δέντρα»

Σερβίων 8 , Βοτανικός, 6983313302

Ο θίασος «Δρόμος με Δέντρα» συνεχίζοντας την έρευνά του πάνω στο αρχαίο δράμα, μετά τον «Ίωνα» του Ευριπίδη και τον «Αίαντα» του Σοφοκλή, παρουσιάζει την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη. Η παράσταση ανεβαίνει σε καινούρια μετάφραση της Νικολέττας Φριντζήλα και σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα. Τον ομώνυμο ρόλο κρατά η Δέσποινα Αναστάσογλου. Παίζουν ακόμα οι: Μαρία Κεχαγιόγλου , Χάρης Φραγκούλης , Άθως Δανέλλης , Δ...

Του μπάχαλου το ανάγνωσμα με την εφεδρεία

Posted: 29 Sep 2011 10:33 PM PDT

Της Μιχαλούς

Σε απολύσεις χωρίς καν να μεσολαβήσει η εφεδρεία, προχωρά η κυβέρνηση με βάση... τη σαφή δέσμευση που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και πρέπει να γίνει νόμος τους κράτους μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. …Τα βάλανε από εδώ, τα βάλανε από εκεί και τελικά τους βγήκε φιάσκο η εφεδρεία…Ακούγεται ότι υπάρχουν αξεπέραστα συνταγματικά προβλήματα, ειδικά για την εφαρμογή του μέτρου στον στενό δημόσιο τομέα, καθώς προσκρούει στις διατάξεις περί μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα επιτελεία των υπο...

Στα χέρια των δανειστών η εκποίηση περιουσίας

Posted: 29 Sep 2011 03:29 PM PDT

Η μεγάλη ψυχρολουσία που βίωσε ο Γ.Παπανδρέου στο Βερολίνο δεν είχε προ­ηγούμενο. Μετά τα καψώ­νια της καγκελαρίας, που εβδομάδες ολόκληρες δεν έκλεινε το ραντεβού για το τετ-α-τετ των δύο ηγετών , ήρθε η άρ­νηση της Α. Μέρκελ να συναντηθεί μόνη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, προφανώς για να αποφύγει οποια­δήποτε μη θεσμική συζήτηση.

Έτσι, σε μια συνάντηση που μετά βίας κράτησε μισή ώρα, ήταν παρό­ντα όλα τα στελέχη της Μέρκελ που ασχολούνται με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Τα πρώτα λεπτά μάλιστα πέ...

Όλοι μαζί θα τις φάμε...

Posted: 29 Sep 2011 02:17 PM PDT

Της Τζένης Κ.

Συγγνώμην, βρε Θόδωρα… και με όλο το σεβασμό που δε σου έχω,… θες να μας πεις ότι δε σου περισσεύουν αδελφέ 17.500 ευρώ για να εξοφλήσεις το ΤΑΠ; Παίρνεις 162.812 ευρώ βασικό μισθό και δε βάζεις στην άκρη κάθε μήνα ένα πενηντάρικο για μια ώρα ανάγκης; Και καλά, πες, το μισθό, έχεις πολλά παιδιά και τον ξοδεύεις. Από τα 46 χιλιάρικα που δίνεις για τις συνδιαλέξεις σου με το κινητό τηλέφωνο, δεν μπορείς να περικόψεις 17.500; Έχεις σκεφτεί πως άμα μιλήσεις 850 ώρες λιγότερο, θα πληρ...

Ποιος το εισόδημά μου, ποιος το κυνηγά...

Posted: 29 Sep 2011 01:14 PM PDT

Της Τζένης Κ.

Φροντίζοντας για τις διατυπώσεις και οργανώνοντας τα της τελετής , οι χαροκαμένοι συνήθως ξεχνάνε τον καημό τους. Καταχωρίζοντας ηλεκτρονικά τα παραστατικά για την τεκμηρίωση των εισοδημάτων μας θα αποσύρουμε κι εμείς την εστίασή μας από το ύψος των αποδοχών μας και θα επικεντρώνουμε στις «ισοσκελισμένες» φορολογικές δηλώσεις. Το νέο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των εισοδημάτων που συνελήφθη κι έπεσε στο εισπρακτικό τραπέζι εψές, κατόπιν μίας ακόμα αποστάξεως της φαιάς ουσ...

Γερμανοί και Αμερικάνοι «σφάζονται» για να μας... σώσουν

Posted: 29 Sep 2011 11:06 AM PDT

Του Δημήτρη Μυ

Οι διαφορετικές απόψεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη και την ελληνική κρίση χρέους ειδικότερα, αρχίζουν να προβάλλουν με ολοένα και μεγαλύτερη σαφήνεια. Ο έλεγχος του ελληνικού «οικοπέδου» και η κυριαρχία στην ευρωπαϊκή ήπειρο περιγράφουν μια από τις γεωπολιτικές παραμέτρους της κρίσης, όπως αυτή εκδηλώνεται με την αμερικανο-γερμανική σύγκρουση.

 

Γερμανικό «Σχέδιο Β'»

Χθες η γαλλική εφημερίδα La Tribune δημοσίευσε πληροφορίες για ένα γερμανικό σχέδιο διάσωσης της ...

Ιδέες με νόημα

Posted: 29 Sep 2011 10:50 AM PDT

Πρόταση από την «Καθημερινή» και την Ντόρα Μπακογιάννη για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχη­γών ώστε να προκύψει κυβέρνηση εθνικής ανάγκης. Να δεχτούμε ότι η πίεση για μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού διευρύνε­ται, αλλά εδώ η κυβέρνηση δεν έχει βρει τους τελευταίους μήνες καμία υποστήριξη από κανέναν άλλο πολιτικό φορέα τι τους κάνει να πιστεύουν ότι θα δεχτούν τα άλλα κόμματα να πιάσουν τα κάρ­βουνα με γυμνά χέρια. Η κυρία Μπακογιάννη, που το προτείνει, θα δεχόταν το υπουργείο Οικονομ...

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου

Posted: 29 Sep 2011 10:30 AM PDT

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο:«Δεν πουλάμε! Χαρίζουμε!!» και αναλυτικό ρεπορτάζ για το πώς οι Ευρωπαίοι αναλαμβάνουν μόνοι της την εκποίηση της περιουσίας μας. Οσμή σκανδάλου εκατοντάδων εκατομμυρίων στην αποτίμηση του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τον εισαγγελέα. Οι δεσμεύσεις με υπογραφή Παπανδρέου-Βενιζέλου για γρήγορο ξεπούλημα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: 'Όρος η διαρκής λιτότητα για να μείνουμε στο ευρώ. Ρεπορτάζ για το στενό γερμανι...

2.200 ανώτατο μισθό προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο

Posted: 29 Sep 2011 10:19 AM PDT

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο για το ενιαίο μισθολόγιο, μέτρο βάσει του οποίου ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο θα μειωθεί στα 2.200, χωρίς το επίδομα θέσης ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός κατώτατος μισθός του Δημοσίου θα αυξηθεί στα 780 ευρώ, προκειμένου να ισοσκελιστεί με το βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Ο υπουργός διευκρίνισε ακόμα ότι «το 14,5% των υπαλλήλων θα υποστεί μεγάλες μειώσεις, για ...

Ελευθεροτυπία: Ανάσα το δάνειο

Posted: 29 Sep 2011 10:16 AM PDT

γράφει ο Τυπικός

Πα­ρουσία εκπροσώπων του Διασωµατειακού πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των εργαζοµένων της «Ελευθεροτυπίας» χθες το μεσημέρι. Όπως έγινε γνωστό, η ιστορική εφηµερίδα έλαβε το δάνειο των 8 εκατ. ευρώ και µαζί την «ανάσα» που επιζη­τούσε καιρό τώρα.

Ωστόσο, το ποσό κρίνεται πολύ µικρό σε σχέση µε τα 20-22 εκατ. ευ­ρώ που λέγεται ότι ζητούσε η επιχείρηση, ενώ µε ενδιαφέρον αναµένονται να γίνουν γνωστοί οι όροι του δανείου, του «μεσοπρό­θεσμου» όπως λένε χαρακτηριστικά πολλοί εντός τ...

Επιστολή του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη προς τα μέλη του Κοινοβουλίου

Posted: 29 Sep 2011 10:07 AM PDT

Προσωπική επιστολή προς όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και το Προεδρείο της Βουλής, απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ζητώντας από τον καθένα να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.

Η παρέμβαση του κ Αυγενάκη επικεντρώνεται στην ενεργοποίηση όλων των βουλευτών για τη λήψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών προς τρεις αποδέκτες: την κυβέρνηση, το Προεδρείο της Βουλής και τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτε...

Αργήσατε πολύ

Posted: 29 Sep 2011 10:01 AM PDT

Χτες οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς παραιτήθηκαν των αμοιβών τους από κοινοβουλευτικές επιτροπές, ενώ ο Φώτης Κουβέλης έχει θέσει και θέμα κατάργησης της βουλευτικής σύνταξης και γενικώς μείωσης των αποδοχών των βουλευτών. Σήμερα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης με επιστολή του προς το γραμματέα της Βουλής αποποιείται του δικαιώματος χρήσης του βουλευτικού αυτοκινήτου. Προ μηνών το αυτό έπραξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παιδιά, μήπως αργήσατε κάμποσα χρόνια; Γιατί σήμερα ό,τι εξ...

Οικονομικό νοικοκύρεμα στο Δήμο Αθηναίων

Posted: 29 Sep 2011 09:56 AM PDT

Πρώτο μέλημα του Καμίνη ήταν ο έλεγχος του ελλείμματος μέσα μάλιστα στην πιο δύσκολη οικονομική ύφεση της χώρας. Αν και τα έσοδα μειώθηκαν κατά 14% σε σχέση με το 2010 κατάφερε να μειώσει και τα έξοδα κατά 28,5%. Παράλληλα επιτεύχθηκε η μείωση του χρέους προς τους προμηθευτές κατά 17,9 εκατομμύρια ευρώ την ίδια ώρα που το δημόσιο για το έτος 2011 συνεχίζει να οφείλει στο Δήμο 12,4 εκατομμύρια ευρώ. Κηπουρός

Νόμος Διαμαντοπούλου: Παραιτήθηκε πρόεδρος της Παντείου

Posted: 29 Sep 2011 09:18 AM PDT

Με επιστολή του προς τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και τον Πρύτανη, ο πρόεδρος του Τμήματος Νίκος Θεοτοκάς δηλώνει την παραίτησή του, αρνούμενος να συναινέσει στην εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου. Ολόκληρη η επιστολή της παραίτησης έχει ως εξής:

"Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με λύπη μου, σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας.

 

Όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτ...

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό

Posted: 29 Sep 2011 09:15 AM PDT

Συνεδριάζει την Πέμπτη στη Βουλή το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με κύρια θέματα το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Επί τάπητος θα τεθούν και τα εξής υπόλοιπα θέματα:

Ενημέρωση και λήψη απόφασης για δημοσιονομικές - φορολογικές - συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις που συνδέονται με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 και τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού του 2012, Ε. Βενιζέλος, Γ. Κουτρουμάνης

Σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση και τον εξορθολο...

Απώλειες 0,91% στο Χρηματιστήριο

Posted: 29 Sep 2011 09:12 AM PDT

Με πτώση κατά 0,91% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών φτάνοντας τις 802,57 μονάδες και με τον τζίρο των συναλλαγών να φτάνει τα 39,73 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι κλάδοι Υγείας , Πρώτων Υλών , Κατασκευών και Υλικών και Τραπεζών .

Αντίθετα, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι δείκτες των εταιρειών Κοινής Ωφελείας , Ασφαλειών και Τηλεπικοινωνιών .

Συνολικά 55 μετοχές υποχώρησαν, 53 ενισχύθηκαν ενώ 62 έμειναν αμετάβλητες.

«Αλλάζουμε συνήθειες» με την «Ελένη»

Posted: 29 Sep 2011 08:54 AM PDT

Μετά από δεκαέξι χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πρωινή ζώνη, η Ελένη Μενεγάκη «αλλάζει συνήθειες»! Από τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, στις 13:00 και κάθε μέρα, μια νέα εκπομπή ξεκινά με την Ελένη και Αρχισυντάκτρια την Ε. Γελαλή και σκηνοθέτη τον Κ. Υφαντή.

Δίπλα στη γνωστή παρουσιάστρια θα βρεθεί μία δυναμική ομάδα συνεργατών: Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Γρηγόρης Γκουντάρας, Άση Μπήλιου, Αλέξανδρος Μωρέλλας, Σοφία Χουντάση, Πέτρος Δεμερτζής και Άλεξ Κάβδας.

Απλήρωτοι παραμένουν οι απογραφείς

Posted: 29 Sep 2011 08:42 AM PDT

Απλήρωτοι παραμένουν χιλιάδες νέοι και νέες που εργάστηκαν για λογαριασμό της ΕΛ.ΣΤΑΤ, στην απογραφή πληθυσμού που πραγματοποιήθηκε πριν το καλοκαίρι. Το κράτος όχι μόνο δεν έχει πληρώσει, αλλά αναιρεί και τα ήδη συμφωνηθέντα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι αναλυτικά:

«Το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου εργαστήκαμε για λογαριασμό της ΕΛ.ΣΤΑΤ. στην απογραφή πληθυσμού και κατοικιών 2011.

Η προκύρηξη εργασίας ανέφερε ότι θα πληρωνόμασταν οι απογραφείς με 1,70 ευρώ ανά κατοικία που ...

Διαψεύσθηκαν οι δηλώσεις για τη συνομιλία Παπανδρέου-Ερντογάν

Posted: 29 Sep 2011 07:40 AM PDT

Την κατηγορηματική διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου προκάλεσαν τα όσα ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό της Προύσας ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι εφόσον η Λευκωσία κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες, τότε...

Βγενόπουλος σε Γόντικα: «Είσαι ταχυδρόμος»

Posted: 29 Sep 2011 07:38 AM PDT

Νέα επίθεση εξαπέλυσε μέσω επιστολών, ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Αυτή τη φορά αποδέκτης ήταν ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γόντικας, για τον οποίο ο Αντιπρόεδρος της MIG μιλάει απαξιωτικά, χαρακτηρίζοντάς τον ταχυδρόμο του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Όλα ξεκίνησαν όταν το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, έστειλε επιστολή στον Δημήτρη Γόντικα, ώστε να την κοινοποιήσει στους λοιπούς μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σε αυτήν εκφράζεται η επιθυμία του Γιάννη Βαρδινογιάννη να ...

Σε απεργία προχωράει και η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ

Posted: 29 Sep 2011 07:13 AM PDT

Με αφορμή την επιδρομή της κυβέρνησης στα πενιχρά εισοδήματα των νοσηλευ­τών και τη βίαιη αποδόμηση κάθε έννοιας κοινω­νικού κράτους, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, με συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 10:00 π.μ. και πορεία διαμαρ­τυρίας στο υπουργείο Υγείας   Α.Χ.

«Σε θετικό κλίμα» διεξήχθη η συζήτηση Βενιζέλου-τρόικας

Posted: 29 Sep 2011 07:06 AM PDT

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα για την επικαιροποίηση του Μνημονίου στο κτίριο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, λόγω της κατάληψης στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών «το κλίμα της συζήτησης ήταν θετικό και δημιουργικό, μετά τα σκληρά μέτρα που αποφασίστηκαν και τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός για την προστασία της οικονομικής υπόστασης και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της δημοσιονομικής κυριαρχίας της ...

Επιστολή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε Ραγκούση για τα ταξί

Posted: 29 Sep 2011 06:59 AM PDT

Με επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν τη διαφωνία τους στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί.

Η επιστολή που κοινοποιείθηκε επίσης στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη και στον εισηγητή του ΚΤΕ Μεταφορών υπογράφεται από τους βουλευτές Δημήτριο Π. Παπουτσή, Αθανάσιο Παπαδόπουλο, Βασιλική Τσόνογλου  Βιλιώτη, Μιχαήλ Κατρίνη, Ευτύχιο Δαμιανάκη, Σπυρίδων Μοσχόπουλο, Γεώργιο Παπαμανώλη, ...

Την Κυριακή οι αποφάσεις για την εφεδρεία

Posted: 29 Sep 2011 06:58 AM PDT

Στο υπουργικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την Κυριακή, αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Παράλληλα, θα συζητηθεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, το οποίο θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, σύμφωνα με τη σχετική συνταγματική πρόνοια.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό, τέθηκε στο τραπέζι η προωθούμενη ρύθμιση για τις αποδείξεις και τον καθορισμό του φορολογητέου εισοδήματος. Ο κυβ...

Πυρά Μιχελάκη κατά κυβέρνησης

Posted: 29 Sep 2011 06:33 AM PDT

Τα πυρά του έστρεψε προς την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας για «μπουλούκι ατάκτων σε κατάσταση πανικού». Ως πρακτικά παράδειγματα χρησιμοποίησε το χαράτσι στα ακίνητα, τις αποδείξεις και την εργασιακή εφεδρεία.

Κληθείς να σχολιάσεις το κλίμα που υπάρχει στην κυβέρνηση, είπε ότι: «διαφωνούν, συγκρούονται, αλληλοϋπονομεύονται» ενώ μίλησε και για τις χθεσινές δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου λέγοντας πως: «οι αντιπρόεδροι αλληλοϋποβλέπονται».

«Ήταν μία σύγκρουση καπετάν...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές