Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου

Posted: 23 Nov 2011 05:15 AM PST

Η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και τον Δήμο Αθηναίων παρουσιάζει, στο πλαίσιο της νέας ενότητας «Όπερα της Βαλίτσας», τη διάσημη όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «Η Τραβιάτα», στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετραλώνων. Η «Όπερα της Βαλίτσας» παρουσιάζει διάσημες όπερες, με μια διαφορετική ματιά σε χώρους απρόσμενους. Είναι ευέλικτη, δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα και ταξιδεύει την τέχνη της όπερας σε ένα ευρύτερο κοινό. Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης...

Επίθεση Τσίπρα σε Παπαδήμο - Καρατζαφέρη

Posted: 22 Nov 2011 10:43 AM PST

«Δεν περιμένω κάτι ιδιαίτερο από τη συνάντηση Παπαδήμου - Γιούνκερ. Θα περίμενα, όμως, από τον Πρωθυπουργό, που ζήτησε νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό στο όνομα μιας συμφωνίας, που βρίσκεται στον αέρα, να πει την αλήθεια γιατί φθάσαμε έως εδώ», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε από κοινού με μέλη του Προεδρείου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος ήταν διοικητής της Τραπέζης της Ελ...

Θεωρίες συνωμοσίας

Posted: 22 Nov 2011 09:57 AM PST

Του Δημήτρη Μυ

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι γοητευτικές, καθώς επιχειρούν να δώσουν μια απάντηση στο ανεξήγητο: Πως είναι δυνατό, για παράδειγμα, η τέταρτη , και η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης να είναι αντιμέτωπες με την χρεοκοπία; Πως είναι δυνατό η δεύτερη σε δύναμη χώρα της ευρωζώνης να απειλείται από τους οίκους αξιολόγησης με υποβάθμιση; Πως είναι δυνατόν η ισχυρότερη χώρα του κόσμου, οι ΗΠΑ, να έχει το μέγιστο χρέος; Μήπως, τελικά, δεν είναι αποκύημα της φαντασίας κάποιων εκ π...

Η προοπτική ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης στον 21ο αιώνα

Posted: 22 Nov 2011 09:25 AM PST

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο πλαίσιο του Χρηματοοικονομικού – Χρηματοπιστωτικού Πολυσυνεδρίου "MONEY SHOW 2011" θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα: «Η προοπτική ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης στον 21ο αιώνα».

Θα μιλήσουν οι:

Νικόλαος Καλογήρου, Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ

Παναγιώτης Τσιλιγκαρίδης, Φαρμακοποιός, μέλος το Συλλόγου Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Χαράλαμπος  Μπαρμπουνάκης, Πρόεδρος του Συνδέσ...

Καινοτομία ΓΕΕΘΑ

Posted: 22 Nov 2011 09:22 AM PST

Μια καινοτομία και από τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκο: προωθεί ρύθμιση, ώστε όλοι οι αξιωματικοί να μένουν «από χέρι» τουλάχιστον δυο χρόνια σε κάθε θέση που τοπο­θετούνται. Δεν είναι τόσο το οικονομικό, αλλά η καλύτερη απόδοση, αφού πρέπει κά­ποιο μέτρο, αφού το σχεδιάσεις, να το εφαρμό­σεις κάπως για να το δεις και ίσως να το βελτιώ­σεις στην πράξη. Καλό στα λόγια. Να το δούμε και στην πράξη...  Α.Χ.

Εισαγγελική κλήση στον Καπελέρη

Posted: 22 Nov 2011 09:05 AM PST

Να καταθέσει ενώπιον του αναπληρωτή Οικονομικού Εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη καλείται να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Ι. Καπελέρης, ως ύποπτος για ενδεχόμενη διάπραξη αδικήματος.

Συγκεκριμένα, η κλήση προς τον κ. Καπελέρη αφορά καταγγελία για μη είσπραξη προστίμων που επιβλήθηκαν από την υπηρεσία σε περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.

Παράλληλα ο εισαγγελέας κ. Μουζακίτης κάλεσε επίσης για κατάθεση τον κ. Σπινέ...

Έκοψαν το ΕΚΑΣ σε 31.638 συνταξιούχους

Posted: 22 Nov 2011 08:43 AM PST

Στη διακοπή του ΕΚΑΣ 31.638 συνταξιούχων αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση του ΙΚΑ.

Οι 20.000 θα εξαιρεθούν λόγω υπέρβασης των εισοδηματικών κριτηρίων και οι υπόλοιποι δεν συμμετείχαν στη διαδικασία απογραφής και δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Το ποσό του ΕΚΑΣ, ξεκινά από τα 57,50 ευρώ και φτάνεις έως και τα 230 ευρώ και μέχρι σήμερα χορηγείται σε περισσότερους από 193 χιλιάδες συνταξιούχους. Με βάση όμως την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση το συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα των δικαιούχων δεν θα πρέπει...

Σύλληψη επιχειρηματία για οφειλές προς το Δημόσιο

Posted: 22 Nov 2011 08:15 AM PST

Στη σύλληψη ενός ακόμη επιχειρηματία για οφειλές προς το Δημόσιο προχώρησε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για μη απόδοση ΦΠΑ που ξεπερνά τα 258.000 ευρώ καθώς και για μη απόδοση φόρου ύψους περίπου 500.000 ευρώ πλέον προσαυξήσεων.

Ο επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης χαρτοβιομηχανίας.

Μισό αμάξι!

Posted: 22 Nov 2011 07:49 AM PST

Ένας νεαρός εθεάθη σε κεντρικό δρόμο της Βραζιλίας να οδηγεί ένα… μισό αυτοκίνητο και με πολλή άνεση μάλιστα.

Μισά τέλη κυκλοφορίας πάντως, αμφιβάλλουμε αν θα πληρώσει…

Διορία στη ΓΕΝΟΠ για να αποχωρήσει από το κτήριο της ΔΕΗ

Posted: 22 Nov 2011 07:43 AM PST

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης έδωσε διορία στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ μέχρι τις 8 το βράδυ προκειμένου να αποχωρήσουν από το Κέντρο Διακοπών Ρεύματος της επιχείρησης.

Οι συνδικαλιστές μέχρι στιγμής δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, όμως ο εισαγγελέας ανέφερε ότι αν περάσει το χρονικό περιθώριο θα ζητηθεί η εκκένωση του κτιρίου.

Ο Ν. Φωτόπουλος φέρεται επίσης να ζήτησε την ενίσχυση της κινητοποίησης κι από άλλους συναδέλφους, αλλά και από απλό κόσμο.

Παπαρήγα: Άδικο και παρ...

Φρούδες εργασιακές ελπίδες

Posted: 22 Nov 2011 07:25 AM PST

Γράφει ο Αντώνης Κυπρής

«Οι καθηγητές μας στο πανεπιστήμιο μάς λένε ότι σήμερα είναι η ώρα να μπείτε και εσείς στο επάγγελμα. Ίσως χωρίς αμοιβή ή με πολύ μικρή, όμως τώρα θα δημιουργηθούν ευκαιρίες. Σήμερα που απολύονται οι παλιοί δημοσιογράφοι, που είναι ακριβοί. Να πάρετε εσείς τη θέση τους».

Αυτά ανέφεραν, μεταξύ άλλων, τρεις φοιτήτριες σε ραδιοφωνική εκπομπή, όπου ανέπτυσσαν τις δικές τους απόψεις σχετικά με την εργασία στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Από την μια πλευρά τα λόγια αυτά αναδε...

Σε μηνύσεις προχωρά ο Στρος - Καν

Posted: 22 Nov 2011 07:01 AM PST

Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν εναντίον του Ανρί Γκενό συμβούλου του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και μέσων ενημέρωσης, ο Ντομινίκ Στρος-Καν και η σύζυγός του Αν Σενκλέρ διαφωνώντας με τον τρόπο κάλυψης της υπόθεσης μαστροπείας στην οποία έχει αναφερθεί το όνομα του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Πολλές κλητεύσεις επιδόθηκαν ήδη ή θα επιδοθούν, στο Εξπρές τη Φιγκαρό, το Νουβέλ Ομπσερβατέρ, το Παρί Ματς και το VSD», ανακοίνωσαν οι δικηγόροι τους, ενώ πρόσθεσαν ότι θα κατατεθεί μήνυση στον ειδικό σύμβο...

Τ. Γιαννίτσης: Πέντε προτεραιότητες - απάντηση στην κρίση

Posted: 22 Nov 2011 06:54 AM PST

O υπουργός Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτσης, έθεσε πέντε προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της κρίσης, μιλώντας σε συνέδριο για την ενέργεια. Σύμφωνα με τον νέο υπουργό Εσωτερικών, οι προτεραιότητες είναι οι εξής:

  • Η διασφάλιση της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας.
  • Η αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, που είναι προϋπόθεση για τη στήριξη από την Ευρώπη και την παραμονή στην ευρωζώνη.
  • Η αντιμετώπιση της αποδυνάμωσης της χώρας .
  • Η Ανάπτυξη, η οποία όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, θα αποτελέσει το μέ...

Αντιγόνη με κουκούλα

Posted: 22 Nov 2011 06:52 AM PST

Της Ιωάννας Μπλάτσου

Συνήθως, όταν ακούμε τον όρο «σχολική παράσταση», το μυαλό μας πάει σε κάτι… σχολικό κι ουδαμώς σε ένα θέαμα επαγγελματικά θεατρικό. Όμως αυτή είναι η συνθήκη περιγραφής της «Αντιγόνης» του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά: μια παράσταση που απευθύνεται σε εφηβικό κοινό, και δη στους μαθητές της Β' Λυκείου που διδάσκονται τη σοφόκλεια τραγωδία στο πλαίσιο της διδακτικής τους ύλης, αλλά με απολύτως επαγγελματικούς όρους και σε επίπεδο σκηνοθετικής σύλληψης αλλά ...

ΕΛΠΕ: Στρατηγικές για βιώσιμη ανάπτυξη

Posted: 22 Nov 2011 06:26 AM PST

Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια δημοσίευσε την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το έτος 2010, η οποία παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη προο­πτική της επιχειρησιακής επίδοσης του Ομίλου, των οικονομικών δεικτών, της ορθής περι­βαλλοντικής προσέγγισης και της κοινωνικής υπευθυνότητας, για το έτος 2010. Η Έκθεση υλοποιήθηκε με βασικό πλαίσιο αναφοράς την πρωτοβουλία G RI , τις δέκα αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ και το σχέδιο του ειδικού παραρτήματος του G RI για τον πετρελαϊκό κλάδο. Τόσο το UNGC...

Δεν σέβονται τίποτα…

Posted: 22 Nov 2011 06:14 AM PST

Με την… διαστροφή ορισμένων ατόμων πραγματικά η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια. Σε αναμέτρηση παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Παναχαϊκής - ΑΕΚ στην Αγυιά της Πάτρας, μια ομάδα αγνώστων, φορώντας κουκούλες, επιτέθηκαν στους οπαδούς της «Ένωσης» που παρακολουθούσαν το ματς.

Οι συμπλοκές επεκτάθηκαν και έξω από το γήπεδο, με αποτέλεσμα τρία άτομα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει –ευτυχώς- η ζωή τους.

Η ένταση ευτυχώς κράτησε για λίγα λεπτά της ώρας και εκτονώθηκε με την έλευση της...

Η σελίδα του λοξού

Posted: 22 Nov 2011 06:05 AM PST

Θεατρική αναπροσαρμογή των κυβερνήσε­ων και η ουσία, πανομοιότυπη προσταγή, πα­σπαλίζεται με την απενοχοποίηση της ανανεω­μένης απόδοσης του κειμένου. Καθηλωμένη η ευκτική στα παλιά ερμάρια καταπνίγεται κάτω απ' τις πυκνογραμμένες σειρές των υποσημει­ώσεων. Ψιλά γράμματα οχυρωμένα πίσω απ' τις προθέσεις σκιάζουν το ελπιδοφόρο εκ της αλλοτροπίας προαναφώνημα, χαρίζοντας στην ανάπτυξη του θέματος τον θλιβερό χαρακτήρα μιας απροκάλυπτης υποταγής.

♦ Συμβάσεις στην αιτιατική των προσαρμο­σμένων ε...

Βάνα Πεφάνη

Posted: 22 Nov 2011 05:35 AM PST

Απάτησε. Την απάτησαν. Χώρισε. Τη χώρισαν. Έκραξε. Την έκραξαν. Η δημοφιλής ηθοποιός Βάνα Πεφάνη ζει, για άλλη μια φορά, το δικό της προσωπικό δράμα. Και όταν ζεις ένα δράμα, το μοιράζεσαι. Πού άλλου; Σε τηλεοπτικές εκπομπές με ψυχαναλύτριες - παρουσιάστριες, που ανεβάζουν τα νούμερα μέσα από δράματα, ξεχνώντας ότι και οι ίδιες είναι μεγαλύτερα νούμερα. Η Βάνα Πεφάνη, η τηλεοπτική «Αμαλία» από τα «Μυστικά της Εδέμ», δεν έχει και πολλά μυστικά να κρύψει. Με τις συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις τη...

Η ελληνική κρίση με τα «μάτια» του Σάντος

Posted: 22 Nov 2011 05:30 AM PST

Στο πορτογαλικό τηλεοπτικό σταθμό «TVI24» μίλησε ο Φερνάντο Σάντος για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Είναι εντυπωσιακό με πόση ακρίβεια κατανοεί και εξηγεί ο Πορτογάλος τεχνικός την κατάσταση στη χώρα μας, την ώρα που πολλοί από εμάς «ψαχνόμαστε».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάντος:

«Δεν μπορώ να πω ότι μέρα με την ημέρα τα πράγματα αλλάζουν δραματικά. Είναι ένα ζήτημα της φυσιογνωμίας των ανθρώπων. Είναι ζήτημα κουλτούρας. Στον Έλληνα αρέσει πολύ να συνομιλεί, να συναθροίζεται»

«Ο καταναλωτι...

Βενιζέλος: Καθυστέρηση της δόσης σημαίνει και καθυστέρηση των εκλογών

Posted: 22 Nov 2011 05:23 AM PST

«Όσο καθυστερεί η εκταμίευση της 6ης δόσης και οι διαπραγματεύσεις υλοποίησης του PSI, θα πάει πίσω και η ημερομηνία των εκλογών» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε επίσης ως συμβατική την ημερομηνία των εκλογών , ενώ σε ερώτηση από τη βουλευτή Ελπίδα Τσουρή αναφορικά με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ ότι το «ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξει ξαν...

Η επιστροφή του Ανδρέα (21)

Posted: 22 Nov 2011 05:13 AM PST

Του ανώνυμου Πασόκου…

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ: Ο Άγιος Πέτρος διευκολύνει τον Αντρέα ν' ακούσει την «προσευχή» του Γιώργου προς τον πατέρα του! Ο Αντρέας καταλαβαίνει αµέσως τους κινδύνους για τον «Οίκο Παπανδρέου». Η… µεγαλοφυής παρέα του Γιώργου τον οδηγεί µε βήµα ταχύ στην καταστροφή. Αυτά τα παιδιά είναι το ένα πιο ανίκανο από το άλλο… Τους είναι δε τόσο απαραίτητος ο Γιώργος, για να… υπάρχουν οι ίδιοι, που σκέφτονται µέχρι να τον απαγάγουν, αν θελήσει να παραιτηθεί και να τον αντικαταστήσου...

Ριζοσπαστικός ο Ραγκόυσης

Posted: 22 Nov 2011 05:00 AM PST

Μια ριζοσπαστική απόφαση πήρε ο αν. υπουργός Άμυνας Γ. Ραγκούσης: για πρώ­τη φορά στα χρονικά ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωσταράκο να επιλέξουν τα ίδια τα Γενικά Επιτελεία ποιους υπασπιστές θα έχει με βάση τα δικά τους υπηρεσιακά κριτήρια – μό­νος περιορισμός να μην έχουν υπηρετήσει σε άλλον υπουργό και να είναι άψογοι οι φάκελοί τους όσον αφορά το ήθος. Ήδη οι υπασπιστές πήγαν στο γραφείο του, όπως και τρεις αξιωμα­τικοί, για να διαλέξει τον διευθυντή. Η κίνηση άρεσε στον Γεωργίου ...

Παπαδήμος: Προϋπόθεση για την 6η δόση οι γραπτές δεσμεύσεις

Posted: 22 Nov 2011 04:33 AM PST

Ο Λουκάς Παπαδήμος, από το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται, εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι αρχηγοί των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση  «θα κάνουν το καθήκον τους», τονίζοντας πως οι γραπτές δεσμεύσεις που ζητούνται από τους ευρωπαίους εταίρους, αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.

Μετά τις συνομιλίες που είχε με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις του σε ξένους δημοσιογράφους, ο Έλληνας πρωθυπουρ...

Αισιοδοξία Γιούνκερ για την 6η δόση

Posted: 22 Nov 2011 04:26 AM PST

Την αισιοδοξία του για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Θα συζητήσουμε την εκταμίευση της έκτης δόσης και είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι, ως τότε, θα είμαστε σε θέση να αποφανθούμε θετικά σχετικά με την εκταμίευση της έκτης δόσης», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Γιούνκερ.

Στο μεταξύ οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης θέτουν ως προϋπόθεση για την εκταμίευση την ενυπόγραφη δέσμευση των αρχηγών των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές