Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Christian Garrido likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.

Posted: 11 Aug 2011 03:55 PM PDT

facebook
Christian Garrido likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.
Update Greek Dating - Free Web Cam Chat Room
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

www.tsekouratoi.gr

Posted: 11 Aug 2011 03:28 PM PDT

www.tsekouratoi.gr


Οι ρώσοι θα στείλουν την Ολυμπιακή Φλόγα στο... διάστημα,

Posted: 11 Aug 2011 03:00 PM PDT

Φωτογραφία από περασμένους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
,
Προετοιμάζονται για να το πράξουν στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014,

Η Ρωσία πρόκειται να μεταφέρει στο διάστημα την Ολυμπιακή φλόγα στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε ο ρώσος πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Αλεξάντερ Ζούκοφ.

«Η Ρωσία είναι η χώρα που πρώτη έστειλε άνθρωπο στο διάστημα, πριν ακριβώς 50 χρονια. Και τώρα φιλοδοξούμε να είναι πάλι η Ρωσία η πρώτη που στέλνει την Ολυμπιακή φλόγα στο διάστημα, φέρνοντας και πέρα από τη Γη το μήνυμα της Ολυμπιακής ιδέας», δήλωσε ο κ. Ζούκοφ προσθέτοντας ότι αυτή είναι η επιθυμία του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος έχει την γενική εποπτεία των Αγώνων στο Σότσι.

Η σχετική προέτοιμασία άρχισε τον περασμένο Φεβρουάριο και ενημερωμένες πηγές λέγουν ότι έχει ήδη προχωρήσει ο σχεδιασμός. Τα πρώτα «τελικά σχέδια» θα είναι έτοιμα ως τον ερχόμενο Απρίλιο ώστε τον Ιούλιο 2012 να αρχίσουν οι δοκιμές.

Εγινε γνωστό εξάλλου ότι 20 ήμερες πριν από την έναρξη των Χειμερινών του 2014 η Ολυμπιακή φλόγα θα ταξιδέψει σε όλη τη Ρωσία και θα ανέβει στην κορυφή του υψηλότερου βουνού της Ευρώπης, του Ελμπρους από οπού θα κατεβεί στον βυθό της βαθύτερης λίμνης γλυκού νερού του κόσμου, στη λίμνη Βαϊκάλη.


Αναδημοσιευσα Απο Βημα


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ρομπότ που πετάει όπως ένα πουλί

Posted: 11 Aug 2011 03:00 PM PDT

bird 280x174 Ρομπότ που πετάει όπως ένα πουλί [Video]«Προσπαθήσαμε να το κατασκευάσουμε ακριβώς όπως είναι στη φύση»

Στην παρουσίαση του ρομπότ ο Μάρκους Φίσερ, εξήγησε στο κοινό την μοναδική εφέυρεση του ρομπότ – πουλί.

Μίας μηχανής που δεν στηρίζεται σε κάποιο ελικοειδές σύστημα ανύψωσης παρά μόνο στο τίναγμα φτερών. Όπως ακριβώς κάνουν και τα πουλιά στην φύση.

«Παρατηρήσαμε τα πουλιά και προσπαθήσαμε να κατασκευάσουμε ένα ισχυρό και ελαφρύ μοντέλο<…>

το οποίο θα μιμείται την κίνηση που κάνουν τα πουλιά για να πετάξουν», είπε ο Μάρκους Φίσερ

Στόχος ήταν να κατασκευαστεί ένα ρομπότ εξαιρετικά ελαφρύ με ισχυρά μηχανικά μέρη και μεγάλη αεροδυναμική ώστε να είναι εφικτή η πτήση.

Το πουλί που χρησιμοποιήθηκε ως μοντέλο είναι ο κοινός θαλασσινός γλάρος. Έτσι συγκρότησαν μία ομάδα από ειδικούς στην αερδυναμική και κατασκεύασαν το πρώτο μοντέλο το οποίο μιμείται το πέταγμα των πουλιών.

team Ρομπότ που πετάει όπως ένα πουλί [Video]

Το μοντέλο είναι για πτήσεις εσωτερικού χώρου και όχι για εξωτερικού.

Το μοντέλο αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους ερευνητές να εξετάσουν φαινόμενα αεροδυναμικής και να καταλάβουν περισσότερα στον χώρο των πτήσεων.

Την παρουσίαση για το επίτευγμα αυτό ανέλαβε ο οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα TED ο οποίος πρωοθεί και γνωστοποιεί ιδέες και τεχνολογίες καινοτόμες συνδυασμένες από τους χώρους του Σχεδίου της Διασκέδασης και της Τεχνολογίας.

Πηγή: kathemera.gr



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το σκάφος των Mach 20 στους ουρανούς

Posted: 11 Aug 2011 03:00 PM PDT

Αυτές τις ώρες είναι με βάση τον προγραμματισμό όλα έτοιμα για να πετάξει στους ουρανούς το πειραματικό όχημα της διαβόητης εταιρίας Προηγμένων Προγραμμάτων...
τη DARPA το όχημα με την ονομασία Falcon Hypersonic Technology Vehicle 2…
Το συγκεκριμένο εναέριο όχημα έχει σαν στο να φτάσει την ταχύτητα των Mach 20 – που σημαίνει 20 φορές την ταχύτητα του ήχου. Μια απίστευτη ταχύτητα που στον κόσμο της αεροναυπηγικής, σημαίνει πως ένα αεροσκάφος θα μπορούσε σε μια ώρα να φτάσει οπουδήποτε στον πλανήτη Γη.

Το Falcon Hypersonic Technology Vehicle 2 σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πετάξει από την Αεροπορική Βάση Vandenberg στην Καλιφόρνια, πάνω σε έναν πύραυλο Minotaur IV.

Είναι μια τολμηρή αποστολή και κανείς δεν θα υπάρχει μέσα στο αεροσκάφος ενώ τον περασμένο Απρίλιο το άλλο πειραματικό σκάφος είχε χάσει επαφή με την Αεροπορία μόλις σε εννέα λεπτά στον αέρα πριν βρεθεί στον ωκεανό.

Η πτήση σε ταχύτητα Mach 20 ονομάζεται υπερ-υπερηχητική (hypersonic flight) και είναι εφικτή χάρη σε υπολογισμούς σε υπολογιστή αλλά δεν έχει συμβεί στην κανονική ζωή και τον πραγματικό κόσμο.



gadgetfreak.gr






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Παρασκευή 12.8.11

Posted: 11 Aug 2011 02:59 PM PDT

Καιρικές συνθήκες: Γενικά αίθριο καιρό αναμένουμε την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας
με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις... στα Βόρεια ορεινά τις μεσημεριανές ώρες.Άνεμοι: Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 8 Beaufort , στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 7 Beaufort ,στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις φτάνοντας τα 5 Beaufort.

Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί...

-στην Βόρεια Ελλάδα από 15 - 30 βαθμούς Κελσίου
-στην Κεντρική Ελλάδα από 16 -31 βαθμούς Κελσίου
-στην Δυτική Ελλάδα από 17 -33 βαθμούς Κελσίου
-στην Κρήτη και και Δωδεκάνησα από 21-31 βαθμούς Κελσίου
-στα νησιά του Αιγαίου από 21-31 βαθμούς Κελσίου

http://www.meteo-news.gr






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Στο τραπέζι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Posted: 11 Aug 2011 02:54 PM PDT

Στο τραπέζι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας Αλλαγές και στο καθεστώς των αναβολών προανήγγειλε...


ο υπουργός Άμυνας

Στο τραπέζι μπαίνει το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, όπως τόνισε ο υπουργός Π. Μπεγλίτης, εξηγώντας πως το ενδεχόμενο είναι ανοικτό, εάν δεν αποδώσουν οι σχεδιασμοί για τον εξορθολογισμό στη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων.





Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο ότι πρώτα θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά που παρουσιάζονται στο στράτευμα, όπως συγχωνεύσεις στρατοπέδων, ενίσχυση αποτελεσματικότητας στρατιωτικών σχηματισμών και στη συνέχεια θα ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για αύξηση της θητείας.





Προανήγγειλε επίσης αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης των αναβολών, χωρίς αυτό να στερεί από τους νέους, όπως είπε, το δικαίωμα στη μόρφωση.





Ο κ. Μπεγλίτης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στη ΝΔ, κατηγορώντας τη ότι προχώρησε σε μείωση της θητείας για μικροπολιτικούς λόγους, ενώ επανέλαβε την αντίθεσή του με το θεσμό του πλήρους επαγγελματικού στρατού.




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Πώς να χαλάσεις μια φωτογραφία στην παραλία...

Posted: 11 Aug 2011 02:45 PM PDT



Δείτε...





































"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τραγουδιστής δολοφονήθηκε λίγο μετά τη διάψευση της δολοφονίας του

Posted: 11 Aug 2011 02:40 PM PDT

O Μεξικανός τραγουδιστής Σέρτζιο Βέγκα...


δολοφονήθηκε λίγες ώρες αργότερα αφού είχε διαψεύσει δημοσίως τις φήμες ότι είχε ….δολοφονηθεί.



Ο 40χρονος δημοφιλής στην πατρίδα του τραγουδιστής, γνωστός με το παρατσούκλι Ελ Σάκα, δήλωσε μάλιστα, στα πλαίσια της διάψευσης, ότι είχε πάρει μέτρα ασφαλείας ύστερα απο μια σειρά δολοφονιών μεξικανών μουσικών.

Οι μουσικοί – κυρίως αυτοί που τραγουδούσαν για τις ζωές των βαρόνων της κόκας – έπεφταν θύματα δολοφόνων, απο κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών.

Προφανώς τα μέτρα ασφαλείας δεν ήταν αρκετά.

Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Μεξικό ο κύριος Βέγκα οδηγούσε τη κόκκινη Κάντιλακ του το περασμένο Σάββατο το βράδυ, όταν ένα φορτηγό άρχισε να τον παρακολουθεί.

Λίγο αργότερα το φοπρτηγό τον «έκλεισε», έπεσαν πυροβολισμοί στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα ο τραγουδιστής να χάσει τον έλεγχο και να συγκρουστεί.

Οι δολοφόνοι τότε αποτέλειωσαν τον ήδη τραυματισμένο κ. Βέγκα με πυροβολισμούς στο κεφάλι.

Η τραγική ειρωνία είναι ότι λίγες ώρες νωρίτερα, ο τραγουδιστής είχε διαψεύσει σε γνωστό κουτσομπολίστικο σάιτ της χώρας του την πληροφορία ότι είχε ….δολοφονηθεί.

«Έχει συμβεί σε μένα αρκετές φορές. Κάποιος λέει σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό ή σε μια εφημερίδα ότι σκοτώθηκα, ή ότι υπήρξα θύμα ενός αυτοκινητιστικού δυστυχήματος. Και κάθε φορά πρέπει να τηλεφωνώ στη αγαπημένη μου μητέρα, η οποία σημειωτέων αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα, και να την καθησυχάζω» δήλωσε συγκεκριμένα.







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μαθηματικό μυαλό γεννιέσαι δεν γίνεσαι

Posted: 11 Aug 2011 02:27 PM PDT

«Μαθηματικό μυαλό γεννιέσαι, δεν γίνεσαι»Νέα έρευνα το υποδεικνύει!


Ένα νέο επιστημονικό πείραμα...

φαίνεται να ρίχνει φως στη μυστήρια φύση των «μαθηματικών μυαλών». Συγκεκριμένα υποδεικνύει πως αν κάποιος δεν είναι καλός στα μαθηματικά δεν φταίει απαραίτητα η ελλιπής γνώση του αλλά γεννήθηκε χωρίς αυτή την ιδιότητα.





Σύμφωνα με την έρευνα όμως, οι άνθρωποι χωρίς μαθηματική αντίληψη δεν έχουν λόγο να αισθάνονται μειονεκτικά καθώς αυτό δεν συνδέεται με το πόσο έξυπνοι είναι στην πραγματικότητα.





Μια ομάδα αμερικανών ερευνητών του πανεπιστημίου John Hopkins στη Βαλτιμόρη μελέτησε περιπτώσεις παιδιών που ήταν πολύ νέα για να έχουν διδαχτεί ακόμη κάτι σχετικό με τα μαθηματικά.





Κατά τη διάρκεια της έρευνας, 200 παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών παρακολούθησαν σε μια οθόνη υπολογιστή μια σειρά από στιγμιαίες εικόνες με μπλε και κίτρινες τελείες. Στη συνέχεια ρωτήθηκαν για το ποιο χρώμα πίστευαν πως εμφανίστηκε περισσότερο μπροστά τους.





Άλλα μέρη του πειράματος ήταν να μετρήσουν αντικείμενα σε μια σελίδα, να ορίσουν ποιος αριθμός ήταν μεγαλύτερος και ποιος μικρότερος, να διαβάσουν μερικούς αριθμούς και να πραγματοποιήσουν μερικές υπολογιστικές πράξεις όπως ο πολλαπλασιασμός.





Παράλληλα, οι γονείς των παιδιών καλούνταν να δώσουν πληροφορίες σε σχέση με το λεξιλόγιο και τις γλωσσολογικές ικανότητες του παιδιού τους. Αυτό συνέβη διότι οι ερευνητές ήθελαν να επιβεβαιώσουν το ότι η επιτυχία στα μαθηματικά δεν είναι απαραίτητα παράγωγο της γενικότερα καλής απόδοσης σε γνωστικές δοκιμασίες.

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις υποψίες των ερευνητών.





«Αντίθετα με προηγούμενες έρευνες, αυτή εδώ μας υποδεικνύει πως η έμφυτη αίσθηση των αριθμών που έχουν όλοι οι άνθρωποι από την αρχή και η απόδοσή τους στα μαθηματικά συνδέονται πριν ακόμα κάποιος λάβει επίσημες μαθηματικές γνώσεις», όπως δηλώνει η επικεφαλής της έρευνας, Melissa Libertus.





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Διαφημίσεις γυμναστηρίων για να σας ξεσηκώσουν

Posted: 11 Aug 2011 02:22 PM PDT

Διαφημίσεις γυμναστηρίων για να σας «ξεσηκώσουν» Θα γραφόσασταν αύριο κιόλας...













































ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Πήραν λεφτά για να πάνε σε πάρτι θαυμάστριάς τους!

Posted: 11 Aug 2011 02:12 PM PDT

Πήραν λεφτά για να πάνε σε πάρτι θαυμάστριάς τους!Και να πει κανείς ότι τους έλειπαν...


Το να πηγαίνουν από πάρτι σε πάρτι είναι το φόρτε τους, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι τα λεφτά τους περισσεύουν... Παρόλα αυτά, η Paris Hilton και η μικρή της αδερφή, Nicky πληρώθηκαν 1 εκατομμύριο δολάρια για να δώσουν το «παρών» σε πάρτι 16χρονης φαν τους στο Γαλλία!





Οι δυο πάμπλουτες κληρονόμοι έβαλαν τα λεφτά στην τσέπη, ταξίδεψαν μέχρι την Ευρώπη και παρευρέθηκαν για μία ώρα στο πάρτι, αφού αυτό όριζε η συμφωνία τους...





Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Ότι το κορίτσι έχει σαν πρότυπο της αδερφές Hilton ή ότι αυτές πήραν λεφτά για να ικανοποιήσουν την κοπέλα;




















"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο Τζόνι Ντεπ και τα σουβλάκια

Posted: 11 Aug 2011 02:07 PM PDT

Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ βρέθηκε μαζί...


με τη σύζυγο του Βανέσσα Παραντί στην Πάρο.. Το ζευγάρι εντοπίστηκε στην παροικία, χωρίς την προσωπική τους συνοδεία να απολαμβάνουν το γνωστό ελληνικό σουβλάκι. Βέβαια δεν αρκέστηκαν σε σκέτο σουβλάκι αλλά δοκίμασαν και την χωριάτικη και έκαναν ακόμη και παπάρες με το ψωμί...







αυτά είναι!!! Αρχίζουν σιγά σιγά να μαθαίνουν... Αργότερα το ζευγάρι αποσύρθηκε στη βίλα που είχαν νοικιάσει αξίας 20.000 ευρώ.. Άντε να μας έρθουν και του χρόνου και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Τατουάζ για επιστημονικούς τύπους

Posted: 11 Aug 2011 01:50 PM PDT

Τατουάζ για «επιστημονικούς» τύπουςΔεν έχουν τα μαθηματικά μόνο στο αίμα τους, αλλά και στο δέρμα τους...























































ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΝΕΚΡΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Posted: 11 Aug 2011 01:47 PM PDT

Από αυτοσχέδια βόμβα, που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου στο νότιο Αφγανιστάν
, έχασαν τη ζωή τους σήμερα πέντε αμερικανοί στρατιώτες, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στο Ρόιτερς. Πριν από μια εβδομάδα, σκοτώθηκαν 30 Αμερικανοί, όταν οι Ταλιμπάν κατέρριψαν το...


ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν. Αυτοί οι θάνατοι ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών αμερικανών στρατιωτών στους 387.

Ούτε η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν, ούτε ο αμερικανός αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, διευκρίνισαν την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΗΠΑ: ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ 17 ΕΚΑΤ. ΔΟΛ. ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΟ

Posted: 11 Aug 2011 01:43 PM PDT

Επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 17 εκατομμυρίων δολαρίων θα προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες
για το Κέρας της Αφρικής, που πλήττεται από λιμό, όπως δήλωσε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον. Από το παραπάνω ποσό τα 12 εκατομμύρια δολάρια...

θα διοχετευτούν στη Σομαλία.


Τη Δευτέρα, η αμερικανική κυβέρνηση υποσχέθηκε βοήθεια 105 εκατομμυρίων δολαρίων για την ίδια γεωγραφική περιοχή. Έτσι, εφέτος, η Ουάσινγκτον παρέχει για τον ίδιο σκοπό συνολικά περισσότερα από 580 εκατομμύρια δολάρια.



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρώει τις στάχτες του συζύγου της!

Posted: 11 Aug 2011 01:39 PM PDT

Μια πολύ μακάβρια συνήθεια, που εξελίχθηκε σε μανία, απέκτησε μια 26χρονη γυναίκα, με το όνομα Casie
.

Πριν από δύο μήνες έχασε πρόωρα το σύζυγό της. Όταν πήγε να μεταφέρει τις στάχτες του από ένα προσωρινό δοχείο στη μόνιμη τεφροδόχο, τα δάχτυλά της γέμισαν από τη γκρίζα σκόνη.

«Δεν ένιωθα καλά να τινάξω τα δάχτυλά μου και απλά έγλειψα τη στάχτη», δήλωσε.

Από τότε ξεκίνησε η περίεργη αυτή συνήθεια, την οποία μάλιστα δεν μπορεί τώρα να κόψει. Κάθε μέρα βάζει τα δάχτυλά της στην τεφροδόχο και γλείφει με απόλαυση τη στάχτη του νεκρού συζύγου της, ενώ δεν τολμά να φύγει από το σπίτι χωρίς να έχει το δοχείο μαζί της!

Μάλιστα, η 26χρονη έγινε το θέμα reality show, στο τηλεοπτικό δίκτυο TLC.
newsbomb.gr/


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάρφωσε με στυλό το δημοτικό αστυνομικό!

Posted: 11 Aug 2011 01:33 PM PDT

Επιχείρησε να ξεφύγει από τον έλεγχο ένας
έγχρωμος, πλανόδιος μικροπωλητής
, ο οποίος δε δίστασε, μάλιστα, να
στραφεί εναντίον των αστυνομικών.





Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, στην οδό
Δαιδάλου, απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου ο πλανόδιος
είχε απλώσει την 'πραμάτεια' του. Δημοτικός αστυνομικός κινήθηκε προς το
μέρος του για να τον ελέγξει, εκείνος όμως αντιστάθηκε και μάλιστα τον
χτύπησε με ένα στυλό στον ώμο και το χέρι.



Αμέσως κινητοποιήθηκαν άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που συνέλαβαν τον άνδρα.








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πως το έκανες αυτό ρε μεγάλε;

Posted: 11 Aug 2011 01:28 PM PDT

Δείτε το βίντεο όπως το κατέγραψε περαστικός με την ερασιτεχνική κάμερά του στον κεντρικό δρόμο του Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών...










ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μελέτη: «Σήμερα θα δικαιωθώ για τα κιλά μου!»

Posted: 11 Aug 2011 01:23 PM PDT

Ευκαιρία να αυτοσαρκαστεί βρήκε η Ελεονώρα Μελέτη
. Λίγο τα μποφόρ και οι θυελλώδεις άνεμοι, λίγο τα σχόλια που έχει ακούσει κατά καιρούς για τα κιλά της, δεν ήθελε και πολύ, το πέταξε το «καρφάκι» της:



«Σήμερα θα δικαιωθώ για τα κιλά μου! Θα είμαι απ΄αυτές που δεν θα με παίρνει ο αέρας από την ξαπλώστρα!»



Ακομπλεξάριστη, απάντησε έτσι έμμεσα σε όσους την κατηγορούν ότι έκανε ρετούς σε πρόσφατη της φωτογράφηση για λογαριασμό του περιοδικού Nitro.



Άλλωστε η Ελεονώρα το έχει ξαναδηλώσει και εμείς σας το έχουμε ξαναγράψει: «θεά μπορεί να μην είμαι, αλλά μου τη δίνουν οι δύσπιστοι. Σωματάρα δεν είμαι, αλλά ούτε δουλεύω τον κόσμο και τον εαυτό μου».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Την πρώτη και την μοναδική φωτογραφία της Ρούλας Κορομηλάς με sexy μαγιό

Posted: 11 Aug 2011 01:19 PM PDT

Μία από τις σπάνιες φωτογραφίες...


αν όχι η μοναδική που δείχνει τη Ρούλα με μαγιό και μαζί της με δίχρωμο μπικίνι την πάντα εντυπωσιακή Δούκισσα Νομικού! Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στο σπίτι της πρώτης στη Μύκονο...

«Περνάω σούπερ με την Ρούλα μου!», γράφει η Δούκισσα Νομικού στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, θέλοντας προφανώς να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για την φιλοξενία της κυρίας Κορομηλά, η οποία Ρούλα τολμά - έστω και με ολόσωμο - να 'αποκαλυφθεί' κοινή θέα...






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Νέες καυτές αποκαλύψεις από τη Lindsay Lohan!

Posted: 11 Aug 2011 01:13 PM PDT

Αυτό το κορίτσι δεν θα βάλει μυαλό ποτέ...


Ο λόγος φυσικά για τη Lindsay Lohan, η οποία βρίσκει πάντα καινούριους τρόπους να προκαλεί Η 25χρονη ηθοποιός είπε να βγει μια βόλτα για φαγητό, όμως μάλλον ξέχασε να φορέσει ένα πολύ βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας της.

Το σουτιέν!

Όπως είναι φυσικό, με το που την είδαν οι φωτογράφοι τα φλας άστραψαν. Και με το που άστραψαν τα φλας, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια!

Η φωτογραφία τα λέει όλα!










ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Βασίλισσα Ελισάβετ… ζητιανεύει!

Posted: 11 Aug 2011 01:08 PM PDT

VIDEO: Η Βασίλισσα Ελισάβετ… ζητιανεύει!Η βασίλισσα Ελισάβετ βγήκε στους δρόμους του Μπέρμινχαμ ζητιανεύοντας...


κάτι που προκάλεσε έκπληξη στους περαστικούς...

Βέβαια δεν πρόκειται για την ίδια αυτοπροσώπως αλλά για γλυπτό του ανατρεπτικού καλλιτέχνη Edgar Askelovic ο οποίος την «έβγαλε» στο δρόμο και για να τραβήξει τα βλέμματα και για ένα έξτρα - πολύ ικανοποιητικό εισόδημα! «Έβγαζε περίπου 6 λίρες κάθε μισή ώρα, ενώ εγώ βγάζω 5.85 την ώρα στο μπαρ», δηλώνει χαρακτηριστικά ο εμπνευστής του έργου.

Η αναπαράσταση της Ελισάβετ σόκαρε τους περαστικούς, που πλησίαζαν για να την ακουμπήσουν και να διαπιστώσουν εάν όντως είναι η βασίλισσα! Η αστυνομία από την άλλη, πίστεψε ότι πρόκειται για κάποια βόμβα.

elisavet1



mediagate.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΠΝΙΓΗΚΕ 10ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Posted: 11 Aug 2011 01:04 PM PDT

Ένα 10χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα, στην παραλία του Μπαλί στο Ρέθυμνο
. Το αγόρι με καταγωγή από την Πολωνία άφησε την τελευταία του πνοή παρά
τις προσπάθειες...

να το επαναφέρουν στη ζωή τόσο οι λουόμενοι όσο και οι
γιατροί στο νοσοκομείο, όπου διεκομίσθη.



Χθες, 75χρονος τουρίστας πνίγηκε στα ίδια νερά. Το περιστατικό
σημειώθηκε αργά το απόγευμα, όταν λουόμενοι αντιλήφθηκαν πως ο άτυχος
άντρας αντιμετώπιζε πρόβλημα. Αμέσως έσπευσαν να τον βοηθήσουν, αλλά τον
ανέσυραν νεκρό.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γυναίκα ετών... 98 κατάφερε να φτάσει το επίπεδο των 10 Dan

Posted: 11 Aug 2011 12:59 PM PDT

Η Fukuda ξεκίνησε τη μελέτη του Judo το 1935 με δάσκαλο τον ιδρυτή της πολεμικής τέχνης, Kano Jigoro.Η Fukuda ξεκίνησε τη μελέτη του Judo το 1935 με δάσκαλο τον ιδρυτή της πολεμικής τέχνης, Kano Jigoro



Η 98χρονη Sensei Keiko Fukuda έγινε η πρώτη γυναίκα που έφθασε το επίπεδο των 10 Dan (μαύρη ζώνη)...



Για να φανεί το μέγεθος του επιτεύγματος της αρκεί να επισημανθεί ότι
μόνο 16 άτομα έχουν καταφέρει να τιμηθούν με αυτόν τον τίτλο, καθώς
είναι το υψηλότερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει ένας Judoka.



Η Fukuda ξεκίνησε τη μελέτη του Judo το 1935 με δάσκαλο τον ιδρυτή της
πολεμικής τέχνης, Kano Jigoro. Ο Jigoro, την παρότρυνε να μάθει αγγλικά
για να μπορέσει να διαδώσει το Judo σ' όλον τον κόσμο.



Η Sensei επέλεξε να αφιερώσει τη ζωή της στο Judo όταν ο ρόλος της γυναίκας, εκείνη την εποχή, ήταν να κάνει οικογένεια.



Άλλωστε όπως δηλώνει η ίδια : «Το μόνο που έκανα ήταν το Judo... αυτός
ήταν ο γάμος μου, τότε χαράχτηκε σε πέτρα το πεπρωμένο μου. Απλώς ποτέ
δεν φαντάστηκα πόσο μακρύς θα ήταν αυτός ο δρόμος».



Η Fukuda αποκάλυψε πως η σχολή του δασκάλου της δεν επέτρεπε σε γυναίκες
να κατέχουν περισσότερα από 5 Dan, κάτι που την υποχρέωσε να παραμείνει
σε αυτό το επίπεδο για 30 χρόνια.






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παραλίγο να τον....τρομάξει τον πιτσιρικά! [video]

Posted: 11 Aug 2011 12:54 PM PDT

Ήθελε να του κάνει έκπληξη, αλλά πήρε μια τρομάρα....
Δείτε το βίντεο πιο κάτω!








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Ερρικα με εκπομπή τη νέα σεζόν!

Posted: 11 Aug 2011 12:50 PM PDT

Μια σημαντική αποκάλυψη για το τηλεοπτικό μέλλον της έκανε η Έρρικα Πρεζεράκου
.
Αφού κέρδισε το πρώτο Dancing with the Stars και έγινε κριτής στο δεύτερο η Ερρικα Πρεζεράκου δήλωσε: «Αυτή την στιγμή ετοιμάζουμε με ένα κανάλι μια εβδομαδιαία εκπομπή για την επόμενη χρονιά, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί η συνεργασία. Είναι πάντως ένα concept που με εκφράζει πάρα πολύ σε κάτι που δεν έχω ξανακάνει».
Στην συνέντευξή της στο Down Town, η πρωταθλήτρια στο άλμα επι κοντώ αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο φύλων, λέγοντας πως τα πράγματα είναι πια απροσδιόριστα και πως δεν κάνει απαραίτητα ο άνδρας πλέον το πρώτο βήμα. Δεν έκρυψε την ανάγκη που έχει να αποκτήσει παιδιά.



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

κατεβασμα αναρτησης <<Σωστε την Φαιδρα>>

Posted: 11 Aug 2011 02:54 PM PDT

 

 

     Παρακαλω πολύ, σας γραφω γιατι το link το δικο σας υπαρχει σε ένα blog (το best-of-news.blogspot.com) και δεν εχω καταφερει να βρω το mail του

Διαχειριστη του συγκεκριμενου blog.

 

ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κατεβει η αναρτηση με τιτλο <<Σωστε την Φαιδρα>> από το συγκεκριμενο blog ΑΜΕΣΑ, γιατι αντιμετωπιζουν προβλήμα οι γονεις αλλα και το παιδι.

 

Παρακαλω πολύ επικοινωνηστε με οποιον υπευθυνο του best-of-news.blogspot.com για να το κατεβασει.

 

Οι γονεις της Φαιδρας Διονυσης & Τονια Στρουζα (κινητο επικοινωνιας Διονυση Στρουζα 6977601819)

To Ποντίκι -

Posted: 11 Aug 2011 02:18 PM PDT

To Ποντίκι -


Facebook - faceless...

Posted: 11 Aug 2011 11:48 PM PDT

Της Τζένης Κ.

Remember, remember, the 5th of November

The Gunpowder Treason and plot;

I know of no reason why Gunpowder Treason

Should ever be forgot.

«Θα καταστρέψουμε το Facebook στις 5 Νοεμβρίου» ανακοίνωσε η επιδέξια ομάδα χάκερ «Ανώνυμοι» μέσω video που αναρτήθηκε στο Youtube… Κι αν εξαιρέσει κανείς τα βάθη των ζούγκλων, τα βάθη των ωκεανών και τα βάθη του αναπτυσσόμενου κόσμου που δε διαθέτουν ίντερνετ –καρδιά μου-, όλη η υπόλοιπη υφήλιος, Ανατολή και Δύση, σκίρτησε, δαγκώθηκε, ολόλυσε, απόρ...

Σταμάτης Σπανουδάκης

Posted: 11 Aug 2011 07:19 PM PDT

Και ενώ ακούμε συνεχώς για συναυλίες που ακυρώνονται και περιοδείες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, ξαφνικά μαθαίνουμε ότι ο Σταμάτης Σπανουδάκης επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια για να εμφανιστεί στο Ηρώδειο στις 9 Σεπτεμβρίου. Ο εκλεκτός καλλιτέχνης του Κώστα Καραμανλή, επιστρέφει για να μας θυμίσει τις επικές μελωδίες που κατά καιρούς γράφει για τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά αλλά και την Παναγία . Διαβάζουμε ότι η συναυλία στο Ηρώδειο έχει τίτλο «Θέλω να' μαι πάντα μαζί σου» α...

Ο Μάριος Φραγκούλης στην Κεφαλονιά

Posted: 11 Aug 2011 07:16 PM PDT

Ο Μάριος Φραγκούλης δίνει μια μεγάλης συναισθηματικής αξίας συναυλία, στις 14 Αυγούστου, στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς. Ο Έλληνας τενόρος, με καταγωγή από το Ιόνιο και συγκεκριμένα από την Κέρκυρα, επιλεγεί την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου και της ονομαστικής του εορτής να μοιραστεί τραγούδια ψυχής με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κεφαλονιάς, ενός νησιού που φημίζεται για τη μελωδικότητά του και την εκλεπτυσμένη πολιτιστική του ταυτότητα. Με άξονα την ιδανι...

Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Παρασκευή 12 Αυγούστου

Posted: 11 Aug 2011 06:59 PM PDT

12,13/8, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Τα «Μικρά Διονύσια», ένα θεατρικό ψηφιδωτό που αποτελείται από 28 αποσπάσματα έργων αρχαίου δράματος, είναι η παράσταση με την οποία το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας του. Το έργο βασίζεται σε σύνθεση κειμένων του Κ. Χ. Μύρη. Η σκηνοθεσία είναι των Γιάννη Ρήγα - Γρηγόρη Καραντινάκη. Πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Αρμένης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Ταμίλα Κουλίεβα, Λίνα Λαμπράκη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Αλεξάνδρα ...

Nαρκωμένοι Εγκέφαλοι

Posted: 11 Aug 2011 05:32 PM PDT

Της Κατερίνας Αγγελιδάκη

Διαβάζουμε πολλά και ανόητα μέσα στην ντάλα του μεσημεριού των διακοπών μας. Όσοι δε από μας κάνουν την τρέλα να ανοίξουν το ίντερνετ διαβάζουν ακόμα χειρότερα. Δεν αναφέρομαι στα καυτά θέματα της οικονομίας, αυτά ούτως ή άλλως μας στοιχειώνουν παντού και πάντοτε. Αναφέρομαι στις υπερβολές που διάβασα στο ίντερνετ , όπως, για παράδειγμα την παρωχημένη άποψη η τεράστια δημοσιότητα που πήρε ο θάνατος της Έιμι Γουαινχάουζ συμβάλει στη δημιουργία αρνητικών προτύπων για του...

Η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει το τρένο της πράσινης ενέργειας

Posted: 11 Aug 2011 05:17 PM PDT

Mείωση των επενδύσεων στην πράσινη ανάπτυξη και ειδικότερα στις Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας καταγράφεται στη Γηραιά Ήπειρο, τη στιγµή που η Κίνα µετατρέπεται στο µεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής «πράσινης» ενέργειας στον κόσµο!

Σύµφωνα µε τα τελευταία στοιχεία που είδαν το φως της δηµοσιότητας, αν και η περυσινή χρονιά ήταν µια από τις καλύτερες για τις επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ, στην Ευρώπη σηµειώθηκε µείωση κατά το 1/5, την ίδια ώρα που οι αναπτυσσόµενες χώρες πατάνε «γκάζι» και προηγούνται, πλ...

Η Αθήνα των διακοπών

Posted: 11 Aug 2011 05:12 PM PDT

Η Αθήνα ήταν πάντα για τους λίγους ο πιο ελκυστικός τόπος για διακοπές τον Αύγουστο. Πριν από όλα είναι άδεια. Όλο αυτό το ανθρωπομάνι με τα αυτοκίνητά του τιμάει τα χωριά και τα νησιά της πατρίδας, τα βουνά και τις θάλασσες των γενέθλιων τόπων και αφήνει την πρωτεύουσα στην αποκλειστική χρήση και απόλαυση των εραστών της πόλης και εσχάτως των μεταναστών και λαθρομεταναστών. Η Αθήνα τον Αύγουστο, ακόμα και στο κέντρο της, μοιάζει με έρημη πόλη, μια πόλη στην οποία έπεσε επιδημία και έχουν μεί...

Καλοκαιρινό αίμα για τους δείκτες

Posted: 11 Aug 2011 12:42 PM PDT

Γράφει ο Αλέξης Καζαντζίδης

Εν μέσω χυδαίων διαφημίσεων πολιορκημένοι βρίσκονται οι άνθρωποι. Η μία να δηλώνει: «η τσιγγουνιά είναι μαγκιά». Και η άλλη να παίζει με τον πόνο μας: «Έκλεισε ο χασάπης. Έκλεισε ο μανάβης. Έκλεισε ο μπακάλης», εννοώντας ότι «έκλεισαν» τα εισιτήριά τους για διακοπές! Φαίνεται ότι οι διαφημίσεις αποτυπώνουν το ήθος της εποχής. Οχι απαραιτήτως το ήθος των ανθρώπων, όμως της εποχής, έτσι όπως κάθε φορά κατασκευάζεται το κλουβί για τα μυαλά. «Τι εξαιρετικό μπορούμε να φ...

Κάτι μου θυμίζει…

Posted: 11 Aug 2011 10:12 AM PDT

Αυτή η ιστορία με τις ΜΚΟ και η εμπλοκή τους στα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας έχει προκαλέσει ανησυχία γιατί μπορεί να οδηγήσει σε νέες στρα­τιές ημετέρων και να ακυρώσει το οποιοδήποτε σύστημα αξι­οκρατίας εφαρμοστεί, αν βεβαίως εφαρμοστεί...

Ακόμη πιο ανησυχητική είναι βέβαια και η εμπλοκή πολιτικών γραφείων βουλευτών, όπως του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη... Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης και το υπουργείο είναι καθησυχαστικοί και απαντούν ό...

Επεισόδιο με ένοπλο στο υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας

Posted: 11 Aug 2011 09:45 AM PDT

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο BNS, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Εσθονίας, ένας ένοπλος εισέβαλε στο κτίριο στο Ταλίν και κράτησε ως ομήρους δύο άτομα.

Το κτίριο εκκενώθηκε άμεσα και λίγο αργότερα ενώ ομάδα ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας αποτελούμενη από 10 άνδρες εισήλθε στο υπουργείο. Κατά την εισβολή στο κτίριο, φαίνεται πως ο δράστης έριξε καπνογόνο και πήρε για λίγη ώρα ομήρους δύο άτομα τα οποία όμως κατάφεραν να του ξεφύγουν.

Οι αναφορές για το...

Κάθαρση...

Posted: 11 Aug 2011 09:05 AM PDT

Ωραία. Την έβγαλε την μεγάλη απόφαση η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Κανείς δεν φταίει, κανένα σκάνδαλο δεν υπάρχει, καμία ομάδα να μην πληρώσει. Μόνο τον Μπέο και τον Ψωμιάδη καταδίκασαν. Κακώς. Να τους αθωώσουν και αυτούς. Τότε θα έχει προχωρήσει πραγματικά η κάθαρση...

Και κάποιοι πίστεψαν ότι κάτι άλλαξε σε αυτή τη χώρα...       G.B.P.

Το ΙΚΑ έδινε σύνταξη σε 1.473 αποθανώντες συνταξιούχους

Posted: 11 Aug 2011 08:37 AM PDT

Από τους ελέγχους που διεξήγαγαν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, η καταβολή συντάξεων συνεχιζόταν σε πάνω από χίλιες τετρακόσιες περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει.

Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ από αυτό το φαινόμενο ζημιώθηκε κατά 1.882.282,17 ευρώ, καθώς 1.473 άτομα που δεν ήταν δικαιούχοι λάμβαναν τη σύνταξη του αποθανόντος.

Μετά τον εντοπισμό των περιπτώσεων αυτών, οι υπηρεσίες του Ιδρύματος προχώρησαν άμεσα στις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες διακόπτοντας την καταβολή των συντάξεων, ενώ έχουν ήδ...

Έκτακτη εγκύκλιος προς το Δημόσιο

Posted: 11 Aug 2011 08:03 AM PDT

Εκτάκτως εστάλει από τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνο Ρόβλια νέα εγκύκλιος σε όλες τις υπηρεσίες του Δημόσιου από τις οποίες ζητούνται στοιχεία για εκτιμήσεις προσλήψεων και αποχωρήσεων του τακτικού προσωπικού για την περίοδο 2011-2015.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις και οι διορισμοί στο Δημόσιο υπολογίζονται συνολικά από την αναλογία ένα προς δέκα για το 2011 και ένα προς πέντε για τα έτη 2012-2015.

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στη δημιουργία Εθνικού Μητρώου

Posted: 11 Aug 2011 07:33 AM PDT

Το Υπουργείο Υγείας θα προβεί στη δημιουργία Εθνικού Μητρώου, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι ψεύτικες πληρωμές, εκτιμώντας ότι με την νέα ψηφιακή πλατφόρμα το κράτος θα εξοικονομήσει αρχικά περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, έλεγχοι για τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταβολή πλαστών προνοιακών επιδομάτων πραγματοποιούνται σε 12 νομούς της χώρας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μάλιστα, ο υφυπουργός Πρόνοιας, Μάρκος Μπόλαρης, σημείωσε ότι οι καταγγελίες για παρατυπίες στη χορήγηση π...

«Μικρά Διονύσια»: Μια παράσταση – γιορτή

Posted: 11 Aug 2011 07:22 AM PDT

Της Δώρας Αμαραντίδου

Ένα οδοιπορικό μνήμης και υπενθύμισης της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα λειτουργίας, αποτελεί η καλοκαιρινή παραγωγή «Μικρά Διονύσια». Οι παραστάσεις ανεβαίνουν με σύμμαχο το ενδιαφέρον του κοινού. Οι επόμενες παραστάσεις -σταθμός δίνονται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ, στις 12 και 13 Αυγούστου, ύστερα από την αναβολή που πήραν τον Ιούλιο, λόγω των κινητοποιήσεων των ε...

Όλοι οι δρόμοι δουλεύουν στη Σκόπελο…

Posted: 11 Aug 2011 07:06 AM PDT

Στη Σκόπελο έχει εγκαταστήσει το στρατηγείο του αυτές τις μέρες ο Βενιζέλος και βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, το οικονομικό επιτελείο, τον διοικητή της ΤτΕ, τραπεζίτες, αλλά και την ηγεσία της Ε.Ε. λόγω της παγκόσμιας κρίσης που έχει ξεσπάσει και σαφώς επηρεάζει και τη χώρα μας.

Κάπου εκεί κοντά βρίσκεται και ο πρωθυπουργός…

Μετά τη Σέριφο και τη μονοήμερη παρουσία του στην Αθή­να, πήγε στη Σκιάθο, ενώ με φουσκωτό την Τρίτη εθεάθη στην Αλόννησο.

Λέτε το φουσκωτό να πάει...

Έκτακτη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί

Posted: 11 Aug 2011 06:51 AM PDT

Με αφορμή το φλέγον ζήτημα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη αλλά και το αμερικανικό χρέος η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα γραφεία των δύο ηγετών, σκοπεύουν να να παρουσιάσουν κοινές προτάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ στο τραπέζι θα πέσει και το θέμα των αποφάσεων που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλ...

Κάμερον: «Θα πληρώσετε για ό,τι κάνατε»

Posted: 11 Aug 2011 05:47 AM PDT

Από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε την κουλτούρα του φόβου στους δρόμους μας» και συμπλήρωσε πως «η αντεπίθεση έχει πραγματικά ξεκινήσει. Θα πληρώσετε για ό,τι κάνατε», επισημαίνοντας ότι θα διατηρήσει σε θέση μάχης το Σαββατοκύριακο την πρωτοφανή αστυνομική δύναμη 16.000 ανδρών στο Λονδίνο.

Παράλληλα, δήλωσε ότι «είναι ευθύνη της κυβέρνησης να βεβαιωθεί ότι λαμβάνονται υπόψη όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το αν υπάρχουν κάποιες δευτερεύ...

Απόφαση για... φούμο

Posted: 11 Aug 2011 05:12 AM PDT

Την ίδια ώρα που στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει σημάνει συναγερμός για την ποιότητα του ατµοσφαιρικού αέρα και ο Ευρωπαίος επίτροπος Περιβάλλοντος Janez Poton ik µε δραματικό τόνο επισημαίνει ότι «500.000 πρώιµοι θάνατοι συνδέονται µε τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούµενα σωµατίδια», το υπουργείο Περιβάλλοντος δίνει τη χαριστική βολή στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη επιτρέποντας την πετρελαιοκίνηση.

Η είδηση προκάλεσε αμηχανία στους επιστήμονες αλλά ακόμα και στη διευθύντρια του Γ...

Μπεγλίτης: Ήταν λάθος η μείωση της θητείας

Posted: 11 Aug 2011 04:37 AM PDT

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία εάν δεν αποδώσει ο εξορθολογισμός στη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά που παρουσιάζονται στο στράτευμα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm 97,8 ο κ. Μπεγλίτης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προχώρησε σε μείωση της θητείας για μικροπολιτικούς λόγους και επανέλαβε την αντίθεσή του με τον θεσμό του πλήρους επαγγελματικού στρατού.

Ωστόσο ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πως ...

Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχερώνα…

Posted: 11 Aug 2011 04:28 AM PDT

Ακόμη ένας καβγάς μεταξύ Πάγκαλου και  Ν.Δ. για το θέμα του κέντρου της Αθήνας και των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση... Μαύ­ρο ο ένας, άσπρο ο άλλος, μας θυμίζει τη λαϊ­κή ρήση... «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχερώνα»... Γιατί κάπως έτσι έχει καταντή­σει το κέντρο της Αθήνας... ξένος αχερώνας για πολλούς...

Όλοι καμώνονται ότι κάτι κάνουν, αλλά επί της ουσίας δεν γίνεται τίπο­τε που να αντιστρέψει την πορεία των πραγμά­των... ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τον Δήμο Αθηναίων ούτε από διά...

Αναβολές στην Αγγλία

Posted: 11 Aug 2011 04:20 AM PDT

Οι βίαιες ταραχές στην Αγγλία οδήγησαν τη λίγκα στην απόφαση για αναβολή του αγώνα της Τότεναμ με την Έβερτον το Σάββατο αφού στην περιοχή του βορείου Λονδίνου όπου βρίσκεται το γήπεδο, η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να αναβληθούν και άλλα ματς, είτε σητν πρωτεύουσα είτε σε άλλες πόλεις, αν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Μέτρια η Εθνική

Posted: 11 Aug 2011 04:17 AM PDT

Σε θέση άμυνας βρισκόταν η εθνική ομάδα την περισσότερη ώρα του φιλικού με τη Βοσνία. Η γαλανόλευκη δεν έπιασε καλή απόδοση και κράτησε το τελικό 0-0 χάρη στις επεμβάσεις του Σηφάκη που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα.

Η ελληνική ομάδα είχε εμφανή προβλήματα στην ανάπτυξη και σίγουρα πρέπει να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο στα κρίσιμα ματς με Ισραήλ και Λετονία τον Σεπτέμβριο για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Με αναστολή ο αποκλεισμός του Βόλου

Posted: 11 Aug 2011 04:14 AM PDT

Τελικά, ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού Βόλου από τα Κύπελλα Ευρώπης έχει ισχύ ουσιαστικά μόνο για την τρέχουσα περίοδο. Όπως ανακοίνωσε η ΟΥΕΦΑ η πενταετής τιμωρία που επέβαλε στην ελληνική ομάδα είναι με αναστολή και ισχύει μόνο ο φετινός αποκλεισμός.

Ο σύλλογος του Βόλου έχει μέχρι την Δευτέρα την προθεσμία να κάνει έφεση κατά της απόφασης σε μια απόπειρα να συνεχίσει να παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Βόλου, μετά από κλήρωση στη Σούπερ Λίγκα, θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα την ΑΕΚ ενώ ο ...

New York Times: «Θα ήταν καλύτερο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη»

Posted: 11 Aug 2011 04:10 AM PDT

Σε σημερινό δημοσίευμα των New York Times γίνεται λόγος για «κάποιους στη Γερμανία που θέτουν θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη», ενώ  η κρίση χρέους παρομοιάζεται με ταινία επιβίωσης μιας ομάδας ναυαγών: «Αν το νερό και το φαγητό δεν φτάνει για όλους, κάποιος πρέπει να θυσιαστεί. Και τα βλέμματα όλων στρέφονται στην Ελλάδα...»

Ο γνωστός για τις «αιχμηρές» απόψεις του πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου μελετών, Ίφο Χανς-Βέρνερ Σιν, δήλωσε με τη σειρά του πως «θα ήταν καλύτερο για όλους...

Hi Word, 5,000 flash bonus chips are coming your way

Posted: 11 Aug 2011 12:38 PM PDT

Add news@yazino.info to your address book to make sure our emails reach you.
Having trouble viewing this message? No problem, just click here.

Yazino.com   Invite friends    Log in

Hi Word,

KEEP AN EYE OUT FOR A
FLASH BONUS!

GO PLAY

Play Now

Who doesn't love a good surprise…especially when there are extra chips involved? Throughout August, we'll be switching on special Flash bonuses, so you'll have twice the chips to try out the new Extreme Bingo game or spin away on Wheel Deal. Play every day to make sure you don't miss out!

*24 hour Flash bonuses will appear between August 11-30.

Play our games:
Wheel Deal Blackjack Texas Hold'em
Roulette Hissteria Extreme Bingo
Facebook share on Facebook  |  connect with us on facebook.com/yazino Twitter share on Twitter Blog see our blog
This is an automated message from Yazino; please do not reply to this email. If you have questions, drop us a line at contact@yazino.com.
You received this message because you registered to Yazino. If you no longer wish to receive news and updates from Yazino, click here to unsubscribe, or see our privacy policy and terms of service.
© 2011 Yazino, Century House 12, Victoria Street, Alderney GY9 3UF

ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΚΑΥΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Posted: 11 Aug 2011 09:21 AM PDT

ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΚΑΥΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

undefined

Judoka με 10 Dan ετών…98!!!

Posted: 11 Aug 2011 07:46 AM PDT

Η 98χρονη Sensei Keiko Fukuda έγινε η πρώτη γυναίκα που έφθασε… το επίπεδο των 10 Dan (μαύρη ζώνη).

Για να φανεί το μέγεθος του επιτεύγματος της , αρκεί να επισημανθεί ότι μόνο 16 άτομα έχουν καταφέρει να τιμηθούν με αυτόν τον τίτλο, καθώς είναι το υψηλότερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει ένας Judoka.

Η Fukuda ξεκίνησε τη μελέτη του Judo το 1935 με δάσκαλο τον ιδρυτή της πολεμικής τέχνης, Kano Jigoro. Ο Jigoro, την παρότρυνε να μάθει αγγλικά για να μπορέσει να διαδώσει το Judo σ' όλον τον κόσμο.
Η Sensei επέλεξε να αφιερώσει τη ζωή της στο Judo όταν ο ρόλος της γυναίκας, εκείνη την εποχή, ήταν να κάνει οικογένεια.
Άλλωστε όπως δηλώνει η ίδια :
«Το μόνο που έκανα ήταν το Judo… αυτός ήταν ο γάμος μου, τότε χαράχτηκε σε πέτρα το πεπρωμένο μου. Απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα πόσο μακρύς θα ήταν αυτός ο δρόμος».
Η Fukuda αποκάλυψε πως η σχολή του δασκάλου της δεν επέτρεπε σε γυναίκες να κατέχουν περισσότερα από 5 Dan, κάτι που την υποχρέωσε να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο για 30 χρόνια.

Greek Alert

Posted: 11 Aug 2011 07:17 AM PDT

Greek Alert


Θάνατος για την Κύπρο η υπαγωγή της σε Μνημόνιο!!!

Posted: 11 Aug 2011 07:15 AM PDT

Του Γιώργου Δελαστίκ
Σαν ύαινες ετοιμάζονται να κατασπαράξουν την Κύπρο οι ηγετικές χώρες της ΕΕ, με πρώτες τη Γερμανία και τη Βρετανία, ενώ οι τράπεζές τους, όπως και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, είναι ήδη σε στάση εφόρμησης για να λεηλατήσουν τις πλουσιότατες
καταθέσεις του κυπριακού τραπεζικού τομέα. Το μέσον με το οποίο επιχειρούν να κατακρεουργήσουν εθνικά και οικονομικά την Κυπριακή Δημοκρατία είναι ο εξαναγκασμός της Λευκωσίας να υπαχθεί σε....
καθεστώς Μνημονίου υποτέλειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ, ακολουθώντας το επονείδιστο παράδειγμα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.
Στην περίπτωση της Κύπρου, το επαίσχυντο καθεστώς Μνημονίου δεν θα επιφέρει μόνο τον οικονομικό εξανδραποδισμό του κυπριακού λαού, αλλά και το οριστικό τέλος της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διεθνή νομιμοποίηση της τουρκικής κατοχής στο μισό νησί.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού, εξυφαίνεται εσωτερική και διεθνής πολιτική συνωμοσία, που αποσκοπεί στην προώθηση στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας του άκρως ενδοτικού αρχηγού του δεξιού ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, φανατικού υποστηρικτή ακόμη και του Σχεδίου Ανάν!
Ενορχηστρωμένη επίθεση
Απολύτως κανένας οικονομικός λόγος δεν υφίσταται αντικειμενικά για την υπαγωγή της Κύπρου σε καθεστώς Μνημονίου.
Το δημόσιο χρέος της χώρας ανήλθε το 2010 σε μόλις 60,8% του ΑΕΠ, όταν, π.χ., το δημόσιο χρέος της ίδιας της Γερμανίας ανήλθε στο 83,2%, της Γαλλίας στο 81,7% και της Βρετανίας στο 80%! Μόνο πέντε από τις δεκαεφτά χώρες της Ευρωζώνης έχουν δημόσιο χρέος μικρότερο από εκείνο της Κύπρου.
Όσο για το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά το 2010, στην Κύπρο ανήλθε στο 5,3% του ΑΕΠ. Δεν πρόκειται για άριστη επίδοση, αλλά και πάλι είναι καλύτερη της Γαλλίας (7%), της Ισπανίας (9,2%) ή της Ολλανδίας (5,4%), για να μην κάνουμε, φυσικά, λόγο... για τις «μπατιρημένες» Ελλάδα (10,5%), Πορτογαλία (9,1%) και Ιρλανδία (32,4%)!
Άλλωστε, από τις δεκαεφτά χώρες της Ευρωζώνης μόνο οι... τρεις (Λουξεμβούργο, Εσθονία, Φινλανδία) είχαν έλλειμμα μικρότερο του 3% που ορίζει το Μάαστριχτ. Οι υπόλοιπες δεκατέσσερις χώρες είχαν πάνω από το επιτρεπτό όριο, όπως και τα είκοσι δύο από τα είκοσι εφτά συνολικά κράτη της ΕΕ!
Κανένα οικονομικό στοιχείο δεν δικαιολογεί, λοιπόν, την υπαγωγή της Κύπρου σε καθεστώς Μνημονίου. Αν, μάλιστα, συνυπολογιστεί το γεγονός ότι η κυπριακή οικονομία αποτελεί μόλις το... 0,2% της οικονομίας της Ευρωζώνης και ότι οι κρατικές χρηματοδοτικές ανάγκες της ανέρχονται μόλις σε 2 δις ευρώ το χρόνο, που καλύπτονται με άνεση σχεδόν αποκλειστικά από τον κυπριακό τραπεζικό τομέα, ο οποίος έχει κύκλο εργασιών γύρω στα 100 δις ευρώ, είναι προφανές ότι μόνο πολιτικοί λόγοι και κίνητρα βρίσκονται πίσω από την ενορχηστρωμένη επιχείρηση να συρθεί η Κύπρος σε καθεστώς Μνημονίου.
Άρχισαν οι Γερμανοί
Την ιστορία με το Μνημόνιο την ξεκίνησαν –ποιοι άλλοι;– οι Γερμανοί. Δύο μόλις 24ωρα μετά την έκρηξη στη ναυτική βάση της Λεμεσού, που κατέστρεψε τη μεγαλύτερη από τις τρεις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί, η οποία κάλυπτε τις μισές ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η μεγαλύτερη ημερήσια οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας, η Handelsblatt, κυκλοφορούσε με τον απροσδόκητο τίτλο «Έκρηξη καθιστά την Κύπρο τέταρτη χώρα υποψήφια βοήθειας» από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Το πρόσχημα για τον ισχυρισμό αυτό ήταν η έκθεση του κυπριακού τραπεζικού τομέα σε κρατικά ομόλογα της Ελλάδας και συνολικά τα δάνεια των κυπριακών τραπεζών σε Έλληνες πελάτες.
Η θέση αυτή άρχισε να αναπαράγεται στο γερμανικό Τύπο. «Αυτό άρχισε να δίνει τροφή σε υποθέσεις ότι η Κύπρος θα μπορούσε να είναι η τέταρτη χώρα που θα ζητήσει την οικονομική βοήθεια της ΕΕ» έγραφε, π.χ., το Σάββατο η Frankfurter Allgemeine.
Η επιχείρηση αυτή στηρίζεται και από δηλώσεις, θέσεις και πράξεις Κυπρίων. Σοβαρότερη είναι εκείνη του κεντρικού τραπεζίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας Αθανάσιου Ορφανίδη, συμβούλου κατά το παρελθόν της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Fed και νυν διοικητή της Τράπεζας Κύπρου.
Ευρισκόμενος σε πλήρη πολιτικοοικονομική διάσταση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο Αθ. Ορφανίδης έστειλε –την παραμονή της λήψης απόφασης για το ελληνικό χρέος από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης– επιστολή προς τον Κύπριο πρόεδρο και προς όλα τα κυπριακά πολιτικά κόμματα, με την οποία επιτίθεται κατά της οικονομικής πολιτικής της κυπριακής κυβέρνησης, απαιτώντας περισσότερη λιτότητα και θέτοντας για πρώτη φορά θέμα υπαγωγής της Κύπρου υπό καθεστώς Μνημονίου.
«Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, όπως, μεταξύ άλλων, η ένταξη της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης, με ό,τι συνεπάγεται για την οικονομία αλλά και για το εθνικό θέμα, απαιτούνται αμέσως περισσότερα και δραστικότερα μέτρα...» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου.
ΗΠΑ - Αγγλία κλιμακώνουν
Οι αποφάσεις της Ευρωζώνης μπορεί να μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αθλιέστατο προτεκτοράτο του Ράιχ, προσωρινά, όμως, υποτίθεται πως έλυσαν το πρόβλημα ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών – άρα απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα από μια χρεοκοπία της Ελλάδας.
Αυτό ήταν ισχυρό πλήγμα για τα σχέδια υπαγωγής της Κύπρου υπό καθεστώς Μνημονίου. Τότε ανέλαβαν δράση οι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης και οι κερδοσκόποι στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.
Η διαβόητη Moody's υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες την πιστοληπτική αξιοπιστία της Κύπρου (από Α2 σε Βαα1), τοποθετώντας τρία βήματα από την κατηγορία των «σκουπιδιών» τα κυπριακά κρατικά ομόλογα με αρνητικές προοπτικές.
Ψάχνοντας να βρει προσχήματα για την απόφαση αυτή, η Moody's ανέφερε το... «αυξανόμενο τεταμένο εσωτερικό πολιτικό κλίμα»! Πλήρως εναρμονισμένο με τις εκτιμήσεις αυτές, το ΔΗΚΟ απέσυρε την ίδια ημέρα από την κυβέρνηση τους δύο υπουργούς του που είχαν απομείνει σε αυτή, υπό την ισχυρότατη πίεση της βάσης του. Η πολιτική κρίση, άλλωστε, είχε αρχίσει με την παραίτηση του κορυφαίου υπουργού του ΔΗΚΟ, του υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού. Οι διαφορές ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ έχουν να κάνουν κυρίως με το χειρισμό του Κυπριακού, αλλά τώρα περιπλέκονται σε ένα απερίγραπτο κουβάρι.
Με το που «χτύπησε» την Κύπρο η αμερικανική Moody's, άρχισε αμέσως να κλιμακώνεται και η πίεση του βρετανικού Τύπου κατά της Λευκωσίας.
Οι Βρετανοί φέρνουν καταιγίδα
«Η Κύπρος αντιμετωπίζει τριπλό κύμα αναταραχής», ήταν τίτλος ανάλυσης των Financial Times του Λονδίνου την περασμένη Πέμπτη. Αποκαλυπτικός ο τρόπος που αναφερόταν η βρετανική εφημερίδα στην τουρκική κατοχή: «Η κυβέρνηση του νησιού, η οποία είναι γνωστή από παλιά για τη στρατιωτική της ψυχρότητα με το τουρκικό μισό της χώρας»! Δεν υπάρχει κατοχή, απλώς μια «στρατιωτική αποξένωση» με το «τουρκικό μισό της χώρας»!
Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή, ο τίτλος ήταν πιο επιθετικός: «Βαθαίνει η κρίση της Κύπρου, καθώς διαλύθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο». Όχι μόνο αυτό. Στην πρώτη κιόλας φράση της ανάλυσης εμφανιζόταν η εκτίμηση ότι «αυξάνονται οι φόβοι πως θα υποχρεωθεί να αναζητήσει διάσωση από την ΕΕ»...
Νέα ανάλυση των Financial Times το Σάββατο. Τώρα το Μνημόνιο είχε περάσει στον υπότιτλο: «Σύννεφα καταιγίδας μαζεύονται πάνω από την Κύπρο – Εγείρονται φόβοι ότι το νησί προορίζεται να γίνει η επόμενη κηδεμονευόμενη χώρα που διασώζεται»!
Λονδίνο κατά Χριστόφια
Άμεσος στόχος των Βρετανών πλέον η απομάκρυνση από την εξουσία του προέδρου Χριστόφια, καθώς το Λονδίνο μάλλον σωστά εκτιμά ότι ο Δ. Χριστόφιας δεν θα συναινέσει στην υπαγωγή της Κύπρου υπό καθεστώς Μνημονίου, όπου θα είναι πια αδύνατη η αντίσταση της Λευκωσίας στην επιβολή σχεδίων λύσεων του Κυπρια­κού τύπου Σχεδίου Ανάν. Δεν τους αρκεί πλέον η υποχωρητικότητα του Δ. Χριστόφια στις διαπραγματεύσεις...
«Υπάρχει ένα αυξανόμενο αίσθημα ότι ο πρόεδρος, ο οποίος μιλά άπταιστα ρωσικά ως αποτέλεσμα των σπουδών του στη Σοβιετική Ένωση, είναι ακατάλληλος να χειριστεί μια τραπεζική και χρηματοοικονομική κρίση και απρόθυμος να αντιμετωπίσει τα ισχυρά συνδικάτα, ακόμη και για συγκρατημένες περικοπές επιδομάτων», υπογράμμιζε δηκτικά η βρετανική εφημερίδα, προσπαθώντας να συγκαλύψει με οικονομικό φύλλο συκής τις πολιτικές επιδιώξεις του δολοπλόκου Λονδίνου, που τόσο έχουν στοιχίσει στην Κύπρο...
Πηγη

το είδαμε εδώ

Πολίτες υπεράνω υποψίας οι ταραξίες της Βρετανίας

Posted: 11 Aug 2011 06:39 AM PDT

Την ώρα που ο Ντέιβιντ Κάμερον υπόσχεται ένα  τέλος στην «ποταπή» βία στους δρόμους της Βρετανίας, έκπληξη προκαλεί η είδηση ότι οι Βρετανοί ταραξίες, δεν είναι μόνο τα οργισμένα νιάτα ή οι μετανάστες, εικόνα που μέχρι σήμερα προβάλλουν τα ΜΜΕ, αλλά κυρίως άτομα… πέραν πάσης υποψίας!

Ανάμεσα λοιπόν στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται ένας μάγειρας σε βιολογικό εστιατόριο, ένας ταξιθέτης στην όπερα του Λονδίνου, ακόμη και ένα παιδί 11 ετών!
Στο δικαστήριο του Κάμπεργουελ Γκριν παρουσιάστηκαν επίσης ένας φοιτητής και δύο 19χρονοι δίδυμοι αδελφοί με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στη λεηλασία ενός καταστήματος οικιακών ειδών στη συνοικία Μπρίξτον.
Και η λίστα συνεχίζεται με έναν άνδρα που πρόκειται να καταταγεί στο στρατό, ένα οδηγό ανυψωτικού μηχανήματος και ένα γραφίστα.
Πολλοί από τους συλληφθέντες είχαν μάλιστα λευκό ποινικό μητρώο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times. Επίσης, προέρχονται από πολλές διαφορετικές κοινότητες και, στην πλειοψηφία τους είναι νεαρής ηλικίας ή και έφηβοι. Ο νεότερος όλων είναι μόλις 11 ετών.
"Ήταν οι χειρότερες σκηνές που έχουμε δει ποτέ στο Μάντσεστερ. Παιδιά 9, 10 ή 12 χρονών, με κουκούλες, να σπάνε καταστήματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του δημάρχου της πόλης, Πατ Κάρνεϊ.
"Υπάρχουν ορισμένοι πολύ θυμωμένοι νέοι που αισθάνονται περιθωριοποιημένοι εδώ και καιρό", εξήγησε ο Γκας Τζον, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ειδικός στις σχέσεις μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων.
Πάντως, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, προειδοποίησε ότι η νεαρή ηλικία δεν θα σταθεί εμπόδιο για την τιμωρία των ταραξιών ενώ ο Τιμ Γκόντγουιν, ο προσωρινός διοικητής της Σκότλαντ Γιαρντ, κάλεσε στις αρχές της εβδομάδας τους γονείς "να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους και να τα ρωτήσουν που βρίσκονται".
Παρ' όλο που αρκετοί γονείς παραδέχονται την άγνοιά τους για τις πράξεις των παιδιών τους, κάποιοι άλλοι όχι μόνο δεν απέτρεψαν τις ταραχές αλλά συμμετείχαν σε αυτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι εικόνες που μεταδόθηκαν από βρετανικά κανάλια και δείχνουν μια γυναίκα συνοδευόμενη από δύο παιδιά να βγαίνει από ένα μαγαζί αθλητικών ειδών στο Τότεναμ και να δοκιμάζει στο πεζοδρόμιο τα παπούτσια που έκλεψε. "Κάποιοι από τους γονείς βρίσκονταν εκεί.
Για ορισμένους δεν αποτελούσε έκπληξη ότι τα παιδιά τους ήταν εκεί", είπε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας νεαρός μαύρος από την Καραϊβική. "Δεν ήταν οι κλασικοί ταραξίες εκεί έξω. Ήταν εργαζόμενοι, θυμωμένοι άνθρωποι. Έχουν αυξήσει τα νοίκια, μείωσαν τα επιδόματα για τα παιδιά. Όλοι το είδαν ως ευκαιρία για να ξεσπάσουν", πρόσθεσε, αναφερόμενος στα μέτρα λιτότητας που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον.
Σε ένα συγκρότημα κατοικιών μια 39χρονη γυναίκα επικύρωσε τα λεγόμενα του νεαρού. "Δεν ήταν παιδιά. Ήταν ενήλικοι και νέοι, όλοι μαζί, που στράφηκαν εναντίον όσων συμβαίνων αφότου έχουμε την κυβέρνηση συνασπισμού", είπε. "Λένε ότι ήταν νεαροί κουκουλοφόροι (…) Εγώ ήμουν στις ταραχές. Η 16χρονη κόρη μου τηλεφωνούσε και ρωτούσε πού βρίσκομαι", δήλωσε η γυναίκα.
Καθώς οι εικόνες από τα καμένα και λεηλατημένα καταστήματα κάνουν το γύρο του κόσμου, ταραξίες και αναλυτές συμφωνούν σε ένα πράγμα: τα επεισόδια αυτά ήταν αναμενόμενο να συμβούν κάποια στιγμή.

πηγη

Ο Αμβρόσιος ζήτησε να επισκεφθεί τον Ντερτιλή

Posted: 11 Aug 2011 06:00 AM PDT

Δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης η αίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της χούντας, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής».Στην επιστολή του ο κ. Αμβρόσιος πλέκει το εγκώμιο του Ντερτιλή. Παραπονείται ότι δεν του έχει δοθεί άδεια ώς τώρα ώστε να επισκεφθεί «τον γενναίο Έλληνα αδελφό μας στο δεσμωτήριό του, κατ' εφαρμογή του λόγου του Θεού. Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ' ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του.
Άνθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής. Ακόμη και τότε που οι αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός λαού».
Η «Κ» απευθύνθηκε στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γ. Πεταλωτή ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη τέτοιου αιτήματος και δήλωσε ότι «η πολιτεία μέσα από το σωφρονιστικό σύστημα αντιμετωπίζει όλους τους κρατουμένους ακριβώς με τον ίδιο γνώμονα. Ως κρατουμένους και μόνον, ανεξάρτητα από το αδίκημα που τέλεσαν, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Υπό την έννοια αυτή ο Ιεράρχης ζητεί με νόμιμο τρόπο την επίσκεψη σε οποιονδήποτε κρατούμενο.
Αφού αυτός συναινεί, δεν θα μπορούσε να υπάρξει άρνηση. Σε πολιτικό επίπεδο όμως οι κολακευτικοί χαρακτηρισμοί προς βασανιστές και υπηρέτες της χούντας προσβάλλουν σαφέστατα το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού.
Διαβάζοντας το έγγραφο του κ. Αμβρόσιου, με το οποίο εξυμνούσε επί μακρόν τον κρατούμενο Ντερτιλή, αδυνατούσα να το πιστέψω».
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος μιλώντας στη Romfea.gr για το εν λόγω θέμα, τόνισε ότι «βεβαίως και θα τον επισκεφθώ, ο Ντερτιλής δεν είναι εγκληματίας».
«Μου δώσανε τελικά άδεια να το επισκεφθώ. Στην Εκκλησία μας, δε συνιστάται να επισκεφτόμαστε τους αρρώστους και τους εν φυλακές, αλλά και γενικά όπου υπάρχει ανθρώπινος πόνος».
iefimerida.gr

το είδαμε εδώ

O Μουλούκμπασι μας έμαθε ότι η Ελλάδα δεν τολμά να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα

Posted: 11 Aug 2011 05:38 AM PDT


Ο ρέκτης Τούρκος διπλωμάτης, κ. Μπουλούκμπασι , επέτυχε το ακατόρθωτο : Να ασχοληθεί ο εξηλιθιωμένος ελληνικός Τύπος με τα εθνικά θέματα μεσούντος του Αυγούστου και ενώ τα νησιά γέμουν «τηλεπερσόνων», πολιτικών και λοιπών attractions της νεοελληνικής «επικαιρότητος» !
Και όχι μόνον ! Να μάθουμε ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, με «ΓΑΠ» η οποίον άλλο υπουργό διαπραγματεύεται αενάως, «συζητά» τα πάντα, είναι «ψύχραιμο» και δεν κάνει …τσιγγουνιές όταν πρόκειται για εθνικό χώρο !
Στην ουσία λοιπόν ο  κ. Μπουλούκμπασι  είπε το αυτονόητο, ότι η Ελλάδα ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ να επεκτείνει τα χωρικά της υδατα πέραν των 6 ν.μ.
Το ζήτημα της επεκτάσεως των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., δικαίωμα που απορρέει από το Δίκαιο της Θάλασσας, δικαίωμα που έχει ασκήσει η Τουρκία στην Μαύρη Θάλασσα αποτελεί «αγκάθι» για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας εδώ και δεκαετίες.
Μια ματιά στον χάρτη 1, που απεικονίζει το εύρος των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο με εύρος 6 ν.μ. διαφωτίζει για τα αίτια του «προβλήματος» αυτού.
Γίνεται αμέσως αντιληπτή η διαμόρφωση «διαύλων» διεθνών υδάτων ανάμεσα στην «δαντέλα» που σχηματίζουν τα νησιά του Αρχιπελάγους όσο τα χωρικά μας ύδατα παραμένουν στα 6 ν.μ.
Κλασική περίπτωση ο «δίαυλος» πλάτους 8 ν.μ. μεταξύ Μυκόνου – Ικαρίας, στον οποίο εξ'αλλου αναφέρεται και ο κ. Μπουλούκμπασι. Είναι προφανής η περιπλοκή που θα εισήγετο στην διεθνή ναυσιπλοΐα και κυρίως την κίνηση πολεμικών πλοίων από την κατάργηση του διεθνούς χαρακτήρος του διαύλου αυτού με την επέκταση στα 12 ν.μ. των ελληνικών χωρικών υδάτων και την συνακόλουθη υπαγωγή του στους κανόνες περί «στενών» διεθνούς ναυσιπλοίας, αβλαβούς διελεύσεως κλπ. Προφανής επίσης ο λόγος για τον οποίον επί Σοβιετίας  το λαλίστατο σήμερα ΚΚΕ τηρούσε απόλυτη σιγή επί του θέματος, όσο ο Στόλος της ΕΣΣΔ περιέφερε το…κίνημα ειρήνης στην Μεσόγειο !
Η περίπτωση Μυκόνου – Ικαρίας εξανάγκασε την Ελλάδα ήδη από το 1933 να ορίσει «αναντίστοιχο» πρός τα χωρικά της ύδατα εναέριο χώρο 10 ν.μ. ώστε να αποφευχθεί η μετατροπή σε διεθνές αεροπορικό ταξίδι της συνδέσεως Δυτικού – Ανατολικού Αιγαίου και η διάσπαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου.
Ανάλογες είναι οι περιπτώσεις των στενών Αντικυθήρων – Κρήτης, όπου καθ' ολη την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων ευρίσκοντο αγκυροβόλια της μοίρας Μεσογείου του Ναυτικού της ΕΣΣΔ, πράγμα αδύνατον εάν είχαμε χωρικά ύδατα εύρους 12 ν.μ.
Παρόμοιες περιπτώσεις έχουμε μεταξύ Ρόδου – Καρπάθου και αλλού ενώ προφανώς σε όλο το μήκος της θαλάσσιας ελληνο-τουρκικής μεθορίου είναι αδύνατον να εφαρμοσθεί ακόμη και το εύρος των 6 ν.μ. σε ορισμένα σημεία και άρα ισχύει η οριοθέτηση στην βάση της αρχής της «μέσης γραμμής».
Το ζήτημα λοιπόν είναι πολύ πιο περίπλοκο και έχει  μεγάλο ιστορικό «βάθος», πολύ μεγαλύτερο από τα εύκολα αναθέματα στον «ΓΑΠ» η όποιον άλλο ΥΠΕΞ η και Πρωθυπουργό.
Εκείνο που έχει σημασία και που συσκοτίζεται με τέτοια καλοκαιρινά πυροτεχνήματα του κάθε Μπουλούκμπασι, είναι το ζήτημα του FIR Αθηνών και της ευθύνης Ερεύνης – Διασώσεως στα όρια του όπως και του αεροπορικού ελέγχου ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ δυτικά της ελληνο-τουρκικής μεθορίου.
Εκείνο που έχει σημασία  είναι εάν ισχύει η "Islands Policy" toy NATO, που από το 2006 περιορίζει η και απαγορεύει τις αποστολές "air policing" της ΠΑ ανατολικά του 25ου μεσημβρινού με αποτέλεσμα να έχει «μοιρασθεί» ipso facto ο αεροπορικός έλεγχος του Αιγαίου. Ποιά είναι η επίσημη θέση της χώρας σχετικά με το προτεινόμενο από τους ΝΑΤΟικούς "pairing" ;
Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ποτέ, κανένας «αρμόδιος» δεν βγήκε να εξηγήσει τι ακριβώς γίνεται με τις Τουρκικές ασκήσεις από τον Ιούλιο έως και την 1η Σεπτεμβρίου ΜΕΣΑ στο FIR Αθηνών με διαφωνούσα την ΥΠΑ (αναρτήσαμε τις σχετικές ΝΟΤΑΜ – αντι-ΝΟΤΑΜ στο antinews), να μας πεί με χάρτες και συντεταγμένες  εάν τηρούνται οι κανόνες αεροναυσιπλοίας και εάν αναχαιτίζονται τα τουρκικά αεροσκάφη. Η ενημερώνουν μόνον «τα κόμματα» ;
Εκείνο που έχει τεράστια σημασία είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ έως και το Καστελόριζο, κάτι που έως τώρα η κυβέρνηση κάνει κατά το κοινώς λεγόμενο «γαργάρα» και αντ'αυτού οριοθετεί «ζώνες ερευνών» στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης (εκεί δηλαδή που «δεν βρωμά μπαρούτι») ευτελίζοντας το κύρος  της χώρας. Λέγω «έως τώρα», καθ'οσον «κυκλοφορεί» η πληροφορία ότι πρίν η «κοντά» στην έναρξη των γεωτρήσεων της κυπριακής ΑΟΖ και μετά την υπογραφή συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με φιλική χώρα της περιοχής η Ελλάδα θα διακηρύξει πλήρως την ΑΟΖ σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, άρα 200 ν.μ. και όπου αυτό είναι ανέφικτο λόγω του «κλειστού» της περιοχής (επικάλυψη των ζωνών με άλλες χώρες) σύμφωνα με την αρχή της μέσης γραμμής.
Στην περίπτωση αυτή, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε τι ισχύει σχετικώς με την «παράκληση» της Ελλάδος του 2003 να μετατεθεί ανατολικότερα το όριο της Κυπριακής ΑΟΖ ώστε να «διευκολυνθεί» η Τουρκία. Να παρακαμφθεί δηλαδή η ΑΟΖ του Καστελορίζου και να αποκτήσει «σύνορα» με την Αίγυπτο η Τουρκία, διασπώντας την ενότητα του Ελληνο – Κυπριακού χώρου !
Σε όλα τα παραπάνω ανακύπτουν σοβαρότατα τεχνικά ζητήματα. Το Αιγαίο είναι «κλειστή» η «ημίκλειστη θάλασσα» ; Με ποιά μέθοδο ορίζομε τις «γραμμές βάσεως» απ'οπου μετράται η απόσταση για την εφαρμογή της «μέσης γραμμής» ειτε πρόκειται για χωρικά ύδατα, είτε για ΑΟΖ ;
Για όσους δεν «ξεμπερδεύουν» με ένα μαξιμαλιστικό «βυθίστε τα», είτε επρόκειτο για την φρεγάτα Turgut Reis που έφθασε στα ανοικτά της Ραφήνας επί ΚΚ είτε για την Gaziantepe  που έφθασε στο Σούνιο επί Παπανδρέου το ζήτημα είναι εξαιρετικά περίπλοκο.
Ο τρόπος ορισμού των χωρικών υδάτων, είναι καθοριστικό θέμα που ακόμη δεν έχει αντιμετωπισθεί με σαφήνεια από την χώρα μας. Τι "base lines"θα χρησιμοποιήσουμε ; Όπως βλέπομε στο σχήμα 2 εκτός από την παραδοσιακή μέθοδο με λήψη σημείων αναφοράς και τόξων 6 η 12 ν.μ. υπάρχει και η μέθοδος των «ευθειών» σε περιπτώσεις έντονα «οδοντωμένης» ακτογραμμής και που δεν μας συμφέρει πάντα. Επίσης, με την ολοένα αυξανόμενη επιρροή της ψηφιακής χαρτογραφίας και των δορυφορικών χαρτών εφαρμόζεται διεθνώς και η τεχνική των «διαγραμμάτων Voronoi» για την χάραξη των «πολυγώνων» που ορίζουν τα χωρικά ύδατα.
Όλα τα παραπάνω πρέπει να έχουν ξεκαθαρισθεί και συμφωνηθεί ΠΡΙΝ πάμε σε διακηρύξεις και  πρωτοβουλίες. Η διαφορετική αντίληψη στην χάραξη χωρικών υδάτων στην περιοχή των νορβηγικών φιόρδ (κλασική μέθοδος ή ευθείες) οδήγησε το 1954 την Νορβηγία και το Η. Βασίλειο σε «αλιευτικό πόλεμο» !
Σε κάθε περίπτωση και άσχετα με τις τεχνικές παραμέτρους η τις παροτρύνσεις τρίτων προς την μια η την άλλη κατεύθυνση ( η Ρωσία ποτέ δεν καλοέβλεπε ελληνικά χωρικά ύδατα 12 ν.μ., ενώ ΤΩΡΑ οι ΗΠΑ «βολεύονται» με μια ελληνική ΑΟΖ που διασφαλίζει τα πετρελαϊκά τους συμφέροντα) η χώρα μας πρέπει να φροντίσει για την  έμπρακτη εγγύηση των όποιων πρωτοβουλιών της στον τομέα των θαλασσίων ζωνών, είτε πρόκειται για τα χωρικά της ύδατα, είτε για την ΑΟΖ.
Το Τουρκικό κατεστημένο, «στρατιωτικό» η «πολιτικό», αδιάφορο,  είναι διαποτισμένο με την αίσθηση της «γεωπολιτικής αδικίας». Θα ξαναπώ ότι η γεωγραφία έχει φερθεί αμείλικτα στην Τουρκία και οι Τούρκοι επικαλούμενοι την «αρχή της ευθυδικίας» αυτό ακριβώς εννοούν: Ότι δεν μπορεί μια χώρα 750.000 τ.χ. με 70 εκ. πληθυσμό να έχει μια στενή λωρίδα θάλασσας ως χωρικά ύδατα και ως ΑΟΖ ενώ η κατά πολύ μικρότερη Ελλάδα με 11 εκ. κατοίκους θα νέμεται μια «ελληνική λίμνη» λίγα μίλια από τις τουρκικές ακτές.
Το ανησυχητικό είναι ότι η Τουρκία ποτέ δεν αρκέσθηκε στην επίκληση της όποιας «αρχής της ευθυδικίας»…Το 1974, με σαφή υστέρηση σε Ναυτικό και Αεροπορία, χρησιμοποίησε τις Ένοπλες Δυνάμεις της για την αποκατάσταση «μέρους» αυτού που θεωρούσε  «ιστορική αδικία» στο Κυπριακό…
Parsifal

πηγη

Αυτός στην πατρίδα του μπορεί να είναι Εθνικιστής...υπάρχει κανείς που πιστεύει πως μπορεί να είναι συναγωνιστής μας;;;

Posted: 11 Aug 2011 05:09 AM PDT

Επειδή κάποιοι έχουν ξεκινήσει μια συζήτηση περι αλληλεγγύης μεταξύ Εθνικιστών...
Είναι αυτονόητη η αλληλεγγύη μεταξύ Εθνικιστών διαφορετικών χωρών....αλλά με προυποθέσεις και σίγουρα με όρια!!!!

Αυτός στην πατρίδα του μπορεί να είναι Εθνικιστής...υπάρχει κανείς που πιστεύει πως μπορεί να είναι συναγωνιστής μας;;;

* Η φώτο προέρχεται από βίντεο σχετικό με τα επεισόδια στην Αγγλία

Απειλούνται όλες οι κοινωνίες της μετανάστευσης και των ανισοτήτων

Posted: 11 Aug 2011 04:37 AM PDT


Σύμφωνα με χθεσινό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου μηνύματα που έχουν ανέβει σε πολλούς ιστότοπους και φόρουμ καλούν τους μουσουλμάνους να πάρουν μέρος στα επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία και να εξαπολύσουν τζιχάντ (ιερό πόλεμο). Παρακινούν επίσης όσους παίρνουν μέρος στα επεισόδια να συνεχίσουν τη δράση τους μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ώστε να δημιουργηθεί στη Βρετανία ένα κίνημα διαμαρτυρίας όπως αυτό που γεννήθηκε σε πολλές αραβικές χώρες.
"Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο είναι μία ευκαιρία για τους μουτζαχεντίν(ιερούς μαχητέςνα πιέσουν και να αλλάξουν τις γραμμές πολύ εύκολα", γράφει ένα από τα μηνύματα, σύμφωνα με μετάφραση του SITE, της υπηρεσία πληροφοριών που παρακολουθεί τις ισλαμιστικές ιστοσελίδες "Οι μουτζαχεντίν πρέπει να αρχίσουν ναστρατολογούνδιότι αυτή είναι μία εξαιρετικά πολύτιμη ευκαιρίακαι πρέπει ναπροετοιμάζονταιδιότι η βρετανική αστυνομία προσπαθεί να σταματήσει τα επεισόδια", προσθέτει.
Υπάρχουν και μηνύματα σε ιστοσελίδες που καλούν όσους μιλούν καλά αγγλικά να διαδώσουν συνθήματα εχθρικά προς τη βρετανική κυβέρνηση, υπενθυμίζουν στους χρήστες του Twitter να χρησιμοποιούν τη λέξη-κλειδί #uk (για τη Βρετανία) ώστε το μήνυμά τους να διαβάζεται από περισσότερους ανθρώπους.
"Αμερικανιές" θα σπεύσουν να σχολιάσουν κάποιοι. "Υπερβολές" και "προβοκάτσιες" των μυστικών υπηρεσιών θα πουν άλλοι. Την ίδια στιγμή όμως ο Τύπος της γειτονικής Γαλλίας εκτιμά ότι η κοινωνική έκρηξη στη Βρετανία δείχνει την αποτυχία του ακραίου φιλελευθερισμού και σημαίνει συναγερμό για όλες τις χώρες στις οποίες το χάσμα ανάμεσα στους πλουσιότερους και στους φτωχότερους διευρύνεται συνεχώς.
«Το κύμα βίας που σαρώνει τις φτωχές συνοικίες του Λονδίνου θα μπορούσε να ξεσπάσεισε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή μεγαλούπολη», προειδοποιεί η Le Figaro, κάνοντας, όπως και πολλές άλλες γαλλικές εφημερίδες, τον παραλληλισμό με τις ταραχές που ξέσπασαν στις συνοικίες του Παρισιού το 2005. «Οι φτωχές συνοικίες των μεγάλων πόλεωναποτελούν γόνιμο έδαφος για μία κοινωνική έκρηξηκυρίως σε καιρό κρίσης,δημοσιονομικών περικοπών και αυξημένης ανεργίας», σύμφωνα με την εφημερίδα.
«Οι ταραχές του Λονδίνου σημαίνουν πολύ σοβαρό συναγερμό για τη ΒρετανίαΑλλάεπίσης για όλες τις δυτικές κοινωνίες της μετανάστευσης και των ανισοτήτων», γράφει η Liberation. «Όπως στη Γαλλίαοι βίαιες εξεγέρσεις που μεταφέρθηκαν πλέον στηνΑγγλίαδείχνουν πριν απ' όλα τη φτώχεια και την οργή ενός πληθυσμού που αισθάνεταιαποκλεισμένος, που ζει στο περιθώριο της βρετανικής κοινωνίας».
«Η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον αντιμετωπίζει μία μεγάλη πρόκλησητη στιγμή πουτα περιθώρια οικονομικών ελιγμών είναι μικρά και η πολιτική της λιτότητας την έχειοδηγήσει στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών», γράφει η La Croix. «Το ίδιο θέματίθεται για όλες αυτές τις κοινωνίες που πλήττονται από βίαόπου αυξάνεται κατά τρόποεμφανή και προκλητικό το χάσμα ανάμεσα σε μία πολύ ευνοημένη μειοψηφία και σεπληθυσμούς που αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι , κοινωνικά και πολιτισμικά». «Πώς ναμην κάνει κανείς έναν συνδυασμό με αυτό που παιζόταν τις τελευταίες ημέρες στις διεθνείςαγορές;».
Η άλλη πλευρά του λόφου

Από την άλλη μεριά, ο Μπενζαμέν Αμπτάν, γενικός γραμματέας του European Grassroots Antiracist Movement (EGAM) γράφει στην Monde, ότι "η σφαγή της ΟυτόγιαστηΝορβηγίαεντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού εμφυλίου πολέμου που έχειπρωταγωνιστές τους «αγωνιστές κατά του εξισλαμισμού της Ευρώπης». Σύμφωνα με τον ίδιο παρατηρείται μια "ενοποίηση των ευρωπαϊκών κινημάτων της ακροδεξιάς στη βάσητου μίσους κατά των μουσουλμάνωνΗ ιδεολογική αυτή συνάντηση γίνεται βέβαια μεφόντο και καταλύτη την κρίσηΈχει τους «προφήτες» τηςόπως είναι ο Ερίκ Ζεμούρ στηΓαλλία και ο Τίλο Σαραζίν στη Γερμανίαοι οποίοι θεωρητικοποιούν την ανάγκη τωνφυλετικών διακρίσεωνΈχει τα κόμματα που τη διευκολύνουνόπως είναι το ΦιλελεύθεροΚόμμα στη Δανία ή ο Λαός της Ελευθερίας στην Ιταλίατα οποία «νομιμοποιούν» τονπολιτικό λόγο του μίσουςΈχει και τις νίκες που της προσφέρουν δημοκράτες σαν τηνΆγγελα Μέρκελ και τον Ντέιβιντ Κάμερονοι οποίοι επικρίνουν το πολυολιτιστικόσχήμααφήνοντας να εννοηθεί ότι η ιδεολογική ανάλυση της ακροδεξιάς είναι σωστή".
Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα;
Θυμάστε πόσες φορές γράψαμε για την "σύγκρουση των πολιτισμών"; Ή για "την πλήρηαποσύνθεση του κάποτε μεγάλου έθνους τουςπου αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί", εξαιτίας της μετανάστευσης και των συνεχώς διευρυνόμενων κοινωνικών ανισοτήτων;
Υπάρχουν τίποτα αφελείς μεταξύ μας που πιστεύουν ακόμα ότι όσα συμβαίνουν στην Βρετανία δεν μας αφορούν και ότι η σημερινή Ελλάδα δεν είναι έναν καζάνι που βράζει; Χθες βράδυ μας έλεγε γνωστός βουλευτής ότι μόνο στην Αθήνα υπάρχουν 700.000 (!!!) μετανάστες σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Αθηναίων. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό σε συνθήκες εντεινόμενης οικονομικής δυσπραγίας, όταν από το Λονδίνο μέχρι το Κάϊρο βαλτοί ή ηλίθιοι σαν τον Νορβηγό μακελάρη πυροδοτούν ιερές τζιχάντ στις τάξεις των φανατικών μουσουλμάνων;
Θα σας πω τι φοβούνται αστυνομικοί: Ότι θα περπατά μια ημέρα κάποιος στην Ομόνοια θα του πετάξουν κάποιοι ένα κοράνι στα πόδια, θα πουν ότι το βεβήλωσε και θα τον σπάσουν στον ξύλο. Τι θα συμβεί μετά στην Ελλάδα της βαθιάς οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και της ανύπαρκτης κυβέρνησης;

πηγη

Πακιστανοί στα φανάρια; Ιδού η λύσις.

Posted: 11 Aug 2011 04:08 AM PDT

Από τις 20 Αυγούστου ξεκινάει η κυνηγετική περίοδος 2011−2012 'Ολες οι ρυθμίσεις για τη νέα κυνηγετική περίοδο

Posted: 11 Aug 2011 03:35 AM PDT

Από τις 20 Αυγούστου 2011 μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012 καθορίζεται η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2011 – 2012 με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι και τις 10 Μαρτίου 2012.

Διαβάστε όλες τις ρυθμίσεις για την περίοδο του κυνηγιού που ξεκινά στις 20 Αυγούστου.

1.Καθορίζουμε την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2009 – 2010 από 20 Αυγούστου 2010 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2011.

συνέχεια εδώ

Στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" που κυκλοφορούν

Posted: 11 Aug 2011 03:14 AM PDT

Τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" που κυκλοφορούν "κάνουν μια βουτιά" στην άβυσσο της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής και "αποκαλύπτουν" τους κινδύνους που προοιωνίζονται από την παγκόσμια αποσταθεροποίηση. Ο Λάμπρος Καλαρρύτης και άλλοι αναλυτές και αρθρογράφοι σκιαγραφούν τη ζοφερή παγκόσμια...




οικονομική κι πολιτική κατάσταση και αναλύουν τα αίτια της δυσχερούς παγκόσμιας πραγματικότητας. Επίσης στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" που κυκλοφορούν:


- Η αποκάλυψη για τη μεγάλη μπίζνα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) με τα "πράσινα stage", που πρώτα τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" είχαν αποκαλύψει, 


- Μεγάλη έρευνα για το θέμα της αποποινικοποίησης των "ελαφρών" ναρκωτικών. Τα υπέρ και τα κατά του εγχειρήματος. Η εμπειρία από άλλες χώρες. Οι κοινωνικές διαστάσεις του ζητήματος. 


- Η ενδεχόμενη ίδρυση του "Κόμματος Ελλήνων Αξιωματικών", με μέλη απόστρατους αξιωματικούς που θέλουν να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και την ανησυχία τους για το μέλλον της χώρας. 


- Άρθρο-αφιέρωμα στον ευπατρίδη πολιτικό Αναστάσιο Πεπονή, εμπνευστή και "αρχιτέκτονα" του πιο διαφανούς θεσμού του ελληνικού κράτους, του ΑΣΕΠ, που "έφυγε" τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011.

Μετάνάστης στην ίδια μου την χώρα: Συζήτηση/συνέντευξη με Αφγανό ισλαμιστή λαθρομετανάστη

Posted: 11 Aug 2011 02:34 AM PDT

Μετανάστης στην ίδια μου την χώρα
Από αυτούς που από τα Μέσα Μαζικής Εξαπατήσεως διαμορφώνουν τις «γνώμες» των μαζανθρώπων, και από τους επαγγελματίες «αντιρατσιστές», ακούμε συχνά πλαστές «ιστορίες» λαθρομεταναστών, με τις οποίες προσπαθούν να συγκινήσουν μια «κοινή γνώμη» διεστραμμένων ψυχών και συνειδήσεων. Διεστραμμένων από την μετατροπή του «αδυνάτου και αδυνάμου» σε αντιαξία και αντιαρετή, την οποία και εισήγαγε στην Ευρώπη ο Ιουδαιοχριστιανισμός για να την ακολουθήσουν τα «ανθρωπιστικά» ρεύματα του φιλελευθερισμού, του μαρξισμού και της αστικής ψευδοφιλοσοφίας. Πίσω από την βιτρίνα της «υπερασπίσεως του αδυνάτου» δεν κρύβεται παρά ο φθόνος του διεστραμμένου υπανθρώπου-μαζανθρώπου απέναντι σε κάθε τι ανώτερο. Ο Μαζάνθρωπος έχει διαβρωμένη την ψυχή του από τις μεταλλάξεις του διαστροφικού αντιπνεύματος , από την αποκοπή της συνδέσεώς του από την παράδοση , την φυλή , την φύση, το κοσμικό γίγνεσθαι, αλλά και από τον ίδιο του τον βιολογικό και πνευματικό εαυτό. Η διαστροφή αυτή επικράτησε πλήρως στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με την έλευση του Ιουδαϊκού Φαρισαϊσμού , που έδωσε με την σειρά του το χρίσμα στον «διαφωτισμό» του οποίου η εξέλιξη οδήγησε τον λευκό άνθρωπο στα «δυτικά» «ανθρωπιστικά ιδεώδη» της εποχής της νεωτερικότητος. Αυτά τα ιδεώδη στην Ελλάδα αναμείχθηκαν και με υπολείμματα γυφτιάς και ζητιανιάς , κατάλοιπα της Οθωμανικής εποχής , που αντί να αποβληθούν, ονομάστηκαν «λαϊκά» «πολιτιστικά» στοιχεία .(Για παράδειγμα, είναι λυπηρό για παράδειγμα ότι τα δύο επικρατέστερα «μουσικά» ήδη στην Ελλάδα είναι τα εξής: Πρώτο το παραδοσιακό τουρκογύφτικο, , που μάλιστα εισήλθε στην Ελλάδα όχι επί Οθωμανικής κατοχής, αλλά μόλις στον 20ο αιώνα, και επικράτησε πλήρως μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο, ονομαζόμενο ως «αυθεντική Ελληνική λαϊκή μουσική» του οποίου τόσο οι οπαδοί όσο και οι «αοιδοί» που είναι συχνά αθίγγανοι, καταγγέλλουν το νέο επικρατέστερο είδος που έχει γίνει τελευταία της «μόδας» ότι υποβιβάζει την ποιότητα και την μουσική παιδεία της χώρας! Το λυπηρό είναι ότι έχουν δίκιο. Το νέο επικρατέστερο «μουσικό» είδος είναι η απόλυτη εκφυλισμένη διασταύρωση του τουρκογύφτικου με το «ποπ» , με το «trendy lifestyle», τον πολιτισμό των χαζοχαρούμενων και ταυτόχρονα θλιμμένων μικροαστών και το ντύσιμο πόρνης για τις «τραγουδίστριες» που συχνά δεν γνωρίζουν ούτε καν να διαβάζουν μουσικές παρτιτούρες, και το θηλυπρεπές «αμφισεξουαλικό στυλ» για τους «τραγουδιστές». Έτσι ο νεοέλληνας αφού πρώτα υιοθέτησε την μουσική των αθίγγανων, κατόπιν ξέπεσε ακόμα περισσότερο και έφθασε στο σημείο μέχρι και οι αθίγγανοι να τον κατηγορούν για έλλειψη μουσικού πολιτισμού!) .
 

Τοποστρατηγικό Καστελλόριζο

Posted: 11 Aug 2011 01:31 AM PDT



Γράφει ο Ν. Λυγερός
Η ανάγκη και η ανάδειξη της τοποστρατηγικής έννοιας του Καστελλόριζου, είναι απαραίτητες. Γνωρίζουμε ότι κάθε τουρκικό σχέδιο κατάληψης ελληνικών νησιών, εμπεριέχει τουλάχιστον το Καστελλόριζο. Μόνο που δίνουμε την εντύπωση σε όλους ότι αυτό το νησί, όχι μόνο δεν προστατεύεται, αλλά είναι και απομονωμένο. Με άλλα λόγια, πιο απλοϊκά, αυτή η υπόθεση δεν παλεύεται διότι είναι χαμένη από χέρι. Βέβαια δυσκολευόμαστε να το πούμε τόσο ωμά, αλλά ο κρατικός φορέας αυτό έχει συνεχώς στο νου του όταν συνομιλεί. Από την άλλη, οι στρατιωτικοί μας δεν θέλουν ν' ακούσουν τίποτα από αυτά. Μόνο που αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εγκλωβίζονται από την πολιτική τους εξάρτηση. Τώρα όσον αφορά στο λαό, δεν θέλει καν να το σκεφτεί, ενώ η κοινωνία αδιαφορεί παντελώς, θεωρώντας ότι άλλα είναι τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει. Κατά συνέπεια, ελάχιστοι είναι οι δικοί μας που ασχολούνται πραγματικά και ουσιαστικά με το Καστελλόριζο, ακόμα και αν περιορίσουμε το πλαίσιο στην καθαρά οικονομική δραστηριότητα, η οποία είναι απαραίτητη για την ύπαρξη της ΑΟΖ. Είναι λοιπόν απαραίτητο να το αντιληφθούμε, αλλιώς δεν θα βρεθούμε σε ετοιμότητα αλλά σε φάση αναμονής, η οποία μόνο να μας καταδικάσει μπορεί. Μόνο που η ετοιμότητα χρειάζεται στρατηγικό σχεδιασμό. Η τοποστρατηγική μελέτη του συμπλέγματος του Καστελλόριζου αναδεικνύει βασικά και θεμελιακά στοιχεία. Καθώς αυτή η ανάλυση γίνεται ανεξάρτητα από την τοπική επάνδρωση, έχει μεγαλύτερη αξία, διότι δεν περιορίζεται σε δεδομένα που υπαγορεύει ο κρατικός φορέας. Αν συνδυάσουμε τα τοποστρατηγικά δεδομένα με την ιστορική καταγραφή των νησιωτικών εμπλοκών π.χ. Λαμπιδούσα, Μάλτας, Ρόδου, τότε γίνεται κατανοητό ότι η δράση έχει απαραίτητα ένα ειδικό καταδρομικό πλαίσιο, το οποίο είναι ικανό να αντισταθεί έως να ενισχυθεί από εξωτερικές δυνάμεις. Με άλλα λόγια, αν χρησιμοποιήσουμε το νοητικό σχήμα ως Λεγεώνας των Ξένων, τότε μας δίνει τη δυνατότητα να επινοήσουμε ένα παράδοξο άνοιγμα για τα τωρινά δεδομένα, το οποίο βασίζεται στις σκακιστικές ιδέες του Réti και επιτρέπει τη γρήγορη ενεργοποίηση μιας αντεπίθεσης μέσω της εξόδου της βιβλιοθήκης. Το θεωρητικό αυτό πλαίσιο μπορεί να φαίνεται ουτοπικό, αλλά δεν είναι πια αδιανόητο, αφού το μελετάμε. Είναι απόλυτα κατανοητό σε όλους ότι το θέμα της υποστήριξης δεν είναι απλό και είναι βέβαια αυτό που είναι ικανό να μετατρέψει Θερμοπύλες σε Σαλαμίνα. Μόνο που για να υπάρξει υποστήριξη πρέπει να υπάρξει άμυνα και αυτή να είναι αποτελεσματική, για να έχει νόημα η δεύτερη φάση. Σε αυτό το πλαίσιο είναι ενδιαφέρον να ενσωματώσουμε το πεδίο της ΑΟΖ, όχι όμως μέσω της ελληνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής, έτσι ώστε να απαιτήσει νόημα μια ευρωπαϊκή βάση, όχι βέβαια του τύπου Αγγλίας στην Κύπρο ή Αμερικής στην Κρήτη, οι οποίες είναι άχρηστες, αλλά με ένα γνήσιο καταδρομικό σκέλος ακολουθώντας το σχήμα της Λεγεώνας, όπου υπάρχει σοβαρή ανάγκη, όπως είναι πυρηνικές εγκαταστάσεις στον Ειρηνικό. Με αυτό το άνοιγμα και την άμυνα, το Καστελλόριζο γίνεται όντως αιχμή του δόρατος.

πηγη

Βρετανία: Οι νοικοκυραίοι περνούν στην αντεπίθεση

Posted: 11 Aug 2011 01:25 AM PDT

Οι κάτοικοι της πόλης οπλίζονται με ο, τι μπορούν και προσπαθούν να αποτρέψουν τις λεηλασίες

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/2877C5FFC033E75A661EEF5AE3530CE0.jpg

ΛΟΝΔΙΝΟ

Ολοένα και περισσότεροι απλοί πολίτες οργανώνονται στη Βρετανία με στόχο να προστατεύσουν τις περιουσίες, τα καταστήματα, τα σπίτια, αλλά και τη ζωή τους μέσα στη δίνη των επεισοδίων που συγκλονίζουν το Λονδίνο και άλλες μεγάλες πόλεις της Βρετανίας. Οι κάτοικοι της πόλης οπλίζονται με ο, τι μπορούν και προσπαθούν να αποτρέψουν τις λεηλασίες.

Όταν οι πλιατσικολόγοι προσπάθησαν να επιτεθούν στις επιχειρήσεις των Κούρδων και των Τούρκων στις οδούς Στόουκ Νιούινγκτον και Κίνγκλαντς Ρόουντ, οι ιδιοκτήτες τους περίμεναν οπλισμένοι με μαχαίρια. «Ήταν ολόκληρο πλήθος. Βγήκαμε από τα καταστήματά μας, αλλά η αστυνομία μας ζήτησε να μην κάνουμε τίποτα. Ούτε όμως η αστυνομία έκανε τίποτα. Καθώς ολοένα και περισσότεροι έρχονταν, αναγκαστήκαμε να τους διώξουμε να τους διώξουμε μόνοι μας. Δεν νομίζω ότι θα ξανάρθουν κατά δω.», λέει ο ιδιοκτήτης καφενείου Γιλμάζ Καραγκιέζ.

Το ίδιο συνέβη και σε άλλες περιοχές του Λονδίνου, όπου οι κάτοικοι βρέθηκαν να κυνηγούν τους «μπαχαλάκηδες» κατά εκατοντάδες. Οι πολίτες της πόλης, ξένοι και μη οργανώνονται σε κοινότητες και περιπολούν προσπαθώντας να περιφρουρήσουην την τάξη, όπου υπάρχει, και να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Δεκάδες άτομα περιφρουρούσαν τον κεντρικό ναό των Σιχ στο Σάουθχολ του δυτικού Λονδίνου.

Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις ατόμων που συγκεντρώνονται στις περιοχές για τις οποίες υπάρχουν φήμες ότι θα δημιουργηθούν πεισόδια με σκοπό να προλάβουν την κατάσταση. Περίπου 200 άτομα περιπολούσαν στο Ελθαμ του νότιο - ανατολικού Λονδίνου με σκοπό να αποτρέψουν τυχόν έκτροπα. «Εδώ είναι εργατική συνοικία λευκών και είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε την κοινότητά μας», είπε ένας από αυτούς.

Άλλωστε και οι τρεις άτυχοι ασιάτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Μπίρμινχαμ, ο 21χρονος Χαρούν Τζαχάν, ο 30χρονος Σαζάντ Αλί και ο 31χρονος Αμπντούλ Μουσαβίρ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες περιφρουρούσαν τη συνοικία τους για να προστατεύσουν τα καταστήματα τους όταν τους παρέσυρε αυτοκίνητο.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι πωλήσεις ρόπαλων του μπέιζμπολ και γκλομπ έχουν εκτοξευθεί κατακόρυφα.

Παρά το γεγονός ότι ανακλήθηκαν οι άδειες όλων των αστυνομικών ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το κλίμα βίας που επικρατεί στους δρόμους, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Στιβ Κάβανο δήλωσε ότι οι πλιατσικολόγοι δεν θα ηττηθούν από τα γκλομπ των αστυνομικών και τα κανόνια νερού, αλλά από τις ίδιες τις κοινότητες. «Βλέπουμε ήδη τις κοινότητες να αντεπιτίθενται. Ο κόσμος είναι θυμωμένος. Κινδυνεύει η γειτονιά του καθενός.», είπε. 
 

ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ"

Posted: 11 Aug 2011 12:47 AM PDT

- ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ...

ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ": "ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Ο ΣΤΟΧΟΣ" ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ - ΣΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΙΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.

ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ": - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!- ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ, ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ": ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ Η ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ- ΧΟΡΗΓΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ZIRAAT, ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΑ... ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΕΙΔΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ!

- ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ Ο "ΣΤΟΧΟΣ": ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΡΙΖΟΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ!- ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ - ΑΣΛΑΚΩΦ.


ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ": ΟΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΤΕΞ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ - Ο ΜΠΟΕΜ ΚΑΙ ΓΚΛΑΜΟΥΡ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΥΜΝΑΣΕΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΕΣ - ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ!

- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ - ΑΝΑΚΙΝΟΥΝ ΘΕΜΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ!- ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΓΕΝΕΙΟΦΟΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΡΗΣ, ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΤΟΝ ΟΡΟ.... "ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ"

- ΚΑΙ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΤΡΕΜΕΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΛΙΑΠΗΣ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ "ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ" ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ:

- ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΣΠΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ...- ΑΝΑΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ

- ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ- ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΣΩ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ!

- ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

- Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ... ΚΟΤΣΑΝΟΛΟΓΕΙ!- ΤΟ ΡΙΞΑΝΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ

- ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ...

- ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ!

- ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

- ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ...- "ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ" Ο... ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΤΑΚΗ ΜΙΧΑ!

- ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ... ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΤΗΣ!- ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ... ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ, ΕΦΤΑΣΕ Η ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΧΑΜΗΛΟΒΛΕΠΟΥΣΑΣ

- ΤΟΥΡΚΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ!- Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ

- ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ!

- ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΑΣΛΑΚΩΦ...

- ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

- ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΕΣ!

- ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΩΝ ΑΧΥΡΑ...- ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΩΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ!

- Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ...



περισσότερα εδώ

Παγκόσμια αποκλειστικότητα του Νίκου Ευαγγελάτου: Μέτρησε τους νεκρούς στην Συρία!

Posted: 11 Aug 2011 12:45 AM PDT

Το ατίθασο άλογο των ΜΜΕ, ο επιβήτορας της ενημέρωσης, ο Ραμπο της δημοσιογραφίας, το κατάφερε και αυτό. Είναι ο πρώτος που κάνει υπολογισμό των νεκρών στην Συρία.
Σε "Χιλιάδες" λοιπόν ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων του στυγερού βρυκόλακα ηγέτη, Άσαντ, το σάιτ του Νίκου Ευαγγελάτου. Την ίδια στιγμή που οι μόνες πληροφορίες για θύματα είναι σποραδικές και από "πηγές ακτιβιστών", την ώρα που τα αποκλειστικά βίντεο των μαζικών κηδειών έδειχναν …ένα φέρετρο(!!), ο δαιμόνιος Έλληνας δημοσιογράφος έβγαλε πραγματικό λαυράκι.
Βλέπετε, ο Άσαντ είναι ο τελευταίος εθνικός Άραβας ηγέτης και κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο. Μετά τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ, τον στυγερό σφαγέα δρακονιανό Καντάφι, αλλά και παλαιότερα, τον γενοκτόνο Μιλόσεβιτς που δεν άφησε ισλαμιστικό ρουθούνι (αναπαράχθηκαν μετά ως αμοιβάδες με την βοήθεια της επιστήμης) ή τον σφαγέα της Γεωργίας Πούτιν, λογικό είναι να ακούμε για "χιλιάδες νεκρούς" στην Συρία.
Το ότι την αποκλειστικότητα την πιστώνεται ένας Έλληνας δημοσιογράφος, οπωσδήποτε αποτελεί αναβάθμιση της εικόνας μας στο εξωτερικό. Ζήτω η κυβέρνησητων επιτυχιών!

πηγη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΑΕΜ - ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Posted: 11 Aug 2011 12:31 AM PDT

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGdDRCYvJwN0BfgaJACNTdab7SQMLj2xhAj4l1N8ebQFu4vbweEge0ngKhoj0rZ79V-FbTUSkBOzIgfa6uaKqwOBPCvLQ1kEsNSFrNF4Lf2L3kofejCqfRCKsz4ZvHyZ4DixbdVKwAsVnW/s1600/tromaktiko.jpgΕμείς οι συμβασιούχοι της Επιχείρησης Μηχανογράφησης του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ) θα θέλαμε μέσω των ηλεκτρονικών μέσων ενημερώσεως να ακουστούμε, μπροστά στην κατάφορη αδικία που εκδηλώνεται εις βάρος μας και ενωπίων του εφιάλτη της ανεργίας που ήδη αντιμετωπίζουμε.
 
Είμαστε οι συμβασιούχοι διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου της Αθήνας και επανδρώνουμε νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Ληξιαρχείο, Δημοτολόγιο, Δημοτική αστυνομία, Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων, Ο.Α.Κ.Π, Κέντρο Αλλοδαπών, Διεύθυνση Ταμιακής, Διεύθυνση Αδειών Καταστημάτων, Διεύθυνση Προσωπικού, 1595 - Υπηρεσία γραμμή του Δημότη, κλπ.
 
Σε όλες αυτές της υπηρεσίες έχουμε πραγματοποιήσει την ηλεκτρονική μηχανογράφηση τους χωρίς να έχουμε ούτε κατά διάννοια τις παροχές και τα επιδόματα των μονίμων συναδέλφων μας. Δουλεύοντας χωρίς δώρα, χωρίς άδειες πάντοτε όμως με το αίσθημα του καθήκοντος και των ευθυνών που έχει η θέση μας.
 
Η αναλγησία και οι ενέργειες της δημοτικής αρχής του κ. Καμίνη μας έχει οδηγήσει στην ανεργία από την πρώτη Ιουλίου του έτους, αφού σύμφωνα με την επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου δεν θεωρούμαστε "απαραίτητοι" για την εύρυθμή λειτουργία του Δήμου, παρόλο που πολλές υπηρεσίες ήδη υπολειτουργούν η έχουν κλείσει και οι δημότες βρίσκουν μπροστά τους τεράστιες ουρές για να εξυπηρετηθούν.
 
Στην ίδια κατάσταση με εμάς βρίσκονται και διοικητικοί υπάλληλοι από όλες τις διευθύνσεις του Δήμου Αθηναίων καθώς επίσης και οι Γεωπόνοι της διεύθυνσης κηποτεχνίας και πρασίνου.
 
Οδηγούμαστε στην οικονομική εξαθλίωση έχοντας πίσω μας τις οικογένειές μας να συντηρήσουμε και πλήθος υποχρεώσεων.
 
Θέτουμε την δημοτική αρχή προ των ευθυνών της! Καλούμε προς εξεύρευση λύσης το συντομότερο στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και την ενημερώνουμε οτι θα βρεθεί αντιμέτωπη με πλήθος κινητοποιήσεων από το σύνολο των συμβασιούχων του δήμου που και αυτοί όπως εμείς βρίσκονται προ των πυλών της εκδίωξης τους από τον
Δήμο Αθηναίων.
 
ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΔΑΕΜ - ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
 
Επίσημη Σελίδα: http://www.simbasiouxoidaem.blogspot.com
 

ΣΤΑ ΝΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΟΙ

Posted: 10 Aug 2011 04:55 PM PDT

ΑΘΗΝΑ 11-8-2011 .


Υπάρχουν στιγμές που οι περιστάσεις που βιώνουμε μοιάζουν κάπως αταίριαστες με την ιδιοσυγκρασία μας. Μοιάζουμε θαρρεί κανείς πως έχουμε βγει μέσα από την ελληνική ιστορία κι έχουμε βρεθεί σε ένα κόσμο που οπωσδήποτε δεν έχει πλαστεί για εμάς. Οι αταίριαστοι είμαστε όσοι επιμένουμε να παλεύουμε για την Πατρίδα και να δίνουμε την δική μας μάχη για ιδέες και σύμβολα. Μια μάχη για να κρατήσουμε όρθια την ελληνική σημαία και τους εχθρούς έξω από τις γραμμές του έθνους,όταν οι σημερινοί ταγοί έχουν φέρει τον εχθρό κοντά μας με συμφωνητικά που ποδοπατούν την ίδια την ιστορία μας. Και ο παράταιρος κόσμος είναι η αγαπημένη μας Ελλάδα με τον συγκαιρινό λαό της να δέχεται την αλλοίωση της εθνικής μας φυσιογνωμίας και την αρπαγή της ελευθερίας από χθεσινά υποπόδια της οικουμένης που το μόνο που ξέρουν είναι να λεηλατούν ζωές που δεν τους ανήκουν.

Το χειρότερο από όλα όσα μας συμβαίνουν είναι ότι ο ελληνικός λαός έχει συνηθίσει να αποδέχεται τις συμφορές με την επίδειξη μιας πρόσκαιρης γκρίνιας. Άντε το πολύ με το σφίξιμο της γροθιάς. Και στη συνέχεια, αφού πρώτα έχει επιτρέψει σε κάπηλους ψευτοπροστάτες του πολιτικού καθεστώτος και ενημερωτές τάχα πονόψυχους, όλοι τους μαζί με τους εξουσιαστές το ίδιο λαοπλάνοι εξωμότες, ύστερα αποσύρονται πιστεύοντας πως κάνανε το καθήκον τους και πως απόκαμε ο εχθρός του λαού. Έτσι πιστεύουν πολλοί Έλληνες του καιρού μας. Αγνοί και ευκολόπιστοι συνάμα. Όμως ο εχθρός δεν είναι μόνο απέναντι στον λαό, αλλά είναι απέναντι και στο έθνος. Μισεί που εξακολουθούμε να είμαστε Έλληνες. Και έτσι το μισελληνικό ασκέρι ορμά για να επιφέρει το θάνατο της Ελληνικής Φυλής.

Δεν έχει σημασία αν οι μισέλληνες φορούν κουστούμι με γραβάτα ή στολή στρατιωτική. Δεν έχει σημασία αν βαστούν ομόλογα ή όπλα. Ούτε αν χαμογελούν ή είναι σκυθρωποί, αν θέλουν να μας «σώσουν» ή να μας σκοτώσουν. Αν κάνουν πως μας κυβερνάνε ή μας αγαπάνε ή μας χιμάνε. Το ζήτημα είναι πως κάποιοι μας βλέπουνε χαλαρούς και επιδιώκουν να μας γονατίσουν ευκολότερα. Ξέρουν ότι ένας Έλληνας ξυπνητός και ετοιμοπόλεμος, ένας Έλληνας με τα εθνικά αντανακλαστικά και το λαϊκό αισθητήριο σε εγρήγορση, αυτός λοιπόν ο Έλληνας είναι ανίκητος.

Και από έσχατος της οικουμένης θα ξαναγίνει πρωταφέντης. Θα μπει στην μάντρα και θα διώξει τους λύκους που έχουν εισχωρήσει. Και έτσι μέσα από την προπαγάνδα του σάπιου εφησυχασμού οι προύχοντες του τόπου έκαναν πρόθυμους και αποδεκτούς υπηκόους τους σκυφτούς αναγορεύοντας αυτούς καλούς και ειρηνικούς πολίτες και είπαν τους άλλους, τους επαναστάτες του Ελεύθερου Ελληνισμού κακούς και πολεμοχαρείς. Και ως ανατρεπτικούς, είπανε να μας εξορίσουν από την κοινωνική και πολιτική ζωή της Ελλάδος.

Εμείς λοιπόν οι «κακοί» Έλληνες, βλέποντας το κτήνος του διεθνιστικού νεοταξισμού να έρχεται κατά πάνω στο τραυματισμένο Ελληνικό Έθνος και το κράτος να φεύγει μακριά από το Έθνος, διαλέξαμε συνειδητά να γίνουμε εξόριστοι και κοινωνοί μιας άλλης Ελλάδος. Θελήσαμε να συνεχίσουμε την πορεία μας στη ζωή της Φυλής ως εξόριστοι και κοινωνοί αντάμα στα νάματα του Εικοσιένα. Τότε που δεν κανόνιζε την πολιτική τάξη το πρωτόκολλο του δυτικού ενδύματος ή οι καλές σχέσεις με συμμάχους, δανειστές, γείτονες και τοκογλύφους. Τότε που τα σύνορα δεν πέφτανε με τα κάστρα δίχως τουφεκιά, δίχως αντιλογία, δίχως απαίτηση και στο τέλος κέρδος ελληνικό. Κέρδος σε Ελλάδα μεγαλύτερη και Έλληνες υπερήφανους.

Τότε, στα δοξασμένα χρόνια του Ελληνισμού και στις κατοπινές εθνικιστικές αναλαμπές του Έθνους μας, όταν δηλαδή θριαμβεύαμε, τα δημοτικά τραγούδια ερμήνευαν καθάρια την θέληση του ελληνικού λαού. Και όλα μαζί τα τραγούδια της ελληνικής ψυχής λέγανε: «πάω για θάνατο στο αθάνατο ποτάμι, νερό να δώσω στην αγάπη μου να μην πεθάνει». Αυτός είναι ο Αυθεντικός Έλληνας του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού. Ο Αυθεντικός Έλληνας που γέννησε πολιτισμούς να δημιουργεί έναν νέο σύγχρονο Ελληνικό Πολιτισμό, ο Έλληνας γεννήτορας λαών να γίνει ο Δυνατός της Οικουμένης, ο ελληνικός λαός να γίνει κυρίαρχος της γης του και η αυτοθυσία του Ηρωικού Ελληνισμού να τρέφει τη Φυλή μας στο διηνεκές. Να δίνει ο Έλλην Μαχητής ακόμη και με ένδοξο θάνατο στους συντρόφους και συναγωνιστές του και στα αγαπημένα του πρόσωπα νερό αγάπης και ζωής http://www.youtube.com/watch?v=crBN-yl0tqc

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Posted: 10 Aug 2011 01:20 PM PDT

Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εδώ και 20 μήνες, με τον λαό της να εξαθλιώνεται, κρίση η οποία έχει ήδη προσβάλλει πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και εσχάτως την Αμερική, με τους Οίκους Αξιολόγησης να έχουν αναγορευτεί σε κυρίαρχους- δυνάστες κυβερνήσεων και κρατών, αποτελεί μέρος οργανωμένου σχεδίου, που τελικός σταθμός του είναι η Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση! 
Όποιος νομίζει ότι ο Ομπάμα αποτελεί θύμα των Οίκων Αξιολόγησης, ας μην έχει ψευδαισθήσεις. Η Αμερική, όπως έχει αποδείξει η Ιστορία, δεν αποτελεί θύμα τρομοκρατικών ενεργειών. Αντιθέτως δημιουργεί και ενσπείρει τρομοκρατία παντού. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες λοιπόν για τα σενάρια τρομοκρατίας που βιώνει ο πλανήτης. Το "παγκόσμιο κραχ" αποτελεί μέρος της σχεδιασμένης τρομοκρατίας για την ποδηγέτηση των λαών και των κυβερνήσεων, με στόχο την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης. Όπως τον Σεπτέμβριο του 2011 η τρομοκρατική ενέργεια στους Δίδυμους Πύργους αποτέλεσε το κατάλληλο άλλοθι για την επιβολή απίστευτων μέτρων ασφαλείας που καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα, καταργούν ατομικές ελευθερίες, επιτρέποντας ακόμη και την χρήση... ακτίνων Χ στον έλεγχο των αεροδρομίων αλλά και την χρήση καμερών στους δρόμους, όλα αυτά δήθεν για την..ασφάλειά μας, έτσι γίνεται σήμερα με την παγκόσμια οικονομική τρομοκρατία των λαών. Θα αποτελέσει την πρόσφορη δικαιολογία για την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης.
Ήδη ο Παπανδρέου  έχει δηλώσει υπέρμαχος αυτού του Παγκόσμιου Οικονομικού Κυβερνείου. Το ίδιο έκανε προ ημερών και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος. ....


συνέχεια εδώ

Ανήσυχη η Αλβανία για το κύμα αιτήσεων αλλαγής της αλβανικής εθνικότητας σε Ελληνική

Posted: 10 Aug 2011 12:20 PM PDT

Το να "γίνεις Έλληνας" στην Αλβανία σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες αξίζει μηνιαία σύνταξη 400 ευρώ. Καθώς χιλιάδες Αλβανοί συρρέουν για να αλλάξουν την εθνικότητά τους, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Αλβανικού Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Κρεσνίκ Σπαχίου (γνωστός σε εμάς από την πρόσφατη υπόθεση του δικαστή Skender Damini και της οικογένειας του, που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα από το φυλάκιο της Κακαβιάς με τον πατέρα του να διαθέτει διαβατήριο στο οποίο αναγραφόταν ότι γεννήθηκε στο χωριό Μαζρέκ της "Τσαμουριάς"!!), λέει ότι η τάση αυτή θα μπορούσε να είναι καταστρεπτική στην επερχόμενη απογραφή στην Αλβανία.

Παραθέτουμε συνέντευξη του Σπαχίου με την Λίντα Καραντάκου των SETimes και τα συμπεράσματα.. δικά σας.

SETimes: Έχετε αντιταχθεί έντονα στην αλλαγή της εθνικότητας των Αλβανών πολιτών στα εγχώρια δικαστήρια εξαιτίας των ελληνικών οικονομικών οφελών. Έχετε ακριβείς αριθμούς για τον αριθμό των Αλβανών που έχουν αλλάξει την υπηκοότητά τους;

Κρέσνικ Σπαχίου: Σε επιθεώρηση που έγινε από το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαιοσύνης για τις αποφάσεις που σχετίζονται με την αλλαγή της υπηκοότητας από τα δικαστήρια, οι προκαταρκτικοί αριθμοί παρουσιάζουν 4.000 πολίτες περίπου να έχουν αλλάξει την υπηκοότητά τους βάσει δικαστικών αποφάσεων από το 2003. Παρόλα αυτά, ένας πολύ υψηλότερος αριθμός, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι, έχουν αλλάξει την υπηκοότητά τους βάσει των διοικητικών πρακτικών στα αστικά ληξιαρχεία.

Αυτό που θέλω να τονίσω σε αυτό το σημείο είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες αλλαγές της υπηκοότητας δεν έχουν πραγματοποιηθεί βάσει δικαστικών αποφάσεων ή με έναν δικαστικό τρόπο, επειδή αυτός είναι ο δυσκολότερος τρόπος. Οι αλλαγές εμφανίστηκαν αρχικά με διοικητικό τρόπο, επεμβαίνοντας με παράνομο τρόπο στο αστικό ληξιαρχείο.

SETimes: Ποιες περιοχές της Αλβανίας είναι οι πιο προβληματικές;

Σπαχίου: Οι περισσότερες υποθέσεις βρίσκονται στα δικαστήρια της νότιας Αλβανίας, που συνορεύουν με την Ελλάδα, όπως 'Αγιοι Σαράντα, Αργυρόκαστρο, Τεπελένι, Κορυτσά. Σε περίπου 99% των υποθέσεων, ακόμη και όσες υποθέσεις βρίσκονται σε δικαστήρια που δεν είναι στα νότια σύνορα, η υπηκοότητα έχει αλλάξει από αλβανική σε ελληνική.

SETimes: Το δικαστικό σύστημα αποτελεί μέρος του προβλήματος; Οι αλβανικοί νόμοι αποτελούν μέρος του προβλήματος;

Σπαχίου: Το δικαστικό σύστημα βεβαίως και έχει μερίδιο ευθύνης, αλλά η νομοθεσία εν προκειμένω είναι προβληματική και δύσκολο να ερμηνευθεί, ειδικά με την συμπερίληψη της εθνικότητας ως συστατικό του αστικού ληξιαρχείου το 2002. Μέχρι τότε τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

SETimes: Έχετε επίσης εναντιωθεί στην απογραφή με εθνική και θρησκευτική βάση. Ποια είναι τα επιχειρήματά σας ενάντια σε αυτό το είδος απογραφής και ποιές μπορεί να είναι οι συνέπειες για την Αλβανία;

Σπαχίου: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει απογραφή με βάσει τη θρησκεία σε ένα κράτος που είναι ουδέτερο σε θρησκευτικά ζητήματα, όπως το αλβανικό κράτος. Επιδιώκουμε να προστατεύσουμε την εγγραφή με αντικειμενικά κριτήρια, έννομη τάξη και εθνική ασφάλεια, [για να προστατεύσουμε] την αλήθεια από την εξαγορά, την πλαστογραφία και την κατάχρηση, και την αξιοπρέπεια των Αλβανών πολιτών που αναγκάζονται από τις περιστάσεις να αλλάξουν την υπηκοότητά τους.

Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο η αλήθεια, αλλά και η εθνική ταυτότητα και η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων και μειονοτήτων και των εθνικών μειονοτήτων.

SETimes: Ποια είναι τα κύρια προβλήματα του αλβανικού δικαστικού συστήματος, οι μεγαλύτερες προκλήσεις για ένα σύγχρονο δικαστικό σύστημα;

Σπαχίου: Η υποστήριξη για το δικαστικό σύστημα είναι ανύπαρκτη, ενώ οι απαιτήσεις από αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλές. Νομίζω ότι το δικαστικό σύστημα της Αλβανίας λειτουργεί με μια αφρικανική υποδομή και το προϊόν του απαιτείται να ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ο τρόπος που το δικαστικό σύστημα λειτουργεί στην Αλβανία, όσον αφορά στην υποδομή, το οποίο στερείται τα ουσιώδη, όπως χαρτί, στυλό ή εκτυπωτή, έχει άμεσες επιπτώσεις στην ποιότητα της δικαιοσύνης που παρέχεται.

Οι μισθοί που δίνονται στους Αλβανούς δικαστές βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο… και σε πολλά δικαστήρια, οι δίκες πραγματοποιούνται στα γραφεία των δικαστών. Οι προκλήσεις που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του δικαστικού συστήματος απαιτούν αρχικά την εκπλήρωση των ελάχιστων προϋποθέσεων για να γίνει μια δίκη σε αίθουσα δικαστηρίου και την υλική βάση που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί η δίκη.

Παρόλα αυτά, σε αυτό το σημείο, δεν μπορώ να μην αναφέρω ένα πενταετές πρόγραμμα της USAID, το οποίο θα επιτρέψει την ακουστική καταγραφή των δικαστικών πρακτικών, την χρηματοδότηση υλικών καθώς επίσης και τεχνική βοήθεια. Με αυτό το πρόγραμμα, αναμένουμε όχι μόνο ότι οι δίκες θα είναι πιο διαφανείς, τίμιες και επαγγελματικές, αλλά θα ελέγχονται ευκολότερα και θα είναι επαληθεύσιμες.

SETimes: Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η διαφθορά στο δικαστικό σύστημα; Πόσο την επηρεάζει η πολιτική;

Σπαχίου: Η διαφθορά είναι ένα πρόβλημα που περιλαμβάνει όλη την αλβανική κοινωνία, και συνεπώς το δικαστικό σύστημα δεν μπορεί [να αποφύγει] αυτή την πραγματικότητα. Η πολιτική είναι αυτή που οδηγεί το κράτος και την κοινωνία και μέσω της λήψης αποφάσεων, μπορεί να αλλάξει το παρόν και το μέλλον. Επομένως, είναι λογικό ότι η φυσική συνέπεια του αντίκτυπου της πολιτικής στα ζητήματα της διαφθοράς έχει άμεσες επιπτώσεις σε κάθε τομέα της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του δικαστικού συστήματος.

πηγη

Προκλήσεων συνέχεια: Και μακεδονική φάλαγγα στα Σκόπια!

Posted: 10 Aug 2011 11:19 AM PDT


Οκτώ αγάλματα πολεμιστών που αντιπροσωπεύουν ένα μέρος της φάλαγγας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έφτασαν στα Σκόπια για να τοποθετηθούν στην  κεντρική πλατεία της πόλης!

Οι πολεμιστές κρατούν ασπίδες με ανάγλυφο το αστέρι της Βεργίνας, γεγονός που από μόνο του αποτελεί κλοπή και οικειοποίηση των εθνικών μας συμβόλων, πράξη για την οποία η πΓΔΜ έχει καταδικαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, και που αποτελεί όρο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, την οποία φαιδρά κατηγορούν την Ελλάδα για καταπάτηση.

Τα χάλκινα αγάλματα συνοδεύονται από οκτώ λιοντάρια. Όλα τα νέα γλυπτά αποτελούν τμήμα της "μεγαλιώδους" σύνθεσης γύρω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που οι γείτονες μας έχουν επινοήσει ως πρόγονο του επίσης επινοημένου "Μακεδονικού" έθνους τους.

Είναι γνωστό ότι από το 1991, όταν και έγινε ανεξάρτητο κράτος η πΓΔΜ, ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητας, η οποία φαίνεται να κορυφώνεται με την ανέγερση μνημείων ιστορικών προσωπικοτήτων τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Βουλγαρία.

Διότι είναι πρωτόγνωρο στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά, ένας λαός ή μία φυλή εντελώς ξένη προς αυτό που επικαλείται πως είναι, να παραποιεί την πραγματικότητα όχι για να μοιάσει σε αυτό που θέλει ως ιδανικό, όσο για να καταληστεύει ξένη εντελώς ιστορία.. Αν αυτό που συμβαίνει σημερα στα Σκόπια, δεν είναι ομαδική παράκρουση, τότε όλα τα ψυχιατρεία των βαρέως νοσούντων θα πρέπει να ανοίξουν..

Η κυβέρνηση Γκρουέφσκι, απτόητη συνεχίζει να μετατρέπει την κεντρική πλατεία των Σκοπίων σε τσίρκο, αδιαφορώντας για την φτώχεια, την ανεργία και τα χρέη της χώρας.. Και αγνοώντας τον κώδωνα του κινδύνου που έκρουσε πρόσφατα ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ Στέφαν Φούλε, ο οποίος δήλωσε πως εάν δεν πάψει να προκαλεί η πΓΔΜ την Ελλάδα, θα χάσει το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας.

Με τέτοια στάση λοιπόν, θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει προνοήσει για το μέλλον, παραγγέλνωντας φαγώσιμα αγάλματα γιατί προβλέπεται στο τέλος να αναφωνούν οι σλάβοι γείτονες μας "φάτε μάτια αγάλματα"!

Δ.Η.Σ.
MacedoniaHellenicLand.Eu

Τούρκων αντιρρήσεις για τις επισκευές σε σπίτια Αρμενίων και Ελλήνων

Posted: 10 Aug 2011 10:18 AM PDT

Τι κι αν θησαυρίζουν από τον τουρισμό οι γείτονες μας χάρη στoν πολιτισμό που άφησαν πίσω τους οι Έλληνες, διωκόμενοι και σφαζόμενοι από Οθωμανούς και Νεότουρκους; Διαβάζοντας την παρακάτω είδηση, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως η οικειοποίηση ξένης ιστορίας αποτελεί σύνηθες φαινόμενο για όλους τους εχθρούς της Ελλάδας, παλαιότερους και σύγχρονους, οι οποίοι θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο..

Ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ισμαήλ Ντογάν του πανεπιστημίου της Ορντού (δηλαδή τα Κοτύωρα του Πόντου) αντέδρασε στις δηλώσεις που έκανε ο Διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού της περιοχής Ερκάν Γκιουλντερέν στις οποίες ανέφερε πως "σε πρώτη φάση θα επισκευαστούν 23 ιστορικά σπίτια που αντανακλούν τις ιδιαιτερότητες της αρχιτεκτονικής των Οθωμανών των Ελλήνων και των Αρμενίων. Τα ιστορικά αυτά κτίσματα που εντοπίσαμε είναι 150 έως 200 ετών."

ismahel-doganΟ καθηγητής Ισμαήλ Ντογάν δήλωσε τα εξής: "Έχω αντιρρήσεις και ως πολίτης και ως επιστήμονας. Καταγγέλλω την νοοτροπία που βλέπει κάθε πέτρινο σπίτι ως αρμενικό και κάθε παραλιακό σπίτι ως ελληνικό. Η αρχιτεκτονική είναι συνδεδεμένη με την γεωγραφία. Στην Ανατολία βρίσκεις σπίτια από λάσπη, σε πετρώδεις περιοχές κάνεις πέτρινα σπίτια, σε περιοχές με δέντρα κάνεις ξύλινα σπίτια. Αυτό αποτελεί την αρχιτεκτονική της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. Είναι λάθος να βάζουμε σε αυτά ονόματα όπως αρμενική και ελληνική. Ναι πρέπει τα ιστορικά μνημεία να διαφυλλάσονται και να επισκευάζονται, αλλά κάνοντας τούτο πρέπει να δίνουμε και τα σωστά ονόματα."

Θαρρεί ο καθηγητής ότι δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης, ή δεν γνωρίζουμε την "αρχιτεκτονική" των σπιτιών (γνωστά ως τουρκόσπιτα) που άφησαν πίσω τους φεύγοντας οι μέχρι την Συνθήκη της Λωζάνης εγκατεστημένοι στην Ελλάδα κατακτητές μας;

Στη συνέχεια, και αγνοώντας βολικά το γεγονός της διπλής γενοκτονίας που διέπραξε το "αξιολάτρευτο" αυτό έθνος, ο καθηγητής συνέχισε με το εξής ..παράπονο: "Στην Αρμενία δεν άφησαν κανένα τουρκικό ίχνος!"

Ο Ισμαήλ Ντογάν ανέφερε πως στην Τουρκία πολλές εκκλησίες ανακαινίζονται (!), και πως θα έπρεπε να ερωτηθεί τι γίνεται με τα μνημεία στο Ερεβάν : "Στο Ερεβάν έχουμε εκατοντάδες μνημεία από την εποχή των Χαν. Υπήρχαν χάνια, παλάτια και τζαμιά. Τίποτε δεν έμεινε. Όλα τα ισοπέδωσαν οι Αρμένιοι. Δεν άφησαν κανένα τουρκικό ίχνος. Υπήρχαν χιλιάδες τουρκικά τοπωνύμια. Όλα τα άλλαξαν. Άντε επισκευάστε ένα από τα τουρκικά μνημεία στο Ερεβάν. Και κάνοντας αυτό διακηρύξτε πως 'επισκευάζουμε το τουρκικό σπίτι'. Να δούμε θα το επιτρέψει η Αρμενία; Με ποια λοιπόν λογική εσείς δηλώνετε πως επισκευάζετε τα αρμενικά και ελληνικά σπίτια στην Ορντού; Αν λέγεται αυτό, είναι λάθος, είναι ντροπή."

Μίλησε κανείς για τουρκικό εθνικιστικό παροξυσμό και μισαλλοδοξία;

HellasOnTheWeb.Org
η μετάφραση του αρχικού άρθρου της εφημερίδας Ραντικάλ έγινε από τα TourkikaNea.gr 

πηγη

Οι δουλέμποροι προτιμούν τον Εβρο

Posted: 10 Aug 2011 09:47 AM PDT

Τον Εβρο προτιμούν οι λαθρομετανάστες, καθώς η ενισχυμένη παρουσία της Frontex στα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα έχει προκαλέσει μείωση έως και 98% στα κύματα της παράνομης μετανάστευσης.
Το...
2008, λίγο προτού ληφθεί η απόφαση για την παρουσία της Frontex με συχνές περιπολίες από τη Σαμοθράκη μέχρι και το Καστελόριζο, είχαν συλληφθεί 15.001 λαθρομετανάστες. Σε κάθε συλληφθέντα λαθρομετανάστη αντιστοιχούσαν, σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών, άλλοι 7 που είχαν καταφέρει να περάσουν παράνομα τα ελληνικά σύνορα.

Ολες οι χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν προσφέρει είτε πλοία, ελικόπτερα και ραντάρ είτε προσωπικό για τον σχηματισμό της δύναμης της Frontex, που ξεπερνά τα 650 άτομα. Το 2010, χρονιά κατά την οποία υπήρξε πλήρης ανάπτυξη των δυνάμεων, συνελήφθησαν μόλις 1.745 λαθρομετανάστες, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2011 ο αντίστοιχος αριθμός είναι 325 παράνομοι μετανάστες.

Οι διακινητές αναζήτησαν νέα περάσματα στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα και μεταφέρουν πλέον από εκεί τους λαθρομετανάστες

«Οι δουλέμποροι προτιμούν πλέον τα περάσματα του Εβρου. Οικονομικά μπορεί να κοστίζει λιγότερο για τον παράνομο μετανάστη, αλλά και ο διακινητής νιώθει πιο ασφαλής πως δεν θα συλληφθεί», είπε στα ΝΕΑ ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.


Αύξηση 238%. Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2010 το αντίστοιχο του 2011 παρουσίασε αύξηση κατά 238% των παράνομων μεταναστών που συνελήφθησαν από την αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

«Πλέον ο κυρίως όγκος των λαθρομεταναστών προσπαθεί να μπει στην Ελλάδα από περάσματα μεταξύ της περιοχής των Κήπων και του Σουφλίου. Το άκουσμα και μόνο της κατασκευής του φράκτη στα βορειοανατολικά σύνορα αποθάρρυνε αρκετούς διακινητές», ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στις περιοχές όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο φράκτης των 10,3 χιλιομέτρων ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2011 καταγράφηκε μείωση κατά 40% του αριθμού των μεταναστών που προσπάθησαν παράνομα να μπουν στην Ελλάδα.

Στελέχη πάντως της Frontex αλλά και της ΕΕ πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να δώσει και μια λύση στο θέμα των κέντρων κράτησης, καθώς παρατηρείται δυστοκία στη λειτουργία τους παρότι ανακοινώθηκαν τον περασμένο Μάιο. Τα περισσότερα, και ειδικότερα αυτά που θα λειτουργούσαν σε περιοχές των συνόρων, παραμένουν ακόμη στα χαρτιά.πηγή Τα Νέα. 



πηγη

Τι προτίθεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για τον σκοπιανό αλυτρωτισμό;

Posted: 10 Aug 2011 09:17 AM PDT


Στον εορτασμό της εξέγερσης του Ίλιντεν, που συμβολίζει τον «μακεδονισμό», καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε το 1944 η ANSOM που κήρυξε την ίδρυση της «Ομόσπονδης Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», παρευρέθηκε ο Ν. Γκρούεφσκι για να στείλει και πάλι τα μηνύματά του:

«Εδώ υπάρχει ανεξάρτητο κράτος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, υπάρχει λαός, γλώσσα και έθνος μακεδονικό και καμία απειλή, εκβιασμός, παρεμπόδιση δεν μπορεί να αλλάξει αυτήν την πραγματικότητα. Όσο περισσότερο κάποιος σε αμφισβητεί, τόσο περισσότερο θρέφει μέσα σου τη συναίσθηση της δικής σου ταυτότητας και ενισχύει τη βούλησή σου για ανεξαρτησία και αυτοπροσδιορισμό. Θέλουμε λύσεις στις προκλήσεις, λύσεις οι οποίες δεν θα πλήττουν το Σύνταγμα και τους νόμους και θα πιστοποιούν την ιστορική πραγματικότητα».

Η γνώμη μας είναι ότι εν όψει φθινοπώρου, που παραδοσιακά κάτι κινείται στο Σκοπιανό, και με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο κ. Γκρούεφσκι παίρνει τα μέτρα του. Έχοντας «διαβάσει» την Αθήνα, ο σκοπιανός πρωθυπουργός φροντίζει από τώρα να προεξοφλήσει την όποια «επιτυχία».

• Η κυβέρνηση μπορεί να επαναλαμβάνει ότι η κόκκινη γραμμή είναι ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, αλλά αφήνει σε ασάφεια κρίσιμα ζητήματα, όπως το αν θα επιμείνει η Ελλάδα στον αποκλεισμό κάθε στοιχείου που καλλιεργεί τον αλυτρωτισμό και τον «μακεδονισμό», π.χ. τη «μακεδονική» γλώσσα και έθνος; Και το πιο σημαντικό: Με ποια διαδικασία θα εξασφαλίσει ότι η λύση θα είναι «έναντι όλων»; Είναι σαφές ότι εάν δεν εξασφαλίσει τη συνταγματική κατοχύρωση της νέας ονομασίας, η όποια συμφωνία θα είναι πολύ εύκολο να καταστρατηγηθεί.

Πάντως και ο νέος υπουργός Εξωτερικών δεν ήταν από τους σθεναρότερους υποστηρικτές της υπόθεσης της ονομασίας, όπως όλοι σχεδόν οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου.

(το κείμενο αποτελεί τμήμα άρθρου που δημοσιεύθηκε στο Παρόν με γενικό τίτλο "Υπουργείο Εξω(φρεν)ικων")
εικόνα: MacedoniaHellenicLand.Eu
- Έχουν πρόβλημα στα Σκόπια καθώς με τόσα ψεύδη μεγαλώνει καθημερινά η μύτη τους! 

πηγη

Κύπρος - Τους ενόχλησε ο Παπαδιαμάντης και η Ελληνική σημαία

Posted: 10 Aug 2011 08:41 AM PDT

Έξω φρενών είναι Διεύθυνση, καθηγητές και μαθητές του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως μετά το σβήσιμο ζωγραφιάς σε τοίχο του σχολείου που απεικόνιζε τον Παπαδιαμάντη και την ελληνική σημαία.

Το έργο, για το οποίο δούλεψαν από κοινού καθηγητές και μαθητές δημιουργήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του Παπαδιαμάντη, σβήστηκε με πρωτοβουλία ατόμων από τη σχολική εφορία, τα οποία ενοχλήθηκαν από την παρουσία του.

«Η ελληνική σημαία και ο Παπαδιαμάντης δεν δολοφονούνται από τον κάθε άσχετο. Οι ηθικοί αυτουργοί να αποκαλυφθούν και να πληρώσουν», δηλώνει ο διευθυντής του σχολείου Παντελής Ιωάννου.



«Δολοφονία του Παπαδιαμάντη»
Το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο από τηλεοπτικό σταθμό, με τον πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας να δηλώνει άγνοια για το θέμα και να επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί την Πέμπτη μετά τη συνεδρία της Εφορίας.
Ο Διευθυντής του Λυκείου, ανέφερε στο Sigmalive, ότι στο σχολείο υπήρχαν κάποια παλιά γκράφιτι των μαθητών τα οποία γίνονταν απρογραμμάτιστα και χωρίς την έγκριση του σχολείου. "Εδώ και ένα χρόνο ακριβώς", όπως μας ανέφερε, "από πέρσι τον Ιούλιο, ζήτησα από την Εφορία να σβηστούν και στα πλαίσια του βαψίματος του σχολείου εσωτερικά και ταυτόχρονα να σβηστούν τα αντιαισθητικά γκράφιτι, ώστε να γίνουν ωραίες κατασκευές και ζωγραφιές από τα μαθήματά μας, από την ιστορία και τον πολιτισμό". 
«Η Εφορεία», μας λέει «καθυστερούσε και δεν προχωρούσε τη διαδικασία, οπότε εγώ έφερα μαθητές και έναν εξωτερικό υπάλληλο για να τα καθαρίσει όλα. Έτσι βάλαμε πρόγραμμα για να ξεκινήσουμε και στα πλαίσια των 100 χρόνων από το θάνατο του Παπαδιαμάντη φτιάξαμε μια προσωπογραφία, με τη Σκιάθο, την ελληνική σημαία που έσβηνε μέσα στη θάλασσα και με την επιγραφή: «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο Άγιος των Ελληνικών Γραμμάτων».
Όπως μας ανέφερε ο κ. Ιωάννου, τον Ιούνιο που ολοκληρώθηκε το έργο, ένας  υπάλληλος της Σχολικής Εφορείας ζήτησε από την καθαρίστρια το κλειδί, γιατί ηθελε να σβήσει κάποια πράγματα που υπήρχαν στους τοίχους. Να σημειωθεί ότι δεν έσβησε τίποτα απο τα παρακάτω.

συνέχεια εδώ

Μπαλάκι οι εργαζόμενοι του Ντυνάν στα συμφέροντα Βγενόπουλου- Αποστολόπουλου

Posted: 10 Aug 2011 08:12 AM PDT

Κι ο Μαρτίνης αρμενίζει στο Αιγαίο...
Την κόντρα (συμφερόντων) Βγενόπουλου-Μαρτίνη-Αποστολόπουλου πληρώνουν οι εργαζόμενοι στο Νοσ.Ερρίκος Ντυνάν που μένουν απλήρωτοι  για άλλη μια φορά.Την ώρα που ο Πρόεδρος τους απολαμβάνει το Αιγαίο με την θαλαμηγό του, στους διαδρόμους του νοσοκομείου κυκλοφορεί το απειλητικό  τελεσίγραφο του αφεντικού της Marfin:
Αν μέχρι την Παρασκευή 12 Αυγούστου δεν έχει ξεκουμπιστεί ο Αποστολόπουλος με την "σφήνα" Μαιευτική κλινική του από τους 2 ορόφους που καταλαμβάνει στο Ντυνάν, η MARFIN  (που έχει χορηγήσει χοντρό δάνειο στο Νοσοκομείο) δεσμεύει για την αποπληρωμή  τα εισοδήματα του Ιδρύματος, και κατά συνέπεια  αναστέλλεται η μισθοδοσία του προσωπικού που ήδη  έχει καθυστερήσει.
Όπως μας πληροφορούν εργαζόμενοι, μετά την... απόφαση της ειδικής επιτροπής της Βουλής και  Δικαστηρίου , σύμφωνα με τις οποίa ο Αποστολόπουλος παρανόμως (επι εποχής Αβραμόπουλου) "εγκατέστησε " την  Μαιευτική κλινική ΓΑΙΑ, και πρέπει το αργότερο στο τέλος αυτής της εβδομάδας να απομακρυνθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σοβαρή παράβασης της νομοθεσίας (εκτός των γνωστών ατασθαλιών για μη απόδοση ΦΠΑ,που δημοσιεύθηκαν από το  Capital.gr  (klik).
Οι εργαζόμενοι μας πληροφορούν ότι ενώ απαγορεύεται στο Ντυνάν ακόμα και να  εξετάσουν παιδιά κάτω των 16 ετών (δεν υπάρχει παιδιατρικό τμήμα), εντούτοις επέτρεψαν σε Γενικό Νοσοκομείο  να λειτουργεί Μαιευτική Κλινική , καταφεύγοντας στο "κόλπο" να δημιουργήσουν έξτρα Είσοδο -Έξοδο  επι της Σεβαστουπόλεως. Βέβαια κανείς δεν ελέγχει αν οι γονείς με τα νεογέννητα χρησιμοποιούν την κοινή είσοδο (με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους) επί της Μεσογείων.
Το θέμα όμως είναι ότι ο Αποστολόπουλος (όπως διαμηνύει) δεν σκοπεύει να συμμορφωθεί, και να εγκαταλείψει το Μαιευτήριο- Χρυσορυχείο στις 12 Αυγούστου , γι αυτό κι  ο Βγενόπουλος ασκεί πιέσεις (εκβιάζοντας κατ' άλλους) με τη μη πληρωμή των εργαζόμενων.

Και φυσικά εκτός από τον Αντρέα Μαρτίνη που Τοταρμενίζει στο Αιγαίο, και κάποιους (τ.απλούς υπαλλήλους στο Ωνάσειο και τώρα διορισμένους ως) οικονομικούς διευθυντές που πληρώνονται   με το αστρονομικό μισθό των 17.000 ευρώ το μήνα, και που φυσικά έχουν βάλει στην άκρη  κάτι (ψιλά) για τις δύσκολες μέρες, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι  τραβούν άσχημο κουπί  καλοκαιριάτικα.
Ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης είναι ότι το προσωπικό  που ζήτησε να πάρει το  επίδομα Αδείας, εξαναγκάσθηκε να υπογράψει ότι το ποσό που εισέπραξε (30% του μισθού) , χορηγείται ως... έναντι μισθού Αυγούστου. Ο λόγος για το... τέχνασμα?
Τώρα οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν επίσχεση Εργασίας .
Τυχαίο?
Σύντομα ,περισσότερα...νέα από το μέτωπο της Μεοσογείων...
P.s. Οι εργαζόμενοι στο ΓΑΙΑ εντός του Ντυνάν, φυσικά πληρώνονται κανονικά από τον...Αποστολόπουλο...
πηγη

Στις 30/9 ο αγώνας ΠΑΟΚ-Γαλατάσαραϊ

Posted: 11 Aug 2011 01:02 AM PDT

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκινά το ευρωπαϊκό του ταξίδι

Για τις 30 Σεπτεμβρίου στις 16:00 ορίστηκε από την Euroleague να διεξαχθεί το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την τούρκικη ομάδα στο πρώτο παιχνίδι του Final 8.

Οι ώρες και οι μέρες για τους αγώνες των προκριματικών έγιναν γνωστές μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ευρωλίγκας. Σύμφωνα με το ημερολόγιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Γαλατασαράι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 16:00.

Εφόσον ο «Δικέφαλος του Βορρά» περάσει το εμπόδιο των Τούρκων τότε θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Βιλερμπάν ή Γκαβελίν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά τα παιχνίδια του Α' ομίλου τα οποία όλα τα διεξαχθούν στο Βίλνιους της Λιθουανίας:

Πέμπτη 29/09

16.00 Τσιμπόνα - Σολέ
18.45 Λιέτουβος Ρίτας - Μπούντουσνοστ

Παρασκευή 30/09


16.00 ΠΑΟΚ - Γαλατασαράι
18.45 Βιλερμπάν – Γκραβελίν

Αυτοκτόνησε από τύψεις 22 χρόνια μετά

Posted: 11 Aug 2011 01:00 AM PDT

Πίστευε πως έπρεπε να είχε πεθάνει αυτός και όχι ο φίλος του

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 50χρονος Stephen Whittle, ο οποίος αποφάσισε να αυτοκτονήσει 22 χρόνια μετά το θάνατο ενός φίλου του από την καταστροφή του Hillsborough το 1989.

Ο άντρας, αγνοώντας το τι επιφύλασσε η μοίρα πούλησε το εισιτήριο που είχε για τον αγώνα της Liverpool σε ένα φίλο του κερδίζοντας έτσι κατά λάθος μερικά χρόνια ζωής. Δύο δεκαετίες μετά, ο άντρας, ο οποίος υπέφερε από χρόνια κατάθλιψη καθώς δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει το τραγικό συμβάν, αποφάσισε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στις ράγες του τραίνου.

Παρόλο που ο αυτόχειρας βρισκόταν για χρόνια υπό ψυχιατρική παρακολούθηση και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, δεν κατάφερε ποτέ να ξεχάσει.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο δόκτωρ Ashok Atrey δήλωσε στο δικαστήριο: «Πούλησε ένα εισιτήριο σε ένα φίλο του για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Liverpool. Δυστυχώς, όμως, αυτός πέθανε. Παρόλο που μετά το ατυχές γεγονός πρότειναν ιατρική παρακολούθηση στον άντρα εκείνος ήταν ακατάδεκτος ισχυριζόμενος πως πολύ απλά δεν τη χρειαζόταν».

Ο οδηγός του τραίνου ονόματι, Keith Saxon, από τη μεριά του εξήγησε ότι κατευθυνόταν από την περιοχή Southport προς Manchester Victoria όταν ξαφνικά κάποιος πήδηξε στις γραμμές του τραίνου.

Σύμφωνα με τη δικαστική ερευνήτρια Jennifer Leeming ο άντρας πέθανε από πολλαπλά τραύματα.

Προστατέψτε το σκυλί σας το καλοκαίρι

Posted: 11 Aug 2011 12:59 AM PDT

Δεκάδες οι κίνδυνοι που παραμονεύουν!

Μην αφήνετε ποτέ το σκυλί σας αφύλακτο στο άμεσο φως του ήλιου, όπως σε μία αυλή. Μην αφήσετε ποτέ ένα σκυλί σε ένα σταθμευμένο όχημα. Τα ζώα που αφήνονται στα σταθμευμένα αυτοκίνητα στη θερινή ζέστη μπορούν να υποστούν ζημιά εγκεφάλου και να πεθάνουν από καρδιακό επεισόδιο.

Ακόμη και με τα παράθυρα μερικώς κάτω, η θερμοκρασία σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο μπορεί να φθάσει τους 120 βαθμούς σε μερικά λεπτά. Τα σκυλιά δεν μπορούν να ιδρώσουν και μπορούν μόνο να διαλύουν τη θερμότητα με το λαχάνιασμα και μέσω των μαξιλαριών που έχουν στα πόδια.

Δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε ένα σκυλί σε ένα αυτοκίνητο να κρεμά το κεφάλι του από τα παράθυρα. Πετραδάκια που πετάγονται από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό στα μάτια και τις ρινικές μεταβάσεις.

Τα τρόφιμα εγκαταστάσεων, το λίπασμα και τα εντομοκτόνα μπορούν να είναι μοιραία εάν ληφθούν από ένα σκυλί. Σιγουρευτείτε ότι αυτά δεν βρίσκονται στην ακτίνα δράσης του σκυλιού σας.

Το κάψιμο από τον ήλιο δεν συμβαίνει μόνο στους ανθρώπους! Ανοιχτόχρωμες γάτες και σκυλιά μπορούν επίσης να καούν! Αντηλιακές κρέμες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία τους από εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος. Περιορίστε την έκθεση όταν ο ήλιος είναι ισχυρός και βάλτε τους αντιηλιακό τουλάχιστον μισή ώρα πριν εκτεθούν στον ήλιο.

Τα σκυλιά συχνά προσπαθούν να φάνε έντομα ή να γλύψουν βάτραχους! Συχνά αυτά τα τσιμπάνε. Μπορεί να εμφανιστεί αλλεργική αντίδραση, συνήθως πρήξιμο γύρω από τα μάτια και το ρύγχος. Το γλείψιμο ενός βατράχου ή ενός φρύνου θα προκαλέσει υπερβολικό σάλιο!

Μην παίρνετε το σκυλί σας σε συνωστισμένα θερινά γεγονότα όπως συναυλίες ή εκθέσεις. Οι δυνατοί θόρυβοι και τα πλήθη που συνδυάζονται με τη θερμότητα μπορούν να είναι αγχωτικοί για ένα σκυλί. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα σκυλιά να αναπτυχθούν φοβίες θορύβου αφού εκτεθούν στους δυνατούς ήχους μιας συναυλίας ή πυροτεχνημάτων. Για το καλό του σκυλιού σας, αφήστε το σπίτι!

Το σκυλί δεν πρέπει να συμμετέχει σε επίμονη άσκηση, όπως το τρέξιμο κατά τη διάρκεια της θερμότερης ώρας της ημέρας. Περιορίστε αυτό το είδος δραστηριότητας στις πρωινές και βραδινές ώρες. Πρόσθετη προσοχή πρέπει να ληφθεί με τα μεγάλα σε ηλικία σκυλιά, τα κουτάβια, τα σκυλιά με κοντή μύτη και εκείνα με παχύ τρίχωμα.

Η άσφαλτος και το τσιμέντο απορροφούν τη θερμότητα πολύ γρήγορα, η άσφαλτος ευκολότερα. Ελέγξτε την περιεκτικότητα θερμότητας με το χέρι σας πρίν περπατήσει το σκυλί σας σε αυτές τις επιφάνειες το καλοκαίρι. Τα μαξιλάρια στις πατούσες μπορούν εύκολα να καούν.

Ασφάλεια στο νερό

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε τι νερό αφήνουμε το σκυλί μας να κολυμπήσει ή να παίξει! Αν δεν μπαίναμε οι ίδιοι ή δεν αφήναμε ένα παιδί να παίξει στο συγκεκριμένο νερό, τότε δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε το σκυλί μας! Τα σκυλιά μπορεί να κολλήσουν βακτηριακές και μυκητιακές δερματικές ασθένειες από μολυσμένο και βρώμικο νερό.

Ρηχά και στάσιμα νερά μπορούν να θερμανθούν σε επισφαλή θερμοκρασία από τον ήλιο και να συμβάλουν σε θερμοπληξία αν το σκυλί σας κολυμπήσει ή παίξει εκεί.

Οι λίμνες είναι πιθανό να έχουν όλα τα είδη των επικίνδυνων απορριμμάτων στις όχθες τους. Ελέγξτε προσεκτικά για διάφορα αιχμηρά αντικείμενα όπως σπασμένα γυαλιά, κλπ. Ψάξτε για προεξέχοντα κλαδιά επάνω στα οποία ένα σκυλί θα μπορούσε να τραυματιστεί.

Πολλά σκυλιά απολαμβάνουν το κολύμπι στη θάλασσα, αλλά το θαλασσινό νερό μπορεί να τα κάνει να αρρωστήσουν σοβαρά αν πιουν πολύ. Να έχετε πάντα φρέσκο πόσιμο νερό διαθέσιμο. Επίσης, για να αποφευχθούν δερματολογικά προβλήματα, θα πρέπει να ξεπλένεται ο σκύλος με καθαρό νερό.

Ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε το σκυλί μας αφύλακτο μέσα ή κοντά σε βαθιά νερά.

Τα χημικά καθαρισμού της πισίνας είναι απαραίτητα για να τη διατηρούν καθαρή, αλλά αν τα ζωάκια μας πιουν μη διαλυμένη χλωρίνη, σοβαρά εγκαύματα μπορεί να προκύψουν. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο μικρός μας φίλος ξέρει πώς να βγει από την πισίνα, πριν τον αφήσουμε να μπει μέσα! Επίσης θα πρέπει να καθαρίζουμε και να στεγνώνουμε τα αφτιά του.

Αν το σκυλί μας δεν είναι σε φόρμα, δεν πρέπει να το ενθαρρύνουμε να τρέξει σε αμμώδεις παραλίες. Είναι επίπονη άσκηση και μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς σε τένοντες ή σύνδεσμους!

Σκυλιά που επιβαίνουν σε οποιαδήποτε βάρκα πρέπει να φοράνε σκυλίσια σωσίβια!

Οι χήνες μπορεί να είναι επικίνδυνες! Συχνά επιτίθενται στα σκυλιά μέσα στο νερό!

Πάντα πρέπει να προσφέρουμε φρέσκο νερό και σκιά στα σκυλιά μας!

Οδηγίες κολύμβησης

Δεν είναι όλα τα σκυλιά φυσικοί κολυμβητές! Συχνά πρέπει να ενθαρρυνθούν και να διδαχθούν την κολύμβηση.
Ποτέ δεν πετάμε το σκυλί μας στο νερό! Μπορούμε να το βοηθήσουμε να κολυμπήσει αν το σηκώσουμε από τα πίσω πόδια.

Το σκυλί μας στο κολύμπι θα χρησιμοποιήσει καινούριους (μη ασκημένους) μυς και μπορεί να κουραστεί εύκολα. Δεν το αφήνουμε να το παρακάνει. Πάντα πρέπει να είμαστε σε θέση να σώσουμε το σκυλί μας από το νερό αν χρειαστεί!

O Mark Zuckerberg χρειάζεται στυλίστα!

Posted: 11 Aug 2011 12:58 AM PDT

Πρώτος σε λίστα για τους πιο κακοντυμένους στον τομέα της τεχνολογίας

Μπορεί να διαθέτει λεφτά, αλλά δεν διαθέτει γούστο! Ο λόγος για τον «Mr. Facebook», Mark Zuckerberg, που με τις εμφανίσεις του κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά σε λίστα για τους πιο κακοντυμένους της τεχνολογίας.

Το περιοδικό «GQ» εξέτασε το στυλ και το γούστο των σημαντικότερων στον τομέα της τεχνολογίας και αποφάνθηκε ότι ο Zuckerberg... χρειάζεται επειγόντως στυλίστα!

Μετά τον «πατέρα του Facebook» ακολουθούν οι Howard Stringer και Bill Gates, που γλίτωσαν... παρά τρίχα την πρώτη θέση.

Βέβαια, με δισεκατομμύρια στους λογαριασμούς του και ένα από τα πιο επιτυχημένα social networks ο Mark Zuckerberg δεν πρέπει να τα έχει «βάψει μαύρα», επειδή κάποιοι τον θεωρούν κακοντυμένο!





Θέλουν να απελάσουν 96χρονη γυναίκα

Posted: 11 Aug 2011 12:56 AM PDT

Οικονομικό βάρος την χαρακτήρισε η Αυστραλία

Ως ένα ακόμη «οικονομικό βάρος» χαρακτήρισαν την 96χρονη Gladys Jefferson, οι υπεύθυνοι έγκρισης αδειών παραμονής της Τασμανίας, οι οποίοι απέρριψαν την αίτησή της για απόδοση βίζας, αρνούμενοι, έτσι, τη νόμιμη και μόνιμη παραμονή της στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία πρόσφατα γιόρτασε τα 96 γενέθλιά της, ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία να της χορηγηθεί βίζα προκειμένου να καταφέρει να μείνει με την κόρη της. Ωστόσο, η αίτησή της απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με την κόρη της, Bridget Grigg, η ηλικιωμένη είχε εξομολογηθεί στην ίδια πριν από 18 μήνες ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της να την επισκεφτεί καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα με τη μνήμη της. Για το λόγο αυτό αλλά και γιατί δεν είχε κανέναν άλλο συγγενή στην Αγγλία, η 96χρονη αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Βρετανία.

Αρχικά της χορηγήθηκε μια ειδική βίζα 12 μηνών. Ωστόσο, αυτή η βίζα έληξε την περασμένη βδομάδα και η γυναίκα τώρα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της απέλασης.

Εκνευρισμένοι οι συγγενείς της επικρίνουν την πολιτική που ακολουθεί η Αυστραλία στην χορήγηση αδειών παραμονής και κυρίως το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες χαρακτήρισαν τη γυναίκα ως ένα ακόμη οικονομικό βάρος αναφερόμενοι στα επιδόματα που θα απολάμβανε η γυναίκα μετά τη χορήγηση της μόνιμης άδειας παραμονής.

Ο αντίκτυπος του Ιαπωνικού τσουνάμι στην Ανταρκτική

Posted: 11 Aug 2011 12:54 AM PDT

Προκάλεσε την απόσχιση τεράστιων κομματιών πάγου

Σκότωσε περισσότερους από 15.000 ανθρώπους και προκάλεσε τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή των τελευταίων 25 ετών.

Δυστυχώς όμως, απ' ότι φαίνεται οι επιπτώσεις δεν περιορίστηκαν μόνο στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, αλλά επηρέασαν μέχρι και την Ανταρκτική.

Ένα γιγάντιο κύμα ταξίδεψε 12874 χιλιόμετρα, διασχίζοντας τον Ειρηνικό, μέχρι που «έσκασε» σε ένα τείχος πάγου ύψους πάνω από 80 μέτρα, στο νοτιότερο άκρο της Γης.

Σαν αποτέλεσμα είχε να αποσχιστούν αρκετά τεράστια κομμάτια πάγου και να απομακρυνθούν, ένα , μάλιστα, είχε μέγεθος μεγαλύτερο από το Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Το φαινόμενο ανακάλυψαν ερευνητές που μελετούσαν φωτογραφίες της Γης, από τη NASA, προσπαθώντας να χαρτογραφήσουν την πορεία που ακολούθησε, κατά το διάρκειας 18 ωρών ταξίδι, το tsunami διασχίζοντας τον κόσμο.

Μέσω δορυφορικών εικόνων, οι ερευνητές κατάφεραν και είδαν σχεδόν σε πραγματικό χρόνο την απόσχιση των ογκωδών κομματιών πάγου, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

Ο παγετώνας Sulzberger, το οποίο είχε μετακινηθεί ανεπαίσθητα, τα τελευταία 50 χρόνια, καταπονήθηκε τόσο πολύ από το κύμα, ώστε τεράστια κομμάτια αποσχίστηκαν από αυτόν.

Το ύψος του κύματος μπορεί να ήταν μόνο 0.3 μέτρα όμως η έντασή του ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και είχε ως αποτέλεσμα την απόσχιση.

Τέλος στα μπερδεμένα καλώδια ακουστικών

Posted: 11 Aug 2011 12:50 AM PDT

Η Apple βρήκε λύση στο πρόβλημα

Όλοι όσοι χρησιμοποιούν ακουστικά, είτε για την επικοινωνία είτε απλά για την ψυχαγωγία τους, έχουν κάποια στιγμή έρθει αντιμέτωποι με τον «γόρδιο δεσμό» του καλωδίου τους. Η κουραστική αυτή καθημερινή δοκιμασία έχει προβληματίσει και τους ερευνητές της Apple.

Μετά από αναλύσεις κατέληξαν πως το πρόβλημα έγκειται στα υλικά κατασκευής των καλωδίων. Η μαλακή τους φύση, τα κάνει εύκαμπτα και οδηγεί συντομότερα στο μπέρδεμά τους.

Η λύση που εκείνοι πρόκειται να προτείνουν στην αγορά, είναι η προσθήκη μιας επιπλέον επίστρωσης πλαστικού, μεταξύ του εξωτερικού περιβλήματος και των εσωτερικών αγωγών προκειμένου τα καλώδια να γίνουν ελαφρώς πιο σκληρά και να αποτραπεί η δημιουργία θηλιών.


Φάρμακα και οδήγηση

Posted: 11 Aug 2011 12:47 AM PDT

Ακόμα και «αθώα» σκευάσματα μειώνουν τις οδηγικές ικανότητες

Σε μεγάλο ποσοστό η χρήση φαρμάκων προκαλεί παρενέργειες τις οποίες συνήθως παραβλέπουμε, ενώ έχουν άμεση επίδραση στην οδηγική μας ικανότητα. Ως επί το πλείστον οι παρενέργειες αυτές αλλάζουν την κατάσταση του οδηγού προκαλώντας υπνηλία, μείωση της αντίληψης, ιλίγγους κ.λπ.

Παρακάτω θα αναφερθούμε στις δημοφιλέστερες κατηγορίες φαρμάκων που επηρεάζουν άμεσα την οδηγική μας ικανότητα.

• Ηρεμιστικά- υπνωτικά: Τα χάπια αυτής της κατηγορίας έχουν σαν βάση τη βενζοδιαζεπίνη και η επίδρασή τους διαρκεί περισσότερο από ένα οκτάωρο. Τα συμπτώματα έχουν να κάνουν με τον περιορισμό των ικανοτήτων αντίδρασης, προσήλωσης και παρατηρητικότητας ενώ κάποιες φορές δημιουργούν ευφορία κάνοντας τον οδηγό να υπερεκτιμήσει τις οδηγικές του ικανότητες. Επίσης ορισμένα βαρβιτουρικά "ρίχνουν" την πίεση του αίματος με αποτέλεσμα να προκαλούν ιλίγγους και ζαλάδες.

• Αποσυμφορητικά: Τα αποσυμφορητικά χάπια ή σπρέι όταν χρησιμοποιούνται για μακρές περιόδους προκαλούν μείωση των αντανακλαστικών και υπνηλία.

• Αγχολυτικά: Το αντίδοτο στο στρες είναι τα αγχολυτικά χάπια που είναι ευρέως διαδεδομένα τα τελευταία χρόνια. Η χρήση τους επιφέρει μείωση προσοχής, της δυνατότητας συγκέντρωσης και της ταχύτητας αντίδρασης του οδηγού. Βέβαια σε άτομα με κυκλοφορικό πρόβλημα μειώνει τις σωματικές επιδράσεις του στρες καθιστώντας τους πιο προσεκτικούς οδηγούς.

• Ψυχοφάρμακα: Η περίπτωση των ψυχοφαρμάκων είναι περίπλοκη, καθώς καλό είναι όσοι τα χρησιμοποιούν να μην οδηγούν. Ιδιαίτερα ο συνδυασμός τους με αλκοόλ αυξάνει τους ιλίγγους, τη ζάλη, την υπνηλία και τις ταχυκαρδίες. Παράλληλα επιβαρύνουν το κυκλοφορικό και μειώνουν την όραση.

• Αντιβηχικά: Ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες η χρήση τους είναι συχνή από όλους μας. Όμως τα διάφορα σιρόπια καθώς και τα αντιπυρετικά παρασκευάσματα περιέχουν κωδεϊνη, ουσία που προκαλεί κόπωση και αίσθημα εξάντλησης. Προς αποφυγή αυτών των συνεπειών πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις συμβουλές του γιατρού.

• Αναλγητικά: Η χρήση των αναλγητικών συνιστάται στους πονοκεφάλους και στην ανακούφιση από μικροπόνους. Ο συνδυασμός τους όμως με καφεΐνη μπορεί να δημιουργήσει ευεξία στον οδηγό με αποτέλεσμα την υπερεκτίμηση των οδηγικών ικανοτήτων του. Τα πιο βαριά αναλγητικά μπορούν να προκαλέσουν ζαλάδες και απώλεια επαφής με την πραγματικότητα.

Αντιαλλεργικά
Τα αντιαλλεργικά φάρμακα (π.χ. Fenistil) χρησιμοποιούνται από μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από διάφορες μορφές αλλεργίας. Οι παρενέργειες που παρουσιάζουν έχουν να κάνουν με αισθήματα κόπωσης και ψυχικής κατάπτωσης ειδικά στην αρχή της θεραπείας.

Παράλληλα επειδή επιφέρουν υπνηλία και μείωση αντανακλαστικών, υπάρχει κίνδυνος μειωμένης ικανότητας αντίδρασης στους οδηγούς. Μην ξεχνάτε ότι και άλλα φάρμακα (π.χ. χάπια αδυνατίσματος) έχουν παρενέργειες και αποφεύγετε γενικώς να συνδυάζετε αλκοόλ ή καφεΐνη με τη χρήση φαρμάκων.

Δεν άκουσαν τις εντολές των γιατρών και έσωσαν την κόρη τους

Posted: 11 Aug 2011 12:46 AM PDT

Δεν έδιναν ελπίδες ζωής στο παιδί τους

Οι γιατροί στο Λονδίνο τους είπαν να πάρουν το κορίτσι σπίτι, αφού δεν μπορούσε να γίνει τίποτα με την περίπτωσή της και σύντομα θα πέθαινε… Όπως ήταν φυσικό, οι γονείς δυσκολεύτηκαν να δεχθούν κάτι τέτοιο, γι΄αυτό και ζήτησαν μια δεύτερη γνώμη…

Οι Graeme and Kerry Healey πήγαν μέχρι το Μπέρμινχαμ, όπου ζήτησαν από τους γιατρούς εκεί πλήρη επανεξέταση του ιατρικού ιστορικού της μικρής Millie, και τελικά έπραξαν σωστά.

Τώρα μένουν μερικές μέρες μέχρι να γυρίσει το παιδί σπίτι του. «Το να σου λένε ότι το παιδί σου δεν έχει πιθανότητες να ζήσει και να βρίσκεσαι εδώ που είσαι σήμερα δεν είναι τίποτα παραπάνω από θαύμα», λέει ο πατέρας.



Οι εξετάσεις, πριν γεννηθεί ακόμη το παιδί, έδειξαν ότι η μικρή είχε κάποιο πρόβλημα με το αριστερό μέρος της καρδιάς, ενώ μετά τη γέννα έγινε πλήρως εμφανής η δυσχερής κατάσταση της υγείας της. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι χρειαζόταν εγχείρηση, αλλά το γεγονός ότι ήταν νεογέννητη τους έκανε σίγουρος ότι δεν θα τα κατάφερνε.

Η Millie έχει ήδη κάνει 2 εγχειρήσεις, βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα είναι στην αγκαλιά των γονιών της!


Τρόφιμα και ροφήματα που ενυδατώνουν

Posted: 11 Aug 2011 12:45 AM PDT

Απαραίτητα για να αποφύγουμε καταστάσεις αφυδάτωσης

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 60 % περίπου από νερό. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνουμε αρκετά υγρά την ημέρα και να επιλέγουμε τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, ώστε να το κρατάμε καλά ενυδατωμένο.

Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε την περιεκτικότητα διαφόρων τροφών σε νερό, παρατηρώντας ότι τα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται στην κορυφή επιβεβαιώνοντας και με αυτό τον τρόπο την τεράστια θρεπτική αξία αυτής της ομάδας τροφίμων.

Τρόφιμο - % περιεκτικότητα σε νερό

Μαρούλι 96
Λάχανο 93
Καρπούζι 92
Μπρόκολο 91
Γάλα 88
Καρότο 87
Πορτοκάλι 87
Μήλο 84
Ψάρι 78
Πατάτα 77
Μπανάνα 74
Καλαμπόκι 70
Δαμάσκηνα 70
Κοτόπουλο 67
Μοσχάρι 59
Φέτα 56
Γκούντα 43
Γραβιέρα 39
Ψωμί 37
Βούτυρο 16
Ζάχαρη 1

Ανεπαρκής ενυδάτωση για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τόσο την πνευματική, όσο και τη σωματική απόδοση ενός ατόμου, ενώ δεν πρέπει να περιμένουμε να διψάσουμε για να ενυδατωθούμε. Το αίσθημα της δίψας σημαίνει ότι είμαστε ήδη αφυδατωμένοι.

Για τους παραπάνω λόγους απαιτείται να προσέχουμε ώστε η διατροφή μας να περιέχει τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, οπότε σε συνδυασμό με επαρκή πρόσληψη υγρών και ροφημάτων να αποφεύγουμε καταστάσεις αφυδάτωσης.

Επιχείρηση «καθαρή έξοδος» στα διόδια Ελευσίνας - Αφιδνών

Posted: 11 Aug 2011 12:44 AM PDT

Οι οδηγοί θα παραλαμβάνουν από τον ΣKΑΪ μία σακούλα απορριμμάτων

O ΣKΑΪ φροντίζει ώστε η μεγάλη έξοδος των Αθηναίων, την Παρασκευή 12 Αυγούστου να είναι η πιο καθαρή των τελευταίων ετών.

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών μαζί με την απόδειξη των διοδίων, οι οδηγοί θα παραλαμβάνουν και μία σακούλα για τα σκουπίδια της διαδρομής τους από τον ΣΚΑΪ, προκειμένου κάθε οδηγός και οι συνεπιβάτες του να πετούν τα σκουπίδια τους εκεί και όχι στο δρόμο.

Με αυτή τους την ενέργεια η Ολυμπία Οδός και η Νέα Οδός υποστηρίζουν την προσπάθεια «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Οι σακούλες είναι ευγενική προσφορά του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας. Είναι κατασκευασμένες από 100% ανακυκλωμένο υλικό και βιοδιασπώμενες, ενώ μέσα σε 3-4 χρόνια γίνονται νερό, διοξείδιο του άνθρακα, χώμα και βιομάζα.

Ο καιρός σήμερα

Posted: 11 Aug 2011 12:39 AM PDT

Το θερμόμετρο έως τους 30 βαθμούς Κελσίου

Πρόσκαιρες καταιγίδες στα βορειοανατολικά και βαθμιαία βελτίωση προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική καιρός γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμοί Κελσίου.

Μπαράζ ληστειών τη νύχτα

Posted: 11 Aug 2011 12:38 AM PDT

Τέσσερις επιθέσεις μέσα σε λιγότερο από μία ώρα

Σειρά ένοπλων ληστειών σημειώθηκε τη νύχτα στην Αθήνα και τα προάστια. Η αρχή έγινε στις 4:11 όταν άγνωστος λήστεψε ιδιοκτήτη περιπτέρου επί της λεωφόρου Κηφισίας 213 στο Μαρούσι. Ο δράστης αφαίρεσε άγνωστο ποσό και διέφυγε με τα πόδια.

Στις 4:27 στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 240 στο Μπραχάμι άγνωστος λήστεψε κατάστημα με τυρόπιτες. Με λεία άγνωστο ποσό διέφυγε με μοτοσικλέτα.

Στις 4:30 δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα λήστεψαν υπάλληλο πρατηρίου καυσίμων επί της λεωφόρου Γρηγορίου Λαμπράκη 365 στο Κερατσίνι. Οι δράστες διέφυγαν κι αναζητούνται.

Στις 5:00 σημειώθηκε απόπειρα ληστείας σε περίπτερο στον Κορυδαλλό. Ο επίδοξος ληστής επιχείρησε να ληστέψει υπάλληλο περιπτέρου επί της οδού Μικράς Ασίας αλλά εκείνος αντέδρασε με αποτέλεσμα ο δράστης να τον πυροβολήσει στο πόδι με αεροβόλο όπλο και να τον τραυματίσει ελαφρά. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Ανοίγοντας δρόμο μες στον πάγο

Posted: 11 Aug 2011 12:37 AM PDT

Ειδικοί μελετούν το νερό στο Βόρειο Πόλο

Μπροστά είναι το παγοθραυστικό «Healy» και ακολουθεί το σκάφος της καναδικής ακτοφυλακής «Louis S. St-Laurent» κατά τη διάρκεια αποστολής στην Αρκτική. Επιστήμονες της αμερικανικής κυβέρνησης θα φτάσουν εκεί την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια αποστολής έρευνας, προκειμένου να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν την οξύνιση των υδάτων στον Αρκτικό Ωκεανό, που θεωρούνται ιδιαίτερα ευάλωτα στην απορρόφηση του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Οι ειδικοί θα περάσουν επτά εβδομάδες πάνω στο παγοθραυστικό όσο πιο κοντά στο Βόρειο Πόλο γίνεται προκειμένου να συλλέξουν δείγματα νερού για να μετρήσουν χημικούς δείκτες.

Η φωτογραφία είναι από τον Αύγουστο του 2009

Τροχαίο τη νύχτα στη λεωφόρο Αθηνών

Posted: 11 Aug 2011 12:35 AM PDT

Τραυματισμένος ο οδηγός μοτοσικλέτας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα όταν ανατράπηκε το δίκυκλό του στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Αντιγόνης, στο ρεύμα προς Χαϊδάρι.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 4:25 όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας με αποτέλεσμα αυτή να ανατραπεί και ο ίδιος να βρεθεί στην άσφαλτο.

Τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η κυκλοφορία στο σημείο διεξάγεται κανονικά.

Κηδεύεται σήμερα ο Αναστάσιος Πεπονής

Posted: 11 Aug 2011 12:33 AM PDT

Τελευταίο αντίο στον υπουργό που θέσπισε το ΑΣΕΠ

Στις 11 σήμερα το πρωί κηδεύεται ο πρώην υπουργός Αναστάσιος Πεπονής.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α' νεκροταφείο Αθηνών και με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Ο Α. Πεπονής πέθανε σε ηλικία 87 ετών τη Δευτέρα.

Πέντε νεκροί από έκρηξη στο Πακιστάν

Posted: 11 Aug 2011 12:32 AM PDT

Κοντά σε όχημα της αστυνομίας

Βόμβα που πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό εξερράγη πριν λίγο κοντά σε αστυνομικό όχημα στο Πακιστάν με αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

Μεταξύ των νεκρών είναι και τέσσερις αστυνομικοί.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Πεσαβάρ στα βορειοδυτικά του Πακιστάν.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές