Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Ποιος κυβερνά;

Posted: 18 Aug 2012 09:40 AM PDT

 

O πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι με μια αιφνιδιαστική κίνηση ανακοίνωσε την παραίτηση του ισχυρού υπουργού Άμυνας, του αρχηγού του Στρατού καθώς και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματικών, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει την πολιτική ισχύ που απέκτη­σαν οι στρατιωτικοί μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Παράλληλα κατήργησε μια συνταγματική διακήρυξη που είχε εκδώσει το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμε­ων, πριν αναλάβει εκείνος εξουσία στις 30 Ιουνίου, η οποία ψαλίδιζε τις δικές του αρμοδιότη...

Άνοιξε κύκλος αίματος

Posted: 18 Aug 2012 08:19 AM PDT

Μία ημέρα μετά την απο­τρόπαιη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη πέρσι στις 10 Μαΐου οργανω­μένο τάγμα εφόδου πραγματοποίη­σε περιπολία θανάτου στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και εντόπισε και σκότωσε με μαχαίρι νεα­ρό μετανάστη, υπήκοο Πακιστάν, στη συμβολή των οδών Στρατηγού Καλλάρη και Κωνσταντινίδη, στα Κάτω Πατήσια. Η υπόθεση αποδόθηκε σε αντίποι­να. Η αστυνομία... δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να εξιχνιάσει την υπόθεση, όπως επίσης πλειάδα σχετικών εγκλη­μάτων τυφλής βίας και ματωμέν...

Γεωργία, ΑΤΕ και ανάπτυξη

Posted: 18 Aug 2012 06:40 AM PDT

Του Θεόδωρου Παπαηλία

Καθηγητή ΤΕΙ Πειραιά

Ο τρόπος απελευθέρωσης της χώρας υπήρξε αιτία εν πολλοίς του εγγειοδιαρθρωτικού προβλήμα­τος, το οποίο «λύθηκε» μέχρι τον Με­σοπόλεμο κληροδοτώντας σημαντικά προβλήματα. Η διανομή των εθνικών γαιών, ή ό,τι τέλος πάντων είχε απο­μείνει από τις καταπατήσεις, ρυθμί­σθηκε το 1871, ενώ η απαλλοτρίωση των τσιφλικιών μετά τον Πρώτο Πό­λεμο. Κυριάρχησε, ως εκ τούτου, με μικρές εξαιρέσεις ο μικρός κλήρος . Έτσι η σταδιακή εθνική ολοκλήρωση αλλά και η γεωγραφία ...

Ψαλίδι στις ΔΕΚΟ

Posted: 18 Aug 2012 05:59 AM PDT

Επιχείρηση με τον κωδικό «μισθολόγιο ΔΕΚΟ» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την κυβέρνηση και περιλαμβάνει ορι­ζόντιες περικοπές αμοιβών, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώ­σεις μπορεί να φτάσουν και στο 50%, με κατάργηση ειδικών επιδομάτων και έκτακτων αμοιβών για υπερωρίες και απο­ζημιώσεις καθώς και καθολική εφαρμογή του πλαφόν των 2.000 ευρώ στις συνολικές αποδοχές εργαζομένων.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, η χωρίς εξαιρέσεις εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ και μάλιστα αναδρομικά ...

Διώχνουν 40.000

Posted: 18 Aug 2012 05:46 AM PDT

Από τη «δεξαμενή» των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα προκύψει το... κύμα του προσωπικού που θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία μέσα στους επόμενους μήνες.

Το Δημόσιο θα σαρωθεί από δραστικές περικοπές συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου, καθώς και ωρομισθίων ή ημερομισθίων, προκειμένου να επιτευχθούν δύο στόχοι:

◆ Η μείωση των υπαλλήλων που σήμερα απασχολούνται στο Δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015, μαζί με τις...

Το συνταγματικό δικαίωμα στη μονιμότητα

Posted: 18 Aug 2012 05:24 AM PDT

Του Αντώνη Μανιτάκη

Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου

Η συνταγματική εγγύηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, όπως κατοχυρώ­νεται σήμερα στο άρθρο 103 παρ. 4, είναι πολύ παλιά και καθιερώθηκε με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 1911 με την έλευση του Ελευθερίου Βενιζέλου, ως δραστική αντιμετώπι­ση της κομματικής φαυλοκρατίας και ασυδοσίας, που επικρατούσε μέχρι τό­τε, σχετικά με τους διορισμούς και τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Κάθε πολιτική παράταξη που κέρ­διζε τις εκλογές φρόντι...

Ο εφιάλτης της ΔΗΜΑΡ

Posted: 18 Aug 2012 02:56 AM PDT

Από όλα τα ζόρια της συγκυβέρνησης των τριών, το πιο επείγον είναι οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ. Μπορεί ο Βενιζέλος να είναι αυτός που έχει το μεγαλύτερο «ειδικό βάρος», καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρότερη κοινοβουλευτική δύναμη και θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ. ακόμη και χωρίς το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, αλλά η αριθμητική δεν παράγει πολιτική. 

Αν η ΔΗΜΑΡ αναγκαστεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, τότε το εγχείρημα θα χά­σει πολύ μεγάλο μέρος από την πολιτική του νομιμοποίηση κα...

Προκαλεί ο Γ.Α.Π.

Posted: 17 Aug 2012 11:19 AM PDT

Διαβάζουμε διάφορα σχόλια και δημοσιεύματα για τις χλιδάτες διακοπές του Γιώργου Παπανδρέου. Ότι μένει σε ξενοδοχείο όπου η σουίτα κοστίζει χίλια ευρώ, κλπ, κλπ. Βεβαία, αν πληρώνει τόσα, είναι προφανώς πρόκληση αυτή την εποχή, αλλά δεν είναι αυτό το πρώτο ζητούμενο.

Τα θέμα είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός σε μια περίοδο που η χώρα είναι στην κόψη του ξυραφιού και η κοινωνία έχει διαλυθεί, αυτός επί δυο μήνες γυρίζει από νησί σε νησί, από κανό σε κανό, από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, λες και είνα...

Απαγόρευσαν σε πίνακα την έξοδο από τη χώρα

Posted: 17 Aug 2012 09:37 AM PDT

Απόφαση με βάση την οποία απαγορεύεται να μεταφερθεί στο εξωτερικό ο πίνακας «Το παιδί με το περιστέρι» του Πάμπλο Πικάσο, εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού της Βρετανίας.

Η αξία του πίνακα υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια λίρες και πρόσφατα δημοπρατήθηκε από τον οίκο Κρίστις και κατέληξε στα χέρια ιδιώτη.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να αγοράσει τον πίνακα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η απαγόρευση της μεταφοράς του στο εξωτερι...

Δημιουργία μηχανισμού αποβολής από την ευρωζώνη ζητά η Αυστρία

Posted: 17 Aug 2012 07:51 AM PDT

Την αποβολή από την ευρωζώνη των χωρών που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Μίκαελ Σπιντελέγκερ, τονίζοντας ότι έχει συζητήσει το θέμα με Ευρωπαίους ομολόγους του.

«Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα αποκλεισμού κάποιου κράτους μέλους από την νομισματική ένωση, όπως είναι οι χώρες που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Σπιντελέγκερ σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν εννοεί την Ελλάδα απάντησε...

Mόσχα: Σύλληψη Κασπάροφ

Posted: 17 Aug 2012 07:39 AM PDT

Η ρωσική αστυνομία συνέλλαβε τον θρύλο του σκάκι Γκάρι Κασπάροφ ο οποίος είχε μεταβεί στο ρωσικό δικαστήριο για να παρακολουθήσει τη δίκη των Pussy Riot.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κασπάροφ, που είναι ένας από τους γνωστότερους επικριτές το Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν πήγε στο δικαστήριο για να διαμαρτυρηθεί, αλλά για να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Στη φωτογραφία διακρίνονται Ρώσοι αστυνομικοί να "περιποιούνται" τον Κασπάροφ.

Ο Κασπάροφ αποσύρθηκε το 2005 για να ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολιτική,...

Δύο χρόνια φυλακή στις Pussy Riot

Posted: 17 Aug 2012 07:24 AM PDT

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε το δικαστήριο στα τρία μέλη του ρωσικού γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot με την κατηγορία του χουλιγκανισμού υποκινούμενου από θρησκευτικό μίσος.

Αρχικά ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει φυλάκιση τριών ετών στα μέλη του συγκροτήματος, ενώ η δικαστής Μαρίνα Σίροβα επανέλαβε τα επιχειρήματα του εισαγγελέα και υπογράμμισε ότι οι κατηγορούμενες δεν έδειξαν καμία «μεταμέλεια», διατάραξαν «τη δημόσια τάξη» και «προσέβαλαν το αίσθημα των πιστών».

Οι δικηγό...

Αποζημίωση 270.000 ευρώ σε συγγενείς θύματος τροχαίου λόγω παραλείψεων του ΕΚΑΒ

Posted: 17 Aug 2012 07:13 AM PDT

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή αγωγή συγγενών 18χρονου, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε τροχαίο στη Λεωφόρο Κηφισίας και τους επιδίκασε αποζημίωση 270.000 ευρώ, λόγω παραλείψεων οργάνων του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με όσα περιγράφουν στην αγωγή τους οι συγγενείς του 18χρονου, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθυστέρησε να φτάσει στο σημείο του τροχαίου 55 λεπτά ενώ δεν εστάλη κινητή ιατρική μονάδα.

Επικαλέστηκαν ιατρικές γνωματεύσεις οι οποίες επέκριναν την καθυστέρηση 55 λεπτών για τη διακομιδή του 1...

Δικαστήριο απαγόρευσε στη Μόσχα το gay pride για 100 χρόνια!

Posted: 17 Aug 2012 06:29 AM PDT

O δικαστής στη Μόσχα ξεπέρασε τον εαυτό του και επικύρωσε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης για την απαγόρευση των παρελάσεων ομοφυλόφιλης περηφάνιας στην πόλη, ζητώντας την μη διεξαγωγή τους για τα επόμενα 100 χρόνια!

Κατά της απόφασης είχε προσφύγει ο Ρώσος ακτιβιστής, Νικολάι Αλεξέγεφ, υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

Ο Δήμος υποστηρίζει αντίθετα ότι οι παρελάσεις μπορεί να διαταράξουν την τάξη και ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν τις υποστηρίζουν.

Επίσης εξέφρασε την αντίθεση τ...

Δεκάδες προσαγωγές Ρομά στον Βοτανικό

Posted: 17 Aug 2012 06:24 AM PDT

Επιχείρηση με κλιμάκια της Υπηρεσίας Καθαριότητος του Δήμου Αθηναίων και της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε η αστυνομία σε καταυλισμό Ρομά στον Βοτανικό, όπου πριν από λίγες μέρες είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας προσήχθησαν 85 Ρομά αλβανικής καταγωγής προκειμένου να εξεταστεί το νόμιμο της παραμονής τους στη χώραω και απομακρύνθηκαν απορρίμματα και επιβλαβή υλικά από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί το βράδυ της 14ης Αυγούστου.

Νέα μνημονιακή Κεντροαριστερά

Posted: 17 Aug 2012 06:11 AM PDT

Σε εκδοτικό συγκρότημα των νοτίων προαστίων συγκεντρώνονται διάφοροι πρώην "δελφίνοι" του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συντονίσουν τις δυνάμεις τους μπας και προκύψει νέο κόμμα.
Τα περισσότερα στελέχη δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στο πλευρό του Βενιζέλου και θέλουν να "ανασυγκροτήσουν τον χώρο της Κεντροαριστεράς" όπως λένε.
Τώρα, τι σόι χώρος Κεντροαριστεράς θα 'ναι αυτός, αφού οι περισσότεροι είναι μέχρι τα μπουνιά υπέρ του μνημονίου, ένας θεός ξέρει. Α.Δ.

KKE: Επιμήκυνση με στόχο τον λαό

Posted: 17 Aug 2012 06:02 AM PDT

"Με εφαρμογή όλων των μνημονίων και επιβολή νέων" ισοδυναμεί η επιμήκυνση, εκτιμά το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του, με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης - δανειστών.

Το ΚΚΕ κάνει επιπλέον την εκτίμηση ότι η νέα χρεοκοπία, για την οποία, όπως σημειώνει, κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν ως προς το ποιος τη θέλει και ποιος όχι, είναι δρομολογημένη.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο λαός θα πληρώσει και πάλι τις συνέπειες, πράγμα που, σύμφωνα με το ΚΚΕ, είναι ο πραγματικός στόχος των μ...

Φύγε εσύ...έλα εσύ

Posted: 17 Aug 2012 05:13 AM PDT

Κόσμος πάει και έρχεται στην ΕΡΤ. Ο περισσότερος δηλαδή πάει, αφού η νέα ηγεσία αρχίζει να επιλέγει τα πρόσωπα της αρεσκείας της για εκπομπές και θέσεις επιτελικές.
Το ίδιο γαϊτανάκι όλα τα χρόνια. Φεύγουν οι μεν, έρχονται οι δε. Μόνο πολλές φορές, αυτοί που φεύγουν - η τους...φεύγουν - είναι καλύτεροι από αυτούς που έρχονται.
Τουλάχιστον Καλημέρης και ο Σπυρόπουλος ξέρουν από τηλεόραση. Το ζητούμενο είναι όχι, όπως λένε κάποιοι, να κρατήσουν ισορροπίες, αλλά να προσφέρουν αντικειμενική ενημέ...

Το επάγγελμα του «σπρώχτη»

Posted: 17 Aug 2012 04:47 AM PDT

Επάγγελμα με πλήρες ωράριο και ένσημα έκαναν στην Ιαπωνία το σπρώξιμο του κόσμου στα τρένα.

Οι αρμαδιότητές τους μάλιστα θεωρούνται ιδιαιτέρως σημαντικές καθώς αν δεν υπήρχαν αυτοί, τα τρένα της Ιαπωνίας θα δυσκολεύονταν να ξεκινήσουν.

Βούτηξε στο κενό από την βεράντα του σπιτιού του

Posted: 17 Aug 2012 04:21 AM PDT

Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες λίγο πριν τις 9:00 το βράδυ στη Λιβαδειά...

Οι περαστικοί έπαθαν σοκ, βλέποντας ένα νεαρό άνδρα να βουτάει από την βεράντα του 3ου ορόφου και να πέφτει νεκρός στη μέση του δρόμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 30χρονος διέμενε μαζί με τους γονείς του και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Η αστυνομία απέκλεισε κατ' αρχήν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ η σωρός του 30χρονου διακομίσθηκε στην Αθήνα για νεκροψία.

Πηγή: www.lamiareport.gr

Αστυνομικός πυροβόλησε σκύλο

Posted: 17 Aug 2012 04:02 AM PDT

Τον σκύλο ενός αστέγου πυροβόλησε ένας αστυνομικός στη Νέα Υόρκη καθώς προσπαθούσε να διώξει τους αστυνομικούς που ήθελαν να πλησιάσουν τον ιδιοκτήτη του.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί επιχείρησαν να πλησιάσουν τον άστεγο ο οποίος είχε πέσει στο δρόμο αλλά όταν το σκυλί ξεκίνησε να τους γαβγίζει και να κατευθύνεται προς το μέρος τους θέλοντας να προστατέψει τον ιδιοκτήτη του, ένας αστυνομικός αποφάσισε να το πυροβολήσει.

Το γεγονός προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των περαστικών, ενώ η αστυνομί...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές