Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


Απίστευτο show στο America's Got Talent(video)

Posted: 14 Jul 2011 11:52 AM PDT

Δείτε το βίντεο







http://xsefoto.blogspot.com/

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Βρήκαν τα μέλη του 8χρονου μέσα στο ψυγείο

Posted: 14 Jul 2011 11:41 AM PDT

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε έναν 35χρονο άνδρα με την κατηγορία της δολοφονίας ανηλίκου, όταν βρέθηκαν μέσα στο ψυγείο του και σε έναν κάδο κοντά στο σπίτι του διαμελισμένα μέλη του 8χρονου Leiby Kleztky, που είχε εξαφανιστεί από το απόγευμα της Δευτέρας.


Οι αρχές οδηγήθηκαν στον ύποπτο Levi Aron, όταν εικόνες από κλειστό σύστημα παρακολούθησης τον έδειξαν να περπατά στο δρόμο με τον ανήλικο.

Ο μικρός πήρε άδεια από την κατασκήνωση για να συναντήσει τους γονείς του. Αφού όμως περπάτησε επτά τετράγωνα, χάθηκε και ζήτησε βοήθεια από έναν περαστικό… που έμελλε να είναι και ο δολοφόνος του!

Ο δολοφόνος του 8χρονου πήγε μάλιστα στον οδοντίατρο, αναγκάζοντας τον μικρό να τον περιμένει στο δρόμο επί επτά λεπτά. Τα αρχεία του ιατρείου όμως ήταν αυτά που οδήγησαν τους αστυνομικούς στο σπίτι του υπόπτου.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του και τον ρώτησαν πού βρίσκεται ο μικρός Leiby Kleztky, εκείνος τους έδειξε την κουζίνα του σπιτιού του…

Τα υπόλοιπα μέλη από το κορμάκι του μικρού αγοριού βρέθηκαν τυλιγμένα σε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών, μέσα σε μια βαλίτσα σε έναν κάδο, όχι πολύ μακριά από το σπίτι του δολοφόνου.






newsbeast.gr
http://himaira.blogspot.com

Στρατιωτική πειθαρχία ζήτησε ο Βενιζέλος και έγινε κόλαση στη Βούλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Posted: 14 Jul 2011 11:33 AM PDT






http://papatzides.blogspot.com

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

«Υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά δεν πρέπει να επικοινωνήσουμε»

Posted: 14 Jul 2011 05:48 AM PDT

«Υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά δεν πρέπει να επικοινωνήσουμε»

Ο διάσημος αστροφυσικός Στέφεν Χόκινγκ προκάλεσε άλλη μια φορά την προσοχή της διεθνούς κοινότητας με την δήλωσή του ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν και προειδοποίησε η ανθρωπότητα να μην επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί τους.

Ο καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αστροφυσικός, που 
πάσχει από μία ασθένεια των νευρώνων, γνωστή ως Λου Γκέριγκ, είπε τα παραπάνω σε μία νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Discovery Channel.


Υπογράμμισε ότι σε ένα σύμπαν με 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, που ο καθένας περιλαμβάνει εκατομμύρια αστέρια, είναι απίθανο η γη να είναι το μόνο μέρος όπου υπάρχει ζωή.

«Για το μαθηματικό μου μυαλό, μόνο αυτοί οι αριθμοί είναι αρκετοί για να θεωρώ λογική την ύπαρξη εξωγήινων. Η πραγματική πρόκληση είναι να βρούμε με τι μοιάζουν πραγματικά», πρόσθεσε.

«Πρέπει μονάχα να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας για να καταλάβουμε πως η ανθρώπινη φύση μπορεί να μετεξελιχτεί σε κάτι που δε θέλουμε να συναντήσουμε», επεσήμανε. «Τέτοια ανεπτυγμένα όντα μπορεί να κινούνται κατά νομάδες, ψάχνοντας να κατακτήσουν και εποικίσουν άλλους πλανήτες».

«Αν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν ποτέ, νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα μοιάζει με αυτό της πρώτης επίσκεψης του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική, που δεν ήταν και τόσο καλό για τους ιθαγενείς».

Οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει πλειστάκις να έλθουν σε επαφή με πιθανούς εξωγήινους πολιτισμούς. Το 2008 η NASA εξέπεμψε στο διάστημα το τραγούδι των Μπιτλς «Across the Universe» προκειμένου να λάβει κάποιο μήνυμα φιλίας από εξωγήινες μορφές ζωής. Το μήνυμα αυτό αναμένεται να φθάσει στην περιοχή του Πολάρις το 2439.

Όταν το ψηφιακό φλερτ γίνεται... εφιάλτης

Posted: 14 Jul 2011 05:43 AM PDT

Ο 35χρονος Wylie Iwan από την πολιτεία Washington στα βορειοδυτικά των ΗΠΑ θα το σκεφτεί πάρα πολύ καλά πριν αποφασίσει ξανά να έχει συχνή επικοινωνία με μια γυναίκα στο Internet. Η 50χρονη Cheryl Gray από το Michigan έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τον Iwan.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας γνωρίστηκαν στο Facebook και πιο συγκεκριμένα στο παιχνίδι Mafia Wars. Η επικοινωνία έγινε σύντομα καθημερινή και κάποια στιγμή ο 35χρονος είπε στην 50χρονη ότι ήταν ευπρόσδεκτη να ταξιδέψει μέχρι την πολιτεία της Washington για να τα πουν κι από κοντά. Η Gray άρχισε να στέλνει συνεχώς δώρα στον Iwan και κάποια στιγμή του είπε ότι έχει βγάλει εισιτήρια για το Seattle. Τότε ήταν που ο Iwan αισθάνθηκε κάποια πίεση και για να δώσει τέλος στην ιστορία είπε στην Gray ότι έχει γνωρίσει κάποια άλλη γυναίκα.

Η Gray δεν αντέδρασε και πολύ καλά στη νέα τροπή που πήρε η υπόθεση και δημιούργησε ένα hate group στο Facebook, θέλοντας έτσι να εκφράσει την οργή της για τον Iwan. Λίγο μετά, η ιστορία απέκτησε νέο ενδιαφέρον. Η Gray απέστειλε εξώδικο στον Iwan, ζητώντας να την αποζημιώσει με 956,88 δολάρια για τα αεροπορικά εισιτήρια και τα δώρα που του είχε στείλει. Πριν συνέλθει από το σοκ, ο Iwan βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα νέο αίτημα, αυτή τη φορά για 8.386,88 δολάρια. Αυτή τη φορά, η Gray αξίωνε αποζημίωση για ψυχική οδύνη και προσβολή της προσωπικότητάς της.

Αυτό που απομένει είναι εάν η υπόθεση δε θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες. Ο Iwan και η Gray δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στη ζωή τους, οπότε δύσκολα μπορεί να φτάσει στο δικαστήριο μια 100% ψηφιακή σχέση.



ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
http://sourta-ferta.blogspot.com

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ !!!!!!!!!!! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ(video)

Posted: 14 Jul 2011 05:33 AM PDT

Ο Andre Rieu είναι ένας 62χρονος Ολλανδός βιολιστής, από τα μεγαλύτερα εν ζωή ονόματα μαέστρων κλασικής μουσικής σήμερα στον κόσμο.Θεωρείται ο κορυφαίος ερμηνευτής στον κόσμο, των βάλς των Γιόχαν Στράους (πατέρα & υιού). Από το 1987 δημιουργεί την διάσημη ορχήστρα του: Johann Strauss Orchestra, με 50 περίπου εξαιρετικούς μουσικούς. Έχει γυρίσει όλο τον κόσμο και έχει παίξει στα μεγαλύτερα θέατρα & αίθουσες του κόσμου. Του έχει απονεμηθεί 2 φορές το World Music Award (κάτι σαν Όσκαρ για την παγκόσμια μουσική σκηνή κάθε είδους..) και έχει αρκετούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους σε ευρωπαικές χώρες, Αυστραλία και Βρετανία...

Το 2001 δίνει στήν ιστορικότερη αίθουσα συναυλιών της Βρετανίας (και μιά από τις πιό γνωστές ανα το κόσμο, μαζί με τη Σκάλα του Μιλάνου, το Madison Square Garden της Ν. Υόρκης κ.τ.λ), στο Royal Albert Hall του Λονδίνου,(έχουν παίξει και ερμηνεύσει εκεί κατά καιρούς όλοι οι μεγάλοι του 20αι.-από Κάλλας και Έντιθ Πιάφ μέχρι U2 kai Beatles) μια  από τις σπουδαιότερες συναυλίες του, το Millenium Concert, (η οποία μάλιστα ηχογραφείται ζωντανά και βγαίνει αργότερα σε δίσκο).
Επιλέγει για το κλείσιμο μιάς συναυλίας, με έργα Strauss, Shostakovich, George Gershwin Glen Miller, και άλλων μεγάλων κλασικών των προηγούμενων, αλλά κυρίως  του 20 αι.,  το κομμάτι που περιλαμβάνει το βίντεο που ακολουθεί απ'το you tube. Το τι επακολουθεί στην αίθουσα το "περιγράφει" το ίδιο το βίντεο..
Η συναυλία δεν είχε καμμιά απολύτως σχέση με το επίσημο Ελληνικό Κράτος , δεν διοργανώθηκε από κάποιο κρατικό ή ιδιωτικό ελληνικό φορέα, ούτε συμμετέχει σ'αυτήν με οποιονδήποτε τρόπο κάποιος Έλληνας, σαν μουσικός , μάνατζερ, οργανωτής ή απλός θεατής..(Το θέατρο είναι κατάμεστο από ..Βρετανούς όλων των ηλικιών-και όχι μόνο?-)
Αυτός που "τιμάται" όμως από τον Andre Rieu, με την επιλογή του, είναι ένας κλασικός του 20αι. που έχει ξεπεράσει προ πολλού τα στενά όρια της νεοελληνικής μιζέριας και έχει γίνει μέρος της παγκόσμιας μουσικής πολιτιστικής κληρονομιάς εις το διηνεκές...
Το βίντεο στο you tube έχει πάνω από 2.448.993 προβολές..
Απολαύστε υπέυθυνα..



http://wwwaristofanis.blogspot.com

Το στοιχειωμένο γκαράζ !!!

Posted: 14 Jul 2011 05:25 AM PDT

Ο Nick White είναι 35 ετών και παρά το νεαρό της ηλικίας του αποφάσισε να πατήσει στα δικά του πόδια και να πάρει το ρίσκο να ανοίξει μία μικρή δική του επιχείρηση στην πόλη Doncaster, στο νότιο Yorkshire της Αγγλίας.
Οι δουλειές του πήγαιναν καλά, αλλά κάτι περίεργο συνέβαινε εν αγνοία του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Όταν άνοιγα το πρωί την επιχείρησή μου, έβλεπα μία περίεργη ακαταστασία στο χώρο. Τα λάστιχα των αυτοκινήτων ήταν πεταμένα από εδώ και από εκεί, ενώ έβρισκα και διάσπαρτες στο χώρο πέτρες», ισχυρίστηκε ο ίδιος. Ο Nick δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε, για αυτό αποφάσισε να ψάξει λίγο περισσότερο το παρελθόν του γκαράζ. 

Η αρχική του υποψία ότι μπαίνουν κλέφτες εξατμίστηκε κάπως γρήγορα από τη στιγμή που δεν έλειπαν κάποια από τα μηχανικά εξαρτήματα των αυτοκινήτων. Αποφάσισε να πλησιάσει και τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του γκαράζ, μήπως και του αναφέρει κάτι αξιοπερίεργο, μήπως και είχε πέσει κάτι αφύσικο στην αντίληψή του. Δεν φανταζόταν όμως αυτά που θα άκουγε! 
Η μαρτυρία του προηγούμενου ιδιοκτήτη!
Ο Nigel Lee, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του γκαράζ, αναγκάστηκε να αποκαλύψει όλη την αλήθεια στον Nick: «Συνέβαιναν τρομαχτικά πράγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ενώ φεύγοντας κλείδωνα καλά την πόρτα και έβαζα λουκέτο, το πρωί είχα την αίσθηση ότι κάποιος ή κάποιοι «περνούσαν» ανάμεσα από τους σωρούς με τα λάστιχα. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ήρθαν κάποιοι πελάτες και μου είπαν ότι κατά καιρούς έβλεπαν πέτρες και νομίσματα να αιωρούνται μέσα στο χώρο.

Είχα τρομάξει τόσο πολύ που φώναξα ιερέα για να κάνει έναν εξορκισμό. Όμως τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν καθόλου. Και αφού ο εξορκισμός δεν κατάφερε να διώξει τα φαντάσματα που είχαν στοιχειώσει το χώρο, δεν μου έμενε άλλη επιλογή από το να το πουλήσω». Φυσικά στο πωλητήριο δεν αναφερόταν αυτή η «μικρή λεπτομέρεια» γιατί κανείς δεν θα αγόραζε ένα στοιχειωμένο γκαράζ. 
Τα φαντάσματα είχαν τρύπιες τσέπες;
Τώρα πια ο νέος ιδιοκτήτης ήξερε όλη την αλήθεια. Το γκαράζ που αγόρασε είχε "συνιδιοκτήτες". Έμαθε να ζει με αυτό. Μέχρι που ένα πρωινό Παρασκευής ανοίγοντας την πόρτα του γκαράζ και κατευθυνόμενος προς τους σωρούς με τα λάστιχα, σκόνταψε πάνω σε ένα αντικείμενο.

«Ήταν ένα κέρμα και μάλιστα φαινόταν πολύ παλιό. Μου έκανε εντύπωση το πώς βρέθηκε ένα τόσο παλιό νόμισμα μέσα στο γκαράζ. Δεν ανήκε σίγουρα σε εμένα, αλλά αποκλειόταν να ανήκει και σε κανένα πελάτη μου». Το νόμισμα είχε πάνω την εικόνα του μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, Γεώργιου VI, και χρονολογείται το 1936. Τελικά ήταν πολύ παλιό. «Δεν έδωσα και τόσο σημασία στο περιστατικό, αλλά ομολογώ ότι με προβλημάτισε», είπε. 

Όμως μόλις την προηγούμενη βδομάδα και ενώ εξυπηρετούσε κάποιον πελάτη μέσα στο γκαράζ, τον φώναξε ένας υπάλληλος και του έδειξε ένα νόμισμα κάπου ανάμεσα στα λάστιχα που φαινόταν πολύ παλιό. «Αμέσως παραξενεύτηκα. Μέσα σε δύο βδομάδες να έχουν βρεθεί μέσα στο δικό μου γκαράζ δύο νομίσματα και μάλιστα τόσο παλιά; Το δεύτερο νόμισμα χρονολογείται το 1938 και βρέθηκε στο ίδιο ακριβώς σημείο με το πρώτο. Σύμπτωση; Σκέφτηκα πως ίσως τα φαντάσματα φεύγοντας βιαστικά άφησαν κάτι πίσω τους.» 
Χορός ψυχών!
Ο νεαρός ιδιοκτήτης έχει πεισθεί πια ότι υπάρχουν φαντάσματα μέσα στο γκαράζ. Είχε ακούσει περίεργες ιστορίες και θρύλους για το μέρος αυτό αλλά ποτέ δεν έδωσε σημασία. Φυσικά δεν μπόρεσε να εξηγήσει λογικά το πώς βρέθηκαν αυτά τα δύο αρχαία νομίσματα εκεί, όμως όπως λέει ο ίδιος, θέλει να μάθει την αλήθεια. Το θέμα είναι ποιος θα του την πει;

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο το θέμα, έμαθε ότι το κτίριο αυτό αρχικά ήταν ένα μικρό εκκλησάκι και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου χρησίμευε ως αυτοσχέδιο νεκροτομείο για τα θύματα του πολέμου. 

«Αυτό με έκανε να σκεφτώ διαφορετικά και να πάψω να φοβάμαι. Ίσως να είναι τα φαντάσματα των νεκρών που χάθηκαν τόσο άδικα κατά τη διάρκεια του Πολέμου, με τις ψυχές τους να «ξυπνούν» από τον αιώνιο λήθαργο. Και από τη στιγμή που δεν με ενοχλούν λέω να τους αφήσω να «σεργιανίζουν»…







http://3otiko.blogspot.com
http://reporter-tv.blogspot.com

Απιστευτο βίντεο. Γυναικα εκτοξευεται σε τροχαίο από το αυτοκίνητο

Posted: 14 Jul 2011 05:20 AM PDT

Μια απρόσεχτη οδηγός πέφτει πάνω σε αυτοκίνητο που περίμενε στο φναρι και η ιδια εκτοξευεται απο το παρ μπριζ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO







http://himaira.blogspot.com

Η Αντεπίθεση ενός καρχαρία (video)

Posted: 14 Jul 2011 05:16 AM PDT

Ο David Saldamando είναι ένας έμπειρος ψαράς, αλλά ακόμα και αυτό ήταν πολύ για εκείνον.
Ψαρεύοντας με την μικρή του βάρκα όταν έπιασε έναν καρχαρία στις ακτές της Καλιφόρνιας.
Ο καρχαρίας όμως δεν θα το άφηνε έτσι το θέμα...
Δείτε το..






http://himaira.blogspot.com

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Οι πιο όμορφες αράχνες του κόσμου

Posted: 14 Jul 2011 05:12 AM PDT

Αν είναι κάτι που αναρωτιέστε για πολύ καιρό, ήρθε η ώρα να σας λύσουμε την απορία σας.
Η πιο όμορφη αράχνη στον κόσμο είναι η Jumping Spider!

Μην νομίζετε ότι όλες είναι αυτά τα μικρά πολύποδα σκούρα τερατάκια που μας τρομοκρατούν μόνο στην θέα τους.
Οι πηδηχτούλες αράχνες έχουν 8 μάτια (για να βλέπουν τα πάντα) και είναι πολύ περίεργες για όσα συμβαίνουν γύρω τους.
είναι μικρές σε μέγεθος και προτειμούν να ζουν δίπλα σε μπαμπού..
Δείτε τις... μέσα από μικροκάμερα..


Habronattus coecatus- αρσενική ενήλικη 


Θηλυκιά Jumping


Pelegrina pervaga - αρσενική 


Asianellus (=Phlegra) festivus


Phidippus audax - θηλυκιά ενήλικη




Phidippus clarus


Phidippus otiosus


Unidentified Jumper


Hentzia palmarum


Unidentified Jumping Spider


Sitticus fasciger


Paraphidippus aurantius Jumping Spider


Phidippus mystaceus




Unidentified Jumper







http://himaira.blogspot.com

Ένας υπέροχος, έξυπνος κόσμος

Posted: 14 Jul 2011 04:39 AM PDT


Κουρτίνες που θα μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, τέντες που θα λειτουργούν όπως τα κλιματιστικά και ρούχα που θα προσαρμόζονται στις καιρικές συνθήκες θα μπουν στη ζωή μας την επόμενη πενταετία.



Ενεργειακές τέντες με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά θα δροσίζουν διπλά, αφού εκτός από τη σκίαση που θα προσφέρουν θα τροφοδοτούν με ρεύμα το κλιματιστικό του σπιτιού. Κουρτίνες θα συσσωρεύουν την ηλιακή ενέργεια στην εξωτερική τους όψη και θα τη μετατρέπουν σε ηλεκτρική, που θα φωτίζει το εσωτερικό του δωματίου. "Εξυπνα" ρούχα θα προσαρμόζονται στις καιρικές συνθήκες, θα φορτίζουν το κινητό μας τηλέφωνο, ενώ θα μετρούν και τον σφυγμό μας στέλνοντας σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα στον γιατρό. Ενα μικροσκοπικό τσιπάκι που μπορεί να εμφυτευτεί σε καρδιακή αρτηρία θα χτυπάει συναγερμό ώρες πριν για το επερχόμενο έμφραγμα.

Αυτά και άλλα προϊόντα, που άλλοτε αποτελούσαν αντικείμενα επιστημονικής φαντασίας, θα είναι κομμάτι της καθημερινότητας μεγάλου μέρους των πολιτών μέσα στην επόμενη πενταετία, χάρη στην τεχνολογία των εύκαμπτων οργανικών υλικών και τις εφαρμογές της νανοτεχνολογίας.

"Ολα αυτά είναι σχεδόν πραγματικότητα. Σε δύο χρόνια από σήμερα ελπίζουμε πως θα βγει στην αγορά αυτή η κουρτίνα από μια γαλλική εταιρεία που κατασκευάζει καρμπόν και προχωρά σε αυτή την επένδυση" τόνισε ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Μπορντό, Γιώργος Χατζηιωάννου, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το πολυγεγονός (συνέδριο για νανοεπιστήμες και εύκαμπτα οργανικά υλικά, σχολείο και διεθνής έκθεση προϊόντων νανοτεχνολογίας) "Nanotechnology 2011" που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Ηδη ορισμένα προϊόντα έχουν κάνει δειλά τα πρώτα τους βήματα στην αγορά, με πρώτες τις ενεργειακές τσάντες που μπορούν να φορτίζουν ηλεκτρικές συσκευές. Ωστόσο, εμπόδια όπως ο μικρός χρόνος ζωής, το υψηλό κόστος και η ανακύκλωσή τους φρενάρουν μέχρι στιγμής τη μαζική τους παραγωγή. Σε δέκα χρόνια, στόχος είναι τα υλικά αυτά να παράγονται από... καλαμπόκι και σιτηρά. Οσο για τα "έξυπνα" υφάσματα, διάσημοι σχεδιαστές ρούχων, όπως ο Ιβ Σεν Λοράν, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Οι εξελίξεις στο πολλά υποσχόμενο επιστημονικό πεδίο των νανοεπιστημών τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και εκτιμάται πως μέχρι το 2017 αυτός θα αντιπροσωπεύει μια αγορά ύψους 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο ράλι αυτό η Ελλάδα διεκδικεί ενεργό ρόλο, συμμετέχοντας σε μεγάλα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, κυρίως μέσω του Εργαστηρίου Λεπτών Υμενίων-Νανοσυστημάτων και Νανομετρίας του ΑΠΘ. Κινδυνεύει, όμως, να χάσει το τρένο των εξελίξεων αν δεν μετουσιώσει τη γνώση σε παραγωγή, σε μια βιομηχανία που τώρα αναπτύσσεται διεθνώς.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Ο Θεός του Ποταμού

Posted: 14 Jul 2011 03:46 AM PDT


Θέλω να σας πω κι εγώ για ένα περιστατικό που έζησα. Είμαι από την Ξάνθη και πριν από 3 χρόνια πήγα με 2 φίλους μου στην Γαλάνη. Εκεί στο πέτρινο μονοπάτι που γίνονται οι γιορτές Νέστου.



Περπατήσαμε λίγο στο μονοπάτι και θαυμάζαμε την θέα του ποταμού πριν από το τούνελ του τραίνου. Σε κάποια στιγμή είδαμε από την στροφή του ποταμού να κολυμπάει μέσα στο νερό κάτι σαν άνθρωπος αλλά δεν ήμασταν σίγουροι. Φανταστείτε κάτι σαν βατραχάνθρωπο κάτω από το νερό αλλά αυτό ήταν εντελώς άσπρο και φορούσε κάτι σαν μακρύ μανδύα που έκανε κινήσεις μέσα στο νερό.


Το βλέπαμε όλοι και φωναχτά αναρωτιόμασταν τι είναι αυτό που βλέπουμε. Καθώς μας πλησίαζε είδαμε ότι έχει και μακριά άσπρα μαλλιά που κουνιόντουσαν στην κίνηση του νερού. Δεν κουνούσε χέρια πόδια όπως κολυμπάμε εμείς αλλά σαν να αιωρούνταν μέσα στο νερό.


Έφτασε μέχρι εμάς και σήκωσε το κεφάλι προς τα πάνω, χωρίς να το βγάλει από το νερό, και μας κοίταξε. Κατέβασε το κεφάλι του πάλι και γύρισε όλο το σώμα του αντίθετα από το ρεύμα του ποταμού και έφυγε από την κατεύθυνση που είχε έρθει σχεδόν αστραπιαία.


Όλο αυτό κράτησε περίπου 2-3 λεπτά. Ένας από την παρέα το έβγαλε φωτογραφία με το κινητό του καθώς μας πλησίαζε αλλά όταν αργότερα είδαμε την φωτογραφία ήταν σαν να έβγαλε φωτογραφία μία λάμπα. Δηλαδή κάτασπρη και δεν ξεχώριζε τίποτα.


Θέλω να ρωτήσω αν έχετε ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά όντα που παλαιότερα τα έβλεπαν αλλά τώρα έχουν κρυφτεί. Αυτό που είδαμε εμείς ίσως ήταν ο θεός Νέστος που στα αρχαία χρόνια τον λάτρευαν στην περιοχή.


Χάρης. Ξάνθη


StrangeHellas: Ευχαριστώ πολύ Χάρη για την εμπειρία που μου εμπιστεύεσαι. Αν θέλεις στείλε μου το e-mail σου στο
strangehellas@gmail.com για κάποιες περαιτέρω διευκρινήσεις που χρειάζομαι. 


http://strangehellas.blogspot.com

...Kάπως έτσι γράφεται η Ιστορία! “Η μαρμαρωμένη βασίλισσα” της Ινδίας....

Posted: 14 Jul 2011 03:42 AM PDT

Το παρακάτω θέμα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα)
Το παρόν μου θυμίζει ολοένα και πιο συχνά τον σατραπισμό της αρχαιότητας έστω και αν τούτος ο σατραπισμός έχει τρόπους καλής συμπεριφοράς) Η νιότη μου, όμως, μίλαγε για έναν πλανήτη που έχει πια αλλάξει "σε άλλα μέρη σε άλλη γη άλλος ήλιος έχει βγει" ή με γέλασε η νιότη μου, ή τα μυωπικά μου μάτια δεν την αναγνωρίζουν πια η  Μαγιαβάτι Κουμάρι (Ινδία): κράμα αλαζονείας και ματαιοδοξίας Ξόδεψε 220 εκατομμύρια ευρώ (Δημόσια χρήματα) για να κατασκευάσει 50 αγάλματα της.!!!
"Η μαρμαρωμένη βασίλισσα" της Ινδίας
Ονομάζεται Μαγιαβάτι Κουμάρι (Mayawati Kumari), 54 ετών, και εκλέχθηκε, το 2008, για τέταρτη φορά κυβερνήτρια του Ινδικού κρατιδίου*   Ουτάρ  Πραντεζ (Uttar Pradesh). Παρόλο που διοικεί ένα πάμφτωχο  κρατίδιο (190 εκατ. πολίτες από τα οποία 59 εκατ. ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η παιδική θνησιμότητα είναι στα ύψη και  το 60% των επαρχιών δεν έχουν ακόμα ηλεκτρισμό) φαίνεται ότι έχουν "πάρει αέρα τα μυαλά της" και για αυτό παρήγγειλε και τοποθέτησε 50 μαρμάρινα αγάλματα...
της  με κόστος 220 εκατομμύρια ευρώ. Και επειδή σίγουρα θεωρεί την αφεντομουτσουνάρα της πράγμα σημαντικό και ανεκτίμητο για τις επόμενες γενεές ξεκίνησε τις εργασίες του Μαυσωλείου της  με προϋπολογισμό κόστους 300 εκατομμύρια ευρώ.
Η Μαγιαβάτι Κουμάρι υπήρξε ερωμένη του Κάνζι Ραμ, ο οποίος ήταν  προκάτοχος της στην εξουσία και ιδρυτής του κόμματος BSP. Μετά το θάνατο του εραστή της άνοιξε μια λαμπρή πολιτική σταδιοδρομία για την ίδια, που τώρα φιλοδοξεί να διοικήσει ολόκληρη την Ινδία.
Η περίπτωση της Μαγιαβάτι Κουμάρι δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Η Ιστορία είναι γεμάτη από ματαιόδοξους, άνδρες και γυναίκες, που διασπάθισαν  δημόσιες περιουσίες για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους και αδιαφόρησαν παντελώς για το λαό τους. Αυτό που με θλίβει, όμως, είναι ότι μετά από εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια τα αγάλματα της (και όχι η πείνα του λαού) θα είναι δείγμα του πολιτισμού μας και εκατοντάδες αρχαιολόγοι, λόγιοι ή τουρίστες θα εκστασιάζονται μπροστά στη μαρμάρινη αφεντομουτσουνάρα της.
Δεν κάνουμε και εμείς σήμερα κάτι παρόμοιο;  (ρωτήστε τον κ. Τσοχατζόπουλο ή άλλους. δείτε, επίσης,  24γράμματα: λόφος Φιλοπάππου)
* Το μικρό ομοσπονδιακό κρατίδιο της Ινδίας  είναι πληθυσμιακά 19 φορές μεγαλύτερο από το Ελληνικό κράτος
** Μαυσωλείο: Ο Μαύσωλος ήταν σατράπης της Καρίας (337-353π.Χ.), ο οποίος  οικοδόμησε μεγαλοπρεπές ταφικό μνημείο για τον εαυτό του.
 Γιώργος Δαμιανός
 
 
http://ektiesthisi.blogspot.com
http://www.24grammata.com

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ;

Posted: 14 Jul 2011 03:36 AM PDT

Pablo_Amaringo-Pregnant-by-an-Anaconda
Ποιοί Κλέβουν Τις Ψυχές, Από την Σελήνη; Πριν εκφέρεις άποψη, εκτύπωσε το και ξανά διάβασε το, ερεύνησε τα δεδομένα μόνος σου και Σκέψου.. Σκέψου Πολύ.. Σκέψου με την Καρδιά όχι με την Λογική που έτσι κι αλλιώς είναι υποβαθμισμένη σε αυτό τον Συμπαντικό Κόσμο. Αν έχεις Ψυχή θα το νοιώσεις Αν δεν έχεις δεν θα το καταλάβεις. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι για τους α-ψυχους, αλλά για όλους τους υπόλοιπους.  Τα λέμε στο τέλος λοιπόν, με όσους βρεθούμε!..

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ;  Από Την Σελήνη!
© Απόσπασμα από άρθρο του Ιωνα Μαγγου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Άβατον 2006 Η αντιγραφή επιτρέπεται ΜΟΝΟ με σύνδεσμο στο άρθρο και αναφορά στο όνομα του συγγραφέα.
Τι είναι η ψυχή; Ένας κυματοκρύσταλλος; Μια φυλακή για ό,τι πιο σημαντικό έχουμε αλλά δεν επικοινωνούμε μαζί του; Δεν υπάρχει καν και είναι μία ενεργειακή ταυτότητα; Σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς, ως πηγή ενεργειακής τροφής μέσα στην τερατώδη αλυσίδα διατροφής που ονομάζουμε «Δημιουργία».
1
Η ΕΙΣΟΔΟΣ
Τις τελευταίες χιλιετηρίδες, στο γραμμικό χρόνο επικρατεί μια κατευθυνόμενη σύγχυση για το τι είναι η ανθρώπινη ψυχή. Όσο και να ψάξει κανείς, δεν θα βρει μια σύγκλιση απόψεων, τουλάχιστον τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια.
Πόσο μάλλον για την ανακυκλούμενη πορεία της μέσα στη συγκεκριμένη Δημιουργία, στην οποία έχουμε την κακή τύχη να ζούμε, όσοι από εμάς έχουμε ψυχή. Ψυχή ή ταυτότητα;… Θα δούμε παρακάτω.
Σας πείραξε η έκφραση «όσοι έχουμε»; Μα φυσικά, ούτε το 50% ! Εδώ ζούμε σε συνδυασμό επάλληλων βαθμωτών πεδίων (scalar fields), τεχνητά διαμορφωμένων με συγκεκριμένη πολύπλοκη γεωμετρία και μαθηματικά, ώστε να διαιωνίζεται η κατάσταση του «κοπαδιού στο μαντρί».
«Αεί ο Θεός γεωμετρεί»; Ποιος; Ο θεός της Δημιουργίας; Ουσιαστικά πρόκειται για καλλιέργεια, ένα τεράστιο φυτώριο ψυχών. Τα επάλληλα βαθμωτά πεδία δημιουργούν μια γεωμετρική φυλακή υψίστης ασφαλείας πολλαπλών επιπέδων. Οι διαφορετικές ταχύτητες του χρόνου σε κάθε διάσταση κάνουν εύκολη τη διατήρηση της φυλακής για τις οντότητες που ελέγχουν το κοπάδι της ανθρωποκαλλιέργειας.
Έτσι, χονδροειδώς, μέσα στο ηλιακό σύστημα έχουμε κυκλικό χρόνο και σε κάθε πλανήτη το γνωστό γραμμικό χρόνο που βιώνουμε. Η θεωρία της διττότητος του Jean Pierre Garnier Malet δίνει με άριστα επιστημονικό τρόπο αυτό το νόημα: «Η ελικοειδής κίνηση της διττότητος του χρόνου και του χώρου είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρείται σε όλο το σύμπαν, στο απείρως μεγάλο και στο απείρως μικρό των κυττάρων μας και του DNA»
14 13









a







Εδώ δεν θα μπούμε στις έννοιες του δικτυακού χρόνου, γιατί το άρθρο είναι ήδη «βαρύ» από τη φύση του, οπότε αποφασίσαμε να κινηθούμε στις παρυφές του προβλήματος. Έτσι, επεκτείνοντας τη βασική αντίληψη, η ψυχή αποτελεί ένα γεωμετρικό, ελλειψοειδή κρύσταλλο, βάσει των αρχών της υπερδιαστατικής φυσικής.
Μέσα της έχει φυσικά δύο κέντρα, και τον παγιδευμένο θεϊκό σπινθήρα, ο οποίος, όπως μύριοι άλλοι, έχει αλιευθεί από τις παρυφές της θείας φλόγας (τα νησιά, δηλ οι Μακάριοι Νήσοι), με τη χρήση διχτύων από τρίγωνα και έχει παγιδευτεί σε αυτήν την εικονική σκοτεινή πραγματικότητα, με τη ψευδαίσθηση ότι υπάρχει κίνηση.
12 18Έτσι, όλα τα σκοτεινά παρασιτικά όντα, από τους Archons των προχριστιανικών Γνωστικών, τους Βολαντόρες των Τολτέκων, μέχρι τα ερπετοειδή όντα κάθε φυλής και τα φτερωτά όντα κάθε φυλής του κατώτερου και μέσου αστρικού πεδίου και του αιθεροφυσικού, ζουν από το αδηφάγο ρούφηγμα ενέργειας, με τη χρήση διπλής δίνης, μέσω του κάθε θείου σπινθήρα που έχει παγιδευτεί και αποσπασθεί από την άμορφη θεία φλόγα. Αυτό μπορείτε να το αντιληφθείτε καλύτερα με τη φρακταλική πολυδιάστατη θεώρηση της υφής της Δημιουργίας.
Σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε και τους Μεγάλους Παλιούς, τους Πρεσβύτερους (βλέπε, H.P. Lovecraft) και τους Ξεχασμένους (βλέπε, Keneth Grant, Typhonian Trilogy), από το Μεγάλο Χάος, που κάνουν το παν μέσω των δούλων τους συγνώμη, «μυημένων» ήθελα να πω να περάσουν σε αυτή την πραγματικότητα και να φάνε το συλλογικό ασυνείδητο της ανθρωπότητας.
87 (2)
Η ασυμβατότητα αυτών των «όντων» με τις δικές μας μορφικές διαστάσεις, τα κάνει να τις «βλέπουν» σαν λουκούμι. Όσοι είστε παρατηρητικοί και παρακολουθείτε τον πόλεμο των γκράφιτι στους δρόμους, ίσως αντιλαμβάνεστε τι προσπαθεί να «περάσει» εδώ. Πάλι καλά που τα αδέσποτα ζωάκια καταλαβαίνουν περισσότερα από εμάς τους πολιτισμένους και δίνουν έναν άνισο αγώνα μέχρι θανάτου. Όχι για μας, απλώς υπερασπίζονται το δικό τους κόσμο.
Κάντε μια βόλτα στην γειτονιά σας στις τρεις με πέντε το πρωί και παρατηρήστε τη συμπεριφορά τους. Σαν να μην έφτανε αυτό, μήπως ξεχάσατε την έρπουσα σκιά; (
Γ. Μπαλάνος, Κάτι που Έρπει … σαν σκιά). Μπορεί να σας κάνει κλικ και ο Αετός του Castanenda από την άλλη.
Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ
Όλοι οι «φυσικοί νόμοι» που κυβερνούν το φυσικό κόσμο, δηλαδή την εικονική πραγματικότητα στην οποία ζούμε, βασίζονται σε ψευδαισθήσεις που έχουν επιβληθεί στους κατοίκους του Δωδεκάεδρου (εικονική πραγματικότητα). Κάθε ψευδαίσθηση βασίζεται στη Μεγάλη Ψευδαίσθηση της Κίνησης.
Ολόκληρη αυτή η εικονική πραγματικότητα είναι εγκιβωτισμένη στο Δωδεκάεδρο, που αποτελείται από δώδεκα πενταδωδεκάεδρα. Αυτή η κατάσταση προκαλεί την απόλυτη σύγχυση. Ακόμη και ο εγκιβωτισμός των Αληθινών Θείων Σπινθήρων σε αυτή την εικονική πραγματικότητα πηγάζει από την ψευδαίσθηση της μη-κινήσεως.
Τώρα, η ψευδαίσθηση της μη κινήσεως διασπάται, γιατί η Εικονική Πραγματικότητα καταρρέει. Μόλις πραγματοποιηθεί στο έπακρο ο διαχωρισμός των θείων σπινθήρων από την ύλη, θα ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι αληθινοί σπινθήρες θα απελευθερωθούν από τα περιβλήματα που ονομάζονται ψυχές.
Φυσικά, υπάρχουν οι ψευδοσπινθήρες που παριστάνουν τους αληθινούς και λειτουργούν ως φύλακες των αληθινών που έχουν παγιδευτεί στην Εικονική Πραγματικότητα. Επίσης, δεν πρέπει να συγχέονται τα όσα αναφέραμε με τη βουδιστική έννοια της ψευδαίσθησης, γιατί εκεί πρόκειται για άλλη μία ψευδαίσθηση μέσα στην ψευδαίσθηση.
Η κίνηση δημιουργήθηκε από τη διεστραμμένη σκέψη της Σκοτεινιάς, η οποία δημιούργησε σκέψεις και σκεπτομορφές μέσα στην παραίσθηση της δικιά της φαντασιώσεως. Οι σκεπτομορφές της δημιούργησαν τα ψευδο-ϋλικά αμαλγάματα που θεωρούμε ύλη. Η Σκοτεινιά πρόβαλε τις σκέψεις της για να «δημιουργήσει».
Ουσιαστικά, όλη η δημιουργία είναι η παραίσθηση στον «νου» της Σκοτεινιάς. Η κίνηση είναι το θεμέλιο της δονήσεως, που είναι άλλη μια ψευδαίσθηση μέσα στην ψευδαίσθηση της κινήσεως. Οι δονήσεις χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία πολλών άλλων ψευδαισθήσεων, όπως ψεύτικο φως των ανωτέρων διαστάσεων και το υλικό φως.
Οι διαστάσεις δημιουργούνται από διαφορετικές συχνότητες των δονήσεων. Η Εικονική Πραγματικότητα είναι μία πολύ επιτυχημένη παγίδα. Όπως και οι αισθήσεις. Έτσι, πολλοί ψυχολόγοι και το ιατρικό κατεστημένο με πολύ ζήλο «θεραπεύει» όσους έχουν εμπειρίες πέρα από τις αισθήσεις. Όσο η κατάρρευση που έχει αρχίσει συνεχίζεται, όλο και πιο πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις ενδοδιαστατικές δραστηριότητες, οπότε χαρακτηρίζονται σχιζοφρενείς ή ψυχικά ασταθείς.
23
Όλα τα βιολογικά σώματα φτιάχτηκαν έτσι ώστε να χρειάζονται ξεκούραση και ύπνο. Εκεί ισχύουν διαφορετικοί νόμοι ελέγχου. Ο ονειρικός κόσμος είναι ένα ελεγχόμενο υποσύνολο. Δεν είμαστε το σώμα μας, είμαστε η συνείδηση. Η συνείδηση δεν είναι το φυσικό σώμα, παρόλο που έχει έδρα στο σώμα. Είναι δε εγκιβωτισμένη στην ψυχή, αν και συχνά κάνουμε το λάθος να τη θεωρούμε ως το θείο σπινθήρα (Amitakh Stanford)
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Μόλις πεθαίνει κάποιος έμψυχος στο δίδυμο σύστημα γης-σελήνης, εγκαταλείποντας το μαντρί του που του έδωσε: πολιτισμό, κοινωνική ασφάλιση, κόμματα, ποδόσφαιρο, μεταφυσικά ρεύματα, μυήσεις, αξιώματα, τέχνες, φτώχεια, πολέμους και άλλα καλά, κάτι γίνεται. Μια μωβ διπλή εσωτερικά ακτίνα ξεκινάει από τη σελήνη και ρουφά την ψυχή του. Από την περιοχή της σελήνης που ονομάζεται Mare Orientale. Οι συντεταγμένες της είναι: strip: lat: -20 to -2 deg; long: 88 to 90 WEST.
4 01
Στη φωτογραφία βλέπετε την αλίευση των ψυχών των αστροναυτών του Atlantis. Δεν τους έσωσαν οι μυήσεις τους, τους έχωσαν χειρότερα. Τι έχει εκεί; Μα έναν τερατώδη οβελίσκο-μονόλιθο (σας λέει τίποτα ο συνειρμικός σας νους;) Και μετά;
Μα η ανακύκλωση απαιτεί έναν σταθμό υποδοχής και μια κεντρική μονάδα επεξεργασίας τουλάχιστον. Πού είναι; Στο Sinus Midii. Εκεί υπάρχει το περίφημο SHARD (εικ. 4). Βρίσκεται στην τομή του κεντρικού μεσημβρινού με τον Ισημερινό.
Μετά την ενεργειακή απογύμνωση της ψυχής κατά επίπεδα, γίνεται στον κατάλληλο χρόνο η έγχυση του απογυμνωμένου κυματοκρυστάλλου-ψυχή σε σώμα νεογέννητου, για τη γνωστή συνέχεια.
Φυσικά, αυτό γίνεται με προδιαγραφές.
Θα βοηθούσε να ρίχνατε μια ματιά στο σύστημα Human Design του Ra Uru Hu, http://www.humandesign-uk.com/basics/start-here.html. Πρόκειται για συνδυασμό αστρολογίας, I Ching, κβαντικής φυσικής, Kabbalah κλπ). Μα φυσικά, όλα είναι μπροστά μας, απλώς διασκεδάζουν να μας κοροϊδεύουν.
Το λέει και το όνομα: Ανθρώπινος Σχεδιασμός !!! (εικ. 21 – 22 – 23).
20 21
23
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΗΣ-ΣΕΛΗΝΗΣ
Μετά το μεγάλο πόλεμο της αυτοκρατορίας του Σείριου Ωρίωνα και των Αρείων (Mag Dak Warriorrs) κατά του Δία στο ηλιακό μας σύστημα, κατεστράφη ένα μεγάλο μέρος των πλανητών και του ηλιακού συστήματος (δείτε ένα κατάλοιπο πλανητών μάχης της εποχής, στην εικ. 7).
7
Κατ' ανάγκη έπρεπε να φτιάξουν ένα σύστημα, το οποίο θα διατηρούσε τη ζωή και τον έλεγχο στη Γη. Έτσι έκτισαν το Βόρειο Πόλο του ενεργειακού δικτύου της Γης (σε αστέρα τετραεδρικό εξαγωνικό) γύρω από την Γκίζα, με πυραμίδες και μαθηματικές σχέσεις αγκιστρώσεως, χρησιμοποιώντας τον νόμο του επτά-επταέδρου (εικ. 5) και το Νότιο Πόλο στον αντίποδα, στην Μουρουρόα, στο νότιο Ειρηνικό.
6
Ψάξτε 33 μοίρες βόρειο πλάτος, 143 μοίρες δυτικά της Γκίζας και τη σχέση με το νόμο του επταέδρου: 7 χ 143 = 1001 και 7 χ 11 χ 13 = 1001 νύχτες της Σεχραζάτ ! Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν αυτούς τους αριθμούς αποκεφαλίζονταν! (http://wiolawapress.com/lawof.htm)
Το ρομβοεδρικό πεδίο είναι η τελευταία ενεργειακή φυλακή εδώ (εικ 6). Βέβαια, το ίδιο το DNA μας είναι το κελί μας, αλλά ταυτόχρονα και το εισιτήριο για το ταξίδι της επιστροφής, αρκεί να βρει κανείς το μονοπάτι μέσα στην τεχνητά διαμορφωμένη απόλυτη σύγχυση και παραπληροφόρηση, για τεράστιο χρονικό διάστημα.Ο Buckminster Fuller στο έργο του Synergistics II έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο όπου εξηγεί αυτήν την ιστορική γεωμετρία και μαθηματικά.
Τώρα, το επόμενο πρόβλημα είχε να κάνει με τη γεωμετρική κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας, ώστε να μπορεί να συγκρατεί το ενεργειακό δίκτυο στη Γη. Δημιουργήθηκε από τον Θωθ, ο οποίος ήταν ο Μέγας Διδάσκαλος και ελεγκτής στην Αίγυπτο.
Ας δούμε τις γεωμετρίες και τις συσκευές ελέγχου που ενεργοποιήθηκαν και τι σήμαινε αυτό για τις μορφές ζωής της Γης. Υπάρχει ένα εξαιρετικό βιβλίο του Jon Mitchell με τίτλο The New View Over Atlantis, στο οποίο μπορείτε να δείτε τις γεωμετρίες και τους αντίστοιχους νόμους που δημιουργήθηκαν.
Ας δούμε μερικούς: Κοιτάξτε την εικόνα 6: Οι δύο ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΥΚΛΟΙ με την πυραμίδα εγγεγραμμένη είχαν 1746 πόδια περίμετρο. Το ημίτονο της γωνίας της πυραμίδας έτσι έγινε 51 μοίρες 51 λεπτά. Οι γωνίες του Επταέδρου (ημίτονο = 51 μοίρες 42 λεπτά) είχαν αρκετή προσέγγιση για να εκκινήσουν τον Επταεδρικό ΝΟΜΟ της ΓΗΣ. Ο μεγάλος ΡΟΜΒΟΣ είναι 66.600 τετραγωνικά πόδια γύρω από τους δύο κύκλους και την πυραμίδα. Ένας από τους νόμους που έχει σχέση με αυτόν τον αριθμό βγαίνει από την εσωτερική γνώση του Θωθ-Thoth (δηλαδή του Quetzalcoatl, σύμφωνα με τον Σίτσιν και άλλους ερευνητές). Παράξενο; Όχι και τόσο. Οι νόμοι του QUKO = KUKO ή οι Νόμοι των Αντιστρόφων 26 (2+6) και 27 (2+7) = 8 + 9 = 17
(«17» Ο Κύριος των Νόμων του 17 — 17/27 = 0.629)
Για να αντιληφθείτε τη γνώση των αντιστρόφων του 27, δείτε την εργασία του Wes Bateman για τον νόμο των αντιστρόφων απο την εργασία του The Rods of AmonRa.
19 24
Ημίτονο = 27 μοίρες, κάθε πλευρά του Επτάγραμμου (εικ 5).
Αυτοί οι νόμοι χαρακτηρίζουν την αντίστροφη συντήρηση του σύμπαντος και την μεταφορά των ενεργειών. Κανονικά, αυτοί οι νόμοι είναι λίγο πολύ ομοιόμορφοι και κανείς δεν υπερχρησιμοποιείται, αλλά υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ όλων των 27. Πάντως, οι του Ωρίωνος και οι Ερπετοειδείς βρήκαν ότι αν συνδύαζαν περισσότερα από τα 666, όπως η χρήση ρόμβου με τον αριθμό 66600 τετραγωνικά πόδια στην κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας, τότε μεγιστοποιείται η εξαγωγή ενέργειας δίνοντας μια υπεραφθονία ΤΡΟΦΗΣ (ενέργεια). Ένα μέρος εκπέμπεται στον αστερισμό του Ηρακλέους. Δείτε εικ 19, 20 και 24 και θα καταλάβετε…
Στην εικ. 23 βλέπουμε ένα μικρό παράδειγμα του πώς γίνεται η συλλογή των ενεργειών από τους τόπους λατρείας, ασχέτως θρησκείας. Να η εξήγηση γιατί οι ναοί πάντοτε κτίζονταν πάνω σε κόμβους του ενεργειακού δικτύου (εικ. 25-26) του πλανήτη. Για καλύτερη αντίληψη του ενεργειακού δικτύου της γης δείτε: http://members.telering.at/t.faltejsek και http://www.whale.to/m/cathie.html.
11 16
Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΦΥΛΑΚΗ
Κανείς δεν διερωτάται γιατί οι τροχιές των πλανητών είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο, κάθετο προς τον άξονα περιστροφής του ήλιου. Ίσως γιατί ο ήλιος δεν είναι αυτό που παραδέχεται η επίσημη επιστήμη. Μια υδρογονική βόμβα σε διαρκή έκρηξη; Πολλά δεν ταιριάζουν…
Πρόσφατα η NASA (δηλαδη Never A Straight Answer) παραδέχτηκε ότι ο ήλιος αποτελεί ηλεκτρικό φαινόμενο και έχει πυρήνα κάτω από τη φωτόσφαιρα calcium-ferrite. Κάτι, για το οποίο, ενώ θα έπρεπε να προκαλέσει θύελλες, επικράτησε σιγή. (http://www.thesurfaceofthesun.com/ και http://www.thesurfaceofthesun.com/TheSurfaceOfTheSun.pdf . και http://www.kronia.com/electric.html).
Βέβαια, πριν από εκατό χρόνια, κάποιοι αστρονόμοι πίστευαν ότι ο πυρήνας είναι σιδερένιος δόκτωρ Birkeland. Τελικά είναι ένας τεχνητός κύβος που περιστρέφεται με τρομερή ταχύτητα περί άξονα, με πολλούς βαθμούς ελευθερίας, οπότε οι πλανήτες, αν δεν είχαν τη γνωστή θέση, θα ρουφιόνταν από την ενεργειακή δίνη των πόλων… αλλά αυτό αποτελεί θέμα άλλου άρθρου.
Όσοι παρακολουθούν το site του soho της Nasa-Esa http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/realtime-images.html θα έχουν αντιληφθεί τις συνεχείς μάχες των σκαφών των όντων με διαφορετικά DNA για τον έλεγχο του ηλιακού συστήματος. Σύνηθες μέσο μήκος των σκαφών 42.000 χιλιόμετρα (εικ18).
Οι βολές σφαιρών πλάσματος σε ενεργειακούς φακέλους δίνουν και παίρνουν, μαζί με τα stargates (εικ 11-12-16-17).
17
Το κεντρικό σκάφος ελέγχου είναι το suncruiser, όπως το έχουν ονομάσει διάφοροι ερευνητές. Μπορέσαμε και τα είδαμε μόνο όταν το Soho τοποθετήθηκε πάνω από το επίπεδο των τροχιών των πλανητών.
ΦΡΑΚΤΑΛΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ
Τι συμβαίνει τελικά; Ποιοι είναι αυτοί που μας κλέβουν την ψυχή; Πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία ;
Με τη διαταραχή λοιπόν την οποία δημιούργησε η Σοφία (βλέπε προχριστιανικούς Γνωστικούς), με ένα καλό σπρώξιμο από τους «κατοίκους» του μεγάλου χάους, δημιουργήθηκε μια φρακταλική θάλασσα μέσα στις πολλές της Δημιουργίας (εικ.8) παραγωγής ανόργανων παρασίτων με ηλεκτροκβαντική συνείδηση (εικ.9-10και 28) (στον κήπο σας) τα οποία τρέφονται με την ενέργεια την οποία συσσωρεύει η ψυχή, με τον κατάλληλο πολλών επιπέδων νοητικό προγραμματισμό.
Μπορούμε να συγκρίνουμε τους Archons και τους Flyers με μηχανές; Ο ερευνητής Nigel Kerner προτείνει τη σύγκριση αυτών των παρασιτικών οντοτήτων με μηχανές. Επίσης, μοιάζουν με προγραμματισμένους ιούς, στους οποίους λείπει κάτι στοιχειώδες από τη δομή τους. Μήπως είναι ένα είδος ψυχικών μηχανικών ιών σε σώματα ξένου DNA; Φαίνεται ότι και οι Archons και οι Greys έχουν πρόβλημα συνδέσεως με την Πηγή, όπως την αποκαλεί ο Kerner.
Από μια ματιά, στο γνωστικό The First Apocalypse of James (NHC V,3) διαβάζουμε έναν αποκαλυπτικό διάλογο με έναν μη ονομαζόμενο Δάσκαλο (Κύριος), ο οποίος δίνει μυστική γνώση στον James:
«Ο Κυριος είπε: ''James πρόσεξε, θα σου αποκαλύψω το δρόμο της λύτρωσης. Όταν σε καταλαμβάνει θανάσιμος φόβος, πολλοί Archons θα στραφούν εναντίον σου, νομίζοντας ότι θα σε αιχμαλωτίσουν. Και ειδικά τρεις από αυτούς θα σε πιάσουν, αυτοί που παριστάνουν τους εισπράκτορες διοδίων. Όχι μόνο απαιτούν διόδια, αλλά κλέβουν τις ψυχές. Όταν βρεθείς κάτω από τη δύναμή τους, ένας από αυτούς που είναι ο επιβλέπων θα σου πει: "Ποιος είσαι, και από πού έρχεσαι";
»Πρέπει να του πεις: "Είμαι ένα παιδί της ανθρωπότητας και προέρχομαι από την πηγή"
»Τότε αυτός θα σου πει: "Τι είδους παιδί είσαι και σε ποια πηγή ανήκεις";
»Πρέπει να του πεις: "Είμαι από την προϋπάρχουσα Πηγή, και είμαι γέννημα της Πηγής".
»Τότε θα σου πει: "Γιατί στάλθηκες έξω από την πηγή";
»Τότε εσύ θα του πεις: "Ήρθα από Αυτόν που Προϋπάρχει, ώστε να παρατηρώ αυτούς του είδους μου και τους αλλογενείς".
»Και θα σου πει: "Ποιοι είναι αυτοί οι αλλογενείς";
»Κι εσύ θα του πεις: "Δεν είναι πλήρως αλλογενείς, γιατί προέρχονται από τη Σοφία που εξέπεσε (Achamoth), τη θηλυκή θεότητα που τους παρήγαγε όταν έφερε την ανθρώπινη φυλή κάτω από την Πηγή, την περιοχή του Προϋπάρχοντος. Έτσι δεν είναι τελείως αλλογενείς, αλλά είναι συγγενείς. Αυτό όντως είναι έτσι, γιατί αυτή που είναι η μήτρα από την οποία προέρχονται. Σοφία Achamoth, είναι από την Πηγή. Ταυτόχρονα είναι αλλογενείς, διότι η Σοφία δεν συνευρέθηκε με το όμοιό της στην Πηγή (το θείον αρσενικό έτερον ήμισυ), όταν τους παρήγαγε''.
»Όταν επίσης σου πει: "Πού θα πας τώρα";
»Εσύ θα του πεις: "Στο μέρος από το οποίο ήρθα, στην Πηγή, εκεί θα γυρίσω".
»Και αν απαντήσεις με αυτό τον τρόπο, θα ξεφύγεις από τις επιθέσεις τους».
(NHC V, 3. 33 – 34: 1- 25. Translation from NHLE 1990, pp. 265-6 and Kurt Rudolf, Gnosis, p. 174-5.)
Υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες σε αυτό το εδάφιο. Η ομοιότητα με τις σύγχρονες αναφορές «Στενών Επαφών» είναι αδιαμφισβήτητη: οι Archons επιφέρουν μια κατάσταση πανικού θανάτου, συχνά εμφανίζονται ανά τρεις, κάνουν απαγωγές (κλέβουν ψυχές).
Αυτές οι λεπτομέρειες ταιριάζουν με τη σύγχρονη παράδοση Εξωγήινων ΑΤΙΑ. Αλλά ξεφεύγοντας τελείως από τη σύγχρονη βιβλιογραφία, ο Γνωστικός Δάσκαλος δίνει επακριβείς οδηγίες για την αντιμετώπιση των αλλογενών οντοτήτων. Ο τεράστιος όγκος της σύγχρονης βιβλιογραφίας δεν δίνει καμία πληροφορία για την άμυνα σε αυτές τις επιθέσεις. Οι επαφικοί και οι απαχθέντες βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία έναντι των αλλογενών. Αλλά οι γνωστικές γραφές, όχι μόνο περιγράφουν τέτοιες επαφές αλλά δίνουν και τεχνικές άμυνας.
8218_1041534094028_1695845676_78585_3082048_n
ΟΙ… «ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ»
Είπαμε πιο πάνω ότι ούτε το 50% των ανθρώπων δεν έχει ψυχή. Ουσιαστικά είναι ψυχοπαθείς με μάσκα λογικής. Ο συγγραφέας-ερεηνητής H. Cleckley, στο έργο του The Mask of Sanity αναφέρει:
«Ο παρατηρητής αντιμετωπίζει μια πειστική μάσκα λογικής συμπεριφοράς. Όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της μάσκας είναι ανέγγιχτα, δεν διαπερνιέται από ερωτήσεις που απευθύνονται στα βαθύτερα επίπεδα της προσωπικότητας. Ο εξεταστής δεν πέφτει ποτέ πάνω στο χάος που μερικές βρίσκεται ψάχνοντας από την εξωτερική επιφάνεια ενός παρανοϊκού σχιζοφρενούς.
»Οι διαδικασίες της σκέψεως διατηρούν τη νορμάλ φαινομενικότητα κάτω από την ψυχιατρική διερεύνηση και τα τεχνικά τεστ στα οποία υποβάλλεται για να έρθουν στο φως δυσδιάκριτες αποδείξεις παράνοιας. Η εξέταση αποκαλύπτει όχι μόνο μια κανονική δισδιάστατη μάσκα, αλλά αυτό που φαίνεται σαν μια συμπαγής και ουσιαστική δομική εικόνα της υγιούς και λογικής προσωπικότητας.
»Είναι μια κατάσταση στην κυριολεκτική έννοια, σαν παράδειγμα αυτού που ο Trelat (ιδιότητα, με μια λέξη) ονομάζει με τον εκφραστικό όρο la folie lucide. Επιπλέον, αυτή η δομή προσωπικότητας σε όλες τις θεωρητικές καταστάσεις λειτουργεί με απαράλλαχτο τρόπο, όπως μια υγιής λογική προσωπικότητα. Οι λογικές διαδικασίες της σκέψεως δείχνουν να λειτουργούν τέλεια, ανεξάρτητα του πόσο εξιτάρονται κάτω από τις συνθήκες του πειράματος.
»Επιπλέον, ο παρατηρητής βρίσκει πειστικές τις εκφράσεις του λόγου, του προσώπου, τους τόνους της φωνής και όλα τα άλλα σημάδια, τα οποία θεωρούμε ότι δείχνουν συναισθήματα και μια φυσιολογική συμπεριφορά στην αντιμετώπιση της ζωής, όπως τη γνωρίζουμε από την εμπειρία τη δική μας και των άλλων.
»Όλες οι κρίσεις των αξιών και των συναισθημάτων δείχνουν υγιή αντιμετώπιση στις προφορικές εξετάσεις. Μόνο πολύ αργά, και με μια πολυσύνθετη αξιολόγηση βασισμένη σε πολλές μικρές εντυπώσεις, δημιουργείται η εντύπωση ότι παρά όλες τις άθικτες λογικές διαδικασίες, και τις φυσιολογικές συναισθηματικές επιβεβαιώσεις, και τη σταθερή εφαρμογή τους προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι έχουμε να κάνουμε με έναν μη πλήρη άνθρωπο, και μάλιστα κάτι δείχνει ότι είναι μια κατασκευασμένη μηχανή, η οποία μιμείται τέλεια την ανθρώπινη προσωπικότητα.
»Αυτή η λειτουργούσα ψυχική συσκευή αναπαράγει συστηματικά όχι μόνο δείγματα ανθρώπινης λογικής, αλλά επίσης σωστές συναισθηματικές αντιδράσεις σε αντίδραση με όλα τα διαφορετικά ερεθίσματα της ζωής.
»Τόσο τέλεια είναι η αναπαραγωγή ενός πλήρους και κανονικού ανθρώπου, που κανένας από όσους τον εξετάσουν με κλινικές συνθήκες δεν θα μπορέσει να αποδείξει με επιστημονικό, αλλά και αντικειμενικό, τρόπο ότι δεν είναι αληθινός. Τελικά γνωρίζουμε, ή νομίζουμε ότι γνωρίζουμε, ότι η πραγματικότητα, με τη έννοια της πλήρους και υγιούς εμπειρίας της ζωής δεν υπάρχει σε αυτούς».
Ο Checkley περιγράφει ένα άτομο το οποίο μπορεί να μιμείται την ανθρώπινη προσωπικότητα, αλλά που αφήνει την εντύπωση ότι κάτι λείπει εδώ. Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι μια δυσδιάκριτη μηχανή αντανακλαστικών που μιμείται τέλεια την ανθρώπινη προσωπικότητα».
Θυμηθείτε ότι ο Cleckley έχει να κάνει με κλινικές περιπτώσεις, που κάτι δεν πάει καλά με το πρόγραμμά τους και τους έπιασαν, αλλιώς δεν θα είχαν περάσει από το γραφείο του…
MANOLIA 239
ΟΙ… «ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ»
Υπάρχουν όμως και «οι άλλοι» ψυχοπαθείς, τους οποίους ονομάζουμε Οργανικές Πύλες και είναι οι επιτυχημένοι ψυχοπαθείς. Οι περισσότερες οργανικές πύλες δεν έχουν την τάση να παραβαίνουν τους νόμους.
Κυνηγούν τις επιρροές Α (όρος του Mouravief) δηλαδή το χρήμα, το σεξ, το γάμο, τη φήμη και τον ενστερνισμό κάποιων ιδανικών, στα οποία μας ενθαρρύνει από νωρίς η κοινωνία να κάνουμε, δηλαδή το κυνηγητό της ευτυχίας. Ενώ φυσικά είναι απατηλά. Φαίνεται ότι υπάρχουν 3 δισεκατομμύρια οργανικές πύλες στον πλανήτη αυτή την στιγμή.
Στο Βιβλίο III της Γνώσεως ο Mouravief αναλύει αυτό που ονομάζει προαδαμική ανθρωπότητα και αδαμική ανθρωπότητα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια φυλή Ανθρώπων και μια φυλή Ανθρωποειδών. Τα ανθρωποειδή είναι οι απόγονοι της προαδαμικής φυλής.
Η διαφορές στους σύγχρονους δεν γίνονται αντιληπτές με τις αισθήσεις. Τα ανθρωποειδή δεν έχουν ανεπτυγμένα τα ανώτερα κέντρα και δεν μπορούν να εξελιχτούν, με δυο λόγια δεν έχουν ψυχή. Εξωτερικά συνήθως είναι ποιο όμορφοι και δυνατοί.
Οι άνθρωποι «έπεσαν» γιατί αποτέλεσαν το κυριολεκτικό πεδίο μάχης κάποιων «οντοτήτων», έτσι έχασαν δέκα αλυσίδες από το DNA τους, χωρίστηκε ο εγκέφαλος σε δύο ημισφαίρια κλπ.
Η πτώση έγινε από το κυνήγι του χρυσού για λογαριασμό των ερπετοειδών του κατώτερου αστρικού. Εάν σάς ενδιαφέρει, ψάξτε τα βραχογραφήματα του Παγγαίου, και τον Frank Herbert.
Έτσι σήμερα, με την κατευθυνόμενη κρατούσα ηθική ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, παντρευόμαστε αυτά τα όντα και τα μισά παιδιά μας φυσικά δεν έχουν ψυχή. Έτσι, όταν κανείς προσπαθεί να κάνει το εσωτερικό ταξίδι και να δυναμώσει την ψυχή του, το σύστημα εισάγει αυτόματα περισσότερα ανρθρωποειδή στη ζωή του από το νορμάλ 50%. Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα των ανθρωπίνων σχέσεων.
MANOLIA 248
Γι' αυτό οι ψυχοπάθειες και η τρέλα θερίζουν στις τάξεις των ανθρώπων που έχουν ψυχή. Επειδή αποδέχονται τις κρατούσες νοοτροπίες για τις διαπροσωπικές σχέσεις μέσα στις κοινωνίες. Ο πολυεπίπεδος έμμεσος και άμεσος νοητικός προγραμματισμός από τη στιγμή της γεννήσεως δουλεύει τέλεια.
Οι οργανικές πύλες δεν βιώνουν τον πόνο όπως οι έμψυχοι. Βιώνουν μόνο την απόσυρση της τροφής και της απώλειας της ανέσεως που έχουν συνηθίσει. Απλά δεν ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει στους άλλους ανθρώπους. Έχουν ένα είδος «ομαδικής ψυχής» όπως τα φυτά. Γι' αυτό οι ψυχοπαθείς έχουν τόσο παρόμοια συμπεριφορά.
Σε μιαν οργανική πύλη, τα αποκαλούμενα ανώτερα τσάκρας παράγονται σαν αποτέλεσμα από την κλοπή αυτής της ενέργειας από τους έμψυχους. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να προσομοιώνονται τον έμψυχο άνθρωπο. Το έμψυχο ον βλέπει έναν καθρέφτη της δικιάς του ψυχής, όταν προσδίδει ιδιότητες ψυχής σε τέτοια όντα.
Προσέξτε πόσο σας κουράζει η παρουσία τέτοιων όντων κοντά σας, ακόμη και αν είναι τα πιο χαρισματικά όντα που «νομίζετε» ότι έχετε γνωρίσει. Επαναλαμβάνουμε: Το DNA των δύο φυλών έχει τόσο ανακατευτεί τα τελευταία χιλιάδες χρόνια που το βρίσκουμε μέσα στις ίδιες οικογένειες. Ο αδελφός σας, η αδελφή, μητέρα, πατέρας, κόρη ή γιος… Όχι κάποιος στην άλλη άκρη του κόσμου ή στον απέναντι δρόμο που λατρεύει άλλο θεό ή έχει άλλο χρώμα δέρματος.
Ίσως είναι κάποιος ή κάποιοι με τους οποίους ζείτε κάθε ημέρα της ζωής σας, και φυσικά έχουν μόνον ένα λόγο να βρίσκονται σ' αυτήν τη θέση: να στραγγίζουν και να αποπροσανατολίζουν τα έμψυχα όντα από το εσωτερικό τους ταξίδι, με άλλα λόγια από τη δραπέτευσή τους.
239px-DNA_Overview
Η ΚΥΜΑΤΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΒΙΟΠΕΔΙΟΥ (ΨΥΧΗ;;;)
Πώς ξεφεύγει κανείς από την κόλαση που ζούμε; Ίσως πρέπει να δούμε τα πράγματα αδογμάτιστα και με άλλα μάτια. Τρόποι υπάρχουν, άγνωστοι σε μεγάλο βαθμό. Αν έχετε ακόμη κάποια ευαισθησία και κάτι ριγεί στα κατάβαθα του εαυτού σας, συνεχίστε την ανάγνωση. Σας δίνω ένα απόσπασμα από την Κοσμική Βιοδυναμική, του Γιώργου Μπαλάνου:
MANOLIA 246
«Η επαφή με το Κοσμικό Δίκτυο είναι χαρακτηριστική: Κα­θώς η κρυσταλλομορφή του ανθρώπινου βιοδικτύου προσεγ­γίζει προς την αντίστοιχη γεωμετρική "υποδοχή" του μεταπε­δίου –σαν το μικροσκοπικό κομματάκι ενός τερά­στιου παζλ που τείνει να θηλυκωθεί στη θέση του– το άτομο πλημμυρίζει από μια ιλιγγιώδη αίσθηση ασύλληπτης φρα­κταλικής (fractal) απεραντοσύνης πέρα από κάθε περιγραφή.
»Εάν λάβουμε υπόψη την κυματοκρυσταλλική δομή του αν­θρώπινου βιοπεδίου, η μετάβαση σ' έναν άλλο κόσμο μπο­ρεί να θεωρηθεί και σαν διαδικασία εκπομπής/λήψης ενός "σή­ματος" που λέγεται "άνθρωπος". Όμως η ισχύς, η μορφή ή το περιεχόμενο ενός σήματος μπορεί να ποικίλλουν ανά­λογα με τις δυνατότητες του πομπού. Έτσι, εάν μεταφέ­ρουμε τα πα­ραπάνω σε πιο εμπειρικούς όρους, λέμε ότι μια διάβαση του Δικτύου μπορεί να είναι χαμηλής, μέσης ή υψηλής μεταβλητό­τητας».
ΜΑΝΙΑ
Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να «κλείσω» καλύτερα αυτό το κείμενο, παρά με ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Χένρυ Κάττνερ, Μανία, από τις εκδόσεις Locus 7:
MANOLIA 229
«Χώρια απ' αυτό, το ν' αποποιείται κανείς τις δυσάρεστες ευθύ­νες είναι ένα λυπηρό ανθρώ­πινο ιδί­ωμα. Επί αιώνες η τάση ήταν μια απομάκρυνση από τον ατομικισμό. Η κοινω­νική ευθύνη είχε πλέον φτάσει ως το ση­μείο όπου ο καθένας, θεωρητικά, ήταν πράγματι ο "φύλα­κας του αδελφού του", το στήριγμα του διπλα­νού του.
»Τελικά, όλοι έφτιαξαν έτσι έναν ωραίο κύκλο και κατέρρευ­σαν με χάρη ο ένας στην αγκα­λιά του άλ­λου. Κι όσο αποκτούσαν γνώσεις και πείρα άρχισαν σταδιακά ν' αναλαμβάνουν και τις ευθύνες που τόσο εύκολα τους παραχωρού­σαν τα άνευρα πλήθη. Ήταν μια αρκετά σταθερή κοινωνία – για μια ράτσα που ήδη ψυχορραγούσε».
Δεν υπάρχει χώρος για τον Άνθρωπο Εδώ.
Αν τώρα νοιώθετε μια μανία μέσα σας να κινείται σε δίνες, μετά την ανάγνωση αυτού του περίεργου άρθρου, ίσως να καταλάβατε ότι «Δεν Υπάρχει Χώρος Για Τον Άνθρωπο Εδώ»…
Βαθιά μέσα στον καθένα μας, κρύβεται ατόφια όλη η κλίμακα της εξέλιξης, από την πρώτη ζωντανή πρωτοπλασματική σταγόνα που κολυμπούσε στις αρχέγονες θάλασσες της Γης ως το πιο εξελιγμένο θηλαστικό ζώο, πριν αυτό αποκτήσει την ανθρώπινη ιδιότητα – κρύβεται το αληθινό ζώο, πριν στον εγκέφαλό του καθίσει η σκόνη της ανώτερης νόησης και το μετατρέψει σ' αυτό που λέμε "άνθρωπο".
Όλοι μας, κάπου βαθιά μέσα μας, κολυμπάμε σε αρχαίες θάλασσες, έρπουμε σε αρχαία εδάφη, πετάμε σε αρχαίους ουρανούς και τρέχουμε σε αρχαία δάση. Σε πλήρη άγνοια της ανθρώπινης σκόνης που νομίζει ότι κυριαρχεί σε όλα αυτά τα παράξενα εσωτερικά πλάσματα.
Το περισσότερο που μπορεί να ελπίζει ένας ανθρώπινος νους είναι να μπορέσει να κουμαντάρει ως ένα βαθμό τις δυνάμεις αυτές, τουλάχιστον αρκετά ώστε να εκμεταλλευτεί την ισχύ τους χωρίς να τον κατασπαράξουν. Είναι δικές του δυνάμεις, ναι, που όμως είναι ουσιαστικά σαν ξένες, αφού την ύπαρξή τους την αγνοεί ή, ακόμη χειρότερα, την περιφρονεί, εφησυχάζοντας με τις δήθεν δυνάμεις της ανθρώπινης «ιδιότητας» που την αποκαλεί "μυαλό".
Γιατί ο μόνος Δρόμος Δύναμης είναι εκείνος που θα σας εξοικειώσει με όλα όσα είσαστε, που θα σας μάθει να κολυμπάτε, να έρπετε, να πετάτε και να τρέχετε μαζί με τους προ-εαυτούς σας στους ίδιους σκοτεινούς τόπους που μονάχα εκείνοι ξέρουν. Μονάχα έτσι θα αποκτήσετε τη δύναμή τους. Το γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος είναι αυτονόητο. Αν το ανθρώπινο στοιχείο μας δεν ενοποιηθεί –αν "δεν τα βρει"– με όλα τα προηγούμενα στοιχεία της υπόστασής μας, τότε δεν θ' αποκτήσει ποτέ τη δύναμή τους ή, αν το επιχειρήσει απροετοίμαστο κι αποκομμένο από αυτά, τότε τα θηριώδη βαθύτερα στοιχεία θα τον κατασπαράξουν στο πι και φι, μεταφορικά, αλλά ίσως και κυριολεκτικά.
Στα Δάση του Λυκόφωτος
Ταυτότητα
Η έννοια του Εαυτού και της Ατομικότητας είναι θεμελιώδης. Η θετική δράση πάντοτε ξε­κινά από ένα κέντρο, το Άτομο ή τον Εαυτό. Το Κοπάδι (σύνολο, κοινωνία κτλ) είναι εχθρικό ή απλώς ακολουθεί. Η αθανασία ισχύει μόνο για το άτομο ή το ευρύτερο άτομο (γκεστάλτ). Το Κοπάδι είναι πάντοτε θνητό.
Αντίθετα απ' ό,τι θα φανταζόταν ένας αδαής, η εξατομίκευση –η δια­μόρφωση και εντατικοποίηση της ατομικότητας, και η απομάκρυνση από κάθε έννοια κοπαδιού– αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την ένταξη ενός Μετανθρώπου σ' ένα συλλογικό γκεστάλτ. Ο ατομικισμός είναι το κλειδί για την πύλη της υπέρ -οντότητας του γκεστάλτ.
Γ. Μπαλάνος
Το άρθρο είναι γεμάτο σε συνδέσμους που τους πρόσθεσα για να κάνω το ταξίδι ποιό εύκολο αλλά και ποιό συναρπαστικό –λες και δε είναι από μόνο του- ψάξτε τους και βρείτε κι άλλους. Αν νομίζετε πως είναι δύσκολο σαν Σκέψη απλά κοιτάξτε γύρω σας και δείτε μόνοι σας ποιοι σας κλέβουν την ψυχή … αν και όσοι έχετε ψυχή!!


http://miastala.com

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Φυσικές καταστροφές που προκαλούν δέος (Photos)

Posted: 14 Jul 2011 03:22 AM PDT

Από ανεμοστρόβιλους σε τυφώνες και εκρήξεις ηφαιστείων, η οργή της Μητέρας Φύσης μπορεί να είναι ισοπεδωτική αλλά και εντυπωσιακή ταυτόχρονα. Το Otherside.gr παρουσιάζει μερικές από τις πιο μεγάλες φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών στον πλανήτη.





Forest Fire – Dolginino, Russia (Aug. 2010)

Undersea Volcano – Coast of Tonga (March 2009)

Kliuchevskoi Volcano – (Russia Sept. 1994)

Double Cyclone – Iceland (Nov. 2006)

Flooding (from Typhoon 'Ketsana') – Manila, Phillippines (Sept. 2009)

Tornado – Oklahoma, United States (May 2010)

Hurricane Felix – Honduras (Sept. 2007)

Lightning Strike – New York City (2010)

Mt. Saint Helens Volcano – Washington, United States (May 1980)

Flooding – Cedar Rapids, Iowa (June 2008)

Mount Merapi Volcano – Indonesia (Nov 2010)

Chaiten Volcano – Chana, Chile (May 2008)

Dust Storm – China (April 2001)

Mt. Saint Helens Volcano – Washington, United States (Aug. 1980)

Supercell Thunderstorm in Montana

Lightning Storm – Roswell, New Mexico (July 2010)

Brush Fires – Sylmar, California (Sept. 2009)

Eyjafjallajokull Volcano – Iceland (April 2010)

Flooding (Tropical Storm Agatha) – Guatemala (May 2010)

Undersea Volcano – Tonga (March 2009)

Wildfires – California (Sept. 2009)

Dust Storm – Australia (Sept. 2009)

Flooding – Iowa, United States (June 2008)

Mt. Etna Volcano – Sicily, Italy (Oct. 2002)

Eyjafjallajokull Volcano – Iceland (April 2010)

Chaiten Volcano – Chana, Chile (May 2008)

Brushfires – Victoria, Australia (Feb 2009)

Tornado – Iowa, United States (June 2008)

Chaiten Volcano – Chana, Chile (May 2008)

Storm Clouds – South Dakota, United States (2009)



http://www.otherside.gr/
http://a-pistefto.blogspot.com

Φωτογραφίες από Δορυφόρο για το ατύχημα στην Κύπρο από την Hellas Sat

Posted: 14 Jul 2011 02:32 AM PDT

H Hellas Sat, θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ, έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από τον τόπο της πολύνεκρης έκρηξης στην ναυτική βάση της Κύπρου, πριν και μετά το ατύχημα.  
Από τις πρώτες ώρες, η Hellas Sat ήρθε σε επαφή με τους συνεργάτες της στην Spot Infoterra Hellas και οργάνωσε την λήψη φωτογραφιών από τους δύο δορυφόρους παρατήρησης IKONOS και GeoEye-1 οι οποίοι διήλθαν πάνω από το χώρο του τραγικού δυστυχήματος στις 12 Ιουλίου (Δορυφόρος IKONOS) και στις 13 Ιουλίου (Δορυφόρος GeoEye-1) αντίστοιχα.
H τρίτη φωτογραφία είναι από τον δορυφόρο WorldView-2 και η λήψη έγινε την 20η Ιουνίου 2011, λίγες μέρες πριν το ατύχημα, για να υπάρχει σύγκριση. Η ακρίβεια των φωτογραφιών της 20ης Ιουνίου και 13ης Ιουλίου είναι 50 εκατοστά, ενώ αυτής της 12ης Ιουλίου είναι 1 μέτρο.
12 Ιουλίου 2011 μετά το δυστύχημα (Ανάλυση 1μέτρο)
«]
13 Ιουλίου 2011 μετά το δυστύχημα (Ανάλυση 0,5 μέτρο)

«]
20 Ιουνίου 2011 ΠΡΙΝ το δυστύχημα (Ανάλυση 0,5 μέτρο)


http://www.digitallife.gr

Χάπια από λαχανικά, 2.000 ετών

Posted: 14 Jul 2011 02:20 AM PDT


Χάπια από λαχανικά περιείχε τελικά ένα κουτί πρώτων βοηθειών ηλικίας πάνω από 2.000 ετών που είχαν ανασύρει από τον βυθό της θάλασσας αρχαιολόγοι το 1989.

Το ξύλινο κιβώτιο είχε βρεθεί στο εσωτερικό ναυαγίου μήκους 15 μ. που είχε εντοπιστεί στις ακτές της Τοσκάνης το 1974 και χρονολογείται από το 130 π.Χ. Όταν το κιβώτιο ανοίχτηκε, οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν τα χάπια, φυλαγμένα προσεκτικά σε φιαλίδια από κασσίτερο. Μόλις σήμερα όμως στάθηκε δυνατόν να αναλυθεί η σύστασή τους. Κάθε χάπι είναι κατασκευασμένο από τριμμένα βότανα και λαχανικά – σέλινο, κρεμμύδια, καρότα, λάχανο, ρεβίθια και κάστανα, σέλινο, μαϊντανό, νεροκάρδαμο, ραπανάκια και ιβίσκο – όλα γνωστά από κλασικά κείμενα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Ψήγματα πηλού περιλαμβάνονταν επίσης στα χάπια, καθώς βοηθούσαν στην θεραπεία των γαστρεντερικών προβλημάτων. 


Το κιβώτιο περιείχε, εκτός από τα χάπια, και ιατρικά εργαλεία: σπάτουλες, κύπελλα για βεντούζες και λαβίδες, ένδειξη για τους αρχαιολόγους ότι κάποιος ειδικός ταξίδευε στο πλοίο μαζί με τους ναυτικούς. Ενδέχεται επίσης ότι μέλη του πληρώματος του εμπορικού αυτού πλοίου να ήταν εκπαιδευμένα στην παροχή πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με τον δρα Alain Touwaide, του Smithsonian Conservation Biology Institute της Ουάσινγκτον, το εύρημα είναι μοναδικό λόγω τόσο της φύσης του όσο και της άριστης διατήρησης που εξασφάλισε η σφράγισή του.

Αυτό που ερευνούν όμως σήμερα οι επιστήμονες είναι το αν τα αρχαία αυτά χάπια καταπίνονταν ή τοποθετούνταν ως κατάπλασμα στο δέρμα των ασθενών. Μεγαλύτερο μυστήριο όμως παραμένει και η ταυτότητα του πλοίου. Ήταν ρωμαϊκό, ελληνικό ή φοινικικό; Δύσκολο να καταλάβει κανείς, δεδομένου του ενδεχόμενου των μικτών πληρωμάτων και των ταξιδιών που ένωναν παρά χώριζαν πολιτισμούς. Πιο λογικό λοιπόν εδώ είναι να στηριχθεί ότι η ιατρική γνώση ήταν κοινό κτήμα εκείνων που αντάλλασσαν εμπορεύματα και ιδέες στη μεγάλη «λίμνη» της αρχαιότητας, τη Μεσόγειο.

 

http://logioshermes.blogspot.com
http://erevna-enimerwsi.blogspot.com

Το ήξερες; 20 αποκαλύψεις για το σεξ

Posted: 14 Jul 2011 01:26 AM PDT

Η λέξη sex καταγράφτηκε για πρώτη φορά το 1382...
Η συχνότερη τοποθεσία των ενηλίκων για σεξ είναι η κρεβατοκάμαρα ενώ στο Νο2 βρίσκεται το αυτοκίνητο.
Ο σεξο-τουρισμός είναι γεγονός. Και οι γυναίκες όμως τον....προτιμούν. Στατιστική μελέτη έδειξε ότι περίπου 1 εκατομμύριο γυναίκες από Αμερική και Ευρώπη κάνουν σεξουαλικό τουρισμό κάθε χρόνο, με αγαπημένους τους προορισμούς την Ιταλία, την Ελλάδα, την Κροατία, την Τουρκία και την Ισπανία.

Ανανάς και σέλερι κάνουν το σπέρμα γλυκό, ενώ ο Καφές και το Αλκοόλ πικρό. Όσο για τα συστατικά του, περιέχει ψευδάργυρο, κάλιο, φρουκτόζη και ελεύθερα αμινοξέα.

Σύμφωνα με το Κάμα Σούτρα, αν ένας άντρας πίνει γάλα καμήλας με μέλι μπορεί να έχει στύση 24 ώρες το 24ωρο.Καλύτερο και από το γνωστό μπλε χαπάκι δηλαδή.

Σεξ και στο γραφείο σύμφωνα με έρευνα. Περίπου το 50% των ανδρών και το 10% των γυναικών φαίνετε να έχουν κάνει σεξ στη δουλειά τους.

Περίπου το 52% των γυναικών προσποιείται τον οργασμό σε τακτική βάση. Κι αυτό γιατί μελέτες δείχνουν πως οι γυναίκες φτάνουν πιο εύκολα σε οργασμό όταν είναι μόνες παρά με σύντροφο. Από αυτές λοιπόν που δεν είναι μόνες, το 75% φτάνει σε οργασμό από το στοματικό σεξ συγκριτικά με το 25% που φτάνει από την συνουσία.

Οι γυναίκες που «μιλούν βρώμικα» κατά τη διάρκεια του σεξ είναι περισσότερες από τους άνδρες.

9.000.000.000 προφυλακτικά χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο παγκοσμίως.

Οι νέοι 15-19 ετών κάνουν πολύ πιο συχνά στοματικό sex παρά συνουσία.

15% των ανδρών και 60% των γυναικών δεν ευχαριστιούνται το sex την πρώτη φορά.

Τα γυναικεία στήθη είναι για την πλειοψηφία των ανδρών από τα πιο διεγερτικά σημεία, ανεξαρτήτως μεγέθους. Ενώ για τις γυναίκες οι γοφοί του άντρα είναι το πιο ελκυστικό κομμάτι.

Και το πορνό καλά κρατεί. Το συνολικό εισόδημα από την βιομηχανία πορνό στην Αμερική είναι 13 δις και στον κόσμο συνολικά 97 δις.

Σε πρόσφατη μελέτη, 21% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπε πως το μήκος του πέος είναι «σημαντικό» και μόνο 1% απάντησε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό». Τελικά παίζει ή δεν παίζει ρόλο;

Μία από τις μεγαλύτερες μελέτες έδειξε πως περισσότερο από το 60% των ανδρών και 40% των γυναικών αυνανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο. Όταν το δείγμα περιορίστηκε σε άτομα που συζούσαν και είχαν σταθερή σχέση, τα ποσοστά ήταν ακόμη μεγαλύτερα: 85% των ανδρών και 45% των γυναικών.

Τα σύγχρονα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι τα σεξουαλικά προβλήματα είναι πιο συχνά στις γυναίκες από ότι στους άνδρες. Απλώς, στον άνδρα τα σεξουαλικά προβλήματα (π.χ., αδυναμία στύσης ή πρόωρη εκσπερμάτιση) δεν κρύβονται εύκολα κι έτσι νομίζουμε πως είναι συχνότερα.

Οι άνδρες έλκονται από την όμορφη εξωτερική εμφάνιση, ενώ οι γυναίκες από τις οικονομικές δυνατότητες. Αυτό συνδέεται με την επιθυμία της γυναίκας να εξασφαλίσει την επιβίωση των παιδιών της.

Ερευνητές του McGill University στο Μόντρεαλ, επιστράτευσαν ειδική τεχνολογία και διαπίστωσαν ότι ο χρόνος που χρειάζονται οι άντρες για να ερεθιστούν βλέποντας πορνό είναι 664,6 δευτερόλεπτα (11 λεπτά), ενώ ο αντίστοιχος χρόνος για τις γυναίκες είναι 743 δευτερόλεπτα (12 λεπτά).

Από μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ (Berkeley) αποδεικνύεται ότι ο ανδρικός ιδρώτας διεγείρει τις γυναίκες, αυξάνοντας μεταξύ άλλων τον καρδιακό παλμό, την πίεση του αίματος και την αναπνοή τους, δημιουργώντας μια γενικότερη ευδιαθεσία. Ένας καλός λόγος να ιδρώσεις λίγο παραπάνω στο γυμναστήριο.

Πάνω από το 60% των ανδρών στον πλανήτη έχουν μετρήσει έστω και μία φορά το πέος τους σε στύση. Αν σκεφτείς μάλιστα πως από τις 7200 εκσπερματώσεις που θα βιώσει ένας άντρας στη ζωή του κατά μέσο όρο, οι 2000 θα είναι αποτέλεσμα αυνανισμού, μπορούμε όλοι να καταλάβουμε τη σχέση λατρείας που τρέφεις για το μόριό σου.
 
 
http://www.newscity1.net

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ

Posted: 14 Jul 2011 12:46 AM PDT

Η ρωσική διαδικτυακή εφημερίδα pravda.ru, στις 23 Ιουνίου του 2011, αποκάλυψε ότι μια ομάδα ανθρωπολόγων ανακάλυψαν μυστηριώδες γίγαντες σε τάφους στη ζούγκλα κοντά στην πόλη του Κιγκάλι της Ρουάντα, στη Κεντρική Αφρική.
Αυτό όμως που παραξένεψε τους επιστήμονες δεν ήταν μόνο το μέγεθός τους άλλα και η ελάχιστη ομοιότητα που είχαν οι γίγαντες με τον άνθρωπο.
Στα ερείπια των αρχαίων οικισμών, οι 40 τάφοι είχαν περίπου 200 λείψανα με ύψος μ.ο. 2,15 μέτρα το καθένα, όλα τέλεια διατηρημένα, με δυσανάλογα μεγάλα κεφάλια με το σώμα τους, τα οποία δεν διέθεταν στόμα, μύτη ή μάτια.
Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας θεωρεί ότι τα λείψανα που θάφτηκαν 500 χρόνια πριν, θα μπορούσαν να είναι επισκέπτες από άλλο πλανήτη!
Οι ανθρωπολόγοι πιστεύουν ότι τα πλάσματα μπορεί να ήταν μέλη ενός εξωγήινου σκάφους που προσγειώθηκε στη περιοχή και πιθανόν να αρρώστησαν από κάποιο επίγειο ιό στον οποίο δεν είχαν ανοσία. Πάντως, κανένα ίχνος της προσγείωσης του διαστημικού οχήματος ή κάποιων θραυσμάτων δεν ανακαλύφθηκαν.
Ωστόσο, η εξωγήινη θεωρία δεν είναι η μόνη. Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, οι παραπάνω γίγαντες θα μπορούσε να ήταν απλά άγνωστα ανθρωπόμορφα πλάσματα που έζησαν στη Γη και για κάποιο λόγο εξαφανίστηκαν



http://ufotruth-gr.blogspot.com

ΗΠΑ : " Κατοικιδιο " πυθωνας επνιξε 2χρονο κοριτσακι

Posted: 14 Jul 2011 12:03 AM PDT

Τον Ιούλιο του 2009, βρέθηκε το άψυχο κορμάκι της μόλις δύο ετών Shaianna στην κούνια του, με τον πύθωνα, που είχαν οι γονείς της για κατοικίδια,  σφιχτά περιτυλιγμένο γύρω του και τους κυνόδοντες του στο μέτωπο της άτυχης μικρούλας.

Σύμφωνα με τις αρχές το φίδι, μήκους 2,5 μέτρων δεν είχε τραφεί για ένα μήνα και φυλασσόταν σε μια δεξαμενή στο αγροτικό σπίτι τους στην Οξφόρδη της Φλόριντα με ένα πάπλωμα μόνο στην κορυφή, ενώ ήταν δεμένο με χαλαρά σχοινιά και παραμάνες, ώστε να μη διαφύγει.
Ο θάνατος της μικρής ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας του ζευγαριού, οι οποίοι δε μερίμνησαν, ως όφειλαν για την ασφάλεια του παιδιού.


Όπως προκύπτει από μαρτυρίες, το φίδι είχε διαφύγει από τη δεξαμενή τουλάχιστον πέντε φορές μέσα στις τέσσερις εβδομάδες που προηγήθηκαν του τραγικού γεγονότος.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η μικρή Shaianna πέθανε από ασφυξία, καθώς το φίδι δεν ήταν δηλητηριώδες.

Ο δικηγόρος του ζευγαριού ισχυρίστηκε πως πρόκειται για ένα τραγικό ατύχημα. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Αυτό το φίδι δεν ήταν διαφορετικό από ένα σκυλί της οικογένειας. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται παράξενο ... σε μερικούς ανθρώπους αρέσουν οι γάτες, σε άλλους τα σκυλιά. Μερικοί άνθρωποι έχουν τα κουνέλια, μερικοί άνθρωποι έχουν χάμστερ.»

Σήμερα στη Φλόριντα πραγματοποιήθηκε η δίκη της 21 ετών Jaren Hare και του 34χρονου συντρόφου της Charles Darnell. Οι δύο τους καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 35 ετών, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.



 

πηγη newsbomb.gr
http://www.greek-chat.gr

ΡΕΚΟΡ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Posted: 13 Jul 2011 11:14 PM PDT

Στα άδυτα της μακροβιότητας έχουν…βουτήξει Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι προσπαθούν να σπάσουν τον μυστικό κώδικα που χαρίζει στους ανθρώπους έξτρα χρόνια ζωής. Στην χώρα μας το ρεκόρ το έχουν κατακτήσει οι Ικαριώτες, καθώς ενώ μόνο το 0,1% του πληθυσμού στην Ευρώπη ζει πάνω από...

90 χρόνια, στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο! Τι έχουν ανακαλύψει οι ειδικοί από τις έως τώρα έρευνες τους; Ψάρια, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και τσάι, "θωρακίζουν" την καρδιά και τα αγγεία των Ικαριωτών, αλλά καταπολεμούν και την κατάθλιψη των ηλικιωμένων. «Φάρμακο» όμως, φαίνεται να είναι και η καθημερινή χρήση ελαιολάδου, που ευεργετεί μεταξύ άλλων και τη σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ αν προστεθεί και η μέτρια κατανάλωση καφέ με την μεσημεριανή ανάπαυση, έχουμε τα συστατικά που ίσως συνθέτουν το μυστικό της μακροβιότητας των κατοίκων αυτού του νησιού! Για τα "μαθήματα" μακροβιότητας που δίνουν οι κάτοικοι της Ικαρίας μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, ΓΝ Αθηνών Ιπποκράτειο ο κ.Χρήστος Πίτσαβος, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών,ο κ. Εμμανουήλ Βαβουρανάκης, Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα Χριστίνα Χρυσοχόου, Επιμελήτρια στην Α' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, ΓΝ Αθηνών Ιπποκράτειο. Σημειώνεται ότι το θέμα θα αναλυθεί εκτενώς σεσυμπόσιο που θα πραγματοποιηθεί από το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας, στην Ικαρία 14-17 Ιουλίου 2011, με θέμα την Επεμβατική καρδιολογία. «Μπλε ζώνη» Τα στατιστικά δεδομένα δεν λένε ψέματα: η Ικαρία, μαζί με τη Σαρδηνία και την Οκινάουα της Ιαπωνίας, είναι οι περιοχές του κόσμου με τα υψηλότερα ποσοστά υπερήλικων. Έτσι, οι περιοχές αυτές ανήκουν πλέον στο κλαμπ των «μπλε ζωνών» μακροβιότητας και (δυστυχώς για τους υπολοίπους) τα μέλη του είναι μόλις πέντε. Στην λίστα, των «ευλογημένων» έχει προστεθεί και η Λόμα Λίντα στην Καλιφόρνια και η Χερσόνησος Νικόγια στην Κόστα Ρίκα. Οι μέχρι τώρα παρατηρήσεις συγκλίνουν στον τρόπο ζωής των κατοίκων της Ικαρίας που δρα προστατευτικά στην εμφάνιση καρδιαγγειακών και νεοπλασματικών νοσημάτων. Φαίνεται ότι η μακροχρόνια κατανάλωση Μεσογειακού τύπου διατροφής σε συνδυασμό με την ορεσίβια ζωή και την χαλιναγώγηση του στρες να έχουν σημαντικό ρόλο, χωρίς όμως οι ακριβείς μηχανισμοί να έχουν διευκρινιστεί. Στα πλαίσια των παραπάνω επιδημιολογικών παρατηρήσεων, η Α' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική ξεκίνησε μια μελέτη καταγραφής των κλινικών και παρακλινικών χαρακτηριστικών καθώς και των συνηθειών τρόπου ζωής των κατοίκων της Νήσου Ικαρίας μέσης και προχωρημένης ηλικίας. Στόχος της μελέτης πέρα της πλήρους ιατρικής εξέτασης είναι και η εκτίμηση του συνολικού καρδιαγγειακού κινδύνου των μεσηλίκων και ηλικιωμένων κατοίκων σε προοπτική παρακολούθηση 10-ετίας. Για το λόγο αυτό ομάδα εκπαιδευμένων ιατρών καρδιολόγων και παθολόγων επισκέφτηκαν την Ικαρία από τις αρχές του Ιουνίου και πρόσφεραν πλήρη παθολογική και καρδιολογική εξέταση συμπεριλαμβανομένου υπερηχοκαρδιογραφήματος, ηλεκτροκαρδιογραφήματος και βιοχημικού ελέγχου για την καλύτερη αποτίμηση της κατάστασης υγείας των μόνιμων κατοίκων της Νήσου. «Φάρμακο η διατροφή» Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πιάτο των Ικαριωτών - όχι μόνον γευστικά αλλά και επιστημονικά. Αυτό που διακρίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, τους ηλικιωμένους κατοίκους της Ικαρίας είναι ο τύπος της δίαιτας που περιλαμβάνει συχνότερα ψάρι, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και τσάι απ ότι στους νεότερους. Ιδιαίτερα τα υπερήλικα άτομα της μελέτης (>80 ετών), καταναλώνουν σε ποσοστό 14% των ημερήσιων προσλαμβανόμενων θερμίδων πρωτεΐνη, 54% λίπος (κυρίως μονοακόρεστο και πολυακόρεστο) και υδατάνθρακες σε ποσοστό 32%. Επιπλέον, πέντε στους δέκα υπερήλικες ανέφεραν τήρηση θρησκευτικής νηστείας. Επίσης τα ηλικιωμένα άτομα συνηθίζουν τη μεσημεριανή ανάπαυση (ποσοστό 75%) συχνότερα από τους νεότερους, ενώ εμφανίζουν και χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης. Από τα ηλικιωμένα άτομα όσοι κατανάλωναν συχνότερα Μεσογειακού τύπου δίαιτα είχαν σε μικρότερη συχνότητα παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, ενώ η συχνή εβδομαδιαία κατανάλωση ψαριού σχετιζόταν με καλύτερη διατασιμότητα της αορτής, δηλαδή καλύτερη αγγειακή ηλικία, ενώ ανάλογα και η καθημερινή χρήση ελαιολάδου φαίνεται να έχει ακόμα και στους ηλικιωμένους ευεργετική επίδραση στη σεξουαλική τους ζωή με καλύτερα ποσοστά ικανοποίησης από την ερωτική τους δραστηριότητα. Όσο αφορά την κατανάλωση καφέ , η μέτρια κατανάλωση 1-2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα (σε ισοδύναμα καφεΐνης ελληνικού καφέ) σχετίζεται επίσης με καλύτερη αγγειακή διατασιμότητα, ενώ η μεγαλύτερη κατανάλωσης καφεΐνης δεν φαίνεται να βελτιώνει περαιτέρω την αγγειακή ηλικία. Νίκησαν την κατάθλιψη Η κατάθλιψη δεν φαίνεται να «ρίχνει» τους Ικαριώτες, καθώς τα ποσοστά εκδήλωσης της νόσους ήταν από τα χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλους πληθυσμούς ηλικιωμένων. Ειδικότερα, συμπτωματολογία σοβαρής κατάθλιψης καταγράφτηκε σε ποσοστό 4% των ηλικιωμένων ανδρών και 9% των ηλικιωμένων γυναικών (μέσης ηλικίας 75 ετών). Όπως αναμενόταν τα ηλικιωμένα άτομα με υψηλά επίπεδα κατάθλιψης είχαν μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολικού συνδρόμου (66% έναντι 53%), λιγότερα χρόνια εκπαίδευσης στο σχολείο (7 έτη έναντι 8,5), υψηλότερα ποσοστά αρτηριακής υπέρτασης (66% υπερτασικοί έναντι 58%), σακχαρώδους διαβήτη (27% έναντι 20%) και καρδιαγγειακής νόσου (23% έναντι 16%) και χειρότερα επίπεδα φυσικής άσκησης, σε σύγκριση με τα άτομα που εμφάνιζαν τα χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης. Αυτό το εύρημα υποστηρίζεται και από άλλες διεθνείς μελέτες που αποδεικνύουν ότι η δυσμενής επίδραση της κατάθλιψης στην καρδιαγγειακή υγεία επέρχεται μέσω επίδρασης σε καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, όπως αρτηριακή πίεση, σάκχαρο, χοληστερίνη. Φαίνεται όμως ότι όταν μελετήθηκε η επίδραση της μεσογειακής διατροφής στα άτομα με υψηλά επίπεδα κατάθλιψης που είχαν και την μεγαλύτερη άθροιση παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου, η μεσογειακή δίαιτα επέφερε βελτίωση των μεταβολικών τους χαρακτηριστικών, αναδεικνύοντας καρδιοπροστατευτικό ρόλο. Εκτός από την συντροφικότητα και την κοινωνικότητα, φαίνεται ότι το «αντίδοτο» της κατάθλιψης βρίσκεται στο πιάτο των Ικαριωτών. Η μεσογειακή διατροφή και ειδικότερα τα ψάρια, που «κολυμπάνε» στα ωμέγα 3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, βελτιώνουν την καταθλιπτική συνδρομή. Άσκηση Οι Ικαριώτες, παρά την ηλικία τους, δεν το βάζουν κάτω. Η καθημερινή τους ενασχόληση με αγροτικές δουλειές αλλά και οι βόλτες φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου κατά 54%. Ειδικότερα, το 85% των συμμετεχόντων ανέφεραν μέτρια ενασχόληση σε φυσική δραστηριότητα. Οι επιστήμονες καταλήγουν ότι η άσκηση βελτιώνει το σωματικό βάρος και μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών επεισοδίων, ενώ μειώνει ακόμα και το μέγεθος της υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας ανεξάρτητα του σωματικού βάρους, δηλαδή ακόμα και σε υπέρβαρα/ παχύσαρκα άτομα. Αυτό είναι σημαντικό, σημειώνουν, καθώς η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας έχει αναγνωριστεί ως ένας δείκτης αυξημένης καρδιαγγειακής θνητότητας Παραμένοντας στο ρόλο της άσκησης, τα άτομα που εμφάνιζαν υψηλότερη ενασχόληση με άσκηση είχαν μεγαλύτερη αντιαρρυθμική προστασία όπως αυτή καταγράφεται από τη μείωση της διάρκειας κοιλιακής συστολής και αναπόλωσης στο ηλεκτροκαρδιογράφημα ηρεμίας. Αυτό ήταν πιο έκδηλο στις γυναίκες, γεγονός που αντανακλά μια διαφορετική δράση των καρδιοπροστατευτικών ιδιοτήτων της άσκησης μεταξύ των φύλων. Η ενασχόληση με φυσική καθημερινή δραστηριότητα μεταξύ των υπερηλίκων (άνω των 80 ετών) φαίνεται να σχετίζεται με 54% μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου . Επίσης η ενασχόληση με φυσική άσκηση σχετίζεται με μικρότερη περιφέρεια μέσης (δείκτης κεντρικής παχυσαρκίας), μικρότερο επιπολασμό σακχαρώδους διαβήτη και υψηλότερη HDL χοληστερόλη. 


http://ola-e-tipota.blogspot.com

"Η πρόκληση είναι των Σκοπίων στο Googlemaps, ή δόθηκε το όνομα χωρίς να ξέρουμε τίποτα;"

Posted: 13 Jul 2011 11:00 PM PDT

Γράφει ο Δημήτρης Μπότσαρης.
Προσπαθώντας να μετρήσω χιλιομετρικά την διαδρομή Ελλάδας - Γερμανίας, ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη, με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο χάρτης της Google που σας εκτύπωσα, αναφέρει το κράτος των Σκοπίων (F.Y.R.O.M.) με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με κυριλλικά κεφαλαία γραμμένο, εμφανέστατα όμως περί του ονόματος και στα λατινικά με μικρά γράμματα, ενώ μέσα σε παρένθεση είναι το FYROM, σαν επεξηγηματικός όρος. 

Επειδή το φαινόμενο είναι τακτικό από πλευράς google και συχνά, μετά από κάποιες διαμαρτυρίες ιδιωτών ή φορέων, συλλόγων κ.λ.π. διορθώνεται, γιατί δεν υπάρχει προς το φορέα αυτό κάποια επίσημη Κρατική παρέμβαση, τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και από την Ελληνική Κυβέρνηση προς κάθε Παγκόσμια Αρχή, π.χ. Ηνωμένα Έθνη, ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως θα έπραττε κάθε σοβαρό και ευνομούμενο...

 κράτος;

Μήπως δεν είμαστε σοβαροί; 

Μήπως δεν είμαστε ευνομούμενο κράτος;

Μήπως δεν μας υπολογίζουν πλέον; 

Και τέλος...

Μήπως δόθηκε κρυφά το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα Σκόπια από όλους τους παραπάνω φορείς και εμείς δεν ξέρουμε τίποτα;


Σε περίπτωση που δεν ισχύουν όλα τα παραπάνω και απλά η google έκανε... εντελώς τυχαία, λάθος για ακόμη μια φορά, παρακαλώ ενεργησατε τα δέοντα.


Με εκτίμηση

Δημήτριος Μπότσαρης.


 


ΚΑΝΑΔΑΣ: "Εγκεφαλικά νεκρή" γυναίκα ξύπνησε, μόλις η οικογένειά της αρνήθηκε την δωρεά των οργάνων της

Posted: 13 Jul 2011 04:08 PM PDT

DROMMONDVILLE, Κεμπέκ, ΚΑΝΑΔΑΣ- Την περασμένη εβδομάδα, η Madeleine Gauron, μια γυναίκα από το Κεμπέκ που είχε χαρακτηριστεί ως βιώσιμη για τη δωρεά οργάνων αφότου οι γιατροί της διέγνωσαν ότι ήταν «εγκεφαλικά νεκρή», εξέπληξε την οικογένειά της και τους γιατρούς της, όταν συνήλθε από το κώμα , άνοιξε τα μάτια, και άρχισε να τρώει!.

Η 76χρονη γυναίκα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Sainte Croix de Drummondville για μια φλεγμονή των ούλων, η οποία απαιτούσε μια σύντομη εγχείρηση. Κατά τη διάρκεια που συνερχόταν, το προσωπικό του νοσοκομείου έδωσε στην ηλικιωμένη γυναίκα στερεά τροφή, την οποία δεν μπορούσε να καταναλώσει στο σπίτι της οικογένειάς της για κάποιο χρονικό διάστημα, και την άφησαν αφύλακτη. Καθώς πνίγηκε από το φαγητό, έπεσε σε κώμα, μετά από ανεπιτυχή ανάνηψη.

Το Ιατρικό προσωπικό επικοινώνησε με την οικογένειά της, να τους εξηγήσει ότι η μητέρα τους ήταν «εγκεφαλικά νεκρή», χωρίς καμία ελπίδα ανάκαμψης. Μιλώντας για τα μάτια της Gauron ως ιδιαίτερα βιώσιμα, οι γιατροί ρώτησαν αν η οικογένεια θα συμφωνούσε με τη δωρεά οργάνων.
Ενώ προσπαθούσαν να υποστηρίξουν τη δυνατότητα της δωρεάς των οργάνων, η συγκλονισμένη οικογένειά της ζήτησε να προχωρήσουν αρχικά σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις για να αποδειχτεί ότι η Gauron ήταν πραγματικά νεκρή.
Την επόμενη μέρα, η οικογένεια δοκίμασε μεγάλη έκπληξη όταν έμαθε ότι η Gauron είχε ξυπνήσει. Λίγο αργότερα, καθόταν στο κρεβάτι και έτρωγε γιαούρτι.

«Αν είχαμε αποφασίσει να δωρίσουμε τα όργανά της, θα την είχαμε σκοτώσει», είπε ο γιος της.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους κατά τον τρόπο αυτό. Αν και είναι 76 χρονών και είναι άρρωστη, δεν ήταν ανάγκη να τα υποφέρει όλα αυτά», επέμεινε η κόρη της.

Η Madeleine Gauron είναι πλέον σε θέση να φάει, να περπατήσει και να μιλήσει, και αναγνώρισε αμέσως την οικογένειά της. Τα παιδιά της έχουν αποφασίσει να στραφούν νομικά κατά του νοσοκομείου.
Καθώς παρόμοια ανέκδοτα περιστατικά όπως της Gauron συνεχίζουν να συσσωρεύονται, ο «εγκεφαλικός θάνατος» ως νόμιμη διάγνωση πραγματικού θανάτου αμφισβητείται όλο και περισσότερο από τα ενδιαφερόμενα μέλη της οικογένειας και το ιατρικό προσωπικό, ενώ πολλοί έχουν κατηγορήσει ότι τα κριτήρια του «εγκεφαλικού θανάτου» δημιουργήθηκαν απλώς για να διασφαλιστεί ότι τα όργανα που θα συλλεχθούν είναι φρέσκια.

Σήμερα, περισσότεροι από τους μισούς Σουηδούς νοσηλευτές που δουλέυουν σε εντατικές φροντίζοντας υποτιθέμενους εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς, έχουν αμφιβολίες σχετικά με τις μεθόδους για τον καθορισμό του εγκεφαλικού θανάτου, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από την Sahlgrenska Academy του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ.
Ενώ οι κανονισμοί απαιτούν οι Σουηδοί γιατροί να διαπιστώνουν τον εγκεφαλικό θάνατο, μέσω ειδικών κλινικών δοκιμών, η περαιτέρω ανάλυση σε συνδυασμό με ακτινογραφίες εγκεφάλου γίνονται μόνο για επιλεγμένους ασθενείς.

Η συντάκτρια της διατριβής, Anne Flodén, νοσοκόμα και ερευνήτρια του Ινστιτούτου Επιστημών Υγείας και Φροντίδας, είπε ότι η έκβαση της μελέτης ήταν προβληματική, επισημαίνοντας την ανάγκη για σαφείς κατευθυντήριες γραμμές που περιβάλλουν τη διαδικασία της διάγνωσης και της δωρεάς των οργάνων.

"Αυτό το πρόβλημα τέθηκε από πολλούς από τους νοσηλευτές των ΜΕΘ σε αρκετές από τις μελέτες», δήλωσε η Flodén. "Ήταν απογοητευμένοι από την έλλειψη δομής και κατευθυντήριων γραμμών και, συνεπώς, κάνουν έκκληση για περισσότερη υποστήριξη από τη διοίκηση για τα θέματα αυτά."



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
 http://anoixti-matia.blogspot.com

Η σοφία της φύσης..

Posted: 13 Jul 2011 03:30 PM PDT


γιατί Ο Νόμος της Φύσης λέει: Σκότωνε ΜΟΝΟ όταν πεινάς
Ο φωτογράφος Michel Denis-Huot, που τράβηξε τις ποιό κάτω υπέροχες φωτογραφίες σε σαφάρι στην Κένυα τον Οκτώβρη του περασμένου έτους, είπε ότι έμεινε έκπληκτος από αυτό που είδε:



"Τρία αδέρφια cheetahs ζούσαν μαζί, από τότε που άφησαν τη μητέρα τους, σε ηλικία περίπου 18 μηνών. Ένα πρωινό που τα είδε, φάνηκαν να μην είναι πεινασμένα, και έτρεχαν, παίζοντας μεταξύ τους.

Κάποια στιγμή, συνάντησαν ένα γκρουπ από impala, τα οποία φοβισμένα απομακρύνθηκαν τρέχοντας. Αλλά ένα μικρό δεν ήταν αρκετά γρήγορο, και τα τρία αδέρφια το έπιασαν εύκολα".
Ακολούθησαν οι ποιό κάτω εκπληκτικές σκηνές:


 




απο το http://pmeletios.com
http://www.kala-nea.gr/
 http://anoixti-matia.blogspot.com

Παραψυχολογικές Δυνάμεις στις Πολεμικές Τέχνες.

Posted: 13 Jul 2011 03:12 PM PDT

Από τον Γ. Απέργη


Η παραψυχολογία αποτελεί πλέον μια ξεχωριστή επιστήμη με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αναπτύσσεται παράλληλα με την κανονική..
 επιστήμη της ψυχολογίας. Έχουν γίνει αλματώδεις εξελίξεις σε θέματα μελέτης της παραψυχολογίας, αλλά και εργαστηριακών ερευνών, πολλές από τις οποίες δεν γίνονται γνωστές στο πλατύ κοινό. Επίσης, οι σημερινοί ερευνητές παίρνουν πάρα πολλά στοιχεία από την αρχαιότητα σχετικά μ' αυτό το θέμα.


Οι αρχαίοι παραδοσιακοί Πολιτισμοί ασχολήθηκαν με την ανάπτυξη των ψυχολογικών και παραψυχολογικών δυνάμεων στον άνθρωπο, μέσα από διάφορα Φιλοσοφικά και Μυητικά Συστήματα.
Δεν ήταν μια απλή έρευνα στα διάφορα ακατανόητα φαινόμενα για τον ανθρώπινο νου αλλά μια σωστή εφαρμογή των ανερμήνευτων Νόμων της Φύσης, που είχαν άμεση επίδραση στον άνθρωπο, θεωρώντας τον άνθρωπο ως αναπόσπαστο μέρος αυτής της φύσης, αλλά και του Σύμπαντος.
Όμως η άγνοια που υπάρχει σήμερα, και παράλληλα προωθείται σε σχέση με τις πραγματικές δυνατότητες και δυνάμεις του ανθρώπου, μας κάνει να μη μπορούμε να δεχτούμε εύκολα αυτές τις γνώσεις που διασώθηκαν από την αρχαιότητα και αρκετές φορές τις υποτιμούμε.
Τα φαινόμενα που εξετάζει η παραψυχολογία είναι πέρα απ' το πεδίο μελέτης και έρευνας της γνωστής μας ψυχολογίας. Μερικά απ' αυτά είναι που κινούνται στα αόρατα επίπεδα του συναισθηματικού και νοητικού επιπέδου.
Τέτοια φαινόμενα μπορεί να είναι: Προφητικά οράματα, προαισθήσεις-προγνώσεις, ονειρικά μηνύματα, φαινόμενα αναδίπλωσης, πρόσβαση σε αρχεία και γνώσεις του παρελθόντος, ψυχομετρία, ενόραση, τηλεπάθεια, υπνωτισμός, Μεσμερισμός κ.λ.π.Δε μπορούμε να δώσουμε εξηγήσεις για το πλήθος αυτών των φαινομένων, αφού θα χρειαζόταν ολόκληρο βιβλίο γι' αυτό.
Μετά απ' αυτήν τη γενική εισαγωγή και τη διευκρίνηση στο θέμα της παραψυχολογίας, μπαίνουμε στο θέμα των Πολεμικών Τεχνών, κάνοντας μια σημαντική διευκρίνιση. Όταν αναφερόμαστε στις σημερινές πολεμικές τέχνες, εννοούμε ότι αυτές έχουν έναν εξωτερικό χαρακτήρα, που περιορίζεται μόνο στη φυσική ανάπτυξη σαν άθλημα και στη γνώση των διαφόρων τεχνικών και μόνο. Οι Εσωτερικές Πολεμικές Τέχνες είναι αυτές που ονομάζονται επίσης Φιλοσοφικές-Παραδοσιακές και αποσκοπούν στη συνεχόμενη διαμόρφωση του Μαθητή, εξωτερική, αλλά κυρίως εσωτερική, μέσα από έναν Δρόμο ανάπτυξης όλων των δυνατοτήτων του, μέχρι να φτάσει στο ανώτερο σημείο εξέλιξής του. Οι Δοκιμασίες που περνά εδώ ο Μαθητής και σύμφωνα μ' αυτά που έχουν διασωθεί από το παρελθόν, είναι συνεχόμενες και για όλη του τη ζωή. Γιατί είναι ένας Δρόμος που χρειάζεται προσπάθεια , τόσο στην Σχολή-DOJO, όσο και έξω απ' αυτήν, στην καθημερινή ζωή.
Πρόκειται δηλαδή για έναν αφοσιωμένο Μαθητή στο Δάσκαλό του και την Πολεμική Τέχνη, έτοιμο ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά κυρίως έτοιμο να αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον κατώτερο εαυτό, για να τον μεταλλάξει.
Είναι αλήθεια πως όλοι όσοι αρχίζουν να ασχολούνται με κάποια πολεμική τέχνη δελεάζονται αμέσως από την ανάπτυξη κάποιων δυνάμεων που μπορεί να προσφέρουν ή υπόσχονται ότι προσφέρουν οι πάμπολλες σχολές που υπάρχουν.
Συνήθως προπονούνται στο να αποκτήσουν μυς, ταχύτητα, ευλυγισία και όλα αυτά για να ξεχωρίσουν από τους συνηθισμένους ανθρώπους. Αποσκοπούν δηλαδή στη φυσική εξάσκηση και μόνο. Έτσι παραμένουν σ' αυτό το επίπεδο, χωρίς καμιά άλλη εξέλιξη, απλοί αθλητές. Δυστυχώς ο δρόμος αυτός έχει ένα τέλος.
Περνώντας στα Ανατολικά Συστήματα των παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών, συναντάμε μια μέθοδο μαθητείας στο φυσικό, στο ψυχολογικό και τέλος στο νοητικό επίπεδο. Ο έλεγχος της προσωπικότητας και η μετάλλαξη των κατώτερων ενστίκτων σε ανώτερες δυνάμεις-αρετές ήταν από την αρχή ο στόχος αυτών των συστημάτων.
Με τις αναπνευστικές ασκήσεις μπορούσε ο Μαθητής να ελέγχει και να διοχετεύει την εσωτερική του ενέργεια, αυτήν που στην Κίνα ονόμαζαν Τσι, στην Ιαπωνία Κι και στην Ινδία Πράνα. Επίσης, με άλλες πιο προχωρημένες ασκήσεις της Γιόγκα γινόταν η ενεργοποίηση των συγκεκριμένων κέντρων ενέργειας -Τσάρκας, που έκαναν το Μαθητή ικανό να διοχετεύσει το Πράνα ανάλογα με τον σκοπό που ήθελε να πετύχει. Συνήθως χρησιμοποιούσε τη δύναμη αυτή για θεραπευτικούς σκοπούς, γιατί ο πολεμιστής έπρεπε, όπως αναφέρεται, να ξέρει να θεραπεύει τον εαυτό του, αλλά και όσους τον χρειάζονταν. Σε πολύ δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις μάχης, θα χρησιμοποιούσε αυτή τη δύναμη, κτυπώντας τον αντίπαλο σε ζωτικά σημεία. Η επιπλέον χρησιμοποίηση της συναισθηματικής και νοητικής δύναμης, θα έκανε τα κτυπήματα αυτά σίγουρα θανατηφόρα.
Γι΄ αυτό οι Μαθητές ήταν έτσι διαμορφωμένοι, που ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσαν εγωιστικά και άσκοπα τέτοιες τεχνικές. Επίσης το ξύπνημα αυτών των κέντρων -Τσάκρας, είχε σαν επακόλουθο και τη σταδιακή ενεργοποίηση της δύναμης, που στη Γιόγκα την ονομάζουν Κουνταλίνι. Είναι η ανώτερη δύναμη- ενέργεια που μπορεί να αναπτύξει ο άνθρωπος και είναι πολύ επικίνδυνη αν αυτός δεν έχει τη σωστή διαμόρφωση και την καθοδήγηση ενός πεπειραμένου Δασκάλου. Αν χρησιμοποιηθεί επιπόλαια, μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες που φτάνουν μέχρι την τρέλα.
Αρκετά περιστατικά που αποδίδονται σε μεγάλους Δασκάλους των Πολεμικών Τεχνών μας δείχνουν ότι αυτοί ήταν κύριοι των δυνάμεων αυτών και τις χρησιμοποιούσαν πάντα με σύνεση και έλεγχο. Με εξαίρεση κάποια τυχαία περιστατικά που ενστικτωδώς, ίσως και ασυνείδητα, για λίγα λεπτά και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες κινδύνου, κάποιοι άνθρωποι ενεργοποίησαν τέτοιες δυνάμεις. Οι υπόλοιποι απλοί άνθρωποι το θεώρησαν σαν κάτι πέρα από τα φυσικά όρια, κάτι το υπερφυσικό ή και παραψυχολογικό ακόμη, εφόσον εκτείνεται περά από τη γνωστή ψυχολογία μας. Όπως όμως όλα δείχνουν, αυτές είναι κρυμμένες δυνάμεις μέσα στον άνθρωπο, που από άγνοια και έλλειψη Πνευματικής ανάπτυξης, δεν έχει καταφέρει να τις ξυπνήσει και να τις χρησιμοποιήσει.
Οι ξακουστοί μοναχοί πολεμιστές Σαολίν έφτασαν σ' ένα άριστο επίπεδο ανάπτυξης των Πολεμικών Τεχνών, συνδυασμένο πάντα με τη θρησκεία τους και αναπτύσσοντας παραψυχολογικές ικανότητες, σαν μια φυσική και αρμονική κατάκτηση γι΄ αυτούς. Οι δοκιμασίας που περνούσαν κατά την εκπαίδευσή τους στο μοναστήρι μας δείχνουν ότι ξεπερνούσαν τα φυσικά τους όρια, ελέγχοντας το Συναισθηματικό και Νοητικό τους επίπεδο. Για το μεγάλο Δάσκαλο και ιδρυτή της σχολής Σαολίν, Μποντιντάρμα, αναφέρεται ότι είχε κάνει μεγάλα κατορθώματα. Γνωστή είναι η ιστορία σύμφωνα με την οποία ένας μοναχός τον είδε να διασχίζει τα νερά ενός ποταμού πάνω σ' ένα φύλλο μπαμπού.
Επίσης, οι μεγάλοι Πολεμιστές Σαμουράι είχαν μια διαφορετική αντίληψη για τη ζωή, για τον κόσμο ή το επίπεδο της Ψυχής και του Πνεύματος. Το Πνεύμα ενός μεγάλου Σαμουράι μπορούσε να καθοδηγήσει το Μαθητή να ακολουθήσειτον Ορθό Δρόμο. Ήταν αλήθεια επίσης ότι η ψυχή του νεκρού Σαμουράι κατοικούσε στη λάμα του ξίφους του( katana).Οι Σαμουράι ακολουθούσαν ένα Δρόμο-Do υπέρβασης και αυτοπραγμάτωσης, κατέχοντας ασυνήθιστες δυνάμεις και διοχετεύοντας όλη τους τη ζωή προς τη Φώτιση-satori.
Ο Μοριχέι Ουέσιμπα, Δάσκαλος και ιδρυτής του Aikido, έφτασε ως το επίπεδο της Φώτισης με τον εξής τρόπο: Κατάφερε να αποφύγει την απειλή ξίφους, από μαθητή του, με γυμνά χέρια και μόνο. Μετά απ' αυτό αισθάνθηκε, όπως λέει, τη γη, τα άστρα, τον ήλιο σαν να ήταν δικά του, σαν να βρισκόταν στο σπίτι του. Δεν τον ενδιέφερε πια ο πλούτος, η κοινωνική θέση και γενικά το να γίνει πιο ισχυρός.
Υπάρχουν πολλές διηγήσεις για το μεγάλο αυτό δάσκαλο, όπως ότι ρίχτηκε στη μάχη εναντίων τριάντα ανδρών και τους αφόπλισε χωρίς να πάθει τίποτα. Ακόμη, ελέγχοντος απόλυτα την εσωτερική Ενέργεια, κατάφερνε να μένει ακίνητος ενώ κάποιοι δυνατοί άνδρες προσπαθούσαν να τον μετακινήσουν, όπως επίσης δεν μπόρεσε ούτε εκατοστό να τον μετακινήσει ένας πρωταθλητής του Σούμο. Στη συνέχεια σήκωσε ένα κορμό δέντρου, τον οποίο έξι- επτά εργάτες μαζί δεν μπορούσαν να τον μετακινήσουν.Είναι ολοφάνερο ότι ο Δάσκαλος αυτός είχε αναπτύξει δυνάμεις που ξεπερνούν τα όρια του φυσικού, υλικού μας κόσμου.
Στο Σύστημα Kenjutsu και Bujutsu ο νους απελευθερώνεται με το τέλος της Πνευματικής εξάσκησης. Εδώ υπάρχει η ικανότητα αντίληψης μιας επίθεσης ή απειλής, πριν ακόμα εκδηλωθεί. Ήταν επίσης γνώστες των τεχνικών ύπνωσης και εκπαίδευσης του νου με συγκέντρωση και διαλογισμό Ζα-Ζεν, που σημαίνει καθιστός διαλογισμός.
Στο Ninjutsu, συναντάμε τους Νίντζα, που εκπαίδευαν τους μαχητές τους από μικρά παιδιά. Η εκπαίδευση περιελάμβανε μυστικά όπλα και ανάπτυξη απόκρυφων τεχνικών και δυνάμεων. Τα φοβερά τους κατορθώματα λέγεται ότι οφείλονταν κυρίως στη σκληρή εκπαίδευση και λιγότερο στην ανάπτυξη των παραψυχολογικών και άλλων δυνάμεων.
Επίσης, στα πιο πολλά συστήματα Πολεμικών Τεχνών, συναντάμε τη δύναμη του ήχου, της κραυγής Κιάι, που σωστά διοχετευμένη μπορεί να παραλύει τον αντίπαλο. Ερευνώντας σε βάθος, μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο ήχος δεν είναι απλώς μια τυχαία κραυγή που βγαίνει μόνο για να φοβίσει τον αντίπαλο.
Κατά τον Μ. Echenique, ιδρυτή του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Πολεμικών Τεχνών Μποντιντάρμα, η δύναμη του ήχου είναι τριπλής έκφρασης, (ΡΟΜ - ΙΝ - ΤΖΕ) και εκδηλώνεται στις τρεις γραμμές ή κέντρα δύναμης του Μαθητή των Πολεμικών Τεχνών. Ο συνδυασμός με το κατάλληλο χρώμα και ζώο και προβάλλοντας αυτά μέσω της φαντασίας, θα δημιουργήσει στο Μαθητή το ρευστό τού ΚΙ ή αλλιώς την Εσωτερική Δύναμη, το Nei-Kung, που θα μπορέσει στη συνέχεια να εφαρμόσει σε οποιαδήποτε τεχνική.Kάποιες ακόμη υψηλές τεχνικές, κατά τον M. Echenique, είναι η απόκρυψη τού πνεύματος WA του πολεμιστή και η τεχνική της εσωτερικής όρασης HARAGEI.
Η τέχνη του κενού, η τέχνη της λεπτής υπόστασης που δίνουν τη δυνατότητα στο Μαθητή να βλέπει το αόρατο διπλό ομοίωμα των πραγμάτων.Όλα αυτά είναι ένα σύστημα πολύχρονης Μαθητείας, μέσα από μια σοβαρή προσπάθεια αναβίωσης των Παραδοσιακών και Φιλοσοφικών Πολεμικών Τεχνών, που γίνεται στο Ινστιτούτο Μποντιντάρμα.
Μ' αυτή τη μικρή αναφορά σε μερικά από τα κυριότερα Συστήματα Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις διαφορές μεταξύ των Εσωτερικών Πολεμικών τεχνών και των εξωτερικών, αλλά και να βρούμε στοιχεία για την ύπαρξη δυνάμεων μέσα σ' αυτά τα παραδοσιακά συστήματα. Οι δυνάμεις αυτές μπορούν να ονομαστούν παραψυχολογικές, άμεσα συνδεδεμένες με τον απέραντο, αόρατο κόσμο που μας περιβάλλει, μέρος του οποίου είναι κι ο ίδιος ο άνθρωπος.
Τις αόρατες αυτές δυνάμεις, καλείται να γνωρίσει ο Μαθητής των Πολεμικών Τεχνών, μέσα από έναν Δρόμο- Do, που ο ίδιος επέλεξε.
Καλείται έτσι να αντιμετωπίσει πολλούς αντίπαλους και πολλούς εχθρούς, ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο, που είναι ο ίδιος του ο μικρός εαυτός.
Γιώργος Απέργης

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:
Φιλοσοφικές Πολεμικές Τέχνες - Μ. Ετσενίκε.
Το Μυστικό του Χρυσού Λουλουδιού.
Η Ανάπτυξη του Πνεύματος - Τακουάν.
Καράτε-Ντο - Γκίτσιν Φουνακόσι.
Το βιβλίο των πέντε Δακτυλιδιών. - Μ. Μουσάσι.
Τάο-Τε-Τζιγκ. - Λάο Τσε.


http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές