Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Bobby Brown: Βάζει τα πράγματα στη θέση τους για την κηδεία

Posted: 20 Feb 2012 06:43 AM PST

Bobby Brown: Βάζει τα πράγματα στη θέση τους για την κηδεία

Έξαλλος με τους υπεύθυνους ασφαλείας του χώρου όπου έγινε η κηδεία της Whitney Houston είναι ο Bobby Brown.

Ο τραγουδιστής τον οποίο όλοι είδαμε να φεύγει λίγα λεπτά αφότου μπήκε στο παρεκκλήσι όπου έγινε η τελετή εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έγινε το συμβάν. «Τα παιδιά μου κι εγώ είχαμε προσκλήσεις για την κηδεία. Μας έβαλαν να καθίσουμε οι υπεύθυνοι ασφαλείας και μετά μας ζητήθηκε να μετακινηθούμε τρεις φορές. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ασφάλεια φέρθηκε στην οικογένειά μου με αυτόν τον τρόπο και συνέχιζε να μας ζητά να αλλάξουμε θέση», ανέφερε ο Brown. Το αποκορύφωμα ήρθε όταν ο τραγουδιστής ζήτησε να καθίσει δίπλα στην κόρη του και του το απαγόρευσαν. «Αυτό που έκανα ήταν να δώσω ένα φιλί στο φέρετρο της πρώην συζύγου μου και έφυγα γιατί δεν θέλησα να δημιουργήσω σκηνή. Τα παιδιά μου είναι πολύ στενοχωρημένα από το γεγονός.»

Πόσο βλάπτει το στρες το σώμα μας;

Posted: 20 Feb 2012 06:42 AM PST

Πόσο βλάπτει το στρες το σώμα μας;

Μπορεί να νομίζουμε πως είναι καθαρά ψυχολογικό, η αλήθεια όμως είναι πως το στρες «χτυπά» και το σώμα μας χωρίς να το καταλάβουμε.

Βάσει επιστημονικού ορισμού, το στρες είναι μια ψυχολογική και φυσιολογική αντίδραση σε μια σειρά αλλαγών στην καθημερινότητά μας την οποία δεν μπορούμε να χειριστούμε. Από αυτό τον ορισμό λοιπόν και μόνο, καταλαβαίνουμε πως το στρες επηρεάζει, εκτός από τα νεύρα, και το σώμα μας. Και μάλιστα πολύ, καθώς όταν είμαστε στρεσαρισμένοι το σώμα απελευθερώνει μια ορμόνη που λέγεται κορτιζόλη.

Η κορτιζόλη οδηγεί σε αλλαγές στην διαδικασία του μεταβολισμού, προκαλεί ανωμαλίες στα επίπεδα σακχάρου στον ογρανισμό, επιταχύνουν την συρρίκνωση των κοκάλων η οποία προκαλεί οστεοπόρωση και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Γι' αυτόν τον λόγο, οι άνθρωποι είναι ευπαθείς στο στρες, κάτι που είναι ακόμα πιο «τρομακτικό» για τις γυναίκες, καθώς εξαιτίας του μπορούν να πάρουν αρκετά κιλά.

Η απελευθέρωση της κορτιζόλης είναι ένα σήμα που στέλνεται στο σώμα για να αμυνθεί, κάτι που καταφέρνει με την κατανάλωση φαγητών υψηλών σε θερμίδες. Το συνεχόμενο στρες, μάλιστα, επηρεάζει την ορμόνη γκρολίνη, η οποία ενεργοποιεί την πείνα. Έτσι, όσοι πάσχουν από χρόνιο στρες έλκονται πολύ περισσότερο από το φαγητό.

Από εδώ και πέρα, λοιπόν, δεν πρέπει να υποτιμάτε το στρες, όταν το νιώθετε να πλησιάζει. Όχι μόνο προκαλεί πονοκεφάλους και έντονο συναίσθημα δυσαρέσκειας, αλλά το χρόνιο στρες έχει πολλές πιθανότητες να προκαλέσει χρόνιες παθήσεις όπως υψηλή πίεση, καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά.

Η Whitney, το σόου – κηδεία και το αντίο στην νιότη μας

Posted: 20 Feb 2012 06:40 AM PST

Η Whitney, το σόου – κηδεία και το αντίο στην νιότη μας

Μιλάω με έναν φίλο στο τηλέφωνο. Η τηλεόραση παίζει το σόου ενός αποχαιρετισμού. Η Whitney Houston νεκρή. Το Χόλυγουντ εμπορεύεται ακόμα και τον θάνατο, ή κυρίως αυτόν, με ένα υπερθέαμα ερήμην της και πολλές γκεστ εμφανίσεις.


Ο φίλος μου, ο Πάνος, θυμάται μια εφηβεία, κάπου εκεί ναρκοθετημένη από την επικείμενη ωριμότητα, στα 1988. Τρέχαμε, τότε, να αγοράσουμε βινύλια. Το νέο άλμπουμ της Whitney-με τίτλο το όνομά της- και του Michael Jackson, το Bad . Mε χαρά, με την αφέλεια ότι θα χορεύαμε μέχρι το τέλος του κόσμου. Όλα έμοιαζαν υπέροχα. Δεν υπήρχαν multiplex, ούτε κινητά . Ούτε internet. Οι πληροφορίες για το τι αξίζει έφταναν από τα ραδιόφωνα, και τις ψυχές μας. Λέει, «διαβάζαμε για να είμαστε καλοί μαθητές , αφελή παιδιά που δεν μπορούσαμε ακόμη να δούμε πίσω από τις λαμπερές εικόνες τα ψεγάδια. Ένας κόσμος στον υπερθετικό βαθμό. Τότε που η μόνη μας αναζήτηση ήταν να βρούμε κάποιον ή κάποια να χορέψουμε. Έστω και για ένα βράδυ». Και η Whitney, τι ήταν για μας, τον ρωτάω, περισσότερο για να συνεχίσω να τον ακούω... «Ήταν η χαρούμενη πλευρά της ζωής. Το μονοπάτι της Ντόροθι, από τον Μάγο του Οζ για να βρούμε το ουράνιο τόξο. Τότε τα ραντεβού μας γινόντουσαν από τα σταθερά. Όχι κινητά. Όλα σε σταθερότητα. Η Whitney Houston , ανακάτευε τις gospell θρησκευτικές νότες , με τον μάγο της pop μουσικής Neil Rodgers. Σαν μια δόση αδρεναλίνης. Τα '80s μας υποσχόντουσαν ένα υπέροχο μέλλον. Tα βράδια στο Fuzz και οι έρωτές μας να κρατάνε μια βδομάδα. Σαν αφελή παιδιά; Χωρίς υγεία; Ή, μάλλον, αυτό ήταν υγεία! Το Σάββατο η Whitney πέθανε στην μπανιέρα της από ένα κοκτέιλ ηρεμιστικών και αλκοόλ. Σαν την Marilyn Monroe. Και είναι και εκείνος ο στίχος της Κικής Δημουλά από το ποίημα λυπημένες φράσεις...


'' Μην γελάς με πράγματα που δεν αντέχουν
Στις γειτονιές περνάνε γύφτισσες να πω το ριζικό σου,
ποια γυναί- ποια γυναί- ποια γυναίκα θα σε πάρει,
δημοτικά τραγούδια απ' τα παράθυρα, ριζικά.
Πιο πέρα κάποιο ντέφι, έν' αρκουδάκι
δείξε πώς βάζουν πούδρα τα κορίτσια
στον καθρέφτη, πώς γδύνεται η Μονρόε...

Μη γελάς. Βρέθηκε κάποτε νεκρή η Μονρόε.
Με πράγματα που δεν αντέχουν μη γελάς.
Αχ, οι λυπημένες φράσεις, οι λυπημένες λέξεις,
πώς μοιάζουν στους τυφλούς οργανοπαίχτες
στους δρόμους τους εμπορικούς, τις Κυριακές.

Ο Πάνος συνεχίζει έναν επικήδειο στην νεκρή σταρ. Έναν επικήδειο στην όλο υποσχέσεις νιότη μας. «Μεγαλώσαμε. Μάλλον ωριμάσαμε. Μάθαμε πως το ταλέντο για να τραφεί θέλει την ίδια σου την ύπαρξη . Μάθαμε πως το να είσαι ταλαντούχος το πληρώνεις ακριβά στρέφοντάς το μίσος των άλλων προς τον εαυτό σου. Τα είδωλά μας πια ανήκουν στην αθανασία. Εκεί που, όπως έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις, ο κόσμος σε παραδέχεται. Όταν δεν τους απειλείς. Μια γελοία ρεπόρτερ έλεγε ότι η βασίλισσα των ποπ τραγουδιών πέθανε από τις καταχρήσεις. Ηλίθιο πλάσμα. Το ταλέντο που σε καταστρέφει δεν θα σε βρει ποτέ. Μόνο η ηλιθιότητά σου θα σε συντροφεύσει. Πήγαινε πιο πέρα. Κάποιο ντέφι σε περιμένει , ένα αρκουδάκι. Ή ένας γάμος σε γιορτή με σφαγμένα αρνιά και κοψίδια. Ποτέ δεν θα μάθουμε πως γδύνεται η Monroe ή η Whitney στον καθρέφτη. Εμείς είμαστε άλλωστε κοινοί θνητοί. Τι να ξέρουμε από αυτά; Πώς θα μάθουμε να έχουμε το ταλέντο ζωής; Πώς θα μάθουμε να μην είμαστε απλώς υπάλληλοι; Πώς θα μάθουμε να λέμε την αλήθεια στους άλλους; Πώς θα μάθουμε το να μην πονάμε; Πώς θα μάθουμε να έχουμε σεβασμό; Ακόμη και αν χρειαστεί να ανοίξουμε τις πληγές μας που κρύβουμε καλά; Άντε πιά! που έλεγε και ο υπερταλαντουχος Αλέκος Σακελλάριος. Άντε πια από δω, σκουπίδια! Αφήστε εμάς τους καταραμένους στην ησυχία μας. Εμάς τους ηλίθιους. Που καταλαβαίνουμε έναν λυγμό στην φωνή. Και όχι ντέφια για αρκούδες».


Καλή βδομάδα Πάνο μου. Τέλος για τα αντίο μας. Καλή εβδομάδα με την αισιοδοξία του τζογαδόρου, πως το αύριο θα ναι πιο όμορφο από το ίδιο το σήμερα...

Όλη η showbiz βρέθηκε στην πρεμιέρα του Μιχάλη Χατζηγιάννη

Posted: 20 Feb 2012 06:26 AM PST

Όλη η showbiz βρέθηκε στην πρεμιέρα του Μιχάλη Χατζηγιάννη

Ο «Ζυγός» γέμισε με γνώριμα πρόσωπα που θέλησαν να τιμήσουν το γνωστό τραγουδιστή.

Η αθηναΐκή showbiz μας έχει μάθει σε εξόδους γεμάτες κέφι και λάμψη και από αυτόν τον κανόνα δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί η πρεμιέρα της μουσικής σκηνής «Ζυγός».
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Ανδριάνα Μπάμπαλη προσγειώθηκαν στην Πλάκα και μας υποσχέθηκαν να δώσουν νόημα στις βαρετές βραδιές μας.
Ο διάσημος τραγουδιστής επέστρεψε στη νυχτερινή Αθήνα πιο ανανεωμένος, ώριμος και ερωτευμένος από ποτέ, πλαισιωμένος από την καλύτερη μουσική παρέα.
Στην πρεμιέρα του φυσικά δεν έλειψαν οι λαμπεροί celebrity που κάθησαν στα πρώτα τραπέζια και τραγούδησαν μέχρι το πρωί.
Ο Αποστόλης Τότσικας με τη σύντροφό του Ρούλα Ρέβη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Νίκος Μουτσινάς και φυσικά η αγαπημένη του Ζέτα Μακρυπούλια, ήταν μόνο μερικοί από όλους όσους έσπευσαν να στηρίξουν τον ταλαντούχο τραγουδοποιό σε αυτό του το ξεκίνημα.
Εσείς πότε θα πάτε;

Πάντελιτς: «Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου»

Posted: 20 Feb 2012 06:24 AM PST

Σίγουρος πως θα γυρίσει πιο δυνατός από τον σοβαρό τραυματισμό του είναι ο Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος ευελπιστεί να παραμείνει στον Ολυμπιακό και μετά το καλοκαίρι.


Το συμβόλαιο του 33χρονου Σέρβου λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, όμως ο ίδιος θεωρεί τον Ολυμπιακό ομάδα του και θέλει να παραμείνει στους «ερυθρόλευκους».


Για το πώς αντιμετωπίζει τον τραυματισμό του: «Τι να κάνω; Να καταριέμαι την τύχη μου και να τα παρατήσω; Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, έρχονται και φεύγουν. Σημασία έχει πώς σκέφτεσαι. Είναι μια δύσκολη κατάσταση για την καριέρα μου, αλλά θα βγω νικητής!».

Για τη φάση που τραυματίστηκε: «Πήγα να κάνω ένα τάκλιν, στη συνέχεα τράβηξα το πόδι μου την τελευταία στιγμή και όλο το βάρος έπεσε στον αστράγαλο. Ένιωσα πολύ πόνο, αλλά δεν πίστευα πως ήταν τόσο σοβαρό το πρόβλημα. Πήγα στα αποδυτήρια, έκανα ντους, μπήκα στο αυτοκίνητό μου και πήγα στο νοσοκομείο. Οι συμπαίκτες μου δεν πίστευαν πως αυτός ο τραυματισμός θα τύχαινε σε μένα. Στις προπονήσεις είμαι βράχος και δεν παθαίνω τίποτα. Δεν περίμεναν να είμαι σε έχω πάθει τέτοια ζημιά από τη στιγμή που μετά το χτύπημα περπατούσα και οδήγησα».

Για την επέμβαση που έκανε: «Ο γιατρός μού είπε ξεκάθαρα πως για να παίξω ξανά ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο θα πρέπει να χειρουργηθώ και μάλιστα αμέσως. Τον κοίταξα και δεν περίμενε καν απάντηση. 'Δεν είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα, μην ανησυχείς. Θα αποκαταστήσω τη ζημιά και δεν θα υπάρχουν συνέπειες', μου είπε. Όταν τελείωσε η επέμβαση δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. 'Όλα πήγαν τέλεια. Ο χρόνος θεραπεύει τα πάντα', πρόσθεσε».

Για την περίοδο αποθεραπείας: «Για τρεις εβδομάδες θα φοράω μία ειδική μπότα και σε έξι εβδομάδες θα αρχίσω να περπατώ κανονικά. Το ελληνικό πρωτάθλημα τελειώνει στις 17 Απριλίου και η επόμενη σεζόν αρχίζει στις 4 Ιουλίου, οπότε μέχρι τότε θα είμαι 100% έτοιμος. Έχω 4,5 μήνες στη διάθεσή μου. Έχω όλο το χρόνο μπροστά μου».

Για τη συμπαράσταση της οικογένειάς του: «Δεν μου αρέσει ο νάρθηκας που φοράω, αλλά δεν μπορώ να το αποφύγω. Με δυσκολεύει σε κάποια πράγματα και δεν μπορώ να κάνω τα πάντα. Η κόρη μου τριγυρνά γύρω από το πόδι μου και της λέω αστειευόμενος 'Έλα, ανέβα πάνω του να με αποτελειώσεις'. Οι γονείς μου ήρθαν στην Αθήνα όταν τραυματίστηκα. Η παρουσία τους είναι πάντα χρήσιμη, ειδικά σε τέτοιες συνθήκες. Τα αδέρφια μου δεν μπορούσαν να έρθουν λόγω υποχρεώσεων».

Για το μέλλον του στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός δείχνει πόσο μεγάλη ομάδα είναι από τις δηλώσεις των ανθρώπων του, με πρώτο τον πρόεδρο. Από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα μου και μου έδωσαν κουράγιο. Με τιμούν και με σέβονται. Όταν ακούς κάποιον να λέει για σένα 'τον αγαπάμε, είναι δικός μας, μόνο δικός μας και ανυπομονούμε να επιστρέψει για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, ώστε να τον έχουμε την επόμενη σεζόν', πού μπορείς να βρεις καλύτερα; Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου».

H «Λεγεώνα» ετοιμάζεται να ξαναχτυπήσει…

Posted: 20 Feb 2012 06:23 AM PST

Στο άκουσμα της λέξης Anonymous ο περισσότερος κόσμος φέρνει στο μυαλό του μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι επιτίθενται σε sites του ίντερνετ. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία ομάδα, αφού οι ίδιοι υποστηρίζουν πως Anonymous θα πρέπει να είναι όλοι οι χρήστες του διαδικτύου...

H «Λεγεώνα» ετοιμάζεται να ξαναχτυπήσει...

Ο χακτιβιμός είναι η καθημερινότητά τους, αφού ο χώρος του ίντερνετ είναι το πεδίο μάχης τους και το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα.

Η Λεγεώνα –η λέξη συνοδεύει κάθε μήνυμά τους-, είναι χρήστες του ίντερνετ οι οποίοι «πολεμάνε» μέσω του διαδικτύου από κυβερνήσεις, μέχρι παιδόφιλους που ανεβάζουν σε ιστότοπους φιλμ με παιδική πορνογραφία.

Ωστόσο, η δράση τους είναι πιο γνωστή Παγκοσμίως για την ευαισθησία που δείχνουν στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η αδικία δεν τους «πάει» για αυτό το λόγο όπου υπάρχει αυτή, εμφανίζονται κι εκείνοι. Κάπως έτσι, έφτασαν και στην Ελλάδα...

Τα όσα ζούμε στην χώρα μας από την εποχή του 1ου μνημονίου κι έπειτα, είναι γεγονότα που τραβούν την προσοχή της κοινής γνώμης και φυσικά δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους Anonymous. Οι ίδιοι ασχολήθηκαν έντονα για πρώτη φορά με την Ελλάδα, έπειτα από την διαμαρτυρία της 28ης Ιουνίου, όταν ψηφιζόταν το πρώτο μνημόνιο και τις βιαιότητες που έγιναν τότε. Έτσι στις αρχές Ιουνίου, ανεβαίνει ένα βίντεο που επιτίθεται σε κράτος, αστυνομία και Μ.Μ.Ε. της χώρας μας και προειδοποιεί για ηλεκτρονικές επιθέσεις. Ακολουθεί το πρώτο επίσημο δελτίο τύπου τους με το οποίο ουσιαστικά αναγγέλλουν την έναρξη του #opGreece

Στις 2 Φεβρουαρίου, η προειδοποίηση γίνεται πράξη. Οι Anonymous «κατεβάζουν» την σελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στέλνουν νέο μήνυμα στο οποίο αναλύουν την πολιτική κατάσταση και την ανικανότητα των πολιτικών μας να εκφράσουν την κοινή γνώμη. Η αρχή είχε γίνει...

Ακολουθεί η μεγαλειώδης συγκέντρωση των Ελλήνων στο Σύνταγμα στις 12 Φεβρουαρίου, κατά την οποία αστυνομία και διαδηλωτές καταφέρνουν να μετατρέψουν την Αθήνα σε έναν πυρπολημένο θάλαμο αερίων.

Την ώρα που στο κέντρο της πρωτεύουσας δίνονταν οι μάχες, στο ίντερνετ ένας άλλος πόλεμος είχε πάρει φωτιά. Οι Anonymous –με ελληνική συμμετοχή μάλιστα, αφού υπήρξε δημοσίευση πως στην επίθεση συμμετείχε η Ελληνική hacking σκηνή-, εξαπολύουν παράλληλες επιθέσεις σε κυβερνητικές σελίδες και προσωπικές σελίδες βουλευτών.

Φαίνεται λοιπόν πως οι χακτιβιστές κάνουν πράξη τα λόγια τους. Το τελευταίο τους μήνυμα, αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στο διαδίκτυο. Το μόνο λοιπόν που απομένει να δούμε, είναι το πότε θα ξεκινήσουν...

Στάση εργασίας την Τρίτη στα λεωφορεία

Posted: 20 Feb 2012 06:14 AM PST

Σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν αύριο

Τρίτη 21/2/2012 οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και συγκεκριμένα θα τραβήξουν χειρόφρενο από 11:00 έως τις 17:00. Ο λόγος είναι για να μπορέσουν να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ στη εκλογοαπολογιστική συνέλευση.



Πρακτικά πάντως, επειδή οδηγοί και επιβατικό κοινό αναμένεται να ταλαιπωρηθούν, αυτό σημαίνει ότι τα λεωφορεία θα αρχίσουν να αποσύρονται από τους δρόμους στις 10:30, ενώ η αποκατάσταση των δρομολογίων αναμένεται μετά τις 18:00.

Η απάντηση των παραγωγών για τις κατηγορίες της ΕΡΤ

Posted: 20 Feb 2012 06:13 AM PST

Η απάντηση των παραγωγών για τις κατηγορίες της ΕΡΤ

Με αφορμή το δημοσίευμα σχετικά με την ΕΡΤ, ότι διαθέτει υπέρογκα ποσά για την δημιουργία μιας τηλεοπτικής σειράς μυθοπλασίας, οι Ανεξάρτητοι Παραγωγοί Οπτικοακουστικών Έργων (ΣΑΠΟΕ) ανακοίνωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει!

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Κατ' αρχήν οι πληροφορίες δεν ήταν ακριβείς. Θα έπρεπε να είχαν ελεγχθεί.

Η εποχή που διανύουμε καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη η ΕΡΤ να παράγει Ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα σε όλο το φάσμα των ειδών του, ειδικά δε της μυθοπλασίας. Όλοι παρατηρούμε το τηλεοπτικό τοπίο και είμαστε γνώστες για το πώς έχει διαμορφωθεί. Η Ελληνική ιδιωτική τηλεόραση αφελληνίζεται. Το μεγαλύτερο ποσοστό του προγράμματός της συντίθεται από εισαγόμενες σειρές που καμιά σχέση δεν έχουν με τον πολιτισμό μας, τα ήθη και τα έθιμά μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η νέα γενιά θα ακούει Ελληνικά και θα νομίζει ότι είναι ξένη γλώσσα...»

Και συνέχισαν γράφοντας: «Η Δημόσια τηλεόραση είναι ο μοναδικός φορέας που έχει την δυνατότητα να κάνει μια ουσιαστική αντιπρόταση στην ποιότητα της ψυχαγωγίας και έχει την υποχρέωση προς τους Έλληνες πολίτες να την κάνει. Το κόστος του προγράμματος καθορίζεται από το περιεχόμενό του και την ποιότητά του και ο επαγγελματίας παραγωγός και σκηνοθέτης είναι ειλικρινής συνεργάτης της ΕΡΤ και όχι αντίπαλος.

Η παραγωγή μιας σειράς μυθοπλασίας απασχολεί άμεσα και έμμεσα περί τους τριακόσιους εργαζόμενους σε κάθε επεισόδιο που παράγεται, αυτό σημαίνει 300 οικογένειες. Οικογένειες εργαζόμενων σε κλάδους που την εποχή αυτή μαστίζονται ιδιαίτερα από την ανεργία σε ποσοστό περίπου 80%. Τα στελέχη της ΕΡΤ και έμπειρα είναι και γνώστες του αντικειμένου είναι, ώστε να έχουν την διακριτική ευχέρεια να αποφασίζουν επί του κοστολογίου, επί της θεματολογίας και επί της αξίας των συντελεστών μιας προτεινόμενης σειράς μυθοπλασίας ή τεκμηρίωσης. Πέραν αυτού οι Έλληνες παραγωγοί γνωρίζοντας καλύτερα από τον κάθε ένα την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα, και τους ίδιους, έχουν ελαττώσει τους προϋπολογισμούς πάνω από 50%.

Κατανοούμε την οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας και οι επιτροπές της ΕΡΤ, σε όλους τους τομείς, έχουν την γνώση και την εμπειρία να κρίνουν τα υποβαλλόμενα κοστολόγια λαμβάνοντας υπ' όψιν και την ποιότητα του έργου και την οικονομική συγκυρία της πατρίδας μας, αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές μιας σειράς, από τον παραγωγό μέχρι τον τελευταίο συνεργάτη, με θυσίες βρίσκουν την χρυσή τομή που θα εξασφαλίσει την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Εξασφαλίζοντας την ποιότητα, δημιουργούνται για την Δημόσια Τηλεόραση δυνατότητες να εκμεταλλευτεί το έργο εμπορικά και πέραν της ΕΡΤ, στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.

Όπως και η ΕΡΤ, έτσι και εμείς ενδιαφερόμαστε για την ποιότητα του προγράμματος της Δημόσια τηλεόρασης, διότι είναι το μοναδικό μας όπλο απέναντι στην αλλοίωση του χαρακτήρα της Ελληνικής τηλεόρασης».

Μια σαραντάρα είναι η πιο επιθυμητή γυναίκα για το 2012!

Posted: 20 Feb 2012 06:05 AM PST

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqOS60YloXPdrPe_L-3xn0TMbK8YVEq0Pm3M7CvPaLiZLQy8ycMvcCF3TEo8X1t9-u1oi33791EWXbjWVq2mMnsY7Lih9AjGcDNr3_inaCfMRjZJ6nwDNQSF0F-BhlA_FdeF3ofW_lXg4/s1600/a.jpgΑναρωτιέστε τώρα ποια είναι η γυναίκα που κατάφερε

να βγάλει νοκ άουτ μερικές από τις ωραιότερες γυναίκες της...

διεθνούς showbiz;



Η απάντηση είναι Sofia Vergara.



Στα 39 της, η Κολομβιανή ηθοποιός ψηφίστηκε από το «Ask Men», ως η «Πιο Επιθυμητή Γυναίκα για το 2012».



Δεν είναι τυχαία άλλωστε αυτή η επιλογή. Η Vergara εκτός από το υποκριτικό της ταλέντο, είναι διάσημη ανά τον κόσμο για τις καμπύλες της, τις τέλειες αναλογίες αλλά και το μοναδικό sex appeal της.



Δείτε και τις υπόλοιπες νικήτριες:
Το μοντέλο του «Sports Illustrated» Kate Upton, ήρθε 2η στη λίστα.

Τρίτη ήρθε η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Το κορίτσι με το τατουάζ» Rooney Mara, και 4η στη λίστα, η θεά Miranda Kerr.

Στην 7η θέση σκαρφάλωσε η Scarlett Johansson, η Kim Kardashian κατέλαβε την 8η, η Kate Middleton στην 11η, η Megan Fox μόλις στην 96η θέση, και η Pippa Middleton στην 98η θέση!

Μάλιστα η Jennifer Aniston και η Angelina Jolie ήταν εκτός ψηφοφορίας!

Α. Σκλεναρίκοβα: "Ο Κριστιάν υπήρξε η μεγαλύτερή μου αγάπη"

Posted: 20 Feb 2012 06:03 AM PST


Η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα μίλησε για την μεγαλύτερη αγάπη της και τον χωρισμό της, για την νέα της σχέση, για το μητρικό ένστικτο που έχει ξυπνήσει μέσα της, αλλά και για τις πρώτες της ρυτίδες!

Η ξανθιά καλλονή μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην σύντροφό της, Κριστιάν Καρεμπέ: "Δυσκολεύομαι να μιλήσω για τον χωρισμό μου γιατί θα κλάψω. Ο Κριστιάν υπήρξε η μεγαλύτερη αγάπη μου. Η μόνη αγάπη μου! Είναι ο ιδανικός άντρας για να είσαι μαζί του. Κράτησε 15 χρόνια και είναι τέλειο που έζησα αυτή την εμπειρία. Δεν έχουν όλη την ευκαιρία να το ζήσουν αυτό! Μέχρι που κάποια στιγμή μεγαλώνεις και όλη σου η ζωή αλλάζει",δήλωσε στην εφημερίδα "Real" .

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι υπάρχει κάποιος άντρας στη ζωή της και συγκεκριμένα Αρμένιος επιχειρηματίας: "Το δυσκολότερο πράγμα είναι ο πόνος του χωρισμού. Αλλά ναι... προχώρησα. Η ζωή συνεχίζεται. Δεν αποκλείω το να παντρευτώ δεύτερη φορά, αρκεί να έβρισκα την αγάπη που θα με ικανοποιούσε. Είναι σημαντικό να βρεις ένα συνοδοιπόρο ζωής, έναν άνθρωπο για να μοιράζεσαι πράγματα σε καθημερινή βάση. Είναι υπέροχο να βρεις ένα άνθρωπο που να είναι συμβατός μαζί σου σε κάθε επίπεδο. Και δύσκολο. Αλλά το έχω ζήσει οπότε τώρα πια ξέρω τι θέλω."

Η Αντριάνα δήλωσε πως ο σκύλος της, της ξύπνησε το μητρικό ένστικτο: "Το θέλω κι εγώ, αλλά περισσότερο το θέλουν οι άλλοι γύρω μου! Είμαι πολύ προστατευτική με όλους! Λέω για παράδειγμα στην μητέρα μου "πρόσεχε ντύσου καλά" και εκείνη μου απαντάει "κάνε ένα παιδί και άσε μας ήσυχους!" Για να μην πω για τον σκύλο μου...Μου έχει ξυπνήσει τόσο πολύ το μητρικό ένστικτο που σε λίγο ο σκύλος μου θα πάει σχολείο! Κι νόμιζα ότι δεν το είχα αυτό το ένστικτο."

Τέλος, το πανέμορφο μοντέλο αποκάλυψε ότι δεν έχει πρόβλημα που μεγαλώνει: "Πρώτη φορά που είδα ρυτίδες ήμουν 27 χρονών. Δύο μέρες μετά βέβαια είχαν φύγει. Αλλά όταν συμβαίνει αυτό επικεντρώνεις στα σημεία που είναι ακόμη όπως τα ήξερες. Γιατί ούτως ή άλλως δεν έχεις επιλογή. Μεγαλώνεις. Τι θα κάνεις; Θα τρέχεις στους γιατρούς και θα κάνεις εγχειρήσεις για να γίνεις σαν μπαλόνι; Είναι καλύτερα λοιπόν να αποδεχθείς το πέρασμα του χρόνου και να αφήσεις την ευτυχία να κάνει την δουλειά της. Να βγάζεις το καλύτερο από μέσα σου. Να σκέφτεσαι θετικά και να μην ξεχνάς ότι αυτό συμβαίνει σε όλους."

Ρ. Αντωνίου: Έχει γοητεύσει τον γόη, σούπερ σταρ της μπάλας!

Posted: 20 Feb 2012 06:02 AM PST


Ο γνωστός ποδοσφαιριστής, Κριστιάν Βιερί, είναι γοητευμένος με την Ρία Αντωνίου. Η όμορφη Ρία γνώριε από κοντά τον σούπερ σταρ της μπάλας, αφού είναι συμπαίκτες στο ιταλικό "Dancing with the stars".

Ο Κριστιάν, σύμφωνα με την εφημερίδα "Real", έχει απασχολήσει αρκετές φορές τον Τύπο λόγω της αδυναμίας του στο γυναικείο φύλο καθώς συνηθίζει να δημιουργεί σχέσεις με επώνυμα μοντέλα. Ανάμεσα στις διάσημες κατακτήσεις του ήταν η Ελιζαμπέτα Κανάλις και το μοντέλο Αριάδνα Ρομέρο.

Η τσαχπινιά, το νάζι και το πείσμα της Ρίας δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον ποδοσφαιριστή. Παρότι από τους συμπαίχτες του περιγράφεται ως ένας απόμακρος άνθρωπος που δεν έχει πολλές επαφές με τους υπόλοιπους, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την Ρία!

Γ. Διαμαντή: Η παρεξήγηση με τον Περρή και τα νέα σχέδια για τηλεόραση και ραδιόφωνο!

Posted: 20 Feb 2012 06:01 AM PST


Η Γιολάντα Διαμαντή μίλησε στην εφημερίδα "Espresso" για την παρεξήγηση με τον Βαγγέλη Περρή, για την Έλενα Παπαβασιλείου, για την λατρεία της με το ραδιόφωνο, αλλά και για την τηλεόραση!

Για την παρεξήγηση με τον Βαγγέλη Περρή είπε: "Με τον Βαγγέλη για μένα έγινε το «τίποτα» στον αέρα, κάτι που έχει συμβεί και άλλες φορές. Απλώς, υπήρξε μια ένταση από πίσω, η οποία μας βγήκε μπροστά. Για μένα καλώς λειτουργήσαμε έτσι, γιατί πάντα ήμασταν απόλυτα ειλικρινείς απέναντι στους ακροατές μας. Αυτό που έγινε πήρε μια έκταση, την οποία δεν θα έπαιρνε, αν η διοίκηση του σταθμού δεν είχε αποφασίσει κάποια πράγματα από πριν. Εγώ έττσι νομίζω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι το σωστό. Δεν σημαίνει ότι αυτό που υποθέτω συμβαίνει και στην πραγματικότητα. Με τον Βαγγέλη θα είμαστε φίλοι ό,τι και να γίνει. Δεν έχει αλλάξει κάτι στη σχέση μας. Νομίζω ότι αυτό που έγινε με τον Βαγγέλη ήταν απλώς η αφορμή. Κάποιοι άνθρωποι δεν κατάλαβαν τι σχέση έχουμε και άδραξαν την ευκαιρία με αυτήν την παρεξήγηση."

Η Γιολάντα αποκάλυψε ότι οι σχέσεις της με τον Βαγγέλη Περρή είναι πολύ καλές! "Πάρα πολύ καλές, όπως ήταν πάντα και όπως θα εξακολουθήσουν να είναι. Ο Βαγγέλης είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ και αγαπώ και δεν θα αλλάξει αυτό. Οι σχέσεις θέλω να πιστεύω πως είναι αμφίδρομες, δηλαδή, όταν νιώθεις κάτι για έναν άνθρωπο, δεν το νιώθεις μόνος σου", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την αντικαταστατριά της Έλενα Παπαβασιλείου δήλωσε: "Μια χαρά. Δεν έχω ακούσει πολλές εκπομπές αλλά η κοπέλα είναι μια χαρά. Κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα και της εύχομαι κάθε επιτυχία."

Όσον αφορά το ραδιόφωνο είπε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που έχω προτάσεις από όλα τα μεγάλα μουσικά ραδιόφωνα. Για μένα το ραδιόφωνο είναι καψούρα, είναι η δουλειά μου και είναι αυτό που αγαπώ περισσότερο. Δεν μπορώ χωρίς ραδιόφωνο, χωρίς τηλεόραση μπορώ όμως. "

Τέλος η όμορφη παρουσιάστρια αποκάλυψε ότι θα ήθελε να κάνει τηλεόραση: "Βεβαίως και θα ήθελα, άλλωστε η δουλειά μου είναι. Με αυτό ξεκίνησα. Θα ήθελα να κάνω κάτι που να με εκφράζει, κάτι που θα καθόμουν κι εγώ από το σπίτι μου να το δω. Θα ήθελα να κάνω οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διασκέδαση, επειδή εγώ μια ζωή ήμουν στον ψυχαγωγικό τομέα."

Τι θα δούμε το βράδυ στις σειρές του Mega...

Posted: 20 Feb 2012 06:01 AM PST


"Πϊσω στο σπίτι" :

Ο Ηλίας και η Κατερίνα από την τρύπα στο υπόγειο, αντί να βρεθούν στο χρηματοκιβώτιο της τράπεζας βγαίνουν στο μαγαζάκι της γειτονιάς την ώρα που γίνεται ληστεία. Ο Ηλίας γίνεται ήρωας και η Ράνια ψάχνει να τον βρει να τον συγχαρεί και να του ζητήσει δουλειά στο μαγαζί. Η ζήλια της Κατερίνας ξαναφουντώνει. Ο Κωστής βρίσκει στο λαπ - τοπ τις φωτογραφίες του Δημήτρη και της 'Αντζελας και γίνεται χάλια. Αποφασίζει να της το ανταποδώσει βγαίνοντας με την πρώτη ωραία γυναίκα που θα βρει μπροστά του η οποία δεν είναι άλλη από τη Ράνια. Την ίδια ιδέα έχει και ο Περικλής για να κάνει την Αλεξάνδρα να ξαναγυρίσει κοντά του, βγαίνοντας ραντεβού με τη Ράνια. Ο Δημήτρης ορκίζεται στην 'Αντζελα ότι θα μιλήσει για τη σχέση τους στην 'Αννα πολύ σύντομα.

"Με λένε Βαγγέλη" :

Ο Βαγγέλης βρίσκει ξεχασμένο σε μια τσέπη ένα πορτοφόλι. Θυμάται τον τύπο από τον οποίο το έκλεψε πριν από ένα χρόνο, κάποιον Περικλή, και πάει και τον βρίσκει για να του το παραδώσει μαζί με τα 1000 ευρώ που είχε μέσα. Ανακαλύπτει ότι αυτά τα λεφτά προορίζονταν για ένα ταξίδι του μέλιτος το οποίο για να μπορέσει το ζευγάρι να το κάνει ένα χρόνο μετά, κάποιος πρέπει να αντικαταστήσει τον Περικλή στη δουλειά του. Ο Βαγγέλης προθυμοποιείται να γίνει αυτός ο αντικαταστάτης. Η δουλειά δείχνει απλή, υπάλληλος σε φαστφούντ. Στην πράξη όμως θα αποδειχτεί πολύ πιο δύσκολη...

Ηλεία: Το μεγάλο λάθος των ληστών του μουσείου - Τι περιμένει η αστυνομία...

Posted: 20 Feb 2012 06:00 AM PST


Οι Αρχές προσπαθούν, μέσα από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του μουσείου, να συλλέξουν στοιχεία για το χαρακτήρα και την εμπειρία των δραστών του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως δεν πρόκειται για έμπειρους αρχαιοκάπηλους για άτομα δηλαδή που γνώριζαν τι θα πάρουν ή που ενεργούσαν κατ' εντολή πελάτη τους, αλλά για ληστές του κοινού εγκλήματος, που βρήκαν την ευκαιρία και χτύπησαν το παλαιό μουσείο.
Οι ληστές φαίνεται πως έκαναν ένα μεγάλο λάθος κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. Ένα λάθος που οι αστυνομικοί αναμένουν να ρίξει φως στις έρευνες που για την ώρα παραμένουν στο σκοτάδι.

Το ύφασμα και τα δαχτυλικά αποτυπώματα
Οι ληστές μπήκαν στο μουσείο το πρωί της περασμένης Παρασκευής (17-02-2012), κρατώντας βαριοπούλες. Γύρω από τις βαριοπούλες, είχαν κολλήσει με ταινία κομμάτια υφάσματος, για να μειώνεται ο θόρυβος από τα χτυπήματα στις προθήκες.
Όταν οι ληστές ακινητοποίησαν τη φύλακα και άρχισαν να σπάνε τις προθήκες, ένα από τα κομμάτια του υφάσματος έπεσε στο μουσείο και έμεινε εκεί. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και πλέον οι αστυνομικοί το εξετάζουν με την ελπίδα να βρουν τα δαχτυλικά αποτυπώματα των δραστών. Ελπίζουν ότι όταν κόλλησαν το ύφασμα στις βαριοπούλες, δεν φορούσαν γάντια.

Πάτρα: Έκλεψαν γαϊδαρο που θα συμμετείχε σε καρναβαλική εκδήλωση!

Posted: 20 Feb 2012 05:59 AM PST


Τo περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα, ακούγεται απίστευτο. Αγνωστος ή άγνωστοι έκλεψαν το απόγευμα της Παρασκευής (17-02-2012) από σημείο κοντά στον χώρο εκδηλώσεων "Πολιτεία" στην παραλιακή ζώνη της πόλης, ένα γαίδουράκι το οποίο θα συμμετείχε στο καλλιτεχνικό - χιουμοριστικό πρόγραμμα του αποκριάτικου χορού της Πολυφωνικής με θέμα "Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο"!

Τα μέλη της Πολυφωνικής προκειμένου να παρουσιάσουν το δρώμενο έφεραν από τα Καλάβρυτα ένα γαϊδουράκι το οποίο φιλοξενήθηκε σε ένα χωράφι πριν αναλάβει... καθήκοντα επί σκηνής!

Η κόρη της W. Houston έκανε χρήση ναρκωτικών, λίγο μετά την κηδεία της μητέρας της!

Posted: 20 Feb 2012 05:59 AM PST


Δεν μπόρεσε να αντέξει τον πόνο από τον χαμό της μητέρας της και λίγες ώρες μετά την κηδεία της, εξαφανίστηκε. Ο λόγος για την Bobbi Kristina Brown, την 18χρονη κόρη της Whitney Houston που ήταν συντετριμμένη στην κηδεία της σταρ του τραγουδιού. Η νεαρή Bobbi, λίγες ώρες μετά την ταφή την μητέρας της, απομακρύνθηκε από την οικογένειά της και βρέθηκε να κάνει χρήση ναρκωτικών.
Η 18χρονη που είχε μεταφερθεί δυο φορές στο νοσοκομείο μετά την είδηση του θανάτου της Whitney, ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Έτσι λίγο μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία προσπάθησε να μείνει μόνη της. Ενώ, η υπόλοιπη οικογένεια πήγε στο εστιατόριο Newark, εκείνη έκανε χρήση ναρκωτικών. "Πανικοβληθήκαμε όλοι, ψάχναμε την Bobbi στο κινητό της και δεν μπορούσαμε να την βρούμε", δήλωσε οικογενειακή της φίλη.

"Η μητέρα της Whitney, Cissy ήταν σε άσχημη ψυχολογία και μέσα στη σύγχυση η Bobbi κατάφερε να φύγει χωρίς να την αντιληφθούμε", είπε η ίδια πηγή και συνέχισε: "Οι δικοί της φοβούνται πολύ. Δεν κατάφεραν να σώσουν την Whitney από τα ναρκωτικά και φοβούνται μην συμβεί το ίδιο και στην κόρη της".

Πρεμιέρα απόψε για την "Οικογένεια της συμφοράς" !

Posted: 20 Feb 2012 05:58 AM PST


Το βάπτισμα του πυρός στον ρόλο του βασικού παρουσιαστή παίρνει απόψε ο Σάββας Πούμπουρας ! Βλέπετε, ο νέος και ωραίος του ΑΝΤ1, αναλαμβάνει μόνος του, εξ ΄ολοκλήρου την παρουσίαση της καινούργιας ψυχαγωγικής εκπομπής του καναλιού , "Οικογένεια της συμφοράς", η οποία κάνει το ντεμπούτο της στους δέκτες μας απόψε στις 9.00 το βράδυ.



Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο θα σας θυμίσει αρκετά το "Πλάκα κάνεις"¨, μιας και αυτό με φάρσες ουσιαστικά καταπιάνεται. Και επειδή και οι φάρσες θέλουν τον... ειδικό τους, οι Αντεννικοί αποφάσισαν να εμπιστευτούν την παρουσίαση του φρέσκου τους αυτού πρότζεκτ στον Σάββα !

Τι εστί ,όμως, "Οικογένεια της συμφοράς" ;



Για κάθε ερωτευμένο ζευγάρι με σοβαρό σκοπό, έρχεται κάποτε η απόλυτη δοκιμασία: η γνωριμία με την οικογένεια του φίλου ή της φίλης! Φανταστείτε ,λοιπόν, αυτή η αμήχανη συνάντηση με το όλο σόι, να καταγράφεται όχι από μία κάμερα, αλλά από 25!

Και ακόμα χειρότερα; Φανταστείτε το κάθε μέλος της οικογένειας να κάνει τα πιο τρελά πράγματα που είδατε ποτέ: τον πατέρα να περνάει από 40 κύματα τον μέλλοντα γαμπρό ή τη νύφη. Τη μητέρα να κάνει το κομμάτι της και όλοι να «κόβονται» στα γέλια! Τον αδελφό ή την αδελφή να προσεγγίζουν το «θύμα» είτε επιδιώκοντας… τη σύσφιξη των σχέσεων είτε χαλαρώνοντάς το, με ευφαντάστους «εναλλακτικούς» τρόπους. Αλλά ακόμα και τη γιαγιά να λέει ό,τι της κατέβει και τον παππού την ώρα του φαγητού να τρώει… φλασιές!


Η λίστα των δοκιμασιών είναι ατελείωτη. Πόσα μπορεί ν' αντέξει κάποιος που αγαπάει; «Η Οικογένεια της Συμφοράς» κάνει την πιο κρίσιμη συνάντηση… σουρεαλιστικά επεισοδιακή! Θα τη βγάλουν καθαρή οι υποψήφιοι και θα κερδίσουν ένα ρομαντικό ταξίδι με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη τους ή πριν χάσουν το μυαλό τους… θα το βάλουν στα πόδια;

Τελικά ο Αλ. Κωστάλας, υπέκυψε στους ρυθμούς του "Dancing 3" ;

Posted: 20 Feb 2012 05:57 AM PST


Στενή, στενότατη ήταν όλο αυτό τον καιρό η πολιορκία των Αντεννικών προς το πρόσωπο του Αλέξη Κωστάλα. Βλέπετε, ο γνωστός δημοσιογράφος και εκφωνητής, είχε δηλώσει στους ανθρώπους του καναλιού του Αμαρουσίου πως δεν προτίθεται να συμμετέχει στην τρίτη τηλεοπτική έκδοση του "Dancing with the stars".

Και αυτό γιατί; Γιατί από τον Μάρτιο και μετά έχει κάποιες αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις για λογαριασμό της ΕΡΤ, αλλά και όχι μόνο και δεν μπορούσε να ξέρει το κατά πόσο αυτές οι υποχρεώσεις θα του επέτρεπαν να συμμετέχει και πάλι στο λαμπερό, Κυριακάτικο σόου του ΑΝΤ1. Επίσης ο Αλέξης Κωστάλας είχε και ενδοιασμούς για το αν έπρεπε να συμμετέχει στο "Dancing 3", γιατί ήρθε στο... καπάκι μετά το "Dancing on ice" και πίστευε πως ίσως έπρεπε να κρατήσει απ ΄όλο αυτό, αποστάσεις τηλεοπτικής ασφαλείας.

Οι πιέσεις όμως, της διοίκησης του καναλιού του Αμαρουσίου ήταν συνεχόμενες και έντονες και όπως λέει και η παροιμία; Ο επιμένων νικά ! Ετσι, ο Αλέξης Κωστάλας το είπε το "ναι", με αποτέλεσμα τώρα, το κανάλι να αναζητά μόνο ένα πρόσωπο για την κριτική επιτροπή, το οποίο θα έρθει για να αντικαταστήσει την Ερρικα Πρεζεράκου.

Απ ΄οτι μαθαίνω δε, δεν προσανατολίζονται στο να επιλέξουν ακόμα μία παρουσία ειδικού στην επιτροπή, η οποία θα έρθει να συμπληρώσει τον Φωκά Ευαγγελινό, όπως είχε συμβεί με την Γκαλένα Βελίκοβα. Οι Αντεννικοί θέλουν να δώσουν την τέταρτη καρέκλα - κατά προτίμηση - σε ένα πρόσωπο λαμπερό, σε ένα πρόσωπο έκπληξη που να κάνει την διαφορά, όπως συνέβη και στην περίπτωση του "Dancing on ice" με την Ελενα Παπαρίζου.

H Marie Chantal φόρεσε το χαμένο στέμμα της Φρειδερίκης, μετά από 50 χρόνια!

Posted: 20 Feb 2012 05:50 AM PST


Ένα στέμμα που είχε να εμφανιστεί στο κεφάλι μέλους της πρώην βασιλικής οικογένειας εδώ και 50 χρόνια και θεωρείτο χαμένο,... εμφανίστηκε στο κεφάλι της Marie-Chantal, πριν από λίγες μέρες . Το ζευγάρι ήταν ανάμεσα στους 200 προσκεκλημένους της βασίλισσας της Δανίας και εκεί η σύζυγος του Παύλου φόρεσε στο κεφάλι της για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια τη διαμαντένια τιάρα που είχε φορέσει η γιαγιά του Παύλου Φρειδερίκη.



Όπως έγραψε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο δημοσιογράφος Χρήστος Ζαμπούνης, το συγκεκριμένο διάδημα είχε φορέσει η μητέρα του Κωνσταντίνου Φρειδερίκη και ήταν το αγαπημένο της. Ποτέ όμως δεν το είχε φορέσει η νύφη της Άννα- Μαρία. Από την ημέρα του γάμου της με τον Κωνσταντίνο το 1964 η Άννα Μαρία είχε φορέσει τα περισσότερα κοσμήματα που ανήκαν στην τότε βασιλική οικογένεια, εκτός από αυτή την τιάρα.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Ζαμπούνη, η πρώτη φορά που εμφανίστηκε το στέμμα ήταν στα τέλη του 19ου αιώνα, στολίζοντας την κόμη της βασίλισσα Σοφίας μητέρας, του πατέρα του Κωνσταντίνου, Παύλου. Μετά το θάνατό της, ο Παύλος το χάρισε στη σύζυγό του Φρειδερίκη η οποία το φορούσε σε επίσημες εμφανίσεις επί τρεις δεκαετίες.

Η τελευταία δε φορά που εμφανίστηκε ήταν στο γάμο του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας. Έκτοτε το στέμμα εξαφανίστηκε από προσώπου γης, ενώ φούντωσαν οι φήμες για το ποια ήταν η τύχη του. Κάποιοι μίλησαν και για πώλησή του. Η πώληση ενός ζαφειριού που ανήκε στην Φρειδερίκη από τον οίκο Christie's το 2003 επέτεινε τις φήμες για πώληση του διαδήματος.



Τα σενάρια όμως πήραν τέλος το Ιανουάριο του 2012 στο παλάτι της βασίλισσας της Δανίας όταν εμφανίστηκε φορώντας το η Marie Chantal.

Το μυστήριο όμως παραμένει για το που ήταν το κόσμημα της πρώην βασιλικής οικογένειας εδώ και σχεδόν 50 χρόνια και γιατί δεν το φόρεσε ποτέ η σύζυγος του Κωνσταντίνου Άννα Μαρία.

Γιατί ο Νίκος Χατζηνικολάου απουσίασε από τη ραδιοφωνική του εκπομπή;

Posted: 20 Feb 2012 05:47 AM PST


Τι έχει συμβεί; Τι είπε ο ίδιος;

Ο Ακης Παυλόπουλος με τον Μάνο Νιφλή αντικατέστησαν σήμερα το πρωί τον Νίκο Χατζηνικολάου στο ραδιόφωνο. Ο δημοσιογράφος απουσίαζε και τον λόγο τον εξήγησε ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο twitter: "Καλημέρα! Βάλτε μου απουσία σήμερα για μια μέρα, από το ραδιόφωνο. Τρέχω για μια σημαντική προσωπική υπόθεση. Αύριο θα είμαι στην θέση μου".

Σ. Χρηστίδου: Φωτογραφίζεται με βραδινά φορέματα! Δες τι έγινε στα backstage

Posted: 20 Feb 2012 05:43 AM PST


Μια από τις πιο εντυπωσιακές και σέξυ φωτογραφήσεις της έκανε για το περιοδικό "Glam" η Σίσσυ Χρηστίδου. Η παρουσιάστρια του Ant1 πόζαρε όλο χάρη στο φωτογραφικό φακό του Θωμά Χρυσοχοΐδη, φορώντας βραδινά φορέματα.

Στα backstage της φωτογράφησης, η Σίσσυ ήταν πολύ χαλαρή και ευδιάθετη και έδειχνε ιδιαίτερα ανανεωμένη. Η ίδια, μάλιστα, έδωσε και μια απολαυστική συνέντευξη στο περιοδικό, όπου έβαλε τέλος στα σενάρια χωρισμού, αποκαλύπτοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουν ότι χωρίζει.
Δες φωτογραφίες:








Η άγνωστη κόρη του Γ. Χωραφά κάνει το ντεμπούτο της στη γαλλική τηλεόραση!

Posted: 20 Feb 2012 05:41 AM PST


Τα βήματα του πατέρα της Γιώργου Χωραφά, ακολουθεί η άγνωστη για πολλούς κόρη του Ζωή, αφού έχει μπεί και η ίδια στο χώρο της υποκριτικής. Η νεαρή ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο της στη γαλλική τηλεόραση, ακούγοντας τις καλύτερες κριτικές και απασχολώντας με την παρουσία της τα γαλλικά media.



Η χαμηλών τόνων Ζωή μίλησε στο "Πρώτο Θέμα" για την αποφάση της να γίνει ηθοποιός και τον διάσημο πατέρα της, αποκαλύπτοντας πως η μόνη ελληνική λέξη που γνωρίζει είναι το όνομά της. "Το όνομα μου, Ζωή που αποπνέει κάτι θετικό και αισιόδοξο. Μπαίνω συχνά στη διαδικάσια να εξηγήσω στους ξένους τι ακριβώς σημαίνει", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πότε κατάλαβε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός;
"Από τα έξι μου χρόνια, όταν έπαιξα σε κάποια σχολική θεατρική παράσταση. Ως έφηβη έκλινα μάλλον περισσότερο στο χώρο του τραγουδιού... Αργότερα γράφτηκα σε καλλιτεχνικό σχολείο, στο οποίο κάναμε τραγούδι χορό και υποκριτική".


Οι γονείς της πως το δέχτηκαν;
"Θετικά, αφού οι γονείς μου ήταν πάντα της άποψης ότι πρέπει να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν. Γεννήθηκα σε ένα άκρως καλλιτεχνικό περιβάλλον και μάλλον θα ήταν δύσκολο να ξεφύγω από τον συγκεκριμένο χώρο. Η μητέρα μου είναι Αμερικανίδα κόρη ηθοποιού που έκανε σημαντικά πράγματα στο παρελθόν", ανέφερε.


Την ενοχλεί όταν όλοι την ρωτούν για τον πατέρα της;
"Ομολογώ, ότι είναι κάτι που το έχω συνηθίσει. Από παιδί αυτό συνέβαινε για τον κόσμο που με γνώριζε επιφανειάκα ήμουν περισσότερο η δεσποινίς Χωραφά. Όταν άρχισα να πατώ πιο γέρα στα πόδια μου και να γνωρίζομαι με το κοινό έγινα η Ζωή που ναι μεν είναι κόρη του Χωράφα, διατήρει όμως μια αυτόνομη προσωπικότητα", κατέληξε.

Λιάγκας - Ζαχαράτος: Διασκέδασαν στην Άννα Βίσση!

Posted: 20 Feb 2012 05:41 AM PST


Ούτε η βρογχίτιδα δεν κατάφερε να φρενάρει την Άννα Βίσση, που την Παρασκευή έδωσε τον καλύτερό της εαυτό στη σκηνή του "Rex"! Ακόμη μία φορά το μαγαζί ήταν γεμάτο κόσμο που αποθέωση την τραγουδίστρια.

Στο μεγαλύτερο πάρτι της πόλης βρέθηκαν οι: Τάκης Ζαχαράτος, Γιώργος Λιάγκας, Σωτήρης Πολύζος, Χριστίνα Πολίτη, Νίκος Μουρατίδης, Μαίρη Συνατσάκη και Ορθούλα Παπαδάκου!









"Το τραγούδι λέει: "Όσο έχω φωνή"... Φωνή έχω, βρογχίτιδα επίσης. Θα το παλέψουμε σήμερα... Αν ακόυσετε καμιά βραχνάδα μην πείτε ότι η Βίσση χάλασε! Σας παρακαλώ πάρα πολύ! Θα πληγωθώ! Θέλω να περάσουμε πολύ όμορφα σήμερα γιατί κόντρα στη βρογχίτιδα και στο χαλάζι απ' έξω έχω πάρα πολλή όρεξη! Δεν ξέρω γιατί... Μου πάει μάλλον η βρογχίτιδα!"είπε η Άννα καλωσορίζοντας τον κόσμο στο "Rex" και συνέχισε λέγοντας: "Είναι και ο Ζαχαράτος εδώ σήμερα! Άν χαλάσω εγώ, θα με κάνει!"



Οι ώρες περνούσαν, η φωνή της Άννας δεν έδειχνε να χαλάει, αλλά ο Τάκης Ζαχαράτος ανέβηκε στη σκηνή και ως Άντζελα Δημητρίου σχολιάσε το rockumentary "Όσο έχω φωνή"! "Γιατί Άννα; Γιατί;" Αυτές οι τρεις λέξεις ήταν αρκετές για να ξεσπάσει ο κόσμος σε γέλια και χειροκροτήματα, ενώ πριν κατέβει τραγούδησε το "Ποια θυσία", το "Οι χωρισμένοι", το "Φωτιά στα Σαββατόβραδα" και το "Δώδεκα" της Άννας!

90χρονη γιαγιά χορεύει προς τιμήν της Houston και ανεβάζει το video στο youtube!

Posted: 20 Feb 2012 05:40 AM PST


H γιαγιά που βλέπεις στη φωτογραφία δεν είναι σαν όλες τις άλλες! Είναι 90 ετών και όπως θα δεις και στο βίντεο είναι γεμάτη ζωή και ενέργεια.



Η 90χρονη στεναχωρήθηκε πολύ με το χαμό της 48χρονης τραγουδίστριας και θέλησε να την τιμήσει με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο. Ήταν δική της η ιδέα, να χορέψει με πάθος και ρυθμό το ""I wanna dance with somebody" παρά το γεγονός ότι είναι σχεδόν τυφλή.



Μετά το χορό, ανέβασε το βίντεο στο youtube, το οποίο όπως είναι φυσικό έκανε μεγάλη αίσθηση!

Νέο άρθρο στο JUNGLE-Report

Posted: 20 Feb 2012 05:16 AM PST

Νέο άρθρο στο JUNGLE-Report


Με την πειθώ του Εφιάλτη*

Posted: 20 Feb 2012 04:03 AM PST


Στα πλαίσια της πλήρους κατά το δυνατό, ενημέρωσης αλλά και από αναγνωστική ανάγκη, αφιερώνω τα κυριακάτικα πρωινά μου στο ξεκοκκάλισμα των εφημερίδων.

Γεγονός είναι πως η αναστολή έκδοσης της Ελευθεροτυπίας ήταν ένα πλήγμα στην ανάγκη μου αυτή αλλά και στην ενημέρωση γενικά. Έτσι τα απολαυστικά τεράωρα και
πεντάωρα του κυριακάτικου πρωινού αφιερώνονται στις δύο εφημερίδες που μου απέμειναν, την ΑΥΓΗ (κυρίως) και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (από μία διαστροφή που έχω για το πως δουλεύει ο νεοφιλελεύθερος εγκέφαλος εκεί στα σκοτάδια του σύγχρονου μεσαίωνα).

Την Κυριακή 19/2 συνέβη κάτι εξαιρετικά εντυπωσιακό. Ένα άρθρο από την ΑΥΓΗ ήρθε και συνάντησε, βρήκε στόχο σε άρθρα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και μάλιστα στο κύριο άρθρο της αλλά και στην επιφυλλίδα του Πάσχου Μανδραβέλη. Εξηγούμαι.

Διαβάζοντας τη μόνιμη στήλη "Υπάρχει Λόγος" του μοναδικού Κώστα Καναβούρη και με τίτλο της ημέρας "Με πεθαμένους θανάτους", το πρώτο πράγμα που αιχμαλώτισε τη ματιά μου και τη σκέψη μου ήταν από την αρχή κιόλας, η αναφορά του συγγραφέα-ποιητή στα τέρατα που ψεύδονται ατιμώρητα - ασύστολα - δημόσια. Οι τονισμοί είναι δικοί μου.

"Δεν μπορεί κάπου εδράζεται η σιγουριά των τεράτων. Δεν γίνεται να ψεύδονται ατιμωρητί ασυστόλως και δημοσίως. Δεν γίνεται να διαστρέφουν και να στρεψοδικούν σα να μην υπήρξε ποτέ το χθες, σα να είναι άθυρμα σήμερα και άθλιο υποπόδιο το αύριο. Δεν μπορεί, κάπου θα εδράζεται η σιγουριά των τεράτων.

Δεν γίνεται να επιχειρηματολογούν για την καταστροφή ως εάν ήτο η εξ ύψους βοήθεια και να μην τους αρπάζουν από τα μούτρα. Δεν γίνεται να ομιλούν ως ΑΡΙΘΜΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ και να αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι που προσπαθούν εν συνειδήσει για τη ζωή τους και τη ζωή μας (υπό την έννοια ότι ο κάθε πολίτης και πολύ περισσότερο ο προβιβασμένος πολίτης προσπαθεί εν ταυτώ για τη ζωή του και για τη ζωή όλων των άλλων), έστω με λάθη, έστω ατελώς, αλλ' όμως προσπαθούν."
(Κώστας Καναβούρης "Με πεθαμένους θανάτους" ΑΥΓΗ 19/2/2012)

Τα τέρατα του νεοφιλελευθερισμού δεν θα μπορούσαν να βρούν καλύτερη περιγραφή. Τα υποπόδια των αφεντικών (οι δημοσιογράφοι της "realpolitik" όπως βαφτίζουν το νεοφιλελεύθερο πρόταγμα) δεν θα έβρισκαν καλύτερη πένα για να τους περιγράψει ως αυτό που πράγματι είναι. Τέρατα. Όμως διαβάζοντας άρχισα να αναζητώ και ένα καλό παράδειγμα τέρατος. Το βρήκα μερικές ώρες αργότερα, όταν τελείωσα την ανάγνωση της ΑΥΓΗΣ και πέρασα στο κύριο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

"Προσωπικώς, είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο μέσος Ελληνας γνωρίζει άριστα και σε βάθος τα προβλήματα αυτής της χώρας. Μπορεί να μην του αρέσει να τα ακούει από τους ξένους, μπορεί να θυμώνει δικαιολογημένα όταν γίνεται η καρικατούρα προς αποφυγήν παγκοσμίως. Ξέρει όμως, έχει κοιταχθεί στον καθρέφτη εδώ και δύο χρόνια και έχει πλήρη αντίληψη της πραγματικότητος."
(Αλ. Παπαχελάς "Με ψυχή ελληνική" - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 19/2/2012)

Η προσωπική του βεβαιότητα οφείλεται στο ότι ο ίδιος κοιτάζεται καθημερινά στον καθρέφτη του μπάνιου του, ο οποίος αντανακλά την αυθεντία της βαθιάς του "γνώσης - προπαγάνδας" που πρέπει να μεταλαμπαδεύσει σε έναν ολόκληρο λαό για να τον κάνει να νιώσει σε όλο τους το μεγαλείο, τις ενοχές που θέλει να του εμφυτέψει. ΚΑΙ αυτό φαίνεται στην επόμενη παράγραφο:

"Ο Ελληνας είναι νοικοκύρης, δουλευταράς και απίστευτα προσαρμοστικός. Μην ξεχνάμε όμως ότι πέρασε 30 και κάτι χρόνια που βολεύτηκε. Οι γονείς ήθελαν τα παιδιά τους να βρουν δουλειά στο Δημόσιο και θύμωναν με τον βουλευτή της περιφέρειας αν δεν το κατάφερνε. Μέχρι και οι δουλειές σε εταιρείες είχαν γίνει αντικείμενο ρουσφετιών από βουλευτές. Η επιχειρηματικότητα, η οποία συμβαδίζει απόλυτα με την καπατσοσύνη και την ευρηματικότητα (ακόμη και αν είναι στα όρια των θεσμών και της νομιμότητος) του Έλληνα, χάθηκε και αντικαταστάθηκε από τα «κόλπα», πώς θα πάρουμε καμιά δουλειά από το Δημόσιο, κανένα κονδύλι από το ΕΣΠΑ, καμιά κοινοτική επιδότηση κ.λπ. Βολεύτηκε ο ανήσυχος και δουλευταράς Ελληνας και αποκοιμήθηκε σε σχέση με τους πολιτικούς του."
(Αλ. Παπαχελάς "Με ψυχή ελληνική" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 19/2/2012)

Πως όμως ο Κώστας Καναβούρης, έχει διαγνώσει την προπαγανδιστική τακτική των "υποποδίων" των αφεντικών, των 100 μικρών Παγκάλων, και με τον απαράμιλλο ποιητικό του λόγο, γράφει την ίδια μέρα στο άρθρο του -που μπορεί και να γράφτηκε την ίδια μέρα:

"Δεν γίνεται να αντιμετωπίζουμε τα τέρατα αυτά ως εκδοχές επιχειρήματος. Κάτι βαθύ, κάτι πολύ βαθιά τραυματικό υπάρχει εδώ. Και σ' αυτό ακριβώς το βαθιά τραυματικό εδράζεται η σιγουριά των τεράτων, εδώ ακριβώς σ' αυτή τη σκοτεινή χοάνη μετατρέπεται το ψεύδος σε επιχείρημα. Μετατρέπεται σε τρόμο η ανάγκη της επιβιώσης και σε εχθρότητα, κυρίως εναντίον του ίδιου σου του εαυτού που είναι τόσο γεμάτος από ενοχές, ώστε να νομίζεις ότι είναι εναντίον των άλλων. Ο εαυτός σου. Εσύ. Ο ίδιος που αφήνεσαι στην τερατώδη προστασία τους. Σ' αυτή την αισχρή πειθώ που είναι χειρότερη από την επιβολή, χειρότερη από τον εξαναγκασμό, γιατί παρουσιάζεται ως απόλυτη αλήθεια, ελλείψει αντιλόγου."
(Κώστας Καναβούρης "Με πεθαμένους θανάτους" ΑΥΓΗ 19/2/2012)

Ναι. Δεν μπορείς να διαβάσεις τον ένα χωρίς να διαβάσεις και τον άλλο, προκειμένου να φυλαχτείς από την άνανδρη επίθεση που σου κάνει ο συστημικός και υπηρέτης των μεγαλοκεφαλαιούχων, Παπαχελάς χτυπώντας σε με την αισχρή του πειθώ. Την πειθώ για αποκλειστική χρήση σε ανεγκέφαλους (την ίδια πειθώ χρησιμοποιεί κατά κόρον και ο Κασιμάτης στη δεύτερη σελίδα της "έγκυρης" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ αλλά το ειδικό του βάρος περιορίζεται στο βάρος συνταξιούχου γυμνασιάρχη που από μόνιμη προσκόλληση στην πρωϊνή προσευχή του σχολείου που διεύθυνε, βγάζει λόγους στο καφενείο που συχνάζει τώρα που πήρε τη σύνταξη)

Και συνεχίζει ο Παπαχελάς (με εκείνη τη φρικώδη του βεβαιότητα) αφαιρώντας κάθε έννοια που θα μπορούσε να καταδείξει πως ο "Έλληνας" είναι ο ελληνικός λαός και όχι μία αόριστη-άχρωμη-ασάλευτη-άοσμη μάζα, κάτι αόριστο νεφελώδες και προϊόν ακατανόητων αριθμών:

"Πιστεύω ότι ο Ελληνας είναι μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και η Ελλάδα στο πιο κομβικό σημείο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εχουμε περάσει πολλούς διχασμούς στην ιστορία μας και τώρα ανοίγουν διάπλατα όλα τα ρήγματα, ανάμεσα σε εκείνους που θέλουν τη χώρα στην Ανατολή και εκείνους που τη θέλουν στη Δύση, ανάμεσα σε όσους νοσταλγούν ή επιδιώκουν μια «Ελλαδίτσα» της δραχμής και εκείνους που πιστεύουν ότι ανήκουμε σε ένα κλειστό ευρωπαϊκό κλαμπ. Μπορούμε εύκολα να πάμε και από τη μια και από την άλλη. Λίγο να αφήσουμε τη χώρα στα χέρια των δυνάμεων της άρνησης και της καταστροφής, μπορεί να μοιάζουμε με την Αίγυπτο ή τον Λίβανο σε μερικούς μήνες....."

Και βέβαια βάζει και τη μόνιμα απαραίτητη απειλή. Απειλή προς "εφησυχασμένους και μικρόνοες". Απειλή για όσους απολαμβάνουν χρόνια τώρα την "Ευρωπαϊκή Προοπτική" της χώρας"

"...Ξέρουμε άλλωστε πώς θα ήταν τότε η χώρα γιατί το βιώνουμε εν μέρει σήμερα: σπασμένα φανάρια από τους χούλιγκαν της δήθεν πολιτικής βίας, μουσεία αφύλακτα τύπου Βαγδάτης, υπηρεσίες που καταρρέουν κ.λπ. Αυτός είναι ένας δρόμος χωρίς τελειωμό και μάλλον χωρίς επιστροφή. Το συναίσθημα, η υστερία, η υπερβολή θέλει να μας πάει εκεί. Εκεί θέλουν να μας πάνε και οι σκληροί Βορειοευρωπαίοι που έτσι θα δικαιώσουν το ρατσιστικό τους στερεότυπο για εμάς."
(Αλ. Παπαχελάς "Με ψυχή ελληνική" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 19/2/2012)

Σε δεύτερη και τρίτη ανάγνωση αντιπαραθέτω τα κείμενα (ένιωσα ντροπή τοποθετώντας ένα κείμενο του Κώστα Καναβούρη στην ίδια επιφάνεια ανάγνωσης με άρθρα του Παπαχελά). Και το φως διέλυσε πάλι το σκοτεινό και δηλητηριώδες κείμενο του γνωστού και ως Alexis

"Κι όμως. Τα τέρατα είναι εδώ. Αυτός ο ίδιος Βενιζέλος σε κοιτάζει μ' αυτά τα κατεστραμμένα μάτια του, που δεν ξέρεις τι κατοικεί από πίσω. Αυτός ο ίδιος Πρετεντέρης στήνει τα ίδια τραπέζια πόκας που θα κλέψουν το κορόιδο. Αυτός ο ίδιος Παπαχελάς με τα δουλάκια του συμπεραίνουν αυτό που πρέπει να συμπεράνουν: Η χώρα πρέπει να σωθεί. Και θα σωθεί. Μόνο που αύριο θα είναι μια άλλη χώρα. Για μας. Για τον Παπαδήμο και τους λοιπούς θα είναι μια ίδια χώρα, όπως όλες οι ίδιες χώρες των αγοραίων συνόρων και των εκατομβικών ανθρώπων που θα θάβονται μέσα στο ίδιο τους το πρόσωπο και θα θάβουν το θαμμένο τους πρόσωπο μέσα στα θαμμένα πρόσωπα όλων των άλλων."
(Κώστας Καναβούρης "Με πεθαμένους θανάτους" ΑΥΓΗ 19/2/2012)

Και ο Παπαχελάς έχει τελειώσει, για κάθε νοήμονα αναγνώστη της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (αν υπάρχει τέτοιος γιατί κι εγώ αμφιβάλλω πολύ για τον εαυτό μου και τη διαστροφή που έχω να αντέχω την ανάγνωση εμεσμάτων). Ο Έγκυρος και Αξιόπιστος Παπαχελάς μπήκε σε εισαγωγικά γιατί καμία αλήθεια δεν μπορεί να στέκεται απέναντι από το λαϊκό συμφέρον και άν το κάνει, τότε είναι αλήθεια του εχθρού και όπλο κατά του ανθρώπου. Δηλαδή ΠΛΑΣΤΗ. Οι δοκησίσοφοι σοφιστές ήταν πάντα οι καλύτεροι κατασκευαστές πλαστών αληθειών για την επίτευξη αληθινής συναίνεσης στον όλεθρο.

Αλλά η "έγκυρη" έχει κι άλλον θεράποντα του αντιλαϊκού αγώνα των κεφαλαιοκρατών. Τον μεταμοντέρνο Πάσχο με τον πάσχοντα λόγο του. Που στο ίδιο φύλλο της 19ης Φεβρουαρίου ¨ξυπνάει" τους Έλληνες για να δουν πως ο "φιλελληνισμός" των κινημάτων που εκδηλώθηκαν στις πρωτεύουσες και άλλες πολεις, διαφόρων χωρών ανά τον κόσμο, είναι στην ουσία "εικονικός". Και ναι. Συμφωνώ κι εγώ πως δεν πρόκειται για φιλελληνισμό τύπου ομοιου με εκείνον της εποχής των Ορλωφικών (που τα επικαλείται ο Πάσχων Πάσχος και το αίσχος του ή με εκείνον της εποχής του Byron. Είναι στην πραγματικότητα συμπαράσταση στο πειραματόζωο που λέγεται ελληνικός λαός και είναι στην πραγματικότητα λαϊκή αντίδραση σε έναν πόλεμο που δεν πολεμάνε Ξένοι εναντίον των Ελλήνων αλλά το Υπερεθνικό Κεφάλαιο εναντίων όλων των λαών, ανεξαιρέτως.

Ναι κύριε Πάσχο. Έχετε δίκιο. Αλλά δεν λέτε και την αλήθεια. Γιατί η μισή αλήθεια είναι ένα πλήρες ψέμα. Ψέμα από αυτά με τα οποία σας έχουμε συνηθίσει.

Αλλά ας δούμε τον Πάσχο Μανδραβέλη μέσα στο κείμενο του Κώστα Καναβούρη. Λέει ο Πάσχος Μανδραβέλης:

"...Τα σκληρά δεδομένα λένε κάποια πράγματα που δεν είναι ενθαρρυντικά. Η τελευταία δημοσκόπηση στη Γερμανία αναφέρει ότι το 80% των πολιτών εξέφρασε την αντίθεσή του να δοθούν τα 130 δισ. από το δεύτερο πακέτο διάσωσης, «εκτός και αν οι Ελληνες υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις». Δεν συνιστά πρόβλημα μόνο το γεγονός ότι αυτοί είναι οι μόνοι από τους οποίους περιμένουμε τα δανεικά, αλλά ότι είναι οι ίδιοι που εκλέγουν τον κ. Σόιμπλε, αυτόν που μας αρέσει να μισούμε και δεν αναγνωρίζει ο κ. Παπούλιας. Επιπλέον: μόνο το 34% πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Ευτυχώς, δηλαδή, δεν έχουμε δει δημοσκοπήσεις και από την Ολλανδία."
("Ο νέος εικονικός φιλελληνισμός" Πάσχος Μανδραβέλης - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 19/2/2012)

και ο νους μου πάει κατευθείαν σε εκείνο που είχα διαβάσει νωρίτερα:

" Αυτός ο ίδιος Παπαχελάς με τα δουλάκια του συμπεραίνουν αυτό που πρέπει να συμπεράνουν: Η χώρα πρέπει να σωθεί. Και θα σωθεί. Μόνο που αύριο θα είναι μια άλλη χώρα. Για μας.... " αλλά και

"....θα είναι μια Δημοκρατία όπου καθένας θα αναλαμβάνει το μερίδιό του στην ισοταξία του θανάτου. Αυτή η κόλαση λέγεται μέλλον. Χωρίς λέξεις. Χωρίς νοήματα. Μονάχα με αριθμούς. Χωρίς λέξεις αριθμών. Χωρίς νοήματα αριθμών, χωρίς φαντασία, χωρίς απελπισία, χωρίς τίποτα. Μονάχα πεθαμένους με αριθμούς, μονάχα με πεθαμένους ανθρώπους, δηλαδή με πεθαμένους θανάτους. Εδώ είμαστε. Στους πεθαμένους θανάτους. Σ' αυτούς εδράζεται η σιγουριά των τεράτων. Η σιγουριά ότι μπορούν ανεμπόδιστα να θανατώνουν μια ασυμπέραστη βροχή κάποτε, που θα μπορούσε να γίνει οργή ή ένα φιλί που θα μπορούσε να κρατήσει τη σκανδάλη ενός ποιήματος της Έμιλυ Ντίκινσον. Εκείνου του ποιήματος που καταλήγει έτσι: "Σε μια στιγμή κανείς δεν καταστρέφεται / Αργά γλυστράς στη συντριβή".

Αν κάποτε μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε το τι θα πει ο λόγος των τεράτων εναντίον του λόγου μιας Ντίκινσον, ίσως θα μπορούσαμε να διώξουμε από πάνω μας τα τέρατα. Ποτέ δεν είναι αργά!"
(Κώστας Καναβούρης "Με πεθαμένους θανάτους" ΑΥΓΗ 19/2/2012)

Και στο πνεύμα του ότι ποτέ δεν είναι αργά για να βγάλουμε από πάνω μας τα τέρατα, οι ευρωπαϊκοί λαοί, βλέποντας τα να έχουν τους ίδιους σαν επόμενο πιάτο, συμπαρίστανται στο ορεκτικό των τεράτων, που λέγεται Ελλάδα.

Ο Πλάτωνας δεν ήθελε τους καλλιτέχνες στην Πολιτεία του. Ήθελε τους φιλοσόφους. Και ναι, ο Πλάτωνας έβλεπε καλά και μακριά. Όχι όμως τόσο μακριά ώστε να αφορίσει πως στην Πολιτεία του αλλά και σε όποια άλλη Πολιτεία, όπως και αν αυτή διαμορφωνόταν, θα έπρεπε να απαγορεύεται η είσοδος στα τέρατα. Τα γνωστά και χαρακτηριστικά τέρατα με τη γνώση και την πρόταση της φρικώδους θαλπωρής του ψυχολογικού καταναγκασμού και του φόβου.

Για όποιον θέλει να διαβάσει και να κρίνει και τα τρία προαναφερόμενα κείμενα, ακολουθούν οι σύνδεσμοι των πρωτότυπων πηγών, ΑΥΓΗ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ






*Κ. Καναβούρης στο ίδιο κείμενο

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές