Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

Posted: 29 Nov 2011 08:08 PM PST

H Αγνή Χιώτη, ξεδιπλώνει το ταλέντο της σε μία παράσταση για τη φιλία, τα όνειρα και τις προσδοκίες των ανθρώπων. Μαζί της επί σκηνής η Ταρσία Ελευθερίου, Χάρης Χιώτης. Σε ένα ορφανοτροφείο, του οποίου οι φράχτες είναι το σύνορο ψευδαίσθησης – πραγματικότητας, συνυπάρχει η κοινή επιθυμία  τριών παιδιών, του Λακ, της Ντον και της Φελ, για το τέλειο σχέδιο απόδρασης. Κάθε άνθρωπος εφορμάτε από ένα γεγονός και από εκεί ονειρεύεται. Σημαντικός αρωγός στα όνειρα καθενός είναι οι φίλοι του. Τρία πα...

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της έκτης δόσης

Posted: 29 Nov 2011 11:09 AM PST

Οι υπουργοί των χωρών της Ευρωζώνης ενέκριναν την εκταμίευση της έκτης δόσης, ύψους οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα. Τα χρήματα αναμένεται να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία μεταξύ 10 και 15 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, εξέφρασε, από τις Βρυξέλλες, την πεποίθηση ότι πληρούμε ως χώρα όλες τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε με την επόμενη δόση, το νέο πρόγραμμα και το PSI».

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να συμβάλει σε ...

Τριήμερη απεργία στην «Ελευθεροτυπία»

Posted: 29 Nov 2011 10:53 AM PST

γράφει ο Τυπικός

Σε τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία» καθώς έγινε δεκτή από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η πρόταση που είχε καταθέσει η γενική συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας για απεργία από την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας», με την κήρυξη της τριήμερης απεργίας είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσει την σαββατιάτικη και την κυριακάτικη έκδοση του φύλλου που...

Προχωρά το σχέδιο της ΕΣΕΚ

Posted: 29 Nov 2011 10:42 AM PST

Στην υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου προχωρά η Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρεία Καρδίτσας . Το σχέδιο περιλαμβάνει: αγορά εκτάσεως για την εγκατά­σταση της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 500 KW από βιομάζα, προκήρυξη για την προμήθεια εξοπλισμού, υποβολή φακέλου στη ΔΕΗ και υπογραφή σύμβασης, υπογραφή συμβάσεων με συνεργαζόμενους προμηθευτές και προκήρυ­ξη επιλογής κατασκευαστικής εταιρείας για τα έργα πολιτικού μηχανικού. Παράλλη­λα, συνεχίζεται η διαβούλευση με τον τ...

24ώρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στα δημόσια ΜΜΕ

Posted: 29 Nov 2011 09:49 AM PST

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δημοσιογράφοι στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης επισημαίνεται ότι θα προχωρήσουν σε νέες μορφές κινητοποιήσεων, καθώς εναντιώνονται στο φαινόμενο των μαζικών απολύσεων εργαζομένων αλλά και στη μισθολογική συρρίκνωση.

Συγκεκριμένα οι συντάκτες των δημόσιων ΜΜΕ αποφάσισαν ότι θα προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, ενώ ...

ΔΟΛ: Περικοπές μισθών

Posted: 29 Nov 2011 09:39 AM PST

γράφει ο Τυπικός

Με... mail ο Σταύρος Ψυχάρης ανακοίνωσε στους εργαζομένους του ΔΟΛ ότι από τον επόμενο μήνα οι αποδοχές του προσωπικού ψαλιδίζονται κατά 20% με το πλαφόν του κατώτατου μισθού να φτάνει τα 1200 ευρώ, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει εάν το ποσό αυτό είναι μεικτό ή καθαρό ενώ σημειώνει ότι η μείωση των μισθών θα κρατήσει δυο χρόνια «αν τα έσοδα από διαφημίσεις επιστρέψουν στα επίπεδα των ετών 2008-2009».

Στο ηλεκτρονικό του μήνυμα ο Ψυχάρης ανέφερε ότι ο δημοσιογραφικός οργανισμός αφο...

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου μαζί με το «Πράσινο Ποντίκι»

Posted: 29 Nov 2011 09:27 AM PST

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί μαζί με το «Πράσινο Ποντίκι», εκτάκτως, λόγω απεργίας, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο: «5 μπίζνες διαπλοκής» και πλούσιο ρεπορτάζ για το ρόλο του «άβουλου Ζολώτα» που καλείται να παίξει ο Λουκάς Παπαδήμος και ποιες δουλείες πάνε να κλείσουν.  Έτσι εγχώριοι και ξένοι νταβατζήδες, ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο πτώχευσης, ετοιμάζονται να θησαυρίσουν και πάλι. Αυτό ακριβώς το πλιάτσικο από Γερμανούς και εγχώριους διαπλεκόμενους φέρνει η αναβολή τ...

Δεν πιάνεται!

Posted: 29 Nov 2011 09:25 AM PST

Αλήθεια η Βάσω βρίσκεται σε νευρι­κή υπερένταση και δεν μπορεί κανείς να «την πιάσει» πουθενά. Εδώ μας τρέλανε να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας όλων των κομμάτων, τώρα που έγινε βγαίνει κι από πάνω. Έχει πρόβλημα γιατί μπήκε κι ο ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση και λειτουργεί σου λέει το ΠΑΣΟΚ «ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ». Δεν μπορεί κανείς να «την πιάσει» πουθενά, τελικά, την κυρία Παπανδρέου… Γι' αυτό και είμαστε μαζί της...  Α.Χ.

Ράιχενμπαχ: Αναγκαία η επιστροφή στην ανάπτυξη

Posted: 29 Nov 2011 08:42 AM PST

Στην ανάγκη επίτευξης θετικών ρυθμών ανάπτυξης εστίασε ο , Επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, κατά τη συνάντησή του με τους Έλληνες περιφερειάρχες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

«Όλοι όσοι εργάζονται για την υπέρβαση της κρίσης στην Ελλάδα έχουν καθήκον την επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» επισήμανε ο Χορστ Ράιχενμπαχ.

Παράλληλα, παραδέχθηκε πως οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εισροή πόρων, με αποτέλεσμ...

Συνάντηση του Λ. Παπαδήμου με τον Αλ. Τσίπρα

Posted: 29 Nov 2011 08:37 AM PST

Την αντίθεσή του στην ακολουθούμενη πολιτική, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η μοναδική δημοκρατική διέξοδος είναι η προσφυγή στις κάλπες και τόνισε πως όταν το κύριο δίλημμα αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη είναι η αλλαγή πολιτικής, η εμμονή στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι επικίνδυνη.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ζήτη...

Εξετάσεις αίματος ζητά η Ξάνθη

Posted: 29 Nov 2011 08:26 AM PST

Με επιστολή της προς τη Σούπερ Λίγκα και κοινοποίηση στην ΕΠΟ, η SKODA Ξάνθη ζητεί οι ποδοσφαιριστές των ομάδων να υπόκεινται μετά από κλήρωση και σε έλεγχο αίματος, επειδή «είδαν πολλά τα μάτια μας και άκουσαν πολλά τα αυτιά μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί να διαπιστωθεί αν κάποιος παίκτης έχει πάρει απαγορευμένες ουσίες που μπορεί να μην ανιχνεύονται σε άλλα τεστ.

Εισαγγελική έρευνα για τα δάνεια ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Posted: 29 Nov 2011 08:09 AM PST

Προκαταρκτική εξέταση θα διεξάγει οικονομικός εισαγγελέας προκειμένου να διερευνήσει τις δανειοδοτήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με αφορμή δάνεια που φέρονται να λαμβάνουν τα κόμματα από τράπεζες, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας θα ελέγξει εάν τα δάνεια είναι επισφαλή, παρόλο που δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν τα κόμματα θα εξακολουθούν στο μέλλον να λαμβάνουν τα ίδια ποσά, που λαμβάνουν ως τώρα ως κρατικές επιχορηγήσεις.

Η παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγε...

Ξανά… πολύβουο μελίσσι

Posted: 29 Nov 2011 08:07 AM PST

Εκεί που τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχαν πιάσει αράχνες, με το που άρχισε ξανά ο Παπανδρέου να πηγαίνει εκεί, ξαφνικά τα κεντρικά του κόμματος ζούνε στιγμές του 2008, τότε που ήταν ένα πολύβουο μελίσσι. Στελέχη και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που δεν πατούσαν το πόδι τους στο κόμμα, απαντώντας έτσι στην ηχηρή περιφρόνηση του κόμματος που επέδειξε ως πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου, άρχισαν να επιστρέφουν στα άδεια γραφεία τους. Αφήστε που διάφορα τσιράκια των επίδοξων δελφίνων επέστρεψαν για να κόψου...

Η Standard and Poor's «απειλεί» με υποβάθμιση τη Γαλλία;

Posted: 29 Nov 2011 06:55 AM PST

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας La Tribune, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναμένεται να ανακοινώσει, στις επόμενες δέκα μέρες, υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας, επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζονται, επισημαίνει πως ενδέχεται να διαβαθμίσει το «ΑΑΑ» της χώρας σε αρνητική προοπτική.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η ανακοίνωση της υποβάθμισης θα γινόταν την προηγούμενη Παρασκευή αλλά αναβλήθηκε για άγνωστους λ...

Το ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε το λαό, τονίζει η Σοσιαλιστική Ανασύνθεση

Posted: 29 Nov 2011 06:38 AM PST

Σε συνεδρίαση προχώρησαν σήμερα τα μέλη της «Σοσιαλιστικής Ανασύνθεσης», κατά τη διάρκεια της οποίας εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το ΠΑΣΟΚ της Νέας Εποχής δείχνει, για μία ακόμη φορά, πόσο προσκολλημένο στις πανάρχαιες μεθόδους εξαπάτησης παραμένει. Ολόκληρο το φάσμα της ηγεσίας, ο υποδυόμενος τον αρχηγό και όλοι οι επίδοξοι αρχηγοί και αρχηγίσκοι, αντί να κρυφτούν κάπου με την ελπίδα ότι ίσως κάποτε τα δισέγ...

Επιβίωση και αντοχή

Posted: 29 Nov 2011 06:29 AM PST

Έχει τη σημασία του και τη σημειολογία του: ο καθηγητής Οικονομικών - εγνωσμένου κύρους - Γκίκας Χαρδούβελης ήταν επί Σημίτη διευθυντής του Οικονομικού του Γραφείου. Πρόσφατα ανέλαβε την ίδια θέση και δίπλα στον Λουκά Παπαδήμο. Το ενδιαφέρον, όπως σχολιάζουν πολλοί στην Ιπποκράτους, είναι ότι το καλοκαίρι ο Γιώργος Παπανδρέου του ζήτησε να αναλάβει το ίδιο πόστο και με αναβαθμισμένο ρόλο, αλλά ο καθηγητής αρνήθηκε. Το γιατί θα το γράψει κάποτε η ιστορία. Όπως και να 'χει, οι εκσυγχρονιστές τε...

Επεισόδια στη βρετανική πρεσβεία στο Ιράν

Posted: 29 Nov 2011 06:17 AM PST

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην πρεσβεία της Μ. Βρετανίας στην Τεχεράνη, κατά τη διάρκεια αντιβρετανικής διαδήλωσης, όταν ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε στα γραφεία της πρεσβείας εκσφενδονίζοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους διαδηλωτές, σκαρφάλωσαν στην πύλη της πρεσβείας, κατέβασαν την βρετανική σημαία και την έκαψαν, ενώ ανήρτησαν στη θέση της την ιρανική.

«Είμαστε εξοργισμένοι, η ενέργεια αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη και την καταδικάζουμε» αναφέρει απ...

Ποινή φυλάκισης στον Μανσίνι

Posted: 29 Nov 2011 05:52 AM PST

Ιταλικό δικαστήριο επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 2 ετών και 8 μηνών στον άσο της Ατλέτικο Μινέιρο Αμαντίνο Μανσίνι, ο οποίος στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα ομάδων του βεληνεκούς της Ίντερ, της Μίλαν, αλλά και τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας.

Ο Μανσίνι αντιμετώπισε κατηγορίες βιασμού και σωματικής κακοποίησης, κατά νεαρής Βραζιλιάνας, την οποία συνάντησε σε ένα από τα… περίφημα πάρτι του Ροναλντίνιο στις 9 Δεκεμβρίου 2010. Ο διεθνής Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός κρίθηκε ένοχος από τη δικαστή Λ...

Πρέπει να διορθώσουμε το σύστημα τονίζει ο Γκίντο Βεστερβέλε

Posted: 29 Nov 2011 05:30 AM PST

Για λήψη τολμηρών αποφάσεων έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, μιλώντας σε φόρουμ το οποίο έγινα παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ Σταύρου Δήμα και του Πολωνού ομολόγου του, Ράντεκ Σικόρσκι.

«Οι δομικές μεταρρυθμίσεις σημαίνουν για παράδειγμα καλύτερο σύστημα ελέγχων, ότι δηλαδή πρέπει να δεχτούμε τις αυτόματες κυρώσεις. Άρα πρέπει να διορθώσουμε το σύστημα όπου δεν λειτούργησε και για αυτό υπάρχει η αναγκαιότητα να γίνουν μεταρρυθμίσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βεστερβέλε.

...

Μην χάσετε το Ποντίκι που κυκλοφορεί εκτάκτως την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

Posted: 29 Nov 2011 04:54 AM PST

Το Ποντίκι θα κυκλοφορήσει εκτάκτως την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει για την ίδια ημέρα η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ.

Μαζί με το «Π» θα βρείτε το πολιτιστικό ένθετο «Ποντίκι Αrt» καθώς επίσης και το «Πράσινο Ποντίκι».

Οι εργαζόμενοι στον χώρο των ΜΜΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη και 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00 της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου 2011, εξαιρουμένων των δημοσιογράφων και τω...

Πράσινο Ποντίκι Δεκεμβρίου

Posted: 29 Nov 2011 04:40 AM PST

Το τελευταίο τεύχος για το 2011, το χειρότερο έτος για το περιβάλλον και την ανάπτυξη, κυκλοφορεί  εκτάκτως την Τετάρτη μαζί με το «Π» και με βασικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και την επιλογή να οδηγηθούν στην πυρά 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ένα ρεπορτάζ για τα οικονομικά στοιχεία των μεθόδων καύσεως, των πιο ακριβών και επικίνδυνων επιλογών διαχείρισης, που προωθούνται πάνω και κάτω από το τραπέζι.

Ακόμα:

- ρεπορτάζ για τις ιερές μπίζνες στη Σκύρο και την οργή κατοίκων και φορέων του νησι...

Δύο συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο

Posted: 29 Nov 2011 04:04 AM PST

Σε δύο νέες συλλήψεις επιχειρηματιών για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούσαν τα 2.500.000 ευρώ, προχώρησε η οικονομική αστυνομία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο Διόνυσο Αττικής ένας 56χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν χρέη συνολικού ύψους 2.059.455,58 ευρώ προς το Δημόσιο και ένας 30χρονος στη Ρόδο για χρέη ύψους 544.426.38 ευρώ.

Ο 56χρονος αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Αδωνις σε ξένο αχυρώνα…

Posted: 29 Nov 2011 04:00 AM PST

Ο πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης ή η επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας ή κύριος οίδε ποιος, θα καθαρίσει με τον Άδωνη Γεωργιάδη έτσι που μπλέξανε με το κτίριο του Λιμενικού στην Ακτή Βασιλειάδη. Ύστερα από 8 μήνες διαπραγματεύσεων, ζυμώσεων, κινητοποιήσεων και άλλων τραγελαφικών καταστάσεων, αποφασίστηκε τελικά το κτίριο να μείνει στο Λιμενικό μπας και τα μέτρα ασφαλείας πιστοποιηθούν τελικά από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές προκειμένου να εγκατασταθεί και ευρωπαϊκό γραφείο που χρειάζετα...

Βενιζέλος: Στη Βουλή πιθανά στοιχεία για τις ελβετικές καταθέσεις

Posted: 29 Nov 2011 03:53 AM PST

«Παραβιάζει ανοιχτές θύρες όποιος, ίσως από συνήθεια, ζητά να γίνει κάτι που τώρα, μετά από δεκαετίες, γίνεται», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στα δημοσιογραφικά σχόλια για τις καταγγελίες Ελβετού βουλευτή για καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών σε ελβετικές τράπεζες.

Συγκεκριμένα ο Ελβετός βουλευτής, Ιωσήφ Ζησιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ότι «οι πιο πολλοί Έλληνες βουλευτές, δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν, πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία».

Ο ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές