Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Το «Twilight Breaking Dawn» σπάει όλα τα ρεκόρ του Box-Office!

Posted: 29 Nov 2011 11:17 AM PST

Στην κορυφή του αμερικάνικου Box Office με συνολικές εισπράξεις πρώτου διημέρου 72 εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε το "Twilight Breaking Dawn Part 1".

Το "Breaking Dawn" έχει ελάχιστη απόσταση από την προηγούμενη ταινία, το "New Moon" ενώ έχει αφήσει πολύ πίσω το «Harry Potter And The Deathly Hallows Part 2».

Το πρώτο του Σαββατοκύριακο το «New Moon» είχε συνολικές εισπράξεις 141 εκατομμυρίων δολαρίων και αν και το «Breaking Dawn" ισοφαρίσει αυτή την επίδοση θα κάνει την πέμπτη καλύτερη πρεμιέρα των τελευταίων ετών.

Itatí Cantoral :Πώς είναι σήμερα η Σοράγια Μοντενέγκρο;Η γυναίκα που βασάνισε την Μαρία της γειτονιάς έχει αλλάξει πολύ!

Posted: 29 Nov 2011 10:40 AM PST

Η ηθοποιός Itatí Cantoral όπως είναι το πραγματικό της όνομα, έγινε διάσημη πρωταγωνίστρια με τον ρόλο της ως Σοράγια Μοντενέγκρο στην σειρά "Μαρία της Γειτονιάς".Ήταν πιο "κακιά" πρωταγωνίστρια από τις μεξικάνικες σειρές.

sorayamontenegro Itatí Cantoral :Πώς είναι σήμερα η Σοράγια Μοντενέγκρο;Η γυναίκα που βασάνισε την Μαρία της γειτονιάς έχει αλλάξει πολύ!

Η Σοράγια ποτέ δεν συμπάθησε την Μαρία της γειτονιάς και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να την διώξει από το σπίτι του Λουίς Φερνάντο.Την "Μαρία " υποδυόταν όπως όλοι θυμόμαστε η Thalia!

soragia montenekro Itatí Cantoral :Πώς είναι σήμερα η Σοράγια Μοντενέγκρο;Η γυναίκα που βασάνισε την Μαρία της γειτονιάς έχει αλλάξει πολύ!

Για θυμηθείτε μια σκηνή από την σειρά που έκανε ρεκόρ τηλεθέασης:

Πώς είναι άραγε σήμερα η Σοράγια Μοντενέγκρο;Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

6773 itat cantoral pasada en copas se burla de yuri y lucia m nde Itatí Cantoral :Πώς είναι σήμερα η Σοράγια Μοντενέγκρο;Η γυναίκα που βασάνισε την Μαρία της γειτονιάς έχει αλλάξει πολύ!

itati cantoral el sexo debil Itatí Cantoral :Πώς είναι σήμερα η Σοράγια Μοντενέγκρο;Η γυναίκα που βασάνισε την Μαρία της γειτονιάς έχει αλλάξει πολύ!

itati 240711 Itatí Cantoral :Πώς είναι σήμερα η Σοράγια Μοντενέγκρο;Η γυναίκα που βασάνισε την Μαρία της γειτονιάς έχει αλλάξει πολύ!

itati cantoral actriz Itatí Cantoral :Πώς είναι σήμερα η Σοράγια Μοντενέγκρο;Η γυναίκα που βασάνισε την Μαρία της γειτονιάς έχει αλλάξει πολύ!

Itat%C3%AD Cantoral Feet 322374 Itatí Cantoral :Πώς είναι σήμερα η Σοράγια Μοντενέγκρο;Η γυναίκα που βασάνισε την Μαρία της γειτονιάς έχει αλλάξει πολύ!

Η Σοράγια Μοντενέγκρο (Itatí Cantoral) πιο σέξι από ποτέ!

itati Itatí Cantoral :Πώς είναι σήμερα η Σοράγια Μοντενέγκρο;Η γυναίκα που βασάνισε την Μαρία της γειτονιάς έχει αλλάξει πολύ!

Itati Cantoral Itatí Cantoral :Πώς είναι σήμερα η Σοράγια Μοντενέγκρο;Η γυναίκα που βασάνισε την Μαρία της γειτονιάς έχει αλλάξει πολύ!

ItatiCantoral Itatí Cantoral :Πώς είναι σήμερα η Σοράγια Μοντενέγκρο;Η γυναίκα που βασάνισε την Μαρία της γειτονιάς έχει αλλάξει πολύ!

Η Thalia μας παρουσιάζει τον γιο της Matthew Alejandro!Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ!

Posted: 29 Nov 2011 10:31 AM PST

Αυτήν την εβδομάδα στο περιοδικό Hello (Hola),η Thalia και ο σύζυγος της Tommy Motola μας παρουσιάζουν τον γιο τους Matthew Alejandro.

thaliahola Η Thalia μας παρουσιάζει τον γιο της Matthew Alejandro!Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ!

Το μωρό είναι μόλις τριών μηνών,είναι νωρίς ακόμα να πούμε σε ποιόν μοιάζει.Η μαμά Thalia που είναι πλέον 40 χρόνων δήλωσε για το γιο της: "Είναι ένα υπέροχο μωρό,χαμογελαστό και σε πλήρη εγρήγορση. Ποτέ δεν ήμουν τόσο τρελά ερωτευμένη με έναν άνδρα".Το δεύτερο παιδί του ζεύγους γεννήθηκε ένα μήνα μετά τον απροσδόκητο θάνατο της μητέρας της Thalia.

thaliahq0002 Η Thalia μας παρουσιάζει τον γιο της Matthew Alejandro!Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ!

Ακόμη η τραγουδίστρια δήλωσε πως θέλει και τρίτο παιδί,πριν αυτό όμως,θέλει να τελειώσει με την προετοιμασία και την κυκλοφορία του επερχόμενου δίσκου της,καθώς και με την κυκλοφορία ενός βιβλίου με τις εμπειρίες της όλα αυτά τα χρόνια.

Τις ευχόμαστε τα καλύτερα και να είναι πάντα ευτυχισμένη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

thaliahq0003 Η Thalia μας παρουσιάζει τον γιο της Matthew Alejandro!Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ!

thaliahq0004 Η Thalia μας παρουσιάζει τον γιο της Matthew Alejandro!Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ!

thaliahq0005 Η Thalia μας παρουσιάζει τον γιο της Matthew Alejandro!Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ!

thaliahq0006 Η Thalia μας παρουσιάζει τον γιο της Matthew Alejandro!Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ!

thaliahq0007 Η Thalia μας παρουσιάζει τον γιο της Matthew Alejandro!Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ!

Το νέο διαφημιστικό της Thalia

Posted: 29 Nov 2011 10:29 AM PST

Η Μεξικάνα σταρ Thalia που έγινε διάσημη μέσα από τις πετυχημένες σαπουνόπερες που προβλήθηκαν σε όλο τον κόσμο, Marimar,Maria la del Barrio,Rosalinda, πλέει σε πελάγη ευτυχίας αφού απέκτησε ένα αγοράκι μαζί με τον σύζυγο της Tommy Mottola όπως σας είχαμε αναφέρει πριν λίγες μέρες.

thalia krema1 Το νέο διαφημιστικό της Thalia

Μπορεί η Μεξικάνα καλλονή να είναι μητέρα παιδιών αφού έχει ήδη μία μικρή κόρη, τη Σαμπρίνα, η οποία γεννήθηκε το 2007, όμως δεν παραμελεί τον εαυτό της και πάνω από όλα θέλει να αισθάνεται γυναίκα και έτσι περιποιείται για να δείχνει πάντα φρέσκια και ωραία.

Η Τhalia λοιπόν είναι το κεντρικό πρόσωπο σε διαφήμιση γνωστής εταιρείας καλλυντικών και διαφημίζει κρέμα προσώπου για όμορφο και λαμπερό δέρμα.



Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την διαφήμιση:

 Το νέο διαφημιστικό της Thalia

 Το νέο διαφημιστικό της Thalia

 Το νέο διαφημιστικό της Thalia

 Το νέο διαφημιστικό της Thalia

 Το νέο διαφημιστικό της Thalia

 Το νέο διαφημιστικό της Thalia

 Το νέο διαφημιστικό της Thalia

 Το νέο διαφημιστικό της Thalia

 Το νέο διαφημιστικό της Thalia

Ρέντναπ: Νίκη με ΠΑΟΚ, έστω και με αλλαγές

Posted: 29 Nov 2011 10:27 AM PST

Θέλει να τελειώνει με την υπόθεση «πρόκριση» ο προπονητής της Τότεναμ

Μονόδρομο αποτελεί για την Τότεναμ η νίκη επί του ΠΑΟΚ, προκειμένου να μη φτάσει να διεκδικεί την πρόκριση στους «32» του Europa League στην τελευταία αγωνιστική, όπως δήλωσε ο Χάρι Ρέντναπ στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού αγώνα, ενώ προανήγγειλε και πάλι πολλές αλλαγές.

«Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Είμαστε ένα βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ και χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη Σάμροκ, αύριο η Ρούμπιν λογικά θα την κερδίσει και εμείς πρέπει να πάρουμε και τους τρεις πόντους. Δε θέλουμε να αφήσουμε την πρόκριση για το τελευταίο παιχνίδι», δήλωσε.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου, τα «σπιρούνια» γλίτωσαν την ήττα (0-0). «Θυμάμαι την ατμόσφαιρα που ήταν εκπληκτική. Εμείς θα κάνουμε το δικό μας πλάνο και σχέδιο. Είναι δύσκολο παιχνίδι αύριο, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που οφείλουμε, δηλαδή το δικό μας σχέδιο και τη νίκη», τόνισε.

Στην Τούμπα οι Λονδρέζοι είχαν παραταχθεί με πολλές αλλαγές. Ερωτηθείς ο Χάρι Ρέντναπ αν θα επαναλάβει κάτι τέτοιο, προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του λόγω της εξαιρετικής πορείας στο πρωτάθλημα, απάντησε: «Αν μπορούσα θα έκανα πάλι 11 αλλαγές. Επειδή έχουμε τους τραυματισμούς του Παβλιουτσένκο και του Ντος Σάντος θα αναγκαστώ να βάλω δύο παίκτες που αγωνίστηκαν το Σάββατο. Πηγαίνουμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα και αν μπορούσα να αλλάξω 11 παίκτες θα το έκανα. Σίγουρα αύριο, παρόλο που θα κάνουμε πολλές αλλαγές, θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και αυτό είναι το μυστικό, ότι όλοι οι παίκτες συνεισφέρουν το ίδιο».

Μπορεί η Τότεναμ να μπει σφήνα για τον τίτλο ανάμεσα στις ομάδες του Μάντσεστερ; ««Ως τώρα πηγαίνουμε πολύ καλά. Υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός φέτος με 6-7 ομάδες. Εμείς είμαστε καλή ομάδα, γρήγορη, νέα και έχουμε πείρα στις θέσεις που πρέπει. Δεν είναι αδύνατο να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε με τη φόρμα που έχουμε».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην είδηση της αυτοκτονίας του Γκάρι Σπιντ, που έχει σοκάρει τη βρετανική κοινή γνώμη. «Ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους. Το έμαθα την Κυριακή το πρωί και δε μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου. Πριν μερικές εβδομάδες τον είχα δει σε ένα γκαλά φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Και στο παιχνίδι και στο πάρτι περάσαμε καταπληκτικά. Έπαιξε κιόλας και έτρεχε σαν 20χρονος. Ήταν φανταστικό άτομο και πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει».

Αύξηση της οργανικής κερδοφορίας του ΤΤ κατά 8,3%

Posted: 29 Nov 2011 10:26 AM PST

Τα καθαρά έσοδα από τόκους ενισχύθηκαν κατά 5,9%

Αύξηση της οργανικής κερδοφορίας κατά 8,3%, στα 136,3 εκατ. ευρώ εμφάνισε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το πρώτο εννεάμηνο του 2011, από τα 125,8 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Ωστόσο η ζημία προ φόρων και προ PSI, ανέρχεται στα 79,2 εκατ. ευρώ, ενώ μετά από φόρους και συμπεριλαμβανομένου του αρχικού PSI (της 21ης Ιουλίου 2011), η ζημία ανήλθε στα 543,7 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το ΤΤ κατέγραψε αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 5,9% στα 298,7 εκατ. ευρώ, από 282,1 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Παράλληλα, σημείωσε περαιτέρω μείωση των λοιπών λειτουργικών εξόδων κατά 1,6%, σε σχέση με αυτά της προηγούμενης συγκριτικής περιόδου του 2010, στα 64,3 εκατ. ευρώ, έναντι 65,3 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, αυξημένες ήταν οι προβλέψεις απομείωσης δανείων ύψους 134,9 εκατ. ευρώ, έναντι 33,7 εκατ. ευρώ, της αντίστοιχης περιόδου του 2010.

Οι συσσωρευμένες προβλέψεις ανέρχονται σε 350,9 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 62,2% σε σχέση με το τέλος του 2010, ενώ ο λόγος συνολικών προβλέψεων προς δάνεια, ανέρχεται σε 4,37%.

Όπως σημειώνει η Τράπεζα στην ανακοίνωσή της, χαμηλός είναι ο δείκτης καθυστερούμενων δανείων (NPL), ανερχόμενος σε ποσοστό 5,39%. Επίσης, το ποσοστό κάλυψης των δανείων σε καθυστέρηση από τις συσσωρευμένες προβλέψεις ανέρχεται σε 81,03%, έναντι του 46,0% περίπου, του ευρύτερου τραπεζικού κλάδου.

Ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κλέων Παπαδόπουλος, δήλωσε πως «η περαιτέρω αύξηση της οργανικής κερδοφορίας, η αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους, ο χαμηλός δείκτης καθυστερούμενων δανείων (NPLs) σε σχέση με το υψηλό ποσοστό κάλυψης δανείων σε καθυστέρηση, σαφώς υψηλότερο έναντι του ευρύτερου τραπεζικού κλάδου, διαμορφώνουν για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εικόνα αντοχής. Βεβαίως, τα οικονομικά μεγέθη του εννεαμήνου επηρεάζονται λόγω των αυξημένων προβλέψεων απομείωσης των δανείων". Επίσης, πρόσθεσε πως "τα αποτελέσματα του ΤΤ αποδεικνύουν ότι ακόμη και μέσα στους κλυδωνισμούς που δέχεται η οικονομία, μπορούμε να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια και σταθερό βηματισμό στο ύψος των περιστάσεων, πάντα δίπλα στους πελάτες μας, συναισθανόμενοι απόλυτα τον διαχρονικό μας ρόλο».

Συνεχίζει τις επαφές με στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου

Posted: 29 Nov 2011 10:25 AM PST


Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την επόμενη ημέρα στο κόμμα

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου συνέχισε και σήμερα τις επαφές του με στελέχη του Κινήματος, στα κομματικά γραφεία της οδού Ιπποκράτους.

Ο κ. Παπανδρέου έχει μέχρι τώρα συναντηθεί με τον Γιάννη Ραγκούση, τη Φώφη Γεννηματά και τον Παντελή Οικονόμου.
Οι σημερινές επαφές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα ολοκληρωθούν με τις συναντήσεις του με τους κ.κ. Παντελή Τζωρτζάκη, Μάρκο Μπόλαρη και Μανώλη Μπεντενιώτη.

Με προβλήματα οι μετακινήσεις την Πέμπτη

Posted: 29 Nov 2011 10:22 AM PST

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ της Αθήνας στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.

Οι συρμοί ΟΣΕ και Προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο, ενώ ακυρώσεις αναμένονται να πραγματοποιηθούν και στα τελευταία βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου.

Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (Στις 5:00 π.μ. της Παρασκευής).

Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Για Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ αναμένονται αποφάσεις από τους εργαζόμενους. Το Μετρό δεν θα λειτουργεί της Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, λόγω απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ.

Η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Στην απεργία θα συμμετέχουν υπάλληλοι του Δημοσίου, εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ. Από την πλευρά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της καλώντας τους εργαζομένους της τοπικής αυτοδιοίκησης να δώσουν δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις.

Κλειστά θα μείνουν και τα δικαστήρια, λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) στην πανελλαδική γενική απεργία.

Όσον αφορά στα πλοία, θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, μετά την απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) να συμμετάσχει και αυτή στην απεργία.

Σε απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη 1/12 και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Έπεσε σε κώμα από βαφή μαλλιών

Posted: 29 Nov 2011 07:55 AM PST

Μία 38χρονη γυναίκα από τη Βρετανία υπέστη αλλεργικό σοκ και κατέρρευσε, μετά από χρήση βαφής μαλλιών γνωστής εταιρείας. Μόλις 8% πιθανότητες να παραμείνει στη ζωή δίνουν οι γιατροί

Το περιστατικό συνέβη στη Βρετανία, όπου η 38χρονη Τζούλι Μακ Κέιμπ, μητέρα δύο παιδιών, βρισκόταν στο σπίτι της, βάφοντας τα μαλλιά της.

Κάποια στιγμή, ένιωσε δυσφορία και δυσκολευόταν να αναπνεύσει, ενώ λίγο αργότερα, έχασε τις αισθήσεις της και ο άνδρας της την μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Κατά τη μεταφορά της μάλιστα στο νοσοκομείο, σταμάτησε η καρδιά της, με αποτέλεσμα οι γιατροί να δώσουν την πρώτη μάχη για να την επαναφέρουν.

Οι θεράποντες ιατροί προειδοποιούν, ότι ακόμη κι αν καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή, θα έχει υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Οι γονείς της νεαρής γυναίκας ξεκαθάρισαν, πως σκέφτονται να κινηθούν νομικά εναντίον της εταιρίας.

Εκ μέρους της εταιρείας, προσφέρθηκε κάθε δυνατή βοήθεια, προκειμένου να κερδίσει τη μάχη με το θάνατο η 38χρονη γυναίκα.

Παρόμοια περιστατικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας και στο παρελθόν και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις επιλογές τους, όσοι χρησιμοποιούν τέτοια προϊόντα, καθώς περιέχουν ουσίες επικίνδυνες για τον οργανισμό.

Της έσωσε την ζωή ψωμί για τοστ Στην Αγγλία μία γυναίκα κατάφερε να σωθεί από αυτοκινητιστικό δυστύχημα χάρη σε ένα πακέτο ψωμιού

Posted: 29 Nov 2011 07:37 AM PST

Όταν μία γυναίκα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της εξαιτίας κατακλυσμιαίας βροχής, αυτό που κατάφερε να της σώσει την ζωή ήταν ένα πακέτο από λευκό ψωμί σε φέτες.

Η Liz Douglas σώθηκε από βέβαιο χαμό χάρη στις σωτήριες φέτες ψωμιού που βρέθηκαν μεταξύ του κεφαλιού της και της οροφής του αυτοκινήτου, όταν εκείνο αναποδογύρισε εν μέσω δυνατής βροχής.

Οι αερόσακοι δυστυχώς δεν άνοιξαν, όμως για καλή της τύχη το πακέτο με το ψωμί πετάχτηκε από την σακούλα που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα κι έμεινε στην θέση του, όταν οι πυροσβεστική έφτασε στο σημείο του ατυχήματος ύστερα από μία ώρα.

Η γυναίκα βγήκε από τα συντρίμμια του Nissan Note σώα και αβλαβής με ελάχιστες μόνο εκδορές και μερικές μελανιές στο σώμα της.

"Σταμάτησε το κεφάλι μου από το να χτυπήσει την οροφή του αυτοκινήτου και μου έσωσε την ζωή", ανέφερε η τυχερή μητέρα δύο παιδιών που απέστειλε ακόμα ευχαριστήριο γράμμα στην εταιρεία του σωτήριου ψωμιού.

Η νέα τρέλα είναι το νυφικό της Bella από το “Twilight” που κοστίζει... 26.000 ευρώ!

Posted: 29 Nov 2011 07:33 AM PST


Όλοι περιμέναμε την συγκεκριμένη σκηνή στο "Twilight" που η αγαπημένη μας πρωταγωνίστρια Bella θα παντρευτεί το βαμπίρ. Και να τώρα έφτασε η ώρα που η Bella παντρεύεται τον αγαπημένο της Edward και ντύνεται με νυφικό που κοστίζει μόλις... 26.000 ευρώ!

Πρόκειται για μια δημιουργία της σχεδιάστριας Carolina Herrara και πολλοί λένε ότι εμπνεύστηκε από το φόρεμα που φορούσε η Pippa Middleton στο γάμο της αδερφής της καθώς είχε ξετρελάνει τους πάντες με τα... οπίσθιά της! Η μόνη διαφορά ανάμεσα στα δύο φορέματα είναι ότι το το νυφικό της Bella έχει στην πλάτη δαντέλα και τα κουμπιά στο φόρεμα της Pippa φτάνουν μέχρι τα οπίσθια, ενώ της 21χρονης ηθοποιού μέχρι κάτω.

Η νυφική δημιουργία ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ηθοποιού Kirsten Stewart και για να ολοκληρωθεί χρειάστηκαν 6 μήνες, αφού το νυφικό κοσμούν 152 κουμπιά!


Τη σκότωσαν και της πήραν τις στάχτες του άντρα της!

Posted: 29 Nov 2011 07:27 AM PST

Μια ηλικιωμένη Βρετανίδα πέθανε αφού δέχτηκε επίθεση στο δρόμο από κακοποιούς οι οποίοι της άρπαξαν μια τσάντα που περιείχε τις στάχτες του συζύγου της.

Η 79χρονη Νέλι Τζεράτι είχε βρεθεί αναίσθητη την περασμένη Πέμπτη σε ένα σοκάκι του Όλντχαμ, κοντά στο Μάντσεστερ. Η άτυχη γυναίκα εξακολουθούσε να κρατά σφιχτά το χερούλι της τσάντας που είχε πάντα μαζί της τα τελευταία 17 χρόνια.

Εκτός από την τέφρα του συζύγου της η αστυνομία πιθανολογεί ότι στην τσάντα υπήρχαν και αρκετά χρήματα.

Η Τζεράτι έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και υπέκυψε τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.

Οι δράστες προφανώς δεν γνώριζαν ότι η γυναίκα δεν αποχωριζόταν ποτέ την τέφρα του συζύγου της. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κάθριν Χάνκινσον, είπε ότι πιθανότατα θα την πετάξουν και ζήτησε αν κάποιος βρει ένα βελούδινο πορτοφολάκι με στάχτες να το παραδώσει στις αρχές.

Ως ύποπτοι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο ανήλικοι 14 και 17 ετών αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Τρία αδέλφια στην Σικελία έπαθαν έμφραγμα την ίδια μέρα!

Posted: 29 Nov 2011 07:25 AM PST

Οι δυο από τους τρείς πέθαναν και μάλιστα δεν ήταν στο ίδιο μέρος όταν έπαθαν το κακό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τρία αδέλφια στη Σικελία υπέστησαν έμφραγμα την ίδια ημέρα και τα δυο πέθαναν, ενώ ο τρίτος, ο οποίος βρισκόταν σε νοσοκομείο για να επισκεφθεί την άρρωστη μητέρα τους, επέζησε.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο 45χρονος Γκουίντο, πατέρας δυο παιδιών, έκανε πικ-νικ με την οικογένειά του σε πευκώνα, στις πλαγιές της Αίτνας όταν την ώρα του γεύματος αισθάνθηκε ένα πόνο στο στήθος και έπεσε νεκρός.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Αλμπέρτο, πατέρας τριών παιδιών ειδοποιήθηκε από συγγενείς και έφθασε στην περιοχή.
Στη θέα του νεκρού αδελφού του άρχισε να ουρλιάζει και να κλαίει. Η καρδιά του δεν άντεξε. Υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε.

Ο τρίτος αδελφός, ο Σαλβατόρε, ήταν πιο τυχερός αφού βρισκόταν την ίδια ημέρα σε νοσοκομείο στην Κατάνια για να επισκεφθεί τη μητέρα τους όταν υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο. Μεταφέρθηκε αμέσως στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου όπου οι γιατροί κατάφεραν να τον σώσουν την τελευταία στιγμή.

Το περιστατικό θεωρείται ιδιαίτερα ασυνήθιστο και όπως δήλωσε γιατρός στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, πιθανότατα να υπάρχει κάποιο γενετικό πρόβλημα στην οικογένεια, το οποίο πρέπει να μελετηθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Giornale della Sicilia, η οικογένεια Γκαροφάλο είναι πολυμελής καθώς εκτός από τους τρεις αδελφούς υπάρχουν και επτά αδελφές.

Aλλάζει ο τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών

Posted: 29 Nov 2011 07:19 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΑλλάζει από την 1η Μαρτίου του 2012 ο τρόπος έκδοσης των οικοδομικών αδειών.

Οι σχετικές ρυθμίσεις δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ την περασμένη Παρασκευή και προβλέπουν ότι κάθε είδους επικοινωνία, συναλλαγή ή υποβολή στοιχείων μεταξύ δημοσίων αρχών και πολιτών για την έκδοση, ενημέρωση, αναθεώρηση, ανάκληση και ακύρωση έγκρισης δόμησης καθώς και άδειας δόμησης θα εκτελείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Η έγκριση δόμησης θα χορηγείται μέσα σε πέντε ημέρες και η άδεια δόμησης εντός διημέρου από την υποβολή των απαιτούμενων μελετών και δικαιολογητικών στην Υπηρεσία Δόμησης του οικείου δήμου. Ο φάκελος για την έκδοση άδειας δόμησης θα πρέπει να υποβάλλεται μέσα σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία χορήγησης της έγκρισης δόμησης.

Για κτήρια επιφάνειας έως 2.000 τ.μ. η έγκριση δόμησης θα ισχύει για ένα έτος, ενώ για τα μεγαλύτερα κτήρια θα λήγει έπειτα από δύο έτη. Σχετικά με την άδεια δόμησης, αυτή θα ισχύει για τέσσερα έτη από την έκδοσή της, εκτός εάν αφορά σε ανέγερση κτηρίου ή κτηρίων με συνολική επιφάνεια μεγαλύτερη των 5.000 τετραγωνικών μέτρων, οπότε θα ισχύει για έξι χρόνια.

Κατ' εξαίρεση, αντί για την 1η Μαρτίου, οπότε τίθενται σε ισχύ οι περισσότερες διατάξεις του νόμου για τον νέο τρόπο έκδοσης των αδειών δόμησης (νόμος 4030), η ισχύς ρύθμισης για τις κατασκευές που βρίσκονται σε ιδιαίτερης σημασίας περιοχές αρχίζει με τη δημοσίευση του νόμου.

Ειδικότερα, για κατασκευές οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές με τουριστικές εγκαταστάσεις, σε παραδοσιακά τμήματα πόλεων, σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς τόπους, και παραμένουν ημιτελείς μετά τη λήξη ισχύος της άδειας δόμησης, ο δήμος θα καλεί τον ιδιοκτήτη να ολοκληρώσει την κατασκευή το αργότερο μέσα σε τέσσερις μήνες.

Πέθανε η μοναχοκόρη του Γιόζεφ Στάλιν

Posted: 29 Nov 2011 07:18 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΣε γηροκομείο των ΗΠΑ πέθανε η μοναχοκόρη του Γιόζεφ Στάλιν, η οποία έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου , όπου βρισκόταν εξόριστη από το 1967. Η Σβετλάνα Σταλίνα, η οποία βρισκόταν εξόριστη από το 1967 στην Αμερική, ήταν το τελευταίο εν ζωή από τα παιδιά του Στάλιν. Γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1926, έζησε μια ζωή σαν ρωσικό μυθιστόρημα και πέθανε ανώνυμη μέσα στη μιζέρια στο Ουισκόνσιν, γράφουν οι New York Times.

Στη διάρκεια της ζωής της άλλαξε πολλές φορές το όνομά της προσπαθώντας να αποποιηθεί κάθε σχέση με τον πατέρα της. Μετά από δύο γάμους και το θάνατο του Στάλιν το 1953 πήρε το επώνυμο της μητέρας της και ονομαζόταν Σβετλάνα Αλιλούγεβα.

Το 1967 διέφυγε στην Ινδία, με την δικαιολογία ότι ήθελε να μεταφέρει την τέφρα του Ινδού συντρόφου της, τον οποίο είχε γνωρίσει στην Σοβιετική Ένωση. Από εκεί ζήτησε άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 1970 άλλαξε ξανά το όνομά της σε Λάνα Πίτερς μετά το σύντομο γάμο της με τον αρχιτέκτονα Γουίλιαμ Γουέλσι Πίτερς.

Τη δεκαετία του '80 επέστρεψε για λίγο στη Ρωσία, ωστόσο πήγε πάλι στις ΗΠΑ μετά από τσακωμούς με την οικογένειά της.

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε το 2010 στην Wisconsin State Journal, είχε δηλώσει πως είναι πολύ ευτυχισμένη που βρίσκεται στις ΗΠΑ και εξομολογήθηκε: «Ο πατέρας μου μού κατέστρεψε τη ζωή».

«Όπου και αν πήγαινα, εδώ, στην Ελβετία, στην Ινδία, οπουδήποτε, στην Αυστραλία, σε ένα νησί, ήμουν πάντοτε αιχμάλωτη του ονόματος του πατέρα μου» είχε υπογραμμίσει.

Συνολικά, η Λ.Πίτερς παντρεύτηκε τέσσερις φορές -τις τρεις από αυτές στη Ρωσία.

Ο αδελφός της, Τζέικομπ, πέθανε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί, στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο πατέρας της αρνήθηκε να τον ανταλλάξει με έναν Γερμανό στρατηγό, ενώ ο άλλος αδελφός της, ο Βασίλι, πέθανε αλκοολικός σε ηλικία 40 ετών.

Η Πίτερς -που ήταν έξι ετών όταν η μητέρα της αυτοκτόνησε- έχει δηλώσει ότι κάποτε είχε πολύ καλή σχέση με τον πατέρα της, ο οποίος την αποκαλούσε «το μικρό του σπουργίτι». Αλλά τα τελευταία χρόνια της ζωής του Στάλιν είχαν αποξενωθεί.

Ο πατέρας της είχε στείλει στη Σιβηρία τον πρώτο έρωτα της κοπέλας, έναν εβραίο κινηματογραφιστή.

«Ο κόσμος λέει: "Η κόρη του Στάλιν, η κόρη του Στάλιν", εννοώντας ότι θα πρέπει να κυκλοφορώ με μια καραμπίνα και να πυροβολώ Αμερικάνους» είπε κάποτε. «»Ή λένε: "Όχι ήρθε εδώ. Είναι Αμερικανίδα πολίτης". Με αυτό εννοούν ότι είμαι "όπλο" κατά των άλλων (των Ρώσων)».

«Όχι. Δεν είμαι ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Είμαι κάπου στο ενδιάμεσο. Αυτό το "κάπου στο ενδιάμεσο" είναι που δεν μπορούν να καταλάβουν».

Κεντρικό Ζαγόρι, Δίλοφο, Τσεπέλοβο: Χειμερινές διακοπές

Posted: 29 Nov 2011 07:15 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΜια διαδρομή, πολλά χωριά και περισσότερες εκπλήξεις. Στο Κεντρικό Ζαγόρι χτυπάει η καρδιά της ευρύτερης περιοχής μακριά από την έντονη τουριστική ανάπτυξη και κοντά σε πλαγιές με οξιές, πεύκα, πουρνάρια, έλατα και πέτρινα γεφύρια. Από το Δίλοφο μέχρι και το Τσεπέλοβο, η διαδρομή είναι εύκολη (δεν περιλαμβάνει το σύνολο των χωριών του Κεντρικού Ζαγορίου) και απολαυστική. Ιδίως τώρα τον χειμώνα
Το ψηλό σπίτι (το ψηλότερο στο Ζαγόρι και ιδιοκτησίας σήμερα της οικογένειας Λουμίδη) που μας υποδέχεται στην είσοδο του Διλόφου (35 χλμ. από τα Γιάννινα) κρύβει τη δική του ιστορία. Κάποτε, λοιπόν, ένας Διλοφίτης παντρεύτηκε μια κοπέλα από το γειτονικό Κουκούλι. Η κοπέλα όμως γρήγορα έπαθε κατάθλιψη (αφού της έλειπε το πατρικό της) και ο γαμπρός σήκωσε το σπίτι τους ώστε εκείνη να έχει θέα στο χωριό της. Το πανέμορφο χωριό με την Αναγνωστοπούλειο Σχολή και την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου έχει κάτι από την ατμόσφαιρα της ταινίας «Αναπαράσταση» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Μπορεί οι σκηνές από το θρυλικό φιλμ να γυρίστηκαν στη γειτονική Βίτσα και στο Μονοδέντρι , το Δίλοφο όμως σήμερα αντέχει στον χρόνο αναλλοίωτο.

Στη συνέχεια κάνω στάση στο επόμενο χωριό που δεν είναι άλλο από το Κουκούλι. Εδώ το αρχοντικό του Πλακίδα είναι δυστυχώς ετοιμόρροπο, όμως βρίσκω λόγους να μείνω για λίγο στον οικισμό ανάμεσα στη χαράδρα του Βίκου και στο Βικάκι. Το Μουσείο του Λαζαρίδη , το παλιό σχολείο και η Κοίμηση της Θεοτόκου αιχμαλωτίζονται στον φακό μέχρι την επόμενη στάση που γίνεται στο Καπέσοβο, στην άκρη του φαραγγιού της Μεσαριάς. Η Πασχάλειος Σχολή, το παλιό σχολείο (σήμερα είναι μουσείο) και ο ναός του Αγίου Νικολάου είναι μερικές μόνο από τις εικόνες ενός χωριού που κάποτε φημιζόταν για τους θρυλικούς αγιογράφους του που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους σε εκκλησίες όλης της περιοχής.

Αμέσως μετά το Καπέσοβο, βρίσκω μια διακλάδωση και πηγαίνοντας αριστερά θα με βγάλει στο Βραδέτο (και με λίγη ακόμη οδήγηση ή περπάτημα στη θέση Μπελόη). Δεξιά, οδηγεί στο Τσεπέλοβο και στο Σκαμνέλλι (μέσα από μια διαδρομή στη δασωμένη πλαγιά της Τύμφης), όπου ψάχνω τη θέση Μπόκοβο και την ωραία θέα στο φαράγγι του Χάβου.



Μια ακόμη εναλλακτική διαδρομή στο Κεντρικό Ζαγόρι έχει ως αφετηρία το Δίλοφο. Ακολουθώντας τις ταμπέλες για τους Κήπους θα μετρήσω στη σειρά μια ομάδα εκπληκτικών πέτρινων γεφυριών: του καπετάν Αρκούδα, του Κόκκορη και το Καλογερικό (ή Πλακίδα) λίγο πριν φτάσω στην άλλοτε πρωτεύουσα όλου του Ζαγοριού. Οι αμπελώνες, οι μπαξέδες και τα τόσα ποτάμια γύρω από τους Κήπους δημιουργούν ένα ανεπανάληπτο φυσικό σκηνικό που η αλήθεια είναι πως έχει την τιμητική του το φθινόπωρο και την άνοιξη. Αποκτά όμως μια άλλη διάσταση στην καρδιά του χειμώνα.



Όμορφα χωριά, όμορφα... περπατιούνται! Μπορείτε να αρχίσετε από το Δίλοφο, που έχει τα δικά του προνόμια. Το πρώτο είναι πως χαρακτηρίστηκε πολύ νωρίς διατηρητέο και άρα τα αυτοκίνητα εδώ δεν έχουν καμία θέση
Φορέστε άνετα παπούτσια και περπατήστε στα πέτρινα καλντερίμια του, ψάχνοντας κρυφές γωνιές ενός από τους ωραιότερους οικισμούς της περιοχής. Σε υψόμετρο 880 και με μια πλατεία με πλάτανο που θυμίζει σκηνικό θεάτρου αναζητήστε τον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου και μετρήστε τα αποτυπώματα από μια εποχή που ήταν πραγματικό αρχοντοχώρι (μάλιστα παλιά λεγόταν Σωποτσέλι).



Σεργιάνι στο Δίλοφο και το Τσεπέλοβο



Σειρά έχει το Τσεπέλοβο σε μεγαλύτερο υψόμετρο (1.080) και από εδώ είχαν καταγωγή δύο κορυφαίοι ηθοποιοί του θεάτρου: η Μαρίκα Κοτοπούλη και ο Δημήτρης Μυράτ. Για πολλά χρόνια το Τσεπέλοβο αποτελούσε το διοικητικό κέντρο όλης της περιοχής (σήμερα είναι το μεγαλύτερο χωριό του Κεντρικού Ζαγορίου), ενώ στη βόλτα σας γρήγορα θα καταλάβετε πως η πελεκητή πέτρα έχει τον κύριο λόγο στην κατασκευή των σπιτιών και των εκκλησιών. Ο ναός του Αγίου Νικολάου με τις σπουδαίες αγιογραφίες από Καπεσοβίτες καλλιτέχνες ξεχωρίζει από παντού, ενώ το μαγαζάκι « Σπίτι της Μέλισσας » (τηλ. 26530 81320) αποτελεί μια ακόμη «υποχρεωτική» στάση σας για αγορές.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, ο Μωυσής Σανοζίδης διατηρεί το μαγαζί του με μελισσοκομικά προϊόντα από τις 200 κυψέλες του. Θα βρείτε μέλι, βασιλικό πολτό, γύρη, κερί, ρακόμελο και λικέρ μελιού σ΄ ένα συμπαθητικό μαγαζάκι με άποψη και γούστο.



ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ



Το Δίλοφο (απ΄ όπου μπορείτε να αρχίσετε την περιήγησή σας) βρίσκεται στο Κεντρικό Ζαγόρι, σε απόσταση 32 χλμ. από τα Ιωάννινα, κοντά στη Χαράδρα του Βίκου, στον Εθνικό Δρυμό ΒίκουΑώου. Προσεγγίζεται άνετα με παράκαμψη (15 χλμ.) από τον βασικό οδικό άξονα που συνδέει Ιωάννινα Τσεπέλοβο.



ΦΑΓΗΤΟ



Στο Δίλοφο « Λίθος » (τηλ. 26530 22600). Θα φάτε αγριογούρουνο κρασάτο, μοσχαράκι ελευθέρας βοσκής, χοιρινό κρασάτο με μανιτάρια και γαλοτύρι. Το «μυρμηγκάτο»- δηλαδή κρέμα σοκολάτα και παντεσπάνι- είναι το καλύτερο επιδόρπιο σ΄ έναν χώρο-σημείο αναφοράς στο χωριό και στην περιοχή.

« Τo Σωποτσέλι » (τηλ. 26510 70202). Το όνομα του καφενείου έχει το παλιό όνομα του χωριού, που στα σλαβικά σημαίνει τόπος με πολλά νερά. Το καλοκαίρι τα τραπεζάκια τοποθετούνται έξω, κάτω από τον πλάτανο, προσφέροντας στιγμές μοναδικής απόλαυσης! Τις κρύες νύχτες του χειμώνα και υπό τον ήχο σπάνιων δημοτικών τραγουδιών θα απολαύσετε πολλά πιάτα της ώρας και κρέας στα κάρβουνα από τα χέρια της Χριστίνας.

Στο Καπέσοβο « Στέρνα » (τηλ. 26510 33570, 6977202817). Το μικρό μαγαζί αποτελεί κόσμημα για το χωριό με πιάτα ημέρας, γίγαντες και μια μεγάλη γκάμα γλυκών από τα οποία ξεχωρίζουν τα μπισκότα με ταχίνι και το σταφυδόγλυκα. Επίσης υπάρχει τσίπουρο παραγωγής τους. Οι εκπλήξεις βέβαια δεν σταματούν εδώ, αφού οι κοπέλες του μαγαζιού φτιάχνουν κοσμήματα με χάντρες που στολίζουν τους τοίχους.

Στους Κήπους « Στου Μιχάλη » (τηλ. 26530 71630). Αγριογούρουνο με κάρυ, ελάφι κοκκινιστό, ζαρκάδι λεμονάτο και γίδα βραστή. Πού όλα αυτά; «Στου Μιχάλη» που δεν κλείνει ποτέ και αποτελεί εγγύηση για ένα καλό φαγητό σε ζεστό χώρο.

« Μαργαρίτες » (τηλ. 26530 71410). Αξίζει να θυμάστε πως πολλοί έρχονται εδώ για τα χειροποίητα γλυκά της Νινέτας Μπέλλου, όπως μήλα με γρεναδίνη, χυμό ρόδι και σαντιγί. Πάντως, πολλοί επιλέγουν επίσης μερικά από τα ωραία πιάτα τους όπως πράσα με κεφτέδες στο πήλινο, τηγανιά χοιρινό με μετσοβόνε, αλλά και ζαγορίσιες πίτες. Ακόμη, τα τρία είδη ριζότου είναι πολύ δημοφιλή, ενώ το κρασί από την Πύλη Τρικάλων θεραπεύει ουρανίσκους!

« Η Σάλα της Μαρίας » (τηλ. 26533 00309). Η κυρία Αγγελική Κατσαρού μαγειρεύει και θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας σε μία από τις δύο αίθουσες (οι καπνιστές κάτω!) του εστιατορίου. Μπορείτε επίσης να κάτσετε και για καφέ ή τσίπουρο. Η κουζίνα είναι παραδοσιακή, οι πίτες (κρεατόπιτα, αλευρόπιτα, χορτόπιτα) υπέροχες και το αρνάκι στη γάστρα μοναδική εμπειρία. Για το τέλος, πορτοκαλόπιτα. Στο Βραδέτο « Καφενείο Κωνσταντίνας Κωνσταντοπούλου » (τηλ. 26530

71701). Περάστε μέσα στο καφενείο της 77χρονης Κωνσταντίνας Κωνσταντοπούλου, πάρτε θέση δίπλα στην ηρωική σόμπα και δοκιμάστε μία από τις πίτες, το τσίπουρο και τα άλλα πιάτα σε ένα στέκι που δεν κλείνει ποτέ!



Το Γεφύρι του Πλακίδα
Το λένε και «κάμπια εν κινήσει», λόγω της κατασκευής του, το φωτογραφίζουν όλοι και δύσκολα το μάτι σας δεν θα πέσει πάνω του λίγο πριν φτάσετε στους Κήπους- έχοντας ως αφετηρία το Δίλοφο. Το τρίτοξο γεφύρι του Πλακίδα (ή και Καλογερικό) μετά τη συμβολή του Μπαγιώτικου ρέματος με το Βικάκι, αρχικά ήταν ξύλινο και μετατράπηκε σε πέτρινο το 1748 με χορηγία της Μονής Προφήτη Ηλία της Βίτσας. Για πολλά χρόνια εξυπηρετούσε τους Κήπους, το Δίλοφο και το Κουκούλι. Η ανακαίνιση του γεφυριού ολοκληρώθηκε μεταξύ 1863- 1864 με λεφτά των Αλέξιου και Ανδρέα Πλακίδα απ΄ το Κουκούλι.

Τη Μονή Ρογκοβού
Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Ρογκοβού ξετυλίγει τη δική του ιστορία σε μια εκπληκτική γεωγραφική θέση. Το 1815 εδώ οργανώθηκε Πανεπιστήμιο με διευθυντή τον Γεώργιο Γεννάδιο, γεγονός που εντασσόταν σε μια κρυφή συλλογική προσδοκία: στην αυτόνομη ηγεμονία του Ζαγορίου και την απόσχισή του από την οθωμανική επικυριαρχία. Αφιερωμένη στον Ιωάννη τον Πρόδρομο και με καθολικό που χτίστηκε στα 1749 (ανιστορήθηκε το 1765), έχει τη δική της ιστορική σημασία και ανακαινίστηκε από τον Νούτσο Κοντοδήμο, που εικόνα του σώζεται στον ναό. Επίσης, αξίζει να δείτε το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού και την εντυπωσιακή εικόνα του Προδρόμου.


Θα φθάσετε στη Μονή Ρογκοβού ως εξής: από το Καπέσοβο και με πορεία στο Τσεπέλοβο θα δείτε μια παράκαμψη (υπάρχει ταμπέλα) που κατεβαίνει στην κατάφυτη κοιλάδα του ποταμιού Βικάκι.

Τη θέα στη χαράδρα του Βίκου
Από το χωριό Βραδέτο θα ακολουθήσετε τις πινακίδες (βορειοδυτικά του) και έπειτα από περπάτημα σε χωματόδρομο και μονοπάτι 30 λεπτών θα βγείτε στον εξώστη της θέσης Μπελόη με θέα στη χαράδρα του Βίκου. Τα πράγματα δεν είναι απλά, αφού βρίσκεστε σε ένα από τα εμβληματικότερα σημεία με θέα στο τοπίο (το άλλο είναι στην Οξυά) και αυτή η εμπειρία δεν ξεχνιέται. Η διάρκεια είναι 1 ώρα και 10 λεπτά με επιστροφή και το μονοπάτι είναι εύκολο.

Τη θέα στο φαράγγι του Χάβου

«Απίθανη ομορφιά σε 100 μέτρα». Η ταμπέλα- 5 χλμ. μετά το Σκαμνέλλιυποδεικνύει την υπέροχη θέση Μπόκοβο και λίγο μετά το σύντομο μονοπάτι θα απολαύσετε ανεπανάληπτη θέα στο φαράγγι του Χάβου. Ο ομώνυμος ποταμός χύνεται στο σκαμνελλιώτικο ρέμα και καταλήγει στο Βικάκι. Ιδανική θέση για τους λάτρεις της φωτογραφίας!

Το Λαογραφικό Μουσείο Αγάπιου Τόλη
Ο Αγάπιος Τόλης είναι φαινόμενο συλλέκτη, αφού 62 χρόνια μαζεύει αδιάκοπα υλικό και σήμερα τα εκθέματά του (από την τοπική ζωή) έχουν φτάσει τις 40.000! Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Τόλης δεν δημιούργησε οικογένεια, αλλά αφοσιώθηκε στην πλούσια συλλογή του που σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Κήπους και σύντομα θα στεγαστεί σε καινούργιο χώρο (τηλ. 26530 71826).

Εναλλακτικές δραστηριότητες

Πώς θα σας φαινόταν το πέρασμα της χαράδρας του Βίκου, αλλά και η πεζοπορία από τους Κήπους στο Κουκούλι και στη Βίτσα από παλιά μονοπάτια; Απευθυνθείτε στην εταιρεία Robinson Εxpeditions που ξέρει το θέμα καλά και θα οργανώσει τις εναλλακτικές δραστηριότητές σας. Επίσης, μαζί τους θα έχετε την ευκαιρία για εξορμήσεις με ποδήλατα βουνού. (τηλ. 26530 71517, www.robinson.gr).

Τη Σκάλα του Βραδέτου
Η Σκάλα του Βραδέτου είναι η κορυφαία σε ολόκληρη την Ήπειρο και μέχρι το 1974 ήταν ο μοναδικός τρόπος για να επικοινωνεί το Βραδέτο με τα υπόλοιπα χωριά. Δρόμοι ανοίχτηκαν, η πρόσβαση εδώ είναι εύκολη, όμως μερικά πράγματα συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τον ανήσυχο ταξιδιώτη. Τα 1.120 λιθόστρωτα σκαλοπάτια που αρχίζουν από τη χαράδρα της Μεσαριάς και καταλήγουν στην είσοδο του Βραδέτου είναι δύσκολα στην ανάβαση, αξίζουν όμως τον κόπο. Προσεγγίστε την περίφημη Σκάλα (από μονοπάτι 550 μέτρων μετά το Καπέσοβο), θαυμάστε τη και μη φοβηθείτε να την ανεβείτε. Βέβαια μπορείτε και να την κατεβείτε (με αφετηρία το Βραδέτο) και με πεζοπορία μίας ώρας. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως όλα εδώ είναι μελετημένα (κάθε στροφή έχει υπολογιστεί να στρίβει ένα μουλάρι με σαμάρι) και το χρώμα στην πέτρα των σκαλοπατιών δεν είναι τυχαίο: στη λευκή περπατούν οι άνθρωποι και στη μαύρη τα ζώα! Τη



Βοτανολογική Συλλογή Κ. Λαζαρίδη
Βρίσκεται στο Κουκούλι και στεγάζεται στο πατρικό σπίτι του δημιουργού του Κώστα Λαζαρίδη, που με μεράκι συγκέντρωσε όλη τη σπάνια χλωρίδα του Βίκου και συγκεκριμένα πάνω από 1.300 είδη φυτών. Εδώ επίσης θα βρείτε πολλές πληροφορίες και υλικό για τους περίφημους Βικογιατρούς, ενώ το μουσείο-κόσμημα δημιουργήθηκε με χρήματα του Ριζαρείου Ιδρύματος (τηλ. 26530 71775)

Εφεδρεία: Πρεμιέρα "μπάχαλο" στο δημόσιο

Posted: 29 Nov 2011 07:14 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΜε προβλήματα και αντιδράσεις άρχισε η υλοποίηση του μέτρου της εφεδρείας. Περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι οδηγήθηκαν στην πόρτα της εξόδου την Δευτέρα, με την ΑΔΕΔΥ να κάνει λόγο για «αποφράδα ημέρα». Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Ομονοίας στις 16:00 σήμερα, Τρίτη, ενώ την Πέμπτη ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ οργανώνουν 24ωρη απεργία.

Στους φορείς του Δημοσίου επικρατεί αναταραχή, τόσο λόγω της εφεδρείας καθ' αυτής στην οποία οδηγούνται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί από τους οποίους κάνουν λόγο για αδικίες και ανατροπή της ζωής τους, όσο και λόγω των κενών που δημιουργούνται στις υπηρεσίες.

Σε αρκετές υπηρεσίες, δε, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις και λάθη στην επίδοση των διαπιστωτικών πράξεων σε εκείνους που μπήκαν στην εφεδρεία.

Αλαλούμ επικρατεί και με τους υπαλλήλους που είχαν αναγνωρίσει μισθολογικά και βαθμολογικά προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, καθώς συμπλήρωναν 33 χρόνια και πλέον προϋπηρεσίας, και όπως λένε τους κοινοποιήθηκε λανθασμένα ένταξη στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας απηύθυνε επιστολή στους συναδέλφους του υπουργούς για επιτήρηση της διαδικασίας προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι το Δημόσιο χάνει τα πιο έμπειρα και ικανά στελέχη του και καταγγέλλει ότι το 60% του βασικού μισθού που θα παίρνουν ως αποζημίωση οι «έφεδροι» είναι ουσιαστικά ένα επίδομα ανεργίας.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης.

Είναι γεγονός το πρώτο σχολείο του sex!

Posted: 29 Nov 2011 07:13 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΤο πρώτο σχολείο σεξ είναι γεγονός! Πρόκειται για το Austrian School of Sex μισή ώρα έξω από την Βιέννη, το οποίο έχει μαθήματα που περιλαμβάνουν αρχαία και σύγχρονη ιστορία του σεξ ενώ οι σεξουαλικές σχέσεις και οι τεχνικές των χαδιών είναι από τα βασικά μαθήματα της σχολής.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα ενώ τα μαθήματα ξεκινούν τον Ιανουάριο.

Το κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει πέντε μαθήματα (Σεξουαλικές τεχνικές Iκαι II, Σεξουαλικό μασάζ, Ιστορία του σέξ και Σεμινάρια για προχωρημένους) καθένα από τα οποία χωρίζεται σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος.

Τα δίδακτρα κάθε εξαμήνου είναι 1.400 ευρώ και περιλαμβάνουν διανομή του σπουδαστή σε δίκλινο δωμάτιο, πλήρη διατροφή και δωρεάν προϊόντα αντισύλληψης.

Μάλιστα με άλλα 500 ευρώ ο σπουδαστής μπορεί να έχει δωμάτιο στην εστία του AISOS η οποία στεγάζεται σε ανακαινισμένο κτίριο.

Βέβαια υπάρχουν και μαθήματα που γίνονται μόνο τα Σαββατοκύριακα με 250 ευρώ.

Posted: 29 Nov 2011 07:11 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΓενικό προφίλ
Η Σελήνη στον Αιγόκερω προωθεί επαγγελματικά θέματα και υποχρεώσεις, όμως η είσοδος της στον Υδροχόο νωρίς το πρωί θέτει σε προτεραιότητα τις φιλικές σχέσεις και τις συλλογικές προσπάθειες. Ο Ήλιος μέσα από τον Τοξότη κινείται στα όρια του τετραγώνου με τον Άρη οπότε δεν θα λείψουν κάθε είδους αντεκδικήσεις. Πνεύμα συνεργασίας μπορεί να υπάρξει αν δείξετε διάθεση να λειτουργήσετε πιο συλλογικά.

Κριός
Σήμερα θα επιχειρήσετε να διαχωρίσετε τη θέση σας από τους άλλους, δίνοντας ακόμα και άφεση αμαρτιών μέσα στο χώρο της εργασίας. Η αντίληψη που έχετε για κάποια πράγματα θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε και τα νεύρα και τους φόβους. Η Σελήνη σας ωθεί μέσα από τους φίλους να δείτε τα σχέδια σας να πραγματοποιούνται. Αισθηματικά, έρχεται η επιβεβαίωση που αναζητάτε. Οι γεννημένοι του 1991 θα ανακαλύψετε μια καινούργια ενασχόληση.

Ταύρος
Η ανάγκη για δημιουργία πολλές φορές δεν είναι ακόλουθη με τα σχέδια των άλλων. Ο χώρος εργασίας δέχεται αρκετές πιέσεις κι αυτό κάπου σας αγχώνει. Οικονομικά ζητήματα δείχνουν πως μπορούν να ξεπεραστούν χάρη στην πρακτικότητα σας. Στην προσωπική σας ζωή θα νιώσετε πως ο αέρας ανανέωσης ξεκινά από εσάς τους ίδιους. Η καλή διάθεση σας βοηθά να βελτιώσετε τα της σχέσης. Οι γεννημένοι του 1984 σκέφτεστε τις περαιτέρω κινήσεις χωρίς να υπολογίζετε το κόστος.

Δίδυμοι
Ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα υπάρχετε εσείς που αμφιταλαντεύεστε πότε από τη μία και πότε από την άλλη. Επαγγελματικά, η δυνατότητα να βλέπετε παρακάτω σας βοηθά να προλαβαίνετε τις εξελίξεις και να συμπεριφέρεστε ανάλογα. Στα αισθηματικά, χρειάζεται να αντιμετωπίσετε τα θέματα με μεγαλύτερη σοβαρότητα, προκειμένου το ταίρι σας να νιώσει πως έχει σύντροφο και όχι κολλητό. Οι γεννημένοι του 1977 θα χρειαστεί να επαναλάβετε κάποιες διαδικασίες.

Καρκίνος
Σήμερα νιώθετε πως ξυπνάει μέσα σας ένας άλλος εαυτός. Η Σελήνη μέσα από τον 8ο ηλιακό οίκο σας αναγκάζει να ψαχτείτε με αρκετά πρωτότυπους τρόπους, τόσο στον ερωτικό όσο και στον οικονομικό τομέα. Η σωστή εκτίμηση της κατάστασης σχετικά με την πρόοδο στο χώρο εργασίας σας βοηθά να κάνετε σωστή κατανομή δυνάμεων και να γυρίσετε στο σπίτι σας σχετικά ξεκούραστοι. Οι γεννημένοι του 1963 θα αισθανθείτε την ανάγκη να έρθετε πιο κοντά στο σύντροφο σας.

Λέων
Με τη Σελήνη να εισέρχεται στον 7ο ηλιακό οίκο νιώθετε πως ζυγώνει η ώρα να τα πείτε με τους άλλους. Η έμφυτη ανάγκη να βγάλετε προς τα έξω το εγώ σας και να περηφανευτείτε ίσως σας οδηγήσει σε κάποιο κατάστημα τεχνολογίας να αγοράσετε κάτι. Ο αισθηματικός τομέας δηλώνει το παρόν και θέλει να σας πάρει
Παρθένος
Ο Άρης στο ζώδιο σας έρχεται να σας δείξει πως δεν είσαστε τυχαίοι και πως έφτασε η ώρα της επικράτησης σας. Καταλυτικό ρόλο έρχεται να παίξει η Σελήνη μέσα από τον Υδροχόο όπου τα ζητήματα εργασίας αρχίζουν και μπαίνουν σε μια σειρά. Αισθηματικά, ίσως νιώθετε πως έχετε πλέον διαφορετικές ανάγκες όμως πάντα βαθιά μέσα σας έχετε ανάγκη μια μεγάλη αγκαλιά. Οι γεννημένοι του 1969 αφιερώστε λίγο χρόνο σε άτομα του περιβάλλοντος σας.

Ζυγός
Η παρουσία του Άρη στον 12ο σας δημιουργεί μια εσωτερική εγρήγορση, προκειμένου να είσαστε έτοιμοι για αυτά που έρχονται. Αυτό στα επαγγελματικά σας απογειώνει μιας και εργάζεστε σαν καλοκουρδισμένο ελβετικό ρολόι, στα ερωτικά όμως εγείρει κάποια αισθήματα ανασφάλειας τα οποία καλείστε να διαχειριστείτε. Προσπαθήστε επικοινωνιακά να εκμεταλλευτείτε την ικανότητα της πειθούς που έχετε. Οι γεννημένοι του 1972 θα καταφέρετε να ευχαριστήσετε αυτούς που επιθυμείτε.

Σκορπιός
Η ικανότητα να εισέρχεστε στη σκέψη και τη ψυχή των άλλων θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε πως κάποιοι που το παίζουν αδιάφοροι απέναντι σας κάθε άλλο παρά αδιάφοροι είναι. Επαγγελματικά, με την παρουσία του Άρη στην Παρθένο λειτουργείτε πολύ πιο αρμονικά ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θα νιώσετε ελαφρώς κερδισμένοι. Οι γεννημένοι του 1983 ίσως κλείσετε μια συμφέρουσα συμφωνία.

Τοξότης
Νιώθετε αλλά και είστε καλά. Ο Άρης βέβαια μπορεί να σας διεγείρει λίγο παραπάνω όμως αυτός δεν είναι και λόγος ανησυχίας. Επαγγελματικά, το πνεύμα συνεργασίας και η ανάγκη για συλλογικότητα θα σας βοηθήσουν να υπερκεράσετε τις όποιες δυσκολίες με σχετική άνεση. Αισθηματικά, χρειάζεται να ρίξετε λίγο περισσότερο βάρος μέσα στη σχέση μιας και ώρες – ώρες δείχνετε χαμένοι στον κόσμο σας. Οι γεννημένοι του 1972 θα κερδίσετε κάτι με το σπαθί σας.

Αιγόκερως
Νιώθετε πως από τα λόγια χορτάσετε και έφτασε η ώρα των έργων. Ειδικά στα επαγγελματικά, μάλλον θα αναγκαστείτε να επιφορτιστείτε όλο το παιχνίδι μόνοι σας, προκειμένου να είσαστε συνεπείς. Μέσα από την οικογένεια παίρνετε μια χαρά που σας δίνει να καταλάβετε πως οι κόποι σας δεν πάνε χαμένοι. Αισθηματικά, ίσως νιώσετε την ανάγκη να κάνετε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση. Οι γεννημένοι του 1990 στηρίζεστε πλέον στα πόδια σας.

Υδροχόος
Η παρουσία του Άρη στον 8ο ηλιακό οίκο σας κάνει να λειτουργείτε αθόρυβα και με άκρα μυστικότητα. Η Σελήνη μέσα από το ζώδιο σας εντείνει την ευστροφία και την πρωτοτυπία σας, δημιουργώντας απρόβλεπτες καταστάσεις που αιφνιδιάζουν. Επαγγελματικά, χρειάζεται να δείτε κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, προκειμένου να κάνετε καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων σας. Οι γεννημένοι του 1966 θα λάβετε μια ανέλπιστη βοήθεια.

Ιχθύες
Χρειάζεται να αντιληφθείτε πως το μέλλον δικαιωματικά σας ανήκει, αρκεί βεβαίως να βάλετε τις κατάλληλες βάσεις στο παρόν. Στα επαγγελματικά, έχετε επιφορτιστεί με αρκετές ευθύνες, το βάρος των οποίων σας δημιουργούν ανησυχία κατάρρευσης. Η παρουσία του Άρη απέναντί σας δημιουργεί τη ψευδαίσθηση πως όλοι τα έχουν μαζί σας. Η ηρεμία και ο σωστός προγραμματισμός είναι το κλειδί της υπόθεσης. Οι γεννημένοι του 1962 μη βιαστείτε να διατυπώσετε τις απόψεις σας.

Μάνη.

Posted: 29 Nov 2011 07:09 AM PST

άνη, το νοτιότερο και το μεσαίο πόδι της Πελοποννήσου ή Μοριά, για τα ημερολογιακά περιοχές της Λακωνίας και Μεσσηνίας στη νότια Ελλάδα, είναι ένας θησαυρός από βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, τα φραγκικά κάστρα και εντυπωσιακό τοπίο.

Οι απομονωμένες πτυχή αυτή την όμορφη περιοχή, σε συνδυασμό με την ανεξάρτητη φύση των κατοίκων της σήμαινε ότι ορισμένες παραδόσεις αναπτύχθηκε ξεχωριστά από την υπόλοιπη Πελοπόννησο και στην Ελλάδα, έτσι ώστε μια ξεχωριστή κοινωνία, έβαλε τη σφραγίδα του στο τοπίο. Μέχρι σήμερα η αρχιτεκτονική της περιοχής φημίζεται για τα πυργόσπιτα και τα εμπλουτισμένα κατοικίες της οικογένειας από την περίοδο της τουρκικής κατοχής στην Ελλάδα.

Αυτή είναι μια ολοκληρωμένη αγγλική γλώσσα οδηγός για τη Μάνη.

(Θέλετε να παρακάμψετε την εισαγωγή και να πάω κατευθείαν στις συνδέσεις; Κάντε κλικ εδώ )

Αυτός ο οδηγός είναι (συχνά ταυτόχρονα) χρήσιμες, επιστημονικής, ερασιτέχνες, ιδιοσυγκρασιακή, δογματικός, ακαδημαϊκών, σχολαστικός, διασκεδαστικό, γεμάτο από off-χρώμα «χιούμορ», καλά τεκμηριωμένη, πρόχειρο, ωραίο να δούμε, άσχημα κατασκευάζονται, συναρπαστικό , βαρετό, μερικές φορές παραπλανητική, κουτσομπόλικος, διακριτά, ως επί το πλείστον μέχρι σήμερα, αλλά συχνά ξεπερασμένες, απόκρυφες, οξυδερκής, ασαφείς, υπερ-ακριβή, κουραστική, το πριτσίνωμα, εντελώς obscurant, φωτίζοντας και innordinately χρονοβόρα ... και αυτό είναι μόνο απόψεις του συγγραφέα του αυτό.

Είναι σπάνια, και στη συνέχεια απλώς λοξά, δίνει συστάσεις ως προς το ποιες είναι οι καλύτερες ταβέρνες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καφέ. Καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος από τα χωριά, όλο και περισσότεροι από εκκλησίες (μου αρέσει εκκλησίες - θα ανακαλύψετε), ένας ικανός αριθμός των κάστρων (Μου αρέσει πάρα πολύ κάστρα) και άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της τοπογραφίας της Μάνης. Δίνω μια συνοπτική ιστορία της περιοχής και απλοί οδηγοί για τοιχογραφίες εκκλησία και άλλα παρόμοια. Για εκείνους που είναι υπό την ώθηση για να διαβάσετε επιπλέον υπάρχει μια μακρά, πεζοπορία και λόγου βιβλιογραφία η οποία στην πραγματικότητα έχει μάλλον πολλές πληροφορίες που δεν εμφανίζεται σε άλλα μέρη της ιστοσελίδας - αλλά όχι εικόνες, γεγονός που καθιστά μάλλον βαρετή για να εξετάσει. Το υπόλοιπο που έχει τα φορτία των εικόνων - μερικοί απ 'αυτούς πραγματικά πολύ καλό.

Αυτή η ιστοσελίδα έχει επαινεθεί από έναν αριθμό εξωτερικών πηγών, όπως για παράδειγμα «The Rough Guide για την Ελλάδα» (ιδιαίτερα προτεινόμενο ίδια) την περιγράφει ως «αξιοσημείωτη και καλό παράδειγμα» (χάρη Λανς - αν και πρέπει να τονίσω ότι ποτέ δεν έχω γνωρίσει! ) και την εκκλησιολογική Κοινωνία («μελέτη των εκκλησιών» είναι λέξη η μεγάλη «e») ψήφισαν αυτή την ιστοσελίδα ως «Ιστοσελίδα του Μήνα» κάποιες έτος ή έτσι πριν ... μια ιταλική ιστοσελίδα περιγράφει αυτό ως «un vero trattato su Μάνη »- ένα ελληνικό site γράφει αυτής της« όμορφα εικονογραφημένα ιστοσελίδα είναι ένας οδηγός για την ιστορία αυτής της συναρπαστική περιοχή, πλήρης, με μια εξαντλητική βιβλιογραφία και Michael Cullen , ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά Μάνη (και πάλι ποτέ δεν έχω δυστυχώς συναντήθηκε) λέει, «check out εξαιρετική τοποθεσία John Chapman είναι« ... η Σπάρτη Δημόσιας Βιβλιοθήκης (που είναι Σπάρτη, η Ελλάδα όχι, Σπάρτη, Tennessee) απαριθμεί, όπως και η Ελληνική Πρεσβεία στο Πεκίνο, μια άλλη περιοχή είπε ότι έχουν «θέσει έναν τόνο της έρευνας και της φορά σε κάνει ένα πραγματικά αξιόλογο χώρο »- OK - ήδη αρκετά από την διαφήμιση!

Νομική Stuff (sorry. ..)

Το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία μου και το γεγονός ότι είναι στο διαδίκτυο δεν αλλάζει τους νόμους για τα πνευματικά δικαιώματα, γι 'αυτό μην το nick πράγματα και να περάσουν μακριά ως τη δική σας (όπως μερικοί άνθρωποι έχουν ... από τον τρόπο, το ξέρω ποιος είσαι ...) και το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση φωτογραφιών μου χωρίς άδεια - Επικοινωνήστε μαζί μου αν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε - ή να κάνει μια σύνδεση με αυτό το site. Το email μου είναι πιο κάτω από αυτή τη σελίδα. Αν θέλετε να εκτυπώσετε τις σελίδες αισθάνονται ελεύθεροι να το πράξουν. Ωστόσο παίρνω καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια άνθρωποι παίρνουν χρησιμοποιώντας τις οδηγίες μου ή να βρουν τις πόρτες κλειδωμένες εκκλησία που να φαιδρά έκθεση είναι ανοιχτή.

Έχω χρησιμοποιήσει, εν γνώσει μια χούφτα φωτογραφίες άλλων ανθρώπων, που είτε γνωρίζουν ή έχω δώσει πίστωση - εκτός από ότι είναι πράγματα που είναι εκτός πνευματικών δικαιωμάτων ή έχει εξαντληθεί από καιρό και / ή αξίζει ένα ευρύτερο ακροατήριο. Αν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται, να επικοινωνήσετε μαζί μου, έχουν γκρίνια και θα τους πάρει κάτω.

Αν θέλετε να σχολιάσει την ιστοσελίδα, κάνουν ερωτήσεις, να επισημάνω τα λάθη, να ολοκληρωθούν οι γνώσεις μου ή να ενημερώσετε μου για τις τελευταίες κατάσταση στη Μάνη (όχι, δεν ζω εκεί) διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου - και χάρη στην όλους εσάς εκεί έξω που έχουν κάνει τα τελευταία επτά χρόνια.

Κυρίως ήθελα να μάθω περισσότερα για ένα από τα πιο συναρπαστικά και όμορφα μέρη της Ελλάδα, έστω και μόνο επειδή έχω βαρεθεί εύκολα Lolling περίπου στον ήλιο. Έχω απολαύσει τη διαδικασία και σκέφτηκα ότι θα ήθελα να μοιραστώ αυτό που είχα μάθει με το υπόλοιπο σας.

Ελπίζω να το απολαύσετε.

Ιστορία της Μάνης

Posted: 29 Nov 2011 07:06 AM PST

Σύμφωνα με αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή, η Μάνη ήταν κατοικημένη από την παλαιολιθική εποχή. Αυτό το γεγονός μαρτυράτε από το προϊστορικό σπήλαιο της "Αλεπότρυπας", όπου και ανακαλύφθηκαν από το ζεύγος Πετροχείλου ανθρώπινα κρανία, λίθινα εργαλεία, κοσμήματα από όστρακα κ.α. Το 1970 ο Γ. Παπαθανασόπουλος, κάτω από στρώματα σταλαγμιτών του ίδιου σπηλαίου, ανακάλυψε ανθρώπινα οστά που αποδίδονται σε ανθρώπους της παλαιολιθικής περιόδου. Αξιολογότερες εγκαταστάσεις στην περιοχή χρονολογούνται στη Νεολιθική εποχή. Οι οικισμοί αυτοί διατηρήθηκαν και κατά την Εποχή του Χαλκού, με σημαντικότερους το Οίτυλο, την Καρδαμύλη και το Γύθειο. Αυτές τις ίδιες περιοχές συναντάμε και σε αναφορές του Ομήρου. Κατά τη διείσδυση των Δωριέων στην Πελοπόννησο, η Μάνη ακολούθησε την τύχη της Σπάρτης και της υπόλοιπης Λακωνικής και στους ρωμαϊκούς χρόνους συμμετείχε στο Κοινό των Ελευθερολακώνων.

Κατά τους πρώιμους αιώνες της βυζαντινής περιόδου η ευρύτερη περιοχή της Μάνης εντάχθηκε στο επαρχιακό διοικητικό σύστημα της αυτοκρατορίας. Ο Μέγας Κωνσταντίνος διατήρησε τις αρχές του νέου διοικητικού συστήματος και η Μάνη, όπως και οι υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, υπάχθηκαν στην ευρύτερη επαρχία Αχαΐας. Μετά τον 6ο αιώνα μ.Χ., πραγματοποιείται σταδιακά η ειρηνική διείσδυση στις ορεινές κυρίως περιοχές του Ταϋγέτου νομαδικών σλαβικών φύλων, τα οποία κινήθηκαν στη νότια Πελοπόννησο, για να εξασφαλίσουν πιο ήρεμη οργάνωση του νομαδικού τους βίου. Η διείσδυση αυτή συνεχίστηκε και τον 7ο και 8ο αιώνα, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα με τους γηγενείς, αφού η κίνηση τους συνδέθηκε με τις απομονωμένες ορεινές περιοχές και δεν ενόχλησε τους κατοίκους της γύρω περιοχής.

Η περιοχή της Μάνης απέκτησε ιδιαίτερη σπουδαιότητα, κυρίως μετά την τέταρτη σταυροφορία (1204) και την εγκατάσταση των Φράγκων στην Πελοπόννησο. Οι Φράγκοι αναγκάστηκαν να χτίσουν τρία οχυρά κάστρα σε στρατηγικά σημεία, για να ελέγχουν την περιοχή και να αποκρούουν τις επιδρομές των Μανιατών. Τα κάστρα αυτά είναι:
Κάστρο του Πασσαβά (pas avant:μην προχωρείς), στην περιοχή του Γυθείου για να ελέγχεται η στενή διάβαση από τη Μάνη για το Γύθειο
Κάστρο του Λεύκτρου στην περιοχή της Καρδαμύλης, για να ελέγχεται η δυτική παραλία και
Κάστρο της Μεγάλης Μάνης, στην περιοχή του Τηγανιού.

Μετά την ήττα του Φράγκου ηγεμόνα της Αχαΐας Γουλιέλμου Βιλεαρδουίνου στην Πελαγονία (1259), αποκαταστάθηκε η βυζαντινή κυριαρχία στην περιοχή της Μάνης. Οι Φράγκοι υποχρεώθηκαν να παραδώσουν στο Βυζαντινό αυτοκράτορα Μιχαήλ Ή Παλαιολόγο τα τρία περίφημα κάστρα, του Μιστρά, της Μάνης και της Μονεμβασίας, τα οποία θεμελίωσαν την οργάνωση του βυζαντινού δεσποτάτου του Μιστρά. Τα υπόλοιπα κάστρα της Μάνης καταλήφθηκαν από τους Μανιάτες και εντάχθηκαν στο δεσποτάτο του Μιστρά.

Αμέσως μετά την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους η Μάνη έγινε το επίκεντρο σημαντικών γεγονότων. Ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Β΄ στράφηκε προς την Πελοπόννησο, η κατάκτηση της οποίας θα ολοκλήρωνε την παγίωση της κυριαρχίας του στον ελληνικό χώρο. Στις 30 Μαΐου 1460 κατέλαβε το Μιστρά. Αυτή θα ήταν και η αφετηρία της νέας ιστορικής πορείας της Μάνης. Στη διάρκεια των Βενετοτουρκικών πολέμων(1463,1571-1573,1645-1669) οι Μανιάτες δεν έπαψαν να επαναστατούν και να αγωνίζονται εναντίον των Τούρκων επιδιώκοντας τη σύμπραξη των Βενετών, η βοήθεια των οποίων ήταν συνήθως από πενιχρή έως ανύπαρκτη.

Ο Θ. Ορλώφ έφτασε στις 17 Φεβρουαρίου 1770 στο Οίτυλο και από εκεί έστειλε επιστολές προς όλους τους καπεταναίους της Μάνης. Λίγο αργότερα, στις 28 Φεβρουαρίου 1770 φτάσανε στο Λιμένι τα ρωσικά πλοία. Όταν τα αντίκρισαν οι Μανιάτες κατάλαβαν ότι η εξέγερση θα οδηγούσε σε καταστροφή. Επιπλέον, από τα γράμματα του Ορλώφ φαίνεται ότι οι Μανιάτες αντελήφθησαν πως οι ρωσικές δυνάμεις ήταν ποσοτικά ελάχιστες και ποιοτικά ανεπαρκέστατες και άρχισαν να διαμαρτύρονται προς αυτούς, που τους ενέπλεξαν σε αγώνα, του οποίου το τέλος προβλεπόταν πολύ δυσάρεστο. Οι Τούρκοι είχαν αντιληφθεί τις κινήσεις των Πελοποννησίων και όταν έμαθαν ότι οι Ρώσοι φτάσανε με πλοία στη Μάνη, ετοιμάστηκαν για δράση. Οι Μανιάτες αναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων να αναλάβουν για μια ακόμη φορά πολεμική δράση. Βρέθηκαν προ τετελεσμένων σχεδόν γεγονότων και βλέποντας τον κίνδυνο που διέτρεχε η Πελοπόννησος ετοιμάσθηκαν για δράση. Η Καλαμάτα κατελήφθη χωρίς δυσκολία. Μετά την κατάληψη της Καλαμάτας οι Μανιάτες στράφηκαν προς τα κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης, αλλά δεν κατάφεραν να τα καταλάβουν. Η αποτυχία οδήγησε σε διενέξεις Ρώσων και Μανιατών. Αργότερα, ξεχύθηκαν στην Πελοπόννησο χιλιάδες Τουρκαλβανοί. Οι Μανιάτες έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες να συγκρατήσουν τον ορμητικό στρατό τους, για να δώσουν στον κόσμο την ευκαιρία να διαφύγουν στα πλοία των Ρώσων ή οπουδήποτε αλλού. Οι Τουρκαλβανοί κατάφεραν να γίνουν κύριοι της Πελοποννήσου και παράλληλα άρχισαν τις σφαγές και τις λεηλασίες.

Σημαντική επιτυχία των Τούρκων πραγματοποιείται το 1776. Τότε χωρίζεται η Μάνη από την Πελοπόννησο και υπάγεται στη δικαιοδοσία του Καπετάν-πασά, δηλαδή του αρχηγού της ναυτικής δύναμης. Οι Τούρκοι ανακήρυξαν τη Μάνη σε ηγεμονία υπό ντόπιο ηγεμόνα, τον Μανιάτμπεη. Οι υποχρεώσεις του περιελάμβαναν την αποτροπή της παραμονής στη Μάνη εκείνων που καταδιώκονται από τους Τούρκους αλλά και η απαγόρευση στους Μανιάτες να μην κάνουν πειρατείες. Επιπλέον, ήταν υπεύθυνος για τη συγκέντρωση του φόρου που έπρεπε να καταβάλλεται στους Τούρκους. Αν δέχονταν οι Μανιάτες τη συμφωνία, δεν θα έμπαιναν Τούρκοι στη Μάνη. Ο Μπέης μαζί με τους καπεταναίους θα κυβερνούσαν τη χώρα και απλά οι Τούρκοι θα παρακολουθούσαν την τήρηση της συμφωνίας. Έτσι και αποφασίστηκε και η Μάνη ποτέ δεν υποτάχθηκε αλλά διατήρησε την ανεξαρτησία της και την αυτόνομη διοίκηση της.

Ο Κολοκοτρώνης, ο Αναγνωστόπουλος-Νικηταράς, ο Παπαφλέσσας και πολλοί άλλοι καπεταναίοι του Μοριά και εκπρόσωποι της Φιλικής Εταιρείας είχαν αρχίσει από τον Ιανουάριο του 1821 τις επισκέψεις στο Λιμένι και τις διαβουλεύσεις με τους Μανιάτες καπεταναίους και τον ηγεμόνα της Μάνης, Πέτρο Μαυρομιχάλη. Οι ισχυρές αυτές προσωπικότητες περίμεναν την επίσημη έναρξη του πολέμου κατά των Τούρκων από τη Μάνη, που διέθετε ικανούς οπλαρχηγούς και αξιόμαχους πολεμιστές. Η σωτηρία και η ελευθερία του γένους ήταν πάντα ο προορισμός των ελεύθερων κατοίκων της Μάνης. Έτσι, το άγονο έδαφος της Μάνης έγινε τόπος συγκέντρωσης Φιλικών και αγωνιστών αλλά και προετοιμασίας του στρατού. Η 17η Μαρτίου ήταν η ημέρα κήρυξης του πολέμου των Μανιατών εναντίον των Τούρκων, αλλά και για τους άλλους Έλληνες ήταν η πραγματική έναρξη της Επανάστασης. Η επίσημη δοξολογία για την έναρξη του πολέμου, έγινε στην εκκλησία των Ταξιαρχών της Αρεόπολης, που οι Μανιάτες σύσσωμοι κήρυξαν τον πόλεμο στους Τούρκους για να ελευθερώσουν την υπόδουλη πατρίδα. Στις 23 Μαρτίου η πρώτη πόλη που ελευθερώνεται είναι η Καλαμάτα, κι αυτό μάλιστα χωρίς αιματοχυσία. Ύστερα από όλα αυτά λοιπόν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η Μάνη, αφού μπόρεσε να σταθεί όρθια και αδούλωτη, μπόρεσε ταυτόχρονα να συντηρήσει και το αγωνιστικό φρόνημα που είχε μοναδικό σκοπό την ελευθερία. Αυτό το αγωνιστικό πνεύμα, συνέχιζε να υπάρχει μέσα από τις μικρές επαναστάσεις και τους συνεχείς αγώνες κατά των Τούρκων. Αποτέλεσε το προσάναμμα για τη μεγάλη του Γένους Επανάσταση, που ο Κολοκοτρώνης τη φούντωσε με τη βοήθεια των Μανιατών.

Το όνομα "Μάνη"
Υπάρχουν πολλές εκδοχές για την προέλευση της ονομασίας Μάνη.
Μια από τις αιτιολογίες της ονομασίας σχετίζεται με το χτίσιμο του κάστρου της Μαϊνης, το οποίο αποτέλεσε αφορμή για την ονομασία της ευρύτερης περιοχής. Αυτή η περίπτωση υποστηρίζεται και από την ονομασία brazzo di Maina (βραχίονας της Μάνης), την οποία είχαν καθιερώσει οι Βενετοί ναυτικοί. Άλλες θεωρίες αναφέρουν:
Τη ναυτική λέξη Μάϊνα, που σημαίνει το μάζεμα των πανιών, πράγμα που ήταν αναγκασμένοι να κάνουν οι ναυτικοί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή
Τη λατινική λέξη manes, που δηλώνει τις ψυχές των νεκρών, λόγω της ύπαρξης της πύλης του Άδη
Τη λέξη μανία, που δηλώνει την πολεμική μανία των κατοίκων.

Πήγε να απατήσει την γυναίκα του με την... γυναίκα του!!!

Posted: 29 Nov 2011 07:01 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΘα το φυσά και δεν θα κρυώνει ένας 45χρονος από την Χαλκίδα, ο οποίος προσπάθησε να βρεί γυναίκα να κάνει σεξ μέσω του διαδικτύου, και τελικά το πέτυχε, όμως δεν ήξερε πως η γυναίκα αυτή ήταν η σύζυγός του που του ετοίμασε μία απρόσμενη έκπληξη...


Σύμφωνα με το Evianews, ο 45χρονος πατέρας δύο παιδιών ήταν ανέκαθεν πολέμιος της τεχνολογίας, όταν όμως άκουσε την προτροπή των φίλων του, οι οποίοι του είπαν, «βάλε ίντερνετ και θα βρεις γκόμενα», αναθεώρησε τις απόψεις του.


Τελικώς ο άνδρας έβαλε ίντερνετ και έφτιαξε και προφίλ στου Facebook, και άρχισε το «ψαχτήρι». Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, ο οποίος ήταν στην περίπτωση αυτή η γυναίκα του. Η σύζυγος τον πρόλαβε και έφτιαξε και αυτή προφίλ στο Facebook, άρχισε να συνομιλεί μαζί του με άλλο όνομα και μία σέξυ φωτογραφία, προκαλώντας τον σε συνάντηση.


Το ιδιότυπο αυτό διαδικτυακό φλερτ, συνεχίστηκε για αρκετό καιρό μέχρι τελικά ο 45χρονος να πέσει στην φάκα. Τελικά έκλεισαν δωμάτιο σε ξενοδοχείο της Αττικής. Μάλιστα η γυναίκα του, του είχε πει πως θα τον περιμένει εκεί όπως την γέννησε η μαμά της.


Το «θύμα» έπεσε στην παγίδα και τελικά μπαίνοντας στο δωμάτιο γεμάτος ορέξεις, αντίκρυσε το μοναδικό άτομο που δεν περίμενε. Αυτή ήταν η γυναίκα του, που τού έσουρε φυσικά τα εξ αμάξης.


Μετά από έναν έντονο τσακωμό, επικράτησε η λογική και το ζεύγος τα βρήκε, βάζοντας λουκέτο στον υπολογιστή του 45χρονου.

Κομισιόν εναντίον Facebook

Posted: 29 Nov 2011 06:59 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να προωθήσει μια νέα Οδηγία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων προκειμένου να βάλει τέλος στην ανεξέλεγκτη συλλογή και μεταπώληση σε διαφημιστές, πληροφοριών των χρηστών του Διαδικτύου, από social media όπως το Facebook.


Η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ, καταγγέλλει την πρακτική του Facebook να διατηρεί αποθηκευμένα τα προσωπικά δεδομένα ακόμα και όταν ο χρήστης διαγράφει το προφίλ του από την υπηρεσία, ενώ τονίζει πως είναι απαράδεκτη η μεταπώληση αυτών των δεδομένων σε διαφημιστές που τα χρησιμοποιούν για να κάνουν στοχευμένες και εξατομικευμένες καταχωρίσεις.


Σύμφωνα με το Associated Press η Ρέντινγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η Οδηγία Προστασίας Δεδομένων, την οποία σκοπεύει να παρουσιάσει τον Ιανουάριο, θα καλύπτει και τις εταιρείες που αποθηκεύουν τα δεδομένα των χρηστών σε διακομιστές εκτός της ΕΕ.


«Καλώ τους παρόχους πρόσβασης, και ειδικά τους δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης, να είναι πιο διαφανείς όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας τους. Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ποια δεδομένα συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία και για ποιο λόγο» δήλωσε η επίτροπος.


«Οι καταναλωτές στην Ευρώπη θα πρέπει να απολαμβάνουν ισχυρή προστασία των δεδομένων τους [...] ανεξάρτητα της χώρας στην οποία έχουν την έδρα τους οι εταιρείες που επεξεργάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα.


Τα μέτρα που θα ενσωματωθούν στην Οδηγία θα λάβουν υπόψη την ομάδα εργασίας της ΕΕ για την προστασία δεδομένων, η οποία θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα με θέμα τις πρακτικές του Facebook.


Με προηγούμενη έκθεσή της, η ομάδα εργασίας έχει προειδοποιήσει τις διαδικτυακές εταιρείες κατά της «παρακολούθησης των χρηστών [...] που αποσκοπεί στη στοχευμένη διαφήμιση».


Έχει επίσης προειδοποιήσει ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, «οι χρήστες αγνοούν ότι αυτό συμβαίνει».


Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του Facebook διαβεβαίωσαν ότι τα δεδομένα που πωλούνται σε διαφημιστικές εταιρείες είναι «ανώνυμα».


Αυτό σημαίνει ότι οι διαφημιστικές εταιρείες δεν μπορούν να βάλουν «στο μάτι» συγκεκριμένα πρόσωπα. Μπορούν όμως να στοχεύουν τις διαφημίσεις τους σε μικρές ομάδες χρηστών, βάσει για παράδειγμα τη γεωγραφική θέση ή την ηλικία τους.


Το πρόβλημα όμως είναι ότι το Facebook δεν αποκαλύπτει τι είδους δεδομένα συλλέγει και με ποιο τρόπο τα διαβιβάζει στους διαφημιστές.


Ο όγκος των δεδομένων που αποθηκεύει το Facebook αποκαλύφθηκε με τη περίπτωση του Μαχ Σρεμς, ενός 24χρονου φοιτητή από την Αυστρία, ο οποίος ζήτησε από την εταιρεία να του παραδώσει όλες τις πληροφορίες που τον αφορούν.


Ο Σρεμς έλαβε τελικά ένα CD που περιείχε 1.222 σελίδες δεδομένων, όπως όμως κατήγγειλε ο ίδιος στην αρμόδια αρχή της χώρας του, υπήρχαν κι άλλες πληροφορίες στο όνομά του οι οποίες ουδέποτε αποκαλύφθηκαν.

Oι ελληνίδες γίνονται πόρνες στους δρόμους, για να ζήσουν, γράφει τουρκική εφημερίδα

Posted: 29 Nov 2011 06:58 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΠροκλητικό δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας Takvim αναφέρει πως 3.000 Ελληνίδες γίνονται ιερόδουλες, γιατί δεν τα βγάζουν πέρα με την οικονομική κρίση!Στο δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα βγήκε στον δρόμο» υποστηρίζεται ότι 3.000 Ελληνίδες εκδίδονται είτε στον δρόμο είτε μέσω διαδικτύου.


«Κάθε βράδυ 3.000 Ελληνίδες βγαίνουν στον δρόμο ψάχνοντας για δουλειά. Δεν είναι όμως ο μόνος τρόπος για να εντοπίσουν τους πελάτες τους. Το «σπορ» έχει πάρει διαστάσεις και οι κοπέλες βρίσκουν δουλειά μέσω φίλων τους, ρισκάροντας πολλά ακόμα και την υγεία τους», γράφει το τουρκικό δημοσίευμα, στο οποίο υποστηρίζεται ότι το φαινόμενο της πορνείας στην Ελλάδα έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο μιας και η αστυνομία «κάνει τα στραβά μάτια»

Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στην οικονομική κατάσταση η οποία επικρατεί στην Ελλάδα, ενώ διανθίζεται από σκανδαλιστικές φωτογραφίες ημίγυμνων Ελληνίδων.

Πατάτες με μπέικον ογκρατέν

Posted: 29 Nov 2011 06:53 AM PST

Συνοδεύστε τες με παγωμένη μπύρα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Αλείφετε με ελάχιστο ελαιόλαδο ή βούτυρο με χαμηλά λιπαρά ένα πυρέξ.

Βάζετε τις ροδέλες πατάτας, το μπέικον, 6 φέτες τυρί σε κομματάκια και την ψιλοκομμένη πιπεριά στο πυρέξ με 1φλιτζάνι γάλα και όσο νερό χρειάζεται. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση. Το αφήνετε να ψηθεί μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και το μπέικον και να έχουν «πιει» το γάλα.

Υλικά
2 μέτριες πατάτες (κομμένες σε λεπτές ροδέλες)
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μπέικον
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ψητές γλυκές, κόκκινες πιπεριές
(υπάρχουν και σε συσκευασία με ελαιόλαδο)
1 κουτί τυρί σε φέτες (προτιμήστε gouda ή cheddar)
1 ½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά

Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά, για 6 άτομα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές