Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ «πιάστηκε ΖΩΝΤΑΝΑ» στην TV; (video)

Posted: 29 Aug 2011 11:16 PM PDT

Ένα παράξενο περιστατικό σημειώθηκε πρόσφατα στη νότια Αμερική που εξέπληξε ερευνητές των UFOs σε ολόκληρο τον κόσμο.
Όπως μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί, κατά τη διάρκεια ενός ειδησεογραφικού ρεπορτάζ η τηλεοπτική κάμερα κατέγραψε έναν εξωγήινο(;) στο βάθος της εικόνας του video.


Το περιστατικό συνέβη στο Santa Cruz της Αργεντινής και μεταδιδόταν εκείνη την ώρα απευθείας στην κρατική τηλεόραση.


Ο εξωγήινος κινείται πίσω από τη γυναίκα η οποία εκείνη την ώρα δίνει μία συνέντευξη. Η μετάδοση του ρεπορτάζ έγινε στις 8/8/2010.


Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Mauricio Barrios που έπαιρνε τη συνέντευξη, τον cameraman Sergio Vera που κατέγραφε με την κάμερά του καθώς και τους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν εκείνη τη στιγμή το πρόγραμμα του τηλεοπτικού καναλιού, το video είναι 100% αληθινό και προβλήθηκε απευθείας στην τηλεόραση χωρίς καμία αλλαγή.


Να σημειωθεί εδώ, ότι γενικότερα η περιοχή γύρω από το Santa Cruz (Παταγονία, νότια Αργεντινή) είναι ένας προορισμός που φαίνεται ότι επιλέγουν αρκετά συχνά οι εξωγήινοι. Τον περασμένο χρόνο, το προσωπικό ενός εστιατορίου είδε και φωτογράφισε έναν εξωγήινο που βρισκόταν σε σχετικά μεγάλη απόσταση και τους παρατηρούσε. Παρόμοια περιστατικά κάνουν τους ερευνητές να πιστεύουν ότι ενδεχομένως υπάρχει μία εξωγήινη βάση στην περιοχή…


Το video της κρατικής τηλεόραση της Αργεντινής όπου καταγράφηκε ο εξωγήινος:


http://katohika.blogspot.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έγινε μαμά στα 63!

Posted: 29 Aug 2011 10:28 PM PDT

Αν κοιτάξει κάποιος τη φωτογραφία που η Arceli Ken κρατά στα.. . χέρια της τη δεκατετράχρονη κόρη της, σίγουρα θα νομίζει πως πρόκειται για την
εγγονή της. Κι όμως…


Η Arceli ken είναι 78 χρονών και η κόρη της μόλις 14. Την έκανε βλέπετε σε ώριμη ηλικία γιατί ήθελε να είναι σίγουρη για την επιλογή της…Σήμερα, η Αμερικανίδα δηλώνει στη «DailyMail» πανευτυχής ενώ τονίζει πως η κόρη της την έχει ανανεώσει:«με κάνει να αισθάνομαι πολύ νέα» επισήμανε.

Η υπερήλικας μαμά κάνει με την κόρη της ότι κάνει οποιαδήποτε μαμά με το παιδί της, μη σας πω και παραπάνω! Φανταστείτε πως στις αγαπημένες τους δραστηριότητες είναι ο χορός και το τραγούδι!
http://www.peramatozoa.info

Σοκ! Οι Καντάφι έκαψαν την κουβερνάντα με καυτό νερό! (video)

Posted: 29 Aug 2011 10:17 PM PDT

Σοκ προκαλεί η ιστορία της κουβερνάντας από την Αιθιοπία που περιγράφει στο CΝΝ, πως η σύζυγος του γιου του Καντάφι την κακοποίησε ρίχνοντας της καυτό νερό.

Η 30χρονη γυναίκα από την Αιθιοπία εργαζόταν σε μια από τις υπερπολυτελείς βίλες ενός από τους γιους του Καντάφι, του Ανίβα, ως κουβερνάντα, καταγγέλλει ότι κακοποιήθηκε από τη σύζυγο του Ανίβα, επειδή δεν σταμάτησε το μικρό παιδί της οικογένειας να κλαίει...
Η ίδια θυμάται: ''Με πήγε στο μπάνιο, μου έδεσε πισθάγκωνα τα χέρια, μου έδεσε τα πόδια, μου έκλεισε το στόμα με ταινία και άρχισε να μου ρίχνει καυτό νερό στο κεφάλι''.

Dan Rivers finds extraordinary opulence and evidence of sadistic brutality in the beach compound of Gadhafi's children.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

ΙΝΔΟΙ και ΚΙΝΕΖΟΙ επιβεβαιώνουν ΒΑΣΗ UFO στα ΙΜΑΛΑΙΑ..???

Posted: 29 Aug 2011 02:49 PM PDT


Το Kongka La είναι μία κορυφογραμμή στα Ιμαλάια στην αμφισβητούμενη παραμεθόρια περιοχή Ινδίας-Κίνας στο Ladakh (για την ΝΔ Ινδία) ή Aksai Chin (για την ΒΑ Κίνα). Σύμφωνα με τους ντόπιους στην ινδική και την κινεζική πλευρά, στην περιοχή έχουν γίνει...


 αντιληπτά UFO να βγαίνουν από το έδαφος σε τακτικά χρονικά διαστήματα.
 Ως εδώ τέτοιου είδους μαρτυρίες είναι κλασικές και δεν αποτελούν κάτι καινούργιο. Το ζήτημα, όμως, αποκτάει διαφορετικό ενδιαφέρον όταν σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Ινδός Υπουργός Άμυνας, A.K. Antony δηλώνει πως «Η Ινδία έχει βρει μια ενεργή βάση UFO στα Ιμαλάϊα. Συνεργαζόμαστε με την Κίνα και τον ΟΗΕ για να συζητήσουμε πώς θα χειριστούμε αυτή την αλλοδαπή εισβολή».
 Ο ΟΗΕ, όπως έχουμε ξαναπεί και στο παρελθόν έχει ειδική επιτροπή για εξωγήινους και «υπεργήινες υποθέσεις». Έτσι ο Δρ John Malley, εμπειρογνώμονας UFO, της Ομάδα των Ηνωμένων Εθνών για Εξωγήινους, επισκέφθηκε την περιοχή και επιβεβαίωσε ότι τα διαστημόπλοια που παρατήρησε να μπαινοβγαίνουν, ήταν πράγματι εξωγήινα. «Τα διαστημόπλοια είχαν μοβ φως που προερχόταν από το κάτω μέρος του πλοίου τους, και είχαν ευδιάκριτες σημάνσεις στην κάτω πλευρά τους. Ήταν κλασικά πλοία των Gootan. Δεν ήταν, ωστόσο, κάποια από τα θωρηκτά τους».
 Σύμφωνα με τον Δρ Malley, ο οποίος έχει μελετήσει το θέμα εδώ και μία εικοσαετία, οι Εξωγήινοι έρχονται για να βοηθήσουν. Μάλιστα, πρόκειται για δύο φυλές: αυτές από τον πλανήτη Gootan και εκείνες από τον πλανήτη Zeeba. Και οι δύο βρίσκονται εκτός του γαλαξία μας αλλά ο πλανήτης τους είναι σαν τον δικό μας.
 Ο Δρ Malley έχει περιοδεύσει τον κόσμο, μιλώντας στις κυβερνήσεις σχετικά με τη συνεχιζόμενη εισβολή εξωγήινων (που πιστεύει πως θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015) και το πώς να αντιμετωπίσουν καλύτερα τους αλλοδαπούς επισκέπτες. «Πρέπει να συμπεριφερόμαστε με σωστό τρόπο όταν ασχολούμαστε με τους Gootans. Εάν όχι, είμαστε καταδικασμένοι», δήλωσε ο Δρ. Malley.
 Η Ομάδα των Ηνωμένων Εθνών για εξωγήινους ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση για τις 22 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ασχοληθούν με το θέμα εκτενέστερα.
 Τώρα, αν όλα αυτά αληθεύουν και δεν εμπίπτουν σε κάποιο είδος παραπληροφόρησης ενάντια στην νοημοσύνη μας, προκειμένου να οδηγηθούμε σε παγκόσμια υπερ-Κυβέρνηση μέσω δήθεν εξωγήινης εισβολής, έχει ενδιαφέρον να δούμε για ποιο λόγο η συγκεκριμένη βάση στα Ιμαλάϊα βγαίνει τώρα στο φως:
 Ο λόγος που τώρα αποκαλύπτουν το συγκεκριμένο γεγονός (αν και το γνώριζαν εδώ και χρόνια) είναι γιατί πρόσφατα, κάποιοι ινδουιστές προσκυνητές στην πορεία τους προς το βουνό Kailash από τις χώρες των Δυτικών, συνάντησαν τυχαία, παράξενα φώτα στον ουρανό. Οι τοπικοί οδηγοί, στην κινεζική επικράτεια τους είπαν ότι αυτό δεν ήταν κάτι καινούργιο αλλά ένα απόλυτο φυσιολογικό φαινόμενο που συμβαίνει στην περιοχή. Δεν γνώριζαν, όμως, ότι ανάμεσά τους βρισκόταν ένας συντάκτης του Ινδικού The Times (τη μεγαλύτερη αγγλόφωνη εφημερίδα στην Ινδία) και είχε προγραμματίσει να εκθέσει την συγκάλυψη της εξωγήινης βάσης από την Ινδία. Επειδή, λοιπόν, η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να σταματήσει τον ερευνητή αποφάσισε να δώσει η ίδια την είδηση προκειμένου να ελέγξει την πληροφορία όπως ήθελε.

 


http://katohika.blogspot.com
http://strangeactivities.blogspot.com

Παράξενα: Ο πιο αργός αθλητής που συμμετέχει στα 100μ! (VIDEO)

Posted: 29 Aug 2011 02:07 PM PDT




Ενας αθλητής από το την Αμερικανική Σαμόα διασκέδασε το πλήθος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Νταεγού, συμμετέχοντας στα προκριματικά των 100μ και κάνοντας τον μοναδικό χρόνο 15.66 δευτερόλεπτα δευτερόλεπτα.

Ο Σογκελάου Τουβαλού από το μικρός έθνος του Νότιου Ειρηνικού της Αμερικανικής Σαμόα  αρχικά ήλπιζε να πάει στη Νότια Κορέα για να συμμετάσχει στη σφαιροβολία.
Αλλά όταν απέτυχε να προκριθεί στην διοργάνωση, ο 17χρονoς αποφάσισε να στρέψει την προσοχή του στα 100μ και μπήκε στους προκριματικούς γύρους.
Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο Τουβαλού άργησε υπερβολικά να εκκινήσει μένοντας μισό μέτρο πίσω από τους υπόλοιπους πριν καν ξεκινήσει και στη συνέχεια έμεινε μέτρα μακριά τερματίζοντας περίπου 5 δευτερόλεπτα πιο αργά από το νικητή.
Ωστόσο, ο Τουβαλού, που προπονείτο 4 ώρες την ημέρα για ένα μήνα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όχι μόνο δεν απογοητεύτηκε αλλά παρουσιάστηκε ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή του.
«Πιστεύω στον εαυτό μου. Αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», είπε ο 17χρονος.


http://koupepi-press.com

Δολοφόνος ετών…8!

Posted: 29 Aug 2011 01:58 PM PDT

Ένα αγόρι μόλις οκτώ ετών εμφανίστηκε τη Δευτέρα σε δικαστήριο της Αριζόνας με την κατηγορία της δολοφονίας του πατέρα του και ενός ακόμη ανθρώπου.



Ο δικαστής και οι εισαγγελείς ζήτησαν την ψυχιατρική εξέταση του παιδιού, ενώ δεν εφαρμόστηκε η εντολή περί περιορισμού της δημοσιότητας της υπόθεσης. Ο 29χρονος πατέρας του παιδιού Βίνσεντ Ρομέρο βρέθηκε νεκρός την περασμένη Τετάρτη, όπως επίσης και ο 39χρονος Τιμ Ρόμανς, οποίος νοίκιαζε ένα δωμάτιο στο σπίτι του πρώτου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το 8χρονο αγόρι…
ομολόγησε ότι πυροβόλησε τους δύο άνδρες, ενώ δεν έχει βρεθεί κανένα κίνητρο για τη δολοφονία. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Σεντ Τζόουνς, εξιχνιάστηκε το έγκλημα, αλλά δεν έχει λυθεί το μυστήριο για το τι οδήγησε το αγόρι στο φόνο. Πάντως η υπεράσπιση του παιδιού θεωρεί ότι πρέπει ο 8χρονος να αντιμετωπιστεί σαν ένα μικρό παιδί που φοβάται και να εξεταστεί από ψυχολόγους.
Το Σεντ Τζόουνς, όπου έγινε ο περίεργος αυτός φόνος, έχει πληθυσμό 4.000 κατοίκων και βρίσκεται βορειοανατολικά του Φοίνιξ, κοντά στα σύνορα με το Νέο Μεξικό.

 
 
 
http://koupepi-press.com 
http://a-pistefto.blogspot.com

10.000 πουλιά έπεσαν από τον ουρανό

Posted: 29 Aug 2011 01:54 PM PDT

Περισσότερα από 10.000 πουλιά έπεσαν νεκρά από αδιευκρίνιστη αιτία στην επαρχία Τζιάνγκσου στην ανατολική Κίνα. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν μεγάλο αριθμό πουλιών να πέφτουν από τον ουρανό. 
 
Τα περισσότερα πουλιά που έπεσαν ήταν νεκρά, ενώ μερικά από αυτά ήταν τραυματισμένα από την πτώση. Έμοιαζαν με σπουργίτια και είχαν μικρό μέγεθος.
Δείγματα των ζώων έχουν σταλεί για ανάλυση και διακρίβωση της αιτίας θανάτου τους. 
 
Οι ειδικοί υποθέτουν ότι τα πουλιά πιθανόν να δηλητηριάστηκαν, καθώς κατέπεσαν την ώρα που πετούσαν. Δεν μπόρεσαν να διευκρινίσουν εάν σχετίζεται με τη νόσο των πουλερικών που πλήττει την Ασία.

 

Xamaileon News
http://anoixti-matia.blogspot.com

Οι διασημότερες φωτογραφίες "φαντασμάτων" του 20ου αιώνα

Posted: 29 Aug 2011 01:51 PM PDT

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν έχουν χαρακτηριστεί ως "οι 10 πιο διάσημες αυθεντικές φωτογραφίες φαντασμάτων" που έχουν καταγραφεί σε φωτογραφικό φιλμ τον 20 αιώνα. Το εντυπωσιακό με αυτές, είναι ότι έχουν ληφθεί δεκαετίες πριν από την εμφάνιση της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής και φυσικά του photoshop, αλλά και το ότι κάποιες είναι τόσο εμφανώς "ψεύτικες" που είναι απορίας άξιο γιατί μπήκαν στη λίστα των 10! Παραθέτουμε τις φωτογραφίες ξεκινώντας από το νούμερο 10 και τα συμπεράσματα δικά σας.

10. Κουίνσλαντ - Αυστραλία, 1946
Mία μητέρα φωτογραφίζει τον τάφο της έφηβης κόρης της στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, το 1946. Στη φωτογραφία εμφανίζεται ωστόσο ένα άγνωστο παιδί να κάθεται πάνω στον τάφο.
9. Τα πρόσωπα του πλοίου Watertown, 1924
Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1924 και δείχνει τα πρόσωπα δύο νεκρών μελών του πληρώματος του εμπορικού πλοίου S.S. Watertown. Normally. Οι δύο άνδρες είχαν πεθάνει λίγες ημέρες νωρίτερα από ασφυξία καθαρίζοντας μία δεξαμενή πετρελαίου. Το αρνητικό εξετάστηκε και δε βρέθηκε κάποια παρέμβαση.
8. Το κορίτσι στις φλόγες, 1995
Η περίφημη αυτή φωτογραφία του νεαρού κοριτσιού τραβήχτηκε στη διάρκεια πυρκαγιάς στο δημαρχείο του Σροπσάιρ, από έναν φωτογράφο που στεκόταν απέναντι. Στο αρνητικό εμφανίστηκε το κορίτσι μέσα στο φλεγόμενο κτίριο, ωστόσο παρά τις έρευνες που έγιναν δεν βρέθηκαν λείψανα που να μαρτυρούν ότι βρισκόταν εκεί. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τη νεαρή Τζέιν Τσάρμ η οποία έκαψε κατά λάθος με ένα κερί το δημαρχείο το 1677. Πριν από λίγους μήνες, δημοσιεύματα ήθελαν το μυστικό της συγκεκριμένης φωτογραφίας, να αποκαλύπτεται.
7. Η γυναίκα στο νεκροταφείο, 1991
Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι προϊόν ενός ειδικού στη φωτογράφιση παραφυσικών φαινομένων και με ειδικό εξοπλισμό. Η φωτογράφιση έγινε στο νεκροταφείο του Ιλινόι στις 10 Αυγούστου του 1991, και το αξιοπερίεργο είναι ότι η οντότητα "συνελήφθη" μέρα μεσημέρι από το φωτογραφικό φακό. Πρόκειται για γυναίκα η οποία είναι τυλιγμένη σε σάβανο της εποχής της, η οποία κάθεται πάνω σε έναν τάφο.
6. Το πνεύμα του Corroboree Rock, 1959
Ο αιδεσιμότατος του Corroboree Rock στην Αυστραλία το 1959 τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία της οντότητας που εμφανίζεται σχεδόν άυλη. Μέχρι σήμερα δεν μπορεί να δοθεί καμία εξήγηση, που ίσως να ήταν δυνατή με τη σύγχρονη τεχνολογία όπως αυτή του Photoshop, αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο το 1959.
5. Η αναμνηστική φωτογραφία, 1919
Μία... κλασική φωτογραφία φαντάσματος. Ημερομηνία λήψης 1919 από τον συνταξιούχο αξιωματούχο της ΡΑΦ που δείχνει τη μονάδα του στο Βασιλικό Ναυτικό. Στη μικρή φωτογραφία αριστερά, πίσω από τον στρατιώτη φαίνεται το πρόσωπο ενός άνδρα. Αναγνωρίστηκε ως ο μηχανικός της μονάδας Φρέντι Τζάκσον, ο οποίος ωστόσο είχε σκοτωθεί δύο μέρες νωρίτερα. Η κηδεία του είχε γίνει νωρίτερα την δια ημέρα και μάλλον δεν ήθελε να απουσιάζει από αυτή την αναμνηστική φωτογραφία.
4. «Απίστευτο κι όμως αληθινό», 1978
Μία από τις πιο περίεργες φωτογραφίες. Τραβήχτηκε από το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «Απίστευτο κι όμως αληθινό», το 1978, κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες με αρκετούς μάρτυρες στο Σάνβιλ της Καλιφόρνια σε ένα μέρος με έντονη παραφυσική δραστηριότητα. Στην ανάλυση εμφανίζεται ένας άνδρας αριστερά να ακουμπά στον τοίχο, αλλά κανείς από τους παρόντες δεν τον είδε εκείνη την ώρα. Υπάρχει μια ιστορία ότι το 1869 ένας νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του από μόλυνση όταν αυτοτραυματίστηκε με το τσεκούρι του στο σημείο όπου στέκεται ο άνδρας.
3. Ο λόρδος Combermere, 1891
Ίσως από τις παλαιότερες φωτογραφίες φαντάσματος -και η μόνη της λίστας που δεν ανήκει στον 20ο αιώνα. Ελήφθη το 1891 στη βιβλιοθήκη του Combermere Abbey. Πρόκειται για τον Λόρδο Combermere (διοικητής ιππικού), ο οποίος όμως είχε ταφεί 4 μίλια μακριά και το σπίτι ήταν κλειδωμένο και άδειο.
2. Η κ.Τσίνερι στο πίσω κάθισμα
Κατά την επίσκεψή της στον τάφο της μητέρας της το 1959 η Μάμπελ Τσίνερι θέλησε να τελειώσει το φιλμ που είχε στη μηχανή φωτογραφίζοντας τον άνδρα της στο αυτοκίνητο. Μόλις όμως εμφανίστηκαν οι φωτογραφίες διαπίστωσαν πως στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, καθόταν η μητέρα της! Μάλιστα είχε καθίσει στη συνηθισμένη θέση της περιμένοντας υπομονετικά να φύγουν για το σπίτι! Η φωτογραφία εξετάστηκε από ειδικούς οι οποίοι αποφάνθηκαν πως είναι γνήσια.
1.Η διασημότερη φωτογραφία φαντάσματος
Ίσως η πιο διάσημη φωτογραφία φαντάσματος. Ελήφθη το 1936 από φωτογράφους που είχαν σταλεί αποστολή από περιοδικό στο Norfolk της Αγγλίας. Αξιοπερίεργο με αυτή την φωτογραφία είναι ότι ενώ στις περισσότερες η οντότητα εμφανίζεται αμέσως μετά την εμφάνιση του φιλμ, σε αυτή η γυναίκα που κατεβαίνει τις σκάλες εμφανίστηκε δευτερόλεπτα πριν ανάψει το φλας! Όσο κι αν εξετάστηκε, όσο κι αναναλύθηκε από πάρα πολλούς ειδικούς δεν βρέθηκε κάποιο σημάδι παρέμβασης με συνέπεια να θεωρείται μία από τις καλύτερες του είδους της.
 
 
 
πηγή: pyles.tv
3otiko.blogspot
http://grizosgatos.blogspot.com

Τυφλοί: Τι χρώμα έχει το σκοτάδι; (video)

Posted: 29 Aug 2011 01:49 PM PDT

Από την εκπομπή "Πρωταγωνιστές" με το Σταύρο Θεοδωράκη που προβάλλεται στο Mega.



http://grizosgatos.blogspot.com

pentapostagma.gr

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ....!!!!! Mig 29 εναντίον..... F-16! Πραγματική αερομαχία.Δείτε ποιος πήρε “την ουρά” του άλλου.

Posted: 29 Aug 2011 01:44 PM PDT

Μια πραγματικά ενδιάφέρουσα αερομαχία,που σπάνια τη βλέπεις σε βίντεο.  F-16 ΕΝΑΝΤΊΟΝ Mig 29.
Δύο διαφορετικές φιλοσοφίες συγκρούονται στον αέρα.

Προσέξτε τη κάσκα του πιλότου του Mig 29! .Έχει πολύ ενδιαφέρον
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


 
 
onalert
http://volostv.blogspot.com

ΚΥΒΟΙ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ (VIDEO)

Posted: 29 Aug 2011 01:39 PM PDT

Όπως βλέπαμε την χθεσινή αναφορά με τις εικόνες του Ήλιου από τον δορυφόρο SOHO, αντικρίσαμε με έκπληξη έναν  κύβο! Να επισημάνουμε πως δεν είναι η 1η φορά που υπάρχει κύβος σε φωτογραφίες δίπλα στον Ήλιο.  Φυσικά υπάρχουν δύο περιπτώσεις, ή έχει πέσει λογοκρισία από την NASA και ο κύβος καλύπτει κάτι που δεν θέλουν να φανεί.. ή υπάρχουν κύβοι που κόβουν βόλτες στο διάστημα.. Όπως τα διαστημόπλοια των Borg στην σειρά Star Trek..
Διαλέξτε και πάρτε.




Ακολουθείστε τον σύνδεσμο παρακάτω για να το δείτε και με τα μάτια σας: 
http://sohodata.nascom.nasa.gov/cgi-bin/soho_movie_theater


Επιλέξτε Image type: LASCO3  και ημερομηνία όπως την βλέπετε στην φωτογραφία. 


Κοιτάξτε επίσης σε παλαιότερο βίντεο από τον Δεκέμβριο του 2010.
 
 
 
 
http://worldjudge2012.blogspot.com

0 Χουάρες, η πόλη των νεκρών γυναικών...

Posted: 29 Aug 2011 01:31 PM PDT

H πόλη Χουάρες του Μεξικού έχει έρθει τα τελευταία χρόνια στη δημοσιότητα λόγω των άγριων δολοφονιών γυναικών που ξεκίνησαν στην περιοχή το 1993 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Περίπου 400 γυναίκες έχουν βρει βίαιο θάνατο σε εγκλήματα που κατά ένα μεγάλο ποσοστό παραμένουν ανεξιχνίαστα, ενώ εκατοντάδες (χιλιάδες κατά μερικές πηγές) είναι και οι αγνοούμενες. Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι νεαρές, φτωχές γυναίκες, από τις οποίες το ένα τρίτο

περίπου έπεσαν θύματα απαγωγής επιστρέφοντας από τη δουλειά τους σε τοπικά εργοστάσια και κατόπιν βρέθηκαν άγρια δολοφονημένες σε διάφορα σημεία μέσα και γύρω από την πόλη. Λόγω των γεγονότων αυτών η Χουάρες αποκαλείται πόλη των νεκρών γυναικών.
Η πόλη Χουάρες ανήκει στην πολιτεία Τσιουάουα του Μεξικού και βρίσκεται στα σύνορα της χώρας με τις ΗΠΑ, πάνω στο Ρίο Γκράντε και απέναντι από το Ελ Πάσο του Τέξας. Το 2005 είχε πληθυσμό περίπου 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους ήρθαν στην πόλη την τελευταία δεκαετία, καθώς αποτελεί μια από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες πόλεις της χώρας: τις τελευταίες δεκαετίες, ειδικά μετά την εφαρμογή της NAFTA, που κατάργησε τους δασμούς στο εμπόριο μεταξύ των κρατών της βόρειας Αμερικής, εγκαθίστανται εκεί οι λεγόμενες maquiladoras, εργοστάσια που κατασκευάζουν υπεργολαβικά είδη και εξαρτήματα για μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Έτσι η Χουάρες, άλλοτε τουριστικό και παραθεριστικό κέντρο των Αμερικανών, έγινε μια πυκνοκατοικημένη εργατούπολη, η τέταρτη σε πληθυσμό του Μεξικού. Οι πάνω από 350 maquiladoras απασχολούν το 60% του εργατικού δυναμικού της Πολιτείας, με ημερομίσθιο, στην καλύτερη περίπτωση, περίπου πέντε δολλαρίων Αμερικής. Πολλοί από τους εργαζόμενους είναι φτωχοί και μένουν σε παραγκουπόλεις, ενώ ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό (περίπου 58%) είναι γυναίκες.

Στις 23 Ιανουαρίου 1993 βρέθηκε στην έρημο έξω από την πόλη το πτώμα της Άλμα Τσαβαρία, 13 χρόνων, κακοποιημένο και εγκαταλελειμμένο, και δυο μέρες μετά αυτό της 16χρονης Αντζέλικα Λούνα Βιλαλόμπος. Από τότε, την τύχη τους ακολούθησαν εκατοντάδες γυναίκες, που είτε βρέθηκαν δολοφονημένες στην έρημο είτε έπεσαν θύματα οικιακής βίας και βίαιων ληστειών: γύρω στις 380 σύμφωνα με τις αρχές,[1] πάνω από 400 σύμφωνα με τους συγγενείς των θυμάτων.[2] Εκατοντάδες είναι και οι γυναίκες που έχουν εξαφανιστεί και ακόμα αγνοούνται. Οι δολοφονίες γυναικών από τρεις το χρόνο πριν το 1993, χρονιά που συμπίπτει με την υπογραφή της NAFTA και την άνοδο σε ισχύ του καρτέλ ναρκωτικών της πόλης, δεκαπλασιάστηκαν στις τρεις το μήνα τη χρονιά εκείνη, ρυθμός που έμεινε περίπου σταθερός για τα επόμενα δώδεκα τουλάχιστον χρόνια. Τα περισσότερα από τα εγκλήματα, αρκετά από τα οποία διαπράχθηκαν από οικεία των θυμάτων πρόσωπα, περιελάμβαναν και σεξουαλική βία. Οι δολοφονίες αφορούν κυρίως νεαρές γυναίκες των κατώτερων οικονομικά τάξεων. Τα μικρότερα θύματα είναι βρέφη μερικών μηνών· η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων έχει ηλικία μικρότερη των 30 ετών, ενώ πάνω από το 50% κάτω των 19 ετών. Τα τελευταία χρόνια, τα εγκλήματα επεκτάθηκαν και στη γειτονική πόλη Τσιουάουα, πρωτεύουσα της Πολιτείας.

Οι δολοφονίες..
Περίπου το ένα τρίτο από τις δολοφονίες, γύρω στις 130, αφορά γυναίκες τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν κακοποιημένα, ακρωτηριασμένα και εγκαταλελειμμένα σε ερημικές περιοχές μέσα ή γύρω από την πόλη. Αρκετές από αυτές, γύρω στις 50, δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ καθώς βρέθηκαν αρκετό καιρό μετά το θάνατό τους. Η συντριπτική πλειοψηφία από αυτές τις γυναίκες εξαφανίστηκαν ή δολοφονήθηκαν καθώς επέστρεφαν από τη δουλειά τους στη maquila ή πήγαιναν σε βραδινά μαθήματα. Αρκετές από αυτές κρατήθηκαν αιχμάλωτες για αρκετές μέρες πριν δολοφονηθούν. Οι δολοφονίες αυτές έχουν πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ τους: τη σεξουαλική κακοποίηση, μερικές φορές και τον ακρωτηριασμό, το θάνατο από ξυλοδαρμό ή στραγγαλισμό, και την εγκατάλειψη του πτώματος (που αρκετές φορές τυλίγεται μέσα σε μια κουβέρτα ή καίγεται προκειμένου να μην αναγνωριστεί) σε μια ερημική περιοχή. Σε ορισμένα από τα πτώματα, οι ακρωτηριασμοί ακολουθούν συγκεκριμένο μοτίβο: το δεξί στήθος έχει αποκοπεί με μαχαίρι, ενώ η αριστερή θηλή με τα δόντια. Αρκετές φορές στην ίδια τοποθεσία ανακαλύπτονται πολλά πτώματα: στις 6 Νοεμβρίου του 2001, βρέθηκαν τα πτώματα οκτώ γυναικών σε ένα παλιό χωράφι βαμβακιού κοντά στο κέντρο της πόλης και στις 17 Φεβρουαρίου 2003, σε περιοχή βορειοδυτικά της πόλης, τεσσάρων ακόμα. Σε μία και μόνη περιοχή της πόλης, την Lote Bravo, έχουν κατά καιρούς βρεθεί τα πτώματα δεκαεννιά θυμάτων.

Υπεύθυνοι και αίτια
Οι περισσότερες από τις υποθέσεις παραμένουν έως και σήμερα ανεξιχνίαστες. Ο βασικός ύποπτος κατά το μεξικανικό κράτος ήταν ο Αιγύπτιος χημικός Αμπντέλ Σαρίφ, που εκτίει ποινή 20 χρόνων στις φυλακές της χώρας, καταδικασμένος για βιασμούς και μερικούς από τους πρώτους φόνους γυναικών. Όταν οι δολοφονίες συνεχίστηκαν, μετά τη σύλληψή του το 1995, η αστυνομία συνέλαβε τα μέλη μιας τοπικής συμμορίας, των Los Rebeldes, ισχυριζόμενη ότι πληρώνονταν από τον Σαρίφ, που βρισκόταν στη φυλακή, για να δολοφονούν γυναίκες. Το ίδιο σενάριο επαναλήφθηκε το 1999, και αφού η προηγούμενη θεωρία κατέρρευσε στα δικαστήρια, όταν οι αρχές κατηγόρησαν μια ομάδα οδηγών, τους Los Choferes, που δούλευαν στα λεωφορεία που μετακινούσαν τις εργάτριες από και προς τις maquilas, ότι και αυτοί έπαιρναν εντολές και χρήματα από τον Σαρίφ προκειμένου να συνεχίζουν τις δολοφονίες.

Οδηγοί ήταν και τα δυο άτομα που συνελήφθησαν λίγες μέρες μετά την ανακάλυψη των οκτώ πτωμάτων στο βαμβακοχώραφο. Οι δυο κατήγγειλαν ότι βασανίστηκαν από την αστυνομία προκειμένου να τους αποσπαστούν ομολογίες, καταγγελία που έχουν κάνει κι άλλοι κατηγορούμενοι για σχετικές υποθέσεις. Ο δικηγόρος του ενός κατηγορούμενου, ο Μάριο Εσκομπέντο Ανάγια, σκοτώθηκε το 2002 από την πολιτειακή αστυνομία, που τον θεώρησε κακοποιό και τον καταδίωξε. Ο πελάτης του πέθανε στη φυλακή κατά τη διάρκεια εγχείρησης, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο δικηγόρος του άλλου, Σέρχιο Ντάντε Αλμαράζ, εκτελέστηκε εν ψυχρώ στο κέντρο της πόλης στις 25 Ιανουαρίου του 2006. Ο Αλμαράζ είχε πετύχει την αθώωση του κατηγορούμενου οδηγού και λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του είχε κηρύξει την Κόνυ Βελάρντε, ειδική εισαγγελέα που είχε ασχοληθεί με τις δολοφονίες των γυναικών, υπεύθυνη για οτιδήποτε του συνέβαινε.
Η χαρακτηριστικότερη μορφή διαμαρτυρίας στη Χουάρες είναι οι ροζ σταυροί, που τοποθετούνται στις εισόδους τις πόλης και στα σημεία όπου κατά καιρούς έχουν βρεθεί δολοφονημένες γυναίκες, ή βάφονται στους τηλεφωνικούς στύλους, συχνά συνοδευόμενοι από τα ονόματα και φωτογραφίες των θυμάτων και επιγραφές όπως Ni Una Mas (Ούτε Μία Παραπάνω), Justicia (Δικαιοσύνη) κ.α.

Aφορμή για την ανάρτηση στάθηκε η προβολή  της συγκλονιστικής ταινίας απο το star  Bordertown με την Τζένιφερ Λόπεζ .

http://ektiesthisi.blogspot.com

ΜΥΘΟΜΑΝΙΑ Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί για τους μυθομανείς

Posted: 29 Aug 2011 01:21 PM PDT

Ίσως και στο δικό σας κύκλο να υπάρχει αυτός που, μόλις ανοίξει το στόμα του, ξέρετε ότι θα πει ψέματα και ακόμα και όταν σας λέει «καλημέρα» κοιτάτε αν έχει βγει ο ήλιος. Μπορεί τα μικρά ψέματα, π.χ. για την ηλικία μας ή για το πόσο πολύ πηγαίνει σε μια φίλη μας το καινούργιο της κούρεμα, να είναι μέρος της ζωής και σε ένα βαθμό αναμενόμενα, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο και αποκτά παθολογική διάσταση.
Γιατί λέμε ψέματα στην καθημερινότητά μας; Το ψέμα και η υπερβολή είναι κομμάτι της καθημερινότητας. Όλοι κάποια στιγμή λέμε μικρά ή μεγάλα ψέματα, για να δικαιολογηθούμε, να προστατέψουμε εμάς και τους γύρω μας από μια αλήθεια που πληγώνει, να κερδίσουμε κάτι ή να πληγώσουμε κάποιον. Χρησιμοποιούμε το ψέμα από φόβο, ανασφάλεια, όταν θέλουμε να δείξουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε.
Πότε το ψέμα γίνεται παθολογικό; Είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε τον υπερβολικό και τον ψεύτη από το μυθομανή. Η βασική διαφορά ανάμεσα στους δύο είναι ότι ο δεύτερος συχνά χάνει την αίσθηση της πραγματικότητας και ενώ ξεκινά τη φανταστική του ιστόρηση έχοντας πλήρη συναίσθηση της πράξης του, αργότερα μπορεί και ο ίδιος να πιστέψει το μύθο που έπλασε. Το ψέμα τού έχει γίνει δευτέρη φύση, το χρησιμοποιεί συστηματικά, ακόμα και χωρίς εμφανές συμφέρον. Δεν λέει ψέματα μόνο για να κερδίσει κάτι, αλλά και για να αισθανθεί ότι ξεγελά. Η μυθομανία είναι μια διαταραχή της προσωπικότητας που χρειάζεται βοήθεια, αφού ο μυθομανής ζει μια ψεύτικη ζωή. Σπανίως, μπορεί να είναι και σύμπτωμα σοβαρότερης ψυχοπαθολογίας, όπως η μανία.
Το προφίλ του μυθομανούςΒασικό χαρακτηριστικό του μυθομανούς είναι η έλλειψη αναστολών, η απουσία ισχυ-ρών ηθικών κωδικών και αξιών. Συνήθως πρόκειται για άτομα μοναχικά, που μέ-σα στον παραμυθένιο κόσμο τους αισθάνονται πιο άνετα. Ωστόσο, δεν αποκλείονται και περιπτώσεις πολύ κοινωνικών ατόμων, που χρησιμοποιούν το ψέμα για να αυξήσουν την προβολή τους.
Πού μπορεί να οφείλεται η μυθομανία; Σημαντικό ρόλο παίζει η αντίδραση των άλλων στο πρώτο μας ψέμα. Αν γίνει πιστευτό και επιβραβευτούμε, είναι πιθανό να το επαναλάβουμε και να εντάξουμε αυτή την πρακτική στην καθημερινή μας ζωή. Φυσικά, ιδιαίτερα σημαντικά είναι και τα παιδικά μας χρόνια. Μπορεί, για παράδειγμα, όταν ήμασταν παιδιά, να λέγαμε ψέματα για να εντυπωσιάσουμε τους γονείς μας ή, αν αυτοί ήταν απόντες, να χρειαζόταν να τους πλάθουμε στη φαντασία μας και έτσι να συνηθίσαμε να ζούμε σε μια δική μας πραγματικότητα. Μπορεί, ακόμα, το περιβάλλον μας να ήταν πολύ απαιτητικό, γεγονός που μας οδήγησε στο να δείχνουμε με ψέματα αυτό που οι άλλοι περίμεναν από εμάς. Τα ψέματα, επομένως, μπορεί να αποτελούν την προσπάθεια να «κερδίσουμε» τους γύρω μας ή έναν τρόπο να τους εξουσιάσουμε. Στοχεύουν στο να μας κάνουν το επίκεντρο της προσοχής, είναι η προσπάθειά μας να μας αγαπήσουν.
Τι προβλήματα δημιουργεί; Μπορεί σκοπός του μυθομανούς να είναι η ανάπτυξη σχέσης συμπάθειας και το να γίνει ελκυστικός, τελικά όμως τα ψέματά του καταλήγουν να ενισχύουν τη μοναξιά του, την ανασφάλεια και συνήθως τον οδηγούν σε καινούργια ψέματα. Δυστυχώς, η μυθομανία είναι μια πάθηση που συχνά αργεί να γίνει αντιληπτή από το περιβάλλον του μυθοπλάστη, ιδιαίτερα αν ο ασθενής είναι καλός σε αυτό. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για μια δεύτερη πραγματικότητα, αργά ή γρήγορα προκαλεί προβλήματα στην επικοινωνία. Έτσι, μπορεί αρχικά ο μυθομανής να δημιουργεί προβλήματα στους άλλους -κυρίως σε όσους δεν ξέρουν τι συμβαίνει, ώστε να προστατευτούν-, αλλά στη συνέχεια, όταν πια το περιβάλλον του καταλάβει τι συμβαίνει, δημιουργούνται προβλήματα και στον ίδιο, γι' αυτό και πολλοί μυθομανείς αλλάζουν περιβάλλον όταν αποκαλύπτονται.
Πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε σε ένα μυθομανή; Όσοι γνωρίζουμε έναν τέτοιον άνθρωπο, συχνά αναρωτιόμαστε πώς να τον αντιμετωπίσουμε. Αν τον συμπαθούμε, απλά δεχόμαστε το πρόβλημα και συνεχίζουμε· αν πάλι δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις, σκεφτόμαστε μήπως θα έπρεπε να του πετάξουμε κατάμουτρα την αλήθεια, ότι ξέρουμε πως λέει ψέματα. Εδώ δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Για ορισμένους, η ειλικρινής στάση μπορεί να τους «ξυπνήσει» και να τους κάνει να προσπαθήσουν να σταματήσουν τα ψέματα, ενώ κάποιους άλλους να τους αποσταθεροποιήσει περισσότερο.
Αντιμετωπίζεται το πρόβλημα; Δυστυχώς, για το ψέμα αυτό καθαυτό δεν υπάρχει φάρμακο. Η αντιμετώπιση της πάθησης αυτής χρειάζεται υπομονή και στήριξη. Αρχικά ο μυθομανής πρέπει να παραδεχτεί στον εαυτό του και έπειτα σε κάποιον που εμπιστεύεται ότι έχει πρόβλημα, καθώς και να αποδεχτεί τον εαυτό του, αφού η μυθομανία συχνά είναι ένδειξη απόρριψης του εαυτού. Εξίσου αναγκαίο είναι να προσπαθήσει να καταλάβει, με τη βοήθεια ενός ειδικού, από πού προέρχεται αυτή η «ανάγκη», όπως για παράδειγμα αν λέγονταν ψέματα στην οικογένεια, ενώ μπορεί να χρειαστεί ψυχολογική-ψυχοθεραπευτική υποστήριξη, καθώς ενδέχεται πίσω από τη μυθομανία να υποβόσκει κάποια άλλη ψυχοπαθολογία. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μόνο που μπορεί να αλλάξει τη συνήθεια ενός ανθρώπου να χρησιμοποιεί το ψέμα είναι η τραυματική αποτυχία της στρατηγικής του, δηλαδή το «ξεσκέπασμα» των ψεμάτων του.
Ποια «σημάδια» πρέπει να μας ανησυχήσουν;   Όταν τα οικεία πρόσωπα δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος και αρχίζουν να πιστεύουν και οι ίδιοι τους μύθους που διαδίδει ο πάσχων.
  Όταν το ψέμα δεν είναι μεμονωμένο, αλλά επαναλαμβάνεται.
  Όταν ο πάσχων υπερασπίζεται το ένα ψέμα με κάποιο άλλο, που μπορεί να είναι μεγαλύτερο.
  Όταν τα ψέματα λέγονται χωρίς εμφανές κίνητρο, αλλά περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους ή από συνήθεια.
Ψέματα παιδιών - μυστικά ενηλίκων Τα παιδιά είναι φυσιολογικό να λένε ψέματα, τα οποία έχουν πολλές σημασίες. Μπορεί να πηγάζουν από το ότι δεν διακρίνουν το πραγματικό από το φανταστικό, από την ανάγκη τους να εξασφαλίσουν την αγάπη των άλλων ή να προστατέψουν τα μυστικά τους από τους μεγάλους. Μπορεί, ωστόσο, η μυθομανία να είναι φυσική όσο είμαστε μικροί, γίνεται όμως προβληματική όταν μας συνοδεύει στην ενήλικη ζωή.

 
 
http://ta-psagmena.blogspot.com
http://godady.pblogs.gr 

Τα 5 πιο ανατριχιαστικά μυστήρια που ακόμα δεν έχουν εξιχνιαστεί (photos)

Posted: 29 Aug 2011 01:14 PM PDT

Οι αστικοί μύθοι και οι τρομακτικές ιστορίες πάντα μας γοητεύουν, είτε επειδή ταράζουν τα νερά μιας βαρετής βραδιάς με την παρέα είτε απλώς επειδή, όσο κι αν είμαστε δύσπιστοι με τις υποτιθέμενες έγκυρες πηγές τους, μπλέκουν εύστοχα την πραγματικότητα με το άγνωστο και μας κάνουν να ανατριχιάσουμε.
 
Πρόσφατα λοιπόν ανακαλύψαμε ότι εκτός από τους δικούς μας, ελληνικότατους αστικούς μύθους υπάρχουν και άκρως μυστηριώδεις… υπεραστικοί μύθοι, ιστορίες από μακρινές χώρες και προφορικές αφηγήσεις πραγματικών(;) γεγονότων που έχουν εξίσου δυνατές επιπτώσεις στα νεύρα των πιο ευαίσθητων. Διαβάστε παρακάτω πέντε ιστορίες που δεν είναι ευρέως γνωστές, είναι όμως άκρως ενδιαφέρουσες.

  • Το ολλανδικό πλοίο-φάντασμα
Είναι Φεβρουάριος του 1948 και πολλά καράβια που πλέουν στα ανοιχτά της Ινδονησίας λαμβάνουν επείγοντα σήματα κινδύνου από την ολλανδική φρεγάτα SS Ourang Medan. Το ανατριχιαστικό μήνυμα αναφέρει: «Όλοι οι αξιωματικοί και ο καπετάνιος είναι νεκροί πάνω στο κατάστρωμα και την γέφυρα. Πιθανότατα όλο το πλήρωμα είναι νεκρό». Στην συνέχεια, λαμβάνονται ακατάληπτα σήματα μορς και τελικά μία λέξη: «Πεθαίνω».
Όταν η ομάδα διάσωσης πλησιάζει το πλοίο λίγες ώρες αργότερα, το σκηνικό που αντικρίζει είναι το εξής: Όλο το πλήρωμα κείτεται νεκρό, με τα μάτια ανοιχτά και τα πρόσωπα στραμμένα προς τον ήλιο, ενώ τα χέρια τους ήταν παρατεταμένα και τα πρόσωπά τους ανέδιδαν τρόμο. Ακόμη και ο σκύλος του πλοίου βρίσκεται νεκρός, ενώ καθώς η ομάδα διάσωσης πλησιάζει στον υπερθερμασμένο καυστήρα, νιώθει ένα ρίγος. Ξαφνικά, εμφανίζεται καπνός, και η ομάδα μόλις που προλαβαίνει να αποβιβαστεί πριν το Ourang Medan εκραγεί και βυθιστεί. Εξήντα τρία χρόνια μετά, το μυστήριο της φρίκης στην φρεγάτα παραμένει άλυτο.

  • Η γυναίκα-ζόμπι της Αϊτής
5 ανατριχιαστικά μυστήρια που δεν έχετε ξανακούσει (2)

Η Felicia Felix-Mentor πέθανε το 1907, μετά από το χτύπημα μιας ξαφνικής αρρώστιας, τα χαρακτηριστικά της οποίας συμπίπτουν με τις ενδείξεις των παραδόσεων της Αϊτής που σχετίζονται με την μετατροπή σε… ζόμπι. Περίπου 30 χρόνια μετά, μία γυναίκα εμφανίστηκε να περιφέρεται στους δρόμους της περιοχής –κάποιοι ανέφεραν πως ήταν γυμνή, ενώ άλλες πηγές υποστήριξαν πως την είδαν με κουρελιασμένα ρούχα- και κατευθύνθηκε προς ένα αγρόκτημα, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά της ανήκε στον πατέρα της.
Οι ιδιοκτήτες της φάρμας αναγνώρισαν στο πρόσωπό της την μακαρίτισσα Felicia Felix, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο σύζυγος της «εκλιπούσης». Λόγω της ασθενικής όψης της, μεταφέρθηκε στο κυβερνητικό νοσοκομείο. Ο γιατρός που την εξέτασε φέρεται να είπε γι' αυτήν: «Τα περιστασιακά ξεσπάσματα γέλιου της στερούνταν νοήματος, ενώ πολύ συχνά μιλούσε για τον εαυτό της είτε στο πρώτο είτε στο τρίτο πρόσωπο, χωρίς να συνειδητοποιεί την διαφορά. Δεν είχε αίσθηση του χρόνου και ήταν μάλλον αδιάφορη για τους γύρω της».

  • Τα ίχνη του διαβόλου
5 ανατριχιαστικά μυστήρια που δεν έχετε ξανακούσει (3)
Στην επαρχιακή πόλη Devon της νοτιοανατολικής Αγγλίας, ο χειμώνας του 1855 ήταν αρκετά βαρύς και το χιόνι είχε καλύψει όλη την εξοχή αλλά και τα σπίτια. Την νύχτα της 8ης Φεβρουαρίου, μετά από ακόμη μία μίνι χιονόπτωση, εμφανίστηκαν στην άσπρη επιφάνεια ίχνη που έμοιαζαν με ζώου. Τα χνάρια, που είχαν βάθος περίπου 6 εκατοστά και απείχαν το ένα από το άλλο 20 εκατοστά, συνέχιζαν την απολύτως ευθεία πορεία τους επί 160 χιλιόμετρα(!) και περνούσαν πάνω από όποιο εμπόδιο συναντούσαν στον διάβα τους, αφήνοντας ίχνη και εκεί. Χνάρια βρέθηκαν πάνω σε στέγες σπιτιών, πάνω σε παγωμένα ποτάμια, σε στοίβες από άχυρα, ακόμη και σε πολύ λεπτούς αγωγούς. Μάλιστα, υπήρξαν πολλές μαρτυρίες ότι μία «διαβολική φιγούρα» έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή του Devon εκείνες τις ημέρες. Πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2009, ανάλογα ίχνη επανεμφανίστηκαν στην ίδια περιοχή, τα οποία μπορείτε να δείτε στην πιο πάνω φωτογραφία.

  • Η εξαφάνιση του δρομέα
O James Worson, κάτοικος της αγγλικής πόλης Leamington, περηφανευόταν πολύ για την ταχύτητα με την οποία μπορούσε να τρέξει. Οι φίλοι του λοιπόν τον προκάλεσαν να τρέξει μια μεγάλη απόσταση μεταξύ του Leamington και του Coventry που περνούσε μέσα από ένα δάσος. Ο Worson δέχτηκε και ξεκίνησε για να διανύσει αυτή την διαδρομή σε χρόνο ρεκόρ στις 3 Σεπτεμβρίου του 1873. Πίσω του, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν δύο φίλοι του, ο Hammerson Burns και ο Barham Wise με μια άμαξα και μια φωτογραφική μηχανή ανά χείρας.
Και ενώ τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής κυλούσαν κανονικά, σύμφωνα με τους δύο παρατηρητές και ο Worson δεν έφυγε ποτέ από τα μάτια τους, ξαφνικά είδαν τον φίλο τους να σκοντάφτει και το σώμα του να παίρνει κλίση προς τα μπροστά, έτοιμο να πέσει. Αντί να ακολουθήσει όμως η πτώση του στο έδαφος, το μόνο που ακούστηκε ήταν κατά τα λεγόμενα των δύο φίλων η πιο ανατριχιαστική κραυγή που έχουν ακούσει ποτέ, η οποία μάλιστα διήρκεσε λίγα δέκατα του δευτερολέπτου. Και πριν ο Worson πέσει στο έδαφος… εξαφανίστηκε. Κανείς ποτέ δεν έμαθε τι απέγινε ο δρομέας, ενώ η φωτογραφική μηχανή των «ακολούθων» του αποτύπωσε τα ίχνη των ποδιών του, που ξαφνικά σταμάτησαν στο σημείο της εξαφάνισης. Τα λαγωνικά της βρετανικής αστυνομίας, για κάποιο λόγο, δεν πλησίασαν καν το σημείο της (σχεδόν) πτώσης του.

  • Το φάντασμα της φωτογραφίας
5 ανατριχιαστικά μυστήρια που δεν έχετε ξανακούσει (4)

Η ανατριχιαστική φωτογραφία που βλέπετε δίπλα τραβήχτηκε το 1919 και ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόλις το 1975 από έναν εκ των εικονιζόμενων. Η φωτογραφία απεικονίζει μία ομάδα της RAF που υπηρέτησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και αν αναρωτιέστε πού βρίσκεται το ανατριχιαστικό, παρατηρήστε την φιγούρα που αχνοφαίνεται πίσω από το πρόσωπο στον κύκλο. Πρόκειται για τον Freddy Jackson, μηχανικό της βρετανικής αεροπορίας, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες είχε βρει τον θάνατο λόγω ατυχήματος στις προπέλες ενός αεροσκάφους δύο μέρες πριν τραβηχτεί αυτή η φωτογραφία. Μάλιστα, η κηδεία του είχε τελεστεί την ημέρα της λήψης. Ακόμη κι αν είμαστε πολύ δύσπιστοι, η «αχνή» φιγούρα του, μισοκρυμμένη πίσω από τον αξιωματικό αρκεί για να μας… σηκωθεί η τρίχα.
 
 
 
http://trapouloxarto.blogspot.com
http://a-pistefto.blogspot.com

Κουβαλάει την καρδιά του σε τσάντα

Posted: 29 Aug 2011 01:10 PM PDT


Το μόνο πράγμα που δεν ξεχνά ο Matthew Green κάθε φορά που φεύγει από το νοσοκομείο είναι η τσάντα που τον κρατά στη ζωή. 


Ο 40χρονος πατέρας κουβαλάει την καρδιά του μέσα σε μια τσάντα μεταφοράς, καθώς είναι ο πρώτο βρετανός ο οποίος πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο με μια εξ ολοκλήρου τεχνητή καρδιά.


Το μηχάνημα που έχει τοποθετηθεί στο στέρνο του είναι λίγο μεγαλύτερο από μια ανθρώπινη καρδιά και ζυγίζει κάτι λιγότερο από 170 γραμμάρια.
Βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό του με τη βοήθεια μιας αντλίας και μιας μπαταρίας που υπάρχουν στην τσάντα.


Ανά τον κόσμο έχουν τοποθετηθεί περίπου 900 ανάλογα μηχανήματα σε ανθρώπους με καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά ο κ. Green είναι ο πρώτος Βρετανός που υποβάλλεται σε αυτήν την επέμβαση.
Η κατάσταση του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Έπασχε από χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και το κατάλληλο μόσχευμα αργούσε να βρεθεί, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του.

Η τεχνητή καρδιά μπορεί να «ζήσει» για 50 χρόνια, αλλά οι ασθενείς στους οποίους τοποθετείται τη χρησιμοποιούν για διάστημα τριών χρόνων, μέχρι να βρεθεί συμβατός δότης. http://www.planitikos.com 

"Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους." Δείτε ένα συγκλονιστικό άρθρο.

Posted: 29 Aug 2011 01:03 PM PDT

Γράφει ο Νατσιός Δημήτρης, δάσκαλος.
Ίσως ο λόγος μου, σήμερα, να είναι επιτάφιος, επικήδειος επάνω στο άταφο σώμα της Παιδείας μας, της πάλαι ποτέ Εθνικής και νυν νεοταξικής και καλύτερα δαιμονικής. "Το κακό θα έρθει από τους διαβασμένους" έλεγε ο Πατροκοσμάς... και το κακό ήρθε!

Η παιδεία...
"Παιδεία, εστί ου την υδρίαν πληρώσαι, αλλά ανάψαι αυτήν." (Πλάτωνας.) Η Παιδεία είναι, όχι το γέμισμα του άδειου δοχείου (ο εγκέφαλος του παιδιού) , αλλά άναμμα ψυχής, είναι φώς. Η παιδεία με αξίες, η σπουδαιότητα της αγωγής που πρέπει να λαμβάνει ο άνθρωπος στη παιδική ηλικία. Ο λόγος του Πατροκοσμά είναι αδυσώπητος: "Είναι μια μηλιά και κάνει ξινά μήλα. Εμείς τώρα τι πρέπει να κατηγορησούμε, τα μήλα ή τη μηλιά; Φυσικά τη μηλιά. Λοιπόν κάνετε καλά εσείς οι γονείς, οι δάσκαλοι συμπληρώνω, όπου είστενε η μηλιά, να γίνονται και τα μήλα γλυκά. Εκ γαρ του...
καρπού το δένδρον γινώσκεται".
 Τώρα είμαστε σε κρίση, δηλαδή σε σάπισμα...
Και για να φθάσουμε στο σάπισμα των καρπών, έπρεπε να πληγούν καίρια πρώτα οι γονείς, μετά οι δάσκαλοι και τελευταίοι, μέσω των βιβλίων, οι μαθητές.

Ο Έλληνας, ο Ρωμιός, ο Γραικός -όλα δικά μας είναι- υποκορίστηκε, έγινε Γραικύλος. Νόμισε ο δυστυχής πως αν παραμείνει Έλληνας, όπως τον έμαθαν οι πατεράδες του, θα μείνει πίσω, θα είναι συντηρητικός. "Έκοψε" δρόμο, έχασε τον προσανατολισμό του, βρέθηκε στο γκρεμό. Τον έφαγε η πρόοδος η πολλή, η αχώνευτη.

Ύψωσε σε Εθνικό ιδεώδες έναν "πολιτισμό" (Δύση) διαφορετικό από πολλές απόψεις από τον δικό του, μόνο και μόνο επειδή ήταν υλικά υπέρτερος! Η λαϊκή θυμοσοφία συνόψισε ευθύβολα την περιρρέουσα σκυβαλοκρατία: "τα λίγα βγαίνουν με κόπο, τα πολλά με κόλπο! "

Πάχυνε το σώμα του, φτώχυνε η ψυχή του.

Αλλάζει τον τρόπο ανατροφής των παιδιών του.
Ανατρέφει μοσχοανθρεμμένους μοναχογιούς και μοναχοκόρες, παρέχοντάς τους άφθονα υλικά αγαθά, γιατί δεν μπορούσε να τους προσφέρει το φυσικό λίπασμα της ανατροφής των παιδιών, την αγάπη, γιατί "όσο πλεονάζεις τω πλούτω τοσούπω ελλείπεις τη αγάπη" (Μέγας Βασίλειος).

Λησμόνησε ο αξιοθρήνητος το ευλογημένο "όχι".

Φοβήθηκε μην τον πούν οπισθοδρομικό.
Έτρεμε, όπως προείαμε, και τις λοιδορίες των κατ΄επάγγελμα προοδευτικών... 

Γιατί Παιδεία θα πει γλώσσα. 
Και η Ελληνική γλώσσα είναι πρώτα δουλειά της μάνας.
Οι μαστοί είναι τρείς. 
Οι δυο για το γάλα και ο τρίτος το στόμα της, η λαλιά της, η γνήσια και άδολη πηγή της γλώσσας. Όταν αυτός ο δροσερός σταλακτίτης στερεύει, τότε αντικαθίσταται από το αναίσχυντο στόμα της τηλοψίας. 

Σειρά έχει ο δάσκαλος.
Καταστρέψαμε τον δάσκαλο ως θεμέλιο και ψυχή του σχολείου, για να τον μεταβάλλουμε σε συνδικαλιστή και φροντιστή., σε πρότυπο ιδιοτέλειας και αδιαφορίας, σε πανταροκυνηγό που ξέρει απλώς να έχει διεκδικήσεις και να πολιτικολογεί. 
Δεν καταλαβαινουμε πως καλό είναι το σχολείο με αφοσιωμένους δασκάλους, με δασκάλους οι οποίοι, μετ΄επιστήμης, χαλυβδώνουν τα παιδιά με ψυχή και Χριστό, με φιλοπατρία και φιλοτιμία, με πρότυπο τον άγιο και τον ήρωα, τον Πατροκοσμά και τον Καραϊσκάκη. 

Ο λαός μας έλεγε: "κάλλιο γνώση παρά γρόσι".

Τώρα η γνώση υποκλίνεται στην πληροφορία, στο εφήμερο, στο άχρηστο, για να καταλήξουμε σε έναν νέο τύπο ανθρώπου: στον μορφωμένο βάρβαρο.
O tempora o mores... 
και για όσους δεν καταλάβαν...
"ώ καιροί, ώ ήθη!"

Από το περιοδικό ΡΩΜΝΙΟC. Περιοδικό του Κέντρου ενότητος και μελέτης - προβολής των αξιών μας "ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ". 
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com

Δείτε τι ζημιά κάνει το δάγκωμα ενός μικρού καρχαρία!!(video)

Posted: 29 Aug 2011 12:53 PM PDT







http://volostv.blogspot.com

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ώρα για τηλεσκόπια…

Posted: 29 Aug 2011 09:33 AM PDT

Τις επόμενες ημέρες και ιδιαίτερα στις αρχές του Σεπτεμβρίου στρέψτε το τηλεσκόπιό σας προς τον ουρανό. Θα έχετε ίσως τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα από τα πιο θεαματικά φαινόμενα στο Σύμπαν. Την έκρηξη ενός σουπερνόβα!

Ο σουπερνόβα ανιχνεύθηκε από τα τηλεσκόπια στις 24 Αυγούστου σε έναν γαλαξία στον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου, στον ουρανό του Βορείου Ημισφαιρίου. Απέχει μόλις 21 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη και είναι ο κοντινότερος που έχει σημειωθεί από το 1973. Οι αστρονόμοι θεωρούν ότι τον «συνέλαβαν» στα πρώτα στάδια της έκρηξής του και αναμένουν ότι η λαμπρότητά του θα αυξηθεί στο επόμενο διάστημα φθάνοντας την κορύφωσή της τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.
Όπως αποκαλύπτει Το Βήμα, η ανακάλυψη ενός τέτοιου φαινομένου τόσο νωρίς και τόσο κοντά είναι σπάνια και έχει προκαλέσει ενθουσιασμό και αδημονία στους επιστήμονες, οι οποίοι το έχουν ήδη αποκαλέσει «σουπερνόβα μιας γενιάς».
Οι αστρονόμοι του αμερικανικού Εθνικού Εργαστηρίου Λόρενς Μπέρκλεϊ και του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ που έκαναν την ανακάλυψη προβλέπουν ότι ο PTF11kly, όπως ονομάστηκε. θα αποτελέσει έναν από τους σουπερνόβα που θα μελετηθούν περισσότερο στην Ιστορία, προσφέροντας σημαντικές γνώσεις και συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στην καλύτερη κατανόηση της επέκτασης του Σύμπαντος και της μυστηριώδους σκοτεινής ύλης.
Ηδη, όπως αναφέρεται, στην επιστημονική κοινότητα επικρατεί αναβρασμός με τους τους ειδικούς να προσπαθούν να παρακολουθήσουν το φαινόμενο με όσο το δυνατόν περισσότερα τηλεσκόπια, συμεριλαμβανομένου του Hubble. Ο PTF11kly δεν θα είναι ορατός με γυμνό μάτι, δεν αποκλείεται όμως να μπορέσετε να πάρετε μια γεύση του με ένα καλό ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο.



http://www.newsbomb.gr
http://www.techandtech.gr

Motocrossboard – μια μηχανή πιο xtreme… (video)

Posted: 29 Aug 2011 09:07 AM PDT

Ο κύριος Keel που το δημιούργησε λέει πως το Motocrossboard δεν είναι ένα skateboard…

Είναι μια «…λight motorcycle that the rider stands on while controlling the throttle and brake with a handheld control unit». Με άλλα λόγια μια μηχανή που έχει γκάζι φρένο και ρυθμίζει κανείς εύκολα την κίνηση.

Το αρχικό πρωτότυπο το έχουν επιλέξει δε οι άνθρωποι του Βarber Vintage Motorsports Museum, ένα μουσείο στην Alabama των ΗΠΑ, μουσείο που θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο για μηχανές. Εκεί θα βρεθεί το αρχικό MXB MOTO-MX πρωτότυπο.

Τα μηχανήματα αυτά πάντως είναι έτοιμα για το εμπόριο…
Ο κος Keel τα θεωρεί μια φυσική εξέλιξη των αθλημάτων με επιφάνειες όπως τα skate και όχι μόνο., Ο αναβάτης μπορεί να κατευθύνει ένα Motocrossboard με το βάρος και την κλίση του ενώ το κάνει όπως το snowboarding με τον Keel να λέει όμως πως η εκμάθηση του Motocrossboard είναι ευκολότερη από το snowboard.
Μετά από 10 χρόνια σκληρής δουλειάς τέσσερα Motocrossboards θα βγουν στην αγορά όπως λέει το gizmag:
Είναι το 2012 MXB Shocker, πιο ελαφρύ από το μοντέλο του 2011 με βάρος μόλις 30 κιλά. Θα φτάσει τα 29 χλμ/ώρα ενώ η επιλογή θα γίνεται είτε με ένα SLA battery pack και αυτονομία 12.8 χιλιόμετρα, είτε με το LiFePO4 battery pack που θα φτάνει τα 58 χιλιόμετρα.
Το 2012 MXB Shocker έχει από $1,699 μέχρι και $2,399…






http://www.gadgetfreak.gr
http://asovaros.tumblr.com

Ανακαλύφθηκε αντιγηραντική ουσία

Posted: 29 Aug 2011 08:15 AM PDT

Ανανεώθηκαν οι ελπίδες των ανθρώπων ότι κάποια μέρα θα βρεθεί το «ελιξίριο» που θα επιβραδύνει τη γήρανση, καθώς ερευνητές στις ΗΠΑ κατάφεραν να παρατείνουν σημαντικά τη ζωή παχύσαρκων ποντικιών, χορηγώντας τους μια ειδικά σχεδιασμένη ουσία. ..

Η ουσία SRT-1720 προστατεύει τα πειραματόζωα από τις συνήθεις ασθένειες της παχυσαρκίας μειώνοντας την ποσότητα λίπους στο ήπαρ και αυξάνοντας παράλληλα την ευαισθησία τους στην ινσουλίνη. Με τον τρόπο αυτό, σε συνδυασμό με άλλες θετικές επιπτώσεις για την υγεία, η ουσία επέτρεψε στα ποντίκια να ζήσουν κατά μέσο όρο 44% περισσότερο χρόνο σε σχέση με όσα δεν είχαν πάρει την SRT-1720. Οι ερευνητές, με επικεφαλής το γεροντολόγο Ραφαέλ ντε Κάμπο του Εργαστηρίου Πειραματικής Γεροντολογίας του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Γήρανσης, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο νέο επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports», σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ήδη κάνουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους με φάρμακα συγγενικά με το SRT-1720. Η ουσία έχει αναπτυχθεί από την μικρή αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Sirtris, την οποία έχει δημιουργήσει ο βιολόγος της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ Ντέιβιντ Σινκλέρ, μαζί με τον Κάμπο.

«Η έρευνα δείχνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σχεδιασμού νέου τύπου μορίων που είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής και στην καταπολέμηση στα θηλαστικά ποικίλων ασθενειών σχετικών με τη γήρανση», δήλωσε ο δρ Κάμπο. Η νέα μελέτη έρχεται να αποκαταστήσει την SRT-1720 ως μια πολλά υποσχόμενη ουσία, καθώς μια προηγούμενη έρευνα είχε αμφισβητήσει την αντιγηραντική χρησιμότητά της.

Ορισμένοι επιστήμονες, από την άλλη, επισημαίνουν μια αρνητική πλευρά: το γεγονός ότι ένα τέτοιο φάρμακο ουσιαστικά καθιστά «υγιεινό» το να είναι κανείς παχύσαρκος! Όμως οι ερευνητές, όπως επεσήμαναν, αποσκοπούν σε κάτι διαφορετικό: στο να απομακρύνουν την πιθανότητα ασθενειών στην τρίτη ηλικία, προκειμένου να καταστήσουν εφικτή την επιμήκυνση της ζωής. Η SRT-1720 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μιμείται τις ιδιότητες της ρεσβερατρόλης, ενός συστατικού που περιέχεται στο κόκκινο κρασί και ενεργοποιεί στον οργανισμό μια σειρά από προστατευτικές πρωτεϊνες, τις αποκαλούμενες σιρτουΐνες.

Είναι αυτές οι συγκεκριμένες πρωτεΐνες, στις οποίες οφείλεται η κατά περίπου 30% παράταση της διάρκειας ζωής των πειραματόζωων. Επειδή απαιτούνται πολύ μεγάλες δόσεις ρεσβερατρόλης για να επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε η ουσία SRT-1720 που ενεργοποιεί τις ίδιες προστατευτικές πρωτεϊνες με πολύ μικρότερες δόσεις. Τα πειράματα του Κάμπο, που διήρκεσαν τρία χρόνια, έδειξαν ότι η χορήγηση της ουσίας δεν είχε τοξικές παρενέργειες στα πειραματόζωα.

Προς το παρόν πάντως, η εταιρία Sirtis κάνει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους με μια άλλη ουσία που μιμείται την ρεσβερατρόλη, την SRT-2104, που δείχνει ακόμη πιο υποσχόμενη και κατάλληλη για κατανάλωση από τους ανθρώπους.

Άλλοι όμως επιστήμονες, όπως ο δρ Ρίτσαρντ Μίλερ του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, εξέφρασε επιφυλάξεις, επειδή τα πειράματα έγιναν με παχύσαρκα και όχι με ποντίκια κανονικού βάρους, τονίζοντας ότι η έρευνα θα είχε δυνητικά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για τους ανθρώπους, αν είχε αποδειχτεί ότι η ουσία SRT παρέτεινε τη ζωή σε φυσιολογικού πάχους θηλαστικά. Σε κάθε περίπτωση, η νέα μελέτη αναζωπύρωσε τη διαμάχη στην επιστημονική κοινότητα κατά πόσο η ρεσβερατρόλη και οι πρωτεΐνες σιρτουΐνες πρέπει να αποτελούν το κατ' εξοχήν πεδίο της αντιγηραντικής έρευνας ή μήπως οι ερευνητές θα πρέπει να στραφούν σε άλλες ουσίες.

 
 
www.protothema.gr
http://korkos.blogspot.com

Amityville Horror: H πραγματική ιστορία

Posted: 29 Aug 2011 08:08 AM PDT

Οι περισσότεροι έχετε ακούσει ή δει την ταινία τρόμου Amityville Horror. Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα ή έτσι τουλάχιστον πίστευαν έως και το θάνατό τους, ο George και η Kathy Lutz, που είπαν την ιστορία τους στο συγγραφέα του βιβλίου.


Το 1975 το ζευγάρι μετακόμισε στο σπίτι στο Amityville της Νέας Υόρκης

Στο σπίτι είχε προηγηθεί μία οικογενειακή τραγωδία όταν ο γιος του προηγούμενου ιδιοκτήτη πυροβόλησε και σκότωσε τα 6 μέλη της οικογένειάς του, όπως τον διέταζαν οι φωνές που άκουγε, όπως είπε αργότερα.Και τα 6 θύματα βρέθηκαν στα κρεβάτια τους μπρούμυτα , χωρίς να υπάρχουν σημάδια πάλης ή αντίδρασης.

Τα παιδιά της οικογένειας DeFeo. Κάτω-δεξιά ο δολοφόνος του Amityville

Ο δολοφόνος Ronald DeFeo βρίσκεται φυλακισμένος στη Νέα Υόρκη και θα παραμείνει έως το θάνατό του.
Ronald DeFeo
Μόλις 28 μέρες έμειναν στο σπίτι ο George και η Kathy Lutz και στο διάστημα αυτό είχαν τρομακτικές εμπειρίες που τους ανάγκασαν να το εγκαταλείψουν.

Το σπίτι στον αριθμό 112 της Ocean Avenue έμεινε κλειστό 13 μήνες μετά τη σφαγή και το Δεκέμβριο του 1975, ο George και η Kathleen Lutz το αγόρασαν έναντι 80 χιλιάδων δολαρίων και μετακόμισαν εκεί στις 19 Δεκεμβρίου του 1975.
Το σπίτι ήταν σε ολλανδικό αποικιακό στιλ, είχε 6 κρεβατοκάμαρες, σοφίτα, πισίνα. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί τον Ιούλιο του 1975. Η Kathy είχε τρία παιδιά από τον προηγούμενο γάμο της. Τον Daniel, 9 ετών, τον Christopher, 7 ετών ,και την 5χρονη Melissa (ή Missy). Μαζί τους είχαν κι ένα λαμπραντόρ, τον Harry.

Μετά από μία σειρά γεγονότων, στις 14 Ιανουαρίου, φεύγουν άρον -άρον από το σπίτι παίρνοντας μαζί τους μόνο τα απαραίτητα.
Παράξενες μυρωδιές, δυνατοί ήχοι, επιθέσεις και περίεργοι θόρυβοι ήταν μόνο μερικά από τα τρομακτικά που βίωσαν στο σπίτι. Κι όλοι είχαν δει κόκκινα μάτια να τους παρακολουθούν. Η Kathy ανακάλυψε ένα μυστικό δωμάτιο που ήταν βαμμένο κόκκινο και στο οποίο ο σκύλος της οικογένειας αρνήθηκε να πλησιάσει. Aκόμα και ο ιερέας που κάλεσαν, έγινε μάρτυρας περίεργων φαινομένων, τα οποία αργότερα καταγράφηκαν σε κάμερα.
Προσωρινά εγκαταστάθηκαν στο σπίτι της μητέρας της Kathy, ωστόσο όπως ισχυρίζονται τα φαινόμενα τους ακολούθησαν….
Λίγο αργότερα γνωρίζουν μέσω ενός εκδότη τον Jay Anson, συγγραφέα του βιβλίου The Amityville Horror. Αν και το ζευγάρι δε συνεργάστηκε άμεσα με τον Anson, του παρείχε ηχογραφημένο υλικό διάρκειας 45 ωρών που χρησιμοποίησε ως βάση της ιστορίας. Εκτιμάται ότι το βιβλίο πούλησε περίπου 10 εκατομμύρια αντίτυπα.

Πάντως οι επόμενοι δύο ιδιοκτήτες του σπιτιού υποστηρίζουν πως δεν είχαν κάποια ανάλογη εμπειρία



newsbomb.gr 
http://astrikiprovoli.blogspot.com

Παγκράτιο ~ Η αυθεντική πολεμική τέχνη (Βίντεο) ~

Posted: 29 Aug 2011 06:53 AM PDT


Η εκπομπή του History Channel ταξιδεύει στην κοιτίδα του πολιτισμού, την Ελλάδα, για να ανακαλύψει το αρχαιοελληνικό Παγκράτιο και να εξετάσει γιατί αποτέλεσε πηγή έμπνευσης όχι μόνο των πολεμικών τεχνών αλλά και της τέχνης και της λογοτεχνίας επί αιώνες.

Παρακολουθούμε την προετοιμασία σύγχρονων αθλητών με "παραδοσιακά μέσα" και στο τέλος έναν αγώνα Παγκρατίου . Δείτε τα βίντεο.... 






http://krasodad.blogspot.com
http://e-rodios.blogspot.com

Η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο

Posted: 29 Aug 2011 06:19 AM PDT

Η Attacus atlas είναι η μεγαλύτερη νυχτοπεταλούδα στον κόσμο.
Το άνοιγμα των φτερών της μπορεί να φτάσει τα 30 εκατοστά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η θηλυκή Attacus atlas είναι αισθητά μεγαλύτερη και βαρύτερη από την αρσενική..

Το όνομα Attacus atlas είναι εμπνευσμένο από τον Άτλαντα της αρχαίας μυθολογίας προφανώς λόγο του μεγέθους της.


Τα αρσενικά ξεχωρίζουν εκτός από το μέγεθος τους και από τις κεραίες που τις χρησιμοποιούν για τον εντοπισμό των θηλυκών.

Θα την συναντήσετε στα τροπικά και υποτροπικά δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας, στη νότια Κίνα, στη Μαλαισία, στην Ταϊλάνδη αλλά και στην Ινδονησία.



 
 
 
 
http://zoo-m.blogspot.com

Η ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, Ή ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΒΟΙ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

Posted: 29 Aug 2011 06:08 AM PDT

Όπως βλέπαμε την χθεσινή αναφορά με τις εικόνες του Ήλιου από τον δορυφόρο SOHO, αντικρίσαμε με έκπληξη έναν  κύβο!
Να επισημάνουμε πως δεν είναι η 1η φορά που υπάρχει κύβος σε φωτογραφίες δίπλα στον Ήλιο.  Φυσικά υπάρχουν δύο περιπτώσεις, ή έχει πέσει λογοκρισία από την NASA και ο κύβος καλύπτει κάτι που δεν θέλουν να φανεί.. ή υπάρχουν κύβοι που κόβουν βόλτες στο διάστημα.. Όπως τα διαστημόπλοια των Borg στην σειρά Star Trek..
Διαλέξτε και πάρτε.



Ακολουθείστε τον σύνδεσμο παρακάτω για να το δείτε και με τα μάτια σας: 
http://sohodata.nascom.nasa.gov/cgi-bin/soho_movie_theater
Επιλέξτε Image type: LASCO3  και ημερομηνία όπως την βλέπετε στην φωτογραφία.




worldjudge2012.blogspot.com
http://hellasxgtopvideos.blogspot.com

Πόσες πληροφορίες μπορεί να αποθηκεύσει η ανθρωπότητα;

Posted: 29 Aug 2011 02:12 AM PDT

Οι επιστήμονες προχώρησαν σε έναν υπολογισμό της συνολικής τεχνολογικής ικανότητας του κόσμου, δηλαδή πόσες πληροφορίες είναι σε θέση να αποθηκεύσει και να επεξεργαστεί η ανθρωπότητα. Συνολικά, εκτιμάται ότι, αν ληφθούν υπόψη τόσο οι ψηφιακές όσο και οι αναλογικές συσκευές (όσες έχουν απομείνει), ο πλανήτης μας μπορεί να έχει σήμερα στη διάθεσή του γύρω στα 600 exabytes πληροφοριών, δηλαδή 600 δισεκατομμύρια Gigabytes.

Η παγκόσμια αποθηκευτική ικανότητα διπλασιάζεται κάθε τρία χρόνια περίπου. Το 2007 (τελευταία χρονιά που μελέτησαν οι ερευνητές) υπήρχαν τουλάχιστον 295 exabytes πληροφοριών ή 295 δισεκατομμύρια Gigabytes (σε bytes, ο αριθμός 295 ακολουθούμενος από 20 μηδενικά), μια ποσότητα που ισοδυναμούσε με 61 CD-ROMs ανά κάτοικο του πλανήτη μας.
Αν έμπαιναν το ένα πάνω στο άλλο, αυτά τα περίπου 404 δισεκατομμύρια CD-ROMs θα κάλυπταν την απόσταση Γης- Σελήνης και θα έφταναν πολύ πέρα από το φεγγάρι. Αν, πάλι, οι πληροφορίες αυτές βρίσκονταν σε βιβλία, θα κάλυπταν όλες τις ΗΠΑ ή την Κίνα με 13 στοίβες βιβλίων, την μια πάνω στην άλλη.
Ο αριθμός των 295 exabytes εκτιμάται ότι είναι 315 μεγαλύτερος από όλους τους κόκκους άμμου στις παραλίες της Γης, αλλά παρόλα αυτά είναι μόλις το 0,33% των πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες στα μόρια του DNA ενός ανθρώπου. Εκτιμάται όμως, ότι μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα, η αποθηκευτική και επεξεργαστική ισχύς της ανθρωπότητας θα «ισοφαρίσει» αυτήν του ανθρώπινου γενετικού κώδικα (DNA).
Ο υπολογισμός έγινε ερευνητές με επικεφαλής τον Μάρτιν Χίλμπερτ της Σχολής Επικοινωνιών του πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα και η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Science». Σύμφωνα με τον Χίλμπερτ, το 2002 θα μπορούσε να θεωρηθεί η αρχή της «ψηφιακής εποχής», επειδή τότε για πρώτη φορά η συνολική ψηφιακή αποθηκευτική ικανότητα της ανθρωπότητας ξεπέρασε την αναλογική.
Το 2007, μέσα σε μια μόνο πενταετία, το 94% της παγκόσμιας μνήμης βρισκόταν πλέον σε ψηφιακή μορφή και σήμερα πια, θεωρείται ότι ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, καθώς είναι μηδαμινό το ποσοστό πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες ακόμα σε αναλογικά και όχι σε ψηφιακά μέσα.
Πάντως, σύμφωνα με τους ερευνητές, «μακροπρόθεσμα, οι αναλογικές τεχνολογίες δε θα εξαφανιστούν, αλλά θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ως μέρος της ιστορικής κληρονομιάς μας, αλλά και ως χόμπι για μερικούς τεχνικούς. Σε μερικά μέρη του κόσμου, πάντως, θα παίξουν σημαντικό ρόλο για ακόμη πολλά χρόνια, αν και ούτε εκεί δε θα αποτελούν το βασικό εργαλείο».
Το 2007, η ανθρωπότητα μετέδωσε μέσω τηλεοπτικών σημάτων και GPS 1,9 zettabytes πληροφοριών (ισοδυναμούν με 1,9 δισεκατομμύρια terabytes), μια ποσότητα πληροφοριών για κάθε άνθρωπο ισοδύναμη με το να διαβάζει 174 εφημερίδες κάθε μέρα.
Την ίδια χρονιά, μέσω των διαδραστικών τεχνολογιών (όπως η κινητή τηλεφωνία), η ανθρωπότητα διακίνησε 65 exabytes πληροφοριών, ενώ οι υπολογιστές του πλανήτη έκαναν 6,4 Χ 1018 (ο αριθμός 1 ακολουθούμενος από 18 μηδενικά) υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο. Αν αυτοί οι υπολογισμοί είχαν γίνει με το χέρι, θα χρειαζόταν 2.200 φορές περισσότερος χρόνος από την ηλικία του σύμπαντος μετά το «Μπιγκ Μπανγκ» (που έγινε πριν περίπου 13,5 δισεκατομμύρια χρόνια).
Στη διάρκεια της εικοσαετίας 1986-2007, η παγκόσμια υπολογιστική ισχύς αυξανόταν με μέσο ετήσιο ρυθμό 58%, δέκα φορές πιο γρήγορα από το ΑΕΠ των ΗΠΑ. Αντίστοιχα, ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης των τηλεπικοινωνιών ήταν 28% και της ικανότητας αποθήκευσης πληροφοριών 23%.
«Όσο εντυπωσιακοί και αν φαίνονται αυτοί οι αριθμοί, στην πραγματικότητα είναι ασήμαντοι μπροστά στην τάξη μεγέθους, με την οποία η φύση διαχειρίζεται τις πληροφορίες. Σε σχέση με την φύση, δεν είμαστε παρά ταπεινοί μαθητευόμενοι. Όμως, ενώ ο φυσικός κόσμος είναι ασύλληπτος στο μέγεθός του, παραμένει σχετικά σταθερός. Αντίθετα, οι τεχνολογικές ικανότητες επεξεργασίας πληροφοριών της ανθρωπότητας αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό», επεσήμανε ο Χίλμπερτ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό «Scientific American».
Από ΤΟ ΒΗΜΑonline
http://theopalavos.blogspot.com

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές