Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Βροχές και την Τρίτη

Posted: 13 Jun 2011 02:06 PM PDT

Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες και μετά, στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο...
καθώς επίσης στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2011. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 ως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 18 ως 28 στη Δυτική Ελλάδα και από 20 ως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Μέτριοι άνεμοι δυτικών κυρίως διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο και κατά περιόδους ατα ανατολικά και νότια πελάγη ισχυροί. Ασθενείς μέχρι μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.
Λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν δίνοντας παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και δυτικά, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 με 30 βαθμούς. Ασθενείς ως σχεδόν μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα παροδικών καταιγίδων τις απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ανατολικά, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους.

Γελοιογραφίες πολίτικης επικαιρότητας

Posted: 13 Jun 2011 02:04 PM PDT

Και άλλα επικά ανέκδοτα με τον μοναδικό...Chuck Norris!

Posted: 13 Jun 2011 02:02 PM PDT

Διαβάστε πιο κάτω...
Ο Chuck Norris έβγαζε έξω την δασκάλα επειδή μιλούσε την ώρα του μαθήματος!

Ο Chuck Norris έχει διαβάσει τα άγραφα!

Ο Chuck Norris εχει ξυπνησει sleeping bag!

Ο Τσακ μήνυσε το NBC ισχυριζόμενος ότι το Law and Order είναι λογότυπα για το δεξί και το αριστερό πόδι του.

Ο Chuck Norris μπορει να μελετησει τα αμελετητα.

Μια φορά ο Τσακ Νόρις σκόνταψε και έπεσε κάτω όρθιος.

Ο Chuck Norris κάνει σερφ στα κυματιστα πατατακια!

Ο Τσακ Νόρις "πάει" με δύο ταχύτητες. Περπατάει, σκοτώνει...

Ερώτηση: Πόσο χρόνο χρειάζεται ο Τσακ Νόρις για να αλλάξει μια λάμπα; Απάντηση: Καθόλου. Ο Τσακ Νόρις προτιμά να σκοτώσει το σκοτάδι.

Ο Τσακ Νόρις έκανε την σοκολάτα υγείας να αρρωστήσει.

Ο Τσακ Νόρις φτιάχνει ΄σταφύλια από κρασί!

Η τελευταία λεξη του ΤΣΑΚ οταν ηταν περικυκλομενος απο 15 τιγρεις...
ΓΑΤΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Ο Chuck Norris έδωσε λίγο αίμα στα στρουμφάκια και έγιναν αβαταρ!

15 απίστευτα κάστρα στον κόσμο

Posted: 13 Jun 2011 02:00 PM PDT

Παρά το γεγονός ότι έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για τον εξέχοντα στόχο της άμυνας, σήμερα, τα κάστρα μοιάζουν κάπως... εξωπραγματικές κατασκευές κατ 'ευθείαν από το παραμυθένιο κόσμο. Από στερεά φρούρια σε ανατολίτικα φρούρια και ιδιαίτερα διακοσμητικά παλάτια, τα κάστρα είναι η σύνδεσή μας με το παρελθόν, όπου θρύλοι σε συνδυασμό με την ιστορία και την πραγματικότητα δένει με τον κόσμο των ξωτικών.

1. Hohenzollern Κάστρο. Γερμανία.


Αυτό το παραμυθένιο κάστρο βρίσκεται η ιστορική έδρα της πρωσικής. Η προέλευσή του χρονολογείται από το Μεσαίωνα – χτίστηκε τον 11ο αιώνα, στη συνέχεια, καταστράφηκε ολοσχερώς το 1423 και ανακατασκευάστηκε το 1461.
Η θέα από το κάστρο που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Hohenzollern (855 μ.) είναι τόσο εντυπωσιακό όπως το ίδιο το συγκρότημα. Το κάστρο βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα (30 μίλια) νότια της Στουτγάρδης, την πρωτεύουσα του κράτους της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

2. Castle Howard. Αγγλία.


Αν και δεν μοιάζει με κάστρο,το Χάουαρντ είναι στην πραγματικότητα ένα αρχοντικό – μια ιδιωτική κατοικία της οικογένειας Χάουαρντ που διέμεινε στο συγκρότημα για περισσότερα από 300 χρόνια. Το σπίτι, που βρίσκεται στο North Yorkshire της Αγγλίας, είναι μία από τις μεγαλύτερες κατοικίες στη Μεγάλη Βρετανία. Η κατασκευή του ξεκίνησε στα τέλη του 17ου αιώνα και διήρκεσε περίπου 15 χρόνια. Ανάμεσα στα αξιόλογα χαρακτηριστικά του κάστρου είναι οι καταπληκτικοί κήποι και μια απέραντη έκταση του πάρκου που περιβάλλει όλο το συγκρότημα.

3. Alcázar της Segovia. Ισπανία.


Το Segovia Κάστρο, που βρίσκεται σε μια αρχαία πόλη της Segovia στην κεντρική Ισπανία, ξεκίνησε ως ένα αραβικό φρούριο του 12ου αιώνα. μοναδικό σχήμα της πλώρης του πλοίου καθιστά το φρούριο ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κάστρα της χώρας. Κατά το Μεσαίωνα το Αλκαζάρ ήταν βασικό φρούριο στην άμυνα της χώρας. Προφανώς, ήταν μια πηγή έμπνευσης για πολλά από τα κάστρα που παράγονται από την Walt Disney.

4. Himeji Κάστρο. Ιαπωνία.


Το Himeji Κάστρο, γνωστό και ως Λευκή Heron Κάστρο λόγω του εκπληκτικού λευκού εξωτερικό του, είναι ένα εντυπωσιακό συγκρότημα που αποτελείται από 83 ξύλινα κτίρια. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αμυντικά στοιχεία του κάστρου είναι ο λαβύρινθος των . Οι πύλες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να αναγκάζουν τους εισβολείς να ταξιδέψουν στο σχήμα σπιράλ, που αντιμετωπίζει πολλά αδιέξοδα. Αρχικά χτίστηκε τον 14ο αιώνα και βρίσκεται στην περιοχή Kansai της Ιαπωνίας.

5. Κάστρο της Πράγας. Η Τσεχική Δημοκρατία.
Κάστρο της Πράγας.

Κάστρο της Πράγας, μια εικονική τοποθεσία της πρωτεύουσας της Δημοκρατίας της Τσεχίας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου. Είναι περίπου 570 μέτρα σε μήκος, και το σχέδιό του αποτελεί κυριολεκτικά κάθε αρχιτεκτονικό στιλ της τελευταίας χιλιετίας, από τα γοτθικά Romanesque και μπαρόκ στοιχεία. Τα πρώτα κτίρια του συγκροτήματος εμφανίστηκαν ήδη από τον 9ο αιώνα.

6. Peleş Castle. Ρουμανία.
Castelu Peles, Sinaia, Ρουμανία.

Βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας, το κάστρο Peles είναι πραγματικά ένα παραμύθι κατασκευής. Ξεκίνησε το 1873, η κατασκευή του συγκροτήματος ήταν αρκετά διεθνής επιχείρηση. Αυτό είναι το πώς η Βασίλισσα Ελισάβετ της Ρουμανίας χαρακτήρισε την φάση κατασκευής: «Οι Ιταλοί ήταν κτίστες, οι Ρουμάνοι ήταν κτίστες για βεράντες, οι Τσιγγάνοι είχαν κούληδες Αλβανοί και Έλληνες εργάστηκαν στην πέτρα, Γερμανοί και Ούγγροι ξυλουργοί Τούρκοι έκαιγαν τούβλο,μηχανικοί ήταν οι Πολωνοί και οι… τροχιστές πέτρας ήταν Τσέχοι. Οι Γάλλοι ήταν αρχιτέκτονες, …". Προφανώς, υπήρχαν 14 γλώσσες που ακούγονταν μεταξύ των εργαζομένων.

7. Chambord Κάστρο. Γαλλία.
Chambord Κάστρο.

Δεδομένου ότι το Chambord , επισήμως, χτίστηκε για να χρησιμεύσει μόνο ως ένα κυνήγιτικο στέκι, είναι αρκετά εντυπωσιακή κατασκευή. Αξίζει επίσης να αναφέρει ότι ο τόπος του κάστρου επιλέχτηκε από το βασιλιά Φρανσουά Ι, όπως επιθύμησε να είναι κοντά στην ερωμένη του, Claude Ροχάν, του οποίου το παλάτι βρισκόταν κοντά. Το κάστρο έχει 440 δωμάτια, 365 τζάκια,84 σκάλες , και είναι το μεγαλύτερο κάστρο στην κοιλάδα του Λίγηρα στη Γαλλία.

8. Κάστρο Neuschwanstein. Γερμανία.
Neuschwanstein Το βαυαρικό κάστρο.

Το κάστρο, του οποίου η κατασκευή άρχισε το 1896, σχεδιάστηκε από τον Christian Jank, μια θεατρική σκηνογράφο και όχι αρχιτέκτονα, για τον Λουδοβίκου τουνδεύτερο της Βαυαρίας, που ανακηρύχθηκε παράφρων πριν από την ολοκλήρωση του κάστρου. Αυτό εξηγεί πολλά. Η αρχιτεκτονική, η θέση και το μέγεθος του Neuschwanstein είναι εντυπωσιακές και κάπως τρελές. Βρίσκεται σε ένα στιβαρό λόφο, στη νοτιοδυτική Βαυαρία, σήμερα, το κάστρο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της χώρας.

9. Κάστρο Corfe. Αγγλία.
Κάστρο Corfe, Dorset.

Αν και τα ερείπια είναι το μόνο που απέμεινε από Κάστρο Corfe, η οχύρωση εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλη και εντυπωσιακή. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην κομητεία του Dorset στο Isle of Purbeck, το κάστρο χρονολογείται από τον 9ο αιώνα. Θεωρείται, ωστόσο, ότι το Corfe θα μπορούσε να προκύψει πολύ νωρίτερα και ήταν μια ρωμαϊκή αμυντική τοποθεσία. Τα τμήματα τα οποία μπορείτε να δείτε σήμερα έχουν κατασκευαστεί τον 11ο αιώνα, και δύο αιώνες αργότερα, το φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως βασιλική αποθήκη θησαυρού και φυλακή.

10. Ματσουμότο Κάστρο. Ιαπωνία.


Το Ματσουμότο Κάστρο είναι απολύτως εκπληκτικο ιαπωνικό κάστρο,βρίσκεται στην πόλη του Ματσουμότο, σε κοντινή απόσταση από το Τόκιο. Το κάστρο χτίστηκε το 1504 και σήμερα έχει καταγραφεί σαν ένας εθνικός θησαυρός της Ιαπωνίας. Ήταν σε χρήση μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Μετά την αποκατάσταση του Meiji το 1868, η νέα ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να κατεδαφίσει το κάστρο και να πωλήσει το ξύλο και το σίδερο (αυτή ήταν η μοίρα πολλών κάστρων στην Ιαπωνία κατά το χρόνο). Το Ματσουμότο διασώθηκε από τους τοπικούς πολίτες που το αγόρασαν το 1878.

11. Burg Κάστρο Eltz. Γερμανία.
Burg Eltz κάστρο.

Το Burg Eltz είναι άλλο ένα παράδειγμα των εκκρεμών γερμανικών κάστρων. Αυτή η καταπληκτική μεσαιωνική κατασκευή στη νοτιοδυτική Γερμανία εξακολουθεί να ανήκει σε υποκατάστημα της ίδιας οικογένειας, που κατοικούσε εκεί πάνω από 800 χρόνια πριν. Ο σημερινός ιδιοκτήτης του κάστρου είναι ο Δρ Karl Graf von und zu Eltz ο οποίος εκπροσωπεί την 33η γενιά της Βουλής των Eltz.

12. Eilean Donan Κάστρο. Σκωτία.


Χτισμένο το 13ο αιώνα για να συγκρατήσει τους Βίκινγκς, σήμερα το Κάστρο Eilean Donan είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στη Σκωτία. Πιθανότατα το όνομά του προήλθε από τον Επίσκοπο Donan ο οποίος ήρθε στην Σκωτία κατά τον 6ο αιώνα. Βρίσκεται σε ένα νησί, που περιβάλλεται από το εκπληκτικό τοπίο των Highlands της Σκωτίας. Το φρούριο έχει ανοικοδομηθεί, τουλάχιστον τέσσερις φορές και για περίπου 200 χρόνια (από τον 18ο έως 20ο αιώνα). Άνοιξε ξανά το 1932 και από τότε έχει φιλοξενήσει χιλιάδες ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

13. Neuchâtel Κάστρο. Ελβετία.


Το κάστρο, χτισμένο στα τέλη του 10ου αιώνα, ήταν ένα δώρο του Ρούντολφ ΙΙΙ βασιλιά της Βουργουνδίας, στη σύζυγό του. Αυτή η πολύ γενναιόδωρη κρίση έδωσε το όνομά του στην πόλη, τη λίμνη και στη συνέχεια το ελβετικό καντόνι όπου το κάστρο βρίσκεται. Ανοικοδομήθηκε το 15ο και 17ο αιώνα, σήμερα το κάστρο είναι η έδρα της καντονιών της κυβέρνησης και τα δικαστήρια.

14. Guaita Φρούριο. Σαν Μαρίνο.

Το φρούριο Guaita , που βρίσκεται στην κορυφή Guaita και με θέα την πόλη του Αγίου Μαρίνου, είναι μια εικόνα αυτής της μικρής χώρας που αγκάλιαζεται από την Ιταλία. Το φρούριο κτίστηκε τον 11ο αιώνα και χρησίμευσε ως φυλακή για κάποιο χρονικό διάστημα. Το Guaita είναι ένας από τους τις τρεις πύργους του Αγίου Μαρίνου, που βρίσκεται στις τρεις κορυφές του Monte Titano. Οι πύργοι απεικονίζονται ως εθνική σημαία της Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου και το παλτό των όπλων.

15. Conwy Κάστρο. Ουαλία.


Το Conwy είναι ένα από τα πιο γνωστά κάστρα χτισμένο από τον Εδουάρδο Α 'τον 13ο αιώνα. Είναι ένα από τα βασικά κάστρα του «δακτυλίου σιδήρου" του βασιλιά των φρουρίων κατασκευάστηκε στην Ουαλία. Το οχυρό ήταν μια πολύ ακριβή επιχείρηση – εκτιμάται ότι ο Edward ξόδεψε £ 15.000 (£ 162.000.000 το 2009) σχετικά με την κατασκευή, η οποία το καθιστά το πιο δαπανηρό κάστρο στην ουαλική ιστορία. Σήμερα το Conwy κηρύσσεται Τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με οκτώ πύργους, με θέα τις εκβολές Conwy, είναι η εικόνα της Βόρειας Ουαλίας.

Μήπως έχεις "εμμονή" με το παιδί σου;

Posted: 13 Jun 2011 01:44 PM PDT


Πολλές μαμάδες μόλις γεννηθεί το παιδί τους είναι τόσο δεμένες και τρελαμένες μαζί του που φοβούνται να το ακουμπήσει οποιοσδήποτε άλλος. Γιατί αντιδρούν έτσι; Τι πρέπει να κάνουν για να το αντιμετωπίσουν;
Είναι κατανοητό. Είχες το μωρό σου μέσα στην κοιλιά σου για εννέα μήνες. Ήσασταν ένα στην κυριολεξία. Κι από τη στιγμή που γέννησες συνεχίζεις να συμπεριφέρεσαι έτσι. Το λατρεύεις! Είναι όλη σου η ζωή. Θέλεις το καλό του, το καλύτερό του... Είναι φυσιολογικό. Μέχρι ένα σημείο όμως...

Όταν αρχίσεις να απομακρύνεις το σύζυγο, όταν τον αποκλείεις από τις διαδικασίες, όταν θέλεις να τα κάνεις όλα μόνη σου, όταν συμπεριφέρεσαι σαν το παιδί να σου "ανήκει" αποκλειστικά τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν...
Γιατί συμβαίνει αυτό;
"Πολλές μαμάδες όταν γεννήσουν νιώθουν για το παιδί τους μια σχέση ιδιοκτησιακή, αδυνατώντας να διαχωρίσουν την περίοδο που το παιδί μεγάλωνε μέσα τους και την έξοδό του στον κόσμιο, την πορεία του δηλαδή στη ζωή, αυτοδύναμα και ανεξάρτητα" υπογραμμίζει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.
Δεν αφήνουν ούτε τη μαμά τους να το φροντίσει. Αντιδρούν. Δεν αφήνουν ούτε το σύζυγο και του στερούν το ρόλο που στην πραγματικότητα έχει. Και είναι κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες γυναίκες...
"Θεωρούν ότι μόνο εκείνες είναι ικανές και άξιες να το εξυπηρετήσουν, αν κάποιος άλλος ασχοληθεί μαζί του θα κάνει λάθη που μπορεί να στοιχίσουν ακριβά, δεν εμπιστεύονται κανένα και εξαρτώνται νοσηρά από το μωρό τους" σημειώνει η κ. Μαυράκη.
Τι συμβαίνει;
"Η εξάρτηση αυτού του είδους μπορεί να αποτελεί μέρος της επιλόχειας κατάθλιψης και να πρέπει να αντιμετωπισθεί ιατρικά" λέει η ψυχολόγος.
Υπάρχει όμως και η περίπτωση να μην είναι στα πλαίσια της επιλόχειας κατάθλιψης και απλά να πρόκειται για μια υπερβολή, μια φοβία που πρέπει να αντιμετωπίσεις.

Τι να κάνεις...
"Αν απλά είναι μια υπερβολή, καλό είναι να θυμηθούμε ότι το παιδί ανήκει αποκλειστικά στον εαυτό του και ο μόνος λόγος που βρισκόμαστε κοντά του είναι για να του εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα για να μεγαλώσει και να αναλάβει μόνο του την ευθύνη της ζωής του".

"Όπως έχουμε δύο πόδια, έτσι το παιδί στηρίζεται τόσο στη μαμά όσο και στο μπαμπά, που θα πρέπει να συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στο μεγάλωμά του για να φτιάξει σχέση μαζί του".

"Σαφώς η μαμά ξέρει καλύτερα, αλλά η βοήθεια είναι καλοδεχούμενη και όσοι αγαπούν το παιδί και την ίδια θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι για να βοηθήσουν σε ό,τι χρειάζεται η ίδια και το μωρό" καταλήγει η ψυχολόγος.
Είναι κατανοητό. Βλέπεις ένα ευάλωτο πλασματάκι και φοβάσαι. Θέλεις να κάνεις το καλύτερο για αυτό... Δεν θέλεις να πάθει το παραμικρό. Όμως, μερικές φορές στην προσπάθειά μας να κάνουμε το καλό καταφέρνουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Προσοχή λοιπόν!

Όταν η μαμά ξαναπαντρεύεται!

Posted: 13 Jun 2011 01:43 PM PDT


Είσαι χωρισμένη. Βρήκες ένα νέο, καλό, όμορφο σύντροφο που σε καλύπτει σε όλα; Έχεις και ένα παιδί όμως και δεν ξέρεις πως να του πεις, πως να του εκφράσεις και πως θα το πάρει το ίδιο;
Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σε συμβουλεύει πως πρέπει να το πεις στο παιδί και τι πρέπει να απαιτήσεις από τον νέο σου σύντροφο για να μην υπάρξουν προβλήματα!
Όταν κάτι τελειώνει, κάτι άλλο αρχίζει, σκεπτόμαστε συνήθως. Μια γυναίκα που έμεινε χωρίς σύντροφο, είτε λόγω χωρισμού είτε λόγω χηρείας, μπορεί να κάνει μία νέα αρχή, με ένα νέο σύντροφο και να διεκδικήσει μία δεύτερη ευκαιρία για να ευτυχήσει.
Αυτή τη φορά βέβαια θα πρέπει να είναι προσεκτικότερη και επιλεκτικότερη, αφού τα παθήματα πρέπει να γίνονται μαθήματα. Αν υπάρχουν παιδιά θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτική, γιατί ο νέος της σύντροφος ΔΕΝ είναι και πατέρας του παιδιού ή των παιδιών της, αλλά θα ζει μαζί τους και θα τα επηρεάζει.
Τι πρέπει να κάνει η μητέρα...
1.Θα πρέπει, καταρχήν, να αφήσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να περάσει για να αφομοιώσουν τα παιδιά τη νέα κατάσταση, τη ζωή δηλαδή χωρίς το μπαμπά τους στο σπίτι.
2.Στη συνέχεια, για ένα επίσης μεγάλο διάστημα, τα παιδιά θα πρέπει να συναντούν το νέο σύντροφο ως φίλο ανάμεσα σε άλλους φίλους της μητέρας για να τον γνωρίσουν, χωρίς να ξέρουν την ιδιαίτερη σχέση της μητέρας τους μαζί του.
3.Κατόπιν η μητέρα μπορεί να εξηγήσει στα παιδιά ότι ήρθαν πιο κοντά με το συγκεκριμένο πρόσωπο και αποφάσισαν να είναι μαζί. Τότε θα ξεκινήσουν διερευνητικές συναντήσεις μαζί του για να φανεί αν μπορούν να συνυπάρξουν παιδιά και νέος σύντροφος.
Η μητέρα οφείλει να ξεκαθαρίσει στα παιδιά ότι ο σύντροφός της θα είναι για αυτά ένας μεγάλος, στοργικός φίλος και ο πατέρας τους θα είναι ένας και μοναδικός, αυτός που τα γέννησε μαζί της. Του οφείλουν σεβασμό και καλή συμπεριφορά, αλλά ο μπαμπάς τους δεν αντικαθίσταται από αυτόν.
Ο νέος σου σύντροφος πρέπει να σέβεται το παιδί σου!
Θα πρέπει να απαιτήσει από το νέο της σύντροφο να σεβαστεί και να υπολογίσει τα παιδιά της και να μην τα μαλώνει ποτέ! Μπορεί να τα συμβουλεύσει, να συζητήσει μαζί τους, να τα βοηθήσει αλλά η νουθεσία, η επίπληξη και η επιβολή συνεπειών αφορούν αποκλειστικά την ίδια και τον πατέρα των παιδιών.
Προσοχή!
Ο μητρικός ρόλος είναι πάνω απ' όλους τους ρόλους μίας γυναίκας.
Βεβαίως έχει ανάγκη και δικαίωμα να ξαναφτιάξει τη ζωή της, έχει, όμως, ιερά υποχρέωση να διασφαλίσει πρώτιστα την ηρεμία, τη γαλήνη και την ευτυχία των παιδιών της.

Τα 10 λάθη που κάνουν οι μαμάδες!

Posted: 13 Jun 2011 01:41 PM PDT


Πολλές φορές οι γονείς και ειδικά οι μαμάδες νομίζοντας ότι φέρονται σωστά στα παιδιά τους, από την υπερβολική τους αγάπη κάνουν λάθη. Είτε είναι υπερπροστατευτικές προς το παιδί, είτε του κρύβουν την αλήθεια για να μην το στεναχωρήσουν, είτε, είτε, είτε...

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη επισημαίνει τα λάθη που κάνουν οι περισσότερες μανούλες. Τσέκαρέ τα και προσπάθησε να τα αποφύγεις... Κυρίως να είσαι νέα μανούλα.
1. Υπερπροστατεύουν σε βαθμό εξάρτησης τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να γίνονται άβουλα και αδρανή.
2. Ανησυχούν υπερβολικά για το οποιοδήποτε απόλυτα φυσιολογικό γεγονός και μεταδίδουν το άγχος τους στα παιδιά κάνοντάς τα ανασφαλή.
3. Ενδίδουν με μεγάλη ευκολία στις πιέσεις των παιδιών και τους κάνουν τα χατίρια οπότε κι εκείνα με τη σειρά τους γίνονται χειριστικά.
4. Νιώθουν αισθήματα ενοχής και ανεπάρκειας (χωρίς λόγο) τα οποία εξισορροπούν με υπερπροσφορά υλικών αγαθών που δημιουργούν τάση για υπερκατανάλωση.
5. Επιμένουν σε ασήμαντα θέματα π.χ. αν θα φάει αρακά, αλλά αφήνουν απαρατήρητα σημαντικά όπως σεβασμό στα ζώα ή στο περιβάλλον ή δεν σπαταλάμε το νερό κλπ.
6. Μιλούν στα παιδιά με υποκοριστικά ακόμη κι όταν έχουν μεγαλώσει και τα καθηλώνουν σε βρεφικό στάδιο, αντί να τα προωθήσουν να μεγαλώσουν και να ανεξαρτητοποιηθούν.
7. Χρησιμοποιούν συγκρίσεις π.χ. κοίτα το ξαδερφάκι σου, τι ωραία που τρώει και ρίχνουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού.
8. Λένε πράγματα που δεν εννοούν π.χ. "δεν σ' αγαπάω", "θα φύγω και θα μείνεις μόνο σου", μπερδεύοντας και ενοχοποιώντας το παιδί.
9. Κρύβουν από τα παιδιά την αλήθεια, τάχα για το καλό τους, διαταράσσοντας τη σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ τους.

10. Χρησιμοποιούν τιμωρίες αντί να επιβάλλουν συνέπειες, δημιουργώντας φόβο αντί σεβασμού και πονηριά αντί υπευθυνότητας.
Καλό είναι αυτές τις συμβουλές να τις εντάξεις στην ζωή σου και όταν πας να κάνεις κάτι από τα παραπάνω... να σκέφτεσαι τις συνέπειες!

Η ανάρρωση μετά την καισαρική!

Posted: 13 Jun 2011 01:40 PM PDT


Ο γυναικολόγος Δημήτρης Μπιλάλης σε ενημερώνει πως θα είναι το πρώτο 24ωρο μετά την καισαρική τομή, πως θα είναι η καθημερινότητά σου και αν μπορεί να δημιουργηθεί φλεγμονή κάποια φλεγμονή στο σημείο αυτό!
Αν και η καισαρική τομή αποτελεί μεγάλο χειρουργείο, η ανάρρωση και αποκατάσταση μετά από αυτή συνήθως είναι σχετικά γρήγορη καθώς δεν υπάρχει μεγάλο τραύμα.
Είναι δε γεγονός, πως όσο πιο ενεργή και σε καλή φυσική κατάσταση βρίσκεται μια γυναίκα σε όλη τη διάρκεια της κύησης, τόσο πιο γρήγορα αναμένεται να αναρρώσει.
Τα δύσκολα...
Το πρώτο 24ωρο
είναι σίγουρα το πιο δύσκολο, με μειωμένη δυνατότητα κινήσεων και πόνο. Συνήθως η γυναίκα είναι σε θέση να σηκωθεί και να περπατήσει την επόμενη ημέρα της επέμβασης. Έως τότε, η γυναίκα πρέπει να προσπαθεί να κινεί τα πόδια και τα πέλματα της όσο πιο συχνά μπορεί προς αποφυγήν επικίνδυνων θρόμβων στα πόδια και τους πνεύμονες. Συχνά ο γιατρός χορηγεί αντιπηκτική αγωγή για το λόγο αυτό.
Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να σηκωθούν και να περπατήσουν λόγω της έντασης του πόνου, για αυτό και χορηγούνται κατάλληλα αναλγητικά φάρμακα. Μόλις νοιώσουν καλύτερα πρέπει να περπατήσουν και να κάνουν ακόμα και ήπιες ενδεδειγμένες ασκήσεις που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη ανάρρωση τους.
Με τον θηλασμό τι γίνεται;
Όσον αφορά το θηλασμό, και λόγω και της οξυτοκίνης που παράγεται, ο πόνος μπορεί να είναι πιο έντονος αλλά σταδιακά υποχωρεί. Μπορεί ως διαδικασία να θεωρείται δυσκολότερη συγκριτικά με το θηλασμό μετά από φυσιολογική γέννα, αλλά με επιμονή, υπομονή και την κατάλληλη καθοδήγηση και ενθάρρυνση από το θεράποντα ιατρό και τη μαία, η γυναίκα τελικά μπορεί να τα καταφέρει το ίδιο καλά.
Μπορεί να δημιουργηθεί φλεγμονή;
Ένα σχετικά μικρό ποσοστό γυναικών μπορεί να αναπτύξει κάποια φλεγμονή στην περιοχή της τομής. Τα συμπτώματα συνήθως είναι ερεθισμός, κοκκίνισμα, αίσθημα καύσου και αυξημένη ευαισθησία κατά την αφή γύρω από την τομή.
Προκειμένου να μειώσετε τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να κρατάτε την περιοχή αυτή καθαρή, στεγνή και εκτεθειμένη όσο γίνεται στον αέρα.
Καθημερινότητα!
Στις καθημερινές σας δραστηριότητες μπορείτε να επιστρέψετε σταδιακά, και όποτε χρειάζεται να σηκώσετε κάτι, να λυγίζετε τα γόνατα σας ώστε το βάρος να πηγαίνει στα πόδια σας και όχι να επιβαρύνετε τους κοιλιακούς σας μύες.
Επίσης οι περισσότερες γυναίκες είναι σε θέση να οδηγήσουν 10 -15 ημέρες μετά την καισαρική, αλλά αυτό είναι στην κρίση του θεράποντος ιατρού. Ορισμένες γυναίκες φοβούνται μήπως φύγουν τα ράμματα, όμως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί.
Ψυχολογία...
Τέλος, ας μην ξεχνάμε τον πλέον σημαντικό ψυχολογικό παράγοντα, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες που η καισαρική τομή έγινε από ανάγκη επειδή ο φυσικός τοκετός δεν εξελίχθηκε όπως έπρεπε.
Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι πως η νέα μητέρα πρέπει να καταλάβει πως αυτό που συνέβη δεν έγινε λόγω ανικανότητας της να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της, αλλά γιατί τη δεδομένη στιγμή αυτή ήταν η πιο ασφαλής επιλογή για εκείνη και το μωράκι της.
Έτσι παρά τον πόνο και την κούραση της, να κάνει κάθε προσπάθεια να βοηθήσει τον εαυτό της να αναρρώσει γρήγορα πρωτίστως για το δικό της καλό αλλά και κυρίως του μωρού της!

Μπορώ να πίνω καφέ στην περίοδο της εγκυμοσύνης;

Posted: 13 Jun 2011 01:40 PM PDT


Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται αν μπορούν να καταναλώνουν καφέ στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Τι επιπτώσεις όμως μπορεί να έχει ο καφές στην γυναίκα και στο έμβρυο; Πόση ποσότητα μπορεί να καταναλώσει; Ποια άλλα ροφήματα πρέπει να αποφεύγονται που περιέχουν καφεΐνη; Ο γυναικολόγος Δημήτρης Μπιλάλης σε ενημερώνει...
Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αφορά στην κατανάλωση καφεΐνης. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα, ξεκινώντας με κάποιες βασικές γνώσεις για την καφεΐνη.
Τα αρνητικά του καφέ στην περίοδο της εγκυμοσύνης...
Η καφεΐνη σαν ουσία αποτελεί φυσικό διεγερτικό. Έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Επιπλέον έχει και διουρητική δράση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ελάττωση των ωφέλιμων υγρών του σώματος και πιθανή αφυδάτωση. Καμία από τις παραπάνω επιπτώσεις δεν είναι επιθυμητή ή αποδεκτή στην εγκυμοσύνη.
Η καφεΐνη μπορεί να φτάνει στο μωρό μέσω του πλακούντα. Και επειδή ο μεταβολισμός του αναπτυσσόμενου εμβρύου δεν είναι ακόμα ώριμος, το έμβρυο δεν έχει τη δυνατότητα να μεταβολίσει πλήρως την καφεΐνη.
Αυτό σημαίνει πως ακόμα και σε μικρότερες συγκεντρώσεις η καφεΐνη θα μπορούσε να προκαλέσει αϋπνία ή υπερδιέγερση στο μωρό, όπως και σε έναν ενήλικα που πίνει πολλούς καφέδες.
Η δράση της καφεΐνης όσον αφορά την αναπαραγωγή και τη γονιμότητα έχει γίνει αντικείμενο μελέτης πολλών ερευνών, που όμως έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως σε ζώα και όχι στον άνθρωπο.
Σε αρκετές από αυτές φαίνεται να υπάρχει θετική συσχέτιση ανάμεσα στην λήψη καφεΐνης και επιγενετικές ανωμαλίες, πρόωρο τοκετό, ελλιποβαρή νεογνά, υπογονιμότητα και άλλα προβλήματα αναπαραγωγής. Όμως η αλήθεια είναι πως στον άνθρωπο οι μελέτες είναι σχετικά περιορισμένες, για το λόγο αυτό, αν και η έγκυος οφείλει να είναι πολύ προσεχτική ως προς την κατανάλωση, δεν χρειάζεται να δημιουργείται πανικός.
Δύο διαφορετικές μελέτες για την κατανάλωση της καφεΐνης
Δύο από τις μεγαλύτερες πρόσφατες μελέτες στον άνθρωπο για την κατανάλωση καφεΐνης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είχαν σχετικά αντικρουόμενα αποτελέσματα.
Στην πρώτη το συμπέρασμα ήταν πως γυναίκες που καταναλώνουν ποσότητα καφεΐνης μεγαλύτερη από 200mg την ημέρα έχουν διπλάσιες πιθανότητες αποβολής από αυτές που δεν καταναλώνουν καθόλου καφεΐνη.
Στην δεύτερη μελέτη όμως βρέθηκε πως μια λογική κατανάλωση έως 350 mg δεν έχει καμία απολύτως αρνητική επίπτωση στην κύηση.
Ποια από τις 2 μελέτες επιτρέπεται για τις εγκύους;
Για το λόγο αυτό, αυτό που ισχύει σε γενικές γραμμές, τόσο για την περίοδο της εγκυμοσύνης όσο και του θηλασμού, είναι πως κατανάλωση καφεΐνης περίπου 200 – 250 mg ημερησίως είναι ασφαλής και δεν ενέχει κινδύνους. Αυτό βέβαια πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ιατρού.
Προσοχή! Καφεΐνη δεν έχει μόνο ο καφές
Ας μην ξεχνάμε όμως πως καφεΐνη δεν περιέχει μονάχα ο καφές αλλά και άλλα ροφήματα, τρόφιμα ή και φάρμακα. Ενδεικτικά, αναφέρουμε την ποσότητα της καφεΐνης στα πιο δημοφιλή ροφήματα:
-Εσπρέσσο 40 mg/30 ml

-Φιλτρου/ Γαλλικός 120 / 150 ml

-Στιγμιαίος καφές 60-65 mg

-Τσάι 40 mg

-Ζεστή Σοκολάτα 5 mg

-Αναψυκτικά με καφεΐνη (πχ τύπου Cola) 20-60 mg /200ml

-Σοκολάτα γάλακτος 5-10 mg

-Μαύρη Σοκολάτα 20 mg

Αν στην πέσω θα με πεις πέφτουλα. Αν όχι θα με πεις κότα.

Posted: 13 Jun 2011 01:37 PM PDT


Οι άνδρες είμαστε μυστήρια τρένα... Όσο περνάει ο καιρός αντιλαμβάνομαι πως όλη η κουβέντα γύρω από τον άνδρα κυνηγό είναι ένας τεράστιος μύθος. Εγώ βλέπω παντού γύρω μου "μπουνταλάδες" που για να κάνουν "επίθεση" στο γυναικείο φύλλο θα πρέπει εκείνο να πέσει από μόνο του και να κάνει το λαβωμένο.
Παίξε όμως κι εσύ λίγο θέατρο... ίσως να το έχω ανάγκη. Για να πάρω θάρρος!

Εκείνο που αδυνατώ να εξηγήσω στη συμπεριφορά σου είναι αυτή η εμμονή στην άρνηση. Στη "φιγούρα" και σε εκείνο το αδιόρατο τουπέ που μου κόβει τα γόνατα. Από τη μια λοιπόν γκρινιάζεις μέρα-νύχτα πως οι άνδρες είναι "κότες" και δεν τολμούν να σε πλησιάσουν και από την άλλη όποιος κακομοίρης το πάρει απόφαση να σε προσεγγίσει βρίσκει μια γυναίκα σε πλήρη ετοιμότητα να τον απορρίψει, να τον αγνοήσει, ακόμη και να τον προσβάλει. Κι όχι τίποτα άλλο... αν απαντήσεις ειλικρινά στον εαυτό σου, θα δεις πως κάποιες φορές η άρνηση σου βγαίνει από κεκτημένη ταχύτητα. Γιατί ο άνδρας που σε πλησιάζει μπορεί και να σου αρέσει...

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΚΥΝΗΓΟΣ

Σκέψου το πιο καλά και θα δεις πως ακόμη και ο κυνηγός δεν παίζει επί ίσοις όροις. Αν του πάρεις τα φυσίγγια, το κυνηγόσκυλο και τις παγίδες είναι γυμνός. Δεν μπορεί να πιάσει ούτε τσίχλα (το πτηνό!). Αυτό που θέλω να πω είναι πως τώρα που το παιχνίδι παίζεται στα ίσια, μην περιμένεις να τα κάνουμε όλα εμείς. Ναι, αυτό εννοούσα από την αρχή. Γιατί έχεις την απαίτηση από έναν άνδρα να είναι μαχητικός και ταυτόχρονα τρυφερός, διεκδικητικός και συνάμμα διακριτικός. Κι εσύ; Εσύ τι ρόλο ακριβώς θα παίξεις;

Στέκεσαι απέναντί μου... με κοιτάς, σε κοιτώ και μετά σιωπή! Ως άνδρας που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες θα μπορούσα:

1. Να σε πλησιάσω και να σου συστηθώ. Φυσικά παίζει ρόλο και ο τρόπος που θα το κάνω, δεν λέω. Αλλά κινδυνεύω να μου φορέσεις την ταμπέλα του "πέφτουλα" και να μείνω με το ποτό στο χέρι.

2. Να σου στείλω ένα ποτό! Εκεί είναι που θα χάσω το παιχνίδι. Εκτός από λυσσασμένο θα με θεωρήσεις και αλκοολικό.

3. Να συνεχίσω να σε κοιτώ από μακριά, που με κοιτάς και σχολιάζεις με τις φίλες σου την κατάκτησή σου. Και το θέμα θα κλείσει εκεί... κι εσύ θα γυρίσεις σπίτι νευριασμένη που σου έτυχε κάποιος άτολμος κι εγώ απογοητευμένος που για μια ακόμη φορά ένιωσα εγκλωβισμένος στις multiple choice εκδοχές μου.

Και με βασανίζει ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ! Το αστείο είναι ότι σε βασανίζει κι εσένα. Τότε...ΓΙΑΤΙ δεν καθόμαστε κάτω να δούμε που βρίσκεται το πρόβλημα και να το λύσουμε;

ΕΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΧΑΘΕΙ ΤΟ FLIRT;

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν πραγματικά έχει εκλείψει το flirt, το παιχνίδι εκείνο στο οποίο οι δύο πλευρές νιώθουν να παίζουν με τη φωτιά. Αν το χειριστούν καλά, τότε ανάβει η "εστία" μια σχέσης! Άν πάλι όχι, ένας από τους δύο αρπάζει φωτιά και περιμένει να επωλουθούν οι πληγές του και ο άλλος... ο άλλος πέρα βρέχει!

Αν το εξετάσουμε πιο προσεκτικά, είναι αδύνατο να εκλείψει το flirt. Διότι, όπως ξέρεις καλά, η φωτιά ανάβει εκεί που δεν την περιμένεις. Ίσως εκείνο που έχει αλλάξει είναι ότι εκατέρωθεν έχουμε φορέσει αντιπυρικές στολές και πάμε στα σίγουρα. Έτσι όμως δεν προχωρά το πράγμα. Νομίζεις είναι τυχαίο που έχουν αναβιώσει τα συνοικέσια; Όχι, δεν είναι πια με την μορφή γραφείου αλά Λάμπρος Κωνσταντάρας. Τα σύγχρονα συνοικέσια γίνονται από φίλους φίλων, γνωστούς γνωστών, οι οποίοι θα σου δώσουν τις πρώτες πληροφορίες... και θα μειώσουν το ρίσκο στο ελάχιστο. Νερόβραστο flirt, με λίγα λόγια.

ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ

Μήπως λοιπόν να αφήσουμε τις ταμπέλες και να επικεντρωθούμε στην ουσία. Τι νόημα έχει να λες πως είσαι παραδοσιακή και περιμένεις από τον άνδρα να κάνει την πρώτη κίνηση, όταν έχεις μπροστά σου τον Μr right; Δώσε του να καταλάβει τι συμβαίνει. It takes two to tango...

Και κάτι ακόμα... Αν βρω το θάρρος, αν τολμήσω, αν μπορέσω να σε πλησιάσω μην με πάρεις από τα μούτρα κι ας μην σου αρέσω. Να είσαι ευγενική και όχι ευνουχιστική... γιατί τελικά μπορεί να είσαι η αιτία που κάποια δεν θα βρει τον πρίγκιπά της επειδή ποτέ δεν τόλμησε να πάει να της μιλήσει. Γιατί δεν τόλμησα να πάω να σου μιλήσω..."Έβαλα μυαλό!"

Ένας άντρας εξηγεί γιατί απιστεί... Μάθε από αυτό!

Posted: 13 Jun 2011 01:36 PM PDT


Πολλές φορές είναι κωμικοτραγικός ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την απιστία. Συμβαίνει μόνο στο cinema και στην τηλεόραση, πιστεύουμε. Κι όμως όσο κι αν σε τρομάζει, η απιστία είναι στη φύση του ανθρώπου. Όχι δεν θέλω να πω ότι θα πρέπει να την αντιμετωπίσεις σαν να μην "τρέχει" τίποτα! Απλά, είναι ένα ενδεχόμενο. Συχνό. Πολύ συχνό. Πιο συχνό στους άνδρες θα μου πεις! Δεν θα πω όχι. Παρά το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια δείχνετε να μπαίνετε με αξιώσεις στον πρωταθλητισμό της απιστίας.

Ποιοι όμως είναι οι λόγοι που με οδήγησαν στην απιστία, σε ένα τρίτο πρόσωπο; Γιατί, όσο κι αν πληγωμένη από την προδοσία θεωρείς ό,τι είμαι απλά ένα "γουρούνι", που δεν σκέφτεται τι κάνει, πρέπει να γνωρίζεις πως πάντα υπάρχει λόγος. Μπορεί να μην είναι ένας, μπορεί να μην είναι συγκεκριμένος, αλλά είναι εκεί και επηρεάζει την κρίση μου, τη συμπεριφορά μου και φυσικά τις πράξεις μου.

Η "άπιστη" ανδρική φύση

Η αλήθεια είναι πως οι άνδρες είμαστε πιο επηρεπείς. Κι αυτό γιατί η σκέψη μας λειτουργεί πιο απλοϊκά όταν έχουμε να κάνουμε με το σεξ. Ένα ωραίο σώμα, μια ωραία γυναικεία παρουσία, μια σέξι εμφάνιση θα κάνει όλα τα ανδρικά κεφάλια να γυρίσουν. Αρκεί όμως αυτή για να με οδηγήσει στην υπέρβαση; Ίσως σε κάποιους από εμάς, οι οποίοι δεν αισθάνονται και πολλά για την σύντροφό τους. Αν σε έχει βαρεθεί και απλά μένει μαζί σου από συνήθεια, τότε το καινούριο, το φρέσκο... θα τον ζωντανέψει. Σπάνια όμως είναι μόνο αυτό.

Αναζητώντας την επιβεβαίωση

Δυστυχώς οι μακροχρόνιες - κι όχι μόνο - σχέσεις σβήνουν αυτή τη... σπιρτάδα, την έξαψη που νιώθεις για τον άλλο. Δεν είναι και το καλύτερό μου να βλέπω στα μάτια σου μια βαρεμάρα, μια "αρρωστημένη" συνήθεια. Ακόμη κι όταν κάνουμε σεξ αισθάνομαι πως το βιώνεις σαν αγγαρεία. Αυτό πληγώνει τον ανδρικό μου εγωισμό και στην πρώτη ευκαιρία θα αναζητήσω την επιβεβαίωση. Όπως καταλαβαίνεις, ο μόνος τρόπος να ανακτήσω την χαμένη μου αυτοπεποίθηση είναι ένα τρίτο πρόσωπο.

Η ρουτίνα με σκοτώνει

Είτε έχουμε παντρευτεί, είτε όχι, η μεγαλύτερη παγίδα μιας σχέσης είναι η ρουτίνα. Αναλώνεσαι στο να μου θυμίζεις πως πρέπει να ψωνίσω τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ. Να πληρώσω τους λογαριασμούς. Να είμαι παρόν σε κοινωνικές εκδηλώσεις...τι μένει όμως στο τέλος; Τι από όσα μας έκαναν να έρθουμε ο ένα κοντά στον άλλο εξακολουθεί να επιβιώνει; Η καθημερινότητα με πνίγει και μια νέα σχέση, ένα νέο πρόσωπο μπορεί να την ταράξει, ακόμη και να τη διαλύσει.

Λατρεμένο... το απαγορευμένο!

Με μεγάλη μου λύπη θα σου πω, πως η ανθρώπινη φύση πάντα γοητεύεται από το παράνομο. Το απαγορευμένο. Εκείνο που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στο κόκκινο. Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχνάς και την πρώτη διδάξασα σε αυτό. Την Εύα. Έτσι και ένας άνδρας γοητεύεται από το παράνομο. Εκείνο που ξέρει καλά πως δεν πρέπει να αγγίξει. Κι ας το μετανιώσει πικρά στη συνέχεια. Κι ας ξέρει καλά πως οι τύψεις, οι ενοχές και η πίεση που θα αισθανθεί στη συνέχεια θα καταστρέψουν κάθε απόλαυση που του έδωσε η δοκιμή του απαγορευμένου.

Συν Αθηνά και χείρα κίνει...

Μήπως έχεις αφεθεί; Μήπως κι εσύ νιώθεις σιγουριά και δεν προσέχεις τον εαυτό σου; Τώρα θα μου πεις φωνάζει ο κλέφτης! Σκέψου το όμως καλύτερα. Μήπως έχεις αφήσει τον εαυτό σου; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ντύθηκες πιο σέξι, ακόμη και για να κάτσουμε στο σπίτι να δούμε DVD; Που μου έκανες έκπληξη με ένα ρομαντικό δείπνο; Που σκέφτηκες να φορέσεις σέξι εσώρουχα για να με ξαφνιάσεις; Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που με πείραξες, που με τσίγκλισες;

Με δυο λόγια η απιστία είναι ένδειξη προβλήματος. Δεν σε νιώθω κοντά μου. Δεν επικοινωνούμε, δεν κάνουμε σεξ όσο συχνά θα ήθελα. Δεν, δεν, δεν...όπως κάθε πρόβλημα όμως, έτσι και η απιστία έχει σαφείς οδηγίες πρόληψης. Πως θα την προλάβεις; Μα με το να μην με θεωρείς δεδομένο, με την προσπάθεια. Η σχέση είναι ένας ζωντανός οργανισμός και θέλει συνέχεια να τον ταϊζεις. Αλλιώς θα μαραζώσει και θα καταστραφεί.

Ένας άντρας ρωτάει: να πω την αλήθεια ή αυτό που θέλεις να ακούσεις;

Posted: 13 Jun 2011 01:35 PM PDT


Πώς γίνεται εκεί που συζητάμε "περί ανέμων και υδάτων" εσύ να "συννεφιάζεις" και να εκνευρίζεσαι, ποτέ δεν μπορώ να το καταλάβω. Ίσως τελικά η εξήγηση είναι απλή. Στο μάθημα της γλώσσας ο ανδρικός με τον γυναικείο εγκέφαλο...εκπαιδεύονται διαφορετικά.

Όχι, δεν είναι πως είμαστε λιγομίλητοι. Ούτε ότι προσπαθείς να με κάνεις με το ζόρι να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια οι άνδρες είμαστε ΠΙΟ ομιλητικοί από εσάς! Μπορεί εσύ να παίρνεις το λόγο πιο συχνά, αλλά όπως φαίνεται μάλλον "περιστρέφεσαι" γύρω από ένα θέμα χωρίς να το θέτεις ξεκάθαρα. Αντίθετα ένας άνδρας θα κάνει περισσότερες καταφατικές-ευθείες δηλώσεις.

Που είναι όμως το πρόβλημα; Είναι απλό. Μια γυναίκα αναζητά το δέσιμο μέσω της συζήτησης, ενώ αντίθετα ένας άνδρας κυριολεκτεί! Χρησιμοποιεί τον λόγο σαν δυναμικό εργαλείο. Το οποίο μπορεί μεν να είναι πολυ χρήσιμο στις επαγγελματικές μας συναλλαγές, αλλά μπορεί να αποβεί καταστροφικό σε μια συζήτηση με την σχέση μας.

ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ή ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ;

Aπλές ερωτήσεις και απαντήσεις... δημιουργούν προβλήματα στη σχέση μας. Γιατί, μπορεί εγώ να θέλω να απαντήσω ειλικρινά, όμως εσένα αυτό δεν σου φτάνει! Έχεις συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό σου που θέλεις να ακούσεις. Το έμαθα το παιχνιδάκι πια...
Όταν λοιπόν με ρωτάς, καλό είναι να μάθεις πως η απάντησή μου θα είναι κομμένη και ραμμένη στα δικά σου θέλω. Κι αυτό γιατί δεν θέλω να σε στενοχωρώ από τη μια, αλλά και δεν αντέχω να σε βλέπω μουτρωμένη! Ούτε να συζητάω για μέρες το ίδιο θέμα.

1. Με πόσες γυναίκες έχεις πάει;

Για κακή μου τύχη, δεν είμαι ο Λευτέρης Πανταζής. Ο οποίος θα πει τον αριθμό 200 και θα τον χειροκροτήσουν. Όχι δεν θέλω να σου απαντήσω τον ακριβή αριθμό για να κάνω τον "καμπόσο"! Πολύ απλά, όταν κάποιος μου ζητά μια πληροφορία έχω την τάση να την δίνω. Η απάντηση περνά αστραπιαία από το μυαλό μου. Δεν πρόκειται όμως να σου την πω...

Η απάντηση που θα πω: "Είχα αρκετές εμπειρίες, όμως καμιά γυναίκα δεν άξιζε να μείνω μαζί της". Έτσι, θα αισθανθείς εσύ πως θα είσαι η πρώτη, η μία και μοναδική που θα καταφέρει να με κάνει να δεθώ μαζί της.

2. Αγάπη μου, μήπως αυτό το τζιν με παχαίνει; (Που όντως σε παχαίνει)

Γυναικεία φιλαρέσκεια και ευαίσθητη γυναικεία ψυχολογία στη συσκευασία του ενός. Εδώ, αντιλαμβάνομαι πως μια μονολεκτική απάντηση δεν είναι ό,τι πιο κομψό! Πόσω μάλλον αν αυτή είναι ΝΑΙ! Αλλά ακόμη και μια απάντηση "Μην υπερβάλεις, δεν θα έλεγα σε παχαίνει" μπορεί να σημάνει συναγερμό και μούτρα για 2-3 ημέρες. Μπορεί εγώ να το θεωρώ χαζό και ανούσιο, αφού για να είμαι μαζί σου δεν με ενοχλεί, όμως η λέξη κιλά, πάχος, βάρος κτλ είναι λέξεις ταμπού. Ακόμη λοιπόν και μια αρνητική απάντηση, που περιέχει όμως τις απαγορευμένες λέξεις (Δεν σε παχαίνει), ηχεί στο μυαλό σου άσχημα.

Η απάντηση που θέλεις να ακούσεις: "Όχι. Είναι πολύ σέξι" και μάλιστα πρέπει να συνοδεύεται με χειρονομία που να αποδεικνύει ότι όντως μου αρέσει, με φτιάχνει...

3. Τι σκέφτεσαι;

Η ερώτηση που πραγματικά δεν επιδέχεται καμίας απάντησης. Πρώτα απ'όλα γιατί ένας άνθρωπος κάνεις δεκάδες σκέψεις το δευτερόλεπτο και δεύτερον γιατί υπάρχει λόγος που δεν εξωτερικεύω κάποιες σκέψεις μου. Πόσο άσχημα μπορεί να νιώσεις αν σου πω, "Βαριέμαι, που κάθομαι εδώ", "Έχει μπάλα και εμείς βλέπουμε "Τη Ζωή της Άλλης" κτλ

Η απάντηση που θέλεις να ακούσεις: "Τίποτα αγάπη μου! Χαλαρώνω στην αγκαλιά σου!" ή "Σκεφτόμουν.... (και αναφέρω μια κοινή ανάμνηση).

4. Αυτή, είναι πιο όμορφη από εμένα; (Για την όμορφη σερβιτόρα που σερβίρει καφέ)

Είναι ίσως η μοναδική φορά στην οποία θέλεις να γίνω ο λακωνικός, απόγονος του Λεωνίδα του Σπαρτιάτη. Μια και μοναδική απάντηση χωρά εδώ. ΟΧΙ! Εκείνο που δεν καταλαβαίνεις είναι πως δεν είμαι μέλος της κριτικής των Ελληνικών Καλλιστείων. Και πως αντίστοιχα το γεγονός πως μια γυναίκα είναι πολύ όμορφη, δεν σημαίνει ότι "πέφτεις" στα μάτια μου. Όπως όμως έχει δηλώσει και η ηθοποιός Jennifer Love Hewitt:
"Όταν μια γυναίκα σε ρωτά τη γνώμη σου για την εμφάνισή της, δεν είναι κακό να πεις ψέμματα. Όταν όμως σε ρωτά για μια άλλη γυναίκα, το καλό που σου θέλω να πεις ψέμματα!"

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Όσο κι αν η ειλικρίνεια είναι κάτι που θέλουμε κι οι δύο, φαίνεται πως κάποια πράγματα θα μείνουν για πάντα τα ίδια. Μόνο τα πολλά χρόνια κοινής συμβίωσης θα μας κάνουν να μιλήσουμε ο ένας πιο ανοιχτά στον άλλο. Έχεις δει ποτε ζευγάρια που είναι μαζί 30 και 40 χρόνια; Ξέρει ο ένας τον άλλο σαν "κάλπικη" δεκάρα. Εκεί οι υποκρτικές ερωτήσεις και οι θεατρικές απαντήσεις δεν χωρούν.

Μέχρι τότε, εγώ θα σκέφτομαι διπλά πριν σου απαντήσω ακόμη και στην ερώτηση "Τι μέρα είναι αύριο;" Κι εσύ θα αναζητάς πίσω από τις λέξεις το βαθύτερ νόημα της απάντησης μου "Σήμερα είναι Δευτέρα!"

Διακοπές μαζί του; Ένας άνδρας σου λέει τι να αποφύγεις!

Posted: 13 Jun 2011 01:34 PM PDT

TLife | The female side of life

26.06.2010 | 00:00

Διακοπές μαζί του; Ένας άνδρας σου λέει τι να αποφύγεις!


Καλοκαιράκι, θάλασσα, ήλιος διακοπές! Το ιδανικό σκηνικό για να έρθουμε πιο κοντά! Έλα όμως που με έναν "μαγικό" τρόπο καταφέρνεις να μας βγάζεις απο τα... λίγα ομολογουμένως, ρούχα μας; Εντάξει, όλα είνα θέμα χαρακτήρα, αλλά μήπως να αφήσεις κάποιες γυναικείες συνήθειες πίσω στο σπίτι;

Πρόσεξε γιατί με κάτι τέτοια -σύμφωνα με έρευνα- το 25% των ζευγαριών χωρίζει κατά τη διάρκεια ή έστω λίγο μετά από τις πρώτες κοινές τους διακοπές.

Τι να μην κάνεις....

- Πρόσεξε πως θα ντυθείς στις διακοπές. Ένας άνδρας νιώθει βασιλιάς όταν η κοπέλα του είναι περιποιημένη, αλλά υπάρχουν και όρια. Μην το παρακάνεις με make up και ειδικά πρωί-πρωί. Στους άντρες δεν αρέσουν οι γυναίκες που είναι πολύ βαμμένες.
Να ξέρεις ότι η διαχωριστική γραμμή στο σέξι ντύσιμο είναι λεπτή. Αν νιώσω πως αυτό που φοράς είναι προκλητικό, θα αισθάνομαι όλα τα ανδρικά βλέμματα πάνω σου. Και δεν το θέλω με τίποτα αυτό...

-Θέλω να είσαι αυθόρμητη, ευχάριστη. Κανείς δεν αντέχει μια γυναίκα που για να μην χαλάσει το μαλλί... δεν κάνει μπάνιο, δεν κάνει βουτιές και στέκεται ακίνητη σαν πριγκίπισσα. Για να μην σχολιάσω τις εκνευριστικές τσιρίδες που μπορεί να βάλεις αν σου βρέξω το μαλλί για πλάκα, για να γελάσουμε. Το θέμα είναι να περάσουμε καλα...

- Δεν είναι ανάγκη να σχολιάσεις όποια γυναίκα δεις στην παραλία. Να ξέρεις πως με το "πικρόχολο" σχόλιό σου για μια όμορφη γυναίκα, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να με κάνεις να την προσέξω. Μην μου πεις λοιπόν μετά πως ξενοκοιτάζω! Εσύ το προκάλεσες. Εσύ μου έδειξες στην ουσία που να κοιτάξω. Αλήθεια, δεν την είχα πάρει χαμπάρι...

- Έχεις μια ακατανόητη υπερκινητικότητα που πολλές φορές με κουράζει. Διακοπές είμαστε, δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν κάτσουμε μέχρι το μεσημέρι στο κρεβάτι. Εγώ για σένα το λέω... να περάσουμε μερικές στιγμές χαλάρωσης μαζί!

- Και έρχεται η ώρα που αποφασίσαμε να βγούμε. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να είσαι έτοιμη σε δέκα λεπτά όπως εγώ, που θα βάλω ένα σορτς και μιια μπλούζα! Μην κάνεις όμως 3 ώρες να ετοιμαστείς, γιατί μπορεί να με βρείς στο κρεβάτι να κοιμάμαι...

- Μην το παρακάνεις με το αλκοόλ. Εντάξει, ήμουν εγώ που σου είπα να αφήσεις τις σκοτούρες πίσω στην Αθήνα. Ποιος σου είπε όμως ότι αυτό γίνεται μόνο με Cosmopolitan; Πρόσεχε πόσο πίνεις γιατί είναι πραγματικά αντιαισθητικό έως και ενοχλητικό θέαμα μια γυναίκα πολύ μεθυσμένη. Μέτρον άριστον!

- Μην μου ζητάς συνέχεια "κυριλέ" εστιατόρια. Στο νησάκι είμαστε. Διακοπές είμαστε! Απόλαυσε το ταβερνάκι, τα μεζεδάκια και το ουζάκι ή τη μπύρα δίπλα στο κύμα. Όταν επιστρέψουμε στην Αθήνα θα πάμε όπου θέλεις, ναι;

- Ο ζεστός καιρός και η ατμόσφαιρα σε ένα ελληνικό νησί ανοίγει την... όρεξη για σεξ! Μην μου πεις πως δεν το νιώθεις κι εσύ; Το πιστοποιούν και οι ψυχολόγοι... Αφού λοιπόν, αποφασίσαμε να πάμε 5 μέρες διακοπές δεν θέλω να ακούσω όχι! Διακοπές χωρίς σεξ ίσον αποτυχία!

Γιατί οι άνδρες δεν μιλάμε για σεξ;

Posted: 13 Jun 2011 01:33 PM PDT



Σάββατο βράδυ κι έχεις ραντεβού με τον τύπο με τον οποίο φλερτάρεις βδομάδες τώρα. Δευτερόλεπτα αφού έκλεισες το ραντεβού έχεις πάρει όλες τις κολλητές σου να τους ανακοινώσεις το "μεγάλο" γεγονός! Και φυσικά, η πρώτη ατάκα από την άλλη άκρη του τηλεφώνου είναι: "Πάρε με μετά να μου τα πείς όλα! Θέλω όλες τις juicy α το σεξ με τόσες λεπτομέρειες;λεπτομέρειες!"

E, λοιπόν είναι εντυπωσιακό, πόσο αναλυτική μπορείς να γίνεις σε ό,τι αφορά στο σεξ με τις κολλητές σου. Από την άλλη μεριά οι άνδρες δεν μπαίνουμε ούτε κατά διάνοια σε τέτοιες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Μην κοιτάς που κάθε φορά που βρισκόμαστε αντροπαρέα θα κάνουμε διαγωνισμό "Καλύτερης κατάκτησης", άντε να σχολιάσουμε και τα πλούσια ανατομικά προσόντα. Η κουβέντα τελειώνει εκεί. Όταν κλείσει η πόρτα της κρεβατοκάμαρας πίσω μας, κλείνει και η συζήτηση με τους κολλητούς.

Κομπλεξικός ή Gentleman;

Αναρωτιέμαι κάποιες φορές αν το γεγονός πως δεν συζητάμε τα σεξουαλικά μας είναι πρόβλημα ή προσόν! Γιατί από τη μια μεριά, όσο φίλος και να είμαι με κάποιον για ποιο λόγο να κάνω παρουσίαση των στάσεων Kama Sutra που "εφάρμοσα", με μεγάλη επιτυχία το προηγούμενο βράδυ; Μήπως από την άλλη τίθεται θέμα ισχυρών δεσμών στην ανδρική φιλία; "Τους φίλους τους διαλέγουμε, για αυτό δεν τους παιδεύουμε - τα μυστικά μας λέμε", τραγουδά η Χαρούλα και έχει δίκιο. Δεν θα έπρεπε να μπορώ να συζητήσω τα πάντα με έναν φίλο;

Φίλες ή κατίνες;

Και έρχομαι τώρα στα δικά σας! Ωραία, η φιλενάδα είναι θεσμός ιερός. Εκεί θα πεις τον πόνο σου, το θέμα που σε απασχολεί και φυσικά τη χαρά σου. Πεθαίνεις να ακούσεις όλες τις ερωτικές στιγμές της κολλητής σου και να αποκτήσεις σαφή εικόνα της κατάστασης...σαν να ήσουν εκει! Κι εκείνη δεν πρόκειται να σου χαλάσει χατήρι... Είναι σοκαριστικό το πόσο ανατριχιαστικά περιγραφικές μπορεί να γίνετε. Ξεπερνάτε και τον ερωτικό κινηματογράφο, που δεν συμπαθείτε και πολύ. Οξύμωρον;

Έχεις αναρρωτηθεί όμως ποτέ, τι θα κερδίσεις από μια τέτοια περιγραφή; Ποιος είναι ο λόγος που έχεις ανάγκη να ακούσεις με το Ν και με το Σ τι έκανε η φίλη σου στο κρεβάτι; Ποιος είναι ο λόγος που έχεις ανάγκη να περιγράψεις με το Ν και με το Σ τι έκανες στο κρεβάτι; Ακόμη κι αν το θέμα είναι... ανατομικό ή λειτουργικό, γιατί πρέπει να το περιγράψεις με χολιγουντιανό τρόπο και να γελάσεις (έστω και πικρά!) με τις φίλες σου; Δεν λέω, αν νιώθεις την ανάγκη να το συζητήσεις γιατί έχεις κάποιο πρόβλημα, κάν' το. Αν δεν το πεις στην κολλητή σου άλλωστε σε ποιον να το πεις.

Γιατί κάθε φορά που πας για καφέ να τρέμω τι θα συζητήσετε;

Φεύγεις λοιπόν μετά από μια νύχτα πάθους και μου ανακοινώνεις περιχαρής πως θα βγεις για καφέ με τις φίλες σου.
Το ότι θα το συζητήσεις το ξέρω! Αλλά δεν φαντάζεσαι πόσο άγχος μπορεί να μου προκαλέσει το crash test. Γιατί ως άνδρας συνήθως έχω την εντύπωση ότι κάθε φορά γράφω σεξουαλικό έπος. Αν αντιληφθώ ότι για σένα δεν ήταν τόσο απολαυστικό, το πλήγμα στον ανδρισμό μου θα είναι αποφασιστικό! Αν λοιπόν την επόμενη φορά, αντί να το απολαύσω - κι εγώ κι εσύ - σκέφτομαι συνέχεια την κριτική επιτροπή των φίλων σου που θα βγάζει ταμπελάκια με βαθμολογίες δεν θα φταίω εγώ. Φαύλος κύκλος, γιατί και σε αυτή την περίπτωση θα έχεις θέμα για τον... καφέ με τις φιλενάδες σου!

ΤI ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ Η ΕΙΔΙΚΟΣ
;

Η σεξολόγος Ελάννα Ελευθερίου εξηγεί πότε και γιατί οι άνδρες γίνονται πιο λιγομίλητοι σε ότι έχει να κάνει με την σεξουαλική τους ζωή: "Το σεξ είναι δημοφιλές θέμα συζήτησης για άνδρες και γυναίκες. Μάλιστα, αρκετά συχνά βλέπουμε άνδρες να συζητούν μεταξύ τους και να χρησιμοποιύν την γνωστή παραφιλογία γύρω από αυτό το θέμα, όπως αντίστοιχα και οι γυναίκες: Και για τους οργασμούς που είχε η σύντροφος τους και για το πόσο έντονο ήταν το σεξ. Ή ακόμη τους βλέπουμε συχνά να γίνονται κακεντρεχείς με τη σεξουαλική συμπερίφορα και το σώμα της συντρόφου τους...

Σαφώς όμως, ανησυχούν για το πώς θα περιγράψει η σύντροφός τους στις φίλες τους τις σεξουαλικές τους επιδόσεις. Αυτό δεν είναι λόγος να τους κάνει να μην συζητήσουν το σεξ. Αν λένε αλήθεια μεταξύ τους, για τα σεξουαλικά τους κατορθώματα, αυτό είναι άλλο θέμα.

Όταν όμως μιλάμε για μια μόνιμη σχέση, στην οποία εμπλέκονται συναισθηματικά σαφώς δε θέλουν να εκθέσουν την σύντροφό τους. Η σεξουαλική τους ζωή ανήκει πλέον στη σφαίρα την ιδωτική τους ζωής και έτσι θέλουν να την προστατεύσουν. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο άντρας που εμπλέκεται συναισθηματικά με μια γυναίκα είναι πιο φειδωλός στις συζητήσεις με τους φίλους του από μια γυναίκα. Το συναίσθημα τον κανει να έχει μεγαλύτερη αιδώ και σεβασμό απέναντι στη σύντροφό του.

Η σχέση σβήνει το πάθος! Το λέει κι η επιστήμη...

Posted: 13 Jun 2011 01:32 PM PDT


Εντάξει, κάνουμε κι εμείς καμιά φορά τα κοκόρια! Αλλά, δεν φταίμε εμείς, το DNA μας τα φταίει! Όχι δεν εννοώ πως έχουμε την απιστία εγγεγραμμένη στο DNA μας... όσο κι αν μας κατηγορείτε για αυτό. Έχουμε κι εμείς αισθήματα και θέλουμε να βρούμε μια μόνιμη αγκαλιά. Άλλωστε στην απιστία ενδίδουν κι οι γυναίκες, όσο και οι άνδρες. Έρευνες έχουν δείξει ότι 32% των αντρών και 19% των γυναικών έχουν ή θα ήθελαν να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις...

To φαινόμενο Coolidge

Κι εκεί που νομίζα πως βρήκα το ταίρι μου... το λιμάνι να αράξω, έρχεσαι εσύ και μου κάνεις παράπονα. Ότι δεν είμαι λες τόσο θερμός στο κρεβάτι όπως τον πρώτο καιρό. Και βασανίζεσαι και χτυπιέσαι και περνούν από το μυαλό σου δεκάδες αναπάντητα ερωτηματικά. Μήπως φταίς εσύ; Μήπως υπάχει κάποια άλλη στη ζωή μου; Τι πρέπει να κάνεις για να σε θέλω πιο πολύ; Άδικος κόπος! Το φαινόμενο αυτό έχει εξηγηθεί από την επιστήμη και είναι νόμος...πώς λοιπόν εσύ θα πας κόντρα στους νόμους της φύσης; Είναι σαν να μου ζητάς να αψηφίσω την βαρύτητα και να πετάξουμε μαζί πάνω από το Manhatan ως άλλοι Lois και Clark.

O Calvin Coolidge ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ στις αρχές του αιώνα. Όταν λοιπόν επισκέφθηκε μια φάρμα στην αμερικανική εξοχή, η σύζυγός του εντυπωσιάστηκε από τον ρυθμό παραγωγής αυγών στο κοτέτσι. Οι υπεύθυνοι της φάρμας της απάντησαν περιχαρείς πως οι κόκορες είναι πολύ δραστήριοι και επιδίδονται στο σεξ πάνω από 10 φορές την ημέρα. "Πείτε το αυτό του προέδρου" απάντησε με αρκετή δόση ειρωνείας η Πρώτη κυρία. Όταν ο πρόεδρος Coolidge πληροφορήθηκε το γεγονός, ρώτησε κι αυτός με τη σειρά του: "Ο κάθε κόκορας "πηγαίνει" κάθε μέρα με την ίδια κότα;" για να λάβει την απάντηση πως σε κάθε κόκορα αντιστοιχούν πολλές κότες! "Πείτε το αυτό στην κα. Coolidge" απάντησε με νόημα ο Πρόδερος των ΗΠΑ.

Έτσι προέκυψε το φαινόμενο Coolidge, που στην ουσία δηλώνει πως όλα τα αρσενικά θηλαστικά (μην ξεχνάς είμαστε κι εμείς σε αυτή την κατηγορία) κουράζονται πιο γρήγορα στο σεξ με το ίδιο ταίρι και αντίθετα έχουν περισσότερες αντοχές όταν έχουν περισσότερες επιλογές!

Με λίγα λόγια όταν εμφανίζεται νέο πρόσωπο πρόθυμο για σεξ, τότε ο άνδρας λειτουργεί με περισσότερο πάθος. Έχει πιο μεγάλη αντοχή και μπορεί να... επαναλάβει τη διαδικασία περισσότερες φορές. Τι να κάνουμε, έτσι είναι η φύση! Δεν σου λέω πως αν γυρίσεις από τη δουλειά και με βρεις με κάποια άλλη, πρέπει να με δικαιολογήσεις και να καταριέσαι τον Πρόδερο Coolidge. Απλά σου λέω πως θέλω να είμαστε μαζί, χωρίς να προβληματίζεσαι για το που πάει η σχέση μας.

Δώσε μου λίγη σημασία... την έχω ανάγκη!

Posted: 13 Jun 2011 01:31 PM PDT


Είσαι ευαίσθητη... ψάχνεις να βρεις παρηγοριά στην αγκαλιά μου και νιώθεις αμέσως καλύτερα μόνο με ένα χάδι. Γιατί όμως πιστεύεις ότι δεν έχω κι εγώ ανάγκη από λίγη τρυφερότητα;

Δεν μπορώ να πω, οι άνδρες συχνά θέλουμε να έχουμε το ρόλο του δυνατού και μας αρέσει να προσφέρουμε την αγκαλιά μας για ανακούφιση. Έχω όμως την εντύπωση ότι πολλές φορές αυτό μας αποκλείει από την ανάγκη που έχουμε κι εμείς οι ίδιοι από μια τέτοια αγκαλιά.


Το κακό έχει τις ρίζες του στο παρελθόν

Νομίζω πως οι μετρημένες στιγμές τρυφερότητας ξεκινούν από την παιδική ηλικία. Έχουν και οι γονείς την εντύπωση πως τα αγόρια δεν έχουν ανάγκη από χάδια και φιλιά; Δεν ξέρω να στο πω. Έχεις δει όμως σίγουρα πως προστατεύουν οι γονείς τα κορίτσια και πως αισθάνονται την ανάγκη να τους προσφέρουν μεγαλύτερη συναισθηματική υποστήριξη. Ούτε αυτό μπορώ να σου πω αν ισχύει στο ακέραιο.


Κι ύστερα ήρθε ο στρατός!

Είναι η περίοδος που δεν έχεις δικαίωμα σε κανένα συναίσθημα. Άσε που αν δείξεις "αδυναμία", θα περάσεις μαύρη θητεία. Η λογική του στρατιώτη δεν σηκώνει συναισθηματισμούς και πρέπει εκτός από στρατιωτική πειθαρχία να κοπιάρεις και το παγωμένο βλέμμα του John Rambo, όπως το υποδύθηκε με επιτυχία ομολογουμένως ο Silvester Stalone.

Μα τι μου ήρθε ξαφνικά;

Γιατί στα λέω όλα αυτά θα μου πεις! Μάλλον για να θυμηθείς όταν επιστρέψεις στο σπίτι να προσφέρεις μια αγκαλιά στον φίλο σου. Χωρίς κανένα λόγο. Απλά για να του δείξεις ότι δεν είναι μόνος του εκεί έξω. Ίσως να πρέπει να κάνεις τον Σέρλοκ Χόλμς γιατί έχουμε και αυτή την περηφάνεια που δεν μας αφήνει να δείξουμε ότι μας πνίγει η καθημερινότητα. Μην αρκείσαι στο "καλά είμαι" που σου λέει έτσι ξερά! Είναι φορές που πρέπει να μας περάσεις από φάλαγγα για να κάτσουμε να σου μιλήσουμε.

Πιάσε μου το χέρι και κάθισε απλά δίπλα μου να δούμε μια ταινία. Την επόμενη φορά που θα ξυπνήσεις δίπλα μου, δοκίμασε απλά να πεις ένα γλυκό "καλημέρα", χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Έτσι, για να νιώσω ότι μπορεί στη δουλειά τα πράγματα να μην είναι όπως τα περίμενα, αλλά δεν πειράζει. Έχω εσένα κι αυτό μου φτάνει.

Τώρα που είναι ζεστός ο καιρός, πάρε πρωτοβουλία και συνάντησε με κάπου έξω για ποτό. Ιδανικά θα ήταν υπό το φως του ηλιοβασιλέματος, πλάι στο κύμα. Αλλά δεν ζητάω και υπερπαραγωγές! Αν δεν μπορούμε να βρούμε θάλασσα και ηλιοβασίλεμα μου αρκεί ένα δροσερό κοκτέιλ στο χέρι και να με κοιτάς στα μάτια. Σου ακούγεται too romantic; Δοκίμασε το και δεν θα χάσεις! Μπορεί να κάνω πως ανακατεύομαι με τις ρομαντικές comedy που τρελαίνεσαι να βλέπεις με τις φίλες σου, αλλά ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει κάτι ανάλογο με αυτή που αγαπάει;

Μην ξαφνιάζεσαι... οι αγκαλιές δεν έχουν φύλο! Είναι εκεί για να δώσουν παρηγοριά σε όλους μας. Άνδρες και γυναίκε

Σχέση ή καριέρα; Ένας άντρας σου ζητάει να βάλεις προτεραιότητες

Posted: 13 Jun 2011 01:30 PM PDT


Παρατηρώ όλο και περισσότερο πως οι γυναίκες επιζητάτε την αναγνώριση μέσα από τη δουλειά. Και πολύ καλά κάνετε... Μήπως όμως πρέπει να βάλεις κι ένα όριο μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής; Η σχέση σου δεν είναι διατεθειμένη να μπει στη διαδικασία να σου αποδείξει ότι δουλεύει περισσότερο ή λιγότερο. Δεν μας ενδιαφέρει. Εκείνο που μας νοιάζει είναι να μπορούμε να έχουμε χρόνο να περνάμε μαζί.

Δεν είναι στήλη αυτή για να μιλήσει κανείς για την χειραφέτηση της γυναίκας. Η γυναίκα σήμερα, αν και αντιμετωπίζει ακόμη κάποια φαινόμενα φαλλοκρατισμού (το ομολογώ), τα έχει καταφέρει πάρα πολύ καλά στον εργασιακό στίβο. Σιγά, σιγά καταλαμβάνει ακόμη και καίριες, στρατηγικές θέσεις. Συγχαρητήρια, από τα βάθη της καρδιάς μου. Και φυσικά θα ήμουν διπλά περήφανος αν είχα μια τέτοια γυναίκα στο πλάι μου. Αρκεί, να μην στεκόταν αυτό εμπόδιο στην σχέση μου μαζί της.

Όταν παντρεύεσαι τη δουλειά!

Σε όλα τα πράγματα στη ζωή χρειάζεται ισορροπία! Η δουλειά είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας, αλλά δεν αρκεί. Θέλω λοιπόν όταν γυρίζεις σπίτι, να κλείνεις την πόρτα στη δουλειά και τις σκοτούρες. Μπορεί να έχω κι εγώ άλλες τόσες. Ας προσπαθήσουμε όμως να ασχοληθούμε λίγο ο ένας με τον άλλο. Πώς θα σε πλησιάσω αν το μυαλό σου είναι μονίμως σε εκκρεμότητες, υποχρεώσεις και επαγγελματικά ραντεβού;

Θα μου πεις δεν το κάνουν αυτό οι άνδρες; Σίγουρα! Όμως έχω την εντύπωση πως μια γυναίκα νιώθει την ανάγκη να αποδείξει πιο πολλά πράγματα από έναν άνδρα (this is a man's world-ακόμη) και έτσι χάνει πολλές φορές το μέτρο. Τι είναι άλλωστε πιο σημαντικό: μια δουλειά ή μια υγιής προσωπική ζωή; Ψηφίζω το δεύτερο... κι όλοι οι άνδρες νομίζω. Θέλουμε να πάμε σπίτι, να πέσουμε στην αγκαλιά της αγαπημένης μας και να μην σκεφτούμε τίποτα άλλο.

Βρες την χρυσή τομή

Είναι καιρός να τα βάλεις κάτω και να βρεις τις προτεραιότητές σου. Είναι η δουλειά; Αν το πιστεύεις ακράδαντα, τότε ίσως θα πρέπει να χαλαρώσεις και τις απαιτήσεις από τους ανθρώπους γύρω σου. Αν για να σε δω πρέπει να κλείσω ραντεβού με την γραμματέα σου, δεν νομίζω ότι θα είμαστε και το τέλειο ζευγάρι. Αν πάλι είναι η σχέση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θες να ασχοληθείς με τα οικιακά, πρέπει να βρεις τη μέση οδό. Να οριοθετήσεις το χρόνο μεταξύ σπιτιού και δουλειάς. Να κάνεις προσπάθεια, να βγάλεις από το μυαλό σου τις έννοιες της δουλειάς. Πρώτα και κύρια για να περάσεις εσύ καλά... και κατ' επέκταση για να σε απολαύσω κι εγώ όπως είσαι.

Ένας άνδρας λέει: Μπορώ να σου κάνω ένα δώρο, χωρίς να το σχολιάσεις;

Posted: 13 Jun 2011 01:29 PM PDT


Η σχέση μας είναι στα καλύτερά της. Χρόνια είχα να αισθανθώ έτσι με κάποια γυναίκα! Δεν χάνω λοιπόν την ευκαιρία να σου πάρω ένα δωράκι για να γιορτάσουμε τους 2 μήνες μαζί, τις 3000 ώρες από τότε που γνωριστήκαμε και όλα αυτά που μόνο οι ερωτευμένοι μπορούν να επινοήσουν για να κάνουν έκπληξη στο ταίρι τους.

Έλα όμως που κάθε φορά που σου δίνω τα μικρά και μεγάλα δώρα βλέπω στα μάτια σου ανάμεικτα συναισθήματα; Όχι ότι δεν σε κολακεύουν, αλλά πάντα έχεις ένα σχόλιο στην άκρη των χειλιών σου. Ό,τι δώρο κι αν είναι αυτό:


- Λουλούδια/ Γλυκά/ Αρκουδάκια
: Γενικά όλα αυτά τα μικρά και καθημερινά που μπορεί κάποιος να πάρει στα γρήγορα. Αν σου φέρω ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, πίσω από την αναφώνηση "Σε ευχαριστώ, αγάπη μου! Τι ρομαντικός..." διαισθάνομαι μια υποψία ειρωνίας. Και δεν αντέχω στην ιδέα ότι μπορεί να σκέφτεσαι "Ξοδεύτηκες πάλι! Ένα τριαντάφυλλο και μόνο"! Αν κάνω το λάθος και σου φέρω κίτρινα λουλούδια, όσο ωραία και αν είναι, δεν θα αντισταθείς να μην σχολιάσεις πως το κίτρινο είναι το χρώμα του μίσους και πως δεν είναι καλό να τα κάνω δώρο στην αγαπημένη μου!

Αν από την άλλη σου πάρω γλυκά, συνήθως σοκολατάκια, ενώ ξέρουμε και οι δύο πως είσαι choco-holic, νάτο πάλι αυτό το αστραπιαίο συννεφάκι να εμφανίζεται στο βλέμμα σου: "Μωρέ μήπως κάτι θέλει να μου πει για τις σεξουαλικές μου επιθυμίες;"

Όσο για τα αρκουδάκια και τα κάθε λογής κουκλάκια, μπορεί να έχεις ένα σωρό από αυτά στο σπίτι σου (ένα για κάθε σχέση!), δεν μπορείς να μην σχολιάσεις όμως στις κολλητές σου πως πρέπει πλέον η σχέση μας να ωριμάσει και να ξεπεράσει τα "παιδιάστικα" κουκλάκια.



- Κοσμήματα
: Όσο κι αν η εκθαμβωτική Marilyn το δήλωνε πως τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος μια γυναίκας, είναι μεγάλο ρίσκο. Αν σου πάρω δαχτυλίδι, είτε θα σου μπουν ιδέες για εκκλησίες και ολόλευκα νυφικά, είτε πως πρόκειται για τρανταχτή απόδειξη απιστίας. Παρακολουθούσες βλέπεις φανατικά Δύο Ξένους και θυμάσαι το κουτί με τα "κερατο-δαχτύλιδα" που κρατούσε η Ντένυ Μαρκορά.






- Ρούχα/ Αξεσουάρ: Σε αυτή την περίπτωση εδώ που τα λέμε, έχεις ένα δίκιο να με στραβοκοιτάξεις. Ένας άνδρας πολλές φορές δεν έχει άποψη ούτε για τα δικά του ρούχα... πόσω μάλλον, να επιλέξει ρούχα και αξεσουάρ για εσένα που έχεις κάνει "διατριβή" πάνω στο shopping. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν έχω επιλέξει το χειρότερο φόρεμα της αγοράς, μπορείς κι εσύ να κάνεις μια υποχώρηση και να το φορέσεις! Μια φορά... έτσι προς τιμήν μου!




- Άρωμα: Αυτή είναι η πιο λάθος κίνηση που θα μπορούσε να κάνει ένας άνδρας. Τι κι αν ξέρω ποιο είναι το αγαπημένο σου άρωμα, μόλις με δεις με το μπουκαλάκι στο χέρι μια είναι η κίνηση που θα κάνεις.



Θα φτύσεις τον κόρφο σου, θα μου πεις αμέσως πως το άρωμα είναι γρουσουζιά και ότι σημαίνει χωρισμό, για να ανοίξεις βιαστικά το πορτοφόλι σου να μου δώσεις ένα κέρμα για να σπάσει η "γκίνια"! Κι εγώ θα σε κοιτώ με το στόμα ανοικτό και το βλέμμα γεμάτο απορία!


Μόνο οι γυναίκες θα μπορούσαν να το σκεφτούν

Δες τι σκέφτηκαν 4 γυναίκες στην Σλοβενία για να καταλάβεις! Άνοιξαν ένα κατάστημα για να μπορεί όποιος θέλει να επιστρέψει δώρα που δεν του αρέσουν, ανταλλάσσοντάς τα με άλλα της αρεσκείας τους. Και αναρωτιέμαι! Είναι τυχαίο που την συγκεκριμένη ιδέα την επινόησαν γυναίκες;

Ούτε να φανταστώ δεν θέλω πόσα αρκουδάκια, ρούχα (ευτυχώς που τα τριαντάφυλλα δεν επιστρέφονται) ερωτευμένων Σλοβένων θα έχουν βρεθεί στο πατάρι του εν λόγω καταστήματος!

Εμείς γιατί δεν έχουμε απαιτήσεις;

Ένας άνδρας από την άλλη, ό,τι δώρο και αν του κάνεις θα πει ένα ευχαριστώ και τέλος! Εντάξει, δεν είμαστε και οι πιο εκδηλωτικοί σε αυτό το θέμα. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Τζορτζ Μέησον των ΗΠΑ, οι άνδρες δεν είμαστε ικανοί να νιώσουμε την χαρά του δώρου και της προσφοράς όσο οι γυναίκες. Και πριν προτρέξεις να περηφανευτείς, μάθε πως η επιστημονική εξήγηση για αυτό είναι πως κάθε φορά που μας κάνετε ένα δώρο, αισθανόμαστε αμέσως βαριά την υποχρέωση να σας το ανταποδώσουμε. Άντε να βρούμε δηλαδή δώρο που να σε ικανοποιεί...

Ένας άνδρας λέει: Η ώρα η καλή! Αρκεί να είναι και η σωστή...

Posted: 13 Jun 2011 01:27 PM PDT


Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο απώτερος στόχος μιας μακροχρόνιας και πετυχημένης σχέσης θα πρέπει να είναι ο γάμος. Δεν γίνεται απλά να είμαστε μαζί, να περνάμε καλά, χωρίς κουφέτα; Σε κάθε περίπτωση, όσο κι αν λένε πως οι άνδρες φοβούνται τον γάμο, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο τρόπος που θα μου το αναφέρεις. Αν το χειριστείς έξυπνα και διπλωματικά τότε θα έχεις κάνει τον... μισό δρόμο!

Τα dont 's της συζήτησης περί γάμου!


- Μην παραείσαι μοντέρνα. Μπορεί να σε θέλω ανεξάρτητη, να θαυμάζω τον τρόπο που μιλάς και διεκδικείς την πολυπόθητη ισότητα και την πετυχημένη καριέρα σου στη δουλειά, αλλά αν σε δω να γονατίζεις και να μου κάνεις πρόταση γάμου, το πιθανότερο είναι να το βάλω στα πόδια! Το μόνο που μπορώ να υποθέσω από μια τέτοια κίνηση είναι πως είσαι... το λιγότερο απελπισμένη.

- Μην είσαι όμως και πολύ παραδοσιακή: Το να μην το παρακάνεις με την ισότητα, δεν σημαίνει πως σε θέλω και παραδοσιακή. Έτοιμη να φορέσεις την ποδιά και να αφοσιωθείς στα παιδιά και την οικογένεια! Είναι τρομακτικό να νιώθεις ότι η σύντροφός σου εξαρτάται τόσο πολύ από εσένα και είναι διατεθειμένη να τα παρατήσει όλα, προσωπική ζωή, δουλειά και φιλοδοξίες, μόνο και μόνο για να παντρευτεί.

- Φέρε τη συζήτηση μαλακά! Μπορεί να έχουμε φοβία δέσμευσης τελικά. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις να θεωρείσαι ώριμη (όπως όλες οι γυναίκες πιστεύουν, ότι είναι πολύ πιο ώριμες από εμάς) δεν είναι δυνατό να μου μιλάς για γάμο μέρα, νύχτα. Ψάξε να βρεις την κατάλληλη ευκαιρία. Φέρε το μου γλυκά. Όταν θα νιώθω πραγματικά πως υπάρχει προοπτική, γιατί θα περνάω καλά μαζί σου.

- Να είσαι ειλικρινής! Μπορεί να μην έχει περάσει ποτέ από το μυαλό μου, αλλά δεν είναι κακό να το έχεις σκεφτεί εσύ. Αν λοιπόν δεν επιμένεις να συζητήσουμε τα περί... γάμου στο κρεβάτι – κάτι που σίγουρα θα με ξενερώσει – μίλα μου ειλικρινά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από συζητήσεις τύπου "Τα έμαθες; Η Μαρία παντρεύτηκε! Και να φανταστείς δεν τα είχαν ούτε 1 χρόνο..." και άλλες τέτοιες "σπόντες" για να φέρεις την συζήτηση εκεί που θες.

Σαν συμπέρασμα: να είσαι ο εαυτός σου, άνετη και στιλάτη όπως σε γνώρισα και σε αγάπησα. Είναι αυτοί οι λόγοι που βρίσκομαι μαζί σου και οι ίδιοι που ενδεχομένως θα με κάνουν να πω το ΝΑΙ! Μια υγιής σχέση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα καταλήξει σε κάτι πιο επίσημο. Όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί με τα χρόνια ο ένας θα αισθάνεται απαραίτητη την παρουσία του άλλου δίπλα του. Τώρα αν αυτό σημαίνει πως θα ντυθείς νυφούλα... εξαρτάται!

Ένας άντρας λέει: "Ό,τι και να είναι... είναι η μαμά μου!"

Posted: 13 Jun 2011 01:27 PM PDT


Με κατηγορείς για τη σχέση που έχω με την μητέρα μου... μάνα όμως είναι μόνο μία! Πολύ περισσότερο αν είναι η δική μου μάνα...

Δεν είναι όλες οι πεθερές σαν την Jane Fonda στην ταινία Monster In Law, ραδιούργες και πανούργες με μοναδικό σκοπό να χωρίσουν τον γιό τους από την νέα του αγαπημένη, εν προκειμένω την Jennifer Lopez!

Το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή που σε βλέπει, νιώθει ανταγωνιστικά απέναντί σου, δεν είναι κάτι που μπορώ να της το απαγορέψω. Είναι δύσκολο για εκείνη να πιστέψει πως το μικρό της αγοράκι μεγάλωσε και μπορεί να το... "χάσει" από μια άλλη γυναίκα. Εγώ γιατί πρέπει να κάνω συνέχεια τον διαιτητή ανάμεσα σε σένα και τη μητέρα μου;

Σκέψου λογικά

Δεν είσαι υποχρεωμένη να συμπαθήσεις όλη μου την οικογένεια. Παρόλα αυτά, αν πραγματικά με αγαπάς, οφείλεις να κρατήσεις τα... "προσχήματα"! Δυστυχώς ή ευτυχώς με τη μητέρα μου δεν γίνεται να χωρίσω ποτέ... ενώ με σένα! Στο κάτω-κάτω αν δεν μπορείς να την υπομένεις, μπορείς πολύ απλά να την αγνοείς. Εκείνο όμως που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί πρέπει, στην κόντρα που έχεις με εκείνη, να πάρω κι εγώ θέση. Και μάλιστα να πάρω θέση υπέρ σου. Είναι αστείο, αλλά όσο πιο πολύ μου..."κοπανάς" πως έχεις παντρευτεί μαζί με μένα και την μητέρα μου, τόσο περισσότερο πιστεύω πως κατά βάθος σου αρέσει να δημιουργείς αυτή την μικρή ή μεγάλη ίντριγκα. Έτσι, για να μην πλήττεις μέσα στη σχέση.

Και πριν προλάβεις να μιλήσεις για Οιδιπόδειο σύμπλεγμα, να σου θυμήσω πως ο Φρόυντ επικρίθηκε ιδιαίτερα για αυτή του τη θεωρία, αλλά και ότι η ίδια του η διατύπωση αφορούσε μια ηλικία μεταξύ 3-5 ετών. Κι αν ακόμη λοιπόν πέρασα τη φάση του "έρωτα" με την μητέρα μου, αυτό ήταν όταν έπαιζα ακόμη με τα κουβαδάκια μου. Για να μην θυμηθώ, πως αν πρέπει να παραδεχτώ ότι ισχύει η φροϋδική θεωρία και στους ενήλικες άνδρες, αυτή δεν έχει παρά αφετηρία και πρώτη αιτία μια... γυναίκα! Έτσι για να το θυμάσαι όταν αποκτήσεις κι εσύ έναν γιο...

Είμαστε μαμάκες τελικά;

Τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά. Ομολογώ πως δεν περίμενα εν έτει 2010 το 25% των ανδρών να βασίζεται ακόμη στη γνώμη της μητέρας του, προκειμένου να πάρει αποφάσεις. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2010, από το γραφείο της ψυχολόγου Χαράς Νομικού, το 23% των παντρεμένων ζευγαριών χώρισαν εξαιτίας της συμπεριφοράς της μητέρας του συζύγου. Αντίστοιχα, η μητέρα των ανδρών αποτέλεσε την αιτία να χωρίσουν οι δρόμοι για το 80% των ανύπαντρων ζευγαριών.

Το πρόβλημα βέβαια, κατά διαβολική σύμπτωση το εντοπίζεις μόνο εσύ! Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 76% των ζευγαριών που απευθύνονται σε ειδικό σύμβουλο γάμου, το κάνει με πρωτοβουλία της γυναίκας, αφού εμείς οι άνδρες δεν αισθανόμαστε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Όσοι δεν χώρισαν με "πρόφαση" την "παρεμβατική" μητέρα του συζύγου, παραμένουν σε έναν γάμο αποκομένοι από την πρώτη τους οικογένεια. Δεν είναι τυχαίο που στις περισότερες περιπτώσεις η γυναίκα "τραβά" τον άνδρα προς το δικό της σόι! Γιατί οι άνδρες είμαστε από τη φύση μας πιο διαλλακτικοί και δεν θα κάνουμε σαματά για τα δηλητηριώδη σχόλια της πεθεράς.

Δυο μέτρα και δύο σταθμά!

Αν εσείς εντοπίζετε τέτοια προβλήματα και ασφυκτιάτε μέσα στη σχέση, τι να πούμε κι εμείς με την γλυκιά σας μητερούλα; Ενώ λοιπόν πρέπει να σφυρίζω φάουλ στην μητέρα μου σε κάθε περίσταση, ούτε λόγος για αντίστοιχη συμπεριφορά από σένα. "Τι σε πειράζει η μητέρα μου; Να μην έχω κι εγώ έναν άνθρωπο να με βοηθήσει;"! Είναι η μόνιμη ατάκα που αντηχεί στα αυτιά κάθε παντρεμένου (και μη)! Αν τολμούσα να σου προτείνω το ίδιο, δηλαδή βοήθεια από τη μητέρα μου, τότε θα έβλεπα την οργή στα μάτια σου. "Θεωρείς πως είμαι άχρηστη;", "Στο σπίτι μου κάνω κουμάντο εγώ!" κι άλλα τέτοια επαναστατικά θα με κάνουν να μην στο ξαναπροτείνω ποτέ.

Μας καλεί η μητέρα μου για φαγητό. Θα φορέσεις το ψεύτικο χαμόγελο και θα μου πεις, "φυσικά αγάπη μου, να πάμε!", ενώ μπορεί να συμπληρώσεις "Μην μας λέει και η μάνα σου ακατάδεκτες"! Πριν προλάβω όμως να γυρίσω την πλάτη, θα έχεις μιλήσει με την κολλητή σου, για να την ενημερώσεις για το...μαρτύριο που είσαι υποχρεωμένη να περάσεις στο τραπέζι και πως δεν αντέχεις τις "μπηχτές" της κάθε ώρα και στιγμή. Αν αντίθετα πρέπει να πάμε στους δικούς σου για φαγητό, τότε όχι μόνο πρέπει να έρθω, αλλά και να φορέσω την "καλύτερη" μου διάθεση. Γιατί η μανούλα σου έκανε τόσο κόπο για μένα και εγώ δεν μπορώ να είμαι αγενής!

Μήπως να βρεθούμε κάπου στη μέση;

Για να έχει νόημα μια σχέση, δεν μπορεί να περιμένεις πως θα απομακρυνθώ από την μητέρα μου. Αυτό είναι αδύνατο... Μπορείς όμως να απαιτήσεις και να βάλεις τα δικά σου όρια. Πρόσεξε όμως γιατί αυτά θα πρέπει να ισχύουν και για την δική σου μητέρα. Είναι καιρός και για μένα να συνειδητοποιήσω ότι μεγάλωσα και πως δεν σε έχω στο πλευρό μου ως υποκατάστατο της μητέρας μου. Για να με φροντίζεις, να μου μαγειρεύεις και να με κανακεύεις. Πάντα η προσπάθεια θέλει δύο... και όχι τρεις ή τέσσερις!

Ένας άνδρας λέει: Όχι, δεν σκεφτόμαστε μόνο το σεξ!

Posted: 13 Jun 2011 01:26 PM PDT


Γιατί μιλάς για το τέλος του έρωτα και το θάνατο του flirt; Γιατί διαμαρτύρεσαι που δεν γεννήθηκες σε άλλες πιο ρομαντικές εποχές; Και γιατί κατηγορείς τον αντρικό πληθυσμό;

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ;

Η θεωρία σου είναι απλή, αλλά και διαμόνια έξυπνη. Γιατί με τον τρόπο που σκέφτεσαι αποποιείσαι κάθε ευθύνης για το γεγονός πως είσαι μόνη. "Εγώ είμαι μια γυναίκα που θέλω περισσότερα από ένα άνδρα κι όχι απλά σεξ! Οι άνδρες όμως σήμερα δεν νοιάζονται για τίποτα άλλο, εκτός από αυτό!" είναι η ατράνταχτη απόδειξη της έλλειψης συντρόφου κάθε γυναίκας που σέβεται τον εαυτό της.

Μπορεί να ισχύει πως ο άνδρας σκέφτεται το σεξ κάθε 3 δευτερόλεπτα, αυτό δεν σημαίνει όμως πως βλέπουμε γύρω μας "σκεύη ηδονής" με τακούνια και αέρινα φορέματα. Για την ακρίβεια, όσο κι αν δεν το πιστεύεις δεν είναι καν στις πρώτες προτεραιότητές μας κάτι τέτοιο.

Ναι, είμαστε περισσότερο "οπτικοί" τύποι από εσάς και μπορεί από το πρώτο λεπτό να φαντασιωθούμε διάφορα στη θέα μια ελκυστικής γυναίκας.

Ναι, μας ενδιαφέρει σε πρώτη φάση η εμφάνιση (μήπως δεν συμβαίνει και με σένα;) και δεν ζητάμε βιογραφικό και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών όταν βλέπουμε μια γυναίκα.

Ναι, δεν σκεφτόμαστε πως πρέπει να περιμένουμε το τρίτο ραντεβού για να κάνουμε σεξ. Μην νομίζεις όμως πως δεν θα εκτιμήσουμε μια γυναίκα που είναι έτοιμη για όλα, αλλά όχι και απελπισμένη!

Όχι, δεν είναι η μόνη και μοναδική μας προτεραιότητα το σεξ και μετά..."δεν σε είδα, δεν σε ξέρω"!

Όχι, δεν έχουν μόνο οι γυναίκες στο μυαλό τους μια ζεστή αγκαλιά, μια μακροχρόνια σχέση, κάτι σοβαρό. Άλλωστε αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα υπήρχε κανένα ζευγάρι πάνω στη γή! It takes two to tango...

ΑΚΟΥ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ

Μήπως να ρωτήσουμε τους ίδους τους άντρες για να βγάλουμε συμπεράσματα για τις προτεραιότητες που έχουν στις σχέσεις τους; Αυτό ακριβώς έκαναν ειδικοί σε έρευνα που ζητούσε από ένα τεράστιο δείγμα 27.839 ανδρών όλων των ηλικίων (20-75 ετών) από οκτώ χώρες, να θέσουν τις προτεραιότητές τους στη ζωή.
Προς μεγάλη σου έκπληξη, ελάχιστοι είναι εκείνοι που αποβλέπουν στην "Τέλεια σεξουαλική ζωή" και μόνο. Η πλειοψηφία απάντησε πως τους ενδιαφέρει να είναι "άντρες με τιμή", πολύ περισσότερο από το να έχουν "επιτυχία στις γυναίκες" ή έντονη "σεξουαλική ζωή"! Με απλά λόγια ο ορισμός του ανδρισμού, όπως τον αντιλαμβάνεται ένας άντρας, δεν έχει να κάνει με το σεξ και τον αριθμό γυναικών που έριξε στο κρεβάτι.

Επιπλέον, η ίδια έρευνα ζήτησε από τους άνδρες να ιεραρχήσουν επτά στόχους ζωής:

Καλή υγεία
Ικανοποιητική σεξουαλική ζωή
Αρμονική οικογενειακή ζωή
Καλή σχέση με σύντροφο/σύζυγο
Απόλαυση της ζωής στο έπακρο
Ικανοποιητική καριέρα ή εργασιακή ζωή
Ένα ωραίο σπιτικό

Κι εδώ αυτό που επιθυμεί ένας άνδρας περισσότερο είναι να έχει φυσικά την υγεία του, αλλά και μια αρμονική οικογενειακή και καλή σχέση με την σύντροφο/σύζυγό του. Μάλιστα, η "ικανοποιητική σεξουαλική ζωή" έρχεται στην τελευταία θέση με τους στόχους μας για το μέλλον.

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΥΑΛΟΣ;

Στο δια ταύτα, εκείνο που θέλω να υπογραμμίσω είναι πως πολλές φορές άνδρες και γυναίκες έχουμε τους ίδιους στόχους και παρόμοιες αγωνίες και επιδιώξεις για το μέλλον. Τα στερεότυπα όμως δεν μας αφήνουν να τις εκφράσουμε ο ένας στον άλλο και έτσι δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Στο μυαλό μιας γυναίκας

Posted: 13 Jun 2011 01:25 PM PDT


Το πιο πιθανό σενάριο είναι ένας άνδρας να αγνοήσει όλα εκείνα τα σημάδια που μεταφράζουν την ψυχολογία στην οποία βρίσκεσαι κάθε φορά... λυπάμαι! Γυρίζεις σπίτι ύστερα από μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά. Ο σύντροφός σου σε ρωτά πως πέρασες την ημέρα σου κι εσύ απαντάς ένα τυπικό "καλά", αναμένοντας από αυτόν να διαβάσει την ταραχή σου πίσω από τις λέξεις. Άδικος κόπος. Ο αγαπημένος σου είναι πλέον ήσυχος από την απάντηση σου και δεν ρωτά τίποτα παραπάνω. Είναι η στιγμή που θες να ουρλιάξεις και να του κάνεις ξεκάθαρο πως είσαι ταραγμένη και εκνευρισμένη.

Δυστυχώς σε ότι έχει να κάνει με τον ανδρικό πληθυσμό, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Η δρ. Erika Rosenberg, ειδική στην μελέτη εκφράσεων του προσώπου το επιβεβαιώνει: "Οι άνδρες αρκούνται σε ό, τι ακούν. Πιστεύουν άκριτα οτιδήποτε τους μεταφερθεί λεκτικά. Για αυτό και προσπερνά τις σφιχτές άκρες του στόματος ή το ανασηκωμένο φρύδι σου όταν τους λες ένα "ευγενικό" καλά!"

Ακόμη και ασθενείς με εγκεφαλική παράλυση καταφέρνουν να εντοπίσουν τα συναισθήματα πίσω από τις λέξεις! Σύμφωνα με έρευνες σε ασθενείς με προβλήματα εγκεφαλικής παράλυσης, το 75% αυτών μπορούσε να διακρίνει όσους έλεγαν ψέματα από τις εκφράσεις του προσώπου. Τι να υποθέσεις λοιπόν για το έτερον σου ήμισυ; Μην ανησυχείς, δεν έχεις δεσμό με τον άνδρα με το χαμηλότερο IQ. Απλά, ως γυναίκα είσαι πιο διεισδυτική και παρατηρητική σε ότι έχει να κάνει με τα σημάδια που μαρτυρούν τα πραγματικά αισθήματα κάποιου.

Εντατικά μαθήματα για άνδρες

Στην πραγματικότητα οι άνδρες θα μπορούσαν να εκπαιδευθούν και τελικά να γίνουν ακόμη και καλύτεροι από τις γυναίκες στην ανάγνωση του προσώπου. Κι αυτό γιατί η διαδικασία αυτή χρειάζεται ανάλυση και οι άνδρες είναι μαέστροι στο να αναλύουν πράγματα και καταστάσεις. Δεν τον έχεις δει πως περιγράφει την σύνθεση της ομάδας του, ως άλλος Διακογιάννης; Ίσως λοιπόν θα πρέπει να του κάνεις μαθήματα. Για παράδειγμα, όταν είσαι θυμωμένη πιέζεις τα χείλη σου δυνατά και μάλιστα χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι. Ή από την άλλη, όταν σε ελκύει κάποιος έντονα έχεις την τάση να ανοίγεις τα μάτια σου διάπλατα.

Έρευνες έχουν δείξει πάντως, πως η πιο ειλικρινής στιγμή για να επικοινωνήσει ένα ζευγάρι είναι μετά το σεξ. Κι αυτό γιατί τόσο ο άνδρας, όσο και η γυναίκα είναι πλημμυρισμένοι από την ουσία οξιτοσίνη, η οποία και εκκρίνεται κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Είναι η στιγμή που το ζευγάρι νιώθει πιο κοντά από ποτέ. Πίεσε τον λίγο προκειμένου να μην αφεθεί στην αγκαλιά του Μορφέα και η συζήτησή σας θα είναι ειλικρινής, ενώ θα έχεις και εσύ διάθεση να μοιραστείς μαζί του τις ανησυχίες σου.

Πράγματα που είναι καλό να μην μάθει

Δεν λέω, είναι καλό να μάθει να σε ψυχολογεί και να επικοινωνείτε πίσω από τις λέξεις. Όμως υπάρχουν και καταστάσεις όπου θα προτιμούσες να λειτουργήσει όπως συνήθως και να αρκεστεί σε όσα του λες. Για παράδειγμα, δεν είναι ανάγκη να καταφέρει να διακρίνει πότε του λες μικρά-συμβατικά ψέματα. Η έκφραση που παίρνει μια γυναίκα όταν λέει ψέμματα μοιάζει με την περίπτωση όπου νιώθει φόβο για κάτι.

Σε γενικές γραμμές, όταν δεν λες την αλήθεια ή φοβάσαι για κάτι τεντώνεις τα χείλη σου κατά μήκος της γραμμής του στόματος. Αν είναι να διαβάσει τα... "χείλη" σου, τότε θα ήταν καλύτερο να πιστέψει ότι αισθάνεσαι απειλή για κάτι, παρά ότι του λες ψέμματα. Πρόσεξε όμως, γιατί δεν είναι φρόνιμο προκειμένου να μην μάθει ότι ξόδεψες 3.000 ευρώ για την υπέροχη Lοuis Vuitton, να νομίζει ότι τον φοβάσαι.

Ο άνδρας κυνηγός

Posted: 13 Jun 2011 01:24 PM PDT


Μόνιμη συζήτηση στις γυναικοπαρέες τα τελευταία χρόνια, είναι το φλερτ που έχει χαθεί. Πριν αναρρωτηθείς ξανά, "μα που πήγαν οι άνδρες", άσε έναν του είδους να σου εξηγήσει πως έχουν τα πράγματα και που πήγαν οι άνδρες τελικά!
Είσαι γυναίκα ανεξάρτητη, ελεύθερη και δυναμική. Κι αυτό βγαίνει και στον τρόπο που προβάλλεις την σεξουαλικότητά σου. Έλα όμως που ο τρόπος που δείχνεις ότι είσαι διαθέσιμη για σεξ, μας κομπλάρει! "Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;" θα μου πεις! Οι άνδρες έχουμε το σεξ στο μυαλό μας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Πώς είναι δυνατό να μη θέλουμε μια γυναίκα έτοιμη για όλα;

Για πάντα παιδιά

Κι όμως, ως αιώνια παιδιά τα αρσενικά αντιμετωπίζουμε τα πάντα σαν ένα παιχνίδι. Αν λοιπόν είσαι υπερβολικά διαθέσιμη, τότε χάνουμε κάθε διάθεση να "παίξουμε" μαζί σου. Ένας άνδρας θέλει να μπει στην αρένα με σκοπό να παρασύρει το θήραμα του και να το αποπλανήσει! Αν καταλάβει πως δεν κατάφερε και τίποτα το δύσκολο, τότε το ενδιαφέρον του θα χαθεί! Μην το κάνεις τόσο εύκολο. Χάνει την γοητεία του. Μας στερείς τη χαρά να νιώσουμε αρσενικά!

Το κυνήγι του φλερτ

Δεν έχει σημασία αν εσύ μας είχες βάλει στο μάτι πριν καν σε πάρουμε χαμπάρι! Παίξε τον ρόλο σου για μας και θα πάρουμε κι οι δύο αυτό που θέλουμε. Είναι εύκολο! Γίνε παραπλανητική, άσε τον άνδρα να σε κυνηγήσει και να αισθανθεί ότι σε κατέκτησε. Ακόμη και τότε, καλό θα είναι να παίξεις για λίγο ακόμη την "δύσκολη". Όσο αντιστέκεσαι, τόσο μας κάνεις θηρία ανήμερα. Χρησιμοποίησε τα γυναικεία σου όπλα: το νάζι, το βλέμμα, την κίνηση, το άγγιγμα, ξέρεις εσύ. Έτσι, όταν μας παραδοθείς τελικά, θα νιώσουμε τη μαγεία της κατάκτησης.

Το συμπέρασμα είναι απλό: Αν εμείς θέλουμε τον ρόλο του κυνηγού, όπως τον μάθαμε από τους παππούδες μας, τότε κάποιος πρέπει να κάνει το "θήραμα"! Γιατί με έναν ακόμη κυνηγό, δηλαδή εσένα, μόνο μπάλα μπορούμε να δούμε μαζί...και υποψιάζομαι πως δεν θες κάτι τέτοιο!
Αν αρχίσεις να με κυνηγάς... θα αρχίσω να τρέχω. Και μετά θα αναρωτιέσαι: μα που πήγαν οι άνδρες;

Μήπως σε αγαπάει και δεν το καταλαβαίνεις;

Posted: 13 Jun 2011 01:22 PM PDT


Καλύτερα, λένε, να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Από ότι φαίνεται όμως σε ό, τι έχει να κάνει με τις σχέσεις, η ματιά μας είναι αετίσια, αλλά από όνομα "τζίφος"! Εντάξει, μπορεί ένας άνδρας που "τσιλιμπουρδίζει" να παίρνει επιβραβευτικά σχόλια για τις πράξεις του και αντίστοιχα μια γυναίκα να θεωρείται ακόμη από πολλούς "κοινή" αν κάνει το ίδιο, όμως γιατί αυτό πρέπει να σημαίνει ότι έχουμε τα πρωτεία στην αστάθεια; Την συναισθηματική ή ακόμη κι αυτή των σχέσεων;
Σε πληροφορώ λοιπόν εκ πείρας, πως ακόμη κι ένας άνδρας μπορεί να αγαπήσει και βέβαια να μείνει κέρβερος, πιστός φρουρός της αγάπης του, παρά τις σειρήνες στο διάβα του. Μήπως γίνομαι πολύ "λογοτεχνικός"; Ίσως!
Για πολλά χρόνια η τρυφερότητα και η αγάπη έμοιαζαν να είναι ξένα για το είδος των αρσενικών. Κι όμως, πιστεύουμε στην αγάπη όσο και οι γυναίκες που συχνά παρουσιάζονται ως ειδήμονες σε θέματα ρομαντισμού και έρωτα. Απλά αγαπάμε με διαφορετικό τρόπο.

Άφησε μας λοιπόν να ζήσουμε τον έρωτα με τον δικό μας τρόπο και θα σου αποδείξουμε ότι ξέρουμε να δίνουμε απλόχερα την αγάπη.
Εντάξει αγαπάμε! Αλλά πώς αγαπάμε;
Είναι ένα μυστήριο γύρω από τη φύση του άνδρα. Αλήθεια, πώς αγαπούν οι άνδρες; Η απάντηση είναι πως... απλά αγαπούν.

Είναι χαρούμενοι όταν γνωρίζουν ότι έχουν την αγάπη και την μπάλα. Σε αντίθεση με εσένα, που σε ανάλογη περίπτωση θα αναρωτηθείς: Είναι η αγάπη μου αληθινή; Με θέλει για αυτό που πραγματικά είμαι; Αν δεν ήμουν τόσο όμορφη θα με πρόσεχε ποτέ; Μήπως θαμπώνεται από την καριέρα μου; Πόσο θα κρατήσει αυτή η σχέση; Τον ενοχλεί η κυτταρίτιδά μου;
Και είναι αυτό ακριβώς το μεγάλο πρόβλημα των ανδρών. Κουραζόμαστε πολύ με μια γυναίκα που έχει εμμονή να βρει αποδείξεις για την αγάπη. Μπορεί να μην είμαστε οι πιο εκδηλωτικοί σε ό, τι αφορά στα συναισθήματά μας, όμως δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε εξετάσεις για αυτή.

Σταμάτα να ρωτάς

Είναι γλυκό να με ρωτάς "Μ'αγαπάς;"! Μην το παρακάνεις όμως... Σε έχω μέσα στην καρδιά μου, κι αυτό μου φτάνει! Πρέπει να φτάνει και σε σένα.
Και να ξέρεις κάτι... Όποτε χρειαστεί να σου απαντήσω (μετά από όλη αυτή την πίεση) ένα είναι σίγουρο. Δεν θα σου πω αυτό που αισθάνομαι. Στην απάντηση μου θα βρεις την αγωνιώδη προσπάθεια να απαντήσω αυτό που θέλεις να ακούσεις! Κι εκεί αρχίζει το πρόβλημα. Όχι. Δεν είμαι "υποκριτής". Απλά τρέμω μήπως σε δυσαρεστήσω κι εκεί εγκλωβίζομαι. Με άλλα λόγια, το μόνο που θα πετύχεις είναι να με κλείσεις στον εαυτό μου κι αντί να εκφράζομαι με την καρδιά μου, να μιλώ με τη λογική!
Νέα ήθη και έθιμα
Αιώνες φαλλοκρατικών στερεοτύπων και ανδροκρατούμενης κοινωνίας έπεισαν τον άνδρα ότι δεν έχει δικαίωμα να αποκαλύπτει τα συναισθήματά του και του απαγόρεψαν να είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Ευτυχώς σήμερα, ο άνδρας δεν διστάζει να πλησιάσει τις γυναίκες.

«Δυο πράγματα αρέσουν στον άνδρα: Ο κίνδυνος και το παιχνίδι. Και του αρέσουν οι γυναίκες γιατί είναι το πιο επικίνδυνο παιχνίδι», έλεγε ο Νίτσε και δεν είχε άδικο.

Επίσης, οι άνδρες δεν επιδίωξαν ποτέ να αλλάξουν μια γυναίκα, ενώ μια γυναίκα επιθυμεί μονίμως να αλλάξει έναν άνδρα, με κίνδυνο να χάσει κάτι πολύ μαγικό: την συμπληρωματικότητα στις σχέσεις των δύο φύλων.
Συμπέρασμα: Αθώος ο κατηγορούμενος
Η απάντηση στο ερώτημα δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι: «Οι άνδρες αγαπούν όπως οι γυναίκες». Αγαπάμε με φόβο και πάθος, τρυφερότητα και ένταση… Αλλά αγαπάμε. Με τον δικό μας τρόπο!

Στρογγυλή θεά είναι μόνο μία...

Posted: 13 Jun 2011 01:20 PM PDT


Από το 2004 και την θριαμβευτική νίκη της Εθνικής Ελλάδος στο Euro, οι Ελληνίδες έχετε βρει μια ακόμη διασκέδαση.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τότε, η γκρίνια και το κλασικό "πάλι ποδόσφαιρο θα δεις", έδωσε την θέση της στον ενθουσιασμό, στο πάθος και στο "κάνε μωρό μου λίγο παραπέρα, να κάτσω κι εγώ!". Δεν θέλω να είμαι αχάριστος. Μια ζωή λέγαμε πως μας πιέζετε σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Παλιότερα θα ξεκινούσες καβγά: Πάλι θα μαζευτείτε εδώ "40 νοματαίοι" κι εγώ θα κάθομαι μόνη μου; Και δεν μου λες σε παρακαλώ, νομίζεις πως θα καθήσω εδώ να σας κάνω τη δούλα;... και άλλα τέτοια.

Μέτρον Άριστο


Ωραία, δεν λέω ότι αναπολώ τις ημέρες που μας κάνατε τη ζωή μαρτύριο, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να με φανταστώ με όλη την αντροπαρέα κι εσένα να βρίζεις που ο διαιτητής δεν σφύριξε πέναλτι! Είναι πολύ περίεργο το πόσο εύκολα μπορεί μια γυναίκα να παθιαστεί... με το οτιδήποτε. Από μια όμορφη τσάντα, έναν άνδρα που δεν μπορεί να αποκτήσει και τελευταία, τους αγώνες της Εθνικής.

Γιατί ολόκληρο το Χειμώνα ήσουν η παλιά γνώριμη "παραμελημένη", κάθε φορά που έβγαινα με τους φίλους μου να δω την αγαπημένη μου ομάδα. Φαίνεται πως έχετε γίνει fan του ποδοσφαίρου μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με αγώνες της Εθνικής. Μήπως πρέπει να βρούμε μια μέση λύση; Να δούμε κάποιον αγώνα μαζί, άντε και δύο, αλλά όταν σου λέω ότι θα μαζευτούμε με τους φίλους μου για μπάλα, ίσως πρέπει κι εσύ να καταλάβεις ότι θέλω να πάω μόνος μου. Άσε που αν οι κολλητοί μου δεν φέρουν τις κοπέλες τους, θα με κάνεις και "ρεζίλι"!

Το ποδόσφαιρο είναι ιερό!

Το ποδόσφαιρο είναι ιερό για του άνδρες! Θέλουν να το παρακολουθήσουν, να βρίσουν, να πετάξουν τα "τσιτάτα" τους ο ένας στο άλλο. Να πεταχτούν από τον καναπέ και να ουρλιάξουν "ΓΚΟΟΟΟΟΛ"! Όπως καταλαβαίνεις η παρουσία σου, θα μας αναγκάσει όλους να μετρήσουμε τις αντιδράσεις μας, να μην εκφραστούμε ελεύθερα και στην τελική να μην το ευχαριστηθούμε.

Φαντάσου κάθε φορά που πήγαινες για ψώνια με τις φίλες σου, να είχες κι εμένα από δίπλα. Και σαν μην έφτανε αυτό, να πεταγόμουν κάθε τρεις και λίγο για να σου πως την άποψη μου για τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που ήθελες να αγοράσεις. Κακά τα ψέμματα, κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται με τον... "πατροπαράδοτο" τρόπο. Στο κάτω-κάτω αν είσαι τόσο φανατική της Εθνικής κανόνισε να δεις τους αγώνες με τις δικές σου φίλες. Άσε μας κι εμάς να αναπνεύσουμε!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές