Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Μεγάλη Εβδομάδα: η σημαντικότερη περίοδος της ορθόδοξης λατρείας

Posted: 06 Apr 2012 03:36 PM PDT




Η συνταρακτικότερη εβδομάδα της ανθρώπινης ιστορίας είναι αναμφίβολα η Μεγάλη Εβδομάδα. Βαθύτατα θεολογική και ιδιαίτερα κατανυκτική αποτελεί πηγή ανανέωσης και ψυχικής καθάρσεως για όλους τους χριστιανούς, οι οποίοι μετέχοντες στις ιερές ακολουθίες των ημερών αυτών βιώνουν το μυστήριο της λυτρώσεως του ανθρώπινου γένους και του καθενός μας.


Λέγεται Μεγάλη Εβδομάδα όχι γιατί έχει περισσότερες μέρες, αλλά «επειδή μεγάλα ημίν γέγονεν κατορθώματα, η χρονιά του διαβόλου τυραννίς κατελύθη, ο θάνατος εσβέσθη, η αμαρτία ανηρέθη, η κατάρα κατελύθη, ο παράδεισος ηνεώχθη», όπως προσφυώς αναφέρει ο ιερός Χρυσόστομος.




Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα σε συνδυασμό πάντοτε με την πανευφρόσυνη γιορτή του Πάσχα αποτελεί τη σημαντικότερη περίοδο της ορθόδοξης λατρείας. Είναι μία εβδομαδιαία μυσταγωγική πορεία, που οδηγεί τον πιστό στη βίωση του σωτήριου Πάθους του Χριστού και την πλήρωση της θείας περί τον άνθρωπον οικονομίας για τη σωτηρία του. Είναι εντελώς αδύνατο να επιτύχουμε την πνευματική μέθεξη στο μυστήριο του Σταυρού και να απολαύσουμε την εκ των ένδον θέα και μνήμη των γεγονότων των τελευταίων ημερών της επί γης παρουσίας του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, έξω από τον ιερό χώρο της Εκκλησίας και χωρίς τη μετοχή μας στις πνευματικότατες εκκλησιαστικές ακολουθίες των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας με τα επιλεγμένα ιερά αναγνώσματα, και της σπάνιας ποιητικής ομορφιάς και δογματικής πυκνότητας ύμνους, οι οποίοι μας ανεβάζουν σε ψιλές σφαίρες πνευματικής κατάνυξης και ψυχικής ανάβασης.




Έξω από τον ιερό χώρο του ναού η Αγία Εβδομάδα, το Θείο Πάθος, ο Σταυρός γίνονται απλά λογοτεχνία, θέατρο, στοχαστική διάλεξη ή ευκαιρία επανάληψης λαογραφικών εθίμων. Μέσα στον ιερό χώρο της Εκκλησίας η Αγία Εβδομάδα γίνεται για τον χριστιανό μία συνοδοιπορία με τον Χριστό. Αν δε «συμπορευθώμεν αυτώ και συσταυρωθώμεν» δε θα μπορέσουμε ούτε και στην Ανάσταση να φθάσουμε μαζί του, «να συναναστηθώμεν», που σηματοδοτεί και τη δική μας ανάσταση από τη νέκρωση της αμαρτίας.
Αυτή η πορεία από το Πάθος της Σταυρώσεως στο υπέρλαμπρο φως της Αναστάσεως εμποδίζει τον χριστιανό να δει τη Μεγάλη Εβδομάδα μέσα σ' ένα ζοφερό και καταλυτικό σκοτάδι, γιατί είναι ντυμένος με το ζεστό ένδυμα της χαρμολύπης. Σ' αυτή την πνευματική πορεία που βρίσκεται πάντα κάτω από τη σκιά του Σταυρού και αντικρύζει στο βάθος τον φωτεινό λόφο της Αναστάσεως, οι Άγιοι Πατέρες έβαλαν μερικά σημάδια σαν ορόσημα, σαν σκαλοπάτια, που μας βοηθούν μ' έναν ειδικό το καθένα τρόπο, να βιώσουμε από το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο το Θείο Πάθος, την πορεία του Κυρίου προς τη Σταύρωση, τη θεόσωμο ταφή και τη ζωηφόρο Ανάσταση.




Αυτά τα σημάδια είναι το τί έχει ορίσει η Εκκλησία να εορτάζεται, να θυμόμαστε κάθε μέρα αυτό που ακούμε στο συναξάρι, που διαβάζεται στον Όρθρο, ο οποίος τελείται το βράδυ της προηγούμενης μέρας (ο εσπερινός τελείται το πρωί της ημέρας). Έτσι τη Μεγάλη Δευτέρα η Εκκλησία μας προβάλλει την προσωπικότητα του πάγκαλου Ιωσήφ, ο οποίος με ο,τι υπέστη υπήρξε τύπος Χριστού και την ξερανθείσα άκαρπη συκή, για να μας θυμίζει ότι στη ζωή μας πρέπει να παράγουμε έργα και καρπούς πνευματικούς. Τη Μεγάλη Τρίτη «της των δέκα παρθένων παραβολής μνείαν ποιούμεθα», για να μας διδάξει η Εκκλησία την ανάγκη της πνευματικής προετοιμασίας και της εγρήγορσης αλλά και της ελεήμονος προσφοράς, που αρνήθηκαν οι πέντε φρόνιμες στις πέντε μωρές παρθένες. Παραινετικά η Εκκλησία μας μας προτρέπει να μιμηθούμε τις φρόνιμες παρθένες με τον υπέροχο ύμνο του Νυμφίου: «βλέπε ουν, ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθής, ίνα μη τω θανάτω παραδοθής και της βασιλείας έξω κλειθείς».




Την Μεγάλη Τετάρτη προβάλλεται η μετάνοια της αμαρτωλής γυναίκας, που γνώρισε την αληθινή μετάνοια ως σύμβολο ελπίδας για κάθε αμαρτωλό και για να κεντρισθεί και η δική μας βούληση γι' αυτή τη σωτήρια μεταστροφή. Ψάλλεται το επίκαιρο και τόσο δημοφιλές τροπάριο, που έγραψε η μοναχή Κασσιανή: «Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή...». Η Αγία και Μεγάλη Πέμπτη είναι αφιερωμένη στον Ιερό Νιπτήρα, που μας διδάσκει την ταπεινοφροσύνη. Στον Μυστικό Δείπνο στον οποίο ο Χριστός συνέστησε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και εγκαινίασε την πραγματική κοινωνία με τον Σωτήρα μας, στην υπερφυά προσευχή του Χριστού στο όρος των ελαιών και την προδοσία του Ιούδα, που σηματοδοτεί την αρχή του Πάθους του Κυρίου μας. Τη Μεγάλη Παρασκευή (ημερολογιακά τη Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ) έχουμε κορύφωση του Θείου δράματος. Τελείται η «ακολουθία των Παθών», η οποία περιλαμβάνει αραιότατους εκκλησιαστικούς ύμνους μεταξύ των οποίων και το «Σήμερον κρεμμάται επί ξύλου» και αναγινώσκονται 12 Ευαγγέλια μέσα από τα οποία βιώνουμε όλους τους εξευτελισμούς, τη σταύρωση και τον θάνατο που υπέστη ο Κύριος μας δίνοντας τον εαυτό του «λύτρον αντί πολλών».




Το Μεγάλο Σάββατο (δηλαδή τη Μεγάλη Παρασκευή βράδυ) εορτάζεται η θεόσωμος ταφή και η εις Άδου Κάθοδος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού· (έχει προηγηθεί τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί η ακολουθία της Αποκαθηλώσεως του Κυρίου από τον Σταυρό). Το βράδυ τελείται στους ιερούς ναούς η ακολουθία του Επιταφίου και ψάλλονται τα υπέροχα εγκώμια: «Η ζωή εν τάφω...», «Άξιον εστίν...», και «Αι γενεαί πάσαι...» και γίνεται μέσα σε ατμόσφαιρα ευλάβειας και ιερής κατάνυξης η περιφορά του Επιταφίου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί τελείται ο εσπερινός της Αναστάσεως, αυτό που ο κόσμος ονομάζει Α' Ανάσταση και ακούεται στους ναούς η προτροπή του ιερέως: «Ανάστα ο Θεός, κρίνων την γην...».
Τρισμακάριοι αυτοί που θα μπορέσουν την εβδομάδα αυτή να αφήσουν τις βιοτικές τους μέριμνες και ν' αρχίσουν την ευλογημένη πορεία δίπλα στον πορευόμενο προς τα πάθος Χριστό: «δεύτε ουν και ημείς συμπορευθώμεν αυτώ και συσταυρωθώμεν και νεκρωθώμεν δι' αυτ'ον ταις του βίου ηδοναίς» ίνα μη μείνωμεν έξω του Νυμφώνος Χριστού.

Του κ. Σταύρου Ολύμπιου
Διευθυντή του Γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας
Από το περιοδικό «Παράκληση» της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, Κύπρος

thesecretrealtruth







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέθανε ο πατέρας της Πόρσε 911

Posted: 06 Apr 2012 03:21 PM PDT


Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Φέρντιναντ
Αλεξάντερ Πόρσε, εγγονός του ιδρυτή της Γερμανικής εταιρείας κατασκευής σπορ αυτοκινήτων και σχεδιαστής της Πόρσε 911, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου. «Λυπούμαστε για το θάνατο του Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ομίλου Ματίας Μίλερ.
«Ως σχεδιαστής της Πόρσε 911, δημιούργησε στην εταιρεία μας ένα νέο πρότυπο που χαρακτηρίζει ακόμα και σήμερα τα σπορ αυτοκίνητα μας», ανέφερε.

Ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1935 στη Στουτγάρδη και ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του Φέρντιναντ Πόρσε του επονομαζόμενου και «Φέρι», γιου του ιδρυτή της μάρκας. Είχε αναλάβει το στούντιο σχεδίασης της μάρκας το 1962 και ανέπτυξε το μοντέλο 911 το 1963.




Στη δεκαετία του 1970, ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε ήταν υπεύθυνος για τη διαφοροποίηση της μάρκας μέσω αξεσουάρ μόδας, όπως τα γυαλιά, τα ρολόγια και τα είδη γραφείου.


koutipandoras








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετράχρονη κρεμάστηκε υπνοβατώντας!

Posted: 06 Apr 2012 03:06 PM PDT


Τη βρήκε το πρωί η αδελφή της…

Ήταν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, την περασμένη χρονιά. Η 4χρονη Tegan Hancox πήγε για ύπνο στο σπίτι της στο Coventry με το αγαπημένο της σακίδιο στο χέρι.



Χωρίς κανείς να ξέρει τι έγινε, το κοριτσάκι βρέθηκε το επόμενο πρωί από τη μία αδελφή της κρεμασμένο με την ίδια αυτή τσάντα από το επάνω κρεβάτι της κουκέτας που μοιραζόταν με την άλλη της αδελφή.

Η 24χρονη μητέρα της Becky Hancox αφηγείται το τραγικό περιστατικό και λέει πως αν δεν είχε τα άλλα δύο κορίτσια, την 7χρονη Channelle και την 3χρονη Tayla, που τη στήριξαν και τη βοήθησαν να ορθοποδήσει μετά την τραγωδία, θα είχε απλά καταρρεύσει.

Η Hancox και ο σύντροφός της Stephen Shreenan ανυπομονούσαν για τα Χριστούγεννα που θα περνούσαν με τα κορίτσια και σχεδίαζαν το γάμο τους, όταν ο τραγικός θάνατος της μικρής γέμισε θλίψη την οικογένειά τους.

Η Hancox μιλά για ένα φρικιαστικό ατύχημα και προσθέτει πως η Tegan υπνοβατούσε και ίσως αυτό κάπως συνδέεται με το τέλος της.

newsbeast







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μακελειό στην Ουγγαρία - Εικοσάχρονος έσφαξε την οικογένειά του

Posted: 06 Apr 2012 02:51 PM PDT


Με ένα μεγάλο μαχαίρι ένας 20χρονος
Ούγγρος σκότωσε τέσσερα μέλη της οικογένειάς του και τραυμάτισε άλλους τρεις ανθρώπους στην πόλη Kulcs, νότια της Βουδαπέστης.

Η αστυνομία αναγνώρισε στο πρόσωπο του δράστη τον 20χρονο Jutas Csanad Horvath.


Ο άνδρας συνελήφθη σε κοντινή απόσταση από τη σημείο των φόνων από τις ειδικές δυνάμεις της χώρας και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο για να διερευνήσει το περιστατικό.

Κρατείται και ανακρίνεται.

enimerosigreece







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tο μεγαλείο του πατέρα! 12 απίθανες σκέψεις για μπαμπάδες !

Posted: 06 Apr 2012 02:46 PM PDT


Για να γίνει κάποιος «μπαμπάς» ή «πατέρας» (γιατί υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο ορισμών) υποτίθεται
ότι στη θεωρία είναι εύκολο αλλά στην πράξη μια προσπάθεια παραπάνω τη χρειάζεται! Παίζει ρόλο η ηλικία, η ιδιοσυγκρασία, ο χαρακτήρας, ο τρόπος που βλέπει καθένας τα πράγματα αλλά και το πώς….



διαχειρίζεται τις καταστάσεις. Συνταγή, βέβαια, δεν υπάρχει που να σε κάνει καλύτερο γονιό, όμως γνωστοί αλλά και ανώνυμοι άνθρωποι καταθέτουν στη συνέχεια 12 σημαντικές σκέψεις για εν ενεργεία ή μελλοντικούς μπαμπάδες που σίγουρα θα σας κάνουν εντύπωση. Κι αν όχι, νομίζω θα σας προβληματίσουν λίγο παραπάνω…

1. Ο πατέρας μου συνήθιζε να παίζει με τον αδελφό μου και εμένα στον κήπο. Η μαμά έβγαινε έξω και φώναζε: «θα χαλάσετε το γκαζόν!». Κι εκείνος της απαντούσε: «Δεν μεγαλώνουμε γκαζόν, αγόρια μεγαλώνουμε!»
Harmon Killebrew

2. Υπάρχουν τρία στάδια στη ζωή ενός άνδρα: Πρώτο στάδιο: Να πιστεύει στον Αη-Βασίλη. Δεύτερο στάδιο: Να μην πιστεύει στον Αη-Βασίλη. Τρίτο στάδιο: Να είναι ο ίδιος Αη-Βασίλης. – Ανώνυμος

3. Το πιο σημαντικό έργο που ένας πατέρας μπορεί να κάνει για τα παιδιά του είναι να αγαπάει τη μαμά τους.
Theodore M. Hesburgh


4. Oταν έρθει η εποχή που ένας άντρας αντιλαμβάνεται πως μάλλον ο πατέρας του είχε δίκιο για χιλιάδες πράγματα, συνήθως έχει ο ίδιος έναν γιο που τον θεωρεί λάθος!
Charles Wadsworth


5. Υποτίθεται πως κάθε άντρας μπορεί να γίνει πατέρας. Χρειάζεται όμως κάτι παραπάνω για να γίνει «μπαμπάς»
Ανώνυμος

6. Οταν ήμουν έφηβος 14 ετών, ο πατέρας μου ήταν τόσο αλαζόνας που δεν τον άντεχα λεπτό. Περιέργως, όταν έφτασα στα 21 ένιωσα μεγάλη έκπληξη από το πόσο πολλά κατάφερε να μάθει μέσα σε επτά μόλις χρόνια!
Μαρκ Τουαίν


7. Πραγματικά πλούσιος είναι ο άντρας που έχει παιδιά που τρέχουν να χωθούν στην αγκαλιά του, ακόμη κι όταν τα χέρια του είναι άδεια.
Ανώνυμος


8. Δεν έχει τόση σημασία ποιος ήταν αληθινά ο πατέρας μου, αλλά ποιος θυμάμαι εγώ πως ήταν.
Anne Sexton


9. Eίναι όντως αξιέπαινο να πάει ένας πατέρας το γιο του για ψάρεμα. Υπάρχει, όμως, ένα ιδιαίτερο μέρος στον παράδεισο για τον πατέρα που θα πάει την κόρη του για ψώνια.
John Sinor


10. Οι καλοί μπαμπάδες δίνουν στα παιδιά τους ρίζες και φτερά. Ρίζες για να νιώθουν πού είναι το σπίτι τους και φτερά για να πετάξουν μακριά και ελεύθερα.
Jonas Salk


11. Mπαμπάδες, αγαπήστε και αποδεχτείτε τα μέλη της οικογένειάς σας γι΄ αυτό που πραγματικά είναι, ακόμη κι αν η προσωπικότητά τους είναι πολύ διαφορετική από τη δική σας. Τα κουνέλια δεν πετούν, οι αετοί δεν κολυμπούν, οι γάτες δεν έχουν φτερά. Σταματήστε τώρα τις συγκρίσεις. Υπάρχει άφθονος χώρος για όλους στο δάσος!
Chuck Swindoll


12. Πώς σκέφτεται ένα παιδί για τον πατέρα του σε κάθε ηλικία:
4 ετών: Ο μπαμπάς μου μπορεί να κάνει τα πάντα!
7 ετών: Ο μπαμπάς ξέρει τόοοσα πολλά!
8 ετών: Ο μπαμπάς μου δεν ξέρει τελικά και τόσα πολλά.
12 ετών: Ο μπαμπάς μου δεν ξέρει τι του γίνεται.
14 ετών: Ο πατέρας μου; Άσε καλύτερα!
21 ετών: Ωχ πάλι αυτός μπροστά μου!
25 ετών: Κάτι ξέρει για το θέμα ο πατέρας μου αλλά όχι και πολλά πράγματα.
30 ετών: Θα πρέπει να μάθω τι ξέρει ο πατέρας μου για το θέμα.
35 ετών: Πριν αποφασίσουμε ας ζητήσουμε και τη γνώμη του μπαμπά.
50 ετών: Τι άραγε να πίστευε ο πατέρας γι΄ αυτό;
60 ετών: Τελικά ο πατέρας μου είχε τεράστια εμπειρία!
65+ετών: Α, ρε πατέρα! Μακάρι να ζούσες και να μιλούσαμε σήμερα οι δυο μας! – Ανώνυμος


perierga.gr







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φιλοσοφίες... ζωής

Posted: 06 Apr 2012 02:41 PM PDT


1. Μην ανησυχείτε για το τι σκέφτονται
οι άλλοι για σας γιατί απλώς οι άλλοι δεν σας σκέφτονται. Αναρωτιούνται μόνο τι σκέφτεστε εσείς για αυτούς.

2. Η τύχη είναι ένας χαμάλης που του φορτώνουμε πάντα τις βλακείες.


3. O τεμπέλης είναι ένας νεκρός που, δυστυχώς, δεν μπορούμε να τον θάψουμε.

4. Η ζωή είναι ένα κρεμμύδι που το καθαρίζουμε κλαίγοντας.

5. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του πλούσιου είναι ότι μπορεί να δανείζεται.

6. Ο γάμος είναι όπως η τσίχλα: όσο περισσότερο τη μασάς, τόσο λιγότερο ουσία έχει.

7. Με τους άνδρες συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από ότι στις κότες: όσο γερνούν, τόσο πιο τρυφεροί γίνονται.

8. Ο έρωτας είναι σαν τον πόλεμο: τον αρχίζεις όταν θέλεις και τον τελειώνεις όταν μπορείς.

9. Μερικές γυναίκες θεωρούν άσεμνα τα γυναικεία μαγιό, αλλά οι υπόλοιπες έχουν ωραίο σώμα.

10. Άπειροι άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα σε πράγματα που δεν τα επιθυμούν, για να καταπλήξουν ανθρώπους που δεν μπορούν να υποφέρουν.

11. Υπάρχουν τριών ειδών ψέματα: το κοινό ψέμα, η ψευδορκία και οι... στατιστικές.

12. Το καλύτερο κατοικίδιο ζώο είναι το κοτόπουλο: είναι το μόνο που μπορείτε να φάτε πριν ακόμα γεννηθεί.

13. Δύο τρόποι υπάρχουν για να μην πλήξει ένα νεαρό ζευγάρι την Κυριακή το απόγευμα: ο άλλος είναι να πάει σινεμά.

14. Οι γυναίκες που αγαπούν από συμφέρον είναι σαν τις ηλεκτρικές σόμπες: ζεσταίνουν ελάχιστα και καταναλώνουν πολύ.

15. Ο κριτικός επειδή δεν είναι ικανός να δημιουργήσει τίποτα, πασχίζει να καταστρέφει αυτά που δημιουργούν οι άλλοι.

16. Οι γέροι δίνουν στα ερωτικά ζητήματα καλές συμβουλές επειδή δεν μπορούν να δώσουν πια το κακό παράδειγμα.

17. Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει.

18. Στην κοινωνία βλέπουμε συχνά ότι στις ζυγαριές: οι άδειοι δίσκοι ανεβαίνουν ενώ οι γεμάτοι κατεβαίνουν.

19. Οι άνθρωποι ονομάζουν βίτσιο τις χαρές που κατορθώνουν να απολαύσουν και αρετή την ανικανότητά τους να το επιτύχουν.

20. Δύο πράγματα δεν πρέπει να πιστεύετε ποτέ: το πάντοτε των ερωτευμένων και το ποτέ των μεθυσμένων.

21. Το "κλπ" είναι το σημάδι που το χρησιμοποιούμε για να δείξουμε πως δήθεν ξέρουμε περισσότερα από ότι λέμε.

22. Όταν οι ηδονές μας εξαντλήσουν, πιστεύουμε ότι τάχα εξαντλήσαμε εμείς όλες τις ηδονές.

23· Η γυναίκα είναι όπως η σκιά: την ακολουθείς, σε αποφεύγει. Την αποφεύγεις, σε ακολουθεί.

24. Στον έρωτα, όπως και στις διαθήκες, ισχύει ο τελευταίος, ακυρώνοντας όλους τους προηγούμενους. (κλικ εδώ για περισσότερα)


ipanic.gr







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πόσο μπορεί να πληγώσεις κάποιον με ένα «ignore» στο Facebook;

Posted: 06 Apr 2012 02:37 PM PDT


Σίγουρα έχει τύχει πολλές φορές να απορρίψεις κάποιον γνωστό ή άγνωστο που σου....



έστειλε αίτημα φιλίας στο Facebook...

Ή μπορεί να έχεις ξεχάσει να απαντήσεις σε κάποιον άλλο που σου έστειλε μήνυμα στο κοινωνικό δίκτυο. Ε, και τι έγινε; Σιγά μην πέσει σε κατάθλιψη! Μην είσαι όμως και τόσο σίγουρος διότι μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η απόρριψη στο Facebook πληγώνει κάποιον όσο και στην πραγματική ζωή.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, έρευνα που έγινε σε 77 φοιτητές έδειξε ότι είτε κάποιος δεν τους απαντούσε στο κοινωνικό δίκτυο, είτε στην πραγματικότητα ένιωθαν ακριβώς τα ίδια συναισθήματα. Ο χρήστης δηλαδή αισθάνεται κενός, απομακρυσμένος και περιθωριοποιημένος. Βέβαια αυτό έχει να κάνει, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, καθαρά με την άμυνα και τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, αλλά και την εξάρτησή του με την τεχνολογία.
kamikazi






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Έπεσε θύμα βιασμού μέσω facebook

Posted: 06 Apr 2012 02:31 PM PDT


Σε εφιάλτη εξελίχτηκε η γνωριμία
που είχε μέσω Facebook 17χρονη από την Καβάλα με έναν...

28χρονο στη Θεσσαλονίκη. Οπως καταγγέλει η κοπέλα έπεσε θύμα βιασμού
μετά από απειλές και εκβιασμούς και ήδη ο 28χρονος που κατηγορείται για
την υπόθεση απολογήθηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή.





Σύμφωνα με το e-volos.gr, όπως περιέγραψε στις διωκτικές αρχές η 17χρονη
γνώρισε τον κατηγορούμενο στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στο
facebook και στη συνέχεια γίνανε «φίλοι». Συζητώντας στο τσατ
ανταλλάξανε τηλέφωνα και ακολούθησε καθημερινή επικοινωνία. Μάλιστα η
17χρονη και ο 28χρονος συνομιλησαν και μέσω βιντεοκλήσης η οποία όπως
παραδέχεται και η κοπέλα είχε ερωτικό περιεχόμενο.



Η ίδια καταγγέλει ότι μετά απ' αυτή την επικοινωνία μετάνιωσε για ότι
έκανε και ζήτησε από τον 28χρονο να κόψουν κάθε επαφή είτε τηλεφωνική
είτε διαδικτυακή. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, ο κατηγορούμενος
άρχισε να την απειλεί λέγοντας ότι έχει καταγράψει τη βιντεοκλήση και
απειλώντας την ότι θα την «ανεβάσει» στο youtube. H 17χρονη όπως είπε
στους αστυνομικούς τελικά υπέκυψε στις απειλές του 28χρονου και ήρθε από
την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο.



Η συνάντηση αυτή όμως εξελίχτηκε σε εφιάλτη καθώς σύμφωνα με την
καταγγέλουσα ο κατηγορούμενος την οδήγησε στο σπίτι του όπου και τη
βίασε. Οταν η κοπέλα επέστρεψε στην Καβάλα εκμυστηρεύτηκε στους γονείς
της τι είχε συμβεί και η υπόθεση καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές.



Τις έρευνες ανέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων της Διεύθυνσης
Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν και να
συλλάβουν τον 28χρονο, ο οποίος χτες απολογήθηκε και κρίθηκε
προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.


Dinatos



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάλος με το 10χρονο κοριτσάκι που έγινε μητέρα! [video]

Posted: 06 Apr 2012 02:21 PM PDT

 Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα παγκόσμια
ΜΜΕ η είδηση ενός 10χρονου κοριτσιού που έφερε στον ...

κόσμο ένα υγιέστατο μωρό.

Αντί για την αθωότητα της ηλικίας, το κοριτσάκι από την Κολομβία έγινε μία από τις πιο νεαρές μητέρες στον κόσμο, γεννώντας την κόρη της με καισαρική…

Το κοριτσάκι ανήκει στην φυλή ιθαγενών Wayuu και ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκε γιατρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Στην 36 εβδομάδα της κύησης, η 10χρονη άρχισε να νιώθει έντονους πόνους και να αιμορραγεί, αναγκάζοντας την οικογένειά της να απευθυνθεί στους γιατρούς του νοσοκομείου της πόλης Manaure.http://www.mychannel.gr/









ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η ‘Ελενα Παπαβασιλείου πριν την προσθετική στήθους και μετά… Δείτε την διαφορά! [φωτο]

Posted: 06 Apr 2012 02:06 PM PDT

 Η Έλενα είναι ένα κορίτσι με πτυχίο! Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και μάλιστα αποφοίτησε με άριστα! Όμως δεν....


έγινε ποτέ οικονομολόγος αφού τα προσόντα της έδειξαν πως άλλος ήταν ο δρόμος που θα έπρεπε να ακολουθήσει… Έτσι ξεκίνησε δειλά δειλά το μόντελινγκ με το να κάνει φωτογραφήσεις σε περιοδικά μόδας!Μέχρι που το 2005 τη κέρδισε η τηλεόραση! Αρχικά συμμετείχε στην πρωινή εκπομπή του Mega «Όμορφος κόσμος» με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Δίπλα του τότε ήταν η Ράνια Θρασκιά, η Σίσσυ Χριστίδου και ο Κωνσταντίνος. Η Έλενα ήταν μαζί με τον Νότη Χροστοδούλου στην ενότητα διακόσμηση που είχε τίτλο «Abra Katabra». Τι έκαναν; Πήγαιναν σε ένα σπίτι και το άλλαζαν και κατά τη διάρκεια της εκπομπής εμφανιζόντουσαν λίγα λεπτά για να παρουσιάσουν το βίντεο που είχαν κάνει! Η Έλενα τότε πιο μικρή, γύρω στα 25 και πιο φυσική! Φορούσε μίνι, αφού οι ποδάρες δεν αλλάζουν, τις είχε πάντα, όμως τι κι αν ήταν το μπλουζάκι ντεκολτέ… όπως βλέπετε οι συνήθειες ήταν παλιές… Δεν είχε τότε το σέξι και μεγάλο μπούστο για να το γεμίσει…! Δείτε τις φωτό του πριν και του μετά και συγκρίνετε τις ΜΕΓΑΛΕΣ αλλαγές! Φαίνεται θα το είχε απωθημένο το κορίτσι!







http://www.mychannel.gr






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο καλύτερος τρόπος άσκησης

Posted: 06 Apr 2012 01:49 PM PDT

Προτιμήστε να κάνετε πρώτα την ενδυνάμωση και μετά το αερόβιο μέρος της προπόνησης σας...



Όταν κάνουμε προπόνηση ενδυνάμωσης ο οργανισμός παίρνει ενέργεια από το γλυκογόνο που υπάρχει στο αίμα ή στους μύες. Το γλυκογόνο δημιουργείτε ως επί το πλείστον από τους υδατάνθρακες που καταναλώνουμε. Κατά την αερόβια προπόνηση ο οργανισμός πρέπει να καταναλώσει το γλυκογόνο και μετά να αρχίσει να παίρνει «καύσιμα» από το λίπος. Έχοντας κάνει ενδυνάμωση πριν από το αερόβιο μέρος έχετε καταναλώσει μεγάλο μέρος από τους υδατάνθρακες οπότε φτάνετε πιο γρήγορα στην καύση του λίπους.

queen



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO: Προσοχή στις μισάνοιχτες πόρτες! Ποτέ μην ανοίγεσαι αν δεν έχεις πλήρη εικόνα!

Posted: 06 Apr 2012 01:44 PM PDT

 Προσοχή στις μισάνοιχτες πόρτες ποτέ μην ανοίγεσαι αν δεν έχεις πλήρη εικόνα...


Δείτε το βίντεο με πολύ μεγάλη προσοχή και θα καταλάβετε τι εννοώ και ειδικά εσείς...κορίτσια!...











ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΚΡΗΤΗ: Χειροπέδες σε δύο Βουλγάρες που έκαναν τις νοσοκόμες

Posted: 06 Apr 2012 01:37 PM PDT

undefinedΠρόκειται για άλλες δύο παράνομες νοσοκόμες που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Σητείας...





Σε έλεγχο που έγινε από αστυνομικούς στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαπές, ηλικίας 57 και 46 ετών

εργάζονταν και παρείχαν σε ασθενείς, υπηρεσίες "αποκλειστικής νοσοκόμας", καθώς και ότι εξασκούσαν το επάγγελμα της αδελφής νοσοκόμας,

ενώ δεν είχαν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών, ούτε την άδεια άσκησης επαγγέλματος από την αρμόδια αρχή.
24wro







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ενα αυγό αξίας 4 εκατ. ευρώ!

Posted: 06 Apr 2012 01:32 PM PDT

Αν όλα πάνε καλά, τον προσεχή Ιούνιο ένα από τα πιο ακριβά αυγά του κόσμου θα κοστίζει τουλάχιστον...


τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά δεν είναι προϊόν της φύσης αλλά ένα έργο τέχνης που φέρει την υπογραφή του Τζεφ Κουνς. Ο αμερικανός εικαστικός, γνωστός για τις αρτιστίκ αναπαραγωγές κοινών αντικειμένων, κατασκεύασε το μπλε - τιρκουάζ πασχαλιάτικο αυγό του από ανοξείδωτο ατσάλι και το επάλειψε με διαφανές βερνίκι. Εκτός από πανάκριβο, το αυγό του Κουνς είναι τεράστιο καθώς το ύψος του φτάνει τα δύο μέτρα και περίπου άλλο τόσο είναι το πλάτος του.

Η τελική του τιμή, πάντως, θα καθοριστεί στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο Κρίστις του Λονδίνου στις 27 Ιουνίου. Ενα άλλο αυγό με φιόγκο, επίσης μεγάλων διαστάσεων αλλά χρώματος φούξια, είχε «χτυπηθεί» στα 5,5 εκατ. δολάρια στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 2011.

Τα έργα αυτά ανήκουν στη σειρά Celebrations που άρχισε από τη δεκαετία του 1990 και με την οποία ο αμερικανός καλλιτέχνης ήθελε να αναδείξει την κιτς πλευρά δημόσιων και ιδιωτικών εορτασμών. Πρόκειται για ένα σχόλιο πάνω στην καταναλωτική κοινωνία, το οποίο φαίνεται ότι έγινε ενθουσιωδώς δεκτό από τον κόσμο των συλλεκτών έργων τέχνης. Το γλυπτό που θα δημοπρατηθεί τον Ιούνιο δημιουργήθηκε ανάμεσα στο 1994 και το 2008. Από μια άποψη, ο δημιουργός του είναι ένα είδος κότας με χρυσά αυγά...











ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO: Σάλος με ντοκιμαντέρ που δείχνει σκηνές εξορκισμού!

Posted: 06 Apr 2012 01:19 PM PDT

Mια γυναίκα ουρλιάζει και ένας παπάς απαγγέλει ένα απόσπασμα από την Βίβλο...



στην προσπάθειά του να εξορκίσει τον δαίμονα που έχει «κυριεύσει» εδώ και 15 χρόνια μια νεαρή γυναίκα.

Όχι, δεν πρόκειται για σκηνή από ταινία τρόμου, αλλά για μια σκηνή βγαλμένη από ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει προκαλέσει αίσθηση και δείχνει την δουλειά του μοναδικού στην Ευρώπη εξορκιστή που έχει πάρει την άδεια του Βατικανού.



Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.






prionokordela







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Άγνωστοι αποφασίζουν για τη ζωή των παικτών σε βρετανικό ριάλιτι

Posted: 06 Apr 2012 01:12 PM PDT

Μια ομάδα αγνώστων καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή και το μέλλον του παίκτη...


σε νέο ριάλιτι που ετοιμάζει το βρετανικό Channel 4.



Η εκπομπή θα έχει τίτλο «The Audience», δηλαδή το Ακροατήριο, όπου 50 συνηθισμένοι άνδρες και γυναίκες θα απαντήσουν σε ερωτήσεις τύπου «Να παραιτηθώ από τη δουλειά μου;», «Να παντρευτώ ή να χωρίσω;», «Να κάνω μια νέα αρχή και να μετακομίσω;».



Το «ακροατήριο» θα ακολουθεί τον παίκτη για μία εβδομάδα με σκοπό να τον γνωρίσουν καλύτερα, και εννοούμε ότι θα τον ακολουθούν στη δουλειά, στο σπίτι, στις εξόδους, για να μπορέσουν να αποφασίσουν καλύτερα για το μέλλον του.

mediagate



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

κρoίσοι έχασαν 9,1 δις. δολάρια σε μια εβδομάδα!

Posted: 06 Apr 2012 01:07 PM PDT

: undefinedΗ ανησυχία για το μέλλον της ευρωζώνης και η πτώση του χρηματιστηριού της Νέας Υόρκης...



οδήγησε σε ρεκόρ ζημιών τους 20 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, όπως αναφέρει το Bloomberg.



Ο «βασιλιάς» της Microsoft Bill Gates, κατέγραψε ζημιές ύψους 558.1 εκατ. δολ. στα 63,2 δισ.δολ. μέσα σε μια εβδομάδα. Ο Li Ka-Shing,δεύτερος στη λίστα, έχασε 144 εκατ. δολ., καθώς είδε τη μετοχή της Hutchison Whampo, να καταγράφει απώλειες 1,1%.







Ο Μεξικανός Carlos Slim, μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έγινε φτωχότερος κατά 1,5 δισ. δολ. Παρόλα αυτά παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με προσωπική περιουσία 69,2 δισ. δολ.







Στη λίστα των χαμένων και ο Βραζιλιάνος Eike Batista, η περιουσία του οποίου μειώθηκε κατά 574,4 εκατ. δολ.







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tragic! Δείτε ολόκληρο το look και θα πάθετε ΣΟΚ!

Posted: 06 Apr 2012 12:58 PM PDT

Με μια πρώτη ματιά δείχνει φυσιολογικό. Μια γυναίκα με ψηλοτάκουνα και κολλητό κόκκινο παντελόνι…


Τα πράγματα όμως δεν είναι πάντα όπως δείχνουν. Συγκεκριμένα, δεν πρόκειται ούτε καν για γυναίκα (!) αλλά πέρα από αυτό, και το υπόλοιπο στυλ είναι άκρως ΤΡΑΓΙΚΟ!!!



Απίστευτο…











ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO: Σκηνές απείρου κάλους το απόγευμα με δραπέτη στο κέντρο της Κορίνθου

Posted: 06 Apr 2012 12:56 PM PDT

: Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν με έναν νεαρό κρατούμενο το απόγευμα στην Κόρινθο...



όταν αυτός απέδρασε από τα δικαστήρια της πόλης και οι αστυνομικοί έτρεχαν να τον πιάσουν. Τότε εκείνος, για να τους ξεφύγει «τρύπωσε» μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ!



Το μόνο σίγουρο, ήταν ότι απόδραση δεν κράτησε και πολύ , όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, αλλά οι πελάτες του σουπερμάρκετ και οι περαστικοί είχαν μείνει με ανοιχτό το στόμα.








prionokordela



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΕΞΙΚΟ: Ισόβια για τον δράστη 1500 δολοφονιών

Posted: 06 Apr 2012 12:50 PM PDT



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj69qM48W-ootfCazKSWTkSq-Jq-8VBx3oulPLJRJqgwIsywG-FwiMcx-SIroH2ZgN3mtsaFl4wBDUM13R3F9dU4jmshV9MHthVrVkMIVEMpcQs5Eu79mIDnulhs2d9goSJXAB3ZWz2s8M/s1600/a.pngΣε ισόβια δεσμά καταδικάστηκε εκτελεστής καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού...


ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε 1500 δολοφονίες. Ο 34χρονος Χοσέ Αντόνιο Ακόστα Χερνάντεζ δήλωσε ένοχος για την δολοφονία της...







Λέσλι Ενρίκεζ, του αμερικανού συζύγου της και του συζύγου μιας άλλης διπλωματικού υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου στην πόλη Χουαρέζ το 2010. Για τους τρεις φόνους καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στις ΗΠΑ, όπου εκδόθηκε το 2011. Ο Χερνάντεζ και η συμμορία Azteca στην οποία ανήκε, δρούσαν ως εκτελεστές για το καρτέλ της πόλης Χουαρέζ, η οποία ελέγχει ορισμένες από τις βασικές διόδους του εμπορίου ναρκωτικών από το μεξικανικό στο αμερικανικό έδαφος. Ο ψυχρός εκτελεστής σύμφωνα με τις αμερικανικές δικαστικές αρχές, ομολόγησε ότι διέταξε εκατοντάδες δολοφονίες στο κρατίδιο της Τσιουάουα, στα βόρεια της χώρας. Μεταξύ αυτών, φέρεται να είναι και η σφαγή 16 ανθρώπων- στην πλειοψηφία τους έφηβοι- σε πάρτι στη Χουαρέζ το 2010.








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ερωτευμένη με τον πρίγκιπα Χάρι

Posted: 06 Apr 2012 12:42 PM PDT


: undefinedΗ 28χρονη σταρ των «Girls Aloud» αποκάλυψε την αδυναμία της στον γοητευτικό πρίγκιπα, Χάρι...



στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο γυναικείο περιοδικό «Marie Claire».



Μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι στο παρελθόν και αυτός έχει αποκαλύψει ότι η του αρέσει η τραγουδίστρια.



«Λατρεύω τον πρίγκιπα Χάρι. Ονειρεύτηκα τις προάλλες ότι τον παντρεύτηκα κι ότι ήμουν μια πραγματική πριγκίπισσα. Και ο Κάρολος ήταν ο πεθερός μου!» δήλωσε, μιλώντας στον δημοσιογράφο του περιοδικού.







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΥΒΟΙΑ: Πήγε να απατήσει τη γυναίκα του με... τη γυναίκα του!

Posted: 06 Apr 2012 12:35 PM PDT

undefinedΌλα ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα όταν δημιούργησε λογαριασμό στο Facebook...


Οι φίλοι του στην δουλειά κάθε μέρα του έλεγαν ότι έχει ωραίες γυναίκες και έτσι... "τσίμπησε".



Έκανε όμως το λάθος να δώσει το email που ήξερε η γυναίκα του και είχε τους κωδικούς.

Κάπως έτσι, όπως διαβάζουμε στο ΕviaNews, εκείνη έμπαινε στο email και διάβαζε όλα τα μηνύματα του άνδρα της.



Στη συνέχεια, δημιούργησε και εκείνη λογαριασμό με το όνομα Λίζα και μια καυτή φωτογραφία που δεν φαίνονταν το πρόσωπο της. Στη θέση της ηλικίας, έγραψε 25...



Έκανε αίτημα φιλίας στον άντρα της και για δεκαπέντε μέρες παίζονταν ένα απίστευτο παιχνίδι μεταξύ του με εκατοντάδες μηνύματα σε καθημερινή βάση μέχρι που έφτασαν και στο ραντεβού.

Το όρισαν σε καφετέρια έξω από την Χαλκίδα.



Η γυναίκα πήγε και περίμενε πίνοντας τον καφέ της και όταν τον είδε να έρχεται από μακριά, δεν του έστειλε φιλάκια αλλά... καρπαζιές.



Έκπληκτοι δεκάδες θαμώνες έβλεπαν το ζευγάρι να λογομαχεί χωρίς να ξέρουν το λόγο μέχρι που η υποψήφια απατημένη φώναξε: "Κοιτάξτε γαμπρός που θέλει και το facebook"!







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΟΚ: Πατέρας πάτησε με το τζιπ τον 8χρονο γιο του

Posted: 06 Apr 2012 11:54 AM PDT

Ένα οκτάχρονο αγόρι σκοτώθηκε χτες όταν τον πάτησε με το τζιπ του ο ίδιος του ο πατέρας...







Ο Charles Kimm έπαιζε στη φάρμα που διατηρεί η οικογένειά του στο Wyndales Lodge του νότιου Lanarkshire, όταν ο πατέρας του που οδηγούσε ένα 4x4 που έσερνε ένα τρέιλερ τον χτύπησε την ώρα που έκανε όπισθεν προσπαθώντας να περάσει από μια πύλη.



Παρά τις προσπάθειες των γιατρών που έσπευσαν στο σημείο με ελικόπτερο, το αγόρι δεν τα κατάφερε, ενώ όπως ανακοίνωσαν στους γονείς του ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.



24wro



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ενοίκια: Τι κάνει ο ιδιοκτήτης όταν δεν πληρώνει ο ενοικιαστής;

Posted: 06 Apr 2012 11:48 AM PDT

: undefinedΣύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκες στο fpress.gr, η διαδικασία έξωσης είναι κοινή...


τόσο για τους συστηματικά κακοπληρωτές, όσο και για αυτούς που για πραγματικούς λόγους αδυναμίας δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.



Η ΠΟΜΙΔΑ υποστηρίζει ότι έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος και ο χρόνος που ο κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης θα αντιδράσει σε ένα τέτοιο γεγονός, ιδιαίτερα αν βρίσκεται αντιμέτωπος με συστηματικούς κακοπληρωτές, γιατί κάθε καθυστέρηση και κάθε λάθος είναι εις βάρος του, αφού τις περισσότερες φορές είναι αδύνατη η είσπραξη των οφειλομένων μισθωμάτων.



Νομικά υπάρχουν τρεις τρόποι που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς, αν καταφύγει στο αρμόδιο δικαστήριο:



1. Καταγγελία της μίσθωσης σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα



2. Αγωγή για δυστροπία σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και



3. Έκδοση διαταγής απόδοσης μίσθιου, χωρίς διεξαγωγή δίκης.



Μετά την ψήφιση και την θέση σε εφαρμογή το Νόμου 4055/2012 (νόμος για τη «δίκαιη δίκη»), συντέμνονται οι προθεσμίες που αφορούν στην έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου ακινήτου λόγω δυστροπίας του μισθωτή. Έτσι, η κατάθεση της αίτησης για την έκδοση διαταγής επίδοσης μισθίου πλέον κατατίθεται 15 ημέρες μετά την επίδοση εξώδικης όχλησης στον δύστροπο μισθωτή (σε περίπτωση που εκείνος δεν καταβάλει τα μισθώματα που οφείλει), ενώ η διαταγή απόδοσης της χρήσης του μισθίου αποτελεί εκτελεστό τίτλο και μπορεί να εκτελεστεί μετά την παρέλευση 20 ημερών από την επίδοση στο μισθωτή αντιγράφου εξ απογράφου με επιταγή προς εκτέλεση, χωρίς προηγούμενη επίδοση αντιγράφου της. Έναρξη ισχύος του Νόμου 4055/2012, όσον αφορά το θέμα των μισθώσεων, είναι η 2α Απριλίου 2012.



Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας



Άρθρο 662 Α



Κατά την ειδική διαδικασία των άρθρων 662Β έως Η μπορεί να ζητηθεί η έκδοση διαταγής απόδοσης της χρήσης μισθίου ακινήτου, αν η έναρξη της μίσθωσης αποδεικνύεται εγγράφως, στην περίπτωση καθυστέρησης του μισθώματος από δυστροπία, εφόσον έγγραφη όχληση έχει επιδοθεί με δικαστικό επιμελητή δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από την κατάθεση της αίτησης. Η καταβολή των μισθωμάτων, εντός του δεκαπενθημέρου, αποδεικνυόμενη εγγράφως, αποκλείει την έκδοση διαταγής απόδοσης της χρήσης του μισθίου. Επίδοση έγγραφης όχλησης απαιτείται μόνον την πρώτη φορά.



Άρθρο 662 Δ



1. Αν η αίτηση είναι νόμιμη και τα απαιτούμενα σε κάθε περίπτωση περιστατικά αποδεικνύονται εγγράφως, ο δικαστής εκδίδει διάταξη με την οποία υποχρεώνει τον καθ' ου να αποδώσει στον αιτούντα τη χρήση του μισθίου, και τον καταδικάζει στα Δικαστικά έξοδα.



3. Η διαταγή αποτελεί τίτλο εκτελεστό. Η εκτέλεση της μπορεί να πραγματοποιηθεί αφού παρέλθουν είκοσι (20) ημέρες από την επίδοση αντιγράφου εξ απογράφου με επιταγή προς εκτέλεση, χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη επίδοση αντιγράφου της. Η διαταγή εκτελείται και κατά των προσώπων που αναφέρονται στο άρθρο 659.



Άρθρο 662Θ



Στην αίτηση για διαταγή απόδοσης της χρήσης μισθίου ακινήτου μπορεί να σωρευτεί και αίτημα καταδίκης για χρηματική απαίτηση από οφειλόμενα μισθώματα, κοινόχρηστες δαπάνες, τέλη και λογαριασμούς κοινής ωφελείας, εφόσον το ύψος τους αποδεικνύεται από δημόσια ή ιδιωτικά έγγραφα, ιδίως λογαριασμούς κοινοχρήστων και οργανισμών κοινής ωφέλειας. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των άρθρων 662Α έως Η, καθώς και οι διατάξεις των άρθρων 624, 626 παράγραφοι 2 και 3, 630 στοιχεία γ', δ' και ε' και 634.



Με τις τελευταίες αυτές τροποποιήσεις στην παραπάνω διαδικασία της διαταγής απόδοσης χρήσης μίσθιου, ο εκμισθωτής μπορεί να ζητήσει με ειδικό καταψηφιστικό αίτημα, να υποχρεωθεί ο μισθωτής να του καταβάλλει και τα ανεξόφλητα ενοίκια, κοινόχρηστα και λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Στην περίπτωση που υπάρχουν και ζημιές στο μίσθιο για τις οποίες ο ιδιοκτήτης ζητά αποζημίωση, τότε απαιτείται ειδικό αίτημα στο Δικαστήριο, που μπορεί να προβληθεί μόνο στις δύο πρώτες διαδικασίες.



Αν μετά την αποβολή του, ο μισθωτής έχει εγκαταλείψει κινητά αντικείμενα του στο μίσθιο, και ο ιδιοκτήτης έχει οριστεί υποχρεωτικά από το δικαστικό επιμελητή ως μεσεγγυούχος και υπόχρεος για τη φύλαξή τους, όπως προβλέπει ο νόμος, θα πρέπει να απευθυνθείτε και πάλι σε Δικηγόρο ο οποίος θα χρειαστεί να κινήσει μια νέα δικαστική διαδικασία για την εκποίηση των πραγμάτων αυτών με πλειστηριασμό. Ωστόσο η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε και πέτυχε με την παραπάνω τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, η ευθύνη του εκμισθωτή που διορίστηκε "με το ζόρι" μεσεγγυούχος για την φύλαξη των κινητών πραγμάτων του ενοικιαστή του, να παραγραφεί πλέον σε μόλις έξι (6) μήνες...

newscode





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε πως είναι σήμερα το Σαράγεβο μετά την πολιορκία 1992-1996

Posted: 06 Apr 2012 11:41 AM PDT

Δείτε πως άφησε το Σαράγεβο η πολιορκία της περιόδου 1992-1996 και πως έχουν διαμορφωθεί σήμερα τα ίδια σημεία της...




πρωτεύουσας της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης, μέσα από φωτογραφίες του Jim Marshall.









ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές