Κυριακή 8 Απριλίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την M. Δευτέρα 9 Απριλίου

Posted: 09 Apr 2012 04:47 AM PDT

Στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει την Εβδομάδα Θρησκευτικής Μουσικής στο φουαγιέ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Σήμερα θα παρουσιαστεί ο μεσαιωνικός ύμνος «Στάμπατ Μάτερ» του Τζοβάννι Μπαττίστα Περγκολέζι,  ένας από τους λίγους θρησκευτικούς ύμνους που έχει επιζήσει και παραμένουν σε λειτουργική χρήση ως σήμερα. Πρόκειται για έναν ύμνο που έχει γίνει πηγή έμπνευσης για πολλούς συνθέτες σε διάφορες εποχές.

Η σειρά εκδηλώσεων θα κορυφωθεί με την καθιερωμένη μεγ...

Ο Γλέζος για την ιστορική ευκαιρία της Αριστεράς

Posted: 08 Apr 2012 09:41 AM PDT

«Δεν είναι δυνατόν να κωφεύουμε όταν η Ιστορία χτυπά την πόρτα μας».

Αυτό υπογραμμίζει στην «Αυγή» της Κυριακής ο Μανώλης Γλέζος, ενώ παράλληλα προσθέτει πως "κι αν δεν είμαστε παρόντες στο προσκλητήριο των καιρών, η ζωή η ίδια, το πολιτικό γίγνεσθαι, θα μας καταχωρίσει στους απόντες".

Ο Μανώλης Γλέζος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού της Πολιτικής Συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.

Μιλάει για τη δυνατότητα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μην καταφέρουν να συγκεντρώσουν ούτε 51% ούτε 151...

Προσχώρησε στη ΝΔ ο Μάκης Στεργίου

Posted: 08 Apr 2012 08:40 AM PDT

Ο καθηγητής και επιχειρηματίας, Αρμόδιος Στεργίου, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το ΛΑ.Ο.Σ. και επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Στεργίου ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να ενταχθεί στη ΝΔ στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συστρατευθεί για μια αυτοδύναμη, ισχυρή κυβέρνηση, για το εθνικό συμφέρον.

Στις 18 Απριλίου οι προτάσεις Μπαρόζο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Posted: 08 Apr 2012 07:50 AM PDT

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναμένεται στις 18 Απριλίου να ανακοινώσει το αναπτυξιακό πλάνο που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της αλλαγής του ρόλου της Κομισιόν, ως μέλος της τρόικας.

Εν όψει των ανακοινώσεων, ο Λουκάς Παπαδήμος τη Μεγάλη Δευτέρα θα προβεί στην αποστολή επιστολών διευκρινίζοντας τις προτεραιότητες της χώρας που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το «Βήμα της Κυριακής» ανάγονται στη δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του νεοσύσ...

Επίθεση Βενιζέλου σε Σαμαρά

Posted: 08 Apr 2012 05:23 AM PDT

Με σκληρό  τόνο, απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εξίσου σφοδρή και προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση, στο κλειστό στάδιο του Αιγάλεω, το Σάββατο.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά «έναν πολιτικό λόγο που έρχεται από το βαθύ κομματικό παρελθόν», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Τέτοιους πολιτικούς είχε δυστυχώς στη διαδρομή της Ιστορίας πολλούς η χώρα μας και γι' αυτό ίσως φτάσαμε στο χείλος της κατ...

Χωρίς ΚΤΕΛ την Μεγάλη Πέμπτη

Posted: 08 Apr 2012 05:17 AM PDT

Σε 24ωρη απεργία προγραμματίζουν να κατέβουν την Μεγάλη Πέμπτη οι εργαζόμενοι των ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα, ζητώντας να σταματήσει το μπαράζ απολύσεων που, όπως καταγγέλλουν, δέχονται τους τελευταίους μήνες, καθώς και η καταγγελία της σύμβασης εργασίας από τους εργοδότες «με στόχο την πλήρη κατάργηση των δικαιωμάτων τους».

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας έχει καλέσει σε συνέντευξη Τύπου για το πρωί της Δευτέρας, ενώ έχει απευθύνει πρόσκληση στους εργοδότες να παραστούν και ν...

Γραπτές εγγυήσεις ζητά η πλευρά Ασάντ

Posted: 08 Apr 2012 03:40 AM PDT

Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ δεν θα αποσύρει τον στρατό που έχει αναπτυχθεί στις πόλεις της Συρίας αν δεν δοθούν γραπτές εγγυήσεις της αντιπολίτευσης ότι αποδέχεται τον τερματισμό κάθε είδους βίας επισήμανε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του.

«Το να πούμε ότι η Συρία θα αποσύρει τις δυνάμεις της από τις πόλεις στις 10 Απριλίου είναι ανακριβές, γιατί ο ειδικός απεσταλμένος Κόφι Άναν δεν έχει ακόμα παρουσιάσει γραπτές εγγυήσεις ότι οι ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις αποδέχονται τον τε...

Μετά τις κάλπες το μεγάλο πλιάτσικο

Posted: 08 Apr 2012 03:19 AM PDT

Νέα μέτρα - φωτιά έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές στα εργασιακά και το ασφαλιστικό… Αναλυτικά, στο επίπεδο του εργασιακού, σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στις δεσμεύσεις της χώρας, με βάση τη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η πλειοψηφία των κομμάτων στη Βουλή, μέχρι τον Ιούλιο θα υπάρξει και νέα παρέμβαση στους κατώτατους μισθούς, βάσει της επανεξέτασης των όσων ισχύουν στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Παρ' ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι, ήδη, καταγράφεται επίσημη μείωση μι...

Πάρκο Τρίτση

Posted: 08 Apr 2012 02:38 AM PDT

Tο πάρκο που µας γοητεύει.

Το πάρκο που µας ξεσηκώνει.

Το πάρκο που µας θυµώνει.

Ρεαλιστές και ουτοπιστές.

Το εφικτό και το ανέφικτο.

Οι αλλαγές που θέλουµε.

Η ζωή που διεκδικούµε.

Όλα είναι εκεί!

Σταύρος Μηλιώνης, πρόεδρος ΚΕΑΝ

Τα θέλουν όλα...

Posted: 08 Apr 2012 02:33 AM PDT

Το μεγάλο κόμμα των ισλαμιστών στην Αίγυπτο ανακάλεσε προηγούμενη απόφασή του και δηλώνει έτοιμο να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας στις εκλογές που θα γίνουν τον επόμενο μήνα!

Η κίνηση αυτή των Αδελφών Μουσουλμάνων έρχεται να συμπληρώσει τις διαδοχικές επιθετικές πρωτοβουλίες τους για να καλύψουν ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό και να καταλάβουν όσο περισσότερες θέσεις γίνεται ώστε να αντιμετωπίσουν από θέση ισχύος το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο έχει αναλάβε...

Η ΕΛ.ΑΣ. «ενοικιάζεται»

Posted: 08 Apr 2012 02:14 AM PDT

Η ΕΛ.ΑΣ πλέον «ενοικιάζεται» επίσημα και βάσει νόμου στους έχοντες τη δυνατότητα να πληρώσουν, τη στιγμή που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο και οι πολίτες δε νιώθουν ασφαλείς ούτε στα ίδια τους τα σπίτια.

Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», ουσιαστικά όποιος ιδιώτης έχει την οικονομική δυνατότητα μπορεί να πληρώσει για να νιώθει ασφαλής. Μάλιστα, ό,τι και όσοι ενοικιάζονται θα αφαιρούνται από τις δυνάμεις της αστυνομίας που θα προστατεύουν τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. «Χάρη»  στην υπουργι...

Η τρόικα είπε και ελάλησε...

Posted: 08 Apr 2012 02:13 AM PDT

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η τρόικα έχει καταστήσει σαφές ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να παρεκκλίνει από τις βασικές κατευθύνσεις του δεύτερου μνημονίου.

Έτσι η επόμενη κυβέρνηση, που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, με μείωση του ανώτατου συντελεστή από το 45% στο 40%, καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 20% για όλα τα νομικά πρόσωπα, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και θέσπιση δύο και μόνο φό...

Τι έκρυβε η πρωτοφανής επίθεση κατά Μπαμπινιώτη

Posted: 08 Apr 2012 02:05 AM PDT

Δεν πίστευε στα μάτια και τα αυτιά του όποιος, την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, άνοιξε τον τηλεοπτικό του δέκτη για να δει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων... Η επίθεση των στελεχών του Μεγάλου Καναλιού κατά του υπουργού Παιδείας, του πανεπιστημιακού καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη, ήταν ασυνήθιστη...

Οι δημοσιογράφοι του καναλιού θύμιζαν πολύ την ένταση και το μένος που είχαν οι επιθέσεις που εξαπέλυαν κατά της πολιτικής ηγεσίας του τόπου τη βραδιά που συνεδρίαζαν στην Προεδρία της Δημοκρατίας οι τρεις πολι...

Ραγκούσης: Δεν θα ψηφίσω την τροπολογία Γιαννίτση

Posted: 08 Apr 2012 01:53 AM PDT

«Αυτοκτονική διάθεση του πολιτικού συστήματος» χαρακτήρισε την τροπολογία Γιαννίτση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται να πρόκειται να την ψηφίσει.

Από το «Βήμα» του ραδιοφωνικού σταθμού «99,5» ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, επισημαίνοντας πως ο νόμος περί ιθαγένειας που ψηφίστηκε επί των ημερών του στο υπουργείο Εσωτερικών, «αφορά μόνο στους νόμιμους μετανάστες...

Ευρωπαϊκό το πρόβλημα… ευρωπαϊκή και η διέξοδος

Posted: 08 Apr 2012 01:52 AM PDT

Ευρωπαϊκή διάσταση στις επερχόμενες εκλογές δίνει ο Τσίπρας, επιλέγοντας με αυτόν τον τρόπο να απαντήσει σε όσους του χρεώνουν την επιδίωξη της εξόδου από την ευρωζώνη και να τονίσει τα ευρωπαϊστικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην πλειοψηφία του ΣΥΝ αλλά και σε άλλες  δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρή η πεποίθηση περί «μεταρρύθμισης» της Ευρώπης, όπως πριν από λίγο καιρό εκφραζόταν και μέσα από το σύνθημα περί «επανίδρυσης».

Η σύνδεση του ελληνικού ζητήματος με το ευρύτερο ευρωπαϊκό, που ...

Με τακτική α λα Σαρκοζί θα πορευθούν οι γαλάζιοι

Posted: 08 Apr 2012 01:46 AM PDT

«Κάν' το όπως ο Νικολά». Την τακτική του προέδρου της Γαλλίας, που στις προηγούμενες εκλογές κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά την τελευταία στιγμή περνώντας στην αντεπίθεση και ακολουθώντας σκληρή γραμμή στα θέματα της ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης, αποφάσισαν να ακολουθήσουν στη Ν.Δ. προκειμένου να συσπειρώσουν το δεξιό εκλογικό κοινό. Μόνο που ήρθαν... δεύτεροι, αφού αρχικά την ιδέα να «το παίξει Σαρκοζί» την είχε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος μάλιστα ανέβασε ιδιαίτερα τα θέμα...

Αποδοκιμασίες κατά της πολιτικής ηγεσίας στο Μεσολόγγι

Posted: 08 Apr 2012 01:41 AM PDT

Έντονα αποδοκιμάστηκαν οι πολιτικοί που παρεβρέθηκαν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου το Σάββατο το βράδυ.

Οι πολίτες που πήγαν για να παρακολουθήσουν τη λιτανεία το βράδυ του Σαββάτου έβγαλαν την οργή τους, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών, όπως «ντροπή σας που προδώσατε τη χώρα» και «ανάξιοι, πολιτικοί τυχοδιώκτες, αλήτες». Ωστόσο, ο συγκεντρωμένος κόσμος, διαχώρισε τους Κύπριους και τον Ελληνικό Στρατό, τους οποίους και χειροκρότησε.

Οι εκπρόσωποι της πολιτικ...

Σαχινίδης: Oι εκλογές θα γίνουν με υποσχέσεις περικοπών και όχι παροχών

Posted: 08 Apr 2012 01:16 AM PDT

Το γεγονός ότι οι εκλογές θα γίνουν με υποσχέσεις περικοπών και όχι παροχών, τόνισε σε συνέντευξη του ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, καθώς η χώρα έχει δεσμευτεί για το διάστημα 2013-2014  να προβεί σε δαπάνες της τάξεως του 5,5% του ΑΕΠ,  ποσοστό που ερμηνεύεται στα 11,5 περίπου δισ. Ευρώ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» επέστησε τη προσοχή για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων της δανειακής σύμβασης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η χώρα δεν έχει την πολυ...

«Άκαρπη» η συνάντηση Διαμαντοπούλου - ΠΝΟ

Posted: 08 Apr 2012 12:22 AM PDT

«Για εμάς ισχύει η απεργία» δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Σάββας Τσιμπόγλου, λίγο μετά το πέρας της συνάντησης των εκπροσώπων της ΠΝΟ με την υπουργό Ανάπτυξης, Άννας Διαμαντοπούλου.

Από την πλευρά της, η υπουργός έδωσε  διορία μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής στην ΠΝΟ να αποφασίσει την αναστολή των κινητοποιήσεων, εντάσσοντας τις παρατηρήσεις της ΠΝΟ στο νομοσχέδιο που αφορά τον Οίκο του Ναύτου. Yπογράμμισε ακόμα πως «θα εξασφαλίσουμε το δημόσ...

Απειλεί με έξοδο της Γαλλίας από τη ζώνη Σένγκεν ο Σαρκοζί

Posted: 07 Apr 2012 11:34 PM PDT

«Υπάρχουν 120 χμλ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που δεν φυλάσσονται. Έχω δικαίωμα να απαιτήσω τις κυρώσεις που αναλογούν» δήλωσε σε συνέντευξη του ο Γάλλος Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, σημειώνοντας πως επιθυμεί την άμεση και πιο αυστηρή επιβολή μέτρων στα σύνορα της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα Journal du Dimanche, υπογράμμισε ότι θα ασκήσει πιέσεις, προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα αλλά και να «προστατευτεί» το εμπόριο.

Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι στη ...

«Η Goldman Sachs ανατρέπει κυβερνήσεις παντού»

Posted: 07 Apr 2012 11:08 PM PDT

 «Η Goldman Sachs ανατρέπει κυβερνήσεις παντού. Τοποθετεί τους ανθρώπους της στην κορυφή των χωρών της ευρωζώνης. Στην Ελλάδα, την Ιταλία, την ΕΚΤ ολιγάρχες έχουν πάρει την εξουσία»  τόνισε η υποψήφια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

Σε ομιλία της, η Λεπέν χαρακτήρισε την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ως ένα πανίσχυρο θεσμό που ελέγχει ολόκληρα έθνη όπως και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα .

Παράλληλα, δεν απέφυγε να εκφράσει και την εκ...

Σαμαράς: «Στις 6 Μαΐου θα γίνουν εκλογές, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι»

Posted: 07 Apr 2012 03:38 PM PDT

«Στις 6 Μαΐου, οι εκλογές έρχονται. Θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, εμείς δεν φοβόμαστε το λαό, άλλοι κρύβονται. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει», υπογράμμισε σε προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο κλειστό στάδιο του Αιγάλεω, ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, εάν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τον Γιώργο Παπανδρέου τον διώξαμε. Τώρα θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ. Να τελειώσουμ...

Σόιμπλε: «Κομμένα πια τα δανεικά»

Posted: 07 Apr 2012 02:44 PM PDT

Τη χορήγηση επιπλέον οικονομικής στήριξης σε χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομική κρίση απέκλεισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung δήλωσε ότι η Γερμανία έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο. «Τα κράτη εφαρμόζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, βρισκόμαστε στο δρόμο προς μια δημοσιονομική ένωση και υπάρχει ισχυρός μηχανισμός στήριξης ως ασφαλιστική δικλείδα".

Ο Σόιμπλε υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των κρατών – με...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές