Κυριακή 8 Απριλίου 2012

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Από μικρός φαίνεται τι εξέλιξη θα έχει

Posted: 08 Apr 2012 03:15 PM PDT







Δεν χωρά καμία αμφιβολία









newsbeast







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πώς επιλέγουν οι γυναίκες τους άντρες;

Posted: 08 Apr 2012 03:02 PM PDT



Το πώς επιλέγουν οι γυναίκες τον σύντροφό τους
δεν είναι µόνο θέµα γούστου. Γενετήσια ένστικτα, βαθιές ανάγκες, ακόµα και η σχέση µε τον εαυτό τους µπορεί να παίξουν σηµαντικό ρόλο, σύμφωνα με το sociaLmagazinE. Ποιοι είναι όµως οι άντρες που προτιµάνε συνήθως;





Ο όµορφος


Όπως δείχνουν στοιχεία του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου (ΕΣΙ), το 30% των γυναικών προτιµά έναν σύντροφο µε καλή εξωτερική εµφάνιση. Η επιστήµη εξάλλου επιβεβαιώνει ότι η εµφάνιση αποτελεί σηµαντικό παράγοντα έλξης, τουλάχιστον στην αρχή µιας γνωριµίας. Προφανώς για κάποιες γυναίκες το όµορφο είναι συνώνυµο µε την καλή ποιότητα, θεωρώντας πως ό,τι είναι καλό απέξω είναι και από µέσα. Υποσυνείδητα δηλαδή θεωρούν ότι τα όµορφα άτοµα είναι αυτά που αξίζουν περισσότερο, νοµίζοντας ότι έχουν και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πιστεύουν δηλαδή ότι οι εµφανίσιµοι άντρες είναι πιο φιλικοί, ενδιαφέροντες, ευαίσθητοι, έξυπνοι.

Ποιες το προτιµούν έτσι: Κατά κανόνα οι γυναίκες που δεν ψάχνουν σταθερή σχέση και επιθυµούν να κερδίσουν τα βλέµµατα των άλλων µέσα από την επιλογή ενός εµφανίσιµου συντρόφου.

Γιατί: Από εξελικτικής άποψης οι γυναίκες έλκονται από έναν εµφανίσιµο άντρα γιατί υποσυνείδητα αναζητούν τα καλύτερα γονίδια για τα παιδιά που πιθανόν να αποκτήσουν µαζί του. Μάλιστα, ειδικά η έλξη για ψηλούς άντρες µε πλάτες έχει να κάνει µε την υποσυνείδητη ανάγκη για προστασία που νιώθει το ασθενές φύλο. Τέλος η ανάγκη µιας γυναίκας να είναι δίπλα σε έναν όµορφο άντρα µπορεί να αποτελεί τονωτικό για την αυτοπεποίθησή της, καθώς θεωρεί ότι παίρνει κι εκείνη µέρος της λάµψης του.


Ο πετυχηµένος


Ένας επιτυχηµένος άντρας –είτε οικονοµικά είτε επαγγελµατικά– µπορεί να εξασφαλίσει µια σταθερότητα την οποία κάποιες ανασφαλείς γυναίκες φαίνεται ότι έχουν µεγαλύτερη ανάγκη. Σύµφωνα όµως µε το ΕΣΙ, µόνο ένα 10% περίπου των γυναικών δηλώνουν πως επιθυµούν έναν σύντροφο µε επαγγελµατική καταξίωση, ενώ πιο χαµηλό είναι το ποσοστό των γυναικών που επιζητούν οικονοµική ασφάλεια. Σύµφωνα λοιπόν µε αυτά τα στοιχεία, οι νέες Ελληνίδες δεν αναθέτουν την οικονοµική τους εξασφάλιση στη σχέση και στον σύντροφό τους.

Ποιες το προτιµούν έτσι: Γυναίκες που θεωρούν ότι τους αξίζει το καλύτερο µπορεί να προτιµούν έναν επιτυχηµένο άντρα. Πολύ συχνά όµως σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι εξαρτηµένες προσωπικότητες, δηλαδή γυναίκες που έχουν την τάση να στηρίζονται στους άλλους. Επίσης σε αυτή την κατηγορία µπορεί να ανήκουν και όσες δίνουν περισσότερη σηµασία στις υλικές απ' ό,τι στις συναισθηµατικές τους ανάγκες.

Γιατί: Σύµφωνα µε τους εξελικτικούς ψυχολόγους, οι γυναίκες έλκονται από τους δυνατούς άντρες. Η επιτυχία και ο πλούτος αποτελούν µορφή δύναµης, ενώ για κάποιες είναι συνώνυµα της ασφάλειας και της άνεσης. Αυτός είναι ένας από τους πιθανούς λόγους για τον οποίο αρκετές έλκονται από τους πετυχηµένους άντρες. Επίσης για πολλές γυναίκες είναι σηµαντικό να έχουν έναν σύντροφο ο οποίος έχει κερδίσει την αποδοχή του φιλικού, οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Και φυσικά όσο πιο πετυχηµένος είναι τόσο πιο πιθανό είναι να το έχει καταφέρει.


Το «καλό παιδί»


Σύµφωνα µε το Πανεπιστήµιο του Μπρίστολ, ο χαρακτήρας είναι ένας από τους σηµαντικότερους παράγοντες έλξης για τις γυναίκες. Χαρακτηριστικά όπως η κατανόηση, η ευαισθησία και η αφοσίωση φαίνεται ότι είναι αυτά που εκτιµούν περισσότερο οι γυναίκες, οι οποίες σε ποσοστό 80% περίπου έχουν βασική προσδοκία σε µια σχέση τη συναισθηµατική κάλυψη.

Ποιες το προτιµούν έτσι: Συνήθως οι γυναίκες που έχουν µπει στη διαδικασία αναζήτησης µόνιµου συντρόφου ή είναι σε φάση που επιθυµούν να κάνουν οικογένεια και όχι οι νεότερες ή εκείνες που προτιµούν τις περιστασιακές σχέσεις.

Γιατί: Οι γυναίκες έχουν την τάση όταν επιλέγουν σύντροφο να προτιµούν σοβαρούς, ακόµα και λίγο αντικοινωνικούς χαρακτήρες, γιατί πιστεύουν ότι είναι αυτοί που φλερτάρουν λιγότερο και προφανώς θα είναι πιο πιστοί. Προτιµούν δηλαδή χαρακτήρες µε τους οποίους µια σχέση είναι πιο πιθανόν να έχει διάρκεια. Επίσης οι άντρες µε καλό χαρακτήρα είναι πιο πιθανόν να γίνουν καλοί και στοργικοί πατέρες, κάτι που επίσης µπορεί να λάβουν υπόψη οι γυναίκες.


Τι προσέχουµε σ' έναν άντρα;


Σύµφωνα µε έρευνα του ΕΣΙ, το 40% των γυναικών δίνει σηµασία στο πρόσωπο προσέχοντας περισσότερο τα µάτια (18%) και τα χείλη (15%), ενώ µόνο ένα 5% δίνει σηµασία στα µαλλιά. Το 59% δίνει σηµασία στο σώµα προτιµώντας άντρες ψηλούς και µε πλάτες, δίνοντας ιδιαίτερη σηµασία στους γοφούς. Αλλά και έρευνες στην Αµερική επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες προτιµούν ψηλούς άντρες µε κανονικό σώµα και ανοιχτές πλάτες και όχι ιδιαίτερα αδύνατους.


Όλο το… πακέτο παρακαλώ



Σύµφωνα µε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο, το 10% των γυναικών αναζητά όλο το πακέτο: να είναι δηλαδή και όµορφος, και επιτυχηµένος, και καλός χαρακτήρας. Είναι συνήθως εκείνες που θεωρούν ότι τους αξίζει πραγµατικά το καλύτερο αλλά που δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν σύντροφο.

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά…


Ποιες προτιµούν τους µεγαλύτερους…


Συνήθως οι ψυχολόγοι επιβεβαιώνουν ότι η προτίµηση σε µεγάλους άντρες µπορεί να κρύβει ζητήµατα που αφορούν στη σχέση µε τον πατέρα. Η εξιδανίκευση της πατρικής φιγούρας ή ακόµα και η ουσιαστική ή συναισθηµατική απουσία του πατέρα ή η προβληµατική σχέση µαζί του µπορεί να είναι ο λόγος που ωθεί κάποιες γυναίκες να προτιµούν τις σχέσεις µε µεγαλύτερες άντρες. Υπάρχουν όµως και γυναίκες που προτιµούν µεγαλύτερους άντρες επειδή τους θεωρούν πιο ώριµους, δεδοµένου ότι η ωριµότητα και η σοβαρότητα είναι κάποια από τα στοιχεία που εκτιµά το 30% των γυναικών στο αντίθετο φύλο.


…και ποιες τους µικρότερους


Συνήθως η επιλογή κατά πολλά έτη µικρότερων συντρόφων έχει να κάνει µε την αυτοπεποίθηση της γυναίκας. Πολλές επιλέγουν νεότερους συντρόφους γιατί έτσι νιώθουν κι εκείνες πιο νέες σηµειώνοντας µια «νίκη» ενάντια στο χρόνο. Νιώθουν µάλιστα ιδιαίτερα κολακευµένες όταν ένας νέος άντρας τις φλερτάρει, καθώς αισθάνονται ότι η εµφάνισή τους µετράει ακόµα.

Ξέρετε ότι, σύµφωνα µε το Pantone Color Institute, οι άντρες που φορούν µπλε έλκουν περισσότερο τις γυναίκες, καθώς θεωρούν ότι είναι περισσότερο συντηρητικοί και άρα σταθεροί, πιστοί και αφοσιωµένοι;


armageddon







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΟΚ: Σκότωσε τον τριών μηνών γιο του επειδή έκλαιγε

Posted: 08 Apr 2012 02:57 PM PDT

Σκότωσε τον τριών μηνών γιο του επειδή έκλαιγε


Την ομολογία ότι σκότωσε το νεογέννητο αγοράκι του επειδή το κλάμα του τον ενοχλούσε...


και δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί καθώς έπαιζε video game έκανε ο 20χρονος Hartley από τη Lakeland της Florida.



Ο δράστης είχε στην αγκαλιά το τριών μηνών γιο του, Colton, για περίπου 30 λεπτά ενώ έπαιζε για πέντε ώρες Xbox.Κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου παιχνιδιού ο 20χρονος τσαντίστηκε τόσο πολύ με τον γιο του, επειδή έκλαιγε δυνατά που του πήρε τα δύο χέρια και τον χτύπησε δυνατά.



Τότε ήταν που παρενέβη η νεαρή μητέρα και άρπαξε το μωρό της από τον Hartley.



Εκείνος, αφού σταμάτησε για λίγο από το video-game του βγήκε από το σπίτι και πήγε για δουλειά. Όταν επέστρεψε, άρχισε να παίζει πάλι έως τις 4 τα ξημερώματα.



Εκείνη την ώρα ο μικρός Colton ξύπνησε επειδή πεινούσε. Η σύζυγός του σηκώθηκε και τον έδωσε για λίγο στον Hartley να τον κρατήσει μέχρι να του φτιάξει το γάλα του.



Ο Hartley αρχικά, προκειμένου να αποφύγει τις κατηγορίες, ισχυρίστηκε ότι αποκοιμήθηκε και ότι όταν ξύπνησε είδε την Amber να κρατάει το γιο της, ο οποίος αιμορραγούσε από το στόμα και τη μύτη.



Ωστόσο, ήταν ο ίδιος που είχε σκοτώσει το γιο τους με αποτέλεσμα ο μικρός Colton να ξεψυχήσει από τα τραύματα που είχε στο κεφάλι.



Ο 20χρονος πατέρας που ομολόγησε τη φρικιαστική πράξη του κρατείται στις φυλακές Polk County και κατηγορείται για ανθρωποκτονία ανηλίκου.




24ωρο



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο Γέροντας Παϊσιος για τους πειρασμούς

Posted: 08 Apr 2012 02:47 PM PDT

http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2012/04/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%83-300x200.jpgΟ Γέροντας Παϊσιος αναφέρεται σε ενα περιστατικό κατά το οποίο πιστός συζητά μαζί του για τους πειρασμούς...

Η αλήθεια είναι πως οι πειρασμοί είναι πολλοί…







«- Γέροντα, γιατί στις γιορτές συνήθως συμβαίνει κάποιος πειρασμός;





- Δεν ξέρεις; Στις γιορτές ο Χριστός, η Παναγία, οι Άγιοι έχουν χαρά και κερνούν, δίνουν ευλογίες, δώρα πνευματικά στους ανθρώπους. Εδώ οι γονείς κερνούν, όταν γιορτάζουν τα παιδιά, η οι βασιλείς χαρίζουν ποινές, όταν γεννιέται κανένα βασιλόπουλο ,οι Άγιοι γιατί να μην κεράσουν;













Μάλιστα η χαρά που δίνουν κρατάει πολύ και βοηθιούνται πολύ οι ψυχές. Γι΄ αυτό ο διάβολος ,επειδή το ξέρει αυτό, δημιουργεί πειρασμούς ,για να στερηθούν οι άνθρωποι τα θεία δώρα και να μη χαρούν ούτε να ωφεληθούν από την γιορτή. Και βλέπεις, μερικές φορές στην οικογένεια, όταν σε μια γιορτή ετοιμάζονται όλοι να κοινωνήσουν , τους βάζη ο πειρασμός να μαλώσουν, και όχι μόνο δεν κοινωνούν, αλλά ούτε στην εκκλησία πηγαίνουν.





Τα φέρνει έτσι τα πράγματα το ταγκαλάκι, ώστε να στερηθούν όλη την θεία βοήθεια.





Αυτό παρατηρείται και στην δική μας ,την καλογερική ζωή. Πολλές φορές το ταγκαλάκι, επειδή γνωρίζει εκ πείρας ότι θα βοηθηθούμε πνευματικά σε κάποια γιορτή, εκείνη την ημέρα, ή μάλλον από την παραμονή , δημιουργεί έναν πειρασμό- σαν πειρασμός που είναι- και μας χαλάει όλη την διάθεση.





Μπορεί λ.χ. να μας βάλει να φιλονικήσουμε με ένα αδελφό ,και ύστερα μας θλίβει, μας τσακίζει ψυχικά και σωματικά. Έτσι, δεν μας αφήνει να ωφεληθούμε από την γιορτή με τον χαρούμενο τρόπο της δοξολογίας. Ο Καλός Θεός όμως, όταν δη ότι δεν δώσαμε εμείς αφορμή, αλλά αυτό έγινε μόνον από φθόνο του πονηρού, μας βοηθάει.





Και ακόμη πιο θετικά μας ωφελεί ,όταν εμείς παίρνουμε ταπεινά το σφάλμα επάνω μας και δεν κατηγορούμε όχι μόνον τον αδελφό μας αλλά ούτε και τον μισόκαλο διάβολο, διότι η δουλειά του αυτή είναι: να δημιουργή σκάνδαλα και να σκορπάει κακότητα, ενώ ο άνθρωπος ως εικόνα Θεού πρέπει να σκορπάει ειρήνη και καλοσύνη.»



prionokordela.gr








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ANEKΔΟΤΟ: Ερωτευμένο παντρεμένο ζευγάρι

Posted: 08 Apr 2012 02:34 PM PDT

https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcS-Ve61MdVx4RHtaPJvveyn-h7rM1aeoeZMPHgs4_AmD0FgSSJSSgΑνοιξιάτικη, γλυκιά βραδιά και το παντρεμένο ζευγάρι κάθεται στο μπαλκόνι…



Ο άντρας έχει πιεί αρκετές μπύρες ενώ η γυναίκα διαβάζει ένα περιοδικό.



Κάποια στιγμή λέει ο άντρας :





- Σ' αγαπώ ….

Η γυναίκα χωρίς να σταματήσει να κοιτάει το περιοδικό απαντάει:

- Εσύ μιλάς ή η μπύρα?

Οπότε λέει ο άντρας :

























- Εγώ μιλάω …. …..στη μπύρα !!!





xaxa.gr











ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤWITTER: Πανικός με τα καρότα που… αγκαλιάζονται!

Posted: 08 Apr 2012 02:20 PM PDT

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMKnCsCjI-yHjvCm40tclTbMR3ApLDpi0-eVWQ2HrvE7xprQUGilcaMzeNXlmyW22et0N83p3NgoCcbtjkpTUsTgLikhzpytqwhO-UTgaYlFleqSRg8YnX_NOvEriODIgurmaj0d4uTeoJ/s640/carrots_hugs_twitter.jpgΔύο καρότα έχουν καταφέρει να κάνουν το Twitter να παραμιλάει...

Δεν πρόκειται βέβαια για δύο συνηθισμένα καρότα, αφού τα συγκεκριμένα φαίνονται να αγκαλιάζονται!







Την ανακάλυψη έκανε στον κήπο της η 60χρονη Sue Smith από τη νότια Ουαλία, η οποία έδειξε τα καρότα στα εγγόνια της και αυτά με τη σειρά τους ανέβασαν την επίμαχη φωτογραφία στο Twitter.





Δεν σου πάει η καρδιά να τα μαγειρέψεις...





clopyandpaste.blogspot.com











ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΟΚ: Εβαζε τον εραστή της να βιάζει τις κόρες της

Posted: 08 Apr 2012 02:07 PM PDT

http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2012/04/viastis-300x187.jpgΜια 65χρονη ενθάρρυνε τον αρρωστημένο σύντροφο της να κακοποιεί σεξουαλικά τις κόρες της...

για να τις διαπαιδαγωγήσει! Επειδή η ίδια είχε γεννήσει όντας ακόμα ανήλικη, όταν εξομολογήθηκε στον φίλο της την ιστορία της ζωής της, εκείνος της πρότεινε το αρρωστημένο αυτό σχέδιο, για να μην συμβεί το ίδιο και σε αυτές!







Μάλιστα, πριν τις αναγκάσει σε βιασμό, τις έντυνε με πρόστυχα ρούχα και τις ανάγκαζε να πίνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, ενώ ήθελε πάντα να βλέπει γιατί «φτιαχνόταν»… Η ιστορία αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2010 μετά τον θάνατο του βιαστή.



prionokordela.gr








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ανοιξιάτικες αποδράσεις για το ζώδιό σου

Posted: 08 Apr 2012 01:55 PM PDT





Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για ένα ταξιδάκι
, που θα σε αναζωογονήσει και θα σε κάνει να αφήσεις πίσω σου το άγχος και τα προβλήματα του χειμώνα. Μία γρήγορη απόδραση από την καθημερινότητα, ένα χαλαρό weekend ή ένα τριήμερο παρέα με τον καλό σας ή αγαπημένους φίλους, θα γεμίσουν τις μπαταρίες σας στο φουλ! Διάλεξε παρέα και πριν επιλέξεις το μέρος, διάβασε ποια είναι το ιδανικό ταξίδι για το ζώδιό σας.....



ΚΡΙΟΣ

(21/3– 20/4)

«Ένα ταξίδι γεμάτο δράση και περιπέτεια»

Ο Κριός είναι ένας άνθρωπος δραστήριος, ενεργητικός, που λατρεύει το ρίσκο και την περιπέτεια! Αν θέλεις να ταξιδέψεις με ένα Κριαράκι, να ξέρεις εκ των προτέρων ότι του αρέσουν οι επικίνδυνες αποστολές, αναζητά ένα μέρος που θα του χαρίσει στιγμές γεμάτες κέφι, διασκέδαση και δραστηριότητες. Ταξίδεψε μαζί του σε ένα πολυσύχναστο μέρος που θα μπορεί να σας προσφέρει δράση, προγραμμάτισε να πάρετε μέρος σε extreme sports ή ακόμα καλύτερα κατασκηνώστε στη φύση! Το μέρος που θα επιλέξετε – έστω και αν είναι για ολιγοήμερες διακοπές- θα πρέπει να προσφέρει αρκετές επιλογές για να μην βαρεθεί!



ΤΑΥΡΟΣ

(21/4- 20/5)

«Πολυτέλεια και καλό φαγητό είναι τα Must για το ιδανικό ταξίδι του Ταύρου»

Ο Ταύρος λατρεύει την επαφή με τη φύση, την πολυτέλεια και τις ανέσεις. Δεν του αρέσουν τα πολύ μακρινά ταξίδια, γι αυτό και προτιμά πάντα τους κοντινούς προορισμούς. Αν προγραμματίζεις μία ανοιξιάτικη απόδραση με ένα Ταυράκι, τότε θα πρέπει να επιλέξεις ένα υπέρ λούξ ξενοδοχείο λίγο πιο έξω από την πόλη, που θα παρέχει όλες τις ανέσεις (σπα , μασάζ, σάουνα). Όποιο μέρος και να επιλέξεις θα πρέπει εκ των προτέρων να έχεις «ερευνήσει» ποια είναι τα καλά ταβερνάκια / εστιατόρια, γιατί στο ταξιδάκι σας ο Ταύρος - εκτός από χαλάρωση και διασκέδαση -θα θέλει να γευτεί και νόστιμες λιχουδιές!



ΔΙΔΥΜΟΙ

(21/5- 21/6)

«Ταξίδι στο εξωτερικό ή σε μέρος που έχει ιστορία»

Αν αυτή την άνοιξη προετοιμάζεις ταξιδάκι με έναν Δίδυμο, τότε θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι λατρεύει την εξερεύνηση! Δεν του αρέσει να πηγαίνει σε μέρη που έχει ήδη επισκεφτεί στο παρελθόν, θέλει πάντα να γνωρίζει νέα πράγματα και να επισκέπτεται νέες τοποθεσίες. Επειδή του αρέσει να έρχεται σε επαφή με νέες κουλτούρες και πολιτισμούς, το ιδανικό ταξιδάκι για τον Δίδυμο θα ήταν στο εξωτερικό. Αρχαιολογικά μουσεία, αξιοθέατα, αλλά και clubbing είναι μερικές από τις δραστηριότητες που θέλει να απολαμβάνει ο Δίδυμος στα ταξίδια του!



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

(22/6– 22/7)

«Το ιδανικό ταξίδι είναι σε μέρος που φέρνει ...θύμησες»

Ο Καρκίνος λατρεύει να επισκέπτεται τοποθεσίες που του θυμίζουν τις ρίζες του ή αναμνήσεις από το παρελθόν! Πηγαίνετε μαζί του μία εκδρομή στο μέρος που παραθέριζε στην παιδική του ηλικία, ή στο οικογενειακό χωριό και σίγουρα θα το απολαύσει! Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ταξιδεύσει μόνο με άτομα που γνωρίζει πολύ καλά και έχει μαζί τους οικειότητα! Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα μέρος που είναι οικείο για τον Καρκίνο και συνδυάστε το με πικνίκ στη φύση και σίγουρα θα περάσει απίστευτα και θα νιώσει και πάλι παιδί !



ΛΕΩΝ

(23/7- 23/8)

« Ήλιος, θάλασσα και πολυτέλεια»

Αν προγραμματίζεις να ταξιδέψεις με έναν Λέοντα, θα πρέπει να αποκλείσεις το κάμπινγκ, τις πανσιόν ή τα μακρινά κουραστικά ταξίδια! Το Λιοντάρι για να περάσει ευχάριστα πρέπει πρώτα από όλα να διαθέτει καλή παρέα, άνεση και πολυτέλεια. Διάλεξε ένα πολυσύχναστο glamorous μέρος, κλείσε το καλύτερο ξενοδοχείο και πάρε μαζί σου και την φωτογραφική σου μηχανή, για να απαθανατίσεις τις στιγμές σας. Το ταξίδι σας μαζί του θα πρέπει να είναι αρχοντικό για να αισθανθεί βασιλικά! Και επειδή λατρεύει τον Ήλιο και τη θάλασσα, φρόντισε να μην πάτε σε κάποιο ερημικό βουνό ...γιατί το «ζόρικο» λιονταράκι, δεν θα μπορεί να παραμείνει εκεί για πολύ !



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

(24/08-22/09)

«Όσο πιο απόμερα τόσο καλύτερα»

Ετοιμάζεις ταξιδάκι με έναν Παρθένο; Τότε θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι το μέρος που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι ήσυχο, ρομαντικό και προπάντων ερημικό! Ο Παρθένος ξεκουράζεται όταν βρίσκεται κοντά στη φύση με ένα πολύ οικείο, αγαπημένο του πρόσωπο και χαίρεται το πράσινο, το οξυγόνο και τη γη! Προτίμησε λοιπόν ένα απόμερο χωριουδάκι, μακριά από όλους και από όλα ...και σίγουρα αυτό θα αναζωογονήσει και τους δύο σας!



ΖΥΓΟΣ

(23/09– 22/22/10)

«Ο προορισμός θα πρέπει να είναι κοσμοπολίτικος και ρομαντικός»

Ο κοινωνικός και ευχάριστος Ζυγός, λατρεύει τις εξορμήσεις μακριά από την πόλη και αρκετά συχνά διοργανώνει αποδράσεις παρέα με φίλους ή το έτερόν του ήμισυ! Μία εκδρομή σε ένα κοσμοπολίτικο μέρος, με μαγευτική θέα στη θάλασσα είναι η ιδανική πρόταση, για να κάνεις έναν Ζυγό να περάσει σούπερ και να ξεφύγει από το στρες της καθημερινότητας!



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

(23/10– 22/11)

«Διάλεξε ένα μέρος που έχει εναλλαγές τοπίου»

Ο Σκορπιός για να χαλαρώσει από το άγχος της καθημερινότητας, χρειάζεται να προγραμματίσει κάποια απόδραση, σε ένα μέρος που έχει εναλλαγές τοπίου και συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Ένα ταξίδι που θα μπορεί να έχει διασκέδαση, αλλά και απομόνωση, είναι ο ιδανικός προορισμός για έναν Σκορπιό! Αν φροντίσεις να συμπεριλάβεις και τις εξερευνήσεις στις δραστηριότητες του ταξιδιού σας, τότε σίγουρα θα τον κάνεις να περάσει ακόμα πιο καλά!



ΤΟΞΟΤΗΣ

(23/11– 21/12)

«Ένα ταξίδι γεμάτο δραστηριότητες»

Ετοιμάζεις ανοιξιάτικο ταξιδάκι με έναν Τοξότη; Τότε θα πρέπει να γνωρίζεις καλά ότι δεν μπορείς να τον περιορίσεις για πολύ σε ένα μέρος, χωρίς να έχει την ευκαιρία να μετακινείται, να βλέπει νέα τοπία και να διασκεδάζει! Η ιδανική πρόταση για μία ευχάριστη απόδραση μακριά από την πόλη, είναι ένα σύντομο ταξίδι στο δάσος ή το βουνό, στο οποίο θα απολαύσει τη φύση, κάνοντας πεζοπορία ή κάποια αθλητική δραστηριότητα, που θα τον βοηθήσει να εκτονώσει την ενέργεια που κρύβει μέσα του! Αν το μέρος βρίσκεται κοντά και σε άλλα ενδιαφέροντα μέρη που θα μπορείτε να επισκεφτείτε...τότε ακόμα καλύτερα!



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

(22/12-19/01)

«Φύση, ηρεμία και κοντά στην πόλη είναι οι λέξεις κλειδιά για το ταξίδι του Αιγόκερω»

Ένας Αιγόκερως για να προγραμματίσει ένα ταξίδι, θα πρέπει να είναι απόλυτα σίγουρος ότι έχει ολοκληρώσει όλες τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις! Μια καλή πρόταση για τον φιλόδοξο και εργασιομανή Αιγόκερω, είναι να χαλαρώσει σε ένα εξοχικό μέρος κοντά στην πόλη! Ο Αιγόκερως θέλει να απολαμβάνει τη φύση, το οξυγόνο και την ηρεμία, όμως να έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη βάση του ανά πάσα ώρα και στιγμή!



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

(20/1– 19/2)

«Μεγάλη παρέα και διάθεση για εξερευνήσεις, είναι η ιδανική ανοιξιάτικη πρόταση»

Ο Υδροχόος είναι η ιδανική παρέα για μία ανοιξιάτικη απόδραση έξω από την πόλη! Έχει κέφι, ζωντάνια, χιούμορ και είναι πάντα μέσα σε όλα ! Αν αναζητάς τον ιδανικό προορισμό για ένα ταξιδάκι παρέα μαζί του, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι του αρέσει να πηγαίνει σε μέρη, τα οποία δεν έχει επισκεφτεί ως τώρα! Του αρέσουν πολύ οι εξερευνήσεις και τον γοητεύουν πολύ τα ταξίδια σε μέρη με ιστορία. Προτιμά τα ταξίδια που είναι στο εξωτερικό, γιατί του αρέσει να αποκτά νέες γνώσεις και να έρχεται σε επαφή με νέες κουλτούρες και πολιτισμούς. Αν το ταξιδάκι σας πραγματοποιηθεί μαζί με μεγάλη παρέα, τότε ακόμα καλύτερα....γιατί του αρέσει να βρίσκεται ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους!!!



ΙΧΘΥΣ

(20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

«Προγραμμάτισε ένα ήσυχο, ρομαντικό ταξιδάκι δίπλα στη θάλασσα»

Ένα τρυφερό, ρομαντικό και ευαίσθητο ψαράκι, δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από την θάλασσα! Η ιδανική ανοιξιάτικη απόδραση για έναν Ιχθύ είναι σε ένα ήσυχο, απόμερο και ειδυλλιακό μέρος που θα μπορεί να χαλαρώσει, να ονειρευτεί, να ερωτευτεί και να έρθει πιο κοντά με το άτομο που θα ταξιδέψει! Διάλεξε ένα ρομαντικό ξενοδοχείο το οποίο έχει θέα τη θάλασσα και προγραμμάτισε λίγες μέρες ησυχίας, χαλάρωσης και πολύωρου ύπνου, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη το Ψαράκι!

oroskopos.gr






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Βίντεο: Το Γύρο του Κόσμου έκανε το γιαούρτωμα στο Ήπειρος tv...!!!

Posted: 08 Apr 2012 01:49 PM PDT






Το video με τον Έλληνα παρουσιαστή Παναγιώτη Μπούρχα που τον γιαούρτωσαν on air κάνει το γύρο του κόσμου!
Νew York Post, msn και άλλα sites παρουσίασαν το video.
Πριν λίγη ώρα το "γιαούρτωμα" έγινε θέμα και στο BBC το οποίο... αναφέρει ότι το πρόσωπο του καλύφθηκε από αυγά και γιαούρτια! 17 άτομα με κουκούλες εισέβαλαν στο στούντιο εκείνος δεν μπόρεσε καν να αντιδράσει.

Αφορμή όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ρεπορτάζ ήταν ότι την πριηγούμενη εβδομάδα ο παρουσιαστής είχε καλέσει στην εκπομπή του έναν πολιτικό με νεοναζιστικές απόψεις...


Δείτε πώς μετέδωσε την είδηση το BBC:









tragiko.com







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σας έκανε την πρόταση; Μάθετε τι συμβολίζει το δαχτυλίδι που επέλεξε

Posted: 08 Apr 2012 01:42 PM PDT






Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους συμβολισμούς και τις παραδόσεις πίσω από το δαχτυλίδι...

που σας έκανε να πείτε το μεγάλο "ναι"


1)Το δαχτυλίδι των αρραβώνων φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο του χεριού γιατί, κάποτε, υπήρχε η πεποίθηση ότι εκεί βρίσκεται μία φλέβα που συνδέεται άμεσα με την καρδιά....

2)Τα δαχτυλίδια αρραβώνων από χρυσό ή ασήμι με ένα διαμάντι, γνωστά ώς μονόπετρα, πρωτοεμφανίζονται στα τέλη του 15ου αιώνα στην Βενετία.

3)Ένα δαχτυλίδι με ζαφείρι συμβολίζει την οικογενειακή ευτυχία για τους νεόνυμφους

4) Αντίθετα, ένα δαχτυλίδι με ένα μαργαριτάρι για πέτρα θεωρείται κακή τύχη. Αυτό συμβαίνει επειδή το σχήμα του κοσμήματος θυμίζει δάκρυ.

5)Κάθε χρόνο, στις Η.Π.Α., χρησιμοποιούνται για την κατασκευή γαμήλιων βερών 17 τόνοι ατόφιου χρυσού.

6)Στη βικτωριανή Αγγλία, πολύ δημοφιλή δαχτυλίδια γάμου ήταν αυτά που είχαν το σχήμα ενός φιδιού, τα μάτια του οποίου ήταν φτιαγμένα από ρουμπίνια. Αυτό συνέβαινε επειδή οι σπείρες που σχημάτιζε το σώμα του ερπετού, όπως τυλιγόταν γύρω από τον εαυτό του, ήταν σύμβολο της αιωνιότητας.

7)Η ακουαμαρίνα θεωρείται ένα από τα πιο καλότυχα πετράδια για τους νεόνυμφους αφού συμβαλίζει την αρμονία και, σύμφωνα με τις παραδόσεις, εξασφαλίζει ευτυχία και ευημερία για το ζευγάρι.
queen.gr









ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οικονομικό... εγκεφαλικό: Η ξεκαρδιστική φωτογραφία που σαρώνει στο Facebook...!!!

Posted: 08 Apr 2012 01:36 PM PDT




Οικονομικο... εγκεφαλικό: Η ξεκαρδιστική φωτογραφία που σαρώνει στο Facebook




Έχετε ζαλιστεί και εσείς μετρώντας καθημερινά τα ποσά από τους λογαριασμούς που έχετε να πληρώσετε;
Δεν είστε οι μόνοι!
Οι χρήστες του Facebook έχουν πάθει οικονομικό... εγκεφαλικό και το εκφράζουν με ξεκαρδιστικό τρόπο.
Δείτε τη φωτογραφία που σαρώνει τις τελευταίες ώρες στο κοινωνικό δίκτυο...Είναι πράγματι πολύ αστεία και μετράει εκατοντάδες likes και shares!




538663_392348357465999_182803741753796_1205498_484108416_n


mediagate.gr










ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέτυχε εναέρια κάμερα από τα 50 μέτρα δύο φορές (video)

Posted: 08 Apr 2012 01:27 PM PDT








Η Esteghal από το Ιράν υποδέχτηκε την Al Jazira από τα Η.Α.Ε.
στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου του AFC Champions League. ...
Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 2-1 ωστόσο η φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 41'. Πρωταγωνιστής ο τερματοφύλακας της Al Jazira, Ali Khaseif.

Αμυντικός της ομάδας του, του γύρισε την μπάλα και αυτός μπροστά από το τέρμα την απομάκρυνε με δύναμη στέλνοντάς την να χτυπήσει την εναέρια κάμερα που βρισκόταν στο κέντρο του γηπέδου.

Εξαιρετικό σημάδι από περίπου 50 μέτρα μακρυά!

Ο διαιτητής φυσικά διέκοψε το ματς, έδωσε ελεύθερο και οι παίκτες της Esteghal την έδωσαν στους αντιπάλους του που με τη σειρά τους την ξαναγύρισαν στον Ali Khaseif.

Και ο 25χρονος πορτιέρο την απομάκρυνε αμέσως στέλνοντάς την και πάλι με δύναμη στην εναέρια κάμερα του κέντρου!




simantra









ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 τρόποι για να κλείσετε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια!

Posted: 08 Apr 2012 01:19 PM PDT







Σε πολλά από τα ταξίδια μας στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό, το μεγαλύτερο κόστος παραμένει το αεροπορικό εισιτήριο...

Και σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν μας παίρνει να στεκόμαστε αδιάφοροι στις "ευκαιρίες" για μια καλύτερη τιμή.....



1. Προγραμματίστε το ταξίδι σας νωρίς:

Αν σκοπεύετε να πάτε κάπου όπου υπάρχουν τακτικές πτήσεις, να ξέρετε ότι συνήθως οι αεροπορικές κυκλοφορούν τα εισιτήρια περίπου 11 μήνες με ένα χρόνο πριν την εκτέλεση της πτήσης. Αν έχετε αποφασίσει πού και πότε θέλετε να πάτε, δεν έχετε κανένα λόγο να περιμένετε να κλείσετε μια θέση στο αεροπλάνο ένα μήνα πριν το ταξίδι σας. Κλείνοντας από την αρχή, μπορείτε να πετύχετε ακόμη και την μισή τιμή! Οι περισσότερες εταιρείες ενημερώνουν με e-mails για τα δρομολόγια και τις προσφορές τους, οπότε μπορείτε να γραφτείτε στην mailing list αυτής που εξυπηρετεί τον προορισμό που έχετε βάλει στόχο και να κινηθείτε γρήγορα, όταν λάβετε το πολυπόθητο μήνυμα.

2. Ποντάρετε στη τύχη:
Αν είστε τόσο ελεύθερος από χρόνο και τόσο άνετος να φτιάξετε μια βαλίτσα και να φύγετε για οπουδήποτε οποιαδήποτε στιγμή, να ξέρετε ότι μπορείτε να βρίσκετε ευκαιρίες κάθε μέρα. Πολλές εταιρείες βγάζουν σε προσφορά τις θέσεις που μένουν κενές στις πτήσεις τους μια ή δύο μέρες πριν την αναχώρηση, αν εκτιμούν ότι δεν έχουν ελπίδα να τις γεμίσουν αλλιώς.

3. Μην ξεχνάτε τις πτήσεις charter:
Φυσικά εξυπηρετούν μόνο συγκεκριμένους προορισμούς και μόνο συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Αλλά αν δεν σας νοιάζει και ιδιαίτερα το πού θα πάτε για διακοπές, τότε είναι εύκολο να βρείτε μια απίστευτη ευκαιρία της τελευταίας στιγμής.

4. Συνήθως οι καλές ευκαιρίες έρχονται στις πολύ πρωινές ή στις νυκτερινές πτήσεις:
Προσοχή όμως! Υπολογίστε και τα έξοδα για το πώς θα πάτε στο αεροδρόμιο αναχώρησης και πώς θα φύγετε από το αεροδρόμιο του προορισμού. Αν, για παράδειγμα, δεν είναι ανοικτό το μετρό και πρέπει να πάρετε ταξί, πιθανότατα το συνολικό κόστος να μην σας συμφέρει.

5. Επιλέξτε αεροπορική:
Σε πολλές πόλεις υπάρχουν παραπάνω από ένα αεροδρόμια. Και δεν ταξιδεύουν όλες οι αεροπορικές προς το ίδιο. Αυτή που σάς δίνει καλύτερη τιμή, ίσως να σας προσγειώνει 100 χιλιόμετρα μακριά από τον πραγματικό σας προορισμό, ενώ μια άλλη με ακριβότερο εισιτήριο, να σάς αφήνει δίπλα. Ισχύει βέβαια και το αντίθετο: Μπορεί να ανακαλύψετε ότι σάς συμφέρει να πάρετε το φθηνό εισιτήριο που βρίσκετε για μια άλλη πόλη και να ταξιδέψετε από εκεί προς τον τελικό σας προορισμό με άλλο μέσο. Ειδικά αν δεν έχετε πρόβλημα με την διάρκεια του ταξιδιού, πολλές φορές θα βρείτε μεγάλες ευκαιρίες στον συνδυασμό αεροπλάνου με τρένο ή λεωφορείο.


Πηγή: mensguide.gr














ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ενοικιάζεται…η ΕΛ.ΑΣ

Posted: 08 Apr 2012 01:09 PM PDT


http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2012/04/police.jpgΕνοικιαστήριο στην Ελληνική Αστυνομία βάζει η κυβέρνηση...


καθώς με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της και όλα τα οχήματα μπορούν πλέον να ενοικιάζονται από ιδιώτες.







Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπου δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, αναφέρεται ακόμη και ο τιμοκατάλογος των ενοικιάσεων της ΕΛ.ΑΣ.





Ακούσατε καλά…

prionokordela.gr









ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO: Γατάκι που ζυγίζει 45 γραμμάρια!

Posted: 08 Apr 2012 01:01 PM PDT


http://www.mediagate.gr/media/k2/items/cache/182a8e436a4df095517ca861c4c016b9_M.jpg?t=1333809400Η Marsmallow είναι μόλις ενός μήνα...



και μόλις γεννήθηκε είχε 60% λιγότερο από το φυσιολογικό βάρος.







Τώρα όμως δείχνει τη θέληση που έχει για ζωή και έφτασε τα 45 γραμμάρια. Το χνουδωτό λευκό γατάκι αρχίζει να εξερευνά τον κόσμο και αποδεικνύει ότι είναι αρκετά δυνατή.





Η υγεία της βελτιώνεται καθημερινά και απολαμβάνει τα παιχνίδια! Οι ιδιοκτήτες της έχουν ανεβάσει στο youtube video με τις περιπέτειες της.





Δείτε το παιχνιδιάρικο γατάκι:







mediagate.gr










ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η απιστία κάνει κακό στην καρδιά

Posted: 08 Apr 2012 12:52 PM PDT


http://www.newsbeast.gr/files/temp/E00420EC71665F180E3C1EDB601C5A24.jpgΓι' αυτό θα πρέπει να αγαπάτε το έτερον σας ήμισυ...


Σύμφωνα με τον ερευνητή του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Ντέιβιντ Γκρέιντζερ, σιγά σιγά ξεδιαλύνεται το τοπίο σχετικά με τους πιθανούς παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα καρδιαγγειακό νόσημα.Ένας απ' αυτούς είναι τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης σε έναν άντρα. «Τέτοια επίπεδα συναντώνται συχνά σε οικογένειες με πολλα αρσενικά μέλη. Αν έχεις πολλά αρσενικά αδέλφια, είναι πολύ πιθανό να έχεις χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης», εξηγεί ο βρετανός επιστήμονας.







Η απιστία και τα αφροδίσια νοσήματα είναι ακόμη δυο παράγοντες που εκτιμάται πως ευθύνονται για θανάτους από καρδιά. Ένας άντρας ενδέχεται να καταφύγει στην απιστία, λόγω κατάθλιψης, η οποία είναι γνωστό πως ευθύνεται για εμφράγματα.





Επισης, όταν κάποιος έχει κολλήσει χλαμύδια, σύμφωνα με μια άλλη καναδική έρευνα, ενδέχεται να παρουσιάσει μια βλάβη στο ανοσοποιητικό του σύστημα κι ειδικά στις αρτηρίες γύρω από την καρδιά του. Ακόμη και οι... κολλημένοι λοβοί αυτιών ευθύνονται για πολλούς θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις. Σουηδοί επιστήμονες βρήκαν πως το 80% των ανθρώπων κάτω των 40 ετών που πέθαναν από κάποια καρδιακή πάθηση είχαν κολλημένους λοβούς.





Τέλος, δυο ακόμη παράγοντες είναι το να κοιμόμαστε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και να πεταγόμαστε απευθείας από το κρεβάτι το πρωί, χωρίς πρώτα να μεσολαβήσει μια μικρή χρονική περίοδος να συνηθίσει το σώμα μας το πρωινό ξύπνημα




24ωρο



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO: Παγκόσμια ημέρα μαξιλαροπόλεμου

Posted: 08 Apr 2012 12:44 PM PDT


http://www.mediagate.gr/media/k2/items/cache/006c7e95702c8679fc1d4c3cdf4084a0_M.jpg?t=1333893065115 γιόρτασαν χθες την παγκόσμια ημέρα μαξιλαροπόλεμου...


και ξεχύθηκαν στους δρόμους με τα μαξιλάρια τους!

Ευρώπη, Αμερική και Ασία γέμισαν πούπουλα και οι μεγάλοι έγιναν και πάλι για λίγο παιδιά!





Δείτε video από διάφορες πόλεις του κόσμου:




















mediagate.gr









ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τον παντρεύεται χωρίς να τον έχει συναντήσει ποτέ!

Posted: 08 Apr 2012 12:35 PM PDT


http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/735263580133ed16ad05b78de100b295_M.jpgΚι όλα αυτά, στην Ατλάντα των Η.Π.Α....



Για την πλειοψηφία των γυναικών του δυτικού κόσμου, φαντάζει αδιανόητο κάποια να παντρευτεί έναν άντρα τον οποίο δεν έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή της. Στο reality show με τίτλο Say Yes to the Dress, που προβάλλεται στις Η.Π.Α., μία από τις συμμετέχουσες σκοπεύει να κάνει αυτό ακριβώς.







Το show, στο οποίο παρουσιάζονται μέλλουσες νύφες και η συμπεριφορά τους πριν την μεγάλη μέρα, στον οίκο νυφικών, η 36χρονη Maranda Wyatt κλείνει τη σεζόν ομολογώντας ότι δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον μέλλοντα σύζυγό της, Jeff. Το ζευγάρι έχει γνωριστεί μόνο μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπου "συναντιέται" καθημερινά τους τελευταίους πέντε μήνες. "Η πρώτη μου πραγματική συνάντηση με τον άντρα μου, θα είναι την ημέρα του γάμου μας", ομολογεί στο βίντεο η -αθεράπευτα ρομαντική (;)- Wyatt. "Είναι ένα μαγικό, ρομαντικό παραμύθι".


queen.gr









ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μάνα vs πατέρας...

Posted: 08 Apr 2012 12:27 PM PDT








Στο παρακάτω γράφημα θα δείτε ποιός είναι τελικά ποιό χρήσιμος στην οικογένεια..






















Αναγνώστης
Himaira







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα 10 Καλύτερα Μαγικά κόλπα όλων των εποχών

Posted: 08 Apr 2012 12:16 PM PDT







Απίστευτα μαγικά κόλπα που μας αφήνουν άφωνους....

Δείτε τα 10 καλύτερα...









10. Richard Ross ( Linking Rings)




9. David Blaine (Teeth)




8. Paul Daniels (Chop cup)




7. Harry Blackstone Jr (Floating Lightbulb)




6. Lance Butron (Doves)




5. Criss Angel (Walking on Water)




4. David Copperfield (Vanishing Statue of Liberty)




3. The Pendragons (Metamorphosis)




2. Penn and Teller (Bullet catch)




1. David Copperfield (Death saw)






obelix7









ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πόσο άλλαξαν οι άντρες!

Posted: 08 Apr 2012 12:06 PM PDT









Η διαφορά του τότε με το τώρα









newsbeast







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Παραδοσιακά Φαγητά Του Κόσμου για Το.. Πάσχα

Posted: 08 Apr 2012 11:58 AM PDT








Το Παραδοσιακό πασχαλινό φαγητό διαφέρει σε όλο τον κόσμο
, δεν περιλαμβάνει μόνο τα σοκολατένια αυγά και το καθένα έχει τη δική του σημασία.

Έχω συντάξει έναν κατάλογο από 7 Παραδοσιακά φαγητά του Πάσχα για ρίξτε μια ματιά...



1. Πασχαλινά αυγά





Τα πασχαλινά αυγά είναι μέρος των Πασχαλινών εθίμων, είτε βαμμένα κόκκινα αυγά, είτε σοκολατένια αυγά.
Τα αυγά βάφονται παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη και αρχίζουν να καταναλώνονται την Κυριακή του Πάσχα.
Μέρος του εθίμου των πασχαλινών αυγών είναι και το τσούγκρισμα. Πριν την κατανάλωσή τους, ιδιαίτερα στο πασχαλινό τραπέζι, ο καθένας διαλέγει το δικό του αυγό και το τσουγκρίζει με αυτό άλλου. Όποιος έχει το αυγό που δεν έσπασε, το τσουγκρίζει στη συνέχεια με το αυγό τρίτου και ούτω καθεξής μέχρι να αναδειχθεί αυτός που έχει το πιο ισχυρό αυγό.

Χαρακτηριστική στιγμή του εθίμου στην πασχαλινή επικαιρότητα είναι το τσούγκρισμα των αυγών των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι περνούν την ημέρα του Πάσχα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση (η οποία συνήθως αποθανατίζεται με τηλεοπτική κάλυψη), ο εκάστοτε πολιτικός αρχηγός τσουγκρίζει αυγά με όλο το στρατιωτικό προσωπικό.


2. Σταυρωτό Τσουρέκι 





Στη Νέα Ζηλανδία, οι άνθρωποι παρακολουθούν τιε Λειτουργίες στην Εκκλησία για να γιορτάσουν το θάνατο και την ανάσταση του Χριστού και να σηματοδοτήσουν  το τέλος της Σαρακοστής. Τα καταστήματα πουλάνε σταυρωτά  τσουρέκια  και σοκολατένια Πασχαλινά αυγά για να γεμίσει ο λαγός του Πάσχα το καλάθι του, εν αναμονή στους γύρους-βόλτες που θα κάνει για να παραδώσει τα αυγά  το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Αυτό συνήθως οδηγεί σε Πασχαλινό κυνήγι αυγών  για τα παιδιά.


3. Κέικ Simnel





Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι παραδόσεις για το λαό περιλαμβάνουν την κατανάλωση ζεστού ψωμιού σε σχήμα σταυρού που συμβολίζει τον Σταυρό του Χριστού, την ανταλλαγή σοκολατένιων αυγών ή σοκολατένιων λαγών (τα οποία είναι σύμβολα της νέας ζωής). Την Κυριακή του Πάσχα κρύβουν μικρά αυγά γύρω από το σπίτι και τον κήπο για να τα βρουν τα παιδιά. Τα παιδιά ζωγραφίζουν και διακοσμούν τα τσόφλια των αυγών. Ψήνουν ένα κέικ το simnel - ένα πλούσιο κέικ φρούτων με ένα στρώμα από αμυγδαλόπαστα στη μέση και 11 βώλους από αμυγδαλόπαστα στην κορυφή που συμβολίζουν τους 11 αληθινούς αποστόλους (εξαιρουμένου του Ιούδα).


4. Colomba Pasquale





Στην Ιταλία την Κυριακή του Πάσχα, όλα τα μέλη της οικογένειας ανταλλάσουν πασχαλινά αυγά, τα οποία μπορεί επίσης να φτιαχτούν ειδικά για την περίσταση και να περιέχουν δώρα στο εσωτερικό του αυγού. Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, κάθε οικογένεια τρώει συνήθως ένα πρωινό με σαλάμι, αυγά, ένα ειδικό κέικ τυριού και το παραδοσιακό Colomba - ένα γλυκό κέικ που περιέχει αμύγδαλα και καραμελωμένα φρούτα. Τη Δευτέρα του Πάσχα, όλοι πάνε για πικ νικ με τις οικογένειες τους και πολλοί τρώνε αρνί, κουκιά και πρόβειο τυρί.


5. Μαγειρίτσα





Στην Ελλάδα έχουμε την μαγειρίτσα! Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση.

Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού (συκωταριά) και ρύζι.


6. Αρνί





Το ψήσιμο του αρνιού στη σούβλα είναι παραδοσιακό ελληνικό έθιμο και μάλιστα της ηπειρωτικής Ελλάδας (στα Επτάνησα π.χ. που είχαν κατεξοχήν δυτικές επιρροές δεν υπήρχε το έθιμο μέχρι και πριν λίγες δεκαετίες). Η συγκεκριμένη… τεχνοτροπία ανάγεται στους βοσκούς της ελληνικής υπαίθρου, οι οποίοι παραδοσιακά γιόρταζαν το Πάσχα στα χειμαδιά και δεν είχαν χτιστούς φούρνους ώστε να ψήσουν το αρνί. Η σούβλα, λοιπόν, ήταν ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος ψησίματος, αφού δεν απαιτούσε εγκαταστάσεις, παρά μόνο μια φωτιά, ένα μυτερό κλαδί και δύο διχάλες στο έδαφος για να συγκρατούν τη σούβλα.


7. Hornazo





Ισπανική πίτα κρέατος που τρώεται στην επαρχία Σαλαμάνκα, γίνεται με αλεύρι και είναι γεμισμένη με χοιρινό κρέας, πικάντικο chorizo λουκάνικο και σκληρά-βρασμένα αυγά.

periergaa








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η σύγχρονη χειρουργική θεραπεία της παχυσαρκίας.

Posted: 08 Apr 2012 11:53 AM PDT








Η παχυσαρκία είναι μια ακραία κατάσταση αποταμίευσης λίπους που δημιουργεί μορφολογικές

και λειτουργικές διαταραχές στον οργανισμό. Ένα άτομο θεωρείται παχύσαρκο όταν το βάρος
του είναι 20% ή περισσότερο πάνω από το αναμενόμενο για το φύλο και την ηλικία του. Για τη
μέτρηση της κλινικής σοβαρότητας της παχυσαρκίας χρησιμοποιούμε το ΔΣΒ (Body Mass
Index, ΒΜΙ σε Kg/m2) που προκύπτει από τη διαίρεση του βάρους με το τετράγωνο του ύψους.

Τα φυσιολογικά όρια είναι μεταξύ 20-25. Στην παχυσαρκία ο ΔΣΒ ξεπερνά το 30. Όταν ο ΔΣΒ
ξεπερνά το 40, η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται με το προσωνύμιο νοσογόνος. Η κατάσταση αυτή συνδέεται με σοβαρές μορφολογικές και λειτουργικές διαταραχές του οργανισμού, νοσηρότητα και θνητότητα. Χαρακτηριστικό αυτής της νοσηρής κατάστασης, είναι η απορρύθμιση του μεταβολισμού και η επίμονη τάση για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του βάρους. Στη νοσογόνο παχυσαρκία τα συντηρητικά μέσα (δίαιτες, φάρμακα, συμπεριφορική θεραπεία) δεν έχουν κάποιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Οι δίαιτες προκαλούν γρήγορα εξάντληση και απογοήτευση.

Αλλά ακόμα και όταν επιτευχθεί κάποια απώλεια βάρους, αυτό επανακτάται σε λίγους μήνες
στο 93-98% των περιπτώσεων. Στη νοσογόνο παχυσαρκία η μόνη αποτελεσματική θεραπεία
είναι η χειρουργική. Με τη χειρουργική γίνονται ορισμένες ανατομικές αλλαγές στο πεπτικό
σύστημα που έχουν σκοπό το μόνιμο περιορισμό της ποσότητας της τροφής και της
προσλαμβανόμενης ενέργειας, για να αναγκαστεί ο οργανισμός να καταναλώσει τα αποθέματα
λίπους. Με την απώλεια βάρους επέρχεται σημαντική ανακούφιση ή και θεραπεία πολλών από
τις παθήσεις που συνδέονται με την παχυσαρκία, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η αναπνευστική
ανεπάρκεια, το υπνοαπνοϊκό σύνδρομο και η αρθρίτιδα.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί ότι η χειρουργική κατά της παχυσαρκίας, δεν ανήκει στην
κατηγορία των «κοσμητικών» επεμβάσεων όπως η λιποαναρρόφηση και δεν θα πρέπει να
γίνεται μόνο για αισθητικούς λόγους. Στόχος της είναι η βελτίωση της υγείας, η θεραπεία
των νοσημάτων που συνδέονται με την παχυσαρκία (υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, διαβήτης,
υπνοαπνοϊκό σύνδρομο, αρθρίτιδα) και η ανακούφιση των ψυχικών και κοινωνικών επιπτώσεων της παχυσαρκίας.

Oι χειρουργικές επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας διακρίνονται ανάλογα με τον τρόπο που λειτουργούν σε δύο κύριες κατηγορίες:




1. Επεμβάσεις που περιορίζουν τη χωρητικότητα του στομάχου.


Με τις δύο παλαιότερες και πιό γνωστές επεμβάσεις αυτής της κατηγορίας διαμερισματοποίηση
και ρυθμιζόμενος δακτύλιος) το στομάχι παίρνει μορφή κλεψύδρας με ένα μικρό και ένα μεγάλο διαμέρισμα. Η τροφή εισέρχεται αρχικά στο μικρό διαμέρισμα. Επειδή η δίοδος επικοινωνίας των δύο διαμερισμάτων είναι στενή, ο κορεσμός επέρχεται γρήγορα και η ποσότητα τροφής περιορίζεται. Οι εγχειρήσεις αυτές περιορίζουν μόνο την κατανάλωση στερεάς τροφής και για το λόγο αυτό χρειάζεται να ακολουθούνται ορισμένοι κανόνες στη διατροφή που παίζουν καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα.

Την τελευταία 5ετία εμφανίστηκε μια νέα γενιά περιοριστικών επεμβάσεων που εκπροσωπείται
από τη γαστρεκτομή Sleeve (γαστρικό μανίκι). Οι επεμβάσεις αυτές έχουν ορισμένα σημαντικά
πλεονεκτήματα γιατί αποφεύγονται οι στενώσεις του πεπτικού σωλήνα και η χρήση ξένων
εμφυτευμάτων όπως και πολλές από τις απώτερες επιπλοκές άλλων τεχνικών.


2. Επεμβάσεις που δημιουργούν δυσαπορρόφηση.

Οι επεμβάσεις αυτού του είδους (γαστρικό by-pass και χολοπαγκρεατική παράκαμψη)
συνδυάζουν τον περιορισμό στη χωρητικότητα του στομάχου με παράκαμψη κάποιου
τμήματος του λεπτού εντέρου. Οι στόχοι της εγχειρήσεως είναι δύο. Να περιοριστεί αφ' ενός η
κατανάλωση τροφής και να μειωθεί αφ' ετέρου η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών με
τη σμίκρυνση του «ενεργού» πεπτικού σωλήνα. Οι επεμβάσεις αυτού του είδους περιορίζουν
την ημερήσια θερμιδική πρόσληψη κατά 15-40% (ανάλογα με το μήκος του εντέρου που
παρακάμπτεται) και προκαλούν τη μεγαλύτερη και σταθερότερη απώλεια βάρους, χωρίς
ιδιαίτερους διαιτητικούς περιορισμούς. Έχουν όμως το μειονέκτημα της δυσαπορρόφησης
βιταμινών και ιχνοστοιχείων και μια σχετικά ψηλή συχνότητα χειρουργικών και μεταβολικών
επιπλοκών.


Ενδείξεις της χειρουργικής κατά της παχυσαρκίας.

Η απόφαση για χειρουργική θεραπεία λαμβάνεται όταν η παχυσαρκία είναι σοβαρή (ΔΣΒ >
40), επίμονη (περισσότερο από 5 χρόνια) και εφ' όσον οι συντηρητικές παρεμβάσεις (δίαιτες,
φάρμακα κλπ) δεν αποδίδουν. Μερικές φορές η χειρουργική ενδείκνυται και σε λιγότερο
σοβαρές μορφές παχυσαρκίας (ΔΣΒ > 35) με την προϋπόθεση ότι συνυπάρχουν παθήσεις
που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και αναμένεται ότι η απώλεια βάρους θα επιφέρει
σημαντική ωφέλεια. Τέτοιες παθήσεις είναι ο διαβήτης, η υπέρταση, η στεφανιαία νόσος,
υπερλιπιδαιμίες, υπνοαπνοϊκό σύνδρομο κ.ά. Στις περιπτώσεις αυτές η απόφαση πρέπει να
λαμβάνεται μόνο όταν τα αναμενόμενα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων μιάς χειρουργικής
επέμβασης.


Αντενδείξεις της χειρουργικής κατά της παχυσαρκίας.

Απόλυτες αντενδείξεις για χειρουργική αποτελούν οι παθολογικές μορφές παχυσαρκίας
(υποθυρεοειδισμός, σύνδρομο Cushing, σύνδρομο Prader-Willi κλπ), η σοβαρή ψυχασθένεια,
η εξάρτηση από αλκοόλ και τοξικές ουσίες και η συνύπαρξη σοβαρών παθήσεων που
δημιουργούν σημαντικό χειρουργικό κίνδυνο ή αυξάνουν την πιθανότητα μετεγχειρητικών
επιπλοκών. Στις σχετικές αντενδείξεις της χειρουργικής θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε την
ηλικία (κάτω των 18 και άνω των 65), την κακή φυσική κατάσταση και το χαμηλό επίπεδο
επικοινωνίας και συνεργασίας με τον ιατρό.


Ποιά είναι η καλύτερη επέμβαση;

Σκοπός της χειρουργικής είναι να προσφέρει μια σημαντική και μόνιμη απώλεια βάρους. Σχεδόν όλες οι βαριατρικές επεμβάσεις επιδρούν ριζικά στις καθημερινές συνήθειες του ασθενούς και τον αναγκάζουν να τροποποιήσει τη διατροφή του. Η επιλογή της χειρουργικής τεχνικής δεν είναι πάντα εύκολη γιατί οι ενδείξεις των διαφόρων επεμβάσεων δεν είναι ξεκάθαρες. Επιπλέον, οι προτιμήσεις των χειρουργών και τα αποτελέσματα των επεμβάσεων εμφανίζουν σημαντικές διαφορές σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Στην Ευρώπη για παράδειγμα γίνονται πολύ συχνότερα περιοριστικού τύπου επεμβάσεις (70 – 80% των περιπτώσεων). Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στην Αμερική όπου η γαστρική παράκαμψη θεωρείται ο «χρυσός κανόνας». Αυτό μπορεί να εξηγηθεί μέχρι ενός σημείου από τη διαφορετική κουλτούρα και τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες μεταξύ των δύο Ηπείρων. Για να θεωρηθεί πετυχημένη μια επέμβαση, η απώλεια βάρους πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το 50% του πλεονάζοντος βάρους.

Όσο μεγαλύτερο είναι το πλεονάζον βάρος τόσο πιο «δραστική» θα πρέπει να είναι και η
χειρουργική παρέμβαση. Από πρακτική άποψη οι περιοριστικού τύπου επεμβάσεις έχουν
λιγότερες επιπλοκές, αλλά δύσκολα μπορούν να πετύχουν απώλεια βάρους μεγαλύτερη
από 50 κιλά. Για το λόγο αυτό θεωρούνται μάλλον ανεπαρκείς στην βαριά παχυσαρκία
(ΔΣΒ>50). Οι ασθενείς με ΔΣΒ>60 θα ωφεληθούν μάλλον περισσότερο από μια επέμβαση
δυσαπορρόφησης by-pass μακράς έλικας, ή χολοπαγκρεατική παράκαμψη duodenal switch).
Τα άτομα που εμφανίζουν διαταραγμένη διατροφική συμπεριφορά (ισχυρή παρόρμηση, αδηφαγία, βουλιμία) και εξάρτηση από γλυκίσματα (sweeters) δεν είναι επίσης ιδιαίτερα κατάλληλα για περιοριστικού τύπου επεμβάσεις, δεδομένου ότι οι επεμβάσεις αυτές έχουν και τις μεγαλύτερες απαιτήσεις συμμόρφωσης στη μετεγχειρητική διατροφή. Για τους παραπάνω λόγους η ενημέρωση του ασθενούς είναι απαραίτητη ώστε αυτός να σχηματίσει μια ρεαλιστική εικόνα για τις αλλαγές που πρόκειται να επέλθουν στη ζωή του με την επέμβαση.


Πόσο επικίνδυνη είναι η χειρουργική;

Η παχυσαρκία αυτή καθ' αυτή είναι ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου για οποιαδήποτε
χειρουργική επέμβαση. Αυτό σημαίνει ότι ο παχύσαρκος ασθενής γενικώς βρίσκεται σε
μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών όταν χειρουργηθεί. Οι επιπλοκές μπορεί να διακριθούν σε δυο
κατηγορίες. Στις μετεγχειρητικές επιπλοκές, αυτές δηλαδή που συμβαίνουν μέσα στις πρώτες 30
μέρες από το χειρουργείο (ατελεκτασίες, πνευμονία, μετεγχειρητική αιμορραγία, λοίμωξη
τραύματος, ουρολοίμωξη, ειλεός, διαφυγές από αναστομώσεις, ενδοκοιλιακά αποστήματα,
παγκρεατίτις, φλεβοθρόμβωση, καρδιαγγειακές επιπλοκές) και στις απώτερες επιπλοκές που
εμφανίζονται μετά από χρόνια και σχετίζονται άμεσα με το είδος της επέμβασης. Τέτοιες
επιπλοκές είναι γαστρικά έλκη και συρίγγια, στενώσεις αναστομώσεων, εντερική απόφραξη
(ειλεός), εσωτερικές και εξωτερικές κήλες και νευρολογικές ή μεταβολικές διαταραχές. Η
πιθανότητα μετεγχειρητικών επιπλοκών είναι σε γενικές γραμμές μικρή και η θνητότητα
ελάχιστη, με την προϋπόθεση ότι η επέμβαση γίνεται σε εξειδικευμένα κέντρα από χειρουργούς
με μεγάλη εμπειρία σε αυτές τις επεμβάσεις. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Βάσης
Δεδομένων για τη Χειρουργική της Παχυσαρκίας (IBSR 2001- 2002 / 10,993 ασθενείς) το
ποσοστό σοβαρών επιπλοκών στη χειρουργική της παχυσαρκίας είναι 1,5 – 7,2%.

Οι επιπλοκές αυτές αντιμετωπίζονται τις περισσότερες φορές με επιτυχία, περιορίζοντας τη θνητότητα σε λιγότερο απο το 1%. Η συχνότερη αιτία θανάτου είναι η πνευμονική εμβολή που οφείλεται στη μετανάστευση κάποιου φλεβικού θρόμβου από τη θέση που σχηματίστηκε (συνήθως στα κάτω άκρα) προς την καρδιά και την πνευμονική κυκλοφορία. Παρ' όλα αυτά στα 2/3 των περιπτώσεων η πνευμονική εμβολή είναι περιορισμένης έκτασης και θεραπεύεται. Για την πρόληψη της πνευμονικής εμβολής, χορηγούνται αντιπηκτικά φάρμακα σε όλους τους ασθενείς που χειρουργούνται.

Η δεύτερη σε σοβαρότητα από τις επικίνδυνες επιπλοκές, είναι η διαφυγή από συρραφές του στομάχου ή του εντέρου (0.65 – 1.5%) που δημιουργεί ενδοκοιλιακές λοιμώξεις. Σήμερα οι συρραφές γίνονται με αυτόματα εργαλεία που εξασφαλίζουν ικανοποιητική στεγανότητα. Άλλες λιγότερο σοβαρές επιπλοκές όπως μετεγχειρητικές πνευμονίες, ουρολοιμώξεις και λοιμώξεις του τραύματος, δεν δημιουργούν συνήθως κινδύνους για τη ζωή, καθυστερούν όμως την ανάρρωση και παρατείνουν τη νοσηλεία.

Οι απώτερες επιπλοκές είναι παθολογικές καταστάσεις που μπορεί να εμφανιστούν μετά από
μήνες ή χρόνια. Οι επιπλοκές αυτές έχουν άμεση σχέση με τους χειρισμούς και τις ανατομικές
αλλαγές που προκαλούνται από την επέμβαση, δηλαδή στην ουσία με το είδος της επέμβασης.
Για παράδειγμα όλες οι ανοιχτές βαριατρικές επεμβάσεις (με κοιλιακή τομή) συνδέονται με
ένα πολύ ψηλό ποσοστό μετεγχειρητικής κήλης (20-25%) γιατί στην παχυσαρκία η αυξημένη
ενδοκοιλιακή πίεση προδιαθέτει σε διάσπαση των κοιλιακών ραφών. Η ουλώδης στένωση
σπλαγχνικών αναστομώσεων μετά απο επεμβάσεις παράκαμψης, οι εξελκώσεις, η δημιουργία
συριγγίων και η μετανάστευση εμφυτευμάτων (δακτύλιοι), είναι επίσης μερικές από τις
απώτερες επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν μετά από μήνες ή και χρόνια.

Σε γενικές γραμμές οι κυριότεροι παράγοντες που προδιαθέτουν σε απώτερες επιπλοκές, είναι οι παρακάτω:


  • Ανοιχτή βαριατρική χειρουργική (τομές)



  • Εξωανατομικές αναστομώσεις (by-pass, χολοπαγκρεατικές)



  • Διαταραχή στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών



  • Εμφύτευση ξένων υλικών στον οργανισμό (δακτύλιοι σιλικόνης)




Πώς αποφύγονται οι μετεγχειρητικές επιπλοκές;

Για να περιοριστεί η πιθανότητα μετεγχειρητικών επιπλοκών, απαιτείται καλή προεγχειρητική
προετοιμασία και μετεγχειρητική φροντίδα. Όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και
η φυσική κατάσταση του ασθενούς δεν είναι καλή, το χειρουργείο πρέπει να αναβάλλεται
μέχρις ότου προετοιμαστεί κατάλληλα ο ασθενής. Οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα,
υπνοαπνοϊκό σύνδρομο και οι καπνιστές, πρέπει να προετοιμάζονται για τουλάχιστον τρεις
εβδομάδες πριν την επέμβαση. Η έγκαιρη κινητοποίηση και η συμμόρφωση του ασθενούς
με τις ιατρικές υποδείξεις θα βοηθήσουν ώστε να αποφευχθούν επικίνδυνες επιπλοκές όπως
η φλεβοθρόμβωση και η μετεγχειρητική πνευμονία. Ο κίνδυνος μετεγχειρητικών επιπλοκών
αυξάνεται σε αναλογία με το Δείκτη Σωματικού Βάρους. Οι ασθενείς με ΔΣΒ>60 αποτελούν μια
ομάδα πολύ υψηλού χειρουργικού κινδύνου και καλό είναι να αντιμετωπίζονται θεραπευτικά με
πολυσταδιακά πρωτόκολλα. Σε πρώτη φάση επιδιώκεται με διάφορους τρόπους μια σημαντική
απώλεια βάρους για υποσταδιοποίηση της παχυσαρκίας και βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Η αρχική απώλεια βάρους μπορεί να επιτευχθεί με δίαιτα, άσκηση, γαστρικό μπαλόνι ή και
κάποια μικρή επέμβαση περιοριστικού τύπου (συνήθως γαστρικός δακτύλιος*). H οριστική
χειρουργική αντιμετώπιση γίνεται σε δεύτερο χρόνο, μετά από μερικούς μήνες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η γαστρεκτομή sleeve χρησιμοποιήθηκε παλαιότερα για την
υποσταδιοποίηση της βαριάς παχυσαρκίας. Σήμερα η γαστρεκτομή sleeve θεωρείται
αυτούσια βαριατρική επέμβαση ισοδύναμη με το γαστρικό by-pass, κατάλληλη ακόμη
και για βαριές περιπτώσεις παχυσαρκίας. Αντίθετα, οι ενδείξεις του γαστρικού δακτυλίου
περιορίστηκαν σημαντικά.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. Severe Obesity: A Growing Health Concern A.S.P.E.N. Should Not Ignore. Shikora JPEN J
Parenter Enteral Nutr 2005;29:288-297.
2. Medical and surgical options in the treatment of severe obesity. Fisher BL, Schauer P. Am J
Surg 2002;184(6B):9S-16S.

Γεώργιος Σκρέκας
Γενικός Χειρουργός
Επιστημονικός Συνεργάτης του http://www.iator.gr








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΟΚ: Τραγουδιστής σε κώμα από χρήση ναρκωτικών!

Posted: 08 Apr 2012 11:45 AM PDT









Η μακρά περίοδος εθισμού του στα ναρκωτικά τον έφερε σε κωματώδη κατάσταση, μόλις στα 37 του χρόνια!


Ο Shifty Shellshock, τον οποίο εμείς γνωρίσαμε μέσα από το συγκρότημα Crazy Town και την επιτυχία «Butterfly», βρίσκεται σε κώμα από την προηγούμενη Πέμπτη, με φίλους και συγγενείς να προσπαθούν να κρατήσουν κρυφό το πρόβλημα υγείας του τραγουδιστή.





Ο Seth Binzer, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έχει παλέψει για αρκετά χρόνια με τον εθισμό του στα ναρκωτικά, περνώντας και από τα «Celebrity Rehab» και «Sober House» shows, ενώ αυτή την εβδομάδα είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί σε ακρόαση δικαστηρίου, με αφορμή την σύλληψη του για κατοχή ναρκωτικών τον περασμένο Φεβρουάριο.


gossip-tv 








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Από μικρός φαίνεται τι εξέλιξη θα έχει

Posted: 08 Apr 2012 11:37 AM PDT




Δεν χωρά καμία αμφιβολία








newsbeast





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές