Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Να σταματήσει η Αμερική το «κυνήγι μαγισσών» ζήτησε ο Ασάνζ

Posted: 19 Aug 2012 07:36 AM PDT

Από το μπαλκόνι της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο μίλησε ο ιδρυτής της ιστοσελίδας WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ και αφού ευχαρίστησε τη χώρα που του χορήγησε πολιτικό άσυλο ζήτησε από τις ΗΠΑ και τον Μπαράκ Ομπάμα να σταματήσουν «το κυνήγι μαγισσών» εναντίον της ιστοσελίδας.

«Όπως απειλείται  το WikiLeaks, έτσι απειλείται και η ελευθερία της έκφρασης και η υγεία όλων των κοινωνιών μας», σημείωσε ο Ασάνζ.

Ο Ασάνζ ζήτησε επίσης να αφεθεί ελεύθερος ο Αμερικανός στρατιώτης Μπράντλεϊ  Μάνινγκ, ο...

Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση θα πατάξει τη φοροδιαφυγή

Posted: 19 Aug 2012 07:14 AM PDT

Στην απόφαση της κυβέρνησης να πατάξει άμεσα τη φοροδιαφυγή αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου  σε ανακοίνωσή του για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην Ύδρα.

«Το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής μαστίζει την ελληνική οικονομία, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και ελπίδας για το μέλλον όλων. Από όπου κι αν προέρχεται αυτή η φοροδιαφυγή, όποια και αν είναι η πηγή της, θα πρέπει να ελεγχθεί και να παταχθεί άμεσα και παραδειγματικά», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κεδίκογλου...

Μπαλώματα...

Posted: 19 Aug 2012 06:08 AM PDT

Τη μερική «χαλάρωση» των κανόνων εισόδου και εξόδου στις μαύρες λίστες του «Τειρεσία», ο οποίος ταλαιπωρεί πάνω 1.500.000 πολίτες, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ώστε να μπορούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό. Το σχέδιο που επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης προβλέπει βελτιώσεις, όπως αύξηση του ποσού για το οποίο γίνεται η εγγραφή στον «Τειρεσία» και μείωση του χρόνου παραμονής στο σύστημα για όσ...

Kουρδικός μπελάς

Posted: 19 Aug 2012 05:39 AM PDT

Αναβρασμός επικρατεί στην Τουρκία, που βλέπει την πολιτική της σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπήρξε από αυτούς που υποστήριξαν τη λύση της άμεσης επέμβα­σης, χωρίς να διευκρινίζεται πάντα ο χαρακτήρας της, αν­θρωπιστικός ή αμιγώς στρατιωτικός.

Πέρα όμως από τη θρησκευτική διάσταση της διαμάχης στη Συρία, δηλαδή αλεβίτες εναντίων σουνιτών, και τη λο­γική προδιάθεση των Τούρκων υπέρ των σουνιτών, υπάρχει και το τεράστιο πρόβλημα που λέγεται κουρδική μ...

Το σπιράλ του θανάτου

Posted: 19 Aug 2012 05:30 AM PDT

Του Βασίλη Βιλιάρδου*

Η πολιτική ηγεσία απλώς ακολουθεί πιστά τις εντολές των εισβολέων

Η Μεγάλη Ύφεση στο ζενίθ της, τον χειμώνα του 1933, θα μπο­ρούσε εύλογα να χαρακτηρι­στεί ως ένα είδος συλλογικού παραλο­γισμού - ενώ κάτι ανάλογο θα μπορού­σε να ισχυριστεί κανείς και για την Ελ­λάδα σήμερα. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι δεν είχαν καμία απασχόληση, επει­δή οι επιχειρήσεις δεν προσελάμβαναν κανέναν... Οι επιχειρήσεις δεν προσε­λάμβαναν κανέναν επειδή δεν υπήρ­χε αγορά για τα προϊόντα τους... Δεν...

Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι

Posted: 19 Aug 2012 05:13 AM PDT

Την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δεν μπορούν να συ­νέλθουν από την οικονομική κρίση και τη λυσσαλέα επίθε­ση των αγορών, την ίδια ώρα που κο­ρυφαίοι οικονομολόγοι, όπως ο Νουριέλ Ρουμπινί προειδοποιούν ότι το 2013 θα είναι η χειρότερη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία, ο πλανήτης βρίσκεται στα πρόθυρα και μιας νέας επισιτιστικής κρίσης που πυροδοτούν οι κλιματικές αλλαγές και η πρωτοφα­νής ξηρασία που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ήδη τα πρ...

Ο «Ξένιος Ζευς», οι μετανάστες, τα στοιχεία και η Frontex

Posted: 19 Aug 2012 04:11 AM PDT

Σε πλήρη σύγχυση πραγματικό­τητας και δεδομένων – μαζί με την άγνοια του παρελθό­ντος και του πώς αυτό επέδρα­σε στον ελλαδικό χώρο – φαίνεται ότι έχει περιέλθει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μετά την οξύμωρη ονομασία «Ξένιος Ζευς» που έδωσε στην αστυ­νομική επιχείρηση ξενηλασίας και τις αναφορές του υπουργού πως η Ελλά­δα απειλείται από... κάθοδο ανάλογη αυτής των Δωριέων!

Θα είχε ίσως ενδιαφέρον μια ανα­φορά προς τον... φιλίστορα Νίκο Δένδια για την προέλευση και... προέλα­ση των Δωριέων στην...

Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Posted: 19 Aug 2012 02:37 AM PDT

Τα νέα μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», είναι εξαιρετικά πιθανό να «αγγίξουν» και πάλι τους μισθούς στον στενό δημόσιο τομέα.

Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται πως έχει καταλήξει σε παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν:

1. Νέα μείωση κατά 30% - 35% των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Από περίπου 31.000 ευρώ που είναι οι μέσες ετήσιες αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, αναμένεται να υποχωρήσουν στα επίπεδα των 21.000 – 22.000 ευρώ.

2. «Ήπια μείωση» των αποδοχών όλων των υπαλ...

Εκδικάζεται το αίτημα αποφυλάκισης του δολοφόνου του Τζον Λένον

Posted: 19 Aug 2012 02:23 AM PDT

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδικαστεί  το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, ο οποίος πριν από 32 χρόνια πυροβόλησε και σκότωσε τον Τζον Λένον.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τμήματος Ακροάσεων της Νέας Υόρκης, η απόφαση για το αν θα αφεθεί ελεύθερος θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ πριν από την ακρόαση η επιτροπή αποφυλακίσεων θα αναγνώσει δεκάδες επιστολές που επιχειρηματολογούν ενάντια στην απελευθέρωση του Τσάπμαν.

Η τελευταία ακρόαση είχε π...

Όλα σπάστα, όλα καύτα...

Posted: 19 Aug 2012 02:08 AM PDT

 Δύο ειδήσεις, δύο όψεις του ελ­ληνικού δράματος, που οδηγεί τον ελληνικό λαό στον αφανι­σμό: 

◆ Η μία αφορά τον διοικητή της Αγρο­τικής Τράπεζας ο οποίος παραδέχτηκε ότι, τις ημέρες που παιζόταν το νομι­σματικό μέλλον της χώρας, κατέθεσε σε ξένες τράπεζες 8 εκατομμύρια ευρώ. 

◆ Η άλλη είναι η ανακοίνωση του προ­έδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη ότι «ένα εκατομμύριο Έλ­ληνες πολίτες είναι ανασφάλιστοι, με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία δυνα­τότητα πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία». 

Δ...

Spiegel: Κλασικό παράδειγμα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Posted: 19 Aug 2012 02:08 AM PDT

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ύδρα όταν κάτοικοι αντέδρασαν στη σύλληψη ιδιοκτήτη ταβέρνας του νησιού για φορολογικές παραβάσεις  σχολιάζει στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Ένα κράτος το οποίο ολισθαίνει στη λιτότητα και ένας λαός που ακόμα και τώρα δεν θέλει να πληρώσει τους φόρους του» αναφέρει το περιοδικό και προσθέτει ότι τα όσα σημειώθηκαν στο νησί είναι ένα κλασικό παράδειγμα «του πνεύματος φοροδιαφυγής που διακρίνει την Ελλάδα».

Στο μεταξύ ο εισαγγελέας Π...

«Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί» λέει ο Γιάννης Στουρνάρας

Posted: 19 Aug 2012 01:50 AM PDT

«Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί, να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ, γιατί μόνο αυτή η επιλογή μπορεί να μας προστατεύσει από φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Όσοι διαφωνούν δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα. Ας σκεφθούν πώς και από πού μπορούν να βρεθούν 11,5 δισ. ευρώ για να κοπούν σε δύο χρόνια. Έχουμε το ακριβότερο κοινωνικό κράτος στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να το συντηρούμε με δανεικά» τονίζει ο κ. Στουρνάρας.

Πα...

Στο Βερολίνο ο Αβραμόπουλος

Posted: 19 Aug 2012 01:37 AM PDT

Διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος το βράδυ της Κυριακής θα δειπνήσει με τον πρώην ισχυρό άνδρα της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής Χανς – Ντίτριχ Γκένσερ και τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη Αβραμόπουλου  γίνεται εν όψει των συναντήσεων που θα έχει στη Γερμανία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις 24 Αυγούστου.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον κατηγορούμενο για τα γεγονότα της Πάρου

Posted: 19 Aug 2012 01:14 AM PDT

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 30χρονου που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί και τη ληστεία που έγινε σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου.

Στον 30χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές