Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


πανεύκολο κέικ με nesqkuik

Posted: 28 Jan 2012 03:37 PM PST

το κέικ που σας δίνω, δεν είναι καθόλου κουραστικό και παράλληλα είναι πολύ γευστικό και αφράτο.
     
Υλικά
6 αυγά
2 κούπες ζάχαρη (περίπου 350 γρ.) εγώ έβαλα 1,5 κούπα (260 γρ.)γιατί έχει ζάχαρη και το nesqkuik
1 βανίλια
1 κούπα σπορέλαιο (180 γρ.)
1 κούπα nesqkuik (100 γρ.)
2 κούπες αλεύρι (260-280 γρ.)
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κούπα φουντούκια αλεσμένα
1 κούπα ανθρακούχο νερό (220 γρ.)
Ας το φτιάξουμε
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα στεφάνι ( με την τρύπα), βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 50-60 λεπτά και μέχρι το μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο γλυκό να είναι καθαρό.

Τέλειο σοκολατένιο μους-κέικ

Posted: 28 Jan 2012 03:24 PM PST

Υλικά

350 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 225 γραμμ. βούτυρο κομμένο σε καρεδάκια 5 αυγά 300 γραμμ. ζάχαρη 100 γραμμ. μπισκότα της αρεσκείας σας, κανέλας, βουτύρου κ.λπ., σπασμένα με τα χέρια 250 ml χτυπημένη κρέμα για το γαρνίρισμα 1 φλ. ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν.Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5΄-6΄ μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε τη λιωμένη, χλιαρή πλέον, σοκολάτα στο μείγμα αυγών και απαλά ανακατεύουμε να ενωθούν τα δύο μείγματα. Τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα κι ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Βουτυρώνουμεκαι αλευρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και αδειάζουμε το μους-κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140οC, στον αέρα στη μεσαία σχάρα, για 40΄-45΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να κάνει σώμα και ελαφριά κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει για 30΄. Το σερβίρουμε χλιαρό (για να τρέχει η σοκολάτα) με χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο πλάι και πασπαλίζουμε ξύσμα σοκολάτας. Εάν το αφήσουμε να κρυώσει τελείως, μέσα θα κρατήσει την υγρασία του, αλλά δεν θα τρέχει σοκολάτα.

Μια συνταγή για ένα ελαφρύ γλυκό

Posted: 28 Jan 2012 03:17 PM PST

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, να λιώσει κι αυτή. Ανακατεύουμε συνεχώς.

Ρίχνουμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών να χτυπηθούν σε μαρέγκα.

Αφού γίνει σφιχτή η μαρέγκα, χαμηλώνω την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά-σιγά τα κροκάδια.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με σύρμα.

Αφήνουμε την μους στο ψυγείο για μισή ώρα πριν το σερβίρισμα.

Υλικά

300 γραμμάρια κουβερτούρα

200 γραμμάρια βούτυρο

7 αυγά

25 γραμμάρια ρούμι

Βανίλια

Λαχταριστό κέικ ‘Tres Leches’

Posted: 28 Jan 2012 03:14 PM PST

To γλυκό που λατρεύουν οι Λατινοαμερικάνοι

Λαχταριστό κέικ 'Tres Leches'

Το όνομά του σημαίνει «τρία γάλατα». Υπάρχει σε διάφορες εκδοχές σε πολλές χώρες όπως το Μεξικό, η Κούβα,η Νικαράγουα, το Πουέρτο Ρίκο, ο Παναμάς,η Κόστα Ρίκα και η Γουατεμάλα. Δοκιμάστε το! Υλικά:

1 1/4 κούπα φαρίνα 1 κουταλάκι γλυκού baking powder 1 κούπα ζάχαρη 1/3 κούπα βούτυρο 5 αυγά 1 1/2 κούπα γάλα 3.5% λιπαρά 1 κούπα ζαχαρούχο γάλα 1 κούπα κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά σούπας ρούμι 1 πρέζα αλάτι 1 σιρόπι καραμέλας εμπορίου

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνετε ένα ένα τα αυγά.

Προσθέτετε σε αυτό το μείγμα και μισό ποτήρι γάλα. Ρίχνετε σίγα σιγά στο μείγμα του αλευριού το παραπάνω μείγμα και ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε το μείγμα σε ταψί τετράγωνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατεύετε καλά τα γάλατα και το ρούμι και τα ρίχνετε σιγά σιγά πάνω στο κέικ που έχει κρυώσει, στο οποίο έχετε κάνει τρυπούλες με οδοντογλυφίδα για να τραβήξει καλύτερα το μείγμα των γαλάτων. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Μόλις το βγάλετε, ρίχνετε από πάνω μια στρώση από καραμέλα.

Πατάτες τηγανιτές αλα καρμπονάρα Πεντανόστιμες!

Posted: 28 Jan 2012 03:11 PM PST

καρμπονάρα

Πατάτες τηγανιτές α λα καρμπονάρα

Δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή!

Υλικά Πατάτες τηγανιτές κομμένες σε κυβάκια Τυριά τριμμενα Μπέικον ή λουκανικάκια ψιλοκομμένα Κρέμα γάλακτος Λίγο πιπέρι ή πάπρικα

Εκτέλεση

Καθαριζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια. Τηγανίζουμε αλατισμένες σε καυτό λαδι και μετά τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε πυρέξ βάζουμε τις μισές πατάτες και πασπαλίζουμε το μισό τυρί και το μισό μπέικον ή λουκάνικο με λίγο πιπεράκι.

Βάζουμε άλλη μια σρώση από πατάτες και καλύπτουμε με το υπόλοιπο τυρί και αλλαντικό. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Απολαυστική πατσαβουρόπιτα

Posted: 28 Jan 2012 03:08 PM PST

Μία πανεύκολη συνταγή

Απολαυστική πατσαβουρόπιτα

Απολαυστική πατσαβουρόπιτα

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι,το γιαούρτι,τη ζάχαρη,το μπέικιν-πάουντερ,τις βανίλιες,τα αυγά και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα βουτάμε στο μείγμα. Τα «πατσαβουριάζουμε» και τα στρώνουμε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να γεμίσουμε όλο το ταψί.

Τη ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30- 40 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι. Όταν κρυώσει το σιρόπι, το ρίχνουμε πάνω από το ζεστό γλυκό.

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας 3 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι 2 κεσέδες γιαούρτι πλήρες 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ 2 βανίλιες 8 αυγά

Για το σιρόπι: 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό Κανέλα

Βάφλα

Posted: 28 Jan 2012 03:03 PM PST

Φτιάξτε βάφλα

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

2 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 1 κ. γλ. αλάτι 4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 2 κ. σ. άσπρη ζάχαρη 2 αυγά 1 1/2 φλ. ζεστό γάλα 1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο 1 κ. γλ. βανίλια

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί όλα τα "ξερά" υλικά (το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη) και αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας στην επιθυμητή θερμοκρασία. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε. Αναμίξτε το υγρό μείγμα στο μείγμα από αλεύρι που φτιάξατε πριν και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Περιχύστε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μίγματος στη βαφλιέρα σας και ψήστε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα σας.

Σημειώσεις συνταγής: 

Σερβίρετε ζεστή τη βάφλα! Μπορείτε να πασπαλίσετε πάνω της ζάχαρη άχνη ή μερέντα ή παγωτό της αρεσκεία σας. Για ακόμα πιο γευστική αποτέλεσμα βάλτε από πάνω κάποιο σιρόπι της προτίμησής σας!

Πορτοκαλόπιτα τέλεια

Posted: 28 Jan 2012 02:59 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1 Πακέτο φύλλα κρούστας 1 Ποτήρι καλαμποκέλαιο 1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι 4 Αυγά 1 Βανίλια 1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από ένα πορτοκάλι Για το σιρόπι :

2 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Φλούδα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Κόβουμε σε κομμάτια τα φύλλα κρούστας και τα αφήνουμε να ξεραθούν για μισή μέρα ή λίγες ώρες. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά. Τοποθετούμε τα φύλλα σε ένα μετρίου μεγέθους ταψί. Περιχύνουμε το μείγμα να απλωθεί καλά παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδοψηθεί το γλυκό. Μόλις κρυώσει καλά το γλυκό το χαράζουμε σε κομμάτια. Περιχύνουμε με το σιρόπι το γλυκό. Μόλις κρυώσει το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.

Σημειώσεις συνταγής: 

Το γλυκό πρέπει να είναι εντελώς κρύο και το σιρόπι ζεστό ή το ανάποδο. Αν θέλουμε ,κρατάμε τις φλούδες πορτοκάλι που έβρασαν μαζί με το σιρόπι και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά καρεδάκια.Τις ρίχνουμε ξανά μέσα στο σιρόπι όταν περιχύνουμε το γλυκό για περισσότερη γεύση.

Μπεσαμέλ 3

Posted: 28 Jan 2012 02:56 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

νερό (όσο τα 2 κουτιά εβαπορέ) 2 κουτιά εβαπορέ γάλα 4 κ.σ. φυτίνη 6-7 κ.σ. αλεύρι 30-40 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο μοσχοκάρυδο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Μπεσαμέλ: Βράζουμε νερό όσο 2 κουτιά γάλα εβαπορέ και αναμιγνύουμε με το γάλα μας. Σε μια άλλη κατσαρόλα έχουμε ζεστάνει τη φυτίνη και προσθέτουμε το αλεύρι μας και ανακατεύουμε με συρμάτινο αναδευτήρι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα και προσπαθούμε η μπεσαμέλ να πήξει αλλά όχι πολύ. Προσέχουμε να μη σβολιάσει. Ρίχνουμε επίσης μοσχοκάρυδο, αλάτι και λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.

Αρνί με πατάτες ραγού

Posted: 28 Jan 2012 02:54 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1 1/1 κιλό αρνί μπούτι 1 1/4 κιλού πατάτες 3-4 κουταλιές βούτυρο 1/2 κιλού ώριμες ντομάτες 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 1 καρότο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος αλάτι,πιπέρι,ανάλογο νερό

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Πλένετε το μπούτι,το κόβετε σε μερίδες,το αλατοπιπερώνετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα,όπου έχετε βάλει το βούτυρο να κάψει. Το καβουρδίζετε καλά,το βγάζετε και το βάζετε σ΄΄ενα βαθύ πιάτο. Ρίχνετε στο βούτυρο στο βούτυρο της κατσαρόλας το κρεμμύδι να ξανθήνει και μετά το καρότο και τον μαϊντανό να μαραθούν μόνο. Προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες και αφού πάρουν βράση,ρίχνετε το αρνί κρέας και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και τ΄αφήνετε να μισοβράσει σε σιγανή φωτιά.Έχετε στο μεταξύ καθαρίσει και πλύνει τις πατάτες. Τις κόβετε σε τεμάχια,τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε στη κατσαρόλα με το κρέας. Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι και τ'αφήνετε να σιγοβράσουν και να μείνουν με ελάχιστη σάλτσα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές