Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Στον δικηγόρο το γνήσιο!

Posted: 15 Oct 2011 01:37 PM PDT

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Βλάσης Τσάκας, το e-mail με το γνήσιο της υπογραφής του πρίγκιπα Σουλτάν βρίσκεται στα χέρια του πληρεξούσιου δικηγόρου Παναγιώτη Πετρόπουλου.

Στα χέρια του Παναγιώτη Πετρόπουλου βρίσκεται το γνήσιο της υπογραφής του πρίγκιπα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Βλάσης Τσάκας. Ο εκπρόσωπος του Σουλτάν τόνιζε πως ο πληρεξούσιος δικηγόρος έχει στα χέρια του σε ηλεκτρονική μορφή την πιστοποίηση της ταυτότητας του Σαουδάραβα, το οποίο θα αποσταλεί τη Δευτέρα στους δικηγόρους της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Φυσικά, απομένει να έρθει το γνήσιο και στην κανονική του μόρφη μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Από κει και πέρα, τη Δευτέρα όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές θα καθίσουν ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων, ώστε η σύνταξη του Memorandum of Undesrtanding να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη.

Φυσικά, το πιο σημαντικό κομμάτι της όλης ιστορίας είναι οι εγγυητικές που πρέπει να παρουσιάσει ο πρίγκιπας όταν έρθει στην Αθήνα και συναντηθεί με τον μεγαλομέτοχο. Αν προχωρήσουμε σε αυτό το σημείο και εμφανιστούν και οι εγγυητικές, τότε δύσκολα θα χαλάσει κάτι. Βέβαια, μέχρι τότε υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά μας.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Γυναίκες βίαζαν άντρες

Posted: 15 Oct 2011 01:35 PM PDT

Τρεις νεαρές κοπέλες συνελήφθησαν… από την αστυνομία στην Zιμπάμπουε, οι οποίες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για επιθέσεις και βιασμούς εναντίον 17 συνολικά ανδρών.

Τα θύματα αναγνώρισαν στα πρόσωπα των κοριτσιών, τους δράστες των επιθέσεων σε βάρος τους, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Πρόκειται για τις Rosemary Chakwizira, 26 ετών, Sophie Nhokwara, 26 ετών και Netsai Nhokwara, 24 ετών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 33 χρησιμοποιημένα προφυλακτικά.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας και τους καταγγέλλοντες οι κοπέλες εντόπιζαν τους εν λόγω άνδρες κάνοντας οτοστόπ, και στη συνέχεια τους βίαζαν είτε με την απειλή όπλου, είτε έχοντας ρίξει ναρκωτικές ουσίες σε ποτό που τους προσέφεραν.

Ωστόσο, οι φερόμενες ισχυρίστηκαν ότι ήταν ιερόδουλες και ότι απλά έκαναν τη δουλειά τους.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ο Σωτήρας του Έθνους!

Posted: 15 Oct 2011 01:33 PM PDT

Ας τους στείλουμε στα σπίτια τους πριν μας πάρουν τα δικά μας! Έξω από την Ελλάδα οι Προδότες του Έθνους! Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια... έχτιζαν αυτό το "χρέος" για να φέρουν εις πέρας το σχέδιο μεγάλων συμφερόντων! ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Πατρίδας με ένα πλαστό και παράνομο χρέος!ΔΕΝ χρωστάμε!ΜΑΣ χρωστάνε και θέλουν να βάλουν τώρα χέρι στον ορυκτό πλούτο της πατρίδας.Όλα για αυτό γίνονται.... για το πετρέλαιο και τα τεράστιας αξίας κοιτάσματα ορυκτού πλούτου.Στροφή τώρα στην Ρωσία που σίγουρα δεν θέλει τον αφανισμό μας. Για αυτό τον έφαγαν τον Καραμανλή!(Επειδή στις χιλιάδες βλακείες του πήγε να κάνει και κάτι καλό)

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ανοικοδομείται ο ναός του Αγ. Νικολάου στη Ν. Υόρκη

Posted: 15 Oct 2011 01:31 PM PDT

Δόθηκε η έγκριση από τις αμερικανικές αρχές
Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του Αγίου Νικολάου, του μικρού ναού, που βρισκόταν δίπλα στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου...
στο λεγόμενο «Σημείο Μηδέν», στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε λύση για την ανοικοδόμηση του.
Οι αμερικανικές αρχές που έως τώρα αρνούνταν να δοθεί άδεια ανέγερσής του έδωσαν τελικά το πράσινο φως.
Η εκκλησία είχε οικοδομηθεί από Έλληνες μετανάστες το 1916 και ήταν ο μόνος ιερός ναός, που καταστράφηκε στη διάρκεια των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, επιτρέπεται η ανέγερση του ναού ξανά και μάλιστα πλέον θα είναι μεγαλύτερος σε έκταση, αλλά λίγο πιο μακριά στην Liberty Street, στον αριθμό 130.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

5 διεθνείς υγιεινές συνήθειες διατροφής

Posted: 15 Oct 2011 01:30 PM PDT

Όσοι έχουν ταξιδέψει σε ξένες χώρες γνωρίζουν ότι κάθε χώρα έχει τη δική της κουζίνα και σε ποιες χώρες είναι υγιεινή η μαγειρική. Σε κάθε χώρα υπάρχουν υγιεινές συνήθειες όσον αφορά το φαγητό, την προετοιμασία και την κατανάλωσή του.

Συνεχιζόμενες έρευνες για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και τα τρόφιμα από την Ασία παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ακολουθούν απλές συμβουλές προετοιμασίας και κατανάλωσης τροφής και υγιεινές συνήθειες από την Ελλάδα και άλλες χώρες. Με απλές αλλαγές στον τρόπο που τρώτε μπορείτε να έχετε μεγάλα οφέλη στην υγεία και ευχαρίστηση στο τραπέζι.

Καταναλώνετε πολλά γεωργικά προϊόντα και προϊόντα ολικής αλέσεως

Οι χώρες που το εφαρμόζουν είναι η Ελλάδα και η Κίνα.

Σε πολλές χώρες το κρέας αποτελεί γαρνιτούρα. Η παραδοσιακή κινέζικη διατροφή, για παράδειγμα, αποτελείται κυρίως από λαχανικά, φρούτα και προϊόντα ολικής αλέσεως. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντωνία Τριχοπούλου, τα λαχανικά είναι κύριο γεύμα και όχι γαρνιτούρα.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι 3 μερίδες ή περισσότερες την ημέρα περιορίζουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, καρδιοπάθεια και ορισμένες μορφές καρκίνου. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σε 85.000 γυναίκες αποκάλυψε ότι όσες έτρωγαν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά είχαν μειωμένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια κατά 20%.

Οι οδηγίες διατροφής στις Η.Π.Α, από το υπουργείο Γεωργίας συνιστούν την κατανάλωση μεταξύ 5 και 13 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Καλό είναι να γεμίζει κάποιος το πιάτο του κατά τα 2/3 με λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως και το υπόλοιπο με ψάρι ή κρέας, υποστηρίζει ο διατροφολόγος Montignac. Επιπλέον συνιστάται να γεμίζετε το πιάτο σας με όσο το δυνατόν περισσότερα χρώματα σε ότι αφορά τα τρόφιμα. Επίσης καλό είναι να δοκιμάζετε καινούργια φρούτα.

Απολαύστε ένα χαλαρό δείπνο

Χώρες που το εφαρμόζουν είναι η Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ιαπωνία.

Το γεύμα σε αυτές τις χώρες συνήθως διαρκεί αρκετή ώρα. Στην πραγματικότητα, μια από τις διατροφικές οδηγίες στην Ελλάδα, όπως και οι οδηγίες στις Η.Π.Α λέει να τρώμε αργά, κατά προτίμηση σε τακτικές ώρες και σε ευχάριστο περιβάλλον. Το να μοιράζεται κάποιος το γεύμα του είναι τόσο σημαντικό που, σύμφωνα με την κυρία Τριχοπούλου οι Έλληνες ονομάζουν κάποιον φίλο τους χρησιμοποιώντας την έκφραση 'έχουμε φάει ψωμί μαζί'.

Για τους Γάλλους, τους Ιταλούς και τους Ισπανούς, τα γεύματα προσφέρουν ποιοτικό χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια, πρακτική που ενθαρρύνει το δέσιμο. Το να τρώει κάποιος αργά και χαλαρά αποθαρρύνει την υπερφαγία και ενθαρρύνει τη χαλάρωση, που βοηθά στη χώνευση. Ο οργανισμός επεξεργάζεται την τροφή πιο εύκολα και αποτελεσματικά όταν είναι ήρεμος.

Βρείτε χρόνο να δοκιμάσετε το άρωμα, την υφή και τη γεύση των τροφίμων. Μια παραδοσιακή τελετουργία τσαγιού στην Ιαπωνία περιλαμβάνει τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων. Άλλος τρόπος να απολαύσετε το γεύμα σας είναι ο εξής. Μπορείτε να χωρίσετε το γεύμα. Αντί να φέρνετε στο τραπέζι όλα τα πιάτα μαζί, να φέρνετε στο τραπέζι μια σαλάτα, μετά το φρούτο, το ορεκτικό και το επιδόρπιο με 10 περίπου λεπτά ανάμεσα για να χωνέψετε, να μιλήσετε και να χαλαρώσετε. Όταν ετοιμάζετε το γεύμα με σύζυγο, οικογένεια ή μόνη σας στρώστε το τραπέζι και καθίστε αντί να περιμένετε στην κουζίνα.

Ελέγξτε τις μερίδες

Χώρες που το εφαρμόζουν είναι η Γαλλία και η Ιαπωνία

Υπάρχει αφθονία θρεπτικών και νόστιμων τροφών στις μέρες μας. Ωστόσο, πρέπει να προσέχουμε τις μερίδες. Ένα μέσο γεύμα στη Γαλλία είναι κατά 25% μικρότερο σε σχέση με τις Η.Π.Α. Έρευνα αποκάλυψε ότι ένα κανονικό γιαούρτι στις Η.Π.Α είναι κατά 82% μεγαλύτερο από αυτό που πωλείται στο Παρίσι, ενώ ένα αναψυκτικό είναι κατά 52% μεγαλύτερο. Στην Ιαπωνία τα τρόφιμα πωλούνται σε μικρότερα μεγέθη και συχνά καταναλώνονται σε μπολ αντί για πιάτο.

Επιπλέον, οι Ιάπωνες σταματάνε να τρώνε όταν έχουν καταναλώσει το 80% της τροφής, πριν χορτάσουν. Σε περιοχή της Ιαπωνίας παρατηρείται ένα από τα μεγαλύτερα προσδόκιμα ζωής. Μπορείτε να σερβίρετε σε μικρά πιάτα ή σε μπολ και να επιλέγετε τρόφιμα που φέρνουν την αίσθηση του κορεσμού, όπως ίνες και λαχανικά. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ζυγαριά για να μετράτε τις μερίδες.

Καταναλώνετε ποικιλία φρέσκων-μη κατεργασμένων τροφίμων

Χώρες που το εφαρμόζουν είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ιαπωνία και οι Η.Π.Α.

Στις Η.Π.Α υπάρχει μεγάλη ποικιλία τροφίμων από άλλες χώρες όπως και βιολογικά προϊόντα. Το να ψωνίζει κανείς σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία μπορεί να περιλαμβάνει στάσεις στον χασάπη, τον φούρνο και τον μανάβη-γεγονός το οποίο αυξάνει το επίπεδο δραστηριότητας του καταναλωτή, αλλά οδηγεί και σε γεύματα φτιαγμένα από μη επεξεργασμένα υλικά. Έρευνες δείχνουν ότι τα φρέσκα προϊόντα παρέχουν περισσότερες ίνες, λιγότερες θερμίδες, κορεσμένα λίπη και λιγότερη ζάχαρη και αλάτι.

Συνιστάται να παραλείπετε τις επεξεργασμένες τροφές και να επιλέγετε ολικής αλέσεως και φρέσκες. Θα πρέπει να καταναλώνετε σαλάτες να περιέχουν πιπεριές, κρεμμύδια, μανιτάρια και ντομάτες. Μπρόκολο και σπανάκι είναι επίσης θρεπτικά τρόφιμα.

Προσθέστε μπαχαρικά στα πιάτα σας

Χώρες που το εφαρμόζουν είναι η Ινδία, Η Κίνα, η Ταϊλάνδη και οι Η.Π.Α

Τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά προσθέτουν γεύση, εμφάνιση και υγεία στο πιάτο σας. Εκτός από το να έχουν λίγες θερμίδες τα πιάτα σας και λίγα λιπαρά, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι υλικά όπως το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τα καρυκεύματα, όπως η κανέλα, περιορίζουν τις ασθένειες.

Σε έρευνα που έγινε σε 60 ανθρώπους και διήρκεσε 40 μέρες αποκαλύφτηκε ότι άνθρωποι με διαβήτη 2 κατανάλωναν μισό κουτάλι του τσαγιού κανέλα δυο φορές την ημέρα, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και της χοληστερόλης των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με άγνωστα μπαχαρικά σε γνωστά φαγητά. Καλό είναι να προσθέτετε φρέσκα αρωματικά, όπως βασιλικό ή μέντα σε σαλάτες για ενδυνάμωση της γεύσης.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Δυναμική παρουσία και των ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Posted: 15 Oct 2011 01:28 PM PDT


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Οι αντιδράσεις των Ελλήνων φοβίζουν την Ευρώπη

Posted: 15 Oct 2011 01:26 PM PDT

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι και τραπεζίτες πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι αφερέγγυα.
Πιστεύουν ότι η κρίση στην Ελλάδα παραμένει άλυτη. Σε σημερινό άρθρο του BBC που υπογράφει ο Gavin Hewitt με τίτλο, Η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη "το σκληρό χαρτί" της Ελλάδας, ο Βρετανός δημοσιογράφος προβληματίζεται για την πιθανή άρνηση των Ελλήνων στα σχέδια της Ευρώπης μετά από τις διαδηλώσεις και απεργίες των τελευταίων ημερών. "Όταν οι υπουργοί Οικονομικών των G20 συγκεντρωθούν στο Παρίσι, θα αντιμετωπίσουν μια σκληρή πραγματικότητα:

Ότι σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά που μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, η κρίση παραμένει άλυτη. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν για άλλη μια φορά να απαντήσουν τι πρόκειται να κάνουν με το θέμα της Ελλάδας".

Και μετά την 6η δόση τι;

Ο αρθρογράφος στη συνέχεια αναφέρει ότι η χώρα φαίνεται πλέον βέβαιη ότι θα λάβει και την άλλη δόση των χρημάτων τον επόμενο μήνα. Το απίστευτο ποσό των 8 δις ευρώ.

Αλλά αυτό είναι ακόμα ένα τραυμαπλάστ και ο καθένας το ξέρει. Γιατί από τον Μάιο του 2010 η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί και το βουνό του χρέους της έχει αυξηθεί. Το επόμενο έτος ο δείκτης του χρέους προς το ΑΕΠ μπορεί να φθάσει 172%".

Οι πολίτες στους δρόμους

Ο Hewitt υποστηρίζει ότι είναι πιθανό ο ελληνικός λαός απλώς να αρνηθεί να συμπορευθεί με τα σχέδια λιτότητας που απαιτούνται από τους ξένους, τους πιστωτές τους υπογραμμίζοντας τις πρόσφατες αντιδράσεις για το "χαράτσι" στους λογαριασμούς στη ΔΕΗ και την κατάληψη των εργαζομένων στα γραφεία εκτύπωσης των λογαριασμών.

Αναφέρει επίσης ένα δημοσίευμα του Reuters το οποία αναφέρει ότι "οι δικηγόροι αρνήθηκαν να εμφανιστούν στο δικαστήριο, οι γιατροί κάνουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ μια ομάδα ασθενών που πάσχει από καρκίνο των νεφρών συσπειρώθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομικών το οποίο είχε καταληφθεί από υπαλλήλους του ".

Ο αρθρογράφος εκφράζει την ανησυχία του ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πιθανό να μην μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα και καταλήγει γράφοντας ότι "υπάρχουν οι συναντήσεις κορυφής αλλά υπάρχουν και οι... δρόμοι".

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Κ. Μαρτάκης: Δείτε φωτογραφίες του στην παραλία!

Posted: 15 Oct 2011 01:23 PM PDT

Ένα τόσο ωραίο και ταλαντούχο αγόρι σε φωτογραφίες που ανέβασε ο ίδιος στο twitter από την παραλία, δεν μπορεί παρά να είναι... θέμα! Απολαύστε τον Κώστα στα παρασκήνια από τα γυρίσματα του νέου του video clip...

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Παπανδρέου: "Πονάω, αγανακτώ, αλλά δεν θα το βάλω κάτω"

Posted: 15 Oct 2011 12:35 PM PDT



Παπανδρέου: "Πονάω, αγανακτώ, αλλά δεν θα το βάλω κάτω"

Στην τραγική ομολογία «δεν μπορώ να εγγυηθώ μία άμεση λύση σήμερα» καταφεύγει ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου για να αποτυπώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο κ. Παπανδρέου προσθέτει ωστόσο ότι «θα κάνει τα πάντα για να μη ζήσει η χώρα μια χρεωκοπία» και επισημαίνει ότι «μπορούμε να τα καταφέρουμε αν όλοι μαζί αλλάξουμε τη χώρα».
«Πονάω, θλίβομαι, αγανακτώ, αλλά δεν θα το βάλω κάτω» ομολογεί ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «πρέπει να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα για να ξέρουμε τι μας ξημερώνει» και επισημαίνει ότι «οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες αν η ΕΕ δεν δώσει λύση».
Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «κατανοεί απόλυτα την ανάγκη να βρει ο νέος (Έλληνας) το δρόμο του εκτός Ελλάδας έστω και προσωρινά», υποστηρίζει ωστόσο αναφερόμενος στην κατάσταση της Ελλάδας λέει: «πήρα στις πλάτες μου αμαρτίες άλλων για να μην αφήσω τη χώρα να χρεοκοπήσει».
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται και στη στάση άλλων κομμάτων τονίζοντας ότι «ο κ. Σαμαράς έκανε την επιλογή να βλέπει τον αγώνα από την εξέδρα» και ότι γι αυτό «θα κριθεί ιστορικά».
Επισημαίνει τέλος, εννοώντας το κόμμα του, ότι «θα τραβήξουμε μόνοι μας το κουπί, όσο χρειαστεί» και τονίζει ότι «αν το ΠΑΣΟΚ δεν ανταποκριθεί στις ευθύνες του δεν έχει λόγω ύπαρξης».Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

"Τεστ αντοχής" για την κυβέρνηση η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Posted: 15 Oct 2011 12:33 PM PDT


 
"Τεστ αντοχής" για την κυβέρνηση η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου
Εν μέσω απεργιακού κλοιού σε όλη τη χώρα ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων (εργασιακή εφεδρεία, νέο μισθολόγιο και νέες φορολογικές κλίμακες). Θα προηγηθεί, την Δευτέρα, η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Διαβάστε ποιοι κλάδοι θα απεργήσουν.
Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο εισάγει την, συναντά μεγάλες αντιστάσεις. Την Τετάρτη και την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, ενώ δεκάδες επαγγελματικοί κλάδοι έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις για τις προσεχείς ημέρες.
Στην Αστυνομία έχει ανατεθεί να εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο ώστε να επεμβαίνει σε περιπτώσεις που θίγεται το δημόσιο συμφέρον και να μην δοθεί η εντύπωση ότι το κράτος έχει παραλύσει.
Ταυτόχρονα, αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης στην επικείμενη ψηφοφορία.
Ο βουλευτής Θ. Ρομπόπουλος έχει προαναγγείλει ότι την Δευτέρα θα παραιτηθεί, ενώ η πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη έχει ξεκαθαρίσει ότι αν δεν αλλάξει, δεν θα ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την επέκταση του παγώματος των κλαδικών συμβάσεων έως το τέλος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Διαφωνία για το άρθρο 37 εξέφρασε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τι θα πράξει στην ψηφοφορία
Τα μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση με την κοινωνία, τόσο εξαιτίας των αλλαγών που επέρχονται για διάφορες επαγγελματικές ομάδες, όσο και εξαιτίας όλων των εισπρακτικών μέτρων που έρχονται πιο μπροστά, προκαλούν ταραχή στους κόλπους της «πράσινης» κοινοβουλευτικής ομάδας.
Η κρίση κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα με την κριτική που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών. Αντιμέτωπος με τα «πυρά» των βουλευτών, ο κ.  Βενιζέλος πέρασε στην αντεπίθεση: «Αν είμαστε τόσο αναποτελεσματικοί, τότε ρίξτε μας» είπε.
Ποιοι απεργούν
- Οι εφοριακοί θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου
- Σε 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Οκτωβρίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες
-Δεμένα από τις 17 έως τις 19 του μηνός θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, λόγω απεργίας της ΠΝΟ και ΠΕΜΕΝ
- 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων στις 18 Οκτωβρίου
- Συνεχίζεται έως τις 21 Οκτωβρίου η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ
- Συνεχίζεται έως την Τρίτη η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ
- Σε πανελλαδική αποχή οι δικηγόροι μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.
- Δεκαήμερη απεργία ξεκινούν τη Δευτέρα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.
- Σε θέσεις μάχης βρίσκονται καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι προχωρούν σε στάσεις εργασίας και απεργία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
- Σε πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα ο σύλλογος υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
- Οι εφοριακοί προχωρούν σε δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου και σε τρεις 48ωρες απεργίες από τις 18 έως και τις 23 Οκτωβρίου.
- Στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Amanda Knox και μαχαίρια πάνε πακέτο

Posted: 15 Oct 2011 12:07 PM PDT

Ίσως όχι και τόσο πετυχημένος ο συνειρμός ιταλικού περιοδικού

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην ιταλική κοινή γνώμη η απόφαση περιοδικού, που έχει στο εξώφυλλο του την Amanda Knox, να προσφέρει δώρο στους αναγνώστες ένα σετ μαχαιριών.

Το εβδομαδιαίο περιοδικό «Oggi» είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, ωστόσο η προσφορά του σετ μαχαιριών συζητείται ιδιαίτερα σε φόρουμ του διαδικτύου καθώς πολλοί ισχυρίζονται ότι πρόκειται για έναν όχι και τόσο επιτυχημένο συνειρμό και δηλώνουν έκπληκτοι με την απόφαση αυτή του περιοδικού.
Παρόλ' αυτά, το περιοδικό έγινε ανάρπαστο μέσα σε λίγες ώρες.

Η Amanda Knox αφέθηκε ελεύθερη στις αρχές Οκτωβρίου μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής στη φυλακή, καθώς κατηγορείτο για τη δολοφονία με μαχαίρι της συγκατοίκου της Μέρεντιθ Κέρτσερ.



Νεκρός από πυροβολισμό στα Τσικαλαριά Χανίων

Posted: 15 Oct 2011 12:05 PM PDT

Μια παρεξήγηση κατέληξε σε τραγωδία

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός περιστατικού που διαδραματίστηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στα Τσικαλαριά.

Συγκεκριμένα 43χρονος Xανιώτης έπεσε νεκρός όταν τον πυροβόλησε 53χρονος για περιστατικό που αφορούσε τους γιούς των δύο ανδρών.

Όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα πήγε στο σπίτι του 53χρονου για να ζητήσει εξηγήσεις για διαφορές που είχε ο γιός του με τον γιό του 53χρονου. Μετά από έντονη λογομαχία ο 53χρονος έβγαλε όπλο πυροβολώντας στον αέρα.

Από τραγική ειρωνεία όμως η σφαίρα καρφώθηκε στο λαιμό του 18χρονου γιού του που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Βλέποντας ο πατέρας να τραυματίζει άθελά του το ίδιο του το παιδί στρέφει το όπλο στον 43χρονο όπου και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με ΙΧ στο νοσοκομείο Χανίων σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ο δράστης παραδώθηκε στο αστυνομικό τμήμα Σούδας λίγο αργότερα.

Μετά το αιματηρό περιστατικό περίπου 30 συγχωριανοί του θύματος έφτασαν στο σημείο της συμπλοκής όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομική δύναμη που βρίσκεται εκεί.

Μάλιστα υπήρξαν και έντονα περιστατικά διαπληκτισμών με τους αστυνομικούς χωρίς ευτυχώς η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου.

Αυτή τη στιγμή τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει αλλά η ατμόσφαιρα παραμένει αρκετά ηλεκτρισμένη.

Στη «φάκα» οι γυναίκες που είχαν επιτεθεί σε δεκάδες άνδρες

Posted: 15 Oct 2011 12:04 PM PDT

Προσπαθούσαν να τους πάρουν το σπέρμα

Συνελήφθησαν στη Ζιμπάμπουε τρεις νεαρές κοπέλες που είχαν επιτεθεί σεξουαλικά σε δεκάδες άνδρες για να τους πάρουν το σπέρμα.

Οι γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες με δεκαεπτά κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν 33 χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, τα οποία περιείχαν σπέρμα.

Μαζί τους συνελήφθη και ο φίλος της μίας εκ των τριών.

Οι κοπέλες έχουν ήδη αναγνωριστεί από 17 θύματά τους, ενώ η αστυνομία πιστεύει ότι τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστούν και άλλα θύματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι γυναίκες είχαν βάλει στο στόχαστρο άνδρες που έκαναν οτοστόπ. Τα θύματα των γυναικών δήλωσαν ότι οι κοπέλες τους βίασαν είτε υπό την απειλή όπλου, είτε αφού τους είχαν ρίξει διάφορες ουσίες στο ποτό που τους προσέφεραν.

Οι γυναίκες συνελήφθησαν στον πόλη Γκβερού, μετά από αιματηρό τροχαίο δυστύχημα. Κατά την έρευνα της αστυνομίας στο αυτοκίνητο βρέθηκαν τα προφυλακτικά.

Οι ίδιες είπαν στην αστυνομία ότι είναι ιερόδουλες και εξ αιτίας του φόρτου εργασίας δεν πρόλαβαν να πετάξουν τα προφυλακτικά από το αμάξι τους.

Σύμφωνα με τον Watch Ruparanganda, καθηγητή κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Ζιμπάμπουε, ορισμένοι κάτοικοι της χώρας χρησιμοποιούν το σπέρμα σε διάφορες τελετές, καθώς θεωρούν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγέννηση μίας ζωής, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι μπορεί να διώξει την κακή τύχη.

Οι τρεις κοπέλες θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, οπότε θα παρουσιαστούν εκ νέου στο δικαστήριο.

«Είμαι σίγουρος ότι θα λύσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας»

Posted: 15 Oct 2011 12:02 PM PDT

Tην Τετάρτη αναμένεται η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα

Τη βεβαιότητα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της κρίσης χρέους της Ελλάδας εξέφρασε από το Παρίσι, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Είμαι σίγουρος ότι θα λύσουμε το πρόβλημα της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Ωστόσο, τα προβλήματα της Ελλάδας δεν λύνονται σε ένα μόνο βήμα. Θα χρειαστούν περισσότερα» είπε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε.

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες του G20 αναγνώρισαν τις προσπάθειες των ηγετών της Ευρωζώνης για επίλυση της κρίσης χρέους.

Στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός αποκάλυψε ότι η έκθεση η τρόικας για την Ελλάδα αναμένεται την Τετάρτη.

Τι «παίζουν» οι εφημερίδες της Κυριακής

Posted: 15 Oct 2011 12:00 PM PDT

Τα πρωτοσέλιδα του αυριανού Τύπου

Για το «μεγάλο κούρεμα», τα χαράτσια που έχουν επιβληθεί στον ελληνικό λαό αλλά και την γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα κάνουν αναφορά στα πρωτοσέλιδα τους οι περισσότερες Κυριακάτικες εφημερίδες.



















Είπε να κάνει ένα σκίτσο στα γρήγορα

Posted: 15 Oct 2011 11:57 AM PDT

Αλλά τελικά σχεδίασε ολόκληρο δωμάτιο


















Ένα δευτερόλεπτο πριν...

Posted: 15 Oct 2011 11:56 AM PDT

Το «μοιραίο»







Τα πιο περίεργα και αστεία έπιπλα

Posted: 15 Oct 2011 11:53 AM PDT

Βάζουν την τρέλα μέσα στο σπίτι





Άμα έχεις cool γιαγιά...

Posted: 15 Oct 2011 11:52 AM PDT

Τα πουλόβερ σου είναι ένα κι ένα





















Αυτό θα πει βουνά από cd

Posted: 15 Oct 2011 11:50 AM PDT

Ένα τοπίο από 65.000 δίσκους







Διαβάστε το "ποινολόγιο" του...σεξ!!!

Posted: 15 Oct 2011 04:35 AM PDT




Μοιάζουν με ανέκδοτα αλλά αποτελούν επίσημους νόμους διαφόρων κρατών, ή δημοτικών αρχών.
Έχουν αποτρεπτική ισχύ, προβλέπουν...Όσο για τη λογική τους, είναι κυριολεκτικά για τα πανηγύρια! Ιδού η λίστα aπο  με τους πιο .«κουφούς» νόμους που αφορούν το… πολύπαθο σεξ:......

* Στο Λονδίνο είναι παράνομο να κάνεις έρωτα πάνω σε μια παρκαρισμένη μοτοσικλέτα (αν καταφέρεις, φυσικά, να ισορροπήσεις πάνω της).

αυστηρές ποινές και επιβάλλουν τσουχτερά πρόστιμα.

* Στην Ινδονησία η ποινή που προβλέπεται για αυνανισμό είναι ο αποκεφαλισμός (διευκρίνηση: της άνω κεφαλής).

* Στο Ιλινόις των ΗΠΑ ισχύει ένας νόμος που απαγορεύει την ανδρική διέγερση σε δημόσιους χώρους (εξαιρούνται κατασκηνώσεις και πλαζ γυμνιστών).
* Στο Θιβέτ, ένας νόμος επέβαλε τα παλαιότερα χρόνια στις γυναίκες να εκδίδονται πριν παντρευτούν. Θεωρείτο ότι έτσι αποκτούσαν την απαραίτητη πείρα ενόψει του γάμου (φροντιστηριακό σεξ).

* Μέχρι το 1990 απαγορευόταν η χρήση δονητή σε 16 πολιτείες των ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων, σε Ουάσινγκτον, Μασαχουσέτη, Βόρεια και Νότια Καρολίνα, Αριζόνα, Βιρτζίνια, Μέριλαντ κ.ά. (μετά το 1990, αρκετοί άνδρες σε αυτές τις πολιτείες οδηγήθηκαν σε ερωτική ανεργία).

* Στο Γκουάμ (δυτικός Ειρηνικός ωκεανός) υπάρχουν άνδρες με αποκλειστική επαγγελματική απασχόληση να γυρίζουν το νησί ξεπαρθενεύοντας νεαρές γυναίκες, οι οποίες τους πληρώνουν για αυτό τον σκοπό. Το γεγονός οφείλεται σε ένα νόμο που απαγορεύει στις παρθένες να παντρεύονται (αν αποδειχθεί το αντίθετο, κινδυνεύουν με άμεσο διαζύγιο).

* Στην πολιτεία της Ουάσινγκτον ένας νόμος απαγορεύει να κάνεις έρωτα με παρθένα, κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη (συμπεριλαμβανομένης της πρώτης νύχτας του γάμου).

* Στην Κίνα, οι γυναίκες που μένουν σε ξενοδοχείο απαγορεύεται να κυκλοφορούν γυμνές στο δωμάτιο (ο νόμος παύει να ισχύει στο μπάνιο).

* Στο Μπέρμινχαμ της Αγγλίας είναι παράνομο για άνδρες και γυναίκες να κάνουν έρωτα στα σκαλιά της εκκλησίας, μετά τη δύση του ηλίου (νωρίτερα θα τους δουν όλοι).

* Στην Αλεξάνδρεια της Μινεζότα απαγορεύεται στους άνδρες να κάνουν έρωτα με τις συζύγους τους, αν μυρίζουν κρεμμύδι ή σαρδέλες (δεν ξέρουν τι εστί πατσάς και σκορδαλιά).

* Σε Νεπάλ, Μπαγκλαντές και Μακάο απαγορεύεται η κινηματογραφική απεικόνιση φιλιών, εφόσον οι ηθοποιοί που τα ανταλλάσουν είναι πολίτες αυτών των χωρών (μοναδική λύση, το ντουμπλάρισμα με ηθοποιούς εισαγωγής).

* Στο Χονγκ-Κονγκ επιτρέπεται νομικά σε μια απατημένη να σκοτώσει το μοιχό σύζυγό της, αλλά μόνο με γυμνά χέρια. Για την ερωμένη του, μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε τρόπο θανάτωσης επιθυμεί (ακόμα και με γάντια στα χέρια).
* Στο Ρόμποκ της Βιρτζίνια απαγορεύεται οποιαδήποτε ερωτική δραστηριότητα με αναμμένα φώτα (για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας;).

* Σύμφωνα με ένα νόμο του Λιβάνου, οι άνδρες επιτρέπεται να κάνουν έρωτα με τα ζώα, αρκεί αυτά να είναι θηλυκά. Αντίθετα, απαγορεύται αυστηρά η κτηνοβασία με αρσενικά ζώα (άλλο ο ετερόφυλος, και άλλο ο ομοφυλόφιλος έρωτας).
* Στη Μινεζότα των ΗΠΑ είναι παράνομο για οποιονδήποτε άνδρα να κάνει έρωτα με ζωντανό ψάρι (ιδίως αν το λένε Γουάντα).


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 15 Oct 2011 03:50 AM PDT

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΝΕΟ ΡΟΖ ΒΙΝΤΕΟ: Ελληνίδα μοντέλο σε τσόντα στο Βέλγιο - Δείτε το! ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!

Posted: 15 Oct 2011 01:27 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε αμέσως ποιά είναι!





ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!




Bίντεο ντοκουμέντο: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Posted: 14 Oct 2011 11:44 PM PDT




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ενα βίντεο που πρέπει να δουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες. Διαδώστε το και σπάστε την σιωπή των Μεγαλονταβατζήδων!...









Όλοι Σύνταγμα! Όλος ο κόσμος μια πλατεία - Τώρα μιλάμε ΕΜΕΙΣ!

Posted: 14 Oct 2011 11:41 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Σήμερα 15 Οκτωβρίου στις 18:00 οι λαοί σε όλο τον κόσμο βγαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες. Μεγάλες διαδηλώσεις θα γίνουν σε 951 πόλεις σε 82 χώρες!



Παράλληλα δεκάδες καλλιτέχνες καλούν όλους τους Έλληνες στο Σύνταγμα για μια μεγαλειώδης συναυλία-διαμαρτυρία με πρωτοστάτη τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Από την Αμερική ως την Ασία, από την Αφρική ως την Ευρώπη ξεσηκωνόμαστε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να δείξουμε στους πολιτικούς και την παγκόσμια οικονομική ελίτ που υπηρετούν ότι εμείς οι λαοί θ' αποφασίσουμε για το μέλλον μας.

Δεν αναγνωρίζουμε τις κυβερνήσεις γιατί λειτουργούν για το όφελος των λίγων, αγνοώντας το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που πληρώνουμε όλοι.

Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών.

Εκατομμύρια ανθρώπων συνεχίζουμε να γεμίζουμε τις πλατείες όλου του κόσμου καταγγέλλοντας το υπάρχον πολιτικό και πολιτειακό σύστημα, τη διαφθορά και την οικονομική εκμετάλλευση.

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας συμμετέχοντας στις λαϊκές συνελεύσεις και δείχνουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα λιτότητας που μας επιβάλλονται, στην ακύρωση των ονείρων μας και της αξιοπρέπειάς μας.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα, είναι ο εφιάλτης που περιμένει και τις υπόλοιπες χώρες στο μέλλον.

Η αλληλεγγύη των λαών είναι το όπλο μας.

Τώρα μιλάμε εμείς.
Λαϊκή Συνέλευση Συντάγματος


ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ



Ο ΟΤΕ μας περνάει για κορόιδα!

Posted: 14 Oct 2011 11:36 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Αυτοί οι τεχνικοί του ΟΤΕ έχουν τσίπα τελικά ή όχι? Είχα δώσει βλάβη γιατί για 2 εβδομάδες η σύνδεση μου στο ιντερνετ έκανε τουλάχιστον...


20 αποσυνδέσεις την ημέρα, κι αφού κάνανε να με πάρουνε 1 εβδομάδα ξαφνικά μια μέρα κόπηκε τελείως η γραμμή μου, με πήρανε τηλέφωνο να μου πουν ότι η βλάβη διορθώθηκε. Είμαστε σοβαροί? Λογική πονάει χέρι, κόβει χέρι, έχουν εκεί στο Μαρούσι???Έξαλλος το ξαναδίνω βλάβη και πάλι κάνουν να με πάρουν 1 εβδομάδα, και όταν καλώ εγώ μου λένε ότι το σύστημα λέει ότι η βλάβη έχει διορθωθεί. Ε αυτό ήταν! Άντε γεια...κοροϊδία μες στα μούρα μου!



Αναγνώστης

Παράπονα για τον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ Δράμας

Posted: 14 Oct 2011 11:35 PM PDT

Ειχα παει προ ημερων στον υποκαταστημα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ στη Δραμα για να αγορασω ενα κλιματιστικο με την προοπτικη να το χρησιμοποιησω...


σε αλλη πολη της Ελλαδος οπου εχω σπιτι.Το σκεπτικο μου ηταν να πληρωθει το κλιματιστικο στη ΔΡαμα και να παραδοθει στην πολη οπου κατοικω απο το υποκαταστημα Κωτσοβολος εκει.

Αφου καταληξαμε στην αγορα συγκεκριμενου μοντελου και στα BTU και το ποσο ηταν 1200 Ευρω ρωτησα τον υπαλληλο αν η τοποθετηση ηταν δωρεαν η οχι,δεδομενου οτι θα πληρωνα μετρητοις.Εκεινος πολυ ευγενικος,μου ειπε πως για την αγορα τετοιου υψους θα μπορουσε να κανονισει να γινει δωρεαν τοποθετηση . Με παρεπεμψε στο ταμειο για να κανονισω τα διαδικαστικα.

Εκει με περιμενε μια κοπελα υπαλληλος και μου ειπε πως η τοτποθετηση ειναι εξτρα χρεωση περιπου στα 90 Ευρω και πως για να το μεταφερει το αντιστοιχο καταστημα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ της Θεσσαλονικης πρεπει να δωσω επιπλεον 20 Ευρω.Τους ειπα οτι με τον πωλητη ειχαμε συμφωνησει για διαφορετικα πραγματα και εκεινη αρχισε να κακολογει τον νεαρο σε μια αλλη συναδελφο της που ηταν στο ταμειο.Καλεσα τον πωλητη να τους πει για την δωρεαν εγκατασταση και εκεινος βεβαια τους ειπε οτι στην τιμη του κλιματιστικου για πληρωμη μετρητοις .Τελικα υποχρεωθηκα να π! ληρωσω 20 Ευρω επιπλεον για τη μεταφορα του κλιματιστικου και με τα χιλια ζορια να μην πληρωσω για την εγκατασταση.Η συμπεριφορα δε των υπαλληλων στο γκισε μεταξυ τους ηταν αθλια , με νευρα και περιεργο υφος.Αντισυναδελφικο βεβαια το να κατηγορουν τον αλλο υπαλληλο μπροστα σε πελατες και να εχουν αποψη αρνητικη για τον τροπο δουλειας του.

Διπλα μου ηταν μια κυρια που ηθελε να αγορασει μια τηλεοραση.Απο οτι καταλαβα θα το πληρωνε σε ατοκες δοσεις και ενω δεν την ειχαν ενημερωσει για καποιο ποσο για τα εξοδα της τραπεζας της το ειπαν τελευταια στιγμη λιγο πριν υπογραψει και καταλαβαινει κανεις οτι εγινε εξαλη.

Δυστυχως δεν ειναι δυνατο να γκρινιαζουν καποιοι καταστηματαρχες οτι δεν εχουν δουλεια ενω εχουνε τετοια συμπεριφορα απεναντι στον πελατη....



Αναγνώστης Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Όλα γίνονται για να δώσουν την καθαριότητα σε ημέτερους ιδιώτες

Posted: 14 Oct 2011 11:33 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Τελικά η κυβέρνηση των κουίσλινγκ, μετά την απεργία των εξαθλιωμένων υπαλλήλων καθαριότητας βρήκε την ευκαιρία...


να μας πείσει ότι για να γίνει και αυτή η δουλειά σωστά πρέπει να δοθεί σε ιδιώτες.

Έτσι αφού βγήκε κάποιος Κουκουλόπουλος (καμία σχέση το όνομα με την λέξη κουκούλα)

και μας είπε πόσο ευνοημένοι είναι οι υπάλληλοι καθαριότητας, και αφού τους αποκάλεσε καμόρα και μαφία (καλά χαζός είναι ! δεν ξέρει ότι η μόνη καμόρα στην Ελλάδα είναι οι πολιτικάντηδες σαν του λόγου του?) την πήρε την απόφαση.

Από δώ και εμπρός η αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτες.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε και η βοήθεια του γίγαντα Λοβέρδου που κήρυξε την Αθήνα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς και η συνεργασία του γνωστού Παπακωνσταντίνου που είχε λέει από καιρό έτοιμο σχέδιο να μπούν και οι ιδιώτες στο κόλπο.

Μην τσιμπάτε. Η τόσο αποτελεσματική συνεργασία υπουργών δεν έγινε για να καθαρίσει η Αθήνα, γίνεται μόνο και μόνο για να φάνε πάλι οι ημέτεροι ιδιώτες.



Αναγνώστης

ΜΑΙΡΗ ΖΗΚΑ fashion

Posted: 14 Oct 2011 11:31 PM PDT

Καταγγελία για ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Posted: 14 Oct 2011 11:29 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Χθες στις 7:30μμ στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας σε δρομολόγιο από Καλαμάτα προς Μεθώνη οι υπάλληλοι δεν αναγνώρισαν...


ούτε δέχτηκαν το ΠΑΣΟ που δίνεται στο εξής από το υπουργείο παιδείας.

Όχι μόνο αυτό αλλά συμπεριφέρθηκαν και με εξεφτελιστικό τρόπο όπως άλλωστε συνηθίζουν να κάνουν με αγένεια και κακη συμπεριφορά. Βλέπετε το μονοπωλιακό είδος που προσφέρουν τους επιτρέπει να καταναλώνουν όλη τους της αναίδεια σε νέες κοπέλες χωρίς κανένα φόβο συνεπειών. Μήπως υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός για να φοβηθούν; Πέρα λοιπόν από την έννοια του φόβου που είναι προσβλητική από μόνη της ας ενημερώσει κάποιος το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας ότι περαν από το να παρανομεί, να μάθει να διαβάζει ελληνικά μιας και ούτε ανάγνωση δεν γνωρίζουν πολλοί από τους υπαλλήλους και να εκπαιδευτούν σε τρόπους καλής συμπεριφοράς.



Αναγνώστης

Μαζεύουν σκουπίδια… συνοδεία αστυνομικών

Posted: 14 Oct 2011 11:28 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Βγήκαν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα συνοδεία δυνάμεων των ΜΑΤ υπό το φόβο συμπλοκών με τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.



Σύμφωνα με πληροφορίες, τα
απορριμματοφόρα θα ξεκινήσουν το έργο της αποκομιδής από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία σε συνεργασία με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών.

Φωτιά σε κάδους απορριμάτων στο Χαλανδρι

Posted: 14 Oct 2011 11:24 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Στις φλόγες παραδόθηκαν λίγο πριν το ξημέρωμα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, οι κάδοι απορριμάτων που βρίσκονταν στις συμβολή Αγ.Παρασκευής και Πλάτωνος στο Χαλάνδρι.


Στα σημεία έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες κατάφεραν να κατασβήσουν τις πυρκαγιές.

Συλλαλητήριο ΠΟΕ-ΟΤΑ

Posted: 14 Oct 2011 11:16 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη η ΠΟΕ-ΟΤΑ, έπειτα από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση.


Ωστόσο, δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί με πορεία προς το υπουργείο οικονομικών και τη Βουλή.

Χαλάνδρι: Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο

Posted: 14 Oct 2011 11:14 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...άγνωστοι δράστες μετέβησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη συμβολή των οδών Παπανικολή και Αριστοτέλους στο Χαλάνδρι και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από δύο αλλοδαπούς υπαλλήλους άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Posted: 14 Oct 2011 11:10 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73! -VIDEO

Posted: 14 Oct 2011 10:57 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Με μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση και πορεία ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ οι εργαζόμενοι στον δήμο Χαλανδρίου αφυπνίζουν από το πρωί το Χαλάνδρι.


Ξεκίνησαν από το Δημαρχείο, κατέβηκαν στην Πλατεία Δούρου και στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία όπου κάλεσαν τον κόσμο από τα καφενεία να ενωθούν μαζί τους.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό
Τμήμα και την ΔΟΥ όπου κάλεσαν τους εργαζόμενους - αστυνομικούς και εφοριακούς - να ενώσουν την φωνή τους μαζί τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ BINTEO (ζητάμε συγνώμη για την χαμηλή ποιότητα, είναι από φωτογραφική μηχανή αφού δεν είχαμε μαζί βιντεοκάμερα).

Αύριο το μπλοκ των εργαζομένων του Δήμου θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας - όπου θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί και βέβαια αναμένεται ότι η πλατεία θα είναι κατάμεστη.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!


 
 
ΠΗΓΗ

Σαν Σήμερα

Posted: 14 Oct 2011 07:45 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ανατολή Ήλιου: 07:32
Δύση Ήλιου: 18:49
Σελήνη 18 ημερών
Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού, Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών.
Γιορτάζουν: Λουκιανός.
Γεγονoτα

1815: Ο Ναπολέων Βοναπάρτης εξορίζεται στο νησί της Αγίας Ελένης.

1902: Ο γερμανός αρχαιολόγος Ρούντολφ Έρντικ ανακαλύπτει το Ασκληπιείο της Κω.

1940: Κάνει πρεμιέρα στους αμερικάνικους κινηματογράφους του αριστουργήματος του Τσάρλι Τσάπλιν «Ο Δικτάτορας».

1940: Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ιταλίας αποφασίζει επίθεση εναντίον της Ελλάδας.

1954: Αρχίζει η κατασκευή υπόγειων διαβάσεων στην Ομόνοια.

1968: Ο αμερικανός δισκοβόλος Αλ Έρτερ κερδίζει το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με βολή 64,78 μ. (Ολυμπιακοί Αγώνες Μεξικού).

Γεννησεις

70 π.Χ: Βιργίλιος, ρωμαίος ποιητής, γνωστός για το ημιτελές επικό έργο του «Η Αινιάδα». [θαν. 21/9/19 π.Χ.]

1844: Φρίντριχ Νίτσε, γερμανός φιλόσοφος. [θαν. 25/8/1900]

1908: Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ, διαπρεπής αμερικανός οικονομολόγος, οπαδός της Κεϋνσιανής Σχολής. («Η Κοινωνία της Αφθονίας») [θαν. 29/4/2006]
Θανατοι

1917: Μάτα Χάρι (Μαργκαρέτα Χερτρουίντα Τζέλε), ολλανδή καλλονή, που εκτελέστηκε ως κατάσκοπος. [γεν. 7/8/1876]

1964: Κολ Πόρτερ, αμερικανός συνθέτης μεγάλων επιτυχιών του Μπρόντγουεϊ. [γεν. 9/6/1891]

1980: Απόστολος Νικολαΐδης, αθλητικός παράγοντας, που διετέλεσε πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Προς τιμήν του, το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας φέρει το όνομά του. [γεν. 1896]




ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο Καστανίδης ρίχνει μπουνιές στα ΜΑΤ

Posted: 14 Oct 2011 09:42 AM PDT

Όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση και ακόμα υποκρινόταν το σοσιαλιστικό πατριωτικό κόμμα, ο Χάρης Καστανίδης πρωτοστατούσε στις λαϊκές κινητοποιήσεις και έπαιζε ως βουλευτής ξύλο με τα ΜΑΤ -όπως θα δείτε και στο βίντεο.


Λίγο καιρό μετά το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση και

πρόδωσε την πατρίδα, το λαό, τη δημοκρατική παράταξη, τις αρχές και αξίες της 3ης Σεπτέμβρη και όλοι του οι υπουργοί από σοσιαλιστές έγιναν δωσίλογοι και εχθροί του λαού.



Βάζουμε το βίντεο για δύο λόγους:

α) Για να θυμηθείτε πώς εξαπάτησαν το λαό, παριστάνοντας του αγωνιστές.

β) Για να κάνετε σύγκριση με το σήμερα, που ο κύριος Καστανίδης απειλεί να στείλει τα ίδια ΜΑΤ εναντίον όχι μόνο των απεργών αλλά και πολλών πρώην συντρόφων του που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν: 15 Οκτωβρίου

Posted: 15 Oct 2011 02:59 AM PDT



Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν: 15 Οκτωβρίου
Στη χώρα μας το ραντεβού έχει δοθεί για μία ακόμη φορά στην πλατεία Συντάγματος, στις έξι το απόγευμα, με συγκέντρωση, συναυλία, καλλιτεχνικά δρώμενα, προβολές και ζωντανές συνδέσεις με το Κίνημα των Πλατειών από όλο τον κόσμο.
"Στις 15 Οκτωβρίου, άτομα από όλο τον κόσμο θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία, από την Αφρική ως την Ευρώπη, ο κόσμος ξεσηκώνεται για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και να απαιτήσει μια αληθινή δημοκρατία. Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία.


Οι κυβερνήσεις λειτουργούν για το όφελος των λίγων, αγνοώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας και το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που πληρώνουμε όλοι. Αυτή η ανυπόφορη κατάσταση πρέπει να σταματήσει.


Ενωμένοι σε μια φωνή, θα δείξουμε στους πολιτικούς και την οικονομική ελίτ που υπηρετούν, ότι εμείς, ο λαός, θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και τραπεζιτών που δεν μας αντιπροσωπεύουν.


Στις 15 Οκτωβρίου, θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που θέλουμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα μιλήσουμε και θα οργανωθούμε, μέχρι να το καταφέρουμε.


Ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν.'
Διαδηλώσεις «Αγανακτισμένων» υπέρ της αλλαγής και της αληθινής δημοκρατίας και ενάντια στην απληστία και τη διαφθορά διοργανώνονται το Σάββατο σε δρόμους και πλατείες από την Αμερική ως την Ασία και από την Ευρώπη ως την Αφρική. Οι πολίτες του κόσμου θα διαδηλώσουν σε 951 πόλεις σε 82 χώρες κάτω από το σύνθημα «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή».


Σε Τόκιο και Ταϊπέι οι πολίτες κατέβηκαν ήδη στους δρόμους.


Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις -με αντικυβερνητικό χαρακτήρα- αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Ρώμη. Μεγάλη διαδήλωση αναμένεται και στην Ισπανία, τη γενέτειρα του κινήματος των Αγανακτισμένων. Δυναμικό «παρών» υπόσχεται το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ», που πήρε τη σκυτάλη από τις κινητοποιήσεις στην Ευρώπη, οι οποίες με τη σειρά τους εμπνεύστηκαν από την Αραβική Άνοιξη.


Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το αδελφό κίνημα «Καταλάβετε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου» δίνει ραντεβού το Σάββατο στην Πλατεία Πατερνόστερ, κοντά στα γραφεία της Bank of America.


Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, τουλάχιστον 951 πόλεις σε 82 χώρες είχαν δηλώσει έως το βράδυ της Παρασκευής ότι θα δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση, και ο αριθμός διαρκώς αυξάνεται όπως φανερώνουν οι κουκκίδες στον παγκόσμιο χάρτη των κινητοποιήσεων του δικτυακού τόπου «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή - 15.10.2001».


Την ίδια ώρα μεγάλη είναι η κινητοποίηση για τον σχεδιασμό των διαδηλώσεων στα μπλογκ και οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου τονίζεται ότι οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις είναι και πρέπει να παραμείνουν ειρηνικές.
  • Παρακολουθήστε την κινητοποίηση στο Twitter: #O15 #OCT15 #GlobalChange
«Στις 15 Οκτωβρίου, άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα βγουν σε δρόμους και πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία, από την Αφρική έως την Ευρώπη, ο κόσμος ξεσηκώνεται για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και να αποκτήσει μια αληθινή δημοκρατία. Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία» αναφέρει το κείμενο της κινητοποίησης.


«Οι κυβερνήσεις λειτουργούν για το όφελος των λίγων, αγνοώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας και το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που πληρώνουμε όλοι. Αυτή η ανυπόφορη κατάσταση πρέπει να σταματήσει»


»Ενωμένοι σε μια φωνή, θα δείξουμε στους πολιτικούς και την οικονομική ελίτ που υπηρετούν, ότι εμείς, ο λαός, θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και τραπεζιτών που δεν μας αντιπροσωπεύουν» αναφέρεται στο δικτυακό τόπο «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή».


Καλούν όσους συμμετέχουν να φέρουν μαζί τους υπνόσακους, φαγητό και ρούχα, «αυστηρά όχι ναρκωτικά ή αλκοόλ», γράφει ενδεικτικά σελίδα των Νεοζηλανδών «Αγανακτισμένων», όπως μεταδίδει το Reuters.


Παραταύτα -και αυτό είναι χαρακτηριστικό του κινήματος- οι διαδηλωτές δεν έχουν σαφή και ενιαία αιτήματα πέρα από την αντίθεση στο άπληστο 1% του πληθυσμού. Σε κάθε χώρα οι διαδηλωτές -όσοι και ανά είναι τελικά ή όσοι και αν γίνουν στην πορεία- είναι σίγουρο ότι θα καταθέσουν και τα δικά τους αιτήματα στο γενικότερο πλαίσιο της αλλαγής και της ειρηνικής διαμαρτυρίας.


Συγκέντρωση και συναυλία έχει προγραμματιστεί το Σάββατο και στην πλατεία Συντάγματος στηνΑθήνα. Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «τα βλέμματα είναι στραμμένα στις πλατείες της Ευρώπης , εκεί που τα αιτήματα της άμεσης δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας παίρνουν μία νέα διάσταση και ανανεώνουν την ελπίδα».


Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη Ρώμη με τους διοργανωτές του κινήματος «Καταλάβετε τη Ρώμη» να προβλέπουν συμμετοχή έως και 200.000 ατόμων. Δυναμική αναμένεται η συμμετοχή μαθητών και φοιτητών, που διαδήλωσαν την περασμένη εβδομάδα σε 90 πόλεις της Ιταλίας κόντρα στις περικοπές στην Παιδεία.


Η μεγάλη διαδήλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:00 (ώρα Ελλάδος) στη Ρώμη, όπου συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα την Παρασκευή ειρηνικές διαδηλώσεις μπροστά από την Τράπεζα της Ιταλίας. Ένταση επικράτησε αντίθετα στο κέντρο του Μιλάνου, όπου φοιτητές έβαλαν στο στόχαστρο τα γραφεία της Goldman Sach's και σημειώθηκαν επεισόδια.


Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε τουλάχιστον 28 πόλεις στη Γαλλία. Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές θα ξεκινήσουν από τους μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης για σχηματίσουν πορεία που θα περάσει από το γαλλικό χρηματιστήριο και το δημαρχείο.


Εκατοντάδες διαδηλωτές αναμένονται και στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, που θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κοντινό Σίτι με το παραλλαγμένο σύνθημα «Καταλάβετε το LSX» (Χρηματιστήριο του Λονδίνου).





 
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Κλείνουν τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού;

Posted: 15 Oct 2011 02:54 AM PDT


 
Κλείνουν τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού;

Για διακοπή της ελληνόγλωσσης εκπαίδευση στο εξωτερικό κάνουν λόγο οι Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας, με τα όσα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο. Ειδικότερα, για τα όσα ο νόμος προβλέπει περί εγγραφής των μαθητών της τρίτης Γυμνασίου σε γερμανικά Λύκεια, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, υποστηρίζει ότι αυτοί δεν πρόκειται να προσαρμοστούν σε ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα.
Σε επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Βούπερταλ, την καλεί να μη συνδέσει το όνομά της «με την κατάργηση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Γερμανία και τον αφελληνισμό των παιδιών μας».
Ολόκληρη η επιστολή
«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
η ανησυχία που επικρατεί στις τάξεις των ομογενών σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου όσον αφορά το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης είναι μεγάλη.
Αυτό γιατί μαθαίνουμε ότι με το καινούργιο νομοσχέδιο θα πάψουν να εγγράφονται μαθητές στην πρώτη λυκείου και μάλιστα αναφέρεται ότι τα παιδιά της τρίτης γυμνασίου θα βοηθιούνται με ενισχυτικές διδασκαλίες ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν στη γερμανική εκπαίδευση.
Αυτό είναι υποκριτικό επειδή δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα ευφυής για να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Ούτε ένας από τους μαθητές δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ένα εκ διαμέτρου αντίθετο εκπαιδευτικό μοντέλο. Όλο αυτό φαίνεται να είναι ένας εύσχημος τρόπος για να διαλυθεί η ελληνόγλωσση εκπαίδευση διότι ποιός γονέας θα εγγράφει τα παιδιά του στα ελληνικά σχολεία όταν θα γνωρίζει ότι αυτό έχει ημερομηνία λήξης και στην πρώτη λυκείου θα πρέπει να μεταπηδήσουν στα γερμανικά σχολεία.
Αν αυτός είναι ο στόχος του Υπουργείου τότε το νομοσχέδιο είναι στο σωστό δρόμο. Θα ήταν όμως πιό παλλικαρίσιο να μας πείτε ευθύς εξαρχής ότι κλείνω αμέσως τα σχολεία επειδή δε θέλω η δε μπορώ να τα συντηρήσω, παρά αυτό που γίνεται τώρα το οποίο ισοδυναμεί με το χειρότερο μαρτύριο.
Έχουμε συνδέσει τις ζωές των παιδιών μας και τις δικές μας με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Η καταργησή της θα ισοδυναμεί για εμάς με καταστροφή και οδηγεί στον αφελληνισμό μας. Βιώνουμε την πιό κρίσιμη στιγμή της ούτως η άλλως δύσκολης ζωής μας στη Γερμανία διότι όταν είσαι μακριά από την πατρίδα σου μόνο ευτυχισμένος δεν αισθάνεσαι. Βρισκόμαστε στη κυριολεξία με την πλάτη στον τοίχο επειδή αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί ως έχει θα πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον και την ψυχική υγεία των παιδιών μας και μεγάλη μερίδα των ομογενών θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην επιστροφή στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται και τη συνέχιση της φοίτησης των τέκνων του σε ελληνικά σχολεία ή την παραμονή και την μεταπήδηση στα γερμανικά σχολεία με αμφίβολες αν όχι μηδενικές προοπτικές για το μέλλον τους.
Θα ήταν πιό λογικό να μας λέγατε ότι σταματούν οι εγγραφές στην πρώτη δημοτικού από το να απαγορεύετε την εγγραφή στη πρώτη λυκείου και όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν. Ποιοί σύμβουλοι σας συμβουλεύουν ότι ένα παιδί που βγάζει τη βασική εκπαίδευση και το μισό της μέσης εκπαίδευσης θα είναι σε θέση να παρακολουθήσει απρόσκοπτα στη συνέχεια τη γερμανική μέση εκπαίδευση. Το μέλλον του είναι προδιαγεγραμμένο. Ένας ανειδίκευτος ή στη καλύτερη περίπτωση ένας ειδικευμένος εργάτης. Επιθυμεί άραγε η κυβέρνηση να τροφοδοτήσει τη γερμανική οικονομία με φτηνά εργατικά χέρια;
Αποδεικνύεται εξάλλου ότι δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για τους ομογενείς εκπαιδευτικούς οι οποίοι αποκλείονται πλέον και διά νόμου από την ελληνόγλωσση εκπαίδευση καθότι δεν θα μπορούν να προσλαμβάνονται αν και κοστίζουν στο Δημόσιο το 1/3ον από το ότι κοστίζουν οι αποσπασμένοι.
Δυστυχώς οι κατά καιρούς δηλώσεις για στηριξή τους ξεχάστηκαν.
Δεν λαμβάνεται υπόψη το κύμα νεομεταναστών στη Γερμανία για τους οποίους η ύπαρξη της αμιγούς ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης είναι σανίδα σωτηρίας. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι την τρέχουσα σχολική χρονιά είχαμε μόνο στο δημοτικό σχολείο του Βούππερταλ 7 εγγραφές παιδιών από νέους μετανάστες.
Εμείς οι ομογενείς δεν ευθυνόμαστε για τη σωρεία λαθών που γινόταν τα τελευταία χρόνια με τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς και τις αλόγιστες σπατάλες και είναι κρίμα να υποστούμε τις συνέπειες.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι συναισθανόμενοι των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας είμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε οικονομικά αν μας ζητηθεί, όπως εξάλλου γινόταν στο παρελθόν, ώστε να αναλάβουμε ενδεχομένως το κόστος της ενοικίασης των κτιρίων η άλλων λειτουργικών εξόδων και σας διαβεβαιώνω ότι το κόστος αυτό θα είναι πολύ λιγότερο από το σημερινό.
Αν εξάλλου το δει κάποιος μακροοικονομικά η πατρίδα μας μόνο χαμένη δεν βγαίνει διότι λόγω των χιλιάδων ομογενών φοιτητών εισρέουν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στη χώρα μας.
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου ενδυναμώνοντας την ελληνόγλωσση εκπαίδευση διότι θα ήταν κρίμα να συνδέσετε το όνομα σας, ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία, με την κατάργηση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Γερμανία και τον αφελληνισμό των παιδιών μας.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος  Ο Γραμματέας
Γεώργιος Μάμμος  Σπυρίδων Μπακάλης»Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Δυο τρις δολάρια χρειάζεται η Ευρώπη για το τραπεζικό σύστημα

Posted: 15 Oct 2011 02:52 AM PDT


Δυο τρις δολάρια χρειάζεται η Ευρώπη για το τραπεζικό σύστημα
Τα δυο τρισεκατομμύρια δολάρια αγγίζουν οι ανάγκες του ευρωπαϊκού συστήματος, σύμφωνα με την «BlackRock», η οποία καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιδείξουν πολιτική βούληση και αποφασιστική δράση.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της "BlackRock" Λάρι Φινκ, «οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να διαθέσουν 2 τρισ. δολάρια σε δημόσιο και ιδιωτικό χρήμα προς το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, γιατί η αποσπασματική αντιμετώπιση δεν αποδίδει».Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές