Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Εκανε το γύρο του κόσμου με τα ..."πόδια σε 11 χρόνια"!!!

Posted: 30 Dec 2011 04:06 PM PST

Ένας 55χρονος Καναδός που έφυγε από την πόλη του για να ξεχάσει τις στεναχώριες

του θα επιστρέψει στα μέσα Οκτωβρίου, αυτή τη φορά λάμποντας από ευτυχία, αφού πέτυχε το ακατόρθωτο: να κάνει το γύρο του κόσμου με τα πόδια σε έντεκα χρόνια.

Ο Ζαν Μπελιβό, ένας...



ψηλός, αδύνατος άνδρας, περπατά στις όχθες της λίμνης Οντάριο με μεγάλα βήματα σπρώχνοντας ένα καροτσάκι διακοσμημένο με την καναδική σημαία όπου μεταφέρει τον υπνόσακό του και λιγοστά ρούχα.

Βρίσκεται πλέον στο Κίνγκστον, έναν από τους τελευταίους σταθμούς της πορείας του πριν από την Οτάβα και το Μόντρεαλ όπου αναμένεται να φτάσει στις 16 Οκτωβρίου έχοντας ολοκληρώσει το επίτευγμά του.

Ο γκριζομάλλης Καναδός περπατά τόσο γρήγορα που οι δημοσιογράφοι αγκομαχούν να τον προφτάσουν. Ξέρει όμως να σταματάει για να τσιμπήσει κάτι χωρίς να βιάζεται, να αφηγηθεί κάποια από τις περιπέτειές του ή να συζητήσει με αγνώστους. Η γοητεία του ταξιδιού του είναι η μαγεία του άγνωστου: δεν ξέρει πού θα μπορέσει να κοιμηθεί το βράδυ, δεν εξαρτάται από κανέναν, δεν έχει παρά ελάχιστα χρήματα. Και αυτό διαρκεί εδώ και έντεκα χρόνια.

Στο Μόντρεαλ ο Μπελιβό θα ξαναβρεί τη σύντροφό του, τη Λις, που τον στήριξε καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του.



Τον ενθάρρυνε μάλιστα να εντάξει το εγχείρημά του στις εκδηλώσεις της Unesco για το μέλλον των παιδιών του κόσμου και τον τερματισμό της βίας.



Ο Μπελιβό έφυγε από το Μόντρεαλ στις 18 Αυγούστου 2000, την ημέρα που έκλεισε τα 45 χρόνια του, λίγο καιρό μετά τη χρεοκοπία της μικρής επιχείρησης που διατηρούσε. Για να «σβήσει» την απογοήτευσή του αποφάσισε τότε να κάνει τρέχοντας το γύρο του κόσμου. Έφτασε μάλιστα τρέχοντας μέχρι την Ατλάντα των ΗΠΑ, όπου όμως έκρινε ότι ήταν σκόπιμο να κόψει ρυθμό και να περπατήσει καλύπτοντας περισσότερα από 75.000 χιλιόμετρα διασχίζοντας 64 χώρες.

Σ' αυτά τα έντεκα χρόνια, πέρασε από ερήμους και βουνά. Ερωτεύτηκε στο Μεξικό –για εννιά ημέρες– φόρεσε τουρμπάνι στο Σουδάν, έφαγε έντομα στην Αφρική, σκύλο στην Κορέα και φίδια στην Κίνα ενώ στις Φιλιππίνες τον φρουρούσαν στρατιώτες, παρ' όλο που δηλώνει ειρηνιστής.

Αρρώστησε σοβαρά μόνο μία φορά και νοσηλεύτηκε στην Αλγερία. Μόλις μία φορά δέχτηκε επίθεση, από δύο νεαρούς μεθυσμένους στη Νότια Αφρική. Στην Αντίς Αμπέμπα τον συνέλαβαν, χωρίς μέχρι και σήμερα να μάθει το λόγο, και τον άφησαν ελεύθερο την επόμενη ημέρα. Αρκετές φορές κοιμήθηκε κάτω από γέφυρες, σε ξενώνες αστέγων ή ακόμη και σε φυλακές. Συχνά όμως άγνωστοι άνθρωποι τον προσκαλούσαν και τον φιλοξενούσαν στο σπίτι τους και σήμερα αισθάνεται υποχρεωμένος από τη συμπάθεια που του έδειξαν οι περισσότεροι απ' όσους γνώρισε στην πορεία του.

Το ταξίδι του στοίχιζε περίπου 4.000 δολάρια κάθε χρόνο, χρήματα που ο Μπελιβό εξασφάλιζε χάρη στη σύντροφό του, αφού δεν απέκτησε ποτέ κάποιον χορηγό. Σήμερα, δεν έχει χρήματα αλλά αισθάνεται πλούσιος. «Έφυγα άδειος αλλά επέστρεψα με πνευματικά εφόδια», είπε χαρακτηριστικά. Σκοπεύει να γράψει ένα βιβλίο, να δώσει διαλέξεις και να προωθήσει «την αρμονία μεταξύ των ανθρώπων και την αλληλοκατανόηση».

Σε προσωπικό επίπεδο, είναι μια ιστορία αγάπης με αίσιο τέλος. «Είμαι η Πηνελόπη του και είναι ο Οδυσσέας μου», είπε η Λις η οποία πήγαινε να συναντήσει το σύντροφό της για μία εβδομάδα το χρόνο, κάθε Χριστούγεννα, όπου κι αν βρισκόταν αυτός στον κόσμο
perierga.




KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Παπάκι @ – Ένα διεθνές σύμβολο!!!

Posted: 30 Dec 2011 04:01 PM PST


Το σύμβολο @ είναι διεθνές — το χρησιμοποιούν ακόμα και σε χώρες
που οι γλώσσες τους, π.χ. τα αραβικά ή τα γιαπωνέζικα, δεν χρησιμοποιούν το λατινικό αλφάβητο. Σε κάθε γλώσσα, όμως, το σύμβολο έχει...



διαφορετική ονομασία και οι περισσότερες είναι πολύ πιο εύστοχες από την ελληνική.

Πρώτα απ' όλα, πώς προέκυψε αυτό το σύμβολο; Η επικρατέστερη ως τώρα…



άποψη έλεγε ότι το @ είναι η καλλιγραφική γραφή της λατινικής πρόθεσης ad, που σημαίνει «προς». Πρόσφατα, ένας ιταλός καθηγητής υποστήριξε ότι το σύμβολο το χρησιμοποιούσαν ήδη πριν από 500 χρόνια οι έμποροι της Φλωρεντίας, οι οποίοι έγραφαν έτσι, με καλλιγραφικό τρόπο, ένα κεφαλαίο Α. Τι σήμαινε αυτό το Α; Ήταν το αρχικό της λέξης amphora, του αμφορέα δηλαδή, που χρησιμοποιούσαν ακόμα εκείνο τον καιρό στη Μεσόγειο σαν μέτρο μέτρησης βάρους ή όγκου για σιτηρά ή υγρά.



Όποια κι αν είναι η προέλευσή του, το σύμβολο υιοθετήθηκε στη βόρεια Ευρώπη με τη σημασία «προς» και έκτοτε συνηθίζεται να μπαίνει μπροστά από τιμές (π.χ. 20 packs @ 2.30), γι' αυτό και η επίσημη ονομασία του στα αγγλικά είναι εμπορικό «προς» (commercial 'at') και διαβάζεται σαν 'at'.

Λόγω της χρήσης του σε εμπορικές εφαρμογές, ενσωματώθηκε σύντομα (από το 1880 περίπου) στο κλαβιέ των γραφομηχανών και, αργότερα, σε όλα τα πληκτρολόγια ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σε καθημερινή χρήση μπήκε με τη διάδοση του Ίντερνετ, αφού ήδη από το 1972 χρησιμοποιείται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ανάμεσα στο όνομα του χρήστη και τον διαδικτυακό χώρο που φιλοξενεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του.



Από τον καιρό που μπήκε στην καθημερινή γλώσσα, άρχισε να παίρνει και διάφορες περίεργες ονομασίες, όπως:

«ουρά της μαϊμούς» (Ολλανδία),

«η προβοσκίδα του ελέφαντα / ουρά γουρουνιού(?)» (Δανία),

«το πόδι της γάτας / το κανελόψωμο / άλφα με προβοσκίδα(?)» (Σουηδία),

«γατοουρά» (Φιλανδία),

«σκουληκαντέρα / σκουλήκι / κάμπια» (Ουγγαρία),

«σκυλάκι» (Ρωσία),

«σαλιγκάρι» (Γαλλία)

«το ποντικάκι» (Κίνα)

«το σκουλήκι / η κάμπια» (Ουγγαρία)

«το αυτί» (Αραβικά έθνη/Γερμανία/Τουρκία)

«το τρελλό «α»» (Σερβία)

«το κοχύλι (?)» (Ιταλία)

και το πολύ πετυχημένο εβραϊκό «στρούντελ».

Σε μερικά (αυτά με το ?) οι απόψεις ανάμεσα στους μή αυτόχθονες διίστανται …

Νομίζω ότι στην Ελλάδα δεν υπήρξαμε το ίδιο επινοητικοί. Aκου εκεί «παπάκι».
plante

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

H πρώτη φωτογράφηση της ..."Marilyn Monroe" σε δημοπρασία!!! (PHOTOS)

Posted: 30 Dec 2011 03:54 PM PST

Οι εικόνες από την πρώτη φωτογράφηση που έκανε η Marilyn Monroe

είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς πρόκειται να δημοπρατηθούν σύντομα. Η εικοσάχρονη...



καστανή Norma Jeane Dougherty (όπως αναγράφεται το όνομά της) πόζαρε για τον φωτογράφο Joseph Jasgur το 1946. Οι φωτογραφίες μαζί με τα αρνητικά και τη φόρμα που συμπλήρωσε το μοντέλο, θα δημοπρατηθούν το Δεκέμβριο από την Julien's Auctions, και τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για να πληρώσει ο φωτογράφος τα χρέη του.

Η ιδιαιτερότητα της δημοπρασίας είναι ότι μαζί με τις φωτογραφίες θα πουληθούν και τα δικαιώματά τους, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος τις αποκτήσει θα μπορεί να βγάλει πολλά λεφτά από τις αναδημοσιεύσεις τους. Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάποια εκτίμηση του ποσού, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Δεκέμβρη για να δούμε πόσα θα πιάσει η καστανή Marilyn.














24wro

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ένας ..."θεός" μόνο μπορεί να το εξηγήσει!!!

Posted: 30 Dec 2011 03:47 PM PST

Κοιτάξτε λίγο πιο κοντά και αν έχετε λογική εξήγηση, πολύ
θα θέλαμε να την μάθουμε!!!










Πως στο καλό έγινε αυτό; (2)

Πως στο καλό έγινε αυτό; (3)

planet

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Και ο "John Travolta" ...βρυκόλακας???

Posted: 30 Dec 2011 03:39 PM PST

Ένας συλλέκτης φωτογραφιών από τον Καναδά ισχυρίζεται ότι βρήκε μια φωτογραφία
...



του John Travolta που χρονολογείται το 1860.

Μετά το Nicolas Cage είναι ο δεύτερος σταρ του οποίου το όνομα επικαλείται κάποιος για να βγάλει χρήματα. Η φωτογραφία βγήκε σε πώληση στο eBay με αρχική τιμή τα 50.000 δολάρια.



planet


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οι 10 μεγαλύτερες "σφαγές" ...της Ιστορίας !!!

Posted: 30 Dec 2011 03:31 PM PST

Η γεμάτη επιτυχίες και λάθη, νίκες και ήττες, πόλεμο και αγάπη ανθρώπινη Ιστορία,
στη διάρκεια των χρόνων έχει στιγματιστεί από μεγάλες σφαγές. Σφαγές που οδήγησαν στο θάνατο...



εκατόμβες από αθώους πολίτες και που κίνητρό τους ήταν το μίσος και ο ρεβανσισμός. Οι δέκα σφαγές που παρατίθενται πιο κάτω, θεωρούνται οι πιο περιώνυμες της Ιστορίας.




1. Η σφαγή της Νανκίν


Στη σφαγή της Νανκίν, η οποία είναι γνωστή και σαν "Ο βιασμός της Νανκίν", εκατοντάδες χιλιάδες αθώοι πολίτες βιάστηκαν, βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν με κτηνώδη τρόπο στην ομώνυμη πόλη που ήταν η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Κίνας. Η σφαγή έλαβε χώρα σε διάστημα 6 εβδομάδων, κατά το οποίο Ιάπωνες στρατιώτες εισέβαλαν στην πόλη και άρχισαν τις σφαγές. Θεωρείται η μεγαλύτερη σφαγή στην ιστορία, αφού προκάλεσε τον θάνατο 80.000 και πλέον ατόμων, μέσα σε διάστημα μόλις 6 εβδομάδων.


2. Η σφαγή του Μπάμπι Γυάρ


Η σφαγή στο φαράγγι Μπάμπι Γυάρ έλαβε χώρα το 1941 και σ' αυτήν σφαγιάστηκαν περισσότεροι από 33 χιλιάδες Εβραίοι με μία και μόνη επιχείρηση, υπό τον επικεφαλής επιτελάρχη στρατηγό Φρίντριχ Έμπερχαρντ, τον αρχηγό της αστυνομίας Φρίντριχ Γιάκελν και τον υπασπιστή Οττο Ράς. Η επιχείρηση εκτελέστηκε από συντονισμένες ενέργειες διαφορετικών στρατιωτικών τμημάτων, όπως τα SS, τα SD και η SiPo. Το φαράγγι Μπάμπι Γυάρ βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Εκεί προσπάθησε να κρυφτεί μεγάλος αριθμός Εβραίων για να αποφύγει τις συλλήψεις μετά την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην πόλη του Κιέβου. Είναι η μεγαλύτερη σφαγή που επιτελέστηκε με μία μοναδική επιχείρηση.


3. Η σφαγή του Αγίου Βαρθολομαίου


Ελαβε χώρα το 1572 στο Παρίσι. Η σφαγή άρχισε 2 ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατά του στρατηγού Γκασπάρ ντε Κολινύ, στρατιωτικού και πολιτικού ηγέτη των Ουγενότων. Λίγο μετά, η σφαγή επεκτάθηκε σε ολόκληρο το Παρίσι και στην περιφέρεια, από λεφούσια ρωμαιοκαθολικών που βρήκαν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς με αντίπαλες συμμορίες. Πιστεύεται πως περισσότεροι από 30 χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στη σφαγή του Αγίου Βαρθολομαίου.


4. Σφαγές κρατουμένων της NKVD



Πρόκειται για σφαγές που έγιναν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής στη διάρκεια του σταλινικού καθεστώτος από την NKVD (Narodnyy komissariat vnutrennikh del, Πολιτική Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων). Οι σφαγές έλαβαν χώρα σε διαφορετικά στρατόπεδα και χρονικές περιόδους. Θεωρείται ότι περισσότεροι από 22 χιλιάδες άνθρωποι σφαγιάστηκαν κατά τις επιχειρήσεις αυτές.



5. Η σφαγή του Κατύν


Η "Σφαγή του δάσους" στο Κατύν της Ρωσίας έγινε σε βάρος Πολωνών αιχμαλώτων πολέμου από δυνάμεις της σοβιετικής NKVD. Στη διάρκεια της σφαγής έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 21 χιλιάδες αιχμάλωτοι, αξιωματικοί, διανοούμενοι και αστυνομικοί της κατεχόμενης Πολωνίας. Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο δάσος του Κατύν, στη Ρωσία, όπου ο Στάλιν διέταξε την άμεση εκτέλεσή τους, πράγμα που έγινε και αρχικά χρεώθηκε στους χιτλερικούς.



6. Η σφαγή της Θεσσαλονίκης


Η σφαγή της Θεσσαλονίκης έγινε το 390 μχ, κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας του Θεοδόσιου. Σύμφωνα με τις πηγές, τον Απρίλιο του 390 ένας αρματηλάτης που είχε συλληφθεί από τις αρχές έπεσε θύμα του εξαγριωμένου πλήθους. Ο επικεφαλής αξιωματικός ανταπέδωσε σκοτώνοντας τους πρωταίτιους και αυτό είχε σαν συνέπεια μια σειρά από ταραχές και βιαιότητες εκατέρωθεν που κράτησαν αρκετές ημέρες, ώσπου οι ταραχές να σταματήσουν έπειτα από αυτοκρατορικό μήνυμα που αμνήστευε τους ταραχοποιούς. Ωσπου το μήνυμα να φθάσει στον εξαγριωμένο όχλο, είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι.


7. Η σφαγή του στρατού του Έλφινστόουν



Η σφαγή του στρατού τού Έλφινστόουν ήταν περισσότερο ένας πόλεμος ανάμεσα σε Αφγανούς από τη μία και Βρεττανούς και Ινδούς στρατιώτες από την άλλη, υπό την διοίκηση του στρατηγού Ουίλλιαμ Έλφινστόουν, στα 1842. Τρία χρόνια πριν, οι Βρεττανοί είχαν καταλάβει την Καμπούλ και από τότε η κατάσταση παρέμενε ταραγμένη με έντονα τα σημάδια της εξέγερσης στις τάξεις του αφγανικού στρατού. Ωστόσο, όταν οι Βρεττανοί εγκατέλειπαν την Καμπούλ, αφγανικές δυνάμεις υπό τον Ακμπάρ Καν, γιο του Μοχάμεντ Καν, επιτέθηκαν στα βρεττανοϊνδικά στρατεύματα με μια αιφνιδιαστική στρατηγική κίνηση και τα αποδεκάτισαν, σκοτώνοντας περισσότερους από 4500 Βρεττανούς και Ινδούς στρατιώτες.


8. Η σφαγή της Σάμπρα και της Σατίλα



Το 1982, Το κόμμα Καταέμπ που καθοδηγείτο από λιβανικές χριστιανικές δυνάμεις, ξεκίνησε σειρά από σφαγές στα στρατόπεδα προσφύγων της Σατίλα και της Σάμπρα, κατά τις οποίες έπεσαν θύματα Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι πολίτες που πρόσκεινταν στον ισλαμισμό. Οι σφαγές εντάθηκαν έπειτα από τη δολοφονία του ηγέτη των φαλαγγιτών και προέδρου του Λιβάνου Βαχίρ Τζεμαγιέλ. Όπως αναφέρουν πηγές, περισσότερα από 3500 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις σφαγές. Θεωρείται ότι ισραηλινά στρατεύματα που απέκοψαν τις οδούς διαφυγής των προσφύγων, βοήθησαν κατά πολύ τους πρωταίτιους αυτού του γεγονότος που μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου τύπου για πολλά χρόνια.



9. Η σφαγή του Μπατάκ



Η σφαγή του Μπατάκ έγινε σε βάρος ανυπεράσπιστων Βούλγαρων που ζούσαν στην περιοχή Μπατάκ, από οθωμανικά στρατεύματα του Αχμέτ Αγά, ως επί το πλείστον τουρκικά, το 1876. Θεωρείται ότι περισσότεροι από 3000 ανυπεράσπιστοι πολίτες βρήκαν τον θάνατο στις σφαγές αυτές.



10. Η σφαγή της Γρανάδας



Κατά τη σφαγή της Γρανάδας, όχλος ισλαμιστών εισέβαλε στα ανάκτορα της Γρανάδας και έσφαξε αρχικά τον Εβραίο ηγέτη Γιοσέφ Ιμπν Ναγκίλα που ήταν φιλοξενούμενος του Βερβέρου ηγημόνα της Γρανάδας. Στη συνέχεια οι σφαγές γενικεύτηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότερες από 1500 εβραϊκές οικογένειες της πόλης.
planet

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Απίστευτα "μέσα μαζικής μεταφοράς" ...στην Κούβα!!! (VIDEO)

Posted: 30 Dec 2011 03:22 PM PST

Δείτε τα παράξενα μέσα μαζικής μεταφοράς που κυκλοφορούν στην Κούβα..
.











Μέσα μαζικής μεταφοράς στην Κούβα (7)



Μέσα μαζικής μεταφοράς στην Κούβα (4)



Μέσα μαζικής μεταφοράς στην Κούβα (1)

Μέσα μαζικής μεταφοράς στην Κούβα (2)



Μέσα μαζικής μεταφοράς στην Κούβα (3)

Μέσα μαζικής μεταφοράς στην Κούβα (5)



Μέσα μαζικής μεταφοράς στην Κούβα (6)

Μέσα μαζικής μεταφοράς στην Κούβα (8)

Μέσα μαζικής μεταφοράς στην Κούβα (9)

Μέσα μαζικής μεταφοράς στην Κούβα (10)

Μέσα μαζικής μεταφοράς στην Κούβα (11)

planet

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τα 5 λάθη που κάνουμε στη ...γυμναστική!!!

Posted: 30 Dec 2011 03:18 PM PST

Μάθετε ποια είναι τα κοινά λάθη στη Γυμναστική, πώς να
τα διορθώσετε και τι πρέπει να προσέχετε, για να αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς.



Τα λάθη κατά την διάρκεια της άσκησης μπορεί να...



προκαλέσουν τραυματισμούς και να σας ταλαιπωρήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα . Ας δούμε τα πιο συνηθισμένα.



1.Η έλλειψη της προετοιμασίας του οργανισμού για την άσκηση.



Το «ζέσταμα» είναι απαραίτητο, διότι προετοιμάζει το μυϊκό, το νευρικό και το καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης αυξάνει την ελαστικότητα και τη διασταλτικότητα των μυών και κατά συνέπεια το εύρος κίνησης των αρθρώσεων. Με αυτό τον τρόπο έχουμε κάνει ένα καλό βήμα, ώστε να μην τραυματιστούμε και να γυμναστούμε στη συνέχεια με καλό ρυθμό.



2. Προσοχή στις περιστροφές των γονάτων, του κεφαλιού και της μέσης.



Γίνονται συνήθως κατά την διάρκεια της προθέρμανσης, προκαλώντας τραυματισμούς στους συνδέσμους των περιοχών αυτών.



Με τα γόνατα είναι προτιμότερο να κάνουμε ασκήσεις «ημικαθίσματα».

Οι κλίσεις του κεφαλιού να γίνονται στις τέσσερεις κατευθύνσεις και όχι με περιστροφές, έτσι ώστε να αποφεύγουμε την βλάβη στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Για την μέση, μικρές κάμψεις δεξιά και αριστερά, και όχι περιστροφές, είναι πολύ καλές για τον οργανισμό.



3. Ο ενθουσιασμός οδηγεί πολλές φορές τούς ανθρώπους ,που έχουν καιρό να γυμναστούνε σε προσπάθειες μέγιστης επιβάρυνσης.



Άμεσο αποτέλεσμα είναι ο κάματος και στην συνέχεια το πιάσιμο με μυϊκούς πόνους που καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της γύμνασης. Τα βαθιά καθίσματα, μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς στα γόνατα, καλό θα είναι να αποφεύγονται και να αντικαθίστανται με ημικαθίσματα.



Προσοχή στις διπλώσεις με κλειστά και τεντωμένα πόδια, είναι πολύ επικίνδυνες για την μέση. Συγκεκριμένα, προκαλούν μεγάλες επιβαρύνσεις στην σπονδυλική στήλη και σχεδόν πάντα τραυματισμούς στην οσφυϊκή μοίρα της. Άρα κατά την διάρκεια των διπλώσεων, πρέπει τα πόδια να είναι ανοικτά και ελαφρά λυγισμένα, περίπου όσο το άνοιγμα των ώμων.



4. Λάθος εισπνοές και εκπνοές κατά την «διάρκεια της άσκησης»



Οι λάθος εισπνοές και εκπνοές κουράζουν και δεν αφήνουν τον ασκούμενο να καταβάλει το μέγιστο της προσπάθειας του. Κατά την διάρκεια του τρεξίματος πρέπει να επιλέγει έναν τρόπο αναπνοής (π.χ. δύο βήματα – δύο εισπνοές, δύο βήματα – δύο εκπνοές) χωρίς να αλλάζει συνεχώς τον ρυθμό του.


Κατά την άρση βαρών θα πρέπει να εκπνέει κατά την φάση της προσπάθειας και να εισπνέει κατά την παύση.



5. Ποτέ προπόνηση μετά από χρήση φαρμάκων ή αλκοόλ.



Τελικά, θα πρέπει κανείς λοιπόν να γυμνάζεται τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα και ο ελάχιστος χρόνος άσκησης να είναι 30′-40′ όταν πρόκειται για αερόβιο πρόγραμμα, ενώ 15′-25′ όταν πρόκειται για ασκήσεις δύναμης. Τα γεύματα των ασκουμένων θα πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνες, άλατα και ιχνοστοιχεία. Οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες αλλά και τα λίπη σε ποσοστό 20-25%, είναι πολύ βασικά για τον οργανισμό στην περίοδο της συστηματικής άσκησης.
planet


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οι πιο όμορφες "συσκευασίες" του 2011!!!

Posted: 30 Dec 2011 03:12 PM PST

Την περασμένη εβδομάδα αποδόθηκαν στη Νέα Υόρκη τα Pentawards, τα ετήσια βραβεία
για τις καλύτερες συσκευασίες στον κόσμο. Και διέπρεψε μια ελληνική!


Το πρώτο βραβείο, το «Diamond Award», πήγε στο ...

σουηδικό σχεδιαστικό γραφείο Nine για τα μπουκάλια του νερού Ramlösa, του αγαπημένου του Βασιλιά της Σουηδίας και της Βασίλισσας της Δανίας. Οι περισσότερες συσκευασίες που βραβεύθηκαν, όπως θα δείτε, ήταν τροφίμων και ποτών. Εξ άλλου, τα Pentawards διαθέτουν ξεχωριστά βραβεία για τις δύο αυτές κατηγορίες. Ανάμεσά τους, χρυσό βραβείο δόθηκε και στις νέες συσκευασίες των κατεψυγμένων της Trata, της γνωστής εταιρείας θαλασσινών, τις οποίες σχεδίασε η ελληνική Beetroot. Ανεξαρτήτως, πάντως, κατηγορίας, όλες οι υποψηφιότητες ήταν εντυπωσιακές και όσοι βρέθηκαν εκτός βραβείων λίγα έχουν να ζηλέψουν από τους τελικούς νικητές.









































planet

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Μερικοί "εντυπωσιακοί κάθετοι" ...κήποι!!! (PHOTOS)

Posted: 30 Dec 2011 03:03 PM PST

Αυτοί οι «ζωντανοί τοίχοι» φέρνουν επανάσταση στην κηπουρική
και την διακόσμηση εξωτερικών χώρων. Δείτε μερικούς εντυπωσιακούς αλλά και παράξενους κάθετους κήπους!!!




Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (19)



Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (1)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (2)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (3)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (4)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (5)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (6)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (7)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (8)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (9)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (10)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (11)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (12)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (13)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (14)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (15)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (16)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (18)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (20)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (21)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (22)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (23)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (24)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (25)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (26)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (27)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (28)

Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι (17)
24wro

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Μην βιαστείς να... "απαντήσεις"!!!

Posted: 30 Dec 2011 03:00 PM PST

Απαντήστε στις παρακάτω 2 ερωτήσεις χωρίς να δείτε τις απαντήσεις!
!!

Εεε...μην κοιτάτε τις απαντήσεις, σας βλέπουμε!!!





1η ερώτηση:

Αν γνωρίζατε μια γυναίκα που ήταν έγκυος και είχε ήδη 8 παιδιά, 3 εκ των οποίων ήταν κουφά, 2 τυφλά, ένα διανοητικά καθυστερημένο και η ίδια είχε σύφιλη, θα τη συμβουλεύατε να κάνει έκτρωση;



Διαβάστε την επόμενη ερώτηση, στη συνέχεια θα δείτε την απάντηση.



2η ερώτηση:

Είναι καιρός να εκλέξετε το νέο πλανητάρχη, και η δική σας ψήφος θα κρίνει το αποτέλεσμα. Σας παραθέτουμε τα προφίλ των τριών υποψηφίων.



Υποψήφιος Α

Συνεργάζεται με διεφθαρμένους πολιτικούς, και συμβουλεύεται αστρολόγους.

Είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις.

Καπνίζει 3 πακέτα τσιγάρα τη μέρα και πίνει 8 με 10 μαρτίνι τη μέρα.



Υποψήφιος Β

Τον έδιωξαν από το πολιτικό του γραφείο δυο φορές

Ξυπνάει το μεσημέρι

Έκανε χρήση οπίου στο πανεπιστήμιο και πίνει μισό μπουκάλι ουίσκι κάθε βράδυ.

Υποψήφιος Γ

Έχει λάβει παράσημο στον πόλεμο.

Είναι χορτοφάγος, δεν καπνίζει, πίνει μια μπίρα μια στο τόσο και ποτέ δεν απάτησε τη γυναίκα του.



Ποιόν θα ψηφίζατε; Αποφασίστε πρώτα, χωρίς να δείτε τις απαντήσεις.






ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο υποψήφιος Α είναι ο Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ.

Ο υποψήφιος Β είναι ο Γουίνστον Τσόρτσιλ.

Ο υποψήφιος Γ είναι ο Αδόλφος Χίτλερ.

Μήπως τελικά η επιλογή σας δεν ήταν σωστή;

Επίσης, η απάντηση στην ερώτηση της έκτρωσης…
Αν απαντήσατε ναι, τότε μόλις «σκοτώσατε» τον Μπετόβεν!!!!!!
planet
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πως να χτίσετε από το τίποτα, ένα ..."σπίτι"!!! (PHOTOS)

Posted: 30 Dec 2011 02:54 PM PST

Φωτογραφίες – εγχειρίδιο για πως να χτίσετε ένα σπίτι μόνοι σας
, με ασυνήθιστο αλλά αρκετά απλό τρόπο!!!






Πως να χτίσετε ένα σπίτι (2)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (3)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (4)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (5)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (6)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (7)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (8)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (9)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (10)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (11)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (12)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (13)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (14)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (15)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (16)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (17)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (18)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (19)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (20)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (21)



Πως να χτίσετε ένα σπίτι (22)
24wro

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δες τι κάνει ο άνθρωπος με ένα ποδήλατο. Απλά δεν υπάρχει!!! (VIDEO)

Posted: 30 Dec 2011 02:46 PM PST

Τον λένε Danny MacAskill, είναι μόλις 25 χρόνων και είναι ότι και o
Ken Block για το ποδήλατο.

Με ένα search ...στο YouTube θα βρεις πολλά βίντεο με αυτόν πρωταγωνιστή, αλλά το τελευταίο που δημοσιεύτηκε για τα φετινά κατορθώματα του είναι υπερπαραγωγή. Ο τύπος έχει πουλήσει την ψυχή του στην τέχνη της οδήγησης δικύκλου.



Για 4 και 56 λεπτά, βάλε το κινητό στο αθόρυβο, κατέβασε τα ρολά, τερμάτισε τον ήχο και αφέσου σε αυτό το μοναδικό θέαμα που υμνεί τις ανθρώπινες αντοχές και τα όρια. Αν και ο Danny τα έχει ξεπεράσει προ πολλού...

Δες τώρα το mini φιλμ. Προσοχή μόνο μην σου πέσουν τα σαγόνια…







planet

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Puzzlewood: Ένα αρχαίο δάσος ..."λαβύρινθος"!!! (VIDEO)

Posted: 30 Dec 2011 02:41 PM PST

To Puzzlewood βρίσκεται στο Coleford του Gloucestershire στην.
..





Αγγλία και καλύπτει μια περιοχή συνολικής έκτασης 14 στρεμμάτων. Η ύπαρξή του χρονολογείται από τη ρωμαϊκή περίοδο, και ενδεχομένως πολύ νωρίτερα, γεγονός που το κατατάσσει στα αρχαιότερα δάση του κόσμου.

Στις αρχές του 19ου αιώνα δημιουργήθηκαν μονοπάτια σε όλη την περιοχή που φτάνουν το ένα μίλι, ενώ η εξερεύνησή του αποτελεί μια εμπειρία για τους περιπατητές. Παντού υπάρχουν περίεργοι βραχώδεις σχηματισμοί, μυστικές σπηλιές, πολλά αρχαία δέντρα και κρυμμένα μονοπάτια, που συστήνουν στο σύνολό τους έναν τεράστιο φυσικό λαβύρινθο, δημιουργώντας συχνά στους επισκέπτες την αίσθηση ότι πρέπει να λύσουν κάποια… σπαζοκεφαλιά για να βγουν προς την έξοδο.



Το Puzzlewood αποτέλεσε την κυριότερη πηγή έμπνευσης του JRR Tolkien για να δημιουργήσει τη «Μέση Γη» στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ενώ πολλές φορές έχουν χρησιμοποιηθεί οι χώροι του ως φυσικά «σκηνικά» σε διάφορες κινηματογραφικές παραγωγές.



perierga.gr - Puzzlewood: Ένα αρχαίο δάσος... λαβύρινθος!



perierga.gr - Puzzlewood: Ένα αρχαίο δάσος... λαβύρινθος!



perierga.gr - Puzzlewood: Ένα αρχαίο δάσος... λαβύρινθος!



perierga.gr - Puzzlewood: Ένα αρχαίο δάσος... λαβύρινθος!



perierga.gr - Puzzlewood: Ένα αρχαίο δάσος... λαβύρινθος!



perierga.gr - Puzzlewood: Ένα αρχαίο δάσος... λαβύρινθος!



perierga.gr - Puzzlewood: Ένα αρχαίο δάσος... λαβύρινθος!


planet
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Το πιο πεινασμένο..."μωρό" του κόσμου!!! (Video)

Posted: 30 Dec 2011 02:33 PM PST

Ο μικρός έχει τεράστια όρεξη και δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα
!











planet

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Εσείς μπορείτε να βρείτε τις 50 ταινίες που κρύβονται στην εικόνα???

Posted: 30 Dec 2011 02:26 PM PST

Μπορείτε να βρείτε τις 50 ταινίες που βρίσκονται σε αυτή την εικόνα;












Όταν δεν μπορείτε πια να βρείτε περισσότερες, δείτε την απάντηση παρακάτω!!!














planet

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Η «εκκλησία των βράχων»…αιωρείται στο κενό!!! (PHOTOS)

Posted: 30 Dec 2011 02:19 PM PST

Η εκκλησία του San Colombano χτίστηκε το 1319 μεταξύ των.
..






ιταλικών πόλεων Rovereto και Vivenza, στην πλαγιά ενός απότομου βράχου. Η «σπηλιά του ερημίτη», όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι ντόπιοι λόγω της θέσης της, αποτέλεσε αρχικά το ησυχαστήριο πολλών μοναχών, ενώ το 1782 έγινε τόπος λατρείας.

Η ιδιαιτερότητα του ναού, που είναι χτισμένος μέσα στα βράχια, αλλά και η δυσκολία στην πρόσβαση ανάγκασαν τις ιταλικές Αρχές να τον εγκαταλείψουν για πολλά χρόνια στην τύχη του.
perierga.gr - Η "εκκλησία των βράχων"... αιωρείται στο κενό!

Μόλις το 1966 η εκκλησία ανακαινίστηκε με πρωτοβουλία των κατοίκων της επαρχίας του Trent, οι οποίοι μάλιστα φροντίζουν εθελοντικά να την ανοίγουν κάποιες μέρες στο κοινό για προσκύνηση.perierga.gr - Η "εκκλησία των βράχων"... αιωρείται στο κενό!

Άλλωστε οι τοιχογραφίες που υπάρχουν στο εσωτερικό αποτελούν εξαιρετικά κειμήλια του χριστιανισμού, ενώ ολόκληρος ο ναός συμβολίζει τον Παράδεισο στη γη… Και πώς αλλιώς, αφού «αιωρείται» στο κενό και ο επισκέπτης για να τον προσεγγίσει πρέπει να ανέβει μια στενή αυτοσχέδια «σκάλα» με 102 σκαλοπάτια, όλα λαξευμένα στο βράχο.perierga.gr - Η "εκκλησία των βράχων"... αιωρείται στο κενό!

perierga.gr - Η "εκκλησία των βράχων"... αιωρείται στο κενό!

perierga.gr - Η "εκκλησία των βράχων"... αιωρείται στο κενό!

perierga.gr - Η "εκκλησία των βράχων"... αιωρείται στο κενό!

perierga.gr - Η "εκκλησία των βράχων"... αιωρείται στο κενό!

planet

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οι 7 τύποι γυναικών που δεν αρέσουν στους..."άντρες"!!!

Posted: 30 Dec 2011 02:14 PM PST

Όσο περισσότερα γνωρίζεις, τόσο καλύτερα


μπορείς να προστατευθείς, να έχεις το νου σου να διορθωθείς.
Κι εσύ και η κάθεμιά μας. Γιατί μερικά
πράγματα μπορεί να μας κοστίζουν και να μην το καταλαβαίνουμε...









τι είναι αυτό που δεν

αντέχουν οι άντρες; Ποιοι τύποι γυναικών είναι "απωθητικοί"; Ποιες γυναίκες είναι εκείνες που κάνουν τα αρσενικά να έχουν δεύτερες σκέψεις ή

να τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση;







1. Η ΠΟΛΥΛΟΓΟΥ




Γίνεται κουραστική, γιατί στους άντρες δεν αρέσει τόσο πολύ η λεκτική

επικοινωνία, δεν τους αρέσει το κήρυγμα. Έτσι ένας άνθρωπος που μιλάει

πολύ τους διαταράσσει την ηρεμία και δεν τους αφήνει να σκέφτονται

ξεκάθαρα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν.







2. Η ΩΡΑΙΟΠΑΘΗΣ




Μια γυναίκα που νοιάζεται μόνο μην της σπάσει το νύχι, μήπως της ξέφυγε

λίγο το ρίμελ, γίνεται εξαιρετικά κουραστική και ενώ είναι γοητευτική

όταν την βλέπει και έλκεται από εκείνη ένας άντρας, όταν την ζήσει και

δει ότι περιστρέφεται η σκέψη και η μέρα της γύρω από την ομορφιά της,

δεν την αντέχει.







3. Η ΑΔΙΑΚΡΙΤΗ - ΠΕΡΙΕΡΓΗ




Αυτή που χώνει τη μύτη της παντού, που ψάχνει το κοντέρ του αυτοκίνητου για το

πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει από την μία μέρα στην άλλη και προσπαθεί να

συνδυάσει αν οι διαδρομές που της είπε ότι έκανε είναι πραγματικές,

κοιτάζει τις τσέπες του σακακιού του και γενικώς που χώνει την μύτη της

σε όλες τις υποθέσεις.







4. Η ΞΕΡΟΛΑΣ




Οι άντρες θέλουν να αισθάνονται ότι είναι πολύ δυνατοί, ότι εκείνοι τα καταφέρνουν όλα, ότι

εκείνοι τα ξέρουν όλα και τα μπορούν όλα, να έχουν το επάνω χέρι.

Οπότε μια γυναίκα που πουλάει εξυπνάδα και πολυγνωσία και κανένας δεν

μπορεί να με παραβγεί στην εξυπνάδα και στην ικανότητα, δεν την αντέχει

ένας άντρας.







5. Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ




Ακόμη κι αν δεν είναι

τσιγκούνηδες, οι άντρες δεν αντέχουν να βλέπουν τις γυναίκες να

παίρνουν δέκα ζευγάρια παπούτσια το μήνα ή να αλλάζουν το σαμπουάν πριν

τελειώσει επειδή είδαν μια καινούρια διαφήμιση και βέβαια κυρίως όταν

τα πληρώνουν εκείνοι.







6. Η ΖΗΛΙΑΡΑ




Είναι η γυναίκα που του κάνει ανάκριση, του ψάχνει το κινητό. Και η αδιάκριτη μπορεί να

είναι από ζήλια ή απλά επειδή είναι αδιάκριτη και θέλει να τα ξέρει όλα

και να έχει το απόλυτο control. Η ζηλιάρα γυναίκα είναι ανυπόφορη,

χαλάει τη διάθεση και την αγάπη του άντρα.







7. Η ΠΟΛΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ




Οι περισσότεροι άντρες δεν αντέχουν τις πολύ αυταρχικές. Κάποιοι

χρειάζονται μια γυναίκα δυναμική στη ζωή τους γιατί αισθάνονται οι

ίδιοι αδύναμοι ή έτσι τους έχει συνηθίσει η σχέση με την μητέρα τους,

όμως στις περισσότερες περιπτώσεις οι άντρες δεν θέλουν αυταρχικές

γυναίκες γιατί αισθάνονται ότι μπαίνει σε αμφισβήτηση ο ανδρισμός και η

δύναμή τους.




Δεν έχεις λοιπόν παρά να αναλογιστείς. Μήπως έχεις

κάποιο χαρακτηριστικό από τα παραπάνω σε μεγάλο βαθμό; Σύσκεψη με τον
planet
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πώς έγινα πλούσιος σε ..."4 μέρες"!!! (amazing...but REAL!!!)

Posted: 30 Dec 2011 02:07 PM PST

.χωρίς να κουνήσω το δαχτυλάκι μου (διότι εκτός από οκνηρός είμαι και εξόχως
τυχερός: για την ακρίβεια, έχω καταρρίψει τους νόμους των πιθανοτήτων)....





Το Ιταλικό ίδρυμα Vittorio έχει ως στόχο την ανάπτυξη του ανθρώπου, της παιδείας και της κοινωνίας. Για να γιορτάσει τα 30 χρόνια του, έδωσε πρόσφατα από 1.000.000 δολλάρια σε εκατό ανθρώπους που επελέγησαν τυχαία (από websites και από εκατομμύρια αποδείξεων σουπερμάρκετ παγκοσμίως). Ένας από τους τυχερούς ήμουν και εγώ, όπως με πληροφόρησε e-mail που έλαβα στις 22 Ιανουαρίου.




Την ίδια μέρα κέρδισα και ένα καινούργιο Range Rover συν 500.000 λίρες, όπως μου ανακοινώθηκε από το αγγλικό γραφείο που έχει αναλάβει την προώθηση της εταιρείας.




Την επομένη μου ανακοινώθηκε ότι ήμουν επίσης ένας από τους τυχερούς που κέρδισαν 1.200.000 λίρες στη διαφημιστική διεθνή διαδικτυακή κλήρωση που κάνει κάθε χρόνο ο Κρατικός Οργανισμός Λαχνών της Αγγλίας.




Δύο μέρες μετά, πληροφορήθηκα ότι μου έτυχε και ο πρώτος λαχνός σε ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα για την προώθηση του internet, που το έχει αναλάβει Ισπανικό Γραφείο. Κέρδος 987.248 ευρώ - και 26 λεπτά, παρακαλώ.




Την ίδια μέρα, καθότι εξαιρετική καμπάνια δεν κάνει μόνον η Rover, με ειδοποίησαν από την BMW ότι με περιμένουν άλλες 500.000 λίρες συν μία απαστράπτουσα Series 5.




Εν τω μεταξύ, τον Ιούλιο του 2000 είχε, αλίμονο, σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα ο Γερμανός επιχειρηματίας Andreas Schranner, η γυναίκα του, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Ο Άγγλος δικηγόρος και οικονομικός σύμβουλός του, στον οποίον ο Schranner είχε εμπιστευθεί τη διαχείριση ενός ποσού 14.000.000 λιρών, απελπίστηκε πια να ψάχνει χωρίς επιτυχία κάποιον συγγενή των αδικοχαμένων για να του παραδώσει την κληρονομιά και απευθύνθηκε βεβαίως σε μένα, προσφέροντάς μου το 20% του ποσού για τις προσπάθειές μου.




Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, έχω (χωρίς να υπολογίζω το Rover και την BMW, που θα τα πουλήσω για να πάρω κάποιο αξιόλογο αυτοκίνητο) 8.146.636 ευρώ (και 26 λεπτά). Αντιλαμβάνεσθε, κατόπιν τούτων, το σκοπό αυτού του ποστ: νομίζω πως εδώ και δέκα μέρες έχω ασφαλώς περιέλθει όλως επαξίως στο στάτους του λίαν περιζήτητου γαμβρού (ιδιαιτέρως, μάλιστα, αν συνυπολογιστεί και πόσο δυσδιάκριτο είναι πλέον εν τω ορίζοντι το άκρον του πουλίου μου μετά από όλους τους μεγεθυντές που έχω πάρει μέσω mail)...




---------------




Εκτός από το ότι δεν είναι φυσικά δυνατόν να αληθεύουν ποτέ τέτοια ουρανοκατέβατα για οργανισμούς που μοιράζουν πακτωλούς χρημάτων και για κληρώσεις στις οποίες κερδίζεις χωρίς να έχεις λάβει μέρος, σημειώνω και τη λεπτομέρεια που αφορά στις ηλ. διευθύνσεις των υποτιθεμένων αποστολέων: ο Άγγλος μεγαλοδικηγόρος έχει διεύθυνση επικοινωνίας "@excite.com", το ιταλικό ίδρυμα και το αγγλικό γραφείο στο Hong Gong, το ισπανικό στη Γερμανία, ο αγγλικός ΟΠΑΠ στο googlemail και η BMW στο ...Πανεπιστήμιο του Delaware!




Σίγουρα θα έχετε λάβει κι εσείς mail αυτού του τύπου. Πραγματικά δυσκολεύομαι να συλλάβω ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν και πέφτουν θύματα τέτοιας κοροϊδίας. Κι όμως... Για να κυκλοφορούν τόσο πολλά τέτοια mail σημαίνει πως βρίσκουν έδαφος. Σε άρθρο της Guardian ένας τέτοιος απατεώνας αναφέρει ότι κάθε μέρα έστελνε 500 mail και έπαιρνε περί τις 7 απαντήσεις. Όταν απαντάνε, παρατηρεί, ξέρεις ότι κατά 70% θα τους τα πάρεις...




Πρόκειται για την απάτη που έχει γίνει γνωστή ως 'Nigerian 419' (419 είναι το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα της Νιγηρίας, στην οποία φαίνεται να πρωτοάνθησε το σύστημα). Αν ανταποκριθείς σου ζητούν κάποια χρήματα, π.χ. για τα έξοδα ασφαλούς αποστολής ή τους φόρους, κι αν δουν ότι τσιμπάς εφευρίσκουν νέες δικαιολογίες για περαιτέρω αφαίμαξη. (Ο 'δικηγόρος' ήταν πιο ενδιαφέρων: ανάμεσα στα υπόλοιπα δικαιολογητικά ήθελε να του στείλω και σκαναρισμένο το διαβατήριό μου!) Σχετικές είναι και οι εκκλήσεις για οικονομική ενίσχυση δήθεν βαριά αρρώστων και διάφορα άλλα τεχνάσματα. Μπορείτε εύκολα να βρείτε πληθώρα στοιχείων και περιπτώσεων, π.χ. σε αυτό το site, που είναι αφιερωμένο στο ζήτημα.







ΥΓ. Στις 31 του μηνός κέρδισα λέει και 750.000 λίρες από την "Microsoft Promotion", αλλά και 420.000 λίρες από ένα "conglomerate of some multinational sponsors of the premier league". Με τη ρέντα που έχω, ποιός με πιάνει!

planet


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Και τα ζώα γελούν με το γαργαλητό

Posted: 30 Dec 2011 02:02 PM PST

Αν πιστεύατε ότι το γέλιο είναι αποκλειστικά και μόνο ανθρώπινο χαρακτηριστικό

, σκεφτείτε ξανά...

γιατί έρευνα έδειξε ότι το γέλιο, που έχει ηλικία μεταξύ 30 και 60 εκατομμυρίων ετών, είναι κοινό μεταξύ ανθρώπων και πιθήκων.



Στο ζωολογικό κήπο του Κεντ, ο υπεύθυνος έκανε ένα πείραμα, στην 19χρονη Έμμυ, έναν θηλυκό γορίλλα, σχετικά κυκλοθυμικό, ενίοτε όμως δεκτικό και σε πειράγματα.



Την γαργάλησε τόσο, ώστε να παρατηρήσει, ότι γαργαλιόταν και ως αντίδραση, γελούσε με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που αντιδρούν και οι άνθρωποι στο γαργαλητό.



Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2009, υπό την καθηγήτρια Νταβίλα Ρος, αναφερόταν πως μεταξύ των δύο γέλιων, του ανθρώπινου και αυτού των μεγάλων πιθήκων, υπάρχουν πολύ μεγάλες ακουστικές ομοιότητες, ενώ το γέλιο δεν είναι ανθρώπινο "δημιούργημα", αφού έχει ηλικία τουλάχιστον 30 με 60 εκατομμύρια χρόνια.



Πριν από χρόνια, ένας επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, σκέφτηκε να ελέγξει το ίδιο και στα ποντίκια και αυτό που ανακάλυψε, ήταν ότι και αυτά ανταποκρίνονταν και αντιδρούσαν στο γαργαλητό.



Η κα Ρος και η ομάδα της θέλησαν τώρα να μάθει, τι συμβαίνει με τα υπόλοιπα ζώα.



Από τα μέχρι τώρα ευρήματά τους προκύπτει, ότι όλο και περισσότερα ζώα, αντιδρούν στο γαργαλητό.



Μεταξύ όλων, σκύλοι, πιγκουίνοι, δελφίνια, ακόμα και ... μία καμήλα γαργαλήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας και όλα παρήγαγαν έναν χαρακτηριστικό ήχο κάθε φορά.

24wro
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Έχει σχέση το περπάτημα των γυναικών με το σεξ;

Posted: 30 Dec 2011 01:54 PM PST

Έχει σχέση το περπάτημα των γυναικών με το σεξ;Μια μελέτη (Brody, 2008) με παράδοξη ερευνητική υπόθεση.

..

έφερε στο φως δεδομένα που προκαλούν ενδιαφέρον και απορία!



Οι ερευνητές ζήτησαν από 16 γυναίκες στο Βέλγιο να συμπληρώσουν διάφορα ερωτηματολόγια που αφορούσαν τις σεξουαλικές τους συμπεριφορές και κατόπιν τους ζήτησαν να περπατήσουν μια μικρή απόσταση, ενώ ταυτόχρονα τις βιντεοσκοπούσαν.



Η επεξεργασία των δεδομένων έδειξε πως το περπάτημα των γυναικών σχετιζόταν με την ικανότητά τους να έχουν κολπικό οργασμό. Συγκεκριμένα, το εύρος του βηματισμού και το λίκνισμα της λεκάνης ήταν μεγαλύτερα στις γυναίκες που είχαν κολπικούς οργασμούς. Αντίθετα, το περπάτημα δεν είχε σημαντική σχέση με άλλες σεξουαλικές συμπεριφορές.



Πιθανή ερμηνεία αυτών των δεδομένων είναι ότι οι γυναίκες που κάνουν μεγάλα βήματα με αρκετό λίκνισμα νιώθουν άνετα με το σώμα τους ή ότι οι μύες της λεκάνης τους είναι πιο ελαστικοί και κατά συνέπεια έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να έρχονται σε οργασμό κολπικά.

Τι αποκαλύπτουν τα χείλη των γυναικών;

Μία άλλη μελέτη (Brody, 2011) της ίδιας ερευνητικής ομάδας, διερεύνησε αν το σχήμα των χειλιών σχετίζεται με τον κολπικό οργασμό. Διαπιστώθηκε πως ένα συγκεκριμένο σημείο των χειλιών είναι χαρακτηριστικό στις γυναίκες που έρχονται σε οργασμό κολπικά.



Στο κέντρο του άνω χείλους υπάρχει συνήθως ένα στρογγυλό σημείο. Οταν το σημείο αυτό ήταν έντονο ή ευδιάκριτο, ήταν 12 φορές πιθανότερο η γυναίκα να αναφέρει κολπικούς οργασμούς. Το σημείο αυτό δεν σχετίστηκε με καμία άλλη σεξουαλική λειτουργία ή συμπεριφορά. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αναπτυξιακά στάδια κατά την εμβρυϊκή φάση συνδέουν τα χαρακτηριστικά των χειλιών με την ικανότητα κολπικού οργασμού.

Επειδή μόνο το 30% των γυναικών μπορεί να έρχεται σε οργασμό κολπικά, μελέτες σαν κι αυτές, αν και παράδοξες, φέρνουν στο φως πληροφορίες για την ιδιαίτερη φύση της συγκεκριμένης σεξουαλικής λειτουργίας.
24wro

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Περίεργες και αστείες αναζητήσεις στο διαδίκτυο

Posted: 30 Dec 2011 01:50 PM PST

Χρήστες ψάχνουν από το τηλέφωνο του Τζέιμς Μποντ μέχρι τον τρόπο να γίνουν...

νίντζα!

Μια λίστα με τις πιο αστείες ή περίεργες αναζητήσεις στο διαδίκτυο έφερε στο φως της δημοσιότητας η κορυφαία σλοβενική μηχανή αναζήτησης «Najdi.si».
Όπως προκύπτει, οι Σλοβένοι συχνά αποτείνονται στο διαδίκτυο για να μάθουν «πότε θα χιονίσει», «πότε μεγαλώνουν τα μανιτάρια» ή «πώς θα γίνουν πλούσιοι».
Μάλιστα, ορισμένοι κάνουν ένα βήμα παραπέρα και αναζητούν συμβουλές για το «πώς να αντικαταστήσεις το αφεντικό σου», «πώς να γράψεις μια καλή επιστολή παραίτησης» ή «πώς να γίνεις νίντζα»!
Δεν είναι, ακόμη, λίγοι αυτοί που αναζητούν συμβουλές για το «πώς να κατακτήσεις μια γυναίκα» ή για το «ποιο συγκρότημα είναι κατάλληλο για γάμους», ενώ άλλοι θέλουν να μάθουν το τηλέφωνο του… Τζέιμς Μποντ.
Στην κορυφή των αναζητήσεων βρίσκονται, επίσης, ζητήματα, όπως «τι είναι αυτό που προσελκύει τους άνδρες στα μπαρ», «πώς να κρύψεις έναν σκύλο από τη μητέρα σου», «πόσα πόδια έχει μια σαρανταποδαρούσα» και «γιατί τσιμπάνε τα κουνούπια».
newsbeast.gr

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ερασιτέχνης ερευνητής με ατομικό υποσταθμό ΔΕΗ

Posted: 30 Dec 2011 01:44 PM PST

Τον δικό του υποσταθμό της ΔΕΗ έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του, στην Κρήτη

, ένας ηλεκτρολόγος ηλεκτρονικός. Με "όπλα" την ηλιακή και αιολική ενέργεια και τα σάπια φρούτα, έχει να πληρώσει λογαριασμό 16 χρόνια

Πλήρη αυτοδυναμία ενέργειας στο σπίτι του, με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας, έχει καταφέρει να έχει ο 50χρονος ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός, Μ.Καλογεράκης, από τις Γούρνες Ηρακλείου!
Σύμφωνα με το Έθνος, ο ένθερμος οπαδός της πράσινης ενέργειας, έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του το δικό του παρασκευαστήριο καυσίμου, αλλά και τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, όπου προχωρεί σε διάσπαση υδρογόνου και οξυγόνου.
Στην αποθήκη του σπιτιού του παράγει οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα, το οποίο, σε συνδυασμό με μια μικρή μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 δωρεάν χιλιόμετρα.
"Έχω μετατρέψει την αναλογία καυσίμου - αέρα. Η βενζίνη θέλει περισσότερο οξυγόνο για να αναφλεγεί, ενώ το αλκοόλ πολύ λιγότερο", δήλωσε στην εφημερίδα.
Και το τελικό μείγμα, λέει, είναι σαν μια πολύ δυνατή ρακή, 75 βαθμών, και αν κάποιος το αραιώσει μπορεί να το πιει χωρίς κανένα πρόβλημα.
Καθημερινά, το σύστημα του 50χρονου μπορεί να παράγει πάνω από 10 λίτρα καυσίμου, ενώ τα ίδια καύσιμα μπορεί, πέρα από το μηχανάκι, να χρησιμοποιηθούν και για τα αυτοκίνητα αρκεί να γίνει η σχετική μετατροπή του κινητήρα τους.
Ο κ. Καλογεράκης έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί στην αποθήκη του σπιτιού του τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, μέσω των οποίων το νερό παράγει ρεύμα και θέρμανση.
"Όταν έχεις ήλιο, νερό, αέρα, έχεις τα πάντα. Η χώρα μας έχει απλόχερα από τον Θεό όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα πρέπει οι πολιτικοί μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα μας, να δώσουν κίνητρα και κατευθύνσεις για την πράσινη ενέργεια ώστε να πάμε μπροστά", σημειώνει.
cosmo.gr

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Όταν τα ζώα αράζουν, το αποτέλεσμα είναι διασκεδαστικό! [pics]

Posted: 30 Dec 2011 01:33 PM PST

Μοναδικά στιγμιότυπα τεμπελιάς...

























tromaktiko




KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Αυτός ο παπαγάλος… χορεύει Ποντιακά! [video]

Posted: 30 Dec 2011 01:24 PM PST

Στο άκουσμα της ποντιακής μουσικής ο παπαγάλος που θα δείτε στο ακόλουθο βίντεο ξεκινά έναν ξέφρενο χορό!



Κι όχι μόνο αυτό, αλλά καταφέρνει να μιμηθεί τους χορευτές των ποντιακών με τον καλύτερο τρόπο. Γυρίσματα του κεφαλιού, ανοίγματα των φτερών και ανεβοκατεβάσματα του σώματος είναι μερικές μόνο από τις φιγούρες στις οποίες επιδίδεται με μεγάλη άνεση. Το σόου που δίνει είναι πραγματικά… ξεκαρδιστικό και θα το ζήλευαν τα καλύτερα χορευτικά συγκροτήματα! Χωρίς καμία υπερβολή, το ακόλουθο βίντεο θα το δείτε πάνω από μία φορά και θα κλαίτε από τα γέλια! Άλλωστε ο πρωταγωνιστής δίνει… ρέστα!






perierga.gr







KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές