Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


Εμφάνιση ufo-Αυστραλία Μελβούρνη

Posted: 08 Nov 2011 03:04 PM PST

H αλήθεια για την Ομάδα "Ε"

Posted: 08 Nov 2011 02:24 PM PST

Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει μια έντονη παραφιλολογία σχετικά με μια περιβόητη ομάδα την «Ε». Η συγκεκριμένη ομάδα λοιπόν λέγετε ότι χρησιμοποιεί μυστική και ανώτερη τεχνολογία για την άμυνα της Ελλάδος, και την κυριαρχία του Ελληνικού πολιτισμού στον κόσμο. Οι υποστηρικτές της λένε ότι τα άτομα που αποτελούν τη συγκεκριμένη ομάδα είναι εξωγήινοι που προέρχονται από τον Σείριο ή την Ανδρομέδα που ήρθαν στη γή πριν χιλιάδες χρόνια και τη δημιούργησαν. Και ακόμη αναφέρετε και ότι έχουν δημιουργήσει μυστικές βάσεις στη Σελήνη και Ανταρκτική...

Όλο αυτό ξεκίνησε γύρο στη δεκαετία του 70…Ο Ιωάννης Φουράκης γράφοντας ένα βιβλίο σχετικά με αυτούς έκανε μια γενική αναδρομή στην ιστορία και σε μερικές βασικές λεπτομέρειες, υπάρχουν διάφοροι υποστηρικτές όπως ο Ιωάννης Φουράκης, ο Ανέστης Κεραμιδάς, ο Κώστας Διαμαντής, ο Γεώργιος Πάλμος, ο Παναγιώτης Βούλγαρης, ο Δημήτρης Βαρδίκος και άλλοι…
Αναφορές σε ΜΜΕ…
Όλοι αυτοί λοιπόν κατά καιρούς έκαναν διάφορες αναφορές για αυτή την ομάδα λέγοντας ότι είναι αυτοί που θα μας σώσουν και ότι κατέχουν υπερόπλα τα οποία είχαν και έχουν χρησιμοποιηθεί για να αλλάξουν διάφορα μέρη της Ελληνικής Ιστορίας… Στην τηλεόραση θα εμφανίζονταν είτε στις πύλες του ανεξήγητου είτε στον Αθέατο Κόσμο, όπου εκεί συνήθως Ο Ιωάννης Φουράκης ή Ο Γεώργιος Πάλμος καλούνταν ως ειδικοί του θέματος και ως εκπρόσωποι της ομάδας… Στον έντυπο τύπο τώρα όλο το θέμα μεταδόθηκε από τα περιοδικά strangeκαι μυστική Ελλάδα, τα οποία φιλοξενούσας συνεντεύξεις από τα προαναφερθέντα άτομα καθώς επίσης και υποτιθέμενες επιστολές της εν λόγο ομάδας.
Μια σύγχρονη Νεομυθολογία
Όλα αυτά όμως μπορεί να ακούγονται καλά στα αυτιά των αναγνωστών και των τηλεθεατών αλλά δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα καλοστημένο παραμύθι, το οποίο δημιουργήθηκε για να μαζικοποιήσει τον ημιμαθή κόσμο. Μετά δε από το όλο θέμα άρχισαν να εμφανίζονται και άλλες ομάδες οι οποίες ήταν λέει οι αυθεντικές, εμφανίζονταν και έλεγαν τις ασυναρτησίες τους. Βασικά όλοι αυτοί ήταν φανατισμένοι Έλληνες οι οποίοι αγαπάνε τον τόπο τους αλλά το εκφράζουν με το λάθος τρόπο. Μια από αυτές ήταν και του Κυρίου Αριστοτέλη Κακογεωργίου, οποίος έλεγε ότι η δική του ομάδα την οποία έχει δημιουργήσει από το 1962,και ότι είναι η αυθεντική «Ε» και μάλιστα δημιούργησε και ναό . Και μάλιστα άρχισε μια αντιπαλότητα μεταξύ Φουράκη-Κακογεωργίου, όπου ο Φουράκης έλεγε ότι ο Κακογεωργίου δεν έχει την αυθεντική «ε». Αυτό μπορούμε να το δούμε στη σχετική έρευνα του Παντελή Γιαννουλάκη εκδότη του περιοδικού strangeσε αποκλειστική συνέντευξη και με τους δύο…
Kαι συγκεκριμένα έλεγαν….
Φουράκης: … Δεν πρόκειται για ομάδα αλλά για σωματείο, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο λειτουργεί εν γνώσει μου και πολλών άλλων εδώ και καιρό και διοργανώνει κυρίως μαραθονοδρομείες. Μην μπερδεύετε τη θρυλική ομάδα «ε» με τούτο το σωματείο….
Κακογεργίου: …Όλα αυτά που λέγονται πως η ομάδα μου είναι ένα απλό σωματείο είναι αστεία πράγματα. Το δικαστήριο έπρεπε να κατοχυρώσει νομικά εμένα και την ομάδα μου οπότε και μας καταχώρησε ως σωματείο… Δεν υπάρχουν άλλες ομάδες «Ε» με νομική υπόσταση και αν υπάρχουν δίχως αυτήν , τότε πέραν από εκμεταλλευτές του ονόματος είναι και κλέφτες!...
Βλέπετε λοιπόν σε αυτό το απόσπασμα από το περιοδικό Mysteryτεύχος 49, την γνώμη και των δύο. Μα θα μπορούσε ποτέ αν υπήρχε μια τόσο προηγμένη τεχνολογικά ομάδα να δηλωθεί στο δικαστήριο;  Και καταλαβαίνουμε και ότι ο Φουράκης πασάρει ένα νεομυθολογικό του σκουπίδι λέγοντας σε συνέντευξη του στον Παντελή Γιαννουλάκης.
«…Η ομάδα «Ε» είναι μια ομάδα απόλυτα μυστική-ανεξάρτητα από τη δημοσιοποίηση της ύπαρξής της-και κανείς δεν ξέρει, ούτε μπορεί να ξέρει, ποια είναι τα μέλη της. Εικασίες κάνουμε απλώς για το ποιοι είναι στις παρυφές… Ξέρουμε ότι η ανώτατη ηγεσία της αποτελείται από 7 άτομα…»
Πιο συγκρατημένη ήταν η άποψη του κυρίου Χρήστου Γούδη στη συνέντευξή του πάλι στον Παντελή Γιαννουλάκης όπου λέει χαρακτηριστικά
«…Υποθέτω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει διάχυτη η αντανάκλαση μιας προσδοκίας ότι υπάρχουν κάποιοι, ομαδοποιημένα, οι οποίοι έχουν μεγάλη αίσθηση της Ελληνικότητας, και των κινδύνων που στη σύγχρονη εποχή συμπιέζουν ή περικυκλώνουν τον Ελληνισμό. Πιστεύω δηλαδή ότι αυτή τη στιγμή, η «Ομάδα Ε», τουλάχιστον στα ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού, ως ζήτημα, είναι η αντανάκλαση μιας προσδοκίας. Η έκφραση μιας προσδοκίας, λόγο της αφερεγγυότητας και της κρίσης εμπιστοσύνης προς την άρχουσα τάξη εν Ελλάδι, ότι υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι συμμετέχουν σε μια στοχευμένη ομαδοποίηση ικανών Ελλήνων-με την αίσθηση και τη διερεύνηση του τι σημαίνει Ελληνικότητα  - που δεν άγονται από τα παιχνίδια του κατεστημένου όπως έχει, και ενεργούν υπέρ της Ελλάδας, εκ του παρασκηνίου…»
Οι ειδικοί λένε….
  
Γιώργος Ιωαννίδης(αναφέρει χαρακτηριστικά στο editorial του περιοδικού mystery στο ειδικό τεύχος-αφιέρωμα ): …Βλέπουμε ότι διαφορετικές ομάδες «ε» ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια… πολλοί έχουν κουραστεί με το όλο θέμα, αφού τα νέα δεδομένα ξεκαθαρίζουν το τοπίο αποδεικνύοντας  πως η μεσσιανική υπερ-ομάδα δεν υπήρξε ποτέ…»
«…είναι αναγκαίο να τεθεί το όλο ζήτημα λίγο πιο κοντά στα ανθρώπινα όρια… Δεν υπάρχει εκείνη η αόρατη ομάδα των θαυμάτων και της τεχνογνωσία… Όλες αυτές οι θεωρίες είναι ωραίο να διαβάζονται αλλά όχι να γίνονται αντικείμενο ασπασμού… Έφτασε η στιγμή να δοθεί ένα τέλος σε όλη αυτή τη παραφιλολογία…»
Παντελής Γιαννουλάκης(στο βιβλίο του «Η αλήθεια για την ομάδα «ε» αναφέρει»): «…όχι δεν πιστεύω ότι υπάρχει μία τέτοια «ομάδα έψιλον» όπως την εννοούν όλοι οι τυχοδιώκτες που καταλήξαμε να έχουν μιλήσει ή γράψει για αυτήν. Όσοι το έχουν κάνει αυτό, δημιούργησαν-εν γνώσει τους ή εν αγνοία τους- την «Ομάδα έψιλον» για την οποία οι περισσότεροι με ρωτάνε. Είναι δικό τους δημιούργημα. Δηλαδή όχι δεν πιστεύω ότι υπάρχει αυτή η «Έψιλον» Ομάδα σούπερ ηρώων που διατρέχουν τις χιλιετηρίδες αγωνιζόμενοι μυστικά για την Ελλάδα και τις Ελληνικές υποθέσεις και τους Έλληνες, που είναι παντοδύναμοι διαθέτουν απίστευτα υπερόπλα, είναι εξωγήινοι θεοί από την αρχαιότητα κλπ κλπ.(αυτή είναι μια νεομυθολογία που προχείρως βασίστηκε σε-ή προέκυψε από- αυτά που γράφαμε στην περίοδο 1993-2000…)…»
Οι άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται ως οι εκπρόσωποι των «Ε»…
Κωνσταντίνος Διαμαντής
Γεννήθηκε το 1950.Σπούδασε στο τμήμα οικονομικών της νομικής καθώς επίσης γραφολογία και ψυχολογία στο εξωτερικό.Αρθρογραφεί σε περιοδικά και τύπο για θέματα ελληνικής φιλοσοφίας και μεταφυσικής.Είναι επίσης γνωστός για τις εκπομπές που έκανε παλιότερα σε αθηναϊκό ιδιωτικό τηλεπτικό κανάλι.Ο κ. Διαμαντής έχει γίνει ευρέως γνωστός λόγω του ότι παραδέχεται ανοικτά ότι λαμβάνει συχνά κείμενα από την ομάδα Ε.Όπως υποστηρίζει και ο κ.Κεραμυδάς αυτά τα κείμενα είναι συνήθως ΄΄προφητικού΄΄ χαρακτήρα ενώ δεν λείπουν και οι τοποθετήσεις-απόψεις(τους) πάνω σε θέματα της επικαιρότητας.Τα κείμενα έχουν πάνω τους ένα αρχαίο ελληνικό-άγνωστο σε μας-Έψιλον,ενώ σύμφωνα με τον κ. Διαμαντή,ακολουθείται από μέρος τους ένα σύστημα συντεταγμένων κάθε φορά που τοποθετείται αυτό-το νόμισμα- στο χαρτί,υποδηλώνοντας την ημερομηνία και άλλα ίσως στοιχεία.Συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι άλλα 12 άτομα λαμβάνουν αυτά τα γράμματα σε όλο τον κόσμο(χωρίς να ξέρει ποιοι είναι αυτοί),οι 2-3 από αυτούς στην Ελλάδα.
Ιωάννης Φουράκης
Ο Ιωάννης Φουράκης είναι ο άνθρωπος που έδωσε δημοσιότητα στην ομάδα Ε από το δεκαετία του 1980.Στο βιβλίο του «τα  Προ-μηνύματα των Δελφών» κάνει τη πρώτη του αναφορά στην περιβόητη ομάδα ενώ εκεί γίνεται και μια πρώτη αναφορά στην γνωστή μετέπειτα Ο.Ε.Α(Ομάδα Εθνικής Αποκατάστασεως- η οποία αν και επίσημα έχει σταματήσει να ΄΄λειτουργεί΄΄(με ανακοίνωσή της στο περιοδικό Τρίτο Μάτι πριν λίγους μήνες) πρόσφατα εξέδωσε ανακοίνωση στον ιστό www.e-e-e.gr ).Τέλος στο συγκεκριμένο βιβλίο γίνεται πρώτη αναφορά και στην Π.Α.Κ.Ε.Α.Δ(βλ.παραπάνω) και μάλιστα ανακοινώνεται η σχέση Π.Α.Κ.Ε.Α.Δ και ομάδας Έψιλον. Ο κ. Φουράκης δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ΙΧΩΡ το γονίδιο που έχουν μέσα τους οι Έλληνες(αυτόν τον όρο δίνει για το τι είναι Έλληνας).Χαρακτηριστικό του συγγραφέα Ι. Φουράκη είναι η αισιοδοξία του για την αφύπνιση και αναγέννηση του Ελληνισμού.
Ανέστης Κεραμυδάς
Γεννήθηκε το 1949.Εργάστηκε επί σειρά ετών ως αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού. Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 1986 με τίτλο ΄΄Δεν ήταν καιγόμενη βάτος΄΄. Το 1996 όμως το βιβλίο του΄΄Ομάδα Ε΄΄ έγινε μπεστ σέλερ.Ο Ανέστης Κεραμυδάς είναι από τους πιο γνωστούς ανθρώπους που συντηρούν σήμερα την υπόθεση της ομάδας Ε. Όπως υποστηρίζει, τις πληροφορίες του τις παίρνει από ειδικούς απεσταλμένους της ομάδας Ε, ενώ ο λόγος του είναι ορμητικός ,χειμαρρώδης και αισιόδοξος. Και ίσως γι'αυτό να έχει κατηγορηθεί από πολλούς ως ΄΄υπερβολικός΄΄. Τέλος εμφανής είναι στα βιβλία του και η προφητική διάθεση.Υποστηρίζει μάλιστα ότι πολλά γεγονότα που έχει ανακοινώσει(σ.σ πληροφορείται από απεσταλμένους της Ε) έγιναν πραγματικότητα. Ο κ. Κεραμυδάς είναι εκδότης του περιοδικού "ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΣ".
Γεώργιος Γκιόλβας
Γεννήθηκε το 1920 και έχει σπουδάσει πυρηνική φυσική και μηχανολογία στα πανεπιστήμια της Βοστώνης και Πάντοβα αντίστοιχα. Είναι ιδρυτής του Ανεξάρτητου Κέντρου Πυρηνικών και Επιστημονικών Ερευνών ενώ γεγονός είναι οι συνεργασίες του με τη ΝΑΣΑ το ΝΑΤΟ και το Δημόκριτο. Επίσης έχει λάβει διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας λόγω των δεκάδων εφευρέσεων του κυρίως σχετικά με τη σύντηξη της ύλης. Γνωριζόταν επίσης τόσο με τον Αλβέρτο Αϊνστάιν όσο και με τον Νίκολα Τέσλα. Αισθάνεται δέος κανείς όταν διαβάζει το βιογραφικό του. Από την άλλη είναι ίσως ο μοναδικός άνθρωπος(προσωπικά δε γνωρίζω κάποιον άλλον) ο οποίος έχει υποστηρίξει ανοικτά ότι είναι μέλος της ομάδας Ε! Επίσης σε τηλεοπτική εκπομπή στις αρχές του 2003 υποστήριξε ότι μετά από μακροχρόνια μελέτη των κειμένων του Αριστοτέλη(βλ. πιο πάνω) κατάφερε να κατασκευάσει ένα διαστημόπλοιο το οποίο και φυλάσσεται καλά στον Όλυμπο προφανώς μαζί με το υπερ-όπλο μπέβατρον(το οποίο σε κάποια συνέντευξή του υποστηρίζει ότι βρίσκεται εκεί).Υποστηρίζει επίσης και αυτός ότι οι Έλληνες έχουν θεϊκή προέλευση και ότι ο Αριστοτέλης ήταν εξωγήινος.Είναι υπέρ της άποψης πολλών ερευνητών και επιστημόνων ότι η σελήνη είναι ΄΄ξενόφερτο΄΄ σώμα στο ηλιακό μας σύστημα. Ο κ. Γκιόλβας θεωρείται από πολλούς μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ενώ παράλληλα ο αριθμός των συνεντεύξεων που έχει δώσει είναι πολύ μικρός(δεν έχει εκδώσει κανένα βιβλίο).Αυτό φυσικά δημιουργεί γύρω του ένα πέπλο μυστηρίου.
Συμπερασματικά...
Πρέπει λοιπόν κα προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε μέσα από αυτή τη θίελλα των ουτοπικών και μη απόψεων περί του θέματος, ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα. Να μπορέσουμε να ξεχωρισουμε την πραγματικότητα, από τα ψεύτικα ουτοπίματα τα οποία γεμίζουν σκουπίδια το μυαλό των ανθρώπων. Στη σημερινή εποχή που μας διέπει μια κρίση όχι απλά οικονομική αλλά πάνω απολα μία κρίση ιδεών, υγειών σκέψεων και ιδεολογιών, να είμαστε επιφυλακτικοί και να προσγειονόμαστε στην πραγματικότητα και όχι σε ένα ουτοπικό κόσμο όπου κάποιοι περιμένουν κάθε ομάδα «Ε» να ρθεί να τους σώσει από το διάστημα και από οπουδήποτε αλλού. Διότι σήμερα η Ελλάδα πονάει και έχοντας ο Έλληνας αυτή τη νοοτροπία την πονάει περισσότερο...Επιπλέον είναι αναγκαίο να υπάρχουν τέτοιες ομάδες απλά να συγκλίνουν προς την πραγματικότητα. Διότι μόνο έτσι η Ελλάδα θα σωθεί, αν και μόνον άν ο Ελληνας ενωθεί και αντιμετοπείσει τα προβλήματα που διέπουν τη σημερινή κοινωνία.
Toπαρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα στις 28/10/11
ΣΕΛ.7
Μπορείτε να προμηθευτείτε το τεύχος σε ηλεκτρονική μορφή
Από εδώ


http://www.strangefiles.net

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Nεο παγκόσμιο ρεκόρ: Γκολ με κεφαλιά απο τα 58 μέτρα....(video)

Posted: 08 Nov 2011 02:15 PM PST


Έχουμε δεί πολλά τρελά πράγματα απο

την Ιαπωνία...

Αυτό όμως που έγινε
στον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ YOKOHAMA FC και FAGIANO OKAYAMA για τη
δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος,είναι απο τα πιο τρελά!


Δείτε στο παρακάτω VIDEO το απίστευτο γκόλ με κεφαλιά πίσω απο το κέντρο του γηπέδου.. 
http://tsekouratoi.blogspot.co

ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ Τα βαμπίρ μέσα από την λαϊκή και γραπτή παράδοση

Posted: 08 Nov 2011 02:13 PM PST

Νυχτοβάτες, καταχθόνιοι, αιμοπότες ή ψυχοφάγοι, και μερικές φορές και τα δύο μαζί, τα βαμπίρ συνυπάρχουν μαζί με τους ανθρώπους από την αυγή της ιστορίας, τουλάχιστον μέσα από την λαϊκή παράδοση και την λογοτεχνία. Μέσα από την υπερφυσική τους παρουσία προκαλούν τον τρόμο και την φρίκη, και ένα θεμελιώδες, ανεξήγητο μυστήριο τους περιβάλλει σχετικά με την φύση τους, την κατάργηση του χρόνου και του θανάτου, και την ανικανοποίητη δίψα τους για ανθρώπινο αίμα.

   Το σύγχρονο βαμπίρ έχει μορφοποιηθεί σε ένα ανίερο ον, που ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου σε μια λανθάνουσα μορφή ύπαρξης. Μπορεί κάποτε να ήταν άνθρωπος αλλά δεν ανήκει πλέον στον φυσικό κόσμο των ζωντανών και γι' αυτό, για να επιβιώνει, χρειάζεται να τρέφεται με την ζωτική τους ενέργεια, η οποία μεταφέρεται μέσω του αίματός τους. Δεν έχει ψυχή και ούτε είδωλο στον καθρέπτη, καθώς σε κάποιες παραδόσεις ο καθρέπτης αντανακλά, εκτός από την εικόνα, και την ψυχή του καθρεπτισμένου ατόμου. Μισεί το φως της ημέρας και έτσι, κατά την διάρκειά της, φροντίζει να κρύβεται ή να κοιμάται, συνήθως μέσα σε κάποιο φέρετρο ή σε ένα πολύ σκοτεινό μέρος. Κατά τ' άλλα, είναι ύποπτα ευγενικός και θανατηφόρα ελκυστικός, με βλέμμα που μπορεί να υπνωτίζει και να υποβάλλει. Είναι ένα πλάσμα της εξαπάτησης και της διαφθοράς. 
Απόρροια της προβληματικής σχετικά με την μεταθανάτια ύπαρξη ή του φόβου για άλλες μορφές ύπαρξης που πιθανότατα κρύβει το σκοτάδι και η νύχτα, τα βαμπίρ ή βρικόλακες παρουσιάζουν μια εντυπωσιακά επίμονη παρουσία μέσα από μυθολογίες, παραδόσεις και θρησκείες, τα συναντά κανείς σε διαφορετικές εποχές και υπό το πρίσμα διαφορετικών κοινωνικών αντιλήψεων, και πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως έχουν αντικαταστήσει τα φαντάσματα της παλιάς εποχής.
 
Στις απαρχές των μύθων
Στην θρησκευτική παράδοση, το πρώτο βαμπίρ θεωρείται ότι ήταν η Λίλιθ. Σύμφωνα με ένα εβραϊκό μύθο, αυτή ήταν η πρώτη γυναίκα του Αδάμ, ενωμένη μαζί του πλάτη με πλάτη. Όταν ο Θεός τους χώρισε, εκείνη πήγε και συνευρέθηκε με τον διάβολο, με αποτέλεσμα να αποκτήσει διαβολική μορφή. Στην συνέχεια, όταν ο Αδάμ και η Εύα εξορίστηκαν στην γη, η Λίλιθ λύσσαξε από το κακό της και άρχισε να σκοτώνει τους ανθρώπους ρουφώντας την ζωτική τους ενέργεια, εκδικούμενη έτσι τον Αδάμ.
Στην ελληνική μυθολογία ως πρώτα βαμπίρ θεωρούνται οι Λάμιες. Αρχικά, η Λάμια ήταν μια όμορφη βασίλισσα της Λιβύης που είχε την ατυχία να γίνει ερωμένη του Δία. Το παιδί που γεννήθηκε από την ένωσή τους κλάπηκε από την θυμωμένη Ήρα και έτσι η νεαρή βασίλισσα, θρηνώντας, αυτοεξορίστηκε και αποσύρθηκε σε μια σπηλιά κοντά στην θάλασσα. Τα χρόνια πέρασαν και η Λάμια ασχήμυνε. Ο ασίγαστος πόνος, η τρέλα και η απουσία φωτός, την μεταμόρφωσαν σε μία μοχθηρή μέγαιρα, που σερνόταν τα βράδια έξω από την σπηλιά της, έκλεβε νεογέννητα μωρά και τα έτρωγε. Με το πέρασμα των χρόνων, οι προτιμήσεις της επεκτάθηκαν στην αποπλάνηση νεαρών αντρών που τους σκότωνε πίνοντας το αίμα τους.     
Εκτός όμως από τα μυθικά τέρατα, στην αρχαιότητα υπήρχαν θρησκευτικές παραδόσεις και τελετές με σκοπό να κατευναστούν οι νεκροί και να εμποδιστεί η επιστροφή τους στον κόσμο των ζωντανών. Στην Ρώμη ήταν τα Lemuriaκαι στην Ελλάδα τα Ανθεστήρια. Κατά την διάρκεια αυτών των εορτών, τελούνταν θυσίες ζώων και οικιακές τελετουργίες για το καλωσόρισμα των νεκρών. Κάθε οικογένεια προετοίμαζε ειδική υποδοχή για τους προγόνους της, παρασκευάζοντας τροφή και ποτό για να κατευναστεί η πείνα και η δίψα τους για αίμα. Για να προστατευτούν από τα κακόβουλα πνεύματα τοποθετούσαν ή σχεδίαζαν φυλακτήρια στις πόρτες και τα παράθυρά τους. Οι Αθηναίοι έδεναν σχοινιά γύρω από τους ναούς για να αποτρέψουν το μίασμα των ιερών από τους νεκρούς. Στο τέλος της περιόδου των εορτασμών, θεωρούνταν ότι, πριν αναχωρήσουν οι νεκροί για τον κάτω κόσμο προσπαθούσαν να πάρουν μερικούς ζωντανούς μαζί τους, ενώ κάθε οικογένεια διοργάνωνε τελετή εξορκισμού για να απελευθερώσει το σπίτι από τις ψυχές των νεκρών και να εξασφαλίσει ευημερία για το επόμενο έτος.  
Χαρακτηριστικές είναι επίσης οι πεποιθήσεις που είχαν ορισμένες φυλές της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης (και μάλιστα μέχρι τους τελευταίους αιώνες). Πριν αναχωρήσει ο νεκρός από το σπίτι, οι συγγενείς περπατούσαν γύρω του τρεις φορές, μια πρακτική γνωστή ως ''κύκλωση'' με την οποία προσπαθούσαν να ''κλειδώσουν'' το σώμα στον κάτω κόσμο. Έκοβαν τους τέντωνες και τσάκιζαν την σπονδυλική στήλη του νεκρού, για να αποτρέψουν την μετακίνησή του, ενώ άλλες φορές προχωρούσαν στον ακρωτηριασμό του σώματος.
 
Η γέννηση του Δράκουλα
Στην νεότερη εποχή, οι βρικόλακες εμφανίζονται κυρίως μέσα σε λογοτεχνικά έργα, καθώς πολλοί από τους συγγραφείς του γοτθικού μυθιστορήματος και του Ρομαντισμούασχολήθηκαν με αυτό το θέμα. Οι συγγραφείς ανακάλυψαν σε αυτές τις σαγηνευτικές μορφές τους απόλυτους εκφραστές του γοτθικού κλίματος ερωτισμού, μυστηρίου και τρόμου που ήθελαν να καλλιεργήσουν.
Μετά την δημιουργία του ''Φράνκενστάιν'' από την Μαίρη Σέλλευ, ο λόρδος Βύρωνας επεξεργάστηκε το σχέδιο μιας ιστορίας για βρικόλακα, όμως δεν την ολοκλήρωσε ποτέ. Απεναντίας, ήταν ο 20χρονος προσωπικός του γιατρός, ο Τζον Πολιντόρι, που πήρε την ιδέα του Βύρωνα και την χρησιμοποίησε ως βάση για μια δικιά του ιστορία με τίτλο ''TheVampyre'' (1919), που θεωρείτε η πρώτη βαμπιρική νουβέλα. Η ιστορία εκτυλίσσετε κυρίως στην Ελλάδα και είναι η πρώτη φορά που το βαμπίρ, ο λόρδος Ρούθβεν, εμφανίζετε ως ένας ευγενής, μυστηριώδης άντρας.
Στο ''Μέλμοθ, ο περιπλανώμενος'' (1920), που δημοσιεύτηκε από τον εκκεντρικό ιρλανδό ιερέα Ρόμπερτ Ματσούριν, ο ήρωας είναι μια συγχώνευση περιπλανώμενου ιουδαίου και βυρωνικού βρικόλακα. Στην Γαλλία, ο Θεόφιλος Γκωτιέ έγραψε την ''Νεκρή Ερωμένη'' (1936), όπου η πρώην εταίρα και μετέπειτα κληρονόμος ενός παλατιού, η Κλαριμόντ, αποτελεί μια από τις πιο γοητευτικές γυναίκες βρικόλακες που ερωτεύεται έναν ιερέα. Ενώ ο Αλεξέι Τολστόι στην Ρωσία δημοσιεύει την νουβέλα ''Βαμπίρ'' (ή ''Ουμπίρ'', όπως είναι στα σλαβικά), όπου εξιστορεί τις περιπέτειες μια ομάδας βρικολάκων που ανήκουν στην αριστοκρατική τάξη της χώρας.
Ωστόσο, είναι ο δουβλινέζος συγγραφέας Τζόζεφ Λε Φανού που με το μικρό του μυθιστόρημα ''Καρμίλλα'', έγραψε μία από τις σημαντικότερες ιστορίες βρικολάκων. Η ηρωίδα Λάουρα δέχεται στον πύργο του πατέρα της μια παράξενη κοπέλα, την Καρμίλλα, και γίνονται στενές φίλες. Στην συνέχεια, η Λάουρα αρχίζει να έχει την αίσθηση πως έβλεπε την Καρμίλλα στους παιδικούς της εφιάλτες. Δημιουργείται μια ατμόσφαιρα ρομαντικής φρίκης από την σχεδόν λεσβιακή σχέση ανάμεσα στις δύο κοπέλες, ώσπου η Καρμίλλα αποδεικνύεται πως είναι η νεκρή κόμισσα Μιρκάλλα, που το πτώμα της έχει τα χαρακτηριστικά ενός βαμπίρ. Ήταν το μυθιστόρημα του Λε Φανού που διάβασε ο Μπραμ Στόουκερ, επηρεάστηκε καθοριστικά από αυτό, και αποφάσισε να γράψει την δική του ιστορία για βρικόλακα.
Ο Στόουκερ βρήκε στην Καρμίλλα τα βασικά συστατικά των βαμπιρικών χαρακτηριστικών και, γοητευμένος, άρχισε να ερευνά σοβαρά την μυθολογία των βρικολάκων. Σε μια επίσκεψή του στο Λονδίνο θα συναντήσει τον σερ Ρίτσαρντ Μπάρτον, τον επιφανή μελετητή της Ανατολής. Ο Μπάρτον είχε μεταφράσει στα αγγλικά τις Αραβικές Νύχτες, όπου υπάρχει μια ιστορία βρικολάκων, και περίπου 11 ιστορίες για βρικόλακες από ινδικές πηγές. Όπως έγραψε στις αναμνήσεις του, ο Στόουκερ δεν εντυπωσιάστηκε μόνο από τις διηγήσεις του Μπάρτον αλλά και από την εμφάνισή του, ιδιαίτερα από τους κυνόδοντές του.
Επιπλέον τροφή στην φαντασία του Στόουκερ προσέφερε και ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, που τρομοκρατούσε το Λονδίνο εκείνη την εποχή. Η εφημερίδα  ''EastLondonAdviser'' έγραφε : «Είναι τόσο αδιανόητο να ερμηνεύσει κανείς πάνω στην βάση κανονικών υποθέσεων τις απεχθείς αυτές πράξεις αίματος, ώστε η σκέψη στρέφεται ενστικτώδικα σε κάποια θεωρία απόκρυφης δύναμης και μύθοι του Μεσαίωνα παρουσιάζονται στην φαντασία... Δαίμονες που τρέφονται με πτώματα, βρικόλακες παίρνουν μορφή και δεσπόζουν στην εξημμένη φαντασία».
Αποφασιστική στιγμή, όμως, με την οποία αρχίζει να παίρνει μορφή η ιστορία του Μπραμ Στόουκερ είναι η συνάντησή του με τον Ούγγρο μελετητή Αρμίνιους Βάμπερυ. Ο δρ. Βάμπερυ ήταν πασίγνωστος από την Ιστορία της Ουγγαρίας και από τα κείμενα για τα ταξίδια του στην κεντρική Ευρώπη. Οι δύο άντρες δείπνησαν μαζί και στην διάρκεια της συζήτησής τους, ο Στόουκερ εντυπωσιάστηκε από τις ιστορίες του καθηγητή για τον Δράκουλα «τον παλουκωτή». Έτσι, του ζήτησε περισσότερα στοιχεία για αυτόν τον περιβόητο ηγεμόνα του 15ου αιώνα και την χώρα που έζησε.
Σύμφωνα με τον ρουμανικό θρύλο, «στην Βλαχία, ο Βλάντ ο 5ος, ο γιος του Βλάντ του Διαβόλου, άνοιξε τον δρόμο για το θρόνο, με σπάθα στο χέρι, και τον κράτησε με τον τρόμο και την τυραννία. Ο Βλάντ ήταν φτιαγμένος για τον ρόλο που έπαιξε. Μισούσε τους ξένους, μισούσε τους Βογιάρους, μισούσε τον λαό ! Έσφαζε, παλούκωνε, σκότωνε χωρίς διάκριση για την δική του ασφάλεια και ευχαρίστηση». Στον θρύλο αυτό, ο Βλάντ αναφέρεται ως «derstrengatyrannischmannDracula».
Στην συνέχεια, αναζητώντας υλικό για την Τρανσυλβανία ο Στόουκερ μάζεψε όλους τους οδηγούς και τους χάρτες που μπορούσε να βρει. Η Τρανσυλβανία ήταν μια απόμακρη, χιμαιρική χώρα στα μάτια των περισσότερων δυτικοευρωπαίων, μια χώρα «πέρα από τα δάση», εκεί όπου τα πάντα μπορούσαν να συμβούν. Επίσης, ερεύνησε τις λαϊκές ιστορίες σχετικά με τον Δράκουλα. Έτσι, έχοντας πλέον το υλικό και το σκηνικό για την ιστορία του, ο Στόουκερ δημιούργησε το περίφημο μυθιστόρημά του, καθιερώνοντας και επιβάλλοντας στην συλλογική φαντασία την σκοτεινή, φρικώδη μορφή του κόμη Δράκουλα, του αιμοδιψούς βρικόλακα που επιχειρεί να εξαπλώσει την βαμπιρική κατάρα σε ολόκληρη την Αγγλία.  
 
Τα βαμπίρ είναι παντοτινά
Τελικά, η σαγήνη της βαμπιρικής φιγούρας συνεχίζει να συντροφεύει τον ανθρώπινο πολιτισμό μέχρι τις μέρες μας. Αν αναλογιστούμε τον τρόπο ζωής μας, το ψυχρό περιβάλλον και τον σκληρό κοινωνικό κανιβαλισμό που βιώνουμε καθημερινά και στον οποίο καλούμαστε να πάρουμε μέρος, δεν πρέπει να μας παραξενεύει που οι βρικόλακες συνεχίζουν ακμαίοι την πορεία τους στην λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. 
Ο βρικόλακας παραμένει (μαζί με τα φαντάσματα) το πιο παλιό πλάσμα του υπερφυσικού, που μπορεί και ασκεί ακόμη την μεγαλύτερη επιρροή, ίσως επειδή ο άνθρωπος, όσο μοντέρνος και ορθολογιστής και αν θέλει να θεωρείται, διατηρεί ακόμη στα μύχια της ψυχής του τους ίδιους φόβους και τις ίδιες αγωνίες. Και πάντα θα αναζητά μια εικόνα που θα αντανακλά την υπέρβαση των κανόνων τόσο της κοινωνίας όσο της φύσης.
- Πηγές –
1. Μπραμ Στόουκερ, ''Δράκουλας'', εκδόσεις Στοχαστής.
2. Δημήτρης Σιάβας, ''Βαμπίρ, η πραγματικότητα μέσα στον μύθο'', περιοδικό Φανταστική Λογοτεχνία, τεύχος 8.
3. J.E. Harrison, Αρχαίες Ελληνικές Γιορτές, εκδόσεις Ιάμβλιχος.
4. R.T. McNally, R. Florescu, ''In search of Dracula, A true history of Dracula and vampire legends'', New York: Galahad Books.


 http://www.strangefiles.net

Γυναίκα χωρίς πρόσωπο!!!

Posted: 08 Nov 2011 02:08 PM PST

Η 22χρονη Wu Xiaoyan από την Κίνα έχει
μια πολύ σοβαρή δυσμορφία στο πρόσωπό της, γι'αυτό και κάποιοι την αποκαλούσαν "Avatar girl".
Η ασθένεια της ονομάζεται ινώδης δυσπλασία και προκαλεί την δημιουργία όγκων στα οστά, με αποτέλεσμα το πρόσωπο της να έχει παραμορφωθεί εντελώς. Η Wu δεν μπορεί να αναπνεύσει ή να μυρίσει με τη μύτη της και
η όραση της έχει επηρεαστεί σημαντικά, όμως οι γονείς της είναι
αναγκασμένοι να την βλέπουν αβοήθητη καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν
οικονομικά στην σειρά των ακριβών χειρουργικών επέμβασεων που
απαιτούνται.

Ο γιατρός της λέει ότι η Wu είναι πραγματικά γενναία και δεν παραπονιέται, παρά τους φριχτούς πόνους που την βασανίζουν.























 
 
http://tsekouratoi.blogspot.com

Ξύπνησε ενώ του έκαναν νεκροτομή

Posted: 08 Nov 2011 02:03 PM PST

Σκιάχτηκαν οι ιατροδικαστές του νεκροτομείου της Βενεζουέλας

όταν ένας 33χρονος ξύπνησε από αφόρητους πόνους την ώρα που έβαλαν το μαχαίρι τους στο...
θώρακα για να τον ανοίξουν.
Ο Κάρλος Καρνέχο είχε
κηρυχθεί νεκρός μετά από τροχαίο δυστύχημα και μεταφέρθηκε στο
νεκροτομείο, για να ξεκινήσει η αυτοψία. Οι ιατροδικαστές με το που
έβαλαν το μαχαίρι στο θώρακα για να τον ανοίξουν ανησύχησαν γιατί ο νεκρός άρχισε να αιμορραγεί.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το ουρλιαχτό του από το «σφάξιμο» λίγο έλειψε να στοιχίσει την καρδιά του ενός από τους ιατροδικαστές.
«Ξύπνησα γιατί ο πόνος ήταν φοβερός» είπε αργότερα ο Καρνέχο στην εφημερίδα Ελ Ουνιβερσάλ.
Το
σοκ συνεχίστηκε καθώς η τεθλιμμένη σύζυγος του είχε ειδοποιηθεί ότι ο
άντρας της ήταν νεκρός και όταν έφτασε στο νεκροτομείο για να αναγνώριση τον είδε να καπνίζει στο διάδρομο!
 
 
http://tsekouratoi.blogspot.com

Η Χειραγώγηση του Πληθυσμού : Υποσυνείδητα Μηνύματα (video)

Posted: 08 Nov 2011 02:00 PM PST

Η τεχνολογία των Υποσυνειδήτων Μηνυμάτων χρησιμοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες με σκοπό το κέρδος σε βάρος των ανθρώπων, προβάλλοντας διάφορα προϊόντα, προωθώντας τον καταναλωτισμό κ.λπ


Αποτελεί ένα σημαντικό όπλο της Εξουσίας για την χειραγώγηση της Μάζας.

 



Πηγές:
ΑΔΙΣΠΟ-ΓΕΕΘΑ (ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ , ΚΛΑΔΟΣ ΨΕΠ)
Wikipedia
Programming the Nation Trailer - YouTube
Subliminal Messages Movies / McDonalts -Youtube
anti.ntp
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Μάνα με 20 παιδιά!!!! [ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ]

Posted: 08 Nov 2011 01:56 PM PST



20paidia_179029934 Το 20ο της παιδί θα φέρει στον κόσμο τον προσεχή Απρίλιο μία Αμερικανίδα.
Πρόκειται για τη Μισέλ Ντούγκαρ, 45 ετών, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι παντρεμένη με τον συνομήλικο της Τζιμ Μπομπ. Αθλείται πέντε από τις επτά μέρες της βδομάδας και επιμένει στην υγιεινή διατροφή.


Κατά μέσον όρο, τα 23 τελευταία έτη έγγαμου βίου, γεννιέται ένα παιδί κάθε...18 μήνες περίπου.
«Μας ικανοποίησε αυτή η απρόσμενη εγκυμοσύνη. Έλεγα ότι ο Θεός δεν θα με ξανακάνει μάνα, αλλά δεν έγινε, τελικά, έτσι...αισθανόμαστε, ο σύζυγός μου κι εγώ, υπόχρεοι. Πάντοτε υπάρχει ο χώρος για ένα ακόμα παιδί», δήλωσε σήμερα στην εκπομπή Today show του τηλεοπτικού δικτύου NBC η Ντούγκαρ.
Η πολύτεκνη οικογένεια ζει σε μια πολύ φτωχή, συγκριτικά, αμερικανική πολιτεία, το Αρκανσο. Έχει δέκα αγόρια και εννέα κορίτσια.
Το μεγαλύτερο από τα παιδιά τους είναι σήμερα 23 ετών, ενώ το μικρότερο μόλις 23 μηνών. Ήδη, το ζευγάρι έχει αποκτήσει και δύο εγγόνια.



http://www.madata.gr
http://georgelaios.blogspot.com

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Παράξενο ζώο ξεβράστηκε απο λίμνη! [φωτο]

Posted: 08 Nov 2011 01:51 PM PST


Ψαράδες σε μια λίμνη στον Καναδά ψάχνουν μανιωδώς να βρούνε το υπόλοιπο σώμα από ένα περίεργο ζώο το οποίο ανακαλύφθηκε.
Έχει περάσει αρκετός καιρός στο Kitchenuhmaykoosib,στο βόρειο Οντάριο και οι έρευνες μέχρι στιγμής είναι άκαρπες διότι δεν έχουν καταφέρει να το βρούνε.
Το παράξενο ζώο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον, μετά την κυκλοφορία μιας σειράς φωτογραφιών από τις δυο νοσοκόμες που το βρήκαν.
Δείτε τις φωτογραφίες…

 
 
 
 
http://ta-gegonota.blogspot.comγή
ΠΗΓΗ: eglimatikotita.gr

VIDEΟ: Αποκαλύψεις - σοκ του Zuckerberg για Google, Υahoo και Microsoft!

Posted: 08 Nov 2011 01:04 PM PST

«Δεν κλέβουμε εμείς τα δεδομένα σας, οι Google, Υahoo και Microsoft το κάνουν».

Αυτή είναι η απάντηση του CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, στις εκατοντάδες κατηγορίες που έχουν δει τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τα προβλήματα ασφαλείας που υπάρχουν στο κοινωνικό δίκτυο.

Μιλώντας στον Charlie Rose ο ιδρυτής του Facebook δήλωσε ενήμερος για όσα έχουν ακουστεί και ανέφερε ότι το κοινωνικό του δίκτυο είναι μακράν πολύ πιο ασφαλές με το θέμα των προσωπικών δεδομένων, σε σχέση με άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς που δεν διευκρινίζουν τι στοιχεία των χρηστών συλλέγουν και πως τα χρησιμοποιούν.

"Αν δεις τις εταιρείες, την Google, την Yahoo ή τη Microsoft έχουν επίσης έναν μεγάλο όγκο πληροφοριών των χρηστών. Μόνο που αυτοί συλλέγουν τα στοιχεία αυτά πίσω από την πλάτη σου.

«Όταν εσύ σερφάρεις εκείνοι μέσω των cookies συλλέγουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων για το ποιος είσαι, τι κάνεις, τι σου αρέσει κλπ. Μόνο που εσύ δεν το ξέρεις.

Ο Zuckerberg επίσης σημείωσε ότι το Facebook συλλέγει μόνο πληροφορίες που ο χρήστης επιλέγει την ώρα που η Google ή άλλες εταιρείες μυστικά συλλέγουν στοιχεία με... άγνωστο προορισμό!

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης:

http://www.mediagate.gr

http://id-ont.blogspot.com

Πως μπηκαν εκει;;;;;!!!!!!

Posted: 08 Nov 2011 12:19 PM PST



δειτε μεχρι το τελος....εχει ενδιαφερον η ...μαλ....




Εδω βαλαμε εμεις  το χερακι μας....!!!

Ας προσεχαμε....

Ιπτάμενοι ρινόκεροι. Το είδαμε κι αυτό!

Posted: 08 Nov 2011 12:13 PM PST

Οι ιπτάμενοι ρινόκεροι
Πιστεύετε ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι επεξεργασμένες; Κάνετε λάθος!
Οι ιπτάμενοι ρινόκεροι
Οι μαύροι ρινόκεροι της Αφρικής είναι ένα ιδιαίτερα απειλούμενο είδος. Η λαθροθηρία για τα πολύτιμα κέρατα τους είναι εκτός ελέγχου σήμερα. Στη Νότια Αφρική και μόνο 341 ρινόκεροι σκοτώθηκαν το 2011, και 333 σε όλο το 2010.
Οι ιπτάμενοι ρινόκεροι
Η ομάδα WWF βοήθησε την κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής για την προστασία τους με τη μεταφορά τους από το Ανατολικό Ακρωτήριο στην βόρεια επαρχία Limpopo, 1000 μίλια μακριά. Το παράξενο της ιστορίας είναι ότι η μεταφορά τους έγινε μέσο ..αέρα!
Οι ιπτάμενοι ρινόκεροι
Η WWF χρησιμοποίησε ελικόπτερα και κατάφερε να μεταφέρει τους ρινόκερους ανάποδα με δεμένα μάτια και έχοντας τους σε καταστολή.
Οι ιπτάμενοι ρινόκεροι
Αν και το όλο εγχείρημα ακούγεται δυσάρεστο για τους ρινόκερους οι εμπειρογνώμονες διαβεβαιώσαν ότι αυτό είναι πιο ανώδυνο από άλλα μέσα μεταφοράς.
Οι ιπτάμενοι ρινόκεροι
Η επιχείρηση περιλάμβανε και τα αρσενικά που είχαν σχεδόν 4 μέτρα μήκος, και ζυύγιζαν έως και 2.000 κιλά.

Οι ιπτάμενοι ρινόκεροι

Οι ιπτάμενοι ρινόκεροι

Οι ιπτάμενοι ρινόκεροι

Οι ιπτάμενοι ρινόκεροι

Οι ιπτάμενοι ρινόκεροι

Οι ιπτάμενοι ρινόκεροι

Οι ιπτάμενοι ρινόκεροι

Πηγή: dinfo
http://www.pinnokio.gr

Chemtrails σε Timelapse (βίντεο)

Posted: 08 Nov 2011 12:01 PM PST

Δείτε το βίντεο!






http://anti-ntp.blogspot.com

Air show 2011 Τανάγρα (Δείτε το βίντεο)

Posted: 08 Nov 2011 11:12 AM PST

Αεροπορική επίδειξη δύο ελικοπτέρων AH-64A Apache της Αεροπορίας Στρατού.


Αεροπορική επίδειξη μεμονωμένου ελικοπτέρου S-70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού.

Αεροπορική επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους T-6Α Texan II της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Ρίψη αλεξιπτωτιστών από αεροσκάφος C-130 Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών.

Επίδειξη αποστολής Έρευνας και Διάσωσης Μάχης-Combat Search & Rescue (CSAR) με τη συμμετοχή ανδρών της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, δύο αεροσκαφών F-16 Blk 52+ ADV της 335 Μοίρας και δύο ελικοπτέρων AS-332 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης.

Επίδειξη επιχείρησης Αεροδιακομιδής ασθενούς-Medical Evacuation (MEDEVAC) από ελικόπτερο AS-332 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης.

Αεροπορική επίδειξη της Ομάδας «Ζευς» μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Blk 52+ της ΠΑ.

Επίδειξη επιχείρησης Αεροπυρόσβεσης από δύο αεροσκάφη CL-415 της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης.

Χαμηλή διέλευση μικτού σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ αποτελούμενος από F-16 Blk 52+, F-4E Phantom II PI 2000, Mirage 2000-5, A-7H Corsair και RF-4E Phantom II.
 


http://periergaa.blogspot.com

36 υπέροχα τοπία που κόβουν την ανάσα

Posted: 08 Nov 2011 10:10 AM PST

Απίστευτες φωτογραφίες που μας υπενθυμίζουν πόσο υπέροχος είναι ο πλανήτης μας.



Υπέροχα τοπία (1)
Υπέροχα τοπία (2)
Υπέροχα τοπία (3)
Υπέροχα τοπία (4)
Υπέροχα τοπία (5)
Υπέροχα τοπία (6)
Υπέροχα τοπία (7)
Υπέροχα τοπία (8)
Υπέροχα τοπία (9)
Υπέροχα τοπία (10)
Υπέροχα τοπία (11)
Υπέροχα τοπία (12)
Υπέροχα τοπία (13)
Υπέροχα τοπία (14)
Υπέροχα τοπία (15)
Υπέροχα τοπία (16)
Υπέροχα τοπία (17)
Υπέροχα τοπία (18)
Υπέροχα τοπία (19)
Υπέροχα τοπία (20)
Υπέροχα τοπία (22)
Υπέροχα τοπία (23)
Υπέροχα τοπία (24)
Υπέροχα τοπία (25)
Υπέροχα τοπία (26)
Υπέροχα τοπία (28)
Υπέροχα τοπία (29)
Υπέροχα τοπία (30)
Υπέροχα τοπία (31)
Υπέροχα τοπία (32)
Υπέροχα τοπία (33)
Υπέροχα τοπία (34)
Υπέροχα τοπία (35)
Υπέροχα τοπία (36)
Υπέροχα τοπία (21)


http://www.otherside.gr

http://fotisbazakas.blogspot.com

“Δεν έχουμε επαφές με εξωγήινους” ... Ναι, καλά

Posted: 08 Nov 2011 06:39 AM PST

Τα πράγματα είναι σοβαρά. Βγαίνει από το... πουθενά ο Λευκός Οίκος και επισήμως μας πληροφορεί ότι μπορεί να υπάρχει κάτι εκεί... έξω, αλλά δεν ξέρει που και με τι μοιάζει.




Ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή. Στην επίσημη ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης από σύμβουλο του Ομπάμα "βγαίνει" σε απάντηση σχετικών ερωτημάτων η παρακάτω ανακοίνωση:
"Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη ζωής εκτός του πλανήτη μας, ούτε έχει στη διάθεσή της πληροφορίες για επαφές εξωγήινων με ανθρώπους. Δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφορία για συμβάντα τα οποία να έχουν αποκρυβεί από τους ανθρώπους".
Ο σύμβουλος όμως εξηγεί ότι και η Nasa και γενικότερα οι επιστήμονες δεν αποκλείουν την ύπαρξη εξωγήινων...
"Πολλοί επιστήμονες, ανάμεσά τους και μαθηματικοί, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες, ανάμεσα στα δισεκατομμύρια των αστεριών του σύμπαντος, να υπάρχει ένας πλανήτης διαφορετικός από το δικό μας στον οποίο να φιλοξενείται ένα είδος ζωής. Πολλοί από τους επιστήμονες αυτούς επισημαίνουν την ίδια στιγμή ότι οι πιθανότητες να έλθουμε σε επαφή με κάποιον από τους πλανήτες αυτούς είναι εξαιρετικά μικρές δεδομένων των αποστάσεων. Ολα αυτά είναι καθαρές εικασίες. Το μόνο τεκμηριωμένο στοιχείο είναι το ότι δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή απόδειξη στη Γη για την ύπαρξη εξωγήινων".
Από τη στιγμή λοιπόν που βγήκε αυτή η ανακοίνωση, που λέει μάλλον τα αυτονόητα, άρχισαν τα... όργανα.
Είναι τουλάχιστον ασυνήθιστο να βγαίνει στην επίσημη ιστοσελίδα σύμβουλος του προέδρου και να ασχολείται με το θέμα και έτσι ουσιαστικά άρχισε ήδη η ανακοίνωση να διαβάζεται ανάποδα.
Δηλαδή για να διαψεύδει η κυβέρνηση σημαίνει πως κάτι έχει γίνει και άρα υπάρχουν οι εξωγήινοι κλπ
Κοινώς : ναι, καλά !


http://topeiraxtiri.blogspot.com

Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μυστικό της “ελληνικής κρίσης”

Posted: 08 Nov 2011 06:28 AM PST


Παρά το γεγονός πως στην Ελλάδα επικρατεί ακόμη πολιτικό χάος η κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούν τα πράγματα όσον αφορά στο οικονομικό μέλλον της χώρας φαίνεται πως έχει καθοριστεί: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα στηρίξουν την υπογραφή της νέας συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου 'ως έχει', ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση και η έξοδος της χώρας από το ευρώ, καθώς τα ταμειακά της διαθέσιμα τελειώνουν περί τα μέσα Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης ARD, ωστόσο, το οποίο προβλήθηκε στις 27 Οκτωβρίου αλλά και σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal το οποίο δημοσιεύτηκε το πρωί της 4ης Νοεμβρίου, προκειμένου οι τράπεζες να αποδεχτούν το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν κατά 50%, η Ελλάδα συμφώνησε στη μετατροπή του δικαίου που διέπει τα ομόλογα αυτά από το ελληνικό στο αγγλικό.

Με βάση την ισχύουσα μέχρι στιγμής νομοθεσία και όσο το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων παραμένει το ελληνικό, αν η Ελλάδα δεν αποφύγει την πτώχευση μπορεί να αποπληρώσει το χρέος που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών και όχι θεσμικών δανειστών (ΔΝΤ – ΕΕ) σε δραχμές, χωρίς να έχει καμία νομική κύρωση. Οι δανειστές σε αυτήν την περίπτωση υποχρεούνται να αποδεχτούν την αποπληρωμή στο ελληνικό νόμισμα. Έτσι η Ελλάδα μπορεί πολύ απλά να τυπώσει τόσες δραχμές όσο είναι το χρέος της στους ιδιώτες και να το ξεπληρώσει.

Αντίθετα, αν το δίκαιο αλλάξει στο αγγλικό όπως προβλέπεται στη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου με βάση τα δύο προαναφερθέντα ρεπορτάζ, σε περίπτωση πτώχευσης η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της σε ευρώ, παρά το γεγονός ότι η ισοτιμία δραχμής – ευρώ θα κυλήσει πιθανόν κάτω από το 700/1. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει την οριστική παράδοση της χώρας στους δανειστές της, οι οποίοι θα μπορούν να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν νομικά στην Ελλάδα είτε την αποπληρωμή του χρέους στο ακέραιο μέσω της επιβολής επαχθών φόρων στους πολίτες είτε την κατάσχεση δημόσιας περιουσίας είτε και τα δύο ταυτόχρονα.

Η ιστορία με το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων είναι, ίσως, το μεγαλύτερο μυστικό της ελληνικής κρίσης. Μελέτη των νομικών τμημάτων των πανεπιστημίων της Νέας Υόρκης, του Σικάγου και του Duke που καταρτίστηκε το Φεβρουάριο του 2011 αναφέρει σχετικά τα εξής: "Αν επρόκειτο για μία σειρά πτωχεύσεων κρατών της Λατινικής Αμερικής, όπως για παράδειγμα της Αργεντινής, τότε το χρέος θα ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ξένο νόμισμα και διεπόμενο από ξένο δίκαιο, κατά κανόνα της Νέας Υόρκης ή Αγγλικό. Αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας η συντριπτική πλειοψηφία των ομολόγων διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και έτσι η Ελλάδα είχε ένα πραγματικό πλεονέκτημα καθώς μπορούσε να αλλάξει το δίκαιο με αποτέλεσμα να τροποποιηθούν οι όροι των συμβολαίων των ομολόγων και έτσι να προωθήσει τις όποιες αλλαγές την εξυπηρετούσαν."

Σήμερα περίπου 220 με 280 δις ευρώ ελληνικού χρέους διέπονται από το ελληνικό δίκαιο (αναλόγως του δικαίου που διέπει τα ομόλογα που αγόρασε η ΕΚΤ). Όπως και να έχει το ύψος του διεπόμενου από ελληνικό δίκαιο χρέους είναι εξαιρετικά μεγάλο.
Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει το δίκαιο έτσι ώστε αν το 51% των κατόχων χρέους συμφωνεί να είναι υποχρεωτική για όλους μία αναδιάρθρωση κατά 50%, 60%, 70% ή και περισσότερο (όσο λιγότερο τόσο πιο πιθανή η αναδιάρθρωση να αντέξει νομικά σε οποιαδήποτε δικαστική αμφισβήτηση της). Αφήνοντας εκτός τα ομόλογα και το χρέος που κατέχονται από θεσμικούς δανειστές και τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αποπληρωθούν σε ευρώ, απομένουν περίπου 220 δις ευρώ.
Από αυτά, ωστόσο, περισσότερα από 100 δις κατέχονται από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες και φορείς που σημαίνει πως η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει μόνη της σε συμφωνία για αναδιάρθρωση με το 51% των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων, δηλαδή σε ένα PSI, απλά και μόνο με τη συμμετοχή ελληνικών και κυπριακών τραπεζών και φορέων. Το PSI αυτό θα είναι υποχρεωτικό για όλες τις τράπεζες και το κέρδος για την Ελλάδα θα είναι ανάλογο του μεγέθους της αναδιάρθρωσης. Αν αυτό είχε συμβεί εξ αρχής, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει το χρέος της κατά 147 δις ευρώ στις αρχές του 2010, μειώνοντας το χρέος της ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 72% μέσα σε λίγους μήνες.


Αν αυτό γίνει σήμερα τότε το ελληνικό χρέος θα μειωθεί από 110 μέχρι 154 δις ευρώ ανάλογα με το ποσοστό κουρέματος που θα επιλεγεί, δηλαδή από 50% μέχρι 70%. Στο σενάριο της μείωσης κατά 70% το ελληνικό χρέος θα μειωθεί στο 87% του ΑΕΠ άμεσα.
Όλα τα παραπάνω που αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα αποτελούν ένα μικρό τμήμα του μεγαλύτερου, ίσως, μυστικού της ευρωπαϊκής κρίσης.
Αυτό, γιατί με βάση την έκθεση των τριών πανεπιστημίων που προανέφερα, το ίδιο νομικό πλεονέκτημα με αυτό της Ελλάδας έχουν, σε διαφορετικό βαθμό και η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Οι λεγόμενες δηλαδή PIGS, υποτιμητικά από τις αγορές (γουρούνια από τα αρχικά Portugal, Ireland, Greece, Spain), κρατούν στα χέρια τους από το ξέσπασμα της κρίσης το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και όχι μόνο καθώς μπορούν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους αυτόνομα προκαλώντας τεράστιες ζημιές στους κατόχους χρέους ενώ μία τέτοια κίνηση τους θα ενεργοποιήσει την πληρωμή των ασφαλίστρων των ομολόγων τους τινάζοντας στον αέρα τράπεζες όπως οι Goldman Sachs, JP Morgan κλπ αλλά και θα προκαλέσει, πιθανόν, την κατάρρευση της ευρωζώνης, τουλάχιστον όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.


Ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας που υπάρχει τόσο μεγάλη κατοχή ελληνικού χρέους από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες και φορείς, η προώθηση ενός PSI γρήγορα είναι ιδιαίτερα εύκολη νομικά.
Αλλά ας υποθέσουμε πως η Ελλάδα δε θέλει να κινηθεί εκτός συστήματος ούτε να εκμεταλλευτεί το τεράστιο πλεονέκτημα που έχει στα χέρια της. Ας θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι προκειμένου να μην απειληθεί το διεθνές και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και το κυριότερο το ευρώ η Ελλάδα θα συνεχίζει να προσπαθεί να υπομείνει όσες θυσίες της ζητηθούν προκειμένου να εξασφαλίσει το κοινό καλό και να μην επιδιώξει μία γρήγορη, σχετικά, διέξοδο από τη δραματική θέση στην οποία έχει βρεθεί. Γιατί θα πρέπει, επιπλέον, να απολέσει το δικαίωμα να σκεφτεί και το δικό της συμφέρον αν για τον οποιοδήποτε λόγο αποδειχτεί πως οι εταίροι της είτε έκαναν λάθος στο πρόγραμμα που της επέβαλλαν και έτσι τελικά οδηγηθεί στην πτώχευση είτε τελικά αφού οι ίδιοι έχουν εξασφαλιστεί την εγκαταλείψουν στη μοίρα της;
Για ποιο λόγο η Ελλάδα αποδέχτηκε στη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου να παραδώσει το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό της χαρτί για το μέλλον της και αυτό, ίσως, που ανάγκασε τους Ευρωπαίους να τη 'στηρίξουν' μέχρι στιγμής; Και γιατί οι υπόλοιπες χώρες δεν έχουν δεχτεί παρόμοια συμφωνία και συνεχίζουν να έχουν αυτό το πλεονέκτημα στα χέρια τους;


Μόλις πριν λίγες ημέρες ο γνωστός οικονομολόγος Ρουμπινί παρέδωσε στην οικία του ένα μίνι σεμινάριο σε πελάτες του όπου μίλησε για τρία θέματα, με το ένα από αυτά να είναι η κρίση στην Ευρωζώνη (το θέμα δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα από το XrimaNews.gr).





Στην παρουσίαση του είπε πως το σχέδιο του ΔΝΤ και της Γερμανίας για την Ελλάδα είναι να στηριχθεί για τόσο χρονικό διάστημα όσο να είναι έτοιμος ένας μηχανισμός διάσωσης της Ιταλίας και της Ισπανίας και μέχρι τότε, όταν πια θα είναι προφανές πως τα μέτρα λιτότητας δεν πετυχαίνουν, η Ελλάδα να αφεθεί να πτωχεύσει. Ο Ρουμπινί προσδιόρισε τη χρονική στιγμή σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα. Υποστήριξε πως η ελπίδα του ΔΝΤ και της Γερμανίας είναι πως μέχρι την πτώχευση της Ελλάδας, η Ιταλία και η Ισπανία θα αντέξουν και δε θα καταρρεύσουν υπό το βάρος των δικών τους προβλημάτων.


Ας ξεκινήσουμε από το δεδομένο πως δε δεχόμαστε την παραπάνω άποψη του Ρουμπινί ως σωστή αλλά αποδεχόμαστε την πιθανότητα να μην είναι λάθος. Λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη μας πως μέχρι σήμερα η Τρόικα απέτυχε δραματικά σε όλες τις προβλέψεις της για την Ελλάδα ενώ καμία από τις προβλέψεις της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας δεν έχει επιβεβαιωθεί γεννιέται το ερώτημα τί θα συμβεί αν Τρόικα και κυβέρνηση κάνουν και τώρα λάθος και η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου δε σώσει τελικά την Ελλάδα και δεν αποτρέψει την πτώχευση της.

Για τη προστασία της Ελλάδας, δεν είναι σωστότερο αν προχωρήσουμε σε αυτήν, αφού αυτό κρίνεται ως αναπόφευκτο από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να κρατήσουμε τουλάχιστον ακέραιο αυτό το εξαιρετικής σημασίας για την επιβίωση της χώρας νομικό μας πλεονέκτημα;

Το καλοκαίρι του 2010 στο άρθρο 'Το κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας΄ (περιλαμβάνεται στο βιβλίο "Υπόθεση Ελληνική Κρίση – Περίεργες Συμπτώσεις" Εκδόσεις Λιβάνη) παρέθεσα μεταφρασμένο ένα σημαντικό τμήμα της μελέτης του πανεπιστημίου Duke σχετικά με το ελληνικό χρέος και το πώς αυτό μπορεί να αναδιαρθρωθεί από την Ελλάδα αλλά και τη μετάφραση ενός τμήματος μελέτης του πανεπιστημίου Harvard για το πώς πρέπει να γίνει με τον πιο ανώδυνο δυνατό τρόπο μία αναδιάρθρωση χρέους.
Στον απόηχο της συνάντησης των ηγετών της ΕΕ στις 27 Οκτωβρίου και μόλις η γερμανική τηλεόραση δημοσίευσε την πληροφορία πως η Μέρκελ έπεισε τις τράπεζες να αποδεχτούν το κούρεμα με αντάλλαγμα τη μετατροπή του δικαίου των ελληνικών ομολόγων από ελληνικό σε αγγλικό, δημοσίευσα το άρθρο με τίτλο "Ελληνικό το δώρο της Μέρκελ στις τράπεζες για το κούρεμα" όπου παρέθεσα τα στοιχεία όπως αναφέρονται στη μελέτη των τριών πανεπιστημίων που προανέφερα.


Σήμερα, γράφω αυτό το κείμενο αφού πρώτα προώθησα τις μελέτες και το άρθρο της WSJ που αναφέρονται σε αυτό σε Έλληνες δημοσιογράφους, ζητώντας την παρέμβαση τους ώστε το θέμα να φτάσει ως ερώτημα στην Ελληνική Βουλή. Έγινε, πράγματι, συμφωνία μετατροπής του δικαίου που διέπει τα ελληνικά ομόλογα από ελληνικό σε αγγλικό, όπως ανέφερε το γερμανικό κανάλι ARD στις 27 Οκτωβρίου και όπως αναφέρει δημοσίευμα της WSJ σήμερα, 04 Νοεμβρίου και αν ναι γιατί;
Ελπίζω και τα δύο παραπάνω ρεπορτάζ να είναι ανακριβή ή λανθασμένα αλλά φοβάμαι για το τί σημαίνει για τη χώρα αν ισχύει το αντίθετο.


Πάνος Παναγιώτου


Επικεφαλής χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής
XrimaNews.gr, GSTA Ltd, WTAEC Ltd



http://infognomonpolitics.blogspot.com
http://vickytoxotis.blogspot.com

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Του έσπασε το πόδι στα δύο!

Posted: 08 Nov 2011 04:58 AM PST

 
Άσχημο παιχνίδι επεφύλασσε η μοίρα.. . στον Μαρσέλο Σαρμιέντο. Ο πρώην παίκτης της Λάρισας και του Ατρόμητου θα…. αναγκαστεί να μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού στον αγώνα Ουνιόν Σάντα Φε – Νιούελς Ολντ Μπόις (2-1) υπέστη κάταγμα κνήμης και περόνης στο δεξί πόδι.
«Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε για το παιχνίδι ύστερα από μια τέτοια απώλεια. Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη στον Μαρσέλο και φυσικά δεν μπορούμε να χαρούμε τη νίκη μας» είπε ο προπονητής της Σάντα Φε, Φρανκ Κουντέλκα.



http://to-potistiri.blogspot.com

Ακρωτηρίασε το πόδι της και... αυτό μεγάλωσε ξανά

Posted: 08 Nov 2011 04:52 AM PST

Το ένα της άκρο ζύγιζε 32 κιλά!
Η Mandy Sellars από το Accrington του Lancashire πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, εξαιτίας της οποίας το σώμα της είναι «μικρών διαστάσεων» αλλά τα πόδια της εντελώς δυσανάλογα τόσο σε όγκο όσο και...


σε βάρος σε σχέση με αυτό! 
Η 36χρονη πριν από 22 μήνες είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για τον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού της… το οποίο ζύγιζε 32 κιλά (!), καθώς οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι είχε μολυνθεί και κινδύνευε να πάθει σηψαιμία.



Όμως Mandy παρατήρησε ότι το ακρωτηριασμένο άκρο της άρχισε να… «φουσκώνει» και πάλι!
«Ήλπιζα ότι ο ακρωτηριασμός θα σταθεροποιούσε την κατάσταση αλλά νομίζω ότι βαθιά μέσα μου ήξερα ότι θα άρχιζε να μεγαλώνει και πάλι. Σχετικά γρήγορα άρχισε να μεγαλώνει και πάλι περιφερειακά και όσο περνούσε ο καιρός μου ήταν όλο και πιο δύσκολο να μπορέσω να φορέσω το προσθετικό μου πόδι μέχρι που από το βάρος έσπασε και αυτό.

Τώρα το πόδι της ζυγίζει 19 κιλά και έχει διάμετρο ενός μέτρου!
Η 36χρονη γυναίκα ελπίζει να βρεθεί θεραπεία για την ασθένειά της, η οποία είναι σαν το σύνδρομο Proteus, την ασθένεια από την οποία έπασχε ο «άνθρωπος-ελέφαντας» Joseph Merrick.
Το βάρος της Mandy είναι 100 κιλά και είναι μία από τους 120 ανθρώπους παγκοσμίως που πάσχουν από την ίδια ασθένεια.



Μιλώντας πριν από μερικά χρόνια σε τηλεοπτική εκπομπή για την περιπέτεια με την υγεία της η Mandy είχε πει: «Οι ενήλικες μπορούν να γίνουν πολύ σκληροί. Μια φορά σε ένα εστιατόριο ένας φώναξε δυνατά "κοιτάξτε αυτά τα πόδια". Δε με πειράζει να με κοιτάνε περίεργα τα μικρά παιδιά, αλλά οι ενήλικες θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί».
Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει προσπαθεί να διατηρεί θετική στάση απέναντι στη ζωή. «Δε θα το αφήσω να με "νικήσει". Είμαι αποφασισμένη να προσπαθήσω να κινούμαι όσο περισσότερο μπορώ για να διατηρήσω την ανεξαρτησία μου. Υπάρχουν άνθρωποι σε χειρότερη κατάσταση από τη δική μου».




http://to-potistiri.blogspot.com

Σοκ: είναι μόλις 6 μηνών και ζυγίζει 20 κιλά (pics)

Posted: 08 Nov 2011 04:44 AM PST

Η μητέρα του λέει πως από τότε άρχισε να παίρνει βάρος απότομα, γιατί ο ίδιος ζητούσε να φάει συνεχώς
. Μπορεί στις φωτογραφίες οικογένεια να φαίνεται ευτυχισμένη, άλλα πρέπει να κάνουν κάτι για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του παιδιού τους, πριν να είναι αργά..

Είναι από το Ιράν, και στην τρυφερή ηλικία των έξι μηνών, ζυγίζει ήδη πάνω από 20 κιλά. Όταν γεννήθηκε ζύγιζε 3 κιλά, ένα βάρος σχετικά φυσιολογικό για ένα νεογέννητο.











 
 
 
 
kamikazi.gr
http://to-potistiri.blogspot.com

Η κοσμοθεωρία σπουδαίων ανθρώπων μέσα από ένα απλό γεγονός

Posted: 08 Nov 2011 04:35 AM PST

Φιλοσοφία..


ΓΕΓΟΝΟΣ: Ένα κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο.



ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί διέσχισε το δρόμο;




ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:





ΠΛΑΤΩΝ: Για το καλό του. Στην άλλη πλευρά του δρόμου βρίσκεται η αλήθεια.



ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Είναι στη φύση του κοτόπουλου να διασχίζει τους δρόμους.



ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ: Κι όμως τον διέσχισε.



ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ: Ο σκοπός, να περάσει το κοτόπουλο το δρόμο, αγιάζει τα μέσα όποια κι αν είναι αυτά. ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ: Ήταν ιστορικά αναπόφευκτο.



ΔΑΡΒΙΝΟΣ: Τα κοτόπουλα στο πέρασμα των αιώνων επιλέχτηκαν από τη φύση με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σήμερα γενετικά ικανά να διασχίζουν δρόμους.



ΣΙΓΚΜΟΥΝΤ ΦΡΟΙΝΤ: Το γεγονός ότι ασχολείστε με το εάν το κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο αποδεικνύει ότι διακατέχεστε από σύνδρομα ανασφάλειας και ότι η σεξουαλικότητά σας είναι καταπιεσμένη.



ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ: Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου κάθε κοτόπουλο θα είναι ελεύθερο να διασχίζει το δρόμο χωρίς να δίνει λογαριασμό για την πράξη του.



ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ: Για να πάει εκεί όπου κανένα άλλο κοτόπουλο δεν έχει πάει πριν.



ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε το νέο Chicken Office 2010 που δεν διασχίζει μόνο το δρόμο, αλλά εκκολάπτει, αρχειοθετεί, σχεδιάζει και άλλα ενδιαφέροντα.



ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ Ν.Α.Σ.Α.: Στείλαμε πρώτα το κοτόπουλο για να μελετήσουμε τις συνθήκες διάβασης, πριν στείλουμε κάποιον άνθρωπο.





http://sourta.blogspot.com
http://tsekouratoi.blogspot.com

Ρωσική αποστολή επιχειρεί να φέρει τα πρώτα δείγματα από δορυφόρο του Άρη

Posted: 08 Nov 2011 04:29 AM PST

Έπειτα από ένα αναγκαστικό διάλειμμα 15 ετών, η Ρωσία επιστρέφει στις διαπλανητικές αποστολές
. Το σκάφος Fobos-Grunt («Φόβος-Έδαφος») αναχωρεί το βράδυ της... Τρίτης για να φέρει τα πρώτα δείγματα από τον Φόβο, έναν από τους δύο μικρούς δορυφόρους του Άρη.


H αποστολή προγραμματίζεται να φτάσει στη γειτονιά του Άρη τον Οκτώβριο του 2012 και να προσεδαφιστεί στο Φόβο λίγους μήνες αργότερα. Εκεί, θα αναπτύξει έναν μηχανικό βραχίονα που θα συλλέξει σκόνη και μικρά βότσαλα συνολικού βάρους 200 γραμμαρίων.

Η κάψουλα με τα δείγματα θα εκτιναχθεί από το σκάφος για να πάρει το δρόμο της επιστροφής, ενώ ένα φασματόμετρο μάζας και άλλα όργανα θα παραμείνουν για μετρήσεις στην επιφάνεια του μικρού δορυφόρου.

Αν όλα πάνε καλά, τα πρώτα δείγματα από δορυφόρο άλλου πλανήτη θα φτάσουν στα χέρια των επιστημόνων το 2014.

Ωστόσο ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos έχει κάθε λόγο να ανησυχεί, καθώς οι τρεις προηγούμενες αποστολές της στον Άρη κατέληξαν σε αποτυχία. Δύο σκάφη που αναχώρησαν για Φόβο το 1988 απέτυχαν να φτάσουν στον προορισμό τους, ενώ το σκάφος Mars 96 καταστράφηκε πριν καν βγει από τη γήινη ατμόσφαιρα το 1996.

Στο νέο εγχείρημα συμμετέχει και η Κίνα, η οποία ανέπτυξε το δορυφόρο Γινγκχούο-1, ο οποίος θα απελευθερωθεί από το Fobos-Grunt και θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη.

Η εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν προγραμματίζεται για τις 22:16 ώρα Κύπρου στις 8 Νοεμβρίου.

Αιχμάλωτος αστεροειδής

O Φόβος είναι ο μεγαλύτερος από τους δύο παράξενους δορυφόρους του Κόκκινου Πλανήτη -ο δεύτερος είναι ο Δείμος. Είναι ένα σώμα ακανόνιστου σχήματος, γεμάτο κρατήρες, με μέση ακτίνα μόλις 11,1 χιλιόμετρα.

Στην ελληνική μυθολογία, ο Φόβος ήταν γιος του Άρη. Στην αστρονομία, όμως, ο Φόβος πιστεύεται ότι είναι στην πραγματικότητα ένας μεγάλος αστεροειδής που συνελήφθη από το βαρυτικό πεδίο του πλανήτη πριν από περίπου 4 δισ. χρόνια.

Έκτοτε, ο διαστημικός βράχος καλύφθηκε σταδιακά από σκόνη και πέτρες που εκτινάχθηκαν από το έδαφος του Άρη έπειτα από κοσμικές προσκρούσεις (μετεωρίτες που προήλθαν από την επιφάνεια του Άρη έχουν βρεθεί ακόμα και στη Γη).

Αυτό σημαίνει ότι οι αναλύσεις στα δείγματα του Fobos-Grunt θα αποκάλυπταν στοιχεία όχι μόνο για τον ίδιο τον δορυφόρο αλλά και για τον μητρικό του πλανήτη.

Αν η αποστολή αποδειχθεί επιτυχής, θα είναι η πρώτη φορά από το 1976 που φτάνουν στη Γη μακροσκοπικά δείγματα από άλλο σώμα του Ηλιακού Συστήματος.

Τον προηγούμενο άθλο είχε φέρει εις πέρας η μη επανδρωμένη σοβιετική αποστολή Luna 24, η οποία έφερε στη Γη δείγματα από τη Σελήνη.

Μια σημαντική παράμετρος της αποστολής Fobos-Grunt είναι το χαμηλό κόστος, μόλις 163 εκατομμύρια δολάρια.

Συγκριτικά, μια αποστολή τριών σταδίων που είχε σχεδιάσει η NASA με τον ίδιο αντικειμενικό στόχο εκτιμάται ότι θα κόστιζε 8,5 δισ.


tromaktiko
http://tsekouratoi.blogspot.com

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές