Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Κολοκυθοκορφάδες

Posted: 04 Nov 2011 03:39 AM PDT

συστατικά
800 γρ. κολοκυθοκορφάδεs 300 γρ. πράσινα κολοκυθάκια 100 γρ. φρέσκα κρεμμύδια 200 γρ. τυρί φέτα 150 γρ. ρύzι
150 ml ελαιόλαδο
το χύμο ενός λεμονιού
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
οδηγίες

1. Καθαρίzουμε και πλένουμε τουs κολοκυθοκορφάδεs. Καθαρίzουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.
2. Σε μία κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο, σοτάρουμε ελαφρώs το κρεμμύδι και τα τριμμένα κολοκυθάκια έωs ότου μαραθούνε και προσθέτουμε το ρύzι ανακατεύονταs σε χαμηλή θερμοκρασία. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη φέτα τριμμένη και το αλάτι. Ανακατεύουμε για 5΄ και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. Γεμίzουμε ένα ένα τα κολοκυθολούλουδα και τα τοποθετούμε με τη σειρά σε μια πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγα υγρά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καλύπτουμε την επιφάνεια με μια λαδόκολλα και ένα πιάτο (για βάροs) και αφήνουμε την κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30΄ περίπου. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι & θυμάρι

Posted: 04 Nov 2011 03:37 AM PDT

συστατικά

500γρ linguine 250 γρ. ασπρομανίταρα 80ml βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό 1 σκελίδα σκόρδο Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού 1κ.τσαγιού φρέσκο θυμάρι 1 ½ κ.τσ. αλάτι Μαϊντανό ψιλοκομμένο Τριμμένη παρμεζάνα Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

οδηγίες

Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες. Βάλτε τα σε βαθειά πιατέλα, περιχύστε τα με το λάδι, προσθέστε το αλάτι, το σκόρδο λυωμένο, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι.

Βράστε τα linguine και κρατείστε λίγο νερό στο τέλος του βρασίματος σε ένα ποτήρι. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα αμέσως  στην πιατέλα με τα μανιτάρια.

Ανακατέψτε καλά  τα υλικά, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στο βράσιμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε.

Ταμπουλέ

Posted: 04 Nov 2011 03:34 AM PDT

συστατικά
30 γρ. πλιγούρι
600 γρ. ντομάτες
50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
3 ματσάκια μαϊντανό
70 γρ. δυόσμο
1/4 κτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κτ. γλυκού μπαχάρι
1/4 κτ. γλυκού πιπέρι
αλάτι
χυμός από 1 λεμόνι
150 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
οδηγίες

1. Ξεπλένουμε το πλιγούρι 2-3 φορές και το βάζουμε στο μπολ στο οποίο θα σερβίρουμε τη σαλάτα. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους. Περιχύνουμε με τις κομμένες ντομάτες και το χυμό τους το πλιγούρι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε πάνω από τις ντομάτες. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Ψιλοκόβουμε και το δυόσμο.
2. Προσθέτουμε τα μυρωδικά πάνω από τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε το μείγμα, χωρίς να το ανακατεύουμε, για περίπου 30΄, για να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει όλα τα ζουμιά. Καρυκεύουμε με την κανέλα, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το λεμόνι και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Τα 20 πιο υγιεινά σνακ...............

Posted: 04 Nov 2011 03:31 AM PDT

cracker-386.jpg
Ένα ΅ικρό γεύ΅α ΅εταξύ των κυρίως γευ΅άτων ΅πορεί να είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία και τη γρα΅΅ή σας, αρκεί να ξέρετε τι να επιλέξετε. Στο παρελθόν κάποιοι πίστευαν ότι τα ενδιά΅εσα γεύ΅ατα ΅πορεί να οδηγήσουν στην αύξηση βάρους. Πλέον ό΅ως συστήνεται να παίρνου΅ε εκτός από τα τρία βασικά γεύ΅ατα και δύο ενδιά΅εσα, συνήθως ΅ε τη ΅ορφή θρεπτικών σνακ, ενώ έρευνες αποδεικνύουν ότι όσοι τρώνε ΅ικρά και συχνά γεύ΅ατα ΅πορεί να είναι πιο αδύνατοι από αυτούς που τρώνε ΅όνο δύο φορές τη ΅έρα. Γι' αυτό κι ε΅είς σας προτείνου΅ε τα 20 πιο υγιεινά σνακ που θα κόψουν την πείνα σας χωρίς να σας φορτώσουν θερ΅ίδες και τύψεις. Γενικά να θυ΅άστε ότι οι καλύτερες επιλογές είναι οι εξής: η΅ητριακά και αρτοσκευάσ΅ατα ολικής άλεσης. Φρούτα και λαχανικά. Γαλακτοκο΅ικά ΅ε χα΅ηλά λιπαρά. Για ένα υγιεινό σνακ ΅πορείτε είτε να επιλέγετε ΅ε΅ονω΅ένες τροφές από τις παραπάνω ο΅άδες ή και να τις συνδυάζετε ΅εταξύ τους. 1. 1 φρούτο της αρεσκείας σας και 1 ποτήρι γάλα ΅ε χα΅ηλά λιπαρά. 2. 1 γιαούρτι ΅ε χα΅ηλά λιπαρά ΅ε 4 αποξηρα΅ένα φρούτα, π.χ. δα΅άσκηνα ή βερίκοκα. 3. 2 κράκερς ή κριτσίνια ολικής άλεσης ΅ε τυρί cottage. 4. 1 παξι΅άδι ολικής άλεσης ΅ε ντο΅άτα και τυρί ΅ε χα΅ηλά λιπαρά. 5. 2 φλιτζάνια ποπ κορν χωρίς βούτυρο. 6. ½ ΅ικρό παστέλι. 7. 1 ζελέ φρούτων. 8. 1 ΅πάρα δη΅ητριακών. 9. 1 φρυγανιά ολικής άλεσης ΅ε 1 κουταλάκι του γλυκού ΅αρ΅ελάδα. 10. 1 κουταλιά της σούπας γλυκό του κουταλιού ΅ε ½ γιαούρτι ΅ε χα΅ηλά λιπαρά. 11. 1 φλιτζάνι δη΅ητριακά ολικής άλεσης ΅ε η΅ι-αποβουτυρω΅ένο γάλα. 12. 1 πατάτα στο φούρνο ΅ε 1 κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέ΅α light. 13. 3 κουταλιές της σούπας ΅ούσλι ΅ε 1 γιαούρτι ΅ε χα΅ηλά λιπαρά. 14. 1 σάντουιτς ΅ε ΅αύρη ΅παγκέτα, 1 φέτα ζα΅πόν γαλοπούλα και 1 φύλλο ΅αρουλιού. 15. 1 ΅ικρό βραστό καλα΅πόκι. 16. 1 ρυζογκοφρέτα ΅ε 1 φέτα τυρί ΅ε χα΅ηλά λιπαρά. 17. 2 ΅πισκότα τύπου πτι-΅περ ολικής άλεσης. 18. 1 κριθαρένιο παξι΅άδι ΅ε 2 κουταλιές τυρί cottage και ½ ντο΅άτα. 19. ΅ερικά ΅παστουνάκια από καρότο, αγγούρι ή σέλινο ΅ε ½ φλιτζάνι τυρί cottage. 20. 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες ΅ε 1 χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς (π.χ. 6-7 α΅ύγδαλα).

Γλυκό με ανανά, γιαούρτι και σαντιγί

Posted: 03 Nov 2011 12:55 PM PDT

Εκτέλεση: 

Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη σαντιγί.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.

Ρίχνουμε μέσα σ' αυτό το μείγμα τον ανανά ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με το κουτάλι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Το στρώνουμε καλά.

Γαρνίρουμε με φέτες και κομμάτια ανανά και με αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Give it 1/5
Give it 2/5
Give it 3/5
Give it 4/5
Give it 5/5

Γλυκό με σοκολάτα και πορτοκάλι

Posted: 03 Nov 2011 12:52 PM PDT

Εκτέλεση: 

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν φουσκώσει, τη ρίχνουμε επάνω στη σοκολάτα. Μετά από ένα λεπτό ανακατεύουμε καλά να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, το λικέρ, το σιρόπι και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας πολύ καλά το γλυκό κουταλιού και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε μεμβράνη και αδειάζουμε το 1/3 της λυωμένης σοκολάτας. Τοποθετούμε από επάνω μία σειρά μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 5 λεπτά, για να σταθεροποιηθεί το μείγμα ελαφρά. Στη συνέχεια τη βγάζουμε από την κατάψυξη, ρίχνουμε επάνω στα μπισκότα τη μισή από την κρέμα σοκολάτας, τοποθετούμε επάνω το γλυκό κουταλιού και πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα. Ξαναβάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 5 λεπτά. Κατόπιν τη βγάζουμε και αδειάζουμε μέσα την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και τη σκεπάζουμε με 1 στρώση μπισκότα.

Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει καλά για 1 ½ ώρα στο ψυγείο.Το βγάζουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε, το βάζουμε σε πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε λεπτές φέτες. 

Στολίζουμε τις φέτες με βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα ή με φέτες από γλυκό πορτοκάλι.

Κέικ μήλου υγιεινό

Posted: 03 Nov 2011 03:56 AM PDT

Περιγραφή

Ένα κέικ με αγνά υλικά όπως μέλι, ελαιόλαδο, σταφίδες, γιαούρτι και μόνο ένα αυγό. Τέλειο για πρωινό και ιδανικό υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας!
Κέικ μήλου υγιεινό

Τι χρειαζόμαστε:

300 γρ. μήλα Granny Smith (καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια) 85 γρ. μέλι 75 γρ. ελαιόλαδο 1 αυγό 260 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 2 κ.γ. baking powder 2 κ.γ. κανέλα 330 γρ. γιαούρτι 100 γρ. σταφίδες (μουλιασμένες στο νερό, στραγγισμένες και αλευρωμένες)
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Διάφορα κέικ
Μέθοδος
Φούρνου
Διατροφή
Χορτοφαγική

Πως το κάνουμε:

    Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder. Χτυπάμε στο μίξερ το μέλι μαζί με το λάδι και προσθέτουμε το αυγό. Συνεχίζουμε προσθέτοντας εναλλάξ το αλεύρι με το γιαούρτι, τη κανέλα και τέλος τα μήλα και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε με σπάτουλα και ρίχνουμε το μείγμα σε στενόμακρη φόρμα την οποία έχουμε προηγουμένως λαδώσει και αλευρώσει και στην οποία έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στο πάτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 35-40 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

1. Αυτό το κέικ είναι λίγο άγλυκο γιατί δεν χρησιμοποιούμε καθόλου ζάχαρη. Για μένα το μέλι και οι σταφίδες, είναι υπεραρκετά. Αν εσείς το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε και λίγη καστανή ζάχαρη.

2. Τα μήλα τα καθαρίζω και τα κόβω σε κομμάτια ρίχνοντας τα κατευθείαν στο μείγμα. Έτσι δεν χρειάζεται να βάλω χυμό λεμονιού.

Μούσλι

Posted: 03 Nov 2011 03:55 AM PDT

Περιγραφή

Φτιάξτε το δικό σας, αγνό μούσλι δημητριακών με ΜΟΝΟ θρεπτικά συστατικά.

Τι χρειαζόμαστε:

2 κούπες νιφάδες βρώμης 1 κούπα νιφάδες σίκαλης 1 κούπα νιφάδες κριθαριού 1 κούπα πίτυρο βρώμης 1 κούπα διογκωμένες νιφάδες φαγόπυρου 2 κουταλιές σούπας ηλιόσπορο 1 κουταλιά σούπας λιναρόσπορο θρυμματισμένο 1 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνα ή μούρα ή σταφίδες
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Διάφορα γλυκά
Μέθοδος
Χωρίς μαγείρεμα
Διατροφή
Χορτοφαγική
Vegan
Δυσκολία
Και για αρχάριους
Εύκολο
Γρήγορο
Περιέχει
Βρώμη
Νηστίσιμα
Νηστίσιμα

Πως το κάνουμε:

    Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά. Αποθηκεύετε σε γυάλινο βάζο που κλείνει καλά. Το καταναλώνετε με ζεστό γάλα για πρωινό

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ποσότητες που δίνονται είναι ενδεικτικές. Μπορεί κανείς να παίξει μ' αυτές ανάλογα με τις ανάγκες του. Τα υλικά επίσης. Καλό είναι όμως η βάση να είναι η βρώμη. Το πίτυρο βρώμης δίνει πλούσια υφή.

Μπορείτε να βάλετε και θρυμματισμένη σοκολάτα, αν κι εγώ προτιμώ να την προσθέτω τελευταία στιγμή: Στην κούπα ή στο μπολ, βάζουμε μικρή ποσότητα μούσλι (λιγότερο από τη μέση γιατί φουσκώνει πάρα πολύ)από πάνω θρυμματίζουμε 25 γραμμάρια κουβερτούρα και συμπληρώνουμε με καυτό γάλα. Περιμένουμε λίγα λεπτάκια πριν το φάμε ώστε να διογκωθούν και να μαλακώσουν οι νιφάδες.

Μπλακ Φόρεστ

Posted: 03 Nov 2011 03:54 AM PDT

Περιγραφή

Κυριολεκτικά των 5 λεπτών!! Ένας πεντανόστιμος τρόπος να αξιοποιήσουμε το μπαγιάτικο κέικ!!

Τι χρειαζόμαστε:

600 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 200γρ σοκολάτα υγείας η κουβερτούρα 400γρ γλυκό βύσσινο με το σιρόπι του 6-8 φέτες μπαγιάτικο κέικ σοκολάτας λίγο κονιάκ (2 σφηνάκια) λίγο κακάο προαιρετικά για το πασπάλισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Τούρτες και κορμοί
Διατροφή
Χορτοφαγική
Περιέχει
Σοκολάτα
Φτιάχνει
6-8 άτομα

Πως το κάνουμε:

    Βγάζουμε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο (να χει κρυώσει καλά) και τη χτυπάμε σε μπωλ να γίνει σαντιγύ. Στο μεταξύ βάζουμε το μισό κέικ σε μία μεγάλη φόρμα ή 6 μικρά φορμάκια. Από πάνω ραντίζουμε με το κονιάκ και ρίχνουμε και λίγο σιρόπι απο το βύσσινο. Έπειτα ρίχνουμε και το μισό από το γλυκό και τη μισή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια. Όταν πήξει η σαντιγύ την βάζουμε πάνω στο κέικ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Εάν θέλουμε κάνουμε μόνο μια στρώση κεικ-βύσσινα-κρέμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Μπισκότα του έρωτα

Posted: 03 Nov 2011 03:52 AM PDT

Περιγραφή

Μυρωδάτα μπισκότα με κακάο και μπαχαρικά, αφράτα και με πλούσια γεύση.
Μπισκότα του έρωτα

Τι χρειαζόμαστε:

1/3 κούπας ελαιόλαδο 1 αβγό 1 κ.σ. καλό ξύδι ή κονιάκ 2 κ.σ. μέλι 3 κ.σ. ζάχαρη ξύσμα από ένα λεμόνι 1 βανίλια 1/5 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. σόδα 1/2 κ.γ. κανέλα 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο 1/2 κούπα κακάο 1 κούπα αλεύρι γεμάτη 1/2 κούπα βρώμη (αν δεν έχετε, βάλτε πάλι αλεύρι)
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μπισκότα
Εποχιακά
Για μπουφέ
Μέθοδος
Φούρνου
Διατροφή
Χορτοφαγική
Περιέχει
Σοκολάτα
Βρώμη
Αβγά
Φτιάχνει
12-15 μπισκότα

Πως το κάνουμε:

    Ανακατεύουμε τα υλικά προσθέτοντάς τα ένα ένα με τη σειρά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μπαλίτσες (μέγεθος κεφτεδάκι) πατημένες ελαφρά και τις τοποθετούμε στο ταψί μας. Η ζύμη κολλά ελαφρά στα χέρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 180 βαθμούς μόνο για 10 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί κανείς να προσθέσει σταφίδες ή κομματάκια σοκολάτας ή καρύδι. Πιστεύω ταιριάζει με όλα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές