Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


Εξετάζουν 1.000 παιδιά για φυματίωση στη Ρώμη

Posted: 19 Aug 2011 07:26 AM PDT

Έλεγχοι και τεστ για τον εντοπισμό του βακτηριδίου της φυματίωσης σε πάνω από χίλια παιδιά διενεργούνται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αγκοστίνο Τζεμέλλι» της Ρώμης, όπου μια...

νοσοκόμα που εργαζόταν στην παιδιατρική πτέρυγα παρουσίασε τα συμπτώματα της ασθένειας.

Μέχρι στιγμής, διαπιστώθηκε ότι ένα κοριτσάκι πέντε μηνών είναι θετικό μετά τη σχετική εξέταση και αποφασίσθηκε η άμεση εισαγωγή του στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Μπαμπίν Τζεσού». Για προληπτικούς λόγους, το νοσοκομείο Τζεμέλλι, αποφάσισε να συνεχίσει τους ελέγχους, ερχόμενο σε επαφή με όλους τους γονείς των παιδιών που γεννήθηκαν μέχρι τα μέσα Ιουλίου, όταν στην εν λόγω νοσοκόμα διαγνώσθηκε η ασθένεια. 


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Οι ελέφαντες... ξανάρχονται

Posted: 19 Aug 2011 07:09 AM PDT

Το μοντέλο που αναπαριστά τον Elephas antiquus θα είναι από τα βασικά εκθέματα της Παλαιοντολογικής Συλλογής Σιάτιστας.

Ένας τεράστιος ελέφαντας με ίσιους χαυλιόδοντες, που ζούσε πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα, επέστρεψε χθες στη Σιάτιστα Κοζάνης. Και έφερε μαζί του για...
παρέα μαμούθ, μαστόδοντες και άλλα, τεράστια σε διαστάσεις ζώα, που έχουν εξαφανιστεί. Τα συγκεκριμένα ζώα είναι φτιαγμένα από πηλό, προκαλούν όμως δέος όταν τα αντικρίσει κανείς, αφού διακρίνονται με λεπτομέρειες τα αυτιά, το δέρμα τους κ.ά., ενώ αποτελούν τμήμα της Ιστορικής Παλαιοντολογικής Συλλογής Σιάτιστας, που εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο της πόλης.
Μία ομάδα παλαιοντολόγων, υπό την επίβλεψη της αναπληρώτριας καθηγήτριας Γεωλογίας του ΑΠΘ Ευαγγελίας Τσουκαλά, ανέπτυξαν μία ενδιαφέρουσα και ελκυστική συλλογή με επιστημονικές αναπαραστάσεις, που βασίζονται στα απολιθωμένα λείψανα ζώων που βρέθηκαν στην περιοχή.
Στη Δυτική Μακεδονία, κατά το Πλειστόκαινο ή εποχή των παγετώνων, δηλαδή πριν από 200.000 χρόνια, κυριαρχούσε ο ελέφαντας αντίκουους (elephas antiquus), που ξεπερνούσε σε ύψος τα 3-4 μέτρα, είχε ίσιους χαυλιόδοντες και τριγυρνούσε αμέριμνος στις απέραντες στέπες, τρομάζοντας -ως το πιο δυνατό ζώο- τα άλλα προβοσκιδωτά. Ύστερα από χρόνια ερευνών οι παλαιοντολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αποτελούσε τον πρόδρομο του σημερινού ελέφαντα της Αφρικής.

Στα Αμπέλια Γρεβενών

Ένας ημιτελής σκελετός του βρέθηκε στα Αμπέλια Γρεβενών και αποτέλεσε τη βάση για την αναπαράσταση του μοντέλου του (στο 1/3 του φυσικού του μεγέθους) από τον Ολλανδό γλύπτη Ρεμί Μπέικερ, στο εργαστήριό του στο Ρότερνταμ.
Ο Μπέικερ, που βρίσκεται στη Σιάτιστα και θα δείξει στα παιδιά πώς φτιάχνει μαμούθ από πηλό, χρησιμοποίησε πάνω από 140 κιλά πηλό και χρειάστηκε περίπου 3 μήνες για να το ολοκληρώσει. Στη συνέχεια το μοντέλο καλύφθηκε από πολυεστέρα και βάφτηκε. Ταξίδεψε από την Ολλανδία στη Σιάτιστα και τοποθετήθηκε στην προθήκη του, ξαφνιάζοντας ευχάριστα όσους το αντικρίζουν.
Εκτός από τον ελέφαντα αντίκουους, στη συλλογή της Σιάτιστας υπάρχουν όλα τα προβοσκιδωτά: μαστόδοντες, μαμούθ, αλλά και στεγόδοντες. Τα μαμούθ έζησαν πριν από εκατομμύρια χρόνια και δεν άφησαν απογόνους. Το πιο παλιό είναι το μαμούθ του νότου που διαβιούσε πριν από 2 εκατομμύρια χρόνια, ακολούθησε το μαμούθ της στέπας πριν από 1 εκατομμύριο χρόνια και το τριχωτό μαμούθ πριν από 100.000 χρόνια, το οποίο εξαφανίστηκε πριν από 8.000 χρόνια. Το τελευταίο δεν πρέπει να πέρασε από την Ελλάδα, καθώς δεν υπήρχαν οι συνθήκες ψύχους στις οποίες αναπτυσσόταν.

1902, το πρώτο εύρημα

Η αρχή έγινε το 1902, όταν ο Ν. Διαμαντόπουλος βρήκε στις όχθες του Αλιάκμονα έναν απολιθωμένο χαυλιόδοντα. Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι της Συλλογής, η ίδρυση της οποίας θα γινόταν 4 χρόνια αργότερα από τον καθηγητή του Τραμπάντζειου, Αν. Δάνα. Τη δεκαετία του '40 οι Γερμανοί κατέστρεψαν τη συλλογή, πετώντας την από τα παράθυρα και χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να την ξαναστήσουν οι καθηγητές. Η επιστημονική επαναξιολόγηση, η προστασία και η προβολή της έγινε τα τελευταία χρόνια και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Θησέας».

Δ. Μακεδονία, Παράδεισος των... καρχαριών

Τα προβοσκιδωτά όργωναν τις εύφορες στέπες της Μακεδονίας, εκεί όπου χρόνια πριν υπήρχε μια απέραντη θάλασσα και ήταν ο... παράδεισος των καρχαριών. Κατά την περίοδο του Ολιγόκαινου, πριν από 30 εκατομμύρια χρόνια, ολόκληρη η δυτική Μακεδονία βρισκόταν στον βυθό της Τηθύος Θάλασσας. Σταδιακά άρχισαν να ανεβαίνουν οι τεκτονικές διεγέρσεις, δημιουργώντας την οροσειρά της Πίνδου. Όπως είπε στο «Εθνος» η κ. Τσουκαλά, η θάλασσα αυτή εκτεινόταν από τον Ατλαντικό ως την Ασία και κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής ελληνικής επικράτειας. Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί πουθενά στο ελληνικό έδαφος απολιθώματα δεινοσαύρων, αφού δεν υπήρχε ξηρά. Απολιθωμένα δόντια καρχαρία βρέθηκαν επίσης στον Έβρο, στη Ρόδο και την Κρήτη, όπου έχουν ταυτοποιηθεί πέντε είδη του μεγαλύτερου ψαριού στον κόσμο. Ανάμεσά τους και το είδος του καρχαρία megalodon.


Πηγή:
Έθνος, Μαρία Ριτζαλέου, 19/08/2011
http://www.arxaiologia.gr

Ο αριθμός 666…και ο Αντίχριστος

Posted: 19 Aug 2011 06:58 AM PDT

Δύο μέσα θα μεταχειρισθεί ο Αντίχριστος για να πλανήσει τους κατοίκους όλης της γης και να τους κάνει τελείως δικούς του. Το πρώτο είναι η εικόνα του, η οποία θα…

παρουσιάσει θαυματουργικές ιδιότητες. Θα δώσει πνεύμα στην εικόνα του θηρίου, το δεύτερο αυτό θηρίο, ο ψευδοπροφήτης, όπως ονομάζεται.
Η εικόνα θα μιλάει και θα προσκαλεί τους ανθρώπους να την προσκυνήσουν και όποιος δεν την προσκυνάει, θα θανατώνεται από την ίδια την εικόνα. Ετσι θα λυγίσουν όλοι εκείνοι που δεν δέχθηκαν "την αγάπην της αληθείας", για να σωθούν και θα πλανηθούν και θα προσκυνήσουν την εικόνα του Αντιχρίστου.
Το δεύτερο μέσο που θα χρησιμοποιήσει ο Αντίχριστος για να κάνει τους ανθρώπους τελείως δικούς του, είναι το χάραγμα με κωδικό αριθμό το 666. Το χάραγμα είναι ένας νέος κωδικός τρόπος παραστάσεως αριθμών, που είναι άσχετος με τους ήδη υπάρχοντες τρόπους, τον αραβικό 1,2,3, κ.λ.π., τον ελληνικό α,β,γ,ι,κ, κ.λ.π., και τον λατινικό Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, X κ.λ.π.
Ο τρόπος παραστάσεως των αριθμών με γραμμές, είναι το λεγόμενο Bar – code system. Με το γραμμικό αυτό σύστημα, η διπλή γραμμή παριστάνει τον αριθμό 6. Ετσι βλέπουμε σε όλα τα προϊόντα, τα εμπορεύσιμα, ένα γραμμικό σύστημα, στο οποίο υπάρχουν μονίμως μία διπλή γραμμή στο ένα άκρο, μία στο μέσον και μία στο άλλο άκρο, που εξέχουν συνήθως λίγο προς τα κάτω. Αυτή η διπλή γραμμή είναι το 666.
Είναι ο κωδικός αριθμός με τον οποίο εργάζεται το Bar – code system. Αυτό το σύστημα ήδη χρησιμοποιείται στις πλαστικές καρτες και σε κάθε κάρτα πληρωμής και εισπράξεως. Μετά την εξάπλωση αυτού του είδους των καρτών σε όλο τον κόσμο και της επιβολής και των νέων ταυτοτήτων με τον αριθμό 666, ο Αντίχριστος θα επιβάλλει σε όλους τους ανθρώπους μικρούς και μεγάλους, όλων των κοινωνικών τάξεων, χωρίς καμία εξαίρεση, να δεχθούν το χάραγμα αυτό να το λάβουν στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο και να αντικαταστήσει όλες τις πλαστικές κάρτες και όλες τις ταυτότητες.
Ετσι όλοι χωρίς καμία εξαίρεση, πλούσιοι και φτωχοί, αφεντικά και υπάλληλοι, εργάτες και αγρότες, μικροί και μεγάλοι, θα υποχρεωθούν να βάλουν στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο το χάραγμα, με τον κωδικό αριμθμό 666. Ολοι θα βάλουν αυτό το χάραγμα, διότι αυτό θα αντικαταστήσει τις ταυτότητες, με το πρόσχημα ότι δεν θα τις χάνουν, και τις κάρτες πληρωμής και εισπράξεως.
Αν λάβουμε υπ'όψη ότι το χρήμα δεν θα κυκλοφορεί πλέον, παρά μόνο διά μέσου του χαράγματος αυτού, καταλαβαίνουμε πόσο απλό θα είναι το γεγονός που μας περιγράφει η Αποκάλυψη, ότι δεν θα μπορεί κανείς να αγοράσει, ή να πουλήσει, χωρίς αυτό το χάραγμα στο δεξί του χέρι, ή στο μέτωπο. Ο Αντίχριστος νομίμως θα αποκλείσει κάθε άνθρωπο που δεν θα δεχθεί να βάλει το χάραγμα στο δεξί του χέρι ή στο μέτωπο, από κάθε συναλλαγή. Κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει, ούτε να πουλήσει χωρίς αυτό το χάραγμα. Και σήμερα κανείς δεν μπορεί να εισπράξει από την τράπεζα ένα οποιοδήποτε ποσό δικαιούται, χωρίς την ταυτότητά του. Επίσης κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει τίποτα χωρίς το χάραγμα στο δεξί του χέρι, ή στο μέτωπο.

Ο αριθμός "χξστ'" (666), προφητεύθηκε από τον Κύριο στην Αποκάλυψη το 95 μ.Χ. και μάλιστα με το γραμμικό σύστημα (Bar – code system). Η προφητεία αυτή είναι καταπληκτική. Το σύστημα των αριθμών που εφευρέθηκε στις τελευταίες αυτές δεκαετίες (Bar – code system) και ο συγκεκριμένος αριθμός 666, είναι αλήθειες που φανερώνουν πολλά πράγματα. Φανερώνουν ότι ο Θεός υπάρχει και ζει και μάλιστα παρακολουθεί τη γη και τους κατοίκους της με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και προσπαθεί να τον σώσει. Ακόμη φανερώνουν πόσο αληθινός είναι ο Λόγος του Θεού και ότι το βιβλίο της Αποκάλυψης είναι ένα προφητικό βιβλίο και δεν ανήκει στο παρελθόν αλλά στο μέλλον. Ο Θεός είναι ο Μόνος που θα μπορούσε να προβλέψει ένα τέτοιο γεγονός 1900 χρόνια πριν.
Ο αριθμός 666 είναι ο καθιερωμένος κωδικός αριθμός με τον οποίο εργάζονται τα κομπιούτερς σήμερα και έχει καθιερωθεί από το 1984 σε όλα τα έθνη, μηδενός εξαιρουμένου. Σε κάθε εμπορεύσιμο προϊόν βλέπουμε το χάραγμα, το σύστημα αυτό των αριθμών με γραμμές λεπτότερες και παχύτερες. Μια διπλή γραμμή στις δύο άκρες και μία στην μέση, είναι το 666.
Αυτό το χάραγμα με τον κωδικό αριθμό 666 θα αποφασίσει ο αντίχριστος να το βάλει σε όλους τους ανθρώπους και μάλιστα στο δεξί χέρι, ή στο μέτωπο. Ο σκοπός του θα είναι να κάνει όλους τους ανθρώπους να ανήκουν σ' αυτόν και να υποταχθούν κατά πάντα στα θελήματά του. Αυτό θα είναι ο νόμος του κράτους του αντίχριστου και γι' αυτό κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει ούτε να πουλήσει, χωρίς αυτό το χάραγμα με τον κωδικό αριθμό 666, στο δεξί του χέρι ή στο μέτωπο. Αυτό προϋποθέτει την κατάργηση του χρήματος και την αντικατάστασή τους με το χάραγμα.
Σήμερα αυτό το σύστημα προετοιμάζεται με τις πλαστικές κάρτες, οι οποίες έχουν αντικαταστήσει τα χρήματα. Στην Αμερική έχει γίνει κανόνας, να ψωνίζουν οι άνθρωποι από το Σούπερ – μάρκετ και από κάθε μεγάλο κατάστημα με πλαστική κάρτα που έχει επάνω το χάραγμα με κωδικό αριθμό το 666. Κάθε εμπορεύσιμο προϊόν έχει το χάραγμα με τον κωδικό αριθμό 666 και δεν χρειάζεται να έχει επάνω την τιμή. Ο ταμίας περνάει το χάραγμα του προϊόντος από ένα φωτοκύτταρο και αμέσως γράφεται στον πίνακα το είδος και η τιμή του προϊόντος. Στο τέλος, αφού γίνει ο λογαριασμός, ο πελάτης δίνει την πλαστική κάρτα, ο ταμίας την περνάει από το κομπιούτερ και αφαιρεί το ποσόν από τον λογαριασμό τραπέζης του πελάτη και το προσθέτει στο λογαριασμό του καταστήματος.
Ο Αντίχριστος λοιπόν θα καταργήσει όλες τις κάρτες και θα τις αντικαταστήσει με ένα χάραγμα στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο. Αυτό θα είναι νόμιμο και πλήρως αιτιολογημένο, αφού την κάρτα μπορεί να την χάσει ο καθένας, ενώ το χάραγμα θα είναι μία μόνιμη κάρτα επάνω στο χέρι του ανθρώπου ή στο μέτωπο.
Αυτή τη στιγμή ο αντίχριστος δεν βασιλεύει και επομένως οι πλαστικές κάρτες και κάθε κάρτα με το χάραγμα και τον αριθμό 666 είναι μία προετοιμασία και ένα μεταβατικό στάδιο για την επόμενη περίοδο της επικράτησης του αντίχριστου. Το ίδιο ισχύει και για τις ταυτότητες. Κανείς όμως δεν θα μπορέσει να αγοράσει, ούτε να πουλήσει, όσες πλαστικές κάρτες και αν κατέχει και ούτε με την ταυτότητα θα μπορέσει να πείσει τον αντίχριστο ότι είναι δικός του, για να βρει κάποια χάρη.
Ούτε κάρτες, ούτε ταυτότητες, οσοδήποτε κι αν έχουν επάνω το χάραγμα με το 666, θα γίνουν δεκτές από τον αντίχριστο. Το μόνο που θα δεχθεί είναι το χάραγμα με τον αριθμό 666 στο δεξί χέρι, ή στο μέτωπο



http://ierosagon.org

Η στιγμή της κατάρρευσης – Συγκλονιστικό βίντεο από την τραγωδία του Βελγίου

Posted: 19 Aug 2011 06:55 AM PDT

Πέντε άνθρωποι νεκροί. Άλλοι εννέα σοβαρά τραυματίες. Ένα έθνος σε πένθος.

Το Βέλγιο θρηνεί και όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος φταίει για την τραγωδία.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι απλά συγκλονιστικό. Η στιγμή της κατάρρευσης μιας εκ των δυο μεταλλικών κατασκευών, που υποχώρησαν από τη σφοδρή καταιγίδα. Κόσμος να φωνάζει πανικόβλητος, αναζητώντας μια διέξοδο. Κάποιοι τη βρήκαν, άλλοι, δυστυχώς, όχι.

Η κατάσταση των εννέα που νοσηλεύονται παραμένει κρίσιμη. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ροκ Pukkelpop, αποφάσισαν τη ματαίωση των υπολοίπων εκδηλώσεων. Το Pukkelpop είναι από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ του Βελγίου. Μπορεί να συγκεντρώσει ακόμη και 180.000 κόσμο. Το βράδυ της Πέμπτης, όταν ξέσπασε η καταιγίδα, στο χώρο βρίσκονταν περίπου 60.000-65.000 άνθρωποι. Είχαν πάει να διασκεδάσουν. Δεν φαντάζονταν τι επρόκειτο να ζήσουν.
Δύο τεράστιες σκηνές, μεταλλικές κατασκευές της εισόδου του χώρου του φεστιβάλ, γιγάντιες οθόνες κατέρρευσαν και δένδρα ξεριζώθηκαν από τη σφοδρότητα της βροχόπτωσης και του ανέμου.
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Ιβ Λετέρμ επισκέφθηκε τον τόπο της καταστροφής τη νύκτα για να εκφράσει τη λύπη του στις οικογένειες των θυμάτων.
Οι βελγικοί σιδηρόδρομοι προγραμμάτισαν επιπλέον δρομολόγια για να δώσουν τη δυνατότητα απομάκρυνσης των νέων από την περιοχή, ενώ το βασιλικό ζεύγος αποφάσισε να διακόψει τις διακοπές του και να επιστρέψει στις Βρυξέλλες.
 
 
 
newsit
 

Έφαγε χαστούκι στο όνομα του Πάπα – βιντεο

Posted: 19 Aug 2011 06:51 AM PDT

Ο Πάπας είναι στην Ισπανία. Πολλοί ισπανοί δεν τον θέλουν λόγω του κόστους της επίσκεψης.


Γιατί όμως οι αστυνομικοί είναι τόσο εκνευρισμένοι;

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε ένας αστυνομικός χαστουκίζει μια κοπέλα που περνάει δίπλα του με τον φίλο της κοντά στην περίφημη Πουέρτα Ντελ Σολ. Η κοπέλα ξαφνιάζεται και αρχίζει να φωνάζει στους αστυνομικούς. Ο φίλος της προσπαθεί να την απομακρύνει και την παίρνει αγκαλιά. Κι εκείνος όμως δεχεται χτυπήματα από τα γκλόμπ των αστυνομικών. Ξύλο έφαγε και ο άνθρωπος που τραβούσε το βίντεο που θα δείτε.





http://ierosagon.org

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ελληνίδα μαθήτρια "πρωταθλήτρια λόγου" στην Αυστραλία

Posted: 19 Aug 2011 06:45 AM PDT

Το όνειρό της είναι να γίνει οδοντίατρος, αλλά όλοι την προτρέπουν να γίνει δικηγόρος ή να ακολουθήσει κάποιο επάγγελμα που θα της επιτρέπει να υψώνει τη φωνή της σε θέματα και αρχές, στα οποία πιστεύει. 

Ο λόγος για τη μαθήτρια της Στ' Γυμνασίου του Prairiewood High School, Φανούλα Σαπουντζή (Fanulla Sapountzis), η οποία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια δημοσίου λόγου στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας, μια μεγάλη εκπαιδευτική διάκριση, όπως αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα "Νέος Κόσμος".

Οι συμμετέχοντες στον τελικό, έξι στο σύνολο, έπρεπε να εκφωνήσουν ομιλία που είχαν προηγουμένως συντάξει. Ακολούθως, τους δόθηκαν τρία λεπτά για να αυτοσχεδιάσουν πάνω στο θέμα «Νικώντας τους ισχυρούς» (Beating the big guys).

Οι ομιλίες της Φανούλας στον τελικό διακρίθηκαν για τις προσωπικές εμπειρίες και πεποιθήσεις της. Ο πρώτος λόγος της αφορούσε τους πρόσφυγες και την ανάγκη καλύτερης μεταχείρισής τους. Στην επιχειρηματολογία της συμπεριέλαβε δικές της εμπειρίες, καθώς η ίδια βρέθηκε στην Αυστραλία προερχόμενη από την Ελλάδα, σε ηλικία επτά ετών, ενώ δεν μιλούσε αγγλικά. Μέρος των 850 δολαρίων που έλαβε ως έπαθλο, η Φανούλα θα τα διαθέσει για φιλανθρωπικό σκοπό.

«Η ομιλία της ήταν γνήσια, αυθεντική και ενδυναμωμένη από τη δική της αίσθηση ότι αποτελούσε μέρος της ιστορίας που ανέπτυσσε», δήλωσε ένας εκ των κριτών, ο Πίτερ Κερ (Peter Kerr), αρχισυντάκτης της εφημερίδας Σίντνεϊ Μόρνινγκ Χέραλντ (Sydney Morning Herald), η οποία ήταν και η επίσημη χορηγός του 34ου Διαγωνισμού.

Η επόμενη «λογομαχία» της ομογενούς μαθήτριας θα είναι στις 15 Αυγούστου, στον παναυστραλιανό διαγωνισμό δημοσίου λόγου, απ΄όπου οι δύο πρώτοι θα εκπροσωπήσουν στη συνέχεια την Αυστραλία στον αντίστοιχο διεθνή διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στη Βρετανία. 

Θέλει να ζυγίζει έναν τόνο – 8 ώρες ξοδεύει στο σούπερ μάρκετ

Posted: 19 Aug 2011 05:34 AM PDT


Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να διπλασιάσει το βάρος της και να φτάσει τα 730 κιλά για αυτό και καταναλώνει 20.000 θερμίδες τη μέρα!
Όπως η ίδια υπολογίσει αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό σε 10 χρόνια θα έχει καταφέρει να επιτύχει το… στόχο της.
Ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών, η Susanne ευελπιστεί να πάρει τον πρώτο τίτλο από την 43χρονη Donna Simpson από το New Jersey. Και μη νομίζετε πως δεν έχει αυτοπεποίθηση, το αντίθετο μάλιστα καθώς πιστεύει πως ο σωματότυπός της αρέσει σε μερίδα ανδρών.
"Όσο πιο πολύ παχαίνω τόσο ομορφότερα νιώθω. Όταν άρχισα να παίρνω βάρος διαπίστωσα πως άρεσα σε περισσότερους άνδρες. Αυτό με έκανε να αισθάνομαι καλύτερα. Θέλω να σπάσω την προκατάληψη που υπάρχει ότι το να είσαι παχύσαρκος είναι κακό", δήλωσε στη Sun.
H 32χρονη πάει μια φορά το μήνα στο σούπερ μάρκετ και μένει 8 ώρες ώστε να κάνει τα ψώνια του σπιτιού. Μάλιστα, χρειάζεται έτσι μεγάλα καρότσια για να βάλει τα πράγματα που αγοράζει.
Το βραδινό της είναι 12 tacos και 8 μπάλες παγωτού μαζί με brownies.
"Κάνω διατάσεις καθημερινά, οι μυς μου πρέπει να κρατήσουν το βάρος. Ελέγχο την πίεση του αίματος μια φορά την εβδομάδα και κάνω συχνά εξετάσεις για τα επίπεδα του σακχάρου. Εάν κάτι δεν πάει καλά θα μιλήσω με το γιατρό μου. Αλλά ακόμη δεν έχω τίποτα. Θα ήθελα πολύ να ζυγίζω ένα τόνο", συμπλήρωσε.
Ωστόσο ο γιατρός της έχει άλλη άποψη προειδοποιώντας ότι παίζει με τη ζωή της ενώ δεν πιστεύει πως χρειάζεται ψυχιατρικής παρακολούθησης…



Πηγή: cosmo.gr

10 πλάσματα που κάνουν μιμήσεις

Posted: 19 Aug 2011 01:27 AM PDT

Ζητάμε συγγνώμη από τα άλλα πλάσματα του ζωικού βασιλείου που είναι τόσο καλά στο να μιμούνται και που δεν καταφέραμε να τα εντοπίσουμε.


Για εμάς τους ανθρώπους, η μίμηση δεν είναι κάτι που το καταφέρνουμε εύκολα.

Ακόμα και για τους επαγγελματίες που μιμούνται celebrities για τη δική μας διασκέδαση, το να κάνεις τη σωστή μίμηση μπορεί να εμπεριέχει ώρες εξάσκησης, για να μην αναφέρουμε τον λογαριασμό για τις περούκες, για τα γένια, το makeup και τις προσθετικές μύτες.

Για τα φυτά και τα ζώα, η μίμηση όχι μόνο είναι κάτι φυσικό, αλλά είναι μία εξαιρετικά σοβαρή δουλειά. Η ίδια η επιβίωση και η γέννηση ενός είδους μπορεί πραγματικά να εξαρτάται από την ικανότητα να μοιάζεις ή να συμπεριφέρεσαι σαν κάτι άλλο.

Για ορισμένα πλάσματα, μία αποτελεσματική μεταμφίεση μπορεί να αποτελεί την διαφορά για το εάν θα τα φάνε ή όχι.

Τα έντομα για παράδειγμα έχουν ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει φύλλα, κλαριά, φίδια, μέλισσες, σφήγκες και σωρούς από κοπριά.

Διαβάστε παρακάτω τη λίστα με τους καλύτερους μίμους της φύσης.


Χταπόδι μίμος
Κορυφαίο ανάμεσα στη δεκάδα μας, το χταπόδι μίμος κάνει μιμήσεις τουλάχιστον 15 πλασμάτων περιλαμβάνοντας γλώσσες, καβούρια, μέδουσες και δηλητηριώδη θαλάσσια φίδια.

Όλα τα χταπόδια μπορούν να αλλάξουν χρώμα και να κάνουν τον εαυτό τους αόρατο αλλά μέχρι σήμερα το χταπόδι μίμος είναι το μόνο είδος που γνωρίζουμε που μπορεί να συστρέψει το σώμα και τα πλοκάμια του για να κοπιάρει και να αποθαρρύνει τα αρπακτικά.

Για παράδειγμα, με το να δίνει ώθηση με όλα τα πλοκάμια του ενωμένα, αυτο το θαύμα με τα οκτώ πόδια μπορεί να μεταμορφωθεί σ' ένα ψάρι.

Το χταπόδι μίμος είναι τόσο καλό στο να μεταμφιέζεται που έχει ανακαλύφθηκε μόλις πρόσφατα το 1998, στην ακτή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Bee Beetle
Απ' όλες τις μεταμφιέσεις των ζώων, o γνωστός όρος "Batesian" - όταν δηλαδή υποδύεσαι πως είσαι κάτι πιο τρομακτικό απ' ότι είσαι στην πραγματικότητα - είναι πιθανόν ο πιο κοινός.

Στον κόσμο των εντόμων για παράδειγμα οι μαύρες και κίτρινες γραμμές που έχουν οι μέλισσες και οι σφήκες είναι το αγαπημένο "εργαλείο" που αντιγράφουν τα έντομα. "Φωνάζει" στα αρπακτικά "Εγώ τσιμπάω, γι' αυτό πρόσεχε!".

Η bee beetle δεν έχει μόνο χρώματα αγριομέλισσας και χνουδωτό σώμα, αλλά κάνει και τον ίδιο θόρυβο.

Η μύγα κηφήνας - ένας τύπος μύγας - έχει επίσης τις ρίγες της μέλισσας, όμως έχει περιορισμένη επιτυχία. Ορισμένα είδη πουλιών τις τρώνε έτσι κι αλλιώς.

Αράχνη που πηδά
Αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία να μοιάζει με ένα κανονικότατο μυρμήγκι, είναι στην πραγματικότητα μία αράχνη που πηδά.

Τα μυρμήγκια έχουν την τάση να κυκλοφορούν τριγύρω κατά επιθετικές "συμμορίες" και δεν έχουν και τόσο ευχάριστη γεύση για να φαγωθούν, κάτι που σημαίνει πως αρπακτικά όπως τα πουλιά και οι σφήκες συνήθως τα αφήνουν ήσυχα.

Εξηγεί επίσης το γεγονός γιατί σε μία μεγάλη γκάμα από έντομα αρέσει να μιμούνται τα μυρμήγκια. Όμως οι αράχνες αυτές είναι οι ειδικοί.

Ορισμένες μάλιστα μπορούν μέχρι και να διεισδύσουν σε ομάδες μυρμηγκιών και να τα σκοτώνουν ένα ένα, σαν να τρώνε σνακ.

Έντομο φύλλο
Ορισμένοι ζωολογικοί κήποι δεν μπαίνουν στο κόπο να εκθέτουν τέτοιους "χαρακτήρες" επειδή οι επισκέπτες περνούν από δίπλα, νομίζοντας πως τα κλουβιά είναι άδεια.

Το έντομο φύλλο ανήκει στην οικογένεια γνωστή ως Phylliidae, που έχει σχεδόν τελειοποιήσει την τέχνη της μίμησης των φύλλων.

Αρπακτικά και άνθρωποι πραγματικά πασχίζουν να διακρίνουν αυτά τα θαυμαστά έντομα από τα πραγματικά φύλλα.

Όχι ευχαριστημένοι με το κοπιάρουν το σχήμα και το χρώμα του φύλλου, τα "έντομα φύλλα" έχουν και... extras όπως είναι φλέβες που μοιάζουν με φύλλα και ψεύτικες δαγκωματιές από κάμπιες.

Επίσης τους αρέσει να περπατούν αδιάφορα στο έδαφος των δασών στην Αυστραλία και Νότια Ασία, δείχνοντας σαν πραγματικά φύλλα που τα φυσάει ο άνεμος.

Ο Καλιφορνέζικος σκίουρος
Η ζωή ενός σκίουρου στην Καλιφόρνια δεν σημαίνει ατελείωτο σερφ, ήλιο και πάρτι με τους διασημότερους. Απέχει πολύ από αυτό. Όπως τα ξαδέλφια τους στην Ευρώπη, οι Καλιφορνέζοι σκίουροι είναι συνήθως πολύ απασχολημένοι με το να αποφεύγουν τους κυνηγούς τους.

Ωστόσο, τα αμερικανικά τρωκτικά προστατεύονται απλά με το να κάνουν τον εαυτό τους να μυρίζει όπως οι εχθροί τους. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έχουν παρατηρήσει τέτοιους σκίουρους να μασάνε δέρμα φιδιών και μετά να το απλώνουν σε όλη τους τη γούνα.

"Βοηθάει να καλύπτει την μυρωδιά του ίδιου του σκίουρου" θα πει η απόφοιτος σπουδάστρια Μπάρμαρα Κλούκας. "Επίσης βοηθάει να πείσει ένα φίδι πως το μόνο πράγμα που υπάρχει στην περιοχή είναι ένα άλλο φίδι".

Φυλλώδης θαλάσσιος δράκος
Συγγενής του ιππόκαμπου, αυτή η ομορφιά περνάει το καιρό του στις ακτές τις νότιας και δυτικής Αυστραλίας, κάνοντας μία εντυπωσιακή μίμηση από φύκια που αιωρούνται στο νερό.

Τα φυλλώδη μέρη του χρησιμοποιούνται μόνο για καμουφλάζ. Αυτό το ζωάκι δίνει ώθηση στον εαυτό του - τονίζοντας ακόμα περισσότερο την εικόνα από φύκια που παίρνει - με μικρά, σχεδόν αόρατα πτερύγια.

Παρατηρητές έχουν δει πως ο φυλλώδης θαλάσσιος δράκος ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση, μπορεί να αλλάξει χρώμα για να γίνει ένα με το περιβάλλον.

Οι άνθρωποι στην Νότια Αυστραλία είναι τόσο ευχαριστημένοι με τον θαλάσσιο μίμο τους, που ο θαλάσσιος δράκος είναι πλέον το επίσημο ναυτικό τους έμβλημα.

Σατανικές σαύρες με ουρές-φύλλο
Αυτό το περίεργο ζώο, που φτάνει περίπου τα 0.3 μέτρα, είναι ένα από τα γκρουπ των σαυρών που ζουν στην Μαδαγασκάρη.

Παίρνοντας το όνομά τους από την επίπεδη σαν φύλλο ουρά που επεκτείνεται από τα οπίσθια πόδια τους, αυτή η μεταμφίεση ξεγελάει μεγάλα αρπακτικά όπως είναι οι κουκουβάγιες, οι αετοί, τα ποντίκια και τα φίδια.

Η σαύρα παίρνει το σχήμα ενός τιρμπουσόν για να καμουφλάρει τον εαυτό του ανάμεσα στα άλλα μαραμένα καφέ φύλλα. Άλλα είδη με φυλλώδη ουρά μπορούν να καμουφλαριστούν στο φλοιό των δέντρων ή με τα βρύα. Αν και απειλούνται από την αποψίλωση των δασών, οι σαύρες μεταμφιέζουν τον εαυτό τους τόσο καλά που οι βιολόγοι πιστεύουν πως υπάρχουν άλλα είδη εκεί έξω, που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Αν και απειλούνται από την αποψίλωση των δασών, οι σαύρες μεταμφιέζουν τον εαυτό τους τόσο καλά που οι βιολόγοι πιστεύουν πως υπάρχουν άλλα είδη εκεί έξω, που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Βρωμόκερος
Ως μίμος, αυτό ο αγενής και διόλου αγαπητός μύκητας τείνει προς το avant garde.

Από το κρεβάτι της φωλιάς του, δηλαδή μαραμένα φύλλα και γερασμένο ξύλο, ο μύκητας με το τόσο ταιριαστό όνομα (βρωμόκερος) χρειάζεται λιγότερο από δύο ώρες για να καταφέρει να αναπτυχθεί ολοκληρωτικά.

Από το σχήμα αυγού σακούλι του, σηκώνεται προς τα πάνω το σαν φαλλός σχήμα του, για να αναπαράγει τη βρωμερή δυσοσμία της σάρκας που βρίσκεται σε σήψη.

H μυρωδιά είναι τόσο δυνατή και δυσάρεστη που οι περιπατητές των δασών μπορούν να την εντοπίσουν από 15 μέτρα μακριά.

Ο μύκητας βρωμάει με σκοπό να διατηρεί τον τοπικό πληθυσμό. Βρίσκοντας τη μυρωδιά ακαταμάχητη, οι μύγες περπατάνε στο κεφάλι του, για να πετάξουν μετά και να σκορπίσουν σιχαμερούς μικρούς σπόρους τριγύρω στα δάση.

Χελώνα mata mata
Αυτός ο άσχημος χαρακτήρας περπατάει καμαρωτά κυρίως γύρω από τις λεκάνες φρέσκου νερού του Αμαζονίου και τα ποτάμια του Ορινόκο.

H βάρους 12 περίπου κιλών χελώνα mata mata που τρέφεται με ψάριa, δεν είναι η καλύτερη ή πιο γρήγορη κολυμβήτρια, γι' αυτό και παγιδεύει το θήραμά της, μιμούμενη πέτρες, φύλλα ή το εξόγκωμα ενός νεκρού ζώου.

Όταν κάτι νόστιμο κολυμπήσει κοντά της, η mata mata ανοίγει το στόμα της και τεντώνει το λαιμό της για να δημιουργήσει ένα "φούσκωμα" νερού. Το θήραμα τότε ρουφιέται στο πεπτικό σύστημα της χελώνας χωρίς καν να μασηθεί.

Για τους ντόπιους Νοτιαμερικανούς, "mata mata" σημαίνει "σκοτώνω". Για τα μικρά ψάρια του Αμαζονίου και τα ασπόνδυλα, αυτή η χελώνα δεν είναι κάτι για να αστειεύεσαι μαζί της.

Είδος κάμπιας
Ως μίμος, αυτή η κάμπια ελέφαντας αξίζει τουλάχιστον ένα 5 στα 10 και μόνο για την προσπάθεια.

Γνωστό στην Βρετανία, στην Ευρώπη και στο μεγαλύτερο μέρος της Ασίας, αυτό το πλάσμα έχει ένα ρύγχος που θυμίζει αμυδρά την προβοσκίδα ενός ελέφαντα.

Η πλάκα αρχίζει όταν η κάμπια απειλείται. Φέρνει την προβοσκίδα στο σώμα της και παίρνει τη στάση ενός φιδιού, μεγαλώνοντας το κεφάλι και έχοντας τέσσερα ορατά μπαλώματα που μοιάζουν με μάτια.

Αυτή η πόζα του φιδιού κατατρομάζει τα πουλιά, όχι όμως και τους ανθρώπους. Με μόλις 7.5 εκατοστά μήκος, αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει μία ταπεινή κάμπια ελέφαντας.



 


3otiko.blogspot
http://topeiraxtiri.blogspot.com

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές