Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


@Pantocratoria

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΒΡΕΊΤΕ ΠΟΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ 9 ΕΊΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ... "ΓΥΝΑΊΚΑ"???

Posted: 30 Dec 2012 12:10 AM PST




Στο άρθρο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες 9 όμορφων γυναικών... Στην πραγματικότητα όμως, μόνο μία από αυτές έχει γεννηθεί γυναίκα. Μπορείτε να ξεχωρίσετε ποια από αυτές είναι η συγκεκριμένη;




























Είναι η κοπέλα στη φωτογραφία νούμερο 5. Είναι η Maria Ozawa η οποία είναι πρωταγωνίστρια σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου..

Φεστιβάλ με πορτοκάλια και λεμόνια

Posted: 30 Dec 2012 12:04 AM PST


Ένα διαφορετικό φεστιβάλ γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη Menton της Γαλλίας.
Τα εκθέματά του είναι αποκλειστικά φτιαγμένα από… πορτοκάλια και λεμόνια! Δεν είναι όμως απλά μια έκθεση, είναι μια γιορτή που διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες και διοργανώνεται κάθε χρόνο στα τέλη Φεβρουαρίου. Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κατακλύζουν κάθε χρόνο το Menton, θαυμάζουν τα εκθέματα, απολαμβάνουν την παρέλαση, διασκεδάζουν και χορεύουν.
Φεστιβάλ  με πορτοκάλια και λεμόνια
Φεστιβάλ  με πορτοκάλια και λεμόνια
Φεστιβάλ  με πορτοκάλια και λεμόνια
Φεστιβάλ  με πορτοκάλια και λεμόνια
Φεστιβάλ  με πορτοκάλια και λεμόνια
Φεστιβάλ  με πορτοκάλια και λεμόνια
Φεστιβάλ  με πορτοκάλια και λεμόνια
Φεστιβάλ  με πορτοκάλια και λεμόνια
Φεστιβάλ  με πορτοκάλια και λεμόνια

VIDEO: Πασίγνωστη τηλεπερσόνα χτύπησε τατουάζ για την αγαπημένη της ομάδα!

Posted: 29 Dec 2012 11:59 PM PST

undefinedΗ πανέμορφη τηλεπερσόνα έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν την αγάπη της για το ποδόσφαιρο...
Τώρα, η πληθωρική σοουγούμαν μας δείχνει και έμπρακτα πως είναι ποδοσφαιρόφιλη κάνοντας ένα τατουάζ στο αριστερό της μπράτσο για την αγαπημένη της ομάδα! 

Δεν είναι άλλη από την Ιταλίδα Μάρικα Φρούσιο (Marika Fruscio) που μας επιδεικνύει τον... εσωτερικό της κόσμο και το νέο της tattoo. 

Βέβαια αυτό που έγραψε είναι αφιερωμένο στην ποδοσφαιρική ομάδα της Νάπολι και είναι γεμάτο... ορθογραφικά λάθη! 

Αλλά ποιος κοιτάει τα γράμματα; 

Το τατουάζ γράφει: "Μια μοναδική πόλη, ένα μοναδικό χρώμα, μια μοναδική και μόνη πίστη" 







Popout  

2012: Τα γεγονότα που σημάδεψαν τον κόσμο

Posted: 29 Dec 2012 11:57 PM PST


undefined

Μπορεί να ήταν μια χρονιά που η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος περισσότερο από ποτέ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συνέβησαν συνταρακτικά πράγματα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ιανουάριος

Το βράδυ της 13 Ιανουαρίου, το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia προσκρούει σε βράχο λίγο έξω από την Ίζολα ντελ Τζίλιο και βυθίζεται σχεδόν ολοκληρωτικά, παρασύροντας στο θάνατο 32 επιβάτες. Είναι η πρώτη μεγάλη είδηση της χρονιάς και μια από τις πιο τραγικές.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ εισέρχονται σε εκλογικό έτος. Στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων αρχίζει να φαίνεται πως το φαβορί είναι ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος σιγά σιγά κερδίζει όλο και περισσότερες πολιτείες από τους αντιπάλους του, Ρον Πολ και Ρικ Σαντόρουμ.

Φεβρουάριος

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν ολόκληρη την Ευρώπη. Ένα πολικό ψύχος που ήρθε από τη Σιβηρία όρμηξε προς τα δυτικά, παγώνοντας στην κυριολεξία τα πάντα. Θερμοκρασίες ρεκόρ σημειώνονται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και οι θάνατοι από το ψύχος είναι περισσότεροι από 300. Ρουμανία, Ουκρανία και Ιταλία είναι οι χώρες που πλήττονται περισσότερο. Ρεκόρ ψύχους σημειώνονται και στην Ελλάδα με την θερμοκρασία να φτάνει τους -25 βαθμούς κελσίου στις 17 Φεβρουαρίου στη Φλώρινα!

Στην τελετή των βραβείων Όσκαρ στις 26 Φεβρουαρίου, μεγάλος νικητής αναδεικνύεται η βωβή ταινία «The Artist» που πήρε το βραβείο καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α' ανδρικού ρόλου και μουσικής επένδυσης.

Μάρτιος

H κυριαρχία του Μιτ Ρόμνεϊ εδραιώνεται και οι Ρεπουμπλικανοί ετοιμάζονται πια για τις εκλογές του Νοεμβρίου όπου στόχος τους είναι να εκθρονίσουν τον Μπαράκ Ομπάμα. Η Ευρώπη ζει τον προεκλογικό πυρετό της κόντρας Σαρκοζί – Ολάντ.

Απρίλιος

Ο πρώτος γύρος των γαλλικών εκλογών δείχνει ότι ο Φρανσουά Ολάντ θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Γαλλίας, κάτι που επιβεβαιώνεται στον δεύτερο γύρο. Με 51,9% ο ηγέτης της γαλλικής κεντροαριστεράς αναδεικνύεται νικητής των προεδρικών εκλογών. Μεγάλη κερδισμένη, επίσης, είναι η κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν, Μαρίν, που ανεβάζει εντυπωσιακά τα ποσοστά του ακροδεξιού της κόμματος.

Μάιος

Στο Χρηματιστήριο της Wall Street ο δείκτης Dow Jones κάνει νέο υψηλό τετραετίας. Πρόκειται για ένα σοβαρό δείγμα ότι –τουλάχιστον για τις ΗΠΑ- η κρίση έχει πια περάσει. Την ίδια ώρα η Ευρώπη κλυδωνίζεται από τις συνεχείς ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό και από την αγωνία για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα.

Ιούνιος

Καθώς το καλοκαίρι έρχεται και η θερμοκρασία ανεβαίνει, ο υδράργυρος δείχνει νέα υψηλά και στο παγκόσμιο θερμόμετρο της επικαιρότητας. Κατ' αρχάς στην Ευρώπη που ψάχνει ακόμη μια κυβέρνηση για την Ελλάδα, αρχίζουν να κυκλοφορούν φήμες για συζητήσεις της Ισπανίας με το ΔΝΤ, δυναμιτίζοντας κι άλλο το κλίμα στο μεγάλο πρόβλημα της κρίσης χρέους.

Στις αραβικές χώρες επίσης, η κατάσταση είναι πολύ θερμή. Στην Αίγυπτο, το συνταγματικό δικαστήριο διαλύει τη Βουλή και δίνει τον έλεγχο του κράτους στον στρατό. Και στη Συρία, η επανάσταση κατά της κυβέρνησης Άσαντ αρχίζει να μετατρέπεται σε εμφύλιο πόλεμο. Η όλη κατάσταση αποκτά μια ακόμη πιο δραματική τροπή όταν πύραυλοι της Συρίας καταρρίπτουν τουρκικό F4. Η σύρραξη αποφεύγεται την τελευταία στιγμή. Όλα προμηνύουν ένα καυτό καλοκαίρι.

Ιούλιος

Μπορεί τα δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα (το Euro, που το κατακτά η Ισπανία με θρίαμβο 4-0 επί της Ιταλίας) και, φυσικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του κόσμου, ωστόσο δύο άλλα γεγονότα κάνουν τεράστια αίσθηση.

Το ένα είναι το συμβάν της 20ης Ιουλίου στην Αουρόρα του Κολοράντο όπου στην πρεμιέρα της ταινίας "The Dark Knight Rises" ένας μανιακός σκοτώνει 12 και τραυματίζει 58 ανθρώπους στον κινηματογράφο που προβάλεται η ταινία.

Το άλλο είναι τα άμεσα μέτρα Ολάντ για την φορολόγηση των πλουσίων, που οδηγούν τον πιο πλούσιο Γάλλο, Μπερνάρ Αρνό να δηλώσει ότι θα πολιτογραφηθεί Βέλγος για να γλιτώσει! Η "Liberation" απαντά με το περιβόητο εξώφυλλο «άντε χάσου πλούσιε μαλάκα».

Αύγουστος

Η επιλογή του Πολ Ράιαν ως υποψήφιου αντιπροέδρου από τον Μιτ Ρόμνεϊ διχάζει όχι μόνο τους Αμερικανούς αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, αφού στην ουσία πρόκειται για έναν από τους ιδεολογικούς ήρωες του ακραίου Tea Party.

Στη Ρωσία, η δίκη της γυναικείας πανκ μπάντας Pussy Riot επειδή έστησε ένα δρώμενο μέσα σε μια εκκλησία, ειρωνευόμενη τον Πούτιν, γίνεται παγκόσμιο θέμα καθώς πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης προς τις κατηγορούμενες. Χωρίς αποτέλεσμα, πάντως, αφού τελικά καταδικάζονται.

Σεπτέμβριος

Η κρίση στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν περνάει σε άλλο επίπεδο και ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία, καθώς φοβάται πλέον την πιθανότητα μιας σύρραξης. Η κατάσταση, γενικά, στον ισλαμικό κόσμο είναι έκκρυθμη και αφορμή γι' αυτό είναι μια ταινία με θέμα τη ζωή του Μωάμεθ. Πρόκειται για ένα μέτριο φιλμ ενός άσημου σκηνοθέτη που παρουσιάζει τον προφήτη του Ισλάμ με προσβλητικό τρόπο για τους Μουσουλμάνους, οι οποίοι ορκίζονται να πάρουν εκδίκηση. Οι πρεσβείες των ΗΠΑ σε πολλές χώρες γίνονται πεδία συγκρούσεων, λόγω συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ενώ στο προξενείο της Βεγγάζης το δράμα κορυφώνεται όταν το πλήθος λιντσάρει τον Αμερικανό πρέσβη στη Λιβύη!

Οκτώβριος

Ο Σι Τζιν Πινγκ γίνεται ο νέος ισχυρός άντρας της Κίνας. Εκλέγεται Γενικός Γραμματέας του ΚΚΚ και είναι ο μέλλων Πρόεδρος της μεγαλύτερης χώρας στον κόσμο. Συμβολίζει μια αλλαγή φρουράς. Την χρειάζεται η "κουρασμένη" πατρίδα του που μοιάζει να έχει μείνει από ανάσες στον δρόμο της προς την ανάπτυξη.

Νοέμβριος

Ο Τυφώνας Σάντι ορμά στις ΗΠΑ λίγες μόλις ημέρες πριν τις Προεδρικές Εκλογές. 253 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους σε ΗΠΑ και Καραϊβική, ενώ το κόστος από τις καταστροφές που θα προκαλέσει στο διάβα του υπολογίζεται σε 66 δις. δολαρίων.

Στις 6 Νοεμβρίου πραγματοποιούνται οι εκλογές για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και ο Μπαράκ Ομπάμα καταφέρνει να εξασφαλίσει δεύτερη θητεία. Κερδίζοντας σε 27 πολιτείες έναντι 24 του Μιτ Ρόμνεϊ και εξασφαλίζοντας 332 εκλέκτορες έναντι 206 (παρ' ότι η διαφορά στα ποσοστά ψήφων ήταν μόλις 51% προς 47,3%) τελικά καταφέρνει μια πιο εύκολη νίκη απ' όσο έδειχναν οι δημοσκοπήσεις.

Δεκέμβριος

Η απόφαση του Μάριο Μόντι να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και η πιθανότητα επιστροφής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κάνουν την ανησυχία για την κρίση χρέους της ευρωζώνης να αυξηθεί και πάλι.

Στις ΗΠΑ λαμβάνει χώρα και δεύτερο μαζικό φονικό μετά από εκείνο του Ιουλίου. Σε ένα σχολείο στο Κονέκτικαντ εισβάλει ένας νεαρός που σκοτώνει 20 μαθητές 6 ενήλικες (μεταξύ των οποίων η δασκάλα μητέρα του) και μετά αυτοκτονεί. Αυτή ήταν η έβδομη μαζική επίθεση σε δημόσιο χώρο για το 2012 στις ΗΠΑ και η 62η τα τελευταία τριάντα χρόνια, κάτι που κάνει τον Πρόεδρο Ομπάμα να δηλώσει ότι μελετά τρόπους περιορισμού της ευκολίας στην οπλοκατοχή.

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: ισχνό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική κυριαρχία Σαμαρά

Posted: 29 Dec 2012 11:45 PM PST


undefined

Ισχνό προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην πρόθεση ψήφου, καταγράφεται στη νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research.
Η έρευνα που δημοσιεύεται στο "Βήμα της Κυριακής" δίνει ποσοστό 22,6% στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει  το 21,5% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ όχι μόνο δεν κερδίζει περαιτέρω δυνάμεις από τη λαϊκή δυσαρέσκεια, αλλά χάνει και 0,5%, κάτι που προβληματίζει τους επιτελείς της Κουμουνδούρου όσον αφορά την ορθότητα της αντιπολιτευτικής τακτικής. Η ΝΔ αντίθετα  κερδίζει πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα γεγονός που αποδίδεται στην ομαλή εξέλιξη της δανειοδότησης της χώρας, αλλά και στην κυρίαρχη αίσθηση ότι «κάτι επιτέλους κινείται».
Σε ακόμη μία δημοσκόπηση η ΧΑ καταγράφεται τρίτη πολιτική δύναμη με 9,8%,το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με ποσοστό 6,2%, έπεται το ΚΚΕ με 5,2%, ενώ έκτη ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 5%.Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν το 3,8% πέφτοντας κατακόρυφα μετά τις μαζικές αποχωρήσεις.  Ο ΛΑΟΣ κερδίζει το 0,8% της εκλογικής προτίμησης και ακολουθεί η Δημιουργία ξανά με 0,7%.
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της KAΠΑ Research για την ίδια εφημερίδα, η οποία δημοσιεύτηκε στις 10/11, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συγκέντρωνε 23,1%, η ΝΔ 20,4%, η Χρυσή Αυγή 10,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4% το ΚΚΕ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ήταν της τάξεως του 14,8%. 
Το 42,5% θεωρούσε καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μια κυβέρνηση συμμαχική με κορμό τη ΝΔ έναντι 37,6% που θεωρεί καταλληλότερη μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρούνταν ο Α. Σαμαράς με ποσοστό 38,25% έναντι του Αλ. Τσίπρα, που συγκέντρωνε 33,35%.
Το 35,3% επιθυμούσε άμεσα τη διενέργεια εκλογών ενώ το 51,6% ήθελε να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση. Τέλος, το 46,1% των ερωτηθέντων ήθελε να συμμετέχουν στην κυβέρνηση ενεργά πολιτικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έναντι του 42,5% που δεν το επιθυμούσε.

Πολιτική κυριαρχία Σαμαρά

Καταλληλότερος ως πρωθυπουργός συνεχίζει να εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνοντας 46,1% (λαμβάνοντας 8 επιπλέον ποσοστιαίες μονάδες) έναντι 31,4% του Αλέξη Τσίπρα (από 33,35%).
Αξιοσημείωτο είναι  το στοιχείο ότι σχεδόν οι μισοί (21%) που θεωρούν καταλληλότερο τον κ. Σαμαρά είναι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων (εκτός ΝΔ), κάτι που αναδεικνύει την πειστικότητα των λόγων και έργων του Πρωθυπουργού και εκτός του στενού κομματικού ακροατηρίου.
Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία εξακολουθεί να θέλει τη χώρα εντός της Ευρωζώνης και παράλληλα να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές.
Το 62% υποστηρίζει τις αποκρατικοποιήσεις ενώ σε ότι αφορά τη συγχώνευση φορέων του Δημοσίου το 86% διάκειται θετικά.  Δύο στους τρεις βλέπουν θετικά το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων που προσελήφθησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτός ΑΣΕΠ.
Σε ότι αφορά τους παράγοντες που παρακωλύουν την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, το 77,4% απάντησε πως η γραφειοκρατία αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ το ασαφές φορολογικό πλαίσιο βρίσκεται στη δεύτερη θέση.
Τέλος, ένα εντυπωσιακό στοιχείο που αντλείται από την έρευνα είναι ότι το 74% δηλώνει ότι θα πληρώσει κανονικά τους φόρους του το 2013.

Έρχονται πρόστιμα 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα οχήματα

Posted: 29 Dec 2012 11:43 PM PST


undefined

Το αργότερο στα τέλη Μαρτίου 2013 περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα θα ειδοποιηθούν από το υπουργείο Οικονομικών πως πρέπει να καταβάλλουν πρόστιμο 250 ευρώ έκαστος.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα ολοκληρώσει έως τα τέλη Μαρτίου τους ελέγχους εντοπισμού όσων δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 και θα προχωρήσει στον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων διασταυρώνοντας τα δεδομένα αυτά με δεδομένα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας.

Προκαταρκτική διασταύρωση που έχει ήδη διενεργηθεί έχει δείξει πως υπάρχει έλλειμμα 2 εκατομμυρίων οχημάτων, στα οποία όμως περιλαμβάνονται και κάποια που εξαιρούνται της νομοθεσίας για την υποχρεωτική ασφάλιση για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες (οχήματα δημόσιας χρήσης, περιπολικά της αστυνομίας κ.λ.π.).

Με την πρώτη ειδοποίηση για το πρόστιμο των 250 ευρώ θα δίνεται το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του οχήματος μέσα σε 10 έως 20 ημέρες να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματός του γλιτώνοντας το δεύτερο πρόστιμο που ανέρχεται σε 500 ευρώ, αλλά και την αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας.

Θα πάθετε ΣΟΚ όταν δείτε πως ήταν πριν 6 περίπου μήνες αυτή η γυναίκα!

Posted: 29 Dec 2012 11:41 PM PST



undefined
 Η νικήτρια του Αγγλικού Big Brother, όταν
ψηφίστηκε από το κοινό του δημοφιλούς ριάλιτι ως η πιο αγαπητή ήταν πολύ διαφορετική απ'ότι είναι σήμερα....
Ζύγιζε αρκετά κιλά παραπάνω, αλλά αποφάσισε να κάνει δίαιτα και να αθληθεί. Μέσα σε 6 μήνες κατάφερε να χάσει 25 κιλά και η φωτογραφία που βλέπετε τώρα είναι αποτέλεσμα μιας πρόσφατης φωτογράφισής της!

Πως ήταν όμως 6 μήνες πριν?


Δημοσιογράφος έκλεψε το κινητό συναδέλφου του και την εκβίαζε

Posted: 29 Dec 2012 11:39 PM PST

-
Ένας 50χρονος δημοσιογράφος έκλεψε το κινητό τηλέφωνο
απο συνάδελφό του την οποία εκβίαζε για να της το δώσει πίσω.
Το περιστατικό συνέβη στη συνέντευξη τύπου της υπουργού τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη.
Μετά το τέλος της συνέντευξης η δημοσιογράφος εφημερίδας αντιλήφθηκε οτι είχε χάσει το κινητό της τηλέφωνο. Αργότερα όμως άρχισε να λαμβάνει εκβιαστικά e- mails από άγνωστο χρήστη που ισχυριζόταν ότι έχει στη διάθεσή του το κινητό τηλέφωνο, ενώ επιπλέον δεχόταν και εκβιαστικά τηλεφωνήματα.

Η γυναίκα απευθύνθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος η οποία μετά απο έρευνα διαπίστωσε πως τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα προέρχονταν απο τον 50χρονο συνάδελφό της που εργάζεται σε άλλη εφημερίδα.

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 50χρονου για τα αδικήματα της κλοπής κινητού τηλεφώνου και της απόπειρας εκβίασης.
-

ΔΕΙΤΕ: Μπέρδεμα οι εικόνες...

Posted: 29 Dec 2012 11:34 PM PST

Από τις καλύτερες οφθαλμαπάτες του έτους που αποχαιρετάμε...













ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Posted: 29 Dec 2012 11:27 PM PST


Με κρύο και χιόνια θα υποδεχτούμε την νέα χρονιά καθώς ο καιρός έχει παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση, ενώ συνεχίζεται και σήμερα - Κυριακή η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Μάλιστα στα ορεινά θα χιονίσει, ενώ... 
στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα θα σημειωθεί παγετός.

Συγκεκριμένα σήμερα στην Αττική θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά περιόδους τοπικά ισχυρές και χιονόπτωση στα ανώτερα τμήματα της Πάρνηθας. Ωστόσο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πιθανόν τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Κακοκαιρία περιμένουμε στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της Στερεάς και διατήρηση των πολύ ενισχυμένων ανέμων κυρίως στο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με λίγα χιόνια τις πρωινές ώρες στη Δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της Ηπείρου. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τις μέγιστες στη Δυτική Μακδονία και στη Θράκη να μην ξεπερνούν τους 6 βαθμούς, από 2 έως 9 στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 17 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη με τις μέγιστες στο Βόρειο Αιγαίο να μην ξεπερνούν τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Δυτικό, Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις και στα βόρεια πολύ θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και στον Κορινθιακό.

Τη Δευτέρα (παραμονή Πρωτοχρονιάς) στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, όπου είναι πιθανό τις πρωινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα βόρεια κυρίως την ημέρα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Την Τρίτη (Πρωτοχρονιά) στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία την Τετάρτη στα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 που σταδιακά την Τετάρτη θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, κυρίως την ημέρα, αλλά παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται  καθημερινά για την εξέλιξη των  έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά  δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική  διεύθυνση www.emy.gr.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων. 

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής  Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων. Ειδικότερα: 

•    Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

•    Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

•    Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

•    Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

•    Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

•    Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Stars και σχολείο: Ποιοι celebrities υπήρξαν συμμαθητές;

Posted: 29 Dec 2012 11:26 PM PST


Stars και σχολείο: Ποιοι celebrities υπήρξαν συμμαθητές;
Όταν ο κόσμος είναι όντως πολύ μικρός!
Mπορεί πλέον να τους συνδέει η λάμψη, η φήμη και το χρήμα, και μπορεί να συνυπάρχουν σε εξώφυλλα περιοδικών και σε glamorous πάρτι, αλλά κάποιοι από τους μεγαλύτερους star διεθνώς, έχουν πιοστενούς και άρρηκτους δεσμούς! Bλέπετε, πολλοί από αυτούς, έχουν υπάρξει συμμαθητές στο μακρινό και όχι τόσο αθώο παρελθόν, χωρίς φυσικά να ήταν σε θέση να γνωρίζουν τη διασημότητα που θα αποκτούσαν στη συνέχειαΑράγε ήταν φίλοι από τα σχολικά χρόνια, ή ανήκαν σε... αντίπαλες παρέες; Ας πάμε να δούμε...
1. Nicole Kidman-Naomi Watts: Παρά το γεγονός ότι η Kidman γεννήθηκε στην Hawaii μετακόμισε με τους δικούς της στην Αυστραλία όταν ήταν τεσσάρων ετών. Μάλιστα οι δύο star του Hollywood ήταν συμμαθήτριες από τα γυμνασιακά τους χρόνια και από τότε είναι οι καλύτερες φίλες! Εκτός του ότι η Nicole βοήθησε πολύ τη Naomi με την καριέρα της, όταν η Kidman κέρδισε το 2003 το Oscar πρώτου γυναικείου ρόλου ένας από τους πρώτους ανθρώπους που πήρε τηλέφωνο αμέσως μετά, ήταν η διάσημη κολλητή της.
2. Jennifer Aniston-Chaz Bono: Την Jennifer την ξέρουμε και την αγαπάμε. Αυτός που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ο συμμαθητής της διάσημης ηθοποιού, ο οποίος κατά τα σχολικά χρόνια ήταν... συμμαθήτρια! Μπερδευτήκατε; Αναφερόμαστε στην κόρη της διάσημης τραγουδίστριας Cher η οποία πριν λίγα χρόνια έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου! Mάλιστα, η Jen και η Chastity, όπως έλεγαν τότε τον Chaz, ήταν κυριολεκτικά αυτοκόλλητες! Άγνωστο παραμένει αν ακόμα κάνουν παρέα. Σίγουρα πάντως δεν θα μιλάνε για... παπούτσια!
3. David Duchovny-John F. Kennedy Jr: Σύμφωνα με το σενάριο της σειράς που έκανε διάσημο τον Duchovny, το The X-files, η πρώτη λέξη που ξεστόμισε ως παιδί ο χαρακτήρας που υποδυόταν, Fox Mulder ήταν το όνομα του Προέδρου των ΗΠΑ, JFK! Καθόλου τυχαίο αν σκεφτεί κανείς ότι ο διάσημος ηθοποιός υπήρξε συμμαθητής και μάλιστα κολλητός φίλος με τον γιο του προέδρου και αδικοχαμένο John F. Kennedy Jr. Μάλιστα στην παρέα υπήρχε και τρίτος, ο ηθοποιός Jason Beghe ο οποίος σήμερα συμπρωταγωνιστεί με τον Duchovny στη σειρά Californication.
4. Cameron Diaz-Snoop Dogg: Η σέξι ηθοποιός αποκάλυψε πριν ένα χρόνο σε διάσημη εκπομπή, ότι ήταν συμμαθήτρια με τον ράπερ Snoop Dogg σε γυμνάσιο της California. «Ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερός μου και θυμάμαι ότι ήταν κοκκαλιάρης και φορούσε μονίμως φαρδιά ρούχα» είπε η Diaz. Μάλιστα, προχώρησε και σε αποκαλύψεις λέγοντας: «Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι μου είχε πουλήσει μαριχουάνα! Λίγο καιρό αργότερα ο ράπερ επιβεβαιώσε το γεγονός». Αυτό θα πει δεσμοί... αίματος!
5. Lady GaGa-Nicky Hilton: Mπορεί οι δύο διάσημες κυρίες να ήταν συμμαθήτριες, αλλά η Lady GaGa παραδέχτηκε ότι δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τη γνωστή κληρονόμο: «Ήταν πολύ όμορφες και πολύ καθαρές! Είναι αστείο αλλά ο Τύπος υποστηρίζει ότι ήμουν συμμαθήτρια και με τις δύο όμως η Paris ήταν μεγαλύτερη απο μένα και την είχα δει ελάχιστες φορές. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ήταν πάντα στην εντέλεια. Εγώ ήμουν αρκετά περίεργη και σίγουρα όχι όμορφη όπως αυτές. Η αλήθεια είναι πάντως ότι υπήρξαν η αφορμή για να αλλάξω και να γίνω πιο... γυναίκα»!
6. Charlie Sheen-Rob Lowe-Robert Downey Jr-Sean Penn: 'Η αλλιώς το σχολείο των star και σίγουρα των χαρισματικών αλλά και προβληματικών παιδιών! Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, οι τέσσερις διάσημοι ηθοποιοί φοίτησαν στο γυμνάσιο της Santa Monica και ήταν μάλιστα φίλοι! Ο Lowe αναφέρει στην αυτοβιογραφία του: «Ο Charlie για κάποιο λόγο φορούσε μονίμως αλεξίσφαιρο γιλέκο γιατί φοβόταν τις συμμορίες. Παρόλα αυτά, ήταν μεγάλο σπασικλάκι! Ήθελε να γίνει παίκτης του... baseball»!

Με μια ανάσα στα… 300 χλμ./ώρα

Posted: 29 Dec 2012 11:23 PM PST


Πως είναι να οδηγείς στα όρια; Πόσο γρήγορα «πιάνουν» τα 300 χλμ/ώρα μία Bugatti Veyron Grand Sport, ή μία Porsche Panamera Turbo S; Σε αυτό το εκπληκτικό βίντεο «μπαίνεις» στο κόκπιτ ενός μονοθέσιου της Formula 1 και «βλέπεις» τη διαφορά.

Ο Νίκολας Προστ, είναι ο πιλότος που «δαμάζει» την Renault R30 της Lotus F1 Team και μας δίνει μία «γεύση» του πως μπορεί να είναι η αίσθηση να πιάνεις υψηλές ταχύτητες με ένα μονοθέσιο.


Δείτε μια επίδειξη με κάποια από τα ταχύτερα αυτοκίνητα του πλανήτη....

Popout
enikos.gr

APW

Posted: 29 Dec 2012 11:22 PM PST

APW


Η συγκινητική ιστορία του ζευγαριού που μετά από 72 χρόνια αγάπης, πέθαναν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου!

Posted: 29 Dec 2012 01:23 PM PST


Η ιστορία που μας καθήλωσε
Κάθε φορά που ο χρόνος τελειώνει μας πιάνει μια αίσθηση μελαγχολίας και ξεκινάμε την αναζήτηση ρομαντικών και συγκινητικών ιστοριών.
Η συγκινητική ιστορία του ζευγαριού που μετά από 72 χρόνια αγάπης, πέθαναν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου!Μία από αυτές που μας έχει μείνει στο μυαλό είναι και αυτή του Gordon και της Norma Yeager.



Το παντρεμένο ζευγάρι βίωνε την απόλυτη αγάπη επί 72 ολόκληρα χρόνια. Γνωρίζονταν από παιδιά και όταν αποφοίτησαν από το σχολείο αποφάσισαν να παντρευτούν. Την ημέρα της αποφοίτησής τους, λοιπόν, αρραβωνιάστηκαν και μόλις... 12 ώρες μετά παντρεύτηκαν. Το πάθος τους ήταν τόσο έντονο που δεν άντεχαν ο ένας μακριά από τον άλλον. Τα πάντα τα έκαναν μαζί. Τα παιδιά τους σε συνέντευξη τους είχαν δηλώσει ότι δεν έχουν ξαναδεί τέτοια αγάπη.
Ώσπου σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα τραυματίστηκαν και οι δύο πολύ σοβαρά. Τα σπασμένα κόκαλά τους και οι άσχημοι τραυματισμοί τους, τους οδήγησαν στην εντατική. Όσες μέρες νοσηλεύονταν σε διαφορετικά δωμάτια δε σταματούσαν να ρωτάνε έκαστος τους γιατρούς για την κατάσταση του άλλου. Όταν η κατάστασή τους χειροτέρεψε τα παιδιά τους, ζήτησαν από τους γιατρούς να νοσηλευτούν στο ίδιo δωμάτιο για να βρίσκονται ο ένας κοντά στον άλλον. Έτσι κι έγινε.
Το αγαπημένο ζευγάρι πέθανε με διαφορά μιας ώρας κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου. Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο. Το ζευγάρι αυτό νίκησε τα πάντα. Ακόμη και στο θάνατο ήταν ενωμένοι σαν ένα. Τα παιδιά του ζευγαριού απαίτησαν να τοποθετηθούν στο ίδιο φέρετρο. «Κανείς δε θα τους χωρίσει ποτέ», δήλωσαν.

Κάτι τέτοιες ιστορίες μας συγκινούν και μας βοηθάνε να πιστεύουμε στην αληθινή αγάπη, χωρίς όρια.
Απλά αξιοθαύμαστοι!


Πηγή: http://www.queen.gr/

"Καρέλιας": 1,8 εκατ. ευρώ μπόνους στους εργαζόμενους!

Posted: 29 Dec 2012 11:21 PM PST


undefined
Στο ποσό των 7 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι επενδύσεις της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια για το 2012 και στο 1.8 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι επιπλέον παροχές προς τους εργαζομένους της Εταιρείας.

Τη σχετική ανακοίνωση πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ανδρέας Καρέλιας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρωτοχρονιάτικη εορτή των εργαζομένων της Εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα σήμερα στην Καλαμάτα.

Στις παροχές που ανακοίνωσε ο κ. Καρέλιας στους εργαζόμενους, περιλαμβάνονται:


1. Επίδομα χειμερινής στολής, € 200 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.

2. Eπίδομα παρουσίας θα είναι φέτος € 850.00. Tο δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους.

3. Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400

4. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500.00.

5. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012.

6. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 750.00

7. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 1200.00 και 1699.00 ευρώ, θα λάβουν ενίσχυση € 1.500 Όσοι από αυτούς όμως έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 700.00

8. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν € 2.500.00. Όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 400.00 για κάθε ανήλικο παιδί.

Πηγή: tovima

Το μυστικό των Παπακωνσταντίνου από την εποχή της Κατοχής

Posted: 29 Dec 2012 11:21 PM PST



Η εμπλοκή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η γραπτή δήλωση που έστειλε από την Ολλανδία λέγοντας πως δεν θα γίνει εξιλαστήριο θύμα αυτής της ιστορίας και η διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που έφυγε προς όλα τα ΜΜΕ διαμορφώνουν νέα δεδομένα.

Από τη μια πλευρά το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εμφανίσει στην κοινή γνώμη πως εισήλθε σε διαδικασία «εσωτερικής καθάρσεως» γι' αυτό και διέγραψε τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ωστόσο για κάποιο άλλο πρόσωπο που έπαιξε σημαντικότερο ρόλο, ίσως και εν αγνοία εκείνου που δεν θέλει να παίξει το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος, από την Ιπποκράτους δεν ακούγεται το παραμικρό. Πρόκειται για το μεγάλο στοχαστή κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίσθηκε το βράδυ της Πέμπτης περιχαρής σε πανάκριβο εστιατόριο σούσι της Κηφισιάς θαυμάζοντας ζωγραφισμένες οροφές!

«Εσωτερική κάθαρση» στο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επιτευχθεί αν κάποιοι επιβάλλουν λήθη όσον αφορά στα έργα και τις ημέρες του κ. Παπανδρέου στο θώκο του πρωθυπουργού.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχειρεί να πείσει την κοινή γνώμη πως έκανε ό,τι περνούσε το χέρι του να σώσει τη χώρα και ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτε για όσα συνέβαιναν στο ανώτατο επίπεδο. Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν μάλιστα ότι η παρέμβαση του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Παπανδρέου έγινε για να προστατευθούν οι δύο πρώτες εξαδέλφες του, στα ονόματα των οποίων φέρονται να ανήκουν δύο λογαριασμοί στην HSBC της Ελβετίας. Ο πρώτος διαθέτει 1,22 εκατ. ευρώ ενώ ο δεύτερος φαίνεται κλειστός.

Δικαιούχοι είναι οι θυγατέρες του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου. Όπως και να γίνει εδώ υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, πέρα από το πολιτικό. Αναφερόμαστε στις οικογενειακές δραστηριότητες των Παπακωνσταντίνου.

Οι οικογενειακές δραστηριότητες

Στα τέλη του Μαΐου που πέρασε η κοινή γνώμη βοούσε προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις προς την κυβέρνηση της κ. Άνγκελας Μέρκελ ώστε να εξοφληθούν τα κατοχικά δάνεια. Εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, όλοι έδειχναν τον κ. Παπακωνσταντίνου (σ.σ. αφήνοντας και πάλι «εκτός κάδρου» τον κ. Παπανδρέου).

Στις 28 Μαΐου ήρθε στο φως το περιεχόμενο του βιβλίου που έχει γράψει ο κ. Δημοσθένης Κούκουνας και αποδεικνύει πώς ο υπουργός των Μνημονίων έλυσε το οικονομικό πρόβλημά του αδιαφορώντας για οποιαδήποτε διεκδίκηση από τη γερμανική πλευρά.

Το βιβλίο με τον τίτλο «Μια οικογένεια για όλες τις εποχές» περιγράφει τις δραστηριότητες της οικογένειας Παπακωνσταντίνου από το 1941 έως σήμερα, με σημείο αναφορά τη διαχείριση του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Με φωτογραφίες και ντοκουμέντα, ο 62χρονος ιστορικός και δημοσιογράφος κ. Δημοσθένης Κούκουνας φωτίζει μια πτυχή που δεν γνώριζε η κοινή γνώμη.

Παππούς του πρώην υπουργού ήταν ο Γεώργιος Μ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος απέκτησε το 1941 από τον εγκάθετο πρωθυπουργό των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων Γεώργιο Τσολάκογλου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα.
Μέλος της κατοχικής κυβέρνησης και γνωστός της οικογένειας Παπακωνσταντίνου φαίνεται πως ήταν ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης. Αυτό το πρόσωπο ως υπουργός Οικονομικών του Τσολάκογλου υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο θείος Μιχάλης

Στο βιβλίο διατυπώνονται αιτιάσεις εναντίον του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Ο πρωτότοκος γιος του Γεωργίου, πατέρας των εμπλεκομένων στη λίστα Λαγκάρντ κυριών Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου και αδελφός του Στέργιου, πατρός του διαγραφέντος από το ΠΑΣΟΚ, κατηγορείται πως υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών κατακτητών στην Κοζάνη.
Ο γεννημένος του 1919 Μιχάλης Παπακωνσταντίνου ακολούθησε πολιτική σταδιοδρομία. Από το 1961 ως το 1967 εκλεγόταν βουλευτής με την Ένωση Κέντρου. Στην κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, το 1964, ήταν υφυπουργός Εθνικής Αμύνης με υπουργό τον Πέτρο Γαρουφαλιά (γνωστό από τις ενέργειές του ως την Αποστασία και την επιβολή της δικτατορίας).

Το 1976 ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου εξελέγη γ.γ. της Ενώσεως Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ) έως ότου εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία, το 1978. Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν τον θείο του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι σαν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τις 7 Αυγούστου 1992 έως τις 13 Οκτωβρίου 1993 δεν έκανε το παραμικρό για την είσπραξη των κατοχικών δανείων. Τυχαίο; Δεν υπάρχει απάντηση αφού το 2000 απεβίωσε.

Στην ίδια πολιτική γραμμή

Ο εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον κατοχικό πρωθυπουργό Τσολάκογλου, όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο του κ. Κούκουνα, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έπραξε το παραμικρό για να εξοφληθούν τα οφειλόμενα από τη Γερμανία.

Αντιθέτως έβαλε την υπογραφή του στο Μνημόνιο, συμφώνησε με το σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης υπό εποπτεία, ανέλαβε ευθύνες για τις οποίες έπρεπε να απευθυνθεί ο τότε πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στον ελληνικό λαό και διαδραμάτισε πάλι το ρόλο του μπροστάρη, δίνοντας την εντύπωση πως υπερασπίζεται τις εξαδέλφες του.
Ζητούμενο, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και η υπαγωγή της χώρας στη σκιά της γερμανικής ηγεμονίας, η οποία εμφανίζεται ως δήθεν «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»… 

Το βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό με προσωπικότητες που σημάδεψαν την σύγχρονη ελληνική ιστορία και αποτελεί ένα χρήσιμο ανάγνωσμα πριν σπεύσουμε να δώσουμε άφεση αμαρτιών σε κάποιους που πρέπει να αναλάβουν, αρχικώς, τις πολιτικές ευθύνες τους.

undefined

Ο τότε πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα το 1958, την εποχή που η ΔΕΗ εξαγόρασε το εκεί εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που είχε αποκτήσει η οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1941.


Ο τότε υπουργός Συντονισμού της κυβέρνησης Παπάγου Παναγής Παπαληγούρας επισκέπτεται το 1954 την Πτολεμαΐδα. Μετά το ταξίδι αυτό, οργανώθηκε στη δυτικομακεδονική αυτή πόλη επίσκεψη γερμανικής αποστολής υπό τον περίφημο υπουργό Έρχαρτ.

undefined

Ο Γερμανός φρούραρχος Πτολεμαΐδας φον Λάνγκε, αξιωματικός των Ες Ες.


Το εργοστάσιο της ΔΕΗ σήμερα. Το προηγούμενο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της Πτολεμαΐδας ανήκε στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το προνόμιο που είχε παραχωρήσει τον Οκτώβριο 1941 ο Τσολάκογλου.


Ο στρατηγός και κατοχικός πρωθυπουργός Γ. Τσολάκογλου το 1941.


Ο παλαιός πολιτικός Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), υιός του δαιμόνιου επιχειρηματία Γεωργίου Μ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το 1941 απέκτησε από τον Τσολάκογλου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Ο ίδιος υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη.


Ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου, με την υπογραφή του οποίου παραχωρήθηκε το προνόμιο ηλεκτρικής ενέργειας στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1948.


Ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης Τσολόκογλου υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια, που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το 1954 ο Μιχ. Παπακωνσταντίνου τον είχε χαρακτηρίσει ως τη "μεγαλυτέρα ζώσα πολιτική φυσιογνωμία της Ελλάδος" και υπήρξε θερμός οπαδός και συνεργάτης του. Ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως αδιαφόρησε για την είσπραξη των κατοχικών δανείων. Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον Τσολάκογλου, όταν ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2009-11 αντί να ζητήσει την εξόφληση των κατοχικών δανείων προτίμησε να υπογράψει το μνημόνιο και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Τρεις γενιές – τρία σκάνδαλα…

undefined

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ο κύριος συντελεστής του μνημονίου, της χρεοκοπίας και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Ούτως ή άλλως είναι κάτοχος μεγάλης περιουσίας που προέρχεται από μια υπογραφή του Τσολάκογλου…

Πηγή: newsbomb

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές