Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


Το αλάτι σαν μέσο θεραπείας ασθενειών

Posted: 14 Aug 2011 05:12 AM PDT

"Παραθέτω απόσπασμα που μετέφρασα από το βιβλίο (ABC of Asthma, Allergies and Lupus) του γιατρού Fereydoon Batmanghelidj και είναι σχετικό με θεραπείες βασισμένες σε νερό και φυσικό αλάτι. Φυσικά ο καθένας θα πρέπει να ρωτήσει το γιατρό του και να έχει τη σύμφωνη γνώμη του πριν προχωρήσει σε όποιου είδους θεραπεία, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το ιατρικό ιστορικό".
Πολλά αλάτια φέρουν την επισήμανση "θαλασσινό αλάτι» αλλά πλένονται και βράζονται σε ακραίες θερμοκρασίες οι οποίες αφαιρούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία από το αρχικό ακατέργαστο προϊόν. Κατόπιν προστίθενται κι ένα σωρό αντισυσσωματικές ουσίες για να μη σβολώνει και το προϊόν αυτό φτάνει στο τραπέζι μας.
Αυτό δεν είναι το αλάτι που θέλει το σώμα μας . Το σώμα μας θέλει 100% φυσικό θαλασσινό αλάτι.
Το αλάτι έχει πολλές άλλες λειτουργίες εκτός από την απλή ρύθμιση της υγρασίας του σώματος.

Εδώ είναι μερικές από τις πρόσθετες σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού σύμφωνα με τον Dr. Batmanghelidj στο βιβλίο του ABC of Asthma, Allergies and Lupus στις σελίδες 144-150:

Το αλάτι είναι ένα ισχυρό φυσικό αντισταμινικό. Την επόμενη φορά που θα έχετε μια ρινική καταρροή ή υγρά μάτια από τις αλλεργίες, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό βρύσης, βάλτε μια πρέζα αλάτι στο τέλος της γλώσσας σας και αφήστε το να διαλυθεί.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για το άσθμα. Την επόμενη φορά δοκιμάστε το παραπάνω πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή εισπνοών.

Το αλάτι βοηθά στην ανακούφιση του "στρες"

Το αλάτι είναι σημαντικό για την αφαίρεση της οξύτητας από τα κύτταρα του εγκεφάλου σας.

Οι νεφροί δεν θα λειτουργήσουν σωστά χωρίς αλάτι.

Επίσης η κατάθλιψη και τα συναισθηματικά προβλήματα μπορούν να μετριαστούν κατά πολύ με τη λήψη περισσότερου αλατιού, πίνοντας περισσότερο νερό, με σωστή διατροφή και περπάτημα.

Οι έχοντες προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης και ακούσια απώλεια ούρων θα μπορούσαν να βοηθηθούν με την προσθήκη περισσότερου αλατιού στη διατροφή τους.
Οι διαβητικοί μπορούν να περιορίσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και να μειώσουν την ανάγκη τους για ινσουλίνη με τη λήψη αλατιού.

Οι καρδιακές αρρυθμίες μπορεί να σταματήσουν με την τοποθέτηση μια πρέζας αλάτι στο τέλος της γλώσσας μέχρι να διαλυθεί.

Το πεπτικό μας σύστημα απαιτεί το αλάτι για να απορροφήσει σωστά τα τρόφιμα που τρώμε.
Εάν έχετε μυϊκές κράμπες το αλάτι μπορεί να τις ανακουφίσει. Δοκιμάστε να βάλετε μια πρέζα αλάτι στο τέλος της γλώσσας σας και αφήστε το να διαλυθεί.

Τα οστά αποκτούν τη σκληρότητά τους από το αλάτι, όχι από το ασβέστιο.

Η οστεοπόρωση προκαλείται από τη μη λήψη αλατιού και νερού καθημερινά.

Όσοι έχουν προβλήματα διατήρησης της στύσης, θα πρέπει να τρώνε περισσότερο αλάτι και να πίνουν περισσότερο νερό .

Σε μια μελέτη σχεδόν 3.000 άνδρες που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, οι άνδρες σε μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι είχαν 430% αύξηση των καρδιακών προσβολών σε σύγκριση με τους άνδρες που έτρωγαν μια δίαιτα πλούσια σε αλάτι.

Πηγή: ABC of Asthma, Allergies and Lupus by Dr Fereydoon Batmanghelidj


http://www.ftiaxno.gr  

Ζιά ή σιτάρι

Posted: 14 Aug 2011 05:02 AM PDT

stari1
Άλλο ένα e-mail που θέλει ψάξιμο:
Θέμα: Ζιά ή Σιτάρι; Βιολογικός πόλεμος,…..εναντίον των Ελλήνων;;;!!!
Τό έτος 1928 απηγορεύθη σταδιακά και μέχρι το 1932 κατηργήθη τελείως η καλλιέργεια της Ζιάς στήν Ελλάδα. Ακολούθησε η καλλιέργεια τού μεταλλαγμένου σίτου. … (διάφορες βλακειούλες)…

Αυτό πού κρατά η Θεά Δήμητρα στά αγάλματα καί γλυπτά, δεν είναι σίτος είναι Ζέα.
Κατηγορώ το υπουργείο υγείας, Τον ιατρικό σύλλογο, την μονσάντο, τούς πολιτικούς, τούς γεωπόνους, τούς παπάδες καί τούς φιλολόγους, πού απέκρυψαν από τούς Έλληνες αυτές τίς πληροφορίες.
Πηγές Πληροφοριών:
Ιων μάγγος,
Στρατηγός Αϋφαντής,
κατάστημα ΓήΟινος.
ΖΕΑ : ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ . ( Triticum dicoccum )
Δείγματα του, βρέθηκαν σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον Ελληνικό χώρο με παλαιότερο αυτό της Μικράς Ασίας που χρονολογείται 12000 έτη π.Χ.
Ο Όμηρος αναφέρεται στην καλλιέργεια της ζέας στην Λακωνική πεδιάδα « πυροί τε ζειαί τʼ ήδ΄ ευρυφανές κρί λευκόν .» ΄
Δέσποζε μέχρι τις αρχές των ιστορικών χρόνων μεταξύ των δημητριακών . Με το πέρασμα του χρόνου επιλέχθηκαν πιο αποδοτικές και πιο εύκολες καλλιέργειες δημητριακών , όπως το σιτάρι και το ρύζι . Έτσι η καλλιέργεια της Ζέας είχε σχεδόν εξαφανισθεί…. Οι πρόγονοι μας γνώριζαν τις σπουδαίες ιδιότητες του . Οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν σαν τροφή εκστρατείας .
Η επιστήμη το έχει ανακαλύψει ξανά μετά από έρευνες σαν δημητριακό που περιέχει 40% μαγνήσιο επιπλέον των άλλων δημητριακών. Η ζέα είναι σημαντική όχι μόνο για τις ίνες και τα μέταλλα που περιέχει αλλά κυρίως για το μαγνήσιο που ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού. Αποκαλείται μαγνήτης της Ζωής. Το ποσοστό του αμινοξέος λυσίνη που περιέχει είναι το συστατικό των πρωτεϊνών που αυξάνει την πεπτικότητα τους (δημητριακά ζέας)
xemandrios1.blogspot
……………………………
Ο Ηρόδοτος (5ος αι. π.Χ.) αναφέρει ότι οι Αιγύπτιοι παρασκεύαζαν ψωμί αποκλειστικά από ζέα και περιφρονούσαν το σιτάρι και το κριθάρι. Ο θεόφραστος (4ος αι. π.Χ.) διακρίνει σαφώς τη ζέα από την όλυρα, χαρακτηρίζοντας την πρώτη ως το πλέον αποδοτικότερο μεταξύ πολλών άλλων δημητριακών. Σύμφωνα, με τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο και τον Διονύσιο τον Αλικαρνασσέα, η ζειά (όλυρα) είχε καλλιεργηθεί αποκλειστικά ως το μοναδικό δημητριακό από τους πρώτους Ρωμαίους στην αρχή της ιστορίας τους και αυτό αποδεικνύεται και από τη χρησιμοποίηση τους σε όλες τις θρησκευτικές τελετές τους. Ο γιατρός Γαληνός (2ος αι. π.Χ.) αναφέρει την όλυρα ως το τρίτο σε θρεπτική αξία δημητριακό μετά το κριθάρι και το σιτάρι, ενώ όπως μας πληροφορεί ο Διοσκουρίδης (1ος αι. μ.Χ.) στην εποχή του ήταν διαδεδομένη μια πανάρχαια συνήθεια των Ελλήνων και των Ρωμαίων: η μίξη χονδροαλεσμένων κόκκων ζέας και σιταριού, που λεγόταν "κρίμνον", και το οποίο ήταν ένα παχύρρευστο θρεπτικό ρόφημα που ονομαζόταν "πολτός" (χυλός).


http://users.sch.gr/gpantakis/?p=5350

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές