Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


gemisto gourounopoulo

Posted: 23 Aug 2011 08:00 AM PDT

ΥΛΙΚΑ 1 μικρό γουρουνόπουλο 2 κρεμμύδια 1/2 κιλό κάστανα 150 γρ.κουκουνάρι Διάφορα μπαχαρικά Αλάτι-πιπέρι 200 γρ.κεφαλογραβιέρα 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί αρετσίνωτο 2 ντομάτες 3-4 λεμόνια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το γουρουνόπουλο και το βάζουμε να στραγγίσει. Ψήνουμε στο φούρνο τα κάστανα,τόσο όσο να μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε. Βάζουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι,ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε. Ψιλοκόβουμε μόνο το συκώτι του γουρουνιού αφού προηγούμενα το ζεματίσουμε. Το ρίχνουμε στο τηγάνι και όταν σοταριστεί κι αυτό, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε λίγο νερό,τη ντομάτα κομμένη σε κομματάκια,τα κάστανα στη μέση κομμένα, τα κουκουνάρια,αλάτι-πιπέρι και τα διάφορα μπαχαρικά. Μόλις πάρουν βράση,το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Kόβουμε κομματάκια την κεφαλογραβιέρα,τη ρίχνουμε μέσα στα υπόλοιπα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ανοίγουμε την κοιλιά του γουρουνόπουλου,το αλατοπιπερώvουμε καλά,το ραντίζουμε με λεμόνι, το γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε καi ράβουμε την κοιλιά του. Το βάζουμε σε ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο ,χωρίς να βάλουμε καθόλου νερό. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2 ώρες,γυρίζοντάς το αρκετές φορές για να μην αρπάξει, μέχρι να ροδοκοκκινίσει χωρίς να καεί.

Σάλτσα με κόκκινο κρασί για γαλοπούλα

Posted: 22 Aug 2011 03:00 PM PDT

Υλικά: Χυμοί από το ταψί που ψήθηκε η γαλοπούλα 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι 150 ml κόκκινο ξηρό κρασί 1.100 ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου ή γαλοπούλας 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο Εκτέλεση: Κρατάμε τους χυμούς ψησίματος της γαλοπούλας, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από αυτούς σε μικρό κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα τον υπόλοιπο ζωμό και τον ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Αδειάζουμε το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε με 2 κουταλιές από τους χυμούς, να γίνουν σαν πάστα. Βάζουμε την πάστα στο κατσαρολάκι με τις 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό γαλοπούλας και ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και σιγά σιγά το ζεστό ζωμό και το ξύδι, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μη σβολιάσει η σάλτσα. Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά, ώσπου να πήξει η σάλτσα και να γίνει σαν σιρόπι

Σάλτσα γιαουρτιού

Posted: 22 Aug 2011 02:52 PM PDT

Υλικά: 200 γρ. γιαούρτι πλήρες ή στραγγιστό 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 πρέζα κύμινο 1-2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες (προαιρετικά) πάπρικα γλυκιά για το πασπάλισμα Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το σκόρδο και τα χτυπάμε λίγο με τον αυγοδάρτη, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού ή δυόσμου

Μπεσαμέλ 2

Posted: 22 Aug 2011 02:50 PM PDT

Υλικά: 3 ποτήρια του νερού φρέσκο γάλα 7 κουταλιές της σούπας αλεύρι ή κόρν φλάουρ 2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα) 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λίγο αλάτι λίγο λευκό πιπέρι λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) Ό φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι, για να βάλουμε μέσα στην μπεσαμέλ 3-4 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι, για να πασπαλίσουμε την μπεσαμέλ Εκτέλεση: Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φυτιά, να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα ή με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε με μιας το ζεστό γάλα, το οποίο έχουμε βράσει προηγουμένως, ανακατεύοντας ζωηρά, για να μη σβολιάσει το αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μόλις πάρει βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το λευκό πιπέρι και αν θέλουμε, λίγο μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε στην κρέμα τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε γρήγορα, για να ενσωματωθούν αμέσως στο μείγμα. Η κρέμα πρέπει να είναι λεία. Τέλος προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε.

Σάλτσα αυγολέμονο

Posted: 22 Aug 2011 02:48 PM PDT

Υλικά: 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο χυμός από 2 λεμόνια 2 κρόκοι αυγών Εκτέλεση: Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε ζωμό από το φαγητό και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Κτυπάμε τους κρόκους με το χυμό των λεμονιών και τους ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθούν με το μείγμα του αλευριού. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στους λαχανοντολμάδες και ανακινούμε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού. Όταν θέλουμε να ζεστάνουμε το φαγητό, το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, για να μην κόψει το αυγο.

Καυτερό μεξικάνικο ντιπ

Posted: 22 Aug 2011 02:45 PM PDT

Καυτερό μεξικάνικο ντιπ

Τι χρειαζόμαστε:

3 κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια 3 κόκκινες πιπεριες κομμένες σε κυβάκια 3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια 300γρ τριμμένο τυρί cheddar 12 φέτες τυρί του τόστ (αυτά στις ζελατίνες) 300γρ τυρί κρέμα 3 κ.σ. chilpotle( chilli σαλτσα) 3 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι

Πως το κάνουμε:

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175C. Σε τηγάνι και σε μεσαία φωτιά, ανακατεύουμε το λάδι, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και την chilli σάλτσα.Αφήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σε ενα πυρεξ, μεσαίου μεγέθους, απλώμουμε το τυρί κρέμα. Από πάνω βάζουμε το μίγμα απο τις πιπεριές (με τρυπητή κουτάλα για να φύγουν τα πολλά υγρά). Στρώνουμε τις 6 φέτες τυρί, ξαναβάζουμε το μίγμα με τις πιπεριές και στρώνουμε τισ υπόλοιπες 6 φέτες. Τέλος, απλώνουμε το τσένταρ. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.

Moσχαράκι με τσίλι και λουκάνικα 2

Posted: 22 Aug 2011 02:41 PM PDT

Moσχαράκι με τσίλι και λουκάνικα

 

Τι χρειαζόμαστε:

1200 γρ. μοσχάρι (κομμ. σε κύβους) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πιπεριά μεγάλη καυτερή ψιλοκομμένη (χωρίς τους σπόρους) 2 πιπεριές κόκκινες γλυκές 1 κ.γ. τσίλι σκόνη 2 κ. γ. κύμινο λουκάνικο χωριάτικο (κομμ. σε μικρά κομμάτια) 1 κ. γ. ρίγανη ξερή 1 κονσέρβα κον-κασέ 2 κύβοι knor ζωμό βοδινό 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (στραγγισμένα και ξεβγαλμένα) αλάτι ελαιόλαδο

Για το σεβίρισμα προαιρετικά:

Ένταμ ή τσέντα καυτερές πιπερίτσες κρέμα γάλακτος

Πως το κάνουμε:

    Σε κατσαρόλα βάζω λάδι να κάψει και ροδίζω πολύ καλά το κρέας για αρκετά λεπτά. Όταν θα το έχω ροδίσει καλά, το αφαιρώ και ρίχνω μέσα το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Τα αφήνω για λίγα λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτω το τσίλι, το κύμινο και τα λουκάνικα, τα τηγανίζω για μερικά λεπτά ανακατεύοντας και ρίχνω το κρέας με τη ρίγανη, τις ντοματούλες, τις πιπεριές και τον ζωμό (αφού τον έχω αραιώσει με νεράκι). Μόλις το νερό πάρει μία βράση, σκεπάζω, χαμηλώνω τη θερμοκρασία και σιγοβράζω για 1 ώρα ώσπου να μαλακώσει το μοσχαράκι. Ρίχνω μέσα το φασόλια και ανακατεύω για 5 λεπτά. Πασπαλίζω με ένταμ ή τσένταρ και κρέμα γάλακτος (ελάχιστη) και σερβίρω!

Εντσιλάδας με λουκάνικο

Posted: 22 Aug 2011 02:37 PM PDT

Εντσιλάδας με λουκάνικο πικάντικα

Τι χρειαζόμαστε:

4 μεγάλες τορτίγες 250 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα 2 λουκάνικα χωριάτικα κατα προτίμηση 2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης 1 μικρή συσκευασία μανιτάρια κονσέρβα 500 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβα λιγο τσίλι σε σκόνη αλάτι πιπέρι ταμπάσκο (προαιρετικά) 3 κουταλιές της σούπας worcestershire sause 4 κουταλιές της σούπας λάδι 300-350 γρ. τυρί γκούντα ή τσένταρ

Πως το κάνουμε:

    Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε λιγο. Προσθέτουμε το τσίλι, το αλατοπίπερο, τη ντομάτα και τη sause. Βάζουμε και το καλαμπόκι και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Προθερμένουμε το φουρνο στους 220 βαθμούς, γεμίζουμε τις τορτίγες με τη γέμιση που κάναμε βάζοντας και λιγο τυράκι μέσα και τις βαζουμε με το άνοιγμα προς τα κάτω στο ταψάκι. Οση γέμιση περίσεψε τη βάζουμε πανω στις τορτίγες και πασπαλίζουμε και το υπόλοιπο τυράκι. Το ταμπάσκο το προσθέτουμε (αν το βάλουμε) πανω στην καθε τορτίγια ξεχωριστά αναλόγως πόσες θέλουμε να κανουμε πικάντικες την ωρα που τις γεμίζουμε. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Chili con carnne 2

Posted: 22 Aug 2011 02:35 PM PDT

Chili con carnne 2

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια 1 φλυτζάνι καλαμπόκι βρασμένο 2 κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες 1 μικρή κονσέρβα πολτό ντομάτας 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλιά σούπας ξερή σελινόριζα 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομένη 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη 2 καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες 1 κουταλιά σούπας μπέικον, ξεροψημένο και ψιλοκομμένο 4 κύβους κνορ μοσχάρι 1/2 ποτηρι μπύρα 3 κ.σ. σκόνη τσίλι 1 κ.σ. σάλτσα Γουόρστερ 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη 1 κ.σ. ρίγανη 2 κ.γ. κύμινο τριμμένο 2 κ.γ. ταμπάσκο 1 κ.γ βασιλικό 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν 1 κ.γ. πάπρικα 1 κ.γ. ζάχαρη 250γρ τυρί Τσένταρ τριμμένο

 

Πως το κάνουμε:

    Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει. Σωτάρετε τον κιμά μέχρι μα ροδίσει. Πετάξτε ότι λίπος υπάρχει στο τέλος. Προσθέστε τα φασόλια (χωρίς το ζουμί), τις ντομάτες και τον πολτό ντομάτας. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλερι, την πράσινη και κόκκινη πιπεριά, την καυτερή πιπεριά, το μπέικον, τους κύβους κνορ και την μπύρα. Προσθέστε το τσίλι, το γουόρστερ, το σκόρδο, την ρίγανη, το κύμινο, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, καγιέν, πάπρικα και ζάχαρη. Ανακατεψτε καλά, βάλτε το καπάκι και σιγοβράστε για τουλάχιστον 2 ώρες ανακατεύοντας που και που. Όσο πιο πολύ ώρα σιγοβράσει το τσίλι τόσο το καλύτερο. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι στη μέση θερμοκρασία. Προσθέστε το βρασμένο καλαμπόκι. Βάλτε το αμέσως στο ψυγείο. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, γαρνιρισμένο με τριμμένο τυρί Τσένταρ.

Σαλάτα Μεξικάνα 2

Posted: 22 Aug 2011 02:33 PM PDT

Σαλάτα Μεξικάνα

Τι χρειαζόμαστε:

1 μαρούλι καλαμπόκι βρασμένο φασόλια κόκκινα βρασμένα (ή από κονσέρβα) φασόλια πράσινα (στρογγυλά) βρασμένα καρότο τυρί Ένταμ σε κύβους μπέικον τηγανισμένο και ψιλοκομμένο

Σάλτσα:

1 γιαούρτι 2 κ.σ. κέτσαπ 1/2 κ.γ. μουστάρδα 1 κ.γ. μαγιονέζα

Πως το κάνουμε:

    Κόβουμε το μαρούλι και το βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε σε στρώσεις τα υπόλοιπα υλικά (καλαμπόκι, φασόλια κόκκινα, φασόλια πράσινα, ξυσμένο καρότο και από πάνω το Ένταμ και το μπέικον). Αν έχουμε χρησιμοποιήσει διάφανο μπολ έχουμε ένα όμορφο, πολύχρωμο αποτέλεσμα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας και τη ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα μας.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές