Συνταγές μαγειρικής |
- gemisto gourounopoulo
- Σάλτσα με κόκκινο κρασί για γαλοπούλα
- Σάλτσα γιαουρτιού
- Μπεσαμέλ 2
- Σάλτσα αυγολέμονο
- Καυτερό μεξικάνικο ντιπ
- Moσχαράκι με τσίλι και λουκάνικα 2
- Εντσιλάδας με λουκάνικο
- Chili con carnne 2
- Σαλάτα Μεξικάνα 2
Posted: 23 Aug 2011 08:00 AM PDT ΥΛΙΚΑ 1 μικρό γουρουνόπουλο 2 κρεμμύδια 1/2 κιλό κάστανα 150 γρ.κουκουνάρι Διάφορα μπαχαρικά Αλάτι-πιπέρι 200 γρ.κεφαλογραβιέρα 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί αρετσίνωτο 2 ντομάτες 3-4 λεμόνια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το γουρουνόπουλο και το βάζουμε να στραγγίσει. Ψήνουμε στο φούρνο τα κάστανα,τόσο όσο να μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε. Βάζουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι,ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε. Ψιλοκόβουμε μόνο το συκώτι του γουρουνιού αφού προηγούμενα το ζεματίσουμε. Το ρίχνουμε στο τηγάνι και όταν σοταριστεί κι αυτό, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε λίγο νερό,τη ντομάτα κομμένη σε κομματάκια,τα κάστανα στη μέση κομμένα, τα κουκουνάρια,αλάτι-πιπέρι και τα διάφορα μπαχαρικά. Μόλις πάρουν βράση,το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Kόβουμε κομματάκια την κεφαλογραβιέρα,τη ρίχνουμε μέσα στα υπόλοιπα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ανοίγουμε την κοιλιά του γουρουνόπουλου,το αλατοπιπερώvουμε καλά,το ραντίζουμε με λεμόνι, το γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε καi ράβουμε την κοιλιά του. Το βάζουμε σε ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο ,χωρίς να βάλουμε καθόλου νερό. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2 ώρες,γυρίζοντάς το αρκετές φορές για να μην αρπάξει, μέχρι να ροδοκοκκινίσει χωρίς να καεί. |
Σάλτσα με κόκκινο κρασί για γαλοπούλα Posted: 22 Aug 2011 03:00 PM PDT Υλικά: Χυμοί από το ταψί που ψήθηκε η γαλοπούλα 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι 150 ml κόκκινο ξηρό κρασί 1.100 ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου ή γαλοπούλας 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο Εκτέλεση: Κρατάμε τους χυμούς ψησίματος της γαλοπούλας, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από αυτούς σε μικρό κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα τον υπόλοιπο ζωμό και τον ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Αδειάζουμε το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε με 2 κουταλιές από τους χυμούς, να γίνουν σαν πάστα. Βάζουμε την πάστα στο κατσαρολάκι με τις 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό γαλοπούλας και ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και σιγά σιγά το ζεστό ζωμό και το ξύδι, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μη σβολιάσει η σάλτσα. Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά, ώσπου να πήξει η σάλτσα και να γίνει σαν σιρόπι |
Posted: 22 Aug 2011 02:52 PM PDT Υλικά: 200 γρ. γιαούρτι πλήρες ή στραγγιστό 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 πρέζα κύμινο 1-2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες (προαιρετικά) πάπρικα γλυκιά για το πασπάλισμα Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το σκόρδο και τα χτυπάμε λίγο με τον αυγοδάρτη, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού ή δυόσμου |
Posted: 22 Aug 2011 02:50 PM PDT Υλικά: 3 ποτήρια του νερού φρέσκο γάλα 7 κουταλιές της σούπας αλεύρι ή κόρν φλάουρ 2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα) 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λίγο αλάτι λίγο λευκό πιπέρι λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) Ό φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι, για να βάλουμε μέσα στην μπεσαμέλ 3-4 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι, για να πασπαλίσουμε την μπεσαμέλ Εκτέλεση: Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φυτιά, να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα ή με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε με μιας το ζεστό γάλα, το οποίο έχουμε βράσει προηγουμένως, ανακατεύοντας ζωηρά, για να μη σβολιάσει το αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μόλις πάρει βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το λευκό πιπέρι και αν θέλουμε, λίγο μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε στην κρέμα τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε γρήγορα, για να ενσωματωθούν αμέσως στο μείγμα. Η κρέμα πρέπει να είναι λεία. Τέλος προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε. |
Posted: 22 Aug 2011 02:48 PM PDT Υλικά: 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο χυμός από 2 λεμόνια 2 κρόκοι αυγών Εκτέλεση: Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε ζωμό από το φαγητό και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Κτυπάμε τους κρόκους με το χυμό των λεμονιών και τους ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθούν με το μείγμα του αλευριού. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στους λαχανοντολμάδες και ανακινούμε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού. Όταν θέλουμε να ζεστάνουμε το φαγητό, το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, για να μην κόψει το αυγο. |
Posted: 22 Aug 2011 02:45 PM PDT Καυτερό μεξικάνικο ντιπ Τι χρειαζόμαστε: 3 κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια 3 κόκκινες πιπεριες κομμένες σε κυβάκια 3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια 300γρ τριμμένο τυρί cheddar 12 φέτες τυρί του τόστ (αυτά στις ζελατίνες) 300γρ τυρί κρέμα 3 κ.σ. chilpotle( chilli σαλτσα) 3 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτιΠως το κάνουμε:
|
Moσχαράκι με τσίλι και λουκάνικα 2 Posted: 22 Aug 2011 02:41 PM PDT Moσχαράκι με τσίλι και λουκάνικα
Τι χρειαζόμαστε: 1200 γρ. μοσχάρι (κομμ. σε κύβους) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πιπεριά μεγάλη καυτερή ψιλοκομμένη (χωρίς τους σπόρους) 2 πιπεριές κόκκινες γλυκές 1 κ.γ. τσίλι σκόνη 2 κ. γ. κύμινο λουκάνικο χωριάτικο (κομμ. σε μικρά κομμάτια) 1 κ. γ. ρίγανη ξερή 1 κονσέρβα κον-κασέ 2 κύβοι knor ζωμό βοδινό 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (στραγγισμένα και ξεβγαλμένα) αλάτι ελαιόλαδοΓια το σεβίρισμα προαιρετικά: Ένταμ ή τσέντα καυτερές πιπερίτσες κρέμα γάλακτοςΠως το κάνουμε:
|
Posted: 22 Aug 2011 02:37 PM PDT Εντσιλάδας με λουκάνικο πικάντικα Τι χρειαζόμαστε: 4 μεγάλες τορτίγες 250 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα 2 λουκάνικα χωριάτικα κατα προτίμηση 2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης 1 μικρή συσκευασία μανιτάρια κονσέρβα 500 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβα λιγο τσίλι σε σκόνη αλάτι πιπέρι ταμπάσκο (προαιρετικά) 3 κουταλιές της σούπας worcestershire sause 4 κουταλιές της σούπας λάδι 300-350 γρ. τυρί γκούντα ή τσένταρΠως το κάνουμε:
|
Posted: 22 Aug 2011 02:35 PM PDT Chili con carnne 2 Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια 1 φλυτζάνι καλαμπόκι βρασμένο 2 κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες 1 μικρή κονσέρβα πολτό ντομάτας 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλιά σούπας ξερή σελινόριζα 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομένη 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη 2 καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες 1 κουταλιά σούπας μπέικον, ξεροψημένο και ψιλοκομμένο 4 κύβους κνορ μοσχάρι 1/2 ποτηρι μπύρα 3 κ.σ. σκόνη τσίλι 1 κ.σ. σάλτσα Γουόρστερ 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη 1 κ.σ. ρίγανη 2 κ.γ. κύμινο τριμμένο 2 κ.γ. ταμπάσκο 1 κ.γ βασιλικό 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν 1 κ.γ. πάπρικα 1 κ.γ. ζάχαρη 250γρ τυρί Τσένταρ τριμμένο
Πως το κάνουμε:
|
Posted: 22 Aug 2011 02:33 PM PDT Σαλάτα Μεξικάνα Τι χρειαζόμαστε: 1 μαρούλι καλαμπόκι βρασμένο φασόλια κόκκινα βρασμένα (ή από κονσέρβα) φασόλια πράσινα (στρογγυλά) βρασμένα καρότο τυρί Ένταμ σε κύβους μπέικον τηγανισμένο και ψιλοκομμένοΣάλτσα: 1 γιαούρτι 2 κ.σ. κέτσαπ 1/2 κ.γ. μουστάρδα 1 κ.γ. μαγιονέζαΠως το κάνουμε:
|
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου