Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8 ΜΕΓΑΛΑ UFO ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!!!

Posted: 02 Jul 2011 07:05 AM PDT


Όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω, τα UFO βρίσκόνται πάνω από την πόλη της Aγίας Πετρούπολης και ίπτανται σε κάποιον σχηματισμό.  Κάποια στιγμή έρχεται ακόμα ενα από τα δεξιά του πλάνου και ενσωματώνεται μέσα σε κάποιο άλλο, διότι όπως θα παρατηρείσετε τα αντικείμενα είναι 8 πριν και μετά την κίνηση του.
Εντυπωσιακό το βίντεο  και αν κρίνουμε από την απόσταση και το φώς που εκπέμπουν το μέγεθος τους πρέπει να είναι πολύ μεγάλο!
Να σημειώσουμε πως δεν είναι η 1η φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο πάνω από την Αγία Πετρούπολη! Να σας θυμίσουμε τον περασμένο Μάρτιο όταν αρκετά UFO φάνηκαν στον ουρανό της πόλης!


To βίντεο μετά τα 00:25





http://worldjudge2012.blogspot.com

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Νέες επιθέσεις λύκων στην ορεινή Αγρελιά Τρικάλων

Posted: 02 Jul 2011 06:44 AM PDT


Κατασπάραξαν 15 πρόβατα και αγνοούνται άλλα 80 ενώ επίθεση δέχθηκε και κοπάδι με 25 μοσχάρια

Νέες επιθέσεις λύκων στην ορεινή Αγρελιά Τρικάλων


Αναστάτωση επικρατεί στην Αγρελιά Τρικάλων, από την επανεμφάνιση λύκων που επιτέθηκαν σε κοπάδι με πρόβατα.

Οι λύκοι, μπροστά στα μάτια βοσκού, κατασπάραξαν 15 πρόβατα και αγνοούνται άλλα 80, από την επίθεση που σημειώθηκε χθες στις 9 το πρωί, στο κοπάδι που βοσκούσε στην θέση «Ανήλιο».

Ο βοσκός δηλώνει τυχερός που οι πεινασμένοι λύκοι δεν επιτέθηκαν και σ` αυτόν.

Ταυτόχρονα την προηγούμενη ημέρα, στο «στόχαστρο» της αγέλης των λύκων, βρέθηκαν και 25 μοσχάρια της περιοχής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αγρελιάς Σπύρου Αβράμη στο trikalanews.gr, ο ΕΛΓΑ βρισκόταν σε απεργιακή κινητοποίηση και κλήθηκε η Αστυνομία για να καταγράψει το συμβάν ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αποζημίωσης του κτηνοτρόφου.

Από τις επιθέσεις των λύκων, πέρα από την Αγρελιά, το πρόβλημα εντοπίζεται και στην Λαγκαδιά και στο Λιόπρασσο, με τους κτηνοτρόφους να ζητούν απεγνωσμένα την λήψη μέτρων προστασίας του κτηνοτροφικού τους κεφαλαίου.




http://www.trikalanews.gr

Στα νησιά του Πάσχα το ελιξήριο της ζωής;

Posted: 02 Jul 2011 06:37 AM PDT


Ένα φάρμακο που ανακάλυψαν, επιστήμονες, πιστεύεται ότι μπορεί να αναστρέψει τα αποτελέσματα της πρόωρης γήρανσης και θα μπορούσε να παρατείνει την ανθρώπινη ζωή, για πάνω από μια δεκαετία.






Η Ραπαμυκίνη, η οποία έχει το παρατσούκλι "για πάντα νέοι" δημιουργήθηκε από μια χημική ουσία που βρίσκεται στο έδαφος των Νήσων του Πάσχα, ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Γης και 2.000 μίλια από την ακτή της Χιλής.

Σε πειράματα, που έγιναν, σε παιδιά, που πάσχουν από τη νόσο Hutchinson-Gilford (HGPS) μια σπάνια γενετική πάθηση, κατά την οποία σημειώνεται πρόωρη και πολύ ταχεία γήρανση, η οποία οδηγεί στο θάνατο, μετά από περίπου 12 χρόνια.



Η HGPS προκαλεί μια επικίνδυνη διαδικασία, βάσει της οποίας μια πρωτεΐνη που ονομάζεται progerin συσσωρεύεται σε κάθε κύτταρο του σώματος, προκαλώντας τους πρόωρη γήρανση.

Η Rapamycin (Ραπαμυκίνη) καθαρίζει τα κύτταρα από την προγερίνη (progerin), η οποία προκαλεί ελαττώματα και στα υγιή κύτταρα.

Οι ερευνητές περιμένου να διαπιστώσουν, εάν το φάρμακο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα.

Η Ραπαμυκίνη έχει ήδη χρησιμοποιηθείι για την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος σε μεταμοσχεύσεις οργάνων.




Πηγή:  liako.gr
το είδαμε στο  planitikos.com
http://grizosgatos.blogspot.com

Μολυσμένα με E.Coli τρόφιμα του LIDL!

Posted: 02 Jul 2011 06:34 AM PDT




Κιμάς και σουτζουκάκια από τη Γερμανία, μολυσμένα με το βακτήριο E.Coli O157 βρέθηκαν στα ράφια των καταστημάτων LIDL έπειτα από ελέγχους του Ε.Φ.Ε.Τ. Ζητήθηκε η άμεση απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων και η ανάκληση της κυκλοφορίας τους στην ελληνική αγορά.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ε.Φ.Ε.Τ: " Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπίστωσε τη διακίνηση α) κατεψυγμένου προϊόντος κιμά από βοδινό κρέας, β) κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας, στα οποία ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli O157.
A. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας (κάτωθι φωτογραφία), σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011″ .
Σε περίπτωση που έχετε προμηθευθεί τα συγκεκριμένα τρόφιμα μην τα καταναλώσετε!



trupokarudos.com
http://grizosgatos.blogspot.com

Έλεγχος του σπιτιού με τη σκέψη,

Posted: 02 Jul 2011 02:28 AM PDT


Θ. ΛΑΪΝΑΣ

Επιτυχής δοκιμή τεχνολογίας που επιτρέπει τον έλεγχο συστημάτων με τηλεπάθεια,

Απόλυτα επιτυχής ήταν η δοκιμή μιας επαναστατικής τεχνολογίας που επιτρέπει τον έλεγχο διαφόρων συστημάτων με τη σκέψη. Το BCI είναι μια τεχνολογία διεπιφάνειας εγκεφάλου πάνω στην οποία αναπτύχθηκε ένα νέο σύστημα που υπόσχεται να αλλάξει τον σύγχρονο τρόπο ζωής προσφέροντας στους χρήστες της τη δυνατότητα να ελέγχουν τις οικιακές συσκευές αλλά και όλα τα υπόλοιπα συστήματα λειτουργίας του σπιτιού με το μυαλό τους.

Το νέο σύστημα αποτελείται από έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο, τα ηλεκτρόδια του οποίου καταλήγουν σε ένα σκουφάκι το οποίο φορά ο χρήστης. Το σύστημα συλλαμβάνει τα εγκεφαλικά σήματα, τα «μεταφράζει» και τα μετατρέπει σε νοητικές εντολές ελέγχου.

Η δοκιμή

Το σύστημα ανέπτυξε η αυστριακή εταιρία ιατρικής τεχνολογίας G.Tec που αποφάσισε να κάνει μια δοκιμή του στον εικονικό κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Πιο συγκεκριμένα το BCI χρησιμοποιήθηκε από παίκτες του δημοφιλούς παιχνιδιού Second Life - το παιχνίδι εξελίσσεται στον κυβερνοχώρο και οι παίκτες ελέγχουν ένα avatar, ένα ψηφιακό alter-ego τους, ξεκινώντας μια νέα ζωή παράλληλα με την πραγματική τους.

Το ενδιαφέρον είναι ότι όλοι οι παίκτες έπασχαν από μια σοβαρή ασθένεια που τους είχε προκαλέσει ολική παραλυσία, με αποτέλεσμα να μπορούν να κινούν μόνο τα μάτια τους. Το BCI επέτρεψε στους ασθενείς να συμμετάσχουν κανονικά στο παιχνίδι.

«Τηλεόραση άνοιξε»

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές της η τεχνολογία έχει ευρύ φάσμα εφαρμογών. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον έλεγχο του σπιτιού με τον χρήστη της τεχνολογίας να μπορεί να ανάβει τα φώτα, την κουζίνα, το θερμοσίφωνα, την τηλεόραση, τον κλιματισμό κλπ με νοητικές εντολές. Ο χρήστης του BCI θα μπορεί όχι απλά να ενεργοποιεί αλλά και να ελέγχει τις οικιακές συσκευές.

Δεν θα μπορεί για παράδειγμα απλώς να ανάψει την τηλεόραση με τη σκέψη, αλλά και να αλλάζει κανάλια, να αυξομειώνει την ένταση του ήχου κλπ.

Το BCI θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί από ακρωτηριασμένα άτομα ώστε να μάθουν να χρησιμοποιούν το προσθετικό άκρο τους ή από άτομα που είναι καθηλωμένα σε αμαξίδιο ώστε να το ελέγχουν με τη σκέψη.

Μια άλλη χρήση του συστήματος θα αφορούσε τη δακτυλογράφηση με τη σκέψη ενώ σε μια ακόμη πιο προηγμένη εκδοχή που αναπτύσσουν οι ερευνητές της G.Tec, ο χρήστης της τεχνολογίας θα μπορεί να ελέγχει με αυτή ένα ρομπότ.

 
 
 
Αναδημοσιευση Απο Βημα
http://molibixarti.blogspot.com

UFO στη Δυτική Ελλάδα; (video)

Posted: 02 Jul 2011 01:59 AM PDT

Εικόνες από Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (αρχικά στα αγγλικά τα πασίγνωστα UFO) φέρονται να έχουν εμφανιστεί
στον ουρανό της Δυτικής Ελλάδας και μάλιστα το 2011 στο παραπάνω βίντεο που βλέπετε.

Μάλιστα έχουν και διαφορετικό σχήμα ενώ ποικίλουν σε σκοτεινά σημεία του ουρανού και φωτεινά. Ο δημιουργός του βίντεο επιμένει ότι είναι αληθινές
O δημιουργός του βίντεο αναφέρει πως οι εικόνες τραβήχτηκαν στην Δυτική Ελλάδα.



http://www.blog.gr
http://a-pistefto.blogspot.com

Θωρακισμένο τζιπάκι χτυπά αστυνομικό (video)

Posted: 02 Jul 2011 01:54 AM PDT

To βίντεο είναι από επεισόδια που έγιναν στη Βενεζουέλα
 Ο οδηγός δεν βλέπει πως μπροστά του βρίσκεται ένας συνάδελφός του, από τα αντίστοιχα ΜΑΤ της χώρας της Λατινικής Αμερικής, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει και να τον ρίξει στο δρόμο.


 Ο αστυνομικός δεν τραυματίστηκε, σηκώθηκε αμέσως και επέστρεψε στο καθήκον.



http://www.blog.gr
http://a-pistefto.blogspot.com

"Ο αριθμός π ισούται με 6,28 και όχι με 3,14".

Posted: 02 Jul 2011 01:36 AM PDT

Συντάκτης: Μαρία Παναγοπούλου

 Μία ανατρεπτική θεωρία για την μαθηματική σταθερά "π", προτείνει ομάδα μαθηματικών και άλλων ειδικών από όλον τον κόσμο.
  Σύμφωνα με αυτήν, η επιστημονική κοινότητα πρέπει να παραδεχτεί πως μέχρι σήμερα έκανε λάθος στον υπολογισμό του αριθμού "π" αφού αυτός δεν ισούται, λένε, με 3,14 της περιφέρειας του κύκλου, αλλά με την ακριβώς διπλασια τιμή, δηλαδή με 6,28!
  Και οι ανατροπές δεν σταματούν εδώ! Η ίδια ομάδα επιστημόνων, υποστηρίζει πως
κακώς εκφράζεται η σταθερά με το ελληνικό γράμμα "π"- το οποίο προέρχεται από το αρχικό γράμμα της λέξης "περιφέρεια". Προτείνουν μάλιστα να αντικατασταθεί ο συμβολισμός αυτός από το -επίσης ελληνικό- γράμμα "Τ".
  Εκατοντάδες μαθηματικοί από όλο τον κόσμο έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για την προώθηση αυτής της ιδέας και μάλιστα σε πολλές χώρες έχουν δημιουργηθεί ήδη "ομάδες Τ". Οσοι μετέχουν όσοι υποστηρίζουν ότι το "Τ" και όχι το «π» είναι η φυσική σταθερά του κύκλου και ζητούν να επικρατήσει η συγκεκριμένη μαθηματική σταθερά.
 Εδώ και χρόνια πάντως πολλοί άνθρωποι επιχειρούν να ανακαλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερους δεκαδικούς αριθμούς του "π".
 
 
 
Από το pyles.tv
http://kalyterotera.blogspot.com

Μυστηριωδης ιπταμενο αντικειμενο επιβεβαιωνετε στο Μεξικο

Posted: 02 Jul 2011 01:05 AM PDT

Το περιστατικό ερευνήθηκε και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο OpenMinds Ομάδα έρευνας εναερίων φαινομένων Μεξικού.

Τον Ιανουάριο του 2009, ο φωτογράφος Α. Robles Gil στο σπίτι του στην Πόλη του Μεξικού, είχε την ευκαιρία να τεκμηρίωση φωτογραφίζοντας ένα μυστηριώδη αντικείμενο στον ουρανό με φωτογραφίες υψηλής ποιότητας.


Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Πόλη του Μεξικού είναι η γνωστή καθώς προχωρά η ημέρα, οπότε η ανίχνευση του ουρανού είναι καλύτερα να γίνεται νωρίς το πρωί ανέφερε ο Robles.  Ο ερευνητής έχει παρατηρήσει πολλά μυστηριώδη αντικείμενα στον ουρανό το τελευταίο διάστημα από τον τελευταίο όροφο του κτιρίου του.


"Για ώρες, υπήρχε εμπορική κίνηση από αεροπορικές εταιρείες στον ουρανό και ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε μιας και υπήρχε και μια ιδιωτική ομάδα παρατήρησης μαζί μου. Τότε ξαφνικά είδαμε κάτι. Ακολούθησα την κατεύθυνση που επισήμανε το δάχτυλό του, αλλά δεν μπορούσα να το δω τίποτα με γυμνά μάτια. Το αντικείμενο ήταν ελάχιστα ορατό με τη βοήθεια των διοπτρών, αλλά μας έδωσε μια γενική εικόνα με τον ισχυρό φακό της κάμερας μας, που ζύγιζε περισσότερο από 34 κιλά, και το οποίο έχει μήκος περισσότερο από 28 εκατοστά.  Με τη βοήθεια του επικεφαλής της ομάδας μας, άρχισα να ψάχνω για το άπιαστο αντικείμενο στον ουρανό."

"Μόλις το εντόπισα με επιτυχία το αντικείμενο στον ουρανό, εστίασα το φακό, και άρχισα τις λήψης των φωτογραφιών. Η αρχική σκέψη μου ήταν, "μπορεί να είναι ένα μετεωρολογικό μπαλόνι," αλλά μετά από μερικά δευτερόλεπτα, πείστηκα για το αντίθετο. Ακόμα κι αν το αντικείμενο που ίσως ήταν σχεδόν στα  20.000 πόδια μακριά, μπορούσα να το δω ξεκάθαρα στην οθόνη, και το αντικείμενο μου θύμισε ένα πλάσμα που έχω δει πολλές φορές στο παρελθόν που δεν είναι στον ουρανό, αλλά μέσα στη θάλασσα."

"Μπορώ να περιγράψω καλύτερα τα χαρακτηριστικά του και τις κινήσεις του αντικειμένου, όπως τις  μέδουσες. Το αντικείμενο ήταν ημιδιαφανές και κυματοειδές καθώς κινήθηκε. Πίστευα πως παρακολουθούσα ένα ζωντανό πλάσμα και όχι ένα μπαλόνι ή ένα άκαμπτο μηχάνημα."

"Το ημιδιαφανή αντικείμενο ήταν στο γαλάζιο ουρανού, αλλά άλλαζε τόσο το σχήμα αλλά και το χρώμα του καθώς περιφερόταν. Ήταν ένα κίτρινο και λευκό χρώμα παλλόμενο στις ακτίνες του ήλιου αλλά το χρώματα του σταδιακά μεταμορφώθηκε σε κόκκινο, πράσινο και μπλε. Το "πλάσμα" ήταν σφαιρικό με μια φλογερή, λαμπερή ουρά. Το τμήμα της ουράς του "πλάσματος" φαινόταν  σαν να έχουν φλέβες, ή κάποιο είδος μεμβράνης, προσθέτοντας κάτι το βιολογικό στην εμφάνιση του."
Λιγότερο από δύο λεπτά αργότερα, το "πλάσμα" σιγά-σιγά εξαφανίστηκε από τα μάτια μας . Σε μια φορά το ημιδιαφανές αντικείμενο έγινε απολύτως διαφανής και εξαφανίστηκε.





http://www.huforc.gr
http://www.apocalypsejohn.com

Ὁ Ἄτλας, μύθος ἢ ἱστορία;

Posted: 02 Jul 2011 12:51 AM PDT

Άτλας (μυθολογία)
Ο Άτλας καταδικασμένος να φέρει στους ώμους του τον ουράνιο θόλο.
Στην ελληνική μυθολογία και κατά τον Ησίοδο, ο Άτλας ήταν γιος του Ιαπετού και της Ωκεανίδας Κλυμένης, και αδέλφια του ήταν ο Προμηθέας, ο Επιμηθέας και ο Μενοίτιος, οι γνωστοί «Ιαπετίδες».

 Στη Τιτανομαχία ήταν αρχηγός των Τιτανιδών (γιων των Τιτάνων) και μάλιστα ο δυνατότερος και ο επιδεξιότερος, που όμως μετά τη νίκη του ο Δίας τον τιμώρησε για πάντα υποχρεώνοντάς τον να κρατά για πάντα τον Ουρανό, (βλέπε και Ουράνια σφαίρα).

Επειδή τη " θεία τιμωρία" αυτή την υπέμενε με θαυμαστή και παραδειγματική εγκαρτέρηση έλαβε το όνομα Άτλας (εκ του α και του τλάν = τα πάντα υπομένοντας). Για τον λόγο αυτόν στεκόταν ο Άτλας επί της κορυφής μεγάλου όρους της Αφρικής, το οποίο πήρε το όνομά του.


Εκεί τον βρήκε και ο Ηρακλής όταν τον «διέταξε» ο Ευρυσθέας να φέρει τα μήλα των Εσπερίδων και που επειδή, κατά συμβουλή του Προμηθέα, δεν ήθελε να πάει ο ίδιος στο κήπο των Εσπερίδων, αντικατέστησε τον Άτλαντα στα βαριά καθήκοντά του για όσο χρόνο εκείνος θα έλειπε. Όταν όμως ο Άτλας επέστρεψε με τα πολύτιμα φρούτα δεν ήθελε να κρατήσει τον ουρανό. Τότε προσποιούμενος ο Ηρακλής ότι θέλει λίγο βοήθεια για να κρατήσει τον θόλο καλύτερα κατάφερε να αφήσει στονΆτλαντα όλο το βάρος και έτσι να συνεχίσει τη τιμωρία του.


Κατά τον Οβίδιο (Μεταμορφ. Δ 626) ο Άτλας ήταν ένας πάμπλουτος βοσκός της Μαυριτανίας όπου και βασίλευε έχοντας όλων των ειδών τις αγέλες και απέραντους κήπους με τα περίφημα μήλα. Περνώντας όμως από εκεί ο Περσέας του ζήτησε να τον φιλοξενήσει. Αλλά ο Άτλας δεν τον δέχθηκε όταν έμαθε πως ήταν γιος του Δία, φοβούμενος κάποιο χρησμό που του είχε δώσει η Θέτιδα ότι γιος του Δία θα του έκλεβε τα μήλα. Όταν πλέον τόσο οι πειστικοί λόγοι του Περσέα, όσο και οι παρακλήσεις του απέβησαν άκαρποι αναγκάσθηκε ο μυθικός αυτός ήρωας να

παρουσιάσει στον Άτλαντα τη κεφαλή της Μέδουσας με αποτέλεσμα να τον απολιθώσει. Έτσι ο τιτάνας αυτός μεταβλήθηκε σε όρος τεράστιο, ο Άτλας, του οποίου η μεσαία κορυφή ήταν το κεφάλι και οι ακραίες κορυφές οι ώμοι του, με πλούσια δάση από τη κόμη του και δρυμούς από τη γενειάδα του.

Ανεξάρτητα των παραπάνω μύθων ο Διόδωρος τον θεωρεί ως τον πρώτο αστρονόμο που από το πανύψηλο αυτό βουνό της Αφρικής γλίστρησε και έπεσε στη παρακείμενη θάλασσα δίνοντας τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα το όνομά του Άτλας και Ατλαντικός αντίστοιχα.

Τέλος ο Άτλας είχε πολλές κόρες που όσες απέκτησε από την Πληϊόνη ονομάσθηκαν Πλειάδες, οι δε άλλες εκ του ονόματός του Ατλαντίδες.

Σχολιάζει η  Φιλονόη
:
θέτοντάς (ὡς συνήθως) ἐρωτήματα πρὸς σκέψιν καὶ προβληματισμό.
Εἶναι ἱστορικό πρόσωπο ὁ Ἄτλας; Προσωπικῶς θεωρῶ πὼς μεγαλυτέρα ἀπόδειξις ἐκ τῶν τοπωνυμίων δὲν ὑφίσταται. Πᾶρτε παράδειγμα ἀπό δικές σας ἐμπειρίες. Ὅταν δικαιοῦστε νὰ ὀνοματίσετε μίαν ὁδό, συνήθως δίδεται τὸ ἀγαπημένο σας ὄνομα. (Κάποιοι δίδουν καὶ τό δικό τους. Λὲς καὶ ἐνδιαφερόμαστε ἐμεῖς νὰ μάθουμε πὼς ὁ τάδε τύπος ποὺ μένει στὴν γωνία εἶναι μαθηματικός, ἠλεκτρολόγος ἢ ἁπλῶς ἐπιδειξίας.) Ἂλλως τε, ἕνα πρόσωπο ποὺ δὲν ὑπῆρξε δὲν θὰ ἀναφερόταν σὲ κανέναν μύθο.

Οἱ μύθοι καταγράφουν μόνον γεγονότα ποὺ σημάδεψαν τὴν ἀνθρωπότητα. Στὸ ζήτημα τῶν θεῶν τοῦ κάθε λαοῦ, ἴσως νὰ χωροῦν πολλὲς ἑρμηνεῖες, ποὺ ἔχουν κύρια βάσι στὴν ἄγνοιά μας. Ἀλλὰ σὲ περιφερειακὰ πρόσωπα συνήθως δὲν εἶναι ἔτσι.
Ποιός εἶναι αὐτὸς σήμερα ποὺ ἀμφισβητεῖ τὴν Τροία καὶ τὰ τρωϊκά; Τὸ ἐὰν οἱ θεοί ἔπαιζαν ἢ ὄχι πεντόβολα μὲ τὶς τύχες τῶν θνητῶν, εἶναι διάφορον.
Συνεπῶς, παρατηρῶντας μόνον τὶς καταγραφὲς τῶν μύθων καὶ τὰ ἀτλαντικὰ τοπωνύμια, τὸ θεωρῶ δεδομένον πὼς ὁ Ἄτλας ἦταν ἱστορικό πρόσωπο.

Ἀπὸ τὴν ἄλλην μεριά, ἀναρωτιέμαι καὶ γιὰ τὸ πότε ὑπῆρξε. Διότι θὰ πρέπῃ νὰ ἦταν κάποιο πρόσωπο ποὺ γνώριζε μαθηματικά καὶ φυσική. (Ὅπως ἲσως γνωρίζουν ἀρκετοί, δὲν γίνεται νὰ ἀσχολεῖσαι μὲ ἀστρονομία καὶ νὰ μὴν κατέχῃς αὐτὲς τὶς δύο βασικὲς φυσικὲς ἐπιστῆμες.) Ἐὰν λοιπὸν ὁ Ἄτλας ἦταν ἀστρονόμος, τότε κατεῖχε μαθηματικὰ καὶ φυσική.

Ναί, ἀλλά πότε;
Χρονικὰ ἀδυνατῶ νὰ τὸ τοποθετήσω ἀκόμη ἀκριβῶς. (Καὶ δὲν ξέρω ἐὰν θὰ τὸ καταφέρω κάποτε…) Σίγουρα ὁ Ἄτλας ὑπῆρξε πρὸ τοὐλάχιστον τοῦ κατακλυσμοῦ τοῦ Δευκαλίωνος. (Εἴπαμε, Δευκαλίων ἀνηψιός Ἄτλαντος.)

Ὅμως τί πληροφορίες ἔχουμε γιὰ τὴν χρονικὴ τοποθέτησι αὐτοῦ τοῦ κατακλυσμοῦ; Ὁ ὁποῖος ἦταν τόσο βίαιος ποὺ ἕνα μεγάλο τμῆμα τῆς Ἑλλάδος χάθηκε κάτω ἀπὸ τὰ ὕδατα. Ἀλλὰ γιὰ νὰ συμβῇ κάτι τέτοιο, ἀπαιτοῦνται συνθῆκες γενικότερες. Δὲν γίνεται νὰ ὑψωθῇ μόνον στὴν Μεσόγειο τὸ ὕδωρ πλέον τῶν 200 μέτρων καὶ νὰ μὴν ἔχουμε ἀνάλογα σημάδια σὲ ἄλλες περιοχὲς τοῦ πλανήτου. (Ἄλλως τε ὁ Δευκαλίων προσάραξε στὸν Παρνασσό. Ὑψηλότατον ὄρος. Ὄρος. Μὲ περίπου 2.500 μέτρα ὕψος. Λέτε νὰ τὸν ἐνόχλησαν τὸν Παρνασσό τὰ 200 μέτρα ποὺ ὑπέθεσα;)


Δὲν γίνεται νὰ μᾶς ἀναφέρῃ ἡ μυθολογία ἀφανισμὸ τοῦ ἀνθρωπίνου εἴδους καὶ νὰ μὴν τὸ λάβουμε ὑπ' ὄψιν μας. Οὔτε νὰ θεωρήσουμε (διότι ἔτσι μᾶς ἔμαθαν) πὼς εἶναι τοπικοῦ χαρακτῆρος κι ὄχι πρόβλημα γενικότερο τοῦ πλανήτου.


Συνεπῶς, ἐγώ τοὐλάχιστον, καταλήγω στὸ συμπέρασμα πὼς ἡ συγκεκριμένη καταστροφή, πρέπει νὰ ἀναφέρεται σὲ κάποιο γεγονός ποὺ ἀφοροῦσε τὸ μεγαλύτερο τμῆμα τῆς γῆς. Ἄρα; Μήπως συζητᾶμε γιὰ κάποιαν ὁλοσχερῆ καταστροφή;


Οἱ μεγαλύτερες ὅμως καταστροφὲς ποὺ συνέβησαν στὸν πλανήτη, ἀπὸ τὴν ἐπιστήμη τῆς ἐξελίξεως, τοποθετοῦνται σὲ πέντε περιόδους:

1η, τέλος ὀρδοβιδικίου περιόδου, περίπου πρὸ 440 ἑκατομμυρίων ἐτῶν.
2α, τέλος δεβονίου περιόδου, περίπου πρὸ 365 ἑκατομμυρίων ἐτῶν.
3η, τέλος περμίου περιόδου, περίπου πρὸ 250 ἑκατομμυρίων ἐτῶν.
4η, τέλος τριασικῆς περιόδου, περίπου πρὸ 215 ἑκατομμυρίων ἐτῶν καὶ
5η, στὰ ὅρια μεταξὺ κρητιδικῆς καὶ τριτογενοῦς περιόδου, περίπου πρὸ 65 ἑκατομμυρίων ἐτῶν.
Ἐὰν λάβουμε ὑπ' ὄψιν μας καὶ τὶς διάφορες περιόδους ποὺ πέρασε ὁ πλανήτης πρὸ κειμένου νὰ γίνῃ κατοικήσιμος καὶ νὰ ἐμφανίσῃ τὰ πρῶτα σημάδια ζωῆς, τότε θέλετε νὰ περάσουμε γρήγορα μέσα ἀπὸ τὰ πολλὰ ἑκατομμύρια καὶ νὰ φθάσουμε στὰ λίγα;

Ἐὰν δεκτῶ πὼς οἱ προηγούμενοι δύο κατακλυσμοί (Δαρδάνου καὶ Ὠγύγου) εἶναι παλαιότεροι, τότε θὰ πρέπῃ νὰ ἀναζητήσουμε χρονικὴ τοποθέτησι περὶ τὴν 3η τοὐλάχιστον καταστροφή. Τέλος περμίου. Ἀλλὰ ἂς πάρουμε τὴν τελευταῖα ἐμεῖς γιὰ νὰ μὴν κακοκαρδίσουμε κάποιον.

Μήπως λοιπὸν ὁ Ἄτλας ἔζησε περὶ τὰ 65 ἑκατομμύρια χρόνια πρίν; Παράλογον; Ζοῦσαν σὲ σπήλαια, ἐὰν ζοῦσαν, οἱ ἄνθρωποι τότε; Ἴσως ναί… Ἴσως ὄμως κι ὄχι. Γιὰ σκεφθεῖτε το λίγο… Ἴσως τελικῶς νὰ μὴν εἶναι καὶ τόσο παράλογον!

Ὁ Ἄτλας λοιπὸν ἦταν ἀδελφὸς Ἐπιμηθέως καὶ Προμηθέως. Ὁ Ἡρακλῆς ξέρουμε πὼς τὸν ἐβοήθησε ἀλλὰ ἐπίσης ξέρουμε πὼς ἔχει σώσει καὶ τὸν ἀδελφό του ἀπὸ τὴν ὀργή τοῦ Διός, ἐλευθερώνοντάς τον ἀπό τὸν Καύκασο.


Ἔως ἐδῶ γνωστά. Τό ἐρώτημα τώρα: Ὁ Ἕλλην ποίου υἱός εἶναι; Μήπως τοῦ Δευκαλίωνος; Κι ὁ Δευκαλίων; Ποίου υἱός; Νομίζω Προμηθέως… Δῆλα δή ὁ Ἕλλην εἶναι παιδί Δευκαλίωνος, ἐγγόνι Προμηθέως καὶ δισέγγονον Ἰαπετοῦ…


Τότε γιατί ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες θέλουμε νὰ πιστεύουμε πὼς ἕλκουμε καταγωγὴ ἐκ Διός;

Ὁ Δίας ἦταν πρῶτος ἐξάδελφος τοῦ Προμηθέως. Ὁ Δίας τὰ ἔβαλε μὲ τοὺς Τιτᾶνες, δῆλα δή τοὺς παπποῦδες τῶν Ἑλλήνων. Καὶ τοὺς ἐφυλάκισε στὰ Τάρταρα… Δῆλα δή, ὁ Δίας ποὺ τιμοῦν οἱ Ἕλληνες, εἶναι ὁ ἀφανιστὴς τῶν Τιτάνων; Ἢ ἄλλως εἶναι ἀφανιστὴς τῶν προγόνων τῶν Ἑλλήνων; Μήπως καὶ τῶν Ἕλλήνων;

Κύττα κάτι πράγματα ὅμως… Μήπως καὶ σὲ αὐτὸ τὸ σημεῖον τὰ ξέρουμε λᾶθος;

Κλείνω ὅμως πάλι μὲ τὸν Ἄτλαντα. Γνωρίζουμε πὼς εἶναι ἐπιστήμων (ἐπίσταται γνώσεως, ἴσως καὶ σοφίας) καὶ τιμωρεῖται ἐκ Διός. (Εἶναι κι αὐτὸς Τιτάν; Φυσικά!) Ἀλλὰ ἡ ἐπιστήμη του, οἱ γνώσεις του «χάθηκαν». Περάσαμε ὡς ἀνθρώπινο γένος ἀπὸ τόσα πολλὰ ἀνεβοκατεβάσματα, ποὺ μᾶς φαίνεται ἀπίστευτο νὰ διατηροῦσαν κάποιοι πρόγονοί μας, πρὸ ἀκόμη καὶ ἑκατομμυρίων ἐτῶν, γνώσεις ἐπιπέδου (ἴσως κι ἀνωτέρου) τῆς συγχρόνου ἐπιστημονικῆς γνώσεως. Γιὰ σκεφθεῖτε ὅμως… Ἴσως ἡ ἀπουσία «συνδετικῶν κρίκων» νὰ μὴν ἀποδεικνύῃ ἀσυνέχεια ἀλλὰ ἀδυναμία ἀναγνωρίσεως τῶν σημείων καὶ τῶν συνδέσεων…

Φιλονόη.

Υ.Γ.1. Μὴν προλάβουν κάποιοι νὰ μὲ …προλάβουν καὶ νὰ ἀρνηθοῦν τὴν ἀλήθεια τῶν ὅσων γράφω. Δὲν εἶναι δική μου. Εἶναι τῶν προγόνων μας. Σκληρὴ ἀλήθεια ἀλλὰ ἀλήθεια.

Υ.Γ.2. Ὅσο γιὰ τὸ ἐὰν εἶναι ἤ ὄχι ἱστορία τὰ παραπάνω, θὰ ἔπρεπε νὰ ἔχουμε ὁ καθεῖς ἐξ ἡμῶν στὴν διάθεσί μας μερικὰ ἑκατομμύρια χρόνια γιὰ νὰ ἐρευνοῦμε. Διότι κάποιος διδάσκαλος ἔλεγε πρὸ ἐτῶν πὼς «ὅταν ἡ μυθολογία δεικνύῃ τὴν ἱστορία, ὁ ἀρχαιολόγος κυττᾶ τὸ δάκτυλο.»
Μὲ τὶς ὑγεῖες μας.
 
 
http://visaltis.blogspot.com

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές