Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Ζύμη για τορτίγιας 2

Posted: 24 Aug 2011 03:26 PM PDT

Ζύμη για τορτίγιας 2

Τι χρειαζόμαστε:

2 φλυτζάνια καλαμποκάλευρο 1 φλιτζάνι νερό αλάτι

Πως το κάνουμε:

    Ζυμώστε. Απλώστε το με τον πλάστη και κόψτε δίσκους . Στη συνέχεια τηγανίστε ελαφρα σε βουτυρωμένο τηγάνι. Θα βγουν 12 τορτιγιας .

Λίγα μυστικά ακόμα

Με τις τορτιγιες, φτιάχνουμε τα τακος που ειναι γεμισμένα με λαχανικά και καυτερές πιπεριές . Επίσης φτιάχνουμε τα κεσαδιγιας γεμισμένα με μανιτάρια, τυρί, κολοκύθι σάλτσα πικάντικη. Και τέλος τα γνωστά νατσος σερβιρισμένα με σάλτσα γκουακαμολε .

Ζύμη για Εντσιλάδας

Posted: 24 Aug 2011 03:19 PM PDT

 

Ζύμη για Εντσιλάδας

Τι χρειαζόμαστε:

250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα 4 αυγά

Πως το κάνουμε:

    Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι μαζί με τα 3 αυγά, λίγο αλάτι και τα 2/3 από το γάλα .Θα έχετε έτσι έναν πηκτό χυλό. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε λίγο από το χυλό (περίπου 2/3 από την κουτάλα που σερβίρουμε τη σούπα)και ψήνουμε την πιτούλα μας. Μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε από την άλλη. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε πίτες χρησιμοποιώντας όλο το χυλό ανανεώνοντας όποτε χρειάζεται το λάδι στο τηγάνι.

Αναμιγνύουμε το υπόλοιπο γάλα, ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε λίγη πάπρικα ή και τσίλι. Βουτάμε κάθε πιτούλα στο μίγμα και ξαναπερνάμε μια μια πίτα από το τηγάνι(χωρίς λάδι) και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα

Μεξικάνικη πικάντικη σάλτσα με φυστίκι

Posted: 24 Aug 2011 03:18 PM PDT

Μεξικάνικη πικάντικη σάλτσα με φυστίκι

Περιγραφή

Είναι μία πηχτή γλυκοπικάντικη σάλτσα, που μπορεί να συνοδεύει απλα τα ντορίτος, ρύζι ή να γίνει γέμιση σε τορτίγιες.(είναι οι κλασσικές πιτούλες που χρησιμοποιούνται στη μεξικάνικη κουζίνα) είναι πολυ πολύ νόστιμη.

 

Τι χρειαζόμαστε:

1/2 κιλό φυστίκι αράπικο χωρίς τη φλούδα. 1/2 κρεμμύδι 3 δοντάκια σκόρδο 15 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες* 1 κύβος λαχανικών** 1/2 λίτρο νερό λίγο λαδάκι για το κατσαρολάκι

Πως το κάνουμε:

    Βράζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τον κύβο λαχανικών. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα φυστίκια μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα βγάζουμε με τριπιτή κουτάλα. Στο μουλτι βαζουμε κρεμμυδι, σκόρδο και τις πιπεριες. Τα ριχνουμε μετά μέσα στο ιδιο κατσαρολάκι που ειχαμε τα φυστίκια , χαμηλωνουμε τη φωτια και βάζουμε το καπακι. Αφού έχουν κρυώσει λίγο τα φυστίκια (όση ώρα κάνουμε τα υπόλοιπα) τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Μετα απο κανα 5λεπτο που έχουν τσιγαριστει τα κρεμμύδια με τα λοιπα υλικα προσθέτουμε ξανα τα τριμμενα φυστικια και μετα το νεράκι με τον κύβο λαχανικών. Χαμηλώνουμε τη φωτια ακόμα περισσότερο (στο 2) και ανακατευουμε. Αφήνουμε ανοιχτό το κατσαρολακι και βράζουμε για κανα 10λεπτο ανακατευοντας καθε τόσο.(είναι πολύ πηχτό οπότε έχουμε το νου μας μην κολλήσει.) Οταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λιγο και το βάζουμε στο μουλτι να γίνει πιο μαλακό σαν πουρές.

Mexican Κοτόπουλο

Posted: 24 Aug 2011 03:15 PM PDT

Mexican Κοτόπουλο

Τι χρειαζόμαστε:

500 γρ κοτόπουλο φιλέτο (κομμένο σε μικρά κομμάτια) 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 1 κόκκινη πιπερία (κομ. σε φέτες) 2 πράσινες (κομ. σε φέτες) 1 κουτάκι χυμό ντομάτας 1 κονσέρβα μανιτάρια ή αν έχουμε φρέσκα 1 κονσέρβα καλαμπόκι 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια ελαιόλαδο αλάτι καυτερό τσίλι σκόνη

Πως το κάνουμε:

    Βάζω λάδι στην κατσαρόλα Σοτάρω το κοτόπουλο Προσθέτω μανιτάρια, κρεμμύδι και πιπεριές Όταν ροδίσουν προσθέτω την ντομάτα χυμό, το αλάτι και το τσίλι και σιγοβράζω. 10' πριν το τελος προσθέτω το καλαμπόκι και τα φασόλια.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές