Συνταγές μαγειρικής |
- Εντσιλάδας με κοτόπουλο
- Fajita με κοτόπουλο
- Chili con carnne
- Τορτίγιες με κιμά και λιωμένο τυρί
- Μεξικάνικη σαλάτα με αβοκάντος
Posted: 18 Aug 2011 04:05 PM PDT Εντσιλάδας με κοτόπουλο Τι χρειαζόμαστε: " 4 φιλέτα κοτόπουλο " 16 τορτίγιες " 250 ml κρέμα γάλακτος " 100 ml χυμό ντομάτας " 3 μεγάλες πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες " 200 γρ μπέικον ψιλοκομμένο " 400 γρ. τυρί τσένταρ (cheddar) τριμμένο " 12 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες " 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο " 1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη " 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο " 1 κ.γλ. tabasco (προαιρετικά) Πως το κάνουμε: 1. Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για κανένα δεκάλεπτο, να πάρει χρώμα. 3. Βγάζουμε το κοτόπουλο απο το τηγάνι και ρίχνουμε το μπέικον και τις πιπεριές. Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. 4. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους. 5. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το τυρί, κρατώντας στο πλάι μια χούφτα. Προσθέτουμε 150ml κρέμα γάλακτος, τις ελιές, το κρεμμύδι και τις πιπεριές με το μπέικον και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τους κύβους κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά. 6. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 100ml κρέμα γάλακτος με το χυμό ντομάτας και το σκόρδο. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο tabasco. 7. Παίρνουμε μια τορτίγια και απλώνουμε κατα μήκος της μια μεγάλη κουταλιά απο μείγμα κοτόπουλο. Την τυλίγουμε και την τοποθετούμε σε ταψί (θα χρειαστούμε ένα μεγαλο). Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες τορτίγιες. 8. Περιχυνουμε με το μείγμα κρέμα γάλακτος - ντομάτας και απλώνουμε με μια σπάτουλα να καλυφτούν οι τορτίγιες. Απο πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί. 9. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. |
Posted: 18 Aug 2011 03:57 PM PDT Fajita με κοτόπουλο Τι χρειαζόμαστε: " 4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο " 1 φακελάκι fajita seasoning mix (casa fiesta) " 330ml μπυρα " 2 πιπεριές πράσινες " 1 πιπεριά κόκκινη " 1 πιπεριά πορτοκαλί " 1 πιπεριά κίτρινη " 1 κρεμμύδι " αλάτι - πιπέρι - τζίτζερ " 2 κ.σ. ελαιόλαδο Πως το κάνουμε: 1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες. 2. Διαλύουμε το fajita mix στην μπύρα και περιχύνουμε το κοτόπουλο, το οποίο αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο να μαριναριστεί. 3. Κόβουμε τις πιπεριές σε μακρόστενες λωρίδες και το κρεμμύδι σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικο τηγάνι με τις 2 κουταλιες λάδι. 4. Μόλις ειναι έτοιμα τα λαχανικά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τζίτζερ. 5. Τα βγάζουμε απο τοτηγάνι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο λίγο λίγο στραγγίζοντας το απο τη μαρινάδα χωρις λαδι. 6. Μόλις τελειωσουμε προσθέτουμε και τα λαχανικά και ανακατευουμε όλα μαζι. |
Posted: 18 Aug 2011 03:55 PM PDT Chili con carnne Τι χρειαζόμαστε: " 1/2 κιλό κιμάς " 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι " 2 σκελίδες σκόρδο " 1 μεγάλη πράσινη γλυκειά πιπεριά " 1 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη " 1 κουτ. γλυκού κύμινο " 1 κουτ. γλυκού ρίγανη " Αλάτι (όσο θέλετε εσείς) " 1 μεγάλο κουτί ντοματάκια ολόκληρα " 1/2 κιλό κόκκινα φασόλια (Kidney beans) βρασμένα (ή, αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα βρασμένα κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα) " 1/4 του φλυτζανιού φρέσκος ψιλοκομμένος κορίανδρος (κόλιαντρο), ή, αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό Πως το κάνουμε: 1. Σε μια καταρόλα, τσιγαρίζετε τον κιμά σε δυνατή φωτιά - δεν βάζετε λάδι - , μέχρι να 'χάσει' το ροζ του χρώμα. 2. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά (χοντροκομμένα) και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για ακόμα 10 λεπτά. 3. Μετά, προσθέτετε τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, το κύμινο, τη ρίγανη, τα ολόκληρα ντοματάκια και ρίχνετε και 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. 4. Μόλις τα υλικά πάρουν μία βράση, προσθέτετε τα φασόλια, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας συχνά (για να διαλυθούν καλά τα ντοματάκια), για περίπου 20 λεπτά. 5. Σερβίρετε τις μερίδες πασπαλίζοντάς τες με τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο (ή μαϊντανό). |
Τορτίγιες με κιμά και λιωμένο τυρί Posted: 18 Aug 2011 03:54 PM PDT Τορτίγιες με κιμά και λιωμένο τυρί Τι χρειαζόμαστε: " 12 τορτίγιες (Μεξικάνικες κρέπες) " 250γρ τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας " 400γρ κιμά μοσχαρίσιο " 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο " 100ml ξηρό κρασί " 2 ώριμες ντομάτες ψεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες " 3-4 κουταλιές λάδι " 2 κουταλιές μαιντανό " 1/2 κουταλάκι ταμπάσκο " αλάτι, πιπέρι Πως το κάνουμε: 1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και καβουρντίζετε τον κιμά με το κρεμμύδι ανακατεύοντας 2. Σβήνετε με το κρασί 3. Προσθέτετε τις ντομάτες και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά 4. Αρωματίζετε με τον μαιντανό 5. Αφήνετε τον κιμά να κρυώσει 6. Κατόπιν προσθέτετε το τυρί και το ταμπάσκο και ανακατεύετε 7. Μοιράζετε το μείγμα στις τορτίγιες και τις τυλίγετε σε ρολά |
Μεξικάνικη σαλάτα με αβοκάντος Posted: 18 Aug 2011 03:47 PM PDT Μεξικάνικη σαλάτα με αβοκάντος Τι χρειαζόμαστε: " 3 μεγάλα αβοκαντος ώριμα αλλά όχι μαυρισμένα (να λειώνουν με το πιρούνι σαν βούτυρο). " 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (ή και 3 αν θέλουμε) " 2-3 μεγάλες τομάτες ψιλοκομμένες " 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδελίτσες (αν σε κάποιους το φρέσκο είναι δύσπεπτο, και το ξερό δεν είναι άσχημο). " Κίτρινο μαλακό τυρί της αρεσκείας σας κομμένο σε μικρά κυβάκια (το πρωτοδοκίμασα με cheddar). " Τριμμένο ρεγκάτο ή όποιο άλλο σκληρό κίτρινο τυρί προτιμάτε " Tabasco κόκκινο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε) Πως το κάνουμε: 1. Καθαρίζουμε τα αβοκάντος, αφαιρούμε τα κουκούτσια και σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα λιώνουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην μαυρίσουν. 2. Αμέσως στρώνουμε από πάνω το γιαούρτι ανακατεμένο με το Tabasco. 3. Από πάνω στρώνουμε τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια τις ψιλοκομμένες τομάτες αφού τις έχουμε πρώτα αφήσει να στραγγίξουν με λίγο αλατάκι, για να μη βγάλουν τα υγρά τους στη σαλάτα. 4. Συνεχίζουμε με τα κυβάκια του μαλακού τυριού και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου