Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


Λάμπα “καίει” από το 1901!

Posted: 18 Jun 2011 07:22 AM PDT


Είναι συνεχώς αναμμένη από το 1901 και ακόμα… αντέχει! Ο λόγος για μία λάμπα που «καίει» ακόμα στον σταθμό πυροσβεστικής της αμερικανικής πόλης Livermore στην Καλιφόρνια. 
Για το λόγο αυτό οι...
 κάτοικοι της πόλης ετοιμάζονται για γιορτάσουν το γεγονός… Η λάμπα μάλιστα «κατέχει» ήδη και σχετικό ρεκόρ Guinness.

Τη λάμπα δώρισε στην πυροσβεστική ένα επιχειρηματίας το 1901 και με εξαίρεση μια σύντομη περίοδο το 1903, μια εβδομάδα το 1937 και μερικές διακοπές ρεύματος η λάμπα παραμένει αναμμένη


newsbomb.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Επιβίωση-Παγίδες για ζώα (videos-foto)

Posted: 18 Jun 2011 07:18 AM PDT


Επιβίωση είναι η ανεύρεση τρόπου ούτως ώστε να παραμείνετε ζωντανός. 

Ότι εφόδιο έχετε θα θεωρηθεί χρήσιμο. 


Παγίδα για ζωα σε σχήμα 4 (video-fotos)
Μια απο τις πιο βασικές παγιδες, που μπορουμε να φτιαξουμε σε μια κατασταση εκτατης αναγκης, ειναι η παγιδα σε σχημα 4. Η παγιδα εχει την μορφη οπως ο αριθμος 4 και χρησιμοποιει ενα μεγαλο βαρος στην κορυφη της, το οποιο πεφτει μολις το ζωο "ενεργοποιησει" την παγιδα. Τα πλεονεκτηματα αυτης της παγιδας, εινα οτι καταρχας ειναι ευκολη στο στησιμο, δεν χρειαζετε πολλα υλικα και φτιαχνεται επι τοπου, χωρις να εχετε καθολου εργαλεια ή να χρειαζεστε σχοινι. Απλως μαζευετε μερικα κλαδακια, μια μεγαλη πετρα και ειναι ετοιμη.
Τα βασικα σημεια που πρεπει να προσεξουμε για να εχει επιτυχια η παγιδα μας, ειναι τα εξεις:
  • Τα ξυλα πρεπει να ενωνονται/στηριζονται με τετοιο τροπο, που να μην "ενεργοποιηθει" η παγιδα μας, απο καποιο ρευμα αερα.
  • Το κατακορυφο ξυλο, πανω στο οποιο "στεκεται" η παγιδα, πρεπει να μην βρισκεται κατω απο το βαρος που θα πεσει. Διαφορετικα το βαρος θα βρει αντισταση, δεν θα πεσει αποτομα και θα αφησει κενο, απο το χωμα, επιτρεποντας ετσι στο ζωο να ξεφυγει.
  • Στο οριζοντιο ξυλο, τοποθετουμε το δολωμα στην μερια του ξυλου που ειναι προς το βαρος. Για να εχουμε επιτυχη "ενεργοποιηση" της παγιδας, πρεπει το δολωμα (συνεπως το κλαδι) να βρισκετε κοντα στην βαση του βαρους.
Τα ξυλα στηριζονται μεταξυ τους ειτε κανωντας βαθια κοψιματα, ειτε με φυσικο τροπο, με τους κομπους η παρακλαδια των κλαδιων που χρησιμοποιουμε.
Rabbit Stick – Κυνηγι λαγου με ροπαλο
Σε περιπτωση αναγκης, οπου δεν θα εχετε την ευκαιρια να φτιάξετε παγιδες ή δεν εχετε καποιο αλλο οπλο, ο πιο απλος τροπος να πιασετε ενα λαγο ή οποιοδηποτε μικρο ζώο ειναι με ενα ροπαλο. Για να εχετε μεγαλυτερο ποσοστο επιτυχιας, θα χρειαστει το ροπαλο να εχει ενα συγκεκριμένο σχημα, περιπου σαν μπουμερανγ, ωστε την ωρα που το πετατε να περιστρεφετε και να καλυπτει μια μεγαλη περιοχή. Δειτε και το βιντεο παρακατω για να καταλάβετε.
Παγίδα με δίχτυ
Δείτε το video

Παγιδα για πουλια και μικρα ζωα με βαρος

Η παγιδα που θα δειτε παρακατω, ειναι περιπου σαν την παγιδα σε σχημα 4, δηλαδη χρησιμοποιει βαρος για να σκοτωσει/αιχμαλωτισει το ζωο, αλλα εχει διαφορετικο μηχανισμο ενεργοποιησεις. Ειναι πιο ευκολη στο στησιμο και στην κατασκευη, αλλα χρειαζεται να εχετε μαζι σας σχοινι.

Γνωστοί Αστερισμοί (fotos)

Posted: 18 Jun 2011 06:36 AM PDT


Το Θερινό Τρίγωνο δεν είναι ακριβώς αστερισμός αλλά ένας χαρακτηριστικός τριγωνικός σχηματισμός τριών ιδιαίτερα φωτεινών αστεριών που μεσουρανεί του θερινούς μήνες και κυρίως από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου.
Το αστέρια από τα οποία αποτελείται το τρίγωνο αυτό ειναι ο Ντένεμπ (Deneb) που είναι το φωτεινότερο αστέρι του αστερισμού του Κύκνου (φωτεινότητα 1,25), ο Βέγγα (Vega) που είναι το φωτεινότερο αστέρι του αστερισμού της Λύρας (φωτεινότητα 0,03) και ο Αλταίρ (Altair) που είναι το φωτεινότερο αστέρι του Αετού (φωτεινότητα 0,76). Ο εντοπισμός του θερινού Τριγώνου δεν είναι δύσκολος, απλώς κοιτάξτε μια ανέφελη νύχτα τον ουρανό και, ακόμα και μέσα από την φωτορύπανση της πόλης, δεν μπορεί παρά να ξεχωρίσετε τρία ιδιαίτερα φωτεινά αστέρια που σχηματίζουν ένα τρίγωνο. Το φωτεινότερο από τα τρία είναι ο Βέγγα ενώ το αμυδρότερο είναι ο Ντένεμπ. Στις αρχές Ιουλίου το Θερινό Τρίγωνο μεσουρανεί γύρω στις 2 τα ξημερώματα, στα τελή Ιουλίου/αρχές Αυγούστου γύρω στα μεσάνυχτα και στα τέλη Αυγούστου γύρω στις 10 το βράδυ.

Η μικρή και η μεγάλυ άρκτος είναι από τους ποιό γνωστούς αστερισμούς και φαίνονται όλο το χρόνο (δεν δύουν ποτέ) στο βόρειο ημισφαίριο. Το σχήμα των δύο αστερισμών είναι πασίγνωστο. Πρόκειται για δύο 'τηγάνια' με μεγλύτερη προφανώς την Μεγάλη Άρκτο. Τα 'τηγάνια' αποτελούνται από 4 αστέρια που σχηματίζουν κάτι σαν τραπέζια και από άλλα τρία σε μία καμπύλη, την 'ουρά' που ξεκινάει από μία γωνία του τραπεζίου. Οι αστερισμοί αυτοί προφανώς έχουν και άλλα αστέρια (ιδίως η Μεγάλη Άρκτος) αλλά αυτά που προανέφερα είναι τα ποιό γνωστά και χαρακτηριστικά. Το τελευταίο αστέρι της 'ουράς' της Μικρής Άρκτου είναι ο πασίγνωστος Πολικός Αστέρας που δείχνει πάντα τον βορρά. Δυστυχώς, μέσα από την φωτορύπανση της πόλυς η Μικρή Άρκτος δεν φαίνεται καλά. Ουσιαστικά το μόνο αστέρι που φαίνεται είναι ο Πολικός Αστέρας και στην καλύτερη δύο (τα απέναντι από την 'ουρά') από τα τέσσερα αστέρια του τραπεζίου. Η Μεγάλη Άρκτος από την άλλη είναι φωτεινή και τουλάχιστον τα 7 βασικά αστέρια (αυτά που προάνέφερα) είναι ορατά και μέσα από τις πόλεις. Γενικά οι δύο αστερισμοί είναι ορατοί προς τον βορρά και μάλλον δεν θα δυσκολευτείτε να εντοπίσετε την Μεγάλη Άρκτο. Από τη στιγμή που θα βρείτε την Μεγάλη Άρκτο, με το ακόλουθο τέχνασμά μπορείτε να εντοπίσετε την Μικρή Άρκτο. Ξεκινήστε από το αστέρι του τραπεζίου που βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη γωνία από εκεί που ξεκινάει η 'ουρά' και προχωρήστε προς αυτό που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ουρά. Αν συνεχίσετε να προχωράτε προς την ίδια κατέυθυνση θα συναντήσετε τον Πολικό Αστέρα (ένα αστέρι που είναι έύκολα ορατό αν και όχι εντυπωσιακά φωτεινό). Αν έχετε έστω ένα ζευγάρι κιάλια (ακόμα καλύτερα τηλεσκόπιο βέβαια), αξίζει να 'στοχεύσετε' προς το μεσαίο αστέρι της 'ουράς' της Μεγάλης Άρκτου. Πρόκειται για ένα από τα εντυπωσιακότερα και ομορφότερα διπλά αστέρια του ουρανού.
Ο ΩΡΙΩΝΑΣ
Ο Ωρίωνας είναι ένας αρκετά εντυπωσιακός αστερισμός καθότι αποτελείται από αρκετά αστέρια μεγάλης φωτεινότητας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Ωρίωνας να είναι από τους λίγους αστερισμούς που μπορούν να γίνουν ορατοί αρκετά καλά ακόμα και μέσα από την φωτορύπανση της πόλης. Ο Ωρίωνας είναι χειμερινός αστερισμός, δηλαδή είναι καλύτερα ορατός τους χειμερινούς μήνες. Βέβαια, από το Σεπτέμβριο αρχίζει και γίνεται ορατός τα ξημερώματα, ενώ πρέπει να φτάσει ο Μάιος για να χαθεί οριστικά πριν την δύση του ηλίου. Το σχήμα του Ωρίωνα είναι σαν κλεψύδρα. 7 είναι τα φωτεινότερα αστέρια του Ωρίωνα που οριοθετόυν και το σχήμα της κλεψύδρας ενώ και τα 7 είναι αρκετά φωτεινά ώστε να είναι ορατά ακόμα και μέσω φωτορύπανσης. Τα 4 από τα 7 αστέρια είναι στις 4 γωνίες της νοητής κλεψύδρας ενώ τα υπόλοιπα 3 είναι στο κέντρο και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους με αποτέλεσμα να φαίνονται σαν ζώνη. Η ζώνη αυτή, είναι η λεγόμενη ζώνη του Ωρίωνα (Ο Ωρίωνας στην μυθολογία ήταν κάποιος πολεμιστής). Φυσικά υπάρχουν πολλά αμυδρότερα αστέρια στον αστερισμό. Ανάμεσα στα αστέρια της ζώνης και τα δύο αστέρια της κάτω πλευράς (αυτής που είναι ποιό κοντά προς τον ορίζοντα) της κλεψύδρας θα παρατηρήσετε πολλά μαζεμένα αστέρια σε έναν σημείο που 'θολώνει' λίγο. Στο σημείο αυτό βρίσκεται το νεφέλωμα του Ωρίωνα (Great Orion Nebula). Πρόκειται για ένα από τα εντυπωσιακότερα νεφελώματα του ουρανού, που χρειάζεται βέβαια τηλεσκόπιο για να γίνει ορατό. Δυστυχώς, η φωτορύπανση αυτή τη φορά αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και ακόμα και αν κοιτάξετε το νεφέλωμα μέσα από κάποιο τηλεσκόπιο στην πόλη, θα δείτε πολύ λίγότερα (και λιγότερο εντυπωσιακά) από ότι αν είσασταν στην επαρχία. Τον Δεκέμβριο, ο Ωρίωνας ανατέλλει γύρω στις 7 το απόγευμα οπότε μέχρι τις 9 είναι σε ικανοποιητικό ύψος παρατήρησης στον νοτιοανατολικό ουρανό με τάση να ανεβαίνει συνέχεια αλλά παραμένει πάντα προς τη νότια πλευρά του ουρνανου. Γύρω στις 2 τα ξημερώματα φτάνει στο ζενίθ και αρχίζει πάλι και χαμηλώνει προς τα νοτιοδυτικά.


Ν. Κορέα: Άνοιξαν πυρ κατά λάθος εναντίνον πολιτικού αεροσκάφους.

Posted: 18 Jun 2011 05:48 AM PDT


Στρατιώτες της Νοτίου Κορέας άνοιξαν πυρ εναντίον εμπορικού αεροπλάνου, που πετούσε κοντά στα θαλάσσια σύνορα με την Βόρειο Κορέα, όπου επικρατεί ένταση, εκτιμώντας λανθασμένα, ότι επρόκειτο για μαχητικό αεροσκάφος.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ πάντως, δεν υπήρξαν ζημιές.
Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε πως δύο στρατιώτες του σώματος πεζοναυτών που επιτηρεί τα θαλάσσια ύδατα ανοικτά της δυτικής πόλης της Νότιας Κορέας, Ίντσεον, πυροβόλησαν με τα τουφέκια τους, τύπου K-2, για περίπου δέκα λεπτά την Παρασκευή (17/06).
Αργότερα αναγνωρίστηκε πως ήταν μια πτήση της Asiana Airlines που πραγματοποιούσε την κάθοδό της στο αεροδρόμιο της Σεούλ.
Το Yonhap και άλλα πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν πως το αεροπλάνο, που μετέφερε 119 επιβάτες και πλήρωμα σε μία πτήση από την Κίνα, δεν έπαθε καμία ζημιά ενώ βρισκόταν περίπου 500-600 μέτρα έξω από το πεδίο βολής των K-2, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.





http://stoncosmomou.blogspot.com

Ο Λουκάνικος το πιο δημοφιλές βίντεο στο BBC!

Posted: 18 Jun 2011 05:45 AM PDT


Κι όμως. Η φήμη του Λουκάνικου, του αγαπημένου σκύλου των διαδηλωτών πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας!
Ο Λουκάνικος, ο σκύλος που δεν φοβάται τα δακρυγόνα και τις κρότου - λάμψης, ο σκύλος που είναι πάντα στο πλευρό των διαδηλωτών έγινε θέμα στο BBC   και μάλιστα την Παρασκευή ήταν το νούμερο ένα βίντεο στην ηλεκτρονική του σελίδα!



http://stoncosmomou.blogspot.com
http://hellasxgtopvideos.blogspot.com

VIDEO Τέτοιοι «τρελοί» πανηγυρισμοί δεν πρέπει να έχουν υπάρξει ποτέ!!!

Posted: 18 Jun 2011 04:53 AM PDT


Τέτοιοι «τρελοί» πανηγυρισμοί δεν πρέπει να έχουν υπάρξει ποτέ!!!
Τόσο πολύ δεν παίζει να έχει ξαναχαρεί άνθρωπος! Μιλάμε το παλικάρι είναι αλλού, δεν πατάει στο χόρτο. Ο Jimmy Fontana πανηγυρίζει την άνοδο της Νοβάρα στην 1η κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος, έπειτα από τον αγώνα με την Πάντοβα για τα play-offs της Serie B. Ο «τρελός» γκολκίπερ και τι δεν κάνει από τον ενθουσιασμό του! Βουτιά σε πινακίδες, φιλιά σε προπονητή καθώς εκείνος παραχωρούσε δηλώσεις ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο ψεκασμός με πυροσβεστήρα στο γήπεδο χωρίς να φοράει το κάτω μέρος της ποδοσφαιρικής του ενδυμασίας!
Επικό βίντεο…      


http://www.scorernews.gr

ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΠ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ;

Posted: 18 Jun 2011 04:47 AM PDT


Αυτά που έρχονται τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες στη χώρα, μέχρι να γίνουν εκλογές και να πάμε σε πολυκομματική κυβέρνηση, δεν θα έχουν ξαναγίνει από το 1949. Και θα αφορούν άμεσα θέματα ασφάλειας... 
Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον διοικητή της ΕΥΠ Μπίκα δεν είναι τυχαία .Σίγουρα οι πληροφορίες περί σκληρών κακοποιών αλλοδαπών είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο , το ερώτημα είναι αν είναι αγανακτισμένοι ,είναι κατσαπλιάδες ,ή είναι εντολοδόχοι κάποιων κυβερνήσεων ή απλά πληρωμένοι απο κάποιους .
Η αναταραχή και οι βιαιότητες μπορούν να επεκταθούν σε σημείο που τα χθεσινά επεισόδια να φαντάζουν αστεία. Οι αρχές ασφαλείας ανησυχούν από την συμμετοχή λαθρομεταναστών και ξένων στις βιαιότητες. Η σύλληψη του 33χρονου από το Μπαγκλαντές που έκρυβε σιδερολοστούς σε πάρκο τους έχει κινητοποιήσει, αφού είναι σαφές ότι υπάρχει σχέδιο. 


Έχουν ήδη τα σαΐνια της ΕΥΠ βγάλει φτερά και σε λίγο θα έχουμε και και λαγούς .! Αλλά αν δεν χειριστούμε με το θέμα με την αρμόζουσα σημασία όλα θα πάνε κατά διαβόλου ΠΡΟΣΟΧΗ Αυτά που θα έρθουν αν δεν προλάβουμε δεν θα συμμαζεύονται .






ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ

trikalagr.blogspot.com
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Η σκοτεινή ύλη θα μπορούσε να καταστήσει το σύμπαν κατοικήσιμο

Posted: 18 Jun 2011 04:02 AM PDT

Όταν πλανητικοί επιστήμονες εκπονούν μελέτες για κάποιον εξωηλιακό πλανήτη, αξιολογούν το δυναμικό τους για τη στήριξη της ζωής, με βάση κάποια από τα γνωρίσματα που μπορούν να διακρίνουν από εδώ στη Γη. Αλλά συχνά παραβλέπεται ένας σημαντικός παράγοντας, όπως λένε οι ειδικοί: η επίδραση της σκοτεινής ύλης.
Dark-Matter-Could-Be-Making-the-Universe-Habitable Εικόνα που δείχνει για το πώς η σκοτεινή ύλη κατανέμεται μέσα στο γαλαξιακό σμήνος Abell 1689.
Σύμφωνα με στοιχεία, που συλλέχθηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, αυτή η παράξενη μορφή της ύλης μπορεί να ζεσταίνει εκατομμύρια εξωπλανήτες.

Ως εκ τούτου, ακόμη και αν αυτοί οι κόσμοι βρίσκονται έξω από την κατοικήσιμη ζώνη των γονικών άστρων τους, θα μπορούσαν να λαμβάνουν επαρκή ζεστασιά ώστε να καταστεί δυνατή η ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή στις βραχώδεις επιφάνειες τους.
Αντίθετα από την κανονική, βαρυονική ύλη, η σκοτεινή ύλη θεωρείται ότι φτιάχνεται από ασθενώς αλληλεπιδρώντα σωματίδια με μάζα (WIMP), τα οποία είναι και τα αντισωματίδια τους. Αυτό σημαίνει ότι δύο WIMP κατά την επαφή τους θα εξαϋλώνονται προς ακτινοβολία γάμμα.
Και επειδή τα WIMP's αλληλεπιδρούν ασθενώς με την ύλη είναι δύσκολο να τα ανιχνεύσουμε. Γι αυτό και οι φυσικοί μπορούν να αναλύσουν την σκοτεινή ύλη μόνο μέσα από τη βαρυτική επίδραση που ασκεί πάνω στην κανονική ύλη. Η ύπαρξη της σκοτεινής ύλης – η οποία αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο περίπου της μάζας του σύμπαντος – προτάθηκε ως γνωστόν, προκειμένου να συμπληρωθούν κάποιες ελλιπείς θεωρίες.
Σύμφωνα με τη θεωρία της γενικής σχετικότητας, η ορατή μάζα των γαλαξιών δεν θα πρέπει να παράγει εξ ολοκλήρου την τεράστια βαρυτική έλξη που δημιουργείται εντός τους. Σε πολλές περιπτώσεις, η μάζα όλων των άστρων, πλανητών και άλλων αντικειμένων στο εσωτερικό ενός γαλαξία μπορεί να αντιπροσωπεύει μόνο ένα κλάσμα της βαρυτικής έλξης σε όλη τη δομή του.
Ο φυσικός Dan Hooper του Εργαστηρίου Fermi μαζί με τον αστροφυσικό Jason Steffen προτείνουν τώρα ότι η ενέργεια που απελευθερώνει η σκοτεινή ύλη, καθώς εξαϋλώνονται τα WIMP, μπορεί να μεταφερθεί στους εξωπλανήτες, αυξάνοντας την θερμοκρασία τους.
Οι ειδικοί λένε ότι οι συγκεντρώσεις της σκοτεινής ύλης είναι υψηλότερες στις κεντρικές περιοχές των μεγάλων γαλαξιών, όπως ο Γαλαξίας μας, αλλά και στον πυρήνα των νάνων σφαιροειδών γαλαξιών. Σε μέρη όπως η κουκίδα πάνω στο βραχίονα του Περσέα, όπου βρίσκεται το ηλιακό μας σύστημα, συνήθως βρίσκεται λιγότερη σκοτεινή ύλη.
"Φαντάζομαι 10 τρισεκατομμύρια χρόνια στο μέλλον, όταν το σύμπαν θα έχει επεκταθεί πέρα ​​από το σημείο που θα μπορούμε να βλέπουμε και όλα τα αστέρια στον Γαλαξία μας θα έχουν από καιρό σβήσει, οι μόνοι πλανήτες με κάποια θερμότητα θα είναι αυτοί που θα παίρνουν ενέργεια από την σκοτεινή ύλη. Έτσι, θα μπορούσα να φανταστώ ότι κάθε πολιτισμός που θα ζούσε σε εκείνες τις εποχές, θα αρχίσει να κινείται προς αυτούς τους πλανήτες, όπου η σκοτεινή ύλη θα χρησιμοποιείται ως καύσιμο," εξηγεί ο Hooper.



Πηγή: Softpedia
http://physics4u.wordpress.com

Γαλλία: Ιαπωνικό ραδιενεργό τσάι εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού!

Posted: 18 Jun 2011 03:18 AM PDT


Ένα φορτίο τσαγιού που προερχόταν από την Ιαπωνία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στο αεροδρόμιο Ρουασί, όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν μολυσμένο με ραδιενεργό καίσιο, ανακοίνωσε η υπηρεσία κατανάλωσης (DGCCRF). 


Πρόκειται για ένα φορτίο 162 κιλών τσαγιού με προέλευση την επαρχία Σιζουόκα της κεντρικής Ιαπωνίας 


Είναι η πρώτη φορά που ραδιενεργά προϊόντα εντοπίζονται στη Γαλλία στο πλαίσιο των ελέγχων που έχουν ξεκινήσει μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα.

Οι αναλύσεις που έγιναν στο εργαστήριο έδειξαν ότι τα επίπεδα καισίου στο τσάι ήταν διπλάσια από το κανονικό αφού έφταναν τα 1.038 μπεκερέλ ανά κιλό, ενώ το όριο που θέτει η Ευρώπη είναι τα 500 μπεκερέλ ανά κιλό για το συγκεκριμένο προϊόν.

Το φορτίο πρόκειται να καταστραφεί από μια εξειδικευμένη εταιρεία.

 
kerdos.gr
http://clopyandpaste.blogspot.com


Καραμανλής και ομάδα Ε (;)

Posted: 18 Jun 2011 03:02 AM PDT

Τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε κάποιες αποκαλύψεις σχετικά με ένα ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ που αναφέρεται σε απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και η οποία αποτράπηκε κατόπιν επέμβασης της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών. Στο κείμενο που ακολουθεί...

με ημερομηνία υπογραφής 14 Δεκεμβρίου 2009, γίνεται αναφορά για απειλές προς το πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού. Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα fourakis-kea.com με τίτλο «ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ», στις 22 Δεκεμβρίου 2009 και απεστάλη στο blog palladion1.wordpress.com , στο οποίο δημοσιεύθηκε με τίτλο «ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΑΝΘΗΛΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ », στις 19 Δεκεμβρίου 2009. Ο υπογράφων το παρακάτω κείμενο εμφανίζεται ως ο «Ὁ Ἐπί τοῦ Καυκάσσου Πυλαρός» και όπως διαπιστώνεται από την ανάγνωση, σχετιζόμενος με την ομάδα Ε.
Παραθέτοντας το κείμενο, θα θέλαμε να θυμήσουμε τις φήμες που διαδίδονταν πριν λίγα χρόνια περί ασθενείας της συζύγου του πρώην Πρωθυπουργού, Νατάσας Καραμανλή, τα περί καρκίνου που διέρρευσαν και φυσικά διαψεύσθηκαν ως κακοήθειες λίγο αργότερα…

Σημειώσαμε το σημείο που αναφέρεται στον Κ.Καραμανλή με έντονο χρώμα. Στο ίδιο σημείο, έντύπωση προξενεί η αναφορά σε «σοβαροτάτην καί πρωτοφανῆ νοθείαν» των εκλογών, ώστε να αναδειχθεί Ο Γ.Παπανδρέου σε Πρωθυπουργό της χώρας, με σκοπό την δρομολόγηση περαιτέρω εξελίξεων.
Ακολουθεί το κείμενο:
1
Παραλῆπται τῆς παρούσης Διακηρύξεως:
 Ἕλληνες Πολίτες, κ.κ. Παπανδρέου Γεώργιος, Καραμανλής Κωνσταντῖνος, Σαμαράς Ἀντώνιος, Ἀρχηγοί Πολιτικῶν Κομμάτων, Κυρία Διαμαντοπούλου Ἄννα, Κύριος Βενιζέλος Εὐάγγελος, Πρέσβυς τῶν ΗΠΑ ἐν Ἑλλάδι, Ἐνώσεις τῶν Συντακτῶν, Συλλόγοι Καθηγητῶν καί Διδασκάλων.
Καί πρός:
 Τοῦς ἐχθρούς τῆς Ἑλλάδος καί τίς δήθεν «Ὁμάδες Ἔψιλον».
Κοινοποίησης:
 Εἱς τόν Πρόεδρον τῆς Ἑλληνικής Δημοκρατίας Ἑξοχώτατον Κύριον Κάρολο Παπούλια, καθώς καί εἱς τά ἐπί τῆς Ἑλλάδος ἔντυπα καί ἠλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.
ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΑΝΘΗΛΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ
«Σιγάν τήν ἀλήθειαν χρυσόν ἔστι θάπτειν».
Πυθαγόρας

«Ἀδελφοί, φίλοι καί συμπατριῶται, ἀπόγονοι τῶν Ἑλλήνων καί γενναῖοι τῆς ἐλευθερίας τοῦ ἑλληνικοῦ γένους, ὑπέρμαχοι, οἱ κατά τήν Αἴγυπτον εὑρισκόμενοι Γραικοί καί ὅσοι ἄλλοι εἰς τήν Ἑλλάδα ἤ ἀλλαχοῦ διατρίβετε, προσμένοντες τόν ἁρμόδιον καιρόν τῆς κοινῆς τοῦ γένους ἐλευθερίας, ἀξιωματικοί τε καί στρατιῶται πάσης τάξεως καί παντός βαθμοῦ, χαίρετε· ἐπειδή ἡ χαρά σας εἶναι κοινή χαρά ὅλων τῶν Γραικῶν· ὑγιαίνετε, ἐπειδή ἡ ὑγεία σας εἶναι κοινή σωτηρία τῆς Ἑλλάδος».
Κοραῆς Ἀδαμάντιος

ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΡΙΟΝ 1801
«Σέ παρακαλῶ καί τοῦτο πρίν ἀποθάνω· μέ τόν Βάμβαν νά ἑνωθῇς σφιγκτά καί μέ τόν Κούμαν, καί νά κάμετε ἱεράν συνωμοσίαν ὑπέρ τῆς ἀναγεννήσεως τῆς νεκρωμένης ὑμῶν κοινῆς πατρίδος καί θέλεις ἰδεῖν πόσα καλά ἀπροσδόκητα μέλλει νᾶ γεννήσῃ ἡ τοιαύτη σύμπνοια…»
Κοραῆ Ἀδαμάντιου, ἐπιστολή πρός Καΐρην Θεόφιλον 5/4/1815
2
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΑΝΘΗΛΗΣ

Ἡ τῶν Ἑλλήνων Οἰκουμενική Ἀνθήλη, τήν ὁποίαν πολλοί ἔχομεν συνηθίσει νά ἀποκαλοῦμεν "Ὁμάδα Ἔψιλον" ἤ «Ὁμάς "Ε"», εἶναι ἡ διά τοῦ Πυθαγόρειου Κώδικος φυσική συνέχεια τῆς κατά τήν Πρωτοελληνικήν περίοδον συνελθούσης ἐν Ἀνθήλῃ – Πυλαίᾳ – Θερμοπύλαις, πρώτης τῶν Ἑλλήνων Συνελεύσεως. ῞Ωρισαν καί προσδιώρισαν αὐτήν Ἀμφικτυονία, ἤτοι ἕνωσιν τῶν εἰς τήν τότε κοιτίδα τῶν Πελασγῶν ἐλθόντων Ἑλλήνων τῶν σταδιακῶς αὐτήν πολιζόντων καί ἐποικιζόντων.
Ὡς γνωστόν κατά τόν παρελθόντα αἰῶνα οἱ ὁραματισταί τοῦ Ἔθνους ἡμῶν συνώψισαν (ἤ ἐκεφαλαίωσαν) τά ὑπό τοῦ Κοραῆ περιγραφέντα καί διακηρυχθέντα ἀέναα καί τότε ΟΡΑΜΑΤΑ τῶν τῆς οικουμένης Ἑλλήνων εἰς ἐκεῖνον τό δίλεξον ἐγερτήριον τοῦ Γένους ἡμῶν σάλπισμα: «Μεγάλη Ἰδέα».
Γνωστόν ὡσαύτως τυγχάνει πώς τήν Ἰδέαν ταύτην καί τά δι᾽ αὐτῆς ἐκφραζόμενα καί προσδιοριζόμενα ΟΡΑΜΑΤΑ τῶν τῆς οἰκουμένης Ἑλλήνων ἐκαλλιέργησαν, ἀνέπτυξαν καί προώθησαν ἡ Φιλική ἀρχικῶς καί ἐν συνεχείᾳ ἡ Ἐθνική Ἑταιρεία. Ἀπό δέ τά τέλη τοῦ 19ου αἰῶνος, ἤτοι τό 1897, ἡ τῶν τῆς Οἰκουμένης Ἑλλήνων Ἀνθήλη οὖσα τεταγμένη νά ὑπερασπίζηται τρόπῳ παντί, ἐμφανεῖ ἤ ἀφανεῖ, τά δίκαια, τάς γνώσεις και τάς ὑποθέσεις παντός τοῦ Ἑλληνισμοῦ, ἀλλά καί τῆς Ἑλλάδος καί τῶν Ἑλλήνων τήν ἐλευθερίαν ἐπωμίσθη πλέον τόσον τῆς πρώτης ὅσον καί τῆς δευτέρας τάς ἐπιτυχίας ἀλλά καί τάς στρατηγικάς αὐτῶν ἀποτυχίας.
Συμφώνως πρός τά αὐστηρῶς ὁρισθέντα καί προσδιορισθέντα ὅρια καί πλαίσια ὑπό τῆς συνελθούσης κατά τό 1888 εἰς τήν Ἁγίαν Πετρούπολιν πρώτης ἐπανιδρυτικῆς οἰκουμενικῆς τῶν Ἑλλήνων Ἀμφικτυονίας – Ἀνθήλης, οἱ πρωτοταγοί αὐτῆς, προκειμένου νά ὑπερασπίσουν τήν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Ἑλληνισμοῦ Μητρόπολιν, τήν Ἑλλάδα, καί τό ἀεί ΟΡΑΜΑ του, καθώρισαν λεπτομερῶς ἀφ᾽ ἑνός τάς ὑπ᾽ αὐτῆς κατεχομένας Γνώσεις, ὑλικοτεχνικάς δυνάμεις καί δυνατότητας, καί ἀφ᾽ ἑτέρου τάς αἰτίας καί τά ἀποτελέσματα, τάς κατά καιρούς Φυλετικοεθνικάς συνθήκας καί περιστάσεις, τήν χρησιμοποίησιν, τήν ἀξιοποίησιν καί τήν ἐφαρμογήν αὐτῶν.
Ἡ τῆς Ἀνθήλης ὕπαρξις καί ἡ ἀνύστακτος ἐγρήγορσις τῶν πρωτοταγῶν αὐτῆς δέν ἀποτελεῖ παραμύθιον φαντασιοπλήκτων τινῶν, ἀλλά ζῶσα πραγματικότητα ἥτις ἠνώχλει, ἐνοχλεῖ καί θά ἐνοχλῇ εἰς τό διηνεκές τούς ἐχθρούς τῆς Ἑλλάδος, τῶν Ἑλλήνων καί τοῦ Ἑλληνισμοῦ, οὐ μόνον ἐπειδή οἱ ἐχθροί ἡμῶν γιγνώσκουν ἤ ὑποπτεύονται τάς μυστικάς Δυνάμεις τοῦ ἡμετέρου Δικτύου, ἀλλά καί κυρίως ἐπειδή ἠξεύρουν ὅτι ἀγωνιζόμεθα καί πολλάκις ἐπιτυγχάνομεν νά διατηρῶμεν ἔτι δέ καί νά ἀναβαθμίζωμεν ταῦτα ἅπερ ἐκεῖνοι προσπαθοῦν νά καταστρέψουν.
3

ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΕΙΣ ΤΟ ΓΟΥΔΙ
Μία ἐκ τῶν πρώτων ἐντός τῆς Μητροπόλεως τοῦ Οἰκουμενικοῦ Ἑλληνισμοῦ, τῆς τότε ἀκόμη συγκροτουμένης Ἀνθήλης, παρεμβάσεων ἦτο ἡ ἐκ τοῦ Γουδίου ἄρξασα καί εἰς τήν πλατείαν Συντάγματος ὁδηγηθεῖσα, γνωστή ὡς ἐπανάστασις τοῦ 1909.
Ἡ τῆς Ἀνθήλης δευτέρα ἐντός τοῦ Οἰκουμενικοῦ Ἑλληνισμοῦ Μητροπόλεως ἠπιοτάτη, δι᾽ ὅ καί ἀτελέσφορος παρέμβασις ἦτο ἡ εἰς τό Γουδί παραπομπή ἔστω καί τῶν δευτεροκλώνων ἐκ τῶν προκαλεσάντων τήν ὡς "Μικρασιατική Καταστροφή" γνωστήν δευτέραν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Ἑλληνισμοῦ ἧττα, τοῦ ὁποίου ἡ πρώτη συνετελέσθη κατά τό 1071 εἰς τήν περιοχήν Μαντζικέρτ τῆς τωρινῆς Ἀρμενίας.
Ὅμως ὀλίγον πρό ἤ καί ὀλίγον μετά τήν ὁριστικήν ὁλοκλήρωσιν τῆς μεθοδευμένης τρίτης ταύτης ἥττας οἱ πρωτοκλῶνοι οὐ μήν ἀλλά καί οἱ δευτεροκλῶνοι τῆς ἐνσυνείδητης αὐτῆς προκλήσεως δέν θά παραπεμφθοῦν βεβαίως εἰς τό Γουδί ἀλλά ἐπί τάς ἀγχόνας τάς στηθησομένας ὅσον οὔπω.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΟΤΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΩΣ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΑΡΞΑΜΕΝΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΗΤΤΑΣ
Μέ τήν ἀνοχήν καί παραδοχήν, ἐάν ὄχι καί μέ ἐνσυνείδητον συμμετοχήν ΟΛΩΝ τῶν Ταγῶν καί δή τῶν πολιτικῶν τῆς Ἑλλάδος, ἡ τρίτη καί τελειωτική, κατ' ὑμᾶς, ἧττα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Ἑλληνισμοῦ ἐπέρχεται ἀναποτρέπτως, ἀλλά πλανάσθε πλάνην οἰκτράν. Βλέποντες, καί οὐχί ἁπλῶς διαβλέποντες, οἱ τῆς Ἀνθήλης Πρωταγόροι τήν ἀκάθεκτον ἐπέλευσιν καί τῆς ἥττας ταύτης, διά τῆς παρούσης των … κρούουν ἁπλῶς τόν κώδωνα μέ τήν φρούδην ἐλπίδα μήπως τάχα οἱ πολιτικοί μας οὗτοι ἀκούσουν καί ἐννοήσουν τούς χαμηλούς του ἤχους.
Οἱ τῆς τοῦ Οἰκουμενικοῦ Ἑλληνισμοῦ Ἀνθήλης Πρωταγόροι ἐργαζόμεθα, ἐλπίζομεν καί εὐχόμεθα νά αποφευχθῆ ἡ ἧττα αὕτη, ἵνα μή εὑρεθῶμεν εἰς τήν λίαν δυσάρεστον ἀνάγκη νά σημάνωμεν πλέον τούς κώδωνας. Πρίν δέ ὁδηγηθῶμεν εἰς τήν ἀνάγκην ταύτην, εἰδοποιοῦμεν καί προειδοποιοῦμεν ὅτι ἤδη εἰς τάς πλατείας Συντάγματος τῶν Ἀθηνῶν, τῆς Ἀριστοτέλους Θεσσαλονίκης, τοῦ Ἁγίου Γεωργίου Πατρῶν καί εἰς πλείστας ἄλλας ἑτέρων πόλεων ὀρθώνομεν ἀγχόνας. Διό διά τῆς παρούσης ἡμῶν ἀπευθυνόμεθα πρός τούς ἐπωνύμους καί τάς ἐπωνύμους, πλήν δοτούς καί δοτάς κομπάρσους τοῦ εἰς τό προσκήνιον καί δή παρασκήνιον τῆς φυλετικοεθνικῆς σκηνῆς παιζομένου καί ἐξελισσομένου δράματος. Ἀπευθυνόμενοι εἰς αὐτούς καί εἰς αὐτάς ἐπειδή καί ἡμεῖς θέλομεν τηρήσει μετ᾽ εὐλαβείας τό τοῦ Ἰωσήφ Στάλιν δόγμα: "Μπροστά εἰς τό πεπρωμένον τῆς πατρίδος τό πεπρωμένον τοῦ ἀτόμου παύει ὑφιστάμενον".
4
Πρός τόν Πρόεδρον τῆς Κυβερνήσεως τῆς ῾Ελλάδος Ἑξοχώτατον Κύριον Γεώργιον Παπανδρέου

Ἐξοχώτατε Πρόεδρε τῆς κυβερνήσεως τῆς Ἑλλάδος,
Ἐν ἀρχῇ σᾶς εὐχόμεθα καλήν ἐπιτυχίαν εἰς τό ἔργον Σας. Ἀκολούθως θά ἠθέλομεν νά θέσωμεν ὑπ᾽ ὄψιν ὑμῶν ὅτι ἔχετε ἐθνικήν ὑποχρέωσιν νά πράξετε ὡς ἀκολούθως:
Ὡς ἕλλην εἶσθε ταγμένος νά φυλάττητε, νά ὑπερασπίζησθε, νά ὑπηρετῆτε καί νά ἐξυπηρετῆτε ΜΟΝΟΝ τά τείχη τῆς Ἑλλάδος, τάς κατακτήσεις αὐτῆς, τήν ἀσφάλειαν, τήν τῶν πολιτῶν αὐτῆς κοινωνικήν πρόοδον καί εὐημερίαν, βεβαιότατα δέ τά τοῦ Οἰκουμενικοῦ Ἑλληνισμοῦ ΟΡΑΜΑΤΑ καί τάς θέσεις. Μακράν ἀπό ὑμᾶς, κύριε Πρόεδρε τῆς Κυβερνήσεως, αἱ ὀλέθριαι σκέψεις νά "πωλήσητε" καθ᾽ οἱονδήποτε τρόπον τά τῶν ἑλλήνων καί τοῦ Οἰκουμενικοῦ Ἑλληνισμοῦ Ὁράματα καί θέσεις, προκειμένου νά ἐξυπηρετήσητε συμφέροντα Τρίτων καί τούς ὀλέθριους σκοπούς αὐτῶν.
Ἤδη διαφωνοῦμεν καί ἐντόνως διαμαρτυρόμεθα διά τήν ἐμφανῶς ὑποβολιμιαίαν κατάργησιν σειρᾶς ὑπουργείων, ἰδίᾳ δέ τοῦ ὑπουργείου Μακεδονίας – Θράκης (ὅπερ ἐνδυναμώνει τήν γείτονα χώρα νά ἐκμεταλλευθῆ καταλλήλως τήν ἀνεξήγητον καί ἀνεπίτρεπτον κίνησίν Σας αὐτήν), τοῦ Ὑπουργείου Ἐμπορικῆς Ναυτιλίας καί τοῦ Ὑπουργείου Αἰγαίου, ἐνεργείας αἵτινες ἀποδεικνύουν ἀπολύτως τήν ἀποποίησιν καί ἐγκατάλειψιν ἐκ μέρους τῆς Ἑλλάδος τῶν Ἑλλήνων τῆς Μακεδονίας καί τοῦ Αἰγαίου.
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΜΕ:

Τήν σκόπιμον ἀλλά καί τήν ἐνσυνείδητον κατάργησιν τοῦ δηλωτικοῦ καί σηματοδοτικοῦ Ἱεροῦ ὀνόματος "Ἐθνικό" ἐκ τῶν ὀνομασιῶν ἤ τίτλων διαφόρων Ὑπουργείων.
Ἐξοχώτατε κύριε Πρόεδρε τῆς Κυβερνήσεως, πολεμῆστε τήν "διαπλοκήν" καί θά μᾶς εὕρητε συμπαραστάτας, ἐκεῖ ὅπου ὑμεῖς δέν θά ἀναμένατε, θέλετε εὕρει ἡμᾶς ὡς "ἀπό μηχανῆς" βοήθειαν, ἄλλως ἐάν ἐπιχειρήσητε νά προδώσητε τήν χώραν ἥτις σᾶς ἐνεπιστεύθη τήν διακυβέρνησίν της, θά μᾶς εὕρητε ἐναντίους Σας.
Πρός τόν πρώην Πρόεδρον τῆς Κυβερνήσεως τῆς Ἑλλάδος

Ἐξοχώτατον Κύριον Κωνσταντῖνον Καραμανλή

Ἐξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζομεν πῶς καί διατί ἤχθητε εἰς τήν ἀπόφασιν να διενεργηθοῦν πρόωροι ἐκλογαί. Γνωρίζομεν ὡσαύτως τάς πρός τά μέλη τῆς οἰκογενείας Σας ἀπειλάς αλλά καί τάς ἀπειλάς πρός τό πρόσωπόν Σας περί "λευκοῦ θανάτου"

5

τάς ὁποίας ἐλάβατε αὐτοπροσώπος ὑπό μορφήν "ἀπροσδιορίστου" δῆθεν πηγῆς ἐκπορεύσεως καί διαχύσεως πληροφοριῶν ἀλλά καί φιλικῶν συμβουλῶν περί ἀποτροπῆς αὐτῶν παρά γνωστοτάτου παγκοσμίου οἰκονομικού, καί ὄχι μόνον, παράγοντος, ἅμα δέ καί ὑπό ἐκπροσώπου παγκοσμίας θρησκευτικῆς, οἰκονομικῆς, πολιτικῆς κ.λ.π., κ.λ.π., σέκτας, οἱ ὁποῖοι Σᾶς ἐπεσκέφθησαν εἰς τό Μέγαρον Μαξίμου, καί ὄχι μόνον, (16η Μαρτίου 2009 καί 30η Ιουνίου 2009) καί Σᾶς "ἐνεπιστεύθησαν" τάς κατά τῆς οἰκογενείας Σας καί τοῦ προσώπου Σας ἀπειλάς.

Γνωρίζομεν τά περί τῆς ἀπειλῆς πολέμου μέ τήν Τουρκία. Γνωρίζομεν βεβαίως καί ὡρισμένας ἀτασθαλίας εἰς τάς ὁποίας ὑποπέσατε, καί αἱ ὁποῖαι ἐχρησιμοποιήθησαν ὡς ἀπειλαί ἐναντίον Σας ἵνα μή ἀποκαλυφθῶσιν. Γνωρίζομεν ὅτι ὁ λόγος δι᾽ ὅν ὑπέστητε ὅλας τάς ἀνωτέρω καί ἔτι πλείονας "πιέσεις" ἦτο τό ὑμέτερον ἀσυμβίβαστον ἐπί τοῦ θέματος τῆς ὀνομασίας τοῦ κράτους τῶν Σκοπίων· ἦτο προσέτι ἡ ἐμμονή Σας νά ἀνερευνᾶτε ἐπικινδύνως τό θέμα τῶν "Γκρίζων Ζωνῶν" εἱς τό Αἰγαῖον καί ἡ πρόθεσίς Σας νά μήν ἀποδεχθῆτε τήν ἔνταξιν τής Τουρκίας εἰς τήν Εὐρωπαϊκήν Ἕνωσιν.

Πρός τούτοις προεκάλεσε ἡ ὑμετέρα ἐπιλογή καί ἀπόφασις ὅπως συνεργασθῆτε ἐπί τῆς οὐσίας μετά τῆς Ρωσσίας, φέρ᾿ εἰπεῖν ἐπί τοῦ θέματος τοῦ Ἀγωγοῦ, ἐν ταὐτῷ δέ εἴχατε δημιουργήσει ἐπικίνδυνα δι᾽ὡρισμένους "ἀνοίγματα" καί ἀγαθάς σχέσεις μετά τῆς Κίνας (π.χ. COSCO). Ἐπί πλέον ἡ παραγγελία τῶν Ρωσσικῶν ἁρμάτων ἀπετέλεσεν τελικῶς, τήν σταγόνα ἡ ὁποία "ξεχείλισε τό ποτήριον", καί ἐνῶ αἱ ἀποφάσεις εἶχον ληφθῆ κατά μῆνα Μάϊον εἰς ξενοδοχεῖον "Ἀστέρας τῆς Βουλιαγμένης" εἰς ὅ συνεδρίασεν ἡ Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ἡ καθαίρεσις ὑμῶν ἐπεταχύνθη προκειμένου νά σᾶς διαδεχθῆ ἡγέτης τις ὅστις ἤθελε πραγματοποιήσει ὅλας τάς ἀπαιτήσεις ὅλων αὐτῶν τῶν ὑπονομευτῶν καί ἐπιβουλευομένων τήν Ἑλλάδα, καί ὅστις θά ἤθελε ὑπηρετήσει ἐπωφελέστερα τά συμφέροντά των.

Γνωρίζομεν ὡσαύτως ὅτι προκειμένου νά ἀποφύγητε τά ἀνωτέρω ἀναφερόμενα δεινά ὑπακούσατε εἰς ἐντολάς κατά τήν διάρκεια τῆς προεκλογικῆς περιόδου, ἐπράξατε τό κατά τήν ὑμετέραν δύναμιν διά νά ἡττηθῆτε εἰς τάς ἐκλογάς μέ ὅσην ἠδύνατο μεγαλυτέραν δυσμενῆ δι᾽ ὑμᾶς διαφοράν, ἵνα παράσχητε ὡς οἷόν τε ἐστίν μεγαλυτέραν αὐτοδυναμίαν εἰς τήν νέαν κυβέρνησιν.

Γνωρίζομεν, τέλος, ὅτι ἐπειδή ὅλα αὐτά δέν κατέστησαν δυνατά, τά τῶν ἐκλογῶν ἀποτελέσματα ὑπέστησαν σοβαροτάτην καί πρωτοφανῆ νοθείαν οὐχί ἄνευ τῆς ὑμετέρας γνώσεως καί ἀνοχῆς.

Θα ἦτο ὅμως μέγα λάθος ἐκ μέρους Σας, κύριε Καραμανλή, νά πιστεύητε ὅτι ἐπειδή ἀπεφασίσαμε νά καταστήσωμεν γνωστά εἰς τόν Ἑλληνικόν λαόν τά ὡς ἄνω ἀναφερθέντα ἵνα ἀποκατασταθῆ ἡ ἀλήθεια τῶν πραγμάτων, εἴμεθα μεθ᾽ ὑμῶν. Ἐξ ἀντιθέτου Σᾶς θεωροῦμεν ὡς τήν χειροτέραν κυβέρνησιν ἐξ ὅσων ἐκυβέρνησαν ποτέ τήν Ἑλλάδα, ὑμᾶς δέ προσωπικῶς τόν πλέον κακόν καί ἀδρανῆ πρόεδρον κυβερνήσεως.

6
Πρός τόν Ἡγέτην τής Ἀξιωματικῆς Ἀντιπολιτεύσεως Ἐξοχώτατον Κύριον Ἀντώνιο Σαμαρά

Διαφωνοῦμεν μέ ἀρκετούς ἐκ τῶν χειρισμῶν τούς ὁποίους ἔχετε πράξει εἰς θέματα τῆς ἐξωτερικῆς μας πολιτικῆς, καθ᾽ὅσον ἐταυτίζατε τούτους μέ τάς θέσεις τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως καί ὄχι μέ τά συμφέροντα τῆς Ἑλλάδος.
Σᾶς ὑπενθυμίζομεν ὡς ἐκ τούτου ὅτι δέν εἶσθε ὑπάλληλος τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως, ἀλλά Ἕλλην, καί προσέτι ὅτι ἔχετε πλέον ἱερόν ἔργον νά ἐπιτελέσητε εἰς τήν νέαν αὐτήν θέσιν ὑμῶν. Τό θεσμικόν Σας ἔργον πρέπει νά ἔχῃ οὐσίαν, νά εἶναι καθοριστικόν καί σοβαρόν καί ὄχι ἀντιπολίτευσις διά τήν ἀντιπολίτευσιν.
Πρός τούς Ἀρχηγούς τῶν ὑπολοίπων πολιτικών Κομμάτων

Νά στηρίζητε τάς Ἑλληνικάς θέσεις καί τά συμφέροντα τοῦ Ἑλληνισμοῦ καί τῶν Ἑλλήνων, ἄνευ τυχοδιωκτισμῶν.
Πρός τήν Ὑπουργό Ἐθνικής Παιδείας Κυρία Ἄννα Διαμαντοπούλου

Σᾶς εὐχόμεθα καλήν ἐπιτυχίαν εἰς τό ἔργον Σας. Προΐστασθε ἑνός σημαντικοτάτου Ὑπουργείου καί ἐλπίζομεν νά ἀνταποκριθῆτε εἰς τό μέγεθος τῆς εὐθύνης Σας. Θά ἠθέλαμε νά θεωρήσωμεν τήν γνωστήν δήλωσίν Σας ὅτι δηλαδή κυρίαρχη γλῶσσα εἰς τήν Ἑλλάδα θά ἔδει νά εἶναι καί ἡ Ἀγγλική, ὡς μίαν κακήν στιγμήν καί ἐκτίμησιν καί ὡς παρανόησιν καί λάθος. Ἐάν ὅμως διαπιστώσωμεν ὅτι ὁ λόγος δι᾽ ὅν ὑμεῖς ἐτέθητε ἐπικεφαλῆς τοῦ παρόντος ὑπουργείου ἦτο διά νά κάμετε πρᾶξιν τήν σαχλοτάτην δήλωσίν Σας, Σᾶς προειδοποιοῦμεν εὐθαρσῶς ὅτι ἀφ᾽ ἑνός αὐτό δέν θά γίνῃ ἀνεκτόν καί ἀφ᾽ ἑτέρου αἱ συνέπειαι τοῦ τολμήματος αὐτοῦ θά εἶναι ὀδυνηραί.
Πρός τόν Ὑπουργόν Ἐθνικῆς Ἀμύνης Κύριον Εὐάγγελον Βενιζέλον

Εὐχόμεθα εἰς ὑμᾶς καλήν ἐπιτυχίαν· προσδοκῶμεν νά ἀποβῆτε ἄξιος εἰς τό δύσκολον ἀλλά καί σημαντικόν αὐτό ὑπουργεῖον. Ἀποφύγετε τό ἀτόπημα τῆς ὑποτιμήσεως τοῦ ρόλου τῶν στρατιωτικῶν ἡγετῶν τοῦ στρατοῦ καί τῆς χώρας ἡμῶν. Ἐμπιστευθῆτε τάς ἐνόπλους δυνάμεις καί τήν ἡγεσίαν αὐτῶν. Ἀντιταχθῆτε εἰς τά πολιτικά – κομματικά ἤ ἄλλα συμφέροντα κατά τήν ὥραν τῆς κρίσεως τῶν ἀξιωματικῶν. Νά εἶσθε συμπαραστάτης καί προστάτης αὐτῶν κατά τάς κρισίμους στιγμάς αὐτῶν. Μή θεωρῆτε ἑαυτόν παντογνώστην
7
θεμάτων τά ὁποῖα ἀγνοεῖτε. Φροντίσατε νά ἐνημερωθῆτε καί νά μάθητε. Εὐελπιστοῦμεν ὅτι εἶσθε καί αἰσθάνεσθε Ἕλλην, παρ᾽ ὅτι ὑποπέσατε κατά τό παρελθόν εἰς σοβαρότατα λάθη ἕνεκα ἀναιτίων καί ἀπαραδέκτων ἀδίκων ἐπιθέσεών Σας ἐπιζημίᾳ ἀξίων Ἑλλήνων ἀγωνιστῶν.
Εὐχόμεθα ὅπως μή ὑποπέσητε ἐκ νέου εἰς Ἑθνικά σφάλματα ἐπ᾽ ὠφελείᾳ πάντων ἡμῶν.
Πρός τόν ἐν Ἑλλάδι Πρέσβυν τῶν Ἡνωμένων Πολιτειῶν

Οἱ πλεῖστοι τῶν Ἑλλήνων οὐδέποτε ὑπῆρξαν ἔχοντες ἀντιαμερικανικά αἰσθήματα ὡς διακαῶς ἐπιθυμοῦν νά πιστεύητε. Τοὐναντίον μάλιστα, πάντοτε ἤμεθα σύμμαχοι ἰδίᾳ δέ εἰς χαλεπούς καιρούς.
Μήν ὅμως σκοπεύητε μόνον εἰς τήν ἐκμετάλλευσιν ἡμῶν, ἀλλά ἀποδείξατε τά φιλικά Σας αἰσθήματα πρός ἡμᾶς καί πράξατε τό ὑμέτερον χρέος ἔναντι ἡμῶν. Ἐντούτοις ἐπ᾽ οὐδενί μή θεωρήσητε ἡμᾶς δεδομένους, πολύ δέ μᾶλλον ὑποχειρίους ὑμῶν.
Ἐκτιμῶμεν τάς προσπαθείας Σας διά τήν εξομάλυνσιν τῶν Ἑλληνοτουρκικῶν σχέσεων καθώς καί διά τήν ἐπίλυσιν τοῦ προβλήματος τῆς ὀνομασίας τῶν Σκοπίων, πλήν ὅμως προτείνομεν ἀλλά καί παρωθῶμεν ὑμᾶς νά παύσητε νά ἐνεργῆτε μονομερῶς ὑπέρ τῶν Τούρκων καί τῶν Σκοπιανῶν.
Βεβαίως εἰς τήν ἐν λόγῳ περίπτωσιν δέν ὑπονοοῦμεν ὑμᾶς προσωπικά ἀλλά αὐτήν τήν κυβέρνησιν τῶν Η.Π.Α.
Πρός Διδασκάλους καί Καθηγητάς

Θεωροῦμεν καί ὑμᾶς οὐχί ἀναιτίους διά τόν τῆς Ἑλληνικής γλώσσης καί παιδείας ἐξευτελισμόν.
Ὀφείλετε νά παρωθῆτε ἐπιμόνως τούς μαθητάς νά ὁμιλοῦν ὀρθά τήν Ἑλληνίδα Φωνή καί νά γράφουν ὀρθά τόν Ἕλληνα Λόγον. Παροτρύνατε αὐτούς εἰς τό νά μελετοῦν ὀρθῶς τήν Ἀρχαίαν Ἕλληνικήν Γλῶσσαν, μετά τῶν κρύφιων ἐπιπέδων αὕτης, τήν Γραμματείαν καί τήν Φιλοσοφίαν. Καθοδηγήσατε αὐτούς εἰς τήν ὀρθήν μελέτην τῆς Ἑλληνικῆς Ἱστορίας ἀλλά καί τῆς Μυθολογίας, καθ᾽ ὅσον καί αὕτη ἀποτελεῖ πολύτιμον Ἱστορίαν.
Μή δέχησθε ὁδηγίας ἤ βιβλία τά ὁποῖα βλάπτουν καί ἀλλοιώνουν τήν οὐσίαν τοῦ Ἑλληνισμοῦ, τάς Ἀρχάς του καί τήν ἱστορικήν του διαδρομήν. Ἀντιδράσατε ἀμέσως καί ἐντόνως. Μήν παραμένητε ἀδρανεῖς, δέν εἶσθε Δημόσιοι ὑπάλληλοι ἀλλά Δημόσιοι Λειτουργοί.
8
Πρός τά Μέσα Μαζικής Ἐνημερώσεως καί τούς ἐκφραστάς αὐτῶν

Γνωρίζετε ἀσφαλῶς τήν ἀπροσμέτρητον εὐθύνην ἥν ἑπωμίσθητε διά τήν κακίστην πορείαν τῆς χώρας ἡμῶν. Οὐχί σκοπίμως, ὡς πιστεύομεν, παρανομήσατε πολλάκις, ὅπως παραδείγματος χάριν, εἰς τήν παραπληροφόρησιν τοῦ λαοῦ ἡμῶν, εἰς τήν ὑποστήριξιν τῶν διαπλεκομένων συμφερόντων, καί εἰς ἄλλα πολλά.
Δέν εἶσθε θεοί, δέν εἶσθε παντογνῶσται. Δέν δύνασθε νά ἐκφέρητε γνώμην καί απόψεις ἐπί παντός ἐπιστητοῦ καί διά πάντας τούς ἀνθρώπους.
Ἐγκληματεῖτε, ἄκοντες, ὡς νομίζομεν, εἰς βάρος τοῦ Ἑλληνισμοῦ ὅταν παρέχητε προγράμματα καί ἐκπομπάς δίκην σκουπιδιῶν, καί θέματα ἅτινα ὑποτιμοῦν τήν νοημοσύνην τοῦ Ἑλληνος.
Γνωρίζομεν τινας ἐξ ὑμῶν χρηματιζομένους, προκειμένου νά προωθήσουν συμφέροντα ἀλλότρια, ὅπερ ἀποτελεῖ παράνομον καί ἀπαράδεκτον πρᾶξιν, ἅμα δέ καί Ἐθνικήν προδοσίαν.
Καλοῦμεν τήν ὑγιᾶ μερίδα τοῦ μαχομένου δημοσιογραφικοῦ κόσμου, τήν γνωρίζουσαν καλῶς τό παρασκήνιον τῶν συνωμοσιῶν αἱ οποῖαι ἐξυφαίνονται εἰς τήν χώραν ἡμῶν ἐκ πολλοῦ χρόνου, νά τολμήσουν καί νά βοηθήσουν εἰς τήν ἀποκάλυψιν αὐτῶν. Πολεμήσατε τούς ἀνεντίμους συναδέλφους σας καί ἀντίστητε εἰς τήν ἐν κρυπτῷ κατευθυνομένην ὕπνωσιν καί ἀποχαύνωσιν τού Ἑλληνικοῦ λαοῦ.
Πρός τούς ἐχθρούς τῆς Ἑλλάδος, τοῦ Ἑλληνισμοῦ καί τῶν Ἑλλήνων

Γνωρίζομεν διά τήν νέαν μεγάλην οἰκονομικήν κρίσιν τήν ὁποίαν προπαρασκευάζετε ἵνα ἐπέλθῃ· γνωρίζομεν ἐπίσης τόν λόγον δι᾽ ὅν ὑμεῖς τό πράττετε. Εὐχόμεθα ὅπως διαψευσθῶμεν καί νά ἀποστῆτε ἐκ τοῦ δολεροῦ τούτου σχεδίου ὑμῶν. Πλήν ἐάν ἐπισυμβῆ τοιοῦτον τι, ἐστέ βέβαιοι ὅτι ἐκ νέου ἡ Ἑλλάς θά τήν ὑποστῆ ἀνωδύνως.
Ἐάν δέ πιστεύητε ὅτι ἡμεῖς δέν γνωρίζομεν τά κρύφια τῶν ἀπολεσθέντων και κλαπέντων θησαυρῶν τῆς Ἑλλάδος, θεωρήσατε ἑαυτούς ἀπατημένους.
Γνωρίζομεν ὅτι ὑμεῖς ἐπιθυμεῖτε καί ἔχετε κατά νοῦν τόν πολλαπλοῦν δημογραφικόν διαχωρισμόν τῆς Ἑλλάδος. Γνωρίζομεν ὡσαύτως πάντα ὅσα μηχανεύεσθε καί τούς τρόπους δι᾽ ὧν θά προσπαθήσητε νά πραγματοποιήσητε τούς στόχους ὑμῶν. Ἐπί πλέον γνωρίζομεν τά ἐναλλακτικά δόλια σχέδια ἐναντίον τῆς πατρίδος ἡμῶν. Προειδοποιοῦμεν ὑμᾶς ὅτι δέν θά εὕρητε τόν τάπητα ἐστρωμένον, καί ὅτι δέν λειτουργοῦν τά πάντα ὑπό τόν ὑμέτερον ἔλεγχον, ὡς ὑμεῖς πιστεύετε.
Καθιστῶμεν δε γνωστόν εἰς ὑμᾶς ὅτι αἱ δόλιαι ἐνέργειαι ὑμῶν πρός ἀνεξαρτοποίησιν τῆς Κρήτης, πρός ανεξαρτοποίησιν καί φυλετικήν
9
ἀφομοίωσιν τῆς Μακεδονίας καί τῆς Θράκης, πρός δυσμενῆ διά τήν Ἑλλάδα ἐπ᾽ ἐπωφελείᾳ διά τήν Τουρκίαν ἐπίλυσιν τοῦ Κυπριακοῦ προβλήματος πρός ἀπόλυτον ἔλεγχον τοῦ Αἰγαίου καί τοῦ ἐν αὐτῷ ὑπάρχοντος πετρελαίου, θά ἀποβῶσιν εἰς μάτην, ὡς συντόμως θά ἠθέλατε διαπιστώσει.
Σᾶς καθιστῶμεν γνωστόν ὡσαύτως ὅτι δι᾽ ἕκαστον καυθησόμενον τῶν ἐν Ἑλλάδι δέντρων ὑφ᾽ ὑμῶν καί οὐχί ἐκ φυσικῶν αἰτιῶν, κατακαυθήσονται ἕτερα δέκα ὑμέτερα. Δι᾽ ἑκάστην τῶν Ἑλληνικῶν ἐπιχειρήσεων πληττομένην ἐξ ὀλεθρίων ὑμετέρων ἐπεμβάσεων πληγήσονται ἕτεραι δέκα ὑμέτεραι. Ἐν τέλει, δι᾽ ἕκαστον Ἑλληνα ἀδίκως φονευόμενον ὑφ᾽ ὑμῶν ἤθελον φονευθῆ ἕτεροι δέκα ὑμέτεροι.
Προειδοποιοῦμεν ὁμοίως τούς κατευθυνόμενους ὑπό ἀλλοτρίων συμφερόντων ἀνθέλληνας κουκουλοφόρους ἀναρχικούς οἵτινες ἐπέδραμον εἰς τό μνημεῖον τοῦ Ἀγνώστου Στρατιώτου κατακαίοντες τάς Ἑλληνικάς σημαίας, ἀφανίζοντες πολλάκις τάς πόλεις καί τήν πατρίδα ἡμῶν· προειδοποιοῦμεν ἐπί τούτοις τούς κατευθύνοντας καί ὑποθάλπτοντας αὐτούς ὅτι τούς θεωροῦμεν τῆς πατρίδος προδότας. Γνωρίζομεν λοιπόν ἄριστα ποῖοι εἶναι οὗτοι καί ποῖαι ἄνομαι προθέσεις ὑποκρύπτονται ὄπισθεν τῶν πράξεών των, καί ποία ἀληθή ἤ μή σχέσην ἔχοντες μέ τά τᾶς βαθυτέρας ἔννοιας τοῦ Μεδενιστικού Διαφωτισμού. (Ἡ χρῆσις δέ τοῦ ὅρου "ἀναρχικός" ὑπό τοιούτων ποταπῶν ἀνθρώπων προσβάλλει τήν ἀληθῆ ἔννοια τοῦ ὅρου, καθ᾽ ὅσον οὗτος σημαίνει μεν τήν ἀντίστασιν εἰς τό κατεστημένον καί τήν ανατροπήν αὐτού, οὐδόλως δέ τήν τρομοκρατίαν).
Ἐν τέλει γνωρίζομεν καλῶς ὅλας ἄνευ ἐξαιρέσεων τάς ἐχθρικάς πρός τήν Ἑλλάδα, τούς Ἕλληνας καί τόν Ἑλληνισμό Ἀδελφότητας καί Ὀργανώσεις, καί συνιστῶμεν ὅπως παύσουν ἀσχολούμενοι μέ τήν πατρίδα ἡμῶν, ἡ ὁποία τελεῖ ὑπό τήν προστασίαν διαφορετικῶν Ὀντοτήτων τῶν κατευθυνουσῶν αὐτούς, καί αἱ ὁποῖαι εἶναι ἐξ ἴσου ἰσχυραί ἤ καί ἰσχυρότεραι. (Ὁ ἔχων νοῦν, νοήτῳ).
Πρός τίς δῆθεν "Ὁμάδες Ἔψιλον"

Σᾶς ἠνέχθημεν νά ὑπάρχητε καί νά λειτουργῆτε, ἐπειδή ἦτο πρός συμφέρον ἡμῶν νά ὑφίσταται ἕνα γραφικόν τμῆμα προκαλύψεως εἰς τό θέμα "Ὁμάδα Ἔψιλον". Τό γελοῖον ὅμως ὀφείλει νά λάβῃ τέλος.
Εὐτυχῶς δέ τινες ἐξ ὑμῶν ἐμφοροῦνται ὑπό Ἑλληνικῆς συνειδήσεως. Παύσατε ἀνοηταίνοντες, ἡμεῖς δέ θέλομεν εὕρει λίαν συντόμως μεθόδους πρός ἀπορρόφησιν καί ἀξιοποίησιν τῶν ἀξίων.
Συνεχίζετε ἐμπαίζοντες τόν κόσμον, ἡμεῖς ὅμως θά σᾶς καταργήσωμεν ἰδίῳ τρόπῳ.
10
Πρός τόν Ἑλληνικόν λαόν

Ἕλληνες, μήν υπνώττητε. Ἀφυπνιστῆτε! Μελετήσατε τήν Γλῶσσαν, τήν Ἱστορίαν, τήν Μυθολογίαν καί τήν Φιλοσοφίαν τῆς Ἑλλάδος, καί ἐμβαθύνατε εἰς τήν αὐτογνωσίαν· αἱ ὁδοί αἱ μή ὁδηγοῦσαι εἰς τά ἀνωτέρω ἄγουσιν ὑμᾶς εἱς ὄλεθρον. Μήν προκαλῆτε οἱ μέν τούς δέ, μήν γογγύζητε ὁ εἷς πρός τόν ἕτερον ἄνευ σοβαρᾶς αἰτίας, «ἀγαπᾶτε ἀλλήλους».
Ὑπάρχουν ἐπουράνιοι Σωτῆρες, (παρά τάς πεποιθήσεις ἐνίων περί τοῦ ἀντιθέτου). Μήν ὄμως ἀναμένητε ἐξ αὐτῶν ὅπως διαφυλάξουσιν ὑμᾶς, ἐάν μή πρῶτοι ὑμεῖς ἀποδείξητε ὑμᾶς ἀξίους τῆς σωτηρίας.
«Ἔστιν ἡγεμών καί ἄρχων ἀπάντων εἰς αεΐ ἐών, μόνιμος, ἀκίνητος, αὐτός, ἑαυτῷ ὄμοιος, ἔτερος τῶν ἄλλων».

Πυθαγόρας

ΔΙΑ ΤΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΝ ΑΝΘΗΛΗ
Ὁ Ἀγός,
Ἀντ᾽ Αὐτοῦ
Ὁ Ἐπί τοῦ Καυκάσσου Πυλαρός
Σουμελαΐδης Ἀκρίτας
Ἀστάνα – Καζαχστάν, Θεσσαλονίκη – Ἑλλάς, 14η Δεκεμβρίου 2009

το αρχείο βρίσκεται εδώ
 
 
http://ellasselasforos.wordpress.com 
http://kalyterotera.blogspot.com

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ΙΣΡΑΗΛ: Δικαστήριο ραβίνων καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού σκύλο, που θεωρήθηκε μετενσάρκωση δικηγόρου!

Posted: 18 Jun 2011 02:58 AM PDT


Υπερορθόδοξο δικαστήριο ραβίνων στην Ιερουσαλήμ καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού ένα αδέσποτο σκύλο που κατηγορήθηκε ότι είναι η μετενσάρκωση ενός δικηγόρου ο οποίος πριν από 20 χρόνια είχε βρίσει ραβίνους δικαστές, αναφέρει σήμερα ο ιστότοπος Ynet, η Διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Γιεντότ Αχρονότ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο μεγαλόσωμος σκύλος εισέβαλε πριν μερικές εβδομάδες σε ραβινικό δικαστήριο που ασχολείται με υποθέσεις οικονομικής αντιδικίας, στο υπερορθόδοξο εβραϊκό προάστιο Μέα Σεαρίμ της Ιερουσαλήμ τρομοκρατώντας δικαστές και δικαζόμενους και αρνούμενος να βγει από την αίθουσα παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των δικαστικών υπαλλήλων.
Ένας από τους παριστάμενους δικαστές θυμήθηκε ότι πριν από
είκοσι χρόνια το δικαστήριο καθυβρίστηκε από έναν διάσημο δικηγόρο, ο οποίος αποφάνθηκαν οι δικαστές ότι είναι καταραμένος και ως εκ θαύματος, λίγο καιρό αργότερα πέθανε αφορισμένος αλλά ο ίδιος μετεμψυχώθηκε στον άτακτο σκύλο που εισέβαλε στην δικαστική αίθουσα και δεν εννοούσε να κουνηθεί από εκεί.
Το μεγαλόσωμο τετράποδο κρίθηκε από τους δικαστές "ακάθαρτο" με βάση την Halacha, δηλαδή τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες.
Το δικαστήριο καταδίκασε το σκύλο σε θάνατο δια λιθοβολισμού και για την εκτέλεση της ποινήςεπιστρατεύτηκαν τα αγόρια της γειτονιάς, αλλά ο σκύλος στάθηκε τυχερός και κατάφερε να ξεφύγει.


Ο επικεφαλής του δικαστηρίου, ραβίνος Avraham Dov Levin, αρνήθηκε ότι οι δικαστές αποφάσισαν τον λιθοβολισμό του σκυλιού, όμως, ένα από τα μέλη του δικαστηρίου επιβεβαίωσε την είδηση στην Γιεντότ Αχρονότ.
"Δόθηκε εντολή από τους ραβίνους, λόγω της οδύνης που είχε προκαλέσει στο δικαστήριο", είπε. «Δεν εξέδωσαν επίσημη απόφαση, αλλά διέταξαν τα παιδιά έξω να του ρίξουν πέτρες για να το διώξουν. Δεν το βλέπουν σαν σκληρότητα σε ζώο, αλλά σαν τον κατάλληλο τρόπο για να «ανταποδώσουν» στο πνεύμα που μπήκε στο φτωχό σκυλί. "
Η Ραχήλ Αζαρία μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου τηςΙερουσαλήμ και ακτιβίστρια έστειλε επείγουσα επιστολή στο Γενικό Εισαγγελέα, καλώντας τον να «ασχοληθεί με τους εγκληματίες». Η φιλοζωική οργάνωση 'Let the Animals Live'υπέβαλε μήνυση στην αστυνομία κατά του ραβίνου Levin.
Οι πιστοί ενός μεγάλου ρεύματος του Ιουδαϊσμού πιστεύουν απολύτως στην μετενσάρκωση.


http://www.protothema.gr
http://www.ynetnews.com 
http://kalyterotera.blogspot.com

Posted: 18 Jun 2011 02:53 AM PDT

 Δεν είναι εύκολο να κατεβάζεις ένα αεροσκάφος σε αεροπλανοφόρο. Γι΄ αυτό και τα ατυχήματα είναι αρκετα συχνά. Στο βίντεο από το παρελθόν,μερικές από τις πιο απίστευτες συντριβές σε αεροπλανοφόρα.



http://www.pentapostagma.gr

Βίδα ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών.

Posted: 18 Jun 2011 02:49 AM PDT

Το καλοκαίρι του 1998, Ρώσοι επιστήμονες που ερευνούσαν σε μια περιοχή 300 χ.λ.μ. νοτιοδυτικά της Μόσχας για τα υπολείμματα ενός μετεωρίτη, ανακάλυψαν ένα κομμάτι βράχου που περιέκλειε μια σιδερένια βίδα. Οι γεωλόγοι υπολογίζουν ότι η ηλικία του βράχου είναι 300-320 εκατομμύρια χρόνια.



Εκείνη την εποχή όχι μόνον δεν υπήρχαν ευφυείς μορφές ζωής στον πλανήτη, αλλά ούτε καν οι δεινόσαυροι δεν είχαν εμφανιστεί στην επιφάνειά του. Η βίδα, στην οποία διακρίνεται καθαρά το κεφάλι και το περικόχλιο της, έχει μήκος ενός περίπου εκατοστού και διάμετρο περίπου τριών χιλιοστών του μέτρου.

Οι επιστήμονες νόμισαν αρχικά ότι η βίδα ανήκε σε κάποιο γεωργικό μηχάνημα. Όμως η βίδα ήταν γερά στερεωμένη στον βράχο.


Περίπτωση "λάθους" αποκλείστηκε γιατί επιπλέον, όπως έδειξαν μεταγενέστερες μελέτες, η βίδα βρίσκεται εκεί για ένα πραγματικά τεράστιο χρονικό διάστημα, αφού τα άτομα του σιδήρου της βίδας και τα άτομα του πυριτίου (από το οποίο αποτελείται κυρίως ο βράχος) έχουν διαχυθεί εκατέρωθεν στα δύο υλικά.Οι ακτίνες Χ αποκάλυψαν ότι μέσα στο βράχο υπάρχουν και άλλες παρόμοιες βίδες όπως..επίσης και δύο μικρές στρογγυλές σφαίρες που φέρουν τετράγωνες οπές.

Το εύρημα μελετήθηκε επισταμένα σε διάφορα επιστημονικά ιδρύματα της Ρωσίας - από γεωλόγους, φυσικούς, παλαιοντολόγους, μεταλλειολόγους και αποδείχτηκε ότι η βίδα βρισκόταν μέσα στο ίζημα πριν αυτό στερεωθεί σε βράχο. Όλοι οι τεχνικοί που εξέτασαν τα ευρήματα είναι πεπεισμένοι ότι η βίδα έχει κατασκευαστεί τεχνητά και ότι δεν αποτελεί προϊόν κάποιας φυσικής διαδικασίας.
 
 
 
http://visaltis.blogspot.com
http://www.planitikos.com

Ελληνικές καινοτομίες που άλλαξαν τη ζωή μας.

Posted: 18 Jun 2011 02:44 AM PDT

Μη βιαστείτε να πείτε ότι οι σημαντικότερες ελληνικές πατέντες ανήκουν στην αρχαία Ιστορία μας. Μπορεί οι χάρτες, τα συστήματα ύδρευσης, οι καταπέλτες, οι γεωμετρικές εφαρμογές να έκαναν διάσημους τους αρχαίους ημών, αλλά έχουν και οι σύγχρονοι ημών την χάρη τους. Δείτε μία λίστα με σύγχρονες ελληνικές καινοτομίες που άλλαξαν τη ζωή μας.



  • Ξεκινώντας την «περιήγηση» των ελληνικών καινοτομιών, αναιρούμε τα όσα είπαμε προηγουμένως και παραθέτουμε επιστήμονες και ερευνητές που όντως αξίζουν βαρύγδουπες δηλώσεις θαυμασμού.

Ιστορικές καινοτομίες:

- Τεστ Παπ – Γεώργιος Παπανικολάου

Αρχίζουμε από τα… SOS, καθώς δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την ιατρική εξέταση που εξέλιξε ο μεγάλος Έλληνας επιστήμονας Γεώργιος Παπανικολάου τον περασμένο αιώνα και μπήκε στην ιατρική ρουτίνα κάθε γυναίκας. Το τεστ Παπ αποτέλεσε σταθμό στην διάγνωση του καρκίνου της μήτρας, καθώς μέχρι τότε ο έλεγχος μπορούσε να γίνει μόνο με επώδυνες μεθόδους που περιλάμβαναν τομή των γεννητικών οργάνων. Η πρώτη εφαρμογή του τεστ έγινε το 1923, ενώ ο Έλληνας ερευνητής τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκινολογίας το 1952 για την προσφορά του στην Ιατρική.

- Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή

Ελληνικές καινοτομίες (2)












Κορυφαίος Έλληνας μαθηματικός της σύγχρονης εποχής, ο Κ. Καραθεοδωρή διακρίθηκε παγκοσμίως και συνέβαλε με τα θεωρήματα και τις αποδείξεις του στον Λογισμό των Μεταβολών, που ουσιαστικά έδωσε τις βάσεις για την Θεωρία της Σχετικότητας κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. 

Ο ίδιος ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, που όπως αποκαλύφθηκε το 2005 είχε ανταλλάξει τουλάχιστον δέκα επιστολές με τον Έλληνα επιστήμονα, του είχε επανειλημμένως εκφράσει τον θαυμασμό του. «Αν θέλετε να μπείτε στον κόπο να μου εξηγήσετε ακόμα και τους κανονικούς μετασχηματισμούς θα βρείτε έναν ευγνώμονα και ευσυνείδητο ακροατή. Αν όμως λύσετε και το πρόβλημα των κλειστών γραμμών του χρόνου, θα σταθώ μπροστά σας με σταυρωμένα χέρια. Πίσω από αυτό υπάρχει κρυμμένο κάτι που είναι αντάξιο του ιδρώτα των καλυτέρων», είχε γράψει ο Αϊνστάιν στον Καραθεοδωρή το 1916.

- Η πιο πρόσφατη «αναγνώριση» – Δημήτριος Χριστοδούλου

Το «ασιατικό Νόμπελ» κατέκτησε ο Έλληνας μαθηματικός Δημήτριος Χριστοδούλου την περασμένη εβδομάδα. Το Shaw Award για τις μαθηματικές επιστήμες μοιράστηκε ο Έλληνας που διδάσκει Γεωμετρία στην Ζυρίχη τα τελευταία δέκα χρόνια, με τον Αμερικανό φίλο του, Ρίτσαρντ Χάμιλτον. Μαζί άλλωστε θα μοιραστούν το ένα εκατομμύριο δολάρια που συνοδεύει το τρόπαιο. 

Σύμφωνα με το Ίδρυμα των βραβείων Shaw, ο Δημήτριος Χριστοδούλου βραβεύεται για το εξαιρετικά καινοτόμο ερευνητικό του έργο στην εφαρμοσμένη Γεωμετρία.

Σύγχρονες καινοτομίες:

  • 1. Οι κάδοι που κάνουν την (οικολογική) διαφορά


Ένας κάδος που στέκεται σαν δέντρο, σας μιλά, ανοίγει αυτόματα την ειδική υποδοχή και δέχεται τα απορρίμματά σας σχεδίασε η ελληνική εταιρία Soukos Robots που εδρεύει στην Λάρισα. Ήδη η θεσσαλική πόλη, το Κιλκίς, η Καβάλα, το Χαλάνδρι, η Ηλιούπολη και πολλοί ακόμα δήμοι της Αττικής και όλης της Ελλάδας έχουν προχωρήσει στην τοποθέτηση των κάδων αυτοματοποιημένης συγκομιδής απορριμμάτων της εταιρίας. 

Η πρωτοποριακή στήλη ανιχνεύει αυτόματα την κίνηση, και έτσι, όταν πλησιάσετε με τα απορρίμματά σας, ανοίγει ειδική υποδοχή και με αυτοματοποιημένες φωνητικές οδηγίες τοποθετείτε τα σκουπίδια. Ειδικός μηχανισμός ωθεί προς τα μέσα τον αέρα ώστε να μην βγαίνουν προς τα έξω μυρωδιές, ενώ στην συνέχεια, μέσα στην στήλη, τα απορρίμματα συμπιέζονται ώστε να μειωθεί μέχρι και 80% ο όγκος τους. Ταυτόχρονα, όλη η εγκατάσταση μπορεί να χρησιμεύσει ως στήλη με φως για το βράδυ ή να μεταμορφωθεί σε δέντρο, χάρη στην ειδική υποδοχή για… φοίνικα στην κορυφή της.

  • 2. Οι Έλληνες που «ξύπνησαν» την Fiat και την Mercedes

Κόντρα στην αντίληψη ότι η χώρα μας μένει σταθερά πίσω από τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι Έλληνες ερευνητές του Ινστιτούτου Μεταφορών (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) ανέλαβαν πριν από περίπου δέκα χρόνια να… αυξήσουν το IQ των αυτοκινήτων. Σε συνεργασία με άλλους ευρωπαϊκούς φορείς αλλά και μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, «έχτισαν» στα εργαστήρια της χώρας μας το σύστημα AWAKE, που εκτιμά την ενάργεια του οδηγού. Με άλλα λόγια, δημιούργησαν μια εφαρμογή που ανιχνεύει το πότε ο οδηγός νυστάζει ή οδηγείται στον ύπνο λόγω κούρασης και τον προειδοποιεί ώστε να αποφευχθεί το σχεδόν βέβαιο ατύχημα. 

Η υπνηλία κατά την οδήγηση είναι υπεύθυνη περίπου για το 10-20% των οδικών ατυχημάτων και γι' αυτό, αρκετές εταιρίες παραγωγής αυτοκινήτων, όπως η Fiat και η Mercedes έσπευσαν να εφοδιάσουν τα μοντέλα τους με την πρωτοποριακή εφαρμογή.

  • 3. MegaPlast

Η εταιρία που αποδεικνύει ότι οι ελληνικές πατέντες πουλάνε (κυρίως) στο εξωτερικό έχει την έδρα της στο Ηράκλειο της Κρήτης και ασχολείται με την έρευνα και την παραγωγή συσκευασίας για ευπαθή προϊόντα. Συγκεκριμένα, η MegaPlast έχει λανσάρει το ειδικό υλικό AirOPlast Flex, το οποίο είναι ιδανικό για την μεταφορά φορτίων όπως τρόφιμα, ποτά και κατεψυγένα προϊόντα που χρειάζονται επαρκή αερισμό κατά την μεταφορά της. 

Η MegaPlast εξάγει σε όλη την Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στην Λατινική Αμερική, στην Νότια Αφρική, στην Ιαπωνία και συνεχώς διευρύνει τους επιχειρηματικούς της ορίζοντες, επενδύοντας πάντα στην καινοτομία. Μήπως θα έπρεπε να βρει μιμητές;

  • 4. Προϊόντα Κορρές

Από το παλιότερο Ομοιοπαθητικό Φαρμακείο της Αθήνας και την ίδρυση της Korres το 2005 μέχρι σήμερα, η εταιρία φυσικών προϊόντων κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο αξιόλογα και αξιόπιστα ονόματα στον τομέα της, απλώνοντας την φήμη της σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Αυτό που κάνει την Korres να ξεχωρίζει είναι η επένδυσή της στην εφαρμοσμένη εργαστηριακή έρευνα ουσιών, ώστε να επιτυγχάνονται νέες φόρμουλες ευεξίας και αντιγήρανσης, χωρίς την προσθήκη χημικών ουσιών όπως mineral oil, σιλικόνες και parabens. Αντ' αυτών, η εταιρία προτιμά τα φυσικά –και κατά προτεραιότητα ελληνικά- βότανα και απ' ό,τι όλα δείχνουν, κερδίζει την μάχη.

  • 5. Η «ελληνικότητα» των Blackberry


Η γνωστή εταιρία τηλεπικοινωνιών Research In Motion, στην οποία οφείλονται οι συσκευές BlackBerry που έχουν κατακλύσει τον κόσμο και αποτελούν το αντίπαλο δέος των iPhones έχει… ελληνικές ρίζες. Ο ιδρυτής της εταιρίας, Mike Lazaridis, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από Έλληνες γονείς και μετανάστευσαν στον Καναδά όταν ο Lazaridis ήταν πέντε ετών. 

Πλέον, ο Καναδός επιχειρηματίας θεωρείται ο 17ος πλουσιότερος άνδρας της βορειοαμερικανικής χώρας και ανάμεσα στους 700 πλουσιότερους του πλανήτη. Η RIM τα τελευταία δεκαπέντε περίπου χρόνια έχει λανσάρει προγράμματα όπως mail server software, spam firewall υπηρεσίες, αλλά και τα γνωστά smartphones BlackBerry και τα tablet PCs PlayBook.

  • 6. Η πράσινη ενέργεια έχει χρώμα… γαλανόλευκο

Αυτοκίνητο πόλης που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Οικολογικές γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας που μετατρέπουν τα σπίτια σε… ανακυκλωτές ενέργειας. Εφαρμογές της νανοτεχνολογίας που μοιάζει με άγνωστη γλώσσα για εμάς και θα περιμέναμε να αναπτύσσονται στην Ελβετία ή την Γερρμανία. Κι όμως, όλα τα παραπάνω projects ανήκουν στην εταιρία Tropical Green Technologies, που μελετά αργά αλλά σταθερά τα προϊόντα και τις τεχνολογίες του μέλλοντος. 

Το 2008 βραβεύθηκε από τον Bill Gates και το ερευνητικό κέντρο της Microsoft για τα προϊόντα της, ενώ κάθε χρόνο συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις, όπου προβάλλεται η… ελληνική πλευρά της οικολογίας.

  • 7. Ο Σήφης Σηφάκης και το «Νόμπελ» της Πληροφορικής


Ο ελληνισμός της διασποράς συνεχίζει να μας χαρίζει αφορμές υπερηφάνειας, παρ' ότι συχνά αντιμετωπίζεται με αδιαφορία. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι ο Σήφης Σηφάκης, ο οποίος το 2008 κατέκτησε το Βραβείο Τούρινγκ, δηλαδή το αντίστοιχο «Νόμπελ» του τομέα της Πληροφορικής. 

Ο Έλληνας επιστήμονας που ζει και εργάζεται στην Γαλλία είναι υπεύθυνος μαζί με δύο συναδέλφους του για το «Model Checking», μια πρωτοποριακή διαδικασία ανίχνευσης σφαλμάτων σε πολύπλοκα συστήματα hardware και software. Ο Σήφης Σηφάκης μεταξύ άλλων ίδρυσε το ερευνητικό εργαστήριο Verimag στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και έχει διατελέσει διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας.

  • 8. Ο Μιχαήλ Δερτούζος και τα τρία "w"

Μεγαλωμένος στην Αθήνα, ο Μιχαήλ Δερτούζος άφησε την Ελλάδα για να γίνει βασικό στέλεχος του ΜΙΤ και διευθυντής του Εργαστηρίου των επιστημών της Πληροφορικής στις ΗΠΑ στα μέσα του περασμένου αιώνα. Ο Έλληνας καθηγητής έγινε γνωστός για την επιμονή του να συνδυάζει την τεχνολογία με τον ανθρωπισμό. 

Αυτό που λίγοι γνωρίζουμε είναι πως ο Δερτούζος, που απεβίωσε το 2001 είναι ο βασικός υπεύθυνος για τα τρία γράμματα που πληκτρολογούμε κατά κόρον καθημερινά στους υπολογιστές μας. Αυτός ήταν που «έφερε» το "www" του παγκόσμιου ιστού στο Εργαστήριό του και, όπως έχει αναφέρει και ο εφευρέτης του World Wide Web Consortium, Tim Berners-Lee «Αν δεν ήταν ο Μιχάλης, όλο αυτό δεν θα υπήρχε καν. Ήταν μια πηγή ενθουσιασμού, ικανοτήτων, διορατικότητας και εμπειρίας…».



http://www.otherside.gr
http://www.planitikos.com

Το πηγάδι με τα 3500 σκαλοπάτια.

Posted: 18 Jun 2011 02:40 AM PDT

Το Chand Baori, είναι ένα πηγάδι που για να κατέβεις στον πυθμένα πρέπει να χρησιμοποιήσεις 3500 σκαλοπάτια. Βρίσκεται στο χωριό Abhaneri της Ινδίας και χτίστηκε τον 9ο αιώνα από τον Raja Chand, της δυναστείας Chamana.



Ο Raja Chand αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα του πόσιμου νερού για τον λαό του σκάβοντας αυτό το πηγάδι βάθους 300 μέτρων και 13 ορόφων.

Τέτοιου είδους πηγάδια ήταν συνηθισμένα στις άνυδρες περιοχές. Συχνά υπήρχε και ένας ναός δίπλα τους ο οποίος χτίζονταν προς τιμή των θεών που είναι υποτίθεται υπεύθυνοι για την προστασία της πηγής.




















obelix7.blogspot.com
http://www.planitikos.com

Κατοικούνταν το σπήλαιο Σαρακηνού στην Βοιωτία πριν 50.000 χρόνια

Posted: 18 Jun 2011 01:56 AM PDT


Το Ακραίφνιο Βοιωτίας είναι ένας οικισμός που ονομάζεται έτσι γιατί κάποτε ήταν στην άκρη της λίμνης Κωπαΐδος. (Το τοπωνύμιο διατήρησε γνώση και μνήμη). Επί της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, 100 μ. περίπου.... προ της εξόδου (αριστερά) προς Ακραίφνιο, υπάρχουν ερείπια παλαιοχριστιανικής εκκλησίας, του Αγ. Βασιλείου, δομημένης με πολλά αρχαία μέλη.


Από εδώ μπορείτε να οργανώσετε μια ορειβατική-πεζοπορική εκδρομή για την κορυφή, απ'Α όπου η κατάβαση θα περάσει από το ιερό του Πτώου Απόλλωνα και θα κατευθυνθεί προς το γυναικείο μοναστήρι της Πελαγίας. Ολοκληρώστε την επιστροφή σας από το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής, που κείται κοντά στο αρχαίο ιερόν, στη θέση Νούσκες, κοντά στον διεθνή δρόμο. Η συνολική πορεία δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 5 ώρες.


Το Ακραίφνιο είναι γνωστό για το Σπήλαιο του Σαρακηνού που ευρίσκεται σε υψόμετρο 200 μ. Eχει διαστάσεις 70 Χ 60 μ. και μια είσοδο με 30 μ. φάρδος. Είναι ένα φυσικό ψυγείο (έχει σταθερή θερμοκρασία 16 οC). Φωτίζεται επαρκώς και –περιέργως– δεν έχει σταλακτίτες! Το σπήλαιο αυτό αποτελεί και τη μόνη στρωματογραφημένη προϊστορική θέση στη Στερεά Ελλάδα! Φυσικά, εάν κάποιος ασχοληθεί και με την Αιτωλοακαρνανία που έχει

χιλιάδες Σπήλαια, είναι ηλίου φαεινότερον πως θα βρεθεί κι εκεί κάτι ανάλογο.

Σε αυτό το σπήλαιο έχει ευρεθεί παλαιολιθική κατοίκηση (από 50.000 χρόνια)! Ευρέθησαν επίσης σπόροι σιταριού και οσπρίων της 5ης χιλιετίας π.Χ.! Ευρέθη επίσης κεραμεική νεολιθικής εποχής, «τύπου Γωνιάς Κορινθίας και Προσύμνης Αργολίδος». Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο ευρίσκεται εκτός Πελοποννήσου. Πράγμα που επισημοποιεί κάτι γνωστό, ακόμη κι απ'Α τον μύθο του Οιδίποδος: Πως Πελοπόννησος και Στερεά είχαν ανταλλακτικό εμπόριο εκείνη την εποχή ήδη… Ευρέθη επίσης ειδωλοπλαστική –πάνω από 1.000 ειδώλια– παρόμοια με αυτά που έχουν ευρεθεί στη Θεσσαλία και στα Θαρούνια Ευβοίας. Αξιοσημείωτο ένα αγαλματίδιο (ύψους 40-50 εκατ.) του 4500 π.Χ. Και ένα ειδώλιο καθιστού ανδρός με προτεταμένα τα γεννητικά του όργανα, κάτι που το καθιστά μοναδικό! Επίσης, πολλά ειδώλια ευρέθησαν γύρω από ένα κέρατο ελαφιού – ασυνήθιστο σε νεολιθικό χώρο. Ακόμη, εργαλεία (30-35000 π.Χ.), άλλα από οψιανό της Μήλου, άλλα από πυριτόλιθο, σφονδύλια για να γνέθουν οι γυναίκες, τσεκούρια (λίθινοι πέλεκεις), κοχύλια (όστρεα) της λίμνης Κωπαΐδος (με οξυγόνο με ισότοπο 18), αποθηκευτικοί λάκκοι με επένδυση πηλού, ενώ το Σπήλαιο είχε και περιορισμένη ταφική χρήση. Το σπήλαιο ήταν εν χρήσει έως και το 2000 π.Χ.


Το 1970 έκανε σε αυτό μια πρώτη ανασκαφή ο Θ. Σπυρόπουλος, αλλά τα καρτελάκια από τα ευρήματά του στο Μουσείο των Θηβών, τα… έφαγαν τα ποντίκια κι έτσι δεν μπορουμε γι' αυτή την εργασία να γνωρίζουμε πολλά πράγματα…


Το τόσο σημαντικό αυτό Σπήλαιο, όπως και σχεδόν όλα τα σπήλαια στη Βοιωτία –ασχέτως εάν είναι ή δεν είναι αρχαιολογικοί χώροι!– έχουν σήμερα χρήση μαντριών από τους εντόπιους κτηνοτρόφους! Μάλιστα, τα ζώα έχουν δημιουργήσει στρώματα κοπριάς σε αυτά! (Στο Ακραίφνιο ένα άλλο ανάλογο σπήλαιο… καιγόταν για 3 χρόνια, διότι η κοπριά καίγεται βραδέως). Σαν να μην έφθανε αυτή η φθορά, πολλά σπήλαια της Κωπαΐδος έχουν μέσα εγκαταστάσεις εκκλησιών, που έχουν προξενήσει επίσης πολλές φθορές σε σημαντικότατα αρχαιολογικά πεδία.


Σε πολλά σπήλαια της Κωπαΐδος σώζονται οι φυσικές καταβόθρες που παροχέτευαν το νερό της, καταβόθρες που διεύρυναν οι Μινύες για να φεύγουν ευκολότερα τα νερά της λίμνης στη θάλασσα και να μην πλημμυρίζουν οι παραλίμνιοι οικισμοί. Υπάρχουν πολλά χιλιόμετρα τέτοιων καταβοθρών!


Για περισσότερα:

Σαμψών Αδ. «Το σπήλαιο Σαρακηνού στο Ακραίφνιο».
Λεκάκης Γ. «Σύγχρονης Βοιωτίας περιήγησις» (υπό έκδοσιν).

 
 
 
e-rodios.blogspot.
http://visaltis.blogspot.com

Νέα κοινή Ελληνο-ισραηλινή συνεργασία με Apache και Blackhawk » Untitled-1

Posted: 18 Jun 2011 01:20 AM PDT

Κοινές ασκήσεις διάρκειας σχεδόν δύο εβδομάδων θα πραγματοποιήσουν Ισραήλ και Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα η κοινή συνεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου στην κεντρική Ελλάδα και σε αυτή θα συμμετάσχουν κύρια μονάδες της Αεροπορίας Στρατού και από τις δύο χώρες, ενώ συμμετοχή θα έχει και η ΠΑ.



Η συνεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ 2011.

Από πλευράς Ισραήλ και από τις μέχρι τώρα πλη5ροφορίες θα συμμετάσχουν επιθετικά ελικόπτερα AH-64D Saraf  όπως και μεταφορικά S-70A-55 Yanshuf-3.

Η άσκηση θα κινηθεί στο πλαίσιο συνεργασίας με την ΑΣ που είχε πραγματοποιηθεί και την προηγούμενη φορά που είχαν συνεργαστεί και ήταν τον Οκτώβριο του 2010 στην άσκηση «Morning Wind».

 

http://nationalpride.wordpress.com

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ;;;Βίντεο

Posted: 18 Jun 2011 01:11 AM PDT

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν την πορεία του αεροπλάνου. Φαίνεται καθαρά ότι αυτό που ακολουθεί το αεροπλάνο είναι..
ένα UFO! Το περιστατικό έγινε σε μια πόλη του Μεξικού στις 2 Ιουνίου 2011.


http://worldjudge2012.blogspot.com

Τεράστιες Μπάμπουσκες σε έκθεση στη Μόσχα!

Posted: 17 Jun 2011 02:43 PM PDT


Οι μπάμπουσκες ή μπαμπούσκες, οι χαριτωμένες παραδοσιακές ρωσικές κουκλίτσες, οι οποίες κρύβουν μέσα τους άλλες μικρότερες έβαλαν...μπόι και έγιναν μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, που εγκαινιάστηκε με επιτυχία στο Παρίσι και στην συνέχεια ταξίδεψε στη Μόσχα.
Οι κούκλες έχουν ύψος από έξι έως δεκατρία μέτρα και τα πραγματικά περίτεχνα φορέματά τους προέρχονται από διαφορετικές σχολές της λαϊκής ρωσικής τέχνης. Κάθε μπάμπουσκα της έκθεσης, είναι χειροποίτη και έχει δημιουργηθεί στο στούντιο του ρώσου καλλιτέχνη και σκηνογράφου Μπόρις Κράσνοφ.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η σωστή ονομασία για τις μπάμπουσκες είναι «ματριόσκα» (matryoshka) στα ρωσικά και οι συγκεκριμένες κούκλες συμβολίζουν την εξέλιξη  του ανθρώπου από τη γέννησή του μέχρι να μεγαλώσει.



http://relaxgr.blogspot.com

Γλύτωσε από λευκούς καρχαρίες και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ! (vid)

Posted: 17 Jun 2011 02:34 PM PDT


Ο λόγος για την Πένι Πάλφρεϊ, η οποία κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενης κολύμβησης, καθώς κολύμπησε απόσταση 108 χλμ. αφού γλίτωσε από λευκούς καρχαρίες!

Η 48χρονη Αυστραλέζα βρετανικής καταγωγής κολύμπησε ανάμεσα σε δύο νησιά του συμπλέγματος των νήσων Καϊμάν.
Μετά από 40 ώρες και 41 λεπτά κατάφερε να διασχίσει 108 χλμ και να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 101 χλμ.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως δεν είχε την παραμικρή τεχνική βοήθεια αφού δεν φορούσε ούτε ειδική στολή, ούτε βατραχοπέδιλα, ούτε ρυμουλκύθηκε οποιαδήποτε στιγμή.
Σταμάτησε μόνο λίγες φορές για να πιεί υγρά και να φάει, ενώ κατά τη διάρκεια του επιτεύγματος της τη συνόδευε ένα σκάφος που διέθετε υπέρηχους για να διώχνει τους καρχαρίες.
Τις τελευταίες ώρες την πλησίασαν τέσσερις λευκοί καρχαρίες, πιθανότατα επειδή αντιλήφθηκαν ότι βρισκόταν στα όρια της αντοχής της και ήταν εύκολη λεία.
Όταν έφτασε στην ακτή της νήσου Μεγάλη Καϊμάν ήταν τόσο εξαντλημένη που δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη ενώ είχε υποστεί σοβαρή αφυδάτωση.
Κατάφερε να σηκώσει τα χέρια της και στη συνέχεια κατέρρευσε.


Marathon Swimmer Breaks World Record by tvnportal





http://relaxgr.blogspot.com

Σείριος πιθανή καταγωγή μας απο αυτόν...;

Posted: 17 Jun 2011 12:37 PM PDT


Από την απώτερη αρχαιότητα, ο άνθρωπος κοίταζε τον ουράνιο θόλο και προσπαθούσε να μετρήσει.. τα αστέρια. Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των αστεριών είναι μεγάλος, αλλά όχι άπειρος, κι ένας παρατηρητής με οξύ μάτι μπορεί να μετρήσει το πολύ 25.000 άστρα, όταν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι καλές. Η απεραντοσύνη όμως του ουρανού, ακόμη και κάτω από το φως της σύγχρονης γνώσης, είναι δεδομένη και πάντα προκαλούσε κι εξακολουθεί να προκαλεί δέος σιον άνθρωπο. Γι' αυτό το...
λόγο άλλωστε, η γνώση των άστρων και των αστερισμών και η επίκληση τους με συγκεκριμένα ονόματα, δημιουργεί στον άνθρωπο ένα αίσθημα ασφάλειας και ικανοποίησης.
Πολλά από τα ονόματα των αστεριών που χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα είναι ελληνικά. Και οι Έλληνες ήταν ίσως οι πρώτοι που έδωσαν ονόματα σε συστάδες αστεριων και δημιούργησαν καταλόγους αστέρων. Για αυτόν το λόγο μπορούμε να δηλώσουμε με βεβαιότητα πως η ιστορία της αστρονομίας άρχισε στην αρχαία Ελλάδα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι κατά τη μυθολογία, ο Έλληνας θεός Ερμής ήταν ο πρώτος που παρατήρησε την τάξη στα πράγματα του ουρανού και υπολόγισε τη διάταξη των άστρων και τα διαστήματα των εποχών. Η πρώτη σαφής αναφορά για την έστω και στοιχειώδη γνώση των ονομάτων κάποιων άστρων και αστερισμών προέρχεται από τον Όμηρο και συγκεκριμένα από τα επικά έργα του Ιλιάδα και Οδύσσεια, που γράφθηκαν τον 8ο π.Χ. αιώνα...Στην Ιλιάδα, περιγράφοντας την ασπίδα του Αχιλλέα, ο Όμηρος κατονομάζει τις Πλειάδες, τις Υάδες, τον Ωρίωνα και τη Μεγάλη Άρκτο. Επίσης, παρομοιάζει την απαστράπτουσα περικεφαλαία και την ασπίδα του Διομήδη με το «φθινοπωρινό αστέρα», δηλαδή το Σείριο. Ο Σείριος, ως «κύων του Ωρίωνος» λόγω της θέσης του κοντά στον αστερισμό αυτό, χρησιμοποιείται και σε παρομοιώσεις που αφορούν τόν Αχιλλέα και τον Έκτορα.
Στην Οδύσσεια, υπάρχουν αναφορές σε όλους τους παραπάνω αστέρες και αστερισμούς, π.χ. τον Βοώτη. Επίσης, σε αυτό το έπος συναντάμε και μια σαφέστατη αναφορά στις τροπές του Ήλιου «τροπαί ηελιοιο». Από τις αναφορές λοιπόν του Ομήρου μπορούμε να συμπεράνουμε πως ήδη τον 8ο π.Χ. αιώνα, κάποιοι αστερισμοί, αλλά και κάποια ουράνια φαινόμενα ήταν γνωστά στους Έλληνες. Διάφοροι αστέρες είχαν κατονομαστεί και μάλιστα θεώρούνταν τόσο οικείοι, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε παρομοιώσεις που αφορούσαν θεούς και ανθρώπους.
Ίσως οι πλανήτες να μην είχαν ακόμη διαφοροποιηθεί, μια και δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο, ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν υπάρχουν και ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ικανές να μας πείσουν όιι η συσχέτιση της κατάστασης του ουρανού και το πέρασμα του χρόνου στη γη ήταν ευρέως γνωστά, βάσει παρατηρήσεων.
Την ίδια εποχή με τον Όμηρο ή λίγο αργότερα, ο Ησίοδος, στο βιβλίο του Έργα και Ημέραι, αναφέρει πολλούς επίσης αστερισμούς, που ο γεωργός πρέπει να συμβουλευτεί για τις καθημερινές ασχολίες του. Για παράδειγμα, συνιστά να αρχίζει ο θερισμός όταν ανατέλλουν οι Πλειάδες και η σπορά όταν πλησιάζουν σιη δύση τούς. Ο Ησίοδος κάνει αναφορά σε όλους τους αστέρες και αστερισμούς που είχε κατονομάσει και ο Όμηρος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Σείριο και στον Αρκτούρο. Στο Έργα και Ημέραι υπάρχουν επίσης τρεις αναφορές στα ηλιοστάσια. Μια φήμη μάλιστα λέει ότι ο Ησίοδος έγραψε κι ένα έργο αποκλειστικά για τους αστερισμούς, που όμως χάθηκε όπως και πολλά άλλα από τα έργα του.
Θα πρέπει να επισημάνουμε οτι Σείριος είναι το αστέρι που αναφέρεται σε όλες τις θρησκείες του κόσμου με τα ονόματα Σείριος, Σούρια, Σουρ, Σήειρ, Οσιρις κ.α. Από το Περού και το Μεξικό μέχρι την Αυστραλία και Ιαπωνία και από την Ισλανδία μέχρι την Ν. Αφρική, μια παράδοση ζει χιλιάδες χρόνια, παρά τις προσπάθειες εξαλείψεως της, για να θυμίζει στον άνθρωπο την σχέση του με το μακρινό αστέρι και πως οι θεοί-βασιλιάδες εποικιστές, έφεραν το σπέρμα της ζωής στον απόμακρο τούτο πλανήτη του γαλαξία μας.
θα γίνει προσπάθεια συσχετισμού της ζωής της γης με το μυστηριώδες αστέρι, όσο πιο πειστικά, με βάση τα στοιχεία από τις παραδόσεις των λαών της γης. Αυτοί οι λαοί παρά την τεράστια απόσταση του άστρου από την γη, ήτοι κατά τους αστρονόμους 8,8 έτη φωτός ή 83.255.040.000.000 χιλιόμετρα, γνωρίζουν παραδόξως πάρα πολλά γι' αυτό το άστρο, που αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας των αρχαίων λαών.
Αφετηρία εκκινήσεως, των θεών που εποίκησαν την γη υπήρξε ο Σείριος χωρίς να αποκλείουμε και την συμμετοχή πιο μακρυνών άστρων. Αφετηρία των θεών Θεωρείται ο Σείριος και όχι κάποιο άλλο άστρο. Αυτό δικαιολογείται αφού σε παγκόσμια κλίμακα ο Σείριος αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας, λατρεία που χρονολογείται ταυτόχρονα με την εμφάνιση του ανθρώπου πάνω στην γη. Παρά την τεράστια για τα ανθρώπινα δεδομένα απόσταση, ο Σείριος είναι ένα πολύ κοντινό άστρο για τα συμπαντικά δεδομένα και τους θεούς. Παρακάτω αναφέρονται τα ουράνια σώματα που αποτελούν το αστρικό σύστημα του Σείριου και πληροφορίες που τα αφορούν, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

(Σείριος Α΄) είναι ένα άστρο τεραστίων διαστάσεων, ήλιος-γίγαντας σε σχέση με τον ήλιο του ηλιακού μας συστήματος.Είναι ένα πολύ λαμπερό αστέρι. Έχει ακτίνα 1,5 φορά μεγαλύτερη από τον ήλιο, η μάζα του είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη από την μάζα ίου ήλιου και 35,5 φορές φωτεινότερος από αυτόν. Έχει θερμοκρασία επιφανείας 11.200C τόση όση είναι σε χιλιόμετρα η απόσταση μεταξύ Πυραμίδων Χέοπος και Γιουκατάν Μεξικού, αλλά τόση είναι σε μέτρα ανά δευτερόλεπτο και η ταχύτητα διαφυγής των σωμάτων από την έλξη της γης.

(Σείριος Β') Είναι βαρύ αστέρι, άσπρος νάνος, έχει χρώμα άσπρο και είναι αόρατος με γυμνό οφθαλμό. Ανακαλύφθηκε ΜΟΛΙΣ το 1862 με ισχυρό τηλεσκόπιο και τονίζω το έτος γιατί θα χρειαστεί πιο κάτω. Επί 50 χρόνια καλύπτεται από τον Σείριο "Α" και η ορατή περίοδος του είναι άλλα πενήντα (50) χρόνια. Είναι 65.000 φορές πυκνότερος από τον δικό μας ήλιο και έχει το 95% της μάζας αυτού ενώ είναι 10.000 φορές πιο σκοτεινός από τον Σείριο "Α". 

(Σείριος Γ') ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΣΤΡΟ Ο αστρονόμος Φόξ ισχυρίζεται ότι είδε τον Σείριο Γ" το 1920. Είναι τέσσερις φορές ελαφρύτερος από τον Σείριο "Α" και κινείται όπως ο Σείριος "Β". Έχει έναν δορυφόρο "Ε" που είναι ο πλανήτης του συστήματος που κατοικείται και από αυτόν ξεκίνησε ο εποικισμός της γης.
Ο πλανήτης αυτός επηρεάζεται καθ' ολοκληρία από τον Συνοδό. Τα πενήντα χρόνια της περιόδου του Συνοδού είναι διάχυτα στην Ελληνική παράδοση.

H ύπαρξη του Σείριου ήταν γνωστή σε αρχαίους πολιτισμούς, ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, όπως μαρτυρούν αρχαία κείμενα και αρχαίες παραστάσεις. Το «περίεργο» της όλης υπόθεσης, έγκειται στο οτι ο Σείριος Β΄ και ο Σείριος Γ΄ δεν φαίνονται με «γυμνό μάτι», γεγονός που προϋποθέτει την ύπαρξη φακού, τηλεσκοπίου ή κάποιου άλλου τεχνολογικού επιτεύγματος για να διαπιστωθεί η ύπαρξή τους, ή κάποια επαφή των αρχαίων προγόνων μας με εξωγήϊνους και -γιατί όχι;- την πιθανή καταγωγή τους απο αυτούς...

Το Ελληνικό γράμμα E υπήρχε στην μετώπη του ιερού του Απόλλωνα, θεού φωτός, στους Δελφούς και συνέδεε την θεϊκή επιλογή του χώρου με την φυλή που τον λάτρευε, την θεϊκή φυλή των Ελλήνων οι ρίζες της οποίας υπάρχουν στον ουρανό στο άστρο E του Σείριου.
Αν πάρουμε την τροχιά του αστερισμού Σείριου "Β" και την συνδέσουμε με τις τρεις οριακές θέσεις του με τον Σείριο "Α" το γίγαντα άστρο του συστήματος, τότε έχουμε την εικόνα του Ελληνικού γράμματος E. Οι τρεις θέσεις που επιλέχτηκαν είναι οριακές θέσεις, ανατολή-δύση-ζενίθ του Σείριου "Β", επειδή αποτελούν καθοριστικά σημεία της ορατής τροχιάς του γύρω από τον "Α" που διαρκεί 50 χρόνια.

Ο τελευταίος θεϊκός εποικισμός της γης έγινε από τον Δία το 25.000 πΧ και είχε αφετηρία το άστρο E του Σείριου που οι Ντόκον ονομάζουν «Αστρο της Δημιουργίας», τυχαίο; αδύνατον. Εάν δεν τους είχε δοθεί δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα στις χίλιες να το γνώριζαν. Η αστρική αποστολή του Δία και η αστροπολιτεία του έπρεπε να δείχνουν το άστρο εκκίνησης τους και έπρεπε να είναι η κυρίαρχη εικόνα για λόγους ασφαλείας και αναγνώρισης.

Οι ΗΠΑ έστειλαν στο φεγγάρι την αστερόεσσα, η ΕΟΚ την σημαία των 15 αστέρων όπου κάθε ένα δηλώνει και ένα κράτος. Το άστρο E του Σείριου είχε σαν έμβλημα του τα 8 ή 6 έψιλον που συμβάλλουν στο κέντρο του γίντα "Α". Έτσι δήλωναν την αφετηρία της αστρικής κοινωνίας του Σείριου.

Όταν η ΝΑSΑ το 1972 εκτόξευσε τον "Πάϊονηρ-10" για ταξίδι στο άπειρο και στον χρόνο, τοποθέτησε την παρακάτω πλακέτα με τα εξής στοιχεία:
- Σχηματική παράσταση δύο ατόμων υδρογόνου.
- Εικόνα ανδρός και γυναικός σε αδαμιαία περιβολή.
- Το ηλιακό σύστημα με τους πλανήτες του, την αφετηρία και πορεία του διαστημοπλοίου.
- Δέκα πέντε ακτίνες που ξεκινούν από το κέντρο, οι δεκα-τέσσαρες είνα μαρκαρισμένες.







diodos.gr
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες

Posted: 17 Jun 2011 12:16 PM PDT


Τελικά οι δυνατότητες του ανθρώπου είναι μεγάλες, σχεδόν τρομακτικές! Συγκεντρώσαμε τα πιο εντυπωσιακά  ρεκόρ που καταγράφηκαν στο βιβλίο Guinessγια το 2010 και το 2011 και σας τα παρουσιάζουμε. Απόλαυσέ τα.


Για το 2010
1. Το μεγαλύτερο domino από… ανθρώπους. 10.267 μαθητές της Κίνας δημιούργησαν ένα μοναδικό domino από ανθρώπους και χάρισαν στους θεατές ένα υπερθέαμα.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
2. Η γυναίκα με τα περισσότερα tattoo. H Julia Gnoose είναι στολισμένη σε όλο της το κορμί με tattoo τα οποία πιάνουν το 95% του σώματός της.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
3. Η μεγαλύτερη συλλογή από Not Desturb πινακίδες ξενοδοχείων. O Jean-François Vernettαπό τη Σουηδία έχει τη μεγαλύτερη συλλογή από πινακίδες Do Not Disturb που συναντάμε σε ξενοδοχεία. Μιλάμε για 8.889 κομμάτια.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
4. Τα μεγαλύτερα νύχια! Ναι, είναι αληθινά. Του ενός τα νύχια έχουν μάκρος 9 μέτρα και της άλλης 8.65 μέτρα. Δεν τα έχουν κόψει από το 1978.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
5. Ο άντρας με το πιο ελαστικό δέρμα! O Garry Turner μπορεί να τραβάει το δέρμα του 15.8 εκατοστά, Το θέαμα είναι αποκρουστικό.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
6. Ο πιο ηλικιωμένος bungee jumber! Kι όμως! Είναι 83 ετών και πηδάει ακόμα!
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
7. Η πιο ηλικιωμένη παίκτρια πινγκ πονγκ. H De Low είναι 97 ετών και συνεχίζει να συμμετέχει στα πρωταθλήματα του επιτραπέζιου τένις.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
8. Η μεγαλύτερη απόσταση ανθρώπου που τον σέρνει άλογο.  Tον έσυρε το άλογο 472.8 μέτρα ενώ φλόγες είχαν τυλίξει την πλάτη του.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες


Για το 2011
1. μεγαλύτερη γλώσσα σκύλου! H γλώσσα του χαριτωμένου Puggy φτάνει τα 11.43 εκατοστά.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
2. Ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου. O Edward Nino Hernandez είναι 24 ετών και έχει ύψος μόλις 70 εκατοστά!
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
3. Η μεγαλύτερη σοκολάτα! Φτιάχτηκε στην Αρμενία και ζυγίζει 4.410 κιλά.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
4. Το μεγαλύτερο φίδι! Είναι ανατριχιαστικό αλλά πραγματικό. Το φίδι αυτό ζυγίζει 100 κιλά κι έχει μάκρος 7.3 μέτρα.
Τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες
 
 
 http://www.dinfo.gr
http://a-pistefto.blogspot.com

Τι έκανε ένα ζευγάρι αμερικανών στις 8/8/08, 9/9/09 &10/10/10;

Posted: 17 Jun 2011 12:10 PM PDT


Η παρακάτω είδηση έχει ξετρελάνει τους οπαδούς της αριθμολογίας ανά τον κόσμο, που δεν θεωρούν καθόλου τυχαίο αυτό που συμβαίνει σε ένα ζευγάρι αμερικανών.

  Η οικογένεια που βλέπετε στη φωτογραφία, έχει τρία παιδιά τα οποία γεννήθηκα στις 8/8/08, στις 9/9/09 και 10/10/10 αντίστοιχα!
  Και πριν βιαστείτε να σκεφτείτε ότι πρόκειται για... αριθμολάγνους που προγραμματίζουν τους τοκετούς σε συμβολικές ημερομηνίες, να σας πούμε ότι τα δύο από τα τρία παιδιά τους γεννήθηκαν αρκετά πρόωρα!
  Οταν πριν από λίγες ημέρες στις 10/10/10, ήρθε στον κόσμο το τρίτο παιδί της οικογένειας Soper από το Rockford του Michigan των Η.Π.Α., οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να τους πάρουν δηλώσεις για τον "καλό οιωνό". Δεν πίστευαν όμως στα αυτιά τους, όταν το ζευγάρι αποκάλυψε ότι το πρώτο τους παιδί, η Chloe, γεννήθηκε στις 8/8/08 και το δεύτερό, ο Cameron, στις 9/9/09!
  Οπως υποστηρίζουν οι αριθμολόγοι, οι πιθανότητες να συμβεί μία τέτοια χρονική αλληλουχία είναι σχεδόν μηδενικές! Μένει να περιμένουμε να δούμε πού θα... βρίσκεται το ζεύγος στις... 11/11/11 , στις 12/12/12 κλπ.





http://www.pyles.tv/

Το μυστήριο της Πεντέλης

Posted: 17 Jun 2011 11:52 AM PDT


Η Πεντέλη είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αττικής με ύψος 1107μ. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του λεκανοπεδίου της Αττικής.....
Η Πεντέλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον ελλαδικό χώρο. Εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν την εμφάνιση περίεργων φώτων και θορύβων.



Εκατοντάδες αναφορές, μαρτυρίες, αλλά και πειράματα από ερευνητές του είδους. Σίγουρα πολλοί θα έχετε ακούσει για το πασίγνωστο και αποδεδειγμένο πλέον φαινόμενο του σταματημένου αμαξιού που σε συγκεκριμένη πλευρά του βουνού αντί να πέφτει λόγω της κλίσης ή της πλαγιάς, αυτό ανεβαίνει λόγω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην περιοχή.

Από τα αρχαία ακόμα χρόνια έχουν παρατηρηθεί υπερφυσικά φαινόμενα στην εν λόγω περιοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι από εκεί πάρθηκαν τα ιερά μάρμαρα για την κατασκευή του Παρθενώνα, στον οποίο ποτέ δεν έχει κάτσει κάποιο περιστέρι ή άλλο πτηνό, πράγμα ανεξήγητο. Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η ετυμολογία της λέξης Βριλήσσια. Προέρχεται από τη λέξη Βριλ, τον λαό που στα αρχαία χρόνια πίστευαν ότι ζούσε κάτω από τους πρόποδες της Πεντέλης. Αν τώρα λάβουμε υπόψη και τη θεωρία της «κούφιας Γης», μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο ληστής Νταβέλης είχε διαλέξει τη σπηλιά στο συγκεκριμένο βουνό για κρυψώνα του.

Η ονομασία της Πεντέλης παλιότερα, ήταν και Βριλίσιον όρος. Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για την προέλευση του ονόματος της Πεντέλης. Οι πιο γνωστές, είναι: «Πύλη εν τέλι» «Πέντε Έλη» «Πύλη εν τω τέλι» Η εκδοχή ότι λέξη «Πεντέλη» προέρχεται ετυμολογικά από την φράση «Πύλη εν τέλος » αναφέρεται και στο βιβλίο «Κούφια Γη» του Παντελή Γιαννουλάκη.

Η σπηλιά του Νταβέλη
Το μυστήριο της Πεντέλης
Στη νοτιοδυτική πλευρά του βουνού, σε υψόμετρο 720μ., βρίσκεται η «Σπηλιά του Νταβέλη«. Το σπήλαιο αυτό, πριν ονομαστεί έτσι, ονομαζόταν «Σπήλαιο των Αμώμων», δηλαδή των αγνών και αναμάρτητων, γιατί μόνο αυτοί μπορούσαν να εισέλθουν εκεί. Τώρα, για ποιο λόγο είχε αυτή την περίεργη ονομασία, είναι άγνωστο και περίεργο. Φημολογείται ότι ο περιβόητος λήσταρχος Νταβέλης στα μέσα του περασμένου αιώνα είχε ανακαλύψει υπόγεια περάσματα στη σπηλιά, που οδηγούσαν στην Αθήνα, αλλά και άλλες δυνάμεις, φυσικές και μη, που τον βοηθούσαν στους σκοπούς του.
Το σπήλαιο έχει διαστάσεις περίπου 45×62 μέτρα και εξερευνήθηκε για πρώτη φορά από το ζεύγος Πετρόχειλου το 1935. Όπως διαβεβαιώνουν οι μελετητές δεν βρήκαν καμία στοά που να οδηγεί προς την Αθήνα. Πάντως αντίθετα με τα παραπάνω, η θεωρία της «κούφιας Γης» επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα και από τον μετροπόντικα που συνέχεια έπεφτε σε κενά κάτω από το έδαφος και σε αρχαιολογικούς χώρους. Έχει παρατηρηθεί να υπάρχουν κάποια δεδομένη στιγμή στη σπηλιά του Νταβέλη ορισμένα περάσματα που οδηγούν στα ενδότερα του βουνού και λίγο αργότερα να είναι σα να μην υπήρξαν ποτέ…
Η ιστορία της «σπηλιάς του Νταβέλη», πρωτοήρθε στο κοινό προς το τέλος της δεκαετίας του 60 ή στης αρχές της δεκαετίας του 70. Υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές από τους κατοίκους της περιοχής, για «παράξενα φώτα» στον ουρανό, μικρά ανθρωποειδοί, παράξενους ήχους, φαντάσματα, κλπ…. Μέσα στο σπήλαιο, υπάρχουν μεγάλες ανωμαλίες στο μαγνητικό πεδίο και μια ισχυρή μυρωδιά από όζον στην είσοδο.
Σε κάποια σημεία κοντά στην σπηλιά του Νταβέλη το ποσοστό της ραδιενέργειας σε έδαφος και αέρα είναι ελαφρώς ανεβασμένο σε σχέση με το κανονικό ποσοστό, ενώ στην ίδια συγκεκριμένη περιοχή, φημολογείται ότι αν περιφέρει κάποιος μία λάμπα φθορίου υπάρχουν καλές πιθανότητες να ανάψει μόνη της! Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες περαστικών για μυστηριώδεις τοπικούς στροβίλους διαμέτρου ενός μέτρου (κόκκινου, συνήθως, χρώματος), οι οποίοι δεν δικαιολογούνται αφού συμβαίνουν ακόμα και καλοκαιρινές μέρες, ενώ εκατό μέτρα πιο δίπλα υπάρχει πλήρης άπνοια.
Περίεργα σύμβολα
Το μυστήριο της Πεντέλης
Διάφορες ιστορίες κυκλοφορούνε σχετικά με τα σύμβολα που είναι ζωγραφισμένα, ή χαραγμένα στους βράχους της σπηλιάς. Η πιο σημαντική ιστορία από όλες, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι μία παλάμη η οποία είναι χαραγμένη στους μετακινείτε από σημείο σε σημείο, όσο περνάνε τα χρόνια. Η εν λόγω παλάμη, σήμερα βρίσκεται στο αριστερό τοίχωμα της σπηλιάς, περίπου 1 μέτρα ψηλότερα από το έδαφος. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναφερθεί από τους επισκέπτες της σπηλιάς, ότι έχει μετακινηθεί τουλάχιστον τρεις φορές.
Ο θησαυρός
Υπήρχε κάποτε ένας θρύλος, που έλεγε ότι στην «Σπηλιά του Νταβέλη», υπήρχε κάπου θαμμένος ο θησαυρός του τρισένδοξου λήσταρχου Νταβέλη. Μάλιστα οι φήμες οργίαζαν και έλεγαν ότι ο θησαυρός ήταν κρυμμένος κάτω από τα δυο ιερά του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα, με αποτέλεσμα να έχουν σκάψει όλη την περιοχή πίσω από τα ιερά. Οι φήμες όμως καλπάζανε, και κάποιοι φτάσανε στο σημείο να λένε ότι ο σταυρός που υπάρχει πάνω από τους ναούς της σπηλιάς χρησίμευε ως μοχλός, ο όποιος αν κάποιος τον μετακινούσε, τότε άνοιγε μια καταπακτή η όποια έβγαζε σε ένα υπόγειο χώρο όπου βρισκόταν ο θησαυρός του Νταβέλη.
Το μυστήριο της Πεντέλης
Από ότι φαίνεται όμως, μετά από τόσο καιρό ψαξίματος από όλους τους κυνηγούς θησαυρών όλα αυτά τα χρόνια, θησαυρός του Νταβέλη ουδέποτε υπήρξε στην περιοχή της σπηλιάς. Εξάλλου, ένας τόσο τρανός λήσταρχος όπως ο Νταβέλης, δεν υπήρχε περίπτωση να κρύψει τον θησαυρό του σε ένα τόσο πολυσύχναστο μέρος, καθώς από την συγκεκριμένη περιοχή, πέρναγε πληθώρα κόσμου καθημερινά, καθώς το μέρος ήταν αρκετά γνωστό στην τότε Αθήνα.
Ο Ελληνικός στρατός
Μέχρι και ο Ελληνικός στρατός έχει ανάμειξη στην υπόθεση της σπηλιάς του Νταβέλη. Τη δεκαετία του 80, η πολεμική αεροπορία μπήκε στο παιχνίδι. Η περιοχή κρίθηκε κατάλληλη για την εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης!!! Άρχισαν διάφορες εργασίες, οι οποίες ίσως αποτέλεσαν το έδαφος για κάποιες μαρτυρίες κατοίκων αναφορικά με περίεργα φώτα μέσα στη νύχτα και παράξενους θορύβους. Έκλεισαν, ή προσπάθησαν να κλείσουν την περιοχή για να χτίσουν ένα τεράστιο σύστημα από τούνελ γύρω από την σπηλιά, και να συνδέσουν τη σπηλιά με αυτό το τούνελ.
Η επίσημη εξήγηση ήταν, και είναι ακόμα, ότι ολόκληρο το σύστημα των τούνελ, είναι ένα μέρος προγράμματος του ΝΑΤΟ. Τόσο η χωροφυλακή όσο και το Υπουργείο πολιτισμού δεν έδωσαν ποτέ καμία εξήγηση για την ακριβή φύση των έργων αυτών, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού αρνήθηκε αρχικά την οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση. Αργότερα όμως και μετά από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» της 6ης Οκτωβρίου 1977 το Γ.Ε.Σ. παραδέχτηκε πως ο στρατός είχε ξεκινήσει άκρως απόρρητα έργα στη σπηλιά της Πεντέλης! Εν πάση περιπτώσει, μετά από μερικά χρόνια, σταμάτησε η κατασκευή του συστήματος των τούνελ, και οι άνθρωποι της πολεμικής αεροπορίας εγκατέλειψαν την περιοχή. Παλιοί κάτοικοι της περιοχής, σχετικά με τα στρατιωτικά έργα, λένε πως η απάντηση που τους είχε δοθεί τότε για την κατασκευή των διαφόρων τούνελ, ήταν ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού, το οποίο υλικό, ήταν ανάγκη να φυλάσσεται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.
Το περίεργο της υπόθεσης όμως, είναι ότι το ένα από τα δύο τούνελ μπορείς να το ακολουθήσεις για 80 μέτρα περίπου, και το γεγονός ότι η υγρασία είναι σε πολύ ανεβασμένα επίπεδα, τα καθιστά ακατάλληλα για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού.Το μυστήριο της ΠεντέληςΗ ευρύτερη περιοχή γύρω από τη σπηλιά, είχε κηρυχτεί στρατιωτική. Υπήρχε φρούρηση από στρατιώτες και απαγορευόταν η προσέγγιση πολιτών για τουλάχιστον 3 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρξαν πολλές αναφορές από τους εργαζομένους εκεί, για παράξενα φαινόμενα, όπως ΑΤΙΑ κλπ…. Είναι επιβεβαιωμένο ότι διάφοροι εργαζόμενοι, πέθαναν μετά από μερικά χρόνια, όλοι από την ίδια αιτία. Τον Καρκίνο!
Σήμερα
Μετά από το 1985, η «σπηλιά του Νταβέλη» έγινε πολύ διάσημη στα clubs των νέων, ως σημείο ισχύος. Έχουν συγκεντρώσεις εκεί ακόμα και σήμερα και χρησιμοποιούν τη σπηλιά ως σημείο αυτοσυγκέντρωσης και σκέψης. Ακόμη και μερικές ομάδες Μαύρης Μαγείας, χρησιμοποιούσαν παλιότερα τη σπηλιά για τελετές. Όλες οι θέσεις γύρω από τη σπηλιά έχουν ακόμα σημάδια από τις τελετές αυτές.
Αν είναι λοιπόν να ετοιμάσετε κάποια εξερευνητική επιχείρηση, να φροντίστε να είστε σωστά εξοπλισμένοι με φακούς, μετρητή ραδιενέργειας (γκάιγκερ), λάμπες φθορίου και φυσικά φωτογραφική μηχανή ή ακόμα και βιντεοκάμερα. Και να μην πάτε μόνοι σας, φροντίστε να είστε τουλάχιστον τρεις και αυτό για δύο λόγους. Για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να έχετε μάρτυρες για όσα μπορεί πιθανώς να δείτε και να βιώσετε.








peri-sk-opio.blogspot.com
http://www.tnsite.gr

Τι είναι το βακτήριο e-coli.....(video)

Posted: 17 Jun 2011 07:29 AM PDT

Η ανάλυση του Μάικ Άνταμς αποσαφηνίζει πλήρως το σχέδιο του Κώδικα που βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, με την οικονομική καταστροφή των μικροπαραγωγών βιολογικών λαχανικών και τροφίμων καθώς και με την κατάργηση/απόσυρση/απαγόρευση βιταμινών, μετάλλων, συμπληρωμάτων διατροφής και βοτάνων (και χορταρικών), για το... καλό μας!


Εμείς φυσικά καταναλώνουμε μεταλλαγμένα για δεκαετίες, και ούτε που ρωτηθήκαμε.
Τα σχετικά νομοθετήματα θα πέρασαν ερήμην μας στη βουλή (αν υπάρχουν τέτοια).

Μας αρρωσταίνουν με κακή διατροφική ποιότητα και είναι ζήτημα χρόνου να ολοκληρωθούν οι τελευταίες πινελιές της σχεδιάρας αν δεν αντιδράσουμε ΚΑΙ για αυτό.

Mike Adams- E.Coli και το σχέδιο
sprouts είναι τα φύτρα από σπόρους και όχι τα λαχανάκια βρυξελών όπως λάθος μεταφράσθηκε.

Τι είναι το βακτηρίδιο E.coli;

Εδώ και εβδομάδες εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως στη Γερμανία, έχουν προσβληθεί από το βακτηρίδιο E.coli και πάνω από 15 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η ακριβής προέλευση του βακτηριδίου δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί. Τι είναι τελικά το βακτηρίδιο Escherichia coli;

Τα βακτηρίδια Escherichia coli αποτελούν μια ομάδα βακτηριδίων με πολλές υποομάδες. Οι περισσότερες από αυτές "κατοικούν" στο στομάχι των θερμόαιμων (ενδοθερμικά) ζώων, κυρίως πτηνών, θηλαστικών αλλά και των ανθρώπων.

 Η ομάδα αυτή των βακτηριδίων πήρε το όνομά της από τον γερμανο-αυστριακό παιδίατρο και καθηγητή του πανεπιστημίου του Μονάχου Theodor Escherich (1857-1911) ο οποίος και τα ανακάλυψε.

Τα περισσότερα είδη του Escherichia coli είναι αβλαβή, ακόμα και επωφελή για τον οργανισμό του ξενιστή. Υπάρχουν όμως κάποιοι τύποι τους, όπως τα  O157:H7, O121, O26, O103, O111, O145,και O104:H21 που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις στους ανθρώπους, ακόμη και θάνατο, καθώς παράγουν επικίνδυνες τοξίνες.

Ο τύπος μάλιστα O111 είχε σχετικά πρόσφατα ανιχνευθεί σε μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις σπανακιού στις ΗΠΑ.

Τα αβλαβή είδη του Escherichia coli αποτελούν μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου όπου παράγουν την βιταμίνη Κ2, η οποία αποτρέπει την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων μέσα στο έντερο.

 Τα είδη του Escherichia coli είναι συγκεκριμένα για το περιβάλλον, στο οποίο αναπτύσσονται, και μπορούσαν εύκολα, μέχρι σήμερα, να κατηγοριοποιηθούν στα εργαστήρια.

Για αυτό και μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε αν η μόλυνση προήλθε από ζώο, άνθρωπο η πτηνό.

Αν, για παράδειγμα, η αιτία της μόλυνσης είναι η κατάποση νερού, είναι σχετικά εύκολο να εντοπισθεί αν η πηγή μολύνθηκε από άνθρωπο, ζώο η περιττώματα πτηνών.

Τα περιττώματα από βόθρους ή στάβλους μπορούν να μολύνουν τις πηγές του νερού, εισχωρώντας στο υπέδαφος.

Ορισμένα είδη E.coli μπορούν να μεταλλαχθούν στον οργανισμό και να γίνουν βλαπτικά. Στους υγιείς οργανισμούς αυτές οι μεταλλάξεις προξενούν διάρροια και θεραπεύονται, συνήθως, από τον ίδιο τον οργανισμό, χωρίς την πρόσθετη χρήση φαρμάκων.
Σε φυσιολογικές συνθήκες το E.coli μετοικεί στο πεπτικό σύστημα ενός νεογνού εντός 40-45 ημερών από τη γέννησή του, μέσω του νερού που πίνει, της τροφής που λαμβάνει, η μέσω του προσώπου που το φροντίζει. Αυτή είναι μία απόλυτα φυσιολογική διαδικασία αφού η E.coli είναι ένα ωφέλιμο για τον οργανισμό μας, εκτός και αν μεταλλαχθεί σε έναν από τους επιβλαβείς τύπους της.
Αντίθετα, σε μη φυσιολογικές συνθήκες, το E.coli μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις στο ουροποιητικό και πεπτικό σύστημα και σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και μηνιγγίτιδα. Σπάνια μπορεί να προκαλέσει πνευμονία και άλλες μολυσματικές ασθένειες με εντεροαιμορραγικά συμπτώματα όπως αυτά που παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες στη Γερμανία.


 
chemist.gr
hopedies.blogs.gr
http://himaira.blogspot.com/

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές