Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


Σου έκλεψαν το κινητό; Μπλόκαρέ τους το τώρα!

Posted: 02 Sep 2011 02:43 PM PDT

Πώς θα αχρηστευτεί στα χέρια τους το κινητό που σου έκλεψαν;
ΜΑΘΕ ΠΩΣ…

Οι έμποροι κινητών διατηρούν κρυφή αυτήν την πληροφορία ώστε ο κλέφτης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας και να καταναλώνει και παράλληλα, το θύμα της κλοπής, να αγοράσει άλλο κινητό και να συνεχίσει και αυτό… να καταναλώνει…
…. Είναι ανάγκη να αποκτήσεις το serial number του κινητού σου. Πληκτρολόγησε *#06# και στην οθόνη σου θα εμφανιστεί ένας κωδικός. Αυτός ο κωδικός, μοναδικός στον κόσμο, είναι το serial number του κινητού σου. Σημείωσέ τον και φύλαξέ τον κάπου. Αν σου κλέψουν το κινητό, ειδοποίησέ τον παροχέα σου και δώστου αυτό τον αριθμό. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σου θα μπλοκαριστεί τελείως ακόμη και αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM.Πιθανόν να μην ανακτήσεις το κινητό σου αλλά τουλάχιστον θα έχεις τη βεβαιότητα ότι ο κλέφτης δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ. Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι ότι αν όλοι το εφαρμόσουμε αυτό, η κλοπή κινητών είναι κάτι το τελείως άχρηστο.




http://ierosagon.org

Εργαστηριακό κρέας έτοιμο για κατανάλωση σε έξι μήνες!

Posted: 02 Sep 2011 02:26 PM PDT

Τεχνητό κρέας, που έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο, χωρίς να χρειαστεί να έχει σφαχτεί προηγουμένως κανένα ζώο, αναμένεται να είναι έτοιμο για κατανάλωση μέσα στο επόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με τους Ολλανδούς επιστήμονες, που ασχολούνται με το θέμα.
Το πρώτο τεχνητό μπέργκερ θα κοστίζει γύρω στα 230.000 ευρώ. 
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Ποστ, χρησιμοποιούν χιλιάδες βλαστικά κύτταρα ζώων για να δημιουργήσουν ολόκληρα κομμάτια τεχνητού (εργαστηριακού) κρέατος, που θα μπορούσε και ονομαστεί «κρέας του σωλήνα», κατ' αναλογία με τα «παιδιά του σωλήνα».
Τα βλαστοκύτταρα των ζωικών κυττάρων πολλαπλασιάζονται σε ελεγχόμενες συνθήκες στο εργαστήριο και παράγουν τμήματα μυϊκού ιστού, τον οποίο μετά μπορεί να μεταχειριστεί κανείς σαν κομμάτι κρέατος, που προέρχεται από κανονικό ζώο.
Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με το «New Scientist» και τη βρετανική «Telegraph», οι ερευνητές έχουν προχωρήσει τους πειραματισμούς τους με κύτταρα χοίρων και σε ένα εξάμηνο πιστεύουν ότι θα έχουν έτοιμο το πρώτο «χοιρινό του σωλήνα».
Σε έναν χρόνο, αναμένεται να έχει γίνει το ίδιο με μοσχαρίσιο κρέας, ενώ θα ακολουθήσουν πειράματα με άλλου τύπου κρέας (κύτταρα από αρνί, κοτόπουλο κ.ά.).
Η προοπτική ενός τέτοιου κρέατος δημιουργεί σωρεία διλημμάτων και προκλήσεων σε όλο το φάσμα της οικονομίας και της κοινωνίας. Από την μία, ο αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός πασχίζει να βρει τα αναγκαία τρόφιμα για τη συντήρησή του, ενώ επίσης αυξάνεται διεθνώς η αντίδραση όσων (φιλόζωων, φυτοφάγων, κ.ά.) που αντιδρούν στις μαζικές σφαγές των ζώων της κτηνοτροφίας και στις «βιομηχανικές» συνθήκες διαβίωσής τους μέχρι να καταλήξουν στο σφαγείο.

Από την άλλη, ανακύπτουν πάμπολλα θέματα, όπως αν το εργαστηριακό κρέας θα είναι ασφαλές για την υγεία και το περιβάλλον, ποιες επιπτώσεις θα έχει η τυχόν παραγωγή του σε ευρεία κλίμακα σε μια σωρεία οικονομικών φορέων (κτηνοτρόφους, κρεοπώλες, έμπορους κ.τ.λ.), ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι καταναλωτές θα θέλουν τελικά να φάνε το «κρέας του σωλήνα», αν όντως κάποτε τους προσφερθεί στο πιάτο.
Ο καθηγητής Ποστ διευκρίνισε ότι ακόμα η τεχνική δεν είναι ώριμη για μαζική παραγωγή, όμως εκτίμησε ότι, όταν διασφαλιστεί οριστικά πως το εργαστηριακό κρέας είναι αρκούντως νόστιμο και ασφαλές για κατανάλωση από τους ανθρώπους, τότε οι σχετικές γραμμές παραγωγής νέων μονάδων κρέατος θα μπορούσαν να στηθούν γρήγορα και φθηνά.
Προς το παρόν, οι λωρίδες του παραγόμενου εργαστηριακού κρέατος έχουν μήκος δυόμιση εκατοστών και πλάτος λιγότερο από ένα. Η όψη τους είναι μάλλον γκρι και μουλιασμένη, όμως οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν τελικά να τους δώσουν όμοια όψη με αυτή του φυσικού κρέατος.
Για να δημιουργηθεί (ή μάλλον για να καλλιεργηθεί) ο τεχνητός ιστός, τα χοιρινά βλαστικά κύτταρα τρέφονται με ορό που έχει ληφθεί από έμβρυο αλόγου. Όταν ο ιστός μεγαλώνει, προσαρτάται σε «βέλκρο» και τεντώνεται για να μιμηθεί τον τρόπο που οι φυσικοί μύες των ζώων μεγαλώνουν, παρόλα αυτά ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατό η εξωτερική εμφάνισή του να μοιάζει με πραγματικό χοιρινό κρέας.


Για να βελτιωθεί το χρώμα του και να γίνει πιο κόκκινο, οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους να αυξήσουν την μυοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη που μεταφέρει σίδηρο στους ιστούς και η οποία στο τεχνητό κρέας υπάρχει σε πολύ μικρές ποσότητες, αντίθετα με το φυσικό.


Προς το παρόν, εξάλλου, είναι άγνωστη η γεύση του τεχνητού κρέατος, επειδή - λόγω αυστηρών περιορισμών - απαγορεύεται οποιοσδήποτε να καταναλώσει εργαστηριακό ιστό, που έχει καλλιεργηθεί με διατροφικά υλικά από ζώα (όπως ο ορός αλόγου εν προκειμένω).


Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ ελπίζουν να ξεπεράσουν τη δυσκολία, παράγοντας μια καθαρά συνθετική τροφή, που θα παρέχει στα βλαστικά κύτταρα του κρέατος τα αναγκαία θρεπτικά υλικά.


Αν οι επιστήμονες τελικά καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα εδώδιμο και αβλαβές προϊόν, δεν αποκλείεται η τεχνική να αξιοποιηθεί για να παραχθεί κρέας προερχόμενο από κύτταρα σπάνιων ή επαπειλούμενων ειδών (για παράδειγμα, σκεφτείτε, αν αντέχετε, ένα «πάντα-μπέργκερ!»).


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι η κατανάλωση κρέατος διεθνώς θα έχει διπλασιαστεί έως το 2050, ενώ το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των ζωοτροφών είναι πιθανό να έχει αυξήσει την τιμή των προϊόντων κρέατος στο μεταξύ.


Παρά τις ποικίλες επιφυλάξεις (αν όχι τις αντιδράσεις) για τις έρευνες του, ο καθηγητής Ποστ δηλώνει βέβαιος ότι το εργαστηριακό κρέας θα αποτελέσει την μοναδική ρεαλιστική λύση στο μέλλον και μάλιστα στο κοντινό.


«Δεν βλέπω με ποιο τρόπο μπορούμε να βασιστούμε μόνο στην παλιά κτηνοτροφία κατά τις επόμενες δεκαετίες. Το «κρέας του σωλήνα» θα αποτελέσει την μόνη επιλογή που θα έχει απομείνει», όπως είπε.
 



http://www.triklopodia.com
http://hellasxgtopvideos.blogspot.com

Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Αλβανός γράφουν τα αλβανικά σχολικά βιβλία!

Posted: 02 Sep 2011 02:20 PM PDT

Η παραχάραξη της ιστορίας, δεν έχει όρια!

Μετά τους Σκοπιανούς, διεκδικούν και οι Αλβανοί τον Μ. Αλέξανδρο.
Τα αλβανόπουλα διδάσκονται πως έχουν το ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά της Μακεδονίας, που θεωρείται Αλβανός ήρωας. Μάλιστα σύμφωνα με το βιβλίο Γεωγραφίας, οι περιοχές, που έμειναν εκτός του Αλβανικού κράτους...


είναι όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, οι Νομοί Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας!

Αναλυτικότερα, αναφέρεται:
«Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.». Η παραχάραξη της ιστορίας, δεν έχει όρια.
 

katoci.com
http://www.supercomments.gr

Η προέλευση της φωτογραφίας του διαβόλου των σπηλέων

Posted: 02 Sep 2011 02:05 PM PDT


Πολλοί από σας έχουν δει αυτήν την φωτογραφία που δημοσιεύεται σε όλο το Διαδίκτυο. Ποιο είναι αυτό το πλάσμα; Μια εξαπάτηση; Ένας επιμελημένος χειρισμός φωτογραφιών; Εργασία στο Photoshop; Υπάρχουν πολλές ιστορίες που περιβάλλουν αυτήν την φωτογραφία. Μερικοί λένε ότι είναι εξωγήινος. Μερικοί λένε ότι είναι σώμα σε μορφή αποσύνθεσης .

Ο πιό συναρπαστικός απολογισμός λέει προέλευσης της φωτογραφίας είναι από το Ras EL Khaimah, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων . Υποθετικά, η εικόνα ήταν ένα κομμάτι των στοιχείων σε μια περίπτωση που περιλαμβάνει το θάνατο του ίδιου νεαρού άνδρα που τράβηξε την φωτγραφία . Προφανώς, μετά από προειδοποιησείς για να μην πάει, ο νεαρός άνδρας πήγε σε μερικές εγκαταλειμμένες σπηλιές στο Ras EL Khaimah να τραβήξει φωτογραφίες . Συνοδεύθηκε από φίλους σε κάποιο διάστημα της διαδρομής και μπορεί να ήταν ο φίλος του που τον προειδοποίησε για να μην πάει στις εγκαταλειμμένες σπηλιές.
Αφού είδε τη λάμψη από τη μηχανή του νεαρού , ο φίλος του άκουσε κραυγή. Φώναξε στον νεαρό άνδρα, αλλά μην παίρνοντας καμία απάντηση, πήγε στην αστυνομία. Ώρες αργότερα, βρήκαν το νεαρό άνδρα νεκρό στη σπηλιά και είχε τραβήξει μόνο μια φωτογραφία με τη φωτογραφική μηχανή του - αυτή ανωτέρω.





http://xamaileonnews.blogspot.com
http://pournari.blogspot.com

Υπεριώδης ακτινοβολία και αντηλιακό (Πείραμα) VIDEO

Posted: 02 Sep 2011 01:47 PM PDT

peiramaΣτο πείραμα αυτό θα δείτε πώς ανιχνεύεται η υπεριώδης ακτινοβολία του Ηλίου, γνωστή ως UV, η οποία, παρόλο που είναι αόρατη, επηρεάζει το δέρμα, τα μάτια και το DNA των κυττάρων μας.

Δείτε πώς λειτουργούν τα αντηλιακά με τη βοήθεια μιας λάμπας υπεριώδους ακτινοβολίας (ΠΡΟΣΟΧΗ! Το συγκεκριμένο πείραμα είναι επικίνδυνο και για το λόγο αυτό αποθαρρύνουμε την εκτέλεσή του, κυρίως από παιδιά).



http://www.scienceillustrated.g
ΠΗΓΗ: Ιδρυμα Ευγενίδου

Ένα εφιαλτικό σενάριο....ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ!!!

Posted: 02 Sep 2011 01:39 PM PDT

Το σενάριο αναφέρει πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στην δραχμή τον Απρίλιο του 2012- Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πέφτει και αναλαμβάνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.- Το καλοκαίρι του 2012 αποχωρεί και η Πορτογαλία από την ευρωζώνη.
- Δημιουργείται το νέο...
 
"Ευρώ του Βορρά".Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επανέρχεται στην ελληνική κρίση και γράφει για ένα σενάριο, το οποίο είναι φανταστικό, αλλά όπως επισημαίνεται και επιστημονικά ελεγμένο το οποίο αφορά την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη...Σύμφωνα με το σενάριο αυτό το οποίο είναι φρικιαστικό αναφέρεται πως τον Φεβρουάριο του 2012 η κρίση στην Ελλάδα φτάνει στο ζενίθ της και οι έλληνες πολίτες εξεγείρονται, με αποτέλεσμα να πέσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.
Το ίδιο σενάριο αναφέρει πως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει τον Απρίλιο του 2012 την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στη χώρα της δραχμής. Αφού γίνει η αλλαγή του ευρώ στη νέα δραχμή 1:1, τότε η Ελλάδα προτείνει την ανταλλαγή των κρατικών ομολόγων στο νέο νόμισμα στο 80% της ονομαστικής τους αξίας.

Το σενάριο της ομάδας οικονομολόγων, αναφέρει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κρατάει για τρεις ημέρες κλειστές τις τράπεζες και απαγορεύει την εξαγωγή του ευρώ στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία να καταρρέουν και το τραπεζικό σύστημα στην Κύπρο να "γκρεμίζεται".

Αλλά η φανταστική ιστορία συνεχίζεται. Οι ελληνικές τράπεζες δίνουν τα ευρώ με σφραγίδα που λέει "Νέα Δραχμή" και στα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης, οι πολίτες μπορούν πλέον να κάνουν ανάληψη ενός χαρτονομίσματος των 50 ευρώ ανά λογαριασμό. Μάλιστα, στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας η αστυνομία φυλάει μέρα-νύχτα τις τράπεζες και τα δημόσια κτίρια.

Την ίδια ώρα, στην υπόλοιπη Ευρώπη οι πρωθυπουργοί διπλασιάζουν τα κονδύλια του μηχανισμού στήριξης, ενώ τον Ιούνιο του 2012, η Πορτογαλία αποχωρεί από την Ευρωζώνη, την ώρα που σε Ισπανία και Γαλλία γίνονται μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας.

Ένα μήνα αργότερα, σύμφωνα με το σενάριο με παρέμβαση του Ομπάμα, η Ευρώπη αποφασίζει την καθιέρωση του ευρωομολόγου και έτσι Γαλλία και Γερμανία εκδίδουν ευρωομολόγο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για να στηρίξουν την Ισπανία και την Ιταλία. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, στη Γερμανία μία τέτοια εξέλιξη προκαλεί την παραίτηση των βουλευτών του συνασπισμού.

Τον ίδιο μήνα, η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ χάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και κυβερνά μέχρι τις επόμενες εκλογές με κυβέρνηση μειοψηφίας και με την ανοχή των σοσιαλδημοκρατών. Τον Αύγουστο του 2012 μετά από μυστική συνάντηση Μέρκελ και Σαρκοζί αποφασίζουν την καθιέρωση του ευρώ του Βορρά και θέλουν τη συμμετοχή της Ολλανδίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Φινλανδίας, της Εσθονίας, της Αυστρίας και της Σλοβενίας και πλέον δημιουργείται η Ευρωζώνη με τη συμμετοχή μόνο του 1/3 των χωρών της Ε.Ε.

Σε όλο αυτό το κλίμα σύμφωνα με το εφιαλτικό αυτό σενάριο, η ΕΚΤ δεν μπορεί να διασφαλίσει τη νομισματική σταθερότητα και έτσι η τιμή του νέου ευρώ του Βορά υπερτιμάται σε σχέση με τα άλλα νομίσματα. Αυτό προκαλεί αυτόματα την αύξηση των τιμών στα γερμανικά προϊόντα, τα οποία πλέον κανείς δεν αγόράζει κυρίως στη νότια Ευρώπη.
Έτσι οι αγορές υφίστανται μία χαοτική κατάσταση και πλέον με δημοψηφίσματα περιορίζεται η ελεύθερη διακίνηση στην Ευρώπη.

Αυτό είναι το εφιαλτικό σενάριο τόσο για το μέλλον της Ελλάδας όσο και της ευρωζώνης σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα
 
 
http://troktiko-logos.blogspot.com/

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Δείτε πώς πρόδωσαν το λαό και την πατρίδα

Posted: 02 Sep 2011 12:32 PM PDT

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Δείτε πώς οι αλήτες πρόδωσαν το λαό και την πατρίδα
Το βίντεο είναι από την «Άμεση Δημοκρατία ΤΩΡΑ»! Δείτε το και διαδώστε το με κάθε τρόπο. Αποκαλύπτει πώς στήθηκε η προδοσία του λαού και της πατρίδας από τους πολιτικούς και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.

Όλοι στις πλατείες 3 Σεπτεμβρίου 2011. Για την Ελλάδα, για τη Δημοκρατία, για τις ζωές μας…







 
http://www.tsantiri.gr

Το μικρότερο “ερπετό” του κόσμου!!!

Posted: 02 Sep 2011 12:26 PM PDT

Το μικρότερο ερπετό στον κόσμο ζει στο Εθνικό Πάρκο Jaragua στη Δομινικανή Δημοκρατία και στο νησί Beata, κοντά στην Αϊτή.

Το μήκος του αγγίζει μόλις τα 16 χιλιοστά και το όνομα του είναι Jaragua Sphaero ή Spaerodactylus ariasae.


Το ερπετό-νάνο εντόπισαν οι βιολόγοι Blair Hedges από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και ο Richard Thomas από το Πανεπιστήμιο του Πουέρτο Ρίκο.
«Αυτή η ανακάλυψη αποδεικνύει πως δεν γνωρίζουμε τα πάντα για τα είδη που κατοικούν στον πλανήτη μας. Η επιστήμη μάλιστα αγνοούσε τελείως την ύπαρξη του ερπετού-νάνου το οποίο αυτή τη στιγμή απειλείται με εξαφάνιση» λένε οι δύο επιστήμονες. Η περιοχή αυτή θεωρείται μοναδικό φυσικό ενδιαίτημα που φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.

http://www.totefteri.com

Φοβερό βίντεο! Οπτικές ψευδαισθήσεις!

Posted: 02 Sep 2011 12:25 PM PDT

 





4χρονο κοριτσάκι οδηγεί στην Κίνα (Video)

Posted: 02 Sep 2011 10:18 AM PDT

4χρονο κοριτσάκι οδηγεί στην Κίνα
Οι γονείς της μικρής Jia Zheng στην επαρχία Shandong της Κίνας έδωσαν το αυτοκίνητο στην 4χρονη κόρη τους σε δρόμο με έντονη κυκλοφορία, λέγοντας της απλώς να είναι συγκεντρωμένη.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, η μητέρα κάθεται στην θέση του συνοδηγού ενώ ο πατέρας βρίσκεται στο πίσω κάθισμα. Κι αν αναρωτιέστε πως η 4χρονη οδηγός θα μπορούσε να φτάσει τα πετάλια, αυτό έγινε εφικτό με την χρήση ειδικών προεκτάσεων.
Πέραν του κινδύνου στον οποίο εξέθεσαν το παιδί τους, τους ίδιους και τους τριγύρω ανθρώπους, αξίζει να σημειωθεί ότι το κοριτσάκι δεν φοράει καν ζώνη ασφαλείας, ενώ ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση που άνοιγε ο αερόσακος.

 
 
 
http://www.otherside.gr

Τι γίνετε όταν σε παγκόσμια χαρτονομίσματα παρουσιάζετε η τροχιά Του Νιμπιρου..???

Posted: 02 Sep 2011 10:08 AM PDT

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ότι υπάρχει σχέδιο με την ελλειπτική τροχιά ενός πλανήτη! Μήπως αυτή η αναφορά μας μιλαει για τον Πλανήτη Χ ..για τον πλανήτη Νιμπιρου.Δείτε το βίντεο και συνεχίστε πιο κάτω για να δείτε ακομα πιο πολλά μυστήρια στα ελβετικά φράγκα..

Άλλα υπάρχουν και άλλα στοιχεία στα ελβετικά φράγκα. Υπάρχουν σχέδια που δείχνουν ψηλόλιγνες ανθρωποειδής φιγούρες με μακριά λεπτά πρόσωπα , χαρακτηριστικά γνωστά από τα βιβλία και τις έρευνες  που είχαν οι Ανουνακι!!

Τι γνωρίζει η ελβετική Κυβέρνηση και δίνει αυτή την κωδικοποιημένη πληροφορία? Και γιατί το κάνει?


Από ότι εμείς γνωρίζουμε από έρευνες που δεν θεωρεί το κατεστημένο ως φερέγγυες  μέχρι σήμερα , οι Αννουνακι έδωσαν στους Μάγιας  το ημερολόγιο τους ,και στους
αρχαίους βαβυλώνιους  την μέθοδο  μέτρησης και
κατανόησης του Ηλιακού συστήματος .Ακόμα λέγετε ότι έχτισαν τις μεγάλες πυραμίδες ως μια μέθοδο μέτρησης της αλλαγής και της μετατόπισης των πόλων με βάση μέτρησης μια παλαιότερη μετατόπιση!! Άλλα είναι αυτά τα μονα που γνωρίζουμε?..Η γνωρίζουμε κάποιο κομμάτι μόνο της αληθείας?




Δεν σταματάει όμως εδώ το θέμα με τα χαρτονομίσματα ,ας δούμε το ιρακινό δηνάριο!


Ο νιμπιρου για τους βαβυλώνιους ήταν το σόμα του θεού Μαρντουκ! Ο όρος νιμπιρου έχει παρθεί απο τις σουμερικές πλάκες η οποίες γράφτηκαν πριν 5.000 χρόνια!


Ο ακριβής όρος Νιμπιρου σημαίνει "ο πλανήτης που διασταυρώνεται" και συνήθως το σύμβολο του ήταν είτε ένας σταυρός η διάφοροι φτερωτοί δίσκοι!


Ο σουμερικός πολιτισμός αναπτύχθηκε στις εύφορες πεδιάδες ανάμεσα στους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη στη νοτιά πλευρά του σημερινού Ιρακ!


Η πραγματική εικόνα του Marduk (Nibiru) είναι κρυμμένη σε μια σκιά στη αριστερή πλευρά του νομίσματος του Ιράκ...είναι εκεί κριμένο πολύ καιρό στην σκιά!! (για όσους καταλαβαίνουν περισσότερα)


Πιστεύουμε ότι η σύνδεση της εικόνας του Marduk και η σύνδεση με τον Nibiru (πλανήτης Χ) που έγινε από το αρχαίους βαβυλώνιους οπως και το γεγονός ότι η εικόνα είναι κριμένη εκεί… στις σκιές στο ιρακινό Δηνάριο , μπορεί να σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο από μια σύμπτωση!


Μήπως τελικά μας έχουν προειδοποίηση?


Μήπως υπάρχουν κάποιες μυστικές ομάδες που δεν μπορούν φανερά να μιλήσουν άλλα προσπαθούν να μας δώσουν σημάδια ώστε να τα κατανοήσουμε και να πάρουμε τα μέτρα μας?


Θα ήταν σωστό να σκεφτούμε οτι μπορεί μια κλειστή ομάδα κάποιον καλλιτεχνών ,όπως των ανθρώπων που σχεδιάζουν τα νομίσματα να προσπαθεί μέσα από το δηνάριο να μας πει κοιτάξτε και προστατευτείτε? Γιατί μέσα στην σκιά κριμένος ο μαρντουκ? Είναι όπως ακριβώς μας πλησιάζει!! Μέσα από την σκιά και ξαφνικά θα γίνει αντιληπτός!!


Τι γίνετε εάν οι κυβερνήσεις του κόσμου ξέρουν όλη την αλήθεια και ότι όπου να ναι είναι έτοιμο ένα καταστροφικό γεγονός να συμβεί ?Δεν θα μπορούσαν ποτέ να πουν την αλήθεια μιας και θα υπήρχε τεράστια κοινωνική αναστάτωση ,αναρχία κοκ...Με ποιο τρόπο θα αποφάσιζαν να πληροφορήσουν για μια μεγάλη καταστροφή? Μήπως με ένα κρυφό συμβολισμό ώστε να καταφέρουν αν επιβιώσουν μόνο όσοι ήταν ικανοί να καταλάβουν?
Δηλαδή σκεφτείτε ότι ακομα και οι χειρότερη άνθρωποι στον κόσμο έχουν τύψεις , ακομα και οι Ιλλουμινατοι θα πρέπει να μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια..άρα μήπως ο συμβολισμός είναι ένας χάρτης σωτηρίας ?


Αν θυμηθώ και το βίντεο του Jesse Ventoyra που μιλάει ξεκάθαρα για το ότι "γνωρίζουν ότι θα πεθάνουν δισεκατομμύρια άλλα θέλουν μόνο όσους έχουν "αντίληψη" να επιβιώσουν!
Πριν δείτε το βίντεο και τα χαρτονομίσματα κοιτάξτε και κάποιες άλλες έρευνες του Κατοχικα Νεα σε σχέση με τον κομήτη Ελενιν (διασταυρώνετε με αστεροειδή!!) και με της ευθυγραμμίσεις πλανητών και τους σεισμούς!!!

http://katohika.blogspot.com

Φυσάει καπνό μαριχουάνας στο στόμα του μωρού, γιατί κλαίει! (Σοκ video)

Posted: 02 Sep 2011 09:35 AM PDT

Σοκ έχει προκαλέσει ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει μία νεαρή μητέρα να χτυπάει το μωρό της επειδή κλαίει.
Η 21χρονη μητέρα κατηγορείται για κακοποίηση παιδιού, καθώς ο φακός κατέγραψε την ίδια να φυσά τον καπνό μαριχουάνας στο στόμα του μωρού της, για να σταματήσει να κλαίει.
Η Jessica Callaway κατηγορείται επίσης για ξυλοδαρμό της 10 μηνών κόρης της, καθώς, όπως θα δείτε και στο βίντεο, τη χτυπούσε και την απειλούσε να την κλωτσήσει στο στόμα.
Η νεαρή μητέρα είπε στην αστυνομία ότι κατηγορείται για όλα αυτά επειδή είχε μία "δύσκολη μέρα" και υπήρχε πρόβλημα με κάποια ρούχα που ήθελε να φορέσει για μία νυχτερινή έξοδο.
Δείτε το βίντεο:
 


http://stoncosmomou.blogspot.com
http://hellasxgtopvideos.blogspot.com 

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Δείτε μερικούς από τους χειρότερους τραυματισμούς που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία του μποξ! (videos)

Posted: 02 Sep 2011 07:46 AM PDT


Δείτε μερικούς από τους χειρότερους τραυματισμούς που έχουν γίνει ποτέ στην ιστο
Το ότι το μποξ είναι ένα άθλημα που μπορεί να γίνει πολύ σκληρό, φαντάζομαι είναι κάτι που το ξέρουμε όλοι. Γι' αυτό εμείς βρήκαμε μερικούς από τους χειρότερους τραυματισμούς που έχουν γίνει ποτέ, στην ιστορία του αθλήματος... Απολαύστε τους λοιπόν, στα βίντεο που ακολουθούν...

Emanuel Augustus VS. Jon Thaxton

Billy Collins Jr. VS. Luis Resto

Benny Paret VS. Emile Griffith

Richard Grant VS. James Butler




http://www.sportygossip.com

Οφθαλμαπάτες - Optical Illusions-Mία νέα κοπέλα;

Posted: 02 Sep 2011 07:31 AM PDT




+
Βλέπετε μία νέα κοπέλα; Εστιάστε στο κολιέ της.

Σαρκοφάγος κινέζας βασίλισσας, στολισμένη με αρχαιοελληνικά σύμβολα!

Posted: 02 Sep 2011 07:19 AM PDT

Ανήκει σε μία βασίλισσα της Δυναστείας των Τανγκ, που έζησε τον 9ο μ.Χ. αιώνα στην πόλη Τσαγκάν της Κίνας και φέρει πάνω της χαραγμένα αρχαία ελληνικά σύμβολα (στη φωτογραφία των του Ding Haitao, Xinhua, βλέπετε ένα μέρος της σαρκοφάγου)!

Τα αρχαιοελληνικά σύμβολα!


Τ
α σύμβολα της σαρκοφάγου είναι φανερά επηρεασμένα από την αρχαία ελληνική μυθολογία, γεγονός που παραξενεύει τους μελετητές αφού συνήθως οι σαρκοφάγοι στην Κίνα διακοσμούνταν με θέματα από την Βουδιστική παράδοση. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Γκε Τσενγκιόνγκ (Ge Chengyong), πάνω στην σαρκοφάγο διακρίνονται οι φιγούρες τεσσάρων αρχαίων ελλήνων πολεμιστών, ζώα που προσφέρονται ως θυσία σε θεούς και αίγες που παραπέμουν σε αρχαία ελληνική τραγωδία! "Και η ζωή της βασίλισσας μοιάζει βγαλμένη από ελληνική τραγωδία, αφού έχασε πολλά από τα παιδιά της από δολοπλοκίες και συνομωσίες μέσα στο παλάτι της", παρατηρεί.

Το εξωτερικό Αρχαία Ελλάδα, το εσωτερικό Κίνα!

 

Το περίεργο είναι πως το εσωτερικό της σαρκοφάγου
, είναι στολισμένο από εικόνες της κινεζικής παράδοσης, με αναφορές στον Ταοϊσμό, τον Βουδισμό και τον Κομφούκιανισμό, και δεν έχει καμία σχέση με το εξωτερικό της που θυμίζει Αρχαία Ελλάδα! Ο Ταοϊσμός επισημοποιήθηκε στην Κίνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ, ανταγωνιζόμενος τον Κομφουκιανισμό και τον Βουδισμό, που ασκούσαν εξίσου σημαντικές κοινωνικές, θρησκευτικές και πολιτικές επιδράσεις. Για τους περισσότερους κινέζους κανένα από τα παραπάνω ρεύματα δεν ήταν αποκλειστικά μοναδικό και κάπως έτσι ξεκίνησε στην αυτοκρατορική Κίνα, η συνύπαρξη και των τριών θρησκευτικο- φιλοσοφικών ρευμάτων.
 

Η Δυναστεία των Τανγκ και το Βυζάντιο!
 

Η συγκεκριμένη βασίλισσα, έζησε πριν από 1200 χρόνια και ήταν μέλος της Δυναστείας των Τανγκ. H εποχή της δυναστείας των Τανγκ (618-907 μ.X) αποτελεί μία από τις λαμπρότερες στην ιστορία της Κίνας. H κινεζική αυτοκρατορία γνώρισε στις μέρες τους πρωτοφανή οικονομική και πολιτισμική άνθηση, έγιναν σημαντικές εφευρέσεις ενώ η έκτασή της διπλασιάστηκε και η πολιτική της επιρροή εδραιώθηκε στην ευρύτερη ασιατική ήπειρο.
Κάπου στα βάθη των αιώνων και στο ευρύ πεδίο της Κεντρικής Ασίας, ο κινεζικός αυτός πολιτισμός είναι βέβαιο ότι συνάντησε τον αντίστοιχο βυζαντινό. Αν και δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα είναι σίγουρο ότι έγινε μεταξύ τους ένας γόνιμος διάλογος, που οδήγησε σε αλληλοεπιρροές! Αυτό προκύπτει από ευρύματα που απεικονίζουν ανέμελες στιγμές με τις ασιάτισσες κυρίες της αυλής να παίζουν έφιππο πόλο όπως και οι Βυζαντινοί, μέχρι και τις αντιλήψεις για τη ζωή πριν και μετά θάνατον.


Πώς εξηγείται η επιλογή της Αρχαίας Ελλάδας!

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ως προς το γιατί οι απόγονοι της βασίλισσας των Τανγκ επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν αρχαία ελληνικά σύμβολα στην σαρκοφάγο της, αλλά και πώς ήταν σε θέση οι κινέζοι τεχνίτες να τα αναπαραστήσουν τόσο σωστά, ο Γκε Τσενγκιονγ, απάντησε: "Είμαστε βέβαιοι πως οι σαρκοφάγοι δεν κατασκευάζονταν σε κάποια άλλη χώρα εκτός Κίνας. Πιστεύω ότι οι δημιουργοί ήταν έμπειροι τεχνίτες που είχαν μεταναστεύσει από την Δυτική ή Κεντρική Ασία κατα τη Δυναστεία των Τανγκ".

 
 
 
ΠΗΓΗ: mysteries.b2w.gr
http://astrikiprovoli.blogspot.com

Τι μπορεί να κάνει ο εγκέφαλος μας ...Οφθαλμαπάτες

Posted: 02 Sep 2011 07:16 AM PDT



 


http://periergaa.blogspot.com

Τσεκούρια στην Κένυα αλλάζουν την ιστορία

Posted: 02 Sep 2011 07:05 AM PDT





Προϊστορικά εργαλεία από την Κένυα. 
Έθνος
Τα αρχαιότερα εξελιγμένα εργαλεία ηλικίας 1,76 εκατομμυρίων ετών ανακαλύφθηκαν στην Κένυα, από αρχαιολόγους που πιστεύουν ότι η κατασκευή τους επανατοποθετείται τουλάχιστον 300.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε έως τώρα.

Τα μακρύτερα από αυτά τα προϊστορικά λίθινα τσεκούρια που ανακαλύφθηκαν στις όχθες της λίμνης Τουρκάνα έχουν μήκος 20 εκατοστά και έχουν σμιλευτεί και από τις δύο πλευρές, χαρακτηριστικό πιο εκλεπτυσμένων μεθόδων κατασκευής εργαλείων, οι οποίες αναπτύχθηκαν από τον Χόμο Ερέκτους, τον πρόγονο του σύγχρονου ανθρώπου.
Στην ίδια περιοχή έχουν εντοπιστεί ίχνη εξαφανισμένων ζώων που ζούσαν την ίδια περίοδο, όπως πρωτόγονα είδη ρινόκερων, ιπποπόταμων, αλόγων, αντιλόπων και επικίνδυνων αρπακτικών, όπως μεγάλες γάτες και ύαινες. Προφανώς τα αρχαία αυτά εργαλεία έδιναν τη δυνατότητα στους πρώιμους ανθρώπους να συνθλίβουν, να κόβουν και να επεξεργάζονται τα πτώματα των ζώων.
Εως τώρα, οι αρχαιολόγοι θεωρούσαν ότι τα αρχαιότερα εργαλεία τέτοιου είδους προέρχονταν από την Αιθιοπία, που ήταν ηλικίας 1,4 εκ. χρόνων, ενώ ανάλογα που έχουν εντοπιστεί στην Ινδία είναι περίπου 1 με 1,5 εκατομμυρίων ετών.
Η αρχαιότερη ένδειξη κατασκευής εργαλείων από τους πρώιμους ανθρώπους βρέθηκε στην Τανζανία και τα πιο πρωτόγονα αυτά εργαλεία χρονολογούνται γύρω στα 2,6 εκατομμύρια χρόνια πριν.



Πηγή: Έθνος,
http://www.arxaiologia.gr

Homunculi Τα Περίεργα Ανθρωπάκια Των Αλχημιστών!!!

Posted: 02 Sep 2011 07:01 AM PDT

Οι  πιο γνώστες από όλες τις εφευρέσεις των αλχημιστών του Μεσαίωνα ήταν << η φιλοσοφική λίθος >>, αυτή η εφεύρεση σύμφωνα με τον θρύλο που την ακολουθεί μετατρέπει κάθε είδος μέταλλου σε χρυσό!! Υπάρχει όμως κάτι άλλο που δεν είναι και τόσο γνωστό σε πολύ κόσμο, αλλά είναι εξίσου πολύ παράξενο έως και απίστευτο, είναι η φημολογούμενη ικανότητα των αλχημιστών να κατασκευάζουν παράξενα μικρά ανθρωπάκια τα οποία τους είχαν δώσει την ονομασία Homunculi!!


Tα υλικά που χρησιμοποιούσαν ίσως είναι λίγο αηδιαστικά για εμάς τους απλούς ανθρώπους. Τα υλικά που χρησιμοποιούσαν ήταν κυρίως οι σωματικές εκκρίσεις, όπως σπέρμα, αίμα, ούρα, σάλιο, και κάποια αλλά αηδιαστικά υλικά. Το πιο βασικό υλικό από όλα ήταν η κοπριά αλόγου, ο λόγος είναι γιατί όταν είναι φρέσκια έχει την απαραίτητη θερμότητα για να επωαστεί το ανθρωπακι!!! Όταν τα ανθρωπάκια αυτά επωαζόντουσαν τα έβαζαν μέσα σε σφραγισμένα βάζα και τα διατηρούσαν γεμάτα νερό και σκεπασμένα με κοπριά αλόγου, ο λόγος που το έκαναν αυτό ήταν γιατί αν έμεναν εκτεθειμένα για πολύ καιρό στον αέρα πέθαιναν!!
Εάν νομίζετε ότι μπορείτε να κατασκευάσετε και εσείς ένα Homunculi επειδή σας φάνηκαν εύκολα τα υλικά δεν το νομίζω, αυτό το λέω γιατί εκτός από τα υλικά τα φυσικά που ανάφερα χρησιμοποιούσαν και κάποια αλλά, δυο αλλά υλικά τα οποία είναι πολύ περίπλοκα και δύσκολα να κατασκευαστούν από κάποιους που δεν είναι αλχημιστες!!
Ένας από τους πιο γνωστούς αλχημιστές όλων των εποχών ήταν ο Θεόφραστος Παράκελσος, ο ίδιος στο De Natura Rerum  όριζε σαν βασικό υλικό της συνταγής << το ελιξίριο του ανθρώπινου αίματος >> που πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν σήμερα ότι ήταν το DNA, εγώ δεν συμφωνώ με αυτήν την άποψη ότι είναι το DNA. Η γνώση αυτή του << ελιξιρίου >> ήταν γνωστή στην αλχημική αδελφότητα ως << εσωτερική >>!!

 
 Eνα άλλο υλικό που χρησιμοποιούσαν το οποίο και είναι άγνωστο μέχρι και σήμερα ήταν << το ζωικό βάμμα!! >>. Ένα υλικό που έχει προβληματίσει πολύ τους σημερινούς ερευνητές και επιστήμονες, κάποιοι λένε ότι ίσως ήταν οι φερομόνες, κάποιοι άλλοι λένε ότι ίσως ήταν ο νωτιαίος μυελός, υπάρχουν και ορισμένοι που λένε ότι ίσως ήταν το υγρό του εγκεφάλου του ζώου!! Το σίγουρο είναι ότι κανένας δεν ξέρει τι είναι ακριβώς αυτή η ουσία αλλά και ούτε έχουν καταφέρει να μάθουν το τι περίπου είναι. Οι Μεσαιωνικές συνταγές των αλχημιστών είναι τόσο περίπλοκες αλλά και τόσο κωδικοποιημένες που είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος να βρει τις φόρμουλες αυτές με τις ερμηνείες τους.


Εκτός από όλα αυτά τα συστατικά υπήρχε ένα άγνωστο ειδικό  διάλυμα στο οποίο μέσα ένα από τα συστατικά του λέγεται ότι ήταν σκόνη από πέτρα Σελήνης(!!!;!!!), δεν ξέρω αν είναι πραγματική σκόνη από πέτρα Σελήνης ή κάποια κωδικοποιημένη ονομασία για κάποια άλλη πέτρα!! Με αυτό το διάλυμα ράντιζαν τα Homunculi  και αυτά μεγάλωνε ραγδαία μέσα στις επόμενες 7-9 μέρες!!
Τα Homunculi έχουν ύψος από 8 cm έως 13 cm αν και δείχνουν να μοιάζουν σαν άνθρωποι, δηλαδή μικρά ανθρωπάκια, δεν μοιάζουν καθόλου!! Έχουν περίεργη εξωτερική ανατομία σαν να είναι ένα κομμάτι κρέας χωρίς δέρμα, το πρόσωπο τους διαφέρει πολύ από Homunculi σε Homunculi. Άλλες φορές τα άκρα τους έχουν δάχτυλα και άλλες φορές δεν έχουν, δεν μπορούν να μιλήσουν το μόνο που μπορούν και κάνουν είναι να βγάζουν κάποιου είδους τσιρίγματος………
Ο λόγος που δημιουργούσαν  αυτά τα ανθρωποειδή πλάσματα δεν το ξέρει κάνεις!! Μόνο υποθέσεις μπορούμε και κάνουμε αλλά ούτε και οι αλχημιστές έχουν αφήσει κάποιες αναφορές ώστε να μάθουμε για πιο λόγο τα δημιουργούσαν. Η πιο σοβαρή υπόνοια που μπορεί κάποιος να κάνει είναι ότι προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι ο άνθρωπος είναι ένα είδος βίο-μηχανικής και ότι κάποιος τον είχε φτιάξει!! Αν και οι πιο πολλοί ήταν άθεοι πίστευαν σε κάποιο δημιουργό, όχι σαν θεό με την έννοια την θεϊκή αλλά σαν δημιουργό όπως προσπαθούσαν και οι ίδιοι να φτιάξουν τα Homunculi!! Αν και έχουν ειπωθεί και άλλοι λόγοι όπως μαγεία ή κάτι το μυστικιστικό δεν ισχύουν λόγο ότι τα Homunculi δεν μπορούσαν να ζήσουν παρά πάνω από δέκα με δώδεκα μέρες……. Υπάρχει μια μικρή υπόνοια ότι ίσως τα έκαναν θυσίες σε κάποιες τελετές μαγείας, αν και επίσημα δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο. Το ότι υπήρχε κλάδος με χαρακτηρισμό << Σκοτεινή Αλχημεία >> αυτό είναι σίγουρο, υπάρχουν  μάλιστα σφραγίδες που το πιστοποιούν αυτό!!
Οι άνθρωποι που τα είχαν δει ήταν πολλά, όπως και εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής εκείνης, ο κόμης Μαξ Λάμπεργκ ο δον Αντουάν βίν Χουάν ελ Θέρο ο κόμης Φραντς Γιόζεφ φον Θούν. Υπάρχει ακόμα μια αναφορά από το βασιλικό ιατρό Δρ. Μπόρελ που κατασκεύασε ένα Homunculi με αποσταγμένο ανθρώπινο αίμα και το παρουσίασε στον βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκο τον 14ο. Οι αναφορές λένε ότι ο βασιλιάς ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που διέταξε τον ιατρό να του φτιάξει και εκείνου ένα να έχει, μα όταν του εξήγησε ότι δεν ζούσαν πολύ ο βασιλιάς απογοητεύτηκε……
Υπάρχουν πολλές αναφορές ότι πολλοί αλχημιστές είχαν φτιάξει Homunculi  παρά τα παράξενα και μυστηριώδεις υλικά που χρειάζονταν, εκτός τους ευρωπαίους αλχημιστές υπήρχαν και οι Άραβες αλλά και οι Κινέζοι αλχημιστές που είχαν καταφέρει να φτιάξουν Homunculi!!  Μάλιστα για τους κινέζους αλχημιστές που πολύ λίγα πράγματα ήταν γνωστά για αυτούς λέγεται ότι κατάφεραν να τα κρατήσουν στην ζωή για πολλά χρόνια……… οι Κινέζοι τα ονόμασαν << Παιδιά Της Ελπίδας >>………………..
 Μια από τις πιο εντυπωσιακές και λεπτομερείς αναφορές που έχουμε για τα Homunculi, έρχεται από τον 16ο αιώνα. Η αναφορά μιλάει για την κατασκευή δέκα Homunculi  μέσα σε δέκα εβδομάδες!! Οι κατασκευαστές ήταν δυο Αυστριακοί αλχημιστές ο κόμης Γιόχαν Φέρντιναντ φον Κούφσταην και ο Αββα Γκελόνι. Τα Homunculi που κατασκεύασαν έμοιαζαν σαν ζωντανές κούκλες αν και παραμορφωμένες, τα είχαν ντύσει και τους είχαν δώσει και τίτλους!! Τα οχτώ ήταν  βασιλιάς, βασίλισσα, ιππότης σεραφείμ, καλόγερος, καλόγρια, αρχιτέκτονας, και μεταλλωρύχος!!! Η αναφορά λέει ότι τα τάιζαν με κάτι << ροζ >> χάπια και κάθε τέσσερεις μέρες άλλαζαν το νερό από τα βάζα που τα είχαν τοποθετήσει.
Η αναφορά της ιστορίας αυτής λέει ότι το Homunculi-βασιλιάς το έσκαγε συνέχεια από το βάζο του και έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες να ανοίξει το βάζο με την βασίλισσα !!! μια από τις πολλές προσπάθειες που έκανε λιποθύμησε από την έκθεση του που κάθισε πολύ ώρα στον αέρα, το βρήκε ο Κούφσταην και το ξανά έβαλε στο βάζο του!! Δυο αλλά από αυτά ήταν << ασώματα >> αυτά τα δυο εμφανιζόταν μόνο όταν ο Γκελόνι χτυπούσε το βάζο λέγοντας κάποια μαγικά λόγια……. Τότε από το πουθενά υλοποιούταν ένα πρόσωπο στο καθένα, στο ένα βάζο το υγρό γινόταν ΓΑΛΑΖΙΟ και στο άλλο ΚΟΚΚΙΝΟ!!! Σε αυτό που το υγρό του γινόταν κόκκινο άλλαζαν το νερό του κάθε τρεις μέρες και το τάιζαν με αίμα ενώ στο άλλο δεν έτρωγε τίποτα και το νερό δεν το άλλαζαν ποτέ!! Η  αναφορά της ιστορίας αυτής λέει ότι τα Homunculi  των δυο Αυστριακών αλχημιστών έζησαν δέκα χρόνια (!!!) πράγμα  ρεκόρ, ενώ τα αλλά ζούσαν μέχρι και δέκα μέρες το πολύ!!
 Κάποιες έρευνες που είχε κάνει κάποιος φίλος ερευνητής για το θέμα αυτό μου είπε ότι στην Ισπανία υπήρχε ένας << αλχημιστής >> που είχε στην κατοχή του δυο ζωντανά Ηomunculi αν και προσπάθησα να έρθω σε επαφή μαζί του δεν με δέχτηκε ποτέ!! Έχω μια φωτογραφία στην κατοχή μου από το 1890 που δείχνει ένα Homunculi μέσα σε ένα βάζο και τα χέρια του κατασκευαστή του την ώρα που κλίνει το βάζο ή το ανοίγει. Αποθηκεύστε την φωτογραφία στον υπολογιστή σας και κάντε μεγέθυνση να δείτε πως είναι ένα πραγματικό Homunculi!!
Ίσως σας φανεί ψέμα ή ένας μύθος ή ακόμα ένα παραμύθι η όλη ιστορία, μπορεί!! Αλλά είναι τόσες πολλές οι αποδείξεις για τα συγκεκριμένα πλάσματα που δεν υπάρχει αμφιβολία για το αν υπήρξαν ή όχι!! Οι ενδείξεις που αφήνουν πίσω τους αφήνουν να διανοηθεί πως οι αλχημιστές διέθεταν τέτοιες γνώσεις που ήταν καλυμμένες με πέπλο του << εσωτερισμού >> έτσι δεν μπόρεσαν να διδαχτούν στις επόμενες γενιές και ίσως να χάθηκαν για πάντα!!!  Χάθηκαν όμως……………….!;! μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.
Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει ότι αυτό το κάτι δεν υπάρχει!!!
 
 
 
Πηγή : kalyterotera.blogspot.com 
http://astrikiprovoli.blogspot.com

Πώς μπορούμε οι ίδιοι να προσφέρουμε το PIN μας σε απατεώνες

Posted: 02 Sep 2011 06:59 AM PDT


3610968E467A4C93AD6FF0348E4E8BE5 Πώς μπορούμε οι ίδιοι να προσφέρουμε το PIN μας σε απατεώνες
Οι απατεώνες μπορούν να ανακαλύψουν το PIN των τραπεζικών καρτών σας με το να ανιχνεύσουν τα θερμικά αποτυπώματα που αφήνετε στα ATM, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Σε ποσοστό 80% επιστήμονες κατάφεραν...


και προσδιόρισαν επιτυχώς τον τετραψήφιο κωδικό χρησιμοποιώντας ένα σαρωτή υπέρυθρης ακτινοβολίας στο πληκτρολόγιο του ATM.
Ακόμα και μετά από ένα ολόκληρο λεπτό, η συσκευή μπορούσε να <…>
απεικονίσει με ευκρίνεια ποιοι αριθμοί είχαν πατηθεί , αποκαλύπτοντας πρακτικά τον αριθμό στον οποιοδήποτε κακοποιό. Το μόνο που θα τους απέμεινε ήταν να κλέψουν το πορτοφόλι του εκάστοτε και χρησιμοποιώντας την κάρτα του να ξελαφρώσουν τον λογαριασμό του.
Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, η υπέρυθρη κάμερα μπορούσε μόνο σε ένα 20% των περιπτώσεων να καταφέρει να προδώσει τον τετραψήφιο αριθμό με την σωστή αλληλουχία, ωστόσο όπως και να χει θα διευκόλυνε τους επίδοξους να επιχειρήσουν να προχωρήσουν σε συνδυασμούς των 4 ψηφίων.
Οι φωτογραφίες που έδωσαν στην κυκλοφορία απεικόνιζαν το αριθμητικό καντράν του ΑΤΜ, με πλαστικά κουμπιά, με τα θερμικά αποτυπώματα πάνω στα αντίστοιχα ψηφία. Ωστόσο, στην περίπτωση μεταλλικών κουμπιών η υπέρυθρη κάμερα δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική.
Η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου UCSD, υπογράμμισε όμως ότι δεν προχώρησαν περισσότερο για να διερευνήσουν περεταίρω κάποιο τρόπο θα μπορούσε να αποκαλύψει τους αριθμούς στα μεταλλικά πάνελ, μιας και αφού η μέθοδος ήταν επιτυχής στα πλαστικά είναι πολύ πιθανό να έχουν καταφέρει να υπερπηδήσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα οι επιτήδειοι.
Κατά περιόδους έχουν καταγράφει διάφοροι μέθοδοι κλοπής χρημάτων από ATM, με πιο ευρυματικό αυτόν που κάποιοι είχαν τοποθετήσει ένα ψεύτικο ΑΤΜ έξω από ένα πολυκατάστημα, το οποίο είχαν εξοπλίσει με ένα ειδικό σύστημα που αποκρυπτογραφούσε τα στοιχεία της κάρτας, ενώ παράλληλα ανύποπτοι οι πελάτες αποκάλυπταν οικειοθελώς το PIN τους στην προσπάθεια να αλληλεπιδράσουν με το μηχάνημα.



www.newsbeast.gr
Αναδημοσίευση από: http://arpaktiko.org
http://www.secnews.gr

Τεμάχισε, τηγάνισε και έφαγε το θύμα του

Posted: 02 Sep 2011 06:39 AM PDT


Ένας 21χρονος σεφ προκαλεί σοκ στη Ρωσία. Προσποιούμενος τον ομοφυλόφιλο, κατάφερε να παγιδεύσει το θύμα του, να το σκοτώσει και στη συνέχεια να το φάει.


Κρούσμα καννιβαλισμού, σοκάρει την κοινωνία της πόλης Murmansk στο βορειότερο τμήμα της Ρωσίας, χώρα με παράδοση στον κανιβαλισμό.

Ένας 21χρονος σεφ, προσποιούμενος ότι ήταν ομοφυλόφιλος, γνώρισε το θύμα του σε ιστοσελίδα του διαδικτύου. Κατάφερε να το οδηγήσει στο διαμέρισμά του, να το σκοτώσει και στη συνέχεια να το φάει.

Ο δράστης ομολόγησε στην αστυνομία το αποτρόπαιο έγκλημά του, λέγοντας πως το μόνο κίνητρο που τον οδήγησε σε αυτή την πράξη ήταν η περιέργεια του για τη γεύση του ανθρώπινου κρέατος.

Και σαν να μην ήταν αρκετή η διαστροφή του εγκλήματός του, ο Ρώσος σεφ ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο "εδέσματα" που ετοίμασε από το σώμα του άτυχου θύματος, το οποίο αργότερα αφαιρέθηκαν από την αστυνομία.

"Του είπα να ξεντυθεί και να μπει στην μπανιέρα και εκεί τον σκότωσα", είπε ατάραχος ο νεαρός καννίβαλος κατά την φρικιαστική ομολογία του. "Toν γύρισα ανάποδα, γέμισα την μπανιέρα με νερό για να μαλακώσει το πτώμα, τον έκοψα σε μικρά κομμάτια και τον τηγάνισα. Πρόσθεσα ντομάτα, λάδι και τον έφαγα".

Οι αρχές οδηγήθηκαν στον δολοφόνο, όταν η μητέρα του θύματος δήλωσε την εξαφάνιση του γιου της και συμβούλευσε την αστυνομία να ψάξει μεταξύ των διαδικτυακών του φίλων.

Ο δράστης επέλεξε ομοφυλόφιλο θύμα διότι στη Ρωσία οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις δύσκολα αποκαλύπτονται και ήλπιζε πως με αυτό τον τρόπο θα συγκαλύπτονταν το έγκλημα του.

Τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών, αλλά και ψυχιατρική παρακολούθηση για να διαπιστωθεί αν είναι ικανός να παραστεί στη δίκη.


 


Πηγή : News247.gr
http://araxtoikailight.blogspot.com

Τύφλωση από το μπλε Φως των λαμπτήρων φθορισμού

Posted: 02 Sep 2011 06:35 AM PDT


Μας αρρωσταίνει το Φως των λαμπτήρων φθορισμού


Ο επιστήμονας Alexander Wunsch προειδοποιεί εδώ και χρόνια για τους κινδύνους από τις εκπομπές υδραργύρου, όπως είναι αυτές από τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας, τις τηλεοράσεις LCD και τις οθόνες υπολογιστών. Στη συνέντευξη* που ακολουθεί εξηγεί με ποιούς τρόπους μας βλάπτουν οι λαμπτήρες φθορισμού.


Αφιέρωμα - Φάκελος: το Φως στη Ζωή μας
μέρος 4ο

μετάφραση-επιμέλεια: Βίκυ Χρυσού

Διάφορες νέες μελέτες επισημαίνουν μια σχέση μεταξύ τεχνητού φωτισμού κατά τη διάρκεια της νύχτας και ασθενειών που οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές και ειδικά με τον καρκίνο. Η νεότερη μελέτη έρχετε από το Ισραήλ και έγιναν αναφορές σε αυτή στο διεθνή τύπο. Είναι τα αποτελέσματα πραγματικά τόσο αναπάντεχα?

Alexander Wunsch: Αναπάντεχο είναι το πολύ πολύ το γεγονός πως, η συγκεκριμένη μελέτη παρουσιάζει ένα σημαντικά αυξημένο ποσοστό καρκίνου του προστάτη στους άντρες -και νωρίτερα ήδη αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες -, μολονότι λάμβανε υπ' όψη μόνο τις εξωτερικές πηγές φωτισμού. Διότι το επίπεδο φωτισμού που μας επιβαρύνει σε εσωτερικούς χώρους και που μας αφορά πολύ πιο άμεσα δεν λαμβάνεται εκεί υπ όψη. Η μελέτη που αναφέρεται είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Εδώ και δύο δεκαετίες δημοσιεύονται κάθε χρόνο νέες έρευνες, που όλες τους δείχνουν στην ίδια κατεύθυνση.

Δημόσια όμως δεν ακούει κανείς πολλά γι΄αυτό.

Alexander Wunsch: Βλέπει κανείς ότι ήδη γνωρίζει. Με άλλα λόγια: Αναγνωρίζει κανείς μόνο ότι γνωρίζει. Συνέπεια της συνειδητοποίησης του γεγονότος, πως η λανθασμένη χρήση του τεχνητού φωτός μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας, θα έπρεπε λογικά να είναι το ερώτημα εάν είναι επιθυμητή μια κοινωνία 24ώρου. Π.χ. πρέπει πραγματικά να έχω τη δυνατότητα όχι μόνο να βάζω βενζίνη στο αυτοκίνητο μου στις 3 το πρωί, αλλά και να αγοράζω τρόφιμα?

Τις ανέσεις ενός βιομηχανοποιημένου κόσμου τις υιοθετούμε ευχαρίστως, όμως συχνά βρίσκονται σε αντίθεση με λενα φυσιολογικό και υγιή τρόπο ζωής. Το ποιές αποφάσεις παίρνουμε σε αυτό το δίλλημα είναι θέμα κατανόησης. Ο καρκίνος όπως και οι άλλες ασθένειες του πολιτισμού, είναι τόσο επικύνδινες επειδή κανείς δεν αισθάνεται πως αναπτύσσεται σιγά-σιγά η ασθένεια. Απουσιάζουν τα έγκαιρα προειδοποιητικά σήματα από την πλευρά του σώματος. Η πίεση δεν πονάει. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν θα πρέπει να αναλάβει η λογική το ρόλο που σε άλλες περιπτώσεις παίζει ο πόνος.

Θα πρέπει λοιπόν να πηγαίνουμε "με τις κότες για ύπνο" και να ξυπνάμε επίσης νωρίς το πρωί, όπως συμβουλεύουν παλιές παροιμίες?

A.W.: Το να προσαρμοστεί κανε΄ςι στις εποχές και τον εξωτερικό ρυθμό, είναι φυσικά ο πιο υγειινός τρόπος ζωής. Όμως δίχως νυχτερινό φωτισμό δεν μπορούμε σήμερα. Αυτό δεν ήταν πάγια κατάσταση στο παρελθόν. Έχω στην κατοχή μου ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 1799 και αφορά την επίδραση του φωτός στο ανθρώπινο σώμα. Ο συγγραφέας του, γιατρός, παραπονιόταν από τότε, πως η χρήση τεχνητού φωτισμού θα οδηγούσε στην αποκοπή από τους φυσικούς ρυθμούς και πως θα επέφερε ασθένειες. Τότε βέβαια διέθεταν μόνο λυχνάρια, κεριά και το πολύ πολύ γκάζι ως πηγές φωτισμού. Σε αντίθεση με τις μοντέρνες λάμπες φθορισμού η φυσική φλόγα έχει εντελώς αυτοπεριοριζόμενο χαρακτήρα.

Τι εννοείτε?

A.W.: Φανταστείτε να θέλετε τον 18ο αι. να φωτίσετε ένα χώρο τόσο έντονα, όπως μπορείτε να το κάνετε σήμερα με το πάτημα ενός διακόπτη. Πολύ γρήγορα θα αισθανόσασταν έντονη ζέστη και θα είχατε πονοκέφαλο. Αυτό ήταν και το πρόβλημα των Θεάτρων της εποχής: οι θεατές πολύ σύντομα αποκτούσαν πονοκέφαλο ή αναπνευστικές δυσκολίες λόγω των αναμμένων πηγών φωτισμού.

Ο "φυσικός" τεχνητός φωτισμός, στον οποίο συμπεριλαμβάνω πέρα από το κερί, τις γκαζόλαμπες και την λάμπα πυρακτώσεως, ακολουθεί μία συγκεκριμένη καμπύλη φυσικής ακτινοβολίας, τη λεγόμενη "καμπύλη μαύρων σωμάτων". Από ένα βαθμό φωτεινότητας και μετά, όλες αυτές οι πηγές φωτισμού γίνονται δυσάρεστες, είτε εξαιτίας του καπνού και της ζέστης, είτε μέσω της κατανάλωσης οξυγόνου. Έτσι λαμβάνουμε, μέσω δυσάρεστων αισθημάτων από το σώμα, ξεκάθαρα μηνύματα, πως έχει ξεπεραστεί ένα συγκεκριμένο επίπεδο.

Το μπλε φως προκαλεί τύφλωση

Οι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας (ΛΕΕ) και γενικότερα οι λάμπες φθορισμού εκπέμπουν ένα φως με υπερβολικά μεγάλο ποσοστό βραχέου κύματος μπλε. Αυτό δεν επιδρά αρνητικά στο ορμονικό μας σύστημα, αλλά καίει και τα μάτια. "Σε ένα πλήθος κυτταρικών ερευνών διαπιστώθηκε πως το μπλε φως προκαλεί οξειδωτική βλάβη στους υποδοχείς του αμφιβληστροειδή και προάγει τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας (AMD)-που είναι ασθένεια συνδεδεμένη με το γήρας" εξηγεί ο φωτο-βιολόγος Alexander Wunsch. Αυτή η μέχρι σήμερα ανίατη ασθένεια οδηγεί σε μια σταδιακή καταστροφή του σημείου της καθαρής εστιασμένης όρασης -η επονομαζόμενη Makula lutera ή αλλιώς ωχρά κηλίδα- και καταλήγει συνήθως σε τύφλωση. Σε ποσοστό 50% είναι η AMD η συχνότερη αιτία επίκτητης τύφλωσης στη Γερμανία. Ένας στους τρεις εξεταζόμενους άνω των 65, παρουσιάζουν σήμερα ήδη τα πρώτα σημάδια AMD.

Στη Makula lutera υπάρχουν εξαιρετικά λίγοι υποδοχείς για φως βραχέου κύματος. Αυτό φιλτράρεται από την κιτρινωπή ουσία λουτεΐνη, η οποία κατ΄αυτό τον τρόπο προστατεύει το σημείο καθαρής εστίασης των ματιών. Με το υπερβολικά μπλεδίζον φως του τεχνητού φωτισμού καταστρέφεται αυτή η προστατευτική ουσία των ματιών και ακολουθεί νέκρωση των αισθτιρίων κέντρων που με τη σειρά της οδηγεί σε σταδιακή τύφλωση.

Στους αρουραίους εξελίσσεται εξαιρετικά γρήγορα. Σε πειράματα με ζώα, ακτινοβολήθηκαν τα μικρά τρωκτικά με απλούς λαμπτήρες φθορισμού και σε μόλις 4 ημέρες φάνηκε βλάβη του αμφιβληστροειδή. Μετά από 30 ημέρες τα μάτια των τρωκτικών είχαν πλέον πάθει μη αναστρέψιμη ζημιά.

"Για τον αμφιβληστροειδή είναι το μπλεδίζον φως πολύ πιο επικίνδυνο από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV), επειδή τα υπεριώδη μέρη του φωτός φιλτράρονται ήδη από τον κερατοειδή και το φακό. Το ορατό βραχέου μήκους κύματος φως αντίθετα εισχωρεί ανεμπόδιστο μέχρι τον αμφιβληστροειδή, όπου προκαλεί οξειδωτικό στρες", εξηγεί ο Alexander Wunsch.

Επειδή όμως η makula lutea, ως σημείο καθαρότερης όρασης, περιλαμβάνει κυρίως υποδοχείς πράσινου και κόκκινου φωτός, το μπλε φως δυσκολεύει την καθαρή, εστιασμένη όραση. Το έντονο μπλε σαν χρώμα εμφανίζεται σπάνια στη φύση. Ο ουρανός και η θάλασσα παρουσιάζουν πάντοτε έναν πιο ήπιο χρωματικό κορεσμό. Επιπλέον όταν κοιτάμε προς αυτές τις τεράστιες επιφάνειες δεν χρειάζεται να εστιάσουν τα μάτια μας.

Κατά συνέπεια το φως των λαμπτήρων πυρακτώσεως διευκολύνει την καθαρή εστίαση και με έντονο κοντράστ όραση, λόγω της χαμηλής συμμετοχής φωτός βραχέου μήκους κύματος και έτσι προστατεύει τα μάτια.

Ο καθηγητής Karl Albert Fischer, διευθυντής του Ινστιτούτου για το Φως και το Χρώμα στην Αυστρία δηλώνει μάλιστα πως

"το ζεστό φως των λαμπτήρων πυρακτώσεως που σε πολλά σημεία του ομοιάζει με αυτό του ήλιου, σύμφωνα με νεώτερες έρευνες, μπορεί να προστατεύει τον αμφιβληστροειδή."

Εκατοντάδες επιπλέον μελέτες αποδεικνύουν πως το φως μεγάλου μήκους κύματος, που πλησιάζει στην υπέρυθρη ακτινοβολία (IR), -ποιότητα φωτός που εκπέμπουν κατά κόρον οι λάμπες πυρακτώσεως-, ενισχύει την αντοχή και την αυτο-αποκατάσταση των αισθητηρίων κυττάρων.

Ένας σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη ορμονικής φύσεως ασθένειες, είναι η μείωση της ορμόνης μελετονίνης στον οργανισμό. Το μπλε φως παίζει εδώ ένα σημαντικό ρόλο. Γιατί είναι η μελατονίνη τόσο σημαντική?

A.W.: Στα τέλη του 2008 δημοσιεύτηκαν δύο μελέτες στην Ιαπωνία, όπου έλαβαν μέρος 30.000 άντρες και γυναίκες. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μόλις πριν 100 χρόνια οι άνθρωποι παρέμεναν για 9 έως 10 ώρες κάθε μέρα στο σκοτάδι. Κατά τη διάρκειά της παραμονής τους στο σκοτάδι ο οργανισμός παρήγαγε την μελατονίνη. Σήμερα η παραμονή στο σκοτάδι μετρά μόνο 6 έως 8 ώρες .

Λιγότερη μελατονίνη σημαίνει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, του προστάτη ή του στήθους.

Επειδή το σώμα δεν μπορεί πλέον να χαλαρώσει αρκετά?

A.W.: Η μελατονίνη εκτελεί διάφορες λειτουργίες. Στο έμβρυο, το οποίο μέσα στη μήτρα δεν αντιλαμβάνεται το φως με τα μάτια του, η μελατονίνη της μητέρας ρυθμίζει το δικό του βιολογικό ρυθμό. Ο άνθρωπος διαθέτει ένα κεντρικό ρολόι στον ενδιάμεσο εγκέφαλο, το οποίο παράγει σε 24ωρη βάση τον κυρκαδικό ρυθμό και τον προωθεί μέσω του νευρικού συστήματος σε όλο το σώμα. Αυτό το κεντρικό ρολόι συνδέεται μέσω της λεγόμενης ρετινο-υποθαλαμιαίας οδού, με τον αμφιβληστροειδή χιτώνα των οφθαλμών και κατ' αυτό τον τρόπο λαμβάνει τα σήματα συγχρονισμού μέσα από το φως που φτάνει στα μάτια.

Η μελατονίνη με τη σειρά της συγχρονίζει τα επιμέρους "ρολόγια" των οργάνων. Κάθε όργανο του σώματος διαθέτει το δικό του ρυθμό και φυσικά ιδανική είναι η κατάσταση όταν λειτουργούν σε συγχρονισμό μεταξύ τους. Αυτή είναι μία από τις λειτουργίες της μελατονίνης.

Κατά τη διάρκεια της ημέρα είμαστε κινητικοί, δραστήριοι και καταναλώνουμε ενέργεια, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι σημαντική η ανάπαυση. Η μελατονίνη προάγει την ανανέωση σε πολλαπλά επίπεδα και φτάνει μέχρι και μέσα στα μιτοχόνδρια των κυττάρων.

Για το λόγο αυτό γίνεται ολοένα και συχνότερα αντικατάσταση των λαμπτήρων φθορισμού των συστημάτων νυχτερινού φωτισμού των γηροκομείων, με κιτρινωπά LED, τα οποία επηρεάζουν λιγότερο τον ύπνο. Πράγμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ηλικιωμένους, των οποίων οι κυρκαδικοί ρυθμοί είναι ιδιαίτερα επίπεδοι.

Επικίνδυνη αντήχηση υδραργύρου

A.W.: Ο ιδιαίτερα τοξικός υδράργυρος είναι το βασικό συστατικό των περισσότερων λαμπτήρων φθορισμού (τις λεγόμενες λάμπες νέον), που ονομάζονται για το λόγο αυτό και "λάμπες εκκένωσης ατμού υδρογόνου". Μέσω του ηλεκτρικού ρεύματος φορτίζονται τα άτομα υδρογόνου (ιονίζονται) και παράγουν έναν ιδιαίτερο τύπο φωτεινής ακτινοβολίας (φθορισμού).

Αυτή η ίδια διαδικασία ισχύει και για τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας, για τις επίπεδες τηλεοράσεις LCD και για τις TFT οθόνες υπολογιστών.

Στο βιομηχανοποιημένο κόσμο δεν περιέχουν ίχνη υδραργύρου μόνο τα τρόφημα, αλλά και ο αέρας. Για το λόγο αυτό όλοι μας δεχόμαστε συνεχώς ποσότητες υδραργύρου. Το σώμα επιβαρύνεται δε ιδιαίτερα με αυτό το βαρύ μέταλλο, όταν κάνουμε κάποιο εμβόλιο (σημαντικότατη αιτία παρενεργειών τους) ή όταν επιτρέπουμε τα σφραγίσματα δοντιών με αμάλγαμα (όπου ο υδράργυρος "εξατμίζεται" συνεχώς και αφομειώνεται από το σώμα καθώς τον παραλαμβάνει μέσω των βλεννογόνων στο στόμα).

Όμως ο υδράργυρος μπορεί να προκαλέσει βλάβες στον οργανισμό, ακόμη και όταν δεν βρίσκεται μέσα στο σώμα. Αρκεί και μόνο να πέσει στα μάτια μας φως από ιονισμένα άτομα υδρογόνου. Στα μάτι μας βρίσκεται η -ηλικιακά συνδεδεμένη- ουσία λιποφουσίνη, η οποία παράγει ιδιαίτερα πολλές ελεύθερες ρίζες (οι οποίες συνδέονται με την πρόκληση καρκίνου) όταν ακτινοβολείται με την μπλε γραμμή εκπομπών υδραργύρου, η οποία έχει μήκος κύματος 436 νανόμετρα.!

Όποιος δηλαδή λαμβάνει φως από "λάμπες εκκένωσης ατμού υδρογόνου", ειδικά όταν κοιτάζει σε μια οθόνη υπολογιστή ή σε μία τηλεόραση LCD, διατρέχει τον κίνδυνο υψηλής παραγωγής βλαβερών ελεύθερων ριζών στα μάτια του?

A.W.: Ναι, αλλά και σε άλλα κύτταρα που περιέχουν λιποφουσίνη. Επειδή αυτή η ουσία αυξάνει συνεχώς μετά το 20ο έτος, είναι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι πιο ευαίσθητοι στο μπλε φως του υδραργύρου από τους νεότερους, ειδικά εάν έχουν υποστεί εγχείρηση καταρράκτη, όπου ο φυσικός κιτρινωπός φακός των ματιών αντικαθίσταται από ένα διάφανο συνθετικό φακό. Τότε ο αμιβληστροειδής είναι απόλυτα εκτεθειμένος στο μπλε τεχνητό φως, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση. Γι΄αυτό και τοποθετούνται σήμερα συχνότερα κιτρινωπά χρωματισμένοι συνθετικοί φακοί, ώστε να απομακρύνεται μέρος του βλαβερού μπλε φωτός.

Το "φως υδραργύρου" (φθορισμού) επιδεινώνει επιπλέον την τοξικότητα του υδραργύρου που τυχόν υπάρχει μέσα στο σώμα, διότι ακριβώς αυτή η ποιότητα φωτός είναι που έχει τη δυνατότητα να "ξυπνήσει" το βαρύ αυτό μέταλλο. Ο υδράργυρος έχει την ικανότητα να ενώνεται πολύ εύκολα με άλλα σημαντικά χημικά στοιχεία (όπως οξυγόνο, υδρογόνο, χλώριο, θείο κτλ) και να δημιουργεί νέες ενώσεις. Κατά τη διαδικασία αυτή όμως, όπου το οξυγόνο που περιείχαν αντικαθίστατε από υδράργυρο, καταστρέφονται ζωτικής σημασίας μόρια.



(συνεχίζεται...)


* η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Zeitenschrift τεύχος 62/2009


 



vickytoxotis
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Αυστραλία: Βρέθηκαν τα αρχαιότερα απολιθώματα;

Posted: 02 Sep 2011 06:24 AM PDT


foss420 Αυστραλία: Βρέθηκαν τα αρχαιότερα απολιθώματα;
Ποιο είναι το αρχαιότερο δείγμα ζωής που έχει βρεθεί ποτέ; Το εύρημα ομάδας γεωλόγων από την Αυστραλία και τη Βρετανία αποτελεί μια σοβαρή υποψηφιότητα: ανακάλυψαν απολιθωμένους μονοκύτταρους οργανισμούς ηλικίας 3,4 δισεκατομμυρίων ετών που, όπως υποστηρίζουν, είναι πιθανότατα τα αρχαιότερα απολιθώματα που έχουν εντοπιστεί στη Γη.
Πρόκειται για υπολείμματα μικροβίων που έζησαν σε παραθαλάσσια περιοχή, στις απαρχές του πλανήτη μας, και τα οποία ανακαλύφθηκαν σε ένα κομμάτι βράχου στη δυτική Αυστραλία. Κάποια βρέθηκαν σε κόκκους άμμου, σε μια από τις πρώτες ακτές που εικάζεται ότι σχηματίστηκαν ποτέ!
Εικόνες υψηλής ανάλυσης δείχνουν ότι τα απολιθώματα ήταν σφαιρικά, σωληνοειδή και ωοειδή – λίγο πολύ όπως και τα σημερινά μικρόβια- και είχαν παρόμοιο μέγεθος, περίπου 0,01 με 0,02 χιλιοστά. Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Γουέισι, τον ερευνητή του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας που τα βρήκε, στα τοιχώματα των κυττάρων ανιχνεύτηκαν άνθρακας και άζωτο, κάτι που επιβεβαιώνει πως πρόκειται για ζωντανούς οργανισμούς.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, τα ευρήματα τους βοηθούν να σχηματίσουν μια εικόνα για το πώς προέκυψε η ζωή όταν τα πρώτα κομμάτια ξηράς άρχισαν σταδιακά να «αναδύονται» από τους ωκεανούς, μετά από θεαματικές ηφαιστειακές εκρήξεις. Η Σελήνη, που βρισκόταν τότε πολύ πιο κοντά στη Γη σε σχέση με σήμερα, προκαλούσε πολύ έντονα παλιρροϊκά φαινόμενα, ενώ αναπνεύσιμο οξυγόνο δεν υπήρχε, παρά μόνο μεθάνιο.
Πιστεύουν ότι το συγκλονιστικό εύρημά τους θα βοηθήσει στη «συγγραφή» του πρώτου κεφαλαίου της ζωής στη Γη, συμβάλλοντας παράλληλα και στην αναζήτηση ζωής σε άλλους πλανήτες. Μελλοντικές αποστολές στον 'ρη, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να επικεντρωθούν σε αρχαίες ακτές ή σε κόκκους άμμου που με την πάροδο του χρόνου μετατράπηκαν σε πετρώματα, «εγκλωβίζοντας» πρώιμες μορφές ζωής.
Στο κυνήγι του… ρεκόρ παλαιότητας
Από το 1993 και για μεγάλο χρονικό διάστημα, επικρατούσε η άποψη ότι ο παλαιοβιολόγος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Τζ. Ο. Σοπφ είχε βρει τα παλαιότερα απολιθώματα, ηλικίας 3,465 δισεκατομμυρίων ετών, επίσης στη Δυτική Αυστραλία και μάλιστα σε απόσταση λίγων δεκάδων χιλιομέτρων από την τοποθεσία όπου εντοπίστηκαν τα νέα ευρήματα. Τα απολιθώματα του Σοπφ θα μπορούσαν να είναι δηλαδή περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια παλαιότερα από αυτά των Αυστραλών και Βρετανών συναδέλφων του.
Οι ισχυρισμοί του όμως τέθηκαν υπό αμφισβήτηση το 2002, όταν ο Δρ. Μάρτιν Μπρέιζερ από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης – μέλος της ερευνητικής ομάδας που ανακοίνωσε τον εντοπισμό των «νέων» απολιθωμάτων- εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του λέγοντας ότι τα ευρήματά του ήταν απλά ορυκτά και όχι βιολογικοί οργανισμοί.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην έκθεσή τους, που δημοσιεύεται στην επιθέωρηση Nature Geoscience, δεν περιλαμβάνεται ο ισχυρισμός ότι τα απολιθώματα είναι τα αρχαιότερα που έχουν βρεθεί ποτέ – κάτι που αναφέρεται 
ωστόσο στο σχετικό δελτίο Τύπου της Οξφόρδης.

 
 
 
thenetwar
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com

Αμερικανικά γαλάζια καβούρια στο Δέλτα Αξιού!

Posted: 02 Sep 2011 06:18 AM PDT


Γαλάζια Καβούρια

Γαλάζια καβούρια έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια τις εκβολές του δέλτα του Αξιού. Τα γαλάζια καβούρια ζουν κυρίως στις ακτές των ΗΠΑ και του Καναδά, ωστόσο πριν μισό αιώνα Ιταλοί αλιείς τα μετέφεραν στη Μεσόγειο και άρχισαν να εξαπλώνονται.
«Επειδή το συγκεκριμένο καβούρι έχει πολλή σάρκα και είναι εύγεστο, το απολαμβάνουν ιδιαίτερα οι Αμερικανοί, οι οποίοι το θεωρούν αντίστοιχο του αστακού»,
αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θανάσης Κούκουρας.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, το γαλάζιο καβούρι εντοπίστηκε περίπου στις αρχές της δεκαετίας του΄60 στις εκβολές ποταμών, όπου ευδοκιμεί καθώς εκεί βρίσκει τροφή, ενώ η αλατότητα είναι χαμηλή.

Τα γαλάζια καβούρια δημιουργούν προβλήματα στις μυδοκαλλιέργειες στην περιοχή και διαταράσσουν την οικολογική ισορροπία του κόλπου αφού αυξάνονται ταχύτατα, τρώγοντας πολλά ψαράκια, ακόμα και ψόφια. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για την αλίευσή τους χρησιμοποιούνται ως δόλωμα κομματάκια κοτόπουλο.
 
Σημειώνεται ότι πρόταση για χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας για παρακολούθηση της βιολογίας του γαλάζιου καβουριού, έχουν καταθέσει το τμήμα αλιείας της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.) και το ΤΕΙ Ιχθυολογίας.

 
http://www.econews.gr
http://siteseeing.gr
http://anoixti-matia.blogspot.com
 

Ινδονησιακή κυβέρνηση: Το φεγγάρι δεν βρίσκεται στην σωστή του θέση...

Posted: 02 Sep 2011 06:09 AM PDT

Η ινδονησιακή κυβέρνηση αποφάνθηκε ότι το φεγγάρι δεν είναι στη σωστή θέση –ή τουλάχιστον εκεί θα έπρεπε να είναι- και έτσι αποφάσισε την παράταση του τέλους του Ραμαζανιού, της θρησκευτικής εορτής των μουσουλμάνων κατά μια ημέρα. Η εορτή ήταν να τελειώσει σήμερα αλλά τελικά οι ινδονησιακές αρχές αποφάσισαν ότι η νηστεία θα παραταθεί για μια ημέρα καθώς τα αστρονομικά τους δεδομένα δεν... συμφωνούσαν.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και την 1η Αυγούστου όταν οι ιρανικές αρχές είχαν αποφασίσει ότι το ραμαζάνι θα ξεκινούσε μια ημέρα αργότερα την Τρίτη και όχι την Δευτέρα όπως αναμενόταν καθώς το νέο φεγγάρι δεν είχε εντοπιστεί με τη δύση του Ηλίου την Κυριακή. Οι μουσουλμάνοι καθορίζουν την αρχή αλλά και το τέλος του Ραμαζανιού με τη θέαση της Σελήνης θέαση η οποία επικυρώνεται και τους θρησκευτικούς τους ηγέτες...

 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://projectdaimonas.blogspot.com

Christa Gail Pike: Ο διάβολος με το αγγελικό πρόσωπο!!!

Posted: 02 Sep 2011 05:36 AM PDT


Οι εγκληματολόγοι που προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα του τι είναι αυτό που, τελικά, οδηγεί σε εγκληματική συμπεριφορά, η φύση ή η ανατροφή, δεν θα καταλήξουν πουθενά μελετώντας την υπόθεση της Christa Gail Pike από το Knoxville του Tennessee. Οι μόνοι που μπορεί να καταλήξουμε σε...



κάποια συμπεράσματα αξίας, εξετάζοντας τη ζωή και τα εγκλήματα της Christa, είμαστε όσοι από εμάς αρεσκόμαστε στο να μας τρομάζουμε, κοιτώντας με επιμονή μέσα στην καρδιά του κακού.

Σύμφωνα με τη μητέρα της, η Christa ήταν ήδη αδιόρθωτη από την ηλικία των 8 ετών. Είχε γεννηθεί πρόωρα, το οποίο δεν αποδεικνύει απολύτως τίποτα, αλλά η θεία της κατέθεσε ότι το κορίτσι δεν είχε δεθεί με τη μητέρα της επειδή ανατράφηκε από τη γιαγιά της (μητέρα της μητέρας της), μέχρι που αυτή πέθανε το 1988. Πάλι, ούτε αυτό μας λέει κάτι. Χιλιάδες άνθρωποι ανατρέφονται από άτομα άλλα από τους γονείς τους και δεν γίνονται δολοφόνοι.

Βέβαια, η γιαγιά της Pike ήταν χρόνια αλκοολική. Τέτοιοι είναι και αρκετοί "κηδεμόνες" υγιών ανθρώπων.


Μετά το θάνατο της γιαγιάς της, όταν η Pike ήταν στην εφηβεία της, το κορίτσι άρχισε να πηγαινοέρχεται στα σπίτια των γονιών της, που δεν ήταν παντρεμένοι μεταξύ τους. Η μητέρα της, νοσοκόμα στο επάγγελμα, κατέθεσε στη δίκη της κόρης της, ότι στην προσπάθειά της να δεθεί με την Christa, έφτασε στο σημείο να καπνίζει μαριχουάνα μαζί της "προσπαθώντας να δημιουργήσει μια φιλία".

Ενδεχομένως, η μαριχουάνα απάλυνε τον πόνο της Christa, που προκλήθηκε από τα χτυπήματα που της κατέφερε ένας από τους φίλους της μητέρας της με τη ζώνη του.

Μέχρι να γίνει 18 χρονών, ο πατέρας της την είχε πετάξει δυο φορές έξω από το σπίτι του. Κατέθεσε ότι ήταν ανυπάκουη, άτιμη και εκμεταλλεύτρια. Τελικά της ζήτησε να φύγει από το σπίτι, επειδή την υποψιάστηκαν ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τη δίχρονη κόρη του από τον δεύτερο γάμο του.

Πριν γίνει δολοφόνος, υπήρξαν άφθονες δημόσιες ενδείξεις ότι η Pike αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

Η μητέρα της ισχυρίστηκε ότι καλλιεργούσε μαριχουάνα σε γλάστρες στο σπίτι της, από την ηλικία των 9 ετών (έναν ισχυρισμό που είναι δύσκολο να τον πιστέψουμε χωρίς επιβεβαίωση, και της επετράπη να συγκατοικεί με έναν φιλαράκο της από την ηλικία των 14 (κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει πιστευτό). Όταν ο φίλος της μητέρας της τη χτύπησε με τη ζώνη του, του επιτέθηκε με ένα κουζινομάχαιρο, πριν καλέσει την αστυνομία.

Η θεία της Pike κατέθεσε ότι δεν επέτρεπε στα παιδιά της να συναναστρέφονται την ανιψιά της, γιατί το κορίτσι ζούσε σε ένα διεφθαρμένο σπιτικό, χωρίς κανόνες. Εντούτοις δεν είπε αν προσπάθησε ποτέ να τη βοηθήσει.

Στην πραγματικότητα, κανένα από τα μέλη της οικογένειάς της δεν αναφέρθηκε στη βοήθεια και στο είδος αυτής που προσπάθησαν να δώσουν στο εμφανώς διαταραγμένο κορίτσι.

Τον Ιανουάριο του 1995 η Pike, που εκείνη την εποχή είχε εγκαταλείψει το σχολείο (πράξη εντελώς αναμενόμενη), παρακολουθούσε μαθήματα σε ένα κέντρο εύρεσης εργασίας στο Knoxville. Στις 11 Ιανουαρίου, είπε σε μια γνωστή της, την Kim Iloilo, ότι σκόπευε να δολοφονήσει μια άλλη σπουδάστρια, την Colleen Slemmer, επειδή "απλά ένοιωθε κακιά εκείνη τη μέρα".

Η Iloilo εξέλαβε την απειλή ως αστείο. Εντούτοις, στις 8 το βράδυ της επόμενης μέρας, η Iloilo είδε την Pike, την Colleen, τη Shadolla Peterson και τον Tadaryl Shipp, ο οποίος ήταν το αγόρι της Pike, να φεύγουν όλοι μαζί από το κέντρο. Δυο ώρες αργότερα τους ξαναείδε να επιστρέφουν, μόνο που η Colleen δεν ήταν μαζί τους. Και πάλι ο νους της δεν πήγε στο κακό.

Γύρω στις 11 το ίδιο βράδυ, η Pike πήγε στον κοιτώνα της Iloilo στο κέντρο και της εξομολογήθηκε πως είχε δολοφονήσει την Colleen. Για να το αποδείξει, έδειξε στην Iloilo κάτι, που ισχυρίστηκε πως ήταν ένα κομμάτι από το κρανίο της Colleen. Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, η Pike περιέγραψε πώς είχε αναγκάσει την Colleen να βγάλει τη μπλούζα και το στηθόδεσμό της, τη χτύπησε με ένα κομμάτι ασφάλτου, της έκοψε το λαιμό και χάραξε μια πεντάλφα στο στήθος και το μέτωπο του θύματος.

Η Iloilo κατέθεσε στη δίκη της Pike, ότι ενόσω διηγούνταν τα "κατορθώματά" της, χόρευε κυκλικά μέσα στο δωμάτιο, γελούσε και τραγουδούσε.

Την επόμενη μέρα η Pike διηγήθηκε σε μια άλλη σπουδάστρια μια παρόμοια ιστορία, δείχνοντάς της κάτι καφετιούς λεκέδες στα παπούτσια της και λέγοντας "δεν είναι λάσπη, αυτό στα παπούτσια μου, είναι αίμα". Επίσης έδειξε και σε εκείνη το φρικτό της τρόπαιο.

Για κάποιο λόγο, ούτε η Iloilo ούτε η άλλη σπουδάστρια ανέφεραν τους ισχυρισμούς της Pike σε κάποιον άλλον. Όμως, στις 8 το πρωί της 13ης Ιανουαρίου, η αστυνομία του Knoxvill και το αστυνομικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Tennessee, συγκεντρώθηκαν στα θερμοκήπια της γεωργικής σχολής, όπου ένας από τους εργαζομένους είχε ανακαλύψει κάτι που, στην αρχή, θεωρήθηκε ως απομεινάρια κάποιου ζώου.

Αποδείχτηκε πως ήταν το πτώμα της Colleen Slemmer.

Ήταν γυμνή από τη μέση και πάνω. Το κεφάλι της είχε συντριβεί και ο λαιμός της ήταν κομμένος. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες για το πόσο είχε κακοποιηθεί. Ας πούμε μόνο ότι ένας από τους αστυνομικούς που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος κατέθεσε ότι κοίταζε κάτι που θα έπρεπε να είναι το πρόσωπο του θύματος, αλλά δεν ήταν σίγουρος, γιατί ήταν φριχτά ακρωτηριασμένο.

Η ιατροδικαστής κατέθεσε ότι είναι πρακτική του ιατροδικαστικού τμήματος να αριθμούν κάθε μεγάλη πληγή που ανακαλύπτουν σε ένα πτώμα, με γράμματα της αλφαβήτου. Πληγή Α, πληγή Β κ.λ.π. Είπε πως ήταν αδύνατον να ακολουθηθεί αυτή η μέθοδος στο σώμα της Colleen, γιατί δεν έφταναν τα γράμματα, ακόμα και αν, τα χρησιμοποιούσαν διπλά. (AA, BB κ.λ.π.).

"Στην πραγματικότητα παρέλειψα την πλήρη περιγραφή και έγραψα μόνο αναρίθμητα τραύματα σε στήθος και βραχίονες", κατέθεσε.

Δυστυχώς, η Pike είχε βασανίσει την Colleen πριν τη σκοτώσει. Η ιατροδικαστής μέτρησε πολλές πληγές και κοψίματα στα χέρια, τον κορμό και το λαιμό του κοριτσιού και κατέθεσε πως "η εικόνα των τραυμάτων, με την περιοχή γύρω από κάθε πληγή να είναι κόκκινη, δείχνει πως η καρδιά χτυπούσε ακόμη όταν αυτά έγιναν". Κατέθεσε επίσης ότι κανένα από αυτά τα χτυπήματα δεν είχε προκαλέσει στο θύμα απώλεια αισθήσεων.

Η αιτία του θανάτου ήταν σφοδρό χτύπημα στο κεφάλι με αμβλύ όργανο. Η ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι η Pike είχε αφαιρέσει και κρατήσει ένα τμήμα του κρανίου, αυτό που έδειχνε στις άλλες κοπέλες.

Η αστυνομία δεν χρειάστηκε πολύ για να συνδέσει την Pike με το φόνο. Για κάποιο λόγο (o Freud λέει πως δεν υπάρχουν ατυχήματα), η Pike είχε ξεχάσει ένα σακάκι της στο γραφείο ενός συμβούλου του κέντρου στις 13 Ιανουαρίου και, όταν εκείνος επέστρεψε από τις τριήμερες διακοπές του και έμαθε πως ήταν ύποπτη, το παρέδωσε στην αστυνομία. Στην τσέπη του βρέθηκε το κομμάτι από το κρανίο της Colleen.

Το σακάκι ήταν σημαντικό εύρημα, αλλά η αστυνομία δεν το χρειαζόταν, μια και στις 13 Ιανουαρίου, η Pike, μιλώντας με αστυνομικούς, ομολόγησε το φόνο και συγκατατέθηκε να γίνει έρευνα στο δωμάτιό της, όπου είχε πετάξει την ταυτότητα και τα γάντια της Colleen. Στη συνέχεια οδήγησε τους αστυνομικούς στη σκηνή του εγκλήματος και περιέγραψε, με φριχτές λεπτομέρειες, τα γεγονότα.

Η ομολογία της, όταν δακτυλογραφήθηκε, έπιανε 46 σελίδες.

Σύμφωνα με την Pike, αυτή και η Colleen είχαν προβλήματα αρκετό καιρό. Τους άρεσε το ίδιο αγόρι και η Pike ισχυρίστηκε πως η Colleen την είχε απειλήσει με έναν κόφτη. Είπε πως τη μέρα του φόνου, εκείνο που ήθελε ήταν μόνο να παλέψει με την Colleen και να τη δείρει επειδή "έβγαζε γλώσσα" και η Pike ήθελε να την αφήσει ήσυχη.

Παρέσυρε την Colleen στο ερημωμένο campus του Πανεπιστημίου του Tennessee, με την υπόσχεση λίγης μαριχουάνας, αλλά όταν έφτασαν εκεί η Pike την άρπαξε και της χτύπησε το κεφάλι στο γόνατό της. Ύστερα την πέταξε στο έδαφος και της επιτέθηκε. Σε κάποια στιγμή, και ενώ χτυπούσε το κεφάλι της Colleen στο τσιμέντο, το άτυχο θύμα τη ρώτησε "γιατί μου το κάνεις αυτό;". Όσο η Colleen έκλαιγε και παρακαλούσε, τόσο η Christa εξαγριωνόταν.

Την επίθεση μετά φόνου της Pike παρακολουθούσαν και δύο ακόμη άτομα, αν και "παρακολουθούσαν" δεν είναι ο σωστός όρος, μια και σε κάποια περίπτωση που η Colleen ελευθερώθηκε από τα χέρια της Pike και προσπάθησε να ξεφύγει, η Peterson ή ο Shipp, την άρπαξαν και την πέταξαν πάλι πίσω.

Η Pike είπε στους αστυνομικούς ότι άκουγε "φωνές" που της έλεγαν ότι έπρεπε να κάνει κάτι ώστε να εμποδίσει την Colleen να τη στείλει στη φυλακή για επίθεση με σκοπό το φόνο.

Τελικά, σε μιαν ύστατη προσπάθεια να σώσει τη ζωή της, η Colleen είπε στην Christa ότι, αν την άφηνε να φύγει, θα επέστρεφε στο πατρικό της στη Florida, χωρίς να επιστρέψει στο κέντρο για να μαζέψει τα πράγματά της. Η Pike της είπε "να σκάσει, γιατί είναι πιο δύσκολο να σκοτώσεις κάποιον όταν σου μιλάει"!

Η επίθεση διήρκεσε περίπου 30 λεπτά και σταμάτησε μόνο κάποια στιγμή που η Pike νόμισε πως άκουσε βήματα.

Τι έκανε, λοιπόν, την Pike να σκοτώσει;

Οι ψυχίατροι που την εξέτασαν δήλωσαν πως επρόκειτο για μια εξαιρετικά έξυπνη νέα γυναίκα. Είχε δείκτη νοημοσύνης 111, τον οποίο θεώρησαν πολύ υψηλό, δεδομένου του τρόπου που μεγάλωσε. Τη θεώρησαν έχουσα "σώας τας φρένας", από νομική άποψη. Δεν εντόπισαν συμπτώματα κάποιας εγκεφαλικής βλάβης, που θα μπορούσε να αιτιολογήσει βία σε ορισμένες περιπτώσεις (κυρίως καταστροφή του εμπρόσθιου λοβού).

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι η Pike ήταν εθισμένη στη μαριχουάνα και σε διάφορες εισπνεόμενες ουσίες. Διαγνώστηκε ότι είχε οριακή διαταραχή της προσωπικότητας, μια πάθηση που σημαίνει ότι το πρόσωπο που πάσχει από αυτή βρίσκεται στα όρια μεταξύ νεύρωσης και ψύχωσης.

Οι άνθρωποι με οριακή διαταραχή προσωπικότητας μοιάζουν με τους ψυχοπαθείς και είναι εξίσου επικίνδυνοι. Έχουν ελάχιστο έλεγχο των παρορμήσεών τους, ασταθές θυμικό, ταλαντευόμενη εικόνα για τον εαυτό τους, που κυμαίνεται από την απελπισία μέχρι την αυτουπερεκτίμηση, και συχνά έχουν προβλήματα στις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την εγκληματολόγο Katherine Ramsland, οι άνθρωποι με οριακή διαταραχή προσωπικότητας, αντιστέκονται σθεναρά στη θεραπεία γιατί "όπως οι βρυκόλακες, αυτοί οι άνθρωποι στραγγίζουν τον θεραπευτή τους και συνεχίζουν με τον επόμενο". Ακόμη και η οικογένεια της Pike αναγνώρισε ότι ήταν ανίκανη να συμμορφωθεί με τους βασικούς κανόνες της κοινωνίας, ήδη εξ απαλών ονύχων. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτό να γίνει τώρα. Στην καλύτερη περίπτωση οι φορολογούμενοι του Tennessee θα επιβαρύνονται με τη διατροφή της μέχρι να είναι, πια, τόσο ηλικιωμένη ώστε να μην μπορεί να κάνει κακό σε κανέναν. Αλλά, ακόμη και τότε, υπάρχουν αρκετοί που δεν θα τολμούσαν να της γυρίσουν την πλάτη.

Λίγο μετά την καταδίκη της σε θάνατο για το έγκλημά της, η Pike έγραψε ένα γράμμα στον φίλο της, παραπονούμενη για τη συμπεριφορά του δικαστηρίου απέναντί της. "Είδες τι κέρδισα με το να είμαι καλή μ' αυτή την πουτάνα; Της έσπασα το κεφάλι και της έχυσα τα μυαλά έξω, για να πεθάνει γρήγορα, αντί να την αφήσω να αιμορραγεί μέχρι να πεθάνει και να υποφέρει περισσότερο. Και τι παίρνω εγώ σαν αντάλλαγμα; ΘΑ ΜΕ ΨΗΣΟΥΝ! Δεν είναι σκατένιοι;", έγραψε.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Christa σκότωσε την Colleen. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι νομικά σώφρων. Κι όμως, τα δικαστήρια του Tennessee ακόμα αναρωτιούνται τι να κάνουν με την περίπτωσή της, λόγω της πώρωσης που επιδεικνύει. Κάποιος που είναι τόσο κακός δεν μπορεί να είναι και υπεύθυνος, σωστά; Αν κάποιος κάνει κάτι τόσο ειδεχθές, πρέπει να είναι άρρωστος και δεν μπορούμε να εκτελέσουμε έναν άρρωστο άνθρωπο. Αλλά οι αλλεπάλληλες δίκες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: η Pike δεν είναι άρρωστη. Απλά δεν ενδιαφέρεται. Και το να μην ενδιαφέρεται κάποιος δεν είναι το ίδιο με το να είναι άρρωστος. Η Pike γνωρίζει ότι το να σκοτώνεις είναι κακό και μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό της, τα δύο απαραίτητα στοιχεία για να θεωρηθεί κάποιος σώφρων νομικά. Από τη στιγμή που μπορεί να κάνει αυτά τα δύο, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να γίνει για να βοηθηθεί, γιατί δεν θέλει τη βοήθεια κανενός.

Και αυτό το απέδειξε προσπαθώντας να στραγγαλίσει μια συγκρατούμενή της, ενώ περίμενε τη σειρά της στην πτέρυγα μελλοθανάτων. Για αυτή της την απόπειρα καταδικάστηκε σε άλλα 25 χρόνια.

Το μόνο που απομένει είναι η τιμωρία της και η εκδίκηση για ό,τι έκανε, πράγματα που δε σημαίνουν και πολλά για την κοινωνία. Πιθανότατα η Pike μια μέρα θα εκτελεστεί στο Tennessee για τα εγκλήματά της. O Shipp έχει καταδικαστεί σε ισόβια με δυνατότητα αναστολής και η Peterson είναι υπό αστυνομική επιτήρηση, αφού ομολόγησε την ενοχή της ως συνενόχου.

Προς το παρόν η Christa Pike ζει μέσα στο τσιμεντένιο κλουβί της, ένα σπαρτιάτικο κελί 3Χ3,5, στην πτέρυγα μελλοθανάτων των γυναικείων φυλακών υψίστης ασφαλείας του Nashville, το οποίο έχει γεμίσει με λούτρινα ζωάκια, οικογενειακές φωτογραφίες και μπιχλιμπίδια που απεικονίζουν αγγελάκια και που αποτελεί την τελευταία της κατοικία σε αυτόν τον κόσμο. Της επιτρέπεται η έξοδος μια ώρα την ημέρα για άσκηση και δεν υπάρχει περίπτωση να το εγκαταλείψει ποτέ ζωντανή. Σήμερα, στα 30 της, είναι η νεαρότερη αμερικανίδα κρατούμενη που περιμένει τη σειρά της για να καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά ένας από τους ενόρκους στη δίκη της, "έχει πρόσωπο αγγέλου και καρδιά διαβόλου".

Η ιστορία δεν έχει τελειώσει. Η μητέρα της Colleen περιμένει όλα αυτά τα χρόνια να θάψει το παιδί της, κάτι που δεν είναι δυνατόν, μια και η αστυνομία έχει ακόμη στην κατοχή της κομμάτια από το σώμα της Colleen, όπως το κρανίο της, τα οποία αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία και εμφανίζονται κάθε φορά που η Pike προσφεύγει στα δικαστήρια με αιτήσεις χάριτος. Η τελευταία από αυτές θα εξεταστεί τον Ιούλιο του 2007.

Αυτό που μένει για το τέλος είναι η απορία του τι πήγε λάθος με την Christa Pike και του τι θα μπορούσε να έχει γίνει ώστε να σωθεί.



eglima.wordpress.com
http://himaira.blogspot.com
http://kokoraki.blogspot.com/

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές