Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Ελλάδα: Τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς, πριν χάσουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν

Posted: 18 Nov 2011 03:17 PM PST




Είτε πρόκειται για ζώα υπό εξαφάνιση, είτε για δάση και φυσικές
ομορφιές της χώρας μας που πλήττονται από το ανθρώπινο στοιχείο, το σίγουρο είναι ότι πολλά από αυτά "κινδυνεύουν" στο άμεσο ή και πιο μακρινό μέλλον.

Κάποια μέρη της Ελλάδας, αξίζει να τα επισκεφτούμε άμεσα, χωρίς δεύτερη σκέψη! Έχουν πολλά να μας δώσουν. Ακόμα…



Τα ταξίδια είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ξεφύγει λίγο από την φορτισμένη καθημερινότητα… Ποια όμως είναι τα μέρη που έχουμε έναν παραπάνω λόγο να επισκεφτούμε όσο πιο σύντομα μπορούμε, πριν χάσουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν;



Φοινικόδασος στο Βάι του νομού Λασιθίου

Τα μέρη που πρέπει να πας στην Ελλάδα (1)

Ήταν οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου του 2010 όταν όλα τα μέσα έβγαλαν έκτακτο δελτίο: "Στάχτη έγινε το ιστορικό φοινικόδασος της Πρέβελης Ρεθύμνου" έγραφαν παντού και η στεναχώρια Κρητικών και μη ήταν παραπάνω από μεγάλη. Ο πολύτιμος φοίνικας είναι ένα σπάνιο είδος που απειλείται με εξαφάνιση, ένα από τα δύο είδη ενδημικών μεσογειακών φοινικοειδών που επιζούν από την αρχαιότητα. Μάλιστα το φοινικόδασος της Πρέβελης είναι (δεν τολμώ να γράψω ήταν) από τα τελευταία δάση τέτοιων δέντρων στον κόσμο. Ευτυχώς όμως, κάπου εκεί κοντά υπάρχει ένα ακόμα, γι' αυτό αξίζει να το επισκεφτούμε πριν είναι αργά.

Πρόκειται για το φοινικόδασος στο Βάι του νομού Λασιθίου. Είναι ένα μέρος που επιβάλλεται για κάθε επισκέπτη της Κρήτης. Ο συνδυασμός της μαγευτικής παραλίας με το σπάνιο φοινικόδασος δίνουν μία εξωτική νότα στο τοπίο. Όσο για το πώς φύτρωσαν τόσοι φοίνικες; Σύμφωνα με ένα θρύλο, Άραβες πειρατές που βγήκαν στην παραλία, πέταξαν τα κουκούτσια από τους χουρμάδες που έτρωγαν και από αυτούς τους σπόρους φύτρωσαν τα 5000 φοινικόδεντρα! Αξίζει να μπει και αυτό στη λίστα με τα μέρη που πρέπει να δείτε… άμεσα.

Ας μη ξεχνάμε πώς η Κρήτη είναι από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας!

Καφέ αρκούδα στον Εθνικό Δρυμό Πίνδου

Τα μέρη που πρέπει να πας στην Ελλάδα (6)

Θεωρείται πλέον και νομικά είδος υπό εξαφάνιση. Η καφέ αρκούδα είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ζώα της ελληνικής πανίδας. Πρόκειται για μια φιγούρα που έχει αφήσει το προσωπικό της στίγμα είτε σε παιδικά παιχνίδια, είτε σε αγαπημένα παραμύθια και κινηματογραφικές ταινίες. Με τις ανθρώπινες όμως δραστηριότητες τείνει να εξαφανιστεί. Για τους φιλόζωους αναγνώστες λοιπόν, ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου θα τους φέρει σε απόσταση αναπνοής με ένα ζώο που, παρόλο που το τελευταίο καιρό αυξάνεται ο πληθυσμός του, δεν παύει να είναι ένα είδος που κινδυνεύει.

Η καταστροφή και η υποβάθμιση των δασών, ο φόνος και η αιχμαλωσία από τον άνθρωπο είναι τα αίτια που δυσκολεύουν την επιβίωση της αρκούδας και τόσο μικρό τον πληθυσμό της στη χώρα μας (στις 350 υπολογίζεται) και την καθιστούν είδος αυστηρά προστατευόμενο είδος, σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό Go Natural.

Όσες αρκούδες- ήρωες έχουν καταφέρει να επιβιώσουν, ζουν κυρίως στους ορεινούς όγκους της βόρειας και κεντρικής Πίνδου και της δυτικής Ροδόπης. Μιας και μπαίνουν τα κρύα για τα καλά λοιπόν αξίζει να κανονίσετε ένα μίνι ταξιδάκι στον όμορφο νομό των Γρεβενών. Και αφού πάτε, επισκεφτείτε τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, το φυσικό περιβάλλον των αρκούδων… Ίσως είστε τυχεροί και πετύχετε κάποια!

Πλατάνια στην Εύβοια

Τα μέρη που πρέπει να πας στην Ελλάδα (3)

Χιλιάδες πλατάνια, τα μακροβιότερα δέντρα της ελληνικής χλωρίδας, έχουν νεκρωθεί στη χώρα μας από μια ασθένεια,- ήδη από τους καλοκαιρινούς μήνες-, η οποία απειλεί να προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή. Εντάξει, δε λέμε ότι είναι και αυτά "είδος υπό εξαφάνιση".

Όμως το γεγονός ότι ένα τόσο αγαπημένο δέντρο -συνδυασμένο με μύθους και παραδόσεις- έφτασε στο σημείο να κινδυνεύσει, μας κάνει να θέλουμε να έρθουμε πιο κοντά στη φύση πριν είναι αργά. Αξίζει λοιπόν να επισκεφτείτε τα μέρη εκείνα όπου, τουλάχιστον για την ώρα, τα πλατάνια ζουν και βασιλεύουν.

Μια από τις περιοχές γεμάτη με πλάτανους, είναι η Κύμη της Εύβοιας. Αξίζει να ξεκλέψετε ένα 3ημερο από τις υποχρεώσεις σας, να βρεθείτε στην Ερέτρια και να περάσετε με το ferryboat απέναντι. Αν επισκεφτείτε και το χωριό Μετόχι (24 χλμ από την Κύμη) σας υπόσχομαι από προσωπική εμπειρία πως… θα χορτάσετε πλατάνι!

Ηφαίστειο στη Σαντορίνη

Τα μέρη που πρέπει να πας στην Ελλάδα (2)

Σαντορίνη. Πάντα έψαχνα μια ευκαιρία για να την επισκεφτώ. Νησί που έχει ψηφιστεί ως ο καλύτερος προορισμός παγκοσμίως για το 2011, η Θήρα προσθέτει έναν ακόμη λόγο για να μας προσκαλέσει επιτακτικά. Το ενεργό ηφαίστειό της.

Τους τελευταίους μήνες, οι σεισμολόγοι και οι ηφαιστειολόγοι παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή τη σεισμική ακολουθία που εκδηλώθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Μετά από έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, η επιστημονική κοινότητα και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποφάσισε από κοινού να εγκαταστήσει πέντε επιπλέον σεισμογράφους στο κυκλαδίτικο νησί για τη στενή παρακολούθηση του φαινομένου.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια πώς το "τέρας" που κοιμάται θα ξυπνήσει. Το γεγονός όμως ότι το ηφαίστειο που αφυπνίστηκε για πρώτη φορά πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια και συνέχισε την δραστηριότητα του μέχρι και σήμερα, πραγματοποιώντας 12 εξαιρετικά μεγάλες εκρήξεις, δεν αποκλείει το να κάνει κάποια στιγμή την 13η και φαρμακερή. Γιατί λοιπόν να μην το επισκεφτούμε… φέτος κιόλας;

Ζώα υπό εξαφάνιση στη Ρόδο

Τα μέρη που πρέπει να πας στην Ελλάδα (7)

Παραβλέποντας το στοιχεία που φέρνουν πρώτους τους Έλληνες στις κακοποιήσεις ζώων, θα απευθυνθώ στους ζωόφιλους αναγνώστες, προσθέτοντας ένα ακόμη μέρος που πρέπει να πάνε για να δουν μερικά ζωάκια που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν: τη Ρόδο.

Εκτός από το παλάτι της Ρόδου, το κάστρο των Ιπποτών αλλά και τις πανέμορφες παραλίες, η Ρόδος είναι ένα νησί που αποτελεί "καταφύγιο" αρκετών ζώων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

Το ελάφι Πλατόνι (Ντάμα – Ντάμα), το αλογάκι της Ρόδου, το ψαράκι γκιζάνι, η χελώνα καρέττα- καρέττα αλλά και η φώκια μονάχους- μονάχους είναι μερικά από τα ζώα που χρόνο με το χρόνο μειώνουν τις πιθανότητες επιβίωσής τους. Ο λόγος; Τόσο η ανθρώπινη δραστηριότητα και η επέμβαση στο φυσικό τους περιβάλλον, όσο και οι φυσικές καταστροφές που τα απειλούν.

Τα μέρη που πρέπει να πας στην Ελλάδα (5)

Αν και δεν είναι εφικτό το να δει κάποιος επισκέπτης της Ρόδου όλα τα παραπάνω, το σίγουρο είναι ότι αν επισκεφτεί το νησί, ίσως καταφέρει να μάθει περισσότερα γι'αυτά αλλά και να ευαισθητοποιηθεί. Γιατί όχι; Ευκαιρία να δει και τις σπάνιες ομορφιές τις Ρόδου, αλλά και να γνωρίσει τους φιλόξενους ανθρώπους!

Το ότι ο πλανήτης -άρα και κάθε κομμάτι του- κινδυνεύει είναι το μόνο σίγουρο και στις περισσότερες περιπτώσεις ο άνθρωπος ευθύνεται γι' αυτό. Άλλες φορές πάλι η φύση είναι αυτή που αποφασίζει. Όπως και να χει όμως, υπάρχουν κάποια μέρη που αν αργήσει κανείς να πάει, ίσως αργότερα το μετανιώσει…

Πηγή: cosmo.gr



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Η υπερκατανάλωση καφέ μας κάνει να βλέπουμε φαντάσματα!

Posted: 18 Nov 2011 03:07 PM PST

Τρομακτική έρευνα!
Όσο μεγαλύτερη ποσότητα καφέ πίνει κάποιος, τόσο πιθανότερο είναι να αρχίσει να βλέπει

φαντάσματα και να ακούει περίεργες φωνές σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που έπιναν καθημερινά περισσότερο από εφτά κούπες καφέ είχαν περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν να έχουν παραισθήσεις σε σχέση με εκείνους που έπιναν μόνο μια κούπα.

Η έρευνα έγινε από φοιτητές του πανεπιστημίου Durham με την συμμετοχή 200 συμφοιτητών τους. Στο ερωτηματολόγιο υπήρχαν ερωτήσεις σχετικά με την προσωπικότητά τους αλλά και για την ποσότητα στιγμιαίου καφέ που κατανάλωναν καθώς και τις εμπειρίες που μπορεί να είχαν με φαντάσματα, πνεύματα κλπ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας απέδειξαν, όπως αναφέρει το pylestv ότι πολλά από τα παιδιά που έπιναν πάνω από επτά κούπες στιγμιαίου καφέ, είχαν παραισθήσεις!! Πολλοί από τους φοιτητές που ερωτήθηκαν ανέφεραν πως είχε τύχει να δουν αντικείμενα που στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν, να ακούσουν φωνές αλλά και να διαισθανθούν την παρουσία νεκρών ανθρώπων μέσα στο δωμάτιο.

Οι καθηγητές που ήταν επικεφαλής της έρευνας, αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη σχέσης μεταξύ καφεΐνης και παραισθήσεων και επισήμαναν ότι το να βιώνει κανείς παραισθήσεις δεν συνεπάγεται ότι είναι ψυχικά διαταραγμένος.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να εξετάσουμε τους γενικότερους παράγοντες που προκαλούν και συνδέονται με τις παραισθήσεις», δήλωσε ο φοιτητής ψυχολογίας Simon Jones που καθοδήγησε την έρευνα.




http://tro-ma-ktiko.blogspot.com


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πιλότος κλειδώθηκε στην τουαλέτα

Posted: 18 Nov 2011 02:58 PM PST

Μια ασυνήθιστη εμπειρία έζησαν το πλήρωμα και οι επιβάτες ενός αεροπλάνου της Chatauqua Airlines σε μια πτήση από την Βόρεια Καρολίνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο πιλότος, λίγη ώρα πριν την προσγείωση, επισκέφτηκε την τουαλέτα και κλειδώθηκε μέσα!

Το σκηνικό τρόμου στήθηκε όταν ο συγκυβερνήτης έδωσε εντολή να «σηκωθούν» μαχητικά αεροσκάφη καθώς άρχισε να αντιλαμβάνεται περίεργες κινήσεις από τους επιβάτες.

Ένας επιβάτης φώναζε στον συγκυβερνήτη έξω από το πιλοτίριο: «Ο πιλότος εξαφανίστηκε. Μου είπαν να σας αναφέρω ότι κλειδώθηκε στην τουαλέτα και κάποιος με μια βαριά φωνή και ξένη προφορά μου δίνει τον κωδικό για να μπω στο πιλοτήριο».

Ευτυχώς ο πιλότος κατάφερε να βγει από την τουαλέτα πριν την προσγείωση και το αεροπλάνο προσγειώθηκε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Πηγή: delamagen


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Νεκρός ο μπασίστας του Μύρωνα Στρατή

Posted: 18 Nov 2011 02:47 PM PST

Νεκρός ο μπασίστας του Μύρωνα Στρατή


«Έσβησε» στη διάρκεια γυρίσματος


Τραγικό θάνατο βρήκε ο μπασίστας του τραγουδιστή Μύρωνα Στρατή στη διάρκεια ελέγχου για την εύρεση της κατάλληλης τοποθεσίας για το γύρισμα ενός βίντεο κλιπ. Το ρεπεράζ γινόταν σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή της Ελευσίνας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 31χρονος Πλάτων Καπρίδης σκοτώθηκε ακαριαία όταν καταπλακώθηκε από κομμάτι της οροφής που κατέρρευσε. Προανάκριση για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο το νεαρό άντρα διενεργεί το αστυνομικό τμήμα της Ελευσίνας.


Πηγή: newsbeast

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ο γρίφος που θα σας τρελάνει σίγουρα...

Posted: 18 Nov 2011 02:38 PM PST




Μετρήστε τους ανθρώπους της φωτογραφίαςτου βίντεο και περιμένετε.

Ξαναμετρήστε τους όταν η εικόνα αλλάξει και… ΩΧ τί έγινε τώρα;


Δείτε στα παρακάτω βίντεο την εξήγηση:
Πηγή: clopyandpaste


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Χρησιμοποιούν άνθρωπο ως δόλωμα σε πύθωνα!!!

Posted: 18 Nov 2011 02:26 PM PST


Εικόνες που προκαλούν σοκ έρχονται στη δημοσιότητα από την Αφρική, όπου άνθρωποι ...


χρησιμοποιούν ανθρώπους για να πιάσουν πύθωνες. Η φτώχεια έχει κυριολεκτικά εξαθλιώσει τη μαύρη ήπειρο σήμερα και τέτοιες σκηνές αποτελούν απλά τον αγώνα για επιβίωση μιας και πολλές εταιρίες του «πολιτισμένου» κόσμου θα χρυσοπλήρωναν για το δέρμα του φιδιού.



Video:













Πηγή 24wro


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Απίστευτο περιστατικό στην Εύβοια – Άφησε τους εραστές…γυμνούς στο κρύο!

Posted: 18 Nov 2011 02:15 PM PST

sexstop 200x111 Απίστευτο περιστατικό στην Εύβοια   Άφησε τους εραστές...γυμνούς στο κρύο!Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη αγαπάει όμως και τον νοικοκύρη. Το φυσάνε και μάλλον κρυώνουν δύο παράνομοι εραστές οι οποίοι έμειναν γυμνοί μέσα στο καταχείμωνο.





Όχι δεν είχαν βίτσια αλλά ο αδερφός της απατημένης γυναίκας, είχε νεύρα όταν τους έπιασε στην ερωτική πράξη.



Ας πάρουμε την υπόθεση από την αρχή. Σύμφωνα με το "evianews" αυτός 45άρης οικογενειάρχης και ευκατάστατος. Αφού είχε λύσει τα οικονομικά του θέματα, είπε να το ρίξει στις απιστίες. Για περίπου 6 μήνες είχε εξωσυζυγική σχέση με μία 30άρα που γνώρισε σε παρέα. Ο έρωτας τους ήταν κρυφός μιας και είχαν συμφωνήσει να βρίσκονται μόνο για το σεξ.

Αφού είχαν πάρει σβάρνα όλα τα ξενοδοχεία, θέλησαν να αλλάξουν παραστάσεις και να το κάνουν και στο αυτοκίνητο. Ένα χειμωνιάτικο βράδυ αφού παραμύθιασε την γυναίκα του, πήρε την ερωμένη και πήγαν με το αυτοκίνητο σε ερημική παραλία. Το άγριο τοπίο τους ανέβασε την λίμπιντο και άρχισαν τα ερωτικά κόλπα.

Υπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο αδερφός της γυναίκας του. Εκείνο το βράδυ, έτυχε να περάσει από το σημείο. Είδε το αυτοκίνητο και τρόμαξε νομίζοντας πως ο γαμπρός του έπαθε κάτι. Πλησίασε το αυτοκίνητο και τότε έμεινε με τον στόμα ανοιχτό. "Τι κάνεις ρε αλήτη;" του φώναξε. Ο εραστής πανικοβλήθηκε και βγήκε όπως όπως από το αμάξι για να δώσει εξηγήσεις. "Δεν είναι αυτό που νομίζεις" του είπε.

Η ηλίθια αυτή απάντηση τον έκανε Τούρκο και άρχισε να τον χτυπά μέχρι που βγήκε η ερωμένη έξω βάζοντας τα κλάματα. Ο κουνιάδος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι το ζευγάρι βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και αμέσως άρπαξε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και τους κλείδωσε έξω, πετάγοντας τα στην θάλασσα. "Όταν κάνει κρύο, ο καιρός είναι για δύο" είπε και έφυγε, αφήνοντας τους στα …. κρύα του λουτρού.

Το πόσο κάθισε το ζευγάρι έξω στο κρύο δεν το γνωρίζουμε. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι μόλις ο πεταχτούλης σύζυγος επέστρεψε στο σπίτι, έφαγε και την δεύτερη κρυάδα από την γυναίκα του που είχε μάθει τα μαντάτα.







Πηγή ierosagon


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τα φαντάσματα του Facebook…

Posted: 18 Nov 2011 02:05 PM PST


Μακάβρια μπορεί να καταλήξει η υπηρεσία του Facebook για επανασύνδεση φίλων όταν ένας από αυτούς δεν βρίσκεται εν ζωή. Τότε το μήνυμα μοιάζει με κακόγουστο αστείο...



Όσοι είναι μέλη του Facebook είναι εξοικειωμένοι με τις υπηρεσίες που καλούν τον χρήστη να επανασυνδεθεί με κάποιο τρόπο με φίλους, με τους οποίους έχει να επικοινωνήσει για πολύ καιρό.
Τι γίνεται όμως όταν κάποιος φίλος έχει φύγει από τη ζωή και επομένως η "προτροπή" της ιστοσελίδας, μοιάζει με κακόγουστο αστείο;
Η Courtbey Purvin, μιλώντας στους New York Times, περιέγραψε τα συναισθήματά της, όταν είδε υπενθύμιση για φίλο της, που είχε πεθάνει τον περασμένο Απρίλιο.
Η ιστοσελίδα τη συμβούλευε να επικοινωνήσει μαζί του καθώς "δεν είχαν έρθει σε επαφή για πολύ καιρό". Αυτό φυσικά δεν ήταν δυνατόν να συμβεί.
"Ένιωσα πολύ άσχημα" λέει η κα Purvin και προσθέτει ότι ήταν σαν να παίρνει μήνυμα από τον κόσμο των νεκρών. Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει συχνά και σε πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το Facebook συλλέγει πολλές πληροφορίες για καθένα από τα περίπου 500.000.000 μέλη του και έχει και τις ανάλογες υπενθυμίσεις (π.χ. γενέθλια, γιορτές κ.α.), αλλά μέχρι στιγμής συναντά προβλήματα με τις περιπτώσεις θανάτων.
Αυτό οδηγεί σε δυσάρεστα περιστατικά όπως το παραπάνω καθώς η ιστοσελίδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τους νεκρούς ως ζωντανούς και να εμπλέκει το όνομα και τη φωτογραφία τους σε διάφορες εφαρμογές.
Η ανησυχία μάλιστα των διαχειριστών της ιστοσελίδας, μεγαλώνει καθώς όλο και περισσότερα άτομα μεγαλύτερων ηλικιών γίνονται μέλη.
Μόλις τον περασμένο Μάιο, 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 65 ετών έφτιαξαν λογαριασμό στο Facebook και είναι γνωστό ότι σε αυτές τις ηλικίας τα ποσοστά θανάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένα.
Μέχρι στιγμής, αν το Facebook πληροφορηθεί (από κάποιο άλλο μέλος) τον θάνατο ενός μέλους του, τότε διαγράφει τον λογαριασμό του, ωστόσο στόχος είναι στο μέλλον οι λογαριασμοί των μελών που έχουν φύγει από τη ζωή να χρησιμοποιούνται ως σελίδες μνήμης.
Να διατηρούνται δηλαδή, αλλά να μην χρησιμοποιείται το όνομα του νεκρού, προκαλώντας δυσάρεστα συναισθήματα στους φίλους και τους συγγενείς του.
news247


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Σε ποιά κατηγορία ανήκει η γυναίκα σας;

Posted: 18 Nov 2011 01:58 PM PST

[wife.jpg]Η γυναίκα σκληρός δίσκος:


Θυμάται τα πάντα, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.


Η γυναίκα RAM:

Σας ξεχνάει εντελώς μόλις δεν ασχολείστε μαζί της.
Η γυναίκα Windows:

Όλος ο κόσμος ξέρει πως…

δεν μπορεί να κάνει τίποτα σωστά, μα κανένας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτήν.
Η γυναίκα Excel:

Λένε πως μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, αλλά… εσείς την χρησιμοποιείτε μόνο για τα βασικά.
Η γυναίκα Screen Saver:

Δεν χρησιμεύει σε τίποτα αλλά τουλάχιστον σας κάνει να γελάτε.
[ad code=1 align=left]
Η γυναίκα Web-Server:

Είναι πάντα απασχολημένη όταν την έχετε ανάγκη.
Η γυναίκα Multimedia:

Ξέρει να ομορφαίνει πράγματα που δεν έχουν κανέναν απολύτως ενδιαφέρον.
Η γυναίκα CD-Rom:

Με το πέρασμα του χρόνου, γίνεται όλο και ποιο γρήγορη.
Η γυναίκα Ιός:

Γνωστή και με το όνομα 'Σύζυγος'. Έρχεται όταν δεν την περιμένετε. Εγκαθίσταται σπίτι σας και χρησιμοποιεί όλους τους πόρους σας. Αν προσπαθήσετε να την απεγκαταστήσετε σίγουρα θα χάσετε κάποια δεδομένα. Αν δεν προσπαθήσετε, τα χάνετε όλα.http://endiaferonta.com/?p=516


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τα πιο άσχημα σκυλιά του κόσμου!

Posted: 18 Nov 2011 01:51 PM PST

Δε θα θέλατε ο σκύλος σας να φαίνεται κάπως
έτσι… Τα σκυλιά που απεικονίζονται στις παρακάτω φωτογραφίες δεν χαρακτηρίζονται για την ομορφιά τους αλλά σίγουρα μπορούν να κερδίσουν ένα διαγωνισμό ασχήμιας...!!!











Άσχημα σκυλιά
Άσχημα σκυλιά
Άσχημα σκυλιά
Άσχημα σκυλιά
Άσχημα σκυλιά
Άσχημα σκυλιά
Άσχημα σκυλιά
Άσχημα σκυλιά
Άσχημα σκυλιά
Άσχημα σκυλιά
Άσχημα σκυλιά


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οι επτά ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου

Posted: 18 Nov 2011 01:42 PM PST

Σίγουρα δεν είναι κάτι που ήταν δύσκολο να το φανταστεί κανείς ότι η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σήμερα στις μεγάλες πόλεις. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών οι άνθρωποι που ζουν σε μεγαλουπόλεις θα φτάσουν έως το 2030 τα πέντε δισεκατομμύρια.Αυτό που ίσως προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι δεν μιλάμε για πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και η Σανγκάη που αποτελούσαν πόλο έλξης για εκατομμύρια νέους ανθρώπους που ήθελαν να «χτίσουν» τις ζωές τους, αλλά για πόλεις όπως αυτές της Μέσης Ανατολής που βλέπουν τον πληθυσμό τους να διογκώνεται επικίνδυνα.





1. Beihai, China

Οι επτά ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου (2)

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, αν και θα περίμενε κανείς να δει στην πρώτη θέση τη Σανγκάη ή το Πεκίνο. Κι όμως η πόλη που έχει την τιμητική της είναι το Μπειχάι που έχει ήδη πληθυσμό 1.3 εκατομμύρια κατοίκους με περισσότερους από 500.000 ανθρώπους να ζουν στο κέντρο της πόλης.

2. Ghaziabad, India

Οι επτά ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου (3)

Υπολογίζεται ότι έως το 2030 ο πληθυσμός της Ινδίας θα ξεπεράσει αυτόν της Κίνας. Ο πληθυσμός της πόλης Γκαζιαμπάντ φτάνει τα 4.6 εκατομμύρια και αυξάνεται ετησίως κατά 5.2%.

3. Sanaa, Yemen

Οι επτά ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου (4)

Η αρχαία αυτή πόλη και πρωτεύουσα της Υεμένης μπορεί να μην είναι το πιο ειρηνικό μέρος στον πλανήτη αλλά αυτή τη στιγμή έχει 1.7 εκατομμύριο κατοίκους.

4. Surat, India

Οι επτά ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου (5)

Την περίοδο της βρετανικής κατοχής η πόλη Σουράτ ήταν το πρωταρχικό λιμάνι της Ινδίας. Και σήμερα όμως, αποτελεί σημαντικό εξαγωγέα καθώς η οικονομία της στηρίζεται στα υφάσματα, τις κατασκευές και τα κοσμήματα. Σχεδόν 4.2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε αυτή την παραθαλάσσια πόλη και ο πληθυσμός αυξάνεται κατά 5% κάθε χρόνο.

5. Kabul, Afghanistan

Οι επτά ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου (6)

Η πρωτεύουσα Καμπούλ του Αφγανιστάν αριθμεί σήμερα 6 εκατομμύρια κατοίκους και ο πληθυσμός της αυξάνεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς που είναι απορίας άξιον πως σε λίγα χρόνια ο κόσμος θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του. Υπολογίζεται ότι έως το 2050 η πόλη θα χρειάζεται έξι φορές την ποσότητα νερού που καταναλώνει σήμερα.

6. Bamako, Mali

Οι επτά ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου (7)

Η πόλη Μπαμάκο είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη της Αφρικής. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νίγηρα και το όνομα της σημαίνει «χωριό των κροκόδειλων». Τα λιμάνια της πόλης είναι αυτά που ενισχύουν τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων και χρυσού της χώρας.

7. Lagos, Nigeria

Οι επτά ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου (8)

Το Λάγος της Νιγηρίας μπορεί να συναγωνίζεται σε πληθυσμό το Μπαμάκο, σίγουρα όμως σε ό,τι αφορά το μέγεθος καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Το 2010 αριθμούσε δέκα εκατομμύρια κατοίκους και ο πληθυσμός αναμένεται να εκτοξευθεί στα 15 εκατομμύρια έως το 2015. Μέσα σε λίγα χρόνια εκτιμάτα





otherside.gr



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Θεϊκό!!!!!! Καιρό είχα να γελάσω τόσο πολύ!

Posted: 18 Nov 2011 01:36 PM PST

Διαβάστε μια απίστευτη φάρσα από τον Jim! (Προσοχή, υπάρχει συχνή χρήση της «αγαπημένης» λέξης των Ελλήνων)
«Για όλους εσάς που ενίοτε βιώνετε μια άσχημη μέρα ,και απλά θέλετε να τα χώσετε σε κάποιον,
μην το κάνετε σε κάποιον γνωστό σας, αλλά σε κάποιον άγνωστο.
Καθόμουν στο γραφείο μου μια μέρα, όταν ξαφνικά …
θυμήθηκα ότι είχα ξεχάσει να κάνω ένα τηλεφώνημα.
Βρήκα το νούμερο του τηλεφώνου και το κάλεσα.


Ένας άντρας από την άλλη άκρη της γραμμής απάντησε λέγοντας «Εμπρός?».
Πολύ ευγενικά του είπα ότι είμαι ο Θωμάς Φιλίππου, και ότι ήθελα να μιλήσω με την Έλενα"
Ξαφνικά κατάλαβα ότι μου έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα.
Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κάποιος άνθρωπος θα μπορούσε να είναι τόσο αγενής.
Τελικά βρήκα το σωστό νούμερο της Έλενας, και της τηλεφώνησα. (Είχα κάνει λάθος στα δύο τελευταία ψηφία)
Αφού τα είπαμε, έκλεισα το τηλέφωνο και αποφάσισα να ξανακαλέσω το λάθος νούμερο.
Όταν ο ίδιος τύπος απάντησε, του φώναξα « είσαι πολύ μ@λάκας» και έκλεισα το τηλέφωνο με δύναμη.
Σημείωσα το νούμερο στην ατζέντα μου καταχωρώντας τον με το όνομα «μ@λάκας» και την έβαλα στο συρτάρι μου.
Κάθε δύο εβδομάδες περίπου όταν μού έρχονταν οι λογαριασμοί ή είχα πραγματικά μια άσχημη μέρα συνήθιζα τον παίρνω τηλέφωνο και να του φωνάζω «είσαι πολύ μ@λάκας» .
Κάθε φορά που το έκανα μου έφτιαχνε τη διάθεση.
___________________________________
Όταν κάποτε έκανε την εμφάνιση της η υπηρεσία αναγνώρισης κλήσεων, σκέφτηκα ότι έπρεπε να σταματήσω τα «θεραπευτικά » τηλεφωνήματα στον «μ@λάκα».
Έτσι τον πήρα ξανά τηλέφωνο και του είπα : «Γεια, είμαι ο Γιάννης Δημητρόπουλος από την τηλεφωνική εταιρεία και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε σχετικά για την νέα υπηρεσία αναγνώρισης κλήσεων".
Εκείνος μου φώναξε « ΟΧΙ!» και μου έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα.
Τον ξανακάλεσα αμέσως και του απάντησα « πως να το ξέρεις αφού είσαι μ@λάκας»

Μια μέρα, καθώς πήγαινα στο μαγαζί και ετοιμαζόμουν να παρκάρω το αυτοκίνητο μου στο parking, ένας τύπος με μια μαύρη BMW μου έκλεισε το δρόμο και μου πήρε τη θέση, που τόσο υπομονετικά περίμενα, για να παρκάρω το αυτοκίνητο μου.
Κορνάρισα και του φώναξα ότι αυτή η θέση ήταν δική μου, καθώς ήμουν εκεί πολύ πριν από αυτόν.
Ο κόπανος, επιδεικτικά με αγνόησε, αλλά για καλή μου τύχη πρόσεξα, ότι στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, υπήρχε ένα «ΠΩΛΕΙΤΑΙ». Χωρίς δεύτερη σκέψη πήρα το στυλό και σημείωσα το τηλέφωνο του.
Δύο μέρες αργότερα, και αφού είχα καλέσει τον «πρώτο μ@λάκα» (τώρα, είχα βάλει το τηλέφωνο του στην αυτόματη κλήση), μου ήρθε η ιδέα να καλέσω και τον μ@λάκα με τη BMW.
Τηλεφώνησα και μία φωνή απάντησε « Εμπρός?».
« Είστε αυτός που πουλάει μια μαύρη BMW» του λέω.
« Ναι, ακριβώς» μου απαντάει.
«Μήπως μπορείτε να μου δώσετε την διεύθυνση σας για να έρθω να δω το αυτοκίνητο από κοντά» τον ρωτάω.
« Βεβαίως, μένω στη οδό Ελ.Βενιζέλου 28. Είναι ένα κίτρινο σπίτι, και ακριβώς απ' έξω είναι παρκαρισμένο το αυτοκίνητο " .
"Και πώς λέγεστε?" τον ρώτησα.
"Το όνομα μου είναι Μάρκος Δρόσος," απάντησε.
" Ποια είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να περάσω από εκεί, Μάρκο?"
" Φτάνω στο σπίτι γύρω στις 5 το απόγευμα." μου απαντάει.
"Ακου, Μάρκο, μπορώ να σου πω κάτι ?"
" Ναι ?"
" Μάρκο, είσαι μ@λάκας!" Το έκλεισα και αποφάσισα να βάλω και το δικό του τηλέφωνο στη αυτόματη κλήση. Τώρα, όποτε αντιμετώπιζα κάποιο πρόβλημα, είχα 2 μ@λάκες να καλώ. Ωστόσο, μετά από κάποιους μήνες αλλεπάλληλων τηλεφωνημάτων και στους 2 μ@λάκες, συνειδητοποίησα, ότι δεν μου έδινε την ίδια χαρά όπως παλιά.
___________________________________
Μια μέρα τηλεφώνησα στον μ@λάκα #1.
"Γεια "
"Είσαι μ@λάκας!" ( αλλά δεν το έκλεισα αυτή τη φορά)
" Είσαι ακόμα στη γραμμή?" με ρώτησε.
"Φυσικά," απάντησα
"Σταμάτα να μου τηλεφωνείς," μου φώναξε ουρλιάζοντας.
" Ανάγκασε με " του απάντησα ..
" Ποιος είσαι ρε ?" με ρώτησε .
" Λέγομαι Μάρκος Δρόσος."
" Αλήθεια ? Και που μένεις ρε π##στη?"
" Μένω στην οδό Ελ.Βενιζέλου 28, μ@λάκα … Είναι ένα κίτρινο σπίτι και ακριβώς μπροστά είναι παρκαρισμένη μια μαύρη BMW ".
Τότε μου λέει, " Έρχομαι από εκεί τώρα!! Γ@#ιόλη, καλά θα κάνεις να αρχίσεις να προσεύχεσαι."
Του λέω, " Ναι, τώρα φοβήθηκα, μ@λάκα!"
___________________________________
Έπειτα, πήρα τηλέφωνο τον μ@λάκα # 2. "
Εμπρός?" απάντησε.
" Γεια σου μ@λάκα" του λέω.
Τότε εκείνος φώναξε, " Αν μάθω ποιος είσαι…"
" Τι θα κάνεις?" του απάντησα.
" Θα σου κόψω το κώλο" μου ξεκαθάρισε.
Τότε απάντησα, " Λοιπόν μ@λάκα, να η ευκαιρία που έψαχνες. Έρχομαι τώρα σπίτι σου!"
___________________________________
Έκλεισα το τηλέφωνο και πήρα αμέσως την Αστυνομία, λέγοντας ότι ετοιμαζόμουν να σκοτώσω το gay εραστή μου, ο οποίος μένει στη Ελ.Βενιζέλου 28.
Στη συνέχεια, πήρα τηλέφωνο το Alter και τους ανέφερα για ένα ερωτικό έγκλημα, που γινόταν εκείνη τη στιγμή στη Ελ.Βενιζέλου 28.
Μπήκα γρήγορα στο αυτοκίνητο μου και κατευθύνθηκα στη Ελ.Βενιζέλου 28,. Όταν έφτασα εκεί είδα 2 μ@λάκες να πλακώνουν αλύπητα ο ένας τον άλλο, μπροστά σε 6 περιπολικά, 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας και τις κάμερες του Alter.
Τώρα πραγματικά αισθανόμουν καλύτερα .»http://endiaferonta.com/?p=7380



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ο Κουασιµόδος ήταν αληθινός;

Posted: 18 Nov 2011 01:26 PM PST

Αντίθετα µε ό,τι πιστευόταν ώς τώρα, φαίνεται
ότι ο καµπούρης της Παναγίας των Παρισίων ήταν υπαρκτό πρόσωπο και όχι απλώς δηµιουργία της φαντασίας του Βίικτωρος Ουγκώ.



Περί το 1820, ο βρετανός γλύπτης Χένρι Σίµπσον προσελήφθη στην αναστήλωση του καθεδρικού ναού του Παρισιού, της περίφηµης Νοτρ Νταµ ντε Παρί. Αλλά ο Σίµπσον, όπως άλλωστε και ο Ουγκώ, ήταν γραφοµανής.

Στους επτά τόµους των αποµνηµονευµάτων του, στους οποίους ενέκυψε ένας λονδρέζος αρχειοθέτης της Τέιτ Γκάλερι, ο Αντριαν Γκλιου, ανακαλύφθηκε µια αναφορά σε κάποιον καµπούρη γλύπτη µε άγνωστο επίθετο, ο οποίος δούλευε στο εργοτάξιο του ενός από τα δύο νησάκια του Σηκουάνα στο κέντρο του Παρισιού, του Ιλ ντε λα Σιτέ και στον οποίο «δεν άρεσε να ανακατεύεται µε τους λιθοξόους». Τον συναντάει κανείς λίγες σελίδες παρακάτω, µε το προσωνύµιο «ο κύριος Καµπούρης».



«Οταν είδα τις αναφορές αυτές και συνειδητοποίησα ότι αντιστοιχούν στην εποχή που ο Ουγκώ ενδιαφερόταν για τον καθεδρικό ναό, ένιωσα ένα ρίγος να µε διαπερνά και αποφάσισα να επιµείνω στην έρευνά µου», είπε στην «Daily Τelegraph» ο Αντριαν Γκλιου. Και είχε δίκιο για το ρίγος που τον διαπέρασε, συµπληρώνει ο «Νouvel Οbservateur».


Τα αποµνηµονεύµατα του Σίµπσον µνηµονεύουν έναν λαξευτή της πέτρας, συνάδελφο του καµπούρη, που τον έλεγαν «κύριο Τραζάν». Τα ίχνη αυτού του προσώπου τα βρίσκουµε και σε ένα αλµανάκ του 1833, όπου γράφεται συγκεκριµένα ότι ζει στο Σεν-Ζερµέν-ντε-Πρε, όχι µακριά από το σπίτι του Βίκτωρος Ουγκώ. Αλλά οι ειδικοί δεν αγνοούν ότι ο Ζαν Βαλζάν, που αποδόθηκε στα ελληνικά ως Γιάννης Αγιάννης, στις πρώτες εκδοχές των «Αθλίων» λεγόταν Ζαν Τρεζάν.


Ο Ουγκώ, που άρχισε τη συγγραφή της «Παναγίας των Παρισίων» το 1828, είχε εκτός των άλλων φάει πολλές ώρες στα ατελιέ της αναστήλωσης για να βρει τα στοιχεία που χρειαζόταν, οπότε είναι πολύ πιθανό να συνάντησε τους συναδέλφους του Χένρι Σίµπσον.





Ο Σιν Χαντ, καθηγητής Γαλλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήµιο του Γουόργουικ, στον οποίο δόθηκαν τα στοιχεία αυτά, τα χαρακτηρίζει ως «συναρπαστική αποκάλυψη». «Φαίνονται αληθοφανή όλα αυτά», λέει, «και αν ο Ουγκώ πράγµατι εµπνεύστηκε από αυτόν τον παραµορφωµένο λαξευτή της πέτρας στη Νοτρ Νταµ, ανανεώνεται η εκτίµηση που τρέφουµε στις εκπληκτικές του ικανότητες να µεταµορφώνει λεπτοµέρειες της πραγµατικότητας σε γλαφυρή µυθιστορηµατική αφήγηση».


Το µόνο που µένει να απαντηθεί, λέει ο δηµοσιογράφος Νταβίντ Καβιλιολί, είναι: σε τι είδους ατελιέ συνάντησε τη βρώµικη Τσιγγάνα που αποτέλεσε το πρότυπο ώστε να συλλάβει µυθιστορηµατικά την Εσµεράλδα;






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πόσο αληθινοί είναι οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι;

Posted: 18 Nov 2011 01:22 PM PST

Πόσο αληθινοί είναι οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι; Οι
περιγραφές του Ομήρου στην "Ιλιάδα" και την "Οδύσσεια" και του Ησίοδου στη "Θεογονία" και στα "Έργα και Ημέραι", είναι απλά και μόνο αποκυήματα της ζωηρής φαντασίας τους; Ο Ηλίας Μαριολάκος, καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταθέτει την ενδιαφέρουσα επιστημονική του άποψη.

"Πολλοί πιστεύουν ότι οι ελληνικοί μύθοι είναι φανταστικές ιστορίες. Κατά τη γνώμη μου, η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη, τουλάχιστον σχετικά με το θέμα των γεωγραφικών και φυσικών-ωκεανογραφικών χαρακτηριστικών του Ατλαντικού Ωκεανού και γενικότερα των ωκεανών, όπως αυτά περιγράφονται κυρίως από τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τα Ορφικά και τον Πλούταρχο", υποστηρίζει στην έρευνά του, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Η μελέτη καταλήγει σε πολλά συναρπαστικά συμπεράσματα, όπως ότι οι αρχαίοι Έλληνες που έζησαν την 3η και 2η χιλιετία π.Χ. γνώριζαν τους Υπερβόρειους, τη Βαλτική Θάλασσα, την Ιρλανδία, τη Βρετανία, την Ισλανδία και την απόστασή της από τη Βρετανία.

Επίσης, ότι δυτικά της Ισλανδίας υπήρχαν τρία νησιά, στα οποία ο ήλιος δύει για μόνο μία ώρα την ημέρα και ότι πέρα από αυτά τα νησιά και προς τα δυτικά υπάρχει μια μεγάλη ήπειρος, η οποία περιβάλλει τον Ωκεανό.

"Είναι δυνατόν για κάποιον (ή για περισσότερους ) να περιγράψουν όλα αυτά τα μέρη, εάν δεν είχαν επισκεφτεί ή διασχίσει τον Ωκεανό;", αναρωτιέται ο καθηγητής στο τέλος της εργασίας του, παραθέτοντας, μαζί με το σκεπτικό του, αποσπάσματα αρχαίων έργων αλλά και αναλύσεις, που τον οδηγούν στα παραπάνω.

Μύθος ή πραγματικότητα

Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, αρχαιολόγοι και ιστορικοί πίστευαν πως από κάθε γραπτό αρχαίων συγγραφέων, όπως του Ησίοδου, του Πλάτωνα, του Στράβωνα, του Διόδωρου του Σικελιώτη και κυρίως του Ομήρου, που συνδέονταν με τη μυθολογία, έλειπε κάθε "σπέρμα" αλήθειας.

Μετά τις ανασκαφές του Σλήμαν, όμως, αποδείχθηκε ότι όλα όσα έγραψε ο Όμηρος για την Τροία ήταν αληθινά, ότι οι Μυκήνες υπήρχαν και ήταν αντίπαλες των Τρώων και πολλά ακόμα.

Ο κ. Μαριολάκος μελέτησε αποσπάσματα από έργα αρχαίων συγγραφέων, μεταφρασμένα και αξιολογημένα από διακεκριμένους επιστήμονες, πριν καταλήξει στα συμπεράσματα που αναφέρει.

Όπως ότι ο Όμηρος και ο Ησίοδος έγραψαν πως ο Ωκεανός είναι ένα "ποτάμι" που ρέει συνεχώς, ότι αυτό το ποτάμι περιβάλλει τη Γη και ότι η ροή του είναι τυρβώδης (στροβιλώδης), όχι μόνο στην επιφάνεια, αλλά και στο βάθος του, γεγονός που παραπέμπει στα ωκεάνια ρεύματα, τα οποία, όπως είναι γνωστό σήμερα, εκτείνονται σε βάθος περίπου 800 - 1200 μ.

"Δυστυχώς, όμως, όλη αυτή η γνώση σταδιακά ξεχάστηκε από όλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Οδύσσεια θεωρείται απλώς ένα ψυχαγωγικό ποίημα και ο νόστος του Οδυσσέα μια φανταστική ιστορία, χωρίς ίχνη ιστορικής πραγματικότητας", υποστηρίζει.

Τα σύνορα ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα είναι ασαφή. Γι' αυτό, σύμφωνα με τον καθηγητή, "ορισμένοι από τους μυθικούς ήρωες είναι ιστορικά πρόσωπα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν είναι. Όμως, σχεδόν όλοι και όλα εκπροσωπούν κάτι που περιγράφει κάποια δραστηριότητα του προϊστορικού ανθρώπου σε σχέση με το γεωπεριβάλλον του ή με το φυσικογεωλογικό γίγνεσθαι του χώρου του".

"Πιστεύω ότι είναι λάθος να θεωρούμε την ελληνική μυθολογία ως ένα όμορφο παραμύθι. Η ελληνική μυθολογία είναι στην πραγματικότητα η πιο αρχαία ιστορία των λαών που έζησαν στη γη η οποία, πολύ αργότερα, ονομάστηκε Ελλάς (Ελλάδα). Αυτή η γη είναι το Αιγαίο και ο Περι-Αιγαιακός χώρος. Η ελληνική μυθολογία επομένως αποτελεί την κρυπτογραφημένη προ-ιστορία των πρώτων Ελλήνων και κυρίως τις αγωνίες του και τον αγώνα του για επιβίωση αρχικά και την ανάπτυξή του στη συνέχεια", καταλήγει.

http://www.nooz.gr



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ο άνθρωπος που είναι γεμάτος φουσκάλες!!!

Posted: 18 Nov 2011 01:18 PM PST

Σοκαριστικές εικόνες…


Ο Chandra Wisnu είναι γνωστός ως ο «άνθρωπος-φουσκάλα».. Κι αυτό γιατί πάσχει από μια...εξαιρετικά σπάνια δερματική ασθένεια, εξαιτίας της οποίας το σώμα του είναι γεμάτο με μεγάλα εξογκώματα σαν φουσκάλες. Ο 57χρονος άνδρας που κατάγεται από την Ινδονησία και έχει τέσσερα παιδιά βγαίνει σπανίως από το σπίτι του και όταν το κάνει, καλύπτει το πρόσωπό του με ένα κομμάτι ύφασμα και γυαλιά ηλίου για να μην τρομάζουν και τον κοροϊδεύουν όσοι τον βλέπουν. Το πρόσωπό του άρχισε να «μεταμορφώνεται» όταν ο Chandra ήταν 19 ετών. Μέχρι τα 24 του είχαν απλωθεί στην πλάτη του και όταν έφτασε στην ηλικία των 32 είχαν «καλύψει» όλο του το σώμα. Οι γονείς του τον είχαν πάει σε διάφορους γιατρούς και δερματολόγους, αλλά όλοι έμεναν σαστισμένοι από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Του είπαν ότι η κατάστασή του ήταν γενετική και μάλλον προκαλούνταν από μια ανωμαλία στο νευρικό σύστημα, που οδηγεί στη δημιουργία όγκων στο δέρμα ή τα κόκκαλα. Όσες κρέμες κι αν του συνέστησαν να δοκιμάσει δεν έκαναν τίποτα.























Μη μπορώντας να βρει θεραπεία και μην έχοντας τα χρήματα για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις ο Chandra έπρεπε να μάθει να ζει με την ασθένειά του.



«Δεν υπάρχει θεραπεία για μένα. Μου έλεγαν να δω τον ένα δερματολόγο μετά τον άλλο, επειδή δεν ήξεραν τι να κάνουν για να με κάνουν καλά. Μετά από αυτό ο πατέρας μου δεν έβλεπε κανένα λόγο για να με πάει στο νοσοκομείο και από τότε δεν έχω ξαναπάει σε γιατρό. Η ασθένεια επηρεάζει πολύ τη ζωή μου. Οι φουσκάλες με κάνουν να νιώθω έντονη φαγούρα και πληγιάζουν όταν έχει ζέστη» λέει ο ίδιος.















Για να αποφύγω να ξύσω το δέρμα μου και για να μην τραβώ τα βλέμματα των ανθρώπων, φοράω τρία μπουφάν και καλύπτω το κεφάλι μου όταν βγαίνω έξω. Όταν με κοιτάνε περίεργα νιώθω τρομερά ανασφαλής και θυμωμένος. Οι άνθρωποι φοβούνται, τους φοβίζει το τρομακτικό μου πρόσωπο και νομίζουν ότι θα κολλήσουν. Γι' αυτό κι εγώ τους αποφεύγω. Βγαίνω πολύ σπάνια έξω και το κάνω μόνο για να πάρω την κόρη μου από το σχολείο. Αλλά και τότε κρύβομαι γιατί δε θέλω να της λένε ότι έχει ένα μπαμπά με απαίσιο πρόσωπο» προσθέτει.



Η επί 33χρόνια σύζυγός του Nanik Tri Haryani λέει: «Πριν από πολλά χρόνια, όταν είχε πρωτοεμφανιστεί η ασθένειά του και είχε αρχίσει να αλλάζει εξωτερικά, ο Chandra μου είπε να φύγω και να μην ξαναγυρίσω. Αλλά αρνήθηκα. Βλέποντάς τον να συνεχίζει με η ζωή του, για μένα ήταν ένα σημάδι τρομερής θέλησης και δύναμης και όχι αδυναμίας».



Ο 57χρονος πήρε την απόφαση να δείξει το πρόσωπό του στον κόσμο τώρα, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί κάποια θεραπεία, καθώς πρόσφατα ανακάλυψαν ότι δύο από τα τέσσερα παιδιά του πάσχουν από την ίδια ασθένεια.


24wro


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δείτε πώς φτιάχνονται τα Τσιγάρα

Posted: 18 Nov 2011 01:13 PM PST

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως φτιάχνονται τα
Τσιγάρα. Δείτε λοιπόν το video για να μάθετε!!!


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πορτραίτα από κύβους του Rubik

Posted: 18 Nov 2011 12:58 PM PST

Άραγε κάθεται και τους λύνει έναν έναν πρώτα;
































































KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τρομερά βίντεο με οφθαλμαπάτες!

Posted: 18 Nov 2011 12:35 PM PST





Τα λόγια είναι περιττά.


Το παλικάρι έχει δημιουργήσει τρελές οφθαλμαπάτες με την κάμερά του και αξίζει να δείτε τα βίντεο.



Δείτε 12 από αυτές και εάν θέλετε και άλλες πάτε στο κανάλι του στο YouTube.








KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

NASA - Δείτε πως χτίστηκε

Posted: 18 Nov 2011 12:23 PM PST

Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος είναι
εκτελεστικός οργανισμός της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι αρμόδια για το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας και της αεροναυπηγικής καιαεροδιαστημικής έρευνας. Από τον Φεβρουάριο του 2006 όπωςαυτοπεριγράφεται στην ανακοίνωση της η αποστολή της NASA είναι ναβρίσκεται «πρωτοπόρος στο μέλλον στην εξερεύνηση του διαστήματος, στις επιστημονικές ανακάλυψεις και στην αεροναυτική έρευνα."



Η NASA ιδρύθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος στις 29 Ιουλίου το 1958, αντικαθιστώντας τον προκάτοχό της, την Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Αεροναυπηγική(NACA). Ο οργανισμός άρχισε να λειτουργεί την 1η Οκτωβρίου 1958. ΗNASA έχει οδηγήσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την εξερεύνηση του διαστήματος από τότε, με αποτέλεσμα οι αποστολές Apollo στη Σελήνη,τον διαστημικό σταθμό Skylab, και αργότερα το Διαστημικό Λεωφορείο.Επί του παρόντος, η NASA υποστηρίζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμόκαι έχει αναπτύξει το επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Orion.



Η
επιστήμονες της NASA επικεντρώνονται στην καλύτερη κατανόηση της Γης μέσω συστημάτων παρατήρησης, την προώθηση heliophysicsμέσω των προσπαθειών της Heliophysics Προγράμματος Έρευνας της Επιστήμης Αποστολή Διεύθυνσης, διερευνώντας τους οργανισμούς σε όλο το Ηλιακό Σύστημα με προηγμένες ρομποτικές αποστολές, όπως ηNew Horizons, και η έρευνα για θέματα αστροφυσικής, όπως το Big Bang, μέσω των Μεγάλων παρατηρητηρίων και των συναφώνπρογραμμάτων.



Δείτε φωτογραφίες από την κατασκευή των εγκαταστάσεων της.




KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οι εικόνες είναι πιο δυνατές απο τις λέξεις

Posted: 18 Nov 2011 12:12 PM PST

Δείτε μερικά απίθανα gifs..(Αυτή η σελίδα είναι βαριά, παρακαλώ
να είστε υπομονετικοί ενώ φορτώνει…)







1
k kick GIFS speak louder than words (11 gifs)


2
k drive GIFS speak louder than words (11 gifs)


3
k puddle GIFS speak louder than words (11 gifs)


4
little GIFS speak louder than words (11 gifs)


5
cat GIFS speak louder than words (11 gifs)


6
car GIFS speak louder than words (11 gifs)


7
boss GIFS speak louder than words (11 gifs)


8
BB1tS


9
1297146224_gifki_06,gif


10
1297064559 14 GIFS speak louder than words (11 gifs)


11
1296806381 gifki 02 GIFS speak louder than words (11 gifs)


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τα πιο τρομακτικά παιδιά του κινηματογράφου

Posted: 18 Nov 2011 12:07 PM PST

Τα πιο τρομακτικά παιδιά του κινηματογράφου


Το μοτίβο των παιδιών-δολοφόνων αποτελεί πλέον
μια κλασσική θεματολογία σε ταινίες...

Η φαινομενική τους αθωότητα τα καθιστά «υπεράνω πάσης υποψίας»
ενώ ταυτόχρονα προκαλεί τους θεατές που καλούνται να τα αντιμετωπίσουν πλέον όχι ως «αγνά» πλάσματα αλλά σαν την ενσάρκωση του κακού.
Ακολουθούν 10 χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων παιδιών από τον κινηματογράφο που ενσαρκώνουν το απόλυτο κακό: Ο Εξορκιστής, 1973
Μία από τις πλέον διάσημες ταινίες τρόμου, ο Εξορκιστής, στον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ένα 13χρονο κορίτσι που καταλαμβάνεται από διαβολικές δυνάμεις. Ο καλός γιος, 1993 Ο πρωταγωνιστής της γνωστής σειράς ταινιών «Μόνος στο σπίτι», υποδύεται ένα πανούργο νεαρό που ξεσπάει την οργή του στο πρόσωπο του συνομήλικου ξαδέλφου του. Το ορφανό, 2009 Ένα ζευγάρι υιοθετεί ένα 9χρονο κοριτσάκι που όλα δείχνουν αρχικά ότι πρόκειται για ένα καλλιεργημένο και αθώο πλάσμα. Αργότερα, ανακαλύπτουν ότι δεν ήταν αυτό που φαινόταν… Το μωρό της Ρόζμαρι, 1968 Άλλη μία κλασσική ταινία τρόμου από τον Ρομάν Πολάνσκι όπου μια μητέρα κυοφορεί το πλέον σατανικό πλάσμα. Τζόσουα, 2007 Αφορμή της ιστορία με την οποία ασχολείται η συγκεκριμένη ταινία είναι η ζήλεια που ορισμένες φορές, αναπτύσσουν τα παιδιά όταν αποκτούν αδέλφια. Στην περίπτωση όμως του 9χρονου Τζόσουα, πρωταγωνιστής της ταινίας, η ζήλεια εξελίχθηκε σε μανία εκδίκησης εναντίον όλης της οικογένειας. Χάνα, 2011 Η 16χρονη Χάνα ανατράφηκε από τον πατέρα της απομονωμένη στα χιονισμένα δάση της Φιλανδίας, ο οποίος την μετέτρεψε στην τέλεια δολοφόνο. Στο στόχαστρο της μπαίνει μια πράκτορας της CIA. The Ring, 2002 Μια ακόμη ενσάρκωση του απόλυτου κακού, η Σαμάρα βγαίνει από την τηλεόραση και προκαλεί ρίγη ανατριχίλας στους θεατές. Στημένο παιχνίδι, 2005 Στην συγκεκριμένη ταινία του 2005, πρωταγωνιστεί ένα 14χρονο κορίτσι που τα έχει βάλει με έναν παιδόφιλο. Αν και δεν πρόκειται για προσωποποίηση του κακού, μιας και αρχικά ο θεατής μπορεί να ταυτιστεί με το σκοπό της, ο τρόπος με τον οποίο τον τιμωρεί δεν είναι και τόσο αναίμακτος… Εξουσία πυρός, 1984 Η Drew Barrymore υποδύεται την μικρή Τσάρλι, η οποία, έχοντας συμμετάσχει σε ένα ιατρικό πείραμα, έχει πλέον την ικανότητα να βάζει φωτιά μόνο με τη σκέψη της. Η προφητεία, 1976 Ένας πρέσβης ανακαλύπτει ότι ο φαινομενικά αθώος γιος του είναι ο ίδιος ο αντίχριστος!


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς, πριν χάσουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν

Posted: 18 Nov 2011 12:00 PM PST

Τα μέρη που πρέπει να πας στην Ελλάδα (4)

Είτε πρόκειται για ζώα υπό εξαφάνιση, είτε για δάση και φυσικές ομορφιές της χώρας μας




που πλήττονται από το ανθρώπινο στοιχείο, το σίγουρο είναι ότι πολλά από αυτά "κινδυνεύουν" στο άμεσο ή και πιο μακρινό μέλλον. Κάποια μέρη της Ελλάδας, αξίζει να τα επισκεφτούμε άμεσα, χωρίς δεύτερη σκέψη! Έχουν πολλά να μας δώσουν. Ακόμα…







Τα ταξίδια είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ξεφύγει λίγο από την φορτισμένη καθημερινότητα… Ποια όμως είναι τα μέρη που έχουμε έναν παραπάνω λόγο να επισκεφτούμε όσο πιο σύντομα μπορούμε, πριν χάσουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν;







Φοινικόδασος στο Βάι του νομού Λασιθίου


Τα μέρη που πρέπει να πας στην Ελλάδα (1)



Ήταν οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου του 2010 όταν όλα τα μέσα έβγαλαν έκτακτο δελτίο: "Στάχτη έγινε το ιστορικό φοινικόδασος της Πρέβελης Ρεθύμνου" έγραφαν παντού και η στεναχώρια Κρητικών και μη ήταν παραπάνω από μεγάλη. Ο πολύτιμος φοίνικας είναι ένα σπάνιο είδος που απειλείται με εξαφάνιση, ένα από τα δύο είδη ενδημικών μεσογειακών φοινικοειδών που επιζούν από την αρχαιότητα. Μάλιστα το φοινικόδασος της Πρέβελης είναι (δεν τολμώ να γράψω ήταν) από τα τελευταία δάση τέτοιων δέντρων στον κόσμο. Ευτυχώς όμως, κάπου εκεί κοντά υπάρχει ένα ακόμα, γι' αυτό αξίζει να το επισκεφτούμε πριν είναι αργά.



Πρόκειται για το φοινικόδασος στο Βάι του νομού Λασιθίου. Είναι ένα μέρος που επιβάλλεται για κάθε επισκέπτη της Κρήτης. Ο συνδυασμός της μαγευτικής παραλίας με το σπάνιο φοινικόδασος δίνουν μία εξωτική νότα στο τοπίο. Όσο για το πώς φύτρωσαν τόσοι φοίνικες; Σύμφωνα με ένα θρύλο, Άραβες πειρατές που βγήκαν στην παραλία, πέταξαν τα κουκούτσια από τους χουρμάδες που έτρωγαν και από αυτούς τους σπόρους φύτρωσαν τα 5000 φοινικόδεντρα! Αξίζει να μπει και αυτό στη λίστα με τα μέρη που πρέπει να δείτε… άμεσα.



Ας μη ξεχνάμε πώς η Κρήτη είναι από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας!







Καφέ αρκούδα στον Εθνικό Δρυμό Πίνδου


Τα μέρη που πρέπει να πας στην Ελλάδα (6)



Θεωρείται πλέον και νομικά είδος υπό εξαφάνιση. Η καφέ αρκούδα είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ζώα της ελληνικής πανίδας. Πρόκειται για μια φιγούρα που έχει αφήσει το προσωπικό της στίγμα είτε σε παιδικά παιχνίδια, είτε σε αγαπημένα παραμύθια και κινηματογραφικές ταινίες. Με τις ανθρώπινες όμως δραστηριότητες τείνει να εξαφανιστεί. Για τους φιλόζωους αναγνώστες λοιπόν, ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου θα τους φέρει σε απόσταση αναπνοής με ένα ζώο που, παρόλο που το τελευταίο καιρό αυξάνεται ο πληθυσμός του, δεν παύει να είναι ένα είδος που κινδυνεύει.



Η καταστροφή και η υποβάθμιση των δασών, ο φόνος και η αιχμαλωσία από τον άνθρωπο είναι τα αίτια που δυσκολεύουν την επιβίωση της αρκούδας και τόσο μικρό τον πληθυσμό της στη χώρα μας (στις 350 υπολογίζεται) και την καθιστούν είδος αυστηρά προστατευόμενο είδος, σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό Go Natural.



Όσες αρκούδες- ήρωες έχουν καταφέρει να επιβιώσουν, ζουν κυρίως στους ορεινούς όγκους της βόρειας και κεντρικής Πίνδου και της δυτικής Ροδόπης. Μιας και μπαίνουν τα κρύα για τα καλά λοιπόν αξίζει να κανονίσετε ένα μίνι ταξιδάκι στον όμορφο νομό των Γρεβενών. Και αφού πάτε, επισκεφτείτε τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, το φυσικό περιβάλλον των αρκούδων… Ίσως είστε τυχεροί και πετύχετε κάποια!







Πλατάνια στην Εύβοια


Τα μέρη που πρέπει να πας στην Ελλάδα (3)



Χιλιάδες πλατάνια, τα μακροβιότερα δέντρα της ελληνικής χλωρίδας, έχουν νεκρωθεί στη χώρα μας από μια ασθένεια,- ήδη από τους καλοκαιρινούς μήνες-, η οποία απειλεί να προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή. Εντάξει, δε λέμε ότι είναι και αυτά "είδος υπό εξαφάνιση".



Όμως το γεγονός ότι ένα τόσο αγαπημένο δέντρο -συνδυασμένο με μύθους και παραδόσεις- έφτασε στο σημείο να κινδυνεύσει, μας κάνει να θέλουμε να έρθουμε πιο κοντά στη φύση πριν είναι αργά. Αξίζει λοιπόν να επισκεφτείτε τα μέρη εκείνα όπου, τουλάχιστον για την ώρα, τα πλατάνια ζουν και βασιλεύουν.



Μια από τις περιοχές γεμάτη με πλάτανους, είναι η Κύμη της Εύβοιας. Αξίζει να ξεκλέψετε ένα 3ημερο από τις υποχρεώσεις σας, να βρεθείτε στην Ερέτρια και να περάσετε με το ferryboat απέναντι. Αν επισκεφτείτε και το χωριό Μετόχι (24 χλμ από την Κύμη) σας υπόσχομαι από προσωπική εμπειρία πως… θα χορτάσετε πλατάνι!







Ηφαίστειο στη Σαντορίνη


Τα μέρη που πρέπει να πας στην Ελλάδα (2)



Σαντορίνη. Πάντα έψαχνα μια ευκαιρία για να την επισκεφτώ. Νησί που έχει ψηφιστεί ως ο καλύτερος προορισμός παγκοσμίως για το 2011, η Θήρα προσθέτει έναν ακόμη λόγο για να μας προσκαλέσει επιτακτικά. Το ενεργό ηφαίστειό της.



Τους τελευταίους μήνες, οι σεισμολόγοι και οι ηφαιστειολόγοι παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή τη σεισμική ακολουθία που εκδηλώθηκε τον περασμένο Ιούνιο.



Μετά από έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, η επιστημονική κοινότητα και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποφάσισε από κοινού να εγκαταστήσει πέντε επιπλέον σεισμογράφους στο κυκλαδίτικο νησί για τη στενή παρακολούθηση του φαινομένου.



Αυτό δε σημαίνει βέβαια πώς το "τέρας" που κοιμάται θα ξυπνήσει. Το γεγονός όμως ότι το ηφαίστειο που αφυπνίστηκε για πρώτη φορά πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια και συνέχισε την δραστηριότητα του μέχρι και σήμερα, πραγματοποιώντας 12 εξαιρετικά μεγάλες εκρήξεις, δεν αποκλείει το να κάνει κάποια στιγμή την 13η και φαρμακερή. Γιατί λοιπόν να μην το επισκεφτούμε… φέτος κιόλας;







Ζώα υπό εξαφάνιση στη Ρόδο


Τα μέρη που πρέπει να πας στην Ελλάδα (7)



Παραβλέποντας το στοιχεία που φέρνουν πρώτους τους Έλληνες στις κακοποιήσεις ζώων, θα απευθυνθώ στους ζωόφιλους αναγνώστες, προσθέτοντας ένα ακόμη μέρος που πρέπει να πάνε για να δουν μερικά ζωάκια που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν: τη Ρόδο.



Εκτός από το παλάτι της Ρόδου, το κάστρο των Ιπποτών αλλά και τις πανέμορφες παραλίες, η Ρόδος είναι ένα νησί που αποτελεί "καταφύγιο" αρκετών ζώων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.



Το ελάφι Πλατόνι (Ντάμα – Ντάμα), το αλογάκι της Ρόδου, το ψαράκι γκιζάνι, η χελώνα καρέττα- καρέττα αλλά και η φώκια μονάχους- μονάχους είναι μερικά από τα ζώα που χρόνο με το χρόνο μειώνουν τις πιθανότητες επιβίωσής τους. Ο λόγος; Τόσο η ανθρώπινη δραστηριότητα και η επέμβαση στο φυσικό τους περιβάλλον, όσο και οι φυσικές καταστροφές που τα απειλούν.



Τα μέρη που πρέπει να πας στην Ελλάδα (5)



Αν και δεν είναι εφικτό το να δει κάποιος επισκέπτης της Ρόδου όλα τα παραπάνω, το σίγουρο είναι ότι αν επισκεφτεί το νησί, ίσως καταφέρει να μάθει περισσότερα γι'αυτά αλλά και να ευαισθητοποιηθεί. Γιατί όχι; Ευκαιρία να δει και τις σπάνιες ομορφιές τις Ρόδου, αλλά και να γνωρίσει τους φιλόξενους ανθρώπους!



Το ότι ο πλανήτης -άρα και κάθε κομμάτι του- κινδυνεύει είναι το μόνο σίγουρο και στις περισσότερες περιπτώσεις ο άνθρωπος ευθύνεται γι' αυτό. Άλλες φορές πάλι η φύση είναι αυτή που αποφασίζει. Όπως και να χει όμως, υπάρχουν κάποια μέρη που αν αργήσει κανείς να πάει, ίσως αργότερα το μετανιώσει…



24wro


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Έβαλε να σκοτώσουν τον άντρα της, αλλά ο εκτελεστής τον γνώριζε!

Posted: 18 Nov 2011 11:56 AM PST


Έβαλε να σκοτώσουν τον άντρα της, αλλά ο εκτελεστής τον γνώριζε!Η γυναίκα ενός βετεράνου του πολέμου στο... Ιράκ προσέλαβε
έναν εκτελεστή για να σκοτώσει τον σύζυγό της. Η Amber Hursey έταξε στον πληρωμένο δολοφόνο μερίδιο από την ασφάλεια ζωής που θα έπαιρνε όταν ο άντρας της θα πέθαινε.



Αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος της! Ο "δολοφόνος" έτυχε να γνωρίζει τον σύζυγο και του ζήτησε να κανονίσουν μία συνάντηση. Στην αρχή μάλιστα νόμιζε πως πρόκειται για φάρσα. "Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα που μου έλεγε ότι ήταν ανάγκη να μιλήσουμε, ότι ήθελε να μου πει κάτι πολύ σημαντικό. Κανονίσαμε να συναντηθούμε και μου είπε ότι η γυναίκα μου προσπαθούσε να με σκοτώσει. Θεώρησα πως πρόκειται για αστείο, αλλά ο φίλος μου είπε ότι μιλούσε σοβαρά. Το χειρότερο είναι ότι όταν μιλούσε με τον "δολοφόνο" μου είχε μαζί της και τον δύο ετών γιο μας», διηγήθηκε το παραλίγον θύμα, James Hursey, ο οποίος επικοινώνησε με την αστυνομία και έστησαν επιχείρηση για να παγιδεύσουν την 28χρονη παραλίγον... χήρα! Μαγνητοσκοπημένες συνομιλίες για τη δολοφονία οδήγησαν τη γυναίκαι στα χέρια της αστυνομίας, ενώ της απαγγέλθηκε η κατηγορία της πρόθεσης για ανθρωποκτονία.
Το ζευγάρι βρισκόταν ήδη σε διάσταση 3 χρόνια, όταν εκείνη αποφάσισε να τον βγάλει από τη μέση.


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Όταν τα μάτια σας παίζουν παιχνίδια...

Posted: 18 Nov 2011 11:45 AM PST





Καλώς ήλθατε στον μοναδικό κόσμο των afterimages

, όπου παράξενες εικόνες αποκαλύπτουν πολλά περισσότερα από όσα πιστεύετε ότι υπάρχουν με την πρώτη ματιά. Αυτή η ψευδαίσθησησας αποκαλύπτει μια έγχρωμη εικόνα εκεί όπου στην πραγματικότητα υπάρχει μια ασπρόμαυρη εικόνα. Δεν το πιστεύετε;


Κοιτάξτε προσεκτικά την κόκκινη μύτη του αυτού του σέξι μοντέλου για 30 δευτερόλεπτα χωρίς να ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας. Στην συνέχεια μετακινήστε τα μάτια σας στον κενό χώρο δεξιά και ανοιγοκλείστε τα για λίγο. Θα δείτε κάτι που αξίζει τον κόπο.


Όταν τα μάτια σας παίζουν παιχνίδια..





Κοιτάξτε προσεκτικά την κόκκινη κουκκίδα στη μέση αυτής της παραλίας μέχρι η εικόνα να αλλάξει στην ασπρόμαυρη εκδοχή της. Μια τρίτη φωτογραφία θα σας αποκαλυφθεί!


Όταν τα μάτια σας παίζουν παιχνίδια..





Μια απλή ασπρόμαυρη πόλη μετατρέπεται σε κάτι περισσότερο. Κοιτάξτε προσεκτικά τηνκόκκινη κουκκίδα όσο το gif μετράει αντίστροφα. Ξαφνικά όλα θα αποκτήσουν χρώμα!


Όταν τα μάτια σας παίζουν παιχνίδια..





Ο Peter, ο διάσημος χαρακτήρας από το Family Guy αποκτά χρώμα. Αρκεί να συγκεντρωθείτε προσεκτικά για λίγο στην κουκκίδα στην μέση της φωτογραφίας..


Όταν τα μάτια σας παίζουν παιχνίδια..





Η ασπρόμαυρη φωτογραφία της πυραμίδας ίσως τελικά να μην είναι και τόσο ασπρόμαυρη. Την διαδικασία την ξέρετε. Μεγάλη προσοχή για λίγα δευτερόλεπτα στην μαύρη κουκκίδα..


Όταν τα μάτια σας παίζουν παιχνίδια..





Αυτή η πανέμορφη εικόνα είναι μια δημιουργία του καλλιτέχνη John Sandowski. Συγκεντρώστε το βλέμμα σας για μερικά δευτερόλεπτα στην κουκκίδα για να την απολαύσετε..


Όταν τα μάτια σας παίζουν παιχνίδια..








Κοιτάξτε επίμονα με προσήλωση τη λευκή κουκκίδα στο κέντρο του κόκκινου κύκλου για ένα λεπτό. Σύντομα θα δείτε τις άκρες φαινομενικά να έχουν πιάσει φωτιά.


Μετακινήστε αργά πίσω το κεφάλι σας και θα αποκαλυφθεί μια μεγάλη έκπληξη. Αυτή η ψευδαίσθηση δεν είναι ορατή σε όλους. Παίζει ρόλο η οθόνη σας αλλά και η ανάλυση της.


Όταν τα μάτια σας παίζουν παιχνίδια..





Ένα παλιό κλασικό ισπανικό κάστρο. Καρφώστε τα μάτια σας στη μαύρη κουκκίδα στο κέντρο της υπέρυθρης εικόνας μέχρι το animated gif να γίνει ασπρόμαυρο. Το κάστρο θα εμφανίσει αμέσως το αληθινό του πρόσωπο.


Όταν τα μάτια σας παίζουν παιχνίδια..





Ο κυνηγός κροκοδείλων Steve Irwin εμφανίζεται σε αυτό το animated gif παρέα με έναν από τους κολλητούς του. Συγκεντρωθείτε στην λευκή κουκκίδα στο κέντρο της εικόνας μέχρι αυτή να μετατραπεί σε ασπρόμαυρη. Τότε θα δείτε τον Steve και τον φίλο του με χρώμα.


Όταν τα μάτια σας παίζουν παιχνίδια..





Η διαδικασία γνωστή, η κουκκίδα είναι εκεί για να σας βοηθήσει να δείτε ένα πανέμορφοουράνιο τόξο!


Όταν τα μάτια σας παίζουν παιχνίδια..





Τελευταία αλλά όχι λιγότερο εντυπωσιακή. Απλά κοιτάξτε με προσοχή το πρόσωπο τουΚρίστιαν Μπέιλ όσο το gif αλλάζει ραγδαία μεταξύ αρνητικού και ασπρόμαυρου, για να αποκαλύψετε την έγχρωμη έκδοση της.


Όταν τα μάτια σας παίζουν παιχνίδια..



anoixtomualos


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Γίνε πολιτικός αρχηγός, οδηγός για αρχάριους...

Posted: 18 Nov 2011 11:39 AM PST


Mπορείς να σώσεις την Ελλάδα:......τότε
κάνε τα εξής, όμορφα και μεθοδικά.




Επειδή εκλογές έρχονται και δεν είστε σαν τον Παπαδήμο, που τον φέραν ως σωτήρα, ξεχνώντας τον ρόλο που έπαιξε στην εισαγωγή της χώρας στην ευρωζώνη, σας δίνουμε τις βασικές οδηγίες για να γίνετε πολιτικός αρχηγός του δικού σας κόμματος.













1. Μαζεύετε μερικούς φίλους σας που έχουν κι αυτοί την ίδια τρέλα με εσάς.





2. Βρίσκετε το όνομα του κόμματός σας, που θα πρέπει να περιλαμβάνει λέξεις όπως πανελλήνιο ή νέα ή αναγέννηση ή πράσινη ή αριστερά ή πατριωτικό ή φιλελεύθερο!





3. Ψάχνετε το σύμβολο του νέου κόμματος, που θα πρέπει να περιλαμβάνει σύμβολα όπως γροθιά ή λαός ή χαμογελαστό παιδί ή φλόγα ή ουρανός ή ήλιος ή ελληνική σημαία και τον ανάλογο μοντέρνο χρωματισμό.





4. Οργανώνετε την πρώτη συγκέντρωση. Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη καλού φαγητού ώστε να μαζέψετε κόσμο.





5. Κατασκευάζετε βιντεάκια στο YouTube για να δείξετε τη δράση σας και την ομιλία σας!





6. Στέλνετε μαζικά μηνύματα με e-mail με τίτλο διαβάστε κάτι ενδιαφέρον ή μια νέα πρόταση για το ελληνικό χρέος ή αυτό γιατί δεν το σκέφτηκε κανείς;





7. Πηγαίνετε σε όλες τις λαϊκές συγκεντρώσεις είτε πρόκειται για διαμαρτυρία είτε για τη διάλεξη το "παιδί μου κι εγώ"!





8. Αν είστε από τους τυχερούς βγαίνετε σε κάνα μικρό κανάλι γνωστού σας και μέσω του οποίου προσπαθείτε να προωθήσετε το κόμμα σας σε μεγαλύτερα κανάλια.





9. Κατασκευάζετε ιστοσελίδα, ώστε να σας βρίσκουν εύκολα!





10. Στις ομιλίες σας χρησιμοποιείτε τις εξής γενικές εκφράσεις:


α) Θα σβήσω το χρέος,


β) Θα πληρώσουν αυτοί που φέραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση,


γ) κάνετε ιστορική αναδρομή στο ελληνικό χρέος,


δ) όταν αναφέρεστε στους σημερινούς πολιτικούς λέτε τις λέξεις προδότες, δωσίλογοι,


ε) οι δεσμεύσεις σας θα είναι πάλι γενικές, όπως επιστρέφουμε στη δραχμή ή παραμένουμε δυνατοί στο ευρώ, θα βοηθήσουμε την πρωτογενή υποδομή ώστε να παράγουμε τα προϊόντα μόνοι μας, δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός, το μεγαλείο του ελληνικού λαού θα μας σώσει, θα αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή, θα ενισχύσουμε τις αδύναμες τάξεις και η κορυφαία πολιτική ατάκα "Θα αυξήσουμε τους μισθούς σας με αναδιανομή του πλούτου".





11. Για ερωτήσεις προς το πρόσωπό σας βάζετε κράχτες και παπαγαλάκια.





12. Προσοχή, δεν απαντάτε ευθέως σε ερωτήσεις, ειδικά σε ερωτήσεις όπως "Πώς θα γίνουν όλα αυτά".





13. Αν βρεθείτε σε δύσκολη θέση απαντάτε με ερώτηση!














hotfreerime



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές