Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Το πιο γρήγορο και νόστιμο ρυζόγαλο

Posted: 17 Jan 2013 11:29 PM PST

Το πιο γρήγορο και νόστιμο ρυζόγαλο

Μπορεί να έχετε συνδέσει το ρυζόγαλο με τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως το συγκεκριμένο που φτιάχνεται με μέλι τρώγεται και ζεστό και η γεύση του είναι απίθανη!

Δοκιμάστε την συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

- 200 γραμμάρια ρύζι

- 50 γραμμάρια μέλι

- 1½ φλιτζάνι τσαγιού νερό

- 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

- 1 λίτρο κρύο γάλα

- 2 κουταλιές της σούπας νισεστέ (κορν φλάουρ)

- 100 γραμμάρια ζάχαρη

- λίγη μαστίχα

- 2 κρόκους αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι για περίπου 15 λεπτά. Αφού τραβήξει καλά τα υγρά του, το ανακατεύουμε με το γάλα, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέτουμε το νισεστέ διαλυμένο σε κρύο νερό και τη μαστίχα.

Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 2-3 κουταλιές κρύο γάλα.

Ζεσταίνουμε το μίγμα προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο ρυζόγαλο και στη συνέχεια το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετημένο σε ταψί με κρύο νερό. Το βάζουμε στο πυρωμένο γκριλ μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ σκούρα κρούστα από πάνω.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές