Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

Posted: 08 Sep 2011 06:58 AM PDT

8, 9, 10, 11/9, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 210-7282333

Το αριστούργημα του κλασικού χορού, «Ζιζέλ» ανεβαίνει με πρωταγωνίστριες δύο σπουδαίες μπαλαρίνες, από τις οποίες αναμένουμε με ενδιαφέρον ένα «σκληρό», καλλιτεχνικό μπρα ντε φερ. Η Αλίνα Σόμοβα κρατά τον ομώνυμο ρόλο με παρτενέρ τον Ντέιβιντ Μαχατελί στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Ακολουθούν οι παραστάσεις της Αλίνα Κογιοκάρου με καβαλιέρο τον Γιόχαν Κόμποργκ στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου. Η Αλίνα Σόμοβα είναι πρίμα μπαλαρίνα ...

Πυρά κυβέρνησης κατά συνδικαλιστών

Posted: 07 Sep 2011 10:37 AM PDT

Συνεχίζονται από την πλευρά της κυβέρνησης οι επιθέσεις κατά συνδικαλιστών, ειδικά σε χώρους στους οποίους ετοιμάζονται περικοπές και γενικότερα αλλαγές… Στο στόχαστρο αυτή τη φορά, μετά τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και των ΕΛΤΑ, συνδικαλιστές που προέρχονται από το υπουργείο Οικονομικών. Οι πληροφορίες λένε ότι σύντομα θα γίνει γνωστή και μια άλλη περίπτωση συνδικαλιστών που τα πήραν από τον φορέα στον οποίο ανήκουν. Το τραγικό είναι ότι οι όποιες επιχορηγήσεις έπαιρναν συνδικαλιστικοί φορείς ...

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου με ένθετο το «Πράσινο ΠΟΝΤΙΚΙ»

Posted: 07 Sep 2011 10:36 AM PDT

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο:

«Στο τούνελ… της δραχμής» και αναλυτικό ρεπορτάζ για το πώς οι σκληροί της Ευρώπης μας σπρώχνουν στην έξοδο. Η μπλόφα του Βενιζέλου που αγρίεψε την τρόικα, τα σκληρά μέτρα και οι αναμενόμενες κοινωνικές αντιδράσεις μετά το πολιτικό μπλάκ άουτ ανοίγουν πάλι το θέμα των εκλογών.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Η μεταρρυθμιστική λαίλαπα αποτελεί την τελευταία ζαριά της κυβέρνησης που επιχειρεί δια της κοινωνικής έντασης να αλλάξει την ατζέντα. ...

Την Παρασκευή η προκήρυξη του διαγωνισμού για το τείχος του Εβρου

Posted: 07 Sep 2011 09:57 AM PDT

Στις 9 Σεπτεμβρίου θα δημοσιευτεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο ο οποίος θα διαρκέσει ως τις 4 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Ο υπουργός ανέφερε ότι το συνολικό μήκος θα είναι 10,3 χιλιόμετρα, θα κατασκευαστεί κατά μήκος των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία και θα αποτελείται από διπλή περίφραξη ισχυρού συρματοπλέγματος σε στύλους. Παράλληλα ανάμεσ...

Εκλογές στην ΚΕΔΚΕ

Posted: 07 Sep 2011 09:35 AM PDT

Για τις 8 και 9 Οκτωβρίου ορίστηκαν οι εκλογές που θα αναδείξουν το νέο προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας υποψήφιος πρόεδρος θα είναι ο έμπειρος δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης. Το θέμα είναι πως η υποψηφιότητα Ασκούνη - παρά το έρεισμα μέσα στο κυβερνών κόμμα - φαίνεται να συναντά δυσκολίες από εσωκομματικούς αντιπάλους. Από τώρα μαθαίνουμε ότ...

Απεργούν Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι σε εφορίες και τελωνεία

Posted: 07 Sep 2011 09:13 AM PDT

Σε 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στις εφορίες και στα τελωνεία μετά από απόφαση που έλαβαν οι Ομοσπονδίες τους.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το ενιαίο μισθολόγιο καθώς δεν θα περιλαμβάνει την «προσωπική διαφορά» στο επίπεδο των αποδοχών τους, όπως τους είχε διαβεβαιώσει αρχικά.

Μετά τη λήξη της απεργίας οι Ομοσπονδίες θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους.

 

Η επιβράβευση ενός πατριώτη

Posted: 07 Sep 2011 08:46 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Πρίν λίγο καιρό το ίδρυμα μείζονος Ελληνισμού στις ΗΠΑ παρασημοφόρησε τον Γενικό πρόξενο στην Κορυτσά κ.Οικονόμου για την πατριωτική του ενέργεια να Παροτρύνει τους κατοίκους της Βορείας Ηπείρου να πάνε να δηλωθούν μαζικά Στην απογραφή του Ιουνίου για να τονιστεί η ελληνικότητα της περιοχής. Ας ελπίσουμε ότι η πρωτοβουλία των Ομογενών μας να ευαισθητοποιήσει την πολιτική μας Ελίτ να στηρίξει με σθένος τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών έναντι του σοβ...

Γιούνκερ: «Αν δεν τηρηθούν όλοι οι όροι η έκτη δόση δεν είναι δεδομένη»

Posted: 07 Sep 2011 08:07 AM PDT

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τόνισε από τη Βουλγαρία ότι «η εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν δεν τηρηθούν όλοι οι όροι που έχουν τεθεί για τη χορήγησή τους».

Επεσήμανε επιπλέον πως «οι στόχοι για τους οποίους έχει δεσμευτεί η Ελλάδα είναι ανάγκη να επιτευχθούν, ενώ υπογράμμισε πως δεν βλέπει κίνδυνο ύφεσης στην ευρωζώνη.

Εν τω μεταξύ ,νωρίτερα, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε...

Άλμα 7,98% το Χρηματιστήριο

Posted: 07 Sep 2011 07:53 AM PDT

Εντυπωσιακή ενίσχυση 7,98% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος τερμάτισε πάνω από τις 900 μονάδες, παίρνοντας ώθηση από τις προσδοκίες που δημιούργησαν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 929,45, ενώ ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε σε 62,65 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των κλαδικών δεικτών έδειξε «πράσινο» ενώ κυρίως ο κλάδος των τραπεζικών μετοχών κατέγραψε σημαντική άνοδο που υπερέβη το 1...

Συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία με 43 νεκρούς

Posted: 07 Sep 2011 07:25 AM PDT

Επιβατηγό αεροσκάφος τύπου Γιάκοβλεφ YAK-42 τυλίχθηκε στις φλόγες και συνετρίβη στον ποταμό Βόλγα, βορειοανατολικά της Μόσχας, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της ρωσικής πόλης Γιάροσλαβλ, παρασύροντας στο θάνατο 43 ανθρώπους.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν μέλη μίας μεγάλης ομάδας χόκεϊ επί πάγου, της τοπικής Λοκομοτίβ.

Η ομάδα, που περιλάμβανε παίκτες από τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Σλοβακία και τη Ρωσία, επρόκειτο να έπαιζε εναντίον της Ντιναμό Μινσκ στον εναρκτήριο αγώνα του Ko...

Εντάση στη συνέλευση των σωματείων ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ

Posted: 07 Sep 2011 06:59 AM PDT

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και τον ΗΣΑΠ που συνεδρίαζαν με αποκλειστικό θέμα την έγκριση της γενικής συνέλευσης προκειμένου να συνεδριάσουν τα σωματεία για να αποφασίσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντιδρούν στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως την προβλέπει το νόμος για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών, και θα συνεδριάσουν για να σχεδιάσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Τελικά...

Ριλάξ με πολιτικούς

Posted: 07 Sep 2011 06:57 AM PDT

Κάποτε ήταν της μόδας διάφορα «πνευματικά» και «κουλ­τουριάρικα» επιτραπέζια παιχνίδια, όπως αυτά με τις ερω­τήσεις γνώσεων. Τώρα η νέα τάση στα «επιτραπέζια» είναι τα παιχνίδια με πολιτικούς. Από «μονόπολη» με Μέρκελ και Παρθενώνες που βγαίνουν στο σφυρί μέχρι απομιμήσεις παιδικών παιχνιδιών με ένα σφυράκι ή μια μπάλα για να πετύχεις στο δόξα πατρί συγκεκριμένους Έλληνες πο­λιτικούς. Αυτά τα νέα παιχνίδια δεν προϋποθέτουν παρέα. Τα παίζεις μόνος σου στο κομπιούτερ, στο διάλειμμα ανά­μεσα στο...

Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Posted: 07 Sep 2011 06:39 AM PDT

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρου Αθανασιάδη, Πέμης Ζούνη και Αθανάσιου Οικονόμου αποφάσισε η Βουλή μετά από ονομαστικά μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα από τους 210 βουλευτές για την άρση της ασυλίας του κ. Αθανασιάδη και του Οικονόμου ψήφισαν υπέρ 186 βουλευτές, κατά 17 και 7 παρών, ενώ για την ασυλία της κ. Ζούνη υπέρ ψήφισαν 153, κατά 50 και 7 παρών.

Ο κ. Αθανασιάδης κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση....

Η συμμετοχή της Φινλανδίας στο δεύτερο πακέτο στήριξης εξαρτάται από τις εγγυήσεις

Posted: 07 Sep 2011 06:24 AM PDT

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Γιούρκι Κατάινεν, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το ενδεχόμενο μη συμμετοχής της Φινλανδίας στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας παραμένει μία πιθανότητα. Εξαρτάται κυρίως από το θέμα των εγγυήσεων».

Συγκεκριμένα, τόνισε πως «το θέμα των εγγυήσεων είναι μια μικρή λεπτομέρεια σε ένα μεγαλύτερο πακέτο» για αυτό το λόγο και ξεκαθάρισε ότι η χώρα μπορεί να μην συμμετάσχει με το μερίδιο που της αναλογεί εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για την παροχή εγγυήσεων από την Αθήν...

Να στηρίξει την κυβέρνηση κάλεσε τη ΝΔ ο Χατζηγάκης

Posted: 07 Sep 2011 06:16 AM PDT

Να βάλει «πλάτη» και να στηρίξει την κυβέρνηση κάλεσε τη ΝΔ ο βουλευτής Τρικάλων του κόμματος Σωτήρης Χατζηγάκης ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

«Σε μια χρονική στιγμή που δοκιμάζεται η χώρα και η ηθική της υπόσταση στο εξωτερικό, θεωρώ ότι όλοι, και η Ν.Δ. κυρίως, θα πρέπει να βάλουμε πλάτη για να βγούμε από το εθνικό αδιέξοδο που μας οδήγησε η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη και ο π...

Προ των πυλών το μουσουλμανικό τέμενος στον Ελαιώνα

Posted: 07 Sep 2011 06:05 AM PDT

Εγκρίθηκε η ρύθμιση για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα με 198 ψήφους υπέρ, έναντι 16 κατά επί συνόλου 214 ψηφισάντων. Έντονες αντιδράσεις από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «πάτε να κάνετε ένα εργοστάσιο παραγωγής τρομοκρατών».

«Παίζετε με τη φωτιά και καταστρέφετε την Ελλάδα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι πάμε σε εκλογές τώρα για να σωθείτε. Διαφορετικά, ούτε τα Ειδικά Δικαστήρια θα φθάσουν. Φαίνεται πως θα κο...

Αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών

Posted: 07 Sep 2011 06:01 AM PDT

Τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών παρουσίασε την Τετάρτη το απόγευμα σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο «έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία», όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, εγκρίθηκε την Τρίτη από το υπουργικό συμβούλιο και θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο, μετά τον οποίο θα λάβει την τελική του μορφή.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποποινικοποιεί τη χρήση, την προμήθεια και την κ...

Ικανοποίηση για τα μέτρα εκφράζει η Κομισιόν

Posted: 07 Sep 2011 05:31 AM PDT

Σε δηλώσεις προέβη ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, τονίζοντας ότι «η τρόικα επιστρέφει, μόλις η ελληνική κυβέρνηση ενημερώσει ότι είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις συνομιλίες».

Παράλληλα, ο κ. Αλταφάζ εξέφρασε την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση και επεσήμανε πως έγκειται στην ελληνική κυβέρνηση να ενημερώσει πότε θα είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις συνομιλίες.

Βασικός στόχος παραμένει η διεξαγωγή και επανάληψη των συζητήσ...

Συνέντευξη Τύπου προανήγγειλε ο Βγενόπουλος

Posted: 07 Sep 2011 05:04 AM PDT

Τα σενάρια των τελευταίων ημερών περί προθέσεών του να αγοράσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός διέψευσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με γραπτή τοποθέτησή του, ενώ προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα μιλήσει για όλους και για όλα.

Αναλυτικά η επιστολή του στα ΜΜΕ:

«Τα όσα γράφονται και λέγονται αυτές τις μέρες σχετικά με τις προθέσεις μου ή τις ενέργειές μου για τον Παναθηναϊκό, είναι είτε μυθεύματα είτε υποθέσεις και εικασίες. Από τις 20 Δεκεμβρίου 2010 δεν έχω κάνει καμία τοποθέτηση ε...

Πράσινο Ποντίκι Σεπτεμβρίου

Posted: 07 Sep 2011 04:38 AM PDT

Τελικά το φεγγάρι είναι «εύφορο» κατά το ήμισυ. Στο Φάληρο, σχεδιάζει και δημιουργεί, ο απόλυτος starchitect   ο Renzo Piano. Την ίδια στιγμή, σε κάθε γωνιά της υπόλοιπης Ελλάδας, σχεδιάζει και δημιουργεί ο κάθε παράνομος που αυθαίρετα έκτισε όπου ήθελε, όπως ήθελε, ότι ήθελε…

Στο Σουσάκι Κορινθίας, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, επιλέγοντας να φιλοξενήσει μονάδα αποθήκευσης χημικών, μεταξύ των οποίων και του άκρως επικίνδυνου στ...

Απεργούν οι δάσκαλοι στις 22 Σεπτεμβρίου

Posted: 07 Sep 2011 04:35 AM PDT

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 22 Σεπτεμβρίου αποφάσισε να πραγματοποιήσει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με αφορμή τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία αλλά και τη γενικότερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Παράλληλα οι δάσκαλοι διεκδικούν:

- Άμεση κατάργηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

    - Ενιαίο μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει οικονομικά τον εκπαιδευτικό και θα αντιμετωπίζει ισότιμα εργαζομένους των ίδιων προσόντων. Καμιά μείωση μισθών. Να επιστραφούν ο 13ος και ο 14ος μ...

    Από 1η Νοεμβρίου το νέο ωράριο των φαρμακείων

    Posted: 07 Sep 2011 04:24 AM PDT

    Από 1η Νοεμβρίου θα μπει σε εφαρμογή το νέο ωράριο απογευματινής λειτουργίας και σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο θα εφημερεύει το 30% των φαρμακείων ανά περιοχή τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου.

    Ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι αν κάποιοι φαρμακοποιοί δεν εφαρμόσουν το νέο ωράριο τότε θα τους αφαιρεθεί η άδεια για ένα μήνα, ενώ σε περίπτωση γενικευμένης αντίδρασης το υπουργείο θα υποχρεώσει τα φαρμακεία να είναι ανοιχτά όλα τ...

    Μεταρρυθμίσεις-επενδύσεις-διαφάνεια, το τρίπτυχο Μέρκελ για την Ελλάδα

    Posted: 07 Sep 2011 04:17 AM PDT

    Η Ελλάδα θα πρέπει να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις και να λειτουργεί κατά πιο διαφανή τρόπο, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ από το βήμα της γερμανικής βουλής.

    Σχετικά με την έκδοση ευρωομολόγου η Γερμανίδα Καγκελάριος επανέλαβε την αντίθεσή της, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ένωση χρεών και όχι ένωση σταθερότητας.

    Επιπρόσθετα, τόνισε ότι η αντιμετώπισης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης θα είναι χρονοβόρα και ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις λύσεις τη...

    Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τις δηλώσεις Βενιζέλου

    Posted: 07 Sep 2011 04:05 AM PDT

    Την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης πυροδότησαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για τις ιδιωτικοποιήσεις και τα εργασιακά.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης τόνισε πως «επιβεβαιώθηκε ότι η αναχώρηση εκείνη ήταν ''σαφής προειδοποίηση'' προς την κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα» και πρόσθεσε ότι η ΝΔ περιμένει συγκεκριμένες αποφάσεις από την κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις και την αναδιάρθρωση φορέων του Δημοσίου, την εργασιακή εφεδρ...

    Related Articles :


    Stumble
    Delicious
    Technorati
    Twitter
    Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

    LOST EMPIRE

    Γράψε το e-mail σου:

    Σας ευχαριστώ!

    Συγγραφείς

    Συνεχώς

    30 ημέρες

    7 ημέρες

    Comments Posts

    Top 10 σχολιαστές