Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


ΑΣΕΠ: Κάλεσε 76 νεκρούς και συνταξιούχους για πρόσληψη

Posted: 07 Sep 2011 11:26 AM PDT


ΑΣΕΠ: Κάλεσε 76 νεκρούς και συνταξιούχους για πρόσληψη


Θα μπορούσε να είναι μακάβριο αστείο, όμως δυστυχώς είναι μέρος της ελληνικής πραγματικότητας!

Σύμφωνα με καταγγελία της προέδρου εργαζομένων του ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας), ο ΑΣΕΠ έστειλε επίσημο έγγραφο με το οποίο ζητούσε την πρόσληψη 146 ατόμων -βάση του προεδρικού διατάγματος και του νόμου Παυλόπουλου του 2004- εκ των οποίων οι 76 είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί, είτε έχουν… φύγει από την ζωή!!

Την ώρα που η ανεργία βρίσκεται στο ζενίθ, αντί να γίνει τουλάχιστον ένα ξεσκαρτάρισμα, ούτως ώστε να είναι γνωστό πόσα άτομα βρίσκονται στην σειρά για μια δουλειά, οι υπεύθυνοι μοιράζουν θέσεις σε νεκρούς και συνταξιούχους. Πάλι καλά που δεν τους μονιμοποίησαν κιόλας...

Ο γ.γ. της ΓΣΕΕ, Ν. Κουτσιούκης, μιλώντας στο «Elatte» έκανε λόγο για εσκεμμένο «λάθος», προκειμένου να διορίσουν κάποιοι τους δικούς τους ανθρώπους.Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Kwstas Boddon likes Pantocratoria.

Posted: 07 Sep 2011 11:24 AM PDT

facebook
Kwstas Boddon likes Pantocratoria.
Update Pantocratoria
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Σήμα κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών

Posted: 07 Sep 2011 11:23 AM PDT


Σήμα κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών
Οι γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου μαστού ή ωοθηκών θα πρέπει να αφαιρέσουν τις ωοθήκες τους όταν φτάσουν στα σαράντα, σύμφωνα με εκτιμήσεις-συστάσεις του καθηγητή Γκάρεθ Εβανς, από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Ο Βρετανός ερευνητής υποστηρίζει πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σώσουν τη ζωή τους από θανατηφόρους όγκους, οι οποίοι δεν εντοπίζονται κατά την ακτινολογική απεικόνιση.

Οταν αφαιρεθούν οι ωοθήκες, οι γυναίκες με τα ελαττωματικά γονίδια περικόπτουν στο ήμισυ τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο.

Η απειλή μειώνεται σημαντικά επειδή οι ωοθήκες που παράγουν τις ορμόνες προγεστερόνη και οιστρογόνα δεν υπάρχουν πλέον για να προκαλέσουν την ανάπτυξη όγκων.

Αν και τα ποσοστά επιβίωσης του καρκίνου του μαστού είναι πολύ καλά, οι ασθενείς με καρκίνο των ωοθηκών έχουν λιγότερο από
μισές πιθανότητες να επιβιώσουν.

«Μόλις οι γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου μαστού ή ωοθηκών δημιουργήσουν οικογένεια και εφόσον είναι πάνω από 40 ετών, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αφαίρεσης των ωοθηκών τους. Αν και θα μπουν σε πρόωρη εμμηνόπαυση, έχουν οφέλη. Για παράδειγμα, αν το προσδόκιμο ζωής τους είναι τα 85 χρόνια θα μπορούσαν να χάσουν 25 χρόνια από τη ζωή τους αν τις χτυπήσει ο καρκίνος των ωοθηκών» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Βρετανός καθηγητής.

Επίσης, σημειώνει ότι η αφαίρεση των ωοθηκών μπορεί να γίνει με λαπαροσκοπική χειρουργική, που σημαίνει μια μικρή τομή στην κοιλιακή χώρα και γρήγορη αποκατάσταση.
Espressonews.gr
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Στο φως το γονίδιο της τεμπελιάς

Posted: 07 Sep 2011 11:19 AM PDT


Στο φως το γονίδιο της τεμπελιάς


Αν σέρνεστε από τον καναπέ στην καρέκλα και από την καρέκλα στο κρεβάτι, δεν φταίτε εσείς! Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα γονίδια που ευθύνονται στο ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν την ενέργεια να δουλεύουν για ώρες επί ωρών, ενώ άλλοι παλεύουν για να πιάσουν το τηλεκοντρόλ που βρίσκεται στο ένα μέτρο.

Τα γονίδια αυτά παράγουν ένα ένζυμο στους μυς μας κατά τη διάρκεια της άσκησης, τη λεγόμενη AMP κινάση, η οποία ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο μετατρέπουμε το φαγητό σε ενέργεια. Οσοι παράγουν μεγάλες ποσότητες αυτού του ενζύμου έχουν μεγαλύτερη ενέργεια, ενώ αυτοί με χαμηλότερα επίπεδα ΑΜΡ κινάσης είναι πιθανόν να κουράζονται αμέσως.

Ο δρ Γκρέγκορι Στάινμπεργκ, που ήταν επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε ότι αυτή η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε θεραπείες γι' αυτούς που δυσκολεύονται πολύ να κάνουν γυμναστική, συμπεριλαμβανομένων των παχύσαρκων και αυτών που έχουν άσθμα. Η ομάδα του κατέγραψε εντυπωσιακά αποτελέσματα σε πειράματα που έκανε σε δύο ομάδες ποντικών, η μία εκ των οποίων αναπτύχθηκε χωρίς τα δύο γονίδια που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή του ενζύμου.

Οταν τα έβαζαν σε μύλο άσκησης, τα ποντίκια που είχαν ακόμα τα γονίδια που ευθύνονται για την παραγωγή της ΑΜΡ κινάσης έτρεχαν ένα χιλιόμετρο σε μόλις είκοσι λεπτά. Αντίθετα, αυτά που δεν είχαν τα γονίδια κατάφερναν να περπατήσουν γρήγορα μόλις 40 μέτρα πριν εγκαταλείψουν.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι την ίδια επίδραση έχουν τα γονίδια αυτά και στους ανθρώπους. Η ΑΜΡ κινάση υπάρχει στα κύτταρά μας και είναι γνωστό ότι ευθύνεται για την αύξηση του αριθμού των μιτοχονδρίων, των μικρών «μπαταριών» του οργανισμού μας, που διασπούν την τροφή και τη μετατρέπουν σε ενέργεια. Στην έρευνα της ομάδας του δρα Στάινμπεργκ φάνηκε πρώτη φορά ότι η ΑΜΡ κινάση ελέγχεται από δύο γονίδια και όταν αυτά λείπουν, μειώνεται εντυπωσιακά η ικανότητα για άσκηση.

«Τα ποντίκια έμοιαζαν σε όλα, αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ήταν ξεκάθαρο από τις επιδόσεις τους ποια είχαν τα γονίδια και ποια όχι» δηλώνει χαρακτηριστικά ο δρ Στάινμπεργκ από το Πανεπιστήμιο McMaster στο Οντάριο του Καναδά.
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ενοικιάζεται διαμέρισμα με ενοίκιο σεξ δύο φορές το μήνα!

Posted: 07 Sep 2011 11:13 AM PDT


Αυτό θα πει να πληρώσεις με είδος και όχι μόνο. Σίγουρα όμως σου μένει το ενοίκιο στην...άκρη!

Πληθώρα σπιτιών υπάρχει στο Παρίσι για να νοικιάσει κανείς. Είναι τόσο πολλά, ώστε μπορεί κανείς να βρει σπίτι ακόμα και χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλει χρηματικό ποσό ως ενοίκιο. Στις ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων, αλλά και σε αγγελίες, υπάρχουν προσφορές για σπίτια κάθε είδους, οπουδήποτε στην Πόλη του Φωτός.

Η εφημερίδα «Λιμπερασιόν» ξεκίνησε μια έρευνα ειδικά για τα σπίτια που νοικιάζονται χωρίς ο ιδιοκτήτης να ζητεί χρήματα και εκείνο που διαπιστώθηκε είναι ότι τα ανταλλάγματα δεν είναι πάντοτε νόμιμα ή «ηθικά» με την κοινωνικά αποδεκτή έννοια του όρου.

Πολλοί από εκείνους που... νοικιάζουν χωρίς να ζητούν ενοίκιο ζητούν από τους ενοικιαστές να κάνουν δουλειές, όπως για παράδειγμα να καθαρίζουν εκτός από το δικό τους διαμέρισμα ή δωμάτιο και εκείνο του ιδιοκτήτη.
Αλλοι ζητούν πλύσιμο ρούχων ή άλλες εργασίες. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που αναζητούν σεξ. «Σεξ δύο φορές το μήνα» έγραφε μια αγγελία, ενώ μια άλλη σημείωνε χαρακτηριστικά ότι ζητείται ενοικιαστής ανοιχτός στο μυαλό και αλλού.

Διαμέρισμα με αντάλλαγμα ακόλαστες υπηρεσίες ήταν γραμμένο σε μια τρίτη. Στις περισσότερες τέτοιες αγγελίες οι ιδιοκτήτες ήταν άντρες που νοίκιαζαν σπίτια έναντι σεξουαλικών υπηρεσιών.
Το φαινόμενο έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, που οργανώσεις για τα δικαιώματα των ενοικιαστών έχουν ξεκινήσει προσπάθεια εντοπισμού αυτών των ιδιοκτητών, ώστε να προστατευτούν όσοι αναζητούν σπίτι.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Οι πρόγονοί μας είχαν σεξουαλικές σχέσεις με άλλα είδη!

Posted: 07 Sep 2011 11:09 AM PDT


Οι πρόγονοί μας είχαν σεξουαλικές σχέσεις με άλλα είδη!


Σεξουαλικές σχέσεις με άλλα άγνωστα συγγενικά είδη είχαν οι πρόγονοί μας, πριν από περίπου 35.000 χρόνια, με αποτέλεσμα σχεδόν το 2% του DNA μερικών σημερινών πληθυσμών, ιδίως στην Αφρική, να προέρχεται από αυτά τα είδη.

Νέα αμερικανική γενετική έρευνα, με επικεφαλής τον εξελικτικό βιολόγο Μάικλ Χάμερ του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, μελέτησε το γενετικό υλικό σύγχρονων αφρικανικών φυλών, με αρχαίες ρίζες, που εκτιμάται ότι παρέμειναν στη «Μαύρη Ήπειρο», όταν άλλες μετανάστευσαν προς την Ευρώπη και την Ασία, άρα το DNA τους έμεινε πιο «αμόλυντο» από κατοπινές επιρροές.

Μέσα από πολύπλοκες τεχνικές ανάλυσης του DNA, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περίπου το 2% αυτού του γενετικού υλικού έχει διαφορές με το υπόλοιπο και εκτιμάται ότι εισήχθη στο γονιδίωμα αυτών των φυλών πριν από 35.000 χρόνια, έπειτα από επιμειξίες με μια σήμερα εξαφανισμένη ομάδα του γένους Homo, η οποία αποσπάστηκε πριν από 700.000 χρόνια από τον κυρίως κορμό, που τελικά οδήγησε στον σύγχρονο άνθρωπο (Ηomo sapiens).

«Πρέπει να αναθεωρήσουμε το συμβατικό μοντέλο της προέλευσης του ανθρώπου» ισχυρίζεται ο Χάμερ, ο οποίος επιμένει ότι «υπάρχουν πια στοιχεία ότι οι πρόγονοί μας πάντα αντάλλασσαν γονίδια με τους μορφολογικά πιο διαφοροποιημένους γείτονές τους».

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ψυχικά ασθενείς δούλευαν σαν σκλάβοι σε φούρνους

Posted: 07 Sep 2011 11:07 AM PDT


Κίνα: Ψυχικά ασθενείς δούλευαν σαν σκλάβοι σε φούρνους



Μια απάνθρωπη ιστορία εκτυλίχθηκε στην επαρχία Χενάν της Κίνας με θύματα τριάντα ψυχικά ασθενείς, οι οποίοι εξαναγκάζονταν να εργάζονται σαν σκλάβοι σε φούρνους όπου κατασκευάζονται τούβλα.
Η αστυνομία με έφοδο κατάφερε να απελευθερώσει αυτούς τους ανθρώπους, ορισμένοι από τους οποίους ήταν τυφλοί και κωφάλαλοι, ενώ άλλοι αδυνατούσαν να πουν τα ονόματά τους ή τον τόπο διαμονής τους στις αρχές προκειμένου να τους μεταφέρουν στα σπίτια τους.  Η επιχείρηση διάσωσης οργανώθηκε μετά από καταγγελία, που έγινε στην αστυνομία. Παράλληλα, συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και ο 14χρονος επιστάτης του εργοστασίου.
Η υπόθεση επαναφέρει στο προσκήνιο το σκάνδαλο του 2007, όταν τα μέσα ενημέρωσης στην Κίνα είχαν αποκαλύψει ότι τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι αναγκάζονταν να εργάζονται σε καθεστώς δουλείας σε εργοστάσια κατασκευής τούβλων στην επαρχία Σάνσι. Το φαινόμενο των εργαζομένων – σκλάβων συνεχίζεται στην Κίνα και ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους σε εμπορία ανθρώπων επιλέγουν από πρόθεση άτομα με ψυχικές ασθένειες στις φτωχές επαρχίες.
Star.gr
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Συνωστισμός στα ΜΜΕ

Posted: 07 Sep 2011 11:00 AM PDT


Δείτε εδώ:



πριν παραπονεθείτε την επόμενη φορά ότι το λεωφορείο ή το τραίνο είναι
ασφυκτικά γεμάτα. (-:



Τι να σου κάνουν κι οι Ινδοί, άμα είσαι 1,2 δισεκατομμύρια νοματαίοι
(και 16 εκατομμύρια μόνο στο Δελχί), ε, να μην υπάρχει και λίγο
συνωστισμός; Και υποψιάζομαι ότι στην οργάνωση έχουν παρόμοιες
επιδόσεις με τις ελληνικές q-:
 
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Οι τετράποδοι φίλοι μας σε στιγμές χαλάρωσης

Posted: 07 Sep 2011 06:21 AM PDT

Δείτε τις απίστευτες θέσεις που παίρνουν όταν κοιμούνται
















Λαχανικά για... γκαλερί

Posted: 07 Sep 2011 06:19 AM PDT

Η σαλάτα τους είναι μάλλον πολύ «πεζή»





















Illustrations που σχεδόν τα περνάς για αληθινά

Posted: 07 Sep 2011 06:17 AM PDT


Μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε και ως ηλεκτρονικά έργα τέχνης























Τούρτες… «υπερπαραγωγές»

Posted: 07 Sep 2011 06:15 AM PDT

Δεν σου πάει η καρδιά να τις κόψεις

















Ένα σπίτι βγαλμένο από παραμύθι

Posted: 07 Sep 2011 06:14 AM PDT

Και όμως το έχτισε ο Simon Dale με φίλους του






























Τα ψώνια δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση

Posted: 07 Sep 2011 06:10 AM PDT

Περίεργες φυσιογνωμίες και καταστάσεις στο σούπερ μάρκετ







































Το Praktiker «zip…αρε» το φοιτητικό σπίτι σε 22τ.μ.!

Posted: 07 Sep 2011 06:07 AM PDT

Οικονομικές ιδέες και λύσεις για ένα ολοκληρωμένο φοιτητικό σπίτι

Η νέα χρονιά «ξεκινά» στα καταστήματα Praktiker, όπου μπορείτε να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για το πρώτο σας σπίτι. Έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, οικιακά είδη και είδη διακόσμησης, για κάθε ανάγκη, βρίσκονται στη διάθεσή σας για να ξεκινήσετε με τον καλύτερο και πιο οικονομικό τρόπο τη νέα σας ζωή.

Δείτε τις μεγάλες προσφορές:

• Γραφείο και δώρο καρέκλα - 59,90 ευρώ
• Φωτιστικό γραφείου - 5,50 ευρώ
• Καναπές-κρεβάτι - 149 ευρώ
• Σετ τραπέζι με 2 καρέκλες - 49,90 ευρώ
• Κουζινάκι - 79,90 ευρώ
• Ψυγείο - 199 ευρώ
• Πλυντήριο ρούχων - 199 ευρώ
• Καφετιέρα - 19,90 ευρώ
• TV LED 16'' - 119
























«Μπλόκο» σε 190 συσκευασίες ηρωίνης

Posted: 07 Sep 2011 06:05 AM PDT

Συνελήφθη σπείρα που διακινούσε σκληρά ναρκωτικά

Σπείρα Αλβανών, που διακινούσε ναρκωτικά, συνελήφθη σε Άγιο Νικόλαο και Χερσόνησο, έχοντας προς πώληση 190 συσκευασίες ηρωίνης, τις οποίες θα μοίραζαν σε στέκια τοξικομανών.

Τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος είχαν μπει στο στόχαστρο της Αστυνομίας, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι οι συγκεκριμένοι έμποροι, διοχετεύσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στην Κρήτη κάνοντας μάλιστα «διανομή κατ' οίκον».

Μέτρα της Τροχαίας για την οδική ασφάλεια των μαθητών

Posted: 07 Sep 2011 06:04 AM PDT


Συστάσεις προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς

Σειρά μέτρων για την αύξηση της οδικής ασφάλειας των μαθητών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Τα μέτρα προβλέπουν τη διάθεση τροχονόμων για ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές, καθώς και τη διοργάνωση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία.

Παράλληλα, σε κάθε περίπτωση εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.) θα ενημερώνονται οι αρμόδιοι φορείς για την αποκατάστασή τους.

Οπως επισημαίνει η Τροχαία, καθοριστική για τη βελτίωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας θεωρείται τόσο η συμβολή των γονέων, όσο και του προσωπικού των σχολείων.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις

Πτώση αεροπλάνου στη Ρωσία

Posted: 07 Sep 2011 06:03 AM PDT

Πιθανότητα είναι σχεδόν όλοι νεκροί

Κατέπεσε, σύμφωνα με το Reuters, πριν από μερικά λεπτά αεροπλάνο στη Ρωσία, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πήρε φωτιά λίγα λεπτά μετά την απογείωση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν 36 νεκροί από τους 37 επιβάτες.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ ετοιμάζουν διαμαρτυρία

Posted: 07 Sep 2011 06:01 AM PDT


Το ραντεβού δόθηκε για αύριο το πρωί στο υπ. Περιβάλλοντος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη στις 10.30 το πρωί μπροστά στο υπουργείο Περιβάλλοντος το συνδικάτο εργαζομένων του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), αντιδρώντας στις χθεσινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, που οδηγούν στην κατάργηση ή τη συρρίκνωση δημόσιων φορέων.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, μαζί με το συντονιστικό των 8 εμπλεκόμενων φορέων (ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΕΟΜΜΕΧ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΙΝ, ΕΘΙΑΓΕ), θα πάρουν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα στις 13.00.

Xάρης Βαρθακούρης: "...ήρωες είναι όλοι όσοι συντηρούν οικογένειες παίρνοντας μόνο βασικό μισθό... Αυτούς θαυμάζω και παραδέχομαι!"

Posted: 07 Sep 2011 02:36 AM PDT



Μουσικοφάντης / Βάζελος / Αυτόπτης Μάρτυρας του Ιεχωβά / Συνθετήρας / Μπαραγωγός / Τετραγουδιστής / Ενορχηστρωματέξ / Πουλιτάλαντος / Παιδοποιός και... Άρχοντας του Κόσμου!
Γεννήθηκε το 1724 π.Χ στο Παρίσι της Μασσαχουσέτης και σε ηλικία μόλις 2 ωρών είπε την πρώτη του λέξη που ήταν "γκγαξρζοκγφεχρ" και όλοι κατάλαβαν ότι ένα τεράστιο ταλέντο είχε γεννηθεί! 12 χρόνια μετά, έμαθε να δένει μόνος του τα κορδόνια, ενώ παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια Feng Shui και εκπαίδευσης περιστεριών.
Ο Χάρης μιλάει 7 γλώσσες, όλες χάλια!!!
Έκτοτες ασχολνιέται σχεδόν αποκλειστικώς με τη μουσική, ενώ η μουσική δεν ασχολείται καθόλου μαζί του και αδιαφορεί παντελώς για την ύπαρξή του…
To be continued...

Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;
να με ξυπνάει η κόρη μου με φιλιά
Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
οι μπουνιές της κόρης μου (διότι ΈΤΣΙ με ξυπνάει)
Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;
γελάω κάθε...
μέρα (διότι για να κοιμηθώ πρέπει απαραιτήτως να δω κάτι κωμικό, είτε σειρά, είτε ταινία)
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
μπορώ να βρω το χιούμορ παντού, ακόμα και στην πιο τραγική κατάσταση
Το βασικό ελάττωμά σου;
αναβλητικός, ακατάστατος, μεταμεσονύκτιος λιχούδης
Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;
σίγουρα όχι στα ωρθογραφηκά πάντως!
Η τελευταία φορά που έκλαψες;
14 Αυγούστου 2010, 17:35, όταν μου έφεραν να δω την πρώτη υπογραφή της κόρης μου που μόλις είχε γεννηθεί (η δε "υπογραφή" ήταν το πατουσάκι της σε στάμπα !)
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;
Αυτό είναι κάτι που δεν έχω σκεφτεί ποτέ και επειδή η ώρα είναι 3 το πρωί κι επειδή δε μου έρχεται καμία προσωπικότητα στο μυαλό κι επειδή μου την είπες ότι έχω αγνοήσει πολλάκις στο παρελθόν το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο κι επειδή θέλω να στο παραδώσω ΆΜΕΣΑ, δεν θα απαντήσω… Σιγά την απώλεια άλλωστε!
Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα;
Χωρίς να θέλω να πολιτικοποιήσω τις απαντήσεις μου, ήρωες είναι όλοι όσοι συντηρούν οικογένειες παίρνοντας μόνο βασικό μισθό... Αυτούς θαυμάζω και παραδέχομαι!
Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
o Ειρηνοποιός, του Woody Allen. Πήγαινα δημοτικό όταν την είδα και είχε πονέσει το στομάχι μου από τα γέλια. Από τότε ξεκίνησε και ο "έρωτάς" μου για το Woody που σημειωτέον είναι και ο αγαπημένος μου συγγραφέας που με ρωτάς πιο κάτω :)
Το αγαπημένο σου ταξίδι;
Μέχρι στιγμής, στη Φλωρεντία τον περασμένο Φεβρουάριο. Δεν ήταν τόσο το μέρος, όσο η παρέα…
Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
o Woody Allen και όποιος έγραψε τον περυσινό κατάλογο του ΙΚΕΑ
Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
Την Κετιμέ
…Και σε μια γυναίκα;
να είναι "υπεράνω", περήφανη, να μην ασχολείται με το τι κάνουν οι άλλοι, να μην είναι κουτσομπόλα και να είναι κυρία με το ΛΑΜΔΑ κεφαλαίο!
Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
ο Stevie Wonder
Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
το θέμα της ταινίας "ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος"
Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
Δε θυμάμαι ποιο ακριβώς ήταν, πάντως ήταν βαρύ, μου το πέταξε η γυναίκα μου τα Χριστούγεννα στο κεφάλι, χρειάστηκαν 4 ράμματα και μια βδομάδα να μου ζητάει κάθε μέρα συγνώμη… και το σημάδι το έχω ακόμα!!!
Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
Θα πω δύο! Ο Winslow Homer και ο Jean-Baptiste-Camille Corot. Είμαι φίλος του ρεαλισμού…
Το αγαπημένο σου χρώμα;
το Μωβ... (σημειωτέον: έχω δυσχρωματοψία)
Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
Το ότι έγινα πατέρας
Το αγαπημένο σου ποτό;
μη αλκοολούχο: νερό
αλκοολούχο: vodka
Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
για το "χαμένο χρόνο" στη ζωή μου και το γεγονός ότι δεν αξιοποιώ επαρκώς το (όποιο) ταλέντο μου!
Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ' όλα;
το τσιγάρο, τη βλακεία, την κίνηση στους δρόμους και την αχαριστία
Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
να σκέφτομαι...
Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Αυτή την εποχή είναι να μην πάθω κάτι, οτιδήποτε, και στερηθώ της ευκαιρίας να δω την κόρη μου να μεγαλώνει...
Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
για να μην πληγώσω
Ποιο είναι το μότο σου;
"Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε"
Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
Γρήγορα κι ανώδυνα!
Αλλά τι σημασία έχει? Όλοι θα πεθάνουμε στις 21/12 του 2012 (σύμφωνα με τους Mayas…)
Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;
Θα ήθελα να μου πει πόσο πολύ θαυμάζει τη δουλειά μου και ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να συνεργαστούμε
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
στην καλύτερη δυνατή...

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ: Φασμπέντερ, χωρίς «Ντροπή», για βραβείο!

Posted: 07 Sep 2011 12:46 AM PDT

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011 15:06

Το επίθετό του είναι σίγουρο ότι προφέρεται στα ελληνικά «Φασμπέντερ». Το όνομά του, όμως; Γόνος Γερμανού πατέρα και μητέρας από τη Βόρεια Ιρλανδία, θα τον προφέρουμε «Μίχαελ» αν χρησιμοποιήσουμε τη γερμανική γλώσσα και «Μάικλ» αν χρησιμοποιήσουμε την αγγλική. Όπως και να τον... πούμε, πάντως, ο άνθρωπος είναι ταλεντάρα! Γεννημένος στις 2 Απριλίου του 1977 στη Χαϊδελβέργη της (Δυτικής τότε...) Γερμανίας, ξεκίνησε την καριέρα του από την τηλεόραση. Το 2001 εμφανίστηκε σε επεισόδια της σειράς «Hearts and Bones» και της σειράς «Band of Brothers». Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στους «300» όπου υποδύθηκε τον... Stelios!!! Πέντε χρόνια μετά είναι ένα από τα πιο hot ονόματα στην κινηματογραφική πιάτσα.

Φέτος στο φεστιβάλ της Βενετίας εμφανίστηκε σε δύο ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος. Χρονολογικά, η πρώτη ήταν το «A Dangerous Method» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ όπου υποδύθηκε τον συνιδρυτή της ψυχανάλυσης, Καρλ Γιουνγκ. Ακολούθησε το πιο... ζουμερό από κάθε άποψη «Shame» του Στιβ ΜακΚουίν. Να θυμίσουμε πως με τον ΜακΚουίν είχε συνεργαστεί και στην πρώτη ταινία του σκηνοθέτη, το συγκλονιστικό «Hunger». Σ' εκείνη την ταινία, ο Φασμπέντερ υποδύθηκε τον Μπόμπι Σαντς, Ιρλανδό αγωνιστή ο οποίος πέθανε σε αγγλική φυλακή μετά από πολυήμερη απεργίας πείνας. Στην ταινία «Shame» η θεματολογία αλλάζει κατά πολύ. Εδώ υποδύεται τον Μπράντον, έναν 30something νεαρό με χιλιάδες ερωτικές περιπέτειες της μίας νύχτας ο οποίος θα δει τη ζωή του να επηρεάζεται πολύ όταν θα αναγκαστεί να συγκατοικήσει με την μικρότερη σε ηλικία και δύστροπη ως συμπεριφορά αδελφή του. Ήδη πολλοί είναι εκείνοι που στοιχηματίζουν πως θα πάρει βραβείο για την ερμηνεία του στη συγκεκριμένη ταινία! Κι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και οι δηλώσεις του για αυτήν καθώς, όπως καταλαβαίνετε, είναι μια ταινία που δείχνει πολύ γυμνό και δεν κρύβεται πίσω από σεμνοτυφίες. Ο ίδιος ο ηθοποιός εμφανίζεται σε πάρα πολλές σκηνές έτσι όπως τον γέννησε η μάνα του! Δήλωσε σχετικά ο Φασμπέντερ: «Για τις γυναίκες που θα παρακολουθήσουν την ταινία πρέπει να είναι αναζωογονητικό το γεγονός ότι εδώ δεν θα δουν μόνο άφθονα γυμνά θηλυκά κορμιά την ίδια ώρα που ο άντρας φοράει το παντελόνι του». Η ταινία μεταφράζεται «Ντροπή» αλλά κατά πως φαίνεται, ο Φασμπέντερ δεν έχει τίποτε για να ντρέπεται για αυτό...

Δείτε ένα πρώτο φιλμ κλιπ της ταινίας εδώ:

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!



Τον πέταξαν κακήν κακώς έξω από το αεροπλάνο!!!

Posted: 07 Sep 2011 12:32 AM PDT

Αιτία; Το... χαμηλοκάβαλο παντελόνι του!!!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011 13:48


«Μόλις με πέταξαν έξω από την πτήση, γιατί το παντελόνι μου ήταν πολύ χαμηλά! Τι στο καλό... Δεν αστειεύομαι!». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον αρχηγό των «Green Day», Billie Joe Amstrong, ο οποίος όχι μόνο κατέβηκε από το αεροπλάνο αλλά αναγκάστηκε να πάρει την επόμενη πτήση για να φτάσει στον προορισμό του, αφού βέβαια προηγουμένως άλλαξε παντελόνι!

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Οκλαχόμα, όταν ο Billie Joe Amstrong επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στην πόλη Μπέρμπανκ.

Πριν όμως καλά - καλά καθίσει στη θέση του, η αεροσυνοδός του ζήτησε να σηκώσει το saggy παντελόνι του, γιατί όπως του είπε είναι πολύ χαμηλά. Η στιχομυθία που εκτυλίχτηκε μεταξύ του μουσικού και της αεροσυνοδού, την οποία μάλιστα επιβεβαιώνει και η παραγωγός του τηλεοπτικού δικτύου ABC7 Cindy Qiu που βρισκόταν στην ίδια πτήση, είναι απίστευτη. Σύμφωνα με δική της δήλωση: «Καθώς ετοιμαζόταν για απογείωση το αεροπλάνο, μια αεροσυνοδός ζήτησε από τον Bille Joe Armstrong να ανεβάσει το παντελόνι του. Εκείνος της απάντησε: "Δεν υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα για να ανησυχήσεις;" Η αεροσυνοδός επέμεινε απειλώντας τον μάλιστα ότι θα αποβληθεί από την πτήση». Όπερ και εγένετο!

Όταν ο τραγουδιστής δημοσιοποήσε το περιστατικό και οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας κατάλαβαν ποιος ήταν, αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη κάνοντας λόγο για παρεξήγηση!

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Δραματικές αποφάσεις παντού! Εργασιακή εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο σε όλο το δημόσιο - Ανοίγουν όλα τα επαγγέλματα

Posted: 07 Sep 2011 12:04 AM PDT

» Μίλτος Γήτας
-

Μέτρα και αποφάσεις που θα έπρεπε να παρθούν εδώ και δύο χρόνια, η κυβέρνηση αποφάσισε να τα λάβει στο παραπέντε για πολλοστή φορά. Έπρεπε να έρθει η τρόικα και να αποχωρήσει άρον άρον, να εκτοξευτούν τα spreads στα ύψη για άλλη μία φορά, να μας τα "ψέλνουν" όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες νυχθημερόν, να μας απειλούν ότι θα μας αφήσουν στο έλεος της χρεοκοπίας, να μας απειλούν ότι θα μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη, για να πάρει επιτέλους απόφαση η κυβέρνηση να λειτουργήσει.

Μετά το τελεσίγραφο λοιπόν της τρόικας, η κυβέρνηση σε κατάσταση πανικού, αποφάσισε να πάρει σοβαρές αποφάσεις και αποφασισμένη να συγκρουστεί με συμφέροντα. Γιατί μέχρι τώρα δεν είχε σκοπό να αναλάβει το πολιτικό κόστος των αποφάσεων που έπρεπε οπωσδήποτε να ληφθούν και έτσι εδώ και δύο χρόνια έκανε πισωγυρίσματα στα όσα ζητούσε η τρόικα.

Αυτή τη φορά όμως τα ψέματα τελείωσαν και όλοι έπρεπε να σοβαρευτούν! Έτσι σε κατάσταση πανικού, ο κ. Βενιζέλος προέβη σε έκτακτες δηλώσεις την ώρα που ακόμα το υπουργικό συμβούλιο βρισκόταν σε εξέλιξη, προκειμένου να δώσει ένα στίγμα στο εξωτερικό ότι η κυβέρνηση σοβαρεύτηκε και παίρνει πλέον σοβαρά τα πράγματα και τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Όλο τα άνοιγε η κυβέρνηση και όλο κλειστά ήταν. Έτσι μετά την "κατσάδα" της τρόικας η κυβέρνηση είδε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις αλχημείες και άρον άρον τα ανοίγει όλα.


ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε την απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε, αύριο η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων θα μεταφέρει τα περιουσιακά στοιχεία συγκεκριμένων εταιρειών του Δημόσιου στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Άμεσα προσχωρούν, όπως πρόσθεσε, οι ιδιωτικοποιήσεις στον ΟΠΑΠ, στο αεροδρόμιο Ε Βενιζέλος. στην ΔΕΠΑ, στα ΕΛΠΕ, καθώς επίσης και η πώληση μεγάλων κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του δημοσίου, κτίρια τα οποία θα νοικιασθούν στην συνεχεία από το δημόσιο.

ΔΗΜΟΣΙΟ

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα ξεκινά άμεσα τις προσεχείς εβδομάδες και προωθούνται όλες οι αρμόδιες υπουργικές αποφάσεις, με καταργήσεις φορέων και συγχωνεύσεων φορέων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος. Μάλιστα, δήλωσε πως δεν θα περιμένουν τους 9 μήνες που είχαν περιθώριο, αλλά άμεσα.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε επίσης ότι η εργασιακή εφεδρεία επεκτείνεται τελικά παντού, δηλαδή και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Προβλέπεται δηλαδή η διεύρυνση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας με θεσμική εγγύηση του ΑΣΕΠ το οποίο θα προσλάβει επιτροπές κατάρτισης του πλεονάζοντος προσωπικού.

Άλλη σημαντική απόφαση είναι η άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου όπου καταργείται η προσωπική διαφορά. Όπως τόνισε πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα θα ονομάζονται κρατικοί υπάλληλοι και θα μπορούν να μετακινηθούν οπουδήποτε.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως στο δημόσιο θα υπάρχει ο ίδιος μισθός, για όσους έχουν τα ίδια χρόνια, την ίδια θέση και ίδια προσόντα. Μία τέτοια απόφαση βάζει τέρμα στα προνόμια στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, ενώ θα εξακολουθήσει να υπάρχει επίδομα αλλά μόνο στα διευθυντικά στελέχη.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να επανεξετάσει το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το σωστό άνοιγμα των επαγγελμάτων, όπως εκείνων του φαρμακοποιού, των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε και σαρωτικές αλλαγές στο νέο φορολογικό σύστημα το οποίο όπως τόνισε θα αμβλύνει όλες τις κοινωνικές αδικίες, ενώ σημείωσε πως πρώτα πρέπει να δουν την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μετά οι συντελεστές φορολογίας.

Μάλιστα, έκανε λόγο για τέλος στις επιχορηγήσεις σε φορείς που δεν δηλώνουν τις δαπάνες τους, με σκοπό το ψαλίδι στο δημόσιο. Τέλος, ανακοίνωσε άμεσες αλλαγές στην αγορά εργασίας με την επέκταση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων.
Πηγή: newsit.gr


Περισσότερα... »

ΑΝΑΡΤΗΣΗ : GiorgosRounis[GR]


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Άγρια σφαγή στο Αμβούργο από Έλληνα

Posted: 07 Sep 2011 12:03 AM PDT

» Μίλτος Γήτας
-

Άφωνη έμεινε η εγκληματολογική υπηρεσία του Αμβούργου από την εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί της εισερχόμενοι σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου «Μπίζμαρκ» στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Μπροστά τους αντίκρισαν ένα πτώμα νεαρής γυναίκας πάνω στο οποίο ο ιατροδικαστής καταμέτρησε 30 πλήγματα με μαχαίρι. Βάσει της έρευνας του εγκληματολογικού άρχισε να ξετυλίγεται ο «Μίτος της Αριάδνης». Τελικά εντοπίστηκε ο δολοφόνος. Πρόκειται για Έλληνα μόλις 27 ετών, φοιτητή από τη Σπάρτη που ονομάζεται Βασίλειος Π.

Μερικές ώρες νωρίτερα η αστυνομία του αεροδρομίου του Αμβούργου είχε εντοπίσει, σε κωματώδη κατάσταση, έναν άγνωστο άνδρα ο οποίος προσπαθώντας να σκαρφαλώσει σε έναν πύργο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, έχασε τις αισθήσεις του. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ένα κλειδί δωματίου που είχε στην τσέπη του, αποκάλυψε την ταυτότητά του Έλληνα Σπαρτιάτη και το μακάβριο μυστικό του

Ο 27χρονος Βασίλειος Π. ξεκίνησε από τη Σπάρτη την προηγούμενη εβδομάδα επιθυμώντας να κάνει ολιγοήμερες διακοπές στη Γερμανία. Την Τετάρτη βρέθηκε στο Αμβούργο. Αποφάσισε να διανυκτερεύσει σε ένα από τα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στο σταθμό του τρένου. Λίγες ώρες αργότερα με γοργό βήμα απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο, εμφανώς ταραγμένος. Απομακρυνόταν από τον τόπο του εγκλήματος. Στο δωμάτιο που είχε νοικιάσει τώρα βρισκόταν το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας. Η εγκληματολογική υπηρεσία δεν άργησε να βρει τα στοιχεία της. Ήταν η Μπρίτανι Νικόλ Κέλε, 23 χρόνων από το Τέξας.


Η 23χρονη άφησε το Τέξας και την οικογένειά της, τον περασμένο Ιούνιο, για να κάνει διακοπές στην Γερμανία. Έφτασε στο Αμβούργο και διέμενε σε οικία μίας φίλης της. Οι μέρες έγιναν εβδομάδες, και οι εβδομάδες... μήνες. Η διαμονή έγινε βάρος για την οικοδέσποινα. Η Μπρίτανι, ωστόσο, αποφάσισε να σπουδάσει στην Ευρώπη και η φίλη της δήλωσε πως θα έπρεπε να εγκαταλείψει το σπίτι και να αναζητήσει νέα στέγη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες, η άτυχη γυναίκα αναζητούσε διαμέρισμα στην περιοχή κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου. Δηλαδή πλησίον του ξενοδοχείου, όπου το βράδυ της Τετάρτης είχε νοικιάσει δωμάτιο ο Βασίλης Π. από τη Σπάρτη.

Η μοίρα τους έφερε κοντά για να τους χωρίσει λίγες ώρες αργότερα. Για πάντα.

Ο Βασίλης Π. βρέθηκε λιπόθυμος και τραυματισμένος από πτώση σε σημείο του αεροδρομίου. Οι άνδρες της ασφάλειας κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης. Οι νοσηλευτές ανακάλυψαν στην τσέπη του κλειδί του ξενοδοχείου που διέμενε. Το κλειδί που τους οδήγησε στο δωμάτιο, νούμερο 16.

Λίγη ώρα αργότερα κλιμάκιο της αστυνομίας βρισκόταν στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και οι

αξιωματούχοι είχαν στη διάθεσή τους τα στοιχεία της ταυτότητας του Έλληνα φοιτητή. Ζήτησαν να κάνουν έρευνα στο δωμάτιό του. Ο υπάλληλος της υποδοχής του οδήγησε στο δωμάτιο, νούμερο 16 του ξενοδοχείου και ο θέαμα που αντίκρισαν σόκαρε ακόμα και τους άνδρες του εγκληματολογικού.

Η νεαρή γυναίκα, ήταν βουτηγμένη μέσα σε λίμνη αίματος. Οι αστυνομικοί μέτρησαν 30 μαχαιριές στο άψυχο σώμα της 23χρονης και έμειναν σοκαρισμένοι από το μένος του δράστη που προσπάθησε να «γδάρει τη σάρκα της. Φαίνονταν τα σωθικά της» αναφέρει ο γερμανικός Τύπος που χαρακτήρισε το έγκλημα «τελετουργικό».

Ο 27χρονος φοιτητής, μέχρι σήμερα, 4 μέρες μετά, νοσηλεύεται ακόμα σε κώμα στο νοσοκομείο του Αμβούργου και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη. Οι Αρχές δεν αποκλείουν την απόπειρα αυτοκτονίας ενώ αναμένουν με αγωνία να βελτιωθεί η υγεία του ώστε να μιλήσει.

Πηγή:zougla.gr


Περισσότερα... »

ΑΝΑΡΤΗΣΗ : GiorgosRounis[GR]


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Δίκες… κατ΄ οίκον μέσω διαδικτύου προβλέπει ο νέος Νόμος

Posted: 07 Sep 2011 12:02 AM PDT

» Μίλτος Γήτας
-
Η τεχνολογία στην υπηρεσία της Δικαιοσύνης. Ακροαματικές διαδικασίες κατ΄ οίκον και υπεράσπιση ακόμα και μέσα από δικηγορικά γραφεία προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δίνει την δυνατότητα κατάθεσης των διαδίκων μέσω διαδικτυακής web κάμερας και on line σύνδεσης με ειδικά διαμορφωμένο χώρο των δικαστικών λειτουργών!



Με στόχο την αποσυμφόρηση κυρίως της Ευελπίδων, αλλά και την μείωση των αναβολών σε ρητές δικασίμους, το νέο «ψηφιακό επίτευγμα» της δικαιοσύνης θα λειτουργήσει άμεσα και αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την έκδοση αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον Νόμο 3994/25-7-2011, στο άρθρο 270 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προστέθηκαν οι παράγραφοι 7 και 8 οι οποίες αναφέρουν:

Άρθρο 7.: «Το δικαστήριο ύστερα από αίτηση των διαδίκων ή, αυτεπαγγέλτως, μπορεί να αποφασίσει οι διάδικοι και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης να παρίστανται σε άλλον τόπο και να ενεργούν εκεί διαδικαστικές πράξεις. Η συζήτηση αυτή μεταδίδεται ταυτόχρονα με ήχο και εικόνα στην αίθουσα συνεδρίασης του δικαστηρίου και στον τόπο, όπου παρίστανται οι διάδικοι και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους».

Άρθρο 8.: Το δικαστήριο, ύστερα από αίτηση των διαδίκων ή, αυτεπαγγέλτως, μπορεί να αποφασίσει την εξέταση μαρτύρων, πραγματογνωμόνων και διαδίκων χωρίς αυτοί να παρίστανται στην αίθουσα συνεδρίασής του, η δε σχετική απόφαση του δικαστηρίου δεν υπόκειται σε ένδικα μέσα. Η εξέταση μεταδίδεται ταυτόχρονα με ήχο και εικόνα στην αίθουσα συνεδρίασης του δικαστηρίου και στον τόπο εξέτασης των μαρτύρων, πραγματογνωμόνων και διαδίκων. Η εξέταση αυτή, η οποία διεξάγεται ενώπιον του δικαστηρίου έχει την ίδια αποδεικτική ισχύ με την εξέταση από το δικαστήριο».
Πηγή: zougla.gr


Περισσότερα... »

ΑΝΑΡΤΗΣΗ : GiorgosRounis[GR]


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές