Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

Posted: 03 Sep 2011 05:46 AM PDT

3/9, Θέατρο Πέτρας

Πετρούπολη

Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης δίνουν συναυλία, όπου τον πρώτο λόγο έχουν τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου. Μαζί τους ο Θύμιος Παπαδόπουλος , ο Θοδωρής Οικονόμου και η Άννα Λινάρδου .

 

Αλλαγές στην εμπλοκή ιδιωτών

Posted: 02 Sep 2011 10:04 AM PDT

Μια νέα τροπή φαίνεται ότι παίρνουν οι εξελίξεις όσον αφορά την εμπλοκή των ιδιωτών στην αναδιάταξη του χρέους.

Για να πιεστούν να συμμετάσχουν οι αναποφάσιστοι… αφήνεται να εννοηθεί ότι όσες τράπεζες δεν συμμετάσχουν, αφού η διαδικασία είναι εθελοντική, θα έχουν πρόβλημα με τα collaterals που χρησιμοποιούν στην ΕΚΤ.

Α.Χ.

Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Χρυσούλης

Posted: 02 Sep 2011 09:56 AM PDT

Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών, ο θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός Τάκης Χρυσούλης.

Ο Τάκης Χρυσούλης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Ως ηθοποιός έπαιξε σε πολλές παραστάσεις όπως "Καραγκιόζης Παραλίγο Βεζίρης" , "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας", "Το μονοπάτι που πάει βαθιά μέσα στο βορά", "Η φάρσα του Πατελίνου", "Έρωτας & τιμωρία", "Εφευρέτης", "Νίκος...

Αρχίζει το Σάββατο η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Posted: 02 Sep 2011 09:08 AM PDT

Τις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει το Σάββατο στο γήπεδο Τάε – Κβο – Ντο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά από εισήγηση που θα εκφωνήσει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων και οι εργασίες θα λήξουν το απόγευμα με τις δευτερολογίες.

«Στόχος της Συνδιάσκεψης, να αξιολογήσουμε και πάλι τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κρίση, να σταθμίσουμε τις προεκλογικές μας δεσ...

Περιουσία Καντάφι στην Ελλάδα;

Posted: 02 Sep 2011 09:03 AM PDT

Αν υπάρχουν ή όχι περιουσιακά στοιχεία του Μουαμάρ Καντάφι στη χώρα μας, ρωτάει τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς επίσης αν έχει δοθεί εντολή να διερευνηθεί το σχετικό θέμα.

Φανταζόμαστε ότι θα έχει ειδικό ενδιαφέρον η απάντηση του υπουργείου…

Α.Χ.

Αλταφάζ: «Ανεύθυνα και παρακινδυνευμένα» τα σενάρια για πρόσθετα μέτρα

Posted: 02 Sep 2011 08:48 AM PDT

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, τόνισε ότι θα ήταν «ανεύθυνο και παρακινδυνευμένο εκ μέρους της Κομισιόν να υπεισέλθει σε σενάρια περί ανάγκης λήψης πρόσθετων μέτρων από την Ελλάδα, ενώ οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και τρόικας συνεχίζονται».

Παράλληλα, ο κ. Αλταφάζ σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως όλα τα ήδη συμφωνηθέντα μέτρα, για να υπάρξει σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και επιστροφή τους σε βιώσιμο δρόμο.

Εν τω μεταξύ και ο εκ...

Η γκολάρα που δεν είδαμε ποτέ live…

Posted: 02 Sep 2011 08:42 AM PDT

Τηλεοπτική κάλυψη από ελληνικής πλευράς δεν είχαμε στο «Bloomfield Stadium» του Τελ Αβίβ λόγω… κρίσης, με αποτέλεσμα το φίλαθλο κοινό να μην έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το εκπληκτικό σε εκτέλεση γκολ του Σωτήρη Νίνη, που χάρισε τη νίκη με σκορ 1-0 στην Εθνική μας, με αντίπαλο το Ισραήλ.

Οι διεθνείς μας έκαναν, ίσως το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Οι ποδοσφαιριστές του Φερν...

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 02 Sep 2011 08:00 AM PDT

Συνεδρίαση και στη συνέχεια… έξοδο στην πλατεία για το ραντεβού με τους Αγανακτισμένους έχει το μενού του Σαββάτου για την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το όργανο που συγκροτήθηκε στην πρόσφατη 4η Πανελλαδική του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αυριανή συνεδρίαση, εκτός από τη συζήτηση για την κρίσιμη ατζέντα της περιόδου, θα οριστεί η νέα 15μελής Γραμματεία του σχήματος .

Α.Χ.

«Γουστάρει, Δήμαρχο Μπουτάρη» ο Κόρεϊ Μαγκέτι

Posted: 02 Sep 2011 07:49 AM PDT

Ο Γιάννης Μπουτάρης αν μη τι άλλο έχει δείξει στη μέχρι τώρα δημαρχική του θητεία, πως δεν είναι τύπος της «ξύλινης» γλώσσας, των στεγανών και των «κολλημάτων». Παρ' ότι Αρειανός, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, τον Κόρεϊ Μαγκέτι , ο οποίος ήρθε στην πόλη για να ενισχύσει τον μεγάλο αντίπαλο του Άρη, τον ΠΑΟΚ.

Ο Γιάννης Μπουτάρης δώρισε στον Αμερικανό Αστέρα μια μακέτα με τον Λευκό Πύργο και ένα βιβλίο με εικόνες της πόλης της Θεσσαλονίκης. Εκτυλίχθηκε μεταξύ των δύο ανδρών ...

«Μπλόκο» της ΑΕΚ στον «Μάκαρο»

Posted: 02 Sep 2011 07:40 AM PDT

Η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Σταύρος Αδαμίδης κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΠΑΕ Καβάλας, προκειμένου να μπλοκάρουν τη μεταβίβαση των μετοχών, που έχει στα χέρια της η οικογένεια Ψωμιάδη, στην Ερασιτεχνική Καβάλα.

Με τη δικαστική αυτή μέθοδο ο «δικέφαλος» και η διοίκησή του διεκδικούν τα χρήματα, που υποστηρίζουν πως υπεξαίρεσε ο Μάκης Ψωμιάδης από την ΑΕΚ, στο διάστημα που διατέλεσε ιδιοκτήτης της.

Τα ασφαλιστικά μέτρα δημιουργούν νέα δεδομένα, όσον αφορά την προσπάθεια της Καβάλας να πείσει την ΕΕΑ ...

Το ΔΝΤ φέρεται να είναι αντίθετο στις ελληνικές εγγυήσεις

Posted: 02 Sep 2011 07:39 AM PDT

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Bloomberg, επικαλούμενο τέσσερις πηγές, το ΔΝΤ φέρεται πως τάσσεται κατά της παροχής εγγυήσεων από την Ελλάδα για το δεύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι η παροχή εγγυήσεων θα ακύρωνε το καθεστώς του ΔΝΤ ως προνομιακού δανειστή και θα παραβίαζε τα δικαιώματα των κατόχων ελληνικών ομολόγων.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σε δηλώσεις της η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Γιούτα Ουρπιλάινεν, επανέλαβε τη θέση ότι «συμμετέχουμε στο π...

Υποκλοπές: Δίωξη κατά παντός υπευθύνου για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας

Posted: 02 Sep 2011 07:15 AM PDT

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας, ασκήθηκε την Παρασκευή για την υπόθεση των υποκλοπών.

Συγκεκριμένα  μετά το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Δασούλα η εισαγγελεία έδωσε την παραγγελία για την άσκηση της ποινικής δίωξης και ο φάκελος θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος θα κληθεί να προσωποποιήσει την κατηγορία σε βάρος των συγκεκριμένων ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται.

Η υπόθεση των υποκλοπών βγήκε από το αρχείο πριν από δέκα μήνες καθ...

Οι απολυμένοι της Λυρικής

Posted: 02 Sep 2011 07:09 AM PDT

Της Κατερίνας Αγγελιδάκη

Καρατομημένοι. Θύματα εκτελεστικού αποσπάσματος. Τουφεκισμένοι. Αφανισμένοι. Με τιναγμένα μυαλά στον αέρα. Πεταμένοι στα άδυτα της Σπιναλόγκας. Με αυτά τα λόγια χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους σε επιστολές που έστειλαν στην κυβέρνηση 250 υπάλληλοι της Λυρικής Σκηνής, οι οποίοι βρέθηκαν εκτός οργανισμού όταν έληξαν οι συμβάσεις τους. Υπερβολικοί χαρακτηρισμοί; Ίσως. Πρόκειται όμως για μεγάλο αριθμό ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους και βρίσκονται σε απελπισία. Δεν είν...

«Κι αν… τρουπώσω»

Posted: 02 Sep 2011 06:41 AM PDT

Η μεταγραφή του Ούγγρου φορ Ρούντολφ Γκέργκελι στον Παναθηναϊκό, άνοιξε την όρεξη στην μαγυάρικη ιστοσελίδα «blikk.hu», η οποία είχε δεν είχε μας έφτιαξε το κέφι με τα… σενάριά της. Το «παραμυθάκι» των Ούγγρων με την επενδυτική ανάμειξη του Φίλιππου Γλύξμπουργκ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δεν είχε «δράκο» είχε ωστόσο αρκετές επίσημες διαψεύσεις. Μένει να τοποθετηθεί επίσημα κι ο… Κωνσταντίνος για τις προθέσεις του υιού του, με βασιλικό φιρμάνι. Θυμίζει η όλη υπόθεση την φράση του Κώστα Βουτσά σε τ...

Η ανακοίνωση της τρόικα

Posted: 02 Sep 2011 05:59 AM PDT

Η τρόικα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι «η ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα επιστρέψει στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

«Η ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συζήτησε τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και αξιολόγησε την εφαρμογή της πολιτικής στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολό...

Φραστική επίθεση στον Πάγκαλο

Posted: 02 Sep 2011 05:17 AM PDT

Επίθεση δέχτηκε από νεαρούς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, στην πλατεία της Ομόνοιας, ενώ περπατούσε συνοδευόμενος από τη φρουρά του.

Αναλυτικότερα, καθώς ο κ. Πάγκαλος βάδιζε στην οδό Πειραιώς, πέρασε από το σημείο μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο νεαροί 24 και 26 ετών που άρχισαν να τον βρίζουν ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, αποπειράθηκαν και να του επιτεθούν.

Αποτέλεσμα ήταν να επέμβουν οι έξι συνοδοί του, οι οποίοι κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομι...

Κόντρα Διαμαντοπούλου-Τσίπρα στη Βουλή για την εκπαίδευση

Posted: 02 Sep 2011 04:52 AM PDT

Έντονη υπήρξε η αντιπαράθεση μεταξύ της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και του Προέδρου του Συνασπισμού και της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της Βουλής, έπειτα από επίκαιρη ερώτηση του τελευταίου, σχετικά με τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που καταγράφονται στην εκπαίδευση εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

«Στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις δεν ανατρέπονται» ανέφερε σε έντονο ύφος  η Α. Διαμαντοπούλου, απαντώντας στη δήλωση του Α.Τ...

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Αλάσκα

Posted: 02 Sep 2011 04:45 AM PDT

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αλάσκα.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε βάθος 35,5 χιλιόμετρα και οι αρχές των ΗΠΑ προειδοποιούν ότι υπάρχει κίνδυνος για εκδήλωση τσουνάμι.

Η Τουρκία απέλασε τον Ισραηλινό πρέσβη

Posted: 02 Sep 2011 04:30 AM PDT

Την απέλαση του Ισραηλινού πρέσβη αποφάσισε η Τουρκία, μετά από την άρνηση του Ισραήλ να απολογηθεί για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε το 2010 στον διεθνή στολίσκο με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ Τούρκοι και ένας Αμερικανός πολίτης τουρκικής καταγωγής.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η στρατιωτική συνεργασία της Άγκυρας με το Ισραήλ, ενώ πρόσθεσε πως η Τουρκία περιορίζει τη διπλωματική παρ...

Θα πέσουν πρόστιμα

Posted: 02 Sep 2011 04:12 AM PDT

Στην κύρωση απόφασης που προβλέπει την επιβολή προστίμου ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ προσανατολίζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, για την υπόθεση δωροδοκιών το διάστημα 1997 -2007.

Η απόφαση, εναντίον της οποίας η Siemens έχει προσφύγει στα δικαστήρια, προβλέπει πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ για καθεμία από τις 110 συμβάσεις με φορείς του Δημοσίου.

Α.Χ.

Πανόπουλος: «Η ΕΠΟ είναι η… μαμά και η Σούπερ Λίγκα το παιδί»

Posted: 02 Sep 2011 04:00 AM PDT

Με το δικό του μοναδικό τρόπο σχολίασε τις εξελίξεις στη Super League σε συνέντευξή του στον «Sentra 103,3» ο Χρήστος Πανόπουλος. Το «αφεντικό» της Σκόντα Ξάνθης, εξήγησε τους λόγους που απείχε η ομάδα του από την ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου στη Λίγκα, ενώ επέρριψε τις ευθύνες για το «μπάχαλο» στην ΕΠΟ.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξής του:

Για την αποχή της Ξάνθης από την εκλογή προέδρου της Σούπερ Λίγκας:
«Εμείς απείχαμε από τη διαδικασία ψηφοφορίας για τον πρόεδρο της Σούπερ ...

Ο Γερουλάνος προανήγγειλε εκπλήξεις…

Posted: 02 Sep 2011 03:30 AM PDT

«Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του χρόνου, όσο παίζονται οι αγώνες και δεν σημαίνει ότι, επειδή μία ομάδα έπαιξε αυτό το Σαββατοκύριακο, θα παίξει και το επόμενο». Τάδε έφη Παύλος Γερουλάνος στον «ΣΚΑΪ», όπου ούτε λίγο ούτε πολύ προανήγγειλε στις ομάδες που έχουν «θέμα» με τη συμμετοχή τους στη Super League, πως δεν θα γνωρίζουν τι θα τους… ξημερώνει από Σαββατοκύριακο σε Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, έριξε αρκετά «καρφιά» για τη… μ...

«Φαρμάκι» Σεραφείμ για την πολιτική κηδεία του Κύρκου

Posted: 02 Sep 2011 03:02 AM PDT

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ την πολιτική κηδεία του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς, Λεωνίδα Κύρκου.

Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε, ο Μητροπολίτης Πειραιώς μιλά για «δήθεν προοδευτική ιδεολογία με στόχο την κατεδάφιση του Θεού», ενώ αναφέρεται προσωπικά και στον επικήδειο του Φώτη Κουβέλη.

Το ανακοινωθέν είναι το εξής:

«Ἡ τελετή ἀποχαιρετισμοῦ τοῦ ἱστορικοῦ ἡγέτη τῆς λεγομένης ἀριστερᾶς Λεωνίδα Κύρκου στόν αὔλειο χῶρο τοῦ Α΄ Κοιμητηρίου Ἀθηνῶν μέ τήν παρου...

Ψάχνει την δική της «Γη της Επαγγελίας»

Posted: 02 Sep 2011 02:55 AM PDT

Σε λίγες ώρες η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει στο «Μπλούμφιλντ Στέιντιουμ» του Τελ Αβίβ, το Ισραήλ, σε μία κομβικής σημασίας αναμέτρηση, για τη φάση των προκριματικών που οδηγούν στα τελικά του Euro 2012, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 4.05μ.μ. και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα τους Έλληνες διεθνείς, σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία και την ώρα διεξαγωγής.

Ο Φερνάντο Σάντος έχει προετοιμάσει κατ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές