Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Σώζοντας την ευρωζώνη... αγκαλιάζουμε το ΔΝΤ

Posted: 17 Aug 2012 06:33 AM PDT

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Η επιμήκυνση τελικά θα είναι, όπως άλλωστε αναμενόταν, το μόνο «αίτημα» του Σαμαρά προς την ηγεσία της ευρωζώνης, αλλά κι αυτό ακόμη δεν πρόκειται να υποβληθεί επίσημα στις – κατ' ιδίαν – συναντήσεις του την επόμενη Παρασκευή και Σάββατο με Μέρκελ και Ολάντ. Προέχει μια ακόμη δήλωση πίστης του πρωθυπουργού της Ελλάδας στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων των προκατόχων του και του ιδίου. Τι όμως θα ζητείται να επιμηκυνθεί με αυτό το αίτημα που... δεν θα υποβληθεί...

«Σφύριξαν» κάτι στους δικούς μας;

Posted: 17 Aug 2012 05:03 AM PDT

Λύσσαξαν τις τελευταίες μέρες τα ΜΜΕ του Ισραήλ με φήμες περί επικείμενης επίθεσης της χώρας τους εναντίον του Ιράν, πριν μάλιστα από τις αμερικάνικες εκλογές του Νοεμβρίου, απο­δίδοντας τις σκέψεις αυτές στον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Μπάρακ. Όχι, τον πρόεδρο Πέρες δεν τον έμπλεξαν, διότι αυτό θα ισοδυναμούσε με... πραγματική κήρυξη πολέμου. Κάποιοι ανησυχούν σοβαρά από το κρεσέντο δημοσι­ευμάτων, ενώ πολλοί λένε ότι δεν είναι τίποτε άλλο από μια συ­νήθη απόπειρα του Ισρα...

Υπάρχουν και χειρότερα...

Posted: 17 Aug 2012 04:52 AM PDT

Έναν στεναγμό ανακούφισης άφησε ο Πάνος Σκουρλέτης τελει­ώνοντας το κείμενο του Κουέντιν Πιλ στους «Financial Times », το οποίο ανέφερε ότι στη Γερμανία είναι διχασμένοι για τη δια­χείριση του ευρωπαϊκού χρέους.

Το εν λόγω άρθρο περιέγραφε πώς οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί και η Χριστιανική Σο­σιαλιστική Ένωση , εταίροι στην κυβέρνηση συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ, βρίζουν νυχθημερόν τον επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος μι­λάει εσχάτως όλο και πιο έντονα για...

Ώρα μηδέν για την προσχολική αγωγή

Posted: 17 Aug 2012 04:03 AM PDT

Περίπου 53.000 παιδιά θα βρουν τη νέα σχολική χρονιά κλειστές τις πόρτες των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, των κέντρων φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχό­λησης, καθώς οι εξουσιάζοντες, σε και­ρούς κρίσης και ξεζουμίσματος του οικο­γενειακού προϋπολογισμού, επέλεξαν να τσεκουρώσουν τη χρηματοδότηση των δομών του προγράμματος «Εναρμό­νιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του υπουργείου Εργασίας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. 

Σύμφωνα με τα στοιχ...

7 μέρες στην Αβάνα

Posted: 17 Aug 2012 03:36 AM PDT

Της Κωστούλας Τωμαδάκη

Βαθμολογία***

Σκηνοθεσία: ΛοράνΚαντέτ, ΜπενίτσιοΝτελΤόρο, ΧούλιοΜεντέμ, Γκασπάρ Νοέ, ΕλίαΣουλεΐμάν, ΧουάνΚάρλοςΤάμπιο, ΠάμπλοΤραπέρο Πρωταγωνιστούν: ΤζοςΧάτσερσον, ΝτάνιελΜπρουλ, ΕμίρΚουστουρίτσα 

Η Αβάνα του Κάστρο, των καλλιτεχνών του δρόμου, των μυθικών μπολερό, του έρωτα αλλά και της σκληρής καθημερινότητας, περνά καρέ καρέ μπροστά από τα μάτια μας. Η κάμερα περιδιαβαίνει τα μυθικά σοκάκια και τις πλατείες, και στέκεται στον άνθρω­πο συνθέτοντας ένα πολύχρωμο θέαμα, νο...

Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα

Posted: 17 Aug 2012 03:16 AM PDT

Ο ήρωας του Γιάννη Μαρή σε νέες περιπέτειες 

Εκδόσεις: Καστανιώτης 

Σελ.: 428 

Στον Γιάννη Μαρή αναγνωρίζεται - και δίκαια - το γεγονός ότι υπήρξε ο μοναδικός συγγραφέας που υπηρέτησε συστηματικά, μακροχρόνια και με συνέπεια το αστυνομικό μυθιστόρημα, επιβάλλοντάς το ως ανάγνωσμα στο ευρύ αναγνωστικό κοινό.

Η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τον Γιάννη Μαρή, τον πατέρα του αστυνομικού μυθι-στορή ματος στη χώρα μας, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας επετείου που είθισται να οργανώ­νουν «ειδικοί» προκε...

Ήχοι του καλοκαιριού

Posted: 17 Aug 2012 01:14 AM PDT

 Hot Chip

In Our Heads 

Η διάσημη electro πα­ρέα των Hot Chip από τη Βρετανία δεν έχει απογοητεύσει ποτέ τους θαυμαστές της. Και το νέο, πέμπτο, και πιο μεστό άλμπουμ της επιτυχημένης καριέρας τους, «I n Our Heads», είναι εδώ για να το επιβεβαιώσει. Είναι από τους λίγους δίσκους που ακού­γονται από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν πετάς τίποτα. Έντεκα τραγούδια με τα μο­ναδικά φωνητικά του ελληνικής καταγωγής Alexis Taylor που απο­καλύπτουν, για άλλη μια φορά, το αστεί­ρευτο ταλέντο της μπάντας. Τρ...

Το μεταναστευτικό ζορίζει την ΔΗΜΑΡ

Posted: 16 Aug 2012 11:55 AM PDT

Σε ανακοίνωση τουτο Κίνημα Ενωμέ­νοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή σημειώνει μεταξύ άλ­λων πως «η δολοφονία του νεαρού Ιρακινού πρόσφυγα στην Ομόνοια, στην οδό Αναξαγό­ρα, από ναζιστική συμμορία εφόδου της Χρυ­σής Αυγής, είναι ένα έγκλημα με αυτουργό τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Άραγε τι άλλο χρειάζεται να γίνει για να εγκαταλείψει το πιο χυδαίο ρατσιστικό κυβερνητικό κατα­σκεύασμα η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη;». Έλα ντε... Α.Χ.

Στα πανηγύρια η Ελλάδα αναστενάζει

Posted: 16 Aug 2012 11:27 AM PDT

Του Γιώργου Ι. Αλλαμανή

Αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι! Κάθε χρόνο και πιο ασφυκτικά ζεστό, ακολουθώντας την πλανητική κλιματική αλλαγή. Κάθε χρόνο, ιδίως μετά το μνημονιακό ορόσημο του 2010, απειλητικά ακίνητο, πριν από το ζοφερό φθινόπωρο των «πρόσθετων μέτρων». 

Ο Αύγουστος ήταν σταθερά την τελευταία εικοσαετία ο κατεξοχήν αστικός και υπαλληλικός μήνας διακοπών. Μια ολόκληρη εποχή συμπυκνώνεται σε έναν «μήνα», ανατρέποντας ημερολόγια: 20 Ιουλίου-20 Αυγούστου, αυτό είναι το μεταμοντέρνο καλοκαίρι...

Κόβουν τις συντάξεις μέχρι τα 700 ευρώ

Posted: 16 Aug 2012 11:11 AM PDT

Οι 600.000 διπλοσυνταξιούχοι, στους οποί­ους θα κοπεί η μισή δεύτερη σύνταξη, 400.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου που παίρνουν συντάξεις πάνω από 1.600 ευρώ και όλοι όσοι στόχευαν να βγουν σε πρόωρη – έστω και μειωμένη – σύνταξη είναι οι μεγαλύτεροι χαμέ­νοι του πακέτου των μέτρων. Τα μέτρα δεν θίγουν τους συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη έως 700 ευρώ το μήνα. 

Στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί περιλαμβάνε­ται το «μαχαίρι» στα επιδόματα που δίνονταν για πολιτικούς λόγους σε 200.000 ομογενείς, οι...

Πλημμύρα κατασχέσεων

Posted: 16 Aug 2012 11:03 AM PDT

Για άρση του μέτρου της αναστολής των πλειστηριασμών πιέζει η τρόικα και σπρώχνει τις τράπεζες σε κατασχέσεις με άμεσες μαζι­κές πωλήσεις, ώστε να αυξηθεί το αδιάθετο στοκ και να μειωθούν άμεσα και ραγδαία οι τιμές.

Με τις επισφάλειες των τραπεζών από τα στεγαστικά να ξεπερνούν τα 12 δισ., τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προτείνουν μοντέλα αναδι­άρθρωσης δανείων με ορίζοντα ακόμα και τα 50-60 ή και περισσότερα χρόνια. Επιμένουν δε να ενεργοποιηθούν οι ΑΕΕΑΠ που διαθέτουν όλες οι τράπεζες και να τ...

Το κόστος της υποταγής

Posted: 16 Aug 2012 10:51 AM PDT

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Για να µακροηµερεύσει µια κυβέρνηση, ειδικά όταν το διεθνές περιβάλλον είναι εξαιρετικά δυσμενές για την ίδια και τη χώρα, χρειάζεται ισχυρά εσωτερικά στηρίγματα. Με πρώτο και κυριότερο την εμπιστοσύνη της πλειονότητας των πολιτών και τη συστράτευσή τους σε έναν κοινό στόχο. Αυτό είναι το αδύναμο σημείο της κυβέρνησης Σαμαρά - και των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. 

Οι ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις - επαναδι­απραγμάτευση κ.λπ. - και η ταχεία μετεκλογική διάψε...

Η Αριστερά κατά Δένδια

Posted: 16 Aug 2012 08:03 AM PDT

Η δολοφονία του νεαρού Ιρακινού και η  άνευ αντικρίσματος δήλωση Δένδια για το θέμα προκάλεσαν αυτόματα ποικίλες αντιδράσεις κομμάτων και κινημάτων της Αριστεράς, που κα­ταλόγισαν ευθύνες στην κυβέρνηση και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για το ανεξέλεγκτο ξέ­σπασμα βίας από ναζιστικά περίπολα θανάτου. Α.Χ.

Επιστολή ΑΕΚτζήδων προς το Κοινοβούλιο

Posted: 16 Aug 2012 07:32 AM PDT

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να παγώσουν τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το δημόσιο, έστειλαν φίλοι της ομάδας.

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ένωση το τελευταίο διάστημα έχει επηρεάσει και τους οπαδούς της, και κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία να διαμαρτυρηθούν με επιστολή τους στη Βουλή, ζητώντας να "παγώσουν" τα χρέη της ΠΑΕ, μέχρι να δικαιωθεί η AEK στη διαμάχη της με τον Μάκη Ψωμιάδη για την υπεξαίρεση των 80 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της.

Αναλυτικά η επ...

ΣΥΡΙΖΑ: Αδυναμία Σαμαρά να διεκδικήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Posted: 16 Aug 2012 07:25 AM PDT

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «δογματική προσήλωση στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που απορρέει από το μνημόνιο» ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει την «αδυναμία» του να διεκδικήσει κάτι διαφορετικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Η συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής που έχει...

Νικολόπουλος προς Σαμαρά: Άλλο διάσωση και άλλο άλωση!

Posted: 16 Aug 2012 07:22 AM PDT

Σκληρή κριτική προς Αντώνη Σαμαρά ασκεί και πάλι μέσω Twitter και Facebook ο διαγραφείς βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο βουλευτής Αχαϊας κάνει λόγο για ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα και άλωση την οποία οι δανειστές έχουν βαπτίσει διάσωση.

Επισημαίνει ότι αυτοί θα κερδίσουν εξαγοράζοντας στην Ελλάδα και ότι βγαίνει στο σφυρί, σε τιμή εκποίησης.

Τέλος διερωτάται αν ο Σαμαράς ταυτίζεται μαζί τους για την πρωθυπουργία ταυτίζεται μαζί τους και απαρνήθηκε όσα προεκλογικά πίστευε και υποσ...

Πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ από τον Ισημερινό

Posted: 16 Aug 2012 06:13 AM PDT

Πολιτικό άσυλο αποφάσισε να χορηγήσει στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ η κυβέρνηση του Ισημερινού, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ρικάρντο Πατίνιο. 

Την ίδια ώρα, οι Βρετανοί απειλούν ότι αν δεν παραδοθεί στις αγγλικές αρχές από την πρεσβεία, θα προχωρήσουν σε σύλληψή του ή μέσα στην πρεσβεία, παραβιάζοντας το άσυλο, ή σε δεύτερη φάση εντός της χώρας της Κεντρικής Αμερικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής του Wikileaks έχει καταφύγει στην πρεσβεία από τις 19 Ιο...

Σεξουαλική παρενόχληση εναντίον νεαρής αλλοδαπής από μέλος της Χρυσής Αυγής

Posted: 16 Aug 2012 05:58 AM PDT

Σε ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Hamburger Abendblatt σχετικά με τον "Ξένιο Δία", αναφέρεται περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον νεαρής Γεωργιανής από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η νεαρή γυναίκα από τη Γεωργία, η οποία εδώ και 20 χρόνια ζει στην Αθήνα με τη μητέρα της και τον 8χρονο γιο της και για να τα φέρει βόλτα, εργάζεται σε δύο δουλειές, δέχθηκε την επίθεση του 40χρονου γείτονά της, ο οποίος την κυνήγησε για να κοιμηθεί μαζί της.

Όταν εκείνη...

Λαφαζάνης: «Η χρεοκοπία δεν είναι κάτι καταστροφικό»

Posted: 16 Aug 2012 05:41 AM PDT

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη πάνω στο θέμα της ενδεχόμενης χρεοκοπίας της χώρας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 δήλωσε συγκεκριμένα: «Η χρεοκοπία δεν είναι κάτι το οποίο είναι κατά ανάγκη το καταστροφικό. Είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν σ' ένα σημείο που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα. Στο όνομα των τροκανών δό...

Τρία χρόνια φυλακή για συμμετοχή σε διαδηλώσεις

Posted: 16 Aug 2012 04:47 AM PDT

Σε τρία χρόνια φυλακή καταδίκασε δικαστήριο του Μπαχρέιν έναν υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς συμμετείχε σε διαδηλώσεις που έγιναν χωρίς την άδεια των αρχών.

«Ο σιίτης Ναμπίλ Ράτζαμπ καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για τη συμμετοχή του σε τρεις διαδηλώσεις που έγιναν χωρίς άδεια των αρχών», ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Μοχάμεντ αλ Τζίσι μέσω του λογαριασμού του στον twitter.

Ο Ρατζάμπ εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης τριών ετών για προσβολή των σουνιτών και του έχει επιβληθεί πρόστιμο 3...

Αντιδράσεις προκαλεί ο … «καλοφαγάς»

Posted: 16 Aug 2012 04:06 AM PDT

Στη γωνία περιμένουν κάποιοι «άσπονδοι φίλοι του» τον Θόδωρο Πάγκαλο και ετοιμάζονται να τον προκα­λέσουν με τον ίδιο τρόπο που προσπαθεί να προκαλέσει κι εκείνος για να πουλήσει το βιβλίο του «Μαζί τα φάγαμε». Με αφορμή τον ιστότοπο που έφτιαξε και καλεί τον κόσμο να μπει και να γράψει την εμπειρία του σχετικά με αυτό το θέμα, οι «φίλοι» του τέως αντιπροέδρου ετοιμάζονται να ανοίξουν site με το φοβερό όνομα «Τα φάγαμε μαζί με τον Πάγκαλο» και θα καλούν τους επισκέπτες, κυρίως από την εκλογικ...

Spiegel: Λύση μόνον η χρεοκοπία. Η πολιτική της Μέρκελ αύξησε το ελληνικό χρέος.

Posted: 16 Aug 2012 03:24 AM PDT

Καταπέλτης κατά της πολιτικής Μέρκελ εμφανίζεται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μέσα από τη σελίδα του στο διαδίκτυο, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο και στη συνέχεια στη Γαλλία.

Το περιοδικό διαπιστώνει πως η χώρα βρίσκεται «λίγο πριν την άβυσσο» και τίποτα δεν την σώζει από την χρεοκοπία.

Την ώρα που οι Γερμανοί πολιτικοί κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, το Spiegel μας κατηγορεί ότι για πολλοστή φορά η χώρα μας κατάφερε να απογοητεύσει τους δανειστ...

Εκτός παιδικών σταθμών 53.000 παιδιά λόγω περικοπών

Posted: 16 Aug 2012 01:42 AM PDT

Για «οικονομικό στραγγαλισμό της αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία» που «ρίχνει όλα τα βάρη στις πλάτες των συμπολιτών μας», κάνει λόγο ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Νίκος Σαράντης σε ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι λόγω των περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση περίπου 53.000 νήπια και βρέφη κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών των δήμων. 

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του «πιο εξοργιστικό είναι ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει λύση,...

Έμαθε και επίθεση

Posted: 16 Aug 2012 12:17 AM PDT

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ήξερε να παίζει πολύ καλά στην άμυνα. Σιγά – σιγά μαθαίνουμε ότι μπορεί να είναι αποδοτική και στην επίθεση. Το απέδειξε στο νικηφόρο 3-2 επί της Νορβηγίας στο Όσλο στο τεστ πριν από τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.

Μόλις στο 7΄ο Τοροσίδης με σέντρα σουτ άνοιξε το σκορ και στο 11΄ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 0-2. Οι Νορβηγοί μείωσαν στο 13΄με σουτ του Χάνγκελαντ που κόντραρε στον Μανιάτη και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα. Πρ...

Στα ύψη οι τιμές των υγρών καυσίμων

Posted: 16 Aug 2012 12:08 AM PDT

Σε απαγορευτικά ύψη κυμαίνονται πλέον οι τιμές των καυσίμων σε πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας με την αμόλυβδη να αγγίζει τα 2 ευρώ το λίτρο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά ακολουθούν πρακτικές και τιμολογιακές πολιτικές σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στην κατανάλωση, ουσιαστικά εκμεταλλευόμενοι το μονοπώλιο που επικρατεί στα καύσιμα σε πολλές τουριστικές περιοχές και, κυρίως, στα νησιά. 

Όπως καταδυκνείουν τα στοιχεία ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές