Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


5 Αλήθειες του πόκερ

Posted: 22 Jan 2012 03:06 PM PST


Ότι πρέπει να γνωρίζεις, για να μη μείνεις για πάντα ψάρι και χαμένος





λοι οι άνδρες είναι οι καλύτεροι οδηγοί, οι καλύτεροι εραστές και τελευταία, έγιναν και οι καλύτεροι παίκτες πόκερ. Ο συνδυασμός ενός απλού, στην εκμάθηση, παιχνιδιού, με τον τζόγο και τα μυθικά κέρδη των μεγάλων τουρνουά, έχει κάνει το πόκερ, ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια παγκοσμίως. Αν δεν θέλεις να μείνεις για πάντα ψάρι, μάθε τις πέντε βασικές αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις για το πόκερ.





1. Το πόκερ δεν είναι παιχνίδι συνδυασμών. Δεν κερδίζεις αν βγάλεις τους πιο θεαματικούς συνδυασμούς. Στόχος σου είναι να κερδίσεις όσο περισσότερες μάρκες/χρήματα μπορείς. Το αν τα κερδίσεις απλά με ένα ζευγάρι, ή με καρέ, δεν έχει καμία απολύτως διαφορά. Ο αρχάριος παίκτης δυσκολεύεται να το κατανοήσει αυτό και αν έχει την παραμικρή πιθανότητα να βγάλει κάποιον θεαματικό συνδυασμό, θα κάνει το λάθος να τον κυνηγήσει μέχρι τέλους, αγνοώντας άλλους, πολύ σημαντικότερους, παράγοντες.



2. Πρόκειται για παιχνίδι επένδυσης-κέρδους. Στοιχηματίζεις ένα ποσό (επένδυση), με σκοπό να κερδίσεις το pot, δηλαδή, το σύνολο των πονταρισμένων. Αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία λοιπόν, δεν είναι τόσο τα φύλλα που κρατάνε οι παίκτες, αλλά τα ποσά που έχουν οι παίκτες μπροστά τους και το ποσό που έχει ήδη πονταριστεί. Αυτά καθορίζουν την μαθηματική αναλογία επένδυσης-κέρδους και δείχνουν αν κάποιο συγκεκριμένο ποντάρισμα είναι σωστό ή λάθος.



3. Το πόκερ είναι παιχνίδι ημιτελών πληροφοριών. Ο παίκτης έχει στην διάθεσή του μια σειρά από ημιτελείς πληροφορίες και προσπαθεί να επιλέξει την καλύτερη δυνατή κίνηση με τα υπάρχοντα δεδομένα.



Είναι ημιτελείς οι πληροφορίες, γιατί αυτά που γνωρίζεις, είναι:

  • τα φύλλα που κρατάς
  • τα φύλλα που έχουν ήδη ανοίξει στο τραπέζι
  • τα ποσά που έχουν μπροστά τους οι παίκτες
  • τα έως τώρα πονταρίσματα
  • το σύνολο των πονταρισμένων
Ενώ δεν γνωρίζεις:

  • τα φύλλα που μένουν να ανοίξουν
  • τα φύλλα των αντιπάλων σου
  • τα μελλοντικά πονταρίσματα των αντιπάλων σου
Για αυτά που δεν γνωρίζεις, πρέπει να κάνεις συνεχώς εκτιμήσεις (εκτός από τα φύλλα που μένουν να ανοίξουν, αφού δεν υπάρχει κάτι να εκτιμήσεις γι αυτά). Οι εκτιμήσεις σου γίνονται με βάση τις πληροφορίες που έχεις διαθέσιμες και σχεδιάζεις την παρτίδα με βάση αυτές. Όσο πιο σωστές οι εκτιμήσεις, τόσο πιο σωστές θα είναι και οι τελικές αποφάσεις σου.



Για να κάνεις σωστές εκτιμήσεις, πρέπει να αναζητάς συνεχώς νέα στοιχεία, νέες πληροφορίες, νέους και καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων. Κι αυτό θέλει δουλειά, δεν είναι και πολύ διασκεδαστικό.



4. Το πόκερ μπορεί να παιχτεί επαγγελματικά. Ας πούμε ότι παίζεις κορώνα-γράμματα και ποντάρεις 1 ευρώ να έρθει γράμματα. Η πιθανότητα να έρθει γράμματα, είναι ακριβώς ίδια με την πιθανότητα να έρθει κορώνα και άρα λέμε ότι πρόκειται για παιχνίδι μηδενικής ενδεχόμενης αξίας. Η πιθανότητα να έρθει κορώνα, προς την πιθανότητα να έρθει γράμματα, είναι 1 προς 1, ή αλλιώς, η πιθανότητα να έρθει γράμματα είναι 50%.



Αν όμως εσύ ποντάρεις 1 ευρώ, αλλά όταν κερδίζεις παίρνεις καθαρό κέρδος, 1,10 ευρώ, τότε αυτό δεν είναι τζόγος, αλλά επάγγελμα. Είναι λογικό, κάποιοι παίκτες να παίρνουν πιο συχνά σωστές αποφάσεις σε σχέση με τους αντιπάλους τους και άρα να παίζουν με μαθηματικό πλεονέκτημα. Αυτοί οι παίκτες είναι σαν να παίζουν κορώνα-γράμματα, όπου όποτε χάνουν πληρώνουν 1 ευρώ, αλλά όποτε κερδίζουν, παίρνουν 1,10 ευρώ. Φυσικά και είναι πιθανό να έρθει 10 φορές η πλευρά που χάνουν, αλλά όσο περισσότερο παίζουν, τόσο πιο πολύ θα επιβεβαιώνεται το μαθηματικό τους πλεονέκτημα (Νόμος των Μεγάλων Αριθμών).



5. Το κέρδος στο πόκερ, βγαίνει από τα λάθη των αντιπάλων σου. Ακόμα και ο καλύτερος παίκτης πόκερ του κόσμου κάνει λάθη. Κάνει όμως λιγότερα ή μικρότερα λάθη από τους υπόλοιπους. Μην περιμένεις ότι δεν θα κάνεις λάθη και μην κοιτάς κανέναν παίκτη, σαν να έχει το αλάθητο του Πάπα. Πρέπει να μάθεις να αγαπάς τα λάθη σου, να τα αναζητάς και να χαίρεσαι όταν τα βρίσκεις γιατί μόνο έτσι θα έχεις την ευκαιρία βελτιώσεις το παιχνίδι σου, διορθώνοντάς τα.



oneman.gr





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Alive pictures - ζωντανές εικόνες !!!

Posted: 22 Jan 2012 03:01 PM PST


Ρίξτε μια ματιά ...












almirofistiki





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Tι σημαίνει το ονοματεπώνυμό σας; Μάθετε τώρα!

Posted: 22 Jan 2012 02:51 PM PST

Tίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, ακόμα και το ονοματεπώνυμό μας επηρεάζει την προσωπικότητά μας, τον τρόπο που...

σκεφτόμαστε, που αντιδρούμε και που προβάλουμε τον εαυτό μας..



Η πανάρχαια τέχνη της αριθμολογίας, μας αποκαλύπτει τι σημαίνει το ονοματεπώνυμό μας και πώς επηρεάζει τη ζωή μας. Σύμφωνα με την Πυθαγόρεια αρίθμηση, κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε έναν αριθμό. Το ονοματεπώνυμό μας μπορεί να μεταφραστεί σε έναν λεξάριθμο, προσθέτοντας τους αριθμούς που προκύπτουν από κάθε γράμμα που εμπεριέχει.



Πώς θα βρεις τον λεξάριθμο του ονοματεπώνυμου σου; Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε το βαπτιστικό σου όνομα και το επώνυμό σου. Στη συνέχεια γράψε κάτω από κάθε γράμμα του ονοματεπώνυμού σου τον αριθμό που του αντιστοιχεί. Για να δεις ποιος αριθμός αντιστοιχεί σε κάθε γράμμα δες την παρακάτω ακολουθία: Α=1, Β=2, Γ=3, Δ=4, Ε=5, Ζ=7, Η=8, Θ=9, Ι=1, Κ=2, Λ=3, Μ=4, Ν=5, Ξ=6, Ο=7, Π=8, Ρ=9, Σ=1, Τ=2, Υ=3, Φ=4, Χ=6, Ψ=7, Ω=8. Πρόσθεσε όλους τους αριθμούς του ονοματεπώνυμου σου μέχρι να βγει μονοψήφιος αριθμός. Η ερμηνεία του ονοματεπώνυμου σου Εφόσον βρήκες τον μονοψήφιο λεξάριθμο που αντιπροσωπεύει το όνομα σου, διάβασε τώρα την πλήρη ερμηνεία του και μάθε με λεπτομέρεια όλα τα χαρακτηριστικά με τα οποία σε έχει προικίσει το ονοματεπώνυμό σου.



Λεξάριθμος 1 - «Ο ηγέτης» Είσαι ένας άνθρωπος που θέλει να έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα. Διαθέτεις έναν παρορμητικό και αποφασιστικό χαρακτήρα και δεν διστάζεις να ρισκάρεις, αρκεί να καταφέρεις στη ζωή σου να αγγίξεις την επιτυχία. Δεν μπορείς να δεχτείς ποτέ την ήττα και προσπαθείς πάντα με εύστροφες και πρωτοποριακές ιδέες να ξεχωρίζεις και να διαπρέπεις. Σου αρέσει να κατευθύνεις, να καθοδηγείς, να συμβουλεύεις και να οργανώνεις τους πάντες και τα πάντα. Σου αρέσει να λειτουργείς ανεξάρτητα και αυθόρμητα και δεν μπορείς ποτέ να δεχτείς τις κατευθύνσεις άλλων, γιατί θέλεις πάντα να κάνεις του κεφαλιού σου και να έχεις την πλήρη ευθύνη της επιτυχίας ή της αποτυχίας. Εκφράζεις τα συναισθήματά σου με έντονο τρόπο και αρκετές στιγμές γίνεσαι αρκετά υπερβολικός στις αντιδράσεις σου. Δεν αντέχεις τη ρουτίνα, γι αυτό και φροντίζεις πάντα με την πλούσια ενεργητικότητά σου και την ευχάριστη διάθεσή σου και τις πρωτοβουλίες σου ...να διώχνεις μακριά σου τη ρουτίνα! Παρόλο που γίνεσαι πολύ αγαπητός σε όλες σου τις κοινωνικές επαφές, πολύ συχνά εκδηλώνεις μία πολύ εγωκεντρική, αλλά και επιθετική συμπεριφορά και με τον τρόπο σου απομακρύνεις τους ανθρώπους από δίπλα σου. Παρόλα αυτά κερδίζεις πάντα το χαμένο έδαφος σε όλες σου τις υποθέσεις με ευκολία, γιατί έχεις αυθορμητισμό και αυθεντικότητα.



Λεξάριθμος 2 - «Ο συντροφικός» Βασική προτεραιότητά σου είναι να διατηρείς στη ζωή σου ένα ήρεμο και αρμονικό κλίμα και να απολαμβάνεις την αγάπη και την συντροφικότητα γύρω σου. Δεν αντέχεις ούτε στιγμή τη μοναξιά, θέλεις συνέχεια να βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που δίνεις και παίρνεις συναίσθημα. Διαθέτεις μία φιλήσυχη και ντροπαλή φυσιογνωμία, θέλεις τον χρόνο σου για να ανοιχτείς συναισθηματικά, παρόλα αυτά όταν κάποιος άνθρωπος κερδίσει την εμπιστοσύνη σου, τότε είσαι βιβλίο ανοιχτό και αφιερώνεσαι ολοκληρωτικά και με πίστη στη σχέση σας (αυτό αφορά τόσο τις ερωτικές - όσο και τις φιλικές, οικογενειακές σχέσεις). Θέλεις πάση θυσία να αποφεύγεις τους καβγάδες, γι αυτό και δεν συζητάς τα παράπονά σου αλλά προσπαθείς με την διπλωματία, να φέρεις τις καταστάσεις στην ποθητή πορεία. Ο διχασμός και η αναποφασιστικότητά σου είναι μερικά από τα ελαττώματά σου, έχεις ανάγκη πάντα από την ηθική παρότρυνση και τη συμβουλή των αγαπημένων σου προσώπων. Σε όλες τις μορφές των σχέσεών σου, δίνεις πάρα πολλά χωρίς να έχεις την απαίτηση να λάβεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεσαι το θύμα στις σχέσεις σου, γιατί αρκετοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται τον δοτικό χαρακτήρα σου. Η γλυκύτητα και η ζεστασιά σου, σε κάνουν να ξεχωρίζεις και να γίνεσαι πολύ αγαπητός.



Λεξάριθμος 3 - «Ο επικοινωνιακός» Διαθέτεις μία ευχάριστη και ενθουσιώδη προσωπικότητα και είσαι λάτρης της επικοινωνίας. Έχεις εξαιρετική άνεση στο λόγο σου, τόσο τον γραπτό - όσο και τον προφορικό και καταφέρνεις πάντα εύστοχα να πείθεις ακόμα τους πιο δύσπιστους ανθρώπους, για όλα τα μηνύματα που θέλεις να τους περάσεις. Σου αρέσει η πρόοδος και ιδιαίτερα η τεχνολογία, χρησιμοποιείς πολύ το ίντερνετ και δεν μπορείς ούτε στιγμή να κυκλοφορήσεις χωρίς να έχεις μαζί σου το κινητό σου τηλέφωνο. Είσαι ένας ιδιαίτερα εκφραστικός άνθρωπος, πολύ γενναιόδωρος και αντιμετωπίζεις τα πάντα με μεγάλη αισιοδοξία. Δεν σταματάς ποτέ να επεκτείνεις τις γνώσεις σου και επιδιώκεις πάντα να μαθαίνεις κάτι καινούριο και να εξελίσσεσαι. Έχεις πλούσια φαντασία και καλλιτεχνικά ταλέντα και σου αρέσει να καταπιάνεσαι με αρκετές δραστηριότητες μαζί. Αρκετές στιγμές αφήνεις στη μέση τα σχέδιά σου και γίνεσαι ασυνεπής στις υποχρεώσεις σου, γιατί δεν δίνεις την ανάλογη προσοχή που επιβάλλεται. Λατρεύεις την κοινωνική ζωή και τη διασκέδαση, φροντίζεις πάντα να εντυπωσιάζεις τους πάντες με τον χειμαρρώδη χαρακτήρα σου, αλλά και την ιδιαίτερα ελκυστική εξωτερική σου εμφάνιση!



Λεξάριθμος 4 - «Ο υπεύθυνος» Είσαι ένας άνθρωπος σοβαρός, υπεύθυνος και απόλυτα οργανωμένος. Δεν σου αρέσει να ξεφεύγεις από τα όρια, γι αυτό και από πολύ νεαρή ηλικία θέτεις ένα πρόγραμμα στη ζωή σου, το οποίο τηρείς πάντα με ευλάβεια και συνέπεια. Είσαι άνθρωπος της λογικής και των «πρέπει» και δεν αφήνεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από το συναίσθημα. Ο λόγος σου είναι συμβόλαιο, τηρείς πάντα τις υποσχέσεις σου και φροντίζεις να ολοκληρώνεις με επιτυχία όλα όσα καταπιάνεσαι, γιατί πολύ απλά είσαι τελειομανής! Στις σχέσεις σου είναι πιστός, αφοσιωμένος, έντιμος και στηρίζεις πάντα ηθικά και πρακτικά όποιον έχει ανάγκη. Σου αρέσει η οικογένεια και ένας από τους κυρίαρχους στόχους στη ζωή σου είναι να πραγματοποιήσεις έναν επιτυχημένο γάμο και να γευτείς τη χαρά να αποκτήσεις παιδιά. Απορρίπτεις όλες τις μοντέρνες και σύγχρονες ιδέες και επιλέγεις έναν συντηρητικό και παραδοσιακό τρόπο σκέψης, αλλά και ζωής. Με την ωριμότητα και την υπευθυνότητά σου καταφέρνεις να διατηρείς σταθερές και μακρόχρονες φιλίες και σχέσεις στη ζωή σου. Παρόλα αυτά αρκετές στιγμές η έλλειψη φαντασίας, αλλά και η αυστηρή τήρηση των κανόνων που εσύ επιβάλλεις στη ζωή σου, σε κάνουν αρκετά προβλέψιμο και οδηγείς τη σχέση σου στη ρουτίνα.



Λεξάριθμος 5 - «Ο φιλελεύθερος» Είσαι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί ούτε στιγμή να τεθεί σε περιορισμό και θέλεις κάθε στιγμή της ζωής σου να νιώθεις ελεύθερος και ανεξάρτητος. Λατρεύεις τον έρωτα, το φλερτ και έχεις έντονη σεξουαλική ζωή, ωστόσο δεν σου αρέσει να μπαίνεις σε μία δέσμευση όπου πρέπει να τηρείς πρέπει και κανόνες. Είσαι ανοιχτόμυαλος, έχεις φιλελεύθερες ιδέες και σου αρέσει να εξελίσσεσαι. Θέλεις να είσαι καινοτόμος και να προκαλείς πάντα με τις επιλογές και τις αποφάσεις σου. Σου αρέσει να ζεις νέες εμπειρίες και επιζητάς πάντα το καινούριο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο. Έχεις την ικανότητα να προσαρμόζεσαι εύκολα σε κάθε περίσταση και γίνεσαι αγαπητός σε όλους τους ανθρώπους, γιατί έχεις το ταλέντο να γεφυρώνεις κάθε χάσμα. Δεν στέκεσαι ποτέ στις λεπτομέρειες, σε νοιάζει πάντα η ουσία και ακολουθείς το ένστικτο της στιγμής. Πολλές φορές γίνεσαι αγχώδης, νευρικός και ανυπόμονος, γιατί θέλεις όλα να γίνονται τη στιγμή που τα θέλεις εσύ. Είσαι πολύ καλός στη θεωρία, γιατί οι ιδέες σου είναι ξεχωριστές και ιδιαίτερες, συναντάς όμως δυσκολίες στην πρακτική εφαρμογή των ονείρων, των σχεδίων και των σκέψεών σου. Αλλάζεις πολύ συχνά της απόψεις σου και χαρακτηρίζεσαι από αστάθεια. Παρόλα αυτά καταφέρνεις να διατηρείς πάντα τον ενθουσιασμό και την παιδικότητά σου. Έχεις κέφι για ζωή και το δείχνεις κάθε ώρα και στιγμή.



Λεξάριθμος 6 - «Ο κοινωνικός» Είσαι ένας κοινωνικός, εξωστρεφής άνθρωπος, που θέλει πάντα να λειτουργεί συλλογικά και ποτέ αυτόνομα. Διαθέτεις μία ευχάριστη και πολύ αγαπητή προσωπικότητα και κερδίζεις εύκολα το θαυμασμό και τα θετικά σχόλια. Βασική προτεραιότητα στη ζωή σου είναι οι σχέσεις σου. Απεχθάνεσαι τη μοναξιά και μπορείς να σημειώσεις πρόοδο και ανάπτυξη στη ζωή σου, μόνο όταν διατηρείς μία ισορροπία σε όλες τις σχέσεις σου. Δίνεις μεγάλη αξία στη φιλία, στην ενότητα και στη συνύπαρξη, σέβεσαι απόλυτα τις ανάγκες όλων και έχεις την προθυμία να προσφέρεις απλόχερα τη φροντίδα σου, κάθε ώρα και στιγμή. Πολύ συχνά γίνεσαι υπερπροστατευτικός με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και σε πιάνουν και οι ανασφάλειές σου όταν «μυριστείς» κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά των οικείων σου. Για σένα η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, γι αυτό και πολύ συχνά μπορεί να πιαστείς από κάποιο «ασήμαντο» στοιχείο και να σε πιάσουν οι ιδιοτροπίες σου. Έχεις την τάση να παρασύρεσαι σε αλόγιστα έξοδα, θέλεις να ικανοποιείς κάθε καταναλωτική ανάγκη δική σου, αλλά και των αγαπημένων σου προσώπων. Ένα από τα μεγαλύτερα ατού σου είναι τα καλλιτεχνικά σου ταλέντα. Σου αρέσει η μουσική, ο χορός, το θέατρο και γενικότερα κάθε μορφή τέχνης.



Λεξάριθμος 7 - «Ο μοναχικός» Είσαι ένας εσωστρεφής άνθρωπος που δυσκολεύεται να χαρίσει την εμπιστοσύνη του με ευκολία στους γύρω του. Σου αρέσει η αναζήτηση σε όλους τους τομείς, φροντίζεις πάντα να εξελίσσεις τις γνώσεις σου. Ασχολείσαι με τη φιλοσοφία, με τη θρησκεία, την έρευνα, τον αποκρυφισμό και διαθέτεις εξυπνάδα, σοφία αλλά και ωριμότητα. Λατρεύεις τη μελέτη, το διάβασμα και θέλεις να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες. Πολύ συχνά απομακρύνεσαι από όλους και από όλα και χάνεσαι στις σκέψεις σου. Έχεις πολλές φορές την ανάγκη να απομονώνεσαι και να ανασυγκροτείς τις δυνάμεις σου. Παρόλο που το κυρίαρχο χαρακτηριστικό σου είναι η μοναχικότητα, είσαι ένας πολύ φιλόξενος και ζεστός άνθρωπος και έχεις την ικανότητα να αποφορτίζεις τους γύρω σου από το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις. Έχεις τον ρόλο του συμβουλάτορα, του υποστηρικτή και του καθοδηγητή στις σχέσεις σου, όχι επειδή το επιδιώκεις, αλλά επειδή εμπνέεις εμπιστοσύνη και ωριμότητα. Πολύ συχνά νιώθεις « συναισθηματική εξάρτηση» από τα αγαπημένα σου πρόσωπα και δεν μπορείς να διαγράφεις ή να αποχωρίζεσαι ανθρώπους από τη ζωή σου. Σου αρέσει η φύση, η θάλασσα και το όνειρό σου είναι κάποια στιγμή της ζωής σου να απομακρυνθείς από την βουή της πόλης και να ζήσεις μία ήρεμη και μοναχική ζωή σε ένα ήσυχο και απόμερο μέρος στην εξοχή. Ένα από τα μεγαλύτερα ατού σου είναι η διαίσθησή σου, φρόντισε να την αναπτύξεις ακόμα περισσότερο και να την εμπιστεύεσαι πάντα, γιατί ποτέ δεν πέφτει έξω.



Λεξάριθμος 8 - «Ο φιλόδοξος» Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσωπική σου ανάπτυξη και στην επιτυχία σου. Είσαι ένας άνθρωπος με όνειρα, φιλοδοξίες και θέτεις πάντα τον πήχυ πολύ ψηλά και κάνεις τα πάντα, για να κατακτάς ότι βάλεις στο μυαλό σου. Ποτέ δεν παρεκτρέπεσαι από τους αρχικούς σου στόχους, δείχνεις απέραντη αφοσίωση σε όλα όσα θέλεις να κερδίσεις και δίνεις μάχες για να επιτύχεις. Δίνεις πάντα το καλό παράδειγμα σε όλους, γιατί διαθέτεις θάρρος, επιμονή και έναν απέραντο δυναμισμό. Θέλεις να υπάρχει οικονομική άνεση στη ζωή σου και επικεντρώνεσαι πολύ στην ύλη. Δεν σκέφτεσαι ποτέ μόνο τον εαυτό σου, αλλά θα προσφέρεις γενναιόδωρα συναισθηματικά και υλικά σε όποιον έχει ανάγκη. Με το πέρασμα των ετών στη ζωή σου θα γευτείς την οικονομική και επαγγελματική καταξίωση. Πολλές στιγμές στέκεσαι στην επιφάνεια των πραγμάτων και αδιαφορείς για την ουσία, που είναι και η πιο σημαντική. Στον ερωτικό τομέα είσαι άνθρωπος της λογικής, δίνεις προτεραιότητα στο σεξ και αν ταιριάξεις σεξουαλικά με το σύντροφό σου, τότε είσαι απόλυτα ευχαριστημένος και πλήρης. Δώσε προσοχή στο πείσμα σου, γιατί πολλές φορές γίνεσαι εξαιρετικά ανυπόμονος και πιεστικός στους γύρω σου.



Λεξάριθμος 9 - «Ο ονειροπόλος» Είσαι ένας φιλήσυχος και ονειροπόλος άνθρωπος με ιδανικά και αξίες, που επιθυμείς μία καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο αύριο και αγωνίζεσαι για να υπερασπίζεις τα δικαιώματα τα δικά σου, αλλά και όλων των ανθρώπων. Διαθέτεις μεγάλες ευαισθησίες, είσαι φιλικός, πρόσχαρος και εξυπηρετικός. Τάσσεσαι πάντα υπέρ των αδύναμων και έχεις πολλές κοινωνικές ευαισθησίες. Είναι πολύ πιθανό στη ζωή σου να συμμετάσχεις σε φιλανθρωπική οργάνωση και να αγωνιστείς για έναν καλύτερο κόσμο ! Έχεις πλούσια φαντασία, πολλές ιδέες και δεν διστάζεις να πάρεις πρωτοβουλίες. Παρόλα αυτά, αρκετές στιγμές δεν μπορούν να γίνουν πράξη όλα όσα έχεις προγραμματίσει, γιατί είναι εκτός πραγματικότητας . Στα οικονομικά σου θα γευτείς μεγάλα σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτό δεν θα σε πτοήσει ούτε στιγμή, γιατί έχεις μάθει να ζεις και με τα λίγα, αλλά και με τα πολλά. Δώσε προσοχή όμως, γιατί είσαι αρκετά αμελής στις πρακτικές υποχρεώσεις σου και πολύ συχνά μπορεί να ξεχνάς να πληρώσεις λογαριασμούς ή να ματαιώνεις πράγματα που μπορεί να κάνεις σήμερα ...για αύριο.



tromaktiko.gr







KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Μια κοπέλα που κατέστρεψε το όμορφο πρόσωπο της! (pics)

Posted: 22 Jan 2012 02:46 PM PST

Δείτε πως μια γλυκιά κοπέλα κατέστρεψε το...

πρόσωπό της χωρίς λόγο με πλαστικές επεμβάσεις...



































KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Έκρυβαν το φύλο του παιδιού τους μέχρι που έγινε 5 ετών!

Posted: 22 Jan 2012 02:38 PM PST

Κάποιοι γονείς δεν θέλουν να αποκαλύψουν αν το μωρό τους είναι αγόρι ή κορίτσι μέχρι να γεννηθεί... Οι συγκεκριμένοι δεν...

περίμεναν μέχρι το παιδί τους να φτάσει στην ηλικία τον 5 ετών για να παραδεχτούν το φύλο του!



Αν απορείς πως μεγάλωσαν το μωρό, η απάντηση είναι σαν να είναι "ουδέτερου φύλου". Του έδωσαν το όνομα Shasha και προσπάθησαν με αυτό τον τρόπο να αφήσουν την προσωπικότητά του να... λάμψει.



Το παιδάκι επιτρεπόταν να παίζει με ουδέτερα παιχνίδια μέσα στο σπίτι, το οποίο δεν είχε καθόλου τηλεόραση. Κατά την διάρκεια των 5 ετών φορούσε πότε αγορίστικα και πότε κοριτσίστικα ρούχα.



Πηγή: http://www.kamikazi.gr/2012/01/5_8021.html#ixzz1k5oHFQiU





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Υπερθέρμανση; κατί πολυ περιέργο σμβαίνει(Χιονίσε στην Ερημο Σαχάρα)

Posted: 22 Jan 2012 02:13 PM PST

Το αν η κλιματική αλλαγή οδεύει προς άνοδο της θερμοκρασίας ή την κάθοδό της, είναι ένα θέμα των επιστημόνων.





Γεγονός πάντως είναι πως στη....

μεγαλύτερη έρημο του κόσμου, τη Σαχάρα, όπου οι θερμοκρασίες φθάνουν μέχρι τους...Υ50 βαθμούς Κελσίου έπεσε …χιόνι.



Έντονη χιονόπτωση, ένα ασυνήθιστο μετεωρολογικό γεγονός, παρουσιάστηκε στην περιοχή Μπετσάρ, βόρειο-δυτικά της Αλγερίας, κοντά στα σύνορα με το Μαρόκο.



Στην όαση της περιοχής, τα κλαδιά των φοινίκων δεν άντεξαν το βάρος του πρωτόγνωρου χιονιού και έσπασαν και το κρύο, παροδικά, έγινε πολικό…

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_2363.html










KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Posted: 22 Jan 2012 02:02 PM PST

Μαθητής Λυκείου, Εύβοια 1996)



"Ρε Μάριε, με έσωσες. Είσαι ο σωσίας μου!"

(Από γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία - Γυμνάσιο Κορίνθου 1988)

"Και οι....

Ρώσοι ανέδειξαν μεγάλους ποιητές όπως ο Πούσκας, ο Λένιν, ο Τρότσκι και ο Ιβάν ο Τρομακτικός. Από την ποίηση αυτή σώζεται σήμερα η Σιβηρία με την παγωμένη λίμνη των Κύκλων που ο Τσακ Κόφσκι την έκανε παλέτα."

(Από γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για .........

την Ιστορία - Γυμνάσιο Θηβών)

"Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ."



(Από γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία - Γυμνάσιο Κορίνθου 1989)

"Η επανάσταση του '21 έγινε πριν από 1821 χρόνια. Σήμερα γιορτάζουμε την τελική του πτώση."



(Από Έκθεση για τη Ρωσία μαθητή του Γυμνασίου Καρδίτσας, 1991)

"Η μάνα του Ρασπούτιν ήταν η Ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας."



(Από διαγωνισμό στα Θρησκευτικά - Λύκειο Ξάνθης 1991)

"Το ακριβώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαβολική Τριάδα, πυρ, συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγματα του Σατανά."



(Από Έκθεση μαθητή του Γυμνασίου Αργοστολίου, 1992)

"Ο Ε. Λύτης και ο Σ. Εφέρης είναι και οι δύο Έλληνες ποιητές κατηγορίας νόμπελ."



(Από Έκθεση μαθητή του Γυμνασίου Ζωγράφου, 1990)

"Η επανάσταση στις Ινδίες είχε αρχηγό και σύμβολο το Μανχάταν Γάντι."



(Από διαγωνισμό στη Γεωμετρία, Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 1982)

"Το τρίγωνο που φέρει δύο γωνίες λέγεται διαγώνιον."



(Από μάθημα Γεωγραφίας, Λύκειο Χανίων, 1990)

"Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λίπτον Τι."



(Γυμνάσιο Καβάλας, 1988)

"Ο γλάρος είναι αποδημητικό πουλί. Το καλοκαίρι πάει στην παραλία, το χειμώνα στις ακτές. Ενδιαμέσως στους σκουπιδότοπους και λιμάνια."



(Γυμνάσιο Ηρακλείου, 1991)

"Ο κύκλος είναι μία στρογγυλή γραμμή, χωρίς συνδέσεις, ενωμένη με τέτοιο τρόπο που δεν μπορείς να καταλάβεις που αρχίζει και που τελειώνει."



(Γυμνάσιο Καρδίτσας, 1989)

"Ο κύκλος δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, εκτός αν σταματήσεις το διαβήτη."



(Γυμνάσιο Κιλκίς, 1992)

"Το εκτάριον βρίσκεται ακριβώς μεταξύ πενταρίου και επταρίου."



(Από γραφτό στη Φυσική, Γυμνάσιο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, 1983)

Η κυριώτερη αιτία της εξατμίσεως του νερού είναι η φωτιά κάτω απ' το κατσαρολάκι.



(Από εργασία για τα Μαθηματικά, Λύκειο Τρίπολης, 1991)

Τρεις κύκλοι εφαπτόμενοι ο ένας με τον άλλον δημιουργούν τρίκυκλον.



(Από εξετάσεις στην Ψυχολογία, Λύκειο Λαμίας, 1997)

Η κρίση συνείδησης είναι μια ψυχολογική κατάσταση που μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά και να προκαλέσει ανεπανόρθωτες

καταστροφές στον φέροντα.



(Από γραφτό στην Ιστορία, Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου, 1988).

Για να καταπολεμήσει την βραδυγλωσσίαν του ο Δημοσθένης μπούκωνε το στόμα του με χαλίκια κι έτσι όταν μιλούσε κανείς δεν

καταλάβαινε τι έλεγε. Με τον καιρό τον συνήθισαν όλοι έτσι μπουκωμένο και δεν του έδινε κανείς σημασία. Πέθανε τρελός στα Κύθηρα

με το στόμα μπουκωμένο.



(Από γραφτό στην Ελληνική Ιστορία, Γυμνάσιο Περάματος Πειραιά, 1994).

Μόλις ο Αρχιμήδης ανακάλυψε την εκτίναξη του νερού, τρόμαξε τόσο πολύ, που τα ανέθεσε όλα στην πολιτική ηγεσία, ώστε να μην έχει καμία

ευθύνη.



(Από γραφτό στη Μυθολογία, Γυμνάσιο Πάτρας, 1974).

Χρόνια μετά περνώντας από το μέρος που είχε καθαρίσει την κόπρο του Αιγίου, ο Ηρακλής έμεινε κατάπληκτος. Όλα πεντακάθαρα,

λες και ήταν χθες. Έφυγε κατευχαριστημένος.



(Από γραπτό στα Θρησκευτικά, Γυμνάσιο Ολυμπίας, 1991).

Θέλει πολλή επεξήγηση το «Αγάπα τον πλησίον σου»

Σκίτσο του Νικόλα Μαρκόπουλου από το βιβλίο «Μα είναι δυνατόν;.. και όμως. Είναι!»Η Εντολή που λέει Αγάπα τον Πλησίον σου είναι μια από τις

σπουδαιότερες. Αλλά, όπως και όλα τα σημαντικά πράγματα, θέλει πολλή επεξήγηση για ν' αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις.



(Από εξετάσεις Θρησκευτικών, Λύκειο Μαρκοπούλου Αττικής, 1992).

Τραγικό τέλος είχε ο Λούθηρος. Ετέθη εκτός εκκλησίας με ισχυρό κτύπημα της Παπικής Βούλας στο κεφάλι.



(Από γραφτό εξετάσεων στα Θρησκευτικά, Λύκειο Λασιθίου, 1985).

Δύο μεγάλα κόμματα που κυριαρχούσαν στην πολιτική ζωή του Ισραήλ ήταν τα Σόδομα και τα Γόμορα. Οι Σοδομιστές ήταν υπέρ της κοινωνικής

ισότητας ενώ οι Γομαριστές ήταν εγωιστές και συντηρητικοί.



(Από γραφτό στην Ανάλυση της Βίβλου, Γυμνάσιο Μπέτφορντ, Αγγλία, 1981).

Όταν κατέβηκε ο Μωυσής από το βουνό κουβαλώντας για τρίτη φορά τις 10 Εντολές, τους μάζεψε όλους και τους είπε ότι ο Θεός ήταν ανένδοτος.

Τελικά, είπε, τα κατάφερε να πάρει το ο-κέι για να τρώνε βούτυρο με μέλι τις Παρασκευές αλλά η μοιχεία παραμένει.



(Από έκθεση με ελεύθερο θέμα, Λύκειο Λάρισας, 1984)

Μια γυναίκα επίτοκος είναι γεμάτη επιτόκια. Πάντως, το γεννητούρι δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.



(Σκονάκι σε ώρα εξετάσεων στην Ιστορία σε τάξη Γυμνασίου Νέου Ψυχικού, 1979).

Ο Ναπολέων και το Φατερλόν!

Βλάκα, ο Ναπολέων δεν έκανε τον περίπλουν της γης, ο Βάσκος Ντεγάμας τον έκανε. Ο Ναπολέων έκανε τον περίπλουν του Φατερλόν, πρόσεχε!



(Από γραπτό μαθητή στη Νεώτερη Ιστορία, Δημοτικό σχολείο Λουγκάνο, Βόρεια Ιταλία, 1993)

Στην εποχή του Στάλιν, μας είπε ο πατέρας μου, τα ταξίδια στη Ρωσία απαγορευόντουσαν. Αν κάποιος Ρώσος ζητούσε διαβατήριο, ο

Στάλιν δεν του το 'δινε. Αν επέμενε, τότε ο Στάλιν το 'δινε αλλά μόνο για τη Σιβηρία και συνήθως με εικοσιπενταετή διάρκεια. Σε

περιπτώσεις, και εφ' όρου ζωής.



(Από γραφτό στην Ψυχολογία, Λύκειο Μυκόνου, 1991).

Ο εκνευρισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται ήρεμα γιατί μπορεί να σου τσακίσει τα νεύρα.



(Από γραφτό στη Βιολογία, Γυμνάσιο Καδίς Ισπανία, 1978).

Είναι, βέβαια, στη φύση του ανθρώπου να παθαίνει ψυχικές ταραχές, μερικές φορές και μέχρι τρελλής καταστάσεως τρελλού

ανθρώπου. Αυτό το γιατρεύει η Ψυχιατρία με εφευρέτη τον Φρόιν που μετά την εφεύρεση μάζεψε τρελλούς για να την εφαρμόσει.



Μαργαριταριών συνέχεια:



*Το τετράγωνο της υποτεινούσης ισούται, αλλά όχι πάντοτε.

*Το εμβαδόν ενός τριγώνου είναι κατά συρροήν με άλλες επιφάνειες.

*Για πράγματα που κινούνται γρήγορα δεν μπορούμε να βρούμε το εμβαδόν, αλλά

βρίσκουμε τα χιλιόμετρα.



*Τα κλάσματα είναι κομμένοι αριθμοί και γι αυτό χάνουν την ακεραιότητά

τους, κάτι σαν τους ανάπηρους.

*Η άλγεβρα επιννοήθηκε από τους Άραβες, διότι δεν τα κατάφερναν στην

αριθμητική και τα μαθηματικά.

*Τα γονίδια κανονίζουν το παιδί που θα μοιάζει με τον πατέρα ή με τη μάνα.

Καμιά φορά γίνεται και μπέρδεμα επιφέρον καταστάσεις.

*Ο κύκλος δεν έχει αρχή αλλά ούτε και τέλος εκτός αν σταματήσεις τον

διαβήτη.

*Η πυκνότης των κατοίκων εξαρτάται από πόσους τετραγωνικούς κατοίκους

μπορούμε να βάλουμε να ζουν σε ένα χιλιόμετρο.

*Η σπονδυλική στήλη χρησιμεύει για να στηρίζει το κεφάλι στην κορυφή της

και στον πάτο της για να καθώμαστε.

*Η ελονοσία καταπολεμήθηκε και εξαφανίστηκε δια των προσπαθειών της

επιστήμης. Αλλά η γρίππη?δεν τα κατάφερει!







users.sch.gr





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ο "πονοκέφαλος" της ξανθιάς!!!!....

Posted: 22 Jan 2012 01:57 PM PST

Δύο ξανθιές συζητάνε ...:


- Φιλενάδα, σου βρίσκεται μισή ασπιρίνη;

- Γιατί μισή, και όχι ολόκληρη;

- Γιατί έχω ημικρανίες!!!

http://scandalistiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_5548.html









KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Γιατί ο τάφος του Jim Morrison έχει Ελληνική επιγραφή;

Posted: 22 Jan 2012 01:53 PM PST


Ο Τζέημς «Τζιμ» Ντάγκλας Μόρισον (James "Jim" Douglas Morrison)
(8 Δεκεμβρίου1943 - 3 Ιουλίου1971) ήταν ένας ...
Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας και ποιητής. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Φλόριντα και ήταν ο τραγουδιστής και στιχουργός του δημοφιλούς αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος The Doors.


Θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές στην ιστορία της ροκμουσικής. Έγραψε επίσης αρκετά βιβλία ποίησης, ένα μικρό ντοκιμαντέρ και δύο βίντεο κλιπ ("The Unknown Soldier" και "People are Strange").

Ο θάνατός του σε ηλικία 27 ετών.......στο Παρίσι της Γαλλίας κατέπληξε τους θαυμαστές του. Οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες πέθανε και ο μυστικός ενταφιασμός του έγιναν αφορμή για ατελείωτες φήμες και παίζουν σημαντικό ρόλο στο μυστήριο που εξακολουθεί να τον περιβάλλει.

Ο Τζιμ Μόρισον είχε σκωτσέζικη και ιρλανδική καταγωγή και ήταν γιος του ναυάρχου Τζωρτζ Στίβεν Μόρισον και της Κλάρα Κλαρκ Μόρισον, που γνωρίστηκαν το 1941 στη Χαβάη.
Ο Τζιμ Μόρισον γεννήθηκε 11 μήνες μετά, στη Μελβούρνη της Φλόριντα.

Το 1971, ο Μόρισον μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι μαζί με την Πάμελα Κούρσον. Του άρεσε η αρχιτεκτονική της πόλης και έκανε μεγάλους περιπάτους εκεί, όμως λέγεται ότι τον είχε πιάσει κατάθλιψη και ήθελε να επιστρέψει στην Αμερική.

Στο Παρίσι έκανε και την τελευταία του ηχογράφηση σε στούντιο με δυο Αμερικανούς μουσικούς του δρόμου.
Ο Μάνζαρεκ απέρριψε αυτή την ηχογράφηση ως "ασυναρτησίες μεθυσμένων". Ένα τραγούδι από αυτήν, το "Orange County Suite" ακούγεται στο bootleg "Lost Paris Tapes".

Ο Μόρισον πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1971 σε ηλικία 27 ετών. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η Κούρσον τον βρήκε νεκρό στη μπανιέρα. Δεν έγινε αυτοψία, γιατί ο γιατρός που τον εξέτασε είπε ότι δεν βρήκε στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Η απουσία αυτοψίας έδωσε λαβή για πολλές εικασίες σχετικά με την αιτία θανάτου.

Ο Ντάνυ Σάγκερμαν διηγείται ότι όταν η Κούρσον επέστρεψε στις ΗΠΑ, του είπε ότι ο Μόρισον είχε πεθάνει από υπερβολική δόση ηρωίνης, την οποία είχε εισπνεύσει νομίζοντας πως είναι κοκαΐνη.
Ο Σάγκερμαν σημειώνει ότι η Κούρσον έδινε διαφορετικές εκδοχές του θανάτου κατά καιρούς, τη μια λέγοντας ότι εκείνη τον είχε σκοτώσει και την άλλη ότι ο θάνατός του ήταν λάθος της.

Η ιστορία με την αθέλητη λήψη ηρωίνης υποστηρίζεται από τη διήγηση του Αλέν Ρονέ, που έκανε παρέα με το ζευγάρι στο Παρίσι.

Ο Ρονέ είχε γράψει ότι ο Μόρισον πέθανε από αιμορραγία αφού εισέπνευσε ηρωίνη της Κούρσον κι ότι εκείνη άθελά της αποκοιμήθηκε, αφήνοντάς τον να πεθάνει αντί να καλέσει για ιατρική βοήθεια.
Στον τάφο του υπάρχει η Ελληνική επιγραφή "Κατά τον δαίμονα εαυτού".

Οι θεωρίες για το ποιος έχει γράψει την επιγραφή είναι πολλές:
Ο Jim Morrison πριν δημιουργηθεί το συγκρότημα είχε πει: "΄Η ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΦΟΝΟ ΄Η ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ…".

Τελικά τα κατάφεραν και στα δύο: πρώτον οι DOORS έγιναν θρησκεία και δεύτερον ο φόνος έγινε με τον θάνατό του.
Ένα θάνατο που ο Morrison δεν φοβήθηκε ποτέ.

Τον μόνο φόβο που είχε ήταν ο ίδιος του ο εαυτός και η επιγραφή στον τάφο του γράφτηκε, λέγεται, κατά δική του παραγγελία μια και αγαπούσε όπως έλεγε την ελληνική φιλοσοφία.
Γι' αυτό και στο τραγούδι του The end περιγράφει με έναν δικό του μοναδικό τρόπο που μόνο αυτός κατείχε το Οιδιπόδειο σύμπλεγμα.

Η επιγραφή είναι "κανονική" δηλαδή όπως είναι γραμμένο το όνομα του έτσι και από κάτω γράφει αυτό που προέγραψα...
Δεν είναι π.χ κάτι που έγραψε κάποιος τυχαία…


Υπάρχουν πολλές τέτοιες τριγύρω στο χώρο αλλά με μαρκαδόρους κ.λ.π. Φαινόταν να είναι με τον ίδιο τύπο fonts όπως και το όνομά του.

Οπότε μάλλον γράφτηκε μαζί με την κατασκευή του τάφου.. άραγε ο ίδιος ο Jim το ζήτησε ή κάποιος δικός του;
Από ότι ξέρω ο πατέρας του τον είχε στο μάτι, δεν τον ήθελε…
Ο Jim σίγουρα είχε μυηθεί σε κάποια "περίεργα" πράγματα αλλά υπάρχουν τόσα πολλά "περίεργα"…

Γιατί να μπει η ελληνική επιγραφή εκεί όμως…;




Η λέξη "δαίμων" δεν έχει καμία σχέση όπως την ξέρουμε εμείς σήμερα (οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν Διάβολο). "Δαίμων" ήταν αρχικά η θεότητα που μοίραζε, κατένειμε την μοίρα (δαίομαι = μοιράζω) και μετά ονομαζόταν οποιαδήποτε θεότητα στην οποία αποδίδονταν τιμές.

"Δαίμων εαυτού" ονομαζόταν η θεότητα-προστάτης που ζούσε μέσα σε κάθε άνθρωπο από τη γέννηση έως το θάνατό του και φρόντιζε για την προσωπική εξέλιξη κι ευημερία, κάτι σαν το αντίστοιχο σημερινό χριστιανικό "Φύλακας-άγγελος", αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο ένα "δίαυλο" μεταξύ του κόσμου των θνητών και του κόσμου των θεών.


"Πράττω κατά τον δαίμονα εαυτού" ουσιαστικά σημαίνει "πράττω σύμφωνα με αυτό που η συνείδησή μου θεωρεί σωστό", αδιαφορώντας ίσως για το τι θα πουν οι άλλοι και είναι μια στάση ζωής που υιοθέτησαν και επιδοκίμασαν οι Στωικοί φιλόσοφοι.

Έτσι λοιπόν, η φράση "Κατά τον δαίμονα εαυτού" γράφτηκε από τους συγγενείς του Jim Morrison στον τάφο του, εννοώντας ότι ο τραγουδιστής των Doors έπραττε στη συντομη ζωή του πάντα σύμφωνα με ό,τι υπαγόρευε η συνείδησή του, ο "προσωπικός του θεός", κι όχι σύμφωνα με τις επιταγές της κοινωνίας.

himaira

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Εμμονή με την υγιεινή διατροφή

Posted: 22 Jan 2012 01:47 PM PST

Η νευρική ορθορεξία (orthorexia nervosa) δεν αποτελεί επίσημη ιατρική διάγνωση
...
και δεν έχει καταχωρηθεί στο DSM-I, αν και έχει αναφερθεί από κάποιους ιατρούς.

Ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Steven Bratman το 1997, έναν Αμερικάνο ιατρό, για να περιγράψει μια διατροφική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από υπερβολική προσήλωση στην επιλογή «υγιεινών» τροφίμων. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η εμμονή είναι τέτοια που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό υποσιτισμό ή ακόμα και θάνατο.

Ο ίδιος ο Bratman περιγράφει την ορθορεξία ως ανθυγιεινή εμμονή με τρόφιμα που ο ασθενής αντιλαμβάνεται ως υγιεινά – κατάλληλα. Συνήθως οι ασθενείς αποφεύγουν τρόφιμα που περιέχουν λιπαρά ή συντηρητικά, ζωικά τρόφιμα ή συστατικά που θεωρούν ανθυγιεινά.

Αν ο διατροφικός περιορισμός είναι πολύ σοβαρός, μπορεί να προκληθούν διατροφικές ελλείψεις ή υποσιτισμός. Η απίσχναση των ατόμων που ακολουθούν ανάλογο μοτίβο διατροφής, π.χ. ωμοφαγία, μπορεί να φτάσει στα επίπεδα της νευρικής ανορεξίας. Η 'ανορεκτική ορθορεξία' μπορεί να είναι το ίδιο επικίνδυνη με τη νευρική ανορεξία. Παρόλ' αυτά βέβαια, το υποκείμενο κίνητρο είναι τελείως διαφορετικό στις δυο περιπτώσεις: ενώ ο ανορεξικός επιθυμεί να χάσει βάρος, ο ορθορεξικός επιθυμεί να αισθάνεται υγιής.

Διαγνωστικά κριτήρια
Οι Donini και συνεργάτες όρισαν την ορθορεξία ως μια «μανιακή εμμονή με υγιεινά τρόφιμα». Οι ασθενείς συχνά εκδηλώνουν συμπτώματα ψυχαναγκαστικής διαταραχής και υπερβάλλον ενδιαφέρον για «υγιεινά» διατροφικά μοτίβα. Ο Bratman έθεσε δυο ερωτήματα, ως ένα είδος πρωταρχικού αυτό-ελέγχου, ως απλά κριτήρια:

«Ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την αξία αυτού που τρως, από την απόλαυση που λαμβάνεις τρώγοντάς το;» και «Μήπως η δίαιτά σου σ' απομονώνει κοινωνικά;».

Κατασκεύασε επίσης και ένα σχετικό τεστ:
• Περνάτε περισσότερες από 3 ώρες την ημέρα σκεπτόμενος τη διατροφή σας;
• Προγραμματίζετε τα γεύματά σας αρκετές μέρες πριν;
• Είναι η θρεπτική αξία του γεύματός σας περισσότερο σημαντική από την ευχαρίστηση της κατανάλωσής του;
• Μειώθηκε η ποιότητα της ζωής σας καθώς αυξήσατε την ποιότητα της διατροφής σας;
• Νιώθετε να βελτιώνεται η αυτοπεποίθησή σας όταν τρώτε υγιεινά;
• Έχετε σταματήσει να καταναλώνετε τρόφιμα που απολαμβάνατε άλλοτε, προκειμένου να καταναλώσετε τα 'σωστά' τρόφιμα;
• Η διατροφή σας δεν σας επιτρέπει εύκολα να φάτε έξω, και έτσι απομακρύνεστε από την οικογένεια και τους φίλους σας;
• Αισθάνεστε ένοχοι όταν 'χαλάτε' τη δίαιτά σας;
• Αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και ότι έχετε τον πλήρη έλεγχο όταν τρώτε υγιεινά;
• Έχετε γίνει πιο αυστηροί με τον εαυτό σας πρόσφατα;

Αν υπάρχουν 4-5 θετικές απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις, τότε συνιστάται το άτομο να χαλαρώσει σχετικά με τη διατροφή του και να επισκεφθεί κάποιον ειδικό. Αν οι θετικές απαντήσεις είναι περισσότερες, τότε η ενασχόληση με τη σωστή διατροφή έχει φτάσει σε σημείο εμμονής.

Συμπτώματα
Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν εμμονή με την υγιεινή διατροφή, απίσχναση και θάνατο από ασιτία. Τα ορθορεκτικά άτομα μπορεί να βιώνουν συγκεκριμένα συναισθήματα για διάφορα τρόφιμα. Τα τρόφιμα με συντηρητικά χαρακτηρίζονται ως «επικίνδυνα», τα βιομηχανοποιημένα ως 'τεχνητά' και τα βιολογικά ως «υγιεινά». Οι ασθενείς εμφανίζουν ισχυρή – μη ελεγχόμενη επιθυμία για φαγητό όταν νιώθουν νευρικοί, αναστατωμένοι, χαρούμενοι ή δυστυχισμένοι. Έρευνες υποστηρίζουν ότι η ορθορεξία απαντάται περισσότερο σε άντρες και ειδικά σ' αυτούς με χαμηλό επίπεδο μόρφωσης / εκπαίδευσης.

Βιολογία
Οι Donini και συνεργάτες διατύπωσαν πρόσφατα τη νευρική ορθορεξία ως μια διατροφο-κεντρική εκδήλωση της ψυχαναγκαστικής διαταραχής, η οποία φαίνεται πως έχει βιολογικά αίτια. Παρόμοια, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η ορθορεξία υποκινείται από κάποιους βιολογικούς παράγοντες, χωρίς ωστόσο να έχει αποδειχθεί – μέχρι στιγμής – κάτι τέτοιο ερευνητικά.

Αντιμετώπιση
Η θεραπευτική προσέγγιση ποικίλλει ανάλογα με την περίπτωση και το βαθμό παθολογίας. Για παράδειγμα, μπορεί μια ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση (π.χ. γνωσιακή συμπεριφοριστική) να είναι αποτελεσματική, αλλά μπορεί να χρειαστούν και επιπρόσθετες προσεγγίσεις, όπως η παροχή αντικαταθλιπτικών σκευασμάτων. Η αντιμετώπιση γενικά συγκλίνει προς αυτές της νευρικής ανορεξίας και της ιδεοληψίας-ψυχαναγκασμού.

Όπως όμως σημειώνουν οι ειδικοί, η ίδια η απόφαση και η δέσμευση του ατόμου ότι θα προσπαθήσει να αλλάξει τη διατροφική του συμπεριφορά, είναι περισσότερο σημαντική από τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί για να επιτευχθεί η αλλαγή.

Προϋπόθεση όμως για να συμβεί αυτό, είναι το ορθορεκτικό άτομο να αναγνωρίσει ότι ο τρόπος που σκέπτεται και ενεργεί αποτελεί πραγματικό εμπόδιο στη ζωή του και ότι ασκεί αρνητική επίδραση σε κάτι που θεωρεί ότι έχει πιο ουσιαστική αξία και νόημα, όπως π.χ. στη συντροφική του σχέση ή στην οικογένειά του.

Είναι σημαντικό η προσπάθεια να επικεντρωθεί σε εύκολους βραχυπρόθεσμους στόχους, όπως η σταδιακή μείωση ή λιγότερο συχνή εμφάνιση της εμμονής. Έτσι, το άτομο θα μάθει να αναγνωρίζει τα μικρά σημάδια βελτίωσης της διατροφικής του συμπεριφοράς, να ικανοποιείται με αυτά και να τα επιβραβεύει, ενώ παράλληλα θα αντλεί κουράγιο για τη συνέχιση της προσπάθειάς του, που και δύσκολη είναι και πολύ χρόνο απαιτεί.
24wro


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ελληνικές παροιμίες

Posted: 22 Jan 2012 01:38 PM PST

Ν' άκουγε ο Θεός τον κόρακα, όλοι οι γάιδαροι θα ψοφούσαν. (Αρκαδία)..

Ν' απλώνεις τα πόδια σου όσο φτάνει το στρώμα σου.



Να 'καναν οι μύγες μέλι, τρεις οκάδες στον παρά.

Να ζήσει όποιος μ' έβρισε, να σκάσει όποιος μου το 'πε.

Να καβούρους, δώσ' μου αλεύρι.

Να λιλί, δώσ' μου τσιτσί.

Να λείπει το βύσσινο!

Να μένει το βύσσινο!

Νάμουν το Μάη γάϊδαρος, τον Αύγουστο κριάρι, όλους τους μήνες κόκκορας και γάτος το Γενάρη

Να ξαναγενόμουν νύφη, θα 'ξερα να προσκυνήσω.

Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω μέλι.

Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι.

Να σηκωθεί ο άνθρωπος να κάτσει ο γάιδαρος.

Να σωπάσει ο άνθρωπος να μιλήσει το γαϊδούρι.

Να 'ταν τα Φώτα βροχερά και η Λαμπρή βροχάτη.

Νά 'ταν η ζήλεια ψώρα θα ξυνόταν όλη η χώρα!

Νά 'ταν η ζήλεια ψώρα, θα γέμιζ' όλ' η χώρα.

Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει.

Να 'χα πουτάνας ριζικό και ακαμάτρας μοίρα. (Αρκαδία)

Να 'χαμε τραχανά και λάδι, να μας έδινε η γειτόνισα τον τέτζερη.

Να 'χαν οι κουρούνες γνώση, να μας δάνειζαν καμπόση.

Νηστεύει ο δούλος του Θεού, γιατί ψωμί δεν έχει.

Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει.

Νιός ήμουν και γέρασα.

Ήμουνα νιός και γέρασα.

Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν.

Να ξεπλύνεις τις αμαρτίες σου, όχι μόνον το πρόσωπό σου. Είναι η περίφημη καρκινική επιγραφή (δηλ. φράση που διαβάζεται από την αρχή και από το τέλος το ίδιο) που είχε χαραχθεί στο ναό της Αγ.Σοφίας.


Νοέμβρη νόγα κι έσπερνε, ξερά - χλωρά πελέκα.

Νους ορά και νους ακούει.

Nους υγιής εν σώματι υγιεί.

Ένα υγιές πνεύμα προϋποθέτει ένα υγιές σώμα.
himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οι καλύτερες πισίνες υπερχείλισης στον κόσμο

Posted: 22 Jan 2012 01:35 PM PST



Βαρεθήκατε το κρύο και τον συννεφιασμένο καιρό; Ας σας φτιάξουμε
την διάθεση με μερικές ηλιόλουστες φωτογραφίες από διάφορες υπερχειλισμένες πισίνες του κόσμου.



Πισίνες υπερχείλισης αποκαλούμε τις πισίνες στις οποίες ο μισός όγκος του νερού τους οδηγείτε προς φίλτρανση μέσω ενός καναλιού το οποίο κατασκευάζεται περιμετρικά της πισίνας, στην οποία απορρέει το νερό το οποίο υπερχειλίζει και κατόπιν αυτό συλλέγεται σε μια δεξαμενή από την οποία καταλήγει στο μηχανοστάσιο για φίλτρανση.

Περιμετρικά το κανάλι της υπερχείλισης καλύπτεται από «σχάρες» διαφόρων υλικών διαστάσεων και τεχνοτροπιών ολοκληρώνοντας και τονίζοντας την αισθητική της πισίνας. Οι πισίνες υπερχείλισης αποτελούν πρόταση για μεγάλους χώρους.

Ουσιαστικά δηλαδή και το πιο εντυπωσιακό σε αυτές είναι ότι η άκρη τους φαίνεται να συγχωνεύεται με τον ωκεανό ή τον ουρανό..

Η πισίνα υπερχείλισης λέγεται ότι έχει τις ρίζες της στη Γαλλία, όπου ένα από τα πρώτα σχέδια χρησιμοποιήθηκε στο Παλάτι των Βερσαλλιών στις αρχές του 1600.

1. Marina Bay Sand Hotel in Singapore












2. Μπαλί






3. Khummala, Πουκέτ Ταϊλάνδης






4. Ubud Hanging Gardens, Ινδονησία






5. Ινδονησία






6. Φιλιππίνες






7. Νησί Dhigufinolu στο South Male Atoll








8. Μεξικό






9. Kia Ora Hotel στο Ρανγκιρόα






10. Acuatico Beach Resort, Φιλιππίνες






11. Μαλβίδες






12. Ταϊτή






13. Τουρκία






14. Σρί Λάνκα






15. Μεξικό






16. Πισίνα του διαβόλου στο Victoria Falls






himaira






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τον απήγαγαν, τον ξυλοκόπησαν και τον εγκατέλειψαν

Posted: 22 Jan 2012 01:25 PM PST


Σε προσωπικές διαφορές αποδίδουν οι αστυνομικές αρχές της Κομοτηνής
την περιπέτεια ενός 36χρονου από την Κομοτηνή

Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου από δύο άνδρες που εισέβαλαν σπίτι του..
κρατώντας κυνηγετικές καραμπίνες, και αφού πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό τον έβαλαν με τη βία στο αυτοκίνητό τους.
Οι δράστες μετέφεραν τον 36χρονο σε ερημική τοποθεσία, όπου τον εγκατέλειψαν, αφού προηγουμένως τον ξυλοκόπησαν άγρια με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στο σπίτι του άτυχου 36χρονου βρέθηκε η μια από τις κυνηγετικές καραμπίνες, που εγκατέλειψαν οι δράστες.

Ένας 29χρονος και ένας ακόμα άνδρας, σύμφωνα με τη δικογραφία, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της αρπαγής, της παράβασης του νόμου περί όπλων και της απλής σωματικής βλάβης.

Οι αστυνομικές αρχές αποδίδουν το περιστατικό σε προσωπικές διαφορές των ανδρών.
himaira





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

7 καλές συνήθειες που...σε βλάπτουν!

Posted: 22 Jan 2012 01:21 PM PST


ξεπλένεις τα δόντια σου καλά, κοιμάσαι τουλάχιστον οκτώ ώρες συνεχόμενα
και θεωρείς ότι όλα συμβάλλουν στο να διατηρείς την υγεία σου… Κι όμως αυτές κι άλλες καθημερινές συνήθειες που θεωρείς ευεργετικές, αντίθετα με τα όσα πιστεύεις, βλάπτουν την υγεία σου. Πως μπορεί η καθημερινή ρουτίνα να επηρεάσει την υγεία;


Γνωρίζεις ότι τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια γερνούν την επιδερμίδα σου και βλάπτουν όπως επίσης ξέρεις ότι πρέπει να αποφεύγεις το γρήγορο φαγητό για να διατηρείς κορμί φιδίσιο και υγεία τούρμπο. Σε αυτήν την κατεύθυνση προσπαθείς να ακολουθείς κατά γράμμα τους κανόνες της υγιεινής και τον τρόπο ζωής που θα σε βοηθήσει να είσαι απόλυτα υγιής, καθαρή και να έχεις δερματάκι απαλό και βελούδινο. Ωστόσο να έχεις στο μυαλό σου πως παν μέτρο άριστο!
Όπως αποδεικνύει νέα έρευνα πολλές φαινομενικά καλές συνήθειες μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ και να βλάψουν την υγεία σου. Ποιες είναι όμως οι επτά καθημερινές «αμαρτίες» και τι μπορείς να κάνεις για να τις διορθώσεις;


1. Ντους κάθε ημέρα
Η χρήση ζεστού νερού σε συνδυασμό με τα σκληρά σαπούνια αφαιρεί τη φυσική λιπαρότητα του δέρματος. Η ξηρότητα, το ξεφλούδισμα και μολύνσεις της επιδερμίδας σου μπορεί να είναι αποτέλεσμα των συχνών καθημερινών ντους με ζεστό νερό. Το καυτό νερό όσο χαλαρωτικό κι αν είναι κάνει κακό στο δέρμα σου.

Αν τρομοκρατείσαι στην ιδέα και μόνο να μείνεις άπλυτη για ένα ολόκληρο 24ωρο, υπάρχει και εναλλακτική λύση! Μπορείς να κάνεις μπάνιο με δροσερό ή χλιαρό νερό. Αν επίσης έχεις ξηρό δέρμα χρησιμοποίησε καθαριστικό που δεν έχει ως βάση του το σαπούνι.


2. Ύπνος για τουλάχιστον 8 ώρες
Ένας γρήγορος υπνάκος μπορεί να αποδειχτεί εξίσου ευεργετικός με μια επιπλέον ώρα νυχτερινού ύπνου. Οι σημερινοί ρυθμοί ζωής είναι τέτοιοι ώστε ακόμη και ο κατακερματισμένος ύπνος να είναι, αντίθετα με όσα πίστευες, πραγματικά ωφέλιμος.

Ξέχνα λοιπόν τις συμβουλές για συνεχόμενο οκτάωρο ύπνου. Αποτελούν μονάχα μια σύγχρονη σύμβαση. Μάλιστα στην πραγματικότητα, ο συνεχόμενος ύπνος σου αφήνει μεγαλύτερο αίσθημα κούρασης.

Άλλωστε εκατοντάδες χρόνια πριν η κατάτμηση του καθημερινού ύπνου ήταν σύνηθες φαινόμενο. Η σύγχρονη αντίληψη ότι το ξύπνημα στη μέση της νύχτας είναι «κακό πράγμα» μπορεί πραγματικά να είναι καταστρεπτική για την ποιότητα του ύπνου σου.

Αν για παράδειγμα ξυπνάς στις τρεις τα ξημερώματα μην πιέζεις τον εαυτό σου να κοιμηθεί. Προσπάθησε να χαλαρώσεις, απασχόλησε το μυαλό σου με κάτι άλλο όπως για παράδειγμα να συνεχίσεις το παζλ που άφησες στη μέση ή να διαβάσεις το βιβλίο που πρόσφατα αγόρασες αλλά δεν κατάφερες να ξεκινήσεις. Μπορείς επίσης να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέραια έλαια ή ακόμη και να μαγειρέψεις. Όταν ο οργανισμός σου νιώσει την ανάγκη του ύπνου το σίγουρο είναι πως θα το αντιληφθείς….


3. Καλό ξέπλυμα μετά το βούρτσισμα των δοντιών
Από μικρή η μητέρα σου σε ζάλιζε να ξεπλένεις καλά τα δόντια σου μετά το βούρτσισμα υπό τον φόβο μη καταπιείς το φθόριο που περιέχει η οδοντόκρεμα. Δεν ήταν όμως μόνο οι παραινέσεις της που σε έκαναν να αποβάλεις κάθε ίχνος οδοντόκρεμας αλλά και η απαίσια γεύση της.
Ίσως όμως έφτασε η ώρα να σταματήσεις να κάνεις τόσες πλύσεις διότι αυτόματα μειώνεις τα οφέλη του βουρτσίσματος.

* Οι πλύσεις απομακρύνουν το προστατευτικό φθοριούχο επίστρωμα που αφήνει η οδοντόπαστα στα δόντια και που θα διατηρούσε την προστασία για μερικές ώρες ακόμη.

* Προσπάθησε επίσης να μην πίνεις υγρά για τουλάχιστον μισή ώρα μετά το βούρτσισμα. Αφήνει μια περίεργη αίσθηση στην αρχή αλλά σύντομα θα συνηθίσεις.

* Σταμάτα να βρέχεις την οδοντόβουρτσα πριν το βούρτσισμα για δημιουργηθεί πλούσιος αφρός. Η τακτική σου αυτή μετριάζει κάθε ευεργετική επίδραση της οδοντόπαστας. Υπάρχει άφθονο σάλιο στο στόμα σου οπότε δε χρειάζεται και η προσθήκη νερού.

* Μην καθαρίζεις τα δόντια σου αμέσως μετά το φαγητό. Περίμενε τουλάχιστον μισή ώρα καθώς τα λιπαρά τρόφιμα και τα σάκχαρα αποδυναμώνουν προσωρινά το προστατευτικό σμάλτο των δοντιών. Όταν καθαρίζεις τα δόντια σου αμέσως μετά από κάθε γεύμα στην πραγματικότητα αυτό που πετυχαίνεις είναι να απομακρύνεις το φυσικό σμάλτο των δοντιών. Η καλύτερη τακτική είναι να πλένεις τα δόντια σου πριν από κάθε γεύμα και στη συνέχεια να κάνεις πλύσεις με στοματικό διάλυμα.


4. Κάθεσαι στην λεκάνη της τουαλέτας;
Οι σύγχρονες τουαλέτες μπορεί να είναι πολύ πιο βολικές και ωραίες αισθητικά απ΄ ότι οι παλαιότερες, όπως για παράδειγμα οι λεγόμενες τούρκικες τουαλέτες, όμως δεν είναι το ίδιο καλές για την υγεία σου!

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από ισραηλινούς επιστήμονες στο περιοδικό παθήσεις του πεπτικού συστήματος και επιστημών αποκάλυψε ότι η σύγχρονη λεκάνη τουαλέτας δεν σε βοηθά να λάβεις σωστή στάση για την εκκένωση με αποτέλεσμα αυτή να γίνεται πραγματικό μαρτύριο ιδιαίτερα αν υποφέρεις από αιμορροΐδες, εκκολπωμάτωση και πρήξιμο στο έντερο.

Αν έχεις λοιπόν παρόμοια προβλήματα μπορείς να τοποθετήσεις κάποιο αντικείμενο ύψους έξι περίπου εκατοστών, όπως για παράδειγμα ένα σκαμπό που θα σε βοηθήσει να λάβεις μια πιο φυσιολογική στάση και θα διευκολύνει την διαδικασία της εκκένωσης.


5. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά
Οι δουλειές του σπιτιού βλάπτουν την υγεία σου σύμφωνα με επιστημονικά τεκμήρια. Αμερικάνοι επιστήμονες μελέτησαν 100 εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες και διαπίστωσαν πως όσοι αναλάμβαναν περισσότερες ευθύνες παρουσίαζαν υψηλότερη αρτηριακή πίεση σε σχέση με όσους άφηναν τις εργασίες στους συνεργάτες τους. Το ίδιο και σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό ισχύει και στην περίπτωση των εργασιών του σπιτιού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας όσοι αφήνουν τις δουλειές του σπιτιού στον συγκάτοικο τους είναι πιο υγιείς.

Δεν είναι οι δουλειές του σπιτιού που δημιουργούν το πρόβλημα αλλά το στρες του πώς να διαχειριστείς το χρόνο σου και να τα βγάλεις εις πέρας. Άλλωστε εκτός από το άγχος και η συχνή χρήση των απορρυπαντικών αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης άσθματος. Να λοιπόν οι τέλειες δικαιολογίες για να αφήσεις τη σκούπα και το σιδέρωμα κατά μέρος…


6. Αναπνοή από το στήθος
Στο στάδιο της βρεφικής ηλικίας ανέπνεες από την κοιλιά ενώ καθώς μεγάλωνες στο παιχνίδι έμπαινε σταδιακά και το στήθος, κάτι που δεν είναι απόλυτα υγιές. Ο αέρας που εισπνέεις πρέπει να πηγαίνει πρώτα στην κοιλιά και όχι στο στήθος. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να εκπαιδεύσεις το σώμα σου να αναπνέει σωστά…

Για να καταλάβεις πως είναι ο σωστός τρόπος αναπνοής, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να παρατηρήσεις ένα μωρό. Δοκίμασε να αναπνεύσεις σιγά σιγά από το στόμα και να γεμίσεις την κοιλιά σου και μετά τους πνεύμονες με αέρα. Μετά κράτα την αναπνοή σου και μετά άρχισε να εκπνέεις σιγά σιγά.

Η αναπνοή πρέπει να είναι κανονική και ρυθμική με 12 έως 20 εισπνοές το λεπτό και μια μικρή παύση ανάμεσα στην εισπνοή και εκπνοή.
Μερικά μόνο λεπτά άσκησης την ημέρα έχουν θεαματικά αποτελέσματα ενώ καταπολεμάς άγχος, πονοκεφάλους και αναπνευστικές δυσλειτουργίες.


7. Χαλάρωση μετά το δείπνο
Μετά από μια κουραστική ημέρα μπαίνεις στο σπίτι, τρως κάτι γρήγορο, χαλαρώνεις στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση για μια με δύο ώρες και στη συνέχεια «σέρνεσαι» μέχρι το κρεβάτι….
Εάν φας λίγο πριν κοιμηθείς δίχως να κάνεις κάποια άλλη δραστηριότητα, η τροφή δεν πρόκειται να σου προσθέσει ενέργεια αλλά λίπος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρως στις 8 ή και 9 το βράδυ.
Αν πάλι οι ρυθμοί της καθημερινότητάς σου είναι τέτοιοι που δεν σου επιτρέπουν να φας μέχρι αργά το απόγευμα καλό θα ήταν να βάλεις μέσα στο πρόγραμμά σου το 20λεπτο ή μισάωρο βραδινό περπάτημα.

Να προτιμάς εναλλακτικά ένα καλό πρωινό. Θα σε οπλίσει με την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ μέχρι το βράδυ θα έχεις κάψει τις θερμίδες που κατανάλωσες.
Το κλειδί πάντως για να μην πάρεις βάρος είναι η κατανάλωση μικρών και τακτικών γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
himaira




KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ποια ζώδια είναι οι πιο ξεχασιάρηδες;

Posted: 22 Jan 2012 01:13 PM PST



Ξεχνάει τα γενέθλιά σου; Τα κλειδιά του σπιτιού; Το ραντεβού σας;
Ή, ακόμα χειρότερα, την κατσαρόλα στο αναμμένο μάτι; Πώς να το κάνουμε, ορισμένοι άνθρωποι έχουν μια αδυναμία στο να θυμούνται πράγματα, που οφείλεται στην αφηρημάδα ή και την αδιαφορία καμιά φορά. Αλλά και στο στρες , που πραγματικά κάνει σαμποτάζ στο μνημονικό. Μπορεί άραγε να φταίει και το ζώδιο; Ε, όλο και κάποιο ρόλο παίζει κι αυτό…



ΚΡΙΟΣ: Ο Κριός κάνει στη διάρκεια ενός 24ώρου τόσα πολλά και με τέτοια ταχύτητα, που είναι επόμενο ορισμένα ψιλοπράγματα να μένουν απ' έξω. Ο χαρακτηρισμός «ψιλοπράγματα» περιλαμβάνεται στην απάντηση που θα δώσει, αν τον κατηγορήσουν για την παράλειψή του. Σιγά μωρέ κι εσύ, τόσο φοβερό ήταν; Φυσικά, εκνευρίζεται πάρα πολύ αν οι συνέπειες της αφηρημάδας του επιφέρουν ταλαιπωρία, απώλεια χρόνου ή κίνδυνο , π.χ. να κλειστεί έξω από το σπίτι του μια βροχερή χειμωνιάτικη νύχτα. Οπότε το καλύτερο που θα έχεις να κάνεις, αν είσαι μαζί του, είναι …την πάπια, για να μην τον εξοργίσεις περισσότερο. Απλώς, την επόμενη φορά, ρώτα ανέμελα πριν ξεκινήσετε, «Τα κλειδιά σου τα πήρες;»


ΤΑΥΡΟΣ: Ο Ταύρος επιδιώκει να είναι τέλεια οργανωμένος και γι' αυτό το να ξεχάσει κάτι του φαίνεται απαράδεκτο. Του χαλάει την αυτοεκτίμησή του και την ιδέα που θέλει να έχει για το πανέξυπνο μυαλό του. Αν ορισμένες καταστάσεις ή άτομα τον πιέσουν, αποσυντονίζεται και του διαφεύγουν πράγματα, και αυτό τον κάνει έξαλλο. Επιπλέον του δημιουργεί μια αίσθηση απώλειας του ελέγχου, δηλαδή ό,τι χειρότερο για έναν Ταύρο. Άσ' τον λοιπόν να λειτουργήσει με τους ρυθμούς του, και όλα θα είναι μια χαρά. Αλλά αν τον ζορίσεις θα φταις εσύ, σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον, που θα ξεχάσει π.χ. το κινητό του στο εστιατόριο, γιατί τον έπρηξες να φύγετε λες και σας κυνηγούσαν…


ΔΙΔΥΜΟΙ: Ο Δίδυμος λέει ότι θυμάται τα πάντα. Βέβαια η πράξη δείχνει ότι δεν τα θυμάται διαρκώς και πάντως όχι στις στιγμές που πρέπει να τα χρησιμοποιήσει με κάποιον τρόπο. Όταν διαπιστωθεί πως του διέφυγε κάτι, ισχυρίζεται ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Το είχε συνεχώς στο μυαλό του, αλλά μεσολάβησε μια αιτία «ανωτέρας βίας» που τον απαλλάσσει από μια δική του ευθύνη. Όχι μόνο δεν είχε ξεχάσει τη γιορτή σου, αλλά θα σου έπαιρνε και δώρο, αν δεν τον καλούσαν έκτακτα σε μια σημαντική σύσκεψη … Συνέλευση της πολυκατοικίας για το πετρέλαιο ήταν, αλλά θα το κάνει να φανεί λες και επρόκειτο τουλάχιστον για επιτροπή σωτηρίας της Ευρωζώνης.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ο Καρκίνος έχει καλή μνήμη αλλά επιλεκτική. Καθώς είναι από τους μεγαλύτερους «αισθηματίες» του ζωδιακού, δεν θα ξεχάσει τίποτα που να αφορά ανθρώπινες σχέσεις , όπως γιορτές, επετείους, υποσχέσεις, ραντεβού, γεγονότα… Αλλά στα υπόλοιπα ζητήματα της πεζής καθημερινότητας, ξεχνά όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Ή και περισσότερο. Για παράδειγμα, θα σου πάρει λουλούδια στην επέτειο των δύο μηνών της γνωριμίας σας, αλλά δεν το' χει και σε πολύ να ξεχάσει να πληρώσει ρεύμα-νερό-τηλέφωνο-εφορία και επιπλέον να μη θυμάται καν πού έχουν παραπέσει τα ανάλογα ειδοποιητήρια. Μήπως μπορείς να βοηθήσεις στο ψάξιμο; Και να πας να στηθείς μετά στην ουρά στη ΔΕΗ; Τι, μόνο τα λουλούδια θα παίρνεις;


ΛΕΩΝ: Ο Λέων δεν είναι δυνατόν να …πιαστεί αδιάβαστος. Το ξέχασε; Ποιο ξέχασε; Όχι, λάθος κάνεις. Το θυμόταν. Απλώς η αυτού μεγαλειότητα είχε κι άλλα, σημαντικότερα πράγματα στο πολυάσχολο μυαλό της. Ο Λέων είναι σαν τους σταρ, που πρέπει να έχουν προσωπικό βοηθό ή γραμματέα, για να τους θυμίζει πράγματα και άμα λάχει, να τα διεκπεραιώνει για λογαριασμό τους. Αν η άδικη μοίρα δεν του έχει δώσει αυτή τη δυνατότητα, θα την πάρει μόνος του, αναθέτοντας τον ρόλο σε όποιον βρίσκεται κοντύτερά του. Θα σου πει, για παράδειγμα, «θύμισέ μου να τηλεφωνήσω στη μάνα μου», και από εκεί και πέρα η ευθύνη δική σου. Μην το ξεχάσεις, χάθηκες!


ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ο Παρθένος έχει εντρυφήσει σε όλες τις τεχνικές για ενίσχυση του μνημονικού. Μπορεί να παίρνει και τα ανάλογα συμπληρώματα διατροφής για να το βοηθήσει. Αλλά έτσι κι αλλιώς, η αίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης είναι τόσο ανεπτυγμένες μέσα του, που απλώς δεν επιτρέπει στον εαυτό του να ξεχάσει. Όμως, επειδή θέλει να έχει και το σχετικό …back up, χρησιμοποιεί για επιπλέον υπενθύμιση όλα τα δυνατά μέσα: ατζέντες, αυτοκόλλητα χαρτάκια, κινητά τηλέφωνα… Έτσι, το ποσοστό των πραγμάτων που μπορεί να ξεχάσει είναι ελάχιστο. Όμως αν τελικά συμβεί μια παράλειψη, θα εκνευριστεί πάρα πολύ, ακριβώς επειδή έκανε το παν για να την προλάβει.


ΖΥΓΟΣ: Ο Ζυγός κάνει φιλότιμες προσπάθειες να αποκτήσει επιλεκτική μνήμη. Επειδή θυμάται περισσότερα απ' όσα θα ήθελε, φροντίζει να σπρώχνει επιδέξια τα πιο ενοχλητικά στο πίσω μέρος του μυαλού του. Και να στοιβάζει επάνω τους άλλα, μικρότερης προτεραιότητας αλλά μεγαλύτερης απόλαυσης, με την ελπίδα ότι τελικά τα πρώτα με κάποιο τρόπο θα τακτοποιηθούν από μόνα τους ή από κάποιον άλλον. Ο Ζυγός δεν θα ξεχάσει ποτέ τα γενέθλιά σου ή εκείνο το ωραίο εστιατόριο όπου σκοπεύει να κλείσει τραπέζι. Ούτε θα παραλείψει να στείλει ευχές σε όλο του τον κοινωνικό κύκλο, που δεν είναι και μικρός, για οποιαδήποτε αρμόζουσα περίσταση. Αλλά για τον λογαριασμό του νερού, μην πολυβασίζεσαι…


ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ο Σκορπιός δεν ξεχνά ποτέ τίποτα. Αν δώσει μια τέτοια εντύπωση, κάποιος λόγος θα υπάρχει. Τίποτα δεν είναι τυχαίο μαζί του… Μπορεί να θέλει να σου κάνει «καψόνι» στήνοντάς σε και παριστάνοντας ότι του διέφυγε το ραντεβού. Μπορεί να θέλει να αποφύγει μια δυσάρεστη κοινωνική υποχρέωση με ένα αθώο «Α, μα πώς το ξέχασα, βρε παιδί μου». Θα πρέπει να είναι απίστευτα πιεσμένος ψυχολογικά για να εμφανίσει … διαρροές το μνημονικό του. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα θυμώσει και με τον εαυτό του και με τον υπαίτιο αυτής της πίεσης. Αλλά σε γενικές γραμμές θυμάται όχι μόνο τα δικά του ζητήματα αλλά και των γύρω. Κλειδιά πήρες;



ΤΟΞΟΤΗΣ: Ο Τοξότης έχει πολύ καλή μνήμη σε ό,τι τον διασκεδάζει και επιλεκτική σε όλα τα υπόλοιπα. Θα θυμάται απ' έξω όλα τα αεροπορικά δρομολόγια που θα κάνει στο δίμηνο ταξίδι του στην Άπω Ανατολή, αλλά όχι την επέτειό σας (ιδίως αυτήν, που δεν είναι και καθόλου στο στιλ του). Δεν θα ξεχάσει να πάει τη γάτα για εμβόλιο, αλλά οι απλήρωτοι λογαριασμοί θα στοιβάζονται, χωρίς να έχουν καν ανοιχτεί, στο τραπεζάκι του χολ. Είπαμε, επιλεκτική μνήμη. Αλλά επειδή είναι ένας αξιολάτρευτος «καταφερτζής», θα απολογηθεί με χάρη και με ένα αφοπλιστικό χαμόγελο, και κανείς δεν θα του κρατήσει κακία, για κανένα στήσιμο, παράλειψη ή παράβλεψη οποιουδήποτε είδους.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ο Αιγόκερως θεωρεί ζήτημα τιμής και περηφάνιας να μην ξεχνά πράγματα. Όσο πιο υποχρεωτικά είναι, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να τα κρατάει στο προσκήνιο του μυαλού του. Και μετά να τα διαγράφει θριαμβευτικά με μια φανταστική μολυβιά, μόλις ξεμπερδέψει μαζί τους, ανεβάζοντας τα επόμενα στη θέση τους. Αυτό δεν είναι μυαλό, είναι κομπιούτερ. Αντίθετα με τον πιο πολύ κόσμο, ο Αιγόκερως έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεχάσει κάτι διασκεδαστικό παρά μια αγγαρεία. Οπότε μη σου φαίνεται περίεργο το πώς του είχε διαφύγει τελείως ότι θα πηγαίνατε για σινεμά και φαγητό με τους φίλους σας, αλλά δεν ξέχασε ούτε να πλύνει το αυτοκίνητο, ούτε να κουρέψει το γκαζόν.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ο Υδροχόος θυμάται όσα θεωρεί σημαντικά. Αναλόγως των ενδιαφερόντων του, αποκλείεται να ξεχάσει πότε είναι η επόμενη συγκέντρωση των εθελοντών που μοιράζουν συσσίτια, ή την επίσκεψη στην έκθεση «Τεχνολογία 2014», ή το φιλανθρωπικό μπαζάρ με vintage ρούχα και αξεσουάρ σε τιμές ευκαιρίας. Αλλά να θεωρείς αρκετά πιθανό ότι θα φύγει ξεχνώντας τα κλειδιά της εξώπορτας στην κλειδαριά, από τη μέσα πλευρά εννοείται. Αφαιρέθηκε, γιατί είχε το μυαλό του στην έκθεση ή στο μπαζάρ… Επίσης να θεωρείς πολύ πιθανό ότι θα ξεχνάει συστηματικά όλες τις γλυκές χειρονομίες, που προσδίδουν μια πινελιά ρομαντισμού στη σχέση σας. Αρκέσου στο ότι εμφανίζεται σε όλα τα ραντεβού σας και περίπου στην ώρα του.


ΙΧΘΕΙΣ: Με τον Ιχθύ, το θέμα δεν είναι πόσα ξεχνάει, αλλά πόσα θυμάται. Το γεγονός ότι φτάνει στην ενηλικίωση και έχει διατηρήσει τη σωματική του ακεραιότητα είναι από μόνο του ένα θαύμα, αν μετρήσεις τις φορές που κόντεψε να πάρει φωτιά η ξεχασμένη κατσαρόλα στο μάτι, τις φορές που οδηγώντας ή πεζός προκάλεσε πανικό σε μια διασταύρωση και τις φορές που έφαγε ληγμένα, γιατί δεν κοίταξε την ημερομηνία. Επίσης είναι ένα θαύμα που δεν έχει χάσει το σπίτι του από ληξιπρόθεσμα δάνεια και έχει ακόμα ηλεκτρικό και νερό. Μετά από όλα αυτά τα θαύματα, το να παραπονιέσαι γιατί ξεχνά τα ραντεβού σας , είναι εγωισμός και αχαριστία.

himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Η ηλικία και φύλο των χρωμάτων!

Posted: 22 Jan 2012 01:07 PM PST



Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χρώματα που προτιμούν οι άνθρωποι ανάλογα
με την ηλικία τους; Ποιά χρώματα αρέσουν περισσότερο στις γυναίκες και ποιά στους άντρες;

Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές έρευνες και πειράματα από ποικίλες επιστημονικές ομάδες (ψυχολόγους, ανθρωπολόγους, εκπαιδευτικούς, κλπ) που προσπαθούν να εξακριβώσουν ή να ανακαλύψουν μια πιθανή σχέση των χρωμάτων με την ηλικία του ανθρώπου, ή με άλλα λόγια..
αν οι προτιμήσεις των ανθρώπων στα χρώματα επηρεάζονται από την ηλικία ή το φύλο τους.

Για παράδειγμα, ο Faber Birren αναφέρει στο βιβλίο του "Color Psychology and Color Therapy" ότι το κόκκινο και το μπλε χρώμα αποτελούν τα δύο πιο αγαπημένα χρώματα για όλες τις ηλικίες, αν και το ποσοστό της προτίμησης μειώνεται όσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι και αναπόφευκτα περισσότερα χρώματα προστίθενται στις προτιμήσεις τους.
Επίσης, τα μικρά παιδιά προτιμούν το κίτρινο χρώμα ενώ όσο μεγαλώνουν η προτίμηση αυτή σταδιακά μειώνεται.

Τα χρώματα προτιμούν τα μικρά παιδιά.
Τα παιδιά φαίνεται να προτιμούν τα έντονα και φωτεινά χρώματα και να αποφεύγουν τα σκούρα και καταθλιπτικά χρώματα. Άλλωστε, τα πρώτα τους παιχνίδια είναι βαμμένα με φωτεινά και έντονα χρώματα (κόκκινο, μπλε, πράσινο και κίτρινο).

Τα παιδιά εμπνέονται από τα κόμικς, από την εικονογράφηση των παραμυθιών, από τις ξυλομπογιές, από τους μαρκαδόρους, από τις πλαστελίνες, κλπ. Η ζωγραφική τους είναι μεν απλή αλλά συνήθως περιέχει πολλά έντονα χρώματα.
Συνεπώς, στα παιδιά αρέσουν τα φωτεινά και ζωηρά χρώματα καθώς και οι έντονες αντιθέσεις και ως εκ τούτου σ' ένα παιδικό δωμάτιο, μπορούν να συνδυαστούν πολλά χρώματα όπως: το κίτρινο του λεμονιού, το κόκκινο της φράουλας, το γαλάζιο του ουρανού, το πράσινο του δάσους, κλπ.
Στις σχολικές αίθουσες, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κόκκινο και κίτρινο χρώμα που ενισχύει τη δημιουργικότητα των παιδιών ενώ στους χώρους ανάπαυσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το μπλε και το πράσινο χρώμα που δημιουργούν μια πιο ήρεμη ατμόσφαιρα.

Τα χρώματα που αρέσουν στους έφηβους.

Οι έφηβοι επηρεάζονται πολύ από τη μουσική, τη μόδα, τα περιοδικά, από τον κινηματογράφο, από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, κλπ. Οι πηγές αυτές αποτελούν τις άμεσες πηγές έμπνευσης τους.
Επιπλέον, η εφηβική ηλικία χαρακτηρίζεται από συχνές συναισθηματικές διακυμάνσεις, αλλά και από την έντονη διάθεση για ριζικές αλλαγές. Η προσωπικότητα του εφήβου και οι προτιμήσεις του πλάθονται, αναπτύσσονται και αλλάζουν συνεχώς. Από την άλλη, ο έφηβος έχει την ανάγκη να επηρεάσει το χώρο του, να τον διαμορφώσει ο ίδιος, να πειραματιστεί με τις προτιμήσεις του.
Ως εκ τούτου, θα ήταν παράλογο να περιμένουμε από το νέο να περιγράψει με βεβαιότητα ποια χρώματα προτιμάει και πιο στυλ τον εκφράζει. Το ιδανικότερο, για ένα εφηβικό δωμάτιο είναι να επιλεγούν ουδέτερα χρώματα για το φόντο αλλά με δυνατότητες προσθήκης πολλών λεπτομερειών χρώματος (υφάσματα, κουρτίνες, μαξιλάρια, διακοσμητικά αντικείμενα, πίνακες στους τοίχους, αφίσες, κλπ).

Τα χρώματα για τη μέση ηλικία.
Η μέση ηλικία είναι αρκετά απελευθερωμένη και έτοιμη να πειραματιστεί με καινούργια πράγματα. Οι σημερινοί μεσήλικες ενημερώνονται από περιοδικά, από το διαδίκτυο, από τον κοινωνικό τους περίγυρο, ενώ οι περισσότεροι έχουν άποψη για το πως θέλουν τον εσωτερικό τους χώρο.
Αρκετά σημαντικό ρόλο στην προτίμηση των χρωμάτων φαίνεται να παίζει το κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο και η μόρφωση των ανθρώπων. Γενικά, όσο πιο μορφωμένοι και ταξιδεμένοι είναι οι άνθρωποι (και όσο περισσότερα πράγματα έχουν γνωρίσει) τόσο πιο ανοιχτοί είναι σε καινούργιους χρωματικούς συνδυασμούς, σε εκλεπτυσμένες αποχρώσεις και σε λεπτές αντιθέσεις.

Οι ανάγκες της τρίτης ηλικίας.
Στην εποχή μας, οι άνθρωποι που μπαίνουν στην τρίτη ηλικία είναι σαφώς πιο υγιείς, δραστήριοι και εύρωστοι από ότι παλιότερα. Παρόλα αυτά η όραση εξασθενεί και ένα κίτρινο πέπλο μοιάζει να έχει καλύψει τα πάντα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται χρωματικές αντιθέσεις στον εσωτερικό χώρο, προκειμένου οι όγκοι να διαγράφονται καλύτερα, όπως για παράδειγμα τα σκαλοπάτια, οι πάγκοι, τα έπιπλα, κλπ.
Θεμιτό, είναι επίσης να χρησιμοποιούνται φωτεινά και αισιόδοξα χρώματα, που θα εγκλωβίζουν τον ήλιο και το πολύτιμο φυσικό φώς στον εσωτερικό χώρο.


Οι προτιμήσεις χρωμάτων ανάλογα με το φύλο.
Η Natalia Khouw στο βιβλίο της 'The meaning of color for gender' αναφέρει ότι:

Οι άντρες προτιμούν το μπλε έναντι του κόκκινου.
Οι γυναίκες προτιμούν το κόκκινο έναντι του μπλε.
Οι άντρες προτιμούν το πορτοκαλί έναντι του κίτρινου ενώ οι γυναίκες το αντίθετο.

Γενικά οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στα χρώματα και η γκάμα των προτιμήσεων τους είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των αντρών.




decobook.gr





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Απλές αλλά πολύ χρήσιμες εφευρέσεις.

Posted: 22 Jan 2012 12:56 PM PST



Απλές εφευρέσεις που μπορεί να μην άλλαξαν τη ροή της ιστορίας, αλλά
τις συναντούμε καθημερινά στη ζωή μας και μας διευκολύνουν ιδιαίτερα. Οι εφευρέτες τους δεν έγιναν διάσημοι και κανείς δε σκέφτεται το πόσο επηρεάζουν την καθημερινότητά μας ή το πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς αυτά.

Σας παρουσιάζουμε κάποια από τα απλά αυτά αντικείμενα και την ιστορία τους.




1. Το λαστιχάκι

Τα γνωστά σε όλους λαστιχάκια εφευρέθηκαν το 1845 από τον Stephen Perry στην Αγγλία, ο οποίος για την κατασκευή τους χρησιμοποίησε λάστιχο εμπλουτισμένο με διάφορες χημικές ουσίες για την αύξηση της αντοχής του. Σήμερα τα λαστιχάκια κατασκευάζονται κυρίως από φυσικό λάστιχο (το οποίο έχει πολύ μεγάλη αντοχή αλλά και ελαστικότητα) που προέρχεται από δέντρα, καθώς επίσης και από συνθετικό λάστιχο το οποίο προέρχεται από την ανάμιξη υποπροϊόντων του πετρελαίου και είναι πολύ πιο φθηνό. Η γκάμα των χρήσεών τους είναι τεράστια, αφού χρησιμοποιούνται σε όλα τα νοικοκυριά, τα γραφεία και γενικότερα σε πάρα πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας.


2. Ο συνδετήρας

Είναι το αντικείμενο που χρησιμοποιείται πιο πολύ για τη συγκράτηση χαρτιών. Είναι μια πολύ απλή κατασκευή, αποτελούμενη από ένα μικρό κομμάτι σύρματος το οποίο λυγίζετε για να πάρει τη χαρακτηριστική μορφή του συνδετήρα. Αν και σήμερα οι πλαστικοί συνδετήρες είναι εξίσου συνηθισμένοι, όταν πρωτοεμφανίστηκαν κατασκευαζόταν αποκλειστικά από ατσάλι εξαιτίας της μεγάλης του αντοχής. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιός είναι ο εφευρέτης των συνδετήρων με τη μορφή που χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα αφού κατά καιρούς έχουν πατενταριστεί διάφορες παραλλαγές του. Ωστόσο η κατασκευή που μοιάζει περισσότερο είναι αυτή που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1904 στην Αμερική από την εταιρεία Cushman & Denison.


3. Το καλαμάκι

Το καλαμάκι έκανε την πρώτη του εμφάνιση πριν από αρκετές χιλιάδες χρόνια, όταν οι Σουμέριοι χρησιμοποιούσαν κούφια άχυρα για να πίνουν μπύρα! Για τη σημερινή του μορφή ωστόσο, υπεύθυνος είναι ο Marvin Stone ο οποίος το κατοχύρωσε σαν πατέντα το 1888. Αρχικά ο Marvin τύλιξε ένα χαρτί γύρω από ένα μολύβι και το κόλλησε για να διατηρήσει το σχήμα του, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποίησε επένδυση παραφίνης για μεγαλύτερη αντοχή. Ο Joseph Friedman το 1937 δημιούργησε το σημερινό «σπαστό καλαμάκι», εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο την ιδέα του Marvin Stone. Το χαρτί αντικαταστάθηκε από το πλαστικό κατά τη δεκαετία του 1960, όταν η χρήση του τελευταίου επεκτάθηκε σε χιλιάδες καθημερινά πράγματα.


4. Το σχοινί

Το σχοινί χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο για πάνω από 30.000 χρόνια, ακόμα και αν οι πρώτες του μορφές δεν ήταν τίποτα παραπάνω από φυτά αρκετά ευλύγιστα και ανθεκτικά. Ο πρώτος λαός που χρησιμοποιεί πιο εξελιγμένες μορφές σχοινιού είναι οι Αιγύπτιοι, περίπου 6.000 πριν. Σαν πρώτες ύλες χρησιμοποιούν ίνες καλαμιού και πάπυρου, καθώς επίσης και τρίχες ζώων που δένονται μεταξύ τους για μεγαλύτερη αντοχή. Σήμερα τα σχοινιά γίνονται από συνθετικές ίνες όπως πλαστικό και νάιλον που φυσικά τους δίνουν εξαιρετική ανθεκτικότητα και ευλυγισία.


5. Η χαρτοσακούλα

Η ιδέα ανήκει στον Walter Deubner, ιδιοκτήτη παντοπωλείου στην Αμερική τη δεκαετία του 1980. Τότε παρατήρησε ότι οι πελάτες στο μαγαζί του αγόραζαν λίγα πράγματα ώστε να μπορούν εύκολα να τα κουβαλήσουν με τα χέρια τους. Για να αυξήσει τις πωλήσεις του, κατασκεύασε τις πρώτες χαρτοσακούλες τις οποίες έδινε στους πελάτες για να τους διευκολύνει. Η ιδέα αυτή γνώρισε τέτοια επιτυχία, που μόλις ένα χρόνο μετά την κατοχύρωσή της σαν πατέντα, ο Walter Deubner έγινε πάμπλουτος. Με το πέρασμα των χρόνων βέβαια η χρήση της χαρτοσακούλας περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη διάδοση των πιο φιλικών προς το περιβάλλον επαναχρησιμοποιούμενων πλαστικών τσαντών.


perierga.gr



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πώς μπορείς να "σβήνεις" τα ίχνη σου στο Διαδίκτυο

Posted: 22 Jan 2012 12:46 PM PST



Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στο θέμα του σεβασμού της ιδιωτικότητας ενός
χρήστη στο Διαδίκτυο και κατά πόσο αυτή παραβιάζεται ή όχι από τις διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης -λέγε με Facebook-.Όταν επισκέπτεσαι μία ιστοσελίδα, το πιο πιθανό είναι να περιέχει κάποια μικρά εικονίδια ή έναν αόρατο κώδικα με σκοπό...
να καταγράφει τις online συνήθειές σου , μιας κι αυτό το "μάτι" θα σε ακολουθεί για διαφημιστικούς λόγους στις περισσότερες ιστοσελίδες από τις οποίες θα περάσεις κατά το σερφάρισμά σου, πριν κλείσεις το browser.

Αναλυτικότερα, όταν επισκέπτεσαι ένα δικτυακό τόπο, μαζί με την αίτηση για το περιεχόμενο, ο browser περιλαμβάνει μια κεφαλίδα HTTP header. Αυτή περιλαμβάνει όλα τα είδη των χρήσιμων πληροφοριών, όπως την ιστοσελίδα που ήσουν πριν, πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σου και πολλά άλλα.

Υπάρχει, όμως, το εργαλείο, χάρη στο οποίο μπορείς να αποφύγεις το να σε ακολουθούν σε όλες τις ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι κι αυτό ακούει στο όνομα "Do Not Track".

Μέχρι στιγμής ο μόνος browser που το έχει ενσωματώσει, είναι ο Firefox και για να το ενεργοποιήσεις, πατάς "Εργαλεία", "Επιλογές" και στη συνέχεια "Απόρρητο". Τέλος, κλικάρεις το κουτάκι δίπλα από την εντολή "Γνωστοποίηση στις ιστοσελίδες ότι δεν επιθυμώ να γίνεται εντοπισμός μου" κι είσαι έτοιμος.

Με ενεργοποιημένο το "Do Not Track", στο τέλος της κεφαλίδας, θα προστεθεί μια γραμμή "Do Not Track", ακολουθούμενη από το "1", ενώ όταν αυτό είναι ανενεργό, ακολουθείται από το "0".

Βέβαια, να διευκρινίσουμε ότι με αυτή σου την κίνηση ουσιαστικά γνωστοποιείς ότι δε θες να σε ακολουθούν, δε γίνεσαι αόρατος. Με άλλα λόγια, το αφήνεις στη διακριτική ευχέρεια των διαφημιστών να σεβαστούν την επιθυμία σου. Ας ελπίσουμε ότι αυτή πραγματοποιείται.
himaira





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Σε προκαλούμε! Μπορείς να βρείς το αληθινό κουτάβι;

Posted: 22 Jan 2012 12:37 PM PST



Σε έναν σωρό απο λούτρινα κουταβάκια υπάρχει και ένα αληθινό.

Μπορείς να το βρείς; Σε προκαλούμε να δοκιμάσεις...




partyspirit


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Το κόστος της τεχνολογίας με το πέρασμα των χρόνων

Posted: 22 Jan 2012 12:30 PM PST

Το κόστος της τεχνολογίας με το πέρασμα των χρόνων (infographic)Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως... είναι τυχεροί που
ζουν σε αυτόν τον αιώνα και απολαμβάνουν πληθώρα τεχνολογικών διευκολύνσεων σε προσιτές τιμές.

Ασπρόμαυρες τηλεοράσεις, τεράστια κινητά τηλέφωνα με κεραίες, κασετόφωνα και πρώιμοι υπολογιστές, τείνουν να αποτελέσουν μουσειακό αρχείο.

Έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε τις τιμές των τεχνολογικών προϊόντων τότε και τώρα και να συγκρίνουμε.

Ένα Atari θα κόστιζε σήμερα 589 δολάρια, σε σύγκριση με το Wii ή το Xbox που κοστίζουν περίπου 200.

Ένα κινητό τηλέφωνο DynaTAC του 1983 θα ήταν σήμερα στην απίστευτη τιμή των 8.589 δολαρίων, ενώ τα iPhone στην Αμερική κοστίζουν 500 δολάρια.

Δείτε το infographic:

cost-of-technology


mediagate




KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

ΔΕΙΤΕ: Απίθανες φωτογραφίες οι οποίες δεν έχουν επεξεργαστεί με Photoshop!

Posted: 22 Jan 2012 12:24 PM PST

Δείτε αυτές τις εξαιρετικές φωτογραφίες που μοιάζουν σαν να είναι
με Photoshop, αλλά δεν είναι...

Ίσως μπορεί να έχουν υποστεί επεξεργασία όσων αφορά τα χρώματα τους αλλά δεν είναι επεξεργασμένες με την ευρύτερη έννοια του Photoshop.











































































24wro
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ο παγετός αποδεκατίζει την παραγωγή στην Ηλεία...

Posted: 22 Jan 2012 12:17 PM PST

Όπως αναφέρουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, με
...κυριότερη αυτή που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη (-6 βαθμοί Κελσίου) προκάλεσαν...

ακόμα μεγαλύτερη μείωση της φετινής παραγωγής, η οποία για ορισμένους παραγωγούς φθάνει μέχρι και το 40%. Αρκετά προβλήματα παρουσιάστηκαν ακόμα και σε πεδινές περιοχές καθώς ο χειμώνας ακόμα δεν έχει τελειώσει με ότι συνεπάγεται αυτό για τις καλλιέργειες...

24wro
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τέλος το θρίλερ για μια μητέρα που κατηγορείτο για δολοφονία παιδιού της!

Posted: 22 Jan 2012 12:11 PM PST

Τελείωσε ο εφιάλτης για μια μάνα στις ΗΠΑ, η οποία επί 25
ολόκληρα χρόνια... εθεωρείτο ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 6χρονου γιου της, Nicholas Loris.

Η υπόθεση επιτέλους διαλευκάνθηκε, αφού ύστερα από αστυνομικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο μικρός Νικόλας σκοτώθηκε από μια ομάδα σκύλων! Η πρωτοφανής υπόθεση δολοφονίας, η οποία παρέμενε άλυτη για 25 περίπου χρόνια έχει διαλευκανθεί, μετά από έρευνες που συμπεραίνουν ότι το εξάχρονο αγόρι σκοτώθηκε από μια ομάδα σκύλων, σε ένα τραγικό ατύχημα.

Το αποτέλεσμα της έρευνας για το θάνατό του 6χρονου Nicholas Loris, έβαλε ένα τέλος στον εφιάλτη της μητέρας του Elizabeth Watkins, η οποία ήταν για δεκαετίες η βασική ύποπτος για την δήθεν δολοφονία του γιου της.

Η Elizabeth Watkins' ζούσε ένα μαρτύριο, αφού από το 1987 που πέθανε ο γιος της, είχε αποξενωθεί και με τον δεύτερο της γιο, λόγω του τραγικού περιστατικού. Η υπόθεση, αφού διερευνήθηκε δύο φορές, έκλεισε. Μια νέα έρευνα από το FBI και την αστυνομία τη Βόρειας Καρολίνας, η οποία χρησιμοποίησε στο έπακρο την τεχνολογία, αποκάλυψε ότι ο Νίκολας θα μπορούσε να έχει στραγγαλιστεί από ζώα και όχι απαραίτητα από έναν άνθρωπο.
prionokordela



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Θεματικό πάρκο για το Μέγα Ναπολέοντα οραματίζονται οι Γάλλοι

Posted: 22 Jan 2012 12:02 PM PST

Η Napoleonland θα είναι το αντίπαλο δέος στη Disneyland
!



Οι Γάλλοι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα τεράστιο θεματικό πάρκο αφιερωμένο στον Μέγα Ναπολέοντα, που...

ευελπιστούν πως θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού.



Το θεματικό πάρκο που θα ονομαστεί Napoleonland θα στηθεί στο Μοντερό, νότια του Παρισιού, όπου ο Ναπολέοντας έκανε την τελευταία του μεγάλη νίκη το 1814.



Εκεί οι επισκέπτες όμως θα βλέπουν και μια πλήρη αναπαράσταση της μάχης του Βατερλό, στην οποίας μάλιστα θα μπορούν να συμμετέχουν, ενώ θα υπάρχουν και ειδικοί χώροι με τόνους νερού για την αναπαράσταση ιστορικών ναυμαχιών όπως αυτή του Τραφάλγκαρ με τον Λόρδο Νέλσον.



Επίσης θα υπάρχουν εκθέσεις και αναπαραστάσεις που θα σχετίζονται με όλες τις μεγάλες μάχες της εποχής του Ναπολέοντα όπως την θριαμβευτική του νίκη στο Άουστερλιτς κατά των Αυστρο-Ρώσων.



Όλα αυτά θα γίνουν βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα βρουν τα 210 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου πρότζεκτ.

prionokordela
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ο Johnny Depp είναι ο νέος Edward Cullen

Posted: 22 Jan 2012 11:55 AM PST

Ο Johnny Depp είναι ο νέος Edward CullenΣτο πιο γοητευτικό, πιο μυστηριώδες, πιο... παραμυθένιο και σίγουρα
πιο παράξενο.Μπορεί αυτόν τον καιρό η προσωπική ζωή του Johnny Depp να μην είναι τόσο ρόδινη, καθώς ο επικείμενος χωρισμός του με την Vanessa Paradis τον έχει κάνει κομμάτια και η θύελλα δημοσιευμάτων γύρω από αυτόν δεν λέει να κοπάσει, στον τομέα της καριέρας του όμως οι εξελίξεις τρέχουν και μάλιστα με εντυπωσιακά αποτελέσματα.



Πριν λίγους μήνες σας είχαμε πει για το νέο project του Depp σε συνεργασία, ξανά, με τον κολλητό του Tim Burton, μια ταινία εποχής με βαμπίρ, αίματα και καταραμένους. Όλα αυτά φυσικά, στο γνωστό στυλ του παραμυθά σκηνοθέτη που πάντα καταφέρνει να μας καθηλώνει μπροστά στη μεγάλη οθόνη με κάθε ταινία του. Το όνομα της ταινίας επρόκειτο να είναι «Dark Shadows» και ο Depp θα υποδυόταν ένα βασανισμένο βρικόλακα ο οποίος μετά από 200 χρόνια θαμμένος ζωντανός, επιστρέφει στα εγκόσμια για να αναζητήσει τη χαμένη του αγάπη.



Τότε σας είχαμε δείξει τις πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας, στις οποίες μπορούσαμε να δούμε μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες από την εμφάνιση του ηθοποιού ως βαμπίρ. Σήμερα, όμως, έχουμε στα χέρια μας (τρόπος του λέγειν) τις νέες φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και δείχνουν τον Depp με πλήρες make up και ενδυμασία από μερικές σκηνές της ταινίας. Και η αλήθεια είναι πως ενθουσιαστήκαμε. Δείτε τις κι εσείς στην photo gallery και ελάτε να πούμε όλοι μαζί, με ένα στόμα, μια φωνή «Ποιος Robert Pattinson;».



Στην ταινία θα συμπρωταγωνιστούν επίσης οι Eva Green και Michelle Pfeiffer, ενώ προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορία της είναι η 11η Μαΐου 2012. Σας είπαμε πως δεν μπορούμε να περιμένουμε;

queen



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές