Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Χάος στις τράπεζες και στους δήμους

Posted: 15 Aug 2012 10:57 AM PDT

Εγκλωβισμένες στους τόκους των υποχρεώσεών τους είναι οι ελληνικές τράπεζες. Πληρώνουν συνολικά περί τα 6 δισ. ευρώ σε τόκους ετησίως για καταθέσεις που φθάνουν τα 162 δισ. ευρώ, περιλαμβανομένων και των 92 δισ. ευρώ καταθέσεων προθεσμίας καθώς και των 135,5 δισ. ευρώ που έχουν αντλήσει ως ρευστότητα από την ΕΚΤ και την ΤτΕ μέσω του ELA. Οι δήμοι, από την άλλη, μετά τις νέες περικοπές των πόρων τους, απειλούν με στάση πληρωμών και παύση παροχής βασικών προνοιακών και κοινωνικών υπηρεσιών. Α.Χ.

 

Μη χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 16 Αυγούστου

Posted: 15 Aug 2012 10:34 AM PDT

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 16 Αυγούστου, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Το μπαλάκι στους βουλευτές» και αναλυτικό ρεπορτάζ για το πώς οι συγκυβερνώντες μεταθέτουν την πίεση της τρόικας στους βουλευτές ζητώντας τους να πουν «ναι σε όλα» αλλιώς…αντίο δόση. Σοκ στα κομματικά γραφεία από τα μηνύματα οργής ψηφοφόρων και υπουργοί στα όρια νευρικής κρίσης, απειλούν με παραιτήσεις για την εφεδρεία.  

ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένει κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά και ετοιμάζεται να διαχειριστεί το… χάος  

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚ...

Σε 135.000 τα λουκέτα

Posted: 15 Aug 2012 09:56 AM PDT

Σε 68.000 υπολογίζονται οι εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους από τις αρχές του 2011 μέχρι τον Απρίλιο. Εν τω μεταξύ, μέχρι το τέλος του 2012, ακόμη 67.000 εταιρείες κινδυνεύουν με λουκέτο. Πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλέον αδυνατούν να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις για μισθούς, πρώτες ύλες, ενοίκια, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και ΔΕΚΟ, ενώ το γεγονός ότι η κατάσταση σήμερα για την πλειονότητα αυτών που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι μη...

1896: Λίγο πριν από την Ολυμπιάδα

Posted: 15 Aug 2012 08:27 AM PDT

H πρόταση του Δημήτριου Bικέλα στο Συνέδριο του 1894 για ορ­γάνωση των πρώτων αναβιωμένων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα έγινε ομόφωνα δεκτή από τους συνέ­δρους και πανηγυρικά από τους Έλλη­νες. H αμέριστη αυτή αποδοχή στηρι­ζόταν από τη μια στην προσφορά της Eλλάδας στον δυτικό πολιτισμό, από την άλλη στην επιταγή να αναγορευ­θεί η Aθήνα, το λίκνο του πολιτισμού, σε πρώτη Ολυμπιακή πόλη. Oι ουμα­νιστικές άλλωστε ιδέες και οι αρχές του κινήματος του Διαφωτισμού είχαν ενεργοποιήσει την ιστορική ...

Επιδρομή σε ΔΕΚΟ – Δημόσιο

Posted: 15 Aug 2012 08:21 AM PDT

Αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και στενό δημόσιο τομέα. Οι προϋποθέσεις και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μεταβάλλονται, ανοίγοντας, με­ταξύ άλλων, τον δρόμο και για αποχωρήσεις υπαλλήλων. Από τις αλλαγές αναμένεται να θιγούν περίπου 68.000 υπάλληλοι που απασχολούνται στις εισηγμένες και τις μη εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις .

Ειδικότερα, οι παλιοί ασφαλισμένοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, πριν δηλαδή από την 1.1.1983, που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δι­καίωμα μέχρι 31.12.2...

Διαβάστε στο Ποντίκι art που κυκλοφορεί

Posted: 15 Aug 2012 08:21 AM PDT

 Συνέντευξη Γιάννης Κότσιρας

"Δεν έχουμε ανάγκη τους πολιτικούς και τις επιδοτήσεις"

Στα πανηγύρια η Ελλάδα αναστενάζει

Ένα ελληνικό παράδοξο: Ο θάνατος της Παναγίας δίνει αφορμή για γιορτές παντού. Γλέντια, μπάντες, παραγγελιές, χορός, τραγούδι και θαύματα αλλά και ...περικοπές στην ιεροτελεστία της "χαρτούρας".

"Να σου τσιτσιδωθώ εγώ να δεις!"

Από τη Βασιλειάδου και τον Αυλωνίτη ως τον Βόγλη και τη Βουγιουκλάκη.  Οι διακοπές στις πιο δημοφιλείς ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου ήταν κ...

Στόχος για δύο ή τρία μαγαζιά

Posted: 15 Aug 2012 08:06 AM PDT

Η πρώτη νύφη που έρχεται προς διαπραγμάτευση με­τά την ΑΤΕ είναι η Εμπορι­κή, για την οποία υπολογί­ζεται πως οι τελικές και δεσμευτικές προσφορές των τριών μνηστήρων θα υπο­βληθούν κατά το τέλος της εβδομάδας προς την Credit Agricole.

Τις ημέρες αυτές τόσο ο όμιλος της Alpha, ο μόνος από τους τρεις που έχει καταθέσει τελική πρόταση για εξαγορά της Εμπορικής, όσοι και αυ­τοί της Εθνικής και της Eurobank, ορι­στικοποιούν τις προσφορές τους με βάση τις τελευταίες οδηγίες του ΤΧΣ και της Τράπεζας...

Δύο νεκροί μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας

Posted: 15 Aug 2012 07:59 AM PDT

Σε κάδο σκουπιδιών και σε ισόγειο διαμέρισμα της πλατείας Αττικής βρέθηκαν νεκροί δύο άντρες από την Πολωνία.

Αρχικά οι αστυνομικοί μετά από καταγγελία κατοίκων εντόπισαν τον άντρα που βρισκόταν μέσα στον κάδο σκουπιδιών ο οποίος έφερε τραύματα από μαχαίρι, ενώ λίγη ώρα αργότερα ακριβώς απέναντι σε ισόγειο διαμέρισμα βρέθηκε και ο δεύτερος άντρας ο οποίος επίσης είχε στο σώμα του μαχαιριές.

Οι δύο Πολωνοί ήταν συγκάτοικοι και βρίσκονταν στο διαμέρισμα με άλλους αλλοδαπούς, όταν για άγνωστο λόγο...

Πυρκαγιά στην Τήνο

Posted: 15 Aug 2012 07:37 AM PDT

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο χωριό Φαλατάδος της Τήνου, την ίδια ώρα που δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες βρίσκονται στο νησί προκειμένου να γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο.

Μέχρι στιγμής καίγεται χορτολιβαδική έκταση και δεν απειλούνται τα σπίτια.

Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 4 οχήματα, δύο υδροφόρες του δήμου και 15 εθελοντές.

Πούλησαν την «Έλλη» για παλιοσίδερα

Posted: 15 Aug 2012 06:58 AM PDT

Συγκλονιστική μαρτυρία και εικόνες από το σημείο που τορπιλίστηκε το καταδρομικό «Έλλη» στις 15 Αυγούστου του 1940 στο λιμάνι της Τήνου.

Ο Αλέξης Παπαδόπουλος περιγράφει ότι κατέγραψε με την υποβρύχια κάμερα. Δεν υπάρχει ούτε ένα κομμάτι από το ιστορικό πολεμικό πλοίο στον βυθό του λιμανιού της Τήνου. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι πουλήθηκε για παλιοσίδερα από ιδιώτες αφού πρώτα πήραν τα πυρομαχικά που υπήρχαν στο πλοίο. 

Δείτε την συγκλονιστική μαρτυρία αλλά και τις μοναδικές εικόνες από το σημείο ό...

Βράβευσαν τον Ηλία Ηλιάδη στην Παναγία Σουμελά

Posted: 15 Aug 2012 06:52 AM PDT

Το χρυσό μετάλλιο της Παναγίας Σουμελά απένειμε στον Ολυμπιονίκη του Λονδίνου στο τζούντο, Ηλία Ηλιάδη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

«Αυτό που πέτυχα άξιζε για την Ελλάδα και τον Θεό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ηλιάδης, ενώ ο κόσμος του φώναζε συνέχεια «άξιος, άξιος!».

Ο Ηλίας Ηλιάδης βρέθηκε στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, και παρακολούθησε τη θεία λειτουργία προς τιμήν της Μεγαλόχαρης.

Κατασχέθηκαν χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Posted: 15 Aug 2012 06:43 AM PDT

Περίπου 510.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για τη διακίνησή τους συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας 50,53, 68 και 77 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις του νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Περί αύξησης του ορίου ηλικίας στις συντάξεις…

Posted: 15 Aug 2012 05:55 AM PDT

Για να καταλάβουμε τι σημαίνει η  αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδό­τησης κατά ένα έτος , κανείς δεν θα μπορεί να απο­χωρήσει πριν συμπληρώσει 40 χρόνια δουλειάς. Επιπλέον η αύξηση του ορίου θίγει το μεγαλύτερο μέρος των υπό συ­νταξιοδότηση ασφαλισμένων, καθώς οι περισσότεροι δεν θα μπο­ρούν να κλείσουν τα 40 χρόνια και να αποχωρήσουν σε ηλικίες κάτω του γε­νικού ορίου. Κάτι που σημαίνει ότι παρα­τείνεται ο εργασιακός βίος για πάνω από το 70% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.Α.Χ.

Σρέντερ: «Η Ευρώπη χρωστά πολλά στην Ελλάδα»

Posted: 15 Aug 2012 03:27 AM PDT

Την στήριξή του προς την Ελλάδα εξέφρασε μιλώντας από την Κω ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ και απηύθυνε έκκληση προς τους Γερμανούς πολιτικούς «να σταματήσουν επιτέλους τη ρητορική εναντίον της Ελλάδας».

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο κ. Σρέντερ τόνισε ότι «η Ευρώπη χρωστά πολλά στην Ελλάδα» και σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στη χώρα μας «να μοιράσει τα βάρη καθώς δεν μπορούν οι εργατικοί Έλληνες που αγωνίζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους να φορτώνονται τα λάθη της...

Ρέσλερ: Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες από την πτώχευση της Ελλάδας

Posted: 15 Aug 2012 02:24 AM PDT

Την προειδοποίηση ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλη βοήθεια αν δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, απηύθυνε εκ νέου ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική  έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.

«Δεν θέλουμε να πτωχεύσει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά αν χρειαστεί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε παράλληλα ο κ. Ρέσλερ και  προειδοποίησε για χρήση λαϊκισμού αναφορικά με την κρίση της ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρέσλε...

Ύφεση, ανεργία και χάος

Posted: 15 Aug 2012 01:54 AM PDT

Ύφεση γύρω στο 10%-11% συνολικά το  2012-2013, παρότι η τρόικα εκτιμούσε 4%-5%, αλλά και πρόσθετη χρηματοδότηση 7 δισ. ευρώ μόνο για το 2012 προβλέπει η Standard & Poor's. Με τις εκτιμήσεις αυτές συνόδευσε την υποβάθμι­ση της οικονομικής προοπτικής της Ελλάδας σε αρνητική από σταθερή.

Με βάση αυτή την εκτίμηση, υπολογίστε τι θα γίνει με την ανεργία. Την Τρίτη ο οικονομολόγος επικεφαλής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Σάβ­βας Ρομπόλης δήλωσε: «Αν πάμε σε ύφε­ση 5%, τότε η ανεργία από 24%, όπου κατά τη γνώμη μας θ...

Τελεσίγραφο ΥΠΟΙΚ για την εφαρμογή του νόμου στις ΔΕΚΟ

Posted: 15 Aug 2012 01:31 AM PDT

Προθεσμία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι του νόμου, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, προειδοποιώντας μάλιστα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διακοπεί η χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ καλούνται να αποστείλουν έως τις 10 Σεπτεμβρίου:

- οικονομικό απολογισμό για το 2011 μέσω Ο.Π.Σ., συνοδευόμενο από τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις.

- έκθεση πεπραγμένων του διοικητικού ...

Αποδοκίμασαν τον Παπούλια στην Άρτα

Posted: 15 Aug 2012 12:54 AM PDT

Στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Θεοτοκιό της Άρτας βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να παραστεί στη Θεία Λειτουργία.

Κατά την είσοδό του, ηλικιωμένοι συνταξιούχοι κινήθηκαν απειλητικά, αποδοκιμάζοντάς τον, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από τους άνδρες της Αστυνομίας.

Λίγη ώρα αργότερα ο Κάρολος Παπούλιας χαρακτήρισε το Δεκαπενταύγουστο «ημέρα ελπίδας και πίστης» και πρόσθεσε ότι «ενωμένοι όλοι θα ξεπεράσουμε την κρίση. Θα έρθουν καλύτερες μέρες γ...

Παράταση του μνημονίου θα ζητήσει ο Σαμαράς από Μέρκελ και Ολάντ

Posted: 15 Aug 2012 12:47 AM PDT

Την παράταση της διάρκειας του μνημονίου κατά δύο χρόνια αναμένεται να ζητήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις συναντήσεις που θα έχει εντός της επόμενης εβδομάδας με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Financial Times.

Σύμφωνα μάλιστα με το σχετικό έγγραφο που υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, το αίτημα της επέκτασης από το 2014 στο 2016 έχει ως στόχο την πιο αργή δημοσιονομική προσαρμογή. Παρ...

Πολιτικοί όροι γιοκ

Posted: 14 Aug 2012 11:22 PM PDT

Έχουν χάσει την έννοιά τους οι λέξεις στο ΠΑΣΟΚ  και ιδιαίτερα βασικοί όροι που χρησιμοποιούνται στην πολιτική... Και βέβαια δεν υπάρχει κοινή γλώσσα... Ο καθέ­νας εννοεί ό,τι τον βολεύει όταν μιλάει για «μεταρρύθμιση, αντιμεταρρύθμιση, Κεντροαριστερά» και το ίδιο συμβαίνει για μια σειρά πολιτικών όρων... Πολιτική Βαβέλ το πάλαι ποτέ Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου....Α.Χ.

Ούτε γιουσουφάκια ούτε ναζιστές

Posted: 14 Aug 2012 04:08 PM PDT

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Μέσα σε όλα τα προβλήματα που έχει αυτή η κυβέρνηση, πρέπει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα της αρχόμενης φυλετικής βίας. Στην αρχή ο «Ξένιος Ζευς» φάνηκε... καλή ιδέα για να αποσπαστεί η προσοχή από τα νέα μνημονιακά μέτρα – άλλωστε για μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα ούτε λόγος να γίνεται. Όμως το θέμα αυτό στα απόνερά του άφησε τις επιχειρήσεις αφιονισμένων νεοναζί, οι οποίοι μαχαιρώνουν, δέρνουν, τρομοκρατούν και ενίοτε σκοτώνουν μετανάστες στα τυφλά.

Το ενδεχόμ...

Μια νύχτα με την Μέριλιν

Posted: 14 Aug 2012 02:45 PM PDT

Της Κωστούλας Τωμαδάκη

Κατά διαβολική σύμπτωση, εκείνο τον ζεστό Αύγουστο του 1962, οι αυτοκτονίες στην Καλιφόρνια αυξήθηκαν κατά σαράντα τοις εκατό. Ένας όμως θάνατος μο­νοπώλησε τα πρωτοσέλιδα. Τα πολλά ψέματα και οι παρατυπίες που περιέβαλαν την αυτοκτονία της Μέριλιν, τα ερωτήματα και φυσικά το βάρος ενός μύθου γέννησαν απίθανες θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες πυροδότησαν ακόμα και τον πολιτικό φανατισμό. Κατά καιρούς, όλο και νέα στοιχεία έρχονταν στο φως, για να επιβεβαιώσουν τη μία ή την ...

Η Γώγου ήταν πυρκαγιά, όχι αγία

Posted: 14 Aug 2012 02:38 PM PDT

Του Γιώργου Ι. Αλλαμανή

Βάζω στοίχημα ότι ο ενάρετος σκηνοθέτης Αντώ­νης Μποσκοΐτης δεν θα έστησε μία τσαπατσούλι­κη αγιογραφία στο νέο του ντοκιμαντέρ «Κατερί­να Γώγου - για την αποκατάσταση του μαύρου». Οι προηγούμενες δουλειές του, τόσο για τη Φλέρυ Νταντωνάκη όσο και για την ελληνική ροκ σκηνή του '70 έδειξαν ότι σέβεται την πραγματικότητα και την αναδει­κνύει μέσα από τις «μαρτυρίες των ζωντανών». Φοβάμαι όμως τις παρεξηγήσεις από την πλευρά ορισμένων θεατών. Κυρίως νεαρών, εφήβων ακόμη σ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές