Τρίτη 29 Μαΐου 2012

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


8χρονος με εκπληκτικό ταλέντο στο χορό! [video]

Posted: 29 May 2012 03:05 PM PDT

Ο Vitali Tishchenko από την Ουκρανία είναι μόλις 8 ετών αλλά είναι ήδη ένας πολύ ταλαντούχος χορευτής. Δείτε το σόου του σε εκπομπή...

της Ουκρανικής τηλεόρασης.








piperies.gr



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αγρίνιο: Βρήκαν 500.000 ευρώ σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο!

Posted: 29 May 2012 02:56 PM PDT

Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ βρήκαν σε
εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο οι κάτοικοι του χωριού... Άγιος Κωνσταντίνος Αγρινίου.

Το ποσό φέρεται να συνδέεται με ληστεία που είχε σημειωθεί στο παρελθόν για την οποία είχαν συλληφθεί οι δράστες αλλά δεν είχαν αποκαλύψει που είχαν κρύψει τα χρήματα.

Το αυτοκίνητο ήταν για καιρό εγκαταλελειμμένο σε δρόμο της περιοχής.
newpost.gr



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πώς θα φτάσετε στα… 100

Posted: 29 May 2012 02:46 PM PDT

Το μυστικό για να κλείσει κανείς έναν αιώνα
ζωής χωρίς σωματική και ψυχική μιζέρια, είναι ο συνδυασμός καλών γονιδίων, θετικής σκέψης και απλών... προληπτικών μέτρων, όπως δείχνουν οι νέες έρευνες.

Οι 100χρονοι στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε 96.548 το 2009 από 38.300 το 1990. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι άνθρωποι άνω των 85 ετών αποτελούσαν το 2010 το 1,7% του μόνιμου πληθυσμού της χώρας (190.000 άτομα περίπου, 83.000 άντρες και 107.000 γυναίκες). Τα ποσοστά την τελευταία 20ετία παρουσιάζουν αύξηση και στη χώρα μας.

Οι σύγχρονοι άνθρωποι ζουν περισσότερο, αλλά υποφέρουν επίσης περισσότερο από κάποια χρόνια αρρώστια. Μια ανάλυση κυβερνητικών δεδομένων στις ΗΠΑ βρήκε ότι, ενώ το προσδόκιμο επιβίωσης αυξάνεται σταθερά κατά την τελευταία δεκαετία, αυξάνεται επίσης η συχνότητα των καρδιοπαθειών, των εγκεφαλικών, του καρκίνου, του διαβήτη και των αναπηριών.

Το 1998 π.χ. το 16% των 70χρονων αντρών είχε πρόβλημα κινητικότητας, ενώ το 2006 το ποσοστό έφθασε το 25%. Γράφοντας στο περιοδικό «The Journal of Genrontology B» (Ιανουάριος 2011), οι συγγραφείς συμπεραίνουν ότι οι άνθρωποι ζουν περισσότερο όχι γιατί έχουν λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν, αλλά γιατί επιβιώνουν περισσότερα χρόνια με την αρρώστια τους.

Ως αποτέλεσμα, ένας 20χρονος άντρας σήμερα μπορεί να περιμένει να ζήσει περίπου έναν χρόνο παραπάνω σε σχέση με τον 20χρονο του 1998, αλλά θα ξοδέψει 1,2 χρόνια περισσότερα με μια ασθένεια και 2 περίπου χρόνια περισσότερα ανίκανος να λειτουργήσει φυσιολογικά. Η επικεφαλής συγγραφέας Αϊλίν Κρίμινς, καθηγήτρια Γεροντολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, είπε ότι, αν και υπάρχει μεγάλη επιτυχία στην αύξηση της διάρκειας της ζωής, αυτό έχει ένα κόστος.

Τα γονίδια

Τα γονίδια παίζουν πράγματι ρόλο στη μακροζωία. Ο δρ Νιρ Μπαρτζιλάι, γενετιστής στο Κολέγιο Ιατρικής «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στη Νέα Υόρκη, αναφέρει ότι οι 100χρονοι έχουν 20 φορές περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με τον μέσο άνθρωπο να έχουν έναν υπέργηρο συγγενή.Ερευνητές μάλιστα από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης δημοσίευσαν στο περιοδικό «Science» 150 γενετικούς παράγοντες μεταξύ των 100χρονων που μπορεί να χρησιμεύσουν ως γενετικοί προγνωστικοί δείκτες μακροζωίας με ακρίβεια κατά 77%.

Μια σουηδική μελέτη όμως σε πανομοιότυπους δίδυμους συμπέρανε ότι μόνο το 20-30% της μακροζωίας είναι γενετικά καθορισμένο. Ο τρόπος ζωής φαίνεται να είναι πιο κυρίαρχος παράγοντας. Η 100χρονη κυρία Έστερ Τατλ από το Μανχάταν της Νέας Υόρκης, την οποία παρουσίασε πρόσφατα η εφημερίδα «The New York Times», κάνει κάθε πρωί ασκήσεις εδάφους στο σπίτι της, παίρνει πρωινό με φυσικό χυμό πορτοκάλι, μπανάνα και βρώμη και βγαίνει για μισή ώρα περπάτημα. Η ίδια συμβουλεύει: «Εάν σέβεστε αυτά που λένε οι γιατροί να κάνετε, μπορείτε να ζήσετε μια μακρά ζωή».

Η αισιοδοξία

Όπως και οι περισσότεροι 100χρονοι, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης των 100χρονων της Νέας Αγγλίας από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, η κυρία Τατλ έχει πολλούς φίλους. Μια άλλη μελέτη 100χρονων στη Σαρδηνία βρήκε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι συνήθως σωματικά δραστήριοι, έχουν εκτενή κοινωνικά δίκτυα και διατηρούν στενές σχέσεις με την οικογένεια. Επίσης, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αισθάνονται κατάθλιψη σε σχέση με έναν μέσο εξηντάρη.

Η δρ Χίλαρι Τιντλ από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ βρήκε ότι σε 97.000 γυναίκες, που παρακολούθησε επί οκτώ χρόνια, όσες ήταν αισιόδοξες είχαν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιοπάθεια και άλλες αιτίες σε σχέση με τις απαισιόδοξες.

Οι αισιόδοξοι έχουν επίσης λιγότερες πιθανότητες να έχουν υψηλή πίεση, χοληστερίνη ή διαβήτη, γεγονός που οι επιστήμονες αποδίδουν στο ότι οι αισιόδοξοι φροντίζουν περισσότερο την υγεία τους. Πράγματι, οι απαισιόδοξοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι, να καπνίζουν τσιγάρα και να μην ασκούνται, γεγονός που δείχνει ότι όσοι σκέφτονται αρνητικά κάνουν πιο κακές επιλογές στη ζωή τους.

«Η βασική προϋπόθεση μακροζωίας είναι η κατά Πλούταρχον "ευθυμία'", η εσωτερική ηρεμία», τονίζει ο διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, καθηγητής Παύλος Τούτουζας. «Είναι αυτή που φέρνει η δημιουργία, η ενασχόληση με κάτι που μας αρέσει, το διάβασμα».

Εντούτοις, το μυστικό της μακροζωίας μπορεί να βρίσκεται σε ένα ταπεινό ποτηράκι κρασί μαζί με το φαγητό, που μειώνει κατά 24% τη θνησιμότητα από όλες τις αιτίες, όπως βρήκε η ελληνική μελέτη ΕΠΙΚ,που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «British Medical Journal» (Α. Τριχοπούλου, Δ. Τριχόπουλος, Χ. Μπάμια). Οι ερευνητές αποδίδουν τα οφέλη του κρασιού όχι μόνο στο ότι επιδρά θετικά στις λιποπρωτεΐνες LDL και HDL, αλλά και στο ότι εκλύει στο στομάχι θρεπτικά συστατικά από τις τροφές.

Νέα «ελιξίρια» νεότητας

Τελευταίες έρευνες βρίσκουν νέα πιθανά ελιξίρια νεότητας. «Υπάρχουν δύο εξελίξεις στα συμπληρώματα διατροφής, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των βλαβών από τη γήρανση: η ρίζα του φυτού astragalus και το εκχύλισμα ganoderma», λέει ο διευθυντής της Βρετανικής Εταιρείας Μακροζωίας δρ Μάριος Κυριαζής.

Το astragalus root είναιένα συμπλήρωμα που προλαμβάνει τη βράχυνση των τελομερών. Τα τελομερή είναι τα άκρα τεμάχια του DNA, τα οποία ελέγχουν την ικανότητά του να διαιρείται. Με τη γήρανση, τα τελομερή γίνονται προοδευτικά βραχύτερα και αυτό σχετίζεται με τις βλάβες λόγω ηλικίας. Τα συμπληρώματα από το φυτό αυτό έχει βρεθεί ότι προλαμβάνουν και επιβραδύνουν την απώλεια των τελομερών και έτσι διατηρούν το DNA σε καλή κατάσταση.

«Το ganoderma είναι ένα εκχύλισμα από τροπικά μανιτάρια», λέει ο κ. Κυριαζής. «Τα συστατικά του, που ονομάζονται ganodermosides, προστατεύουν ορισμένα γονίδια, προλαμβάνουν τον ανώμαλο θάνατο των κυττάρων και επιμηκύνουν τη διάρκεια ζωής σε εργαστηριακά πειράματα. Δεν υπάρχουν μελέτες σε ανθρώπους, αλλά πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα γονίδια που επηρεάζονται στα ζώα είναι παρόμοια με εκείνα στους ανθρώπους και επομένως τα οφέλη μπορεί να επεκταθούν στους ανθρώπους».

Τα συμπληρώματα αυτά υπάρχουν σε καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής και στο Διαδίκτυο. «Επιπλέον, συνιστώ να κάνετε ασκήσεις για τον εγκέφαλο, να αποφεύγετε τη ρουτίνα και τη μονοτονία, να εξερευνάτεενεργά νέες καταστάσεις και γενικά να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας», συμβουλεύει ο δρ Κυριαζής. «Υποστηρίζω τη στωική φιλοσοφία της έρευνας της "Αριστείας" (της Αρετής), γιατί αυτή η συνεχής προσπάθεια για να βελτιώσει κανείς τις ικανότητες του νου και του πνεύματος οδηγεί σε μακρύτερη ζωή».

Μένουν πίσω οι Ελληνίδες

Με βάση στοιχεία του ΟΗΕ, η Ελλάδα βρίσκεται στη 18η θέση της παγκόσμιας κατάταξης μεταξύ 194 χωρών για το προσδόκιμο επιβίωσης. Στην πρώτη (καλύτερη) θέση βρίσκεται η Ιαπωνία, ενώ αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ολλανδία και η Αυστρία, προηγούνται της χώρας μας και οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 36η θέση.

«Η αναμενόμενη ζωή κατά τη γέννηση αυξάνεται προοδευτικά στην Ελλάδα», λέει η κ. Λάγιου. «Οι ρυθμοί, όμως, βελτίωσης υπολείπονται των αντίστοιχων στις άλλες αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες και μπορούμε να πιθανολογήσουμε τις αιτίες: τον υψηλό επιπολασμό του καπνίσματος και της παχυσαρκίας στη χώρα μας, την εγκατάλειψη της μεσογειακής διατροφής και τηςάσκησης.

Παράλληλα, η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία, που έχει αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά αποτελεσματική, δεν φαίνεται να είναι εξίσου προσιτή σε όλες τις ομάδες του ελληνικού πληθυσμού».

Σήμερα, η αναμενόμενη ζωή κατά τη γέννηση στην Ελλάδα είναι 80 έτη (όσο περίπου και στην Ευρώπη), έχοντας αυξηθεί κατά περισσότερο από 2 έτη κατά τη διάρκεια της τελευταίας 15ετίας. Πάνω από τα δύο τρίτα της αύξησης στην αναμενόμενη ζωή οφείλονται στην επιμήκυνση της ζωής μετά τα 65 έτη. Από το 1990 έως σήμερα, η αναμενόμενη ζωή των Ελλήνων μετά τα 65 έτη αυξήθηκε από 17 σε 19 έτη.

Οι Ελληνίδες χάνουν πόντους μακροζωίας από τις άλλες Ευρωπαίες.«Υποθέτουμε ότι η ανατροπή έχει να κάνει με την καλύτερη συμμόρφωση των γυναικών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε πρακτικές προσυμπτωματικού ελέγχου και την αύξηση του ποσοστού παχυσαρκίας μεταξύ των γυναικών μας», εξηγεί η κ. Λάγιου. «Στους άντρες δεν παρατηρούμε αντίστοιχη αναστροφή, παρόλο που οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι αντίστοιχες με αυτές των γυναικών, γιατί η υπεροχή τους στο προσδόκιμο επιβίωσης σε σχέση με τους άντρες άλλων ευρωπαϊκών χωρών ήταν στο παρελθόν πολύ πιο έκδηλη σχετικά με εκείνη των γυναικών».

Τα 7 απλά «μυστικά» της μακροζωίας

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία δημοσίευσεέναν πίνακα με 7 οδηγίες για μακροζωία. Αυτέςβασίστηκαν στα αποτελέσματα έρευνας, που έδειξε ότι όσοι 50χρονοι ακολουθούν αυτές τις οδηγίες, μπορούν να ζήσουν άλλα 40 τουλάχιστον χρόνια με καλή ποιότητα ζωής, χωρίς καρδιακά προβλήματα ή εγκεφαλικά επεισόδια.

Οι συμβουλές είναι:

1. Να μην καπνίζεις.

2. Να διατηρείς ένα επίπεδο σωματικής άσκησης.

3. Να μην έχεις περιττά κιλά.

4. Να ακολουθείς υγιεινό διαιτολόγιο.

5. Να ελέγχεις συχνά την πίεσή σου.

6. Να μετράς τη χοληστερίνη σου.

7. Να έχεις φυσιολογικό σάκχαρο.
medicalnews.gr



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι πιο συνηθισμένες δικαιολογίες των ζωδίων σε 5 ερωτήματα

Posted: 29 May 2012 02:35 PM PDT

Τι λένε τα ζώδια συνήθως, όταν στριμώχνονται από το ταίρι τους και αναγκάζονται να βρουν μια πειστική δικαιολογία;


 Το Myastro σου παρουσιάζει τις απαντήσεις που μπορεί να πάρεις όταν παραπονιέσαι στον σύντροφό σου για τα ακόλουθα πέντε ζητήματα:

1. Σε έστησε στο ραντεβού
2. Αθέτησε κάτι που σου υποσχέθηκε
3. Δεν σε παντρεύεται
4. Τον έκανες τσακωτό να φλερτάρει
5. Δεν σου τηλεφώνησε.....


ΚΡΙΟΣ

Στήσιμο: «Ήρθα νωρίτερα αλλά έκανα μια βόλτα στο τετράγωνο». (Μην τον δουν να περιμένει, και πέσει η υπόληψή του).

Υπόσχεση: «Εγώ το είχα πει αυτό; ΕΓΩ;» (Προφανώς κάτι δεν κατάλαβες καλά).

Γάμος: «Αφού το παίξαμε στο τάβλι και έχασες…» (Φυσικά και σοβαρολογούσε, όταν σου το πρότεινε).

Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Πλάκα ήταν. Είχα βάλει ένα στοίχημα με τα παιδιά». (Για το αν θα καταφέρει να σε απατήσει;)

Τηλεφώνημα: «Σου τηλεφώνησα. Μάλλον πρέπει να αλλάξεις συσκευή. Δεν σου δείχνει τις αναπάντητες κλήσεις». (Μόνο τις δικές του, όμως. Για δες τι σατανικό τηλέφωνο!)



ΤΑΥΡΟΣ

Στήσιμο: «Σίγουρα δεν πάει μπροστά το ρολόι σου;» (Μαζί με τα ρολόγια όλων των υπολοίπων).

Υπόσχεση: «Είχα σκοπό να το κάνω μετά το μεσημεριανό φαγητό». (Ναι, αλλά ποιανής μέρας; Δεν σου διευκρίνισε…)

Γάμος: «Ας μην βιαστούμε. Δεν είμαστε ούτε δέκα χρόνια μαζί». (Θα είναι πολύ συγκινητική μια γαμήλια τελετή στο γηροκομείο).

Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Εγώ δεν κάνω τέτοια. Θα προσέβαλα πρώτο τον εαυτό μου». (Υπάρχει και φιλότιμο –μέχρις αποδείξεως του εναντίου).

Τηλεφώνημα: «Δούλευα. Συνέχεια». (Ορθά κοφτά, και τέλος συζήτησης. Τι άλλα; Στο σπίτι όλοι καλά;).



ΔΙΔΥΜΟΙ

Στήσιμο: «Τι να σου πω…Έχασα την αίσθηση του χρόνου. Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι είχε περάσει μια ώρα!» (Και στις απαγωγές από εξωγήινους έτσι γίνεται).

Υπόσχεση: «Απλώς δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα που το κουβεντιάζουμε…» (Όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει και ελπίδα ανυπερθέτως).

Γάμος: «Δεν θα έπνιγα ποτέ την υπέροχη αυτή αγάπη μέσα στη συμβατικότητα». (Συγνώμη που σε αγάπησε πολύ, δεν ξέρει να αγαπά όμως πιο λίγο).

Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Σου φάνηκε». (Δεν φορούσες γυαλιά, ήταν και μισοσκόταδο…)

Τηλεφώνημα: «Είχαν κοπεί ΟΛΑ τα τηλέφωνα, κινητά, σταθερά, skype…» (Μόνο τα δικά του, όμως. Είδες οι εξωγήινοι;)



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Στήσιμο: «Ναι, αλλά την προ-προηγούμενη φορά με είχες στήσει εσύ». (Τα σημειώνει αυτός).

Υπόσχεση: «Είπα εγώ πως δεν θα το κάνω;» (Όχι, αλλά ούτε και το κάνει).

Γάμος: «Πριν δεσμευτούμε, θέλω να βεβαιωθώ πως θα είναι για πάντα». (Με γραπτή ισόβια εγγύηση, υπογραμμένη από τον Άη-Βαλεντάιν, ίσως; ).

Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Δεν έκανα τίποτα. Αυτός/αυτή μου την έπεσε». (Από τον καιρό του προπατορικού αμαρτήματος, πάντα φταίει ο άλλος).

Τηλεφώνημα: «Ωραία, εγώ δεν πήρα. Εσύ όμως;» (Άλλο αν σε διαβεβαίωσε ότι θα σε καλούσε εκείνος, μόλις τελείωνε τις δουλειές και την επίσκεψη στη μανούλα του).



ΛΕΩΝ

Στήσιμο: «Έλα μωρέ… Έτυχε…» (Πώς κάνεις έτσι κι εσύ πια; Ούτε μισή ώρα δεν καθυστέρησε).

Υπόσχεση: «Μα όλοι περιμένουν τόσα πράγματα από μένα… Τι να πρωτο-προλάβω;» (Χαρτάκι προτεραιότητας και περιμένετε τη σειρά σας).

Γάμος: «Θα το δω σαν προσωπική ήττα, αν παντρευτώ και χωρίσω». (Με τους βασιλείς αυτά συνιστούν σκάνδαλο. Πόσους εστεμμένους είδες να παίρνουν διαζύγιο;)

Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Απλώς μου ζήτησε αυτόγραφο. Με πέρασε για τον Αλέξη Γεωργούλη/ τη Σμαράγδα Καρύδη». (Μα δεν διακρίνεις την εμφανέστατη ομοιότητα;)

Τηλεφώνημα: «Αχ, παραπονιάρικό μου εσύ». (Πάρε και μια ρεμπέτικη προσφώνηση. Σκέτη, με ολίγη).



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Στήσιμο: «Μα είναι απαράδεκτο. Είχε μποτιλιάρισμα». (Θα κάνει διάβημα παραπόνων στο δήμαρχο, στο υπουργείο Συγκοινωνιών και στον ΟΗΕ).

Υπόσχεση: «Μην ανησυχείς. Ήδη το έχω δρομολογήσει». (Στο μυαλό του. Δεν έχει ολοκληρώσει την ανάλυση για το πώς θα το κάνει).

Γάμος: «Όπως τα έχω υπολογίσει, θέλουμε πέντε χρόνια για να στρώσουν οι δουλειές μας μετά την οικονομική κρίση, τέσσερα για να φτιάξουμε το σπίτι μας και δύο για να ετοιμάσουμε την τελετή του γάμου». (Πάντα το καλό πράγμα αργεί να γίνει).

Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Κάτι του/της εξηγούσα για το φορολογικό νομοσχέδιο». (Δεν είναι φοροτεχνικός αλλά αφού τον ρώτησαν, να μην εξυπηρετήσει;).

Τηλεφώνημα: «Είχα ξεχάσει το κινητό μου». (Να δανειστεί αλλουνού; Να καλέσει από κοινόχρηστο τηλέφωνο; Με τόσα μικρόβια που έχουν επάνω τους;)



ΖΥΓΟΣ

Στήσιμο: «Άργησα; Σίγουρα δεν το είχαμε κλείσει για αργότερα το ραντεβού;» (Επικαλείται το ελαφρυντικό της αμφιβολίας).

Υπόσχεση: «Αύριο θα σου το κάνω. Οπωσδήποτε. Άκου που σου το λέω». (Κάθε μέρα φέρνει ένα καινούργιο αύριο, μια νέα ελπίδα…)

Γάμος: «Ας το σκεφτούμε λίγο ακόμα. Έχουμε καιρό μπροστά μας». (Εσείς και οι υπερ-αιωνόβιοι στον Καύκασο).

Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Στις ομορφιές σου είσαι πάλι σήμερα». (Άλλα λόγια να αγαπιόσαστε).

Τηλεφώνημα: «Νόμιζα πως κοιμόσουν. Δεν ήθελα να σε ενοχλήσω». (Όλη μέρα πια θα κοιμόσουν; Ούτε ναρκοληψία να είχες πάθει).



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Στήσιμο: «Εγώ σου τα'λεγα, να το κάνουμε αργότερα, αλλά εσύ επέμενες για την ώρα». (Ο επιμένων ενίοτε την παθαίνει).

Υπόσχεση: «Ε, δεν πρόλαβα. Τι θες τώρα, να κάνω χαρακίρι;» (Ώρες ώρες δεν σου έρχεται να απαντήσεις «ναι»;).

Γάμος: «Πρέπει να αισθάνομαι βέβαιος για μια τόσο σοβαρή απόφαση». (Να ψάξει ληξιαρχεία, υποθηκοφυλακεία, ποινικά μητρώα…).

Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Α, ώστε με παρακολουθείς τώρα;» (Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση).

Τηλεφώνημα: «Εντάξει μωρέ, δεν στήθηκες και στον δρόμο να περιμένεις». (Στήθηκες δίπλα στο τηλέφωνο. Έχει τεράστια διαφορά).



ΤΟΞΟΤΗΣ

Στήσιμο: «Ό,τι δικαιολογία και να πω θα είναι ψέματα, γι' αυτό προτιμώ να μην πω τίποτα». (Μερικές φορές καταντά εκνευριστική η τόση ειλικρίνεια).

Υπόσχεση: «Νιώθω τόσο μα τόσο άσχημα που δεν ήμουν εντάξει…». (Καταλήγεις να τον παρηγορείς και να αποσύρεις την απαίτησή σου).

Γάμος: «Εγώ σου είπα, να κάνουμε μια αρχαιοελληνική τελετή στην εαρινή ισημερία και δεν ήθελες». (Σου είπε και να σας παντρέψει ένας σαμάνος στην Ινδονησία και πάλι δεν ήθελες… Ποιος φέρνει δυσκολίες, λοιπόν; )

Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Έχει ταξιδιωτικό γραφείο και ρωτούσα για κάτι οργανωμένα ταξίδια». (Υπεράνω υποψίας για καμάκι το άτομο, Τι, δεν το πιστεύεις;).

Τηλεφώνημα: « Ήμουν έξω, δεν είχα σήμα;» (Έξω πού; Σε άλλη χώρα, σε άλλη ήπειρο, σε άλλο πλανήτη; Μην το ψάχνεις…).



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Στήσιμο: «Με καθυστέρησε ένα επαγγελματικό τηλεφώνημα» . (Δεν μπορούσε να περπατάει και να μιλάει ταυτόχρονα; ΄Ασε, μη ρωτήσεις…).

Υπόσχεση: «Μη με πιέζεις. Συμβόλαιο κάναμε;» (Έλα ντε…).

Γάμος: «Αυτή τη δεκαετία πρέπει να δώσω προτεραιότητα στην καριέρα μου». (Έχει πάρει και όρκο αγαμίας;).

Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Α, συνάδελφος ήταν. Κάτι για δουλειά κουβεντιάζαμε». (Ούτε καν ένα καμάκι της προκοπής).

Τηλεφώνημα: «Ξέρεις πόσες ώρες κράτησε η συνάντηση με τους ξένους αντιπροσώπους;» (Είκοσι, συνεχόμενες; Και μετά ήταν αργά να σου τηλεφωνήσει; )



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Στήσιμο: «Κάτι χάζευα στο Ίντερνετ και ξεχάστηκα». (Έχεις τόσο βαρεθεί να το ακούς, που μερικές φορές εύχεσαι να έβρισκε μια καινούργια δικαιολογία, έστω και ψεύτικη).

Υπόσχεση: «Πάντως είναι εγωιστικό να κοιτάς μόνο τον εαυτό σου». (Η τακτική του αιφνιδιασμού με ένα άσχετο επιχείρημα).

Γάμος: «Μα πού ζούμε; Στο 1800;» (Όλοι οι παντρεμένοι γύρω σας έχουν έρθει με χρονομηχανή από το παρελθόν).

Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Απλώς μιλούσαμε. Είχε ένα πρόβλημα με τη σχέση του/της». (Μια μικρή, αμελητέα λεπτομέρεια: Η σχέση του …απαρηγόρητου έχει τελειώσει εδώ και πέντε μήνες).

Τηλεφώνημα: «Δεν σε πήρα τηλέφωνο… Ε, σε παίρνω τώρα». (Κάλλιο αργά…).



ΙΧΘΕΙΣ

Στήσιμο: «Α, μπα; Πήγε κιόλας έξι;» (Πώς, πότε και γιατί πέρασε τόσο γρήγορα και ερήμην του η ώρα;)

Υπόσχεση: «Θα το είχα κάνει οπωσδήποτε, αν είχε γίνει, αλλά δεν έγινε». (Εσύ τώρα τι να απαντήσεις στην ψαρίσια παρα-λογική;)

Γάμος: «Σου αξίζει κάτι καλύτερο από μένα. Μαζί μου θα ταλαιπωρηθείς». (Πάντα συγκινητικά αλτρουιστής…)

Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Δεν κατάλαβα ότι μου κολλούσε και μετά δεν ήθελα να τον/την προσβάλω». (Τόση αφέλεια και αθωότητα, ούτε η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος να ήταν!)

Τηλεφώνημα: «Έτσι είχαμε πει, ε; Να σε πάρω τηλέφωνο…;». (Τα λόγια πετούν και χάνονται. Να του το δίνεις γραπτώς από δω και πέρα).

η διαδρομη
Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ίδιος η... μητέρα του

Posted: 29 May 2012 02:26 PM PDT

Στη φυλακή κατέληξε ένας 51χρονος
άνδρας, ο οποίος παρίστανε τη νεκρή μητέρα του προκειμένου να ιδιοποιηθεί την περιουσία της, αλλά και το κοινωνικό της επίδομα, στη Νέα Υόρκη.

Ο Τόμας Πάρκιν καταδικάστηκε, προ ημερών, σε κάτι παραπάνω από 13 χρόνια φυλάκιση, κατηγορούμενος για κλοπή και απάτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο....



ο Πάρκιν κυκλοφορούσε επί έξι χρόνια με ξανθιά περούκα, φορέματα και μεγάλα γυαλιά ηλίου, μιμούμενος τη νεκρή μητέρα του.

Κι αυτό, προκειμένου να διατηρήσει το σπίτι της, αξίας 2,2 εκατ. δολαρίων, σε γειτονιά του Μπρούκλιν, το οποίο ναι μεν είχε περάσει στη δικαιοδοσία του, αλλά δεν διέθετε τα χρήματα αποπληρωμής του, με αποτέλεσμα να κατασχεθεί και να βγει σε πλειστηριασμό.

Τα «αποκαλυπτήρια» έγιναν όταν στράφηκε εναντίον του νέου ιδιοκτήτη του σπιτιού, κατηγορώντας τον ότι το απέκτησε παράνομα.

η διαδρομη
Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ένα εισιτήριο λεωφορείου στάθηκε η αφορμή για να τη βιάσουν

Posted: 29 May 2012 02:15 PM PDT

Το γέλιο και η χαρά μιας 22χρονης
φοιτήτριας Νομικής από την Βρετανία δεν της βγήκαν σε καλό, αφού η έξοδος που έκανε για να γιορτάσει την ολοκλήρωση της διπλωματικής της εργασίας μετατράπηκε σε εφιάλτη. Όλα άρχισαν όταν η νεαρή κοπέλα χρειάστηκε 0,24 ευρώ για...




να αγοράσει εισιτήριο για το λεωφορείο προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της. Για κακή της τύχη δεν είχε καθόλου χρήματα επάνω της, και έτσι ζήτησε από τον οδηγό του λεωφορείου να την περιμένει μέχρι να πεταχτεί σε ένα κοντινό ATM να βγάλει χρήματα. Όμως εκείνος δεν της έκανε τη χάρη.

Στις τρεις τα ξημερώματα η 22χρονη φοιτήτρια ειδοποίησε την μητέρα της για να πάει να την πάρει, ενώ για να την διευκολύνει άρχισε να περπατάει μέχρι μια κοντινή διασταύρωση στο Νότιγχαμ.

Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά της ένας 19χρονος μεθυσμένος άνδρας, ο οποίος της επιτέθηκε χωρίς έλεος. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο Joseph Moran αφού την βίασε είχε το θράσος να καλέσει το περιπολικό που περνούσε από την περιοχή, υποστηρίζοντας πως έπεσε τυχαία πάνω στο ημίγυμνο σώμα.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η μητέρα της βρισκόταν σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο που έγινε ο βιασμός.
http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_1680.html
Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέντε τεστ ψυχολογίας που θα σας αφήσουν άφωνους

Posted: 29 May 2012 02:06 PM PDT

Κάντε τα τεστ και θα καταλάβετε αν
είστε φυσιολογικοί, αν χρειάζεστε θεραπεία ή ακόμα χειρότερα κατευθείαν μέσα...

TEST1

Είναι η ιστορία μίας νέας κοπέλας.






Στην κηδεία της μητέρας της, βλέπει έναν νεαρό που δεν γνώριζε. Ήταν γοητευτικότατος, ο άντρας των ονείρων της.
Τον ερωτεύτηκε τρελά.
Μερικές μέρες αργότερα η νεαρή κοπέλα σκότωσε την ίδια της την αδελφή.

Ερώτηση:

Πιο κίνητρο είχε να σκοτώσει την αδελφή της ?
ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΤΑ.
Απάντηση : Ήλπιζε, ο νεαρός να ξανά εμφανιστεί στην κηδεία.
Info: Εάν απαντήσατε σωστά στην ερώτηση, τότε σκέφτεστε σαν ψυχοπαθή.
Το τεστ αυτό χρησιμοποιεί ένας διάσημος αμερικανός ψυχολόγος για να εξακριβώσει εάν ένας άνθρωπος έχει δολοφονική νοοτροπία.
Αρκετοί εγκληματίες που έκαναν το τεστ απάντησαν σωστά στην ερώτηση.
Εάν δεν βρήκατε την σωστή απάντηση.good for you!
Εάν οι φίλοι σας την βρήκαν. κρατήστε τις αποστάσεις σας!

TEST 2

Πάρτε το πολύ 10 δευτερόλεπτα για να το κάνετε, διαφορετικά δεν θα πετύχει.
Δείτε μετά την απάντηση πιο κάτω
Μετρήστε πόσα 'F' έχει στο παρακάτω κείμενο :
+++++++++++++++++++++++++++
FINISHED FILES ARE THE RE-
SULT OF YEARS OF SCIENTIF-
IC STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS
+++++++++++++++++++++++++++
Μην πάτε παρακάτω εάν δεν έχετε τελειώσει το μέτρημα
ΟΚ?
Απάντηση : Πόσα? Τρία?
Λάθος, έξι υπάρχουν – Χωρίς πλάκα!
Δείτε πιο πάνω και μετρήστε τα!
Η απάντηση είναι πιο κάτω…
Το μυαλό δεν μπορεί να επεξεργαστεί το 'OF'.
Φοβερό ε;
Όποιος μέτρησε έξι με την μία είναι ιδιοφυία, τέσσερα η πέντε είναι σπάνιο, τρία είναι φυσιολογικός.. Λιγότερο από τρία αλλάζουμε γυαλιά!

TEST 3

Το παρακάτω τεστ είναι εντυπωσιακό. Παρακαλώ δώστε του σημασία, δεν θέλει χρόνο.
Αναρωτηθήκατε πότε εάν το μυαλό σας είναι φυσιολογικό η εάν είναι διαφορετικό;
Λοιπόν κάντε σοβαρά την άσκηση συλλογισμού και βρείτε την απάντηση.
Ακολουθήστε τις οδηγίες και απαντήστε στις ερωτήσεις μία, μία, όσο πιο γρήγορα μπορείτε
και χωρίς να πάτε στην επόμενη εάν δεν έχετε απαντήσει πρώτα στην προηγούμενη.
Δεν είναι απαραίτητο να γράφετε τις απαντήσεις σας.
Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα, είναι σίγουρο.
Πόσο κάνουν;
15+6
3+56
89+2
12+53
75+26
25+52
63+32
ε ναι , είναι πιο δύσκολοι οι υπολογισμοί αλλά είναι πραγματική άσκηση!
Κουράγιο λοιπόν
123+5
ΓΡΗΓΟΡΑ!!! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ!
Κατεβείτε πιο κάτω.
Σκεφτήκατε ένα «σφυρί κόκκινο» έτσι δεν είναι?
Εάν όχι ανήκετε στο 2% του πληθυσμού που το μυαλό είναι αρκετά
διαφορετικό και σκέφτεται κάτι άλλο.
98% του πληθυσμού απαντούν 'σφυρί κόκκινο' σε αυτή την άσκηση, φοβερό ε?

TEST 4

Test του δεξιού ποδιού
Δοκιμάστε το, δεν θα το πιστεύετε.. Θα προσπαθείτε συνέχεια να το πετύχετε
αλλά δεν θα τα καταφέρετε.
1.-Λοιπόν όπως κάθεστε στο γραφείο σας, σηκώστε το δεξί πόδι από το πάτωμα
Και κάντε κύκλους δεξιούς όπως τους δείχτες ενός ρολογιού.
2.-Ενώ κάνετε τους κύκλους με το δεξί πόδι (στην φορά των δειχτών ενός ρολογιού),
γράψτε τον αριθμό 6 στον αέρα με το δεξί χέρι σας.
Το πόδι σας τότε θα αλλάξει κατεύθυνση.
3.-Πάθατε πλάκα ε; Δεν μπορείτε να το κουμαντάρετε!

TEST 5

Test του γουρουνιού
Έχει πλάκα!
Πάρε ένα λευκό χαρτί και ζωγράφισε ένα γουρούνι.
Μην κατεβαίνεις πιο κάτω πριν το ζωγραφίσεις!
Μην κλέβεις!
Ζωγράφισε!
Εντάξει; Τέλειωσες;
Το γουρούνι χρησιμοποιείτε για τεστ προσωπικότητας
Εάν το έχεις ζωγραφίσει:
* Στο πάνω μέρος της σελίδας: είσαι θετικός και αισιόδοξος.
* Προς το κέντρο: είσαι ρεαλιστής.
* Προς το κάτω μέρος της σελίδας: είσαι απαισιόδοξος και λίγο αρνητικός.
* Εάν κοιτάζει προς τα 'αριστερά : πιστεύεις στην παράδοση, είσαι φιλικός και θυμάσαι εύκολα ημερομηνίες:
Εορτές, επετείους,…
* Εάν κοιτάζει προς τα δεξιά: είσαι καινοτόμος, δραστήριος αλλά δεν έχεις την αίσθηση τις οικογένειας και δεν δίνεις σημασία στις ημερομηνίες.
* Εάν κοιτάζει προς εσένα: είσαι ευθύς, χαίρεσαι να κάνεις τον δικηγόρο του διαβόλου και
δεν έχεις πρόβλημα να αντιμετωπίσεις καταστάσεις.
* Εάν έχεις προσθέσει λεπτομέρειες : είσαι αναλυτικός, υπομονετικός και δύσπιστος.
* Εάν δεν έχει πολλές λεπτομέρειες: είσαι συναισθηματικός , αφελής, δεν είσαι μεθοδικός και
παίρνεις ρίσκα.
* Εάν ζωγράφισες λιγότερα από 4 πόδια: είσαι διστακτικός η, ζεις μία περίοδο
μεγάλων αλλαγών στην ζωή σου.
* Εάν ζωγράφισες 4 πόδια: είσαι σίγουρος, επίμονος και στέκεσαι στις ιδέες σου.
* Εάν ζωγράφισες περισσότερα από 4 πόδια: είσαι ηλίθιος.
* Το μέγεθος των αυτιών δείχνει την ικανότητα να ακούς τους άλλους:
Όσο μεγαλύτερα τόσο το καλύτερο.
*Το μάκρος της ουράς: δείχνει την ποιότητα των σεξουαλικών σχέσεων.
Γι 'άλλη μια φορά όσο είναι πιο μακριά τόσο το καλύτερο !!!!!!
OK , Ποιος ξέχασε να ζωγραφίσει την ουρά?????.
Όχι, όχι δεν μπορείτε να ξανά κάνετε το τεστ…
newsbomb

Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η σημασία του Ωροσκόπου

Posted: 29 May 2012 01:56 PM PDT

http://www.astrology.gr/media/k2/items/cache/7fc618b639fc88f078de225a92a9f00b_L.jpgΟ Ωροσκόπος, που δεν είναι παρά η ακμή του 1ου οίκου...


σχετίζεται άμεσα με τη φυσική παρουσία (την εμφάνιση και τη συμπεριφορά) του ατόμου αλλά και με την υγεία του.



Κάποτε, τότε που η κοινωνική δικτύωση γινόταν κυρίως εκ του σύνεγγυς, μια από τις πρώτες πληροφορίες που ανταλλάσσονταν μετά τα «χαίρω πολύ, Πόπη», ήταν το σε ποιό ζώδιο ανήκεις! Και βέβαια, το ερώτημα «τι ζώδιο είσαι» εξακολουθεί και σήμερα να είναι... δημοφιλέστατο στις παρέες, με την διαφορά πως πολύ συχνά πλέον συνοδεύεται «καπάκι» από το επόμενο: «Και με τι Ωροσκόπο»;





Ύστερα από την «εκπαίδευση» ετών, το κοινό έχει μάθει πως εκτός από το ζώδιο (την θέση του Ήλιου όταν γεννιόμαστε), υπάρχει και ο Ωροσκόπος που -όπως είναι πλέον κοινός τόπος- κάνει τη διαφορά ανάμεσα στους ομοζωδιακούς.





Φυσικά οι γνωρίζοντες μπορεί να κάνουν μερικά ακόμη βήματα χαρτογράφησης του «απέναντι», ρωτώντας για να μάθουν την θέση της Σελήνης, της Αφροδίτης, του Άρη ή του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης. Αυτό το τελευταίο θεωρείται πολύ «προχώ» και συνήθως αναφέρεται ως «κάρμα», του τύπου «που έχεις το κάρμα σου», με την αυθόρμητη απάντηση «κάπου εδώ κοντά το έχω παρκάρει» να είναι προ των πυλών...





Η αλήθεια είναι πως όλα τελικά έχουν την σημασία τους και δεν ωφελεί να βγάζουμε «φιρμάνια» για την προσωπικότητα κάποιου, αν δεν ζυγίσουμε προσεκτικά όλες τις τάσεις. Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα ζωντανό σύστημα, με τον παράγοντα του «απροσδόκητου», που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η βούληση μας, να διαμορφώνει συχνά ένα πολύ ιδιαίτερο «εσωτερικό τοπίο».





Ας δούμε όμως τα περί Ωροσκόπου έτσι όπως περιγράφονται στο βιβλίο μου «Η Αστρολογία του 21ου αιώνα».





Και ως προοίμιο οφείλω να τονίσω πως ο αστρολογικός μύθος που θέλει τον Ωροσκόπο να «βγαίνει» μετά τα τριάντα, δεν είναι παρά ένας ...μύθος!





Ο 1ος οίκος





Ο 1ος οίκος αναφέρεται σε βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ατόμου αλλά και σε κεντρικές του επιλογές, στη σταδιοδρομία, τον τρόπο ζωής του η τις σχέσεις του.





Αν ο οίκος περιέχει κάποιο πλανήτη, τότε αυτός αναλαμβάνει ένα ρόλο ισότιμο του Ηλίου η της Σελήνης, έχοντας, μάλιστα, συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον τρόπο εκδήλωσης της προσωπικότητας.





Στην περίπτωση που οι πλανήτες είναι περισσότεροι, τότε όλοι «δικαιούνται» μερίδιο στην έκφραση και δεν υπάρχει κάποιος ασφαλής κανόνας που να ορίζει ποιός προηγείται.





Πρακτικά υπάρχει το ενδεχόμενο είτε να εναλλάσσονται στην ...πρωθυπουργία, είτε να λειτουργούν ενιαία.





Ο Ωροσκόπος, που δεν είναι παρά η ακμή του 1ου οίκου, σχετίζεται άμεσα με τη φυσική παρουσία (την εμφάνιση και τη συμπεριφορά) του ατόμου αλλά και με την υγεία του.





Γι αυτό μας ενδιαφέρουν πάντα και οι όψεις που τυχόν σχηματίζει με τα Φώτα η τους πλανήτες.





Ο Ωροσκόπος, όπως και το Μεσουράνημα είναι ένας δείκτης των γενικότερων κατευθύνσεων του ατόμου, συμπεριλαμβανομένης και της επαγγελματικής.





Ο αστρικός Ωροσκόπος δεν αναφέρεται σε στοιχεία του χαρακτήρα αλλά αν έχει κύριες όψεις με κάποιον πλανήτη, τότε δίνει πληροφορίες για την εξωτερική εμφάνιση, την υγεία, τις επαγγελματικές επιλογές και τον τύπο των σχέσεων του ατόμου.





Αστρονομικά ο ωροσκόπος είναι το σημείο που ανατέλλει στον ορίζοντα τη στιγμή της γέννησης.





Αστρολογικά ο ωροσκόπος συγκροτεί μαζί με τον Ήλιο η τη Σελήνη τα θεωρούμενα ως βασικά δίπολα, που δίνουν στοιχεία τόσο για τον χαρακτήρα και τις βασικές επιλογές του ατόμου, όσο και για κάποια εξωτερικά χαρακτηριστικά του.





Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το ζώδιο και τη μοίρα ενός ωροσκόπου αν δεν έχουμε μια ακριβή ώρα γέννησης και τις γεωγραφικές συντεταγμένες του τόπου γέννησης.





Η γενική αρχή είναι ότι τη στιγμή της ανατολής του Ήλιου ο ωροσκόπος βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς σημείο με αυτόν. Από εκεί και ύστερα ο ωροσκόπος αλλάζει ζώδιο κάθε δύο ώρες περίπου.





Αυτό το «περίπου» όμως είναι που ...μπερδεύει όσους προσπαθούν να τον εντοπίσουν χωρίς μαθηματικούς υπολογισμούς.





Κι αυτό γιατί σε κάποια ζώδια, όπως οι Ιχθύες και ο Κριός (για το Β Ημισφαίριο) ο ωροσκόπος «τρέχει» πιο γρήγορα (short ascention) ενώ σε άλλα (Παρθένο και Ζυγό) πάει με το ...πάσο του (long ascention).





Στο Ν Ημισφαίριο τα ζώδια αντιστρέφονται. Έτσι, το «δίωρο» μπορεί κατά περίπτωση να είναι ...τρίωρο η αντίθετα να προσεγγίζει τη μια ώρα. Για τον ακριβή προσδιορισμό του λοιπόν, θα πρέπει να καταφεύγετε είτε στα υπολογιστικά προγράμματα, είτε στους απαιτούμενους αριθμητικούς υπολογισμούς με τη χρήση του «αστρικού χρόνου».





Σε ένα μεγάλο βαθμό ο Ωροσκόπος, ο Ήλιος και η Σελήνη συνθέτουν τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της προσωπικότητας του ατόμου. Ο τρόπος που μπορεί να συνδυάζονται, να συγκρούονται και να ισορροπούν μεταξύ τους δίνει και το βασικό περίγραμμα των επιλογών και του χαρακτήρα του ατόμου.





Συμπληρώνοντας και κλείνοντας δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε κάποιες ακόμη ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες γύρω από τον Ωροσκόπο.





Αρκετές φορές παρατηρείται μια «περίεργη» τάση να εκδηλώνονται μέσω του Ωροσκόπου τα χαρακτηριστικά του απέναντι ζωδίου από αυτό που τον φιλοξενεί. Για παράδειγμα, ένας Ωροσκόπος στους Ιχθύες (ονειροπόληση, φαντασία, να λειτουργεί κατά το ...ήμισυ με Παρθενικά στοιχεία (ταξινόμηση, οργάνωση, έμφαση σε λεπτομέρειες) ή το αντίστροφο.





Όσον αφορά τον κυβερνήτη του Ωροσκόπου (ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο που βρίσκεται), η θέση του σε κάποιο άλλο ζώδιο χρωματίζει την προσωπικότητα του ατόμου με επιπλέον τάσεις και χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ζωδίου. Για παράδειγμα, αν έχουμε έναν Ωροσκόπο στον Κριό και ο Άρης που κυβερνά τον Κριό βρίσκεται στον Τοξότη, τότε το άτομο θα έχει μια κλίση προς την συμπεριφορά και τις κεντρικές επιλογές του Τοξότη. Ανάλογη βαρύτητα αποκτά και ο οίκος που βρίσκεται ο συγκεκριμένος πλανήτης κι αυτό ισχύει τόσο για τους γρήγορους, όσο και για τους αργούς. Έτσι, για έναν Ωροσκόπο στο Σκορπιό, η θέση του Πλούτωνα ο οποίος κυβερνά το ζώδιο αποκτά για το άτομο μια προσωπική διάσταση, πέραν της «κοσμικής» που αναφέρεται σε γενιές.





Ιδιαίτερη και πιο καθοριστική σημασία έχει πάντως ένας πλανήτης που βρίσκεται στον Ωροσκόπο ή τον 1ο οίκο, αφού τα θέματα του οίκου που κυβερνά γίνονται main stream για το άτομο και μάλιστα υλοποιούνται ...ο κόσμος να χαλάσει!





Αν για παράδειγμα έχουμε στον 1ο οίκο τον κυβερνήτη του 10ου, τότε η κοινωνική-επαγγελματική διάκριση -ένα αντικείμενο του 10ου- θα πρέπει να θεωρείται περίπου δεδομένη.



astrology.gr


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ANEKΔΟΤΟ: Ο Tοτός και η γιαγιά !

Posted: 29 May 2012 01:47 PM PDT

http://pinnokio.gr/Uploads/Articles/ANEKDOTO-O-TOTOS-KAI-H-GIAGIA/ArticleImage_25690-jpg.xpng?p=25690&w=330Η δασκάλα του Τοτού ρωτάει τους μαθητές της...


- "θέλω να μου φτιάξεται μια πρόταση που να έχει μέσα τη λέξη μάλλον."







Σηκώνει το χέρι η Ελενίτσα.





- "Πες μας Ελενίτσα," λέει η δασκάλα.

- "Χθες πήγαμε με τους γονείς μου σε μια ταβέρνα, μάλλον πεινούσαμε."

- "Μπράβο Ελενίτσα," λέει η δασκάλα.





Σηκώνει το χέρι ο Κωστάκης.





- "Πες μας Κωστάκη," λέει η δασκάλα.

- "Προχθές πήγα με την οικογένεια μου στη παραλία, μάλλον έκανε ζέστη."

- "Μπράβο Κωστάκη," λέει η δασκάλα.





Απ` το τελευταίο θρανίο ο Τοτός σηκώνει το χέρι:





- "Κυρία, κυρία να πω και εγώ;"

- "Πες Τοτέ," λέει η δασκάλα.

- "Πριν μια βδομάδα πήγαμε με τους γονείς μου στο χωριό. Ξαφνικά βλέπω τη γιαγιά μου να βουτάει τους Ταϊμς του λονδίνου και να ανηφορίζει το βουνό. Μάλλον πήγαινε για χέσιμο,.... γιατί η γιαγιά μου δεν ξέρει αγγλικά!!"



24ωρο

Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO: Ο Σάκης Ρουβάς στο ρόλο του Θέμου Αναστασιάδη!

Posted: 29 May 2012 01:40 PM PDT

http://www.mediagate.gr/media/k2/items/cache/2229d2f1150dbb56bbaaff56f81e5a03_M.jpg?t=1338302880O Σάκης Ρουβάς καταλαμβάνει τη θέση του Θέμου Αναστασιάδη και επιβεβαιώνει τις υποκριτικές του ικανότητες...


Σε ένα απολαυστικό trailer ο Σάκης Ρουβάς ντύνεται Θέμος Αναστασιάδης και αναγγέλλει τον ερχομό του Sakis στην εκπομπή !







Δείτε το trailer για την τελευταία εκπομπή της χρονιάς, την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουνίου.







mediagate.gr


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φ.ΟΛΑΝΤ: Οι Έλληνες έχουν δώσει πολλά και απαιτείται σεβασμός

Posted: 29 May 2012 01:30 PM PDT

http://www.newscode.gr/photos/images/sized/articles/oland-3-458x315.jpgOι Έλληνες έχουν δώσει πολλά την τελευταία περίοδο...

δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο κρατικό κανάλι France 2, στο οποίο παραχώρησε απόψε, την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την εκλογή του.



Με την παραπάνω φράση ξεκίνησε την απάντησή του, όταν κλήθηκε από τον δημοσιογράφο, να σχολιάσει τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ σχετικά με τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων.


"Έχουν δώσει πολλά" πρόσθεσε "με τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, ή παραιτούμενοι από δικαιώματά τους. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν Έλληνες πολύ πλούσιοι που φοροδιαφεύγουν και αυτό δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό. Θεωρώ όμως ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος το να πούμε στους Έλληνες κοιτάξτε την κατάστασή σας συγκριτικά με τους Αφρικανούς που ζουν χειρότερα από εσάς. Όχι. Χρειάζεται σεβασμός και εγώ τάσσομαι υπέρ του σεβασμού".


"Οι Έλληνες θα πρέπει να τοποθετηθούν ενώπιον των υποχρεώσεών τους. Προσοχή, αυτό που θα επιλέξετε την 17 Ιουνίου θα έχει συνέπειες για εσάς και για εμάς, όμως σας σεβόμεθα και εγώ σας σέβομαι και είναι προφανώς μια αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο", κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

newscode.gr

Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Απολαμβάνοντας την παιδική ηλικία .

Posted: 29 May 2012 01:21 PM PDT

childhood 01 Enjoying in Childhood




childhood 02 Enjoying in Childhood
childhood 03 Enjoying in Childhood
childhood 05 Enjoying in Childhood
childhood 06 Enjoying in Childhood
childhood 07 Enjoying in Childhood
childhood 08 Enjoying in Childhood
childhood 14 Enjoying in Childhood
childhood 15 Enjoying in Childhood


RC-CAFE

Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Νεογέννητα ακούνε κλασική μουσική!

Posted: 29 May 2012 01:13 PM PDT

Στο μαιευτήριο Saca Hospital στην πόλη Kosice της Σλοβακίας το «θαύμα» της γέννησης είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη μουσική τέχνη!
Τι σημαίνει αυτό;...



Οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου εφαρμόζουν μια νέα τεχνική προκειμένου ο αποχωρισμός των βρεφών από τις μητέρες τους να είναι όσο πιο ανώδυνος γίνεται. «Η κλασική μουσική διευκολύνει τη… μετάβαση στη νέα ζωή.



Για το λόγο αυτό υπάρχουν ακουστικά για όλα τα νεογέννητα, τα οποία ακούνε κατά τη διάρκεια του ύπνου τους κλασική μουσική», λέει ένας παιδίατρος του νοσοκομείου. Επιπλέον, παρόμοιοι ήχοι «πλημμυρίζουν» τα δωμάτια των νεογνών, σε χαμηλή ένταση πάντα, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον γι' αυτά, που μόλις έχουν έρθει στη ζωή, περνώντας το σοκ της γέννησης. «Το περιβάλλον στη μήτρα της μητέρας είναι το λιγότερο ειδυλλιακό για τα μωρά, καθώς αποπνέει ασφάλεια και ηρεμία. Αυτό ακριβώς κάνει και η μουσική.



Λειτουργεί θεραπευτικά γι' αυτά που έρχονται απότομα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που είχαν συνηθίσει για εννέα μήνες», συμπληρώνει ο γιατρός. Γαλήνη, ηρεμία και «όνειρα γλυκά» συνθέτουν το σκηνικό στα δωμάτια του νοσοκομείου, ενώ σπάνια ένα κλάμα διαταράσσει την ησυχία. Όσο για τους γονείς; Πολύ θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση των μωρών τους!







ksipnistere.blogspot.com



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aνεξέλεγκτο το παράνομο εμπόριο οργάνων

Posted: 29 May 2012 01:04 PM PDT

Πάνω από 10.000 επιχειρήσεις παρεμπορίου ανθρώπινων οργάνων ''στήνονται'' κάθε χρόνο, αριθμός που ουσιαστικά αντιστοιχεί σε...


πάνω από μια επεμβάσεις την ώρα, αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της Guardian.



Η αύξηση μάλιστα αυτής της παράνομης δραστηριότητας, εκτιμάται ότι συνδέεται με την αυξανόμενη ζήτηση για μεταμόσχευση νεφρών σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που έχει να κάνει με τα συχνότερα κρούσματα διαβήτη και άλλων ασθενειών.



Οι ασθενείς που αγοράζουν «παράνομο» μόσχευμα, μπορεί να πληρώσουν περισσότερα από200.000 δολάρια για ένα νεφρό το οποίο «πουλήθηκε» από τον δότη για μόλις 5.000 δολάρια.



Οι συμμορίες αυτές, δρουν κατά βάση στην Κίνα, το Πακιστάν και την Ινδία και εκμεταλλεύονται χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της ανέχειας.



«Η παράνομη διακίνηση οργάνων, είχε σημειώσει πτώση την περίοδο 2006-07, ενώ είχε υπάρξει αισθητή μείωση στον "μεταμοσχευτικό τουρισμό'' δήλωσε ο Λουκ Νοελ, γιατρός και ανώτερο στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.



Πρόσθεσε ακόμη ότι «Το εμπόριο μπορεί να αυξηθεί και πάλι. Υπήρξαν πρόσφατα ενδείξεις ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για μεταμοσχεύσεις και το κέρδος από αυτές τις επιχειρήσεις είναι μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο».



Η Guardian επικοινώνησε μάλιστα με έναν γιατρό στην Κίνα που εξειδικεύεται στις μεταμοσχεύσεις νεφρών, ο οποίος διαφήμιζε τις υπηρεσίες του με το σλόγκαν «δώρισε ένα νεφρό, αγόρασε το καινούργιο iPad».



Να σημειωθεί πως τα νεφρά αποτελούν το 75% της παγκόσμιας λαθρεμπορίας οργάνων, ενώ η έλλειψη επιβολής του νόμου σε ορισμένες χώρες και η έλλειψη της νομοθεσίας σε άλλους, σημαίνει ότι αυτοί που θα προσφέρουν οικονομικά κίνητρα στους φτωχούς ανθρώπους για να δώσουν ένα νεφρό, βρίσκουν άμεση ανταπόκριση.



Η διακίνηση οργάνων αποτελεί μεγάλο πρόβλημα κυρίως για την Κίνα, ενώ το υπουργείο Υγείας στο Πεκίνο έχει κηρύξει παράνομη τη διαδικασία και έχει επίσης υποσχεθεί να σταματήσει τη συγκομιδή οργάνων από εκτελεσθέντες κρατούμενους έως το 2017, μια πρακτική που αντιμετώπισε διεθνή κατακραυγή όταν άρχισε να εφαρμόζεται.


alexiptoto.com



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πρώτο βραβείο για έρευνα της Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Posted: 29 May 2012 12:57 PM PDT

Το βραβείο της καλύτερης επιστημονικής εργασίας με τίτλο...


«Everolimus, An mTOR Pathway Inhibitor Is Highly Successful On Ovarian Hyperstimulation Syndrome By Reducing Ovarian Weight And Vascular Permeability: A Preclinical Experimental Randomized Controlled Study», απέσπασε η ερευνητική ομάδα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που αποτελείται από τους: Kosma I., Kitsou X., Pescho D., Euaggelou A., Lazaro L., Stefo T., Tournaye H., Prapa Y., Zikopoulo K., Georgiou I.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κλινικής, «η εργασία αφορά στη μελέτη της δράσης φαρμακευτικών ουσιών για τη καταστολή του Συνδρόμου Υπερδιέγερσης των Ωοθηκών. Το Σύνδρομο Υπερδιέγερσης των Ωοθηκών αποτελεί μία επιπλοκή της απόκρισης των ωοθηκών μετά τη χορήγηση εξωγενών ορμονών του φύλου, κατά τη πραγματοποίηση κύκλων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες με σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών που αποτελούν περίπου το 10% των γυναικών».


epirusgate.blogspot.com



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ηλιακές καταιγίδες απειλούν την καθημερινότητά μας το 2012

Posted: 29 May 2012 12:48 PM PDT

Η ηλιακή δραστηριότητα κατά το τρέχον έτος αναμένεται ιδιαίτερα έντονη γεγονός που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει την καθημερινότητά μας.




Επιστήμονες της NASA εντόπισαν ένα σημείο στον ήλιο (AR 1476), μήκους 100.000 χιλιομέτρων το οποίο αναμένεται να εκραγεί στο διάστημα που διανύουμε.



Αυτό θεωρείται φυσιολογικό καθώς ο ήλιος εισέρχεται στην ενεργή φάση της δραστηριότητά του μετά την ενδεκαετή περίοδο που βρισκόταν "εν υπνώσει".



Οι επιστήμονες κατατάσσουν τις ηλιακές καταιγίδες σε τρεις κατηγορίες. Η κατηγορία X θεωρείται η ισχυρότερη καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των δορυφόρων και τις επίγειες υποδομές, όπως δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος. Η δεύτερη κατηγορία είναι η M που προκαλεί το φαινόμενο γνωστό ως Βόρειο Σέλας. Η λιγότερο ισχυρή κατηγορία είναι η C που δεν επηρεάζει τη δραστηριότητα στη Γη.



Η υπεριώδης ακτινοβολία που εκπέμπεται κατά τη διάρκεια της ηλιακής καταιγίδας προκαλεί επιπλοκές στην τροχιά των δορυφόρων καθώς θερμαίνει την ατμόσφαιρά αυξάνοντας την ελκτική της δύναμη. Η NASA εκτιμά πως ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός "κατεβαίνει" περισσότερα από 300 μέτρα σε περιόδους έντονης ηλιακής δραστηριότητας. Οι ηλιακές καταιγίδες επηρεάζουν επίσης τις τηλεπικοινωνίες καθώς αδρανοποιούν τους δορυφόρους.



Ωστόσο, αντίθετα με τους δορυφόρους, τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας δεν έχουν ενσωματωμένες συσκευές προστασίας για την περίπτωση γεωμαγνητικής καταιγίδας.



Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες μπορεί να πυροδοτήσουν κύματα που προκαλούν υπερθέρμανση, πυρκαγιά ακόμα και την έκρηξη δικτύων ηλεκτρισμού, με τις συνέπειες να είναι καταστροφικές.



Σύμφωνα με τον Τζον Κάπενμαν της Storm Analysis Consultants, η οποία μελετά τις επιπτώσεις των "καιρικών συνθηκών" στο διάστημα στα δίκτυα ηλεκτρισμού, μια ηλιακή καταιγίδα σαν εκείνη που εκδηλώθηκε το Μάιο του 1921 θα μπορούσε να προκαλέσει μπλακ-άουτ στη μισή Βόρεια Αμερική.



Αντίστοιχα, μια καταιγίδα όπως εκείνη του 1859 θα μπορούσε να θέσει εν αχρηστεία το δίκτυο στο σύνολό του με συνέπεια εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι να επιστρέψουν στον τρόπο ζωής "προ ηλεκτρικής ενέργειας".



Όπως λέει ο Κάπενμαν "παίζουμε ρώσικη ρουλέτα με τον ήλιο".

econews.gr


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πυροβόλησε και πυρπόλησε 22χρονη, επειδή ήταν έγκυος!

Posted: 29 May 2012 12:39 PM PDT

Εφιάλτη βγαλμένο από ταινία έζησε μια 22χρονη γυναίκα
, η οποία κακοποιήθηκε και πυρπολήθηκε, ενώ βρίσκεται στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της.



Η νεαρή από το Μίσιγκαν πήγε με το αμάξι τον πρώην φίλο της και πατέρα του παιδιού της στο σπίτι της νυν φίλης του.



Την ώρα που έφευγε από το σπίτι έκλεισε η πόρτα του γκαράζ πίσω της και ένας άγνωστος την έπιασε, την έδεσε και της έκλεισε τα μάτια με ταινία.



Η συνέχεια είναι ανατριχιαστική:



«Ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό», της είπε και την έβαλε στο αμάξι του.



Tην οδήγησε σε απομονωμένη περιοχή και αφού την περιέλουσε με βενζίνη της έβαλε φωτιά.



Η κοπέλα δεμένη και με την κοιλιά να την βαραίνει άρχισε να κυλιέται στο έδαφος. Όταν ο απάνθρωπος δράστης είδε ότι κουνιέται δεν δίστασε να την πυροβολήσει στην πλάτη…



«Έκανα ότι είμαι νεκρή, όμως η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά», εξήγησε μετά στην αστυνομία.



Ο δράστης, νομίζοντας ότι είναι νεκρή την εγκατέλειψε. Η κοπέλα σηκώθηκε με όση δύναμη είχε και πήγε στο πλησιέστερο κατάστημα.



Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι είχε επιζήσει το μωρό! Η νεαρή νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Αν καταφέρει να γλιτώσουν θα είναι θαύμα…



zoo-m.blogspot.com



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ποιοι είναι οι 4 πιο διαδεδομένοι μύθοι για τα μάτια μας;

Posted: 29 May 2012 12:30 PM PDT

Τέσσερις μύθους θα σας πούμε και θα τους διαψεύσουμε. Ανακαλύψτε την αλήθεια και προστατεύστε την όραση σας.




Διαδεδομένοι μύθοι για… τα μάτια σας μόνο

Τα μάτια μας δεν είναι μόνο ο "καθρέφτης" της ψυχής μας αλλά και πολύτιμα  και για αυτό πρέπει να τα προσέχουμε σαν τα... μάτια μας. Δεν είναι όμως λίγοι οι μύθοι που έχουν διαδοθεί ευρέως και αφορούν τα μάτια, αλλά και τη όραση μας. Για να προστατεύσετε λοιπόν την πιο πολύτιμη αίσθηση του ανθρώπου δηλ. την όραση και να αποφύγετε να προκαλέσετε άθελα σας κάποια ζημιά στα μάτια σας, πρέπει πρώτα να μάθετε την αλήθεια, αφού καταρρίψετε τους μύθους αυτούς. Παρακάτω σας παραθέτουμε τους 4 πιο γνωστούς μύθους ξεκινώντας από το Νο4  καταλήγοντας στον πιο διαδεδομένο



Μύθος Νο4

Αν διαβάζετε με χαμηλό φως κάνετε κακό στην όραση σας

Ο χαμηλός φωτισμός δεν προκαλεί προβλήματα στην όραση απλώς κουράζει τα μάτια στην προσπάθεια μας να διαβάσουμε σε έναν μη επαρκώς φωτισμένο χώρο. Αν όμως θέλετε λοιπόν να αποφύγετε την οπτική κόπωση φροντίζετε ο φωτισμός να είναι επαρκής.  Για να διαβάζετε χωρίς να ενοχλείτε το έτερον σας ήμισυ στο κρεβάτι μπορείτε να αγοράσετε ένα μικρό φακό ειδικό για βιβλία ή να κατευθύνετε το φως απευθείας στο βιβλίο.



Μύθος Νο3

Όταν βγάζουμε τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής ξεκουράζονται τα μάτια μας

Ο μύθος δεν έχει καθόλου βάση γιατί όποιος φοράει γυαλιά ή φακούς αν τους αφαιρέσει τότε θα καταβάλει διπλή προσπάθεια για να δει. Αποτέλεσμα; Να ταλαιπωρήσει και να κουράσει τα μάτια του. Σε περίπτωση όμως που βγάλει κάποιος τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής θα πρέπει για εκείνο το διάστημα να αποφύγει το διάβασμα και την τηλεόραση. Με αυτόν τον τρόπο πράγματι θα τα ξεκουράσει, αλλά και δε θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα στην όραση του.



Μύθος Νο2

Αν κάθεστε πολλή ώρα στον υπολογιστή θα προκαλέσετε ζημιά στα μάτια σας

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα στην όραση, αλλά κούραση στα μάτια. Αν δεν κάνετε διάλειμμα ανά 1 ώρα ή ο φωτισμός δεν είναι κατάλληλος τότε τα μάτια σας θα κοκκινίσουν και θα τα αισθάνεστε πολύ βαριά. Σημαντικό είναι ακόμη να αερίζετε αλλά και να αποφεύγετε τους χώρους με πολύ καπνό.  Όσοι βρίσκονται ακόμη αρκετή ώρα μπροστά στον υπολογιστή δεν ανοιγοκλείνουν συχνά τα μάτια τους με αποτέλεσμα να ξηραίνονται οι οφθαλμοί. Θυμηθείτε το και την επόμενη φορά ...κλείστε περισσότερες φορές το μάτι στον υπολογιστή. Μην παραλείπετε να κάνετε συχνά διαλείμματα.

Ποιες είναι οι μοντέρνες παθήσεις και πόσο μας απειλούν;



Μύθος Νο1

Αν τρώτε καρότα θα βλέπετε καλύτερα

Και αυτή η θεωρία δεν είναι απόλυτα αληθής. Τα καρότα περιέχουν βιταμίνη Α που κάνει καλό στα μάτια,  αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα βελτιώσετε την όραση σας αν έχετε κάποια διαθλαστική ανωμαλία. Πιο αποτελεσματική είναι η κατανάλωση πράσινων λαχανικών με φύλλα αλλά και φρέσκων φρούτων καθώς αυτά έχουν πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες (Βιταμίνη C, Βιταμίνη Ε). Τα παραπάνω μπορούν να προστατεύσουν από καταρράκτη, την εκφύλιση της ώχρας κηλίδας με το πέρας της ηλικίας, αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν σε βασικά προβλήματα όρασης όπως είναι η μυωπία.



lifezone.gr



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πως να γυμναστείτε αν μισείτε την άσκηση

Posted: 29 May 2012 12:22 PM PDT

Ανακαλύψτε απλούς, καθόλου κουραστικούς και διασκεδαστικούς τρόπους να κρατηθείτε σε φόρμα χωρίς ιδιαίτερο κόπο...
Μην ντρέπεστε να το παραδεχτείτε αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που αντιπαθούν την άσκηση. Αν σιχαίνεστε τις επαναλαμβανόμενες και βαρετές κινήσεις ενός προγράμματος άσκησης ή δεν σας αρέσει καθόλου να ιδρώνετε, σας έχουμε τις λύσεις!

Βρείτε και εσεις ένα φιλαράκι

Αν γυμνάζεστε μόνοι σας είναι πολύ πιο εύκολο να βαρεθείτε και επιπλέον περνάει πολύ πιο δύσκολα η ώρα. Ένα τεταρτάκι στατικό ποδήλατό μπορεί να σας φανεί «βουνό» αν δεν έχετε κάποιον να σας ενθαρρύνει. Καλέστε λοιπόν κάποιο φίλο σας να γυμναστείτε μαζί. Επιλέξτε μια μορφή άσκησης που σας αρέσει περισσότερο ώστε να μην τα παρατήσετε. Μπορείτε να πάτε μαζί για τζόκινγκ ή να γραφτείτε στο γυμναστήριο.

Για να μην χύνετε ιδρώτα

Τώρα που οι ζέστες έρχονται, οι περισσότεροι μισούν να ιδρώνουν με επίπονες ασκήσεις. Δεν υπάρχει λόγος να ιδρώνετε αν ανήκετε σε αυτήν την ομάδα των ανθρώπων, αφού υπάρχουν ασκήσεις που μπορούν να σας φανούν πολύ… δροσερές. Τη λύση για σας δίνει το νερό. Το κολύμπι και οι ασκήσεις μέσα στο νερό, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μορφές άσκησης, μπορούν να σας δροσίσουν και έτσι γίνονται πιο ευχάριστα. Μια άσκηση που σας προτείνουμε είναι η εξής: Σταθείτε σε ένα βάθος ώστε το νερό να βρίσκεται στο ύψος του στήθους σας και αρχίστε να περπατάτε με μεγάλους δρασκελισμούς κουνώντας ταυτόχρονα και τα χέρια μπρος - πίσω. Περπατήστε έτσι για ένα λεπτό.

Επιλέξτε διασκεδαστικές δραστηριότητας

Μπορεί να σας φαίνεται εξαιρετικά κουραστικό να ιδρώνετε πάνω σε ένα διάδρομο γυμναστικής, ίσως όμως σας φανεί ανανεωτικό να χορεύετε σε ξέφρενους ρυθμούς. Σύμφωνα με τους ειδικούς με το χορό μπορείτε να κάψετε έως 100 θερμίδες σε 18 λεπτά. Αν δεν σας αρέσει ο χορός μπορείτε να επιλέξτε μια άλλη ευχάριστη δραστηριότητα που σας αρέσει ή σας διασκεδάζει όπως μια βόλτα σε μέρη που σας αρέσουν ή το παιχνίδι με τα παιδιά. Επιλέγοντας μια δραστηριότητα που σας αρέσει δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος να τα παρατήσετε όπως π.χ. το γυμναστήριο.

Παίξτε ηλεκτρονικά παιχνίδια

Αν όποτε ακούτε για ηλεκτρονικά παιχνίδια σας έρχεται στο νου η εικόνα ενός ανθρώπου που κοιτάει αποσβολωμένος μια οθόνη, μάλλον δεν παρακολουθείτε πιστά τις εξελίξεις της τεχνολογίας. Πολλά από τα νέα ηλεκτρονικά παιχνίδια απαιτούν και σωματική άσκηση για να παίξετε. Μπορείτε να παίξετε εικονικά τένις, kick-boxing ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα, ενώ ο υπολογιστής καταγράφει τις κινήσεις σας και σας βαθμολογεί. Ακόμη ορισμένα παιχνίδια σας δίνουν τη δυνατότητα να παίξετε με αντίπαλο, οπότε το παιχνίδι γίνεται ακόμη πιο ευχάριστο και απολαυστικό.
lifezone.gr



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα κάθε Τρίτη «Βγαίνουμε Αθήνα»

Posted: 29 May 2012 12:14 PM PDT

Μεγαλύτερη και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ήταν η συμμετοχή στη δεύτερη διαδοχική Τρίτη, του προγράμματος «Βγαίνουμε Αθήνα»
. Η διαμόρφωση ελκυστικών τιμών...

(10 ευρώ το μενού φαγητού, 5 ευρώ το ποτό, 2 ευρώ ο καφές) για χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, καθώς και η ανταπόκριση των επιχειρηματιών του κέντρου στο κάλεσμα τουδήμου Αθηναίων, δημιουργούν ένα νέο, πολύ αισιόδοξο, σκηνικό.



Την Τρίτη 15 Μαΐου, την πρώτη μέρα εφαρμογής της δράσης «Παρέα Κάθε Τρίτη στο Κέντρο της Αθήνας» συμμετείχαν 77 επιχειρήσεις εστίασης. Την Τρίτη 22 Μαΐου, ο αριθμός των επιχειρήσεων που συμμετείχαν έφτασε τις 95, παρουσιάζοντας, δηλαδή, αύξηση 23%, και η συμμετοχή επιχειρήσεων αυξάνεται συνεχώς.



Ο «Αθήνα 984», ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης, με 4ωρο ζωντανό πρόγραμμα, αποτέλεσε συνδετικό κρίκο μεταξύ των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις για το πώς αυτή η πρωτοβουλία του δήμου μπορεί να πάρει μονιμότερη μορφή.



Οι ενδιαφερόμενοι, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Αθηναίων cityofathens.gr, μπορούν να ενημερώνονται για τα εστιατόρια, τις ταβέρνες, τα μπαρ και τα καφέ που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, ενώ υπάρχει και η αίτηση με την οποία κι άλλοι επιχειρηματίες μπορούν να εμπλουτίσουν τη λίστα των συμμετεχόντων.

news.travelling.gr



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σοκ με αυτοκτονία βολεϊμπολίστριας

Posted: 29 May 2012 12:04 PM PDT

Συγκλονισμένος είναι ο κόσμος του βόλεϊ και του αθλητισμού συνολικά
, με την αυτοκτονία της 30χρονης Ιταλίδας Τζιούλια Αλμπίνι σε γέφυρα στην Κωνσταντινούπολη.

Να δώσει τραγικό τέλος στην ζωή της αποφάσισε η 30χρονη Ιταλίδα βολεϊμπολίστρια Τζιούλια Αλμπίνι συγκλονίζοντας τους πάντες. Η πρώην παίκτρια της Μπούστο Αρσίζιο που έχει διαπρέψει και στο μπιτς βόλεϊ έκανε τα ξημερώματα της Τρίτης «άλμα θανάτου» από την γέφυρα Φατίχ Σουλτάν στην Κωνσταντινούπολη, μια γέφυρα που συνδέει την ανατολική με την δυτική πλευρά της Πόλης. Συγκεκριμένα νοίκιασε ένα αυτοκίνητο, πήγε στην γέφυρα, το άφησε λίγο πιο πριν και πεζή πήγε και έπεσε στο κενό δίνοντας τραγικό τέλος στη ζωή της.

Όπως αναφέρουν και τα Τουρκικά ΜΜΕ, ο θάνατος προήλθε από την πρόσκρουση στο νερό, καθώς η γέφυρα έχει ύψος 105 μέτρα. Η σωρός της Ιταλίδας δεν βρέθηκε από τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στον τόπο της αυτοκτονίας, αλλά την ανέσυρε ένας ψαράς το πρωί κοντά στην γέφυρα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ επισημαίνουν πως οι αρχές της Πόλης συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να μάθουν τους λόγους που την οδήγησαν στην αυτοκτονία, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει ταυτοποίηση της σωρού.

www.gazzetta.gr



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Απολαύστε κορυφαίες και ξεκαρδιστικές φάρσες με αστυνομικούς! [video]

Posted: 29 May 2012 11:54 AM PDT

Μια απολαυστική συλλογή από φάρσες του Just for Laughs
με πρωταγωνιστές αστυνομικούς και απίστευτες αντιδράσεις!



otherside.gr



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αυτές θα είναι οι διαπραγματεύσεις μετά τις εκλογές με τους δανειστές! [video]

Posted: 29 May 2012 11:46 AM PDT

Ξεκαρδιστική σκηνή από την ταινία "Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει"
με τον απεγνωσμένο για χρήματα Χατζηχρήστο να συναντά τον τοκογλύφο Φωτόπουλο...

Ένα video που ταιριάζει απόλυτα με την σημερινή ελληνική πραγματικότητα...







tromaktiko

Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16χρονος έλυσε τον γρίφο του Νεύτωνα

Posted: 29 May 2012 11:39 AM PDT

Εδώ και 350 χρόνια προσπαθούσαν οι μαθηματικοί να λύσουν τον γρίφο του Νεύτωνα
, σχετικά με το πως υπολογίζεις την ακριβή τροχιά ενός αντικειμένου που βρίσκεται στον αέρα.

Όμως, ο Ινδικής καταγωγής Σουρούγια Ρέι, μαθητής γυμνασίου στην Δρέσδη, τους έβαλε τα γυαλιά αφού.....



 κατάφερε να βρει τη λύση!

Ο 16χρονος μετακόμισε με την οικογένειά του από την Καλκούτα πριν τέσσερα χρόνια και δεν ήξερα λέξη γερμανικά.

Πρώτη φορά ήρθε σε επαφή με τον γρίφο όταν επισκέφθηκε το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης.

Μέχρι τότε, μόνο δύο επιστήμονες είχαν βρει κάποιες λύσεις στο πως υπολογίζεις την ακριβή τροχιά ενός αντικειμένου που βρίσκεται στον αέρα και άρα υπόκειται ταυτόχρονα στην δύναμη της βαρύτητας και την αντίσταση του αέρα χρησιμοποιώντας ωστόσο τη βοήθεια… πανίσχυρων υπολογιστών.

Ο Ρέι όμως αναρωτήθηκε «Και γιατί δηλαδή δεν γίνεται να υπολογιστεί;» και κάθισε να το λύσει.

Τελικά όχι μόνο το έλυσε αλλά κέρδισε και βραβείο.

Τώρα το μόνο που του μένει να σκεφτεί είναι αν θα σπουδάσει μαθηματικά ή φυσική.

Εύγε!

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι καλύτεροι προορισμοί για σόλο ταξιδιώτες

Posted: 29 May 2012 11:31 AM PDT

1. Άμστερνταμ


Είναι γνωστός προορισμός για απόδραση το σαββατοκύριακο, αλλά και ιδανικό μέρος για μοναχικούς ταξιδιώτες, άνδρες και γυναίκες, όλων των ηλικιών.

Το Άμστερνταμ είναι ενδιαφέρουσα και ασφαλής πόλη που κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους επισκέπτες.

Μπορείτε να περάσετε το χρόνο σας.....



 περπατώντας στα πολλά κανάλια, που βλέπουν τα ιστορικά μνημεία, και να εκπλαγείτε με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τους φιλικούς κατοίκους της πόλης.



2. Παρίσι

Η Πόλη του Φωτός είναι γνωστή ως ρομαντικός προορισμός, αλλά έχει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον για όσους ταξιδεύουν μόνοι τους.

Το Παρίσι είναι γεμάτο ιστορία, πολιτισμό, μουσεία, γκαλερί, θέατρα και εξαιρετική αρχιτεκτονική.

Η διάσημη Γαλλική κουζίνα είναι ακόμα ένας λόγος να το επισκεφτείτε.

Όσες μέρες κι αν μείνετε είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να πλήξετε!



3. Ρώμη

Η Ρώμη είναι άλλη μια πόλη που τα έχει όλα: καλό φαγητό, κρασί και πολλά, πάρα πολλά αξιοθέατα!

Είναι μια ζωντανή και φιλική χώρα, καθιστώντας την ιδανική για μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα είναι η Ρωμαϊκή Αγορά, το Κολοσσαίο, τα Ισπανικά Σκαλιά, η Φοντάνα ντι Τρέβι, ενώ στα must βρίσκεται μια επίσκεψη στο Βατικανό.



4. Νέα Υόρκη

Στην πόλη που χτυπά η καρδιά των ΗΠΑ υπάρχουν εκατοντάδες πράγματα να δείτε και να κάνετε. Ιδανική πόλη για όσους ταξιδεύουν μόνοι, προσφέρει αμέτρητες επιλογές σε διασκέδαση και πολιτιστικά δρώμενα, από την Μητροπολιτική Όπερα έως underground φυτώρια νέων μουσικών trends.

Τα αξιοθέατα που προσφέρει η Νέα Υόρκη είναι απαιτητικά σε χρόνο, οπότε ακόμη και μόνοι θα πρέπει να είστε γενναιόδωροι με τη διάρκεια της επίσκεψής σας για να δείτε όλα όσα σας ενδιαφέρουν.

ΕΞΥΠΝΑ


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές