Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Eγκαταλείπουν την Ελλάδα

Posted: 29 Jan 2012 12:18 AM PST

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης και της Ευρωπαϊκής Πύλης Europass, καθώς πάνω από 100.000 νέοι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.
Μια γενιά ολόκληρη στοιβάζει σε βαλίτσες πτυχία και προσδοκίες και αναζητεί ένα μέλλον μακριά από εδώ.
Ποιος θα το έλεγε πως η Ελλάδα θα ξαναγυρνούσε στην εποχή του '50 και του '60, τότε που την εγκατέλειπαν κατά μυριάδες οι Έλληνες αναζητώντας μια πιο αξιοπρεπή ζωή.
Συγκεκριμένα, συμπληρώθηκα...

Μέρκελ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Posted: 28 Jan 2012 10:58 AM PST

Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, ξεκαθάρισε η Γερμανίδα Καγκελάριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της Bild.

«Εχω πει επανειλημμένα ότι αν αποτύχει το ευρώ, θα έχει αποτύχει η Ευρώπη, διότι το ευρώ υπήρξε ένα αποφασιστικό βήμα προς την βαθύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Αυτό το βήμα δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω χωρίς σοβαρότατες συνέπειες και μεγάλο ρίσκο. Αυτό εγώ δεν πρόκειται να το κάνω διότι ιδιαίτερα εμείς οι Γερμανοί έχουμε πολύ επωφεληθεί από το ευρώ» τόνισε η ...

IIF: Κοντά στην οριστικοποίηση του PSI

Posted: 28 Jan 2012 10:35 AM PST

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνουν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτών επενδυτών για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που θα οδηγήσει στην απομείωση του χρέους της χώρας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτου , μετά το πέρας της συνάντησης Παπαδήμου – Νταλάρα, το Σάββατο, αναφέρεται ότι η κατάληξη των συνομιλιών αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι οι επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα κα...

Spiegel: Στα 145 δις θα φτάσει το δεύτερο πακέτο εκτιμά η τρόικα

Posted: 28 Jan 2012 09:52 AM PST

Αυξημένο κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι το ποσό του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τρόικας, τον οποίο επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιπλέον ενίσχυση θα χρειαστεί λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Μάλιστα η κατάσταση στην Ελλάδα παρομοιάζεται με βαρέλι χωρίς πάτο, καθώς τα μέτρα δεν επαρκούν για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Παράλληλα, η ίδια πηγή της τρόικας εκτιμά πως «δεν θα κατα...

Θα συνεχιστούν εντός της εβδομάδας οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά

Posted: 28 Jan 2012 09:00 AM PST

Τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα συνεχιστούν οι σκληρές διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη και των απεσταλμένων της τρόικας.

Κατά τη συνάντηση του Σαββάτου εκτός της ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας και της μείωσης του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, τέθηκαν επί τάπητος και  οι προτάσεις του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι δανειστές μας απαίτησαν μεσοσταθμική μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 20% περ...

Βίαζε βάζοντας αγγελίες για δόλωμα

Posted: 28 Jan 2012 07:44 AM PST

46χρονος δραπέτης φυλακών συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαϊδαρίου κατηγορούμενος για βιασμούς γυναικών.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, έπειτα από καταγγελίες, ο δράστης τοιχοκολλούσε αγγελίες εργασίας σε δρόμους της Αθήνας, προκειμένου να παγιδεύει τα θύματά του.

Αρχικά είχε τηλεφωνική επαφή με γυναίκες που αναζητούσαν εργασία και στη συνέχεια κανόνιζε συνάντηση μαζί τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έπειθε τα θύματα του να επιβιβασθούν σε φορτηγό αυτοκίνητο, τις ο...

Επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού

Posted: 28 Jan 2012 07:16 AM PST

Άγνωστοι επιτέθηκαν σε πούλμαν που μετέφερε την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού στο κλειστό του Στρέφη στα Εξάρχεια για τη διεξαγωγή αγώνα με τον τοπικό Αστέρα.

Οι δράστες που σύμφωνα με μαρτυρίες έφεραν διακριτικά της ΑΕΚ εκσφενδόνισαν πέτρες και αντικείμενα στο πούλμαν. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες και προχώρησαν σε χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα στους γύρω δρόμους και εντός του γηπέδου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τ...

Την παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου ζητά ο Τσίπρας

Posted: 28 Jan 2012 05:39 AM PST

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου να αποφασίσουν την παραίτησή της και ζήτησε την προκήρυξη εκλογών μέσα στο Φεβρουάριο.

«Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι εγκληματική για το λαό και επιζήμια για τη χώρα» τόνισε ο Α.Τσίπρας.

Σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστών μας υπογράμμισε πως «ξεπερνούν κάθε όριο λογικής», επισημαίνοντας πως αυτές έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να καταστήσουν βιώσιμο το χρέος της χώρας.

«Δεν πρόκειται για νέα...

Απορρίπτει κατηγορηματικά η Αθήνα την εκχώρηση δημοσιονομικών αρμοδιοτήτων

Posted: 28 Jan 2012 05:09 AM PST

Η αρμοδιότητα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού ανήκει αποκλειστικά στην ελληνική κυβέρνηση, ξεκαθάρισε το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την αναστάτωση που προέκυψε από δημοσιεύματα ξένων μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων, τα οποία επιβεβαίωσαν ωστόσο κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, επισήμανε πως η αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης επί του προϋπολογισμού αναφέρεται ρητά και στην απόφαση του Οκτωβρίου.
Η ανακοίνωση της κυβέρνησης έχει ως εξής:

«Με αφορμή ...

Νέα σεισμική δόνηση 4,9 ρίχτερ

Posted: 28 Jan 2012 04:38 AM PST

Ακόμα μία σεισμική δόνηση, έντασης 4,9 βαθμών σημειώθηκε στις 12:50 το μεσημέρι του Σαββάτου, στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση είχε ως επίκεντρό και πάλι τον υποθαλάσσιο χώρο, 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.
Παρότι οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, οι κάτοικοι των δύο νησιών έχουν ανησυχήσει ιδιαιτέρα, μ...

Aνοιχτές ακόμα οι συνεργασίες

Posted: 28 Jan 2012 04:03 AM PST

Μπορεί ο Τσίπρας να διακηρύσσει τον «νέο συνασπισμό εξουσίας» ή τη νέα διακυβέρνηση «με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς», όπως είπε τη Δευτέρα στο Περιστέρι, ωστόσο οι διεργασίες για την ενότητα των δυνάμεων που βρίσκονται απέναντι στο μνημόνιο, αν και έχουν πυκνώσει, παραμένουν ανοιχτές. Με λίγα λόγια, αυτό που μπορεί να πει κανείς για όλες αυτές τις διεργασίες στις οποίες πρωταγωνιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αλλού «τα βρίσκουν» και αλλού... «βρίσκουν».
Ο στόχος, σύμφωνα με τα ηγετικά στελέχη τ...

Πήραν φωτιά τα τόπια…

Posted: 28 Jan 2012 03:45 AM PST

Ραγδαίες και καταλυτικές οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά το απίστευτο μπάχαλο που δημιουργήθηκε στην ονομαστική ψηφοφορία της Τρίτης για το πολυνομοσχέδιο, αλλά και τις συνεχείς βόμβες στελεχών, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία βάζουν «φωτιά στα τόπια».
Το μπάχαλο που δημιουργήθηκε από ένα ετερόκλητο σχήμα βουλευτών απέδειξε πως αυτοί βρήκαν τρόπο και… χώρο προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή  τους απέναντι και σε υποψήφιους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και στη δεσμευτική υποχρέ...

Ο κύβος ερρίφθη!

Posted: 28 Jan 2012 03:33 AM PST

Σκληρό παζάρι για την τύχη της Ελλάδας εξελίσσεται αυτές τις μέρες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Τα μαντάτα που έρχονται από τις Βρυξέλλες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, παρά τις επίσημες δηλώσεις για στήριξη της χώρας μας. Όπως είναι σε θέση να αποκαλύψει το «Π», η Γερμανία και το ΔΝΤ έχουν ήδη λάβει την απόφαση να τραβήξουν το σχοινί μέχρι τα άκρα τόσο στο θέμα του PSI όσο και στο νέο δάνειο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στη συνάντηση που είχε την περασμένη Κυριακή η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα ...

Νεκροί 5 μετανάστες σε τροχαίο στον Αστακό

Posted: 28 Jan 2012 02:27 AM PST

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 10 τραυματίστηκαν, όταν το κλειστό φορτηγό που τους μετέφερε, ξέφυγε της πορείας του στην επαρχιακή οδό Αστακού- Μύτικα και τελικά ανετράπη.

Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα τα οποία και μετέφεραν τους τραυματίες στο κέντρο Υγείας Αστακού, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Αγρινίου. Σε όσους δεν είχαν τραυματιστεί, δόθηκαν κουβέρτες και φαγητό.

Οι μετανάστες ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό τη δυτική Ελλάδα απ...

Νέα συνάντηση Κουτρουμάνη-τροϊκανών

Posted: 28 Jan 2012 02:00 AM PST

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη και των απεσταλμένων της τρόικας. Στο στόχαστρο των δανειστών μας εξακολουθούν να βρίσκονται ο κατώτατος μισθός καθώς και ο 13ος και 14ος μισθός. Προηγήθηκε συνάντηση της γενικής γραμματέως του υπουργείου Αννας Στρατινάκη με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.

Οι δανειστές μας απαιτούν μεσοσταθμική μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 20% περίπου, με την κατάργηση επιδομάτων κ...

Η Κροατία πάει Ε.E.

Posted: 28 Jan 2012 01:02 AM PST

Οι πολίτες της Κροατίας ψήφισαν με σημαντική πλειοψηφία υπέρ της ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Δύο στους τρεις Κροάτες είπαν «ναι» στο ερώτημα αν υποστηρίζουν την ένταξη της δημοκρατίας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής αντανακλά την πολύ περιορισμένη πλέον απήχηση που έχει η Ένωση στους λαούς της Ευρώπης, είτε μέσα είτε έξω από το οργανωμένο πλαίσιό της...
Μόλις το 47% έλαβε μέρος στην ψηφοφορία, αλ...

Βία στα γήπεδα: αναγκαία η πολιτική πρόληψης

Posted: 28 Jan 2012 12:57 AM PST

Του Χρήστου Πιλάλη*

Χθες ολοκληρώθηκε στη μόνιμη επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση σχεδίου νόμου για τη βία στα γήπεδα. Ενός σχεδίου νόμου με ρυθμίσεις υποστήριξης του επαγγελματικού αθλητισμού, χωρίς ίχνος αναπτυξιακής πολιτικής για τον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, που τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί πρωτοφανή υποβάθμιση από τις κυβερνήσεις. Η βία στα γήπεδα αντιμετωπίζεται μόνο με αμφίβολης αποτελεσματικότητας λογικές καταστολής, από μια κυβέρνηση που, όπως δείχνει, στον...

Και οι... πειρατές έχουν το κόμμα τους

Posted: 28 Jan 2012 12:50 AM PST

Η πειρατεία είναι κλοπή και διώκεται ποινικά. Όλοι το γνωρίζουμε, αλλά οι περισσότεροι το έχουμε αντιπαρέλθει επιδιδόμενοι σε ανέξοδες αντιγραφές πρωτότυπου ψηφιακού υλικού, προμηθευόμενοι φτηνά αντίγραφα από άλλους «κλόπι ράιτερ» ή κατεβάζοντας την Άρτα και τα Γιάννενα από τόπους… off-shore του Διαδικτύου. Αυτό που δεν φανταζόμασταν, ωστόσο, είναι ότι θα μπορούσε να γεννηθεί ημίν κόμμα εκ πεποιθήσεως πειρατικό.
Πράγματι… το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, που ιδρύθηκε προ δεκαημέρου περίπου , υποστηρ...

Ενεργειακό μπάχαλο

Posted: 28 Jan 2012 12:24 AM PST

Θριάμβευσε για μία ακόμη φορά το πλήρες μπάχαλο στην ενέργεια! Οι εραστές και οι οπαδοί της «απελευθέρωσης» της αγοράς έμειναν και πάλι να κοιτούν άναυδοι τις εξελίξεις. Μόνο που πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που κάνουν δεήσεις στην ιδιωτική πρωτοβουλία και δίνουν όρκους πίστης στο «θαύμα» των επενδυτών!
Την ίδια στιγμή, μία κρατική εταιρεία έρχεται να σώσει την κατάσταση, ενώ οι καταναλωτές έχουν γίνει μπαλάκι του πινγκ πονγκ, χωρίς να έχουν την παραμικρή ευθύνη!

Απαιτούνται κανόνες
Ωστόσο, ...

Μετατέθηκε για την Κυριακή η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Posted: 28 Jan 2012 12:13 AM PST

Την Κυριακή το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύσκεψη του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, λόγω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τα εργασιακά και των συνομιλιών για το PSI.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου και του υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου με τον επικεφαλής του IIF Τσάρλς Νταλάρα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου.

Κατά τη συνάντηση συνεχίστηκαν οι σκληρές διαβουλεύσει...

Παγώνει το θερμόμετρο τα επόμενα 24ωρα

Posted: 28 Jan 2012 12:08 AM PST

Εξαιρετικά χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας τα επόμενα 24ωρα, ενώ ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση από τη Δευτέρα.

Σήμερα Σάββατο, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα, από -2 έως 5 στη Θεσσαλονίκη, ενώ στους -9 θα υποχωρήσει ο υδράργυρος στη Φλώρινα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.
Την Κυριακή, θα σημειωθούν νεφώσεις και τοπικ...

Μαφιόζικο παζλ...

Posted: 27 Jan 2012 11:56 PM PST

Η δομή των τεσσάρων οργανώσεων θυμίζει σύνθεση ποδοσφαιρικής ομάδας: Επιθετικοί, αμυντικοί, «εκτελεστές», «μηχανάκια» και αρχηγός συμπληρώνουν το παζλ της «μαφίας» που δρούσε στη συμπρωτεύουσα. Οι ομάδες αυτές είχαν αυτόνομη δράση, παρόμοια διάρθρωση, ενώ σε κάποιες των περιπτώσεων συνεργάζονταν.
Πάμε να εξετάσουμε τις λειτουργίες τους, όπως προκύπτουν από τη δικογραφία:

Ομάδα Καραμπέρη
Η πρώτη οργάνωση με φερόμενο ως «εγκέφαλό» τον 58χρονο Θωμά Καραμπέρη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης...

Έτσι δρούσε η «cosa nostra»

Posted: 27 Jan 2012 11:48 PM PST

Το περίφημο βαλιτσάκι με το οποίο η ΕΥΠ έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί - υποκλέπτει χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες, έκανε πάλι το θαύμα του: Ξεσκέπασε το μεγαλύτερο – όπως λέγεται – κύκλωμα τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας στο κοινό σπαρταριστούς διαλόγους και γεμίζοντας τους τηλεοπτικούς δέκτες με εικόνες δεκάδων ευυπόληπτων πολιτών να οδηγούνται με βραχιόλια για τα περαιτέρω. Το θέμα μάλιστα «έσκασε» – δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο – σε μια στιγμή κατά την οποία το φιλο...

Λουκέτο σε Β’, Γ’ Εθνική

Posted: 27 Jan 2012 11:44 PM PST

Ανακοίνωση με την οποία τονίζεται πως η υπομονή των ποδοσφαιριστών στο θέμα της ασφάλισής τους έχει εξαντληθεί, εξέδωσε ο ΠΣΑΠ.

Από το συνδικαλιστικό όργανο των πρωταγωνιστών των γηπέδων ξεκαθαρίστηκε πως προχωρούν σε αποχή διαρκείας, σε Football League-Football League 2, αρχής γενομένης από την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, την αναστολή των πρωταθλημάτων σε Football League και Football League 2 αποφάσισε η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β'-Γ' Εθνικής κατηγορίας. Θα τεθεί σε ισχύ στις 13...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές