Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Σίγουρος για την επίτευξη συμφωνίας στο PSI ο Νταλάρα

Posted: 22 Jan 2012 10:58 AM PST

Βέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για την απομείωση του ελληνικού χρέους, βάσει της πρότασης που κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες στην ελληνική κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσάρλς Νταλάρα.

«Τα βασικά κομμάτια έχουν μπει στο παζλ», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ύψος του επιτοκίου των νέων τίτλων ή το χρόνο που θα απαιτηθεί για την επίτευξη της τελικής συμφωνίας.

Σχετικά με την πρότασ...

Διαμαντοπούλου: Η κυβέρνηση Παπαδήμου να μην έχει χρονικό περιορισμό

Posted: 22 Jan 2012 10:27 AM PST

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε την πρότασή της να μετατραπεί η κυβέρνηση Παπαδήμου σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας χωρίς χρονικό περιορισμό, προκειμένου όχι μόνο να πάρει αλλά και να υλοποιήσει τα αναγκαία μέτρα και μεταρρυθμίσεις.

«Λίγες μέρες μετά τη συγκρότηση, διατύπωσα την άποψη ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά εθνικής σωτηρίας. Χωρίς χρονικούς προσδιορισμούς, με δυνατότητα ανασχηματισμού, με συμμετοχή λίγων πολιτικών και τους άριστους των Ελλήνων» τόνισε η Α.Διαμαντ...

Αντιδρά η Αριστερά για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Posted: 22 Jan 2012 08:48 AM PST

Αντιδρούν έντονα τα κόμματα της Αριστεράς στις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το PSI και τις απαιτήσεις της τρόικας.
Αυτό που έχει προκαλέσει τη μήνη των κομμάτων της Αριστεράς είναι η πληροφορία πως οι εκπρόσωποι των δανειστών επανέφεραν θέμα κατώτατων μισθών καθώς και 13ου - 14ου μισθού, με την υποσημείωση πως η τελική τους στάση θα καθοριστεί μετά το τέλος του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Το ΚΚΕ από τη μεριά του σχολίασε σχετικά...

Στη δημοσιότητα η λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

Posted: 22 Jan 2012 08:39 AM PST

Δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα των 4.151 «μεγαλοοφειλετών» του Δημοσίου από το υπουργείο Οικονομικών, βάσει των στοιχείων που ήταν διαθέσιμα στις 25 Νοεμβρίου του 2011.

Η λίστα αναρτήθκε στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων περιλαμβάνει οφειλέτες που χρωστούν από 952 εκατ. ευρώ έως 172.000 έκαστος, ενώ οι συνολικές οφειλές φτάνουν τα 14.877.807.564 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχετική ανακοίνωση στον κατάλογο «δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθε...

Η μαφία της Θεσσαλονίκης

Posted: 22 Jan 2012 07:55 AM PST

28 άτομα έχουν προφυλακιστεί μέχρι στιγμής για συμμετοχή στο κύκλωμα τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Την Κυριακή κρίθηκαν προφυλακισθέντες άλλοι 13 κατηγορούμενοι, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης. 

Προφυλακίστηκε ο Χρ. Παπαχατζής - Ελεύθερος ο Γ. Φερέτης

Μετά την απόφαση του Ανακριτή και του Εισαγγελέα, προφυλακίζονται το ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ Χρήστος Παπαχατζής, ο γιος ενός από τους φερόμενους εγκεφάλους, ένας πρώην ποδο...

Χάθηκε κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού;

Posted: 22 Jan 2012 07:43 AM PST

Ένας αλλοδαπός κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, δε βρέθηκε στη χθεσινή καταμέτρηση των κρατουμένων στο ψυχιατρείο των φυλακών και αναζητείται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν υπόδικο για κλοπές, 31 χρόνων, ενώ το γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής σημάδια απόδρασης, επιτρέπει στην αστυνομία να συνεχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Οι έξι απαιτήσεις της τρόικας

Posted: 22 Jan 2012 07:30 AM PST

Έξι βασικές απαιτήσεις προβάλλουν οι επικεφαλής της τρόικας σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, προκειμένου να δωθεί η συγκατάθεσή τους αναφορικά με τη χρηματοδότηση του PSI και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης. Η Τρόικα επιδιώκει τα μέτρα αυτά να ψηφιστούν από την παρούσα βουλή και να αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα από την υφιστάμενη κυβέρνηση.

Οι απαιτήσεις της τρόικας:

• Λουκέτο σε 100 φορείς και 10.000 απολύσεις
• Ψαλίδισμα 13ου και 14ου μισθού
• Κατάργηση ...

Σοκ προκαλούν τα υλικά του "πολέμου" των οπαδών

Posted: 22 Jan 2012 07:11 AM PST

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τα αντικείμενα που κατέσχεσε η αστυνομία το απόγευμα του Σαββάτου και ήταν προορισμένα να χρησιμοποιηθούν σε ραντεβού «θανάτου» μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Μαχαίρια, ρόπαλα, μολότοφ, γκλομπ και βεγγαλικά είχαν μαζί τους τα 228 άτομα τα οποία προσήχθησαν. Τρεις ήταν οι συλλήψεις.





Στην ανακοίνωση της, η αστυνομία, αναφέρεται με λεπτομέρειες στο χρονικό και στις ενέργειες που έγιναν για να αποφευχθεί το περιστατικό.

Tο δελτίο Τύπου της Αστυνομίας

Η...

Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Κυριακή 22 Ιανουαρίου

Posted: 22 Jan 2012 07:04 AM PST

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Τρομπόνι» του Μάριου Ποντίκα, στη Λαϊκή Σκηνή της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή. Το έργο φανερώνει με εύστοχο και κωμικοτραγικό τρόπο την ψυχογραφία του Έλληνα σε κρίσιμες κοινωνικά στιγμές. Ο Πελοπίδας, το «καλύτερο τρομπόνι» μιας επαρχιακής μπάντας, η Ευτυχία που ονειρεύεται τη μεγάλη ζωή στην πρωτεύουσα, δύο άντρες που λατρεύουν τη μουσική και ένα μέντιουμ, στροβιλίζονται στους ρυθμούς μιας μπάντας που παίζει χ...

Καυγάς Λοβέρδου - Αναγνωστάκη στο MEGA

Posted: 22 Jan 2012 07:00 AM PST

Κόντρα ξέσπασε στην πρωινή εκπομπή του Mega, με τίτλο «Mega Σαββατοκύριακο», μεταξύ του υπουργού Υγείας Ανρέα Λοβέρδου και του παρουσιαστή Μανώλη Αναγνωστάκη σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα που αφορούσαν την οικογένεια Παπανδρέου.

Τα γέλια κόπηκαν «μαχαίρι» και οι «αιχμηρές» φράσεις πήραν θέση ανάμεσα στους δύο άντρες:  «Εντάξει κ. Αναγνωστάκη, κουβέντα να γίνεται...», «μην κάνετε τον αφελή, τώρα», αλλά και «δημαγωγό» χαρακτήρισε ο Α. Λοβέρδος τον δημοσιογράφο, ωστόσο λίγο αργότερα πήρε πί...

Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες

Posted: 22 Jan 2012 04:47 AM PST

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι αγρότες από Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα, με αιχμή την 4η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη και τη διεξαγωγή της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica» .

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τη Δευτέρα σε γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα, καθώς οι αγρότες αντιδρούν στο νέο φόρο που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του οργανισμού. Οι αγρότες ζητούν ο ΕΛΓΑ να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα ν...

Ανακοινώνει νέο φορέα ο Μ. Θεοδωράκης

Posted: 22 Jan 2012 03:09 AM PST

Σε λίγες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος φορέας του Μίκη Θεοδωράκη, που θα ονομάζεται «ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ.» . Έχει προγραμματιστεί μάλιστα και η πρώτη εκδήλωση, η οποία θα πραγµατοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Εντωμεταξύ, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Κυριακάτικο Βήμα ο μουσικοσυνθέτης υποστηρίζει ότι πως χώρα «τελεί υπό κατοχή», ενώ στο ερώτημα «η λέξη 'επανάσταση' τι σημαίνει για εσάς;», απαντά: «Ανάσταση».

Ο Μ. Θεοδωράκης μίλησε και για το νέο φορέα που σχεδιάζει...

Επίθεση σε Καρατζαφέρη από στέλεχος του ΛΑΟΣ για τον Καραμπέρη

Posted: 22 Jan 2012 02:52 AM PST

Τρικυμία στα εσωτερικά του ΛΑ.Ο.Σ. μετά και τη δημοσίευση της ανακοίνωσης του κόμματος σχετικά με την υπόθεση Καραμπέρη.

Μπορεί στην ανακοίνωση να υποστηρίζεται πως κανείς δε γνώριζε το παρελθόν του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη με το ΛΑ.Ο.Σ., Μ. Καραμπέρη, ωστόσο, σήμερα Κυριακή, δημοσιεύτηκε στον «Τύπο της Κυριακής» επιστολή του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. και πρώην αναπληρωτή γραμματέα της, Αποστόλου, στην οποία κατηγορεί τον Γ. Καρατζαφέρη ότι ήταν αυτός που επέλεξε τον χαρακτ...

ΗΠΑ - Ισραήλ - Ιράν: Τρίγωνο πολέμου!

Posted: 22 Jan 2012 01:59 AM PST

Μυστικά μηνύματα - όχι με την παραδοσιακή διπλωματική οδό - ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Τεχεράνη, αυστηρές κυρώσεις, αλλά και προειδοποιήσεις, στρατιωτικές προετοιμασίες και απειλές, υπονόμευση φιλικών καθεστώτων, αλλά και δολοφονίες πυρηνικών επιστημόνων, όλα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της αναμέτρησης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν, με άμεσο συναυτουργό και κύριο ένοχο, τουλάχιστον για τις επιλεκτικές δολοφονίες επιστημόνων, το Ισραήλ!
Η κλιμάκωση των φραστικών επιθέσεων, αλλ...

Αποχέτευση τώρα, ρεεε!

Posted: 22 Jan 2012 01:55 AM PST

Με το συμπάθιο, δηλαδή, αλλά πώς να μην είναι στα κάγκελα 1.000.000 και πλέον κάτοικοι της ανατολικής Αττικής, όταν ακόμη ζουν σε σπίτια με βόθρους και όταν κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από τα ίδια τους τα... βοθρολύματα .
Έτσι λοιπόν το αίτημά τους είναι σαφέστατο για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες και για το οποίο ζητούν εδώ και τώρα λύση οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής. Ιδιαίτερα, όπως επισημαίνουν, όταν η συντριπτική πλειονότητα των ακινήτων έχει μπει ...

Ένα πάρτι στο... τσακίρ κέφι

Posted: 22 Jan 2012 01:50 AM PST

Ο «εξορθολογισμός των δαπανών της Υγείας», πριν από την έλευση του ΔΝΤ, αποτελούσε ελπιδοφόρα θεωρία. Μετά την έλευση του ΔΝΤ μετατράπηκε σε... λεπιδοφόρα πράξη. Για να μαζέψει την καλού-μπα του εκτιναγμένου υγειονομικού κόστους, η νυν πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου αναγκάστηκε ως γνωστόν να κόψει και να ξανακόψει από το υστέρημα του ΕΣΥ.
Πριν φτάσει όμως να βάλει λεπίδι στο υστέρημα, υπήρξε όσο έπρεπε «χειρουργική» με τις παλιές αμαρτίες;
Πατάχθηκαν οι φαβοριτισμοί που έδιναν κι έπα...

Μας πουλάνε σαν... καύσιμο

Posted: 22 Jan 2012 01:24 AM PST

Όλοι βαρυγκωμούν, όλοι φωνάζουν, όλοι αγανακτούν. Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης αυτής της χώρας που να δηλώνει ικανοποιημένος από την ακρίβεια στα ενεργειακά προϊόντα.
Ταυτοχρόνως, συνεχίζεται η «πολιορκία» των μεγαλύτερων ελληνικών ενεργειακών επιχειρήσεων από τους ξένους υποψήφιους «κατακτητές», δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να αποκτήσουν τα καλύτερα περιουσιακά στοιχεία της χώρας μας, με ελάχιστο γι' αυτούς κόστος και με ακόμη πιο δυσβάστακτες συνθήκες για τους καταναλωτές.

Εκτόξευση τιμών
Η...

Βίντεο από το εσωτερικό του ναυαγισμένου «Costa Concordia»

Posted: 22 Jan 2012 01:17 AM PST

Ρομπότ έστειλαν οι Ιταλικές αρχές, στο εσωτερικό του ναυαγισμένου κρουαζιερόπλοιου «Costa Concordia», για να αναζητήσει πιθανούς επιζώντες που μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί.

Το συγκεκριμένο ρομπότ που διαθέτει κάμερα έχει ερευνήσει έκταση 10.000 τετραγωνικών μέτρων καταγράφοντας εικόνες, που μεταφέρονται απευθείας στη ξηρά, όπου έχει στηθεί και το ανάλογο κέντρο διάσωσης.

Δείτε τις εικόνες που καταγράφει η κάμερα:

"Οι διαπραγματεύσεις για το PSI συνεχίζονται"

Posted: 22 Jan 2012 01:02 AM PST

Αναχώρησαν αιφνιδιαστικά χθες από την Αθήνα για το Παρίσι οι επικεφαλής του IIF, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση και τροφοδότησε έντονες φημολογίες στα ελληνικά ΜΜΕ, για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το απόγευμα ο εκπρόσωπος του IIF, Φρανκ Βογκλ, επιχείρησε να βάλει τέλος σε αυτές τις συζητήσεις, καθώς τόνισε πως η «αναχώρηση των επικεφαλής της επιτροπής των ιδιωτών πιστωτών που εκπροσωπεί το IIF, Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ, το πρωί του Σαββάτου, από ...

Τα ρεκόρ της ανεργίας

Posted: 22 Jan 2012 12:52 AM PST

Στο 18,2% «εκτινάχθηκε» πέρυσι τον Οκτώβριο το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα, με περίπου 220.000 άτομα να προστίθενται σε μόλις ένα έτος στον επίσημο «μαύρο κατάλογο» των ανέργων, ο οποίος πλέον αριθμεί πάνω από 900.000 άτομα.
Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.065.775 άτομα και υπολείπεται, πλέον, κατά περίπου 320.000 άτομα, σε σχέση με τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, ο οποίος ανήλθε σε 4.382.356 άτομα.
Ιδιαίτερα δυσοίωνα είναι τα μηνύματα για τους νέους, στους οποίους σ...

Το φως στο τούνελ αργεί πολύ ακόμα

Posted: 22 Jan 2012 12:25 AM PST

Τη διαφωνία του με την κυρίαρχη αντίληψη ότι οι μισθοί αποτελούν «κόστος» καταθέτει επανειλημμένα το ΚΚΕ, από τη στιγμή που με την αυγή του νέου χρόνου ο Παπαδήμος έθεσε εκ νέου στην κλίνη του Προκρούστη τους μισθούς και τις εργοδοτικές εισφορές με το πρόσχημα, αυτή τη φορά, της ανταγωνιστικότητας και προκειμένου να σαρωθεί ό,τι έχει απομείνει. Και αυτό, σύμφωνα με το κόμμα, είναι απαίτηση του ΣΕΒ και των εργοδοτών αλλά και πάγια κατεύθυνση της Ε.Ε. από το Μάαστριχτ κι έπειτα.
Έτσι ο Περισσός,...

Οι δυο πόρτες της Συγγρού...

Posted: 22 Jan 2012 12:10 AM PST

«Δυο πόρτες έχει η ζωή,  άνοιξα μια και μπήκα»... Αυτό το λαϊκό άσμα σιγοτραγουδά καθημερινά ο πρόεδρος της Ν.Δ., αν και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει αποφασίσει ποια ακριβώς πόρτα θα διαβεί. Αυτήν που οδηγεί στην πλήρη σύγκρουση και αποστασιοποίηση από την κυβέρνηση Παπαδήμου  –  παρά το γεγονός ότι θα έχει ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση –  ή αυτήν που θα τον οδηγήσει στον δρόμο της συναίνεσης με οποιοδήποτε κόστος;
Κατ'  αρχήν η ηγεσία της Ν.Δ. αποφάσισε να... αλλάξει χρώμα στη διαχωρι...

Δε γνώριζε το παρελθόν του Καραμπέρη ισχυρίζεται ο ΛΑ.ΟΣ.

Posted: 21 Jan 2012 11:34 PM PST

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΛΑ.ΟΣ. για να ξεκαθαρίσει πως δε γνώριζε για το παρελθόν του Μ. Καραμπέρη, τον οποίο τοποθέτησε ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη και ο οποίος συνελήφθη για το κύκλωμα των τοκογλύφων και των εκβιαστών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως δεν ήταν  γνωστό στο κόμμα το παρελθόν του Καραμπέρη, αλλά και οι παράνομες δραστηριότητές του, ενώ τονίζεται ότι «ως προς το τελευταίο φαινόμενο, όπου εκτός από τους παγκόσμιους τοκογλύφους, ξέσπασε και σκάνδαλο τοκογλύφων στην περιοχή της Θεσσαλ...

Σ. Μάνος: 100.000 απολύσεις και πρωθυπουργός ο Σημίτης

Posted: 21 Jan 2012 11:17 PM PST

Υπέρ του ανασχηματισμού της Κυβέρνησης, που θα μπορούσε να «αγγίξει» μέχρι και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου, τάσσεται ο επικεφαλής της «Δράσης», Στέφανος Μάνος, σε συνέντευξή του στο voria.gr.

«Στην πραγματικότητα είναι κυβέρνηση Παπανδρέου με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο. Είναι αδικαιολόγητο το ότι ο νυν πρωθυπουργός δεν ζήτησε τίποτα κατά τον σχηματισμό κυβέρνησης του», είπε ο πρώην βουλευτής, για να προσθέσει: «Μπορεί σε κάποιους το όνομα του Σημίτη να προκαλεί αρνητικούς συνειρμούς, αλλά το...

Ο Καρατζαφέρης θέλει την Μανωλίδου στα ψηφοδέλτια!

Posted: 21 Jan 2012 11:00 PM PST

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, θέλει στα κομματικά ψηφοδέλτια την Ε. Μανωλίδου!

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του κόμματος. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση η παρουσιάστρια συναντήθηκε και με τον Ηλία Ψινάκη με τον οποίο είχαν να τα πουν απο το «Ελλάδα έχεις ταλέντο»

πηγή: tsantiri.gr

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές