Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Mοιρασιές και όποιος αντέξει

Posted: 11 Dec 2011 10:55 AM PST

Η σημαντικότερη ίσως συμφωνία που θα διαχειριστεί η κυβέρνη­ση Παπαδήμου είναι βέβαια η μοιρασιά και η μετεξέλιξη του τραπε­ζικού συστήματος, όπως έγραφε προ ημερών το «Π».

Και εδώ, υπό την προϋπόθεση ότι οι Γάλλοι θα κρατήσουν τα δύο ελληνι­κά μαγαζιά που απέκτησαν πριν από μερικά χρόνια και ότι τα αραβικά κεφάλαια θα ελέγξουν το κοινό σχή­μα Alpha - Eurobank, το ενδιαφέρον στρέφεται αναγκαστικά στην Εθνική Τράπεζα.

Για τη «μεγάλη μας φίλη», που έλε­γαν κάποτε τα σποτάκια της TV, μόνι­μος ...

«Στον λαό η παραγωγή»

Posted: 11 Dec 2011 10:31 AM PST

Την ώρα που η Ε.Ε. υπό την κα­θοδήγηση του διδύμου Μερκοζί τρέχει ιλιγγιωδώς προς την αυταρχικοποίησή της για τη διά­σωση του ευρώ, υποχρεώνοντας ολό­κληρους λαούς σε βαθιά λιτότητα, το ΚΚΕ δείχνει να διατηρεί την ψυ­χραιμία του κόντρα σε κάθε «ανυπό­μονη» φωνή που ζητάει λύσεις εδώ και τώρα, με τα στελέχη της ηγεσίας του να επισημαίνουν με κάθε ευκαι­ρία ότι ο Περισσός «δεν ξαφνιάζεται γιατί τα είχε προβλέψει».

Το τρίπτυχο «λαϊκή εξουσία, απο­δέσμευση από την Ε.Ε., διαγραφή του χρέους» είναι...

«Η Βρετανία δεν είναι περιθωριοποιημένη» λέει ο Χέιγκ

Posted: 11 Dec 2011 10:15 AM PST

Σε συνέντευξη του στο Sky News, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ μεταξύ άλλων δήλωσε πως «Η Βρετανία δεν είναι περιθωριοποιημένη». «Η απόφαση της Βρετανίας, στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα, να μην συμμετάσχει σε μια νέα ευρωπαϊκή συνθήκη, δεν θα αφήσει τη χώρα απομονωμένη και στο περιθώριο της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Στην ίδια συνέντευξη ο Χέιγκ διαβεβαίωσε πως οι σχέσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολ...

Τους έκατσε στον λαιμό

Posted: 11 Dec 2011 08:52 AM PST

Το μαρτύριο της σταγόνας βιώ­νει η ηγεσία της Ν.Δ. μετά την έγγραφη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου και τη δανειακή σύμβα­ση. Η υπερψήφιση του προϋπολογι­σμού ήταν μία από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προς τους Ευρωπαίους όταν έστειλε την επιστολή των πέντε σημεί­ων στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προ­κειμένου να αποδεσμευτεί η 6η δόση. Έτσι την Τρίτη, με βαριά καρδιά και ακόμα βαρύτερο... χέρι, υπερψήφισε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, τον οποίο πολλά στελ...

Προειδοποίηση της Γαλλίας στη συριακή κυβέρνηση

Posted: 11 Dec 2011 08:17 AM PST

Την κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για τη «σωτηρία του συριακού λαού» ζήτησε η Γαλλία το Σάββατο, συντασσόμενη με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, που προειδοποίησαν ότι οι δυνάμεις του προέδρου Ασαντ μπορεί να ετοιμάζονται για σφοδρή επίθεση στην πόλη Χομς.

«Η Γαλλία είναι εξαιρετικά ανήσυχη για τις πληροφορίες σχετικά με μια μαζική στρατιωτική επιχείρηση που ετοιμάζεται από τις συριακές αρχές ασφαλείας εναντίον της πόλης Χομς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερι...

Γύρω στον Απρίλιο οι εκλογές εκτιμά η Ντόρα Μπακογιάννη

Posted: 11 Dec 2011 08:07 AM PST

«Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν περίπου γύρω στον Απρίλιο, δηλαδή γύρω στο Πάσχα, δεν μπορώ να σας το πω με ακρίβεια» δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματός της.

Απαντώντας στο ερώτημα για το χρόνο των εθνικών εκλογών πρόσθεσε πως «η συμφωνία που υπάρχει είναι ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου, θα υπάρξει μέχρι την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το κούρεμα, αλλά και για το νέ...

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Πούτιν στη Μόσχα

Posted: 11 Dec 2011 07:54 AM PST

Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι αμφισβητώντας τη νίκη του κόμματος του Βλαντίμιρ Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου διαδήλωσαν το Σάββατο στη Μόσχα.

Η αστυνομία της Μόσχας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, υπολογίζει πως ο αριθμός των διαδηλωτών έφθασε τις 25.000. Η αντιπολίτευση ωστόσο προβάλλει αριθμούς που ξεκινούν από 50.000 και φθάνουν τα 80.000 άτομα. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και σε περίπου πενήντα άλλες πόλεις της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικ...

Η δημοτική φούσκα της Ιθάκης

Posted: 11 Dec 2011 04:16 AM PST

Όταν στο «Π», πριν από τρεις μήνες περίπου , γράφαμε «Να δήμαρχος, να μάλαμα στην Ιθάκη!» και περιγράφαμε τα έργα και τις ημέρες του δημάρχου στο ιστορικό νησί και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, φανταζόμασταν ότι όλο και κάποιος από το λεγόμενο υπουργείο Εσωτερικών, κάποιος εκπρόσωπος της πολιτείας , θα είχε την ευαισθησία να ασχοληθεί, αφού ένας δήμος βρίσκεται σε κρίση και η κοινωνία ενός μικρού νησιού στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης και ενός σοβαρού κοινωνικού διχασμού... Το περίερ...

Οι ανάπηροι στην πυρά…

Posted: 11 Dec 2011 04:10 AM PST

Για δύο λόγους βάλλονται αυτήν τη στιγμή πανταχόθεν τα ΑμΕΑ στην Ελλάδα: α) επειδή τους έχει αυθαίρετα μετακυλιστεί η ευθύνη για τις νοοτροπίες μιας ολόκληρης εποχής, κατά τη διάρκεια της οποίας… και οι τελευταίοι κομματικοί ανθυποπαραγοντίσκοι μπορούσαν να ψηφοθηρήσουν τάζοντας κι εξασφαλίζοντας αναπηρικές συντάξεις στην εκλεκτή τους πελατεία, β) επειδή, σε συνέχεια των, ούτως ή άλλως, ελλιπών προνοιακών πολιτικών των περασμένων δεκαετιών, σήμερα πια, οι όροι «κοινωνικό πρόσωπο» ή «κοινωνική...

Έκπληξη και τρόμος

Posted: 11 Dec 2011 04:05 AM PST

Οι Αιγύπτιοι συνεχίζουν να ψηφίζουν στο πλαίσιο των κατά περιφέρεια εκλογών, που θα διαρκέσουν μέχρι και τον Ιανουάριο, για την ανάδειξη της νέας Βουλής τους, ενώ ο κόσμος έχει μείνει έκπληκτος από τα πρώτα αποτελέσματα από τις περιφέρειες που ψήφισαν την περασμένη εβδομάδα!

Από αυτά προκύπτει ότι το «Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης», που είναι ο τίτλος με τον οποίο κατεβαίνουν στις εκλογές οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, σάρωσε κυριολεκτικά, συγκεντρώνοντας το 36,6% στα περίπου δέκα εκατομμ...

Λουκέτο στα φαρμακεία όλης της χώρας στις 14/12

Posted: 11 Dec 2011 03:50 AM PST

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία θα προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, ενώ προαναγγέλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1/1/2012.

Όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν διαμαρτύρονται για την «υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την οικονομική ασφυξία», στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία.

iPhone 4S... 9,4 εκατομμύριων

Posted: 11 Dec 2011 01:53 AM PST

Ένα iPhone 4S πολύ διαφορετικό από τα άλλα παρουσιάζει ο Stuart Hughes για αυτούς που όχι απλά δεν τους έχει αγγίξει η κρίση αλλά έχουν και κάποια εκατομμύρια διαθέσιμα για τα Χριστουγιεννιάτικα ψώνια τους.

Ο κύριος Stuart Hughes έχει ήδη θαμπώσει τους πάντες με ένα 8 εκατομμυρίων iPad, το οποίο κατάφερε και ξεπέρασε με το νέο του δημιούργημα. Η πλήρης ονομασία του είναι iPhone 4S Elite Gold του οποίου η τιμή ούτε λίγο, ούτε πολύ αγγίζει τα 9,4 εκατομμύρια δολάρια.

O λόγος που αγγίζει αυτό το ν...

22χρονος αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στο παλάτι της Ινδονησίας

Posted: 11 Dec 2011 01:35 AM PST

Φρικτό θάνατο βρήκε ένας 22χρονος φοιτητής μπροστά από τα ανάκτορα της Ινδονησίας στην Τζακάρτα καθώς περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό ολόκληρο το σώμα του και έβαλε φωτιά, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων φοιτητών που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Ο 22χρονος Σοντάγκ Χουταγκαλούνγκ σωριάστηκε στο έδαφος και οι αστυνομικοί έτρεξαν για να σβήσουν τη φωτιά. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης με έχοντας όμως υποστεί εγκαύματα στο 98% του σώματός του και παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε λίγ...

Δεσμεύσεις για μείωση εκπομπών CO2 στη Νότιο Αφρική

Posted: 11 Dec 2011 01:30 AM PST

Με τους πολιτικούς που συμμετείχαν να δεσμεύονται για μείωση στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2020 ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής οι συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής.

Η προεδρεύουσα στη Σύνοδο είπε ότι η συμφωνία θα «σώσει το αύριο του πλανήτη, σήμερα». Οι εκπρόσωποι 190 χωρών συμφώνησαν να αρχίσουν νέες διαπραγματεύσεις από το 2012, με στόχο να υπάρξει συνολική συμφωνία το 2015 και να τεθεί σε ισχύ, αφού προηγουμένως καταγραφεί και η ακρ...

Κρίσιμος ο ρόλος Παπαδήμου λέει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Posted: 11 Dec 2011 01:25 AM PST

Κρίσιμς είναι ο ρόλος του Λουκά Παπαδήμου, για την πορεία της χώρας, ακόμα και μετά τις εκλογές, υποστηρίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Υποστηρίζει επίσης ότι οι πρόσφατες αναφορές του στον Γιώργο Παπανδρέου συνιστούν «πολιτική κριτική χωρίς καμία διάθεση ανθρωποφαγίας».

 

Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το χρέος

Posted: 11 Dec 2011 01:20 AM PST

Τη Δευτέρα, αρχίζουν στην Αθήνα οι κρίσιμες διαβουλεύσεις με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για τη συμμετοχή τους στο PSI με σκοπό τη μείωση του χρέους κατά 100 δισ. ευρώ, ενώ αρχίζουν και οι συζητήσεις με την τριμερή για την οριστικοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που θα τη συνοδεύουν.

Στο πλαίσιο αυτό των συζητήσεων θα ζητηθεί και άρση των περιορισμών σε προγράμματα που ήδη τρέχουν όπως η αμοιβή νέων έως 25 ετών με το 80% του κατώτατου μισθού ενώ για να ενταχθεί μια εταιρε...

Κανονικά θα λειτουργεί ο ΗΣΑΠ από τη Δευτέρα

Posted: 11 Dec 2011 01:13 AM PST

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο παραμένει έως και την Κυριακή το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου Ομόνοια -Ταύρος λόγω έργων του ΗΣΑΠ με την εξυπηρέτηση των επιβατών στο τμήμα αυτό να γίνεται με το ίδιο εισιτήριο από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές, καθώς και από την ειδική λεωφορειακή γραμμή 011.

Ωστόσο, από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα διεξάγονται κανονικά σε όλο το μήκος της γραμμής 1 «Πειραιάς - Κηφισιά», έπειτα από ταλαιπωρία του επιβατι...

Μπαράζ ληστειών στην Αθήνα

Posted: 11 Dec 2011 01:09 AM PST

Μπαράζ ληστειών σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Μάνδρα όπου οι δύο δράστες με την απειλή όπλου αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, τσιγάρα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Στο Περιστέρι, δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν τα ξημερώματα σε ψητοπωλείο και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Στα Πατήσια, νωρίς σήμερα το πρωί, δύο δράστες με την απειλή μαχαιριού α...

6,5 ρίχτερ τα ξημερώματα της Κυριακής στο Μεξικό

Posted: 11 Dec 2011 01:03 AM PST

Ισχυρός σεισμός 6,5 βαθμών συγκλόνισε τα ξημερώματα της Κυριακής τη μεξικανική πολιτεία Γκερέρο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

O σεισμός είχε ασυνήθιστα μεγάλη διάρκεια αφού διήρκησε πάνω από ένα λεπτό και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε άλλες εννέα πολιτείες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για σημαντικές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, USGS, το επίκεντρο του...

Νέα σύστεψη της Κομισιόν την Τετάρτη

Posted: 11 Dec 2011 12:59 AM PST

Νέα προγραμματισμένη σύστεψη της Κομισιόν θα γίνει την Τετάρτη 14/12 παρουσία του επιτρόπου αρμόδιου για θέματα περιφερειακής πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, και άλλων στελεχών της όπου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα έργα προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ, τα οποία κινδυνεύουν να χαθούν από το Γ΄ ΚΠΣ η αύξηση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ αλλά και τα νέα μεγάλα έργα, όπως το πρόγραμμα Helios.

Επίσης, θα παρουσιαστούν η πρόταση αναθεώρησης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αλλά και η πολιτική συνοχής για την επ...

Υποβολή Ε9

Posted: 11 Dec 2011 12:22 AM PST

Υποχρεωμένοι να υποβάλουν φέτος δήλωση Ε9 είναι όσοι είχαν μεταβολή το 2010 στην ακίνητη περιου­σία ή την οικογενειακή τους κατάσταση. Στην πε­ρίπτωση γάμου, υποβάλλεται Ε9 μόνον εφόσον η σύ­ζυγος έχει κάποιο εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο. Από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, θα είναι διαθέσιμη τελικά η εφαρμογή για την ηλεκτρονι­κή υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9, στο taxis net, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικο­νομικών.

Σύμφωνα με τη Γ...

Έμεινε στην κορυφή

Posted: 10 Dec 2011 07:18 PM PST

Έστω και αν αγχώθηκε, έστω και αν έχει περισσότερα ματς από τους άλλες διεκδικητές της κορυφής, η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα και έμεινε πρώτη στην βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.

Παροτρυνόμενη από τον αρκετό κόσμο που ήταν στις εξέδρες η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς. Στο 10' ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κώτσιου στον Σιαλμά και στην εξέλιξη της φάσης ο Καράμπελας σούταρε στο δοκάρι.

Το σκορ άνοιξε στο 15' ο Κάρλος με ωραία προσπάθεια και σουτ ενώ στο 40' ο Φεγρκούς με εντυπωσιακή επέμβαση...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές