Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Όταν το photoshop κάνει την 53χρονη Madonna να φαίνεται 30αρα!

Posted: 11 Nov 2011 09:05 AM PST


Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στα θαύματα της τεχνολογίας και συγκεκριμένα του photoshop! Αυτό το μαγικό πρόγραμμα του υπολογιστή μαζί με την τέχνη του ειδικού μπορούν να κόψουν, χρόνια, ρυτίδες και κιλά!

Ένα τέτοιο θαύμα έγινε και στο εξώφυλλο του περιοδικού Harper's Bazaar όπου ποζάρει η 53xρονη Μadonna, μαζί με την κατά 23 χρόνια νεότερή της βρετανή ηθοποιό Andrea Riseborough!

H Ματζ, δεν δείχνει με τίποτα 53... Μάλλον δείχνει κοντά στα 30! Συνομήλικη δηλαδή της 30χρονης προστατευόμενής της!

Όπως μπορείς να δεις και συ στη φωτογραφία η βασίλισσα της pop ποζάρει στο φακό του φωτογράφου έχοντας αψεγάδιαστη λαμπερή και αρυτίδιαστη επιδερμίδα ενώ έχει και τα πιο μακριά πόδια ever!!!







Εδώ η Μadonna, όταν ο φακός την ...έπιασε χωρίς make up και μετά δεν έγινε ρετούς!

Ανιχνεύτηκαν χαμηλά επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου στην Ευρώπη

Posted: 11 Nov 2011 09:04 AM PST

Κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, λέει ο ΟΗΕ

Πολύ χαμηλά επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου-131 ανιχνεύθηκαν στην Ευρώπη, αλλά τα σωματίδια που εντοπίστηκαν δεν πιστεύεται ότι αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία, ανακοίνωση η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ σήμερα.

Η IAEA, που εδρεύει στη Βιένη, ανέφερε ότι προσπαθεί να εντοπίσει την προέλευση των ραδιενεργών σωματιδίων, πάντως ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι προέρχονται από το εργοστάσιο Φουκουσίμα της Ιαπωνίας όπου σημειώθηκε πυρηνική κρίση μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου.

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το Πολυτεχνείο

Posted: 11 Nov 2011 09:02 AM PST

Στα σχολεία η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για την επέτειο

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τα σχολεία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

- Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

- Μέλη των συλλόγων των εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων θα διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις και ομιλίες που θα ανταποκρίνονται στη σπουδαιότητα και τη σημασία των γεγονότων εκείνων των ημερών.

- Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στις 17 Νοεμβρίου είναι απογευματινά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του πρωινού κύκλου, έπειτα από συνεννόηση των διευθυντών των αντίστοιχων συστεγαζόμενων σχολείων. Μετά τον εορτασμό δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

- Τα εσπερινά σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια και οι απογευματινές Επαγγελματικές Σχολές θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες μέσα στο πρωινό ωράριο εργασίας με τη συμμετοχή όλου του διδακτικού προσωπικού των σχολείων.

Η συντονιστική επιτροπή του εορτασμού σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «38 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας τότε για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται».

Η επιτροπή εορτασμού καλεί το λαό να συμμετάσχει δυναμικά και μαζικά στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου που θα κορυφωθούν με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Ατομικό ο Λέτο

Posted: 11 Nov 2011 09:00 AM PST

Ο άσος του ΠΑΟ κάνει θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και στον Παναθηναϊκό προκειμένου να έχουν τον Σεμπαστιάν Λέτο στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό προσπαθούν να μην τον πιέζουν στις προπονήσεις. Έτσι σήμερα ο Αργεντινός έκανε ατομικό πρόγραμμα κάτι που όμως δεν εμπνέει καμία ανησυχία για την παρουσία του στο Καραϊσκάκη.

Ο Αργεντινός άσος κάνει θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα, σε μια πρόθεση του ιατρικού επιτελείο της ομάδας να διατηρήσει ρυθμό αλλά και να μπορέσει να ξεπεράσει τις όποιες ενοχλήσεις μπορει να έχει. Ακόμη, ατομικά προπονήθηκαν και οι Χριστοδουλόπουλος, Ρούντολφ, Κοτσόλης και Τοτσέ, ενώ ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης.

Το πρόγραμμα της προπόνησης για τους υπόλοιπους παίκτες του «τριφυλλιού» περιελάμβανε ζέσταμα, ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2», ταχύτητες, δίτερμα με έμφαση στην τακτική και ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

Συμβολική κατάληψη στο ΙΚΑ Ρεθύμνου

Posted: 11 Nov 2011 08:59 AM PST

Με πιο δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι συνταξιούχοι

Σε συμβολική κατάληψη της υγειονομικής μονάδας του ΙΚΑ Ρεθύμνου προχώρησαν από νωρίς σήμερα το πρωί οι συνταξιούχοι του νομού, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση.

Οι συνταξιούχοι ζητόυν άμεσα από την διοίκηση του ιδρύματος τη στελέχωση της μονάδας με ικανό αριθμό ιατρών έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται καθ' όλη την διάρκεια του μήνα και να μην εξαντλούνται τα ραντεβού από τις πρώτες ημέρες.

Ο διευθυντής του τοπικού παραρτήματος τόνισε πως αναμένεται η πρόσληψη δύο παθολόγων, οι οποίοι θα συμβάλλουν σημαντικά στην αποσυμφόρηση των ραντεβού, ενώ οι συνταξιούχοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι για δυναμικότερες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεσα λύση στο πρόβλημα τους.

Στο πλευρό τους βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, ο Ιατρικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ρεθύμνου.

Τέσσερα εντυπωσιακά πρωτότυπα από την Daihatsu

Posted: 11 Nov 2011 08:55 AM PST

Βγαλμένα από το... μέλλον

Η Daihatsu θα παρουσιάσει στην έκθεση του Τόκιο 4 πρωτότυπα μοντέλα. Ένα μικρό «4 σε 1» concept, το D-X, το ηλεκτρικό PICO, το FC ShoCase με κυψέλες καυσίμου και το Mira e:S concept.

D-X Concept


Η Daihatsu έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για το νέο της μικρό πρωτότυπο όχημα με το όνομα D-X. Αυτό που καθιστά εξαιρετικά ενδιαφέρον το εν λόγω concept είναι πως σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε 4 διαφορετικούς τύπους οχήματος, μέσω της αλλαγής μερών του αμαξώματός του, το οποίο είναι φτιαγμένο από ρητίνη.



Έτσι, από την αρχική roadster μορφή του, μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα hatchback μοντέλο αισθητικής shooting-break, αλλά και σε ένα διθέσιο crossover όχημα ή μπορεί να γίνει ακόμα και αγωνιστικό αυτοκίνητο πίστας.



Στην κανονική roadster κατάσταση, το Daihatsu D-X concept έχει μήκος 3.395 χλστ., πλάτος 1.475 χλστ. και ύψος 1.275 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του εκτείνεται στα 2.230 χλστ. Κάτω από το καπό του D-X βρίσκεται ένα 2κύλινδρο turbo μοτέρ άμεσου ψεκασμού 0,66 λτ., το οποίο προέρχεται από τα «κανονικά» μοντέλα της Daihatsu.







PICO Concept

Το PICO είναι ένα ηλεκτρικό διθέσιο όχημα, με τους δύο επιβάτες του να κάθονται μπροστά – πίσω.



Έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τους μεγαλύτερους ανθρώπους, καθώς το πρωτότυπο μοντέλο διαθέτει ένα εντελώς επίπεδο δάπεδο, το οποίο διευκολύνει την επιβίβαση και την αποβίβαση.

FC ShoCase Concept




Το πρωτότυπο FC ShoCase είναι ένα τετράγωνης αισθητικής όχημα, το οποίο μοιάζει αρκετά με επαγγελματικό van. Το μήκος του είναι μόλις 3.395 χλστ., το πλάτος του είναι 1.475 χλστ., ενώ το ύψος του αγγίζει τα 1.900 χλστ.

Κίνηση παίρνει από κυψέλες καυσίμου επόμενης γενιάς, οι οποίες δεν χρησιμοποιούν καθόλου πολύτιμα μέταλλα.

Mira e:S concept




Τέλος, στο stand της Daihatsu στο Τόκιο θα βρεθεί το Mira e:S concept σε ένα αποκλειστικό μπλε χρώμα.

Πιείτε καφέ πριν τον ύπνο για να... ξυπνήσετε

Posted: 11 Nov 2011 08:54 AM PST

Τονώνεται καλύτερα ο οργανισμός

Για τους επαγγελματίες οδηγούς τα ταξίδια αποτελούν αληθινό γολγοθά όταν αναγκάζονται να οδηγούν νυσταγμένοι, παρ' ότι θα προτιμούσαν να κοιμηθούν λίγο ή έστω να πάψουν να νυστάζουν με τη βοήθεια ενός δυνατού καφέ.

Η καλύτερη ιδέα όμως είναι να συνδυάζουν και τα δύο για να τονωθούν - και όχι κατ' ανάγκην με τη σειρά που θα νόμιζε κανείς, γράφει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Οι ειδικοί σε θέματα ύπνου κατά κανόνα συνιστούν να αποφεύγουμε την καφεΐνη και τα άλλα διεγερτικά πριν από τον ύπνο, διότι θα τον ταράξουν. Μοιραία, λοιπόν, οι περισσότερες μελέτες για την υπνηλία στο τιμόνι έχουν συγκρίνει την αναζωογονητική δύναμη της σιέστας με αυτήν ενός φλιτζανιού καφέ.

Ωστόσο, αν και οι μελέτες αυτές έχουν δείξει ότι μια σιέστα 15-30 λεπτών είναι αρκετή για να αυξηθούν η εγρήγορση και οι επιδόσεις του οδηγού πίσω από το τιμόνι, ο καφές έχει αναδειχθεί λίγο καλύτερη επιλογή.

Σε μια σειρά νεότερων μελετών όμως, ερευνητές από την Αγγλία ανακάλυψαν ότι τη μεγαλύτερη τόνωση παρέχει ο κατάλληλος συνδυασμός των δύο: πρώτα πρέπει κάποιος να πιει τον καφέ και αμέσως να κοιμηθεί για 15 λεπτά.

Η μέθοδος αυτή πιστεύεται ότι αποδίδει επειδή η σύντομη διάρκεια του ύπνου απαλλάσσει τον εγκέφαλο από μια ουσία που του προκαλεί την υπνηλία (λέγεται αδενοσίνη), ενώ η καφεΐνη χρειάζεται 20 λεπτά για να δράσει στον οργανισμό, οπότε αρχίζει να επιδρά μόλις ανοίξει κανείς τα μάτια του.

Σαν αρχαία θεά

Posted: 11 Nov 2011 08:53 AM PST

Φωτογραφίες από τη λαμπερή Δούκισσα του Κέιμπριτζ

Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε με άνεση και γοητεία η Δούκισσα του Κέιμπριτζ Κάθριν Μίντλετον που έλαμπε ως οικοδέσποινα σε φιλανθρωπικό δείπνο που παρατέθηκε χθες.

Φορώντας ένα μακρύ φόρεμα με τον ένα ώμο ελεύθερο της σχεδιάστριας Τζένι Πάκαμ θύμιζε αρχαία θεά καθώς υποδεχόταν τους 120 καλεσμένους στο παλάτι St James's.

Το National Memorial Arboretum Appeal, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, επιδιώκει να συγκεντρώσει 12 εκατομμύρια λίρες.

Δείτε τις φωτογραφίες






Ψηφίστηκαν τα μέτρα λιτότητας στην Πορτογαλία

Posted: 11 Nov 2011 08:50 AM PST

Τέλος στον 13ο και 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων

Το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας υιοθέτησε σήμερα σε πρώτη ανάγνωση τον προϋπολογισμό αυστηρής λιτότητας του 2012, ο οποίος ξεπερνά τα μέτρα που είχαν ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό της χώρας.

Το κείμενο υιοθετήθηκε χωρίς προβλήματα σε πρώτη ανάγνωση, καθώς η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρου Πάσους Κουέλιου διαθέτει πλειοψηφία 132 εδρών σε σύνολο 230. Μόνο η άκρα δεξιά, που έχει μόλις 24 έδρες, καταψήφισε τον προϋπολογισμό.

Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, με 74 έδρες, απείχε από την ψηφοφορία για να μην υπονομεύσει την αξιοπιστία της χώρας, παρόλο που έχει επικρίνει την αυστηρή λιτότητα που απαιτεί ο προϋπολογισμός.

«Η αποχή του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι μία ψήφος για τη συνέχιση της πορείας της Πορτογαλίας στην ευρωζώνη», δήλωσε πριν την ψηφοφορία ο πρώτος γραμματέας του κόμματος Αντόνιου Ζουζέ Σεγκούρο.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων οι οποίοι έχουν μηνιαίες απολαβές άνω των χιλίων ευρώ και την παράταση του ωραρίου κατά 30 λεπτά ημερησίως στον ιδιωτικό τομέα.

Ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί

Posted: 11 Nov 2011 08:48 AM PST

Τα βιογραφικά των 12 νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου

Διαβάστε τα βιογραφικά των 12 μελών της νέας κυβέρνησης του Λ. Παπαδήμου που δεν συμμετείχαν στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα.



Υπουργός Εσωτερικών Αναστάσιος Γιαννίτσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Σπούδασε Νομικά και Οικονομικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και απέκτησε διδακτορικό τίτλο στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Βερολίνου.

Καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1982, με ειδίκευση σε θέματα αναπτυξιακής πολιτικής, βιομηχανικής οργάνωσης, τεχνολογικής πολιτικής και ελληνικής οικονομίας.

Το διάστημα 1978-1982, διετέλεσε σύμβουλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, από το 1982 μέχρι το 1986, ήταν οικονομικός σύμβουλος του Γεωργίου Γεννηματά στο ΥΠΕΘΟ (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας), ενώ χρημάτισε και οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Το διάστημα 1989-1990, ήταν πρόεδρος του ΕΛΚΕΠΑ και τις περιόδους 1989-1990 και 1993-1994, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

Από τον Ιούλιο του 1994 μέχρι τον Απρίλιο του 2000, ήταν οικονομικός σύμβουλος-προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη.

Τον Απρίλιο του 2000, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη και στη συνέχεια διετέλεσε Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών (Οκτ. 2001-Φεβ. 2004) και υπουργός Εξωτερικών (Φεβ. 2004- Μάρτ. 2004).

Το Δεκέμβριο του 2009, διορίστηκε από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα για το τραπεζικό σύστημα, την παγκοσμιοποίηση και την ελληνική οικονομία.



Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας


Γεννήθηκε το 1941 στην Κλένια Κορινθίας. Σπούδασε Νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και πολιτικές & οικονομικές επιστήμες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.


Την περίοδο 1968-1975, εργάσθηκε στη νομική υπηρεσία εταιρείας της Γουόλ Στριτ στη Νέα Υόρκη και αργότερα στην Παγκόσμια Τράπεζα ως ανώτερο στέλεχος, με αρμοδιότητες για επενδύσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Το 1975, ανέλαβε υποδιοικητής της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης(ΕΤΒΑ). Παράλληλα ήταν μέλος της επιτροπής που έκανε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Το 1977, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και έκτοτε εκλεγόταν συνεχώς μέχρι και το 2004.

Το διάστημα 1981-1986, ήταν τακτικό μέλος της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Βουλής στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Από τον Οκτώβριο του 1985 έως τον Ιούνιο του 1989, υπήρξε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Στις 10 Μαρτίου του 2004, ορίστηκε επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος για τα χαρτοφυλάκια της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τον Ιούλιο του 2010, μετά από απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου του κόμματος για τους τομείς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κυβερνητικού Προγράμματος.

Έχει διατελέσει Υφυπουργός Συντονισμού (1977-1980), Υπουργός Εμπορίου (1980), Υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου (1980-1981), Υπουργός Γεωργίας (1989), Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τεχνολογίας (1990-1991).
Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους και μία κόρη.


Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος

Γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και των Βρυξελλών.


Το 1980 εισήχθη στο Διπλωματικό Σώμα. Την περίοδο 1983-1989, ήταν πρόξενος της Ελλάδας στη Λιέγη του Βελγίου.

Από το 1990, έως το Νοέμβριο του 1991, ήταν ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του οποίου, το 1993, διετέλεσε διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου.

Το διάστημα 1991-1992, ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας στη ΔΑΣΕ(Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη).

Τον Οκτώβριο του 1993, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

Το 1994 και το 1998, εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων. Το Δεκέμβριο του 2000, ίδρυσε το Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ), του οποίου ανέστειλε τη λειτουργία τον Ιούνιο του 2002.

Το 2004 επανεντάχθηκε στη ΝΔ με την οποία επανεξελέγη βουλευτής στις τρεις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (2004, 2007 και 2009).

Έχει διατελέσει υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης (2004-2006) και υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2006-2009).

Τον Ιούλιο του 2010, ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου της ΝΔ. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.




Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μάκης Βορίδης


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University College του Λονδίνου.

Στη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων, ήταν ιδρυτής της μαθητικής οργάνωσης, «Ελεύθεροι μαθητές» και διετέλεσε πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του Κολλεγίου Αθηνών.

Διετέλεσε πρόεδρος της Νεολαίας της ΕΠΕΝ. Υπήρξε πρόεδρος του κόμματος «Ελληνικό Μέτωπο» από το 2002 μέχρι το Μάιο του 2005,που ανεστάλη η λειτουργία του.

Το 2006, εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με την υποστήριξη του ΛΑΟΣ. Το Σεπτέμβριο του 2007, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Υπολοίπου Αττικής με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ και επανεξελέγη το 2009.
Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, τον Οκτώβριο του 2009, ορίστηκε επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.


Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος

Γεννήθηκε το 1946 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα την 14η Σεπτέμβριου 1971. Στο βαθμό του Συμβούλου Επικρατείας προήχθη την 1η Σεπτεμβρίου 1989, ενώ στη θέση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας προήχθη την 19η Ιούνιο του 1999.

Επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Στη θέση του πρόεδρου του Γ΄ Τμήματος παρέμεινε μέχρι και την αποχώρησή του από την δικαστική κοινότητα, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο 65χρονος Σταυρόπουλος το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2011 παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και ανέλαβε καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Εάν δεν παραιτείτο ο Σταυρόπουλος, θα αποχωρούσε από το δικαστικό σώμα σε δύο χρόνια.



Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γεώργιος Γεωργίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης.

Διπλωμάτης καριέρας, έχει διατελέσει πρέσβης της Ελλάδας στο Λίβανο (1995) και την Αργεντινή (1999).
Το 1971, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο υπουργείο Εξωτερικών ως γραμματέας Πρεσβείας Γ' στην τρίτη πολιτική διεύθυνση Ευρώπης, Αμερικής.

Το 1973, υπήρξε πρόξενος της Ελλάδας στη Νάπολη της Ιταλίας. Το 1976, διετέλεσε επιτετραμμένος σε Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Ομάν και Κατάρ και την επόμενη χρονιά (1977) στη Λιβύη και το Τσαντ, όπου συγχρόνως ήταν και γενικός πρόξενος.

Το 1979, ήταν γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο της Αιγύπτου. Το 1987 χρημάτισε γενικός πρόξενος στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Το 1993, εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Διπλωματών και επανεξελέγη το 1994.Την ίδια χρονιά (1994), προήχθη σε πληρεξούσιο υπουργό Α' Τάξεως, υπήρξε γενικός διευθυντής Μορφωτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου με την Τουρκία και δίδαξε Πολιτικά Ζητήματα και Εθιμοταξία στη Ανωτάτη Σχολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Τατοΐου. Το 2000, έγινε διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το 2003, ανέλαβε αντιπρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ).


Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1960 και αποφοίτησε από την Ιωννίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά το 1977. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απ' όπου αποφοίτησε το 1982, και συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική (MA 1985 και PhD 1989, School of International Service Πανεπιστημίου American).

Από το 1987 μέχρι το 1989 δίδαξε ως Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων και Συγκριτικής Πολιτικής στο School of International Service του Πανεπιστημίου American στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Από το 1990 μέχρι το 1992 ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard. Από το 1992 μέχρι το 1995 δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου George Mason στη Virginia των ΗΠΑ.

Από το 1995 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2001 δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από τον Φεβρουάριο του 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2008 ήταν Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, ενώ τον Ιούλιο του 2008 εξελέγη Πρωτοβάθμιος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα.

Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Διετέλεσε Εξωκοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Unesco. Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 συμμετείχε στην τιμητική 8η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Ν.Δ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 συμμετείχε στην εκλογική μάχη ως εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τοποθετήθηκε στην τιμητική 7η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και μέλος της International Studies Association. Έχει δημοσιεύσει διάφορα βιβλία και άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Ήταν εισηγητής σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις σε γνωστά Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Harvard, Princeton, Columbia, Georgetown, κ.ά.).

Από το 2005 μέχρι το 2008 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.



Υφυπουργός Οικονομικών Ιωάννης Μουρμούρας

Ο πανεπιστημιακός, εκ των οικονομικών συμβούλων του αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, Ιωάννης Μουρμούρας, είναι ο υφυπουργός Οικονομικών της μεταβατικής κυβέρνησης.

Ο κ. Μουρμούρας είναι καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με γνωστικό αντικείμενο τα «Μακροοικονομικά Ανοιχτής Οικονομίας».

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ (1987) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Οικονομική Επιστήμη από το London School of Economics (1989), καθώς επίσης και διδακτορικού στα Οικονομικά από το University of London (1992)

Τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στα επιστημονικά πεδία:

- Δυναμική Μακροοικονομική Ανάλυση

- Θεωρία Οικονομικής Πολιτικής

- Νομισματική Οικονομική



Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διευθυντής των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»και των περιοδικών «Ελληνική Αγωγή» και «Ελλήνων Ιστορία».

Το 1994, ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών Ελληνική Αγωγή με σκοπό τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.

Το 1995, εξέδωσε την τριμηνιαία εφημερίδα Ελληνική Αγωγή η οποία το 2001, μετετράπη σε περιοδικό. Το 1998, ήταν συνδιευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Ηρόδοτος 107,4.

Διετέλεσε μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στη συνέχεια μέλος της ΠΟΛΑΝ. Το 2002, εξελέγη αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αχαρνών και Αττικής ο καπετάν Ευκλείδης.

Το διάστημα 2003-2007, συνεργάστηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ, όπου παρουσίαζε την καθημερινή εκπομπή Ελλήνων Έγερσις, ενώ είχε συνεργαστεί και με το κανάλι Blue Sky.

Το 2006, ήταν υποψήφιος νομάρχης Αθηνών με το συνδυασμό "Υπέρ Λαού", που υποστηρίχθηκε από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ).

Το Σεπτέμβριο του 2007, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Β' Αθηνών με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ και επανεξελέγη το 2009.

Το Νοέμβριο του 2009, ανέλαβε γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ. Το Νοέμβριο του 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και συγκέντρωσε ποσοστό 6,57%. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.


Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Βαρτζόπουλος


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 11 Νοεμβρίου 1957. Γιος του Χρυσοστόμου, βιοτέχνου και της Φανής Λιχρίδα, φιλολόγου. Είναι παντρεμένος με την Φωτεινή Μαυρομάτη και έχει τρία παιδιά, τον Αλέξανδρο, τον Χρυσόστομο και την Δανάη-Αγλαΐα.

Αποφοίτησε με άριστα από το Β' Γυμνάσιο Καβάλας και εισήλθε πρώτος στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1975, απ' όπου έλαβε πτυχίο με άριστα το 1981.

Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική και εργάσθηκε στις Πανεπιστημιακές Κλινικές της Βόννης και της Κολωνίας. Εκπαιδεύθηκε σε ψυχοθεραπευτικές τεχνικές ( NLP) . Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικών εργασιών σε αγγλόφωνα, γερμανόφωνα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα Νομικής Ψυχιατρικής.

Από το 1975 ως το 1981 ήταν εκλεγμένο μέλος στα διοικητικά συμβούλια του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και στα συνέδρια ΦΕΑΠΘ και ΕΦΕΕ. Διετέλεσε Πρόεδρος της Γραμματείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, καθώς και μέλος της Νομαρχιακής της ΟΝΝΕΔ. Από το 1982 ως το 1990 δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο χώρο της ομογένειας και εκλέχτηκε Πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Βόννης και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ-3 ΝΔ Δυτικής Γερμανίας.

Το 1993, το 1996 και το 2000 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Από το 2003 ως το 2004 διετέλεσε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Β΄ Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ήταν εξωκοινοβουλευτικός συνεργάτης του Τομέα Κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης της ΝΔ και επιστημονικός συνεργάτης της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ .

Από το 2004 ως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Β΄ ΠΕΣΥΠ Κεντρικής Μακεδονίας και ως το 2007 Διοικητής της Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Από το 2007 ως το 2009 ήταν Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και το 2009 διετέλεσε συντονιστής της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων και Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Από το 2004 έως το 2009 υπήρξε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Τον Ιανουάριο του 2010, με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ορίστηκε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης. Τον Ιούνιο 2010 εξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος.

Ομιλεί Γερμανικά, Αγγλικά και μετρίως Γαλλικά.

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως Επιστημονικός Διευθυντής ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής και ως ιδιώτης ιατρός.


Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης

Καθηγητής της μέσης εκπαίδευσης, γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1966.
Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Οικονομικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο της Ουαλίας.


Το 1998, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου και επανεξελέγη το 2002 και το 2006. Το 2006, ανακηρύχθηκε συντονιστής της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών.

Το Σεπτέμβριο του 2007, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λάρισας με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός) και επανεξελέγη το 2009.

Τον Μάρτιο του 2008, με απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Το Νοέμβριο του 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας συγκεντρώνοντας ποσοστό 4,44%.

Είναι παντρεμένος και έχει τρεις γιους και μία κόρη.



Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Πέτρος-Παύλος Αλιβιζάτος


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Σπούδασε Νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και Πλεκτική-Κλωστοϋφαντουργία στη Σχολή Mayer της Γερμανίας.

Το 1985, εντάχθηκε στη ΝΔ Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Την περίοδο 1991-1992, διετέλεσε μέλος του ΔΣ της εταιρίας ΑΣΤΗΡ ΑΞΕ, το διάστημα 1992-1993, μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ και από το 1993 μέλος του ΔΣ της ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου).

Το διάστημα 1992-1993, διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Οργανισμού Young Presidents Organization, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος

του Ματζαβινατείου Ιδρύματος Ληξουρίου (1988-2004), μέλος (1996) και γενικός γραμματέας του Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή (1996-2004) και ταμίας του μη κερδοσκοπικού σωματείου Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα (1998-2004).

Είναι μέλος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής και πολλών άλλων σωματείων και συλλόγων.

Το 2002, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου και το 2004, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Κεφαλονιάς με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Οκτώβριο του 2007, διορίστηκε πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ).

Τον Φεβρουάριο του 2010, ορίστηκε μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ στις αρχές Μαρτίου ανέλαβε, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αναπληρωτής γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος.-

Ξετρελαμένα τα πρακτορεία μόδας με τη Harper Seven

Posted: 11 Nov 2011 08:46 AM PST

Θα ενδώσουν ο David και η Victoria Beckham;

Μπορεί να είναι μόλις τριών μηνών αλλά είναι το πιο διάσημο μωρό στον πλανήτη αυτήν τη στιγμή.

Ο λόγος για τη Harper Seven η οποία είναι η μικρότερη κόρη του David και της Victoria Beckham και την οποία «πολιορκούν» τα μεγαλύτερα πρακτορεία μοντέλων στο Los Angeles προσπαθώντας να της κάνουν συμβόλαιο για διαφημιστικές καμπάνιες.

Βροχή πέφτουν στο τραπέζι οι προτάσεις με τα εκατομμύρια δολάρια από τους υπευθύνους της μόδας ενώ όλοι προσπαθούν να κάνουν την πιο έξυπνη και ενδιαφέρουσα προσφορά ώστε να συνεργαστούν με τη μικρή Harper Seven.

Υποδύονται τις καλόγριες στην Ηλεία

Posted: 11 Nov 2011 08:45 AM PST

Πλησιάζουν υποψήφια θύματα πουλώντας κομποσκοίνια και εικόνες

«Μαϊμού»-καλόγριες έχουν κάνει την εμφάνισή τους το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ηλεία προκειμένου να πουλήσουν κομποσκοίνια, σταυρουδάκια και εικονίτσες προερχόμενα από μοναστήρι της Τήνου.

Οι «καλόγριες» πλησιάζουν υποψήφια θύματά τους και προσπαθούν να τους πουλήσουν γρήγορα το εμπόρευμά τους, επιλέγοντας κάθε φορά άλλο σημείο προσέγγισης προκειμένου να αποφύγουν τυχόν εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες υποστηρίζουν ότι τα αντικείμενα που έχουν προς πώληση προέρχονται από το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ της Τήνου (το οποίο υπάρχει μέχρι στιγμής μόνο στη Μυτιλήνη).

Άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης Ηλείας διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

«Είμαστε στην αρχή μιας νέας επώδυνης πορείας»

Posted: 11 Nov 2011 08:27 AM PST

Γραμματίδης: Χρειάζεται συνεννόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας

Ο Προέδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης επ' ευκαιρίας της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Ευχόμαστε στο νέο Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνησή του καλή επιτυχία στο έργο τους. Αντιλαμβανόμαστε ως έργο της νέας Κυβέρνησης την διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης της χώρας με τους διεθνείς πιστωτές της στα πλαίσια της συμφωνίας της 26ης, 27ης Οκτωβρίου 2011.

Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι η παρούσα μεταβατική κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει τη νέα δανειακή σύμβαση παρά μόνον να την διαπραγματευτεί και να την υπογράψει. Υλοποίηση της σύμβασης αυτής σημαίνει εφαρμογή των όρων της που δεν μπορεί να γίνει από Κυβέρνηση μεταβατική παρά μόνο από Κυβέρνηση που θα εκλέξει ο Ελληνικός λαός κατά τις επόμενες γενικές βουλευτικές εκλογές.

Τότε και μόνον τότε η Κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές θα πρέπει να αναλάβει και την πολιτική ευθύνη εφαρμογής των όρων της δανειακής σύμβασης.

Σε σχέση με τους επιμέρους όρους της νέας δανειακής σύμβασης ευχόμαστε η παρούσα μεταβατική κυβέρνηση να επιτύχει τον ισόρροπο συνδυασμό όρων δημοσιονομικής εξισορρόπησης και όρων ανάπτυξης. Σε καμιά περίπτωση οι όροι αυτοί δεν θα πρέπει να επιβάλλουν νέα δυσβάσταχτα μέτρα στους πολίτες αυτής της χώρας που ήδη έχουν υποστεί συνεχείς και πολλαπλές οικονομικές θυσίες για την έξοδο της από την παρούσα οικονομική κρίση.

Είναι επίσης ανάγκη να θυμίσουμε ότι η εξασφάλιση της έκτης δόσης δεν αποτελεί παρά μία ασπιρίνη μικρής χρονικής εμβέλειας, πράγμα που σημαίνει ότι μετά την παρέλευση της επίδρασης της, μαθηματικά θα επανέλθουμε στα τραγικά οικονομικά αδιέξοδα στα οποία ήδη εδώ και λίγο καιρό βρισκόμαστε.

Είναι συνεπώς ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας να εξασφαλίσει ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν ακώλυτα και μαζί με αυτές οι αποκρατικοποιήσεις και όλες εκείνες οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις που σκοπό έχουν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας και να ξαναβάλουν σε λειτουργία τους μηχανισμούς της ανάπτυξης.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι η σχεδίαση και υλοποίηση όλων αυτών των μεταρρυθμίσεων, από μόνες τους, δεν είναι επαρκείς εάν δεν εξασφαλιστεί και η ουσιαστική εφαρμογή τους, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο σε μια εποχή όπου ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε στάδιο αποσύνθεσης και όπου απαιτείται η ανασύνταξη και η επανενεργοποίησή του. Αποτελεί κι αυτό μεγάλη ευθύνη αλλά και πρόκληση της πολιτικής ηγεσίας που θα προκύψει από τις γενικές βουλευτικές εκλογές.

Είμαστε λοιπόν στην αρχή μιας νέας επώδυνης πορείας που χρειάζεται συνεννόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας αλλά και ειλικρινή επικοινωνία τους με τον Ελληνικό λαό ώστε να γίνει κατανοητός ο σχεδιασμός της νέας πορείας και των αναγκών που τον επιβάλλουν αλλά και για να εξασφαλιστεί η απόλυτη κοινωνική συνοχή και ενότητα στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε».

Συζήτησε με πιθανό επενδυτή ο Αδαμίδης

Posted: 11 Nov 2011 08:26 AM PST

Τρεις εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

Συνάντηση με τους εκπροσώπους μιας εκ των τριών εταιρειών sports management που έχουν έρθει σε επαφή με την ΑΕΚ φέρεται να είχε χθες ο Σταύρος Αδαμίδης. Όπως γράφει η «SportDay», το ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές έγινε στα Σπάτα και συζητήθηκαν διάφορα θέματα που θα ενδιέφεραν πιθανόν επενδυτή.

Τρεις εταιρίες: μία από τη Βόρεια Ευρώπη, μία αγγλική και μία ιταλική είχαν επικοινωνήσει εδώ και καιρό με τη διοίκηση της «Ένωσης», χωρίς όμως να έχει σημειωθεί κάποια σημαντική εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα.

Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να υπάρξει νέα συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Είδε Μπαμπούνσκι ο Σαβέβσκι!

Τον Νταβίντ Μπαμπούνσκι «τσέκαρε» ο Τόνι Σαβέβσκι, ο οποίος βρέθηκε χθες στα Σκόπια για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της εθνικής Νέων (Κ19) της ΠΓΔΜ κόντρα στην Ελβετία. Ο 17χρονος παίκτης είναι γιος του Μπόμπαν Μπαμπούνσκι, ο οποίος πριν από χρόνια είχε ακουστεί πως θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Στέλιου Μανωλά.

Ο νεαρός παίκτης φέρεται να «ψάχνεται» να φύγει από την Μπαρτσελόνα, αφού θεωρεί πως με τόσους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές να υπάρχουν μπροστά του δύσκολα θα πάρει ευκαιρίες. Αν ο πιτσιρικάς Μπαμπούνσκι μείνει ελεύθερος, τότε η ΑΕΚ, μέσω της γνωριμίας του πατέρα του παίκτη με τον Σαβέβσκι, έχει ελπίδες να «αρπάξει» ένα μεγάλο ταλέντο.

Δίωρη στάση εργασίας την Τρίτη των καθηγητών σε γυμνάσια-λύκεια

Posted: 11 Nov 2011 08:23 AM PST

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Δίωρη στάση εργασίας κήρυξε για την Τρίτη 15 Νοεμβρίου το ΔΣ της ΟΛΜΕ, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αιχμή την αποτροπή των απολύσεων στο Δημόσιο και της διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών.

Η στάση θα είναι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 14:00 για την πρωϊνή βάρδια και από τις 14:00 έως τις 16.00 για την απογευματινή.

Τα συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.

Σιγά μην το έχανε ο Φουστέρ

Posted: 11 Nov 2011 08:19 AM PST

Θα δώσει το «παρών» στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Έκανε προπονήσεις όταν όλοι οι άλλοι είχαν ρεπό. Ήθελε να προλάβει να αγωνιστεί με απώτερο σκοπό να είναι και βασικός. Το πρώτο το κατάφερε! Ο Νταβίντ Φουστέρ ακολούθησε σήμερα ομαδικό πρόγραμμα, όπως ήταν και η εκτίμηση, και έτσι θα δώσει το «παρών» στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, προσφέροντας μια πολύτιμη λύση στον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Φυσικά, εφόσον ακολουθήσει κανονικά τον ρυθμό των προπονήσεων μέχρι την ημέρα του ντέρμπι, τότε όχι μόνο θα είναι στην αποστολή αλλά δίνει την ευκαιρία στον Ερνέστο Βαλβέρδε να τον υπολογίζει και για την 11άδα του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, με την χρησιμοποίηση του Μόνχε στο άκρο της επίθεσης, ο Φουστέρ μπορεί χρησιμοποιηθεί πίσω από τον επιθετικό εκεί που πέρσι προσέφερε πάρα πολλά.

Εκτός του Φουστέρ ο Βαλβέρδε σήμερα είδε στο Ρέντη και τον Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός επέστρεψε μετά από άδεια που πήρε από την εθνική του ομάδα για να ενσωματωθεί στις προπονήσεις για το ντέρμπι. Ακολούθησε πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Από την πλευρά του, ο Φέισα ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας. Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η αυριανή προπόνηση ορίστηκε στις 10:30.

Κρίσιμη σύσκεψη για την οικονομία

Posted: 11 Nov 2011 08:18 AM PST

Ποιους φακέλους θα ανοίξει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών

Θέσεις μάχης παίρνει από σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για να αντιμετωπίσει τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012, την αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου και την επικαιροποίηση του μνημονίου με την τρόικα.

Σε διευρυμένη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σε λίγο στο υπουργείο υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και τη συμμετοχή των αναπληρωτών υπουργών, του νέου υφυπουργού και των γενικών γραμματέων θα εξεταστούν τα εξής θέματα:

- Η ολοκλήρωση του τελικού σχεδίου για τον προϋπολογισμό του 2012 που πρέπει να κατατεθεί το αργότερο έως τις 21 Νοεμβρίου στην Βουλή για να ψηφιστεί έως τις 23 Δεκεμβρίου.

- Θα πρέπει να εξεταστεί η πορεία εφαρμογής του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου σχεδίου δράσης για τα οποία ξεκινάει νέος γύρος διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα την ερχόμενη Δευτέρα. Το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο που θα περιλαμβάνουν όλες τις δεσμεύσεις της χώρας ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης με την τρόικα θα πρέπει να κατατεθεί έως το τέλος του χρόνου στην βουλή με την μορφή νομοσχεδίου.

- Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί και το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει νέες ανατροπές στα φορολογικά κεκτημένα ιδιαίτερα των ελευθέρων επαγγελματιών και θα θέτει σε νέα βάση όλη την λειτουργία του φορολογικού μηχανισμού.

Ζητούμενο για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι και η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων τουλάχιστον για την είσπραξη 1,5 δισ. ευρώ δεδομένου ότι ο στόχος για 4 δισ. ευρώ που έχει τεθεί θεωρείται πλέον ανέφικτος.

Προτεραιότητα οι κυρώσεις στο Ιράν

Posted: 11 Nov 2011 08:16 AM PST

Η Μέρκελ χαρακτήρισε την έκθεση της IAEA πολύ ανησυχητική

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ απέφυγε να απαντήσει άμεσα στο ερώτημα του συντάκτη μιας εφημερίδας για τη θέση της σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιδρομές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, στη διάρκεια μιας συνέντευξής της η οποία δημοσιεύεται αύριο.

«Υπάρχει ένα ολόκληρο φάσμα εθνών σε διεθνές επίπεδο που λόγω πολύ θεμελιωδών ανησυχιών δεν αποκλείουν τη στρατιωτική επιλογή», είπε η Μέρκελ στην εφημερίδα Leipziger Volkszeitung. Αποσπάσματα της συνέντευξης διανεμήθηκαν σε άλλα γερμανικά ΜΜΕ σήμερα.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι θέλει να «εκμεταλλευθεί όλο τον διαθέσιμο διπλωματικό χώρο για ελιγμούς και η Γερμανία μπορεί να συμβάλει» να υπάρξει διαπραγμάτευση.

Οι απαντήσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου δεν σηματοδότησαν μια σαφή καταδίκη των σεναρίων περί στρατιωτικής επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν που ζητούν αρκετοί στη Γερμανία.

Πριν από μία εβδομάδα, το Ισραήλ είχε κάνει σαφές ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Την Τρίτη, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) εξέδωσε μια έκθεση η οποία ανέφερε πως περιέχει στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η Τεχεράνη επιδίωξε να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα.
Η Μέρκελ χαρακτήρισε την έκθεση της IAEA πολύ ανησυχητική.

«Προφανώς το Ιράν δεν παίζει το παιγνίδι ανοικτά", επισήμανε η Μέρκελ. Η Καγκελάριος πρόσθεσε ότι τα μέσα για να αναγκαστεί το Ιράν να συμπεριφέρεται με μεγαλύτερη διαφάνεια δεν έχουν ακόμα εξαντληθεί. «Προς το παρόν η προτεραιότητα είναι οι κυρώσεις», είπε.

Εξαφανίστηκε ο μαύρος ρινόκερος της δυτικής Αφρικής

Posted: 11 Nov 2011 08:15 AM PST

Απαιτείται άμεση λήψη μέτρων για τα υπό εξαφάνιση είδη

Ο μαύρος ρινόκερος της δυτικής Αφρικής θεωρείται πλέον επίσημα πως έχει εξαφανιστεί, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση ζώων και φυτών της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης . Είχε χαρακτηριστεί ως είδος υπό υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης το 2006 και είχε μπει στη λίστα της Κόκκινης Βίβλου για τα Απειλούμενα Είδη.

Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης επισημαίνει ότι από εξαφάνιση κινδυνεύουν κι άλλα είδη ρινόκερου, με τον λευκό ρινόκερο της Αφρικής να βρίσκεται στα πρόθυρα εξαφάνισης και τον ρινόκερο της Ιάβας στην Ασία να απειλείται σοβαρά από τη συνεχιζόμενη λαθροθηρία.



«Στην περίπτωση του μαύρου ρινόκερου της δυτικής Αφρικής και του λευκού ρινόκερου της βόρειας Αφρικής η κατάσταση θα μπορούσε να είναι διαφορετική αν είχαν εφαρμοστεί τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιβίωσης των Ειδών της Διεθνούς Ένωσης Διατήρησης της Φύσης, Simon Stuart.

«Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να είναι πιο σκληρά τώρα, ειδικά σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των οικοτόπων, προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση τους και να αποτραπεί η εξαφάνιση άλλων ειδών ρινόκερων, πρόσθεσε.



Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης επισημαίνει τη λήψη μέτρων προστασίας που έχουν ήδη αποδειχτεί αποτελεσματικά, όπως αυτά στην περίπτωση του λευκού ρινόκερου της νότιας Αφρικής, του οποίου ο πληθυσμός από λιγότερα από 100 μέλη στα τέλη του 19ου αιώνα, αυξήθηκε στα 20.000 μέλη σήμερα.

Η τελευταία αναθεώρηση της λίστας των απειλούμενων ειδών περιλαμβάνει περισσότερα από 60.000 είδη, εκ των οποίων το 25% είναι θηλαστικά σε υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης.

«Η νέα κυβέρνηση θα επιτύχει στο δύσκολο έργο της»

Posted: 11 Nov 2011 08:14 AM PST

Σε εγκάρδιο κλίμα η παράδοση-παραλαβή της προεδρίας της κυβέρνησης

Την πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση θα επιτύχει στο δύσκολο έργο της, εξέφρασαν ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο διάδοχός του Λ. Παπαδήμος, κατά την τελετή παράδοσης της προεδρίας της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Παπανδρέου καλωσορίζοντας τον κ. Παπαδήμο δήλωσε ότι «αναλαμβάνετε σε κρίσιμες και δύσκολες στιγμές και θα είμαστε ενωμένοι στην προσπάθεια να πετύχει η κυβέρνηση και να ελαφρύνει τον ελληνικό λαό από το βάρος που έχει, να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος με την καλύτερη συνεργασία».

Υποσχέθηκε δε, «την καλύτερη δυνατή στήριξη» από την πλευρά του στο έργο της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος, παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά, αναφέρθηκε στην «τεράστια προσπάθεια» που έχει κάνει ο κ. Παπανδρέου για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και τη δημοσιονομική εξυγίανση, «σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες». «Θέλουμε», πρόσθεσε «όλοι να τον ευχαριστήσουμε για το έργο του» και τον ευχαρίστησε προσωπικά, «για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του».

Αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, ο νέος πρωθυπουργός, υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό, τι καλύτερο, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα της χώρας και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η νέα κυβέρνηση συνεργασίας με τη βοήθεια όλων και με την ενότητα όλων, «θα επιτύχουμε το αποτέλεσμα».

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου αναχώρησε για τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους.

Ο Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη το Λουκά Παπαδήμο

Posted: 11 Nov 2011 08:12 AM PST

«Η νέα κυβέρνηση εγγυάται την εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου»

Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη σήμερα τον νέο Έλληνα Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για την ανάληψη των καθηκόντων του και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ορκωμοσία της κυβέρνησης ενότητας.

«Χαίρομαι για το σχηματισμό, υπό την ηγεσία σας, μιας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής η οποία εγγυάται την εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και των μέτρων που αυτή συνεπάγεται», ανέφερε ο κ. Σαρκοζί σε μήνυμά του που απευθύνει στον κ. Παπαδήμο και δόθηκε στην δημοσιότητα από τη Γαλλική Προεδρία.

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία διακυβεύονται τόσα πολλά, είμαι βέβαιος ότι θα εφαρμόσετε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει να εκπληρώνει πλήρως το ρόλο της σε μια Ευρώπη ισχυρή και ενωμένη, πιστή στα ιδεώδη της», συνέχισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Η Γαλλία, φίλη της Ελλάδας, θα συνεχίσει να προσφέρει την υποστήριξή της και την βοήθειά της για να επιτύχουν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν στη χώρας σας να ξαναμπεί στον δρόμο της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης», πρόσθεσε ο κ. Σαρκοζί.

bisbos.gr

Posted: 11 Nov 2011 04:14 AM PST

bisbos.gr


ΑΝΤΙΕΠΑΓΓΕ​ΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡ​Α ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...​......

Posted: 10 Nov 2011 10:38 AM PST

Νέες κυκλοφορίες ερωτικού κινηματογράφου

Posted: 10 Nov 2011 10:31 AM PST

Η Παρασκευή κι οι 13

Ο Παλούκι Λουκ και οι αδερφοί Βάλτον στην Άγρια Στύση

Η νύφη τόφαγε

Ξεκολοθρευτης: Ημέρα της Στύσης

Sperminator

Ο Αλή γαμά και τις 40 κλέφτρες

Κολέθρια σύγκρουση

Ο Τριπανικός

Η Αλίκη στη χώρα των Βαρβάτων

Τα 101 καβλιά της Πανσπερμίας

Ο Χάρυ Καπότερ και ο ημίσκληρος Πρίγκιπας

Η πρώτη μου φορά Νο6

Βρέχει χύσι στο Παρίσι

Ποκαχώνοντας

Εμού του αιδίου

Τρεις γαμούν και δυο τον παίζουν

Η Σταχτοπούτσα

Κλειτορίδα φως και μπήκα

Η Ανοιχτομπούτα

Ξεπαρθναγωγείο

Ο καλός ο καπετάνιος στην παρτούζα φαίνεται

Άγγιγμα ψωλής

Στο τρένο θα στον σφυρίξω 3 φορές

Πολύ σκληρός για να χωρέσει

Η μεγάλη των μπάτσων ψωλή

Πισοκολήτικη Κουζίνα

Ο γητευτής της αλόγας

Ο τελευταίος να χύσει και την πόρτα

Πλάθω κωλαράκια

Το κλαρίνο του Λοχαγού Κορέλι

Χύνω και μεθώ

Η μπανάνα κι η φαγάνα

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 11 Nov 2011 03:40 AM PST

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


Πόσο ..Ελληνάρας ..είσαι ???? Κάνε το τεστ...

Posted: 10 Nov 2011 11:13 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Πόσο Ελληνάρας είσαι...


Μια έρευνα για να μάθεις καλύτερα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σου. Γιατί ο Ελληνάρας είναι μοναδικός στο είδος του. Κάνε το τεστ.

Τι σημαίνει να είσαι Ελληνάρας; Διάβασε 30 προτάσεις με συνήθειες και συμπεριφορές από την καθημερινότητα και μέτρα πόσες ισχύουν για σένα...

Μην ντρέπεσαι, παραδέξου τες. Άλλωστε τι καλύτερο από το να πάρεις προαγωγή και από Έλληνας να γίνεις.. Ελληνάρας!

Τεστ Ελληνάρα: Σημείωσε ΝΑΙ σε κάθε πρόταση που ισχύει για σένα:

1. Kάνεις jogging για 5χλμ και παίρνεις ασανσέρ για τον 1ο όροφο.

2. Έχεις πει καλημέρα στις 3 το μεσημέρι και καλησπέρα στη 1 τη νύχτα.

3. Δεν τρως ποτέ βραδινό πριν τις 10μμ.

4. Έχεις φάει πρωινό πριν πας για ύπνο.

5. Πρέπει τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο να πας στον σταθμό των ΚΤΕΛ για να παραλάβεις έναν τενεκέ λάδι, έναν τενεκέ μέλι, έναν τενεκέ φέτα, ρίγανη, τσάι βουνού, ελιές και λεμόνια.

6. Σημαιοστολίζεσαι να πας για καφέ, αλλά τσαμπουκαλεύεσαι στον πορτιέρη του κλαμπ που δεν σε βάζει μέσα γιατί φοράς σαγιονάρες.

7. Στη γειτονιά σου υπάρχει τουλάχιστον μια οδός που λέγεται Ελευθερίου Βενιζέλου.

8. Παραπονιέσαι ότι κάνει κρύο όταν έχει 27 βαθμούς.

9. Βρίσκεις τους τουρίστες αστείους και τους μαθαίνεις να λένε «malaka».

10. Έχεις δέκα χρόνια να μπεις σε λεωφορείο.

11. Περιγράφεις το κτίριο της Interamerican στην Κηφισίας ως «ουρανοξύστη».

12. Έχεις πέσει σε μποτιλιάρισμα στις 6 πμ της Κυριακής.

13. Σε τσαντίζει το ότι για να πας να ψωνίσεις το Σάββατο πρέπει να
ξυπνήσεις νωρίς, επειδή τα μαγαζιά κλείνουν στις 3.

14. Χειροκροτείς τον πιλότο όταν προσγειωθείς.

15. Έχεις αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από 50.000 ευρώ και δεν το δίνεις στον παρκαδόρο γιατί θεωρείς κλοπή τα 5 ευρώ που σου ζητάει.

16. Αναρωτιέσαι γιατί ο φραπές δεν έχει διεθνή επιτυχία.

17. Δεν σου κάνει εντύπωση γομάρι 30 χρονών να ζει με τους γονείς του ή 25 και να μην έχει βγάλει ούτε μεροκάματο.

18. Ποτέ δεν σου φτάνουν τα χρήματα για τα βασικά είδη ανάγκης, αλλά πάντα σου περισσεύουν για τα είδη πολυτελείας.

19. Μισείς τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά όνειρο ζωής είναι να γίνεις
ένας από αυτούς.
20. Ξέρεις ότι οι άλλοι είναι όλοι Τουρκόσποροι ή Σλάβοι, αλλά είσαι
βέβαιος ότι ο Μέγας Αλέξανδρος βρίσκεται στην αρχή της δικής σου
κληρονομικής αλυσίδας.


21. Κυριακή πρωί κοινωνάς στην εκκλησία και το απόγευμα ρίχνεις
βρισίδια στο γήπεδο.

22. Διπλοπαρκάρεις για τσιγάρα κλείνοντας το δρόμο και απολογείσαι σ'
αυτούς που κορνάρουν, αλλά στο παρακάτω στενό πλακώνεις τον οδηγό που έκανε ακριβώς το ίδιο.


23. Καυχιέσαι που ήσουν Λοκατζής στο Μεγάλο Πεύκο χλευάζοντας τους πεζικάριους, αλλά βάζεις βύσμα για να πάει ο γιος σου Κόρινθο και ειδικότητα διαβιβαστής στο Χαϊδάρι.

24. Πας γυμναστήριο και καπνίζεις και ένα πακέτο τσιγάρα τη μέρα.

25. Καυχιέσαι που ο γιος σου είναι μπήχτης και η κόρη σου παρθένα.

26. Είσαι βέβαιος ότι το κακό μάτι έχει αποδειχτεί και επιστημονικά.

27. Ξέρεις τόσα πολλά μυστικά του Κράτους, που αν ανοίξεις το στόμα σου, το λιγότερο που μπορεί να συμβεί είναι να καταρρεύσει η Παγκόσμια πολιτική τάξη και να ξεκινήσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.

28. Όταν σταματάς στο φανάρι έχεις το χέρι στην κόρνα.

29. Οι νοικοκυρές βάζουν σεμεδάκι πάνω απ' την οθόνη του PC.


30. Έχεις αναρωτηθεί σε τι χρησιμεύει η «διάβαση πεζών».


Αν σημείωσες ΝΑΙ σε περισσότερες από 15 από τις παραπάνω προτάσεις, τότε ανακηρύσσεσαι και επίσημα ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ. Συγχαρητήρια! Αν όχι, τότε μην ανησυχείς, είσαι απλά ένας φυσιολογικός πολίτης του κόσμου.



24ωρο

Ο... παππούς και το... VIAGRA

Posted: 10 Nov 2011 10:18 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Λέει ο παππούς στον εγγονό "Θέλω να μου βρεις Viagra. Για κάθε χάπι εγώ θα σου αφήνω 50€ κάτω από το μαξιλάρι σου."


Πάει λοιπόν ο εγγονός, βρίσκει ένα Viagra και το δίνει στον παππού. Την επόμενη μέρα κοιτάει κάτω από το μαξιλάρι και βλέπει ότι ήταν τίγκα στα €€€.

Τα μετράει, βλέπει ότι είναι 550€ και σκέφτεται ότι ο παππούς τα χασε από τη χαρά του και σκορπάει τη σύνταξη.

Πάει λοιπόν, τον βρίσκει και του λέει:

- "Αφού ρε παππού είπαμε 50€ για κάθε χάπι, τι ήταν αυτό που έκανες;".

- Κοίταξε, λέει ο παππούς, εγώ 50€ σου άφησα, τα υπόλοιπα είναι της γιαγιάς σου...







apo

ΝΕΟ ΡΟΖ ΒΙΝΤΕΟ: Παντρεμένη απο το Βόλο με τον εραστή της "τρίζουν τα κρεβάτια" - ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!

Posted: 10 Nov 2011 10:14 PM PST

ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Όλοι μας, εστω και νοερά, εχουμε "απατήσει" τον/ την σύζυγό μας!


Αυτό κάνει λοιπόν και η παντρεμένη απο το Βόλο, που το "κάνει "

σαν σκύλα στο βίντεο και δεν ...

ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
τη μοιάζει αν ο Βολιώτης σύζυγό της δεν χωρά να περάσει τη πόρτα απο τα κέρατα!!


Δείτε το εδω

ΝΕΟ ΡΟΖ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: "Βουκολικό" με νεαρό ζευγάρι απο το Τύρναβο - Δείτε το - ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!

Posted: 10 Nov 2011 10:04 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...την "τιμητική'' της την έχει ο Τύρναβος, και συγκεκριμένα ένα νεαρό ζευγάρι που έχει "αιχμαλωτίσει" στο φακό τις ιδιαίτερές του στιγμές!



ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
Τα βίντεο είναι ...



χρονικής διάρκειας 2'03''.





Δείτε το ΕΔΩ

Έκρηξη σε πολυκατοικία στο Χαλάνδρι

Posted: 10 Nov 2011 09:52 PM PST

Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι, στις 04.20 τα ξημερώματα, σε πόρτα γκαράζ πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Σαχτούρη 28, στο Χαλάνδρι.



Από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στον προαύλιο χώρο, ενώ να σημειωθεί πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί.


Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο των ΤΕΕΜ, αλλά και η Αστυνομία.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γρουσούζικη ή μη η σημερινή ημέρα;

Posted: 10 Nov 2011 09:48 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Η σημερινή ημέρα θεωρείται ιδιαίτερη-όχι μόνο επειδή σήμερα έχουμε την ορκωμοσία της κυβέρνησης- αλλά εξαιτίας της ημερομηνίας!Υπάρχουν κάποιοι
που υποστηρίζουν πως είναι άκρως ευνοϊκή και άλλοι πάλι όχι. Ας κάνουμε λοιπόν μια αναδρομή στο παρελθόν.


Από τους μεσαιωνικούς χρόνους η επιστήμη της αριθμολογίας απέδιδε απόκρυφη σημασία, θετική ή αρνητική, στους αριθμούς και αυτή η πίστη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα, με αυτές τις αρχαίες μυστικές πεποιθήσεις, το 11 βρίσκεται ανάμεσα στους "θείους" αριθμούς 10 και 12 και έχει κακή σημασία. Αν έχεις τρία 11 στη σειρά, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.

Μέχρι και μία νέα ταινία τρόμου με τίτλο "11/11/11" έχει ετοιμασθεί για την περίσταση. "Την ενδέκατη ημέρα του ενδέκατου μήνα του ενδέκατου έτους μία πύλη θα ανοίξει;", μας προειδοποιεί το σχετικό τρέιλερ.

Τα «σενάρια» των αριθμολόγων

Δεν λείπουν όμως και οι σύγχρονοι αριθμολόγοι, που θεωρούν ευνοϊκή ημερομηνία την 11/11/11, στο ευρύτερο πλαίσιο νοοτροπίας της Νέας Εποχής, θεωρώντας ότι η Γη θα κατακλυστεί από θετική ενέργεια που θα ανεβάσει το επίπεδο συνείδησης των ανθρώπων, οπότε η ημερομηνία είναι κατάλληλη να παντρευτεί κανείς ή να ξεκινήσει μία δουλειά. Πολλοί, πάλι, συνδυάζουν το 11 με τα τυχερά παιγνίδια, οπότε τη συγκεκριμένη μέρα ίσως έχουν αυξημένη διάθεση να ποντάρουν κάπου.

Βεβαίως οι ανθρωπολόγοι και οι ψυχολόγοι εξηγούν ότι όλα αυτά δεν προέρχονται παρά από την παμπάλαιη ανθρώπινη τάση να βρίσκουμε νόημα και σύμβολα σε τυχαία περιστατικά και σχήματα, τροφοδοτώντας έτσι την υπερφυσική μας διάθεση. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, λόγω της προϊστορικής εξέλιξής του, είναι νευρωνικά "καλωδιωμένος" να διακρίνει πρότυπα και νοήματα στα διάφορα αισθητηριακά δεδομένα που συλλέγει κάθε ώρα και στιγμή.


Με τον τρόπο αυτό, ο άνθρωπος βοηθήθηκε στην έγκαιρη διάγνωση πιθανών κινδύνων και στην επιβίωσή του (όταν διέκρινε σωστά μια τίγρη κρυμμένη πίσω από τα κλαδιά), έστω και αν στην πορεία "φορτώθηκε" ως παρενέργεια μια εγγενή τάση αυταπάτης (όταν έβλεπε -και βλέπει ακόμα- ένα πρόσωπο τίγρης στα σύννεφα).

Ενδεικτικά, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι όσο περισσότερη σημασία δίνει κανείς σε κάτι, όπως στον αριθμό 11, τόσο θα αρχίσει να το βλέπει γύρω του (π.χ. στο ρολόι του, όταν η ώρα είναι 11:11). Όπως διαβεβαιώνουν, στις 11/11/11 κανείς δεν έχει να φοβάται κάτι, αλλά ούτε και να υπεραισιοδοξεί. Οι ουρανοί δεν θα ανοίξουν, ούτε για καλό, ούτε για κακό.



Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει Μαραθωνίου

Posted: 10 Nov 2011 09:09 PM PST

Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, και κατά τις ώρες 09.00 έως 17.30 θα διεξαχθεί ο 29ος Διεθνής Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών στη διαδρομή: Λ. Μαραθώνος – οδός Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – οδός Μαραθωνοδρόμων – Λ. Μαραθώνος – Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου - Λ.
Β. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.


Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες:

• 09.00 έως 17:30 θα διεξαχθεί Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος από την αφετηρία του Μαραθωνίου, κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής.

• 09.30 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Βασ. Κων/νου (Παναθηναϊκό Στάδιο) - Β.Κων/νου – Ριζάρη – Β.Σοφίας – Β.Αμαλίας – Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο ύψος του Θεάτρου Ηρώδου Αττικού) – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Β.Αμαλίας – Β.Όλγας – Β.Κων/νου – Παναθηναϊκό Στάδιο.

• 09.30 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Παναθηναϊκό Στάδιο - Β.Κων/νου – Β.Σοφίας – Μεσογείων – Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Μεσογείων (αναστροφή Γ.Κ.Ν. Αθηνών) – Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου - Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού - Λ.Β.Κων/νου – Παναθηναϊκό Στάδιο.

• 09.35 θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1000 μ.), με εκκίνηση τις Στήλες Ολυμπίου Διός και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.


• Ώρα 10.45 θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Παιδιών (700 μ.) από Β. Όλγας, με εκκίνηση από την είσοδο εγκαταστάσεων Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών (Λεωφ. Βασ. Όλγας) και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.


• Ακόμη, επί της Μαραθώνιας Διαδρομής, με μέριμνα των τοπικών Δήμων θα διεξαχθούν αγώνες μικρών παιδιών.

Λόγω των αναφερόμενων αγώνων θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, περιοχής των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων, ως εξής:


Α) Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:


(1) Λεωφ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την αφετηρία μέχρι την οδό Κ. Σουλίου (Αγία Μαρίνα) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 06.00΄- 11.50΄, συμπεριλαμβανομένης της οδού Μαραθωνομάχων (είσοδος, έξοδος και περιφερειακή οδός του Τύμβου Μαραθώνα).



(2) Λεωφ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Κ. Σουλίου έως τη Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 07.30΄ - 13.30΄.



(3) Λεωφ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από τη Λ. Διονύσου έως την οδό Φλέμιγκ (δ/ση Ραφήνας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00΄ - 15.10΄.



(4) Λεωφ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Φλέμιγκ (δ/ση Ραφήνας) έως τη Λ. Λαυρίου - Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00΄ - 15.10΄.



(5) Έξοδοι της Αττικής Οδού προς Ραφήνα και προς Παλλήνη, ώρες 08.00΄ έως 13.30΄ και 15.00΄ αντίστοιχα.



(6) Λεωφ. Μεσογείων, στο τμήμα της από το Σταυρό Αγίας Παρασκευής έως τη Λ. Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες από 08.30΄ - 17.05΄.



(7) Λεωφ. Μεσογείων, στο τμήμα της από τη Λ. Κατεχάκη μέχρι τον Πύργο Αθηνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 09.00΄ - 17.30΄.



(8) Φειδιππίδου, στο τμήμα της από την οδό Μιχαλακοπούλου έως τη Λ. Κηφισίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 09.00΄ - 17.30΄, με εξαίρεση τα ασθενοφόρα που κινούνται προς τα Νοσοκομεία Παίδων Αθηνών.



(9) Θηβών, στο τμήμα της από την οδό Παπαδιαμαντοπούλου έως την οδό Λεβαδείας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 09.00΄ - 17.30.



(10) Λεωφ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Κηφισίας έως τη Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 09.00΄ - 17.30΄.



(11) Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Σινώπης μέχρι τη Λεωφ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 09.00΄ - 17.30΄.



(12) Λεωφ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως τη Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.



(13) Λεωφ. Β. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 05.00΄ - 19.00΄.



(14) Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 05.00΄ - 19.00΄.



(15) Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από ώρα 15.00΄ της 12.11.2011 έως την 17.30΄ ώρα της 13.11.2011.



(16) Λεωφ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05.00΄ - 19.00΄.



(17) Ριζάρη, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.



(18) Λεωφ. Β. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της από την οδό Ρηγίλλης μέχρι την οδό Ηρ. Αττικού και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από ώρα 15.00΄ της 12.11.2011 έως την 17.30΄ ώρα της 13.11.2011.



(19) Λεωφ. Β. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου μέχρι την οδό Ρηγίλλης και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.



(20) Μελεάγρου, στο τμήμα της από την οδό Ησιόδου μέχρι τη Λεωφ. Β. Κων/νου, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.



(21) Κλεάνθους, στο τμήμα της Λεωφ. Β. Γεωργίου Β΄ μέχρι τη Λεωφ. Β. Κων/νου, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.



(22) Λεωφ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00΄ - 15.00΄.



(23) Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Αμαλίας μέχρι την οδό Αθ. Διάκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 07.00΄ - 15.00΄.



(24) Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη μέχρι τη Λεωφ. Β. Σοφίας, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.



(25) Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της, κατά τις ώρες 07.00΄ - 15.00΄.



(26) Σταδίου, στο τμήμα της από την οδό Αμερικής μέχρι την πλατεία Συντάγματος, κατά τις ώρες 07.00΄ - 15.00΄.



(27) Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 07.00΄ - 15.00΄.



Β) Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές των παρακάτω οδών κατά τις ώρες:



(Ι) 18.00΄ της 12.11.2011 έως 19.00΄ της 13.11.2011:



(1) Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Φειδιππίδου έως τη Λεωφ. Μεσογείων.

(2) Φειδιππίδου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Β. Σοφίας έως την οδό Μιχαλακοπούλου.

(3) Αρχιμήδους, στο τμήμα της από τη Πλ. Πλαστήρα έως την οδό Δικαιάρχου.

(4) Πλ. Παναθηναϊκού Σταδίου.

(5) Ευφορίωνος, σε όλο το μήκος της.

(6) Ερατοσθένους, στο τμήμα της από την οδό Ευτυχίδου έως της Λ. Βασ. Κων/νου.



(ΙΙ) 00.01΄ - 17.30΄ της 13.11.2011:



(7) Λεωφ. Μαραθώνος, σε όλο το μήκος της.

(8) Μαραθωνοδρόμων, σε όλο το μήκος της.

(9) Λεωφ. Δημοκρατίας, στο τμήμα της από τη Λ. Κάτω Σουλίου μέχρι το Μαραθώνα.

(10) Οδός Πανός, σε όλο το μήκος της.

(11) Λεωφ. Μεσογείων, σε όλο το μήκος της.

(12) Λεωφ. Β. Σοφίας, σε όλο το μήκος της.

(13) Λεωφ. Β. Κων/νου, σε όλο το μήκος της.

(14) Λεωφ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.

(15) Αρδηττού, σε όλο το μήκος της.

(16) Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της.

(17) Μελεάγρου, στο τμήμα της από Ησιόδου έως Λεωφ. Β. Κων/νου.

(18) Β. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της από Ηρ. Αττικού έως Λεωφ. Βασ. Κων/νου.

(19) Κλεάνθους, στο τμήμα της Β. Γεωργίου Β΄ έως Λεωφ. Β. Κων/νου.

(20) Ριζάρη, σε όλο το μήκος της.

(21) Λεωφ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.



(ΙΙΙ) 08.00΄- 15.00΄ της 13.11.2011:



Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού, στο τμήμα από τη Λ. Β. Αμαλίας μέχρι την οδό Αθανασίου Διάκου.



Γ) Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από τη Μαραθώνια διαδρομή κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:



(1) Λεωφ. Μαραθώνος & Διονύσου (Ν. Μάκρη)

(2) Λεωφ. Μαραθώνος & Αγίας Μαρίνας (Αγία Μαρίνα)

(3) Λεωφ. Μαραθώνος & Φλέμιγκ (Ραφήνα)

(4) Λεωφ. Μαραθώνος & Αγίου Χριστοφόρου - Βλεπύρου (Πικέρμι)

(5) Λεωφ. Μαραθώνος & Πατριάρχου Γρηγορίου-Εθνικής Αντιστάσεως (Παλλήνη)

(6) Λεωφ. Μαραθώνος & Έξοδος Αττικής Οδού (Παλλήνη)

(7) Λεωφ. Μαραθώνος & Λεωφ. Λαυρίου - Κλεισθένους - Κυκλάδων (Σταυρός)

(8) Λεωφ. Μεσογείων & Αγ.Ιωάννου – Ελπίδος - Χαλανδρίου (Αγ. Παρασκευή)

(9) Λεωφ. Μεσογείων & 17ης Νοέμβρη - Ζωοδόχου Πηγής (Χολαργός, Χαλάνδρι)

(10) Λεωφ. Μεσογείων & Ιωάννου Θεολόγου-Παρίτση (Χολαργός-Ν. Ψυχικό)

(11) Λεωφ. Μεσογείων & Λεωφ. Δημοκρατίας (Ν. Ψυχικό)

(12) Λεωφ. Μεσογείων & Λεωφ. Κατεχάκη (Αθήνα)

(13) Λεωφ. Μεσογείων & Φωκίδος (Αθήνα)



Οι ανωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να παραταθούν ή και να μειωθούν ανάλογα με την εξέλιξη του αγωνίσματος με ευθύνη των Διοικούντων Αξιωματικών των εμπλεκομένων Υπηρεσιών μας (Υ.Τ. Αθηνών - Τ.Τ. Αγ. Παρασκευής – Καισαριανής – Αττικής Οδού).



Δ) Από όλες τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα ειδικά διαπιστευμένα οχήματα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Ε.Κ.Α.Β.



Λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία οι οδηγοί μπορούν να ακολουθούν τα παρακάτω ενδεικτικά εναλλακτικά δρομολόγια:



Από Λιμάνι Ραφήνας προς Αθήνα, μέσω Αρτέμιδος (Λούτσας):



Λιμάνι Ραφήνας – αριστερά Χρ. Σμύρνης – δεξιά Λεωφ. Καραμανλή – Λεωφ. Σπάτων – δεξιά περιφερειακός Δημάρχου Χρ. Μπέκα – δεξιά Λεωφ. Σπάτων – αριστερά Θεοτοκοπούλου και στη συνέχεια:



-Για Χαλάνδρι, Βριλήσσια κ.λ.π. : Κόμβο Λεονταρίου – δεξιά Λεωφ. Λαυρίου – κάθετη διέλευση Σταυρού – Κλεισθένους κ.λ.π.



-Για Αγ. Παρασκευή, Χολαργό, Παπάγου, Ηλιούπολη κ.λ.π. : δεξιά Λεωφ. Λαυρίου – αριστερά Τρικάλων (πριν Κόμβο Σταυρού) – δεξιά Γραβιάς – δεξιά Αγ. Ιωάννου - αριστερά Τασσοπούλου κ.λπ.



-Για Νότια Προάστια : Κόμβο Λεονταρίου – αριστερά Λεωφ. Λαυρίου – δεξιά Λεωφ. Κορωπίου/Βάρης κ.λ.π.



Από Μαραθώνα για Βόρεια Προάστια – Λιμάνι Πειραιά και Παναθηναϊκό Στάδιο:



Μέσω οδού Δημοκρατίας – αριστερά Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος – δεξιά Χελμού – αριστερά Κρυονερίου – αριστερά Ν.Ε.Ο.Α.Λ.- συνέχεια Λ. Κηφισού κ.λπ.



Από Νέα Μάκρη προς Βόρεια Προάστια: Μέσω Λεωφ. Διονύσου – Αγίου Πέτρου.



Οι πεζοί δεν επιτρέπεται να διασχίζουν το οδόστρωμα κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, κατά τις ώρες που διεξάγεται ο αγώνας.



Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την αποτροπή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς και Λεωφόρους και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

«Δεν Πληρώνω» vs ΔΕΗ-video...

Posted: 10 Nov 2011 09:07 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Στα δικαστήρια του Βόλου βρέθηκαν χθες μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω" για να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίων της ΔΕΗ.



Τα μέλη του κινήματος ακλούθησαν τις οδηγίες του Δικηγορικού
Συλλόγου Αθηνών που αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου αυτού μέτρου εξέδωσαν ανακοίνωση τονίζοντας πως πρόκειται για ένα μέτρο πέρα για πέρα αντισυνταγματικό, προτρέποντας παράλληλα το κόσμο να μην προβεί στην αποπληρωμή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ερχόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο Μεταξουργείο στην Νέα Ιωνία έχει προγραμματιστεί συνάντηση των μελών του κινήματος με στόχο να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις τους.



 
 
 
 
e-volos.gr

Πως θα αποφύγετε την ταλαιπωρία στα Τέμπη

Posted: 10 Nov 2011 09:03 PM PST

Πως θα αποφύγετε την ταλαιπωρία στα Τέμπη


Οδηγίες για τις εναλλακτικές διαδρομών των οχημάτων που επρόκειτο να κινηθούν μέσω Τεμπών έδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς η κοιλάδα θα παραμείνει κλειστή από 14 – 25 Νοεμβρίου για έργα συντήρησης.



Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων εντός της Κοιλάδας των Τεμπών λόγω εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού – συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας, κατά το χρονικό διάστημα:



• Από 14 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 06:00 έως 25 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 πλήρης αποκλεισμός κυκλοφορίας (καθ' όλο το 24ώρο).

2. Μέχρι την αποπεράτωση των παραπάνω εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

(1). Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, θα εκτρέπονται:

(α) Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε], προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας–Τρικάλων–Καλαμπάκας-Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

(β) Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.], όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης–Αμπελώνα–Τυρνάβου–Ελασσόνα-Κοζάνης-Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

(2). Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλατυκάμπου [Χ/Θ 349+396 Π.Α.Θ.Ε.] προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινο Νερό-Στόμιο-Ομόλιο, θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από δ/ση Στομίου [Χ/Θ 390+700 Π.Α.Θ.Ε.].

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

(1). Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας [Χ/Θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.] προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

(α). Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

(β). Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης –Γρεβενών –Καλαμπάκας-Τρικάλων -Λάρισας και εν συνεχεία διά της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

(2). Όλα τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης [Α/Κ Κορινού Πιερίας Χ/Θ 445+000] προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

(3). Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται στον Α/Κ Κορινού και θα ακολουθούν εν συνεχεία την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης μας, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Α/Κ Κορινού, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

3. Με σκοπό την διευκόλυνση της κοινωνικοοικονομικής ζωής των κατοίκων της περιοχής Αγιοκάμπου (παραλιακή) και των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, εξαιρούνται απ' τις παραπάνω ρυθμίσεις:

(1) Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων ΜΟΝΟ της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων.

(2) Φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο, αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).

Για το θέμα της διακοπής της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών πραγματοποιήθηκε χθες (09-11-2011) σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αποφασίστηκαν οι περαιτέρω δράσεις που θα αναληφθούν με σκοπό την ομαλή διακίνηση των οχημάτων κατά τις ημέρες της διακοπής.



Παράλληλα δε, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ήδη εκπονηθεί Ειδικό Σχέδιο Δράσης με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών από όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις δικαιοδοσίας της και ειδικότερα των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου ομαλά, απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους οι οδηγοί και να τους παρασχεθεί οποιαδήποτε συνδρομή - διευκόλυνση – πληροφορία.



Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας καλεί τους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ντελαπάρισε νταλίκα στην Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας

Posted: 10 Nov 2011 09:00 PM PST

Μία νταλίκα ντελαπάρισε λίγο πριν τις 06.00 τα ξημερώματα, στην Εθνική Οδό Αθηνών –Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα. Το όχημα εξετράπη της πορείας του
και ανετράπη, ενώ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν ο οδηγός έχει τραυματιστεί.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nigel Farage harangues EU President Herman van Rompuy

Posted: 10 Nov 2011 12:06 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i-Live News - Ζωντανά !

Posted: 11 Nov 2011 01:48 AM PST

i-Live News - Ζωντανά !

Link to News i-live

Google+ Pages και Direct Connect πλέον διαθέσιμα

Posted:

Ειδήσεις Ίντερνετ: Η Google ανακοίνωσε επίσημα τη λειτουργία του πολυαναμενόμενου Google+ Pages. Επιχειρήσεις και εταιρίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν εγγραφή στο διάσημο κοινωνικό δίκτυο της...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Σπιτικό ποπ κορν χωρίς τύψεις

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Χωρίς λιπαρά συστατικά είναι εξίσου απολαυστικό Το ποπ κορν μπορεί να αποτελέσει υγιεινό σνακ αλλά θα πρέπει να παραλείπετε το βούτυρο και το αλάτι. Ακολουθούν πιο υγιεινές...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


George Clooney: O πρώτος οργασμός του ήταν με ένα… σκοινί!

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Για την πρώτη φορά που ήρθε σε οργασμό μίλησε ο George Clooney στο περιοδικό  «Rolling Stone» αφήνοντας έκπληκτους τους πάντες με την άνεσή του! «Ήμουν έξι ή επτά χρονών. Είχα...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Marilyn Monroe: Στη δημοσιότητα ανέκδοτες φωτογραφίες της! (Photo Gallery)

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Ένα καινούριο βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει με φωτογραφίες της σταρ Marilyn Monroe. Στο παρελθόν έχουν κυκλοφορήσει πολλά τέτοια βιβλία παρουσιάζοντας την Monroe κυρίως στην...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο: Πρεμιέρα με αέρα ΑΝΤ1! (Photo Gallery)

Posted:

Ειδήσει Gossip: Η εκπομπή που αγαπήθηκε όσο λίγες από το τηλεοπτικό κοινό, έρχεται από τον ΑΝΤ1 περισσότερο fresh, αλλά και με τον Πέτρο Κωστόπουλο πιο τολμηρό και απρόβλεπτο από ποτέ! Κάθε Πέμπτη...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Η θηλυκή πλευρά της τεχνολογίας!

Posted:

Ειδήσεις Τεχνολογία: Αναμφισβήτητα ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, είτε προσωπικής, είτε επαγγελματικής. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι των «αιωνίων»

Posted:

Ειδήσεις Αθλητικά: Η αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναικούέχει ξεκινήσει και έγινε η πρώτη επαφή των δύο ομάδων (σε επίπεδο παραγόντων) στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, που θα...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Η Shakira απέκτησε το δικό της αστέρι!

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Η Shakira έγινε χθες η πρώτη κολομβιανή καλλιτέχνης που απέκτησε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας. Η 34χρονη απέσπασε το χειροκρότημα εκατοντάδων θαυμαστών της, μία ημέρα...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Ανακύκλωση: Eκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολεία

Posted:

Ειδήσεις Περιβάλλον: Την επίσημη έναρξη του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Ανακύκλωση στα Σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης κήρυξε σήμερα, Πέμπτη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Η Πετρούλα Κωστίδου επιστρέφει στο Star;

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Ήρθε η ώρα να δούμε ξανά την Πετρούλα Κωστίδου να μας λέει τον καιρό; Σύμφωνα με πληροφορίες, η μέχρι πρότινος «μετεωρολόγος» του δελτίου ειδήσεων του Star, είναι πολύ πιθανόν να...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Ευχαριστούμε τους 6.000 φίλους μας στο Facebook!

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα: Σε διάστημα ενός χρόνου το i-live.gr με την συνεχή και καθημερινή του ενημέρωση κατάφερε να αποκτήσει 6.000 φίλους στο Facebook (http://www.facebook.com/greeknews). Σας ευχαριστούμε...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Jennifer Lopez: Το νέο της αμόρε; (Photo)

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Άρχισαν να οργιάζουν οι φήμες για το νέο έρωτα της Jennifer Lopez, τον οποίο η διάσημη λατίνα φαίνεται πως βρήκε στο πρόσωπο ενός νεαρού, με τον οποίο εθεάθη δύο φορές μέσα σε λίγες...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


(Τελικά) ο Λουκάς Παπαδήμος νέος πρωθυπουργός

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα: Το όνομα του Λουκά Παπαδήμου ανακοινώθηκε τελικά για τη θέση του πρωθυπουργού από το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το έργο της νέας κυβέρνησης θα είναι η υλοποίηση της...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Το αλκοόλ βλάπτει ταχύτερα τις γυναίκες

Posted:

Ειδήσεις Υγεία: Οι γυναίκες που πάσχουν από αλκοολισμό, παθαίνουν τρεις φορές πιο γρήγορα ζημιά στον εγκέφαλό τους σε σχέση με τους άνδρες αλκοολικούς, σύμφωνα με μία νέα σουηδική επιστημονική έρευνα...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Πολυοργασμικά τακούνια!

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Μην βάλετε στο μυαλό σας κάτι ιδιαίτερα πονηρό. Βάλτε στα πόδια σας δύο παπούτσια με τακούνια. Όπως θα έχετε καταλάβει, κάθε είδους παράξενη έρευνα που σχετίζεται με το σεξ σε...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Το φως στη μάχη κατά του καρκίνου

Posted:

Ειδήσεις Υγεία: Το φως αποτελεί υποσχόμενο εργαλείο στη μάχη κατά του καρκίνου, ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές. Έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature Medicine» έδειξε πως θα μπορούσε να...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει 500.000 Ευρωπαίους ετησίως

Posted:

Ειδήσεις Περιβάλλον: Τον κίνδυνο πρόωρων θανάτων και περιβαλλοντικών καταστροφών λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ΕΕ, επισημαίνει στην τελευταία της έκθεση η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος....

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Katy Perry: Υποψήφια για 7 βραβεία!

Posted:

Ειδήσεις Τέχνες: Η τραγουδίστρια Katy Perry είναι υποψήφια για 7 People's Choice Awards . Φαίνεται να έχει κερδίσει το ενδιαφέρον και το θαυμασμό χιλιάδων αμερικανών. Είναι υποψήφια μεταξύ άλλων στις...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Τουρκία: Νέος σεισμός με επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Posted:

Ειδήσεις Διεθνή: Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό μεγέθους 5,6 της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Τετάρτη την επαρχία Βαν, στην ανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με το BBC,...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Άρση πετρελαιοκίνησης από σήμερα

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, για άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ως εκ τούτου...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Λουκάς Παπαδήμος: Οι όροι του για να γίνει πρωθυπουργός

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα: Οι σφοδρές αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και οι απειλές για ανταρσία από τους βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, κατά τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, σε ενδεχόμενη...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Στο Προεδρικό η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα: Οριστικοποιείται το όνομα του νέου πρωθυπουργού στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Σημαντική αύξηση κερδών για τον ΟΤΕ στο εννεάμηνο

Posted: 11 Nov 2011 12:48 AM PST

Αύξηση κερδών πέτυχε ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ) στο εννεάμηνο του 2011. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση... ο κύκλος εργασιών του ΟΤΕ στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης διαμορφώθηκε στα 3,792 δισ. ευρώ, μειωμένος κατά 8,7% από τα 4,152 δισ. ευρώ του περυσινού εννεαμήνου. Τα καθαρά κέρδη παρουσίασαν αύξηση 49,9% ανερχόμενα στα 196,8 εκατ. ευρώ από 131,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό εννεάμηνο.

Σε επίπεδο τρίτου τριμήνου ο ΟΤΕ κατέγραψε κάμψη 5,8% στα έσοδα, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 1,312 δισ. ευρώ από 1,392 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2010. Αντίστοιχα τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 17,3% και ανήλθαν σε 104,4 εκατ. ευρώ από 126,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου του ΟΤΕ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Mιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε τα εξής: «Δραστηριοποιούμενος σε αγορές που έχουν επηρεαστεί εμφανώς από σημαντικότατη οικονομική κρίση, ο Όμιλος ΟΤΕ εμφάνισε κατά το γ' τρίμηνο οικονομικά αποτελέσματα που επέδειξαν ανθεκτικότητα.

Στην Ελλάδα, ενώ ο ρυθμός καθαρών αποσυνδέσεων στη συνολική αγορά σταθερής τηλεφωνίας επιταχύνθηκε, η απώλεια γραμμών του ΟΤΕ διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα τρίμηνα.

Παράλληλα, στην κινητή τηλεφωνία ελαττώθηκε αισθητά ο ρυθμός μείωσης των εσόδων, καθώς συνεχίστηκε η ομαλοποίηση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Εκτός Ελλάδας, περιορίστηκε δραστικά η πτώση των συνολικών εσόδων από δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας, χάρη στις επιδόσεις των αγορών της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας».

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Οι δυσκολίες του επιχειρηματικού περιβάλλοντος επηρεάζουν τα αποτελέσματά μας, αλλά δεν αποδυναμώνουν καθόλου την αποφασιστικότητα μας να προχωρήσουμε στις αλλαγές που είναι αναγκαίες ώστε να μετασχηματιστεί ο ΟΤΕ σε μια επιχείρηση υψηλών επιδόσεων. Δεσμευόμαστε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας σε όλους τους τομείς που μπορούμε να ελέγξουμε, έτσι ώστε να μειώσουμε την επίδραση της κρίσης στα αποτελέσματά μας».

Αναλυτικότερα, ο Όμιλος ΟΤΕ κατέγραψε μείωση 5,8% στα έσοδα το γ' τρίμηνο 2011, παρουσιάζοντας βελτιωμένο ρυθμό μείωσης εσόδων, που είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτό οφείλεται στη σταδιακή σταθεροποίηση της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, καθώς και στις τάσεις βελτίωσης που σημειώνονται στις δραστηριότητες της σταθερής τηλεφωνίας Ελλάδας, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και τη μειωμένη καταναλωτική δαπάνη, σε συνδυασμό με τις δυσκολίες του ρυθμιστικού και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Εκτός Ελλάδας, οι δραστηριότητες της κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία κατέγραψαν αύξηση εσόδων σε ετήσια βάση.

Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, καθώς και των χρεώσεων που σχετίζονται με τα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης, ανήλθαν στα 844,7 εκατ. ευρώ στο γ' τρίμηνο του 2011, μειωμένα κατά 5,9%, σε σχέση με 898,1 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο του 2010.

Η μείωση αυτή οφείλεται στο χαμηλότερο κόστος του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, στις χαμηλότερες χρεώσεις από τους εγχώριους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, στα χαμηλότερα έξοδα μισθοδοσίας, καθώς και στις σημαντικές προσπάθειες συγκράτησης του κόστους σε όλες τις δραστηριότητες.

Από τις αρχές του έτους έχουν αποχωρήσει 183 εργαζόμενοι από τη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδος, 1.758 από τη σταθερή τηλεφωνία Ρουμανίας και 466 από τις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότεροι εργαζόμενοι πρόκειται να αποχωρήσουν κατά τους τελευταίους μήνες του έτους από τις δραστηριότητες σταθερής τηλεφωνίας Ελλάδας και Ρουμανίας, στο πλαίσιο των ήδη εκτελουμένων προγραμμάτων αποχώρησης προσωπικού. Τα λοιπά λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν μόνο κατά 1%, κυρίως λόγω της αρνητικής επίδρασης του φόρου ακίνητης περιουσίας.

Ως αποτέλεσμα του αυστηρού ελέγχου στα κόστη, το περιθώριο προσαρμοσμένης κερδοφορίας EBITDA διαμορφώθηκε στα ίδια επίπεδα με το γ' τρίμηνο του 2010, μετά από δύο τρίμηνα σημαντικής μείωσης.
Στο τρίμηνο, τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν με 3,7 εκατ. ευρώ λόγω επιπλέον χρεώσεων που σχετίζονται με το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού έτους 2009.

Η χρέωση αυτή προέκυψε σε συνέχεια γνωστοποίησης από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που έλαβε ο ΟΤΕ, ύστερα από την ολοκλήρωση των σχετικών αναλογιστικών μελετών. Με αυτή την χρέωση εξαντλούνται όλες οι σχετικές απαιτήσεις έναντι του ΟΤΕ σε σχέση με τα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης.

Ο ΟΤΕ σημείωσε καθαρά κέρδη 104,4 εκατ. ευρώ το τρίμηνο, σε σχέση με τα καθαρά κέρδη 126,3 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο του 2010, κυρίως λόγω της μείωσης των λειτουργικών κερδών.

Οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν κατά 1%, το γ' τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2010 και ανήλθαν στα 171,0 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, ως ποσοστό των εσόδων του Ομίλου, το γ' τρίμηνο του 2011, ήταν 13%, σε σχέση με 12,2% το γ' τρίμηνο του 2010.

Οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, στη σταθερή τηλεφωνία Ρουμανίας και στις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας ανήλθαν σε 40,8 εκατ. ευρώ, 19 εκατ. ευρώ και 107,4 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία το γ΄τρίμηνο περιλαμβάνουν δαπάνη 15,1 εκατ. ευρώ για την απόκτηση άδειας 3G στην Αλβανία. Εξαιρουμένης αυτής της δαπάνης, οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου, ως ποσοστό των εσόδων μειώθηκε σε 11,9% στο τρίμηνο.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές