Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Παιδαγωγικές καρατομήσεις

Posted: 23 Sep 2012 09:34 AM PDT

Πραγματική άβυσσος χωρίζει πια το Μέγαρο Μαξίμου από τους γαλάζιους συνδικαλιστές, ενώ την ιδία στιγμή η Κοινοβουλευτι­κή Ομάδα της Ν.Δ. βρίσκεται στα κά­γκελα. Λίγες μόνο μέρες πριν από την επισημοποίηση του τελικού πακέτου με τα επώδυνα μέτρα, ο πρωθυπουρ­γός και οι συνεργάτες του βρίσκονται απέναντι στους ανθρώπους οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να λειτουργούν ως ανάχωμα στις αντι­δράσεις της κοινωνίας.

Βουλευτές που βρίζουν, συνδικαλι­στές που διαγράφονται, στελέχη που σιωπούν ...

Επεισόδια στη συγκέντρωση μουσουλμάνων

Posted: 23 Sep 2012 07:25 AM PDT

Ένταση επικράτησε στην Ομόνοια, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 600 μουσουλμάνοι που διαμαρτύρονται για την ταινία που προσβάλλει τον Μωάμεθ.

Η αστυνομία απαγόρευσε την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Νωρίτερα αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και οι συγκεντρωμένοι απάντησαν με ρίψη αντικειμένων.

Η αστυνομία απαγόρευσε την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή, ενώ έχει κλείσει προσωρινά ο σταθμός του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής και οι συρμοί περνούν χωρίς στ...

Μάθε, παιδί μου, γράμματα... πιο φθηνά

Posted: 23 Sep 2012 07:04 AM PDT

Μειώσεις στα δίδακτρα φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών καταγράφονται επιτέλους με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η δειγματοληψία προέρχεται από τα στοιχεία τιμών τιμοκαταλόγου που αποστέλλονται από τα ίδια τα φροντιστήρια και αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου . Στην επεξεργασία των στοιχείων δεν έχουν συμπεριληφθεί τυχόν οριζόντιες εκπτώσεις ή ειδικές προσφορές σε κοινωνικές ομάδες .

1. Φροντιστήρια μέσης εκπα...

Σκανδαλίδης: Κουρελόχαρτο η προγραμματική συμφωνία

Posted: 23 Sep 2012 07:02 AM PDT

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης και σημαντικών επιλογών που φαίνεται να υιοθετούνται στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ εξαπολύει ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο aixmi.gr, ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρει ότι οι εκλογές δεν έγιναν «για να αντικαταστήσει απλώς ο 'πολιτικός' Αντώνης Σαμαράς τον 'τεχνοκράτη' Λουκά Παπαδήμο», ούτε «για να τιμωρηθεί το ΠΑΣΟΚ που έφθασε από το 45% στο 12%», αλλά για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός προς τα πού πρέπει να πορευτεί η χώρα.

Σύμφωνα με ...

Φόρος – στούκας

Posted: 23 Sep 2012 06:41 AM PDT

Χαράτσι της ΔΕΗ και το ΕΤΑΚ σε έναν φόρο για τα ακί­νητα ετοιμάζουν για χριστουγεννιάτικο δώρο στους ιδιο­κτήτες κάθε είδους ακινήτων οι ιθύνοντες. Ειδικότερα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περιμένει να λάβει το πρά­σινο φως της τρόικας για να δημιουργήσει έναν ενιαίο φόρο που θα τα ενσωματώσει.

Τον φόρο θα πληρώνουν ετησίως από το 2013 οι ιδιο­κτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, κατα­στημάτων, αποθηκών και για πρώτη φορά αγροτεμαχίων και ιδιωτικών δασικών εκτάσεων.

Ο Ενιαίος Φόρος Ακιν...

Απάντηση σε δημοσίευμα

Posted: 23 Sep 2012 06:29 AM PDT

Από τον Κίμωνα Στεριώτη, διευ­θυντή Τύπου και ΜΜΕ της ΔΕΗ, λάβαμε την παρακάτω απάντη­ση σε δημοσίευμά μας της περασμέ­νης εβδομάδας με τίτλο «Η κυβερνη­τική μούγγα για τη ΔΕΗ συνεχίζεται», το οποίο ο Κ. Στεριώτης θεωρεί ανα­κριβές και παραθέτει τα δικά του επι­χειρήματα:

Για την υπεύθυνη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού σας παραθέτου­με τα ακόλουθα στοιχεία:

1 Σχετικά με την πορεία της μετοχής της ΔΕΗ: H τιμή της μετοχής της ΔΕΗ, παρουσιάζει από την αρχή του 2010  μέχρι και την 7η Σεπτεμβρίου...

Ισλαμικό μεταίχμιο

Posted: 23 Sep 2012 06:22 AM PDT

Ένα ηλίθιο κατασκεύασμα, ένα κωμικοτραγικό σκου­πίδι που διεκδικεί τη θέση προπαγανδιστικής ταινί­ας, ήταν η αφορμή για να ξεσπάσουν, για μια ακόμη φορά, αντιαμερικανικές και αντιδυτικές διαδηλώσεις σε πά­μπολλες πρωτεύουσες του ισλαμικού κόσμου!

Αυτήν τη φορά δεν ήταν το έργο ενός συγγραφέα ή τα σκί­τσα ενός γελοιογράφου, που αναμφίβολα εντάσσονται στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Αυτήν τη φορά ήταν μια ταινία φτιαγμένη από τα υλικά της πιο χυδαίας προπα­γάνδας, που ήθελε να εμφανίσ...

ΚΚΕ: Η αγανάκτηση των εργαζομένων να γίνει πιο πολιτική

Posted: 23 Sep 2012 06:18 AM PDT

Πιο δυναμικά θα επιχειρήσει να προωθήσει τη γραμμή του το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα με πρώτο σταθμό την ερχόμενη απερ­γία της 26ης Σεπτεμβρίου.

Από το βήμα του 38ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπου μίλησε την περασμένη Παρασκευή, η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε από τους εργαζόμενους η αγανάκτησή τους να γίνει πιο πολιτική και να στραφεί κατά του καπιταλιστικού συστήματος, το «''φθάνει πια'' πρέπει να στρέφεται κατά της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην οικονομία», σημείωσε. Ήδη από τη συνέντευξη Τύπου για την οικονο...

Συνεχίζουν την απεργία πείνας οι 45 εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζα της Λαμίας

Posted: 23 Sep 2012 06:01 AM PDT

Συνεχίζουν για τρίτη μέρα την απεργία πείνας οι 45 εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζα της Λαμίας, έπειτα από σχετικά απόφαση που έλαβαν σε γενική συνέλευση του σωματείου τους το Σάββατο το βράδυ, παρά το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Οι απεργοί έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σημειώνοντας πως το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της τράπεζας θα αγγίξει και την τοπική κοινωνία και οικονομία αφού περίπου 17.000 άν...

Απόφαση κόλαση

Posted: 23 Sep 2012 04:14 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε,κάτω από την σκληρή πίεση της τρόικας,να περικόψει κατά 40% τα κοινωνικά επιδόματα για τους άνεργους και τους ανάπηρους.Σύμφωνα με το σκέπτικο Των εξουσιαστών η χώρα θα μειώσει κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες αφήνοντας χώρο εργασίας Κι απολαβών για τους πιο άξιους και παραγωγικούς. Εμείς θα πούμε ότι η κτηνωδία σε βάρος των αδύναμων και άπορων θα σταματήσει.Τα επιδόματα αυτά ήταν κυριολεκτικά ανάσα για άτομα που δεν έ...

«Αστοχία» προϋπολογισμού για την Ελλάδα, λέει το Spiegel

Posted: 23 Sep 2012 03:48 AM PDT

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει «αστοχία» προϋπολογισμού της τάξης των 20 δισ. ευρώ για να ικανοποιήσει τους όρους της διεθνούς βοήθειας που έλαβε, ποσό διπλάσιο των προηγούμενων εκτιμήσεων», αναφέρει δημοσίευμα του Spiegel, σχετικά με τις διαπιστώσεις της τρόικας που ήρθε στην Αθήνα.

Επικαλούμενο τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της τρόικα, το περιοδικό σημειώνει ότι θα πρέπει να κλείσει το κενό προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση, ενώ όπως υπογραμμίζεται ευρωπαίοι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι το...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μουσουλμάνων στην Ομόνοια

Posted: 23 Sep 2012 03:03 AM PDT

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ομονοίας, στις 3.00 το μεσημέρι της Κυριακής, έχουν μουσουλμάνοι που κατοικούν στην Αθήνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμερικάνικη ταινία που προσβάλει τον Μωάμεθ.

 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Αντιδράσεις τριών πρώην υπουργών για εμπλοκή τους σε υπόθεση ακινήτων

Posted: 23 Sep 2012 02:38 AM PDT

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews με τίτλο «Κατάθεση-φωτιά για 3 υπουργούς!».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, Μεϊμαράκης, Λιάπης και Βουλγαράκης κατονομάζονται εγγράφως, ύστερα από κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, πρώην συνεργάτη του Ι. Καρούζου, για συμμετοχή σε υπόθεση που εξετάζει το ΣΔΟΕ και αφορά σε μεγάλο κύκλωμα που ξέπλυνε μαύρο χρήμα αγοράζοντας ακίνητα αξίας 10,2 δισ. ευρώ.

Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανα...

Απαντά ο Πολύδωρας για τον διορισμό της κόρης του

Posted: 23 Sep 2012 01:34 AM PDT

Το νέο του βιβλίο «Κατά Κηνσόρων» ήταν ο τρόπος που επέλεξε να απαντήσει ο Βύρων Πολύδωρας σε όσους του επιτέθηκαν με αφορμή τον διορισμό της κόρης του στη Βουλή στο διάστημα της μιας ημέρας που διήρκεσε η θητεία του ως προέδρου.

Τα βέλη του Β. Πολύδωρα στρέφονται κυρίως κατά πρώην υπουργών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας,αναφέροντας μεταξύ άλλων, στο βιβλίο του: «Γιατί τόσος πόλεμος τώρα; Έκανα κάτι κρυφά; Ή παράνομα; Μήπως γιατί κάποιοι δεν χώνεψαν ακόμη το γεγονός ότι εξελέγην Πρόεδρος τη...

Κρίσιμη συνάντηση ΣΕΕΝ-υπουργού Ναυτιλίας

Posted: 23 Sep 2012 01:25 AM PDT

Το οικονομικό αδιέξοδο που έχουν δημιουργηθεί στον χώρο της ακτοπλοΐας, θα είναι το επίκεντρο της συζήτησης της αυριανής συνάντησης, του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη, με το νέο προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Ειδικότερα, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΕΝ Μιχάλης Σακέλλης, τονίζει ότι ο κλάδος διανύει τη δυσκολότερη περιόδό του και επισημαίνει ότι οι καλές ακτοπλοϊκές υπηρεσίες είναι μονόδρομος για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και απαραίτητη προϋπόθεση γι...

Μόντι: Κανείς δεν εξετάζει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ

Posted: 23 Sep 2012 01:08 AM PDT

«Το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν το εξετάζει κανείς», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα, αν και η Ελλάδα βοηθήσει τον εαυτό της.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Μάριο Μόντι αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ευρώπη βοήθα, αλλά πρέπει και εκείνοι να βοηθήσουν τον εαυτό τους συνεχίζοντας σε αυτόν τον δρόμο της αρετής» , ενώ τονίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνος, σημειώνοντας ότι η Ιταλία χορηγεί ...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί

Posted: 22 Sep 2012 05:34 PM PDT

Παράταση των πανελλαδικών κινητοποιήσεων τους έως την 20ή Οκτωβρίου, αποφάσισαν οι δικαστές και οι εισαγγελείς, κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε μέχρι 20 Οκτωβρίου οι δικαστές να κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου , ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι δημοσιεύσεις αποφάσεων.

Η Βασιλική Θάνου, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισ...

Επίθεση εναντίον αλλοδαπών στη Μεταμόρφωση

Posted: 22 Sep 2012 05:26 PM PDT

Στόχος επίθεσης έγιναν το βράδυ του Σαββάτου δύο αλλοδαποί στην Οδό Κρήτης, στη Μεταμόρφωση.

Ειδικότερα, δύο άγνωστοι, εκ των οποίων ο ένας επέβαινε σε αυτοκίνητο και ο άλλος σε μοτοσικλέτα, σταμάτησαν και με αιχμηρό αντικείμενο χτύπησαν τους αλλοδαπούς.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο ΚΑΤ, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η αστυνομία.

Οριακή διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει νέα δημοσκόπηση

Posted: 22 Sep 2012 05:17 PM PDT

Με 0,5% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύει αυτήν την Κυριακή η Realnews. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 22,9% και στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,4%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 9,0%, ΠΑΣΟΚ 7,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,0%, Δημοκρατική Αριστερά 4,2% και ΚΚΕ 4,0%. 

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 24.2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα «Παραπολ...

Σπουδαίος ΠΑΟΚ, ανίκανος διαιτητής

Posted: 22 Sep 2012 05:09 PM PDT

Ο Λάκης Λαζόπουλος έλεγε  παλιότερα, σατιρίζοντας τη Μιμή Ντενίση «ρε παιδιά δεν μπορεί να είναι τόσο ατάλαντη, επίτηδες το κάνει για να μας σπάσει τα νεύρα».

Η φράση ταιριάζει γάντι  στον διαιτητή Σιδηρόπουλο που για  πολλοστή φορά απέδειξε ή ότι είναι  ανίκανος ή το κάνει επίτηδες. Τα νεύρα της Ξάνθης έσπασε το Σάββατο  το «καμάρι» της ελληνικής διαιτησίας που στο 10'  είδε μόνος αυτός σε μαρκάρισμα του Κομεσίδη στον Κάτσε και με το οποίο ο Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Η Ξάνθη προ...

Τουρκική προκλητικότητα για το κυπριακό

Posted: 22 Sep 2012 09:26 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Τελευταία το καθεστώς της `Αγκυρας έχει ξεφύγει κάπως.Ο Ερντογάν απείλησε με πόλεμο Την κυπριακή δημοκρατία εάν συνέχιζε τις έρευνες για την εξόρυξη του υποθαλάσσιου Ενεργειακού της πλούτου.Φυσικά ο κ.Χριστόφιας δεν πτοήθηκε από τις απειλές.Πρόσφατα Ο `Ερογλου σε συνέντευξη του σε τουρκοκυπριακή εφημερίδα τόνισε ότι πατρίδα είναι η Τουρκία και τα κυπριακά εδάφη είναι δικά τους.Φυσικά ο ηγέτης του ψευδοκράτους έγινε Περίγελος από τη διεθνή κοινότ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές