Συνταγές μαγειρικής |
- Κοτόπουλο με κρεμμυδόσουπα
- Κοτόπουλο με λαχανικά στην γάστρα
- Κοτόπουλο με λαχανικά
- Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα
- Κοτόπουλο με κάστανα και πορτοκάλι
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΣΧΑΡΙ ΝΟΥΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
- Φτιαξτε πρωτοτυπα χριστουγεννιατικα γλυκα
- Μανταρίνι...ένα πολύτιμο φρούτο!
Posted: 11 Dec 2011 05:50 AM PST Όταν μου την είπαν, είπα ότι θα είναι χάλια. Όποτε την έχω κάνει δεν έχει μείνει ούτε κοκαλάκι και όλοι ρωτάνε τη συνταγή!!! ![]() Ανακατεύουμε τον χυμό με την κρεμμυδόσουπα (δεν προσθέτουμε αλάτι, η κρεμμυδόσουπα έχει ήδη απο μόνη της).Τι χρειαζόμαστε: 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου 1 lt χυμό ροδάκινο (χυμό όχι νέκταρ) 1 φακελάκι κρεμυδόσουπα Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΜπορούμε να προσθέσουμε λίγο καρρυ αν μας αρέσει ή λίγο έτοιμο μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο. Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ. Μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι το οποίο αφού βράσουμε κανονικά μπορούμε να ρίξουμε στο ραψί με την σαλτσα (αφού έχουμε σερβίρει το κοτόπουλο και έχει μέινει σάλτσα στο ταψί) για να πάρει μια τέλεια γεύση. Μαζι με μια πράσινη σαλάτα είναι ένα τέλιο πλήρες γεύμα ακόμα και για επίσημο τραπέζι. |
Κοτόπουλο με λαχανικά στην γάστρα Posted: 11 Dec 2011 05:43 AM PST Πεντανόστιμο και εύκολο φαγητο!! ![]() Τι χρειαζόμαστε: 1 κοτόπουλο μερίδες 1 κρεμμύδι 2 -3 σκελίδες σκόρδο 7-8 κολοκυθάκια (όχι πολύ μεγάλα) 4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες 1 κουτι ψιλοκομμένα ντοματάκια λίγο χυμό ντομάτας αν θέλετε ελαιόλαδο όσο θέλετε 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί μαιντανο ψιλοκομμένο αλάτι ,πιπερι Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΚαλά θα ήταν οι πατάτες να μην κοπούν πολύ λεπτές για να μην λιώσουν. Την βασική συνταγή την έχω από ενα πρώην μέλος της παρέας μας αλλά έχω κάνει κάποιες αλαγές πάνω στα δικά μου γούστα. Δοκιμάστε το γίνεται απίθανο το φαγάκι! |
Posted: 11 Dec 2011 05:42 AM PST Κοτόπουλο που μαγειρεύεται με λαχανικά και σερβίρεται με πουρέ. Τι χρειαζόμαστε: 6 μπούτια κοτόπουλου λίγο αλεύρι από πατάτα ή καλαμπόκι 500 γρ μανιτάρια ολόκληρα 500γρ χρωματιστές πιπεριές στά τέσσερα 2 κρεμμύδια αλάτι πιπέρι θυμάρι λίγο δενδρολίβανο 1 ποτήρι άσπρο κρασί λίγο λάδι. Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΧρησιμοποιούμε τον φούρνο για να κοκκινίσει το κοτόπουλο. Οι μελιτζάνες για τον πουρέ γίνονται πιό νόστιμες αν ψηθούν σε κάρβουνα και καθαριστούν κάτω από κρύο νερό. |
Posted: 11 Dec 2011 05:41 AM PST Πεντανόστιμο και εύκολο κοτόπουλο που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση του. ![]() Τι χρειαζόμαστε: 1 κοτόπουλο σε μερίδες 2-3 κρεμμύδια σε φέτες 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια 2 σκέλ. σκόρδο ολόκληρες 2 φλυτζ. μπύρα 3 κουτ. σούπας μουστάρδα 4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα 2-3 φύλλα δάφνης αλάτι & πιπέρι Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΗ συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια πηχτή,τέλεια σάλτσα για βουτιές με ψωμί. Και το κοτόπουλο: λουκούμι. Η αρχική συνταγή είχε κρεμμυδάκια στιφάδου αντί για κανονικά σε φέτες, εγώ όμως δεν τα πολυσυμπαθώ. Καλή επιτυχία! |
Κοτόπουλο με κάστανα και πορτοκάλι Posted: 11 Dec 2011 05:38 AM PST Ο χυμός πορτοκαλίου δίνει μία γλυκία ξεχωριστή γεύση στο κοτόπουλο και δένει απόλυτα με τα κάστανα. Πως το κάνουμε:Τι χρειαζόμαστε: 4 μπούτια κοτόπουλου 1 κιλό κάστανα Χυμό από πορτοκάλια Ελαιόλαδο Αλατι Πιπέρι
Λίγα μυστικά ακόμαΦυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες. Η γλυκιά γεύση που δίνει ο χυμός εξαρτάται από το πόσο ώριμα ειναι τα πορτοκάλια, σε αντίθετη περίπτωση αφήνει λίγο πικρή γεύση στο τελείωμα. |
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ Posted: 11 Dec 2011 03:59 AM PST Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα από τη ΒραζιλίαΥλικά (για μαρινάρισμα): 1 ολόκληρη γαλοπούλα 1 μπουκάλι σαμπάνια (κάποια καλή ...;δεν θέλω τσιγγουνιές Χριστουγεννιάτικα) 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 1 κουταλάκι worcestershire sauce (θα τη βρείτε σε καταστήματα delicatessen, διαφορετικά δημιουργείστε μία δικής σας εκδοχή με ξίδι μπαλσάμικο και μαύρη ζάχαρη) 1 κουταλάκι μουστάρδα μισή κούπα ξίδι (εγώ προτιμώ το balsamico, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιήσετε λιγότερο από μία κούπα) 1 κούπα αγνό παρθένο ελαιόλαδο χυμό από ένα λεμόνι 2 φύλλα δάφνης 1 ½ κούπα νερό λίγο κομμένο πράσο (μόνο το λευκό μέρος) μισή κούπα μαϊντανό αλάτι, πιπέρι 10 κομμάτια μπέικον (λωρίδες) Υλικά (για γέμισμα και γαρνίρισμα): 1 κούπα με εντόσθια πουλερικών 1 κούπα ροδάκινα κονσέρβα (στραγγισμένα κατά προτίμηση) 3-4 κουταλάκια αλεύρι (εγώ λατρεύω το καλαμποκάλευρο) 4 αβγά βρασμένα καλά και κομμένα σε ροδέλες 1 κούπα αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια λίγες σταφίδες 1 κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες 2 κουταλιές μαϊντανό λίγο πράσο κομμένο (το λευκό μέρος) αλάτι, πιπέρι 5 κουταλιές φυτικό βούτυρο Εκτέλεση: Τοποθετείτε τη γαλοπούλα ολόκληρη σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υλικά μαριναρίσματος. Την αφήνετε 24 ώρες να μαριναριστεί στο ψυγείο (οι κυρίες ενδιάμεσα τρέχουν στα κομμωτήρια ). Την ανακατεύετε κατά διαστήματα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε ελαφρά τα υλικά για το γέμισμα (εντόσθια, κ.λ.π.). Βγάζετε τη γαλοπούλα από τη μαρινάτα, την αλείφετε με βούτυρο μέσα κι έξω και την γεμίζετε με τα υλικά της γέμιση"". Κρατάτε μόνο λίγο ροδάκινο και δαμάσκηνο για το γαρνίρισμα. Την κλείνετε καλά για να μην ανοίξει και χυθεί η γέμιση. Τοποθετείτε τα κομμάτια μπέικον πάνω στη γαλοπούλα και ραντίζετε με μία κούπα μαρινάτας. Τυλίγετε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο και την ψήνετε στο φούρνο γύρω στους 250 βαθμούς. Κατά διαστήματα ρίχνετε και καμιά ματιά , ανοίγετε ελαφρά το αλουμινόχαρτο και ραντίζετε με την μαρινάτα. Πριν ψηθεί εντελώς η γαλοπούλα, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και την αφήνετε στο φούρνο να ροδοψηθεί. Μόλις πάρει όμορφο ρόδινο χρώμα την βγάζετε από το φούρνο και την γαρνίρετε με κομματάκια ροδάκινο και ξερά δαμάσκηνα και γύρω γύρω τη γέμιση με τα εντόσθια. Συνοδεύετε με ρύζι μπασμάτι (basmati).ΓλυκόΥλικά: 1 Ό κούπα ζάχαρη μισή κούπα χυμό λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας ρούμι (προτείνω το προτιμώ Captain Morgan) 8 μέτριες μπανάνες ξεφλουδισμένες Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 300 βαθμούς. Σε ένα αντικολητικό σκεύος ρίχνετε τα υλικά και τα σοτάρετε για 8-10 λεπτά το πολύ. Κατόπιν κόβετε τις μπανάνες κατά μήκος και τις τοποθετείτε με το κομμένο μέρος προς τα κάτω σε ένα πυρέξ. Ρίχνετε από πάνω το ζεστό σιρόπι και τις αφήνετε στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Κατόπιν τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο και μετά απολαμβάνετε. Τα παραπάνω συνοδεύονται με καλή σαμπάνια, γιορτινά σερβίτσια, καλά τραπεζομάντιλα και πάνω από όλα γιορτινή διάθεση ! |
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΣΧΑΡΙ ΝΟΥΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ Posted: 11 Dec 2011 03:57 AM PST Υλικά: 2 κιλά ρολό νουά 1 κρεμμύδι ολόκληρο 1 ματσάκι σέλερι η σέλινο 2 φύλλα δάφνης 10 δαμάσκηνα ξερά 10 βερύκκοκα ξερά 10 κάστανα βρασμένα (καθαρισμένα) 1 καρότο 1 φλ. βούτυρο φυτικό(φυτίνη) αλάτι πιπέρι 2 κ.σ. κόρν φλάουρ Εκτέλεση: - Σε φαρδιά κατσαρόλα σωτάρουμε καλά το νουά με το βούτυρο - Μεταφέρουμε το κρέας σε γάστρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, το καρότο, το σέλερι ή σέλινο κατα προτίμηση, αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπαστεί το κρέας. Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε μέχρι να γίνει το κρέας, στους 200 βαθμούς. - Βγάζουμε το κρέας από την γάστρα. - Παίρνουμε τα λαχανικά και με λίγο ζουμί τα λειώνουμε στο μούλτι. Διαλύουμε σε λίγο ζουμί και το κόρν φλάουρ. - Βγάζουμε τον σπάγγο απο το νουά και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. - Μεταφέρουμε το νουά, τα λαχανικά και το κόρν φλαουρ σε φαρδιά κατσαρόλα και λίγο πρίν το σερβίρουμε προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα, τα βερύκκοκα και τα κάστανα να βράσουν για 15-20 λεπτά και σερβίρουμε . Καλή Επιτυχία |
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ Posted: 11 Dec 2011 03:55 AM PST Υλικά: 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού 5 αβγά χτυπημένα καλά 2 κουταλιές βούτυρο Ό κουταλάκι αλάτι 2 βανίλιες μισό ποτηράκι του λικέρ amaretto λάδι για τηγάνισμα 1 κούπα μέλι ½ κούπα ζάχαρη 1 χούφτα χοντροτριμένα καρύδια Εκτέλεση: Χτυπάτε το αλεύρι, το μπεηκιν πάουντερ, το βούτυρο, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού με ελάχιστο νερό μέχρι να γίνει η ζύμη. Κατόπιν προσθέτετε το amaretto, τις βανίλιες και σταδιακά τα αυγά και αναδεύετε καλά μέχρι η ζύμη να μαλακώσει. Ζυμώνετε για λίγο και αφήνετε τη ζύμη για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί. Κατόπιν πλάθετε μικρά κομματάκια ζύμης - όπως τα δικά μας μελομακάρονα - τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε λάδι που έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά. Τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά και μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα. Κατόπιν τα βγάζετε από το λάδι και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα σκεύος παρασκευάζετε το σιρόπι με τη ζάχαρη και το μέλι. Μόλις το σιρόπι ετοιμαστεί βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα struffoli ...;ή τα μελομακάρονα (όπως θέλετε τα λέτε) και τα πασπαλίζετε με τα καρύδια. Σερβίρονται όπως περίπου και τα δικά μας μελομακάρονα σε μία μεγάλη πιατέλα σε σχήμα κώνου. |
Φτιαξτε πρωτοτυπα χριστουγεννιατικα γλυκα Posted: 11 Dec 2011 02:36 AM PST ![]() Αν έχετε βαρεθεί τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες που αποτελούν την εύκολη λύση των χριστουγεννιάτικων γλυκών και σερβίρονται ακόμα και στα εμπορικά κέντρα που θα κάνετε τα ψώνια σας, η δική μας αντιπρόταση ακούσει στα εξής δελεαστικά ονόματα: Πουτίγκα -με την παραδοσιακή αγγλική συνταγή. Σκαλτσούνια -ακριβώς όπως τα κάνουν στην Πάρο, ψητά γεμιστά μήλα, τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε με παγωτό καϊμάκι για ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Τέλος, τρουφάκια καρύδας για γλυκά κεράσματα, συνοδεία ποτού. Οι συνταγές, δοκιμασμένες από τα εγκυρότερα sites μαγειρικής, είναι αρκετά εύκολες ώστε να μην απαιτούν επαγγελματικές γνώσεις ζαχαροπλαστικής, αλλά και αρκετά ενδιαφέρουσες για να προκαλέσουν τον θαυμασμό των τυχερών που θα τις δοκιμάσουν. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά, σηκώστε τα μανίκια και αφιερώστε μερικές δημιουργικές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο σας προς τέρψιν υμών και άλλων. Πουτίγκα |
Μανταρίνι...ένα πολύτιμο φρούτο! Posted: 10 Dec 2011 09:55 AM PST ![]() |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου