Συνταγές μαγειρικής |
- Λαχανόρυζο με καρότα
- Η σούπα σε όλο τον κόσμο
- Σουπιές μαριναρισμένες με Κινέζικη σάλτσα και ψημένες στο φούρνο
- Κόκορας με μπύρα
- Κόκορας κρασάτος 2
- Κόκορας κρασάτοςς
- Κόκκορας κρασάτος με πορτοκάλι της Ρίτας
- Κόκκορας κρασάτος (Ευχάριστη Παραλλαγή)
- Βάλτε τα κάστανα στη διατροφή σας
- ΣΥΝΤΑΓΗ: Κλασικό ρυζόγαλο με κανέλα
Posted: 30 Nov 2011 12:55 PM PST Υλικά: 1 μέτριο λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες 3 καρότα, τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού 1 τριμμένο μήλο 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πάπρικας (προαιρετικά) ή απλή πάπρικα 3-4 κόκκοι μπαχάρι αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή Εκτέλεση: Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματίζουμε το κομμένο λάχανο για 3 λεπτά. Το σουρώνουμε πολύ καλά. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, τα καρότα και το λάχανο. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το ρύζι, το μπαχάρι και την πάπρικα (αν βάλουμε). Προσθέτουμε βραστό νερό, τόσο ώστε να υπερκαλύψει το περιεχόμενο της κατσαρόλας κατά 2 δάκτυλα. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο μήλο και τη μουστάρδα. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. |
Posted: 30 Nov 2011 09:06 AM PST |
Σουπιές μαριναρισμένες με Κινέζικη σάλτσα και ψημένες στο φούρνο Posted: 30 Nov 2011 09:00 AM PST Σουπιές μαριναρισμένες με Κινέζικη σάλτσα και ψημένες στο φούρνο Συνταγή για 2-3 άτομα Υλικά: 7-8 σουπιές (περίπου 1kg) 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμέν 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα θαλασσινών (fish sauce) 2 κουταλιές της σούπας κρασί από ρύζι, ή λευκό ξηρό κρασί 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας 2 κουταλιές της σούπας μέλι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις σουπιές καλά και αφαιρούμε το μελάνι τους. Πλένουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε να στραγγίξουν από το περιττό νερό. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το σκόρδο, το τζίντζερ, την σάλτσα θαλασσινών, το κρασί, την σάλτσα σόγιας και το μέλι. Αφού ενωθούν τα υλικά μαζί κρατάμε 2 κουταλιές τις σούπας σάλτσα στην άκρη για το ψήσιμο. Βάζουμε τις σουπιές μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε για να σκεπαστούν από την σάλτσα. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200οC. Βάζουμε αλουμινόχαρτο στον πάτο του ταψιού του φούρνου και από πάνω τοποθετούμε την σχάρα. Αφήνουμε λίγη απόσταση από τη σχάρα και το πάτο του ταψιού. Απλώνουμε τις σουπιές πάνω στην σχάρα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε για 10 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο. Γυρίζουμε τις σουπιές και αλείφουμε με την σάλτσα που κρατήσαμε όταν την ετοιμάζαμε. Ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά. Σερβίρουμε απευθείας από το φούρνο με βρασμένο ρύζι. Καλή Όρεξη! |
Posted: 30 Nov 2011 08:31 AM PST Ιδανική συνταγή για χωριάτικα κοκόρια που συνήθως είναι σκληρά. Η μπύρα τα κάνει μαλακότατα! 1 κόκορας λίγο ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα 1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος 1 1/2 κουτί μπύρας αλάτι πιπέρι Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΔοκιμάστε και αν θέλετε πιο δυνατή γεύση προσθέστε και λίγο λεμονάκι στο τέλος. |
Posted: 30 Nov 2011 08:29 AM PST Κατσαρολας κοκκινιστος. Ευκολο Τι χρειαζόμαστε: 1 κοκορα (κομμενο σε μεριδες) 1 κουπα κρασι (μαυροδαφνη) 1 κρεμμυδι (κομενο σε κυβους) 3 ντοματες (κομμενες σε κυβους) 2 κ.σ. ντοματοπελτε 1 κ.γ. κανελα 2 φυλα δαφνης 2 σκελιδες σκορδο (σε κυβακια) αλατι - πιπερι - ελαιολαδο. Πως το κάνουμε:
Καλη επιτυχια & καλη σας ορεξη!!!! |
Posted: 30 Nov 2011 08:28 AM PST Αν είναι και σπιτικός είναι θαύμα. Τι χρειαζόμαστε: 1 κόκορα λίγο λάδι 1 κρεμμύδι 1 κούπα ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη αλάτι πιπέρι 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΣυνοδεύεται συνήθως με πατάτες τηγανιτές αλλά και με τα μακαρόνια είναι τέλειος. Αν τον ψήσετε σε χύτρα θέλει περίπου 50 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να σφυράει η βαλβίδα. |
Κόκκορας κρασάτος με πορτοκάλι της Ρίτας Posted: 30 Nov 2011 08:26 AM PST Η μαμά μου εφόνευσε έναν κόκκορα που είχε στην αυλή και μου τον έφερε να τον περιποιηθώ... Ήθελα να τον κάνω κρασάτο αλλά και με πορτοκάλι...έψαχνα να βρω συνταγή μα τίποτα...ή απλα κρασάτο έβρισκά ή τίποτα...Έτσι δημιούργησα μόνη μου και βγήκε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Πως το κάνουμε:Τι χρειαζόμαστε: 1 κόκκορα 2 πορτοκάλια 3 δαφνόφυλλα 2 μοσχοκάρφια (γαρύφαλα) 2 μεγάλα κρεμμύδια(σαν πατάτες) ή πέντε κανονικά 2 ποτήρια του νερού κόκκινο ξηρό κρασί 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί 6 μπαχάρια 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή ένα κανελόξυλο ξύσμα απο δύο πορτοκάλια 1 σφηνοπότηρο ελαιόλαδο 1 φλ. ελαιόλαδο 2 κουταλάκια του γλυκού πάστα ντομάτας 1 νεροπότηρο τομάτα στον τρίφτη καμια δεκαπενταριά κόκκους πιπέρι αλάτι και πιπέρι ψιλο
Λίγα μυστικά ακόμαΣυνοδεύω με πατατούλες τηγανιτές ή με ρυζάκι. Για την τομάτα στον τριφτη τώρα μπορείτε να πάρετε του εμπορίου... Εγώ όμως το καλοκαίρι που έχει πολλές τομάτες, παίρνω, τις περνάω απο τον τρίφτη, τις βάζω σε ένα τηγάνι να σωθεί το νερό τους, ρίχνω ελαιόλαδο και μπόλικο αλάτι και τις βάζω σε γυάλες μέσα στο ψυγείο και έτσι έχω πάντα σπιτική τομάτα του τρίφτη. |
Κόκκορας κρασάτος (Ευχάριστη Παραλλαγή) Posted: 30 Nov 2011 08:25 AM PST Κόκκορας κρασάτος σε μία ευχάριστη παραλλαγή (δική μου). Σερβίρεται με παστιτσάδα,με χυλοπίττες ή τηγανιτές πατάτες και ξεφεύγει από τις συνηθισμένες κοτογεύσεις χωρίς να δυσκολεύει την νοικοκυρά στην παρασκευή του πιάτου! Τι χρειαζόμαστε: 1 κόκκορας 2-3 κιλά σε μερίδες 1/2 ποτήρι ελαιόλαδo 1 κονσέρβα κονκασέ 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί 2 μεγάλα κρεμμύδια 200 γρ. μανιτάρια (3-4 μεγάλα λευκά ή 7-8 μικρά) 8 πιπεριές γλυκιές 1 πιπεριά καυτερή 1/2 κουταλάκι αλάτι - 1,4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι 1 πρέζα κανέλα 1 πρέζα ζάχαρη Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Έφαγα πρώτη φορά κρασάτο κόκκορα στην Λευκάδα, αλλά μου ξένισαν λίγο οι μυρωδιές του γαρίφαλου και του μπαχαριού. Έτσι αφαίρεσα τα παραπάνω και πρόσθεσα τα μανιτάρια και τις πιπεριές που τα λατρεύω και προέκυψε το φανταστικό αυτό πιάτο! |
Βάλτε τα κάστανα στη διατροφή σας Posted: 30 Nov 2011 03:15 AM PST Οι ευεργετικές τους ιδιότητες προστατεύουν τον οργανισμό Τώρα που τα κάστανα έχουν την τιμητική τους, είναι μια καλή ευκαιρία να τα εντάξετε στο διατροφολόγιό σας. Πρόκειται για έναν καρπό με πλούσια διατροφική αξία, ελάχιστες θερμίδες και υπέροχη γεύση. Οι βιταμίνες που περιέχονται στα κάστανα βοηθούν στην τόνωση του νευρικού συστήματος αλλά και στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος. Μάλιστα, η ποσότητα πρωτεΐνης που περιέχεται σε μια ποσότητα κάστανα είναι αντίστοιχη με του αυγού, αν λοιπόν δεν τρώτε αυγό, είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση. Επιπλέον, όσοι αντιμετωπίζετε προβλήματα πίεσης ή ζαχάρου, ξεκινήστε αμέσως να τρώτε κάστανα, αφού έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν την πίεση και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Τέλος, ταιριάζει σε πολλές συνταγές, γλυκές και αλμυρές, δίνοντας εξαιρετική γεύση και θρεπτικά συστατικά, χωρίς πολλές θερμίδες. Οι χορτοφάγοι μπορείτε να λάβετε πολλά συστατικά που περιλαμβάνονται στο κρέας από τα κάστανα, όπως πρωτεΐνη και ιχνοστοιχεία. |
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κλασικό ρυζόγαλο με κανέλα Posted: 30 Nov 2011 03:07 AM PST λάτρεις των γλυκών της γιαγιάς... Το κλασικό και αγαπημένο γλυκό δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και επεξηγήσεις. Ρύζι, γάλα, κανέλα, είναι ένας υπέροχος γευστικός συνδυασμός. Υλικά 2 λίτρα γάλα 500γρ. ρύζι 2 ξυλάκια κανέλα 125γρ. βούτυρο 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι 500γρ. ζάχαρη κανέλα σε σκόνη Εκτέλεση 1. Βράστε το γάλα σε όσα κατσαρολάκια χρειαστεί και αφήστε το να κρυώσει. 2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και αφήστε το να μαλακώσει σε χαμηλή φωτιά και όταν μαλακώσει αρκετά, αλείψτε όλο το εσωτερικό της κατσαρόλας. 3. Προσθέστε το γάλα, το ρύζι, το αλάτι και τα ξυλάκια κανέλας και αφήστε τα να πάρουν μία βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήστε το μείγμα σας να σιγοβράσει για 2 περίπου ώρες, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. 4. Μόλις είναι έτοιμο, ρίξτε τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Το αφήνετε για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με όση κανέλα θέλετε. Έτοιμο σπιτικό γλυκό από τα χεράκια σας. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου