Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Κολέγιο οι φυλακές στο Μεξικό

Posted: 10 Nov 2011 03:29 PM PST

Έχουν πόρνες, χασίς και κόκορες μονομαχίας

Ομοσπονδιακοί πράκτορες

έκαναν επιθεώρηση σε φυλακή στο Ακαπούλκο και κυριολεκτικά τους έπεσε η «μασέλα»!

Τι την ήθελαν την αιφνιδιαστική έφοδο στη φυλακή; Η έρευνά τους αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, 19 ιερόδουλες, δυο σακιά με μαριχουάνα και 100 κόκορες για κοκορομαχίες!

Οι πράκτορες ετοιμάζονταν για τη μεταφορά 60 κρατούμενων σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας. Αλλά, εντάξει, να ΄ταν μόνο οι πόρνες, το «μαύρο» και τα κοκόρια, όλα θα ήταν σχεδόν Ο.Κ.! Οι έκπληκτοι ομοσπονδιακοί πράκτορες βρήκαν και 6 γυναίκες κρατούμενους ν' «αράζουν» στο αντρικό τμήμα της φυλακής, αιχμηρά αντικείμενα, είδη πολυτελείας, όπως τηλεοράσεις plasma, αλλά και 2 παγόνια!


24ωρο
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

5 διατροφικές συμβουλές για γρήγορο αδυνάτισμα

Posted: 10 Nov 2011 03:20 PM PST

5 διατροφικές συμβουλές για γρήγορο αδυνάτισμαΜάθετε δέκα μικρά μυστικά για να τρώτε καλύτερα και να χάνετε γρηγορότερα τα περιττά κιλά…



Η σωστή δίαιτα δεν θέλει κόπο, ούτε εξαντλητικές στερήσεις και μεγάλες πείνες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε επικεντρωμένοι στον στόχο σας και οπλισμένοι με επιμονή και υπομονή μέχρι να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σώμα σας. Από εκεί και πέρα, η υγιής διατροφή θα γίνει καθημερινή συνήθειά σας. Οι παρακάτω 5 συμβουλές είναι βασικές για να πετύχετε αυτόν τον στόχο και θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.



1. Κενές θερμίδες: Πολλά από τα αναψυκτικά που καταναλώνετε, ακόμα και τα light, έχουν «κενές» θερμίδες που δεν χρησιμεύουν σε τίποτα απολύτως και επιβαρύνουν τον οργανισμό. Αντικαταστήστε τα με νερό και θα δείτε μεγάλη αλλαγή στο σώμα σας.

2. Αποφύγετε την ασπαρτάμη: Πολλά διαιτητικά προϊόντα περιέχουν ασπαρτάμη αντί για ζάχαρη, ένα τεχνητό γλυκαντικό που όμως δεν είναι τόσο υγιεινό. Πρώτον, είναι νευροτοξίνη και εξολοθρεύει τα κύτταρα του εγκεφάλου και δεύτερον, μεγαλώνει την λαχτάρα για υδατάνθρακες, κάνοντάς σας να επιθυμείτε περισσότερο φαγητό.

3. Χρησιμοποιήστε μουστάρδα: Προσθέτοντας μουστάρδα στα φαγητά σας, τα κάνετε αυτόματα πιο καυτερά και πικάντικα, με αποτέλεσμα το σώμα να ανεβάζει θερμοκρασίες. Στην πραγματικότητα, αυτή η «κάψα» είναι ο μεταβολισμός σας που επιταχύνεται. Έτσι, κάνοντας πιο καυτερά τα φαγητά σας, καίτε περισσότερες θερμίδες.

4. Μην πηγαίνετε για ψώνια νηστικοί: Αν πάτε για ψώνια με άδειο στομάχι, είναι πολύ περισσότερες οι πιθανότητες να μπείτε στον πειρασμό να πάρετε fast food ή κάποιο άλλο γρήγορο σνακ που στην πραγματικότητα δεν θέλετε. Φροντίστε κάθε φορά που βγαίνετε για ψώνια να έχετε φάει πρώτα ένα υγιεινό γεύμα.

5. Βραδινό πριν τις 8: Αν τρώτε αργά το βράδυ, το φαγητό δεν χωνεύεται σωστά και «κάθεται» στο στομάχι. Αν τρώτε κάθε βράδυ πριν τις 8, θα επιτρέπετε στο σώμα σας να χωνεύει σωστά το φαγητό και θα εξασφαλίζετε στον εαυτό σας καλύτερο ύπνο.


24ωρο



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

To μικρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Posted: 10 Nov 2011 03:11 PM PST

http://cdn.news247.gr/kosmos/article1481859.ece/ALTERNATES/w620/car.jpgΟλλανδοί και Ελβετοί επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν …
το μικρότερο ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο. Πρόκειται για ένα μόριο όπου έχουν προσαρτηθεί τέσσερις "ρόδες"



Είναι το μικρότερο αυτοκίνητο του κόσμου!Κάθε "ρόδα" του νανο-αυτοκινήτου-μορίου, αποτελείται από λίγα μόλις άτομα και είναι προσδεμένη στο "αμάξωμα",δηλαδή στο κυρίως μόριο, με διπλούς δεσμούς άνθρακα. Ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο παρέχει μέσω ηλεκτρονίων την αναγκαία ενέργεια για να κινηθεί το όχημα πάνω σε μία επιφάνεια χαλκού.

Οι επιστήμονες, χωρίς να έρχονται σε επαφή με το "αυτοκίνητο" που διατηρούσε την αυτονομία του, μπορούσαν να κατευθύνουν κατά βούληση την πορεία του. Προς το παρόν πάντως, κινείται μάλλον αργά: χρειάστηκαν δέκα παλμοί ηλεκτρονικού "καυσίμου" για να κινηθεί κατά έξι νανόμετρα .

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπεν Φερίνγκα του πανεπιστημίου Γκρόνιγκεν και τον Τιμπόρ Κούντερνακ του πανεπιστημίου του Τβέντε, παρουσίασαν το επίτευγμά τους στο περιοδικό Nature, σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και το Science. Τέτοιου είδους νανο-οχήματα μπορούν μελλοντικά να αξιοποιηθούν κυρίως στην ιατρική, στη ρομποτική και γενικότερα στη νανο-μηχανική.

Για να υπάρξουν όμως αυτές οι πρακτικές εφαρμογές, θα πρέπει πρώτα να καταστεί εφικτό μια τέτοια μοριακή μηχανή να δουλέψει σε φυσιολογικές συνθήκες, καθώς προς το παρόν «τσουλάει» μόνο σε συνθήκες κενού και σε θερμοκρασία μείον 266 βαθμών Κελσίου.

24ωρο



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πιο εύκολο να εξαπατηθούν οι άνδρες στο Facebook

Posted: 10 Nov 2011 03:02 PM PST

Πιο εύκολο να εξαπατηθούν οι άνδρες στο FacebookΈρευνα που διεξήχθη με περισσότερα από 1500 άτομα…

σε ΗΠΑ και Βρετανία, απέδειξε ότι οι άντρες την «πατάνε» πιο εύκολα απ' ότι οι γυναίκες σε απατές στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook.





Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι οι γυναίκες είναι από τη φύση τους πιο προσεκτικές σε ό,τι αφορά τη διαφύλαξη των προσωπικών τους στοιχείων, αλλά και σε έναν άλλο παράγοντα: το σεξουαλικό.





Τη μελέτη διεξήγαγε η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Bitdefender, η οποία αποφάνθηκε ότι οι άντρες είναι λίγο πιο δεκτικοί στο να θαμπωθούν από μία όμορφη παρουσία που θα τους προσθέσει ως φίλο.





Έτσι μόλις, δεχθούν να γίνουν φίλοι, τότε απλόχερα προσφέρουν τις προσωπικές τους πληροφορίες, αφήνοντας τον εαυτό τους εκτεθειμένο.





Μελετώντας τη συμπεριφορά 1614 αντρών και γυναικών σε Αγγλία και Αμερική, αποκαλύφθηκε ότι οι άντρες ήταν πιο πιθανό να αποδεχθούν φιλίες, να κοινοποιήσουν την τοποθεσία τους, να αγνοήσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου, να αφήσουν το λογαριασμό τους ανοιχτό για όλους και να μη διαβάσουν την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων οποιασδήποτε σελίδας κοινωνικού περιεχομένου.





Διαφορές υπήρξαν και σε ό,τι αφορά και τις ενέργειας στις οποίες προέβαιναν σχετικά με τους άλλους χρήστες του διαδικτύου. Η μελέτη έδειξε ότι το 64.2% των γυναικών απέρριπταν τα αιτήματα φιλίας από αγνώστους, ενώ μόλις το 55.4% των αντρών έκανε το ίδιο.





Επιπλέον οι Αμερικανοί φάνηκαν πιο ριψοκίνδυνοι από ότι οι Βρετανοί στη διαδικτυακή κοινωνική συμπεριφορά τους.

24ωρο



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Η εγκαταλελειμμένη Δύση κάτω απ’ το φως του φεγγαριού

Posted: 10 Nov 2011 02:54 PM PST

Καταπληκτικές νυκτερινές λήψεις από ένα νεκροταφείο αυτοκινήτων... κάπου στις ΗΠΑ.

Ο Τρόι Πάιβα
είναι ένας απίστευτος φωτογράφος – «παλιατζής» των αμερικανικών
καταναλωτικών συνθηκών. Από την δεκαετία του '70 κιόλας τού άρεσε να
ταξιδεύει στους επαρχιακούς δρόμους των νοτιοανατολικών πολιτειών των ΗΠΑ
και να ανακαλύπτει όλα όσα οι άνθρωποι εγκατέλειπαν όταν πια αγόραζαν
κάτι καινούργιο για να τα αντικαταστήσει. Από το 1989 άρχισε να τα
φωτογραφίζει κιόλας. Με τον δικό του, μοναδικό τρόπο. Αναδεικνύοντας τη
μοναξιά ενός «πεταμένου» αντικειμένου που κάποτε ήταν πόθος και όνειρο,
στήνει την κάμερά του κάτω από το φως του φεγγαριού και με τη βοήθεια
κρυφών φωτισμών δημιουργεί απίστευτα νυκτερινά still lives. Οι
φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι από ένα νεκροταφείο
αυτοκινήτων από την δεκαετία του ΄50 και του '60. Υπέροχες…




Κάντε κλικ για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγέθυνση.

































































24ωρο







KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

ΔΕΙΤΕ: Εικόνες που στη θέα τους μένουμε άφωνοι!!!

Posted: 10 Nov 2011 02:46 PM PST

Εικόνες που στη θέα τους μένουμε άφωνοι!!!Με το στόμα ανοιχτό!

Στιγμές που λες «Παναγιά μου, είναι δυνατόν»; Ε, φαίνεται πως είναι. Άλλες πιο αστείες και χιουμοριστικές, άλλες προσεγγισμένες με περισσότερη σοβαρότητα. Απολαύστε τις και χαρακτηρίστε τις όπως εσείς νομίζετε.






















24ωρο
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Άκουσαν για πρώτη φορά τη φωνή της κόρης τους μετά από 2 χρόνια

Posted: 10 Nov 2011 02:38 PM PST

Άκουσαν για πρώτη φορά τη φωνή της κόρης τους μετά από 2 χρόνιαΗ Hellen και ο Martin περίμεναν δύο χρόνια για να ακούσουν τη φωνούλα... της κόρης τους και έκλαψαν από ευτυχία όταν άκουσαν την πρώτη της κουβέντα: «Σ' αγαπώ μπαμπάκα».

Η Bronte Cassell γεννήθηκε πρόωρη και της έγινε τραχειοτομή για να μπορεί να αναπνέει, όταν ήταν έξι μηνών, αλλά οι σωλήνες τοποθετήθηκαν σε τέτοιο σημείο που δε μπορούσε να μιλήσει.

Η μικρούλα έζησε με το βοηθητικό αναπνευστικό μηχάνημα για 1,5 χρόνο προτού οι γιατροί μπορέσουν να αφαιρέσουν τους σωλήνες και να της δώσουν τη δυνατότητα να εκφράσει αυτά που αισθανόταν στους γονείς της!

«Περιμέναμε πολύ καιρό και αυτές οι λεξούλες αξίζουν όσο τίποτε άλλο» είπε η 41 ετών μητέρα της.

«Ο άντρας μου την κοίταξε και της είπε "Σ' αγαπώ Bronte". Τότε εκείνη γύρισε και τον κοίταξε και του είπε "Σ' αγαπώ μπαμπάκα". Μετά γύρισε κοίταξε εμένα και μου είπε "Κι εσένα σ' αγαπώ μανούλα"» θυμάται με συγκίνηση η Hellen.

«Απλά κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον και κλαίγαμε. Ήταν η πρώτη φορά που την ακούσαμε να μιλάει» πρόσθεσε.

Η Bronte γεννήθηκε πριν καν η μητέρα της μπει στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης και ζύγιζε 793 γραμμάρια.

Όταν έγινε έξι μηνών ξαφνικά σταμάτησε να αναπνέει εξαιτίας μιας στένωσης ακριβώς κάτω από τις φωνητικές της χορδές.

Μη μπορώντας να μιλήσει έμαθε να χρησιμοποιεί τη νοηματική ενώ μπορούσε να αρθρώσει κάποιες λέξεις, μιλώντας με τον αδερφό της που είναι 8 μήνες μεγαλύτερός της.


24ωρο
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δεν χρησιμοποιεί χρήματα εδώ και... 15 χρόνια!

Posted: 10 Nov 2011 02:30 PM PST

Η Heidemarie Schwermer, μια 69χρονη γυναίκα από τη Γερμανία, έπαψε... να χρησιμοποιεί χρήματα εδώ και 15 χρόνια και λέει ότι, από τότε, είναι..

.

πολύ πιο ευτυχισμένη.



Η απίστευτη ιστορία της Heidemarie ξεκίνησε πριν από 22 χρόνια, όταν ήταν μια μεσής ηλικίας καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που χώρισε μετά από ένα δύσκολο γάμο, πήρε τα δύο παιδιά της και κινήθηκε προς την πόλη του Ντόρτμουντ, στην περιοχή του Ρουρ στη Γερμανία. Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατήρησε ήταν ο μεγάλος αριθμός των αστέγων, και αυτό την συγκλόνισε τόσο πολύ που αποφάσισε να κάνει πραγματικά κάτι για αυτό. Πάντα πίστευε ότι οι άστεγοι δεν χρειάζονταν πραγματικά χρήματα για να γίνουν αποδεκτοι πάλι στην κοινωνία,αλλά μόνο μια ευκαιρία να χειραφετηθούν, κάνοντας τους εαυτούς τους χρήσιμους σ' αυτή, έτσι άνοιξε ένα κατάστημα που το ονόμασε "Gib und Nimm" (Δούναι και λαβείν).



Η μικρή επιχείρησή της ήταν ένα μέρος όπου μπορούσε κανείς να ανταλλάξει πράγματα και δεξιότητες για άλλα πράγματα και δεξιότητες που χρειάζονταν, χωρίς να χρησιμοποιούνται χρήματα. Παλιά ρούχα μπορούσαν να ανταλλαχθούν με συσκευές κουζίνας και υπηρεσίες σχετικές με αυτοκίνητα με υπηρεσίες υδραυλικών, και ούτω καθεξής. Η ιδέα δεν προσέλκυσε πολλούς από τους άστεγους του Ντόρτμουντ, επειδή, όπως κάποιοι από αυτούς της είπαν κατάμουτρα, δεν ένιωθαν ότι, μια μορφωμένη γυναίκα της μεσαίας τάξης, θα μπορούσε να τους καταλάβει . Αντ 'αυτού,το μικρό κατάστημά της δέχτηκε επίθεση από πολλούς από τους άνεργους και τους συνταξιούχους της πόλης που ήταν πρόθυμοι να ανταλάξουν δεξιότητες και παλιά πράγματα για κάτι που χρειάζονταν. Το κατάστημα της Heidemarie έγινε τελικά κάτι σαν φαινομένο στο Ντόρτμουντ, και αυτό την έκανε να αναρωτηθεί για τη ζωή που ζούσε.



Άρχισε να συνειδητοποιεί ότι ζούσε με πολλά πράγματα που δεν είχε πραγματικά ανάγκη και αρχικά αποφάσισε να μην αγοράσει οτιδήποτε άλλο χωρίς να δώσει κάτι μακριά. Τότε συνειδητοποίησε πόσο δυσαρεστημένη ήταν με το έργο της και έκανε τη σύνδεση μεταξύ αυτού του συναισθήματος και των σωματικών συμπτωμάτων που είχε(πόνος στην πλάτη και μόνιμη αδιαθεσία), έτσι αποφάσισε να αναλάβει άλλες εργασίες. Άρχισε να πλένει πιάτα για 10 γερμανικά μάρκα την ώρα, και παρόλο που πολλοί της έλεγαν πράγματα, όπως "Πήγες στο πανεπιστήμιο, σπούδασες για να το κάνεις αυτό;", ένιωθε καλά με τον εαυτό της, και δεν αισθανόταν ότι, εξαιτίας των σπουδών της, έπρεπε να έχει μεγαλύτερες αξιώσεις από κάποιον που εργάζεται σε μια κουζίνα. Μέχρι το 1995, η ζωή της Heidemarie είχε αλλάξει τόσο πολύ που δεν ξόδευε σχεδόν τίποτα, σαν να είχε βρει όλα όσα χρειαζόταν στη ζωή της.



Έτσι, το 1996 πήρε τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής της: να ζει χωρίς χρήματα. Τα παιδιά της είχαν φύγει έτσι πούλησε το διαμέρισμα στο Ντόρτμουντ και αποφάσισε να ζήσει, νομαδικά ανταλλάσσονταν πράγματα και υπηρεσίες για όλα όσα χρειαζόταν. Ξεκίνησε ως ένα 12-μηνο πείραμα, αλλά ανακάλυψε ότι της αρέσει τόσο πολύ που απλά δεν μπορούσε να το εγκαταλείψει. 15 χρόνια αργότερα, εξακολουθεί να ζει σύμφωνα με τις αρχές του "Δίνω και Παίρνω", κάνει διάφορες δουλειές για διαμονή σε σπίτια των διαφόρων μελών και λατρεύει κάθε λεπτό από αυτό. Έχει γράψει δύο βιβλία σχετικά με την εμπειρία του να ζει χωρίς χρήματα και ζήτησε από τον εκδότη της να δοθούν τα χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ώστε να μπορεί να κάνει πολλούς ανθρώπους ευτυχισμένους και όχι μόνο ένα. Είναι ευτυχισμένη που είναι υγιής και καλύτερα από ποτέ.



Όλα τα υπάρχοντά της χωράνε σε μια βαλίτσα και ένα σακίδιο, έχει οικονομίες έκτακτης ανάγκης της τάξης των €200 και όλα τα υπόλοιπα χρήματα τα δίνει. Η Heidemarie δεν έχει καν ασφάλεια υγείας καθώς δεν ήθελε να κατηγορηθεί ότι κλέβει το κράτος, και λέει ότι στηρίζεται στη δύναμη της αυτο-ίασης κάθε φορά που αρρωσταίνει λίγο.


24ωρο
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Κοιμήθηκε στρέϊτ και ξύπνησε …ομοφυλόφιλος!

Posted: 10 Nov 2011 02:23 PM PST

Κοιμήθηκε στρέϊτ και ξύπνησε …ομοφυλόφιλος!Απίστευτο και όμως αληθινό, ο Βρετανός Κρις Μπερτς, παίκτης του ράγκμπι, ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο έγινε …ομοφυλόφιλος!

Ο Κρις Μπερτς εργάζονταν σε τράπεζα ενώ ήταν σύντομα να παντρευτεί! Ένα ατύχημα όμως του άλλαξε τα σχέδια.

Ο άτυχος νεαρός έσπασε τον λαιμό του στο γυμναστήριο, έπαθε εγκεφαλικό και όταν ξύπνησε κατάλαβε ότι πλέον δεν του άρεσαν οι γυναίκες!

Και επειδή η ζωή συνεχίζεται ο 26χρονος δεν τα έβαψε μαύρα, έγινε κομμωτής και δημιούργησε μια νέα σχέση με αγόρι!


24ωρο
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τα πιο κακόγουστα τουριστικά σουβενίρ του κόσμου

Posted: 10 Nov 2011 02:11 PM PST

Πίζα: Μποξεράκια με τον Πύργο της Πίζας...



Τα περισσότερα από αυτά είναι "made in Chine" (κάτι που τα καθιστά αυθεντικά μόνο εάν βρίσκεσαι στην Κίνα), και θα διαλυθούν μέσα σε δύο λεπτά αφότου τα περιεργαστείς, ενώ δοκιμάζουν τα πιο ακραία όρια του καλού γούστου, βλέπε μπαμπούσκες Οσάμα Μπιν Λάντεν. Υπάρχει όμως κάτι το τρομερά ελκυστικά σ' αυτά τα φτηνιάρικα τουριστικά σουβενίρ.



Διαβάστε παρακάτω την κακόγουστη συλλογή μας. .............







Υπάρχει ένας σκληρός ανταγωνισμός για το πιο φτηνιάρικο βραβείο στην Πίζα. Ανάμεσα στους «διαγωνιζόμενους» είναι η ποδιά που δείχνει τον γυμνό David του Μικελάντζελο και τα εσώρουχα I Love Pisa.



Και τα δύο όμως τα επισκίασε πρόσφατα ο τοποθετημένος, εμπνευσμένα, Πύργος της Πίζας σ' ένα ζευγάρι μποξεράκια, κάτι που κρίθηκε πως ήταν τόσο προσβλητικό, που οι τοπικές αρχές κόβουν πρόστιμα σ' όσους πουλούν το προϊόν.



http://db3.stb.s-msn.com/i/AF/23FBE2F8CF2C28EC13D96056C5309A.jpg
Manneken Pis, Βρυξέλλες
Το μπρούτζινο άγαλμα που δείχνει ένα αγόρι να ουρεί σ' ένα συντριβάνι κοντά στην κεντρική πλατεία της Βελγικής πρωτεύουσας είναι ένα τουριστικό must και μία από τις μασκότ της πόλης.



Το αγόρι, που οι ρίζες του βυθίζονται στην παράδοση και στο μύθο, συχνά το ντύνουν με διαφορετικά συνολάκια ανάλογα με τις διπλωματικές επισκέψεις που δέχεται η πόλη, ή τα events που φιλοξενεί.



Υπάρχει επίσης μία μόδα στην φτηνιάρικη memorabilia του Manneken Pis, με μαγνήτες ψυγείου, τιρμπουσόν, σφηνάκια και αναπτήρες που έχουν τη φράση "let's hear it for the little squirt".



http://db3.stb.s-msn.com/i/AF/E6BDCD1B1DBBE573FA8EF42E4310C1.jpg
Ρωσία: κούκλες δικτάτορες
Οι μπαμπούσκες είναι αδυναμία των μικρών κοριτσιών, όμως για εκείνους που τους αρέσει η πολιτική σάτιρα μπορούν να βρουν ορισμένους από τους πιο δυσάρεστους χαρακτήρες -Ιωσήφ Στάλιν, Αδόλφος Χίτλερ, Μπενίτο Μουσολίνι, Οσάμα Μπιν Λάντεν- όλοι τους σε ξύλινες μινιατούρες.



http://db3.stb.s-msn.com/i/45/3658E7B1588A3B1FBAEB8B1DD2C1B2.jpg
Νέα Υόρκη: Το καπέλο του Αγάλματος της Ελευθερίας
Το αφρώδες καπέλο του Αγάλματος της Ελευθερίας είναι από εκείνες τις αγορές που μοιάζουν με μία πολύ καλή ιδέα εκείνη τη στιγμή, αλλά ο φόβος του να πεθάνεις από ντροπή, σε κάνει να το φορέσεις μόνο ενώ βρίσκεσαι επάνω στο φέρυ του Staten Island.



http://db3.stb.s-msn.com/i/12/A9FE4DB1F080DB9C1CE999F257BE3.jpg
Κίνα: Τα ρολόγια του Προέδρου Μάο
Το ρολόι του Προέδρου Μάο που χαιρετάει είναι θρυλικό ανάμεσα στους συλλέκτες και διατίθεται μόνο στην Κίνα ή μέσω ταχυδρομικής παραγγελίας.



Ωστόσο, ο πρώην ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας δεν έχει την ίδια cult απήχηση, όπως ας πούμε ο Τσε Γκεβάρα, και ο κόσμος μπορεί να σας ρίχνει περίεργες ματιές όταν το φοράτε.



http://db3.stb.s-msn.com/i/2B/8FFE5D40D8411F88D5D03BB1DCBA5F.jpg
Λονδίνο: Αστυνομικό καπέλο
Το Λονδίνο παράγει σημαντικές ποσότητες από φτηνιάρικα σουβενίρ.



Πένες με καραβάκια να πλέουν μέσα τους και υπερμεγέθη καπέλα γελωτοποιού είναι ορισμένα που μπορούμε να αναφέρουμε, ενώ πολύ ψηλά στα... charts είναι το καπέλο του αστυνομικού.



Χωρίς παρεξήγηση κύριε αξιωματικέ.



http://db3.stb.s-msn.com/i/5A/B65BA2CC11FFCB32F3CF91475FF1B9.jpg
Σαν Φρανσίσκο: γυαλιά ηλίου
Τα σουβενίρ που μπορείς να αγοράσεις ενώ επισκέπτεσαι την Golden Gate Bridge στο Σαν Φρανσίσκο είναι πολύ εντυπωσιακά.



Ορισμένα περιλαμβάνουν ένα κομμάτι από χρησιμοποιημένο καλώδιο και ένα t-shirt που λέει:



«Περπάτησα την Golden Gate Bridge», αλλά αυτά τα θλιβερά γυαλιά κερδίζουν με χαρακτηριστική άνεση.



http://db3.stb.s-msn.com/i/40/1E6BC43123145089E41E3F58B84813.jpg
Μπαλί: μινιατούρες σανίδες του σερφ και άσεμνα σλόγκαν σε t-shirt
Στο Ουμπούντ, υπάρχει ένας πλούτος από όμορφες, σκαλιστές δημιουργίες και faux αντίκες αγαλμάτων, πραγματικά τέλεια σουβενίρ.



Στην Κούτα, που την πλημμυρίζουν μεθυσμένοι Αυστραλοί ταξιδιώτες με backpacks, υπάρχουν μικροσκοπικές, άχρηστες σαγιονάρες, και σανίδες του σερφ με την λέξη "Bali" επάνω τους και το χειρότερο όλων, είναι τα αμέτρητα καταστήματα στον κεντρικό δρόμο που πουλάνε t-shirts και stickers που είναι διακοσμημένα με παιδιάστικα σλόγκαν και άσεμνα logos που θα έκαναν ακόμα και ένα 15χρονο αγόρι γεμάτο ορμόνες να κοκκινίσει.



http://db3.stb.s-msn.com/i/24/C1A79D3BD74434F6B0D35970D043D0.jpg
Αμερική: τα σουβενίρ του δρόμου
Η αναβίωση της δημοτικότητας του μεγάλου αμερικάνικου road trip είναι τέτοια, που μπορείτε να βρεθείτε να δέχεστε το δώρο που πήρε ένας φίλος σας από τον δρόμο.



Αυτοί οι πάγκοι, είναι κανόνας να εμφανίζονται στα πιο περίεργα (συνήθως πιο απομονωμένα) μέρη και θα έχουν τουλάχιστον ένα τύπο σουβενίρ που θα έχει σχέση με τους Ινδιάνους.



http://db3.stb.s-msn.com/i/EB/9336404C4BC2BC7ABF5FC47F7429.jpg
Τρανσυλβανίας: οι κούπες του Δράκουλα
Οι πάγκοι στην αυλή του Bran Castle -πιο γνωστό ως το κάστρο του Δράκουλα- έχουν να απολογηθούν για πολλά, κυρίως γι' αυτές τις εντελώς απαίσιες κούπες.



Θαυμάσια δώρα για ανθρώπους που μισείτε.



http://db3.stb.s-msn.com/i/FD/C57A9AAC178C34EBC2B460C2746F.jpg
Παγκοσμίως: γυάλινη σφαίρα με χιόνι



Τη σήμερον ημέρα οι γυάλινες σφαίρες με το χιόνι απέχουν πολύ από τις πραγματικές ομορφιές που συνέλεγαν οι Βικτωριανοί ως αναμνηστικά από τα ταξίδια τους.



Σήμερα έχουν καταντήσει το απόλυτο uncool σουβενίρ, και δεν έχουν να κάνουν πλέον με την απλή απόλαυση να κουνάς τη σφαίρα και να βλέπει το χιόνι να πέφτει.



Μπορείς να τις αγοράσεις με μουσική υπόκρουση, animated, φωτισμένες, ενώ κάποιες μέχρι που έχουν μικροσκοπικούς ανεμιστήρες μέσα για να σκορπίζουν το χιόνι ακόμα περισσότερο.



http://db3.stb.s-msn.com/i/EB/BCCA243F3625B9FAB8C8BDBB698A57.jpg
Βαυαρία: κούπες μπύρας
Δύο είδη φτήνιας κάνουν την εμφάνισή τους στο Oktoberfest: τα παραδοσιακά δερμάτινα κουστούμια και οι κούπες μπύρας.



Δεν υπάρχει πρόβλημα εάν αγοράσετε τις όμορφες διακοσμημένα κεραμικές κούπες, όμως πιο συχνά, ο κόσμος προτιμά να διαλέγει τα φτηνά πλαστικά σουβενίρ.



http://db3.stb.s-msn.com/i/CA/4B292D337295D5E024DEE610B66CB.jpg
Ασία: χαμογελαστοί βούδες
Οι χειροποίητοι βούδες είναι ακριβοί και καλοφτιαγμένοι.



Οι πλαστικοί χαμογελαστοί βούδες ωστόσο, είναι πολύ «ψεύτικοι» και είναι τόσο καλόγουστοι όσο το ντεκόρ στο Κινέζικο ντελίβερι της γειτονιάς σας.



http://db3.stb.s-msn.com/i/81/6E8D619DBB9779B7D9B7F121C299E.jpg
Αμερική: ψεύτικες πινακίδες αυτοκινήτου
Οι ψεύτικες πινακίδες αυτοκινήτου μοιάζουν με ένα καλό σουβενίρ στην αρχή, μιας και είναι εμβληματικές, ρετρό και απόλυτα Αμερικάνικες, η αλήθεια ωστόσο είναι πως δεν θα τις κρεμάσετε ποτέ και θα σκουριάσουν σε κάποιο ντουλάπι μέχρι να μετακομίσετε από το σπίτι.



http://db3.stb.s-msn.com/i/72/CF0B22B87BA6253DB90FE56423DE9.jpg
Παγκοσμίως: Ντόπιο ντύσιμο
Το να αποδέχεσαι την τοπική κουλτούρα είναι καλό και όμορφο, όμως θα πρέπει να σταματάς όταν πρόκειται να καταλήξεις να αγοράσεις ένα φτηνιάρικο σάρι/κιμονό/προσθέστε ότι άλλο όνομα μίας τοπικής ενδυμασίας θέλετε, που δεν πρόκειται να φορέσεις ποτέ ξανά.



http://db3.stb.s-msn.com/i/5C/6EE85BB446ACE2F184E9B47C15786.jpg
Ολλανδία: τσόκαρα
Τι το κακό υπάρχει στο να φορέσεις ξύλινα υποδήματα;



Από τη μία υπάρχει το απλό θέμα της άνεσης, αλλά από την άλλη υπάρχει απλώς η παντελής έλλειψη φαντασίας που συνοδεύει μία τέτοια αγορά.



Είναι πολύ καλύτερο να προτιμήσετε τα τσόκαρα μαγνήτες για το ψυγείο, τα σοκολατένια τσόκαρα, το σετ τσόκαρο για αλάτι-πιπέρι ή ακόμα τις χνουδωτές παντόφλες που μοιάζουν με τσόκαρα.



http://db3.stb.s-msn.com/i/26/C5214A646DF2E74A3D57EB3365EA.jpg
Λούρδη: τα μπουκάλια νερού της Παρθένου Μαρίας
Στο Καθολικό μέρος προσκυνήματος της Λούρδης, επιβάλλεται η στάση για να ψωνίσει κανείς τα μπιχλιμπίδια της Παρθένου Μαρίας.



Ένα must είναι τα μπουκάλια που έχουν το σχήμα της και που είναι γεμάτα με αγιασμένο νερό, με το καπάκι να είναι τοποθετημένο στο κεφάλι της σαν ένα μαντήλι.



http://db3.stb.s-msn.com/i/93/29BA946EAD25C1B60F3FB42109845.jpg
Μεξικό: σομπρέρο
Ο κόσμος το αγοράζει λες και είναι "υπνωτισμένος" κυρίως επειδή είναι εξωφρενικά φτηνά, όμως τελικά, το σομπρέρο είναι ένας εφιάλτης να το κουβαλήσεις σπίτι και συν τοις άλλοις δεν θα το ξαναφορέσεις ποτέ ξανά.


24ωρο
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Κοιμήθηκε στρέϊτ και ξύπνησε …ομοφυλόφιλος!

Posted: 10 Nov 2011 01:59 PM PST

Κοιμήθηκε στρέϊτ και ξύπνησε …ομοφυλόφιλος!Απίστευτο και όμως αληθινό
, ο Βρετανός Κρις Μπερτς, παίκτης του ράγκμπι, ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο έγινε …ομοφυλόφιλος!

Ο Κρις Μπερτς εργάζονταν σε τράπεζα ενώ ήταν σύντομα να παντρευτεί! Ένα ατύχημα όμως του άλλαξε τα σχέδια.

Ο άτυχος νεαρός έσπασε τον λαιμό του στο γυμναστήριο, έπαθε εγκεφαλικό και όταν ξύπνησε κατάλαβε ότι πλέον δεν του άρεσαν οι γυναίκες!

Και επειδή η ζωή συνεχίζεται ο 26χρονος δεν τα έβαψε μαύρα, έγινε κομμωτής και δημιούργησε μια νέα σχέση με αγόρι!
24ωρο

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Σεξ με ζώα στην Βραζιλία

Posted: 10 Nov 2011 01:54 PM PST


Ένα σημαντικό ποσοστό των αγροτών της Βραζιλίας παραδέχεται έχει κάνει σεξ με ζώα.
Ποιους κινδύνους εγκυμονεί η συγκεκριμένη πράξη

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Σάο Πάολο, το 35% των αγροτών από την Βραζιλία είχαν σεξουαλικές επαφές με ζώα.

Η επαφή με ζώα θεωρείται πιθανό αίτιο για την εμφάνιση καρκίνου των γεννητικών οργάνων στους άντρες.

Στην μελέτη πήραν μέρος 492 άντρες μεταξύ των 18 και 80 ετών. Από αυτούς το 45% έπασχαν από καρκίνο του πέους δείγμα που συγκρίθηκε με το 32% που ήταν απολύτως υγιείς.

Η έρευνα έδειξε, ότι το 59% έκανε σεξ με ζώα από ένα μέχρι 5 χρόνια, ενώ το 21% έχει την συγκεκριμένη συμπεριφορά, για περισσότερα από 5 χρόνια.

Παράλληλα, οι ερευνητές ανακάλυψαν μία σύνδεση μεταξύ του καρκίνου και του αριθμού των ζώων που οι άντρες χρησιμοποίησαν κάθε φορά.

Οι προτιμήσεις των αντρών περιλαμβάνουν από φοράδες και αγελάδες μέχρι γουρούνια και κότες.

Ο επικεφαλής της έρευνας, ο ουρολόγος Cassio Zequi ανέφερε, ότι η επαφή με ζώα μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς στον ιστό του αντρικού μορίου, που μπορούν τελικά να οδηγήσουν στην εμφάνιση του καρκίνου.

news247


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

11 Νοεμβρίου 2011: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες ή μήπως όχι;

Posted: 10 Nov 2011 01:49 PM PST

Εδώ και ένα αιώνα έχει να εμφανιστεί μια ημερομηνία με έξι «άσσους» ή τρία «11» στη σειρά. Αυτό θα συμβεί την ερχόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 (11/11/11), κάτι που ξυπνά εσχατολογικές προβλέψεις.







Για τους περισσότερους δεν είναι παρά ένα «παιγνίδι» των αριθμών, αλλά για άλλους δεν είναι καθόλου έτσι: μερικοί θεωρούν την ημερομηνία άκρως ευνοϊκή από κοσμικής απόψεως και άλλοι το ακριβώς αντίθετο, καθώς τη θεωρούν γρουσούζικη, χωρίς να λείπουν και οι απαραίτητοι εσχατολόγοι και καταστροφολόγοι που δεν αποκλείουν τη συντέλεια του κόσμου (προλαμβάνοντας όσους υποστηρίζουν ότι, σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια, αυτό θα συμβεί στις 21/12/2012!).

Ήδη από τους μεσαιωνικούς χρόνους η «επιστήμη» της αριθμολογίας απέδιδε απόκρυφη σημασία – θετική ή αρνητική – στους αριθμούς και αυτή η πίστη – γιατί περί πίστης πρόκειται, σύμφωνα με τους επιστήμονες – έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα.



''Το κακό είναι ότι, σύμφωνα αυτές τις αρχαίες μυστικές πεποιθήσεις, το 11 (και η ημερομηνία της 11ης Νοεμβρίου 2011 δυστυχώς περιέχει τρία «11» στη σειρά) βρίσκεται ανάμεσα στους «θείους» αριθμούς 10 και 12 και το 11 έχει κακή, μα πολύ κακή σημασία.''



Αν έχεις τρία 11 στη σειρά, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο;

Μέχρι και μία νέα ταινία τρόμου με τίτλο «11/11/11» έχει ετοιμασθεί για την περίσταση. «Την ενδέκατη ημέρα του ενδέκατου μήνα του ενδέκατου έτους μία πύλη θα ανοίξει;», μας προειδοποιεί το σχετικό τρέιλερ.

Δεν λείπουν όμως και οι σύγχρονοι αριθμολόγοι, που θεωρούν ευνοϊκή ημερομηνία την 11/11/11, στο ευρύτερο πλαίσιο νοοτροπίας της «Νέας Εποχής» (New Age), θεωρώντας ότι η Γη θα κατακλυστεί από θετική ενέργεια που θα ανεβάσει το επίπεδο συνείδησης των ανθρώπων, οπότε η ημερομηνία είναι κατάλληλη να παντρευτεί κανείς ή να ξεκινήσει μία δουλειά.

Πολλοί, πάλι, συνδυάζουν το 11 με τα τυχερά παιγνίδια, οπότε τη συγκεκριμένη μέρα ίσως έχουν αυξημένη διάθεση να ποντάρουν κάπου.

Οι ανθρωπολόγοι και οι ψυχολόγοι εξηγούν ότι όλα αυτά δεν προέρχονται παρά από την παμπάλαιη ανθρώπινη τάση να βρίσκουμε νόημα και σύμβολα σε τυχαία περιστατικά και σχήματα, τροφοδοτώντας έτσι την υπερφυσική μας διάθεση.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, λόγω της προϊστορικής εξέλιξής του, είναι νευρωνικά «καλωδιωμένος» να διακρίνει πρότυπα και νοήματα στα διάφορα αισθητηριακά δεδομένα που συλλέγει κάθε ώρα και στιγμή.

Με τον τρόπο αυτό, ο άνθρωπος βοηθήθηκε στην έγκαιρη διάγνωση πιθανών κινδύνων και στην επιβίωσή του (όταν διέκρινε σωστά μια τίγρη κρυμμένη πίσω από τα κλαδιά), έστω και αν στην πορεία «φορτώθηκε» ως παρενέργεια μια εγγενή τάση αυταπάτης (όταν έβλεπε -και βλέπει ακόμα- ένα πρόσωπο τίγρης στα σύννεφα).

Ενδεικτικά, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι όσο περισσότερη σημασία δίνει κανείς σε κάτι, όπως στον αριθμό 11, τόσο θα αρχίσει να το βλέπει γύρω του (π.χ. στο ρολόι του, όταν η ώρα είναι 11:11). Όπως διαβεβαιώνουν, στις 11/11/11 κανείς δεν έχει να φοβάται κάτι, αλλά ούτε και να υπεραισιοδοξεί. Οι ουρανοί δεν θα ανοίξουν, ούτε για καλό, ούτε για κακό.





topeiraxtiri.blogspot.com



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Αγωγή από την πρώην αρραβωνιαστικιά ... για τα τούλια του στολισμού!

Posted: 10 Nov 2011 01:42 PM PST

Τα λεφτά ακόμα και για τα τούλια του στολισμού για τον αρραβώνα της αλλά και τα έξοδα της για το πεντικιούρ-μανικιούρ, ζητά 32χρονη...
γνωστή Ηρακλειώτισσα από τον πρώην μνηστήρα της, ο οποίος «έστριψε δια του αρραβώνος» και τώρα καλείται να πληρώσει ... τη νύφη στα δικαστήρια.

Μέχρι στιγμής, η παρ' ολίγον νύφη έχει κάνει δύο μηνύσεις και μία αγωγή στον πρώην αγαπημένο της, τον οποίο περιγράφει ως προικοθήρα αλλά και επικίνδυνο για την σωματική της ακεραιότητα, αφού - όπως ισχυρίζεται - την κυνηγούσε με το ψαροντούφεκο και την χτυπούσε με λαβές καράτε αλά Τσάκι Τσαν στη μέση του δρόμου.

Αυτή είναι η εκδοχή που προβάλλει η 32χρονη Ηρακλειώτισσα. Από την πλευρά του, ο 34χρονος πρώην μνηστήρας αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι τη χώρισε επειδή δεν την άντεχε άλλο. Ισχυρίζεται ακόμα ότι του είχε γίνει «τσιμπούρι» παρά το γεγονός ότι έχει προχωρήσει στην προσωπική του ζωή. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι διαθέτει και ηχογραφημένες συνομιλίες με την πρώην σύντροφο του που αποδεικνύουν, όπως υποστηρίζει, ότι η ζωή του είχε γίνει μαρτυρική αφού δεν τον άφηνε στιγμή ήσυχο με σκοπό να τον επαναφέρει στην ... αγκαλιά της.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση μεταξύ των δύο πρώην συντρόφων έχει εξελιχθεί σε σφοδρή δικαστική διαμάχη με τους «πρωταγωνιστές» να εμμένουν στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε με συνοικέσιο, όμως ο αρραβώνας τους κράτησε λιγότερο από χρόνο λόγω των αλλεπάλληλων επεισοδίων που είχαν συμβεί μεταξύ τους.

Η οριστική ρήξη επήλθε μετά από μία έντονη διαφωνία που είχαν μεταξύ τους. Η 32χρονη υποστηρίζει ότι ο πρώην σύντροφος της την έσφιξε τόσο δυνατά στο λαιμό που λίγο έλειψε να την πνίξει και στην συνέχεια άρχισε να την κυνηγάει με ψαροντούφεκο.

Τρομοκρατημένη εκείνη, άνοιξε την πόρτα και σχεδόν ξυπόλυτη, άρχισε να τρέχει στο δρόμο. Ο 34χρονος όμως την πρόλαβε, την έριξε στο έδαφος και άρχισε να την χτυπάει με λαβές του καράτε. Η ίδια υποστηρίζει ότι στάθηκε τυχερή καθώς κινδύνευσε η ζωή της και ουσιαστικά διασώθηκε από περίοικους που έβαλαν τις φωνές στον πρώην αρραβωνιαστικό της.

Η 32χρονη υποστηρίζει ακόμα ότι ο πρώην μνηστήρας της ήταν ουσιαστικά προικοθήρας αφού απαιτούσε για να την νυμφευτεί «σπίτι με το κλειδί στο χέρι», της ζητούσε, όπως ισχυρίζεται, συνεχώς δανεικά, ενώ της παρακρατούσε τους μισθούς από την εργασία της.

Υποστηρίζει ακόμα ότι κατάφερνε να την εκμεταλλεύεται οικονομικά καθώς την απειλούσε ότι θα την χωρίσει με κίνδυνο να στιγματιστεί κοινωνικά επειδή είχε ήδη μία αποτυχημένη σχέση.

Ο 34χρονος πάντως δείχνει να διατηρεί την ψυχραιμία του για τα όσα του καταλογίζει η πρώην αρραβωνιαστικιά του, επιμένοντας στην αθωότητα του. Υποστηρίζει ότι ήταν τόσο φορτική που είχε χάσει τον ύπνο του.

Νομικές πηγές αναφέρουν ότι η 32χρονη του τηλεφωνούσε συνεχώς ζητώντας του επανασύνδεση, ενώ του είχε αποστείλει αρκετά ερωτικά γράμματα στα οποία εξέφραζε τον έρωτα της προς το πρόσωπο του.

Η αγωγή, οι φιόγκοι και το πεντικιούρ

Εκτός από το ποινικό σκέλος, η υπόθεση έχει και αστική υπόσταση αφού η 32χρονη απαιτεί μέχρι τελευταίου ευρώ τα χρήματα που είχε διαθέσει για τους αρραβώνες τους, προσδοκώντας φυσικά να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας ως νυφούλα.

Ενδεικτικά αναφέρεται στην αγωγή ότι διεκδικεί το ποσό των 60 ευρώ για 35 μέτρα τούλι που χρησιμοποίησε στο στολισμό αλλά και το ποσό των 70 ευρώ για τους φιόγκους του ντεκόρ.

Για ένα μαχαίρι και μία σπάτουλα τούρτας με διακόσμηση ζητά 30 ευρώ, για τα κρεατικά (χοιρινό, αρνί και ρολό γεμιστό) δαπάνησε 220 ευρώ.

Επίσης διεκδικεί και τις δαπάνες που έκανε για τον προσωπικό της καλλωπισμό ώστε να λάμπει από ομορφιά την ημέρα του αρραβώνα. Συγκεκριμένα ζητά το ποσό των 110 ευρώ για μανικιούρ-πεντικιούρ, ενώ επίσης αξιώνει το ποσό των 170 ευρώ για μαλλί κομμωτηρίου και μακιγιάζ.

cretalive.gr






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Η αγωνία του γονιού για την επίδοση των παιδιών τους

Posted: 10 Nov 2011 01:35 PM PST

Πλησιάζει ο καιρός που θα βγούν οι σχολικοί έλεγχοι και η αγωνία θα ανέβει στα ύψη. Όσοι νέοι πήγαν καλά θα εισπράξουν...

τον έπαινο και μια μικρή υλική απολαβή. Αντίθετα, όσοι είχαν μέτρια επίδοση θα δεχθούν τον ψόγο και πιθανώς το ψόγο. Το πρόβλημα είναι ότι οι γονείς έχουν δίκιο, αλλά δεν έχουν τη γνώση να μεταδώσουν στο παιδί τους την αγωνία τους να διακριθεί στα γράμματα. Χρησιμοποιούν ως κίνητρο τον φόβο και την απειλή του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά το παιδί ταυτίζει τα γράμματα με την οικογενειακή βία και καταντά τελείως αντικοινωνικό και αρνητικό με τη γνώση. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος ψυχολόγος να εξηγήσει με πειθώ στο νέο ότι στη σημερινή εποχή των άκρων ότι μόνο όποιος περάσει στο πανεπιστήμιο και κάνει ένα καλό μεταπτυχιακό έχει βάσιμες ελπίδες να έχει μια σταθερή επαγγελματική πορεία στο δημόσιο ή σε μια πολυεθνική. Έτσι θα έχει και καλές απολαβές για να κάνει οικογένεια και να ζήσει κάπως καλά.




Ν. Κ.

Ιστορικός-Εκδότης



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τι Είναι Αστρολογία;

Posted: 10 Nov 2011 01:29 PM PST

Αστρολογία είναι η μελέτη των ζωδίων. Η αστρολογία χρησιμοποιεί τα δεδομένα της αστρονομίας και δίνει την άποψή της μέσα από την μυθολογία των αρχαίων Ελλήνων
.

Ανάλογα με το πότε γεννηθήκαμε έχουμε διάφορα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα σε διάφορους τομείς της ζωής μας.



Η Αστρολογία ακόμη δεν θεωρείται..



επιστήμη. Μπορούμε να πούμε πως είναι συσσωρευμένη γνώση από παρατηρήσεις σχετικά με την κατηγοριοποίηση της συμπεριφοράς των ανθρώπων αναλόγως με την ημέρα και ώρα γέννησής τους.



Την στιγμή που γεννιόμαστε, οι πλανήτες και τα υπόλοιπα ουράνια σώματα (όπως ο Ήλιος, η σελήνη, ο αστεροειδής Χείρωνας, κ.τ.λ.) φανερώνουν τους τομείς στους οποίους θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας, τους τομείς και τους οποίους θα αντιμετωπίσουμε ευκολίες ή δυσκολίες. Η αποκωδικοποίηση στην γλώσσα των ανθρώπων, αυτών που τα "άστρα " προβλέπουν για εμάς, ύστερα από αιώνες ενασχόλησης του ανθρώπου και διαμέσου παρανοήσεων, προκαταλήψεων και χλευασμών, έχει φτάσει πλέον σε ένα αρκετά σεβαστό επίπεδο. Μελετώντας την θέση του κάθε πλανήτη στα ζώδια, την σχέση του - γωνία του με τους άλλους πλανήτες και τον οίκο στον οποίο βρίσκετε ο κάθε πλανήτης, συνθέτουμε ένα πολύπλοκο και αρκετά δύσκολο στην κατανόησή του αστρολογικό χάρτη, ο οποίος φανερώνει τις ευκολίες ή τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας. Στο σημείο αυτό, κρίνουμε αναγκαίο να διαφοροποιήσουμε και να εξηγήσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια, πως όταν μιλάμε για ευκολίες και δυσκολίες, δεν εννοούμε κάτι καλό ή καλό. Κάτι δύσκολο στην ζωή μας δεν μας κάνει κακούς, ή χειρότερους από τους άλλους. Πολλές φορές, μία δυσκολία στην ζωή μας, και η διαχείρισή της από εμάς, μπορούν να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους από αυτούς που θα ήμασταν μην έχοντας ξεπεράσει την δυσκολία αυτή.



Μεγάλο ρόλο στην αστρολογία παίζει τόσο η ημέρα που γεννιόμαστε, όσο και η ώρα της ημέρας. Από την ημέρα του ημερολογιακού έτους που γεννιόμαστε κατατασσόμαστε σε κάποιο από τα δώδεκα ζώδια. Έτσι αν έχουμε γεννηθεί:



από 21/3 έως και 20/4 ανήκουμε στο ζώδιο του Κριού,



από 21/4 έως και 20/5 ανήκουμε στο ζώδιο του Ταύρου,



από 21/5 έως και 21/6 ανήκουμε στο ζώδιο του Διδύμου,



από 22/6 έως και 22/7 ανήκουμε στο ζώδιο του Καρκίνου,



από 23/7 έως και 23/8 ανήκουμε στο ζώδιο του Λέων,



από 24/8 έως και 23/9 ανήκουμε στο ζώδιο της Παρθένου,



από 23/9 έως και 22/10 ανήκουμε στο ζώδιο του Ζυγού,



από 23/10 έως και 22/11 ανήκουμε στο ζώδιο του Σκορπιού,



από 23/11 έως και 21/12 ανήκουμε στο ζώδιο του Τοξότη,



από 22/12 έως και 20/1 ανήκουμε στο ζώδιο του Αιγόκερου,



από 21/1 έως και 19/2 ανήκουμε στο ζώδιο του Υδροχόου,



από 20/2 έως και 20/3 ανήκουμε στο ζώδιο του Ιχθύ.



Η αστρολογία αμφιλεγόμενη ακόμη στις μέρες μας από πολλούς, συγκαταλεγόμενη στην σφαίρα του μεταφυσικού, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή από πολλούς ενώ πολλοί είναι και οι επικριτές της.

Μην έχοντας ακόμη καταφέρει να επιτύχει την επίσημη αναγνώριση που της αρμόζει, έχει πολλές φορές καταστεί έρμαιο αντιπαραθέσεων και συγκρουόμενων συμφερόντων.

Κατά τον Μεσαίωνα η εκκλησία καταδίκαζε τις επιστήμες. Γνωστό και χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Γαλιλαίου και του εάν η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο όπως ο ίδιος έλεγε ή του αν συνέβαινε το αντίθετο, αν δηλαδή η Γη ήταν το κέντρο του σύμπαντος και ήταν ο Ήλιος αυτός που γυρίζει γύρω της, όπως ήθελε η εκκλησία. Τα χρόνια όμως πέρασαν και η αντίληψη αυτή ξεπεράστηκε καθώς οι πολλές αποδείξεις δεν άφηναν περιθώρια για περετέρω αμφισβήτηση της Αλήθειας.

Κάτι ανάλογο δε αποκλείεται να συμβαίνει και τώρα, μόνο που τώρα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά καθώς απέναντι από την αστρολογία δεν τάσσετε μόνο η θρησκεία αλλά και η επιστήμη. Αμφότερες θρησκεία και επιστήμη απορρίπτουν κάθε πιθανότητα αληθείας εν τη αστρολογία και τάσσονται πολέμιοι απέναντί της καταδικάζοντάς την, χωρίς να την γνωρίζουν, ως αιρετική, χθόνια, επικίνδυνη και ψευδή. Ίσως έτσι είναι γραμμένο στους νόμους του σύμπαντος, ίσως κάθε μεγάλη ανακάλυψη - αποκάλυψη να έρχετε διά πυρός και σιδήρου. Ίσως για να φανερωθεί η Αλήθεια να πρέπει πρώτα να αμφισβητηθεί και να της τεθούν δύσκολα εμπόδια. Έτσι κάθε νέα και πρωτοποριακή πρόταση να πρέπει αμφισβητώντας η ίδια το κατεστημένο και τις δεδομένες αντιλήψεις και νοοτροπίες θα καταφέρει στο τέλος να πάρει την θέση που της αξίζει.

Στην εποχή που ζούμε, το διαδίκτυο έχει συμβάλει ουσιαστικά στην επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αστρολογία και ο αριθμός των ατόμων που ασχολούνται μαζί της συνεχώς αυξάνετε. Μέσα σε αυτούς μοιραία θα υπάρξουν και άτομα ικανής αντίληψης τα οποία θα συμβάλλουν πολύ στον αγώνα αποκάλυψης της Αλήθειας σχετικά με τα ζώδια όπως θα υπάρξουν και πολλοί οι οποίοι θα βάλλουν εμπόδια, είτε παραπληροφορώντας, είτε καταγγέλλοντας, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Πόσο κοντά όμως βρισκόμαστε σήμερα στην Αλήθεια για την αστρολογία; Μπορούμε ελεύθερα να μιλάμε για αυτήν ή είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι και στιγματισμένοι; Ίσως είναι ακόμη νωρίς μες τον κόσμο αυτό να μιλάμε για την αστρολογία και τα ζώδια, ίσως πάλι ήρθε η ώρα για την αλλαγή της νοοτροπίας μας, την αφαίρεση των παρωπίδων από τα μάτια μας και το αντίκρυσμα του φωτός της αληθείας.

www.moira.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οι top 10 πόλεις – ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2012

Posted: 10 Nov 2011 01:23 PM PST

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Lonely Planet έφτιαξε μια λίστα με τις ιδανικότερες πόλεις-προορισμούς για το 2012.
Κι εμείς σας την παρουσιάζουμε…

Μετά από μεγάλη ταξιδιωτική έρευνα και πολλές συζητήσεις, ο ταξιδιωτικός οργανισμός Lonely Planet κατέληξε σχετικά.......



με τις ιδανικότερες πόλεις-προορισμούς για το 2012. Όπως συνήθως, η λίστα περιλαμβάνει γνωστές αλλά ενδιαφέρουσες περιοχές και άλλες λιγότερο γνωστές, αλλά επίσης άξιες για ένα ταξίδι τη χρονιά που θα έρθει.

Σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις κάνουν ελκυστικούς μερικούς από τους προτεινόμενους προορισμούς, ενώ άλλες πόλεις προτείνονται για την ανανεωτική πνοή τους και τις δυνατότητες που προσφέρουν για ένα απολαυστικό ταξίδι.

Την επόμενη χρονιά οι παρακάτω πόλεις θα βρεθούν στο προσκήνιο, είτε για τα φεστιβάλ και τις διοργανώσεις που φιλοξενούν, είτε για τη νέα τους εικόνα. Σας τις παρουσιάζουμε…

1. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Λονδίνο ( http://bit.ly/tzKs0p ) βάζει τα «καλά» του το 2012, φιλοξενώντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες ( www.london2012.com ). Οι ανατολικές περιοχές της πόλης θα έχουν την τιμητική τους, αλλά και όλη η πόλη θα αναμορφωθεί. Δείτε την εντυπωσιακή γέφυρα Tower Bridge να ανοίγει καθώς περνούν τα πλοία από τον Τάμεση και χαθείτε στα πλήθη ανθρώπων από όλο τον κόσμο, επισκεφτείτε μουσεία, γκαλερί και θέατρα και περπατήστε στο νυχτερινό Λονδίνο. Η πολυπολιτισμική πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, μας περιμένει…

2. Mουσκάτ, Ομάν

Το Ομάν ανανεώνεται σε όλα του τα… μέτωπα για να προσελκύσει διεθνή τουρισμό, από τα μουσεία του και τα αξιοθέατα, μέχρι τα θέρετρά του ( http://bit.ly/tYz6aD ). Η σύγχρονη πρωτεύουσα Μουσκάτ ( http://bit.ly/sBS5gm ), είναι το επίκεντρο όλων αυτών των αλλαγών, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολυτελή καταλύματα και δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες και διασκέδαση. Το 2012 την τιμητική τους έχουν η περιοχή Qurum με τα outlet καταστήματα σχεδιαστών, η αγορά της παλιάς πόλης και τα θαλάσσια σπορ στην εντυπωσιακή ακτογραμμή της πόλης. Οι κάτοικοι της πόλης είναι τόσο φιλόξενοι και ευγενικοί με τους τουρίστες, που θα νιώσετε σα να βρίσκεστε στο… σπίτι σας. Σήμερα στη Μουσκάτ, ο ήλιος έχει ανατείλει για τα καλά!

3. Bengaluru (Bangalore), Ινδία

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Νότιας Ασίας, η Μπανγκαλόρ ( http://bit.ly/vq0tC8 ) αποτελεί μια κατηγορία από μόνη της, όταν πρόκειται για τον επαναπροσδιορισμό προτεινόμενων ταξιδιωτικών προορισμών και βρίσκεται στο προσκήνιο της ταχείας οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης που γνωρίζει η Ινδία ( www.karnataka.com/tourism/bangalore ). «Εθισμένη» στην καλή ζωή, αυτή η μητρόπολη της Νότιας Ινδίας, συγκεντρώνει σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως νόστιμη κουζίνα, κουλτούρα και «ζωντανούς» κατοίκους. Όσο για τις μετακινήσεις σας, το νέο Μετρό υψηλής ταχύτητας που λειτουργεί στην πόλη, θα εξασφαλίσει άνεση και ασφάλεια στις διαδρομές σας.

4. Cádiz, Ισπανία

Μπορεί να θυμίζει κάτι από την παλιά Ισπανία της χαλαρότητας, με τους ηλικιωμένους να ανακατεύονται με τους νέους στις γεμάτες πλατείες με τα καφέ, αλλά μία φορά το χρόνο, η… ραστώνη του Cádiz ( http://bit.ly/spROmt ) μετατρέπεται σε ένα ζωηρό πανηγύρι, με ένα δεκαήμερο καρναβάλι όπου όλοι πίνουν, τραγουδούν και χορεύουν ( www.cadizturismo.com ). Οι ντόπιοι φημίζονται σε όλη την Ισπανία για την σπιρτάδα τους και αυτή τίθενται σε δοκιμασία κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού του Φεβρουαρίου, όπου ομάδες εκτελούν σατιρικά σκετς. Το Cádiz χρήστηκε Ιβηρο-Αμερικανική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2012 - πρώτη φορά που μια ευρωπαϊκή πόλη τιμάται ανάλογα. Μπορεί να μην έχει τα ίδια πλήθη τουριστών με τη Σεβίλλη ή την Κόρδοβα, αλλά λίγα μέρη ενσαρκώνουν το πνεύμα της τολμηρής Ανδαλουσιανής ζωής όπως το Cádiz.

5. Στοκχόλμη, Σουηδία

Η ταινία «Το κορίτσι με το τατουάζ» ίσως έκανε τη σουηδική πρωτεύουσα ελκυστική σε περισσότερους από ό,τι μέχρι τώρα ( www.visitstockholm.com/en ). Η Στοκχόλμη ( http://bit.ly/ti9dGj ) φαίνεται να είναι στα καλύτερά της, μια σαγηνευτική πρωτεύουσα, cozy αλλά και κοσμοπολίτικη, εναλλακτική και χωρίς κόπο γραφική. Με μοντέρνα καταστήματα και μποέμ μπαρ, το νησί Södermalm είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη για να πάει κανείς, ενώ τα εντυπωσιακά πάρκα του Djurgården, το κάνουν ιδανικό για μια βόλτα το βράδυ. Ομολογουμένως η Στοκχόλμη δεν ήταν ποτέ ένας οικονομικώς προορισμός, αλλά ακόμα κι αν σας αφήσει άδειο το πορτοφόλι, θα σας μείνει αξέχαστη.

6. Guimarães, Πορτογαλία

Αυτή η πόλη στη βόρεια Πορτογαλία ( http://bit.ly/tIzCZh ), έχει απίστευτες ομορφιές και μάλιστα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αλλά μυστηριωδώς δεν έχει υπερβολικό ξένο τουρισμό ( www.guimaraesturismo.com ). Η παλιά πόλη αποτελεί μια γοητευτική σύνθεση μεσαιωνικών κτηρίων με κεραμοσκεπές, επιβλητικά αρχοντικά και παλάτια και περιβάλλεται από ένα εκπληκτικό κάστρο. Η προσεχής χρονιά είναι η καταλληλότερη για να την επισκεφθείτε, καθώς η πόλη θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Δεδομένης της ήδη εντυπωσιακής πολιτιστικής σκηνής της και του νεανικού πληθυσμού της, η πόλη θα αποτελέσει επίκεντρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας όλο το χρόνο, με δημιουργούς και καλλιτέχνες από όλη την Πορτογαλία και την Ευρώπη για να παρουσιάσουν το έργο τους.

7. Σαντιάγο, Χιλή

Τα τελευταία γεγονότα του μεγάλου σεισμού και των παγιδευμένων ανθρακωρύχων, έφεραν τη Χιλή στο παγκόσμιο προσκήνιο για κακό λόγο. Όμως τα πράγματα άλλαξαν από τότε και η χώρα έδειξε το αισιόδοξο πρόσωπό της, αλλάζοντας ριζοσπαστικά ( www.tourismchile.com ).

Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός έχουν έρθει στο προσκήνιο, ενώ έχουν ανοίξει νέα μουσεία. Η νόστιμη κουζίνα και η συναρπαστική νυχτερινή ζωή, σε συνδυασμό με τα εγκαίνια το 2012 του υψηλότερου κτηρίου στην ήπειρο, του 70όροφου Torre Gran Costanera, αποτελούν μερικούς ακόμη λόγους για να επισκεφτούμε το Σαντιάγο ( http://bit.ly/vXPp11 ) της Χιλής. Κοντινές εκδρομές μπορούν να γίνουν προς τις κορυφές των Άνδεων ή στους ειδυλλιακούς αμπελώνες των κοιλάδων Casablanca, Maipo και Colchagua για ποδηλατάδα και οινογνωσία.

8. Χονγκ Κονγκ

Η διάθεση στην πιο απελευθερωμένη πόλη της Κίνας, είναι πιο ζωντανή και έντονη από ποτέ ( www.discoverhongkong.com ). Αυτή θα είναι μια ιδιαίτερα συναρπαστική χρονιά για το Χονγκ Κονγκ ( http://bit.ly/sPBYQc ), καθώς συνεχίζει την πορεία του προς την πλήρη δημοκρατία. Η θεατρική και μουσική σκηνή είναι ιδιαίτερα πλούσια, όπως και όλες οι μορφές τεχνών. Απολαύστε τη θέα των ουρανοξυστών βαδίζοντας πάνω στους λόφους, πριν ψωνίσετε σε κάποια από τις πλωτές αγορές ή χαθείτε στη μαγεία ενός επιβλητικού ναού. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε εκδρομές για πεζοπορία στα πιο μαγευτικά μονοπάτια της Ασίας. Ό, τι αποφασίσετε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το φαγητό σε μερικά από τα 11.000 εστιατόρια της πόλης.

9. Ορλάντο, ΗΠΑ

Το 2012 θα είναι μια μεγάλη χρονιά για το Orlando ( http://bit.ly/rQ7YQo ), καθώς θα φιλοξενήσει το 61ο NBA All-Star Weekend (25 και 26 Φεβρουαρίου). Το πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός στις ΗΠΑ, φέρνει μαζί ένα μεγάλο μέρος του κόσμου του μπάσκετ και της μουσικής, για διαγωνισμούς «καρφωμάτων», parties, συναυλίες και φυσικά το All-Star Game. Οι περισσότεροι δε θα παραλείψουν να επισκεφτούν τα θεματικά πάρκα, αλλά και η ίδια η πόλη αξίζει την προσοχή σας ( www.visitorlando.com ). Επισκεφτείτε την περιοχή «Milk District», μια γειτονιά σε ανάπτυξη, με ετερόκλητα εστιατόρια, μπαρ, βιβλιοπωλεία και studio τατουάζ, σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο ανατολικά του κέντρου της πόλης.

10. Darwin, Αυστραλία

Μπορεί κάποτε να υποτιμούσαμε την πόλη Darwin ( http://bit.ly/uJ1P8g ) της Αυστραλίας ως πόλη των ψαράδων, των ονειροπαρμένων χίπις και των λαϊκών, αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Με μια ανανεωμένη νυχτερινή σκηνή, πλούσιες αγορές και εστιατόρια και παγκόσμιας κλάσης ζώνες άγριας φύσης σε απόσταση αναπνοής, η πόλη Darwin αποτελεί πλέον έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς της Αυστραλίας ( www.enjoy-darwin.com ). Κάντε βόλτες στο ανακαινισμένο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, με τα μπαρ και τα εστιατόρια ή επισκεφτείτε τις γκαλερί και τις αίθουσες τέχνης της ανατολικής ακτής. Μην παραλείψετε μια βόλτα στην αγορά τροφίμων Mindil Beach Sunset Market και απολαύστε το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα του Τιμόρ.

www.clickatlife.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τα πιο κακόγουστα τουριστικά σουβενίρ του κόσμου

Posted: 10 Nov 2011 01:17 PM PST

Πίζα: Μποξεράκια με τον Πύργο της Πίζας

Τα περισσότερα από αυτά είναι "made in Chine" (κάτι που τα καθιστά αυθεντικά μόνο εάν βρίσκεσαι στην Κίνα), και θα διαλυθούν μέσα σε δύο λεπτά αφότου τα περιεργαστείς, ενώ δοκιμάζουν τα πιο ακραία όρια του καλού γούστου, βλέπε μπαμπούσκες Οσάμα Μπιν Λάντεν. Υπάρχει όμως κάτι το τρομερά ελκυστικά σ' αυτά τα φτηνιάρικα τουριστικά σουβενίρ.

Διαβάστε παρακάτω την κακόγουστη συλλογή μας. .............



Υπάρχει ένας σκληρός ανταγωνισμός για το πιο φτηνιάρικο βραβείο στην Πίζα. Ανάμεσα στους «διαγωνιζόμενους» είναι η ποδιά που δείχνει τον γυμνό David του Μικελάντζελο και τα εσώρουχα I Love Pisa.

Και τα δύο όμως τα επισκίασε πρόσφατα ο τοποθετημένος, εμπνευσμένα, Πύργος της Πίζας σ' ένα ζευγάρι μποξεράκια, κάτι που κρίθηκε πως ήταν τόσο προσβλητικό, που οι τοπικές αρχές κόβουν πρόστιμα σ' όσους πουλούν το προϊόν.

http://db3.stb.s-msn.com/i/AF/23FBE2F8CF2C28EC13D96056C5309A.jpg
Manneken Pis, Βρυξέλλες
Το μπρούτζινο άγαλμα που δείχνει ένα αγόρι να ουρεί σ' ένα συντριβάνι κοντά στην κεντρική πλατεία της Βελγικής πρωτεύουσας είναι ένα τουριστικό must και μία από τις μασκότ της πόλης.

Το αγόρι, που οι ρίζες του βυθίζονται στην παράδοση και στο μύθο, συχνά το ντύνουν με διαφορετικά συνολάκια ανάλογα με τις διπλωματικές επισκέψεις που δέχεται η πόλη, ή τα events που φιλοξενεί.

Υπάρχει επίσης μία μόδα στην φτηνιάρικη memorabilia του Manneken Pis, με μαγνήτες ψυγείου, τιρμπουσόν, σφηνάκια και αναπτήρες που έχουν τη φράση "let's hear it for the little squirt".

http://db3.stb.s-msn.com/i/AF/E6BDCD1B1DBBE573FA8EF42E4310C1.jpg
Ρωσία: κούκλες δικτάτορες
Οι μπαμπούσκες είναι αδυναμία των μικρών κοριτσιών, όμως για εκείνους που τους αρέσει η πολιτική σάτιρα μπορούν να βρουν ορισμένους από τους πιο δυσάρεστους χαρακτήρες -Ιωσήφ Στάλιν, Αδόλφος Χίτλερ, Μπενίτο Μουσολίνι, Οσάμα Μπιν Λάντεν- όλοι τους σε ξύλινες μινιατούρες.

http://db3.stb.s-msn.com/i/45/3658E7B1588A3B1FBAEB8B1DD2C1B2.jpg
Νέα Υόρκη: Το καπέλο του Αγάλματος της Ελευθερίας
Το αφρώδες καπέλο του Αγάλματος της Ελευθερίας είναι από εκείνες τις αγορές που μοιάζουν με μία πολύ καλή ιδέα εκείνη τη στιγμή, αλλά ο φόβος του να πεθάνεις από ντροπή, σε κάνει να το φορέσεις μόνο ενώ βρίσκεσαι επάνω στο φέρυ του Staten Island.

http://db3.stb.s-msn.com/i/12/A9FE4DB1F080DB9C1CE999F257BE3.jpg
Κίνα: Τα ρολόγια του Προέδρου Μάο
Το ρολόι του Προέδρου Μάο που χαιρετάει είναι θρυλικό ανάμεσα στους συλλέκτες και διατίθεται μόνο στην Κίνα ή μέσω ταχυδρομικής παραγγελίας.

Ωστόσο, ο πρώην ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας δεν έχει την ίδια cult απήχηση, όπως ας πούμε ο Τσε Γκεβάρα, και ο κόσμος μπορεί να σας ρίχνει περίεργες ματιές όταν το φοράτε.

http://db3.stb.s-msn.com/i/2B/8FFE5D40D8411F88D5D03BB1DCBA5F.jpg
Λονδίνο: Αστυνομικό καπέλο
Το Λονδίνο παράγει σημαντικές ποσότητες από φτηνιάρικα σουβενίρ.

Πένες με καραβάκια να πλέουν μέσα τους και υπερμεγέθη καπέλα γελωτοποιού είναι ορισμένα που μπορούμε να αναφέρουμε, ενώ πολύ ψηλά στα... charts είναι το καπέλο του αστυνομικού.

Χωρίς παρεξήγηση κύριε αξιωματικέ.

http://db3.stb.s-msn.com/i/5A/B65BA2CC11FFCB32F3CF91475FF1B9.jpg
Σαν Φρανσίσκο: γυαλιά ηλίου
Τα σουβενίρ που μπορείς να αγοράσεις ενώ επισκέπτεσαι την Golden Gate Bridge στο Σαν Φρανσίσκο είναι πολύ εντυπωσιακά.

Ορισμένα περιλαμβάνουν ένα κομμάτι από χρησιμοποιημένο καλώδιο και ένα t-shirt που λέει:

«Περπάτησα την Golden Gate Bridge», αλλά αυτά τα θλιβερά γυαλιά κερδίζουν με χαρακτηριστική άνεση.

http://db3.stb.s-msn.com/i/40/1E6BC43123145089E41E3F58B84813.jpg
Μπαλί: μινιατούρες σανίδες του σερφ και άσεμνα σλόγκαν σε t-shirt
Στο Ουμπούντ, υπάρχει ένας πλούτος από όμορφες, σκαλιστές δημιουργίες και faux αντίκες αγαλμάτων, πραγματικά τέλεια σουβενίρ.

Στην Κούτα, που την πλημμυρίζουν μεθυσμένοι Αυστραλοί ταξιδιώτες με backpacks, υπάρχουν μικροσκοπικές, άχρηστες σαγιονάρες, και σανίδες του σερφ με την λέξη "Bali" επάνω τους και το χειρότερο όλων, είναι τα αμέτρητα καταστήματα στον κεντρικό δρόμο που πουλάνε t-shirts και stickers που είναι διακοσμημένα με παιδιάστικα σλόγκαν και άσεμνα logos που θα έκαναν ακόμα και ένα 15χρονο αγόρι γεμάτο ορμόνες να κοκκινίσει.

http://db3.stb.s-msn.com/i/24/C1A79D3BD74434F6B0D35970D043D0.jpg
Αμερική: τα σουβενίρ του δρόμου
Η αναβίωση της δημοτικότητας του μεγάλου αμερικάνικου road trip είναι τέτοια, που μπορείτε να βρεθείτε να δέχεστε το δώρο που πήρε ένας φίλος σας από τον δρόμο.

Αυτοί οι πάγκοι, είναι κανόνας να εμφανίζονται στα πιο περίεργα (συνήθως πιο απομονωμένα) μέρη και θα έχουν τουλάχιστον ένα τύπο σουβενίρ που θα έχει σχέση με τους Ινδιάνους.

http://db3.stb.s-msn.com/i/EB/9336404C4BC2BC7ABF5FC47F7429.jpg
Τρανσυλβανίας: οι κούπες του Δράκουλα
Οι πάγκοι στην αυλή του Bran Castle -πιο γνωστό ως το κάστρο του Δράκουλα- έχουν να απολογηθούν για πολλά, κυρίως γι' αυτές τις εντελώς απαίσιες κούπες.

Θαυμάσια δώρα για ανθρώπους που μισείτε.

http://db3.stb.s-msn.com/i/FD/C57A9AAC178C34EBC2B460C2746F.jpg
Παγκοσμίως: γυάλινη σφαίρα με χιόνι

Τη σήμερον ημέρα οι γυάλινες σφαίρες με το χιόνι απέχουν πολύ από τις πραγματικές ομορφιές που συνέλεγαν οι Βικτωριανοί ως αναμνηστικά από τα ταξίδια τους.

Σήμερα έχουν καταντήσει το απόλυτο uncool σουβενίρ, και δεν έχουν να κάνουν πλέον με την απλή απόλαυση να κουνάς τη σφαίρα και να βλέπει το χιόνι να πέφτει.

Μπορείς να τις αγοράσεις με μουσική υπόκρουση, animated, φωτισμένες, ενώ κάποιες μέχρι που έχουν μικροσκοπικούς ανεμιστήρες μέσα για να σκορπίζουν το χιόνι ακόμα περισσότερο.

http://db3.stb.s-msn.com/i/EB/BCCA243F3625B9FAB8C8BDBB698A57.jpg
Βαυαρία: κούπες μπύρας
Δύο είδη φτήνιας κάνουν την εμφάνισή τους στο Oktoberfest: τα παραδοσιακά δερμάτινα κουστούμια και οι κούπες μπύρας.

Δεν υπάρχει πρόβλημα εάν αγοράσετε τις όμορφες διακοσμημένα κεραμικές κούπες, όμως πιο συχνά, ο κόσμος προτιμά να διαλέγει τα φτηνά πλαστικά σουβενίρ.

http://db3.stb.s-msn.com/i/CA/4B292D337295D5E024DEE610B66CB.jpg
Ασία: χαμογελαστοί βούδες
Οι χειροποίητοι βούδες είναι ακριβοί και καλοφτιαγμένοι.

Οι πλαστικοί χαμογελαστοί βούδες ωστόσο, είναι πολύ «ψεύτικοι» και είναι τόσο καλόγουστοι όσο το ντεκόρ στο Κινέζικο ντελίβερι της γειτονιάς σας.

http://db3.stb.s-msn.com/i/81/6E8D619DBB9779B7D9B7F121C299E.jpg
Αμερική: ψεύτικες πινακίδες αυτοκινήτου
Οι ψεύτικες πινακίδες αυτοκινήτου μοιάζουν με ένα καλό σουβενίρ στην αρχή, μιας και είναι εμβληματικές, ρετρό και απόλυτα Αμερικάνικες, η αλήθεια ωστόσο είναι πως δεν θα τις κρεμάσετε ποτέ και θα σκουριάσουν σε κάποιο ντουλάπι μέχρι να μετακομίσετε από το σπίτι.

http://db3.stb.s-msn.com/i/72/CF0B22B87BA6253DB90FE56423DE9.jpg
Παγκοσμίως: Ντόπιο ντύσιμο
Το να αποδέχεσαι την τοπική κουλτούρα είναι καλό και όμορφο, όμως θα πρέπει να σταματάς όταν πρόκειται να καταλήξεις να αγοράσεις ένα φτηνιάρικο σάρι/κιμονό/προσθέστε ότι άλλο όνομα μίας τοπικής ενδυμασίας θέλετε, που δεν πρόκειται να φορέσεις ποτέ ξανά.

http://db3.stb.s-msn.com/i/5C/6EE85BB446ACE2F184E9B47C15786.jpg
Ολλανδία: τσόκαρα
Τι το κακό υπάρχει στο να φορέσεις ξύλινα υποδήματα;

Από τη μία υπάρχει το απλό θέμα της άνεσης, αλλά από την άλλη υπάρχει απλώς η παντελής έλλειψη φαντασίας που συνοδεύει μία τέτοια αγορά.

Είναι πολύ καλύτερο να προτιμήσετε τα τσόκαρα μαγνήτες για το ψυγείο, τα σοκολατένια τσόκαρα, το σετ τσόκαρο για αλάτι-πιπέρι ή ακόμα τις χνουδωτές παντόφλες που μοιάζουν με τσόκαρα.

http://db3.stb.s-msn.com/i/26/C5214A646DF2E74A3D57EB3365EA.jpg
Λούρδη: τα μπουκάλια νερού της Παρθένου Μαρίας
Στο Καθολικό μέρος προσκυνήματος της Λούρδης, επιβάλλεται η στάση για να ψωνίσει κανείς τα μπιχλιμπίδια της Παρθένου Μαρίας.

Ένα must είναι τα μπουκάλια που έχουν το σχήμα της και που είναι γεμάτα με αγιασμένο νερό, με το καπάκι να είναι τοποθετημένο στο κεφάλι της σαν ένα μαντήλι.

http://db3.stb.s-msn.com/i/93/29BA946EAD25C1B60F3FB42109845.jpg
Μεξικό: σομπρέρο
Ο κόσμος το αγοράζει λες και είναι "υπνωτισμένος" κυρίως επειδή είναι εξωφρενικά φτηνά, όμως τελικά, το σομπρέρο είναι ένας εφιάλτης να το κουβαλήσεις σπίτι και συν τοις άλλοις δεν θα το ξαναφορέσεις ποτέ ξανά.

http://lifestyle.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Shoes fanatics

Posted: 10 Nov 2011 01:11 PM PST

Η δημιουργία-φετίχ κάθε γυναίκας μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα φετινά catwalks.


Μάθετε ποιες hot τάσεις ξεχώρισαν και εντάξτε τις στις εμφανίσεις σας!



Έκρηξη χρωμάτων

Μπορεί το καλοκαίρι να έχει φύγει εδώ και καιρό, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τα έντονα χρώματα, που παραμένουν ισχυρή αξία της γκαρνταρόμπας.

Χάρη στους Dolce & Gabbana, Sonia Rykiel και Mulberry, οι ζωηρές αποχρώσεις κατάφεραν να κλέψουν λίγη από τη δόξα της κλασικής μαύρης γόβας.



- Ακόμα κι αν είναι πέδιλα, φορέστε τα πάνω από ένα μαύρο οπάκ καλσόν.



- Χρησιμοποιήστε τα για να δώσετε λάμψη σε ένα total black look.



Pointy γόβες

Οι κλασικές γόβες με τη μυτερή μύτη επιστρέφουν και αποδεικνύουν πως κατέχουν επάξια μια θέση στο «πάνθεον» των διαχρονικών γυναικείων δημιουργιών.

Με 100% feminine αισθητική, θα προσδώσουν σεξαπίλ σε κάθε σας εμφάνιση.



- Αξίζει να επενδύσετε στο all time classic μαύρο χρώμα ή στο ευκολοφόρετο καφέ.



Ανδρόγυνο στυλ

Το μεγαλύτερο ίσως δάνειο από την ανδρική γκαρνταρόμπα δεν είναι άλλο από τα Oxford παπούτσια, τα οποία υπογράφουν αυστηρά office looks, που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα.

Συνδυάστε τα με ένα παντελόνι σε ίσια γραμμή, ή ακόμη και με ένα ρομαντικό φόρεμα, για μια ιδιαίτερη αντίθεση.



- Οι γήινες αποχρώσεις, το μαύρο και το γκρι αποτελούν τις πιο έξυπνες επιλογές.



- Αν ανήκετε στις πιο έμπειρες fashionistas, δοκιμάστε και τις φλούο αποχρώσεις.



Άνετες πλατφόρμες

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις καλοκαιρινές εμφανίσεις, οι πλατφόρμες εξακολουθούν να αποτελούν τη Νο1 επιλογή τις ιδιαίτερα busy ημέρες, αφού προσφέρουν σταθερό βήμα, αλλά και απαράμιλλο στυλ.

Φορέστε τις πλατφόρμες σας με το αγαπημένο σας φόρεμα ή με ένα buggy παντελόνι.



- Ανακαλύψτε το shape που ταιριάζει 100% με τη σιλουέτα σας.



- Οι γούνινες λεπτομέρειες προσδίδουν στο σύνολο casual χαρακτήρα.
www.myself.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δεν χρησιμοποιεί χρήματα εδώ και... 15 χρόνια!

Posted: 10 Nov 2011 01:05 PM PST


Η Heidemarie Schwermer, μια 69χρονη γυναίκα από τη Γερμανία, έπαψε να χρησιμοποιεί χρήματα εδώ και 15 χρόνια και λέει ότι, από τότε, είναι..
.
πολύ πιο ευτυχισμένη.

Η απίστευτη ιστορία της Heidemarie ξεκίνησε πριν από 22 χρόνια, όταν ήταν μια μεσής ηλικίας καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που χώρισε μετά από ένα δύσκολο γάμο, πήρε τα δύο παιδιά της και κινήθηκε προς την πόλη του Ντόρτμουντ, στην περιοχή του Ρουρ στη Γερμανία. Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατήρησε ήταν ο μεγάλος αριθμός των αστέγων, και αυτό την συγκλόνισε τόσο πολύ που αποφάσισε να κάνει πραγματικά κάτι για αυτό. Πάντα πίστευε ότι οι άστεγοι δεν χρειάζονταν πραγματικά χρήματα για να γίνουν αποδεκτοι πάλι στην κοινωνία,αλλά μόνο μια ευκαιρία να χειραφετηθούν, κάνοντας τους εαυτούς τους χρήσιμους σ' αυτή, έτσι άνοιξε ένα κατάστημα που το ονόμασε "Gib und Nimm" (Δούναι και λαβείν).

Η μικρή επιχείρησή της ήταν ένα μέρος όπου μπορούσε κανείς να ανταλλάξει πράγματα και δεξιότητες για άλλα πράγματα και δεξιότητες που χρειάζονταν, χωρίς να χρησιμοποιούνται χρήματα. Παλιά ρούχα μπορούσαν να ανταλλαχθούν με συσκευές κουζίνας και υπηρεσίες σχετικές με αυτοκίνητα με υπηρεσίες υδραυλικών, και ούτω καθεξής. Η ιδέα δεν προσέλκυσε πολλούς από τους άστεγους του Ντόρτμουντ, επειδή, όπως κάποιοι από αυτούς της είπαν κατάμουτρα, δεν ένιωθαν ότι, μια μορφωμένη γυναίκα της μεσαίας τάξης, θα μπορούσε να τους καταλάβει . Αντ 'αυτού,το μικρό κατάστημά της δέχτηκε επίθεση από πολλούς από τους άνεργους και τους συνταξιούχους της πόλης που ήταν πρόθυμοι να ανταλάξουν δεξιότητες και παλιά πράγματα για κάτι που χρειάζονταν. Το κατάστημα της Heidemarie έγινε τελικά κάτι σαν φαινομένο στο Ντόρτμουντ, και αυτό την έκανε να αναρωτηθεί για τη ζωή που ζούσε.

Άρχισε να συνειδητοποιεί ότι ζούσε με πολλά πράγματα που δεν είχε πραγματικά ανάγκη και αρχικά αποφάσισε να μην αγοράσει οτιδήποτε άλλο χωρίς να δώσει κάτι μακριά. Τότε συνειδητοποίησε πόσο δυσαρεστημένη ήταν με το έργο της και έκανε τη σύνδεση μεταξύ αυτού του συναισθήματος και των σωματικών συμπτωμάτων που είχε(πόνος στην πλάτη και μόνιμη αδιαθεσία), έτσι αποφάσισε να αναλάβει άλλες εργασίες. Άρχισε να πλένει πιάτα για 10 γερμανικά μάρκα την ώρα, και παρόλο που πολλοί της έλεγαν πράγματα, όπως "Πήγες στο πανεπιστήμιο, σπούδασες για να το κάνεις αυτό;", ένιωθε καλά με τον εαυτό της, και δεν αισθανόταν ότι, εξαιτίας των σπουδών της, έπρεπε να έχει μεγαλύτερες αξιώσεις από κάποιον που εργάζεται σε μια κουζίνα. Μέχρι το 1995, η ζωή της Heidemarie είχε αλλάξει τόσο πολύ που δεν ξόδευε σχεδόν τίποτα, σαν να είχε βρει όλα όσα χρειαζόταν στη ζωή της.

Έτσι, το 1996 πήρε τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής της: να ζει χωρίς χρήματα. Τα παιδιά της είχαν φύγει έτσι πούλησε το διαμέρισμα στο Ντόρτμουντ και αποφάσισε να ζήσει, νομαδικά ανταλλάσσονταν πράγματα και υπηρεσίες για όλα όσα χρειαζόταν. Ξεκίνησε ως ένα 12-μηνο πείραμα, αλλά ανακάλυψε ότι της αρέσει τόσο πολύ που απλά δεν μπορούσε να το εγκαταλείψει. 15 χρόνια αργότερα, εξακολουθεί να ζει σύμφωνα με τις αρχές του "Δίνω και Παίρνω", κάνει διάφορες δουλειές για διαμονή σε σπίτια των διαφόρων μελών και λατρεύει κάθε λεπτό από αυτό. Έχει γράψει δύο βιβλία σχετικά με την εμπειρία του να ζει χωρίς χρήματα και ζήτησε από τον εκδότη της να δοθούν τα χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ώστε να μπορεί να κάνει πολλούς ανθρώπους ευτυχισμένους και όχι μόνο ένα. Είναι ευτυχισμένη που είναι υγιής και καλύτερα από ποτέ.

Όλα τα υπάρχοντά της χωράνε σε μια βαλίτσα και ένα σακίδιο, έχει οικονομίες έκτακτης ανάγκης της τάξης των €200 και όλα τα υπόλοιπα χρήματα τα δίνει. Η Heidemarie δεν έχει καν ασφάλεια υγείας καθώς δεν ήθελε να κατηγορηθεί ότι κλέβει το κράτος, και λέει ότι στηρίζεται στη δύναμη της αυτο-ίασης κάθε φορά που αρρωσταίνει λίγο.
schizas.com


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Γ. Παπανδρέου: Δυο χρόνια, ένας μήνας και τρεις μέρες

Posted: 10 Nov 2011 12:59 PM PST

6 Οκτωβρίου 2009-9 Νοεμβρίου 2011. Τόσο κράτησε η πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου.

Ξεκίνησε με ελπίδα, συνέχισε ακόμη και με λοιδορία και τελείωσε με απειλές ακόμη και για αποπομπή της χώρας από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.








Όλα ξεκίνησαν με χαμόγελα, πυροτεχνήματα...
Όλα ξεκίνησαν με χαμόγελα, πυροτεχνήματα...
... και αποθέωση
... και αποθέωση
Συνεχίστηκαν με ανακοινώσεις που έφεραν (οικονομικό) σοκ και δέος
Συνεχίστηκαν με ανακοινώσεις που έφεραν (οικονομικό) σοκ και δέος
Αποφάσεις που προκάλεσαν κοινωνικό ξεσηκωμό και οργισμένες αντιδράσεις
Αποφάσεις που προκάλεσαν κοινωνικό ξεσηκωμό και οργισμένες αντιδράσεις
... κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή
... κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή
... απορία
... απορία
... σκεπτικισμό
... σκεπτικισμό
... απογοήτευση
... απογοήτευση
Και έφτασε στον... εξάψαλμο των Καννών
Και έφτασε στον... εξάψαλμο των Καννών
Που έφερε τη χώρα λίγο πριν την... πετάξουν από το ευρώ και την Ε.Ε.
Που έφερε τη χώρα λίγο πριν την... πετάξουν από το ευρώ και την Ε.Ε.
Τελικά, δεν έφυγε η χώρα από το ευρώ, αλλά εκείνος από την εξουσία
Τελικά, δεν έφυγε η χώρα από το ευρώ, αλλά εκείνος από την εξουσία
Ποιος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου Ο γιος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου και του «γέρου της Δημοκρατίας» Γεωργίου Παπανδρέου. Έγινε ο 10ος πρωθυπουργός της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά έμελλε να μείνει στην εξουσία μόνο δυο χρόνια και κάτι. Γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου του 1952 στο St Paul της Μινεσότα. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Amherst College στη Μασαχουσέτη, πήρε μεταπτυχιακό στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης στο London School of Economics, έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στοκχόλμη και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στο Χάρβαρντ. Είναι παντρεμένος με την Άντα Παπαπάνου και έχει δύο παιδιά, τον Ανδρέα (από προηγούμενο γάμο) και τη Μαργαρίτα-Έλενα. Στα φοιτητικά του χρόνια στις ΗΠΑ, μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο με τον νυν προσωπικό του αντίπαλο, Αντώνη Σαμαρά.
undefined
Εκτός από την κληρονομιά του ονόματος του, είναι γνωστός και για την αγάπη που έχει στη γυμναστική και στα σπορ. Κάνει συχνά κανό, ποδήλατο, κολυμπάει και γυμνάζεται καθημερινά. Μάλιστα, πριν από μερικές μέρες και ενώ η χώρα ήταν ουσιαστικά ακυβέρνητη, ο Γιώργος Παπανδρέου «πετάχτηκε» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για να κάνει την καθημερινή του γυμναστική. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε... Τον περασμένο Ιούλιο, στο 13ο Συμπόσιο της Σύμης, ο φωτογραφικός φακός τον "έπιασε" να κολυμπάει καθημερινά στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου διέμενε. Στις διακοπές του έκανε καθημερινά κανό, συνοδεία φυσικά των ανδρών της ασφάλειάς του.
undefined
Λάτρης της τεχνολογίας, δεν πάει πουθενά χωρίς το λαπτοπ του (παλιότερα) και χωρίς το iPad του (τώρα πια). Το είχε μαζί του στη Βουλή, στα Συμβούλια πολιτικών αρχηγών, στα υπουργικά συμβούλια. Μοιράζεται μάλιστα αυτό το πάθος του με τη... Αλέκα Παπαρήγα! Θα μείνει στην ιστορία μια δήλωση της γγ του ΚΚΕ πως "με τον Γιώργο μιλάμε συχνά για iPad".
undefined
Tο ζεϊμπέκικο που χόρεψε παρουσία του τότε Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, σχολιάστηκε έντονα, ξεσηκώνοντας οργισμένες αντιδράσεις.
Μια από τις πολλές θέσεις του που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις ήταν κι εκείνη για την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας. Ως πρωθυπουργός, το έκανε.

Τον Φεβρουάριο του 2004, ο Κώστας Σημίτης του έδωσε το... δαχτυλίδι και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Έχασε τις εκλογές εκείνου του Μαρτίου αλλά και τη μάχη του Σεπτεμβρίου του 2007 από τον Κώστα Καραμανλή.
Η δεύτερη εκλογική ήττα έφερε εσωκομματικές αντιδράσεις και τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Ζάππειο να ζητά νέα εκλογή προέδρου.

Στις 11 Νοεμβρίου του 2007, εξελέγη και πάλι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικρατώντας του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Κώστα Σκανδαλίδη.

ΠΗΓΗ:newsit


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Καθηγήτρια βίασε 11 μαθητές της!

Posted: 10 Nov 2011 12:54 PM PST

Είναι η χειρότερη δασκάλα της Αμερικής; Αναρωτιούνται τα ξένα ΜΜΕ και δεν υπάρχει κανείς να απαντήσει αρνητικά. Μάλλον είναι…


Η 41χρονη Σίντι Κλίφτον, παιδαγωγός όπως καταλάβατε, φαίνεται να έχει βιάσει 11 μαθητές της, ηλικίας από 14 έως 17 ετών, τους οποίους οδήγησε στο κρεβάτι, αφού τους μέθυσε!

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έπειθε την έφηβη κόρη της να κάνει πάρτι και εκεί με την βοήθεια άφθονου αλκοόλ και ίσως ουσιών τους αποπλανούσε.

Οι γονείς των παιδιών και η τοπική κοινωνία του Τέννεση είναι σοκαρισμένοι, ενώ η ίδια που ξέσπασε σε λυγμούς, κατόπιν εορτής βέβαια, βαρύνεται με 53 κατηγορίες και κινδυνεύει με 60 χρόνια φυλάκιση.









simantra

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Την Κυριακή ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση

Posted: 10 Nov 2011 12:47 PM PST


Την ερχόμενη Κυριακή τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσει η ψηφοφορία που θα δείξει εάν η νέα κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής
καθώς την επόμενη εβδομάδα η ολομέλεια πρέπει να συνεχίσει το νομοθετικό της έργο και να ψηφιστούν εκείνα τα νομοσχέδια που θα αποδεσμεύσουν την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου.
Την Παρασκευή θα γίνουν, με εξαιρετικά ταχύς ρυθμούς, οι τελετές παράδοσης – παραλαβήςτων υπουργείων ώστε το απόγευμα να ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η διαδικασία τωνπρογραμματικών δηλώσεων.
Κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων θα μιλήσουν τόσο ο νέος πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί.
Την Κυριακή τα μεσάνυχτα θα γίνει και η ψηφοφορία ώστε να φανεί εάν οι βουλευτές εμπιστεύονται τη νέα κυβέρνηση.


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πρώτη σειρά στο show της Victoria’s Secret και tips από τα μοντέλα

Posted: 10 Nov 2011 12:41 PM PST

Το 16ο ετήσιο show της εταιρείας εσωρούχων Victoria's Secret έλαβε χώρα…


στη Νέα Υόρκη χθες (αναμένεται να προβληθεί από το δίκτυο CBS στις 29 Νοεμβρίου) και ως συνήθως ήταν λαμπερό, σέξι και υπερβολικό. Επιπλέον, κόστισε 12 εκατομμύρια δολάρια! Δείτε μερικές φωτογραφίες στο slideshow που ακολουθεί.

Και μάθετε τα μυστικά των μοντέλων προκειμένου να προετοιμαστούν φια τη μεγάλη ημέρα.



Alessandra Ambrosio: έπρεπε να ξεκινήσει τα βάρη για να δυναμώσει την πλάτη και τους ώμους της προκειμένου να μπορεί να σηκώσει τα «φτερά» (μόνο φτερά δεν τα λες!) που ζυγίζουν 13.5 κιλά!



Chanel Iman: επικεντρώθηκε στο να αυξήσει το βάρος της για το show, διαδικασία που περιλαμβάνει shakes με πρωτεΐνες, βάρη και ένα μεγάλο δείπνο μία μέρα πριν την επίδειξη.



Adriana Lima: γυμνάζεται κάθε μέρα με personal trainer από τον Αύγουστο. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες πριν το show, γυμνάζεται δύο φορές την ημέρα. Ακολουθεί επίσης μία πολύ περίεργη δίαιτα με υγρά που έχει σοκάρει τους πάντες. Συμβουλή μας: μην τη δοκιμάσετε!



Miranda Kerr: ο θηλασμός την έχει βοηθήσει να βρει τη φόρμα της μέχρι το show (σίγουρα μαζί με γυμναστική).



Erin Heatherton: γυμνάζεται όλο το χρόνο και πληρώνει προκαταβολικά το γυμναστή της για να έχει κίνητρο.



Candice Swanepoel: αντίθετα με τον κανονικό κόσμο έχει πρόβλημα να διατηρήσει το βάρος της και λέει: «προσπαθώ να τρώω πολλές πρωτεΐνες και κρέας. Καίω τόσο γρήγορα θερμίδες που πρέπει να τρώω συνέχεια. Φτάνω σε κάποιο σημείο που λέω 'Οk, μία ακόμη μπουκιά'».

fashionlove



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος διάσημος χαζομπαμπάς;

Posted: 10 Nov 2011 12:36 PM PST

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSDB6XjtfCRdapvnY_MLyoDlWlnNwN-_t_xXfRtUxWvydWhE2ma9QO διάσημος ηθοποιός παραδίδει μαθήματα πατρότητας…








Ο Orlando Bloom είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς του Hollywood. Όλες σας οι φίλες θα έκαναν τα πάντα για ένα ραντεβού μαζί του και οι φίλοι σας ξημεροβραδιάζονται στο γυμναστήριο προκειμένου να φτιάξουν το σώμα του. Βέβαια, ο διάσημος star όχι μόνο έχει δώσει την καρδιά του στην καλλονή σύζυγό του, αλλά φροντίζει να κρατάει και χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας την υπερβολική προβολή που όμως καταφέρνει με τη στάση του να μη δίνει λαβές για αρνητικά σχόλια. Ο λαμπερός πρωταγωνιστής, όχι μόνο απολαμβάνει το ρόλο του χαζομπαμπά από τότε που γέννησε η Miranda Kerr, αλλά δηλώνει πως βοηθάει σε όλες τις υποχρεώσεις που δημιουργεί ένα μωρό ακόμα και όταν λείπει η γυναίκα του σε δουλειές. Μάλιστα, τόσο σοβαρό έχει πάρει την πατρότητα που δεν το βάζει κάτω ακόμα κι αν πρόκειται να χρειαστεί να αλλάξει πάνες στο μικρό Flynn, κάτι που έχει μάθει να κάνει αριστοτεχνικά.

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/5cb04386bb1893c12350a67d79cbb96e_M.jpg?t=1320924816

Εσάς ο λεγάμενος αλλάζει καμία πάνα ή τα κάνετε όλα μόνες σας;

queen.gr




KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές