Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Ο μήνας γέννησής μας επηρεάζει το επάγγελμα που θα ακολουθήσουμε.

Posted: 09 Nov 2011 11:51 AM PST

Ο μήνας γέννησης μας, μπορεί να επηρεάσει την επιλογή του επαγγέλματός μας, υποστηρίζει έρευνα της Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών (ONS) της Βρετανίας, που αντιστοίχισε τους μήνες γεννήσεως χιλιάδων πολιτών με 19 διαφορετικά επαγγέλματα. Η επιλογή των επαγγελμάτων είναι ενδεικτική- για παράδειγμα όταν αναφέρεται "γιατρός" εννοούνται γενικότερα τα επαγγέλματα υγείας, "οικοδόμος" γενικότερα οι χειρονακτικές εργασίες κλπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, τα αποτελέσματα των αντιστοιχίσεων έδειξαν πως ο μήνας γεννήσεως μπορεί να σημαίνει αυξημένες στατιστικές πιθανότητες να διαλέξει κανείς συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το γιατί συμβαίνει αυτό, είναι δύσκολο να απαντηθεί, αλλά γενικότερα πολλοί ειδικοί πιστεύουν πως ο μήνας γεννήσεως επηρεάζει τα πάντα – από την ευφυΐα έως το προσδόκιμο επιβίωσης. Διαβάστε σχετικά το μεγάλο αφιέρωμα του pyles.tv Η ημερομηνία γέννησής μας επηρεάζει το μέλλον μας

Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ο δρ Ράσελ Φόστερ, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εξηγεί: «Οι διαφορές που βλέπουμε είναι μικρές, αλλά πολύ, πολύ ξεκάθαρες. Τα ευρήματά μας δεν δίνουν βάση στην αστρολογία – αυτά είναι ανοησίες – αλλά επιβεβαιώνουν πως οι επιλογές μας δεν έχουν ανοσία στις επιρροές των εποχών. Μοιάζει παράλογο να επηρεάζει ο μήνας της γέννησης όλη σου τη ζωή, αλλά η αλήθεια είναι πως σε κάποιο βαθμό συσχετίζονται με αυτόν το προσδόκιμο επιβίωσης, το ύψος, οι ακαδημαϊκές επιδόσεις, ο δείκτης μάζας σώματος στην ενήλικη ζωή και οι πιθανότητες εκδηλώσεως διαφόρων νοσημάτων».

Ποιό επάγγελμα "ταιριάζει" σε κάθε μήνα!

Πριν βιαστούμε πάντως να δεχτούμε ή να απορρίψουμε τα παραπάνω ευρύματα, ας ρίξουμε μια ματιά στην παρακάτω λίστα για να διαπιστώσουμε στην πράξη την αξιοπιστία της. Εσάς, ταιριάζει ο μήνας γεννήσεώς σας με την τάση που είχατε ως προς το επαγγελμά σας- άσχετα αν τελικά το ακολουθήσατε ή όχι!

* Τον Ιανουάριο γεννιούνται αναλογικά περισσότεροι γιατροί και εισπράκτορες, αλλά λιγότεροι μεσίτες.

* Τον Φεβρουάριο γεννιούνται πολλοί καλλιτέχνες και τροχονόμοι, αλλά λιγοστοί φυσικοί.

* Τον Μάρτιο καταγράφονται περισσότερες γεννήσεις πιλότων και μουσικών.

* Τον Απρίλιο και τον Μάιο τα επαγγέλματα είναι εν πολλοίς μοιρασμένα, με μια προτίμηση τον Μάιο στην γέννηση πολιτικών

* Τον Ιούνιο γεννιούνται πολλά στελέχη επιχειρήσεων – και επίσης έχουν γεννηθεί πέντε από τους 22 νομπελίστες Ειρήνης…

* Τον Ιούλιο γεννιούνται πολλοί οικοδόμοι, οδηγοί τραίνων αλλά και αρκετοί συγγραφείς και καλλιτέχνες.

* Τον Αύγουστο επίσης καταγράφονται περισσότερες γεννήσεις οικοδόμων και χειρονακτικών επαγγελματιών.

* Τον Σεπτέμβριο τα δύο επαγγέλματα με τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων είναι αυτά των φυσικών και των αθλητών. Λιγότερο πιθανό, εξάλλου, είναι να γίνει κανείς οικοδόμος και κομμωτής.

* Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο τα επαγγέλματα επίσης είναι μοιρασμένα. Ωστόσο, όσοι γεννιούνται αυτούς τους δύο μήνες φαίνεται πως έχουν πλεονέκτημα στην επιβίωση.

* Τον Δεκέμβριο, τέλος, οι οδοντίατροι είναι το επάγγελμα που εμφανίζεται συχνότερα από τον μέσο όρο.

Τι κρύβει το «παγωμένο» βλέμμα των υπνωτισμένων ανθρώπων.

Posted: 09 Nov 2011 11:45 AM PST

Πείραμα Σκανδιναβών ερευνητών δείχνει να ενισχύει τη θεωρία ότι ο υπνωτισμός αποτελεί μια ξεχωριστή κατάσταση της συνείδησης, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα ως σήμερα.

Η έρευνα έδειξε ότι ο υπνωτισμός προκαλεί αλλαγές στις κινήσεις των ματιών, τις οποίες αδυνατούν να μιμηθούν τα μη υπνωτισμένα άτομα.

Εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, ο υπνωτισμός παραμένει αμφιλεγόμενο θέμα μεταξύ των νευρολόγων, των ψυχολόγων και των ψυχιάτρων. Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν μεν ότι οι άνθρωποι μπορούν να υπνωτίζονται, διαφωνούν όμως για τη φύση αυτής της «υπνωτισμένης» κατάστασης.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η κατάσταση αυτή δεν διαφέρει σημαντικά από την κανονική κατάσταση εγρήγορσης -η μόνη διαφορά είναι ότι το υπνωτισμένο υποκείμενο εστιάζει την προσοχή του όχι στο περιβάλλον, αλλά σε εσωτερικές διεργασίες και νοητικές εικόνες.

Ο υπνωτισμός «φέρνει τον εγκέφαλο σε ιδιαίτερη συνειδησιακή κατάσταση»

Άλλοι, όμως, είναι πεπεισμένοι ότι ο υπνωτισμός αντιστοιχεί σε μια ιδιαίτερη συνειδησιακή κατάσταση -διαφορετική από την κατάσταση εγρήγορσης- της οποίας η ύπαρξη δεν έχει επιβεβαιωθεί ως σήμερα.

Η δεύτερη αυτή άποψη δείχνει να ενισχύεται από τη μελέτη που δημοσιεύεται στην αμερικανική ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS ONE. Η ερευνητική ομάδα, μοιρασμένη ανάμεσα στη Φινλανδία και τη Σουηδία, εξέτασε το χαρακτηριστικό απλανές ή «παγωμένο» βλέμμα, με τα μάτια ορθάνοιχτα, το οποίο παρατηρείται σε ορισμένα υπνωτισμένα άτομα.

To «παγωμένο» βλέμμα των υπνωτισμένων ατόμων

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές παρακολούθησαν με ειδικές κάμερες το βλέμμα μιας γυναίκας που μπορούσε να υπνωτίζεται ή να συνέρχεται από την υπνωτισμένη κατάσταση στο άκουσμα μιας λέξης.

Οι κάμερες παρακολούθησης του βλέμματος έδειξαν ότι ο υπνωτισμός «συνοδεύεται από μετρήσιμες μεταβολές σε αυτόματες, ανακλαστικές συμπεριφορές του ματιού, τις οποίες δεν μπορούσαν να μιμηθούν οι μη υπνωτισμένοι εθελοντές» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ακαδημία της Φινλανδίας.

«Τα αποτελέσματα ενδέχεται να έχουν ευρείες συνέπειες για την ψυχολογία και τη νευροεπιστήμη, δεδομένου ότι προσφέρουν τις πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη μιας συνειδησιακής κατάστασης που δεν είχε επιβεβαιωθεί επιστημονικά ως σήμερα» προσθέτει.

Ακαταμάχητοι οι άνδρες που κάνουν τους «δύσκολους»!

Posted: 09 Nov 2011 11:44 AM PST

Όπως φαίνεται η καλύτερη μέθοδος όχι απλώς για να κερδίσει ένας άνδρας την προσοχή μιας γυναίκας, αλλά για να προκαλέσει ερωτική έλξη είναι να κάνει τον... δύσκολο.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ομάδα ψυχολόγων του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ η οποία διεξήγαγε ένα πείραμα με 47 φοιτήτριες του πανεπιστημίου που διατηρούσαν προφίλ στο Facebook.

Οι ερευνητές είπαν στις φοιτήτριες ότι το προφίλ τους το είχαν δει κάποιοι φοιτητές από άλλα πανεπιστήμια και τους έδωσαν τα στοιχεία του προφίλ που είχαν οι συγκεκριμένοι φοιτητές στο Facebook για να δουν τα σχόλια που είχαν κάνει για αυτές.

Οι φοιτήτριες μπήκαν στα προφίλ αυτών των φοιτητών για να μάθουν τη γνώμη τους για εκείνες χωρίς να γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα αυτοί οι φοιτητές δεν υπήρχαν και τα προφίλ (και τα σχόλια για τις φοιτήτριες) ήταν δημιούργημα των ερευνητών.

Όπως διαπιστώθηκε πιο ελκυστικοί για τις φοιτήτριες δεν ήταν εκείνοι που είχαν κάνει κάποιο θετικό σχόλιο, αλλά όσοι δεν είχαν κάνει καμία απολύτως αναφορά σε εκείνες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αμφιβολία μιας γυναίκας για το αν αρέσει ή όχι σε έναν άνδρα αυξάνει το ενδιαφέρον της γι΄ αυτόν. Η αμφιβολία αυτή λειτουργεί όπως φαίνεται «αφροδισιακά» κάνοντας τον συγκεκριμένο άνδρα πιο ελκυστικό. Πάντως οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η απόκρυψη των ερωτικών συναισθημάτων που έχει κάποιος για μια γυναίκα είναι ένα καλό τρυκ μόνο για το πρώτο διάστημα της γνωριμίας. Στη συνέχεια ο άνδρας θα πρέπει να αφήνει σαφείς ενδείξεις ότι η συγκεκριμένη γυναίκα τον ενδιαφέρει για να μην τη χάσει.

"Ο Ομπάμα είδε live τον θάνατο του Μπιν Λάντεν"!

Posted: 09 Nov 2011 11:38 AM PST

Σε ζωντανή σύνδεση παρακολουθούσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την στρατιωτική επιχείρηση που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν.

Μέσω μίας κάμερας που είχε τοποθετηθεί στο κράνος ενός στρατιώτη που συμμετείχε στη επιχείρηση ο Αμερικανός πρόεδρος παρακολούθησε ζωντανά, στο γραφείο του στο Λευκό Οίκο, να πυροβολούν τον Νούμερο Ένα τρομοκράτη στο αριστερό μάτι! Στη συνέχεια οι στρατιώτες πυροβόλησαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και στο στήθος για να σιγουρευτούν ότι είναι νεκρός.

Θρίλερ με τη σωρό του

Η σορός του Μπιν Λάντεν, που ήταν στα χέρια των αμερικανικών δυνάμεων, μεταφέρθηκε στο Αφγανιστάν και ρίχθηκε σε άγνωστο σημείο στη θάλασσα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των New York Times και τα δίκτυα CNN και MSNBC. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, «το σώμα του Μπιν Λάντεν ρίχτηκε στη θάλασσα, επειδή θέλαμε να αποφύγουμε να γίνει ο τάφος του τόπος λατρείας».

Ανώτερος αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσε ότι το τεστ DNA στη σορό του Οσάμα Μπιν Λάντεν έδειξαν μια σχεδόν κατά 100% ταύτιση με τους συγγενείς του (τη νεκρή αδερφή του).

"Αν υπάρχουν φωτογραφίες Οσάμα Μπιν Λάντεν θα πρέπει να δημοσιευθούν"

Η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι υπάρχουν φωτογραφίες- ντοκουμέντα του νεκρού Οσάμα Μπιν Λάντεν! "Αν υπάρχουν οφείλουν να δημοσιευθούν δίκην τεκμηρίων για την παγκόσμια κοινή γνώμη", απαιτούν πολλοί αμερικανοί κοινοβουλευτικοί.

«Φρονώ πως σε μία δεδομένη στιγμή, οι φωτογραφίες με τη σορό του θα πρέπει να δημοσιευθούν, δεν γνωρίζω πότε, αλλά πιστεύω πως αυτό θα γίνει και πως θα πρέπει να το κάνουμε», τόνισε ο Γερουσιαστής Καρλ Λεβίν, που προεδρεύει στην επιτροπή Αμύνης.

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος συνάδελφός του Τζο Λίμπερμαν, επικεφαλής της επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας, τόνισε πως «θα ήταν απαραίτητο να δημοσιευθούν οι φωτογραφίες προκειμένου να διαψευσθεί κάθε υποψία ότι αυτό αποτελεί έναν δόλο της αμερικανικής κυβέρνησης».

Νύφη ετών 10, γαμπρός ετών 30!

Posted: 09 Nov 2011 11:34 AM PST

Οσο κι αν προκαλούν οργή στον δυτικό κόσμο αυτά τα περιστατικά, η σκληρή αλήθεια είναι ότι δυστυχώς υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, παρά τις προσπάθειες διαφόρων οργανισμών. Το pyles.tv, σας παρουσιάζει σήμερα την ιστορία της 10χρονης Νοζούντ (στη φωτογραφία), που τόλμησε να διεκδικήσει τη ζωή της!

"Αν ο γάμος ανηλίκων ήταν κακός, θα τον απαγόρευε ο Αλλάχ"

Στην Υεμένη, αποτελεί κοινό μυστικό ο διακανονισμός σιγκάρ. Σύμφωνα με αυτόν δύο άντρες ανταλλάσουν μεταξύ τους κορίτσια της οικογένειάς τους, ως νύφες! Ετσι, είναι συχνό το φαινόμενο 50χρονοι άντρες να παντρεύονται την 10χρονη κόρη του γείτονά τους και αντιστοίχως ο γείτονας να παντρεύται την δική τους!

"Αν ο γάμος ανηλίκων ήταν κακός, θα τον είχε απαγορεύσει ο Αλλάχ", είναι ένα από τα βασικά επιχειρήματά τους! Οι παγκόσμιοι οργανισμοί υγείας, απαντούν ότι πέρα από το ηθικό και ψυχικό κομμάτι, υφίσταται ουσιαστικός κίνδυνος υγείας:

"Ενα 8χρονο κοριτσάκι που το σωματάκι του δεν είναι έτοιμο για σεξουαλική επαφή, μπορεί να υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά", εξηγούν. Τα περισσότερα ανήλικα κορίτσια αντιδρούν με το μόνο μέσο που έχουν στους καταναγκαστικούς γάμους: το κλάμα!

Ενα 10χρονο κορίτσι που έκανε την διαφορά!

Σπανιότατα, κάποιο από αυτά τα παιδιά, επαναστατεί με πιο έντονο και ουσιαστικό τρόπο. Η περίπτωση της 10χρονης Νοζούντ Άλι, αποτελεί ίσως την πιο χαρακτηριστική τέτοιας αντίδρασης. Οταν ο πατέρας της, έφερε στο σπίτι τον 30χρονο γαμπρό, όλοι ήξεραν ότι δεν υπήρχε τρόπος να βοηθήσουν το κοριτσάκι να ξεφύγει από την μοίρα του!

Η Νοζούντ, ξέσπασε σε λυγμούς και θύμισε στον πατέρα της ότι το όνειρό της ήταν να μάθει γράμματα, αλλά εκείνος την αγνόησε και απευθυνόμενος στον μέλλοντα σύζυγό της του θύμισε την μεταξύ τους συμφωνία: να... σεβαστεί για λίγα χρόνια την κόρη του, πριν την αναγκάσει σε σεξουαλική επαφή.

Την επόμενη κιόλας ημέρα, ετοιμάστηκε η γκάουνα, δηλαδή η "τελετή" μεταφοράς τη νύφης στο χωριό του γαμπρού. Σκεπασμένη με ένα κόκκινο ολομέταξο σάλι, με ένα εκρού γυαλιστερό φόρεμα και βαμμένη σαν πόρνη, η 10 χρονη Νοζούντ, ήταν ανεβασμένη σε μία τάβλα την οποία κουβαλούσαν άντρες της κοινότητάς της. Ολόκληρο το χωριό την συνόδυε παριστάνοντας ότι αυτό που συμβαίνει είναι γιορτή, ενώ η ίδια δεν σταμ��τησε σε όλη την διαδρομή να κλαίει!

Το ίδιο κιόλας βράδυ, ο 30χρονος την βίασε! Νωρίς το ξημέρωμα, μπήκαν στο δωμάτιο η μάνα και η αδελφή του και αφού σήκωσαν θριαμβευτικά το ματωμένο σεντόνι, μετέφεραν σηκωτή την αιμόφυρτη Νοζούντ για να την πλύνουν!

Το διαζύγιο και η ζωή της Νοζούντ σήμερα

Το μαρτύριό της κράτησε μερικούς μήνες. Σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμοί και ταπεινωτική συμπεριφορά από τον παιδόφιλο σύζυγό της, ήταν πλέον η καθημερινότητα της! Μέχρι που στις αρχές του 2008, το 10χρονο κορίτσι έκανε κάτι ακραία επαναστατικό: πήγε στην πόλη, παρουσιάστηκε ολομόναχη στο δικαστήριο και ζήτησε διαζύγιο!

Μία γυναίκα δικηγόρος της Υεμένης, την πήρε υπό την προστασία της και λίγους μήνες μετά, η είδηση ότι ο γάμος της λύθηκε με δικαστική απόφαση, έκανε τον γύρο του κόσμου! Το μικρό κορίτσι με την μεγάλη δύναμη, έγινε το σύμβολο των γυναικών που κακοποιούνται σε όλον τον κόσμο. Η ιστορία της έγινε βιβλίο, η ίδια βραβεύτηκε (στη φωτογραφία) και έδωσε συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα έντυπα του πλανήτη!

Σήμερα, η οικογένεια της ζει μια αξιοπρεπή ζωή με τα χρήματα που κέρδισε η Νοζούντ απο το βιβλίο της, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως τόσο ή ίδια όσο και η ανήλικη αδελφή της, πηγαίνουν στο σχολείο! "Μόνο η μόρφωση μπορεί να σώσει τις γυναίκες, σε κοινωνίες όπως αυτές", δήλωσε η 13χρονη με ωριμότητα που θα ζήλευαν πολλοί ενήλικες!

Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ πριν από έναν χρόνο για "τις τραγικές συνέπειες ενός κουρέματος χρέους"!

Posted: 09 Nov 2011 11:30 AM PST

Αφού ευχηθώ σε όλους μας "με 'γεια το κούρεμα" και θυμήσω πως μετά από αυτό ακολουθεί πάντα η... παραδοσιακή σφαλιάρα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα απίστευτο κείμενο που έφτασε στα χέρια μου, στο οποίο πριν από έναν χρόνο το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για τις συνέπειες ενός πιθανού "κουρέματος" του ελληνικού χρέους!

Στις 11 Ιουνίου 2011, λοιπόν, μόλις ενάμιση μήνα μετά την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ (www.pasok.gr) δημοσιεύεται ανάρτηση με «Αναδιάρθρωση χρέους: μια ανεύθυνα αδιέξοδη πρόταση».

Στο κείμενο που ακολουθεί αναλύονται λεπτομερώς οι τραγικές συνέπειες που θα είχε για την χώρα η λύση του «κουρέματος» του χρέους, με σκοπό να φανούν τα πλεονεκτήματα της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σας παραθέτω τα βασικότερα σημεία και τα συμπεράσματα δικά σας:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της διάσωσης της οικονομίας μας. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι που αντί να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια, υποδεικνύουν ως λύση την αναδιάρθρωση του χρέους ή την στάση πληρωμών. Ουσιαστικά προτείνεται η πτώχευση της χώρας, με την προσδοκία ότι μέρος του χρέους θα διαγραφεί», διαβάζουμε και η ανάλυση συνεχίζεται ως εξής:

« Πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη προσέγγιση που συνεπάγεται δυσβάστακτο πλήγμα για τη χώρα και τους πολίτες. Μπορεί αυτός ο οικονομικός και κοινωνικός Αρμαγεδδών να προκαλεί συνειρμούς επαναστατικού ηρωισμού σε ορισμένους ή φαντασιώσεις οικονομικής και κοινωνικής έκρηξης σε συνθήκες εργαστηρίου σε άλλους, στην πραγματικότητα όμως απειλεί ευθέως όλους μας, όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο τους πιο αδύναμους από αυτούς.»

Η περιγραφή της τραγικής κατάστασης στην οποία θα περιέλθει η Ελλάδα σε περίπτωση "κουρέματος" του χρέους, συνεχίζεται με άκρως παραστατικό τρόπο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ των συνεπειών διαβάζουμε:

" Οι επιπτώσεις από την αναδιάρθρωση
i. Άμεσες
- Η πιο χαρακτηριστική από τις επιπτώσεις, με άμεσο αντίκρυσμα στην ευρύτερη οικονομία και τους πολίτες, είναι η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, που συνεπάγεται πλήρη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού, δέσμευση καταθέσεων και εν τέλει χρεοκοπία τραπεζών που, μετά τις απώλειες από το hair cut, δεν θα έχουν ικανά κεφάλαια για να λειτουργήσουν.

- Μαζί με τις τράπεζες, πλήττονται και οι άλλοι κάτοχοι ομολόγων ή μετοχών τραπεζών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ασφαλιστικά ταμεία, μικρομέτοχοι κ.ά.

ii. Έμμεσες

- Πτώση του € και περαιτέρω του εθνικού νομίσματος

- Απώλεια κεφαλαίου για όσους έχουν καταθέσεις σε τράπεζες που τυχόν οδηγηθούν σε χρεοκοπία

Ακόμη λοιπόν και αν διακανονιστεί το παλιό χρέος, παρουσιάζεται το φαινόμενο να αδυνατεί η χώρα να χρηματοδοτηθεί για τις τρέχουσες ανάγκες της (συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής μισθών-συντάξεων, των δημοσίων επενδύσεων κλπ.), σε τρόπο ώστε να αναπαράγεται το αδιέξοδο σε φαύλο κύκλο υπερχρέωσης και κρίσης".

Και η ανατριχιαστική περιγραφή, συνεχίζεται με κεντρικό θέμα το "εφιαλτικό μετά' όπως είναι ο τίτλος που χρησιμοποιέι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ:

"Το εφιαλτικό «μετά»: Η κερδοσκοπία συνεχίζεται

Η αναδιάρθρωση του χρέους καταλήγει ουσιαστικά στην έκδοση νέων ομολόγων που και αυτά θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις διεθνείς αγορές. Η ανισορροπία που μπορεί να προκληθεί από τις κερδοσκοπικές κινήσεις έναντι αυτών των ομολόγων παραμένει. Η εκτίναξη των spreads δεν αντιμετωπίζεται, ούτε και, περαιτέρω, η άνοδος των επιτοκίων δανεισμού στη χώρα.
... Όλα αυτά οδηγούν μια χώρα σε ομηρία και την οικονομία σε ασφυξία."

Γνωρίζετε τα άλογα της... Δαλματίας;

Posted: 09 Nov 2011 11:26 AM PST

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τα πανέμορφα σκυλιά της Δαλματίας, με "σήμα κατατεθέν" τους, τις μαύρες βούλες πάνω στο λευκό τρίχωμά τους. Μία αρχαιολογική ανακάλυψη, έρχεται τώρα να μας ενημερώσει πως στην αρχαιότητα ζούσαν και.. άλογα της Δαλματίας!

Τοιχογραφίες που υπάρχουν σε σπήλαιο της νοτιοδυτικής Γαλλίας, απεικονίζουν άλογα με βούλες στο δέρμα τους, που θυμίζουν περισσότερο λεοπάρδαλη! Στην περιοχή αυτή ζούσαν άνθρωποι πριν από 25 χιλιάδες χρόνια και αρχικά οι αρχαιολόγοι απέδωσαν τα ασυνήθιστα άλογα στη φαντασία των προϊστορικών ανθρώπων.

Μετά από αναλύσεις DNA σε απολιθώματα 31 άγριων αλόγων που ζούσαν στην Ευρασία, από τη Γαλλία μέχρι τη Σιβηρία, στη λίθινη εποχή, αποδεικνύουν πως τα άλογα αυτά υπήρχαν στην πραγματικότητα!

Αν και σήμερα υπάρχουν άσπρα άλογα με μαύρες βούλες, οι επιστήμονες είχαν την εντύπωση ότι πρόκειται για μια γενετική μετάλλαξη που έκανε την εμφάνιση της πρόσφατα, η ανακάλυψη στην νοτιοδυτική Γαλλία όμως, άλλαξε τα δεδομένα.

Ήταν άλογα με μαύρα σημάδια πάνω στο λευκό τους τρίχωμα, ακριβώς όπως τα σκυλιά της Δαλματίας και όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες έφεραν μια γενετική μετάλλαξη που συνδέεται με την εμφάνιση αυτών των μαύρων σημαδιών.

" Πιστεύουμε πως η εμφάνιση της μετάλλαξης συνδέεται με περιβαλλοντικές αιτίες τις οποίες δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ακόμη. Η επικράτηση της θα μπορούσε να συναρτάται με λόγους προφύλαξης και καμουφλάζ αλλά στη Δυτική Ευρώπη όπου ζούσνα τα άλογα αυτά, πριν από 25 χιλιάδες έχρόνια υπήρχε πολύ χαμηλή βλάστηση, η γνωστή τούνδρα, άρα αυτό το ενδεχόμενο μοιάζει απίθανο", εξηγεί ο καθηγητής Τέρι Ο' Κόνορ, του Πανεπιστημίου του Γιορκ.

Οι χτύποι στον τάφο του Αγίου Νεκταρίου!

Posted: 09 Nov 2011 11:24 AM PST

Ο Άγιος Νεκτάριος το 1908 παραιτήθηκε από διευθυντής της Ριζαρείου Σχολής για λόγους υγείας και γήρατος και εγκαταστάθηκε στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στην Αίγινα.

Δύο γεγονότα που έλαβαν χώρα τότε είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνει άμεσα λαοφιλής. Θεράπευσε έναν δαιμονισμένο νεαρό κάτι που μαθεύτηκε πολύ γρήγορα και οι χωρικοί τότε τον επισκέφτηκαν ζητώντας του να κάνει λειτουργία και δέηση στον Θεό να βρέξει, γιατί είχε 3 χρόνια να βρέξει στο νησί με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί εκτεταμένη ανομβρία και οικονομική ζημία. Πράγματι λειτούργησε με σύσσωμη την παρουσία των νησιωτών, και την ίδια μέρα άρχισε να βρέχει. Αυτά, οι Αιγινίτες τα έλαβαν ως θεϊκά σημάδια με αποτέλεσμα να θεωρούν Άγιο τον Νεκτάριο, ακόμα και εν ζωή.

Επι 13 χρόνια αφοσιώθηκε στην καθοδήγηση των μοναχών, στην ανοικοδόμηση της μονής, στη συγγραφή και στην πνευματική και οικονομική στήριξη των αδυνάτων κατοίκων του νησιού. Ο Άγιος συνέθεσε τον ύμνο "Αγνή Παρθένε Δέσποινα", ο οποίος θεωρείται απο τους πιο κατανυκτικούς της ορθοδοξίας. Η παράδοση θέλει την Παναγία να εμφανίζεται ενώπιον του Αγίου Νεκταρίου στο μοναστήρι της Αίγινας, και να του ζητάει να καταγράψει σε χαρτί τον ύμνο.

Οι χτύποι που ακούγονται ακόμη και σήμερα!

Μετά την Κοίμησή του (8 Νοεμβρίου 1920) ετάφη εκεί, κάτω από την σκιά ενός πεύκου που είχε φυτέψει ο ίδιος και που υπάρχει μέχρι σήμερα. Καθημερινά, δεκάδες πιστοί προσέρχονται στον τάφο του και πολλοί υποστηρίζουν ότι έχουν ακούσει τον Θαυματουργό Άγιο, να μετακινεί ή να κτυπάει από μέσα με τη Ράβδο του, υποδηλώνοντας με τον τρόπο αυτόν τη ζωντανή Παρουσία του ανάμεσά μας, ενώ το ίδιο Θαύμα (;) συμβαίνει και στη Μεγάλη Εκκλησία του Αγίου όπου φυλάσσεται το χέρι του.

Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που μιλούν για αυθυποβολή των πιστών, αφού όσοι επισκέπτονται το Μοναστήρι γνωρίζουν την ιστορία με τους χτύπους και πηγαίνουν προετοιμασμένοι να οτυς ακούσουν και οι ίδιοι!

Μία προσωπική μαρτυρία

Τα θαύματα του Αγίου είναι πολλά και δεν είναι λίγοι αυτοί που περνούν καθημερινά από το δωμάτιο που άφησε την τελευταία του πνοή στο Αρεταίειο για να προσευχηθούν και να ζητήσουν την βοηθειά του εκεί που καίει διαρκώς ένα καντήλι μπροστά στην εικόνα του.

Γνωστό είναι επίσης το προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα του Λαυρίου όπου οι πιστοί κάνουν λόγο για αμέτρητα θαύματα.

Βρέθηκε... ο διάβολος κρυμμένος στον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης!

Posted: 09 Nov 2011 11:22 AM PST

Το πρόσωπο του διαβόλου (δείτε το στην πρώτη φωτογραφία και στο βίντεο) είχε κρύψει ο Ιταλός ζωγράφος Τζιότο, ένας από τους προδρόμους της Αναγέννησης, σε λεπτομέρεια φρέσκο που κοσμεί τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου στην Ασίζη, όπως ανακάλυψαν συντηρητές.

Ο Εωσφόρος είχε «χωθεί» για τους τελευταίους επτά αιώνες στις πτυχές ενός σύννεφου και ήταν ουσιαστικά αόρατος διά γυμνού οφθαλμού. Πρόκειται για το 20ό φρέσκο του κύκλου που περιγράφει το βίο του Αγίου Φραγκίσκου στη Βασιλική και την ανακάλυψη έκανε η Ιταλίδα ιστορικός τέχνης Κιάρα Φρουγκόνε.



Ο Τζιότο είχε χρησιμοποιήσει τις πτυχές του σύννεφου για να δώσει τα χαρακτηρικά μία γιφούρας με «γαντζωτή» μύτη, πονηρό χαμόγελο και σκούρα κέρατα. Κοιτάζοντας κανείς το φρέσκο από το επίπεδο του πατώματος της Βασιλικής δεν διακρίνεται τίποτε όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αλλά και στην παρακάτω φωτογραφία (από το πρακτορείο Reuters) αλλά το πρόσωπο διαγράφεται με σαφήνεια σε κοντινή εξέταση φωτογραφιών του έργου.



Ο επικεφαλής της ομάδας συντηρητών της Βασιλικής Σέρτζιο Φουσέτι εκτιμά πως η πρόθεση του ζωγράφου ήταν περισσότερο «να κλείσει το μάτι» στους παρατηρητικούς επισκέπτες παρά να κάνει τον Σατανά ένα από τα κεντρικά θέματα του φρέσκο.

Οι συντηρητές εκτιμούν πως ο Τζιότο, κατά την διαχρονικά συνήθη πρακτική των Ευρωπαίων ζωγράφων, χρησιμοποιήσε χαρακτηριστικά κάποιου για τον οποίο έτρεφε αντιπάθεια ως «μοντέλο» για τον διάβολο.

Μούμιες με καρκίνο, καρδιοπάθειες και πνευμονοπάθειες!

Posted: 09 Nov 2011 11:18 AM PST

Την τελευταία δεκαετίες, οι επιστήμονες πρσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα αν ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες, είναι ασθένειες της σύγχρονης εποχής ή υπήρχαν και στα αρχαία χρόνια. Μία σειρά νέων ευρυμάτων σε μούμιες, οι οποίες έπασχαν από σοβαρές αρρώστιες, αποδεικνύει πως μάλλον οι ρίζες τόσο των καρδιακών παθήσεων όσο και κάποιων μορφών καρκίνου, είναι πιο παλιές από ό,τι νομίζαμε!

Η παλαιότερη περίπτωση καρκίνου του προστάτη, βρέθηκε σε μούμια!

Πρόσφατα, επιστήμονες ανακοίνωσαν πως ανακάλυψαν την παλαιότερη περίπτωση καρκίνου του προστάτη και μάλιστα με πληθώρα μεταστάσεων! Η μούμια ηλικίας 2.250 ετών που βρέθηκε στην Αίγυπτο ανήκει στην πτολεμαϊκή εποχή και φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Λισσαβόνας.

Με την βοήθεια του αξονικού τομογράφου παλαιοπαθολόγοι από την Πορτογαλία, διαπίστωσαν ότι η μούμια είχε πληθώρα μεταστάσεων πάχους 15 χιλιοστών στη λεκάνη, στο θώρακα, στην οσφυική περιοχή της σπονδυλικής στήλης, στο μηριαίο οστούν και τον βραχίονα. Οι μεταστάσεις αυτές είναι χαρακτηριστικές για πρωτογενή καρκίνο του προστάτη, και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο. Η ηλικία του αγνώστου νεκρού υπολογίστηκε με ειδικές εξετάσεις του DNA μεταξύ 51 και 60 ετών, και φαίνεται ότι ο καρκίνος του προστάτη ήταν η αιτία του θανάτου του.

Το νέο αυτό εύρημα καταρρίπτει τον μύθο σύμφωνα με τον οποίο ο καρκίνος αποτελεί "προϊόν" του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Και oi καρδιοπάθειες προϋπήρχαν των καταχρήσεων του σύγχρονο τρόπου ζωής!

Το ίδιο ακριβώς φαίνεται πως ισχύει για τις καρδιοπάθειες, αφού ευρύματα σε 44 μούμιες, αποδεικνύουν πως αποτελούν "σύντροφο" των ανθρώπων εδώ και χιλιάδες χρόνια!

Σύμφωνα με μελέτη ειδικών από το Πανεπιστήμιο Αλ Αζάρ στο Κάιρο και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ερβάιν, οι οποίοι πέρασαν από αξονικό τομογράφο 52 μούμιες στο Κάιρο και στις ΗΠΑ, οι 44 από αυτές είχαν ασβεστώσεις στις αρτηρίες, γεγονός που μαρτυρεί ύπαρξη απόφραξής τους.

Από αυτές, η αιγύπτια πριγκίπισσα Αχμόζ – Μεριέτ – Αμόν, η οποία έζησε στις Θήβες (το σημερινό Λούξορ) γύρω στο 1550 π.Χ και πέθανε σε ηλικία περίπου 40 ετών, αποτελεί πλέον το αρχαιότερο γνωστό παράδειγμα ασθενούς με καρδιοπάθεια. "Τα ευρήματά μας αποδεικνύουν ότι η αθηροσκλήρωση των αρτηριών υπήρχε πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια", ανέφερε ο Αντέλ Αλάμ, καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αλ Αζάρ που ήταν εκ των επικεφαλής της μελέτης.

"Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον σύγχρονο πολιτισμό για την εμφάνιση των καρδιοπαθειών" προσέθεσε ο καθηγητής.

Οι ιδρυτές της "αποτελεσματικής θεραπευτικής", δεν τα είχαν καταφέρει τέλεια!

Παρά το γεγονός ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούνται οι ιδρυτές της αποτελεσματικής θεραπευτικής στην ιατρική, διαπιστώνεται όλο και πιο συχνά ότι για τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο, δεν είχαν βρει αποτελεσματικό τρόπο διάγνωσης, ούτε φυσικά θεραπείας.

Στην περίπτωση μάλιστα της πριγκίπισσας μάλιστα, ο δρ Αλάμ αμφιβάλλει σχετικά με το αν η πριγκίπισσα έλαβε κάποια θεραπεία για το πρόβλημά της στην εποχή που έζησε, εκτός ίσως από τη λήψη κάποιων ειδικών βοτάνων ή μελιού. "Εάν ήταν ασθενής μου σήμερα, θα ήταν απαραίτητο να υποβληθεί σε εγχείριση ανοικτής καρδιάς" σημείωσε ο καθηγητής. Συμπλήρωσε ότι οι αποφραγμένες αρτηρίες της πριγκίπισσας έμοιαζαν πολύ με την εικόνα που παρουσιάζουν οι αρτηρίες με αθηρωμάτωση των σύγχρονων Αιγυπτίων.

Τα λιπαρά, η έλλειψη άσκησης και... το στρες της εξουσίας, υπήρχαν και θα υπάρχουν!

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι την εποχή που έζησαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι -στις μούμιες των οποίων εντοπίστηκα οι παθήσεις- ήταν διαθέσιμα το χοιρινό κρέας, το αρνίσιο κρέας, το κρέας της αντιλόπης αλλά και της πάπιας. Οι Αιγύπτιοι δεν έτρωγαν πολύ ψάρι αλλά κατανάλωναν πολλά και διαφορετικά φρούτα και λαχανικά. Επιπλέον είναι πιθανό να χρησιμοποιείτο εκείνη την εποχή αλάτι για τη συντήρηση των τροφίμων.

Συνεπώς, λένε οι επιστήμονες, πιθανότατα οι καρδιοπάθειες αποτελούσαν το αποτέλεσμα της πλούσιας σε λίπη διατροφής αλλά και της έλλειψης άσκησης κυρίως στην αιγυπτιακή ελίτ. Παράλληλα και άλλοι παράγοντες όπως το στρες της εξουσίας ή ακόμη και γενετικά αίτια ήταν αυτά που τους έκαναν ευάλωτους σε κάποιες μορφές καρκίνου.

Αλλά και η ατμοσφαιρική ρύπανση... υπεύθυνη για τις παθήσεις της αρχαιότητας!

Ένα επιπλέον στοιχείο που βρήκαν οι επιστήμονες, είναι ίχνη σωματιδίων στα πνευμόνια αρχαίων μουμιών που υποδηλώνουν πως οι Αιγύπτιοι μπορεί να είχαν εκτεθεί σε ατμοσφαιρική μόλυνση εκατοντάδες χρόνια πριν.

Τα μικροσκοπικά αυτά σωματίδια που ερεθίζουν τους πνεύμονες, έχουν συσχετισθεί με μεγάλο εύρος καθημερινών ασθενειών όπως καρδιακά νοσήματα, πνευμονικές παθήσεις και καρκίνο.

Όπως δήλωσε ο Roger Montgomerie, επικεφαλής της ομάδας από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ που έκανε την έρευνα, "αυτό είναι πολύ περίεργο εάν το καλοσκεφτούμε, δεδομένου ότι σήμερα έχουμε μαζική καύση ορυκτών καυσίμων και πάρα πολύ μεγάλη ατμοσφαιρική μόλυνση που συνεχίζεται από την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης".

Μολονότι η Αίγυπτος ήταν μία προβιομηχανική κοινωνία, οι κάτοικοί της ασχολούνταν με τη μαγειρική, την μεταλλουργία και τις εξορύξεις, δραστηριότητες όλες τους που προκαλούν ατμοσφαιρική ρύπανση. Επιπρόσθετα, το αιγυπτιακό κλίμα με τις ερήμους και τις αμμοθύελλες είναι βέβαιο πως διευκόλυνε την αιώρηση και μεταφορά των σωματιδίων στον αέρα με συνέπεια την εύκολη εισπνοή τους.

Ταφόπλακες σε σχήμα γεννητικών οργάνων!

Posted: 09 Nov 2011 11:17 AM PST

Ένα νεκροταφείο στο βορειοανατολικό Ιράν προκαλεί το ενδιαφέρον των ντόπιων και των τουριστών, χάρη σε επιτύμβιες στήλες που μοιάζουν εντυπωσιακά με... πέη.

Το νεκροταφείο Καλίμπ Ναμπί, που βρίσκεται 40 μίλια βορειοανατολικά του Γκονμπαντ-ε-Κάβους στο βορειοανατολικό Ιράν, γίνεται ένα νέο «ένοχο» σποτ για τους νέους ενήλικες του Ιράν, για τους οποίους το σεξ θεωρείται μια βρώμικη λέξη.

Σύμφωνα με την Global Post, περισσότερα από 600 μνήματα έχουν στηθεί στο παράξενο νεκροταφείο, το οποίο πιστεύεται ότι είναι περισσότερο από 1.400 ετών. Το πιο διάσημο πρόσωπο που πιστεύεται ότι είναι θαμμένο εκεί είναι ο Καλίμπ Ναμπί, ένας προφήτης που γεννήθηκε στην Υεμένη 40 χρόνια πριν από τον Μωάμεθ.

Είναι μια περιοχή προσκυνήματος, ωστόσο ο λόγος που οι άνθρωποι το επισκέπτονται δεν είναι μόνο για θρησκευτικούς σκοπούς. Απλά θέλουν να δουν τα γιγαντιαία πέτρινα γεννητικά όργανα.

Η κατανάλωση καφέ και τα... φαντάσματα!

Posted: 09 Nov 2011 11:16 AM PST

cofee_ghost Όσο μεγαλύτερη ποσότητα καφέ πίνει κάποιος, τόσο πιθανότερο είναι να αρχίσει να βλέπει φαντάσματα και να ακούει περίεργες φωνές, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που έπιναν καθημερινά περισσότερο από εφτά κούπες καφέ είχαν περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν να έχουν παραισθήσεις σε σχέση με εκείνους που έπιναν μόνο μια κούπα.

Η έρευνα έγινε από φοιτητές του πανεπιστημίου Durham με την συμμετοχή 200 συμφοιτητών τους. Στο ερωτηματολόγιο υπήρχαν ερωτήσεις σχετικά με την προσωπικότητά τους αλλά και για την ποσότητα στιγμιαίου καφέ που κατανάλωναν καθώς και τις εμπειρίες που μπορεί να είχαν με φαντάσματα, πνεύματα κλπ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας απέδειξαν ότι πολλά από τα παιδιά που έπιναν πάνω από επτά κούπες στιγμιαίου καφέ, είχαν παραισθήσεις!! Πολλοί από τους φοιτητές που ερωτήθηκαν ανέφεραν πως είχε τύχει να δουν αντικείμενα που στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν, να ακούσουν φωνές αλλά και να διαισθανθούν την παρουσία νεκρών ανθρώπων μέσα στο δωμάτιο.

Οι καθηγητές που ήταν επικεφαλής της έρευνας, αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη σχέσης μεταξύ καφεΐνης και παραισθήσεων και επισήμαναν ότι το να βιώνει κανείς παραισθήσεις δεν συνεπάγεται ότι είναι ψυχικά διαταραγμένος.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να εξετάσουμε τους γενικότερους παράγοντες που προκαλούν και συνδέονται με τις παραισθήσεις», δήλωσε ο φοιτητής ψυχολογίας Simon Jones που καθοδήγησε την έρευνα.

Γεννήθηκε με 24 δάχτυλα!

Posted: 09 Nov 2011 11:14 AM PST


Γνωστός με το παρατσούκλι "εικοσιτέσσερα", ο κουβανός Yoandri Hernandez Garrido, δηλώνει ένας "ευτυχισμένος και τυχερός άνθρωπος"!

Το γεγονός ότι γεννήθηκε με συνολικά 24 δάχτυλα, 12 στα χέρια και 12 στα πόδια, τον καθιστά τόσο δημοφιλή στους τουρίστες, που όχι μόνο δεν ενοχλείται από την ιδιαιτερότητά του, αλλά την εκμεταλλεύεται με κάθε τρόπο!

Τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ο 37χρονος άνδρας τις περνάει βγάζοντας φωτογραφίες με τους τουρίστες, έναντι 8 ευρώ την κάθε μία, σε μία χώρα που μαστίζεται από την πείνα και τη φτώχεια!

Η ιατρική διάγνωση έκανε λόγο για μία ασθένεια που ονομάζεται πολυδακτυλισμός, ωστόσο ο ίδιος ποτέ δεν συμφώνησε με τον χαρακτηρισμό "ασθένεια". "Στα 24 δάχτυλά μου οφείλω το ότι καταφέρνω και επιβιώνω, αφού είμαι χωρίς σταθερή δουλειά. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνω σε όποιον έχει γεννηθεί με τέτοιο χάρισμα! Είναι ευλογία και δίνει ευτυχία και χαρά"!

Η φωτογραφία που έχει διχάσει τους χρήστες του Facebook!

Posted: 09 Nov 2011 11:11 AM PST

Η παρακάτω φωτογραφία που κάνει τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου μέσω Facebook, έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ πολλών χρηστών. Ένας φίλος του pyles.tv, την έστειλε και σε εμάς καλώντας μας να... διαλογιστούμε για να βοηθήσουμε το ελεφαντάκι να επιβιώσει! Το υπερβολικά μικρό μέγεθος του ζωντανού μας προβλημάτισε και είπαμε να το... ψάξουμε λίγο παραπάνω! Ιδού λοιπόν!

"Προσευχηθείτε για το μικρότερο ελεφαντάκι στον κόσμο"!

Σύμφωνα με δεκάδες γκρουπ της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης στην φωτογραφία απεικονίζεται "ο μικρότερος ελέφαντας του κόσμου, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή"! Το post που συνοδεύει την εικόνα ζητάει από τους χρήστες να διαδώσουν την είδηση και τους καλεί "να προσευχηθούν και να στείλουν καλή ενέργεια μέσω διαλογισμού για να καταφέρει ο ελέφαντας να ζήσει".


Στην άλλη πλευρά της αντιπαράθεσης, είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για μία ακόμη φάρσα μέσω Facebook και επαναλαμβάνουν πως "δεν είναι αλήθεια Ο,ΤΙ μας γράφουν, κινδυνεύουμε να αποβλακωθούμε με τα δεκάδες ανόητα post που διαδίδουμε ο ένας στον άλλον υιοθετώντας τα ως πραγματικά"!

Για να ισχυροποιήσουν μάλιστα την άποψή τους, επικαλούνται την δήλωση του δρος Dean Traherne MD, τον οποίο αναφέρουν ως "ειδικό στη μαιευτική ελέφαντα από το South African Elephant Reproduction and Copulation Center":

" Ο μέσος άνθρωπος δεν ξέρει τίποτα για την ανάπτυξη των ελεφάντων. Το ελεφαντάκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία του Facebook είναι ξεκάθαρα ένα νεκρό ένβρυο που αποβλήθηκε από την μητέρα του τουλάχιστον 12 μήνες πρόωρα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κατάφερνε να επιβιώσει. Φανταστείτε πως είναι σαν ένα ανθρώπινο μωρό που γεννήθηκε στους 2 με 3 μήνες της κύησης. Πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι, πως ένας ελέφαντας κυοφορεί το μωρό του για 22 μήνες και όταν γεννηθεί, το ελεφαντάκι ζυγίζει κατά μέσο όρο περίπου 225 κιλά"!

Το pyles.tv, αναζητώντας περισσότερα στοιχέια για τον συγκεκριμένο "ειδικό", διαπίστωσε πως πριν από λίγους μήνες, η ίδια ακριβώς διαδικτυακή πηγή τον είχε παρουσιάσει ως " δρ Dean Traherne MD, Πανεπιστήμιο Βόρειας Ντακότα, Τμήμα Ιατρικής, "Τρανσέξουαλ" Χειρουργική! Πέρα από αυτό όμως, τα όσα του αποδίδονται είναι εντελώς ακριβή!

Τι πραγματικά απεικονίζεται στην επίμαχη φωτογραφία

Η πραγματικότητα είναι πως όντως η εγκυμοσύνη του θηλυκού κρατάει 20 με 23 μήνες και σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία τα μωρά ελεφαντάκια έχουν ύψος 90 εκ. και βάρος 90 κιλών. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο λεγόμενος πυγμαίος ελέφαντας της Βόρνεο που το ύψος του δεν ξεπερνάει τα 2,5 μέτρα ως ενήλικας και γεννιέται αρκετά μικρότερος από τον κανονικό, αλλά αποτελεί ουσιαστικά είδος προς εξαφάνιση με λίγα μόνο ζώα του είδους του να ζουν σήμερα στην Βόρνεο, ένα νησί που σήμερα μοιράζεται ανάμεσα στην Ινδονησία, τη Μαλαισία.

Το pyles.tv, έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως το εικονιζόμενο ελεφαντάκι αποτελεί μία ακόμη φάρσα του Facebook, αφού η φωτογραφία προέρχεται από το προσωπικό άλμπουμ οικογένειας που στις 25 Νοεμβρίου 2007 (!) επισκέφτηκε ζωολογιό κήπο στο Dubai. Η μητέρα του άτυχου εμβρύου, πέθανε και εκείνο γεννήθηκε νεκρό. Η οικογένεια όταν επέστρεψε από τις διακοπές της ανέβασε τις εικόνες στο διαδίκτυο. Από εκεί κάποιος πήρε την συγκεκριμένη και αποφάσισε να καλέσει τους χρήστες του Facebook να... προσευχηθούν!

Ο μοναδικός λόγος που δημοσιεύουμε την φωτο είναι πως έτσι κι αλλιώς κυκλοφορεί μεταξύ των χρηστών του FB που πολλοί μάλιστα την χαρακτηρίζουν ως "ό,τι πιο τρυφερό τους έχει σταλεί ποτέ" αφού μένουν με την λάθος εντύπωση πως είναι "το μικρότερο μωρό ελεφαντάκι του κόσμου"!

Πόσοι από εμάς έχουμε διαβάσει ολόκληρο τον Εθνικό Ύμνο; Ιδού η ευκαιρία!

Posted: 09 Nov 2011 11:09 AM PST


Πόσοι από εμάς έχουμε διαβάσει ολόκληρο τον "Ύμνο εις την Ελευθερία", από τον οποίο οι δύο πρώτες στροφές αποτελούν τον Εθνικό μας Ύμνο; Φοβάμαι, λίγοι! Κι ακόμα λιγότεροι - ίσως ελάχιστοι- έχουμε μελετήσει πόση σοφία υπάρχει κρυμμένη σε κάθε λέξη του!

Κι όμως, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο! Όχι από "πατριωτισμό", αλλά γιατί οι περισσότεροι στίχοι του μοιάζουν σαν να μην γράφτηκαν το 1823, αλλά σήμερα! Αν έχετε τη διάθεση και τον χρόνο, σας εύχομαι καλή ανάγνωση!

"Ύμνος εις την Ελευθερίαν"
στίχοι: Διονύσιος Σολωμός
μελοποίηση: Νικόλαος Μάντζαρος

Στροφές 1 εως 10

1.

Σε γνωρίζω από την κόψη
Του σπαθιού την τρομερή,
Σε γνωρίζω από την όψη
Που με βιά μετρά τη γη.

2.

Απ' τα κόκαλα βγαλμένη
Των Ελλήνων τα ιερά,
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

3.

Εκεί μέσα εκατοικούσες
Πικραμένη, εντροπαλή,
Κι ένα στόμα ακαρτερούσες,
Έλα πάλι, να σου πει.

4.

Άργειε νάλθη εκείνη η μέρα,
Και ήταν όλα σιωπηλά,
Γιατί τάσκιαζε η φοβέρα
Και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

5.
Δυστυχής! Παρηγορία
Μόνη σου έμενε να λες
Περασμένα μεγαλεία
Και διηγώντας τα να κλαις.

6.

Και ακαρτέρει, και ακαρτέρει
Φιλελεύθερη λαλιά,
Ένα εκτύπαε τ' άλλο χέρι
Από την απελπισιά.

7.

Κι' έλεες: πότε, α! πότε βγάνω
Το κεφάλι από τς ερμιές;
Κι αποκρίνοντο από πάνω
Κλάψες, άλυσες, φωνές.

8.

Τότε εσήκωνες το βλέμμα
Μες στα κλάμματα θολό,
Και εις το ρούχο σου έσταζ' αίμα,
Πλήθος αίμα Ελληνικό.

9.

Με τα ρούχα αιματωμένα
Ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
Να γυρεύης εις τα ξένα
Aλλα χέρια δυνατά.

Στροφές 10 εως 19

10.

Μοναχή το δρόμο επήρες,
Εξανάλθες μοναχή
Δεν είν' εύκολες οι θύρες,
Εάν η χρεία τες κουρταλή.

11.

Άλλος σου έκλαψε εις τα στήθια,
Αλλ' ανάσασιν καμιά
Aλλος σου έταξε βοήθεια
Και σε γέλασε φρικτά.

12.

Άλλοι, οϊμέ! στη συμφορά σου
Οπού εχαίροντο πολύ,
Σύρε νάβρης τα παιδιά σου,
Σύρε ελέγαν οι σκληροί.

13.

Φεύγει οπίσω το ποδάρι
Και ολοκλήγορο πατεί
Ή την πέτρα ή το χορτάρι
Που τη δόξα σου ενθυμεί.

14.

Ταπεινότατη σου γέρνει
Η τρισάθλια κεφαλή,
Σαν πτωχού που θυροδέρνει
Κι' είναι βάρος του η ζωή.

15.

Ναι αλλά τώρα αντιπαλεύει
Κάθε τέκνο σου με ορμή,
Που ακατάπαυστα γυρεύει
Ή τη νίκη ή τη θανή.

16.

Απ' τα κόκαλα βγαλμένη
Των Ελλήνων τα ιερά,
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

17.

Μόλις είδε την ορμή σου
Ο ουρανός, που για τς εχθρούς
Εις τη γη τη μητρική σου
Έτρεφ' άνθια και καρπούς.

18.

Εγαλήνευσε και εχύθη
Καταχθόνια μία βοή,
Και του Ρήγα σου απεκρίθη
Πολεμόκραχτη η φωνή.

19.

Όλοι οι τόποι σου σ'εκράξαν
Χαιρετώντας σε θερμά,
Και τα στόματα εφωνάξαν
Όσα αισθάνετο η καρδιά.

Στροφές 20 εως 29

20.

Εφωνάξανε ως τ' αστέρια
Του Ιονίου και τα νησιά,
Και εσηκώσανε τα χέρια
Για να δείξουνε χαρά.

21.

Μ' όλον πούναι αλυσωμένο
Το καθένα τεχνικά,
Και εις το μέτωπο γραμμένο
Έχει: "Ψεύτρα Ελευθεριά".

22.

Γκαρδιακά χαροποιήθη
Και του Βάσιγκτον η γη,
Και τα σίδερα ενθυμήθη
Που την έδεναν και αυτή.

23.

Απ' τον πύργο του φωνάζει,
Σα να λέη σε χαιρετώ,
Και τη χήτη του τινάζει
Το Λεοντάρι το Ισπανό.

24.

Ελαφιάσθη της Αγγλίας
Το θηρίο, και σέρνει ευθύς
Κατά τ'άκρα της Ρουσίας
Τα μουγκρίσματα της οργής.

25.

Εις το κίνημά του δείχνει
Πως τα μέλη είν' δυνατά
Και στου Αιγαίου το κύμα ρίχνει
Μια σπιθόβολη ματιά.

26.

Σε ξανοίγει από τα νέφη
Και το μάτι του Αετού,
Που φτερά και νύχια θρέφει
Με τα σπλάχνα του Ιταλού.

27.

Και σ' εσέ καταγυρμένος,
Γιατί πάντα σε μισεί,
Έκρωζ' έκρωζε ο σκασμένος,
Να σε βλάψη, αν ημπορή.

28.

Άλλο εσύ δεν συλλογιέσαι
Πάρεξ που θα πρωτοπάς
Δεν μιλείς και δεν κουνιέσαι
Στες βρισιές οπού αγρικάς.

29.

Σαν τον βράχον οπού αφήνει
Κάθε ακάθαρτο νερό
Εις τα πόδια του να χύνη
Ευκολόσβηστον αφρό.

Στροφές 30 εως 39

30.

Οπού αφήνει ανεμοζάλη
Και χαλάζι και βροχή
Να του δέρνουν τη μεγάλη,
Την αιώνιαν κορυφή.

31.

Δυστυχιά του, ω δυστυχιά του,
Οποιανού θέλει βρεθεί
Στο μαχαίρι σου αποκάτου
Και σ' εκείνο αντισταθεί.

32.

Το θηρίο π' ανανογιέται,
Πως του λείπουν τα μικρά,
Περιορίζεται, πετιέται,
Αίμα ανθρώπινο διψά.

33.

Τρέχει, τρέχει όλα τα δάση,
Τα λαγκάδια, τα βουνά,
Κι όπου φθάση, όπου περάση,
Φρίκη, θάνατος, ερμιά.

34.

Ερμιά, θάνατος και φρίκη
Όπου επέρασες κι εσύ
Ξίφος έξω από τη θήκη
Πλέον ανδρείαν σου προξενεί.

35.

Ιδού εμπρός σου ο τοίχος στέκει
Της αθλίας Τριπολιτσάς
Τώρα τρόμου αστροπελέκι
Να της ρίψης πιθυμάς.

36.

Μεγαλόψυχο το μάτι
Δείχνει, πάντα οπώς νικεί,
Και ας είν' άρματα γεμάτη
Και πολέμιαν χλαλοή.

37.

Σου προβαίνουνε και τρίζουν
Για να ιδής πως είν' πολλά
Δεν ακούς που φοβερίζουν
Aνδρες μύριοι και παιδιά;

38.

Λίγα μάτια, λίγα στόματα
Θα σας μείνουνε ανοιχτά
Για να κλαύσετε τα σώματα
Που θε νάβρη η συμφορά.

39.

Κατεβαίνουνε, και ανάφτει
Του πολέμου αναλαμπή.
Το τουφέκι ανάβει, αστράφτει,
Λάμπει, κόφτει το σπαθί.

Στροφές 40 εως 49

40.

Γιατί η μάχη εστάθη ολίγη;
Λίγα τα αίματα γιατί;
Τον εχθρό θωρώ να φύγη
Και στο κάστρο ν' ανεβή.

41.

Μέτρα… Eίν' άπειροι οι φευγάτοι,
Οπού φεύγοντας δειλιούν
Τα λαβώματα στην πλάτη
Δέχοντ', ώστε ν' ανεβούν.

42.

Εκεί μέσα ακαρτερείτε
Την αφεύγατη φθορά
Να, σας φθάνει, αποκριθήτε
Στις νυκτός τη σκοτεινιά.

43.

Αποκρίνονται, και η μάχη
Έτσι αρχίζει, οπού μακριά
Από ράχη εκεί σε ράχη
Αντιβούιζε φοβερά.

44.

Ακούω κούφια τα τουφέκια,
Ακούω σμίξιμο σπαθιών,
Ακούω ξύλα, ακούω πελέκια,
Ακούω τρίξιμο δοντιών.

45.

Α! Τι νύκτα ήταν εκείνη
Που την τρέμει ο λογισμός;
Aλλος ύπνος δεν εγίνη
Πάρεξ θάνατου πικρός.

46.

Της σκηνής η ώρα, ο τόπος,
Οι κραυγές, η ταραχή,
Ο σκληρόψυχος ο τρόπος
Του πολέμου και οι καπνοί.

47.

Και οι βροντές, και το σκοτάδι,
Οπού αντίσκοφτε η φωτιά,
Επαράσταιναν τον άδη
Που ακαρτέρειε τα σκυλιά.

48.

Τ' ακαρτέρειε. Εφαίνοντ' ίσκιοι
Αναρίθμητοι γυμνοί,
Κόρες, γέροντες, νεανίσκοι,
Βρέφη ακόμη εις το βυζί.

49.

Όλη μαύρη μυρμηγικάζει,
Μαύρη η εντάφια συντροφιά,
Σαν το ρούχο οπού σκεπάζει
Τα κρεβάτια τα στερνά.

Στροφές 50 εως 59

50.

Τόσοι, τόσοι ανταμωμένοι
Επετιούντο από τη γη,
Όσοι είν' άδικα σφαγμένοι
Από τούρκικην οργή.

51.

Τόσα πέφτουνε τα θέρι
σμένα αστάχια εις τους αγρούς
Σχεδόν όλα εκειά τα μέρη
Εσκεπάζοντο απ' αυτούς.

52.

Θαμποφέγει κανέν' άστρο,
Και αναδεύοντο μαζί,
Αναβαίνοντας το κάστρο
Με νεκρώσιμη σιωπή.

53.

Έτσι χάμου εις την πεδιάδα,
Μες στο δάσος το πυκνό,
Όταν στέλνη μίαν αχνάδα
Μισοφέγγαρο χλωμό.

54.

Εάν οι άνεμοι μες στ' άδεια
Τα κλαδιά μουγκοφυσούν,
Σειούνται, σειούνται τα μαυράδια,
Οπού οι κλώνοι αντικτυπούν.

55.

Με τα μάτια τους γυρεύουν
Όπου είν' αίματα πηχτά,
Και μες στ' αίματα χορεύουν
Με βρυχίσματα βραχνά,

56.

Και χορεύοντας μανίζουν
Εις τους Έλληνας κοντά,
Και τα στήθια τους εγγίζουν
Με τα χέρια τα ψυχρά.

57.

Εκειό το έγγισμα πηγαίνει
Βαθιά μες στα σωθικά,
Όθεν όλη η λύπη βγαίνει,
Και άκρα αισθάνονται ασπλαχνιά.

58.

Τότε αυξαίνει του πολέμου
Ο χορός τρομακτικά,
Σαν το σκόρπισμα του ανέμου
Στου πελάου τη μοναξιά.

59.

Κτυπούν όλοι απάνου κάτου
Κάθε κτύπημα που εβγή
Είναι κτύπημα θανάτου,
Χωρίς να δευτερωθεί.

Στροφές 60 εως 69

60.

Κάθε σώμα ιδρώνει, ρέει
Λες και εκείθεν η ψυχή
Απ' το μίσος που την καίει
Πολεμάει να πεταχθή.

61.

Της καρδίας κτυπίες βροντάνε
Μες στα στήθια τους αργά,
Και τα χέρια οπού χουμάνε
Περισσότερο είν' γοργά.

62.

Ουρανός γι'αυτούς δεν είναι,
Ουδέ πέλαγο, ουδέ γη
Γι' αυτούς όλους το παν είναι
Μαζωμένο αντάμα εκεί.

63.

Τόση η μάνητα και η ζάλη,
Που στοχάζεσαι, μη πως
Από μία μεριά και απ' άλλη
Δεν μείνη ένας ζωντανός.

64.

Κοίτα χέρια απελπισμένα
Πώς θερίζουνε ζωές!
Χάμου πέφτουνε κομμένα
Χέρια, πόδια, κεφαλές,

65.

Και παλάσκες και σπαθία
Με ολοσκόρπιστα μυαλά,
Και με ολόσχιστα κρανία
Σωθικά λαχταριστά.

66.

Προσοχή καμία δεν κάνει
Κανείς, όχι εις τη σφαγή
Πάνε πάντα εμπρός. Ω! Φθάνει,
Φθάνει, έως πότε οι σκοτωμοί;

67.

Ποίος αφήνει εκεί τον τόπο,
Πάρεξ όταν ξαπλωθή;
Δεν αισθάνονται τον κόπο
Και λες κι' είναι εις την αρχή.

68.

Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
Και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
Και των Χριστιανών τα χείλη
Φωτιά εφώναζαν, φωτιά.

69.

Λεονταρόψυχα εκτυπιούντο,
Πάντα εφώναζαν φωτιά,
Και οι μιαροί κατασκορπιούντο,
Πάντα σκούζοντας Αλλά.

Στροφές 70 εως 79

70.

Παντού φόβος και τρομάρα
Και φωνές και στεναγμοί
Παντού κλάψα, παντού αντάρα,
Και παντού ξεψυχισμοί.

71.

Ήταν τόσοι! Πλέον το βόλι
Εις τ' αυτιά δεν του λαλεί.
Όλοι χάμου εκτίτοντ' όλοι
Εις την τέταρτη αυγή.

72.

Σαν ποτάμι το αίμα εγίνη
Και κυλάει στη λαγκαδιά,
Και το αθώο χόρτο πίνει
Αίμα αντίς για τη δροσιά.

73.

Της αυγής δροσάτι αέρι,
Δεν φυσάς τώρα εσύ πλιό
Στων ψευδόπιστων το αστέρι
Φύσα, φύσα εις το ΣΤΑΥΡΟ.

74.

Απ' τα κόκαλα βγαλμένη
Των Ελλήνων τα ιερά,
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

75.

Της Κορίνθου ιδού και οι κάμποι
Δεν λάμπ' ήλιος μοναχά
Εις τους πλάτανους, δεν λάμπει
Εις τ' αμπέλια, εις τα νερά.

76.

Εις τον ήσυχον αιθέρα
Τώρα αθώα δεν αντηχεί
Τα λαλήματα η φλογέρα,
Τα βελάσματα το αρνί.

77.

Τρέχουν άρματα χιλιάδες
Σαν το κύμα εις το γιαλό
Αλλ' οι ανδρείοι παλληκαράδες
Δεν ψηφούν τον αριθμό.

78.

Ω τρακόσιοι! Σηκωθείτε
Και ξανάλθετε σ' εμάς
Τα παιδιά σας θέλ' ιδείτε
Πόσο μοιάζουνε με σας.

79.

Όλοι εκείνοι τα φοβούνται
Και με πάτημα τυφλό
Εις την Κόρινθο αποκλειούνται
Κι' όλοι χάνουνται απ' εδώ.

Στροφές 80 εως 89

80.

Στέλνει ο άγγελος του ολέθρου
Πείναν και Θανατικό
Που με σχήμα ενός σκελέθρου
Περπατούν αντάμα οι δύο.

81.

Και πεσμένα εις τα χορτάρια
Απεθαίνανε παντού
Τα θλιμμένα απομεινάρια
Της φυγής και του χαμού.

82.

Κι εσύ αθάνατη, εσύ θεία,
Που ό,τι θέλεις ημπορείς,
Εις τον κάμπο, Ελευθερία,
Ματωμένη περπατείς.

83.

Στη σκιά χεροπιασμένες,
Στη σκιά βλέπω κι' εγώ
Κρινοδάκτυλες παρθένες
Οπού κάνουνε χορό.

84.

Στο χορό γλυκογυρίζουν
Ωραία μάτια ερωτικά,
Και εις την αύρα κυματίζουν
Μαύρα, ολόχρυσα μαλλιά.

85.

Η ψυχή μου αναγαλλιάζει
Πώς ο κόρφος καθεμιάς
Γλυκοβύζαστο ετοιμάζει
Γάλα ανδρείας και ελευθεριάς.

86.

Μες στα χόρτα, τα λουλούδια,
Το ποτήρι δεν βαστώ
Φιλελεύθερα τραγούδια
Σαν τον Πίνδαρο εκφωνώ.

87.

Απ'τα κόκαλα βγαλμένη
Των Ελλήνων τα ιερά,
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

88.

Πήγες εις το Μεσολόγγι
Την ημέρα του Χριστού,
Μέρα που άνθισαν οι λόγγοι
Για το τέκνο του Θεού.

89.

Σούλθε εμπρός λαμποκοπώντας
Η Θρησκεία μ' ένα σταυρό,
Και το δάκτυλο κινώντας
Οπού ανεί τον ουρανό.

Στροφές 90 εως 99

90.

Σ'αυτό, εφώναξε, το χώμα
Στάσου ολόρθη, Ελευθεριά
Και φιλώντας σου στο στόμα
Μπαίνει μες στην εκκλησιά.

91.

Εις την τράπεζα σιμώνει
Και το σύγνεφο το αχνό
Γύρω γύρω της πυκνώνει
Που σκορπάει το θυμιατό.

92.

Αγρικάει την ψαλμωδία
Οπού εδίδαξεν αυτή
Βλέπει τη φωταγωγία
Στους Αγίους εμπρό χυτή.

93.

Ποιοι είν' αυτοί που πλησιάζουν
Με πολλή ποδοβολή,
Κι' άρματ', άρματα ταράζουν;
Επετάχτηκες εσύ.

94.

Α! Το φως που σε στολίζει,
Σαν ηλίου φεγγοβολή,
Και μακρόθεν σπινθηρίζει,
Δεν είναι, όχι, από τη γη.

95.

Λάμψιν έχει όλη φλογώδη
Χείλος, μέτωπο, οφθαλμός
Φως το χέρι, φως το πόδι
Κι' όλα γύρω σου είναι φως.

96.

Το σπαθί σου αντισηκώνεις,
Τρία πατήματα πατάς,
Σαν τον πύργο μεγαλώνεις,
Και εις το τέταρτο κτυπάς.

97.

Με φωνή που καταπείθει
Προχωρώντας ομιλείς
Σήμερ', άπιστοι, εγεννήθη
Ναι, του κόσμου ο Λυτρωτής.

98.

Αυτός λέγει... Αφοκρασθήτε:
Εγώ είμ' Άλφα, Ωμέγα εγώ
Πέστε, που θ' αποκρυφθήτε
Εσείς όλοι, αν οργισθώ;

99.

Φλόγα ακοίμητην σας βρέχω,
Που μ' αυτήν αν συγκριθή
Κείνη η κάτω οπού σας έχω
Σαν δροσιά θέλει βρεθή.

Στροφές 100 εως 109

100.

Κατατρώγει, ωσάν τη σχίζα,
Τόπους άμετρα υψηλούς,
Χώρες, όρη από τη ρίζα,
Ζώα και δένδρα και θνητούς.

101.

Και το πάν το κατακαίει,
Και δεν σώζεται πνοή,
Πάρεξ του άνεμου που πνέει
Μες στη στάχτη τη λεπτή.

102.

Κάποιος ήθελε ερωτήσει:
Του θυμού του είσαι αδελφή;
Ποιός είν' άξιος να νικήσει,
Ή με σε να μετρηθεί;

103.

Η γη αισθάνεται την τόση
Το�� χεριού σου ανδραγαθιά,
Που όλην θέλει θανατώσει
Τη μισόχριστη σπορά.

104.

Την αισθάνονται, και αφρίζουν
Τα νερά, και τ' αγρικώ
Δυνατά να μουρμουρίζουν
Σαν να ρυάζετο θηριό.

105.

Κακορίζικοι, πού πάτε
Του Αχελώου μες στη ροή,
Κι επιδέξια πολεμάτε
Από την καταδρομή.

106.

Να αποφύγετε! Το κύμα
Έγινε όλο φουσκωτό
Εκεί ευρήκατε το μνήμα
Πριν να ευρήτε αφανισμό.

107.

Βλασφημάει, σκούζει, μουγκρίζει
Κάθε λάρυγγας εχθρού,
Και το ρεύμα γαργαρίζει
Τες βασφήμιες του θυμού.

108.

Σφαλερά τετραποδίζουν
Πλήθος άλογα, και ορθά
Τρομασμένα χλιμιτρίζουν
Και πατούν εις τα κορμιά.

109.

Ποίος στον σύντροφον απλώνει
Χέρι, ωσάν να βοηθηθή
Ποίος τη σάρκα του δαγκώνει
Όσο οπού να νεκρωθή.

Στροφές 110 εως 119

110.

Κεφαλές απελπισμένες,
Με τα μάτια πεταχτά,
Κατά τ'άστρα σηκωμένες
Για την ύστερη φορά.

111.

Σβιέται -αυξαίνοντας η πρώτη
Του Αχελώου νεροσυρμή-
Το χλιμίτρισμα, και οι κρότοι,
Και του ανθρώπου οι γογγυσμοί.

112.

Έτσι ν' άκουα να βουίξη
Τον βαθύν Ωκεανό,
Και στο κύμα του να πνίξη
Κάθε σπέρμα Αγαρηνό.

113.

Και εκεί πού 'ναι η Αγία Σοφία,
Μες στους λόφους τους επτά,
Όλα τ'άψυχα κορμία
Βραχοσύντριφτα, γυμνά.

114.

Σωριασμένα να τα σπρώξη
Η κατάρα του Θεού,
Κι απ' εκεί να τα μαζώξη
Ο αδελφός του Φεγγαριού.

115.

Κάθε πέτρα μνήμα ας γένη,
Και η θρησκεία κι' η Ελευθεριά
Μ' αργοπάτημα ας πηγαίνει
Μεταξύ τους, και ας μετρά.

116.

Ένα λείψανο ανεβαίνει
Τεντωτό, πιστομητό,
Κι' άλλο ξάφνου κατεβαίνει
Και δεν φαίνεται και πλιό.

117.

Και χειρότερα αγριεύει
Και φουσκώνει ο ποταμός
Πάντα πάντα περισσεύει
Πολυφλοίσβισμα και αφρός.

118.

Α! Γιατί δεν έχω τώρα
Τη φωνή του Μωυσή;
Μεγαλόφωνα, την ώρα
Οπού εσβηούντο οι μισητοί.

119.

Τον Θεόν ευχαριστούσε
Στου πελάου τη λύσσα εμπρός,
Και τα λόγια ηχολογούσε
Αναρίθμητος λαός.

Στροφές 120 εως 129

120.

Ακλουθάει την αρμονία
Η αδελφή του Ααρών,
Η προφήτισσα Μαρία,
Μ' ένα τύμπανο τερπνόν.

121.

Και πηδούν όλες οι κόρες
Με τις αγάλες ανοικτές,
Τραγουδώντας, ανθοφόρες,
Με τα τύμπανα τερπνόν.

122.

Σε γνωρίζω από την κόψη
Του σπαθιού την τρομερή,
Σε γνωρίζω από την όψη
Που με βιά μετράει τη γη.

123.

Εις αυτήν, είν' ξανουσμένο,
Δεν νικιέσαι εσύ ποτέ
Όμως, όχι, δεν είν' ξένο
Και το πέλαγο για σε.

124.

Το στοιχείον αυτό ξαπλώνει
Κύματ' άπειρα εις τη γη,
Με τα οποία την περιζώνει,
Κι' είναι εικόνα σου λαμπρή.

125.

Με βρυχίσματα σαλεύει
Που τρομάζει η ακοή
Κάθε ξύλο κινδυνεύει
Και λιμιώνα αναζητεί.

126.

Φαίνετ' έπειτα η γαλήνη
Και το λάμψιμο του ηλιού,
Και τα χρώματα αναδίνει
Του γλαυκότατου ουρανού.

127.

Δεν νικιέσαι, είν' ξακουσμένο,
Στην ξηρά εσύ ποτέ
Όμως, όχι, δεν είν' ξένο
Και το πέλαγο για σε.

128.

Περνούν άπειρα τα ξάρτια,
Και σαν λόγγος στριμωχτά
Τα τρεχούμενα κατάρτια,
Τα ολοφούσκωτα πανιά.

129.

Συ τες δύναμές σου σπρώχνεις,
Και αγκαλά δεν είν' πολλές,
Πολεμώντας, αλλά διώχνεις,
Aλλα παίρνεις, αλλά καις.

Στροφές 130 εως 139

130.

Με επιθύμια να τηράζεις
Δύο μεγάλα σε θωρώ,
Και θανάσιμον τινάζεις
Εναντίον τους κεραυνό.

131.

Πιάνει, αυξάνει, κοκκινίζει,
Και σηκώνει μια βροντή,
Και το πέλαο χρωματίζει
Με αιματόχροη βαφή.

132.

Πνίγοντ' όλοι οι πολεμάρχοι
Και δεν μνέσκει ένα κορμί
Χάρου, σκιά του Πατριάρχη,
Που σ' επέταξαν εκεί.

133.

Εκρυφόσμιγαν οι φίλοι
Με τς εχθρούς τους τη Λαμπρή,
Και τους έτρεμαν τα χείλη
Δίνοντάς τα εις το φιλί.

134.

Κειές τες δάφνες που εσκορπίστε
Τώρα πλέον δεν τες πατεί,
Και το χέρι οπού εφιλήστε
Πλέον, α! Πλέον δεν ευλογεί.

135.

Όλοι κλαύστε. Αποθαμένος
Ο αρχηγός της Εκκλησιάς
Κλαύστε, κλαύστε κρεμασμένος
Ωσάν νάτανε φονιάς.

136.

Έχει ολάνοικτο το στόμα
Π' ώρες πρώτα είχε γευθή
Τ' Aγιον Αίμα, τ' Aγιον Σώμα
Λες πως θε να ξαναβγή.

137.

Η κατάρα που είχε αφήσει
Λίγο πριν να αδικηθεί
Εις οποίον δεν πολεμήσει
Και ημπορεί να πολεμεί.

138.

Την ακούω, βροντάει, δεν παύει
Εις το πέλαγο, εις τη γη,
Και μουγκρίζοντας ανάβει
Την αιώνιαν αστραπή.

139.

Η καρδιά συχνοσπαράζει...
Πλην τι βλέπω; Σοβαρά
Να σωπάσω με προστάζει
Με το δάκτυλο η θεά.

Στροφές 140 εως 149

140.

Κοιτάει γύρω εις την Ευρώπη
Τρεις φορές μ'ανησυχιά
Προσηλώνεται κατόπι
Στην Ελλάδα, και αρχινά:

141.

Παλληκάρια μου! Οι πολέμιοι
Για σας όλοι είναι χαρά,
και το γόνα σας δεν τρέμει
Στους κινδύνους εμπροστά..

142.

Από εσάς απομακραίνει
Κάθε δύναμη εχθρική
Αλλά ανίκητη μια μένει
Που τες δάφνες σας μαδεί.

143.

Μία, που όταν ωσάν λύκοι
Ξαναρχόστενε ζεστοί,
Κουραμένοι από τη νίκη,
Αχ! Τον νουν σας τυραννεί.

144.

Η Διχόνοια που βαστάει
Ενα σκήπτρο η δολερή
Καθενός χαμογελάει,
Πάρ' το, λέγοντας, κι εσύ.

145.

Κειό το σκήπτρο που σας δείχνει
Έχει αλήθεια ωραία θωριά
Μην το πιάστε, γιατί ρίχνει
Εισέ δάκρυα θλιβερά.

146.

Από στόμα οπού φθονάει,
Παλληκάρια, ας μην 'πωθεί,
Πως το χέρι σας κτυπάει
Του αδελφού την κεφαλή.

147.

Μην ειπούν στο στοχασμό τους
Τα ξένα έθνη αληθινά:
Εάν μισούνται ανάμεσό τους
Δεν τους πρέπει ελευθεριά.

148.

Τέτοια αφήστενε φροντίδα
Όλο το αίμα οπού χυθεί
Για θρησκεία και για πατρίδα
Όμοιαν έχει την τιμή.

149.

Στο αίμα αυτό, που δεν πονείτε
Για πατρίδα, για θρησκειά,
Σας ορκίζω, αγκαλιασθείτε
Σαν αδέλφια γκαρδιακά..

Στροφές 150 εως 158

150.

Πόσον λείπει, στοχασθείτε,
Πόσο ακόμη να παρθεί
Πάντα η νίκη, αν ενωθείτε,
Πάντα εσάς θ' ακολουθεί.

151.

Ω ακουσμένοι εις την ανδρεία!...
Καταστήστε ένα σταυρό,
Και φωνάξετε με μία:
Βασιλείς, κοιτάξτε εδώ.

152.

Το σημείον που προσκυνάτε
Είναι τούτο, και γι'αυτό
Ματωμένους μας κοιτάτε
Στον αγώνα το σκληρό.

153.

Ακατάπαυστα το βρίζουν
Τα σκυλιά και το πατούν
Και τα τέκνα του αφανίζουν
Και την πίστη αναγελούν.

154.

Εξ αιτίας του εσπάρθη, εχάθη
Αίμα αθώο χριστιανικό,
Που φωνάζει από τα βάθη
Της νυκτός: Να' κδικηθώ.

155.

Δεν ακούτε, εσείς εικόνες
Του Θεού, τέτοια φωνή;
Τώρα επέρασαν αιώνες
Και δεν έπαυσε στιγμή.

156.

Δεν ακούτε; Εις κάθε μέρος
Σαν του Αβέλ καταβοά
Δεν είν' φύσημα του αέρος
Που σφυρίζει εις τα μαλλιά.

157.

Τι θα κάμετε; Θ' αφήστε
Να αποκτήσωμεν εμείς
Λευθερίαν, ή θα την λύστε
Εξ αιτίας Πολιτικής;

158.

Tούτο αν ίσως μελετάτε,
Ιδού, εμπρός σας τον Σταυρό
Βασιλείς! Ελάτε, ελάτε..
Και κτυπήσετε και εδώ.

Έχει ηλικία η.. ιδιοφυϊα;

Posted: 09 Nov 2011 11:08 AM PST


Ο Νεύτωνας θεωρούσε ότι η πιο παραγωγική επιστημονική ηλικία του ήταν γύρω στα 23, ο Αϊνστάιν έλεγε ότι «όποιος δεν έκανε τη μεγάλη συνεισφορά του στην επιστήμη ως τα 30 δεν πρόκειται να την κάνει ποτέ». Οι δυο σοφοί μάλλον δεν έκαναν λάθος, για τα δεδομένα της εποχής τους όμως. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει: οι ανακαλύψεις που χαρίζουν τα Νομπέλ σήμερα φαίνεται ότι γίνονται πολύ μετά τα 40.

Οι οικονομολόγοι Μπέντζαμιν Τζόουνς του Πανεπιστημίου Northwestern των Ηνωμένων Πολιτειών και Μπρους Γουάινμπεργκ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο ανέλυσαν τα δεδομένα όλων των βραβευθέντων με Νομπέλ επί περισσότερο από έναν αιώνα. Σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους, αν και παλαιότερα οι «νεαρές» μεγαλοφυΐες αφθονούσαν, σήμερα οι όροι έχουν αντιστραφεί.

Στη σύγχρονη εποχή, λένε, οι πιθανότητες ενός επιστήμονα κάτω των 30 να κάνει μια πολύ σημαντική ανακάλυψη είναι σχεδόν μηδαμινές. Το ίδιο «περίπου 0%» επεκτείνεται μάλιστα και στο μεγαλύτερο μέρος της τέταρτης δεκαετίας με την πλέον παραγωγική «επιστημονική ηλικία», τουλάχιστον για τη Φυσική, να μετατοπίζεται στα 48.

Όπως διαπίστωσαν τα μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα πριν από την ηλικία των 30, ήταν διαδεδομένα σε όλους τους τομείς ως το 1905. Την περίοδο εκείνη περίπου τα δυο τρίτα των επιστημόνων είχαν παρουσιάσει τις εργασίες που τους χάρισαν το βραβείο προτού κλείσουν τα 40, ενώ περίπου το 20% τις είχε παρουσιάσει πριν από τα 30.

Στις επόμενες δεκαετίες όμως η «χρυσή» ηλικιακή βαθμίδα άρχισε να ανεβαίνει όλο και περισσότερο. «Η ηλικία κατά την οποία οι επιστήμονες έκαναν μια σημαντική συνεισφορά αυξάνεται με τον χρόνο» εξήγησε ο κ. Γουάινμπεργκ.

Το 2000 τα μεγάλα έργα πριν από τα 30 είναι σχεδόν παντελώς απόντα σε όλους τους τομείς. Πριν από τα 40 εμφανίζονται σε ποσοστό περίπου 19% στη Φυσική αλλά απουσιάζουν σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη Χημεία.

«Η εικόνα του λαμπρού νεαρού επιστήμονα που κάνει σημαντικές ανακαλύψεις γίνεται όλο και πιο ξεπερασμένη, τουλάχιστον σε αυτούς τους τρεις τομείς των Νομπέλ» τόνισε ο ερευνητής, εννοώντας τις επιστήμες της Φυσικής, της Χημείας και της Ιατρικής. «Σήμερα ο μέσος όρος ηλικίας που οι φυσικοί κάνουν μια εργασία που τους χαρίζει το Νομπέλ είναι τα 48. Ελάχιστες ανακαλύψεις γίνονται από φυσικούς κάτω των 30».

Για την ιστορία πάντως να πούμε πως όταν ανέπτυξε τη θεωρία της βαρύτητας ο Νεύτων ήταν μόλις 23 ετών, ο Αϊνστάιν δημοσίευσε τη μετέπειτα βραβευμένη με Νομπέλ μελέτη του για το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο στα 26, ο Πολ Ντιράκ πρόβλεψε την ύπαρξη της αντιύλης στα 26 και έθεσε τις αρχές της Κβαντομηχανικής στα 28 ενώ η Μαρία Κιουρί κόντευε τα 30 όταν, μαζί με τον σύζυγό της Πιερ, ανακάλυψε τα ραδιενεργά στοιχεία ράδιο και πολώνιο.

"Ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε σκηνές από την ταινία 2012, στην Νέα Υόρκη"!

Posted: 09 Nov 2011 11:06 AM PST


Η παγκόσμια οικονομία καταποντίζεται, οι άνεργοι αυξάνονται με ιλλιγγιώδης ρυθμούς, τα ποσοστά των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας είναι εφιαλτικά, η Νέα Υόρκη εκκενώνεται γιατί από ώρα σε ώρα θα χτυπηθεί από πρωτοφανούς σφοδρότητας τυφώνα...

Σήμερα από το πρωί σκέφτομαι μήπως "κάποιος" προσπαθεί να μας πει ότι ως ανθρώπινο γένος αποτύχαμε παταγωδώς! Ή ζούμε απλώς την επιβεβαίωση του "νόμου του Μέρφυ";

Επικοινώνησα πριν από λίγη ώρα με τον Δημήτρη, γιο ενός φίλου, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη. <Σύμφωνα με αυτά που μας λένε, ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε σκηνές από την ταινία "2012", εδώ> μου είπε και με την αισιοδοξία των 22χρόνων του έκανε χιούμορ πειράζοντας με <Πώς έδειχνες στις "Πύλες του Ανεξήγητου" ότι θα γίνει το 2012 και σε κατηγορούσαν για τρομολαγνία; Ε, φαντάσου το επί 100.000!>.

Ο τυφώνας έφτασε στις ακτές των ΗΠΑ αργά το απόγευμα. Δύο εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στις ανατολικές ακτές και 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Β. Καρολίνα, τη Βιρτζίνια και τη Φλόριντα. Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης περιμένουν από ώρα σε ώρα τον Αϊρίν να χτυπήσει την "πόλη που ποτέ δεν κοιμάται" με ταχύτητα τουλάχιστον 129 χλμ./ώρα.

Οι προβλέψεις μόνο καθησυχαστικές δεν είναι. Σε μήνυμά του ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν τον κυκλώνα στις πραγματικές του διαστάσεις που μπορεί να είναι <σοβαρές και ιστορικές>. Το αισιόδοξο σενάριο λέει ότι η οικονομικά οι ζημιές μπορεί να φτάσουν τα 3 δισ., ενώ το απαισιόδοξο τις τοποθετεί στα 10 δισ.!

< Τα ΜΜΕ, υποστηρίζουν ότι η στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί τόσο που τα νερά που θα ξεχυθούν στους δρόμους θα σκεπάσουν πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης. Κάποιοι μιλούν ακόμη και για πλήρη κάλυψη του αεροδρομίου JFK και της Γουόλ Στριτ>, συνεχίζει την περιγραφή του ο Δημήτρης.

< Δεν είναι σίγουροι ότι οι γέφυρες θα αντέξουν, ενώ υπάρχει ανησυχία για την θράυση τζαμιών από τους ουρανοξύστες που μπορεί να είναι εξαιρετικά επικύνδυνα. Γι αυτό έχουν ετοιμάσει εκατοντάδες κέντρα υποδοχής και καταφύγια. Μας δίνουν διαρκώς οδηγίες τι να κάνουμε και δεν παραλείπουν να προσθέσουν και την... προσευχή μας>, προσθέτει.

< Τα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει αφού όλοι έσπευσαν να κάνουν προμήθειες τουλάχιστον για έναν μήνα. Οσοι εχουν κάπου να πάνε μακρυά από τις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη, σχηματίζουν ουρές με τα αυτοκίνητά τους!>.

Οι αναλυτές φοβούνται πως όσο περνά η ώρα ο τυφώνας θα ενισχύεται. < Γίνεται λόγος ακόμη και για αναβάθμισή του στην κατηγορία 4 Σίμπσον σύμφωνα με τους μετεωρολόγους>. Η NASA, ανακοίνωσε πως για την ώρα ο τυφώνας Αϊρίν -όπως ονομάστηκε- έχει διάμετρο 820 χιλιόμετρα, δηλαδή το ένα τρίτο του συνολικού μήκους των ανατολικών ακτών της ΗΠΑ!

Λίγο πριν κλείσουμε, ο Δημήτρης δεν παρέλειψε να με ενημερώσει: <Υπάρχουμε βεβαίως και οι πιο extreme που αναζητάμε ένα ψηλό σημείο για να απολαύσουμε το θέαμα>.

Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά σήμερα το βράδυ στις ΗΠΑ και οι προβλέψεις των ειδικών θα διαψευστούν. Γιατί για την οικονομία, την ανεργία και την πείνα δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαι εξαιρετικά ανήσυχος και δεν ξέρω πια αν πρέπει να ελπίζω...

Αυλαία για το Discovery.

Posted: 09 Nov 2011 11:05 AM PST

Το πλέον ταξιδεμένο διαστ��μικό σκάφος, το Discovery, λίγο πριν από τις 7 ώρα Ελλάδος, σχεδόν μεσημέρι στη Φλόριδα των Ηνωμένων Πολιτειών, άγγιξε για τελευταία φορά το έδαφος, προερχόμενο από το διάστημα, στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ.

Ήταν το τελευταίο ταξίδι για το διαστημικό όχημα που στη διάρκεια της 27ετούς... καριέρας του μέτρησε συνολικά 365 μέρες σε τροχιά και 39 αποστολές. Αυτό το τελευταίο ταξίδι του κράτησε 13 μέρες.

Είναι το τέλος της ιστορικής διαδρομής του Discovery, το οποίο βοήθησε να εδραιωθεί η ανθρώπινη παρουσία στο Διάστημα και επέτρεψε στους αστρονόμους να κοιτάξουν πιο μακριά στο Σύμπαν.

Μετά την απόσυρσή του, το Discovery θα γίνει έκθεμα στο Εθνικό Μουσείο Αέρος και Διαστήματος του Ιδρύματος Smithsonian στην Ουάσινγκτον.

Μια ζωή... πτήσεις!

Όταν πέταξε για πρώτη φορά το 1984, το Discovery ήταν το τρίτο διαστημικό λεωφορείο μετά το Columbia και το Challenger. Σήμερα είναι το γηραιότερο σκάφος στο στόλο της NASA μετά την τραγική απώλεια των προκατόχων του.

Με 39 αποστολές στο ενεργητικό του, και το κοντέρ να έχει γράψει σχεδόν 241 εκατομμύρια χιλιόμετρα, το Discovery είναι το διαστημικό σκάφος με τις περισσότερες αποστολές στην ιστορία της διαστημικής εξερεύνησης.

Το αποκορύφωμα της καριέρας του ήρθε τον Απρίλιο του 1990, όταν το σκάφος πέταξε στο μέγιστο ύψος των δυνατοτήτων του για να μεταφέρει σε τροχιά το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, το όργανο που άλλαξε την εικόνα του ανθρώπου για το Σύμπαν.

Τον Φεβρουάριο του 1994, το Discovery έγινε το πρώτο αμερικανικό σκάφος που μετέφερε σε τροχιά έναν Ρώσο κοσμοναύτη, τον Σεργκέι Κρίκαλεφ που ταξίδεψε στον ρωσικό διαστημικό σταθμό MIR.

Τον Απρίλιο του 1988, το Discovery μετέφερε τον γηραιότερο μέχρι σήμερα αστροναύτη, τον 77χρονο τότε Αμερικανό γερουσιαστή Τζον Γκλεν, ο οποίος είχε γίνει το 1962 ο πρώτος Αμερικανός σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Τον Μάιο του 1999, το σκάφος πραγματοποίησε την πρώτη πρόσδεση διαστημικού λεωφορείου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τον οποίο επισκέφθηκε αρκετές ακόμα φορές για να βοηθήσει στη συναρμολόγηση του.

Το Discovery ήταν επίσης το σκάφος με το οποίο οι Αμερικανοί επέστρεψαν στο Διάστημα μετά την καταστροφή του Challenger το 1986 και του Columbia το 2003. Τον Οκτώβριο του 2000, ήταν το σκάφος με το οποίο πραγματοποιήθηκε η 100ή αποστολή διαστημικού λεωφορείου.

Ποιός θα μεταφέρει τώρα τους αστροναύτες στον Διαστημικό Σταθμό

Το Endeavour και το Atlantis, τα δύο εναπομείναντα σκάφη της NASA, θα πραγματοποιήσουν από μία αποστολή το επόμενο εξάμηνο πριν καθηλωθούν κι αυτά στο έδαφος. Οι μεταφορές πληρωμάτων από και προς τον ISS θα ανατεθούν στα ρωσικά Soyuz, ενώ τις αποστολές φορτίων θα αναλάβουν ρωσικά, ευρωπαϊκά και ιαπωνικά φορτηγά, καθώς και σκάφη αμερικανικών ιδιωτικών εταιρειών που συνεργάζονται με τη NASA.

Τι θα συμβεί στις 11/11/11, που πλησιάζει!

Posted: 09 Nov 2011 11:04 AM PST


Οι λάτρεις της αριθμολογίας αλλά και εκείνοι της μεταφυσικής, το αποκαλούν "φαινόμενο 11:11". Το γεγονός πως σε λίγες ημέρες το ημερολόγιο θα δείχνει 11 Νοεμβρίου 2011, δηλαδή 11/11/11 έχει πυροδοτήσει δεκάδες σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας. Το pyles.tv τα συγκέντρωσε και σας τα παρουσιάζει!

Το φαινόμενο 11:11

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο υποστηρίζουν πως σε καθημερινή βάση έρχονται αντιμέτωποι με το "φαινόμενο 11:11", δηλαδή κοιτούν τα ρολόγια τους, ή καποια ηλεκτρονική συσκευή που δείχνει την ώρα ακριβώς στις 11:11, θαρρείς και κάποιος έχει ρυθμίσει το "εσωτερικό τους ρολόι" να κάνουν κάτι τέτοιο. Αλλοι βλέπουν τον αριθμό να επαναλαμβάνεται συνεχώς μπροστά τους σε πινακίδες αυτοκινήτων προϊόντα, αποδείξεις λογαριασμών κλπ.

Η κοινή λογική λέει πως πρόκειται για σύμπτωση στην οποία δίνουμε ιδιαίτερη σημασία ακριβώς γιατί κάποιος μας το επισήμανε! "Με την ίδια λογική καθημερινά μπορεί να κοιτάξουμε το ρολόι μας και να είναι 11:12 αλλά αυτό δεν θα το καταγράψει το μυαλό μας", λένε!

Κι όμως, εκείνοι που ζουν το φαινόμενο 11:11, επιμένουν πως η συχνότητά του είναι τέτοια που αποκλείει την πιθανότητα του τυχαίου γεγονότος. Η μεταφυσική εξήγηση του φαινομένου, είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή σε ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί με τέτοια θέματα. Θα προσπαθήσουμε όμως, να το κάνουμε όσο πιο κατανοητό γίνεται.

Τι σημαίνει το 11:11!

Κατά τη μεταφυσική ερμηνεία, το 11:11 είναι ένα "καμπανάκι" εσωτερικής αφύπνισης που μπορεί να συμβαίνει εντελώς τυχαία, αλλά να επηρεάζει καθοριστικά την πνευματική πορεία του ανθρώπου! Λαμβάνοντας ως δεδομένο πως το 11:11 βρίσκεται ήδη στην κυτταρική μας μνήμη πριν ακόμη γεννηθούμε, οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας λένε πως κάθε φορά συναντάμε το 11:11 αυτά τα κύτταρα μνήμης διεγείρονται. Από κάποια χρονική στιγμή και μετά, το άτομο που βιώνει το φαινόμενο, αισθάνεται σαν να έρχεται αντιμέτωπο με μία "ξεχασμένη ανάμνηση"! "Είναι ένα πολύ καλό σημάδι, πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο πνευματικής αφύπνισης" προσθέτουν!

Οι "εργάτες του φωτός" και η "ενεργοποίηση των Πυλών"

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος κινούνται και οι αυτοαπακαλούμενοι "εργάτες του φωτός" (lightworkers). Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως πρόκειτα για κάποιες " φωτισμένες ψυχές με ιδιαίτερες ικανότητες, που κατά καιρούς ενσαρκώνονται στη Γη, με σκοπό να βοηθήσουν την ανθρωπότητα ναξεπεράσει τους φόβους της και να βαδίσει σε μια νέα εποχή"! Το 11:11 είναι ο τρόπος μέσα από τον οποίο καταφέρνουν να συγκεντρώνουν "φως" και αποστολή τους να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο "φως" στον πλανήτη Γη!

Κατά μία θεωρία τις 11/01/1991, εκατοντάδες "εργάτες του φωτός" μαζί με χιλιάδες "φωτισμένους ανθρώπους" ξεκίνησαν ένα δύσκολο και χρονοβόρο πείραμα: την προσπάθεια να "ξεκλειδώσουν" και να ενεργοποιήσουν την πρώτη από τις 11 Πύλες, όπως τις αποκαλούν! Η προσπάθειά τους συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια με την ομάδα να επιχειρεί να κάνει κάτι ανάλογο κάθε 3 ή 4 έτη με την 2η, 3η, 4η κλπ "Πύλη".

Η προκαθοριμένη διάρκεια του πειράματός τους ήταν 20 χρόνια! Ξεκίνησε το 1992 και θα ολοκληρωθείστις 11 Νοεμβρίου 2011, δηλαδή στις 11/11/11! Αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι τι θα συμβεί με την "ενεργοποίηση της 11ης Πύλης" είτε αυτή πετύχει, είτε όχι!

Τι περιμένουν να συμβεί στις 11/11/11!

Σύμφωνα με την έρευνα του pyles.tv, μία από τις πιο διαδεδομένες απόψεις είναι ότι στις 11/11/11, θα "αποκαλυφθεί" -άγνωστο πώς- στην ανθρωπότητα ο τρόπος ώστε να καταφέρει να πραγματοποιήσει το καθοριστικό "άλμα συνείδησης" το 2012!

Δεύτερη στη σειρά, έρχεται η θεωρία που λέει πως στις 11/11/11 θα συμβεί ένα κορυφαίο γεγονός που θα είναι η αρχή ριζικών αλλαγών για τον πλανήτη και το μέλλον του!

Φυσικά, υπάρχει και η πιο... ρεαλιστική προσέγγιση που λέει ότι στις 11/11/11 δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα, όπως δεν συνέβει τίποτε όλες τις προηγούμενες φορές που το ημερολόγιο έδειξε 11/11/11!

"Δεν είχε ακόμη ενεργοποιηθεί από τους lightworkers το πείραμα", ανταπαντούν οι θιασώτες της θεωρίας!

Ενα μαθηματικό τρυκ (;) στην υπηρεσία του φαινομένου 11:11

Δύο φίλοι του pyles.tv, στην προσπάθειά τους να γίνει κατανοητή η σημασία του φαινομένου προχωρύυν σε ένα μαθηματικό... τρυκ! Προσθέστε, μας λένε, την ηλικία που έχετε φέτος, στα δύο τελευταία ψηφία της χρονιάς γέννησής σας! Π.Χ αν γεννηθήκατε το 1983 άρα φέτος είστε 27 ετών προσθέστε 83+27 Τι βρίσκεται; Τυχαίο;, ρωτούν! Ταπεινή μας γνώμη είναι πως, ναι! Είναι εντελώς τυχαίο και δεν σημαίνει τίποτα!

Αυτιά για... φίλημα

Posted: 09 Nov 2011 11:01 AM PST

Χαριτωμένα στιγμιότυπα από λαγουδάκια












Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τα πάντα

Posted: 09 Nov 2011 10:57 AM PST

Από την κατάλληλη οπτική γωνία βέβαια...















Αναγκαία η πυρηνική ενέργεια

Posted: 09 Nov 2011 10:54 AM PST

Για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες

Ο κόσμος δεν έχει το περιθώριο να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια, αν θέλει να ικανοποιήσει την όρεξή του για περισσότερη ενέργεια και ταυτόχρονα να διατηρήσει το κλίμα, υπογραμμίζει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Η παραγωγική ικανότητα των μονάδων πυρηνικής ενέργειας, παγκοσμίως, ενδέχεται, το 2035, να συρρικνωθεί κατά 15%, αν δεν κατασκευαστεί καινούργιος αντιδραστήρας στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, αν οι εκτός ΟΟΣΑ χώρες έχουν, τη χρονιά εκείνη το ήμισυ της παραγωγικής ικανότητας σε πυρηνική ενέργεια από αυτήν που αναμένει ο Οργανισμός και αν η «ζωή» των αντιδραστήρων μειωθεί κατά πέντε χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση, το μερίδιο της πυρηνικής ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρισμού θα συρρικνωθεί, σε είκοσι πέντε χρόνια, στο 7%, από 13%, το 2010.

Στο ειδικό σενάριο που παρουσιάζει ο IEA στη φετινή, ετήσια έκθεσή του «Παγκόσμιες Ενεργειακές Προοπτικές», σημειώνεται ότι ένα ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγικής ικανότητας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας θα οδηγήσει σε «αύξηση του λογαριασμού» για εισαγόμενη ενέργεια και σε ανησυχητικές προοπτικές όσον αφορά την ενεργειακή ασφάλεια. Επιπλέον, ο αγώνας κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα γίνει «πιο δύσκολος και πιο ακριβός».

Οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα «σοβαρές» στις χώρες που εξαρτώνται αποκλειστικά από την πυρηνική ενέργεια, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, καθώς και στις αναδυόμενες χώρες που θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες δυσχέρειες στην αντιμετώπιση της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης για ηλεκτρικό ρεύμα από τους κατοίκους τους.

Σε αυτή την περίπτωση, και για να παραμείνουν οι χώρες σε τροχιά επίτευξης του στόχου της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 2 βαθμούς Κελσίου, θα πρέπει να επενδυθούν επιπλέον 1,5 τρισ. δολάρια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με τον ΙΕΑ.

Στο βασικό σενάριο της έκθεσης διατυπώνεται η εκτίμηση ότι, το διάστημα 2010-2035, η πρωτογενής ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί κατά ένα τρίτο και ότι το 90% αυτής της αύξησης θα προέρχεται από τις εκτός ΟΟΣΑ χώρες.

Το 2035, η Κίνα θα έχει σταθεροποιήσει τη θέση της ως η μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα ενέργειας στον πλανήτη: θα καταναλώνει 70% περισσότερη ενέργεια από τις ΗΠΑ. Για την κάλυψη αυτής της ζήτησης, ο κόσμος θα πρέπει να δαπανά κάθε χρόνο 1,5 τρισ. δολάρια και συνολικά το ιλιγγιώδες ποσό των 38 τρισ. δολαρίων μέσα σε μια εικοσιπενταετία.

Στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα, προβλέπεται ότι θα εξακολουθούν να κυριαρχούν τα ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, λιθάνθρακες). Το μερίδιό τους εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί, το 2035, στο 75%, από 81% το 2009, λόγω της αύξησης της τιμής και των κρατικών προσπαθειών να προωθηθούν άλλες πηγές ενέργειας.

Η χρήση λιθανθράκων αναμένεται να σημειώσει αύξηση 65%, μέχρι το 2035. Το φυσικό αέριο είναι το μοναδικό ορυκτό καύσιμο, η ζήτηση για το οποίο αναμένεται να αυξηθεί και στα τρία σενάρια που εξετάζει η έκθεση του IEA. Όπως σημειώνει το Μπλούμπεργκ, ο Οργανισμός αναμένει αύξηση, το 2035, της ζήτησης για αυτόν τον ενεργειακό πόρο κατά 5,1 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο, από περίπου 3,1 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, το 2009.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας -εξαιρουμένων των υδροηλεκτρικών- εκτιμάται ότι θα αντιστοιχούν, το 2035, στο 18% της παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έναντι 13% το 2009. Η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών θα υποστηριχθεί από επιδοτήσεις οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν στα 250 δισ. δολάρια, το 2035, από 64 δισ. δολάρια, το 2010. Για λόγους σύγκρισης, αξίζει να αναφερθεί ότι οι επιδοτήσεις στα ορυκτά καύσιμα ανήλθαν, πέρυσι, σε 409 δισ. δολάρια.

«Η ανάπτυξη, η ευμάρεια και η αύξηση του πληθυσμού θα οδηγήσουν σε αναπόφευκτη αύξηση των ενεργειακών αναγκών τις επόμενες δεκαετίες, αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε σε μη ασφαλείς και μη βιώσιμες από περιβαλλοντική σκοπιά χρήσεις ενέργειας», τόνισε, χαρακτηριστικά, η διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Μαρία φαν ντερ Ούφεν.

Η Ιταλία «βούλιαξε» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Posted: 09 Nov 2011 10:52 AM PST

Τα ιταλικά spreads εκτινάχθηκαν πάνω από το 7%

Η εκτίναξη του κόστος δανεισμού της Ιταλίας πάνω από το απαγορευτικό, για να είναι βιώσιμο το χρέος, επίπεδο του 7%, επέτεινε την αβεβαιότητα, αλλά και τους φόβους των επενδυτών ότι η κρίση χρεών της ευρωζώνης κινδυνεύει να τεθεί εκτός ελέγχου.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 1,92% στις 5.460 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 2,21% στις 5.830 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 2,17% στις 3.075 μονάδες.

Γεμάτο το απουσιολόγιο του ΠΑΟΚ

Posted: 09 Nov 2011 10:49 AM PST

Τραυματίες οι Ίβιτς, Αθανασιάδης και Γκαρσία

Μόλις επτά ποδοσφαιριστές συμμετείχαν στην πρωινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Τα ονόματα των 11 διεθνών και των 7 τραυματιών γεμίζουν και δεύτερη σελίδα στο απουσιολόγιο του «Δικεφάλου του Βορρά» αλλά αυτό που ανησυχεί τους ανθρώπους της ομάδας είναι η κατάσταση των Ίβιτς, Αθανασιάδη και Γκαρσία που εξακολουθούν να νιώθουν ενοχλήσεις.

Κρέσιτς, Τσιρίλο, Λεονάρντο, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Γεωργιάδης και Ρομπέρ ήταν οι παίκτες που προπονήθηκαν κανονικά χωρίς τον Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος ίσως προλάβει να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Ν. Μεσημβρίας στην απογευματινή προπόνηση (16:15).

Αθανασιάδης, Ίβιτς και Τσουκαλάς ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα ενώ οι Έτο, Γλύκος, Λίνο και Γκαρσία πρόγραμμα θεραπείας. Επίσης, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ έκανε πρόγραμμα αποκατάστασης και αποθεραπείας. Τέλος, στην δεύτερη προπόνηση θα δώσουν το «παρών» αρκετοί ποδοσφαιριστές από την ομάδα νέων του ΠΑΟΚ.

Τι αλλάζει με τις επιχειρησιακές συμβάσεις

Posted: 09 Nov 2011 10:48 AM PST

Ανατροπές στον ιδιωτικό τομέα

Ένα ζοφερό μέλλον για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα σκιαγραφεί το νέο καθεστώς που ισχύει με τις επιχειρησιακές συμβάσεις που πλέον επεκτείνονται και σε επιχειρήσεις, που απασχολούν κάτω από 50 εργαζόμενους, ενώ παγώνει για δύο χρόνια η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, επί των οποίων θα υπερισχύουν οι επιχειρησιακές
H ένωση προσώπων συστήνεται τουλάχιστον από τα τρία πέμπτα (3/5) των εργαζομένων στην επιχείρηση, ανεξαρτήτως του συνολικού αριθμού εργαζομένων σε αυτήν και χωρίς η διάρκειά της να υπόκειται σε χρονικό περιορισμό.

Η επιχειρησιακή σύμβαση, σε περίπτωση που δεν υπάρχει συνδικαλιστική οργάνωση στην επιχείρηση, συνάπτεται από ένωση προσώπων, και πάντως ανεξάρτητα από την κατηγορία, τη θέση ή την ειδικότητα των εργαζομένων στην επιχείρηση και, εφόσον αυτές δεν υπάρχουν, από τις ισχύουσες πρωτοβάθμιες κλαδικές οργανώσεις και από τον εργοδότη.

Η ειδική επιχειρησιακή υπερισχύει σε περίπτωση συρροής με κλαδική σύμβαση εργασίας, ωστόσο δεν επιτρέπεται να περιέχει όρους εργασίας δυσμενέστερους για τους εργαζομένους από τους όρους εργασίας εθνικών συλλογικών συμβάσεων.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές