Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

kinitro news


kinitro news


Δείτε τι έκανε ο Λουκάς Παπαδήμος με το που έγινε πρωθυπουργός

Posted: 10 Nov 2011 08:59 PM PST

Να αρχίσουμε να ανησυχούμε με αυτό που έκανε με το που του δόθηκε η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης...

ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται ότι κόλλησε από κάποιον άλλο καθώς το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν αν τουιτάρει. Διαβάστε



http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Χάκερ ανακάλυψε κρυφή λειτουργία της κάμερας του iPhone

Posted: 10 Nov 2011 08:44 PM PST

Ένας χάκερ ανακάλυψε ότι τα iPhone που «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα iOS 5 έχουν κρυφή λειτουργία πανοραμικής κάμερας.
Από τη στιγμή που οι χρήστες ενεργοποιήσουν την επιλογή, μπορούν να τραβήξουν συνεχείς φωτογραφίες κινώντας την κάμερα από τα αριστερά προς τα δεξιά. Η είδηση αυτή μπορεί να χαροποιεί του ιδιοκτήτες iPhone αλλά η Apple ίσως να μην είναι και τόσο ευχαριστημένη καθώς η λειτουργία αυτή δεν είναι επίσημα έτοιμη για χρήση.
Η πανοραμική κάμερα μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο σε «σπασμένα» iPhone, κάτι που η εταιρεία δεν εγκρίνει καθώς με το jailbreak χάνεται η εγγύηση ενώ μπορεί να προκαλέσει αστάθεια στις συσκευές.
mediagate

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Παπαδήμο, πες αλεύρι…….

Posted: 10 Nov 2011 12:56 PM PST




Ο Κλεισθένης γράφει.


Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η παραμονή μας στην Ε.Ε και το ευρώ είναι επιβεβλημένη. Εδώ ο κόσμος καίγεται, η Ιταλία καταρρέει, ετοιμάζεται πυρετωδώς ο χωρισμός της Ε.Ε σε δύο τουλάχιστον ομάδες χωρών, το ευρώ κινδυνεύει με κατάρρευση και αυτοί μας παραμυθιάζουν.


Η απόφαση κορυφής των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ αποφάσισαν την ανάληψη της πρωθυπουργίας απ' τον Λουκά Παπαδήμο, έχοντας κουρελιάσει το σύνταγμα. Ο Παπανδρέου δεν έχει καταθέσει ακόμα την παραίτησή του όπως ορίζει το σύνταγμα και η επιλογή εξωκοινοβουλευτικού για την θέση του πρωθυπουργού είναι αντισυνταγματική ή κινείται στα όρια του συντάγματος.
Κακές γλώσσες λένε ότι ο Καρατζαφέρης τον επέβαλε φέρνοντας αναστάτωση με το σόου που έκανε έξω απ' το προεδρικό μέγαρο. Αυτό φυσικά ενισχύεται με το ότι στην «οργισμένη» δήλωσή του ανέφερε το όνομα του Παπαδήμου.
Οι βουλευτές και των τριών κομμάτων δεν μετείχαν σε καμία διαδικασία, ενημερώνονταν απ' τα μίντια. Αυτό θα πει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ας είναι, το δεδομένο είναι ότι ο Παπαδήμος πήρε το πράσινο φως από την τριανδρία.
Φυσικά η επιλογή Παπαδήμου είναι αρεστή στην οικονομική ελίτ, φυσικά στις τράπεζες, στις ηγεσίες των χωρών της ευρωζώνης, στην Ε.Ε αλλά και πέραν του Ατλαντικού.
Τι θα γίνει όμως στη βουλή; Κυκλοφορούν πολλά σενάρια. Έγιναν και γίνονται πολλές κινήσεις και ζυμώσεις.
Εδώ μπορεί να δούμε μεγάλη διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση των μνημονιακών πολιτικών αλλά και αυξημένες αντιδράσεις για την πολιτική Παπαδήμου. Ήδη σε δήλωσή του ο Παπαδήμος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του θα είναι μεταβατική αλλά θα πρέπει να φέρει εις πέρας την υλοποίηση των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και την υλοποίηση των πολιτικών που απορρέουν απ' αυτές. Πρώτη παρασπονδία καθώς η ΝΔ διατυμπανίζει ότι οι πολιτικές που απορρέουν απ' τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου θα ληφθούν απ' την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Ίδωμεν.
Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πιθανά θα βγουν στο αντάρτικο κατά των μνημονίων κάτι που δεν τολμούσαν πριν, έρχονται εκλογές γάρ.
Συνεπώς η πορεία της νέας κυβέρνησης δεν θα είναι ρόδινη.
Η νομιμοποίηση της κυβέρνησης Παπαδήμου μπορεί να έγινε απ' την τριανδρία, μπορεί να περάσει απ' τον σκόπελο της βουλής αλλά μένει η κυριότερη νομιμοποίηση, η νομιμοποίηση του λαού που γίνεται στο «πεζοδρόμιο» και στις πλατείες.
Ήδη τα αριστερά κόμματα έχουν δηλώσει ότι θα βγουν στα «κεραμίδια», έρχεται η 17η Νοέμβρη και η 8η Δεκέμβρη.
Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις πλατείες.
Πως θα περάσει η μνημονιακή πολιτική της νέας κυβέρνησης;
Τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση για τα χαράτσια, τον αυξημένο ΦΠΑ, την εργασιακή εφεδρεία κλπ; Τι θα κάνει όταν η ΔΕΗ θα κόβει το ρεύμα; Θα ταμπουρωθεί πίσω απ' τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης;
Τι θα γίνει αν οι λαϊκές αντιδράσεις είναι έντονες;
Πως η νέα κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο νέος Υ.ΠΡΟ.ΠΟ θα αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές και τα πιθανά επεισόδια;
Ο θεός να βάλει το χέρι του, να μας δώσει τουλάχιστον υγεία και υπομονή.


http://ideopigi.blogspot.com/2011/11/blog-post_1574.html#ixzz1dKzSWc2B


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Πόσων χρονών είναι το σώμα σας;

Posted: 10 Nov 2011 12:28 PM PST

Όσο νέοι κι αν αισθάνεστε, το πρόσωπό σας προδίδει την αληθινή ηλικία σας – αυτό τουλάχιστον υποδηλώνει πρόσφατη μελέτη, που έδειξε ότι η μέση γυναίκα δείχνει τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη απ' ό,τι στ' αλήθεια είναι.
Τι γίνεται, όμως, με το υπόλοιπο σώμα; Πόσο γερασμένο ή νεανικό είναι σε σύγκριση με την
ημερομηνία γεννήσεώς σας; Και τι επιπτώσεις έχει αυτό για την υγεία σας;
Απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δίνουν τα μίνι τεστ που ακολουθούν, και τα οποία δημιούργησαν βρετανοί ειδικοί για την εφημερίδα «Daily Mail».
Αρχίστε καταγράφοντας την χρονολογία της γέννησής σας και στη συνέχεια αρχίστε να αφαιρείτε ή να προσθέτετε τα χρόνια που αντιστοιχούν στις απαντήσεις σας. Όταν κάνετε την πρόσθεση όλων των απαντήσεων και μετά τη διαίρεση με 9, θα ξέρετε την συνολική αληθινή ηλικία σας.
Συνολικά ή επιμέρους, εξάλλου, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να βελτιώσετε την κατάσταση.
Τεστ 1: Εγκέφαλος
Μετρήστε ανάποδα σε 7άδες από το 100. Εάν έχετε ηλικία κάτω των 40 ετών, δεν πρέπει να χρειασθείτε πάνω από 20 δευτερόλεπτα. Εάν έχετε ηλικία 40-60 ετών, δεν πρέπει να χρειασθείτε πάνω από 40 δευτερόλεπτα.
Η βαθμολογία σας: Αφαιρέστε 2 χρόνια εάν είστε πιο γρήγοροι από τους παραπάνω χρόνους. Προσθέστε 2 χρόνια αν είστε πιο αργοί.
Τι σημαίνει: «Ο εγκέφαλός μας αποτελείται από εκατομμύρια κύτταρα που μεταδίδουν πληροφορίες μεταξύ τους μέσω συνδέσεων που είναι γνωστές ως συνάψεις», λέει ο δρ Νταίηβιντ Μουρ, καθηγητής Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ. «Όσο πιο δυνατές και περισσότερες είναι οι συνάψεις, τόσο πιο εύκολη είναι η επεξεργασία και η ανάκληση των πληροφοριών. Καθώς, όμως, μεγαλώνουμε, τα εγκεφαλικά κύτταρα αρχίζουν να πεθαίνουν και οι συνάψεις να εκφυλίζονται, με επακόλουθο να φθίνει ο ρυθμός σκέψης και ανάκλησης των αναμνήσεων».
Για να τη βελτιώσετε: Για να βελτιώσετε την εγκεφαλική λειτουργία σας χρειάζεστε αεροβική άσκηση, η οποία διεγείρει την παροχή αίματος (και συνεπώς οξυγόνου) στον εγκέφαλο. Ο δρ Μουρ συνιστά να αφιερώνετε καθημερινά 30 λεπτά σε δραστηριότητες όπως το περπάτημα με γρήγορο βήμα ή το κολύμπι.
Τεστ 2: Δέρμα
Ακουμπήστε ανοιχτή την παλάμη σας σε ένα τραπέζι, πιάστε με το άλλο χέρι όσο περισσότερο δέρμα μπορείτε στην περιοχή ανάμεσα στον καρπό και στα δάχτυλα, και σφίξτε το δυνατά. Κρατήστε για 1 λεπτό και αφήστε το. Χρονομετρήστε πόση ώρα χρειάζεται για να ανακτήσει την φυσιολογική όψη του.
Η βαθμολογία σας: Αν χρειαστεί λιγότερο από 1 δευτερόλεπτα, αφαιρέστε 3 χρόνια από την ηλικία. Ανχρειαστεί 1-2 δευτερόλεπτα, δεναφαιρείτεούτεπροσθέτετε. Ανχρειαστεί 3-4 δευτερόλεπτα, προσθέστε 1 χρόνο. Ανχρειαστεί 5-10 δευτερόλεπτα, προσθέστε 2 χρόνια. Ανχρειαστεί 11-30 δευτερόλεπτα, προσθέστε 3 χρόνια.
Τι σημαίνει: Καθώς το δέρμα γερνάει και συσσωρεύει βλάβες από τον ήλιο, χάνει την ελαστικότητά του, επειδή ο ήλιος καταστρέφει το κολλαγόνο (είναι η πρωτεϊνη που κάνει το δέρμα ελαστικό). Η καταστροφή αυτή οδηγεί στις ρυτίδες και αυξάνει τον κίνδυνο δερματικού καρκίνου, κατά τον δρα Άντριου Ράιτ, δερματολόγο στο BradfordTeachingHospital.
Για να τη βελτιώσετε: Περιορίστε την έκθεση στον ήλιο και πάψτε να καπνίζετε, συνιστά ο δρ Ράιτ.
Τεστ 3: Μυς
Σταθείτε στο ένα πόδι και κρατήστε το άλλο, λυγίζοντάς το ώστε να έρθει προς τον σύστοιχο γλουτό. Βάλτε τα χέρια στη μέση σας και κλείστε τα μάτια σας. Μετρήστε πόση ώρα θα περάσει μέχρι να χάσετε την ισορροπία σας.
Η βαθμολογία σας: Αν αντέξετε 1 λεπτό, αφαιρέστε 4 χρόνια από την ηλικία σας. Αν αντέξετε 30 δευτερόλεπτα, αφαιρέστε 2 χρόνια. Αναντέξετελιγότεροαπό 2-3 δευτερόλεπτα, προσθέστε 3 χρόνια.
Τι σημαίνει: Όσο μεγαλώνουμε, τόσο χάνουμε τη μυϊκή δύναμη των ποδιών μας, αλλά και την ικανότητα να ελέγχουμε καλά την κινητικότητα των αρθρώσεων, κατά την φυσιοθεραπεύτρια Σάμι Μάργκο, από το Λονδίνο.
Για να τη βελτιώσετε: Να κάνετε καθημερινά άσκηση ισορροπίας με το ένα πόδι λυγισμένο προς τα πίσω. Η άσκηση αυτή βελτιώνει την ικανότητα των μυών να αντιλαμβάνονται την κίνηση, δυναμώνει τους μυς των ποδιών και βελτιώνει την σταθερότητα.
Τεστ 4: Μάτια
Στηρίξτε την μικρή πλευρά ενός μεγάλου χάρακα ακριβώς κάτω από το μάτι σας, με την μεγάλη ευθεία μπροστά σας. Μετακινήστε με αργό ρυθμό πάνω στον χάρακα μια εφημερίδα, διαβάζοντας τα μικρά γράμματα. Σταματήστε αμέσως μόλις αρχίσουν να θολώνουν τα γράμματα και δεν τα διαβάζετε καθαρά, και μετρήστε την απόσταση από το μάτι σας.
Η βαθμολογία σας: Αν η απόσταση είναι κάτω από 15 χρόνια, η ηλικία σας μένει η ίδια. Ανείναι 16-30 εκατοστά, προσθέστε 1 χρόνια. Ανείναι 31-60 εκατοστά, προσθέστε 2 χρόνια. Αν είναι 61-90 εκατοστά, προσθέστε 3 χρόνια. Αν είναι πάνω από 90 εκατοστά, προσθέστε 4 χρόνια.
Τι σημαίνει: Καθώς μεγαλώνουμε, τα μάτια μας χάνουν την δύναμη εστίασης, εξηγεί η δρ Σούζαν Μπλέικενι, από το Κολέγιο Οπτομετρών της Βρετανίας. Αυτό οφείλεται στο ότι ο φακός του ματιού σκληραίνει και χάνει την ελαστικότητά του.
Για να τη βελτιώσετε: Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την διαδικασία της γήρανσης των ματιών, αλλά η διακοπή του καπνίσματος, η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο και η ακολούθηση μιας υγιεινής διατροφής μπορεί να διαφυλάξει την υγεία τους, μειώνοντας τον κίνδυνο αναπτύξεως νοσημάτων όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (είναι η κύρια αιτία τύφλωσης μετά τα 65).
Τεστ 5: Πνεύμονες
Πάρτε ένα μετρίου μεγέθους μπαλόνι και έναν χάρακα των 30 εκατοστών. Πάρτε βαθιά ανάσα και με μια προσπάθεια αδειάστε όλο τον αέρα μέσα στο μπαλόνι. Κρατήστε σφικτά την άκρη και μετρήστε το πλάτος του μπαλονιού. Πλάτος 7-9 εκατοστάσημαίνει 0,5 λίτροαέρας. 10-11 εκατοστά σημαίνει 1 λίτρο αέρα, 12-13 εκατοστά σημαίνει 1,5 λίτρο αέρα, 14-16 εκατοστά σημαίνει 2-3 λίτρα αέρα και 20-22 εκατοστά σημαίνει 4-5 λίτρα αέρα.
Η βαθμολογία σας: Αν έχετε λιγότερο από 1 λίτρο αέρα, προσθέστε 5 χρόνια στην ηλικία σας. Ανέχετε 1-1,5 λίτροπροσθέστε 3 χρόνια. Ανέχετε 2-3 λίτρα, προσθέστε 1 χρόνο. Αν έχετε 4-5 λίτρα, αφαιρέστε 3 χρόνια.
Τι σημαίνει: Καθώς μεγαλώνουμε, οι πνεύμονες γίνονται λιγότερο ελαστικοί με αποτέλεσμα να μην διαστέλλονται ούτε να συστέλλονται όσο καλά θα έπρεπε, εξηγεί ο δρ Κηθ Πράουζ από το Βρετανικό Πνευμονολογικό Ίδρυμα (BLF). Η φθορά αυτή μειώνει την πνευμονική ικανότητα, δηλαδή την συνολική ποσότητα του αέρα που μπορούμε να εκπνεύσουμε, αφού πρώτα γεμίσουμε καλά τους πνεύμονές μας με αέρα (η μέση πνευμονική ικανότητα των υγιών πνευμόνων είναι 3,6 λίτρα). Επιπλέον, με το πέρασμα του χρόνου φθίνουν σταδιακά και οι μικροσκοπικές δομές των πνευμόνων που γεμίζουν με αέρα.
Για να τη βελτιώσετε: Η διακοπή του καπνίσματος και η απώλεια των περιττών κιλών είναι οι πιο σημαντικοί τρόποι βελτίωσης της πνευμονικής ικανότητας, κατά τον δρα Πράουζ. Τα περιττά κιλά σημαίνουν ότι οι πνεύμονες πρέπει να δουλεύουν πιο σκληρά για να εισπνέουμε την ίδια ποσότητα οξυγόνου. Επιπλέον, το έξτρα λίπος στον θώρακα δυσκολεύει την σύσπαση των μυών που είναι υπεύθυνοι για την αναπνευστική λειτουργία. Φροντίστε ακόμα να γυμνάζετε καθημερινά τους πνεύμονές σας: να παίρνετε 3-4 πολύ βαθιές ανάσες, 3-4 φορές την ημέρα. Εάν λαχανιάζετε εύκολα ή πιο συχνά απ' ό,τι οι συνομήλικοί σας, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.
Τεστ 6: Ακοή
Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική βάζοντας τον ήχο στο ένα τέταρτο του ήχου που συνήθως την ακούτε. Μπορείτε να ακούσετε εξίσου καθαρά τα τραγούδια;
Η βαθμολογία σας: Εάν είναι αδύνατον να ακούσετε καθαρά, προσθέστε 5 χρόνια στην ηλικία σας. Εάν με το ζόρι ακούτε τις νότες και τους στίχους, προσθέστε 3 χρόνια. Εάν μπορείτε να διακρίνετε αρκετά καθαρά τους στίχους, προσθέστε 1 χρόνο. Εάν δεν δυσκολεύεστε καθόλου να ακούσετε, αφαιρέστε 2 χρόνια από την ηλικία σας.
Τι σημαίνει: Ο χρόνος και η έκθεση στους θορύβους της καθημερινότητας προκαλούν βλάβες στα νεύρα που μεταφέρουν τον ήχο από τα τριχοειδή κύτταρα στο εσωτερικό του αυτιού προς τα κέντρα της ακοής στον εγκέφαλο, εξηγεί ο καθηγητής Μουρ. Υπολογίζεται ότι το 20% των ενηλίκων πάσχουν από μερική απώλεια της ακοής, με την πλειονότητα να έχουν ηλικία άνω των 60 ετών. Ωστόσο, την τελευταία δεκαετία η απώλεια της ακοής έχει μετατραπεί σε δεινό ακόμα και για τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες, εξαιτίας της πολύ δυνατής μουσικής με τα mp3, τα iPod, στα κλαμπ, στις συναυλίες κ.τ.λ.
Για να τη βελτιώσετε: Μην χρησιμοποιείτε φορητές συσκευές μουσικής (από τα κινητά τηλέφωνα έως τα iPod) επί περισσότερο από μία ώρα την ημέρα – και να βάζετε το ραδιόφωνο και την τηλεόραση με όσο το δυνατόν πιο χαμηλό ήχο μπορείτε. «Όταν ο ήχος είναι χαμηλά, αναγκάζονται να δουλεύουν πιο αποτελεσματικά τα τμήματα του εγκεφάλου που ρυθμίζουν την ακοή», λέει ο καθηγητής Μουρ.
Τεστ 7: Δόντια
Ματώνουν τα ούλα σας όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας; Μυρίζει άσχημα το στόμα σας;
Η βαθμολογία σας: Αν τα ούλα σας ματώνουν, προσθέστε 4 χρόνια στην ηλικία σας. Εάν έχετε κακοσμία του στόματος, προσθέστε 1 χρόνο. Ειδάλλως, η ηλικία σας μένει ως έχει.
Τι σημαίνει:Με το πέρασμα του χρόνου, συσσωρεύεται στα ούλα πλάκα που τους προκαλεί αιμορραγία όταν αναπτύσσουν φλεγμονή, λέει ο οδοντίατρος δρ Τσαρλς Φέρμπερ. Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή ως ουλίτιδα και, εάν αφεθεί δίχως θεραπεία, εξελίσσεται σε περιοδοντική νόσο. Στην περιοδοντική νόσο, τα ούλα αρχίζουν να υποχωρούν με επακόλουθο να εκτίθενται ολοένα περισσότερο τα ούλα και να δημιουργείται ένας μικρός θύλακας όπου παγιδεύεται πλάκα, την οποία δεν μπορεί να καθαρίσει η οδοντόβουρτσα. Στα προχωρημένα στάδιά της, η περιοδοντική νόσος καταλήγει στην απώλεια των δοντιών. Όσον αφορά την κακοσμία του στόματος, συνήθως αποτελεί ένδειξη ότι συσσωρεύεται πλάκα στην στοματική κοιλότητα.
Για να την βελτιώσετε: Να βουρτσίζετε καθημερινά τα δόντια σας επί 2 λεπτά, φροντίζοντας να καθαρίζετε τέλεια τα όρια των ούλων γύρω από τα δόντια. Να καθαρίζετε επίσης τα σημεία ανάμεσα στα δόντια με οδοντικό νήμα. Και να πηγαίνετε στον οδοντίατρο για καθαρισμό και έλεγχο, δύο φορές τον χρόνο.
Τεστ 8: Καρδιά
Μετρήστε την περίμετρο των γοφών σας στο πιο φαρδύ σημείο των γλουτών σας. Στη συνέχεια μετρήστε την μέση σας, στο πιο λεπτό της τμήμα. Διαιρέστε την περίμετρο της μέσης σας με την περίμετρο των ισχίων και θα βρείτε έναν αριθμό (λ.χ. 0,8).
Η βαθμολογία σας: Αν ο αριθμός σας είναι 0,7 ή λιγότερο, αφαιρέστε 1 χρόνο από την ηλικία σας. Ανείναι 0,85, προσθέστε 3 χρόνια. Ανείναιπάνωαπό 1, προσθέστε 5 χρόνια.
Τι σημαίνει: Το να έχει κανείς περίμετρο μέσης ίση ή μεγαλύτερη από αυτήν των ισχίων (δηλαδή πηλίκο πάνω από 1) είναι πολύ ανθυγιεινό. Όσοι έχουν πολύ λίπος γύρω από τη μέση τους, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο διαβήτη, υπέρτασης και καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως το έμφραγμα.
Για να τη βελτιώσετε: Εδώ οι συμβουλές είναι οι συνήθεις: να περπατάτε καθημερινά με γρήγορο βήμα, να τρώτε υγιεινά και να προσπαθήσετε να χάσετε τα περιττά σας κιλά.
Τεστ 9: Ήπαρ
Ποια είναι η μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ που πίνετε σε μία ημέρα, κάθε εβδομάδα;
Η βαθμολογία σας: Αν πίνετε 3 ή λιγότερα ποτά, αφαιρέστε 3 χρόνια από την ηλικία σας. Αν πίνετε 4 ποτά, η ηλικία σας παραμένει ως έχει. Αν πίνετε 5 ποτά, προσθέστε 1 χρόνο στην ηλικία σας. Αν πίνετε πάνω από 5 ποτά, προσθέστε 3 χρόνια.
Τι σημαίνει: Το ήπαρ έχει την (μοναδική) ικανότητα να αναπλάθεται, αλλά κάθε φορά που μεταβολίζει αλκοόλ, κάποια από τα κύτταρά του πεθαίνουν. Εάν συνεπώς πίνετε πολύ επί χρόνια, το ήπαρ χάνει την αναπλαστική ικανότητά του, με συνέπεια να υφίσταται σοβαρές βλάβες. Επιπλέον, καθώς μεγαλώνουμε ο όγκος του μειώνεται, με συνέπεια να επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο το πρόβλημα στα «γερά ποτήρια».
Για να τη βελτιώσετε: Να μην υπερβαίνετε τα 2 ποτά την ημέρα εάν είστε γυναίκα και τα 3 εάν είστε άντρας. Να προσέχετε την κατανάλωση λιπών, διότι μια διαταραχή που λέγεται λιπώδες ήπαρ (είναι η συσσώρευση λίπους στα ηπατικά κύτταρα) αυξάνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως μη αλκοολικής στεατοηπατίτιδας. Αυτή είναι μια διαταραχή που αποτελεί αιτία κιρρώσεώς του ήπατος, η οποία με την σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε ηπατικό καρκίνο.
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=11270&la=1


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Στέλλα Δημητρίου.

Posted: 10 Nov 2011 12:16 PM PST

«Πληρωμένη» απάντηση των Ελλήνων μέσω Facebook στο βρετανικό reality (pic)

Posted: 10 Nov 2011 12:07 PM PST

«Πληρωμένη» απάντηση των Ελλήνων μέσω Facebook στο βρετανικό reality (pic)
«Γίνε Ελληνας για μία εβδομάδα»!
Αυτός είναι ο τίτλος του νέου ριάλιτιπρογράμματος που έβγαλε στον αέρα το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4.
Σκοπός του reality όπως όλοι είδαμε στο πρώτο επεισόδιο δεν είναι όμως να προβάλει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά να χλευάσει τα πιο αρνητικά στερεότυπα των νεοελλήνων.
Στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με τους Βρετανούς είναι να αναλύσει τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση που συνέβαλαν στο να οδηγηθεί η Ελλάδα στα πρόθυρα της.
Δεν άργησε όμως να έρθει και η απάντηση των Ελλήνων χρηστών στο χυδαίο reality.
Και ήρθε μέσω Facebook και είναι ωμή. Κάποιος έκανε ένα κολάζ με φωτογραφίες Βρετανών που... ξεσαλώνουν στις διακοπές τους με λεζάντα: «Go British for a week».
Δείτε την φωτογραφία:
sfs_600


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Πανικός στο Πεντάγωνο ...Τρομοκρατικό χτύπημα που το προλάβαν στο παραπέντε;;

Posted: 10 Nov 2011 12:02 PM PST

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Αστυνομία (πηγές της αντιτρομοκρατικής σημειώνουν πως την υπόθεση χειρίζεται η Κρατική Ασφάλεια), από ένα ασυνήθιστο όσο και ύποπτο περιστατικό που διαδραματίστηκε στην είσοδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Δύο άτομα, ηλικίας περίπου 40 με 45 χρόνων, εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι ανθοπωλείου και οι οποίοι μετέφεραν μία γλάστρα για το γραφείο του κ. Μπεγλίτη. Όπως δήλωσαν, αποστολέας της γλάστρας ήταν.......
στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η φρουρά ενημέρωσε το γραφείο του υπουργού, όπου βρίσκονταν αστυνομικός της ασφάλειας του και ο οποίος ζήτησε από στρατιωτικούς της Πύλης και συνεργάτες Μπεγλίτη να περιμένουν, μέχρι να επιβεβαιώσει ο ίδιος πως ο φερόμενος ως αποστολέας είχε στείλει τη γλάστρα.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επαλήθευσης και να δοθεί η αρνητική απάντηση από τον αξιωματούχο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι «φορείς» της γλάστρας που προφανώς κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά κι άρχισαν να αισθάνονται άβολα, επικαλέστηκαν ότι θα παραδώσουν την γλάστρα στο πολιτικό γραφείο του κ. Μπεγλίτη κι αποχώρησαν.

Μόλις ο αστυνομικός της συνοδείας Μπεγλίτη έφτασε τρέχοντας στην Πύλη για να επιμεληθεί της σύλληψης των δύο υπόπτων, διαπίστωσε ότι πλέον ήταν πολύ αργά.Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο από το τμήμα ενημέρωσης και προπαγάνδας της Ασφάλειας δεν επιβεβαιώνονται αλλά και ούτε διαψεύδονται, σημειώνουν ότι από τα βίντεο του ΥΕΘΑ έχει αναγνωριστεί ένας από τους δύο κομιστές της γλάστρας, χωρίς όπως είναι φυσικό να γίνεται κάτι παραπάνω γνωστό.

Όπως όμως σημείωναν οι πρώτες και υψηλής αξιοπιστίας πηγές ενημέρωσης, στην ηγεσία ανασύρθηκαν μνήμες από τη διαδικασία λαθών και παραλείψεων κατά τη μεταφορά του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου, που ανατινάχτηκε στις 24 Ιουνίου του 2010 μέσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κόστισε τη ζωή στον υπασπιστή του κ. Χρυσοχοΐδη, αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη.

Τι γίνεται όταν δύο «γερόντια» ψάχνονται για καβγά μεταξύ τους?

Posted: 10 Nov 2011 11:26 AM PST

alt
Πέφτει ξύλο ή πέφτει καμιά μασέλα? Στο ακόλουθο video το οποίο και έχει τραβηχτεί από κάμερα τουρίστα θα δείτε δυο μεσήλικες οι οποίοι πάνε να πιαστούν στα χέρια.. Τώρα πιάστηκαν..??? Απλαύστε το video και προς Θεού μην προσπαθήσετε να καταλάβετε τι λέει ο ένας στον άλλο.. δεν πρόκειται να βγάλετε νόημα!
Απολαύστε τους στο video!
partyspirit
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Ζήτησε από τη γυναίκα του να κάνουν …… και μετά την έδειρε γιατί ζήλεψε!

Posted: 10 Nov 2011 10:59 AM PST

Άσχημη εξέλιξη είχε για ένα ζευγάρι η απόφαση τους να κάνουν ένα τρίο με μια άλλη κοπέλα, καθώς αυτός κατέληξε στη φυλακή κι αυτή στο νοσοκομείο....


Σύμφωνα με τα… όσα κατέθεσε στην αστυνομία της Φλόριντα η σύζυγος του 22χρονου Χόρχε Ντάνιελ Σίλβα, ο άντρας της, της ζήτησε ως δώρο για τα γενέθλιά του να κάνουν σεξ με μια άλλη γυναίκα και αυτή δέχτηκε. Όταν όμως άρχισε να φιλιέται με το «τρίτο πρόσωπο», όπως ο ίδιος τους είπε να κάνουν, αυτός φρίκαρε και άρχισε να τη χτυπάει.

Μετά τις σφαλιάρες, άρχισε να τη μαστιγώνει με τη ζώνη του και στη συνέχεια της πέταξε όχι μία, αλλά δύο τηλεοράσεις, η μία εκ των οποίων τη βρήκε στο κεφάλι. Έντρομες οι δύο γυναίκες, κλειδώθηκαν στο μπάνιο, αλλά ο μαινόμενος Σίλβα έσπασε την πόρτα και συνέχισε να γρονθοκοπεί τη σύζυγό του.

Η άλλη γυναίκα προσπάθησε να τον ηρεμήσει, αλλά το μόνο που πέτυχε ήταν να φάει κι αυτή δυο ξεγυρισμένες μπουνιές. Τότε, κάλεσε τους αστυνομικούς που έφτασαν άμεσα στο σπίτι και βρήκαν τη σύζυγο μέσα στα αίματα και με σπασμένη μύτη, την ερωμένη με μαυρισμένο μάτι, και συνέλαβαν το δράστη.

Αυτός από την πλευρά του, κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ζήλεψε επειδή η γυναίκα του φιλιόταν με την άλλη γυναίκα, αλλά δεν τον άφηναν να συμμετέχει στο «παιχνίδι» τους, ενώ για την πόρτα του μπάνιου είπε ότι την έσπασε γιατί νόμιζε ότι οι γυναίκες είχαν κλειδωθεί μέσα και έκαναν σεξ χωρίς αυτόν.
www.topeiraxtiri.gr


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ζευγάρι κάνει έρωτα μέσα σε φέρετρο- Δείτε το βίντεο!

Posted: 10 Nov 2011 10:13 AM PST


Είχαμε ακούσει κατα καιρούς διάφορα μέρη, που τα ζευγαράκια γουστάρουν να κάνουν έρωτα! Αυτό όμως είναι απο τα ... ανήκουστα!



Δείτε το ΕΔΩ




http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Tώρα: Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Πάτρα

Posted: 10 Nov 2011 10:04 AM PST

Έπικράτησε πανικός στην περιοχή μεταξύ Ρίου και Ναυπάκτου


5,1 Ρίχτερ τελικά ο σεισμός που ταρακούνησε Ναύπακτο, Πάτρα και την γύρω περιοχή Έπικράτησε πανικός στην περιοχή μεταξύ Ρίου και Ναυπάκτου

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν από λίγο στην Πάτρα. Η δόνηση σύμφωνα με το Ευρωπαϊκο Σεισμολογικό Κέντρο ήταν 5,1 Ρίχτερ. Αρχικά είχε υπολογίσει τον σεισμό στα 4,5 Ρίχτερ, εν συνεχεία στα 4,9 Ρίχτρε, αλλά η νεώτερη μέτρηση τoν δίνει στα 5,1 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με την νεώτερη προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η δόνηση είχε επίκεντρο ένα χιλιόμετρο ανατολικά της Ναυπάκτου και 19 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας.
Λόγω του σεισμού σημειώθηκαν πτώσεις μπαζών και τούβλων σε ακατοίκητο σπίτι στην οδό Γερμανού στην Ανω Πόλη, ενώ σε πολλά σπίτια στην περιοχή μεταξύ Ρίου και Ναυπάκτου επικράτησε πανικός καθώς έπεφταν αντικείμενα μέσα στα σπίτια και οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους.
thebest

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Σοκαριστικά Videos από τον Αronofsky κατά της μεταμφεταμίνης!

Posted: 10 Nov 2011 09:46 AM PST

Η κίνηση ονομάζεται Anti Meth. Είναι κίνηση μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που στόχο έχει να ενημερώσει για τις συνέπειες και τους κινδύνους της χρήσης μεταμφεταμίνης.



Η μεταμφεταμίνη είναι μια άσπρη, άοσμη, πικρή, κρυσταλλική σκόνη που διαλύεται εύκολα στο νερό ή στο οινόπνευμα και ανήκει στις διεγερτικές εξαρτησιογόνες ουσίες. Άλλες ονομασίες της είναι: μέθ, πάγος (ice), σπιντάκι, γυαλί, κρύσταλλο, κ.ά. Λειτουργεί σαν σπιντάκι.

Με τη μακροχρόνια χρήση της μεθαμφεταμίνης το άτομο είναι πιθανό να παρουσιάσει διάφορα ψυχωσικά συμπτώματα όπως: παρανοειδής σκέψη, διωκτικό παραλήρημα, ακουστικές, οπτικές και απτικές ψευδαισθήσεις (π.χ. αίσθηση εντόμων που προχωράνε κάτω από το δέρμα) και αλλαγές στην αντίληψη του σώματος. Η χρόνια χρήση προκαλεί σημαντικές οργανικές αλλοιώσεις στον εγκέφαλο!

Δείτε τα βίντεο σε σκηνοθεσία Aronofsky (Requiem for a Dream, Black Swan) και σενάριο Fred Abercrombie :








www.neolaia.gr




ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΚΑΝΤΕ LIKE ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ!



http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

VIDEO: Μας κάνουν πλάκα μέχρι και από την Ταϊβάν

Posted: 10 Nov 2011 06:43 AM PST

satira VIDEO: Μας κάνουν πλάκα μέχρι και από την ΤαϊβάνΈνα ακόμη σατηρικά σκληρό βίντεο σχετικά με τη σημερινή κατάσταση στη χώρα δημοσιεύθηκε μέσω του διεθνούς περιοδικού ΤΙΜΕ.
Το συγκεκριμένο βίντεο δημιουργήθηκε από την ομάδα «New Media» της Ταϊβάν και διακωμωδεί τη σχέση Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά …

σχολιάζοντας τους φοιτητικούς τους δεσμούς και τη σημερινή πολιτική τους σχέση.
Δείτε το αξίζει για να πάρερε μια εικόνα σχετικά με το πως μας βλέπουν πλέον οι ξένοι…


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Ένας αυθεντικός γυναικάς

Posted: 10 Nov 2011 06:32 AM PST



Με θέματα... αμηχανίας..









































Πηγη:newsbeast


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

ΣΟΚ: Αλβανοί σκότωσαν υπερήλικα για 300 ευρώ!

Posted: 10 Nov 2011 06:19 AM PST



Βαρύτατες ποινές επέβαλε το δικαστήριο στους δυο Αλβανούς αδελφούς που βασάνισαν αλύπητα και στο τέλος ...σκότωσαν πριν από ένα χρόνο έναν 88χρονο σε χωριό της Μεσσηνίας για να του αρπάξουν τις οικονομίες του, που ήταν- δεν ήταν 300 ευρώ!

Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Κυπαρισσίας τους καταδίκασε σε ισόβια συν 15 χρόνια κάθειρξη, χωρίς να αναγνωρίσει το παραμικρό ελαφρυντικό. Η υπεράσπιση είχε ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, κάτι που δεν έγινε δεκτό και οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία.

Οι δυο αδελφοί ηλικίας 21 και 32 χρόνων επιτέθηκαν στον άτυχο 88χρονο τα ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου 2010, όταν πήγε να φτιάξει καφέ στην κουζίνα του σπιτιού. Τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον φίμωσαν με ταινία και τον χτύπησαν στο κεφάλι. Έπειτα, έψαξαν το σπίτι, άρπαξαν τα λιγοστά χρήματα και έφυγαν. Όμως, οι αστυνομικοί τους ανακάλυψαν εύκολα στο σπίτι όπου κατοικούσαν στην Καλαμάτα.

Τα δυο αδέλφια, που είχαν έρθει παράνομα στη χώρα, είχαν δουλέψει παλιότερα στα κτήματα του θύματος, που βρέθηκε νεκρό τρεις ημέρες μετά το έγκλημα. Η εθνικότητα των δολοφόνων ήταν από την πρώτη στιγμή γνωστή, καθώς είχα καλύψει το πρόσωπο του νεκρού γέροντα με ένα πανί, κάτι που συνηθίζουν οι Αλβανοί!



Σας άρεσε το άρθρο ? Κάντε LIKE !


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Σοκ-Top 10 άνθρωποι φρικιά photos

Posted: 10 Nov 2011 06:11 AM PST

Οι άνθρωποι αυτοί έβγαζαν το ψωμί τους ως "φρικιά" σε μπουλούκια που περιόδευαν από πόλη σε πόλη της Αμερικής και της Ευρώπης.

1. Joseph Merrick - Ο άνθρωπος ελέφαντας.

Γεννημένος το 1862, ο Joseph Merrick προσβλήθηκε από μια ασθένεια που έκανε τα μέλη του να μεγαλώσουν υπερβολικά όταν ήταν μόλις 5 ετών. Άρχισε να ακολουθεί μια κινούμενη ατραξιόν το 1884 όπου τον συμπεριφερόταν πολύ καλά και έβγαλε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό. Ένας γιατρός που κάποια στιγμή τον είδε, τον βοήθησε να ζήσει μια καλύτερη ζωή.
Σήμερα πιστεύεται ότι δεν έπασχε από ελεφαντίαση αλλά από σύνδρομο Proteus. Ο Merrick πέθανε σε ηλικία 27 ετών από ασφυξία ενώ κοιμόταν.

2. Juan Baptista dos Santos - Ο άνδρας με τα δυο πέη.
Λέγεται ότι ήταν αθίγγανος, γεννημένος στο Faro της Πορτογαλίας γύρω στα 1843 από φυσιολογικούς γονείς με δυο άλλα απόλυτα φυσιολογικά παιδιά. Η καριέρα του ως δημόσια ατραξιόν περιορίστηκε στους ιατρικούς κύκλους και το 1865 απέρριψε το ποσό των 200.000 γαλλικών φράγκων προκειμένου να εμφανίζεται για δυο χρόνια με ένα Γαλλικό τσίρκο. Διέθετε δυο λειτουργικά πέη και τρεις κύστεις όρχεων, οι δυο ακραίες εκ των οποίων περιείχαν από έναν όρχι. Ο Dos Santos υποστήριζε ότι και η κεντρική κύστη είχε ένα ζευγάρι πλήρως αναπτυγμένων όρχεων οι οποίοι υποχώρησαν μέσα στην κοιλιακή του χώρα όταν ήταν 10 ετών.

3. Myrtle Corbin - Η τετράποδη γυναίκα.
Γεννήθηκε το 1868 στην κομητεία Lincoln του Tennessee. Διέθετε δυο ξεχωριστές λεκάνες τοποθετημένες πλάι-πλάι και τα έξτρα πόδια ήταν μέρος ενός διδύμου που δεν διαχωρίστηκε σωστά κατά την ανάπτυξη της ώς έμβρυο. Κάθε ένα από τα μικρότερα εσωτερικά πόδια ζευγάρωνε με ένα από τα εξωτερικά. Λέγεται ότι μπορούσε να κουνάει τα εσωτερικά πόδια αλλά ήταν πολύ αδύναμα για να περπατάει με αυτά. H Corbin είχε τέσσερις κόρες και έναν γιο.

4. Mademoiselle Gabrielle - Η μισή γυναίκα.
Γεννημένη στην Basle της Ελβετίας το 1884, η Gabrielle Fuller ενσωματώθηκε σε τσίρκο κατά την έκθεση του Παρισιού του 1900. Ταξίδεψε με το τσίρκο Ringling Brothers και εμφανίστηκε στον θίασο του Coney Island. Παντρεύτηκε τουλάχιστον δυο φορές, μια εκ των οποίων ήταν με τον John de Fuller.

5. Mary Ann Bevan - Η ασχημότερη γυναίκα.
Η Mary Ann Webster γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1874 και ήταν μια από συνολικά 8 αδέλφια. Ως νεαρή γυναίκα εργάστηκε σαν νοσοκόμα και το 1903 παντρεύτηκε έναν μανάβη ονόματι Thomas Bevan. Αμέσως μετά τον γάμο της, η Mary Ann άρχισε να εμφανίζει σημάδια ακρομεγαλίας, μια μορφή προοδευτικού γιγαντισμού που προκαλεί αφύσικη ανάπτυξη και παραμόρφωση των χαρακτηριστικών του προσώπου όπως και πονοκεφάλους, απώλεια όρασης και πόνο στις αρθρώσεις και τους μύες. Η Bevan απέκτησε 4 παιδιά.

6. Martin Laurello - Η ανθρώπινη κουκουβάγια.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Martin Emmerling και γεννήθηκε στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας γύρω στα 1886. Ξεκίνησε να δίνει παραστάσεις στην Ευρώπη όταν ήταν 20 ετών και στην συνέχεια πήγε στην Αμερική το 1921. Εμφανίστηκε αρκετές φορές με τον θίασο Coney Island και δούλεψε επίσης για τους Ringling Bros. Barnum & Bailey's.

7. Mme. Clofullia - Η γυναίκα με το μούσι από την Γενεύη.
Η Madame Clofullia γεννήθηκε ως Josephine Boisdechene στην Ελβετία. Γεννήθηκε με μεγάλη τριχοφυΐα και λέγεται ότι μέχρι την ηλικία των 8 ετών διέθετε γενειάδα μήκους 2 ιντσών. Στην ηλικία των 14 ετών ξεκίνησε να περιοδεύει στην Ευρώπη, αρχικά συνοδευόμενη από τον πατέρα της και έναν αντζέντη και στην συνέχεια μόνο από τον πατέρα της. Στο Παρίσι συνάντησε τον ζωγράφο Fortune Clofullia και τελικά τον παντρεύτηκε. Κέρδισε επιπλέον φήμη όταν σχηματοποίησε την γενειάδα της σε απομίμηση αυτής του Ναπολέων ΙΙΙ. Σε αντάλλαγμα αυτός της έδωσε ένα μεγάλο διαμάντι.

8. Wang - Ο άνθρωπος μονόκερος.
To 1930, ένας Κινέζος αγρότης από την Manchukuo ανακαλύφθηκε από έναν Ρώσσο τραπεζίτη ο οποίος κατάφερε να τον βγάλει μια φωτογραφία και έστειλε ένα αντίτυπο στον Robert Ripley από το "Believe it Or Not". Γνωστός μόνο με το όνομα Wang ή κάποιες φορές Weng, ο αγρότης ήταν φυσιολογικός από κάθε άποψη εκτός από το γεγονός ότι διέθετε ένα εξόγκωμα σαν κέρατο μήκους 14 ιντσών που ξεκινούσε από το πίσω μέρος της κεφαλής. Ο Ripley πρόσφερε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό σαν ανταμοιβή σε όποιον έφερνε τον Wang για μια εμφάνιση οστόσο ο Wang εξαφανίστηκε και δεν ακούστηκε ποτέ ξανά.

9. Lionel - Το αγόρι με το πρόσωπο λιονταριού.
Ο Stephan Bibrowsky γεννήθηκε στην Πολωνία το 1890 από φυσιολογικούς γονείς. Υπέφερε από hypertrichosis, μια σπάνια γενετική ασθένεια που καλύπτει όλο το σώμα των πασχόντων με πυκνή γούνα. Μόνο 50 τέτοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί από τον Μεσαίωνα. Στην περίπτωση του Lionel, τρίχες μήκους 6 ιντσών κάλυπταν το σώμα του. Τον ανακάλυψε ένας Γερμανός ονόματι Meyer όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών και έγινε διάσημος σε όλη την Ευρώπη με το ψευδώνυμο Lionel:The Lion-Faced Man.
Δεν παρουσιαζόταν ως κάποιο τέρας. Αντίθετα φορούσε τα καλύτερα ρούχα για να δείξει ότι κάτω από τις τρίχες του ήταν ένα μορφωμένο και ευχάριστο άτομο που μιλούσε 5 γλώσσες.

10. Ella Harper - Η γυναίκα καμήλα.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι από μια pitch card της Ella Harper, δηλαδή ένα διαφημιστικό φυλλάδιο, για την ατραξιόν του θιάσου που έπερνε μέρος.
"Με λένε το κορίτσι καμήλα επειδή τα γόνατα μου είναι στραμένα ανάποδα. Μπορώ να περπατώ καλύτερα πάνω στα χέρια και στα πόδια μου, όπως με βλέπετε στην φωτογραφία. Ταξίδεψα πολύ στην βιομηχανία του θεάματος τα τελευταία 4 χρόνια και τώρα, το 1886, σκοπεύω να τα παρατήσω και να πάω σχολείο και να προετοιμάσω τον εαυτό μου για άλλο επάγγελμα".
periergaa

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Σοκ! Παπάς ντυμένος Αϊ Βασίλης βίαζε παιδάκια

Posted: 10 Nov 2011 03:35 AM PST





Σοκ προκαλεί ακόμα και στους πιο ψύχραιμους η αποκάλυψη ότι
ένας ιερέας ντυμένος Άγιος Βασίλης ευθύνεται για το βιασμό μικρών
παιδιών, σε ίδρυμα που βρίσκεται υπό την εποπτεία της Ρωμαιοκαθολικής
Εκκλησίας.





Η εικόνα αυτή εξακολουθεί να στοιχειώνει ένα από τα θύματά
του, που κέρδισε μόλις χθες μια σκληρή δικαστική μάχη. Στην
απόφαση-ορόσημο που ελήφθη, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα αναγκαστεί να
πληρώσει εκατομμύρια στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, αφού το
δικαστήριο αποφάσισε ότι θα ευθύνεται για τα εγκλήματα των ιερέων.





«Μισώ πολλά πράγματα εδώ και πολλά χρόνια. Δεν αντέχω τα
Χριστούγεννα, γιατί με βίαζε ντυμένος ως Αϊ-Βασίλης. Για πολλά χρόνια
υπέφερα από εφιάλτες που ξυπνούσαν τις άσχημες στιγμές που έζησα, ενώ
έφτασα στο σημείο να θέλω να αυτοκτονήσω», είπε στην αίθουσα του
δικαστηρίου μια γυναίκα που έζησε ως κοριτσάκι τον εφιάλτη στα χέρια
του, η οποία είναι σήμερα μητέρα τριών παιδιών.





Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι υπέστη κακοποίηση επί δύο χρόνια σε ένα
σπίτι της εκκλησίας στο Hampshire, όπου είχε πάει μαζί με τα άλλα δύο
αδέρφια της. Σύμφωνα με την ίδια ο βιαστής της την τιμωρούσε με
αυτόν τον τρόπο για «κακή συμπεριφορά». «Οι καλόγριες το ήξεραν. Τον
άφηναν να παίρνει όποιο παιδί ήθελε και το βίαζε. Πάντα έφταιγα εγώ. Μου
ζητούσε ακόμη να βάλω λεφτά στο παγκάρι για τους φτωχούς, γιατί "έτσι
του είχε πει ο Θεός", όπως μου έλεγε».





Η JGE δε μίλησε ποτέ γι' αυτό μέχρι που την πλησίασε η αστυνομία, στο
πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών παιδικής κακοποίησης στο σπίτι.
«Δεν το είχα πει σε κανέναν, ούτε σε ένα από τα αδέρφια μου, που
αργότερα ανακάλυψα ότι είχε επίσης κακοποιηθεί σεξουαλικά» πρόσθεσε.
Ο δικαστής απεφάνθη ότι για τη συμπεριφορά του πατέρα Baldwin, ο οποίος πέθανε το 2006, έχει ευθύνες η Εκκλησία.




http://www.star.gr/


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέβαλε προγραμματισμένο ταξίδι του.Πιθανόν σήμερα η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Posted: 10 Nov 2011 03:28 AM PST

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέβαλε προγραμματισμένο ταξίδι του

Στο γραφείο της προεδρίας της Δημοκρατίας βρίσκονται από τις 10 το πρωί οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί (Παπανδρέου – Σαμαράς – Καρατζαφέρης) καθώς και ο Κάρολος Παπούλιας, ενώ πριν λίγα λεπτά πέρασε την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου ο Λουκάς Παπαδήμος.

Ταυτόχρονα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Χίο και παραμένει στην Αθήνα κάτι που παραπέμπει σε πιθανή ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ.Στο λογαριασμό του βρέθηκαν 1,8 εκατ. ευρώ

Posted: 10 Nov 2011 03:25 AM PST

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Δημήτρης ΚαπράνοςΚατηγορείται για απιστία, απάτη, δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Προφυλακιστέος κρίθηκε τα ξημερώματα μετά την απολογία του στον εφέτη ειδικό ανακριτή, Γιώργο Λέκκα, ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ, Δημήτρης Καπράνος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.

Η υπόθεση αφορά την αγορά ομολόγου τον Ιούλιο του 2006 αξίας 130 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, σε λογαριασμούς του κ. Καπράνου φέρεται ότι βρέθηκαν καταθέσεις 1,8 εκατ. ευρώ που θεωρήθηκαν «ύποπτες» από τον ανακριτή καθώς συνέπεσαν χρονικά με τη διαδικασία της αγοράς του επίμαχου ομολόγου. ..

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος, αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται ωστόσο οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τον ανακριτή και τον εισαγγελέα που τελικά με την απόφαση τους του έδειξαν τον δρόμο για τον Κορυδαλλό.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος περί της προφυλάκισης του, ο κ. Καπράνος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό για την παροχή πρώτων βοηθειών.


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Σκανδαλιστικές γυμνές φωτογραφίες από το πρώτο Erotic Festival της Αθήνας..

Posted: 10 Nov 2011 03:05 AM PST

Σκανδαλιστικές γυμνές φωτογραφίες από το πρώτο Erotic Festival της Αθήνας.. Γιατ
Αεροπλανικά, Λεσβιακά, χαϊδέματα και φετιχιστικά show ...
περιελάμβανε το πρώτο ερωτικο φεστιβάλ της Αθήνας. Πόζες και λήψεις που σκανδαλίζουν και είτε σας "φτιάχνουν" είτε σας κοκκινίζουν.. Απολαυστε μια ερωτική συλλογή που ανεβάζει την θερμοκρασία στα ύψη!

photos via eroticfestival.gr

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Το προφίλ του νέου πρωθυπουργού - Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος

Posted: 10 Nov 2011 02:56 AM PST

Το προφίλ του νέου πρωθυπουργού - Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος
Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι Έλληνας οικονομολόγος.
Γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1947 στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε Φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), από όπου αποφοίτησε το 1970, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογική Μηχανική (1972) και πραγματοποίησε διδακτορικό (1978) στα Οικονομικά...
Παράλληλα, εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ. Το 1980 εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985 - 1993).
Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας, παραμένοντας μέχρι το 2002. Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.
Να σημειωθεί ότι έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.ά.
Παράλληλα, με την επαγγελματική του σταδιοδρομία ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα ο Ριέρα!

Posted: 10 Nov 2011 02:12 AM PST

Θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα ο Ριέρα!
Ο Άλμπερτ Ριέρα δεν περνάει καλά στην Τουρκία, και ο πρώην συμπαίκτης του Ισπανού στον Ολυμπιακό, Νταβίντ Φουστέρ, αποκάλυψε πως ο συμπατριώτης του θέλει να επιστρέψει στην χώρα μας!
Ο Άλμπερτ Ριέρα δεν περνάει καλά στην Τουρκία, και ο πρώην συμπαίκτης του Ισπανού στον Ολυμπιακό, Νταβίντ Φουστέρ, αποκάλυψε πως ο συμπατριώτης του θέλει να επιστρέψει στην χώρα μας!

Ο Φουστέρ, φέρεται να έχει μιλήσει στον ραδιοφωνικό σταθμό 101,2 της Κωνσταντινούπολης, όπου αποκάλυψε πως ο Ριέρα έχει μετανιώσει που πήγε στην Γαλατασαράι…

«Μιλάω συχνά με τον Ριέρα και το έχει μετανιώσει. Ήταν μια λάθος απόφαση να πάει στη Γαλατάσαραϊ, αφού επηρεάστηκε από τη γυναίκα του. Θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι εύκολο πια», δήλωσε ο Νταβίντ Φουστέρ.

from Flash news
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Έκλεισε η συμφωνία – Πρωθυπουργός ο Παπαδήμος

Posted: 10 Nov 2011 02:04 AM PST


- Πάνω από μια ώρα η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
- Κρατική τηλεόραση: πληροφορίες λένε ότι αναμένεται ο Λουκάς Παπαδήμος στο Προεδρικό Μέγαρο
- Πρώτος έφτασε ο Γ. Καρατζαφέρης - "Όλα καλά", είπε στους δημοσιογράφους
- Αντώνης Σαμαράς - "Είναι η τρίτη φορά που ήρθα ελπίζω να είναι η τελευταία"
- Πως κατέληξαν στην συμφωνία Παπανδρέου - Σαμαράς
- Ακόμα και σήμερα η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού
- Παζάρια για τα υπουργεία - Ποιά ονόματα ακούγονται

Το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας ελπίζουμε όλοι να αποφασίζουν αυτή την ώρα οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Καρατζαφέρης ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους : 'Ολα καλά". Δεύτερος ο κ. Σαμαράς ο οποίος είπε ότι έρχομαι για τρίτη φορά και ελπίζω να είναι η τελευταία. Τελευταίος ο κ. Παπανδρέου ο οποίος ήταν αμίλητος.





Αμίλητοι ήταν και οι 3 στην αίθουσα. Μια σιωπή και μια παγωμάρα διέκριναν οι δημοσιογράφοι, χωρίς αστεία ούτε καν λόγια για τον καιρό...



Πως φτάσαμε στο σήμερα


Η λέξη που χρησιμοποίησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Τετάρτης, βγήκε αργά χθες το βράδυ και από τα χείλη του κ. Παπανδρέου.

"Τελειώσαμε", είπε σε στενούς του συνεργάτες, στους ανθρώπους που αποτελούν το στενό του επιτελείο, όπως ο κ. Γερουλάνος, ο κ. Αθανασάκης και η Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Η συμφωνία είχε κλείσει και ο κ. Λουκάς Παπαδήμος αποφασίστηκε να είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.

Τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά όλη τη νύχτα. Ο κ. Παπανδρέου κλείδωσε το ναι του κ. Παπαδήμου και αμέσως μετά τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά. Του είπε: "Εγώ του μίλησα και κλείσαμε. Τώρα είναι η σειρά σου".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ο κ. Σαμαράς του απάντησε: "Δεν μας παίρνει να καθυστερούμε άλλο. Ας κλείσουμε το θέμα!"

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είπε και την Τετάρτη αλλά και πολλές φορές με έμφαση ότι δεν έχει πρόβλημα στην επιλογή του προσώπου. Οπότε και από την πλευρά της ΝΔ το ναι ήταν δεδομένο. Ασχέτως όρων.
Έτοιμος και με τη δική του πρόταση στο χέρι πήγε όπως λένε οι πληροφορίες από τη Συγγρού ο Αντώνης Σαμαράς. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε "τετ α τετ" συναντήσεις με στελέχη του κόμματος που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση (δεν ξέρουμε ακόμη αν θα είναι πρόσωπα του κοινοβουλίου). Ο Αντώνης Σαμράς φέρεται μάλιστα να έχει πει στα πρόσωπα αυτά πως πρέπει να είναι "υπ' ατμόν"...

Ο τρίτος της παρέας, που έκανε και μεγάλο σαματά το βράδυ, ο κ. Καρατζαφέρης θυμούνται όλοι να βγαίνει από το Προεδρικό και να προτείνει τον κ. Παπαδήμο. Οποότε και ο ΛΑ.ΟΣ δεν έχει πρόβλημα.

Στις 09.30 το πρωί έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας. Στις 09.45 στο Μαξίμου ο Γ.Παπανδρέου.



H νέα συνάντηση των Αρχηγών υπό των Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι στις 10.00 και η υπόσχεση των επιτελείων μετά την ουσιαστική (αλλά όχι τυπική) παραίτηση Παπανδρέου μέσω διαγγέλματος χθες το απόγευμα είναι πως η χώρα θα αποκτήσει συναινετικό Πρωθυπουργό. Από χθες υπάρχει επίσημα όνομα.

Για πρώτη φορά είχαμε επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου. Έγινε πρόταση στον Λ. Παπαδήμο (που μέχρι χθες δεν τον είχε πάρει, λένε, κανείς ένα τηλέφωνο), εκείνος είπε το "ναι" θέτοντας τρεις όρους.

Α. Να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα για την ψήφιση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου και να υπογράψουν το χαρτί που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που απέρριψε η ΝΔ
Β. Να συμμετέχουν στην κυβέρνηση περισσότερα πολιτικά πρόσωπα από τη ΝΔ, η οποία απέρριψε και αυτή την προϋπόθεση.
Γ. Να μην είναι δεσμευτική η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή εκλογών, διότι είναι πιθανό ο χρόνος αυτός να μην είναι αρκετός για να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κομμάτων. Και αυτό απορρίφθηκε από τη ΝΔ.

Τώρα όμως που ο κ. Παπαδήμος "προκρίνεται" ως ο επόμενος Πρωθυπουργός όλα δείχνουν ότι απλά έχουμε μόνο... ένα όνομα.
Πρέπει να πουν το "ναι" στελέχη τα οποία ζητά να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, αλλά και να δοθεί το "οκ" και από τα κόμματά τους.

Παράλληλα ο κ. Παπαδήμος ζητά την υπογραφή και της Ν.Δ. η οποία επιμένει ότι απλά θα αποστείλει επιστολή στην Κομισιόν (όπως έκανε ο σημερινός Πορτογάλος Πρωθυπουργός πριν τις εκλογές).

Σε θέματα προσώπων πάντως αυτό που ακούγεται μέχρι στιγμής είναι το όνομα του κ. Χηνοφώτη για το υπουργείο 'Αμυνας. Επίσης το όνομα του Λευτέρη Οικονόμου για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
newsit


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Ντροπή: Το πνευματικό "Κωσταλέξι" που αποκαλύφθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας!!!

Posted: 10 Nov 2011 01:53 AM PST

ΠΑΤΡΑ: "Βούλωναν" τρύπες... με βιβλία αξίας ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ




Κατεστραμμένα δεκάδες βιβλία ανεκτίμητης αξίας ανακάλυψε ο Αντώνης Σκιαθάς- Δείτε φωτό




Με μια απίστευτη αθλιότητα βρέθηκε αντιμέτωπος ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Αντώνης Σκιαθάς, εισερχόμενος σήμερα σε άδυτα της...



ιστορικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Πάτρας. Είναι προφανές ότι για την άθλια αυτή κατάσταση είναι υπόλογοι, όλοι όσοι είχαν την ευθύνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης τα προηγούμενα χρόνια.




Μετά την απομάκρυνση ενός τμήματος, αλλά και δεκάδων μηχανημάτων, ερμαρίων και κιβωτίων, αποκαλύφθηκε πόρτα που οδηγούσε σε πτέρυγα της βιβλιοθήκης, η οποία προφανώς επί μακρόν ήταν κλειστή και απομονωμένη.


Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Σκιαθάς ανέφερε: "Η εικόνα καταστροφής, εγκατάλειψης και μόλυνσης που αντικρίσαμε όταν έγινε δυνατόν να ανοίξουμε την πόρτα, ξεπερνά κάθε περιγραφή και αποτυπώθηκε άμεσα.






Πρόκειται για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που πλήττει καίρια ένα πολιτιστικό θεσμό, που μόλις συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής.


Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο, άλλωστε η εικόνα μιλά από μόνη της. Εδώ ανακαλύψαμε το πνευματικό «Κωσταλέξι» της Πάτρας.






Η απαξίωση και η καταστροφή σημαντικών βιβλίων, που αποτελούν τμήματα δωρεών και ιστορικών βιβλιοθηκών, όπως του πρώην Πρωθυπουργού Ανδρέα Μιχαλακόπουλου, της δωρεάς Κόλλα, κειμηλίων του 19ου αιώνα κλπ είναι απαράδεκτα σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ την ιστορική μας μνήμη.


Επίσης είναι αδιανόητο σε έναν χώρο που καθημερινά προσέρχονται εκατοντάδες νέα παιδιά και μελετητές και που φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις, να υπάρχει μια υγειονομική βόμβα.»






Ο κ. Σκιαθάς τόνισε ότι, ενημερώθηκε άμεσα ο κ. Δήμαρχος και ήδη δόθηκε εντολή να γίνουν ενέργειες σε τρία επίπεδα.


1. Να σταματήσει άμεσα η καταστροφή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, των θησαυρών της και να γίνει εκτίμηση του προβλήματος και του μεγέθους των απωλειών, αλλά και των κινδύνων για την δημόσια υγεία που προκαλούνται.


2. Να ξεκινήσουν άμεσα διαδικασίες απόδοσης και καταλογισμού ευθυνών σε κάθε επίπεδο και κατά παντός υπευθύνου.


3. Να εκπονηθεί σχέδιο σωτηρίας της Βιβλιοθήκης, το οποίο να τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά την αποτίμηση της κατάστασης.


Από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού επισημάνθηκε επίσης ότι υπάρχουν 2 ερωτήματα:


«Το πρώτο, που αφορά το παρελθόν είναι το ποιος φταίει. Επ΄ αυτού αρμοδιότητα έχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, στους οποίους θα προσφύγουμε άμεσα. Το δεύτερο, που αφορά τον Πολιτιστικό Οργανισμό, είναι τι θα κάνουμε, τώρα που το ανακαλύψαμε.


Πάνω σε αυτό δεσμεύομαι ότι με την βοήθεια του Διοικητικού Συμβουλίου, της Δημοτικής Αρχής, αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένου και πνευματικού ανθρώπου, θα κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε την Βιβλιοθήκη μας.»




(από dete, thebest)

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Είτε είναι ο Πετσάλνικος είτε ο Παπαδήμος εμείς παραιτούμαστε

Posted: 10 Nov 2011 01:50 AM PST


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος


Πενήντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από το Λοβέρδο να μεταφέρει στο Παπανδρέου ότι τους οδηγεί σε … παραίτηση με τις τακτικές του
Οι βουλευτές επισκέφθηκαν χθες τον κ. Λοβέρδο και του διεμήνυσαν την πρόθεσή τους να παραιτηθούν εάν δεν υπάρξει άμεσα νέα κυβέρνηση με ισχυρή πολιτική προσωπικότητα.
.parapolitika.gr

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές