Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

kinitro news


kinitro news


Το νόημα της πραγματικής αγάπης...

Posted: 05 Nov 2011 02:32 PM PDT



Πρόσφατα έχασα τη σύζυγό μου, τη σύντροφο της ζωής μου, με αναπάντεχο και οδυνηρό τρόπο, στην ηλικία των 62 ετών.

Όταν έχεις μία σωστή σχέση με τον σύντροφό σου και ξαφνικά τον χάσεις, μένεις μόνος, μέσα στο απόλυτο κενό. Είσαι το μισό πορτοκάλι που απελπισμένο γυρνάει στο σύμπαν ψάχνοντας το άλλο του μισό...μα φεύγοντας...δεν το βρίσκει...

Δεν έχω τη δύναμη να αυτοκτονήσω, σκέφτομαι... και τα παιδιά μου, αλλά εύχομαι ολόψυχα να έρθει σύντομα η μέρα που θα βρεθώ δίπλα στην αγαπημένη μου σύζυγο. Τώρα κατάλαβα γιατί όταν χάνει κανείς έναν δικό του άνθρωπο ο κόσμος στρέφεται στη θρησκεία. Είναι η μόνη ελπίδα, η μόνη. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δε θα την ξαναδώ ποτέ.

Ο λόγος που σας γράφω είναι ο εξής:

Παρατηρώ γύρω μου τους νέους, τα παιδιά μου, αλλά και τους μεγαλύτερους. Αρκετοί από αυτούς ζουν ζωές χωρίς νόημα, αναλώσιμες σε περιστασιακές και ανούσιες φιλικές και ερωτικές σχέσεις.

Ξυπνήστε! Η ζωή είναι μικρή και πολύτιμη. Και όσοι είχαν την ευλογία, όπως εγώ, να ζήσουν με έναν σύντροφο-βράχο στο πλευρό τους, βρήκαν το μυστικό της ζωής...

Ξυπνήστε πριν να είναι αργά. Μην χαραμίζετε τον εαυτό σας δεξιά και αριστερά. Αφιερωθείτε στον Άνθρωπο που θα ερωτευτείτε και θα το εκτιμήσετε και δεν θα το μετανιώσετε.

30 χρόνια παντρεμένος, δεν την απάτησα τη γυναίκα μου. Και οι φίλοι μου με κορόιδευαν.

Όμως εγώ νιώθω ΓΕΜΑΤΟΣ, καταλαβαίνετε; Νιώθω ΓΕΜΑΤΟΣ που συνάντησα αυτήν τη Γυναίκα.

Σήμερα συμπληρώνονται 50 μέρες χωρίς εκείνη. Χωρίς να προλάβω να την αποχαιρετήσω...

Άνθρωποι, όταν κοιτάζετε τον σύντροφό σας, να σκέφτεστε πάντα ότι ίσως είναι η τελευταία φορά που τον βλέπετε. Γιατί όταν γίνει το Κακό, που εύχομαι σε κανέναν να μην τύχει, θα είναι αργά.

Θα συνεχίσετε τη ζωή σας πλημμυρισμένοι από τις τύψεις για όσα δεν προλάβατε να του πείτε και να κάνετε μαζί.

Δείξτε την αγάπη σας, μην φοβάστε. Μπορεί να μην έχετε άλλες ευκαιρίες.

Αισθάνομαι μέσα στην ατυχία μου τυχερός που τη Γυναίκα Μου την είχα ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ.

Και της το έδειχνα κάθε μέρα. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα από τα χέρια μου έφυγε μια ευτυχισμένη γυναίκα.

Γι' αυτό εσείς οι νεότεροι, μην σπαταλάτε τον χρόνο σας.

Δεν είμαστε αθάνατοι...

Αντίο Αγαπημένη Σύντροφε και Μητέρα των Παιδιών μου!!!

Πηγή: agioritikovima.gr

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Dat Sexy Ass

Posted: 05 Nov 2011 02:16 PM PDT

Εκλεισε σημερα το kontra-cinema

Posted: 05 Nov 2011 01:15 PM PDT

eklise to kontra sinema
Το Σαββάτο 5 νοεμβριου 2001 η ιστοσελίδα kontra-cinema.blogspot.com τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά από τον εντοπισμό και την σύλληψη του ιδιοκτήτη και διαχειριστή της, Ύστερα από πρόσφατες καταγγελίες για την λειτουργία της παραπάνω ιστοσελίδας ξεκίνησε έρευνα από την ΕΠΟΕ για τον εντοπισμό του διαχειριστή της και το υλικό που συγκεντρώθηκε οδήγησε το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στην οικία του παραπάνω ατόμου. Εκεί, βρέθηκε και κατασχέθηκε όλος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε για... την λειτουργία της ιστοσελίδας.

Η ιστοσελίδα kontra-cinema.blogspot.com λειτουργούσε ως streaming site, δηλαδή ιστοσελίδα η οποία έδινε την δυνατότητα στα μέλη της να παρακολουθούν online όλες τις πρόσφατες κινηματογραφικές ταινίες, αρκετές από τις οποίες δεν είχαν καν κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σύμφωνα με τα συλλεχθέντα στοιχεία είχαν σημειωθεί περισσότερες από 2.500.000 θεάσεις για ένα σύνολο περίπου 500 κινηματογραφικών έργων.

Στα πλαίσια της έρευνας για τον εντοπισμό της ιστοσελίδας kontra-cinema.blogspot.com, βρέθηκαν στοιχεία για ακόμα μια ιστοσελίδα της οποίας ο διαχειριστής της αντλούσε το περιεχόμενο της (κινηματογραφικά έργα), κυρίως από το kontra-cinema.blogspot.com. Η ιστοσελίδα λειτουργούσε για μικρό χρονικό διάστημα (περίπου 6 μήνες), είχε χαμηλή επισκεψιμότητα και οι επισκέπτες της είχαν πρόσβαση σε κινηματογραφικές ταινίες πρόσφατης κυκλοφορίας, κυρίως ακυκλοφόρητες.

πηγη www.mpla-mpla.g
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Posted: 05 Nov 2011 12:56 PM PDT

101_3951
Νόστιμος μεζές, εύκολο πιάτο ,μια ωραία συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου ,(την οποία εκτιμώ και θαυμάζω πολύ) ,την δοκίμασα και σας συνιστώ το πιάτο αυτό ανεπιφύλακτα!!!
4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
1 δαφνόφυλλο
500 γρ, συκώτι μοσχαρίσιο
λίγο αλεύρι
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2κουταλιές σούπας μαϊντανός ή λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
Κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε αντικολητικό τηγάνι,και αφήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να γίνουν διάφανα. Τα αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε και το δαφνόφυλλο.Όταν ξανθύνουν τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
101_3943
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το συκώτι ,και το τινάζουμε να φύγη το περίσσιο αλεύρι. Ροδίζουμε το συκώτι στο λάδι .Φροντίζουμε να πάρει χρώμα γύρω-γύρω για περίπου 3 λεπτά.
101_3945
Τότε προσθέτουμε τα κρεμμύδια ξανά στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
101_3947
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά και να μείνει το συκώτι με το λάδι του.Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
και αλατοπιπερώνουμε αφού δοκιμάσουμε.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή λευκό ρύζι….αλλά εγώ που το έφαγα με σαλάτα λάχανο-καρότο ..το βρήκα εξίσου νόστιμο!!!!
101_3948
Εnjoy!!!http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Έτσι υποθηκεύτηκε η Ελλάδα ! ! !

Posted: 05 Nov 2011 12:49 PM PDT

Αποκαλυπτικό άρθρο ΣΟΚ από το περιοδικό ΟΡΙΟΝ

Του Πάρη Πέτρα

Θα πρέπει επιτέλους ο ελληνικός λαός να καταλάβει ότι η Ελλάδα απέκτησε κρατική οντότητα ως προτεκτοράτο και όχι ως ελεύθερο – αυτόβουλο κράτος.

Η πρώτη (και μόνη) προσπάθεια να παρουσιαστεί «στην αυλή του κόσμου» ως ελεύθερο δημοκρατικό κράτος η Ελλάδα έγινε από τον Καποδίστρια.

Όμως «παραμόνευαν τα δάνεια της Αγγλίας» που τον δολοφόνησαν και έκτοτε πορευόμαστε οι Έλληνες με διάφορους «σωτήρες» οι οποίοι το μόνο που σώζουν είναι τις καρέκλες και την....
οικογένειά τους.

Τα δύο και πλέον τελευταία χρόνια παίζεται μια μεγάλη τραγωδία στη χώρα που δημιούργησε την Τραγωδία.
Ο σωτήρας «Γιωργάκης» ή «Τζέφρυ» ή όπως αλλιώς θέλετε ονομάστε τον, με απροκάλυπτα ψέματα, με υπόγειες συνεννοήσεις με διάφορα κέντρα «προστατών» μας, με κατάφορες παραβιάσεις του Συντάγματος και των νόμων, μας έφερε στο χείλος της καταστροφής χειροπόδαρα δεμένους.

Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε υποστεί τέτοιον εξευτελισμό! Το λεγόμενο «πολιτικό σύστημα» αποδείχθηκε από απολύτως αναξιόπιστο έως ύποπτο.
Κι όταν ο λαός αντέδρασε στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, συνήλθαν τα αόρατα κέντρα που απεργάζονται όλα αυτά εις βάρος του και άρχισαν την υλοποίηση του εναλλακτικού σεναρίου. Σημειώνω πως ο λαός ΔΕΝ αντέδρασε για το ευρώ και την Ε.Ε. αλλά για τις κατάπτυστες συμφωνίες που έκανε ο ποδηλάτης που πριν γίνει πρωθυπουργός πήγε να βάλει την αλυσίδα εν κινήσει και γκρεμοτσακίστηκε!
Αυτές ήταν το κόκκινο πανί για τον λαό. Βλέποντας λοιπόν ότι ο λαός είναι έτοιμος να τους πάρει με τις πέτρες, έβαλαν τον Giorgos να πει το περιβόητο περί δημοψηφίσματος.

ΣΕ χρόνο ρεκόρ η μπάλα άρχισε να παίζεται σε άλλο γήπεδο! Εκεί που όλοι αναθεματίζαμε το νέο μνημόνιο που οσονούπω καταφθάνει δεδομένου ότι οι Φράγκοι και οι Γότθοι μαθημένοι στις λεηλασίες θέλουν όχι μόνο τη χώρα αλλά και τον λαό της εξευτελισμένο και ανίκανο για οποιαδήποτε αντίδραση, ξαφνικά η φασαρία γινόταν για τον ...
αν θα φύγουμε από την Ε.Ε. και το ευρώ!

Μα ουδείς Έλληνας –πλην ΚΚΕ- έθεσε αυτό το ζήτημα. Από το παιχνίδια αυτό δεν πρέπει να αποκλείσουμε και τα κέρδη των διεθνών τοκογλύφων διότι όποιος γνώριζε την πληροφορία ότι ο Giorgos θα θέσει θέμα δημοψηφίσματος μπορούσε να κερδοσκοπήσει.
Και σύμφωνα με τις χθεσινές αποκαλύψεις του Πάνου Καμμένου στη Βουλή, αυτό έγινε από εταιρεία στην οποία εργάζεται ο αδελφός του Γ. Παπανδρέου!

Αυτό όμως είναι το τοκογλυφικό τμήμα της ιστορίας. Στο πολιτικό πεδίο, μετά την εξευτελιστική κατσάδα από την βόρεια βάρβαρη Άνγκελα Μέρκελ που υπέστη ο πρωθυπουργός της Ελλάδας (δυστυχώς!) και την επάνοδό του στη χώρα, «δρομολογήθηκαν οι δημοκρατικές διαδικασίες» για την αποκαθήλωσή του.
Και ξαφνικά, ο Σαμαράς εκεί που έλεγε ότι οι συμφωνίες του ΓΑΠ είναι κατάπτυστες και οδηγούν στην καταστροφή, παρουσιάζεται να τις ψηφίζει.
Δηλαδή, ενώ μέχρι πριν από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος η Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά έλεγε «όχι» μετά τη φασαρία και τον εκβιασμό των Φραγκο-Γότθων, εμφανίζεται να δέχεται τις συμφωνίες «προκειμένου να πάρουμε τη δόση» (ούτε πρεζάκια να είμαστε)!
Δεν θα αναρωτηθούμε πού πηγαίνουν τα λεφτά των δόσεων και πόσο τόκο πληρώνουμε γιατί είναι αυταπόδεικτα.

Μόνο στον λαό δεν πηγαίνουν, στον λαό που στενάζει κάτω από τα χαράτσια του «σοσιαλιστικού ΠαΣοΚ». Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το παιχνίδι και τίποτε άλλο.

Καλό όμως είναι να γνωρίζουμε Ιστορία. Όχι αυτήν της κυρίας Δραγώνα αλλά την πραγματική, αυτήν που δεν διδάσκεται στα σχολεία.
Η οικονομική εξάρτηση της Ελλάδας υπογράφηκε το 1824. Έκτοτε μας ληστεύουν, είναι αφεντικά στη χώρα μας και μας εξευτελίζουν όποτε αντιδράσουμε.
Η ραχοκοκαλιά των συνεργατών τους φτιάχτηκε από τους πρώην συνεργάτες των Τούρκων, κοτσαμπάσιδες και φαναριώτες.

Δουλικά έτοιμα για όλα.

Και αυτοί απέκτησαν κλώνους. Οι κλώνοι σπούδασαν στα πανεπιστήμια των «προστατών» - τοκογλύφων, εντάσσονται σε μυστικά κλαμπ, σέχτες και άλλες αόρατες οργανώσεις και στέλνονται στον τόπο για να τον κυβερνήσουν εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των αφεντικών. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο χάρτης δεν περιλαμβάνει και πολλούς στον χώρο της αριστεράς.
Ποτέ κανένας υποψήφιος δεν έθεσε υπ' όψιν του ελληνικού λαού που καλεί να τον ψηφίσει ότι «είμαι μέλος» π.χ. της Λέσχης Μπίλτερμπεργκ!
Όσοι δεν ενταχθούν «στο σύστημα» δεν έχουν καμία τύχη. Κι αν κάποιος τους ξεφύγει αργά ή γρήγορα θα τον φάει η μαρμάγκα.

Το πώς υποδουλώθηκε η Ελλάδα πριν προλάβει να απελευθερωθεί περιγράφεται σε άρθρο που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2010 στο τεύχος 20 του περιοδικού Όριον. Διαβάστε το με προσοχή για να δείτε πώς φτάσαμε ως εδώ:


Τα ληστρικά δάνεια της Αγγλίας και ο ξένος παράγοντας

Η σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας σίγουρα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.
Για όσους διαβάζουν ιστορία, ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι αυτό θα συνέβαινε, διότι, όπως έχει πει και κάποιος στο παρελθόν, «η χώρα απελευθερώθηκε από κλέφτες και κυβερνάται από ληστές». Στην αυγή της ιστορίας του ελληνικού κράτους ο δανεισμός ήταν αυτός που καθόρισε την πορεία μέχρι σήμερα. Ήταν αυτός που υποθήκευσε το νεοπαγές κράτος και το μετέτρεψε σε προτεκτοράτο της Αγγλίας, με υπαλλήλους για κυβερνήτες.

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως γνωστόν, οι Άγγλοι παρέδωσαν τα ηνία στους Αμερικανούς και έκτοτε πορευόμεθα ανάλογα με τα συμφέροντα των… συμμάχων.
Αλλά, ας επιστρέψουμε στα χρόνια της Επανάστασης. Το πρώτο δάνειο συνομολογήθηκε με τον οίκο «Λόφνουν», στις 21 Φεβρουαρίου 1824, ήταν ύψους 800.000 στερλινών, σε τιμή έκδοσης 59% και ετήσιο τόκο 5% επί της ονομαστικής αξίας. Χρόνος αποπληρωμής καθορίστηκαν τα 36 έτη.

Ως εγγύηση για την αποπληρωμή του δανείου είχε συμφωνηθεί να τελούν όλα τα «εθνικά κτήματα». Από το ονομαστικό κεφάλαιο του δανείου (800.000 λίρες), μόνο οι 298.700 δόθηκαν στους Έλληνες. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού εξανεμίστηκε σε προμήθειες και... έξοδα από τους εβραιο-άγγλους. Το τελικό ποσό αποφασίσθηκε να κατατεθεί στις τράπεζες του φιλοεβραίου Καίσαρα Λογοθέτη και του εβραίου Σαμουήλ Βαρφ, στη Ζάκυνθο.
Όμως, ακόμη και το εναπομείναν από τη λεηλασία ποσό καθυστέρησε να φθάσει στην Ελλάδα. Στελνόταν με αγγλικά πλοία, υπό τη μορφή δόσεων, δυσχεραίνοντας σημαντικά την έκβαση του αγώνα.
Τα χρήματα κατασπαταλήθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο για την εξαγορά των Ρουμελιωτών και την εξόντωση των καπεταναίων του Μοριά.
Το μεγαλύτερο μέρος του καρπώθηκαν οι Υδραίοι και οι Σπετσιώτες.
Διορατικός ο Κοραής έγραφε στον Κουντουριώτη: «Το δάνειον το γινόμενον από το Αγγλικόν έθνος δεν πρέπει να το στοχάζεσθε ως ευεργεσίαν. Και αυτόν τον διάβολον ήθελον ούτοι μετά χαράς δανείσει αργύρια, αν ο διάβολος είχε να τους ασφαλίσει τα ενέχυρα».

Πράκτορες και υποθήκες

Το 1823 παρατηρήθηκε το μεγάλο οικονομικό θαύμα της Αγγλίας. Το εμπόριο με τη Νότια Αμερική είχε δημιουργήσει απέραντες δυνατότητες κερδοσκοπίας, εύκολου και γρήγορου πλουτισμού.
Η κυβέρνηση ενθάρρυνε τις τράπεζες να ριχτούν στη μάχη των επενδύσεων για εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου των νεοελευθερωμένων νοτιοαμερικανικών χωρών. Την ίδια εποχή έχει ξεκινήσει και το «εμπόριο φιλελληνισμού», με τον «φιλέλληνα» υπουργό Εξωτερικών George Canning (Τζωρτζ Κάννινγκ) να διατυπώνει την πολιτική αυτή: «Οι λαοί που θα ελευθερωθούν και θα συγκροτηθούν σε νέα κράτη έχουν ανάγκη από βιομηχανία, εμπορικό στόλο και οικονομικά μέσα για την ανάπτυξή τους. Για να τ' αποκτήσουν όλα αυτά θα απευθύνονται στην Αγγλία, τον απελευθερωτή και προστάτη τους» (Β. Ποτέμκιν, Ιστορία της Διπλωματίας, τ. Γ΄, σ. 114, κ.ε.).
Κατά την περίοδο του Ελληνικού Αγώνα, η Αγγλία ξεχείλιζε από χρήμα. Αυτός ο πληθωρισμός κεφαλαίων προκάλεσε παροξυσμό κερδομανίας. Το χρηματιστηριακό παιγνίδι οργίαζε: μεγαλοτραπεζίτες, τοκογλύφοι, αεριτζήδες, πλούσιοι και φτωχοί τυχοδιώκτες, πονηροί ή εύπιστοι άνθρωποι είχαν κυριευθεί από την απληστία.

Μια από τις υποψήφιες για οικονομική εκμετάλλευση χώρες ήταν και η επαναστατημένη Ελλάδα. Και ένας από τους σπεκουλάντηδες μεσάζοντες, ο Edward Blaquiere, ήταν ο Άγγλος που αλίευσε στη Μαδρίτη τον Έλληνα δανειοκηνυγό Ανδρέα Λουριώτη και τον οδήγησε στο Λονδίνο.
Η κυβέρνηση της Αγγλίας, από το 1823 είχε επιχειρήσει κάποια ανεξαρτητοποίηση στο περιθώριο του ευρωπαϊκού δεσποτισμού της Ιεράς Συμμαχίας, όσον αφορά στην ελληνική επανάσταση. Αναγνώρισε τον αποκλεισμό των τουρκοκρατούμενων ακτών από το ελληνικό ναυτικό, με σκοπό την προστασία της βρετανικής ναυτιλίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Τον ίδιο καιρό ενίσχυσε την κίνηση για τη χορήγηση δανείου στην Ελλάδα. Μια πολιτική επιχείρηση και ταυτόχρονα κερδοσκοπική με αλληλένδετες επιδιώξεις. Το δάνειο που προσέφεραν οι Άγγλοι και με αγωνία προσδοκούσαν οι επαναστατημένοι Έλληνες νομιμοποιούσε πλέον τις αγγλικές επεμβάσεις και οδηγούσε στην οικονομική και πολιτική υποδούλωση της χώρας.
Ο Blaquiere, εκτός από μεσάζων των Άγγλων κεφαλαιούχων, ήταν ταυτόχρονα και πράκτορας του υπουργείου Εξωτερικών και των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών. Έπαιξε το ρόλο του φιλέλληνα και, προωθώντας την υπόθεση του δανείου, προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα του. Γνωρίζουμε ότι ήταν άνθρωπος του Γραμματέα του Φιλελληνικού Κομιτάτου του Λονδίνου, John Bowring, και προσωπικός του απεσταλμένος στην Ελλάδα (Αρχεία Κουντουριώτου, τ. Β΄, σ. 310).
Μάλιστα, επιστρέφοντας στην Αγγλία κατέφυγε σε τερατολογίες για αμύθητα πλούτη της Ελλάδας, παίζοντας μεθοδικά το πολιτικό παιχνίδι του Canning και το κερδοσκοπικό των συνεταίρων του, προκειμένου να προλάβει η Αγγλία να θέσει εκτός την ανταγωνίστρια Γαλλία, που ενδιαφερόταν κι αυτή να μας δώσει δάνειο!

Στην Ελλάδα, το Εκτελεστικό της «αγγλικής φατρίας» (Μαυροκορδάτος, Υδραίοι κ.λπ.) προχώρησε ακάθεκτο στη σύναψη του δανείου που θα του εξασφάλιζε την εξουσία. Ενεργό ρόλο στη σύναψη του δανείου έπαιξαν οι Ορλάνδος και Λουριώτης.
Το αντίπαλο Εκτελεστικό των λεγομένων «αντιπατριωτών», επειδή γνώριζε ότι το δάνειο σημαίνει εμφύλιο, έσπευσε να διακηρύξει ότι ο δανεισμός από τους Άγγλους θα αποδειχθεί ανώφελος και επιζήμιος. Η είδηση ότι απεσταλμένοι του αδίστακτου Μαυροκορδάτου και των Υδραίων αναχώρησαν για το Λονδίνο τάραξε την αντίπαλη παράταξη.
Στην απόγνωσή τους οι Κολοκοτρωνικοί έστειλαν «εκτελεστικήν δύναμιν να συλλάβη τα μέλη αυτής απερχόμενα εις τον Πύργον επί σκοπώ να πλεύσωσιν εις Ζάκυνθον, και εκείθεν εις Αγγλίαν». Δυστυχώς, δεν τους πρόλαβαν!

Ο αγγλόφιλος Σπ. Τρικούπης, σε επιστολή της 3ης Απριλίου του 1824 προς το Φιλελληνικό Κομιτάτο του Λονδίνου, γράφει μεταξύ άλλων: «…Εκτός των εξωτερικών εχθρών απεκτήσαμεν ήδη και εσωτερικούς, τους αντάρτας της διοικήσεως (…). Τα δάνεια λοιπόν θέλει νικήσωσι και αυτούς, και άλλους θέλει φέρωσιν εις μετάνοιαν».
Και δεν είχε άδικο. Ο Κολοκοτρώνης φώναζε να μην πάρουμε το δάνειο, αλλά από το Λονδίνο που βρισκόταν ο Ι. Ορλάνδος (γαμπρός του Κουντουριώτη) ούρλιαζε «να τον κρεμάσουν, εδώ και τώρα». Οι αγγλόφιλοι, όμως, τον φυλάκισαν στις 2 Φεβρουαρίου 1825 και στις 7 σύναψαν το δάνειο.
Με τα λεφτά οδήγησαν στη διχόνοια και στον εμφύλιο σπαραγμό, με αποτέλεσμα, όταν έφθασε στην Πελοπόννησο ο Ιμπραήμ, να μην συναντήσει πουθενά οργανωμένη αντίσταση.

Χάθηκαν στο δρόμο

Στις 7 Φεβρουαρίου 1825, «συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος». Το δάνειο χορηγήθηκε από τους Εβραίους τραπεζίτες αδελφούς Ρικάρντο και οι όροι του δεν ήταν απλώς ληστρικοί αλλά άνευ προηγουμένου για τα παγκόσμια χρονικά:
Συμφωνήθηκε ότι θα δοθεί το 55% της ονομαστικής αξίας του δανείου, προκειμένου να καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών. Δηλαδή, αυτομάτως τα 2.000.000 λίρες έγιναν 1.100.000! Οι Έλληνες βεβαίως πληρώναμε τόκους για ολόκληρο το ποσόν (2 εκατ. λίρες!).
Από τις εναπομείνασες 1.100.000 λίρες παρακρατήθηκαν προκαταβολικά τα εξής ποσά:
- Τόκοι 2 ετών, ήτοι 200.000 λίρες.
- Μεσιτικά - 64.000 λίρες.
- Εξαγορά ομολογιών δανείου - 212.000 λίρες.
- Συμβολαιογραφικά - 13.700 λίρες.
- Έξοδα Ελλήνων (!!!) μεσαζόντων, 15.487 λίρες.
Από τις λίρες που απέμειναν, εστάλησαν στις ΗΠΑ 156.000 λίρες για τη ναυπήγηση δύο φρεγατών. Τελικά, ναυπηγήθηκε μόνο μία, που ήρθε στην Ελλάδα αφού τελείωσε η επανάσταση (!) και την έκαψε ο Ανδρέας Μιαούλης την 1η Αυγούστου 1831 στο λιμάνι του Πόρου, όταν επαναστάτησε κατά του Καποδίστρια και τα στρατεύματα της κυβέρνησης έκαναν γιουρούσι για να καταλάβουν τον εξεγερμένο στόλο.
Επίσης, δόθηκαν 123.000 λίρες στην Αγγλία για την αγορά 6 πολεμικών πλοιαρίων. Πήραμε μόνο ένα, το «Καρτερία» κι αυτό μετά το πέρας της επανάστασης.
- Για μισθοδοσία του φιλέλληνα(;) Κόχραν 37.000 λίρες.
- Για αποπληρωμή πολεμοφοδίων 77.200 λίρες.
- Για διάφορους λογαριασμούς (;) 47.000 λίρες. Οι Εβραίοι τραπεζίτες, Ιωσήφ και Σαμψών Ρικάρντο, δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από το ρόλο που έχει επιφυλάξει η μοίρα για τη φυλή τους, αυτή του τοκογλύφου: οι Times του Λονδίνου αποκάλυψαν ότι οι τραπεζίτες Ricardo, δυο από τους δανειστές, κράτησαν για τον εαυτό τους, ως προμήθεια, 64.000 λίρες. «Οι κ.κ. Ricardo τσέπωσαν 64.000 λίρες». Το ποσό αυτό είναι διπλάσιο των συνει­σφορών όλων των φιλελλήνων της Ευρώπης, Κομιτάτων, συλλόγων σχολείων, πανεπιστημίων, κ.λπ. Πόσο κατανοητοί αλήθεια γίνονται οι υπερχρονικοί στίχοι του (κατά πολύ μεταγενέστερου) ποιητή Κώστα Καρυωτάκη: «Λευτεριά, Λευτεριά, θα σε αγοράσουν έμποροι και κονσόρτσια κι εβραίοι...».

Έτσι, από τα 2 εκατομμύρια χρυσές λίρες, στην Ελλάδα έφθασαν τελικά μόλις 154.813!!! Έτσι, στις 21 Απριλίου (σημαδιακή ημερομηνία από τότε!) του 1825, κατέπλευσε στο λιμάνι του Ναυπλίου το αγγλικό πλοίο "Lively" με 60.000 αγγλικές λίρες. Η κυβέρνηση το υποδέχθηκε με τυμπανοκρουσίες , πανηγυρισμούς και τον αγγλικό εθνικό ύμνο «Ο Θεός σώζει τον Βασιλέα», ενώ το πλήθος κραύγαζε: «Ζήτω ο Γεώργιος! Ζήτω ο βασιλιάς της Αγγλίας!». Ήταν η επισφράγιση της αλλαγής αφέντη. Από τον Τούρκο στον Άγγλο, που ήταν πιο μεθοδικός, πιο σατανικός και εντελώς άκαμπτος. Η Ελλάδα άρχισε πλέον να πληρώνει σε αίμα και χρήμα τους αχόρταγους.
Τα λεφτά του δανείου, έστω αυτά τα λίγα, αντί να διατεθούν στον Αγώνα κατά των Τούρκων, κατασπαταλήθηκαν στον εμφύλιο που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στους Μοραΐτες και τους Ρουμελιώτες. Ο Μαυροκορδάτος και οι Υδραίοι στρατολογούσαν κόσμο για να χτυπήσουν τους εσωτερικούς εχθρούς τους και πληρώνονταν με τις λίρες του δανείου. Πέραν του γεγονότος ότι σκότωναν αδελφούς, έκαναν πλιάτσικο στα λεφτά του δανείου, πλιατσικολογούσαν αγρίως και στα χωριά, κυρίως της Πελοποννήσου.
Ο Γκούρας, για παράδειγμα – ο δολοφόνος του Ανδρούτσου - είχε ένα σώμα με 150 ενόπλους, αλλά παρουσίαζε στα χαρτιά 500 και έτσι τσέπωνε τη μισθοδοσία και τα τροφεία τους. Το ίδιο έπρατταν κι άλλοι.
Και όταν ο Καποδίστριας ανέλαβε κυβερνήτης, έδωσε εντολή στον Πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών, Ανδρέα Κοντόσταυλο, να κάνει απογραφή της περιουσίας του κράτους. Το κείμενο της Επιτροπής ήταν λεπτομερέστατο αλλά εξαιρετικά σύντομο: «Κύριε Κυβερνήτα, εις το ταμείον του κράτους ευρέθη έν μόνο νόμισμα και αυτό κίβδηλον»!

Μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια, στην οποία οι Άγγλοι είναι ανακατεμένοι μέχρι το λαιμό, η χώρα παραδόθηκε στην κομματοκρατία, στις φατρίες και στους πράκτορες. Έκτοτε βιώνουμε (ενίοτε με ηχηρές εξάρσεις) τις ληστρικές επιδρομές των ξένων, άλλοτε απροκάλυπτες άλλοτε ενδεδυμένες τον μανδύα του κοινοβουλευτισμού που φορούν υπάλληλοί τους. Και η Ελλάδα ποτέ δεν θα σηκώσει ανάστημα όσο τα παιδιά της δεν μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας, όσο δεν μαθαίνουν να είναι συνεπή και υπεύθυνα.


Πηγές:
-Κυριάκου Σιμόπουλου, «Πώς είδαν οι ξένοι την Ελλάδα του '21, 3η έκδοση, τόμος Γ΄, Αθήνα 1997.
-Θ. Παναγόπουλος, «Τα ψιλά γράμματα της Ιστορίας», εκδ. Ενάλιος.
-Κων. Παπαρρηγόπουλου, «Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους».

«Η Δύση χρωστά στην Ελλάδα…»

Χωρίς τον Ζαν Λικ Γκοντάρ προβλήθηκε η νέα του ταινία στο 63ο Φεστιβάλ των Καννών. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί, τονίζοντας ότι: «προβλήματα όπως το ελληνικό δεν μου επιτρέπουν να είμαι μαζί σας στις Κάννες». Μερικές ημέρες νωρίτερα είχε εκφραστεί υπέρ της Ελλάδας, λέγοντας ότι «όλος ο κόσμος χρωστάει χρήματα σήμερα στην Ελλάδα».

Η ταινία του Γκοντάρ "Film Socialisme" προβλήθηκε στο πλαίσιο του τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα». Παράλληλα, μιλώντας σε συνέντευξη με Γάλλο δημοσιογράφο, που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό, ο Γκοντάρ αναφέρει τα ακόλουθα σχετικά με την ταινία του και τις απόψεις του για την Ελλάδα:
«Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα. Είναι η Δύση που χρωστάει στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία... Πάντα ξεχνάμε τη σχέση ανάμεσα στην τραγωδία και τη δημοκρατία. Χωρίς Σοφοκλή δεν θα υπήρχε Περικλής. Χωρίς τον Περικλή δεν θα υπήρχε Σοφοκλής. Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε τα χρωστά όλα στην Ελλάδα. Ποιος ανακάλυψε τη λογική; Ο Αριστοτέλης... Όλος ο κόσμος χρωστάει χρήματα σήμερα στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει από το σημερινό κόσμο μας χιλιάδες εκατομμύρια για τα δικαιώματα του συγγραφέα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Πάραυτα». Και λίγο μετά: «Κατηγορούν τους Έλληνες ότι είναι και ψεύτες... Αυτό μου θυμίζει ένα παλιό συλλογισμό που είχα μάθει στο σχολείο. Ο Επαμεινώνδας είναι ψεύτης ή όλοι οι Έλληνες είναι ψεύτες, άρα ο Επαμεινώνδας είναι Έλληνας. Δεν έχουμε προχωρήσει καθόλου».

Όσον αφορά στην ταινία του, αυτή βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει για το σύγχρονο κόσμο μας και τα πολιτικά, οικονομικά και ηθικά του προβλήματα, με αφορμή μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, με διάφορους σταθμούς, από Νάπολη και Ελλάδα μέχρι Αίγυπτο.
Ο Ζαν Λικ Γκοντάρ, ένας από τους πιο διάσημους Γάλλους σκηνοθέτες και φιλέλληνας (τηλεφώνησε στο Σαρκοζί να βοηθήσει την Ελλάδα), είχε ζητήσει από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο να γυρίσει μερικές σκηνές από την ταινία του "Film socialisme" στην Ακρόπολη, αλλά δεν του το επέτρεψε!
Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι δεν είχε συγκεκριμένο σενάριο. Ενώ οι φωτογραφήσεις της Τζένιφερ Λόπεζ ή της Νια Βαρντάλος μάλλον είχαν σενάριο…

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΟΡΙΟΝ"


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

ΒΙΝΤΕΟ: Το ρεσάλτο Ισραηλινών στα πλοία για τη Γάζα

Posted: 05 Nov 2011 12:47 PM PDT

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα τα βίντεο της επιχειρήσεις του καταδρομών του ναυτικού, οι οποίοι κατέλαβαν τα πλοία των ακτιβιστών που κατευθύνονταν στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως φαίνεται κι από τις εικόνες, η κατάσταση εξελίχθηκε πολύ πιο ομαλά. Κοντά στα πλοία βρισκόταν και πυροσβεστικό πλοιάριο το οποίο θα κατέβρεχε με νερό υψηλής πίεσης όσους θα προσπαθούσαν να προβάλουν αντίσταση στο κατάστρωμα του σκάφους.
Τα δύο πλοία οδηγήθηκαν στο ισραηλινό λιμάνι της Ασντόντ, όπου οι ακτιβιστές συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στις Αστυνομικές και Μεταναστευτικές Αρχές, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Όταν ολοκληρώθηκε η κατάληψη των πλοίων, οι στρατιώτες παρουσίασαν στους ακτιβιστές το νομικό καθεστώς σχετικά με τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και τις νόμιμες επιλογές που έχουν για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους.




Πηγή
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Οι πέντε πτωχεύσεις της Ελλάδας

Posted: 05 Nov 2011 11:32 AM PDT



Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε φορές βάρεσε... κανόνι η Ελλάδα στη σύγχρονη ιστορία της, με το πρώτο "επεισόδιο" να καταγράφεται στις αρχές του πολέμου ανεξαρτησίας της χώρας και το τελευταίο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Υφεσης του '30.

Μάλιστα η συνδυασμένη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία η Ελλάδα ήταν χρεοκοπημένη στη σύγχρονη εποχή ανέρχεται σε ενενήντα χρόνια ή περίπου στο ήμισυ της συνολικής περιόδου κατά την οποία η χώρα είναι ανεξάρτητη!

Πάντως, η πρώτη καταγεγραμμένη χρεοκοπία στην ελληνική ιστορία έγινε τον 4ο αιώνα προ Χριστού, όταν 13 πόλεις-κράτη της Ελλάδας δανείστηκαν κεφάλαια από τον Ναό της Δήλου. Τότε οι περισσότεροι από τους δανειστές δεν κατάφεραν ποτέ να αποπληρώσουν τα δάνεια και ο Ναός "έγραψε" απώλειες 80% επί του κεφαλαίου του...

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού "Forbes", "πρωταθλήτριες" στο... σπορ της χρεοκοπίας αναδεικνύονται η Βενεζουέλα και το Εκουαδόρ, με 10 "κανόνια" η κάθε χώρα.

Η Ελλάδα κήρυξε πτώχευση πέντε φορές και συγκεκριμένα το 1827, το 1832, το 1843, το 1893 και το 1932, ενώ σε όλες ήταν εμφανής η εμπλοκή του διεθνούς παράγοντα στην εσωτερική ζωή της χώρας.

Ο εξωτερικός δανεισμός με επαχθείς όρους συνοδεύει το ελληνικό κράτος από τα πρώτα του βήματα με την αναγνώριση της εθνικής υπόστασης μετά την Επανάσταση του 1821, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των δανείων σπαταλήθηκε όχι για τις ανάγκες του λαού, αλλά για την προπληρωμή τόκων και προμηθειών στα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Η κύρια αιτία που η χώρα μας αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι ήταν τότε, όπως άλλωστε και σήμερα, το υψηλό δημόσιο χρέος. Επίσης, ο ρόλος των ξένων δεν πρέπει να υπερεκτιμάται: έχουν συμφέροντα τα οποία φροντίζουν να εξυπηρετούν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς αυτό να αποκλείει κερδοσκοπικές επιθέσεις από συγκεκριμένα κέντρα που άλλοτε κέρδιζαν μεγαλύτερα επιτόκια ή ελληνική γη με υποθήκη και σήμερα, με την παγκοσμιοποίηση των αγορών, υψηλότερα spreads και υπεραξίες από το σορτάρισμα σε μετοχές και ομόλογα.
Τρικούπης
"Δυστυχώς επτωχεύσαμεν"

Η φράση "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν" αποτελεί μια ιστορική αναφορά που πιστώνεται στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Χαρίλαο Τρικούπη. Ο Τρικούπης λέγεται πως τη χρησιμοποίησε σε ομιλία του στη Βουλή στις 10 Δεκεμβρίου του 1893, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του κράτους και στην αδυναμία του να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος του.

Η κυβέρνησή του κήρυξε πτώχευση, η οποία και επέφερε την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου σε βάρος της Ελλάδας. Αν και θεωρείται πως η φράση λέχθηκε από το βήμα της Βουλής, αμφισβητείται πως χρησιμοποιήθηκε από τον Τρικούπη στην ομιλία του, καθώς από τα πρακτικά της Βουλής δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Διάφορες άλλες μαρτυρίες αναφέρουν πως η φράση ελέχθη κανονικά από αυτόν, αλλά χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν ειπώθηκε στη Βουλή ή εκτός αυτής. Στην πραγματικότητα η φράση αυτή λέχθηκε από τον Χ. Τρικούπη την παραπάνω ημερομηνία από του βήματος της Βουλής όχι όμως απευθυνόμενος προς το Σώμα της Βουλής ως επίσημη διακήρυξη, αλλά "εν τη ρύμη του λόγου" του, αναφέροντας τις αναγκαίες προς τους δανειστές διαπραγματεύσεις, που πίεζαν απροκάλυπτα τον οικονομικό έλεγχο της Ελλάδας.

Η πρώτη πτώχευση

Ο πόλεμος για την ανεξαρτησία της Ελλάδας ξεκίνησε το 1821 και στόχο είχε τον τερματισμό της οθωμανικής κυριαρχίας. Το 1824 εξασφαλίστηκε από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου δάνειο ύψους 472.000 στερλινών, προκειμένου να συνεχιστεί ο αγώνας. Η προσφορά υπερκαλύφθηκε και από τους αγοραστές απαιτήθηκε να καταβάλουν μόνο το 10% της τιμής αγοράς. Επιπλέον δάνειο ύψους 1,1 εκατ. στερλινών χορηγήθηκε το 1825. Οι κερδοσκόποι στο Λονδίνο "σούφρωσαν" το μεγαλύτερο μέρος των ποσών, προτού η Ελλάδα λάβει τα κεφάλαια. Το 1827 ο Ι. Καποδίστριας απευθύνει έκκληση στις μεγάλες δυνάμεις για νέο δάνειο χωρίς αυτές να ανταποκριθούν.

Σπατάλη από Οθωνα

Το 1832 χορηγήθηκε δάνειο ύψους 60 εκατ. δραχμών στην Ελλάδα, η οποία ήταν πλέον ανεξάρτητο κράτος. Το δάνειο κανονίστηκε από τις κυβερνήσεις Γαλλίας, Ρωσίας και Βρετανίας και υποτίθεται ότι χορηγήθηκε προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα να "χτίσει" την οικονομία της. Τα κεφάλαια κατά το μεγαλύτερο μέρος τους κατασπαταλήθηκαν για τη διατήρηση του στρατού και του Βαυαρού πρίγκιπα Οθωνα, ο οποίος έγινε βασιλιάς της Ελλάδας από τους Αγγλους.

Περικοπές μισθών

Μέχρι το 1843 η οικονομική ανάκαμψη δεν φαινόταν πουθενά. Η χώρα αδυνατούσε να εκπληρώσει το δημόσιο χρέος της. Οι ξένες δυνάμεις αρνήθηκαν να καταβάλουν την τρίτη δόση του δανείου του 1832. Ο Οθωνας αναγκάστηκε να κηρύξει επίσημη πτώχευση εκλιπαρώντας για νέες πιστώσεις. Υπό τον φόβο της εισβολής των μεγάλων δυνάμεων και κάτω από την υπόδειξή τους προχωρεί στη μείωση των τακτικών δαπανών, που περιλαμβάνει και περικοπές μισθών. Η διάσκεψη που συνήλθε στο Λονδίνο έθεσε αυστηρούς όρους για την καταβολή των ελληνικών οφειλών.

Στάση πληρωμών

Αφού η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε διακανονισμό των χρεών της το 1878, οι παγκόσμιες αγορές κεφαλαίου άνοιξαν και πάλι για την Ελλάδα και -όπως ήταν αναμενόμενο- οι δανειστές προθυμοποιήθηκαν αμέσως να χορηγήσουν στη χώρα κεφάλαια. Αυτός ο δανεισμός αυξήθηκε σε μη βιώσιμα επίπεδα και η κυβέρνηση Τρικούπη προχώρησε σε στάση πληρωμών το 1893. Το 1898 οι ξένες πιέσεις οδήγησαν την Ελλάδα να αποδεχτεί τη δημιουργία της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διαχείριση του Ελληνικού Χρέους. Αυτή η Επιτροπή ήλεγχε την οικονομική πολιτική της χώρας, καθώς και την είσπραξη φόρων και τα συστήματα διαχείρισης της Ελλάδας.

Διεθνές κραχ - Υποτίμηση δραχμής

Το 1929 ξεσπάει η παγκόσμια οικονομική κρίση ύστερα από το κραχ του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Η κρίση είχε άμεσες συνέπειες στην οικονομία της Ελλάδας. Εναν χρόνο πριν η χώρα είχε επανέλθει στον "κανόνα χρυσού", με σκοπό να προσελκύσει επενδύσεις ξένων κεφαλαίων. Η δραχμή για να παραμείνει στον "κανόνα χρυσού" συνδέεται με το δολάριο. Τον Σεπτέμβρη του 1931 προκαλείται πανικός, με "φυγάδευση" στο εξωτερικό 3,6 εκατ. δολαρίων από ιδιώτες και τράπεζες. Η κυβέρνηση αναζητεί εναγωνίως νέα δάνεια χωρίς επιτυχία. Την άνοιξη του 1932 ο Βενιζέλος αναγκάζεται να εγκαταλείψει καθυστερημένα τον " χρυσό κανόνα" και να υποτιμήσει τη δραχμή. Την Πρωτομαγιά ανακοινώνει στη Βουλή την πτώχευση της Ελλάδας.

Το 454 π.Χ

Στη Δήλο η πρώτη χρεοκοπία στον κόσμο
Η πρώτη πτώχευση στην παγκόσμια ιστορία σημειώθηκε το 454 προ Χριστού στον Ναό της Δήλου. Τον 4ο αιώνα π.Χ. στον Ναό του Απόλλωνα στη Δήλο βρίσκονταν οι θησαυροί της συνομοσπονδίας των ελληνικών πόλεων-κρατών κάτω από την ηγεσία της Αθήνας. Εκεί φυλασσόταν το τεράστιο ποσό των εισφορών των συμμάχων και εκεί γίνονταν οι συναντήσεις των αντιπροσώπων.
Οι πόλεις-κράτη συνέβαλαν στο ταμείο με τη μορφή οικονομικών πόρων, στρατευμάτων και πλοίων, ενώ τα μέλη είχαν ισότιμη ψήφο στο συμβούλιο που είχε δημιουργηθεί.

Το ποσό της οικονομικής συμβολής καθοριζόταν από την Αθήνα, η οποία κατάφερε κάποια στιγμή να μεταφερθεί το θησαυροφυλάκιο της Συμμαχίας από τη Δήλο στην Αθήνα, καθώς πολύ σύντομα η Δηλιακή Συμμαχία εξελίχθηκε σε Αθηναϊκή Ηγεμονία.

Ο Αριστείδης καθόρισε πρώτος το ποσό της εισφοράς για κάθε πόλη με τόσο δίκαιο τρόπο που οι σύμμαχοι τον ονόμασαν "τον δικαιότερο από όλους τους ανθρώπους".

Το 454 π.Χ., λοιπόν, και ενώ η περίφημη αθηναϊκή συμμαχία έχει ανασυσταθεί, 13 πόλεις-κράτη προχώρησαν σε δανεισμό από τον Ναό της Δήλου. Οι δέκα πόλεις-κράτη, όμως, δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, προχωρώντας έτσι στην πρώτη... στάση πληρωμών της παγκόσμιας ιστορίας!

Δύο από τις δέκα πόλεις-κράτη, μάλιστα, δεν μπόρεσαν τελικά να αποπληρώσουν τα χρέη τους, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ ζήτησαν αυτό που αποκαλείται... επαναδιαπραγμάτευση χρέους.
Η στάση πληρωμών στην Αρχαία Ελλάδα δεν ήταν, λοιπόν, άγνωστο φαινόμενο, διότι -όπως λέγεται- οι αρχαίοι Ελληνες ως έμποροι αναγνώριζαν αυτό που αποκαλείται σήμερα συνυπευθυνότητα χρέους - δηλαδή ότι ο δανειστής πρέπει να αναλαμβάνει μερίδιο του ρίσκου αν κάτι πάει στραβά.

Το θέμα είναι, πάντως, ότι πολλά από τα δάνεια χορηγήθηκαν τότε με τη σίγουρη πρόβλεψη ότι ο οφειλέτης θα αποδειχτεί τελικά ανίκανος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Μετά το "κανόνι" ο Περικλής μετέφερε το ταμείο της Συμμαχίας στην Ακρόπολη της Αθήνας. Εκτοτε οι αποφάσεις λαμβάνονταν μόνο από την Αθήνα και ο φόρος οριζόταν από την Εκκλησία του Δήμου.


Κατερίνα Κοσμά



http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Η Ιταλία θυμίζει... Ελλάδα!

Posted: 05 Nov 2011 11:30 AM PDT

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φαίνεται να περνά τις πιο δύσκολες ώρες της πολιτικής του σταδιοδρομίας, με το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία να παραμένει ρευστό και να θυμίζει Ελλάδα... Η χθεσινή είδηση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπαίνει στην Ιταλία μαζί με την Κομισιόν για να εποπτεύει τις μεταρρυθμίσεις, δείχνει ότι τόσο η Γερμανία οσο και η Γαλλία δεν....




έχουν καμία εμπιστοσύνη στις εξαγγελίες του για μέτρα. Και μπορεί ο Μπερλουσκόνι να επισημαίνει πως η Ιταλία δεν θα πάρει χρήματα από το ΔΝΤ και δεν θα προσφύγει στον EFSF, όμως οι αγορές έχουν αντίθετη γνώμη.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα έντασης ο Μπερλουσκόνι κάλεσε σε συνεδρίαση στην ιδιωτική του κατοικία τους στενότερους συνεργάτες τους, οι οποίοι, στην πλειονότητά τους τού ζήτησαν να παραιτηθεί. Ο συντονιστής, μάλιστα, του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», Ντένις Βερντίνι, φέρεται να εξήγησε στον κ. Μπερλουσκόνι, ότι στην παρούσα φάση, οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι μόνον 306, ενώ, για την ψήφο εμπιστοσύνης χρειάζονται τουλάχιστον 316».

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ζήτησε τρεις ημέρες προθεσμία για να έρθει απευθείας σε επαφή με τους βουλευτές του και να επιχειρήσει να τους μεταπείσει προκειμένου να εξασφαλίσει την αναγκαία πλειοψηφία. Αν δεν τα καταφέρει, θα οδηγηθεί πιθανότατα στην παραίτηση.


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΑΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΗΤΙΑΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΔΕΗ ΤΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!

Posted: 05 Nov 2011 11:29 AM PDT

αποκλειστικό
Την ώρα που ο Παπανδρέου συνεχίζει τα πολιτικά του παιχνίδια, ένας ολόκληρος λαός εξαθλιώνεται.
Πολύτεκνη μάνα η κυρία Όλγα, βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στον δρόμο, αναγκαζόμενη να ζητιανεύει επειδή η Δ.Ε.Η. της έκοψε το ρεύμα!
Έχει τέσσερα παιδιά και είναι άνεργη, το ίδιο και ο άνδρας της, ενώ το ρεύμα στο δικό τους σπίτι το Ζεφύρι, το έκοψε η Δ.Ε.Η. παρά τα όσα ισχυριζόταν ο κ. Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ ότι δεν θα έκοβε το ρεύμα από τις πολύτεκνες και αναξιοπαθούντες οικογένειες.
Αν και όπως μας λέει η ίδια η κ. Όλγα, κατάφερε να συγκεντρώσει από δανεικά γειτόνων, το ποσό των 600 € η προϊσταμένη της Δ.Ε.Η. Περιστερίου δεν δέχθηκε τα χρήματα, απαιτώντας να της καταβάλει το ποσό των 1000 € περίπου, όσο ήταν η αναγραφόμενη δόση!!!
"Σχεδόν μου έκλεισε την πόρτα στα μούτρα" μάς λέει η κυρία Όλγα.
"Ντρέπομαι γι' αυτό που κάνω και αναγκάζομαι να βγω στο δρόμο να ζητήσω την βοήθεια του κόσμου" λέει με πόνο ψυχής, σχεδόν κλαίγοντας η νεαρή γυναίκα και συνεχίζει:
"Είχα δύο καταστήματα με είδη ρούχων. Ένα στο Μενίδι και ένα στο Ζεφύρι. Δεν μπόρεσα να τα κρατήσω όμως, λόγω της μεγάλης κρίσης. Για ένα διάστημα εργαζόμουν ως οικιακή βοηθός.
Όμως εδώ και καιρό είμαι άνεργη. Πήγα στην Εκκλησία και παρακάλεσα να προσπαθήσουν να μου βρουν εργασία οικιακής βοηθού, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτε ακόμη".

Αυτή η γυναίκα ζει ...συντροφιά με την απελπισία και την απόγνωση. Δεν μπορεί να ζήσει τα παιδιά της, ο άνδρας της είναι και αυτός άνεργος, ενώ αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα στο σπίτι της εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο.
Ταυτόχρονα συναντά την σκληρότητα και της ίδιας της Δ.Ε.Η. η οποία μη δεχόμενη τα 600 € ως μέρος της δόσης, της έκοψε το ρεύμα!
Αυτή είναι η Ελλάδα του 2011. Η Ελλάδα που ...σώζει ο Παπανδρέου, οδηγώντας στην εξαθλίωση τους Έλληνες!
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Το μεγαλύτερο φυσικό-ανδρικό στήθος στον κόσμο!!!

Posted: 05 Nov 2011 11:22 AM PDT

stithos kinezos Το μεγαλύτερο φυσικό ανδρικό στήθος στον κόσμο!!! Το μεγαλύτερο ανδρικό στήθος έχει ένας…53χρονος Κινέζος. Ο Guo Feng, ο οποίος είναι αγρότης, επισκέφθηκε το νοσοκομείο του Πεκίνου για να βρει μία λύση στο πρόβλημά του, αλλά ακόμη δεν μπορεί να βρει λύση στο πρόβλημά του.
«Το στήθος μου άρχισε σιγά σιγά να μεγαλώνει πριν από 10 χρόνια. Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη και γυρίζω όλα τα νοσοκομεία για να βρω βοήθεια, αλλά κανείς δεν μου δίνει λύση.
Κάποιες στιγμές σκέφτομαι πως οι γιατροί δεν θέλουν να με βοηθήσουν, διότι με θεωρούν σπάνιο ιατρικό φαινόμενο» αναφέρει ο 53χρονος Κινέζος, και τα λόγια του φαίνονται να επαληθεύονται, καθώς όπως υποστηρίζουν οι ιατροί του νοσοκομείου Jinan Chest Hospital, δεν θέλουν να προχωρήσουν σε κάποιου είδους εγχείρησης πριν αποφανθούν την αιτία της αύξησης του στήθους.
Ο Guo Feng, άνδρας καθ' όλα όπως επαληθεύουν και οι ιατροί, είναι απελπισμένος από την μορφή που έχει πάρει το σώμα του, και απειλεί πως αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημά του, θα κάνει κακό στον εαυτό του και θα κόψει μόνος του το στήθος του. Απηυδισμένος, δεν αντέχει ούτε την συμπεριφορά των συγχωριανών του οι οποίοι τον χλευάζουν και τον αποφεύγουν.
Οι ιατροί πάντως λένε πως μόλις τελειώσουν άμεσα οι εξετάσεις στις οποίες τον έχουν υποβάλει, θα προχωρήσουν σε επέμβαση, και θα τον απαλλάξουν από το βάρος του, το οποίο όμως είναι πιθανόν να του δώσει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ
«Guinness».
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Άρης - Ολυμπιακός [ live ]

Posted: 05 Nov 2011 10:37 AM PDT



Όπως αναφέρουν οι κάτωθι ιστοσελίδες, για τη σημερινή αναμέτρηση της Super League, Άρης - Ολυμπιακός (19:30 NOVA), θα υπάρχει live streaming, από τις κάτωθι ιστοσελίδες που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο :








http://www.realtvsport.com/channel-2.php


http://www.sportlemon.tv/v-2/12/52/v-325358.html


http://greek-streams.blogspot.com/2011/09/1930.html


http://www.firstrowsports.tv/watch/90132/1/watch-aris-thessaloniki-vs-olympiacos-piraeus.html


http://www.ilemi.me/33279/1/Watch-Aris-Thessaloniki-vs-Olympiacos-Piraeus/

http://www.ilemi.me/33280/2/Watch-Aris-Thessaloniki-vs-Olympiacos-Piraeus/

http://www.ilemi.me/33281/3/Watch-Aris-Thessaloniki-vs-Olympiacos-Piraeus/

http://www.ilemi.me/33282/4/Watch-Aris-Thessaloniki-vs-Olympiacos-Piraeus/


http://www.stopstream.tv/ch2.html


http://www.vipbox.tv/watch/16218/1/aris-thessalonikifvs---olympiacos-piraeus.html

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Η Λολίτα της Sirina Production..

Posted: 05 Nov 2011 10:12 AM PDT


Απολαύστε την!
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΜΥΑΛΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΩΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗΝ G20 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΣΚΟΥΛΗΚΙ!

Posted: 05 Nov 2011 10:06 AM PDT

Έτσι είναι αν είχατε βαρίδια στα παντελόνια σας θα εκμεταλλευόσασταν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο της χώρας μας και η Ελλάδα θα ήταν όχι απλά μέλος αλλά το ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ ΜΕΛΟΣ της G20 και αυτοί που θα κοίταζαν προς τα επάνω θα ήταν οι υπόλοιποι ηγέτες. Αντ' αυτού επιλέξατε...

να παραμείνετε σκουλήκια και να σέρνεστε στο έδαφος εκλειπαρόντας μια βοήθεια ένα δάνειο για να ταϊσετε τους δύσμοιρους πολίτες.

Αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να είχε ο Έλληνας πολίτης (αν είχε μυαλό).

Αυτό το επίπεδο θα έπρεπε να έχετε προσφέρει αν ήσασταν όντως Έλληνες πολιτικοί...



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ;

















ΥΠΟΔΟΜΕΣ;























ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ;











ΣΧΟΛΕΙΑ;











Αντ΄αφτού μας έχουν σαν τα ΖΩΑ





ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ...











ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ...











ΝΑ (ΞΑΝΑ)ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ...











ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ (ΞΑΝΑ)ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ...











...ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΝΕΟΥΣ -ΠΟΛΙΤΕΣ...











ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ-ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ...







ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝ-ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΑΣ!!! ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ!

ΜΑΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΑΝΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΆ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ!

http://kerberos-hellas.blogspot.com/

ksipnistere1@gmail.com
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Απίστευτη καραμπόλα με δεκάδες νεκρούς

Posted: 05 Nov 2011 08:34 AM PDT

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν σε μια γιγαντιαία καραμπόλα το βράδυ χθες που πιθανότατα οφείλεται στην πυκνή ομίχλη σε αυτοκινητόδρομο στη νοτιοδυτική Βρετανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και η αστυνομία. Εγχώριοι τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν βίντεο που….

απεικόνιζε μια σειρά φλεγόμενα οχήματα, αρκετά από αυτά αναποδογυρισμένα, μετά τη σύγκρουση 26 αυτοκινήτων και φορτηγών στον αυτοκινητόδρομο M5, κοντά στο Τόντον, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Δεκάδες πυροσβέστες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα οχήματά τους στον αυτοκινητόδρομο, στην κατεύθυνση προς βορρά. Ο δρόμος έκλεισε για την κυκλοφορία και δεν αναμένεται να ανοίξει προτού περάσουν 24 ώρες. Η αστυνομία στο Σόμερσετ και στο Έιβον ανέφερε ότι «ανθρωποι έχασαν τραγικά τη ζωή τους», χωρίς να δώσει αριθμό.

Υπάρχουν «40 τραυματίες, 10 εξ αυτών σοβαρά, και αρκετοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί», είπε ο Πολ Σλέιβεν, ένα μέλος των σωστικών συνεργείων, μιλώντας στο BBC. Πρόκειται πιθανότατα για «το χειρότερο τροχαίο που μπορεί κανείς να θυμηθεί» στη Βρετανία, πρόσθεσε.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις και είδαν οχήματα στις φλόγες. «Άκουσα έναν μεγάλο αριθμό εκρήξεων», είπε ο Τζέισον Σαρπ στο BBC. «Οι δεξαμενές των καυσίμων, πιστεύω, εξερράγησαν και μαύρος καπνός απλώθηκε στην ατμόσφαιρα. Πολλά βαριά οχήματα έπιασαν φωτιά».

«Ήταν φρικτό, δεν έχω δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Είδα ανθρώπους να κείτονται στο πλάι του δρόμου», είπε στο Sky News ο Πολ Ο'Κόνορ, ένας οδηγός που βρέθηκε στο σημείο. «Υπήρχε πυκνή ομίχλη και πολλή υγρασία στον δρόμο την ώρα που έγινε το δυστύχημα», πρόσθεσε.
tromaktiko.nethttp://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Live Πανιώνιος - ΟΦΗ

Posted: 05 Nov 2011 08:23 AM PDT


Τουλάχιστον τρεις ιστοσελίδες υπόσχονται τηλεοπτική αναμετάδοση του αγώνα Πανιωνίου - ΟΦΗ για την 9η αγωνιστική της Superleague
πατήστε στους συνδέσμους
http://www.sportlemon.tv/

http://www8.livetv.ru/


http://www.firstrowsports.tv/

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Ένας ολόκληρος λαός φωνάζει... “φύγε ψεύτη φύγε”

Posted: 05 Nov 2011 06:18 AM PDT

Δεν είχαν περάσει λίγες ώρες απ' όταν στις Κάννες οι πανίσχυροι ηγέτες τους πλανήτη έκαναν τον κ. Παπανδρέου να φαίνεται απέναντί τους ένας πολιτικός νάνος. O ίδιος προσπαθούσε από το βήμα της Βουλής να μας πείσει στη συνέχεια ότι όλα αυτά ήταν ένα παιγνίδι τακτικής απέναντι στον κ. Σαμαρά. Αν δεν πρόκειται για έναν ψεύτη που χρήζει άμεσης ψυχιατρικής βοήθειας, τότε μιλάμε για έναν ραδιούργο. Ποιος θα τον οδηγήσει στην έξοδο της προσωπικής του περιπέτειας;

Πως μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο που έχει συλληφθεί τόσες πολλές φορές να λέει ψέματα; Πώς μπορεί ένας... ξένος ηγέτης να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα μία χώρα που στην ηγεσία της βρίσκεται ένας αναξιόπιστος άνθρωπος;

Ο κ. Παπανδρέου είναι παντελώς αναξιόπιστος. Δεν θα μας κάνει χάρη αν θα φύγει μία ώρα πιο γρήγορα από την κυβέρνηση. Στον εαυτό του θα κάνει χάρη και μάλιστα όσο ακόμη είναι σε θέση να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο κ. Παπανδρέου προκαλεί καθημερινά με την στάση του και με τα όσα λέει δημόσια. Πριν μερικές εβδομάδες είχα γράψει ότι αυτοί θα επιλέξουν μόνο πως θα φύγουν. Έκανα λάθος. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου θα ήταν τόσο προκλητική. Πλέον δεν είμαι σίγουρος ούτε γι αυτό. Αν θα έχουν αυτή την επιλογή...

Την μία στιγμή μιλάει για συναίνεση και την αμέσως επόμενη το «γυρίζει» και αρχίζει τα Παπανδρεϊκά, ότι συναίνεση είναι να συμφωνεί κάποιος με ό,τι ο ίδιος έχει στο κεφάλι του. Κι έπειτα έχει την απαίτηση να τον αντιμετωπίζουν οι άλλοι με σεβασμό. Τι σεβασμό μπορείς να έχεις απέναντι σε έναν άνθρωπο που κακοποιεί τόσο βάναυσα την αλήθεια; Που αποτελεί κίνδυνο θάνατο για την χώρα; Μόλις προχτές μας έλεγε για το δημοψήφισμα και χτες μας είπε ότι ήταν ένα τέχνασμα. Ακούσατε; Ένα τέχνασμα! Πήγε δηλαδή στην Μέρκελ και στον Σαρκοζί και τους είπε: Παίζουμε ένα παιγνιδάκι για να πειράξουμε τον Αντωνάκη; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και μάλιστα από έναν ηγέτη μιας σοβαρής χώρας.

Λέει ο κ. Παπανδρέου ότι τον κατατρέχουν οι τραπεζίτες και οι εκδότες. Μάλιστα! Δηλαδή όσοι έδιναν τόσα χρόνια δάνεια στο κόμμα του. Κι όσοι εκδότες έτρωγαν μαζί του και σχεδίαζαν από κοινού την «επόμενη ημέρα». Τι έγινε κύριε Παπανδρέου; Τσακωθήκατε με τους φίλους σας; Κι εμείς τι φταίμε;

Λέει ο κ. Παπανδρέου ότι επί δύο χρόνια έχει υποφέρει πολλά. Δεν τον κάλεσε κανείς να σώσει την πατρίδα. Δεν τον υποχρέωσε κανείς να σηκώσει τον σταυρό του μαρτυρίου. Δεν έχει σε όλα άδικα και ειδικά όταν αναφέρεται σε άλλους φωστήρες που κρύφτηκαν κι εκείνοι πίσω από τις λέξεις και τώρα σπεύδουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κ. Παπανδρέου έχει κουράσει...
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Η φωτό είναι το εξώφυλλο της εφημερίδας οι Άνθρωποι κρεμασμένο σε όλα τα περίπτερα.

Καταδίκη της Ελλάδας για τον θρησκευτικό όρκο στα δικαστήρια

Posted: 05 Nov 2011 05:12 AM PDT

Με ομόφωνη απόφασή του το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας, καθώς και για παραβίαση του δικαιώματος σε μία πραγματική προσφυγή, κρίνοντας αντίθετη με τις διατάξεις της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την υποχρέωση που επιβάλλεται σε μάρτυρες να δίνουν θρησκευτικό όρκο, όταν καταθέτουν στα ελληνικά δικαστήρια.
Η υπόθεση αφορούσε την προσφυγή των νομίμων εκπροσώπων του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι (Παναγιώτης Δημητράς, Γρηγόρης Βαλιανάτος και Ναυσικά Παπανικολάτου), στην οποία υποστηριζόταν ότι οι προσφεύγοντες είχαν υποχρεωθεί να αποκαλύψουν, σε 34 ανακριτικές διαδικασίες, ή δίκες, που κατέθεσαν το 2008, τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, δηλώνοντας ότι δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, προκειμένου να ορκισθούν στη τιμή και την υπόληψή τους και όχι με το χέρι στο Ευαγγέλιο.
Στην απόφασή του το Δικαστήριο σημειώνει ότι η υποχρέωση του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια, δύσκολα συμβιβάζεται με τη θρησκευτική ελευθερία, όπως την εγγυάται το 'Αρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και υποδεικνύει στην ελληνική κυβέρνηση να τροποποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να γίνει συμβατό με τη Σύμβαση και να αποφευχθούν παρόμοιες παραβιάσεις της στο μέλλον.

Πηγή:Voria

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Οι καλύτερες ερασιτεχνικές φωτογραφίες με γυναικεία στήθη

Posted: 05 Nov 2011 05:07 AM PDT


Τι καλύτερο από το να βαθμολογείς γυναικεία στήθη;

Σας παρουσιάζουμε τις πιο δημοφιλείς ερασιτεχνικές φωτογραφίες από το boobcritic.com.
Quiz: Μπορείτε να εντοπίσετε την Ελληνίδα;;;








http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Ένα σκιάχτρο γεμάτο ναρκωτικά από την Αλβανία

Posted: 05 Nov 2011 05:02 AM PDT


Έναν απίστευτο αλλά και πρωτότυπο παράλληλα τρόπο, βρήκε μια Ελληνίδα για να μεταφέρει ναρκωτικά από την Αλβανία.

Με ανοιχτό το στόμα στην κυριολεξία έμειναν οι άνδρες της δίωξης ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, όταν συνέλαβαν την γυναίκα, η οποία είχε τοποθετήσει την ποσότητα των ναρκωτικών μέσα σε αυτοσχέδιο σκιάχτρο.

Μεγαλύτερη έκπληξη όμως τους περίμενε, όταν η 39χρονη γυναίκα υποστήριξε πως το σκιάχτρο ήταν φτιαγμένο για να ξορκίσει το κακό και πως δε γνώριζε για τα ναρκωτικά.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο, στην Κώτσικα Θεσπρωτίας, να κινείται ύποπτα και το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, το οποίο οδηγούσε η 39χρονη, βρέθηκαν εκατόν ογδόντα επτά δέματα με ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 235 περίπου γραμμαρίων. Δυστυχώς για την γυναίκα, δεν χωρούσαν όλα τα ναρκωτικά στον «δούρειο ίππο» της και είχε μικρή ποσότητα, εκτεθειμένη στο αυτοκίνητο.

από: protothema.grhttp://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Σκηνές Αργεντινής… Στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό!

Posted: 05 Nov 2011 05:00 AM PDT


Στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό. Η εικόνα που μέχρι πρότινος χαρακτήριζε την Αργεντινή, πλέον χαρακτηρίζει και την Ελλάδα. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας στέκονται στην ουρά καθημερινά προκειμένου να πάρουν ένα πιάτο φαγητό, μία φέτα ψωμί και ένα μπουκάλι νερό. Και ενώ μέχρι πρότινος η πλειοψηφία –αν όχι όλοι- των απόρων ήταν άστεγοι, ναρκομανείς και αλλοδαποί, ανάμεσά τους πλέον συναντά κανείς απλήρωτους υπαλλήλους, συνταξιούχους και άνεργους κάθε ηλικίας. «Συγκριτικά με πέρυσι, παρατηρείται μια αύξηση της τάξης του 20% στους ανθρώπους που έρχονται στο συσσίτιο καθημερινά. Από τα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων και της Εκκλησίας, περνούν καθημερινά περίπου 2500 άτομα» λέει στο ΘΕΜΑ ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Αστέγων του Δήμου Αθηναίων κ.Γιώργος Αποστολόπουλος ενώ κάνει τονίζει πως η κατάσταση θα χειροτερέψει τους προσεχείς μήνες. «Το κράτος πρέπει να δραστηριοποιηθεί άμεσα. Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη από είδος και όχι από χρήματα. Πρέπει επιτέλους οι έχοντες να σκεφτούν και όσους δεν έχουν. Και αν τώρα είναι πολλοί, σε λίγο καιρό θα γίνουν πάρα πολλοί.





Δημήτρης, 36
Επτά μήνες απλήρωτος από εισπρακτική εταιρεία

Με την ελπίδα ότι η οικονομία θα ανακάμψει, ζει ο 36χρονος Δημήτρης. Έχει να πληρωθεί 7 μήνες από την εταιρεία στην οποία εργάζεται και αναγκάζεται να παίρνει ένα πιάτο φαγητό την ημέρα. Θεωρεί ωστόσο πως δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνων που η κρίση τους έχει αγγίξει για τα καλά… «Τη δουλειά μου την έχω ακόμα. Αλλά δεν πληρώνομαι. Εργάζομαι σε εισπρακτική εταιρεία και εδώ και επτά μήνες είμαστε σε παύση. Περιμένουμε τη συγχώνευση της Eurobank και της Alpha Bank και μας έχουν πάει και εμάς πολύ πίσω. Μέχρι και πριν από επτά μήνες, ήμουν πολύ καλά. Είχα τον μισθό μου. Τώρα, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Η αδερφή μου είναι άνεργη και η μητέρα μου συνταξιούχος με μια σύνταξη που δε φτάνει για όλους. Θεωρώ ότι το τραπεζικό κάποια στιγμή θα ανακάμψει, τώρα αν μας κοροϊδεύουν θα φανεί στην πορεία. Να σας πω την αλήθεια, δεν πιστεύω ότι είμαι σε τόσο τραγική κατάσταση ακόμα. Υπάρχουν και άλλοι σε πολύ χειρότερη απ'ότι εγώ…» Νίκος, 46
Πρώην υπάλληλος εταιρείας security

Ο 46χρονος Νίκος ήρθε στην Αθήνα από το Αίγιο γιατί νόμιζε πως θα έβρισκε καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Ωστόσο, αν και πέρασε από διάφορα πόστα, εδώ και τέσσερις μήνες είναι άνεργος και φυσικά, δεν έχει που να μείνει. «Έχω κάνει πολλές δουλειές στη ζωή μου. Και οικοδομή δούλεψα, και dj ήμουν. Τα τελευταία χρόνια, εργαζόμουν σε εταιρεία σεκιούριτι. Ξεκίνησαν με μειώσεις μισθών, και ύστερα έγιναν και απολύσεις. Από τη μια μέρα στην άλλη, βρέθηκα στον δρόμο. Όχι μόνο δεν έχω να φάω πια, αλλά δεν έχω καν σπίτι για να μείνω. Ψάχνω παντού για δουλειά και δε βρίσκω τίποτα. Μόνο κάτι μεροκάματα περιστασιακά. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όσοι έρχονται εδώ είναι πως όταν έχουν έστω και ένα μεροκάματο, δεν πρέπει να έρχονται να παίρνουν το φαγητό που κάποιος άλλος χρειάζεται. Τις προάλλες για παράδειγμα έκανα δυο μεροκάματα και εκείνες τις δυο μέρες, δεν ήρθα για φαγητό. Περνάμε όλοι δύσκολα και πρέπει να καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας…»
Χρήστος, 49
Πρώην υπάλληλος συνεργείου τηλεοπτικών σκηνικών

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης σπιτιού όπου έμενε του έκανε έξωση γιατί χρωστούσε… δύο ενοίκια. Με 300 ευρώ επίδομα από την πρόνοια, στα 49 του χρόνια δε βρίσκει ούτε δουλειά, αλλά ούτε και σπίτι για να μείνει… «Παλιότερα δούλευα ως βοηθός στο στήσιμο σκηνικών στην τηλεόραση. Ξαφνικά έμεινα χωρίς δουλειά και επειδή έχω μερική αναπηρία παίρνω ως επίδομα 300 ευρώ από την Πρόνοια. Με αυτά τα χρήματα, δεν μπορείς πια να νοικιάσεις ούτε ένα σπίτι Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης με πέταξε έξω γιατί δεν είχα να τον πληρώσω. Τώρα, είμαι στο δρόμο και συντηρούμαι εδώ, με τα συσσίτια.»


protothema
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Συνεχίζει τις απειλές ο Γιώργος ακόμα και τώρα: "Προϋπόθεση για την παραμονή στο ευρώ η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου"!

Posted: 05 Nov 2011 04:58 AM PDT

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση Παπανδρέου-Παπούλια. Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής:


"Ήρθα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του εκφράσω την πρόθεσή μου να συμβάλλω καθοριστικά στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Μια κυβέρνηση που θα έχει ως αρμοδιότητες την κύρωση και εφαρμογή συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου. Η εφαρμογή της συμφωνίας αποτελεί προϋπόθεση για παραμονή μας στο ευρώ Για την δημιουργία αυτής της κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας οι διεργασίες της οποίας ξεκινάνε άμεσα".

parapolitika

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ!

Posted: 05 Nov 2011 04:55 AM PDT


ΟΚΤΑΠΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΕ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ;
ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΦΟΚ!!
Μετά απορούν για τα γιαούρτια,και ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στις εκλογικές περιφέρειες τους χωρίς μούντζα!!
153 έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης!!
Εκεί που φώναζαν και μοιρολογούσαν ότι η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει συγκυβέρνηση, στο τέλος τον ψήφισαν σαν ...υπάκουα φυτά.
ΣΤΟΧΟΣ: Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΜΑΡΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!
Ααα ρεεε Βασούλα........επαναστάτρια του γλυκού νερού...
Η Αποστολάκη ναι μεν ανεξαρτητοποιήθηκε κατόπιν εντολής του Βενιζέλου, αλλά μετά αφού τα βρήκαν με το Γιωργάκη, που μάλλον θα του αναθέσει την πρωθυπουργία, πήρε εντολή, να απουσιάσει, προσέξτε και όχι να καταψηφίσει, κάτι που δεν προσμετράται στη διαδικασία, φυσικά των εγκύρων ψήφων. Όσο για τον Ανδρουλάκη, την Κατσέλη και το Λιντζέρη φυσικά και ψήφισαν ναι, στη λογική του είπα - ξείπα!!
Βέβαια είπαν ότι θα ψηφίσουν όχι για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ΓΑΠ, αλλά όπως η Βασούλα είπε, για να του δώσουν εντολή να κάνει συγκυβέρνηση.
Μου θυμίζουν τους καλόγερους που βαφτίζουν το κρέας φασόλια και μετά το τρώνε!!
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ !! ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ...
Προτείνουμε στον κύριο Γιωργάκη, να κάνει υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον κύριο ΛΙΝΤΖΕΡΗ ...φοβερόοο δείγμα αξιοπιστίας, ήθους και ειλικρίνειας (sic)...
Mια μέρα πριν, στο βίντεο, έλεγε ότι ο Παπανδρέου είναι... τελειωμένος και έδωσε σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης!
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΙΝΤΖΕΡΗ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΡΟΧΑΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ!!!
ΟΥΣΤ.... ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!


Έφυγαν τρέχοντας μετά την ψηφοφορία, για κοψίδια και παϊδάκια, και θα λένε το λογαριασμό στον μαλάκα λαό, που μας ψήφισε...

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Και τα 202 γκολ του Μέσι σε ένα video!

Posted: 05 Nov 2011 12:20 AM PDT
























Ο Μέσσι έφτασε τα 202 γκολ με τη Μπαρτσελόνα και μεις σας τα παρουσιάζουμε σε ένα video!


Τα 200+2 γκολ του Λίο by kouvanos

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

H ΓΚΑΦΑ ΣΑΜΑΡΑ ΕΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ.

Posted: 04 Nov 2011 10:41 PM PDT

Μέγιστη πολιτική γκάφα διέπραξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμφωνώντας σε υπηρεσιακή κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ για σύντομο χρονικό διάστημα , παράλληλα με την από κοινού υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης .



Ενώ όλη η Ελλάδα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και ιδεολογίας περίμενε πως και πως το χαρμόσυνο νέο της παραίτησης Παπανδρέου ή της ανατροπής του , ώστε να κυβερνηθεί από ένα κανονικό πρωθυπουργό (για άλλους Σαμαράς , για άλλους Βενιζέλος , για άλλους Παπαδήμος ) , και να υπάρξει επιτέλους ελπίδα ότι μπορεί να μπούμε σε ένα σωστό δρόμο , και θα αρχίσει να φαίνεται ένα αχνό φως στο βάθος του τούνελ , ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα παιδαριώδες τακτικό λάθος ανακοινώνοντας ότι στηρίζει τη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη χωρίς να έχει παραιτηθεί πρώτα ο Γ.Παπανδρέου.

1)Το ΠΑΣΟΚ κι όλο το σύστημα των ΜΕDIA που στηρίζει ΠΑΣΟΚ κι εκσυγχρονιστικές λύσεις (τώρα ονειρεύονται επιστροφή Σημίτη για να κοστίζουν τα δημόσια έργα 7 φορές παραπάνω από το κανονικό ) απομόνωσε τη στήριξη στη δανειακή συμφωνία από το Σαμαρά κι ο πρωθυπουργός πήρε μεγάλη πολιτική ανάσα , εμφανιζόμενος στην κοινοβουλευτική του ομάδα , που έβραζε σαν να μη συνέβη τίποτα. Έκανε "business as usual " όπως εύστοχα τον κάρφωσε η Βάσω Παπανδρέου ,που δε μάσησε τα λόγια της. Πήρε πίσω το δημοψήφισμα για να κατευνάσει τους διαφωνούντες και είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι όλο αυτό ήταν ένα τέχνασμα για να παγιδέψει το Σαμαρά και να πετύχει συναίνεση με τη Νέα Δημοκρατία .Πέρα από την ομολογία του απόλυτου τυχοδιωκτισμό ενός ανθρώπου που μπροστά στο κράτημα της καρέκλας του και της διάσωσης του πολιτικού του παρόντος (γιατί μέλλον δεν θα υπάρξει ,όσο χαχόλοι και να ναι πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι) δεν τον νοιάζει τίποτα .Εμφανίστηκε λοιπόν ο Σαμαράς σαν από μηχανής θεός να του δώσει χείρα βοηθείας , ενώ τόσο καιρό έλεγε σε όλους τους τόνους ότι δε συναινεί στο λάθος και δεν θα ψηφίσει είτε φέρουν τη σύμβαση με 150 , είτε με 180 , είτε με 250 βουλευτές.

2)Ακύρωσε την αντιμνημονιακή του πολιτική και σε μεγάλο βαθμό έκαψε την επαναδιαπραγμάτευση. Αφού θα ψηφίσει τώρα , τι στο καλό θα επαναδιαπραγματευεί στη συνέχεια , αν και όταν δεήσει να κάνει εκλογές ο κ.Παπανδρέου.

3)Συμφώνησε με τον πολιτικό του αντίπαλο , δικαιώνοντας τη στρατηγική του θέση , ότι η δανειακή σύμβαση εγγυάται τη σωτηρία της χώρας , ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει συμφωνία . Τι ακριβώς θα υπερψηφίσει ο κ.Σαμαράς ; Μια συμφωνία που δεν υπάρχει , μια συμφωνία που έγινε για να κερδηθεί χρόνος από τους Ευρωπαίους ,που φαίνονται λίγοι για να αντιμετωπίσουν τη συστημική κρίση που ταλαιπωρεί και απειλεί όλη την Ευρώπη;

4) Μένει στη συνείδηση του κόσμου σαν ο άνθρωπος , που έδωσε πολιτικό δεκανίκι στον επικίνδυνο πρωθυπουργό ,που έχει ρημάξει τη χώρα , την αγορά , τις οικονομίες και τα όνειρα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών .Θα μπορούσε να συμφωνήσει σε οτιδήποτε ΜΟΝΟ αφού είχε παραιτηθεί ο καταστροφέας του τόπου.

5)Χαρακτηρίζεται από σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης ως μειωμένης πολιτικής ευφυίας ηγέτης. Πως είναι δυνατό λέει κάποιος να την πατήσεις από το Γιώργο Παπανδρέου ; Αυτό είναι πολύ σημαντικό πλήγμα που αποδομεί το ηγετικό του προφίλ και μπορεί βραχυχρόνια να μη φανεί , αλλά θα έχει μακροπρόθεσμη επίπτωση στο πολιτικό του κεφάλαιο ως στίγμα. Ας θυμηθούμε πόσο στοίχισαν στον Ευ.Βενιζέλο μικρής σημασίας γεγονότα , που στο υποσυνείδητο της κοινής γνώμης λειτούργησαν καταλυτικά ώστε το ΠΑΣΟΚ και η χώρα να φορτωθεί τον σημερινό ένοικο του Μαξιμού , παρά το ότι όλοι θεωρούσαν πιο ικανό τον κ.Βενιζέλο.

6)Δέχθηκε πλήγμα στην πολιτική του αξιοπιστία

7) Αν όπως όλα δείχνουν , ο κ.Παπανδρέου πάρει απόψε ψήφο εμπιστοσύνης ο κ.Σαμαράς από ρυθμιστής των εξελίξεων γίνεται έρμαιο στα χέρια του πολιτικού τυχοδιώκτη πρωθυπουργού

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να ισχύει το σενάριο που γράψαμε χθες το απόγευμα και μεταδίδει το reuters πως έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Παπανδρέου και των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ και να απαλλαγεί η χώρα μας από τον Παπανδρέου τον 3ο και τελευταίο θέλω να πιστεύω .



ixnilatis

http://logia-starata.blogspot.com


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

κορσεδες

Posted: 04 Nov 2011 10:36 PM PDT





by Don't Leave Me
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw kinitro news

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές