Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Farfalle με σάλτσα τομάτας, λουκάνικο και λαχανικά

Posted: 24 Mar 2013 03:10 AM PDT

-Μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε... Υλικά (για 2 άτομα) 250γρ. farfalle (φιογκάκια ή όποιο άλλο ζυμαρικό σας αρέσει) 1 λουκάνικο της αρεσκείας σας, κομμένο σε λεπτά φετάκια 2 ώριμες τομάτες περασμένες από τον τρίφτη 1πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη 1 κούπα τσαγιού ανάμεικτα λαχανικά (καρότο, πιπεριά, αρακά, καλαμπόκι) 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο Παρμεζάνα Εκτέλεση Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα ανάμεικτα λαχανικά. Περιχύνουμε με την τομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας 10-15 λεπτά και προσθέτουμε τον βασιλικό μόλις σβήσουμε το μάτι. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και όπως είναι καυτά τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με έξτρα τυρί. Ένα πολύ εύκολο και γευστικό φαγάκι. Τώρα το καλοκαίρι μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένη μελιτζάνα ή και κολοκυθάκι. Καλή σας όρεξη!

Μοσχάρι στιφάδο

Posted: 24 Mar 2013 02:59 AM PDT

Mosxari-stifado
Μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα, με σάλτσα που θυμίζει κρέμα χάρη στα κρεμμύδια που γλασάρουν στο βράσιμο. Φροντίστε να μην τσιγαρίσετε τα κρεμμύδια ώστε να παραμείνει το φαγητό πεντανόστιμο και ελαφρύ.
Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και λίγο λίγο ροδίζουμε το κρέας για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να ροδίζει να βράζει. Κάθε κομμάτι που ροδίζει το βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα επόμενα. Αφού τελειώσουμε με όλο το κρέας, το διατηρούμε σκεπασμένο στην πιατέλα. Χαράζουμε σταυρωτά τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο ίδιο λάδι που ροδίσαμε το κρέας. Σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, για 15΄, έως ότου μελώσουν. Τότε τα σβήνουμε με το κονιάκ, το κρασί και το ξίδι. Προσθέτουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, καθώς και όλα τα ζουμιά που έχουν μείνει στην πιατέλα. Προσθέτουμε την ντομάτα ολόκληρη, χαραγμένη στα τέσσερα, σταυρωτά, και τα μπαχαρικά. Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα και 30΄, έως ότου μαλακώσει καλά το μοσχάρι και πυκνώσει καλά η σάλτσα του. Η σάλτσα με τα κρεμμύδια γίνεται σαν κρέμα. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με πατάτες ή με ρύζι πιλάφι.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 90 λεπτά

Υλικά

1.200 γραμμ. μοσχάρι (χτένι σπάλας ή ελιά από μοσχάρι γάλακτος) 2 κιλά κρεμμύδια ξερά, μέτρια 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 δαφνόφυλλο 3-4 κόκκοι μπαχάρι 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1 ώριμη ντομάτα 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ 1/4 φλ. τσαγιού ξίδι από κρασί 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές