Συνταγές μαγειρικής |
- Κοτόπουλο ρολό σε ζύμη σφολιάτας
- Τυροφουσκίτσες
- Πιπερόπιτα χωρίς φύλλο
- Κρέπες γλυκιές
- Αρακάς κοκκινιστός
- Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα
- Αμυγδαλόπαστα ή Marzipan
- Τούρτα γενεθλίων
- Μαλεμπί
- ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Κοτόπουλο ρολό σε ζύμη σφολιάτας Posted: 01 Nov 2011 04:10 AM PDT Υλικά: 2 φύλλα σφολιάτας (800 γρ.) εμπορίου ή χειροποίητη 1 κοτόπουλο 1 πιπεριά κόκκινη 1 πιπεριά κίτρινη 1 πιπεριά πράσινη 250 γρ. τυρί ρεγκάτο 2 αυγά μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι-πιπέρι ελαιόλαδο (για το άλειμμα της σφολιάτας) Εκτέλεση: Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και βράζουμε το κοτόπουλο. Όταν κρυώσει καλά, αφαιρούμε την πέτσα του και το ξεψαχνίζουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τις πιπεριές και το ρεγκάτο σε μικρά κυβάκια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Αν το μείγμα είναι στεγνό, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό από το κοτόπουλο. Στρώνουμε στην επιφάνεια εργασίας τα φύλλα της σφολιάτας και τα λαδώνουμε ελαφρώς. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο φύλλα, τα τυλίγουμε σε ρολά και διπλώνουμε τις 2 άκρες σαν φάκελλο για να μη χυθεί το μείγμα κατά την ώρα του ψησίματος. Τοποθετούμε τα ρολά του κοτόπουλου σε ένα λαδωμένο ταψί και τα λαδώνουμε και από την έξω πλευρά. Ψήνουμε τα ρολά του κοτόπουλου σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου φούρνο, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα. |
Posted: 01 Nov 2011 04:09 AM PDT Υλικά: 4 αυγά 1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα 1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελλάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ.) λίγη μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 25-30 λεπτά). |
Posted: 01 Nov 2011 04:07 AM PDT Υλικά: 200 γρ. γιαούρτι πλήρες λιπαρών χωρίς την πέτσα 200 γρ. τυρί φέτα 200 ml σπορέλαιο (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο) 3 αυγά 2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια Εκτέλεση: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια, τη φέτα και ανακατεύουμε. Αν η ζύμη γίνει σφιχτή, προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα ή στους 180 στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά. Σημείωση: Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε 2 κόκκινες και 2 κίτρινες πιπεριές ή να βάλουμε και από τα 3 χρώματα ( 1πράσινη, 1 κίτρινη και 2 κόκκινες πιπεριές ). |
Posted: 31 Oct 2011 11:24 AM PDT Εύκολες κρέπες που συνδυάζονται με γλυκιά γέμιση. Ανακατεύουμε το αλεύρι με πολύ λίγο αλάτι - στην μύτη του κουταλιού και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και το βούτυρο που το έχουμε λιώσει (μπορείτε και στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί το μίγμα για τις κρέπες. Ζεσταίνουμε πάνω στο μάτι ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει απλώνουμε μικρή ποσότητα ελαιόλαδο . Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο από το μίγμα μας και το κουνάμε ελαφρά ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια . Τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου και γυρίζουμε με προσοχή την κρέπα για να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά. Μόλις και η δεύτερη πλευρά πάρει χρώμα η κρέπα είναι έτοιμη! Συνεχίζoυμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο υπόλοιπος χυλός. Σερβίρουμε τις κρέπες με οτιδήποτε γλυκό θέλουμε, όπως μερέντα, μαρμελάδα ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Οι κρέπες είναι έτοιμες. |
Posted: 31 Oct 2011 11:24 AM PDT Κοβουμε τις πατατες και τα καροτα στο μεγεθος που θελουμε, ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδια ενω παραλληλα σε μια κατσαρολα εχουμε βαλει το ελαιολαδο να ζεστενεται. Ριχνουμε τις πατατες, τα καροτα και τα κρεμμυδια στη κατσαρολα να τσιγαριστουν για περιπου 5 λεπτα,τα ανακατεύουμε και επειτα ριχνουμε τον πελτε ή το ντοματοχυμό, τη ζάχαρη και νερο οσο χρειαζεται για να σκεπαστουν τα υλικα στη κατσαρολα (οχι παραπανω) και τα αφηνουμε να βρασουν για 15-20 λεπτα. Στη συνεχεια, αφου εχουμε ξεπλυνει τον αρακα και εχουμε ψιλοκόψει το ανιθο, τα ριχνουμε στη κατσαρολα με αλατι-πιπερι, συμπληρωνουμε νερό, αν χρειαζεται, και τα αφηνουμε να βράσουν για αλλα 30 λεπτα περιπου και είναι ετοιμο. Δεν χρειαζεται ιδιαιτερο ανακατεμα για να μην διαλυθει ο αρακας, τοσο ωστε να μην κολησει το φαγητο. Καλη ορεξη! |
Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα Posted: 31 Oct 2011 11:22 AM PDT Ένα εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα κατάλληλο για μικρά παιδια, αφού συνδυάζει τα αγαπημένα τους γλυκά: μπισκότα, κρέμα και σοκολάτα Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την κρέμα στιγμής σοκολάτα όπως γράφουν οι οδηγίες. Σε ένα πυρέξ, τοποθετούμε μία στρώση μπισκότα κολλητά μεταξύ τους. Απλώνουμε την κρέμα, και τοποθετούμε μία δεύτερη στρώση απο μπισκότα. Συνεχίζουμε με την σοκολάτα, και τελειώνουμε με μια τελευταία στρώση μπισκότου. Στολίζουμε το γλυκό μας με τρούφα χρωματιστή, στα σημεία που ενώνονται τα μπισκότα μεταξύ τους. Προεραιτικα, βάζουμε στο κέντρο κάθε μπισκότου σαντιγύ. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν να σερβίρουμε, ωστε να μαλακώσουν λίγο τα μπισκότα. Το εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα, σοκολάτα και κρέμα είναι πανέτοιμο. |
Posted: 31 Oct 2011 11:21 AM PDT To marzipan ή η αμυγδαλόπαστα χρησιμοποιούνται πολύ σε τούρτες, γλυκάκια σαν επικάλυψη ή σε μορφή μικρού γλυκού. σκέτο ή περιχυμένο με σοκολάτα ή ζάχαρη άχνη. Η διαδικασία παρασκευής τους είναι πολύ εύκολη όπως θα δείτε παρακάτω. Αλέθουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα μέχρι να γίνει σκόνη. Αν θέλουμε την χτυπάμε λίγο και την αφήνουμε χοντοκομμένη. Ρίχνουμε στο μπέλντερ την άχνη ζάχαρη και το ασπράδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και σιγά σιγά τον χυμό του λεμονιού. Προσοχή! Δεν πρέπει να γίνει πολύ αραιό το μίγμα μας. Αν παρ' όλα αυτά το μίγμα γίνει αραιό προσθέτουμε λίγη ακόμα αμυγδαλόπαστα. Σε συτό το σημείο μπορούμε να μοιράσουμε την ζύμη σε κομμάτια και να την χρωματίσουμε με λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια ή σε ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τα marzipan μας είναι έτοιμα. Διαφορετικά ανοίγουμε σε φύλλο ανάμεσα σε 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω σε τούρτα. Η αμυγδαλόπαστα είναι έτοιμη! |
Posted: 31 Oct 2011 11:18 AM PDT Μία πανεύκολη τούρτα που μπορείτε να φτιάξετε πολύ γρήγορα Καταρχήν τοποθετούμε το ένα από τα τρία παντεσπάνια επάνω στον δίσκο που θα σερβίρουμε την τούρτα μας. Με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο κονιάκ για να «βρέξουμε» το παντεσπάνι. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την κρέμα στιγμής σοκολάτα όπως γράφουν οι οδηγίες Απλώνουμε όποια από τις δυο κρέμες προτιμάμε ομοιόμορφα πάνω στο πρώτο παντεσπάνι. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με το δεύτερο παντεσπάνι, κονιάκ και την δεύτερη κρέμα. Στο τελευταίο παντεσπάνι δεν βάζουμε κονιάκ. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της τούρτας σαντιγί (και στα πλαϊνά) φροντίζοντας να καλύψουμε όλα τα κενά Καλύπτουμε την τούρτα με ζαχαρόπαστα και ολοκληρώνουμε φτιάχνοντας σχέδια της επιλογής μας από ζαχαρόπαστα πάνω στην τούρτα Αντί για έτοιμη βάση μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας παντεσπάνι ή το κέικ της επιλογής σας. Καλοφάγωτη!!!! |
Posted: 30 Oct 2011 12:15 PM PDT Γνωστή σε όλους μας πιστεύω πολίτικη κρέμα. Τι χρειαζόμαστε: 5 φλυτζάνια γάλα 1 φλυτζάνι κορν φλάουρ 1 φλυτζάνι ζάχαρη 1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη ζάχαρη άχνη ροδόνερο Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΜικρασιάτικη κουζίνα. |
Posted: 30 Oct 2011 09:52 AM PDT Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα με την κρέμα και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά. Πριν βράσει το μίγμα με το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μίγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η σοκολάτα. Αδειάζουμε σ' ένα καθαρό σκεύος, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Χωρίζουμε τη σφολιάτα* σε 3 ίσα μέρη. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, χτυπάμε ελαφρά για να μαλακώσει και να ομοιογενοποιηθεί η κρούστα, απλώνουμε ένα μέρος από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη σφολιάτα και κρέμα. Πασπαλίζουμε με άχνη και λίγο κακάο. ----------------------------------- *ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ: Σ' ένα σκεύος τοποθετούμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό και το βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά ή χρησιμοποιούμε το μίξερ ανακατεύοντας με το γάντζο, να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Φτιάχνουμε μια μπάλα και τη χαράζουμε μ' ένα μαχαίρι σε σχήμα σταυρού. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Την αφήνουμε ½ ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Μετά ανοίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε ξεκινώντας από τις 4 γωνίες που σχηματίζει ο σταυρός. Στο κέντρο τοποθετούμε το βούτυρο που το έχουμε κτυπήσει ελαφρώς. Φέρνουμε τις 4 γωνίες στο κέντρο και καλύπτουμε το βούτυρο. Μ' έναν πλάστη πιέζουμε και ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο. Το τυλίγουμε στα 3 και το αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 4 φορές. Κατόπιν, ανοίγουμε τη σφολιάτα με τη βοήθεια του πλάστη και με λίγο αλεύρι, κάτω από 5 χιλιοστά. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου, μ' ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 170οC για 30 λεπτά τουλάχιστο, μέχρι να τρίβεται η σφολιάτα. Γυρνάμε τη σφολιάτα, πιέζουμε να φύγει ο αέρας και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα έως ότου τρίβεται η σφολιάτα. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου